Hur räta ut håret med strykning


Den första hårrätningsanordningen uppträdde 1906 och hade utseendet av en kam med sju metalltänder och nivellerade trådarna efter uppvärmning. År 1909 uppträdde en prototyp av modern strykning, bestående av två plattor. Denna uppfinning tillhörde Isaac Shero.

Sedan dess har mycket förändrats i utformningen av likriktare, men kvinnornas önskan att anpassa de olydiga krullarna har inte försvunnit någonstans.

Principer för verktygsval:

Den subtilitet av valfri strykning kan ägna en separat artikel. Vi kommer att nämna det viktigaste.

 • Var uppmärksamligen på typ av plattor. Den mest skadliga är metallbeläggningen. Vanliga curlers med keramiska plattor anses vara bra, men de värms långsamt. Ett av de bästa alternativen är erkänd turmalinbeläggning, den är lämplig för att räta ut jämnt lockigt hår.
 • En viktig punkt är närvaron av termostaten. Utan det kan du brinna dina lås genom att värma upp curling för mycket.

För att uppnå inte bara direkta, men naturliga och hälsosamma lockar, är det bättre att inte spara pengar på inköp av krulljärn. Eventuell termisk effekt skadar håret. Högkvalitativa enheter med en mild beläggning gör det möjligt att minska de negativa effekterna av temperaturen till ett minimum.

Hårförberedelse

Innan du använder strykningen måste du förbereda håret. Korrekt omvårdnad hjälper inte bara till att uppnå ett bättre resultat, men också minska risken för skador på krullarnas struktur.

 • Justering sker endast på rent hår. Alla rester av tidigare styling - rester av gelén, lack, mousse etc. - måste avlägsnas. I annat fall kommer du att fastna fasta strängar och en smutsig yta på krullen.
 • Effekten av att använda strykning kommer att vara högre om du hämtar schampon och balsam som främjar justering.

Tvätta - förbereda hår för värmebehandling

Håret är lättare att stila och lättare att dra ut. Dessa verktyg kan dra ljusvågor och ta bort fluffiness. Detta är ett obligatoriskt förfarande för ägare av hårda krullar. Nästan varje företag som tillverkar produkter för hårvård, det finns liknande sätt. Du måste fokusera på din hårtyp och välja ett komplex av schampo, spray / balsam och masker speciellt för dig själv.

Schampo.

Lägger glans till lås och tar bort fluffiness (Gliss Kur asiatisk släthet, Nivea Instant smoothness, etc.). Som regel ingår balsam / balsams med dem. Men det finns en nackdel - det tar bort den basala volymen.

Använd sedan ditt val:

 • Balm - gör det tyngre och gör mindre täta krökningar (Gliss Kur asiatisk släthet, Syoss Straight Effect, Elseve Smoothing, etc.). Applicera endast i längd och i ändarna.
 • Conditioner - mjukar och smälter lätt håret (Lee Stafford, Erayba, etc.). Ett mycket litet urval kan räknas på fingrarna, vilka är balsam med en likriktande effekt.
 • Mask - mjuknar, unravels och underlättar stretching (Garnier Fructis Instant Melting Mask, KeraSys, etc.).

Tillräckligt effektiv, och viktigast av allt är ett naturligt botemedel hemlagade masker. Deras komposition kan innehålla ovanstående komponenter, liksom konjak, vinäger, citronsaft, henna etc.

Skydd och fixering - ett obligatoriskt steg före läggning

Före rätningen måste håret skyddas mot värme. Utan att applicera ett värmeskärmningsmedel kommer curlsna snart att förlora sitt hälsosamma utseende, eftersom värmen förstör proteinet i håren.

Dessa verktyg reducerar inte bara temperaturens negativa påverkan utan ger även extra funktioner (förstärkning, sken och fixering).

Till ditt val (en sak):

 • Cremen är idealisk för långt och tjockt hår (Sunsilk Iron Effect, Keune Design Line, etc.). Det rekommenderas inte att applicera på tunt hår, i bästa fall kommer volymen att försvinna, i värsta fall - du kommer att få effekten av smutsigt hår.
 • Olja eller emulsion - har vårdegenskaper och fixering (Olja undrar egyptisk hibiskus, Matrix Biolage Exquisite, etc.).
 • Skum - universal, lämplig för allt hår utom tunt. Nästan vilket skum som helst är lämpligt för läggning. Det viktigaste är att ha en medelstor eller stark fixering och närvaron av värmeskydd. För att underlätta urvalet finns det i vissa företag en speciell linje av stylingprodukter (Wella Spread them!, Clean Line Luftskum etc.).
 • Mousse är densamma som skum, endast lämplig för absolut alla typer av hår på grund av mindre tjockt skum (Garnier Fructis Resistant Color, Nirvel FX, etc.).
 • Gel - för hårt och normalt hår (Oblepikha Siberikha Sea Buckthorn Gel, etc.). Lätt att överdriva. Applicera inte på rötterna.
 • Serum - lämplig för alla hårtyper. Stärker de termiska effekterna av strykning och fixeringar (Schwarzkopf Osis + Flatliner, Elegant Perfection, Goldwell, etc.). Lätt att applicera.
 • Spray är detsamma som serum, bara huvudfunktionen är fixering (Salerm Straight Spray, Got2B Aqua Spray, etc.).

På grund av de olika formerna för värmeskydd kan du hämta verktyg som gör håret tyngre (geler, krämer, oljor, mousser) eller påverkar inte deras vikt (sprayer, ljusserver och lacker).

Principer för tillämpning av styling och skyddsprodukter

Det finns flera enkla regler för val och användning av termiska skyddsmedel:

 • Graden av fixering är kopplad till hårstrukturen: ju tjockare och styvare de är desto högre fixeringen.
 • Följ anvisningarna.
 • Efter att du har belagd trådarna med ett lager av värmeskydd, måste du fördela verktyget jämnt längs hela längden med en sällsynt tandad kam eller fingrar.
 • Omfattande vård. Att välja varor av ett varumärke ger dig möjlighet att förverkliga sig i ett komplex och uppnå maximalt resultat.

torkning

Dra av våta krökningar kan endast vara när strykningsinstruktionerna indikerar en sådan funktion (vilket är extremt sällsynt). Om det inte finns där, vänta tills håret är helt torrt, eller torka det med en hårtork, jämföra strängarna med en rund kam.

Med en hårtork kan du sträcka strängarna något innan du applicerar strykning. Men dubbla effekterna av hetluft - för mycket belastning. Tunna och torra krullar torkas bäst naturligt, kamning och utjämning dem mot spetsarna.

Rätningsproceduren

Efter att håret har tvättats, behandlas termiskt och torkat, kan du börja dra ut det.

rekommendationer:

Värm curling iron, men var inte ivriga. Om du har lite vågigt och smidigt hår, kommer 120 ° C att vara tillräckligt. Ägare av lockiga tjocka krullar måste värma upp krökaren mer (men inte mer än 200 °) och använd termiskt skydd inte bara efter tvättning utan även omedelbart före rätningen.

För att göra processen mer bekväm, använd en rund borste gjord av naturmaterial. På så sätt kan du undvika att elektrifiera håret och skada strukturen mindre.

teknik

 • Dela håret i tunna trådar - tiden för proceduren tar mer, men resultatet fortsätter längre. Dessutom kräver en mindre volym inte en sådan hög temperatur av uppvärmning, vilket möjliggör anpassning av krullarna, inte uppvärmning av krullarna.
 • För att börja justera är det nödvändigt från en näbb. De extra strängarna är knäckta av clips.
 • Kör järnet från rot till spets, stanna inte på ett ställe i mer än tre sekunder. Om håret är tunt och sparsomt, kan du inte använda alla strängar helt. Om du lämnar några krullar osträckta får du mer volym från insidan. Spetsarna måste däremot vara raka och smidiga.
 • Varje sträng drags vanligtvis två gånger.
 • Efter allt håret är sträckt behandlas stylingen med ett fixativ. För att ge volymen kan du lyfta rötterna och strö dem med lack.

Fixering och vård

För att förbättra effekten kan du använda fixativ:

 • Spray - shine - ger extra naturlig glans till håret. Var försiktig så att du inte överdriver det!
 • Luck - fixering (för smala krullar - medium fixering, för normal - medium och stark, och för hårda - stark och mycket stark).
 • Vax - om hårets ändar sticker ut är det här verktyget perfekt. Ett par gester och allt är elegant.

För detta ändamål kan du använda produkterna från Scwarzkopf-företag (lacker och vätskor), Egomania (vax), Got2B (spray), etc.

Rak Hårvård Tips

Den främsta fienden av rakt hår är fukt. Undvik rum med hög luftfuktighet. När du går till duschen, sätt på en hatt.

 • Nivån inte håret igen utan föregående tvättning. De kommer inte att bli jämnare, men de kan hålla sig ihop enkelt.
 • Det rekommenderas inte att dra ut skört hår, i extrema fall, applicera ett värmebeständigt medel och en låg temperatur på strykjärn vid läggning.
 • Använd inte krulljärn mer än två gånger i veckan för att inte dränera dem.

Applicera järnet, glöm inte att ta hand om ditt hår och mata dem. Trim tipsen, inte tillåta sektionen. Om strukturen på strängarna är skadad är det bättre att vägra att använda curling tills du återställer dina curls hälsa.

Hur räta ut håret utan att stryka, utan hårtork - hemligheterna att räta lockigt hår.

Trots det faktum att många tjejer drömmer att håret är krökt, men inte alla ägarna av sådant hår är glada över henne. Några räta strängar stryker, andra - föredrar att använda andra medel, som t.ex. hårtork, hårborste eller folkrecept. Så, vilka är de mest effektiva sätten?

Hårrätning hemma

Som du vet kan elektriska apparater, t.ex. hårtork eller strykning, med frekvent eller felaktig användning skada håret, så många tjejer föredrar att byta ut dem med "naturliga rätare" som inte bara skadar håret utan också har en helande effekt på det.

Så, överväg sättet att räta ut med gelatin. För detta behöver du bara tre komponenter: 1 msk. l. gelatin, 3 msk. l varmt eller varmt vatten, 1,5 msk. l. hårbalsam. Ingredienser presenteras med förväntan på den genomsnittliga längden på krullarna. Häll gelatin med vatten och lämna till svullnad - vanligtvis tar det ungefär en halvtimme. Hitta klumpar i massan, sätt det i ett vattenbad tills det är löst. Vi kan inte tillåta blandningen att koka - i så fall kommer dess egenskaper inte att gynna. Efter tvättning av håret, applicera omedelbart på hela längden, retreating från rötterna ca 1 cm, en mask av gelatin och balsam. Sätt på en polyetenhatt och en handduk på huvudet och gå i ca 1,5 timmar, torka av masken med varmt vatten.

Vissa tjejer, för att lägga till jämnhet och räta ut lite luddigt hår, använd olja. Det är bäst att applicera oliv, jojoba, kokosnöt, burdock, shea eller castor.

Kockolja kan användas oberoende - värm upp det lite och håll det på håret i ca 1,5 timmar. Förfarandet bör upprepas en gång i veckan, i 2 månader. Andra oljor är bättre att kombinera med eteriska oljor - i 3 msk. l. 3-5 droppar essentiell olja läggs till (ylang-ylang, tall, lavendel, neroli). Lätt värm masken och applicera i 1,5 timmar. Upprepa kursen var sjunde till åtta dagar, i 2 månader.

Hur räta ut håret utan att stryka, curla och hårtork

För att rätta ut de olydiga strängarna är det inte nödvändigt att använda curling eller andra elektriska apparater. Var uppmärksam på andra metoder!

Shampoo, masker och balm för rätning

Om du av någon anledning inte vill räta håret med en strykjärn eller hårtork, ska du köpa en mask eller schampo som är speciellt utformad för detta ändamål. Du kan enkelt hitta en liknande produkt i någon större kosmetisk butik genom att kontakta en konsult. Sammansättningen av sådana medel innefattar aktiva kemikalier, genom vilka krullarna krulla mycket mindre än vanligt. Den önskade effekten tillhandahålls av silikon, ricinolja, panthenol. Dessutom kan kompositionen hittas och sådana naturliga ingredienser som vete- eller silkeproteiner, såväl som olika användbara komponenter.

Oljor och sprayar för att släta håret

Som vi redan nämnde, för att anpassa håret, kan du applicera olja. Vi pratar om både naturliga och kosmetiska oljor. Dessutom finns det också mycket effektiva hårsprayer. På etiketten på ett sådant verktyg kan du ofta märka om olika oljor, såsom olivolja eller avokado. Tack vare den här sprayen kan du släta trådarna, liksom mjukheten och glansen. Dessutom är bland ingredienserna i denna produkt i regel keratin, liksom aminosyror, på grund av vilka effekten av rätning är längre.

Så här räker du hårstrykning själv

Om du bestämmer dig för att räta håret med ett strykjärn, kom ihåg att först och främst bör du välja det mest ofarliga och säkra rätaren - hälsan på dina lås beror på det.

Straightening curls

Ägare av lockigt hår blir inte lätta att göra dem smidiga. Till att börja med bör du tvätta håret på vanligt sätt och även applicera en produkt, vars funktioner innefattar termiskt skydd. Torka håret ordentligt, eftersom järnet endast kan användas på torra trådar. Om håret är mycket lockigt, är det lämpligt att använda en hårtork utrustad med en borstningsfunktion. Börja räta från baksidan av huvudet - för enkelhetens skull rekommenderas de resterande krökningarna att sitta fast och släppa dem gradvis. Ju tunnare strängen du tar desto bättre blir resultatet. Flytta enheten från rötterna till ändarna av håret, håll inte det på ett ställe i mer än 2-3 sekunder.

Rak hårrätning

Otroligt nog, men de tjejer som har ett naturligt slät hår, använder även strykning regelbundet, för att göra strängarna ännu jämnare. Tvätta först håret noggrant, applicera en mask eller balsam på den. Efter avslutad procedur torka trådarna med en handduk och använd produkten med termiskt skydd. Använd en hårtork, torra krullarna helt och dela dem i två delar (övre och nedre). Men om du har mycket tjockt hår kan antalet delar ökas. Knappa den övre delen med en barrette och försiktigt kamma den nedre delen, och börja bearbeta dess strängar med en platt järn - plattor bör hållas från topp till botten och inget annat. Lossa tidigare det hårda håret och bearbeta på samma sätt enheten och dem.

Hur man gör håret rakt för länge eller permanent

Om du väljer den kemiska metoden för hårrätning, kan du lita på en mycket långvarig effekt - ungefär tre månader. Denna metod har likhet med kemisk våg - befälhavaren tillämpar nödvändiga medel på strängarna, vilka sedan fixeras och bearbetas av balsam.

Genom att välja keratinrätning kan du räkna med effekten av två till fyra månader. Vanligen, efter detta förfarande, förblir trådarna smidiga och glänsande under lång tid. Som det är känt består det friska håret huvudsakligen av keratin, och när dess molekyler är skadade på grund av stress eller felaktig skötsel ser krullarna inte ut det bästa sättet. Med hjälp av keratinrätning löses detta problem.

Ett av de mest populära salongförfarandena är laminering. Vi pratar om att applicera en kosmetisk komposition som bildar en färgad eller färglös film på strängarna, vilket skyddar dem mot negativ påverkan. Resultatet är märkbart omkring en och en halv månad.

Bio-rätande hår vrider lockigt hår till perfekt slät och jämnt lockar på några timmar. Kompositionen av blandningen före denna procedur innefattar negativa joner, vars energi bidrar inte bara till rätning utan också för att fukta håret. Effekten av sådana metoder är märkbar i två till fem månader.

Hur rätta snabbt håret med en hårtork och en kam

Om du är ägare av lockigt hår och vill anpassa dem med en hårtork och en kam, rekommenderar vi att du fyller på mousse, vilket gör krullarna mer lätta. Observera dessutom att du kan behöva hårnålar för att separera lockiga strängar från ens rättvisningsriktning.

Så låt oss beskriva den här metoden steg för steg.

 • Tvätta håret försiktigt, applicera en balsam på dem, tack vare vilka behandlade trådar ser jämna och välskötta.
 • Kamma försiktigt lite fuktigt hår med en gles kam.
 • Applicera en liten mängd mousse på locken.
 • Börja processen med hår som ligger närmare ansiktet (för tillfället är det bättre att separera det återstående håret med hårnålar).
 • Ta en lös strand genom att linda en stor rund kam under den. Långsamt flytta från krullarnas rötter till sina ändar, och rikta samtidigt den varma luften efter kammen. Upprepa proceduren 3-5 gånger med varje sträng.
 • Efter att ha bearbetat, sålunda alla strängar, borde du ta en stor platt borste och gå över hela hårets huvud. Det färdiga resultatet kan fixeras med hårspray, men om du tidigare använt en mousse, så är det troligt att det blir tillräckligt.

Hur ofta kan du rätta håret utan skada

Om du planerar att räta håret med en kam och hårtork, för att undvika skador på håret, rekommenderas att justera luftens temperatur från varma och kalla. Försök att undvika maximalt läge. Naturligtvis kommer rätningen på så sätt att utföras snabbare, men strängarna kan senare bli mer spröda och torra. Om du följer dessa rekommendationer kan du använda en hårtork och en kam för att ge ditt hår jämnhet nästan dagligen.

Men besluta att använda järnet för detta ändamål, kom ihåg att det i detta fall är oönskade att utföra proceduren mer än två eller tre gånger i veckan. Saken är att effekten av strykning fortfarande är starkare än hårtorkets inverkan. Dessutom ska du komma ihåg att det inte rekommenderas att använda den här enheten utan värmeskydd. Men före värmeexponering är det nödvändigt att tillämpa dessa medel. Vad än än du väljer i slutändan - en hårtork eller ett strykjärn - glöm inte att de ska skickas längs håret från rötterna till ändarna, men inte i motsatt riktning.

Kanske bestämmer du dig för att använda balm, masker eller schampo - i det här fallet finns inga speciella begränsningar, och du kan ansöka dem dagligen. Dessutom, om du använder dessa verktyg i kombination, blir resultatet ännu mer märkbart. Det är värt att notera att den här metoden är mer lämplig för ägare av ljuskrullar.

Så här räker du en docks hår

Det är möjligt att du planerar att anpassa hårdockan. I det här fallet kommer du troligtvis att passa de metoder som beskrivs nedan.

Ett av de bästa sätten är att använda ett tygmjukmedel. Det är bättre att välja ett kvalitetsverktyg. Så häll det i en liten skål och sänka dockans hår där så att de är helt täckta. Först kan du hälla en liten mängd mjukmedel, gradvis lägga till den önskade volymen. Gnugga nu fingrarna i dockans hårhår - de borde vara helt i den. Fältet för denna uppsättning lägger dockan i ungefär en timme eller två. Därefter skölj håret i leksaken med rinnande hett vatten och försiktigt kamma det med en kam med glesa tänder. Därefter rekommenderas att dukkar dockans hår igen, men den här gången i kokande vatten. Efter en halvtimme, kamma försiktigt igen. Denna metod passar inte bara för att räta ut håret, men också för att ge dem ett bra övergripande utseende.

Om dockans hår är i gott skick, och du vill bara justera, använd sedan ditt strykjärn. I det här fallet är det inte nödvändigt att applicera termiskt skydd alls - gå försiktigt upp den uppvärmda enheten längs strängarna.

Hur stryker du hårstrykning

Sidinnehåll:

Det är ingen hemlighet att vi, kvinnor, är mycket ostabila och hela tiden strävar vi efter att "återskapa" vårt utseende. Min vän sa en gång: "Varför är du inte nöjd med någonting hela tiden? Rak hår du behöver curl, curly - straighten... Varför en sådan passion för förändring? "Åh, du, det starkare könet! Men det är du som ständigt inspirerar oss att experimentera med en frisyr, med smink, med kläder, allt detta är för dig, så att du inte blir uttråkad och alltid är ovanlig och intressant.

Strykning behöver räta på lock på förvasket tråd. Om du har små krullar, måste de torkas med borstning, och först då börja arbeta med en likriktare. Det bör noggrant kammas och appliceras sedan på termiskt skydd över hela längden. Rätta krullarna borde vara helt torra, för att inte skada dem. Läs mer: Long Bangs - romantisk och otroligt snygg.

Hårrätningsproceduren

När järnet väljs, förblir det för litet, du behöver bara lära dig att räta ut håret. Låt oss börja från början.

 1. Innan du räver håret med ett järnplatta, måste du tvätta och torka dem. Använd först speciell skyddsutrustning som minimerar skada som håret kan få på grund av exponering för höga temperaturer.
 2. Det är nödvändigt att börja räta håret med ett stryk från baksidan av huvudet och dela håret i små trådar, och ju mindre de är desto effektivare kommer proceduren att bli. För bekvämligheten kan det återstående håret sticka eller samlas i en bulle. Du måste starta rörelsen med strykning från själva rötterna till ändarna, om resultatet efter rätning av en separat sträng passar dig inte, kan du upprepa strykningen längs den, men under inga omständigheter stanna på ett ställe under en längre tid, eftersom detta är mycket skadligt för håret.
 3. Dra gradvis ut raderna av strängar från barret eller bunten och räta dem med järnet precis som på baksidan av ditt huvud.
 4. Sätt håret i håret och fixa det med lack eller annat stylingmedel.

En annan regel som måste följas och som vanligtvis inte respekteras, särskilt av dem som ofta använder ett strykjärn för att räta håret, är att det inte är tillåtet att använda detta verktyg på smutsigt hår, eftersom det här i det här fallet kommer förorenat hår att tryckas ut i ett lager av stylingprodukter och smuts.

Det finns ett annat litet knep på hur man räta håret med ett platt järn med minimal skada på dem. Om du efter proceduren vill behålla volymen och håret inte krullar för mycket, men bara fizz så kan du bara räkna ut de hårsträngar som ligger ovanpå. I det här fallet kommer de nedre strängarna att ge volymen och det övre släta håret och glansen.

Hur man väljer en hårrätare

Många "glada" ägare av vågigt och lockigt hår har förmodligen redan försökt att räta ut hår, och de som aldrig har gjort det har drömt om helt släta flytande lockar. Transformation, även extern, förändrar omedelbart våra liv. Hur korrekt och viktigast - utan hårskada - att räta håret med en sådan apparat som ett strykjärn? Och det faktum att skadan från ett sådant förfarande fortfarande kan förstås av alla är uppenbart, eftersom handlingsprincipen för strykningen är baserad på hög temperatur och regelbunden värmepåverkan på håret aldrig har varit till nytta.

 • Järn med metallplattor. Dessa är de mest populära irons bland icke-professionella. De har stor efterfrågan, men det har inget att göra med deras kvalitet. Tvärtom - metallplåtar har en mycket negativ effekt på håret jämfört med andra material på plattorna. Så vad är orsaken till deras många försäljningar? De lägsta priserna, ett sådant järn kostar maximalt tusen rubel. Om du stöter på flera modeller i en butik kan du omedelbart kassera alternativet med metallplattor. Säljaren kan överklaga med sådana argument som "han är väldigt het och behöver lite tid för rätning, han kommer inte ha tid att skada håret" men det är inte så. Säljaren behöver bara sälja, men du behöver kvalitet;
 • Järn med keramiska plattor. Det finns också många modeller med keramiska plattor, och kostnaden upp till tre tusen rubelar, beroende på tillverkning och konfiguration. De produceras och sådana välkända märken som Panasonic, Rowenta, Philips, Bosch. De ger en mängd olika alternativ för järn med extra munstycken "korrugering", för lock och vågigt hår, med plattor av en kombination av marmor och keramik, med en joniserande yta och andra förbättringar som signifikant minskar den negativa påverkan av temperaturen på håret, vilket minskar det till ett minimum. Keramiska ytor är mer skonsamma mot hår. Dessutom, i modeller med en joniserare, fylls plattorna med laddade partiklar som praktiskt taget "fuktar" håret, vilket gör det möjligt att bibehålla ett utmärkt utseende och inte låta dem överdriva;
 • Järn med turmalinbelagda plattor. Om det finns ett perfekt järn så är det här. Tillverkare har hittat ett sätt att räta håret utan att skada dem - de skapade ett strykjärn, vars plattor är gjorda av keramik och täckt av ett unikt material - turmalinchips. Dess verkan är baserad på materialets kemiska egenskaper - vid upphettning laddas de två sidorna av de minsta kristallerna med motsatta laddningar, vilket bidrar till en positiv effekt på håret under rätningen.

Alla detaljer om rättelseförfarandet

 1. Raka bara torrt hår, en mycket obehaglig händelse kan uppstå med våt eller fuktigt hår - förutom att de kommer att hysa hotande och när det värms upp, kan vått hår förstärka hårbotten hård så var försiktig. Så du kan i allmänhet stanna utan hår!
 2. Hur börjar man rätning? Sticka håret upp från baksidan, och separera små strängar, räta ut håret, från basen av nacken och rör sedan upp. Försök att separera strängarna från den totala massan av håret är liten, ju tunnare de är desto bättre kommer de att räta ut.
 3. Du bör inte hålla järnet i mer än två sekunder på ett ställe, rätningsrörelserna ska vara släta, och helst sträcker strängen i en rätning "pass" av järnet.
 4. Efter rätningen fixar du resultatet med lack eller modelleringsvax.
 5. Rak hår över hela ytan av huvudet minskar märkbart den totala volymen av frisyren, vilket är anledningen till att om du inte vill ha "fluffat" hår, ska du räta ut det. Men om du vill behålla hårets volym, så kan du bara räkna ut de strängar som ligger på toppen.
 6. Om möjligt, använd järnet en gång var tredje till fyra dagar. Denna regel gäller i första hand ägarna av strykjärn med keramiska plattor.
 7. Kontrollera regelbundet noga ditt hårs tillstånd (den bästa indikatorn - tips). Om du märker en splittrad eller tråkig ände måste du besöka frisören och föra håret i ordning.

Hårrätningssteg

 1. Så i början märker vi att du behöver räta ut rent hår, behandlat med ett speciellt värmebeständigt medel som kan representeras som serum, spray, balsam etc. Därför måste du tvätta håret innan du fortsätter och applicera produkten på vått hår enligt anvisningarna. De flesta sätten för värmebeskydd av hår kan köpas i en specialaffär där säljaren vet allt om produkterna och kan uppmana och rådgöra något specifikt. Som exempel kan vi presentera produkter av välkända märken av utmärkt kvalitet - Smoothing Thermal Protection Iron Smoother från Matrix, spray stark fixering av varumärket Wella Flat - Iron Spray med B5 vitamin och med skyddande filter, termisk styling med UV-filter Lanza Thermal Defense Heat Styler, serum från varumärket Osis Flatliner - Flattening Iron Serum Schwarzkopf Professional och Lisse hår Smoothing Balm balsam från Revlon Professional.
 2. Följande är inte så mycket råd som en brådskande rekommendation - raka bara torkat hår! Våt och vått hår är mer mottagligt för hög temperatur, dessutom kommer ångan som kommer att släppas under "strykning" hårt bränna hårbotten. Därför är det bättre att vänta och torka håret noggrant, och sedan gå ner till styling.
 3. När du börjar räta, börja flytta från botten upp, det vill säga, du kommer att kaka håret bakom på toppen och separera de små strängarna från botten, börja räta. Försök att ta små strängar - så de blir bättre rättade. Håll inte järnet på ett ställe i mer än två sekunder, det här är nog, det borde helst räta långsamt och smidigt efter strykningen, och det borde vara tillräckligt en gång. Efter att ha rakt allt håret, fixa håret med lack eller vax.
 4. Ett litet knep - om du vill behålla hårvolymen, raka bara de övre strängarna, eftersom "strypningen" visuellt minskar den yttre hårvolymen. Använd inte järnet mer än två gånger i veckan och titta på hårets tillstånd i fråga om torra och delade ändar. Och kom ihåg, en förändring av utseende medför en förändring i livet.

Hur räta hårstrykjärn?

Som redan nämnts ovan finns det mycket att välja mellan, frågan är bara vad man ska välja och inte bli förvirrad bland en mängd olika modeller, som skiljer sig från varandra, både i pris och i funktionella funktioner.

I riktning, som i något annat förfarande, finns det några regler som måste följas så långt som möjligt. Dessa rekommendationer hjälper till att rätta håret, för att fixa resultatet för längre och framför allt - att lämna håret vackert och friskt.

Hur räta ut håret?

 • Räta alltid från rötterna och rör sig mot spetsarna.
 • Det är nödvändigt att utföra övergången av järnet från rötterna till tips smidigt, utan att ta av en hand, som de säger. Men det betyder inte att du behöver hålla järnet på ett ställe. Det är nödvändigt, så långt som möjligt, att dra åt strängen med ett strykjärn och börja räta ut det. Håll aldrig järnet på ett ställe, för det kan inte leda till de bästa resultaten - det är möjligt att helt enkelt bränna en sträng eller permanent lämna håret och sköra.
 • Om du inte är helt nöjd med resultatet efter den första rätningen, måste du göra samma procedur igen. Det är bättre att göra det flera gånger än att bara hålla järnet på samma ställe under lång tid.

Hur man väljer en termisk skyddande medel

Termiskt skyddande medel är utformat för att skydda håret vid exponering för hög temperatur, det skyddar håret från hårtork och strykning. Butikerna har ett utmärkt val i form av sprayer, serum, krämer, balsam och andra medel för olika konsistenser för denna uppgift.

Vid val av termiskt skydd bör hänsyn tas till graden av skador på krullarna

 • För alla typer - lämplig mousse, skum.
 • För tunn rekommenderad spray, som kan appliceras på våtkrullar.
 • Med allvarligt skadade, tjocka och svaga krullar - det är bättre att använda en kräm eller lotion.

Innan du använder strykning, är det nödvändigt att applicera termiskt skydd endast på torra lockor, eftersom applicering på våta krullar kan skada dem. Innan du köper, se till att verktyget är märkt "Skydd vid varmläggning".

Hair straightening järn: steg för steg instruktioner

Järn kan rätas snabbt både hemma och i salongen:

 1. Början av läggning är direkt relaterad till beredningen av hårets huvud för rätning och applicering av ett skyddsmedel.
 2. Efter applicering av ett skyddsmedel, börja arbeta med enheten från baksidan av huvudet, separera en liten strand. Kläm resten med ett klämma.
 3. Kör likriktaren från rötterna till ändarna flera gånger, till krökets direkta tillstånd.
 4. Separera den andra delen från den totala hårmassan. Gör alla samma manipulationer, inte stoppa på någon plats.
 5. På samma sätt räta ut alla krullarna.
 6. Därefter dekorera frisyren hos personen efter eget gottfinnande, räta upp allt vid eller vid avskiljning etc.

Behovet av att använda strykningen försvinner efter keratinrätningen. Men det beror allt på graden av lockigt hår. Även efter proceduren måste elastiska lockar återvända jämnheten med en elektrisk apparat.

Så här räker du strykjärnet

Tjejer som bär smäll måste ständigt bibehålla smidigheten.

instruktioner:

 1. Före rätning är det önskvärt att torka det naturligt.
 2. Applicera läkemedel för att skydda håret.
 3. Vid rötterna klämmer du på bandet mellan likriktarens tallrikar och håller det från topp till botten.

Säkerhetsåtgärder

Hair straightener är först och främst en elektrisk apparat med vilken du kan få en termisk bränning, för säkerheten på dina lockar följer följande regler:

 1. Kontrollera inte uppvärmningstemperaturen med fingrarna eller handen.
 2. När du lägger dig bort från rötterna på 2-3 mm, för att undvika sköldsköld. Känslor är smärtsamma och obehagliga, för vilka hårlampor lider
 3. Lämna inte likriktaren uppvärmd på brandfarliga ytor.
 4. Använd inte apparaten nära vatten: i badrummet eller i närheten av akvariet;
 5. Låt inte enheten slås på utan tillsyn.

Hur räta ut håret med ett järn

Medel för styling väljs beroende på hur mycket håret lockar. Vid räkning kommer varje sträng att utsättas för långvarig exponering för temperaturen, så du behöver ett starkt verktyg som serum, mask eller mousse. Om håret är lite krökt, är det bättre att välja en spray.

 1. Tvätta huvudet med varmt vatten, använd schampo. Massage blandningen i hårbotten och skölj sedan. Applicera sedan produkten igen och sprida sig över hela längden, inte i en cirkelrörelse, men i riktning från rötterna till spetsarna.
 2. Efter shampoo används alltid balsam. Fördela det jämnt över hela längden utan att behandla rotområdet. Håll kompositionen på håret i ca 10 minuter, skölj sedan.
 3. Om du väljer att använda en mask, applicera den från mitten till tipsen. Hantera försiktigt bitt hår och vänta 15 minuter. Efter tvättning av huvudet, linda det med en handduk och vänta 20 minuter för att fukten ska absorberas. Dra inte håret, sådana rörelser bidrar till deras tvärsnitt.
 4. Applicera styling betyder nödvändigtvis med termiskt skydd, och fortsätt sedan till att torka med en hårtork. Torka all fukt noggrant, annars riskerar du att skada krullarna under räkningsprocessen.
 5. Ta en platt kam, dela håret i 4 lika delar med rörelserna från templet till templet och från mitten av pannan till nacken. Pierce de översta två med barberklämmor på kronan. Komba bottenkrullarna bra, börja från tipsen och gradvis gå uppåt.
 6. Ta en sträng från baksidan av nacken och gå på den med ett strykjärn. Kläm inte tången tätt, annars kommer inte håret att rinna jämnt. Gå 3-5 gånger för att slutföra rätningen. Om curls curl mycket starkt, ta pauser för att kyla dem.
 7. Flytta sedan i en horisontell riktning, första örat, sedan det andra, och upprepa tidigare manipulationer. När du är färdig med den nedre raden slaktar du den med plana klämmor och skiljer den från de övre locken. Du måste skapa en slags vägg mellan rakt och ojämnt hår.
 8. Lös upp en övre del, separera krullen på baksidan av huvudet med en kam och gå längs med det flera gånger med ett platt järn. Försök att inte klia redan rakt hår. För enkelhetens skull kan du lägga en sträng på kammen och hämta upp den med tångar. När en del har rakt upp, lösa den andra och gör detsamma.
 9. Nu måste du gå igenom håret som växer längs pannan och templen, och fånga strängar från toppen och botten samtidigt. På detta sätt ser stylingen ut harmonisk, med betoning på kindbenen, käken, hakan.
 10. Efter proceduren spruta håret med en lack på ett avstånd av 20 cm. Eller använd vax, som tidigare har gnidat det mellan dina handflator.

Allmänna rekommendationer om hur man räta ut håret

Om du har ett mjukt hår som är lätt att ställa, sätt temperaturen till högst 150 grader. Ägare med tjockt och tjockt hår kommer att vara lämpliga för 190 grader. Läs mer: Haircut kaskad för kort, medium hår med ett foto.

 1. Försök inte räta upp splittrade ändar som sticker ut i olika riktningar. Gör dem betoning, du förstör håret ännu mer. Besök frisören en gång i månaden för att skära av skadat hår.
 2. Daglig rätning sätter håret i stor stress, i vilket fall varken masker, serum eller professionella procedurer i salongen kommer att rädda dem. Det enda alternativet skulle vara sax. Utför proceduren maximalt 3 gånger i veckan.
 3. Kläm inte plåtarna ordentligt, rörelserna ska vara smidiga, uppmätta, utan lång fördröjning vid en punkt.
 4. Dam som använder turmalin, keramik eller metallplattor bör noggrant övervakas. Styling adheres till ytan, som ett resultat, börjar de brinna och förstöra håret. I sådana fall är det bättre att inte använda mousse, serum, spray och andra outplånliga vattenkosmetika.
 5. Rätta bara rent hår, smuts och damm håller också fast vid ytan, vilket gör att håret och enheten blir oanvändbara.
 6. Lyssna inte på dem som säger att järnet rätnar vått hår bättre. Detta är det största misstag du kan göra. Enheten värmer vattnet, vilket leder värme väl, vilket medför att håret försämras 3 gånger mer.
 7. Efter ett lyckat rätningsförfarande, undvik fukt. I duschen, använd en silikon eller plastlock, i regnskyddet ditt huvud med en halsduk eller huva, även under paraplyet.
 8. Justera proceduren aldrig en gång till. På grund av användningen av lack eller vax håller kullarna fast och står med en insats.
 9. Om du har hårt skadat hår, sluta räta. Annars använder du schampo, balsam, mask och spray med termiskt skydd, fonderna borde vara samma serie.
 10. När du väljer tang, föredra Teflon och titanplattor värms de jämnt, vilket resulterar i raka strängar över hela ytan.

Så här stryker du hårstrykning och vad du behöver. Tips för tjejer som inte vet hur man ska rätta håret med ett platt järn

En riktig kvinna är sällan nöjd med sig själv.

Det finns alltid något att förbättra och förbättra, och logiken är inte platsen.

Därför älskar ägarna av raka strängar lockar och damer med vågigt hår försöker ständigt räta ut dem.

Hur stryker du hårstrykning?

Det här är frågan om seklet, som det bara är nödvändigt att veta rätt svar.

Så här räker du håret med ett järn: Vilka verktyg behövs

Rätningsproceduren är inte så enkel som det verkar. I tidigare tider var det möjligt att kamma våta strängar i hopp om att de skulle förlora sin vågighet eller stänkvatten på håret och försöka tämja sitt våldsamma temperament. Idag är det inte så.

Tillverkare av kosmetiska produkter försöker med kraft och huvud, och erbjuder konsumenterna schampon, balsam, balm, sprayer, hårglättande kräm. Men för fullständig kontroll över situationen behövs ett speciellt krulljärn - en hårrätare. Innan du räknar ut hur man räter ut håret med ett stryk måste du köpa en enhet.

Valet måste göras mellan flera olika likriktare: med keramik eller turmalinbeläggning, med jonkeramiska eller metallplattor. Metallstrykning - den farligaste för håret. De bränner hårsaxlarna, gör strängarna tråkiga och ändarna splittras. Curls kan drabbas av 1-2 ansökningar.

Jon- och turmalinbelagda strykjärn är dyra och används oftast i professionell styling. Ion-strålning ger skinsglans, minimerar skador från överhettning, återställer. Keramik i hushållsbruk är att föredra. Det är lätt att använda en sådan apparat, det skadar inte hår. Visst, det värmer upp länge, men jämnt.

Vad mer behöver du vara uppmärksam på:

• Närvaron av en termostat (för flickor med ömtåligt naturligt tunt hår, detta är särskilt viktigt);

• Arbetsytans bredd (ju bredare det är desto mer hår kan bearbetas samtidigt).

• Närvaron av ytterligare funktioner (till exempel form av plattor, vilket gör att locket krullar på spetsarna eller munstycken i satsen).

I vilket fall som helst väljer du ett lämpligt järn, bör du inte spara. Hälsa och skönhet av hår är viktigare. Dessutom är det inte känt hur mycket restaureringen av skadade garn kommer att kosta.

Så här räker du håret med ett järn: hårförberedelse

Huvudregeln i förfarandet är att endast arbeta med rena strängar. Ingen fett, stylingrest eller ny applicerad lack! Därför, innan du räker ut håret med ett järn, ska de tvättas med en lämplig typ av schampo.

Det finns schampon och balm som lovar otroligt jämnhet mot fluffigt hår. Och allt är bra, men sådana produkter gör ofta håret tungt och berövar volymen. Denna funktion måste beaktas.

Konditioneringsmedel appliceras på hårets ändar, därför är det svårt att hitta produkter av denna typ med en rätande effekt. Men utjämningsmaskerna gör verkligen håret mer elastiskt, smidigt och lättare att dra.

På rena krullar måste man anbringa ett medel med termiskt skydd: kräm, skum, spray, mousse, serum, gel. De ger en extra effekt, ofta fastsättning. Om hårstängerna är tjocka, slitstarka och håret är långt, kan du använda en kräm (tunna trådar smörjer med sig, som om huvudet inte tvättas). Alla andra medel är universella.

Efter applicering av termiskt skydd är det viktigt att kamma håret med en vanlig plattkam med glesa tänder för att jämnt fördela produkten. Nu kan du börja torka. Det är bra att torka håret med en borstning - en speciell rund kam med styva borstar. Strängar bör kammas med släta långa rörelser av rötterna till spetsarna samtidigt som man riktar en ström av luft från topp till botten.

Rätta hårstrykning tills det torkar, det är omöjligt. Värme kommer att förstöra våta hårsaxlar, förstöra deras struktur.

Så här räker du järnjärn: följd av åtgärder

Först och främst måste du värma järnet. Värmtemperaturen är viktig för kontrollen. Om håret är mjukt och smidigt, är 120 ° C tillräckligt. Om krullarna är branta är hårstängerna täta, hårda, temperaturen kan bli högre, men inte mer än 200 ° C.

Hur stryker du hårstrykning? Bearbeta första sidan av huvudet, sedan den andra.

Vi måste agera som följer:

• separera hårsträngen från huvudets baksida;

• fixa onödiga hår med krabba klipp så att de inte stör

• Fäst tångar vid rötterna och smidigt flytta ner hela längden till spetsarna;

• upprepa dra en andra gång;

• Gå till nästa order.

Om håret är mycket tunt och behöver volym, kan du lämna några strängar vid rötterna osträckta. De kommer att ge håret den nödvändiga pompen, och håret på samma gång kommer att se spegelglatt ut.

Efter att bearbetningen av strängarna är klar bör resultatet fixas med lack, spray eller vax (om håret är kort). Det viktigaste är att inte överdriva det: håret ska se ut och inte tätt lackerat. För tunt hår betyder med stark fixering inte att fungera.

Om det är viktigt att få mer volym ska håret lyftas och lackeras på rötterna. Dessutom kan du använda ett professionellt verktyg för basal volym.

Hur räta ut hårstrykning och vad man inte ska göra

Hårrätare gör att du kan få vackra, utsökt glatt lock. Det är dock viktigt att veta inte bara hur man ska rätta håret med ett platt järn. Det är lika viktigt att förstå vad som är absolut omöjligt att göra.

1. Att använda järnet varje dag. Två gånger i veckan är det maximala som håller dina lås friska. Mer frekvent användning kommer snabbt att förstöra håret. De kommer att börja splittras, falla ut, förlora sin livliga glans och elasticitet.

2. Hantera smutsiga trådar. Först kommer järnet att betona slarv och helt förstöra hela intrycket av frisyren. För det andra blir plattorna värre uppvärmda.

3. Genomförande av plattor på beställningen, kan du inte dröja kvar. Hastigheten att dra ska vara densamma, och rörelsen ska vara jämn, glidande.

4. Om plattorna har Teflon-beläggning eller är gjorda av järn är det omöjligt att använda icke-avtagbara värme- eller hårvårdsprodukter för håret. De håller fast vid metall när de upphettas och kan skada enheten.

5. Använd en rätare på vått hår. Hårets struktur från detta förstörs och hårbotten kan brännas allvarligt.

Om håret är skört är det värt att överge användningen av strykning. I extrema fall, var noga med att använda ett starkt termiskt skydd och ställ in minsta uppvärmningstemperatur. För tunt hår är hög värme för mycket stress.

Regelbunden användning av rätare kräver konstant förbättrad hårvård. De behöver regenerera masker, balm, bra (helst professionella) schampon. Var noga med att en gång i månaden måste delade ändar av banden klippas. Om kärnstrukturen är skadad ska rätaren överges tills håret är helt återställt.

Så här räker du håret länge

Hair straightener kan lösa många av problem med flickor. Till exempel, med sin hjälp, kommer "curls" att kunna prova på en ny bild av en rakhårig skönhet. Och flickor som lider av överdriven pomp och olydnad av lockar - slutligen uppnå sin perfekta jämnhet, som i reklamfilmer.

Hur man väljer ett kvalitetsjärn

För att komma igång bör du själv välja en högkvalitativ, säker och ofarlig likriktare. Det beror på detta val hur mycket en tjej lyckas behålla hårets hälsa och hur hennes hårstil ser ut.

I moderna butiker hittar du strykning från olika tillverkare för varje smak och budget. Dessa är anordningar med metallplattor, keramik, turmalin, titan, antibakteriell silverbeläggning etc. Valet är enormt.

Först och främst bör du inte känna förlåt för pengarna för detta köp. När allt kommer till exempel kan den billigaste strykningen med metallplåtar skada håret. Efter att ha använts, blir krullarna spröda, svaga och splittrade.

Men enheten med antibakteriell silverbeläggning skadar inte bara håret, utan förbättrar även deras tillstånd. Det är sant att de senare är ganska dyra. Om du inte kan köpa ett sådant ädelstryp kan du välja en enhet med keramiska plattor. Den kombinerar idealiskt godtagbar kostnad och hög kvalitet.

Mycket beror på korrekt strykning

Den keramiska beläggningen belönar enheten med jämn konstant värmeledningsförmåga, så att den lätt kan röra sig längs krullarna, samtidigt som de inte brinner och inte förstör dem. Den enda nackdelen med detta strykning är att det värmer upp för länge.

Om det är en skam att spendera pengar på grund av hårhälsan, bör du vara uppmärksam på professionella modeller med turmalin och jonkeramisk beläggning. De gör inte bara hårskador, men till och med är de fördelaktiga för dem.

När det gäller plattans bredd, bör det för långt hår väljas så brett som möjligt och lämpar sig för kort och smal.

Självklart kommer bara inköp av kvalitetsskadlig strykning inte att ge utmärkta resultat. Dessutom är det också nödvändigt att följa de grundläggande reglerna för rätning och inte ignorera rekommendationerna från proffs.

Hur stryker du hårstrykning? Steg för steg

Klart att följa denna instruktion kommer även tjejer som aldrig har provat järnet i åtgärd att kunna rätta håret säkert och med hög kvalitet.

Steg ett

Till att börja med tvätta håret med bekant kosmetika. Och sedan - över hela hårets längd för att applicera en speciell styling, vars funktioner är märkta inklusive termiskt skydd. Det är bäst att välja kosmetika från beprövade tillverkare.

Steg två

Nästa bör du torka håret. Helst gör det självklart. Men om du vill göra stylingen så fort som möjligt kan du använda hårtorken. För ägare av mycket lockigt hår, drömmer om sin perfekta jämnhet, är det bättre att använda en hårtork med borstning.

Det är mycket viktigt att torka dina lock med hög kvalitet och använd det plana järnet uteslutande på torrt hår. Annars kan du på allvar förstöra deras utseende och hälsa.

De enda undantagen är enheter med funktionen att räta ut vått hår.

Rök inte ut vått hår

Steg tre

Börja rätning bör vara från baksidan av huvudet efter att ha delat håret i flera små strängar. För att göra det lättare att agera ska du sticka alla de återstående strängarna på baksidan av ditt huvud och sedan gradvis komma ut ur dem en efter en. Ju tunnare den rätade strängen, ju mjukare och mer attraktiv blir det som ett resultat.

Flytta järnsburet från krullarnas rötter till sina tips. I inget fall kan du göra motsatsen!

Steg fyra

När alla stickade trådar är "behandlade" bör du börja räta ut det återstående håret på kronan.

Huvuddelen är inte att dröja kvar med en het enhet länge på samma plats, för att inte bränna låsen. Järnet är som regel konfigurerat så att dess temperatur är tillräcklig för rätning i en rörelse. Visst gäller detta bara för enheter av god kvalitet.

Steg fem

Nu är det dags att stile håret, kamma det försiktigt och fixa varje sträng med lack.

Om håret är rakt från naturen kan du inte använda lack alls. Ju högre kvalitet järn, desto längre är effekten av rätning.

Tips för säker hårrätning

Det finns flera subtiliteter av styling med strykning:

 • Om det huvudsakliga syftet med styling inte bara är att göra håret smidigt, men också för att lägga till volymen, så ska bara hårets och kretsarna som täcker toppen av håret räta ut. Dessa är de strängar som är synliga. Håret som ligger inne i hårets beröring är inte värt det. Dessutom kan du lägga till en liten mousse eller något annat sätt för volym i slutet av installationen.

Som ett resultat kommer inifrån, obehandlade hårsträngar att skapa en synlig volym och bearbetas från ovan - effekten av jämnhet och glans.

När det gäller att applicera en skyddande kosmetik beror dess mängd på hårets tillstånd. Om krullarna bara är lite krullade eller pressar, räcker det med att applicera en termisk skyddande mousse en gång strax före rätningen. Ju mer vågigt och hård hår, desto mer behöver de ett skyddsmedel. I det här fallet bör den valda produkten appliceras även efter att rätningen är färdig och efter torkning av trådarna med en hårtork.

En mycket viktig regel att varje tjej bör komma ihåg är att du kan räta ut håret med hjälp av en strykning inte mer än 2-3 gånger i veckan. Och det här diagrammet gäller endast enheter som är utrustade med specialsparande plattor och speciell beläggning.

Det är bäst att räta ut bara rena, torra lockar. När allt kommer omkring kommer fett, smuts och rester av tidigare stylingprodukter som påverkas av höga temperaturer bara att härda och torka på håret. Om det inte finns tid att tvätta, och frisyren är brådskande att sätta i ordning, är det tillräckligt för att passera ett hårjärn genom håret, som värms till mycket minsta temperatur.

Med frekvent hårrätning blir deras tvärsnitt oundvikligt. Till bortskämda tips förstör inte utseendet på hår, det rekommenderas att regelbundet (inte mindre än en gång i månaden) trimma dem. Om du använder het sax kommer den positiva effekten att bli ännu mer märkbar.

Du bör inte värma upp ditt strykjärn till det maximala, hoppas att tillverkarna har förutsett allt och att den angivna temperaturen inte är skadlig för krullarna. I själva verket bör graden av uppvärmning ändras beroende på hur mycket hår som är "bearbetat". Så strängarna på templen curl starkare och för deras rätning kommer att kräva ett hetare järn än till exempel för strängar på baksidan av huvudet.Nästa Artikel
Granskning av de bästa färgerna för att tona håret hemma med en indikation på färgpalett