Hårrätning järn utan skada


"Åh, tjejer, du behöver inte räta håret med ett järn, det gör ont och förtrycker dem mycket på grund av direktkontakt" - kanske så här kommer en modern folkssång att låta om skydd av tjejens hälsa. Från järnet och sanningen delar håret åtminstone märkbart upp och förlorar till och med allmänt sitt representativa utseende. Deras inre fundament är förstörd, de blir torra och spröda.

Och sedan, som okända angripare introducerade mode för rakt hår, så gav många tillverkare omedelbart och "gjort" mycket av alla slags hårrätare, vars verkningsmekanism var baserad på termisk förstöring. Nej, det här är inte vår metod. Vi behöver räta ut håret och lämna dem säkert och säkert.

Och om du vill räta ut håret och utan att stryka och utan låtar får du först ett serum eller en speciell hårstylingkräm. Du kan och dyra märken, ja, om det är billigare, hitta sedan rakningsserier Poker Straight från Lee Stafford. En annan kräm, till exempel Nivea för jämnhet, eller stylingmousse, kommer att göra.
Applicera och sprida sedan grädden över något fuktigt hår.

Räta ut håret utan att stryka borstar

Det finns stora runda borstar som kallas borsta i de upplysta cirklarna. Ju kortare håret desto mindre borstningens diameter.
Rör håret framåt med det, fixa det med en krabba. Strängar ska separeras, från halsen (i nacken), dra ut dem ur rötterna med en pensel samtidigt som de torkas med en hårtork. Strängar ska inte vara mycket stora, cirka fem centimeter breda och två tjocka. Att rätta håret utan att stryka hemma för första gången kan verka tidskrävande, men den berörda personen brukar vant sig vid det snabbt.
Sedan torkade temporala regionen, kronan och pannan.
Varje torkad sträng fixeras med en spray för glans eller lätt lack.
En annan nackdel med stryktekniken är att, i motsats till reklamförsäkringar, inte alla hår raka strykjärn, riktigt hårt, envis hår, vilket är synd att räta, kommer järnet inte att behärska.

Hårrätande kemikalier

På detta finns ett stort antal kemikalier. Tillgängliga kompositioner är inte bara för krökning utan också för rätning av hår. Det är emellertid inte känt vilken reaktion som kommer att inträffa mellan den kemiska hårrätaren och färgämnet som färgar ditt hår och vilka fläckar och fläckar kommer att följa frisyren som ett resultat av denna reaktion. Om håret är färgat med henna - det här är ett annat hinder, kommer henna inte att sakna reagenserna i hårets kärna och kemi tar inte det.
Rätta håret hemma med en hårtork

Hur räta ut håret utan att stryka hemma?

Att välja det mest skonsamma sättet att räta ut håret, troligen genom en kombination av influensfaktorer och resultat, vi kommer att sluta vid en hårtork, med hjälp av det i kyltillståndet. Praktiskt taget görs detta genom att separera trådarna, kamma dem från rötterna till spetsarna och blåsa dem med en hårtork i samma riktning. Du bör dock först skölja ditt hår entusiastiskt med ett närande schampo, applicera sedan en fuktgivande balm, det ger mjukhet till krullarna. Efter det, behandla dem med en spray och värme vätska. Och sedan kan du gå till direkträtthåren. Det här är en lång tid, men du hamnar med den frisyr du vill, inte bränd med järn och kemi.

Nackdelar med hårrätning hårtork

Håret har dock vissa nackdelar: det räcker inte håret länge. Lacquers, mousses, sprayer och även vax kan användas för att förlänga och konsolidera resultaten av feniskrätning. Återigen uppmärksamma färgat hår, natriumhydroxid och tioglykolat, som ingår i beredningarna, kan interagera med färgen och leda till en oönskade effekt.

Bland folkens ofarliga och till och med användbara, likriktande medel noterar vi det starkaste teet med socker. Det rätta håret som behandlas med det kommer att vara permanent fixerat, samtidigt som du behåller den naturliga friskheten och glansen, men överdriver inte den med socker, för att undvika att ha hår. Tillräckligt tesked per glas. Det är mycket användbart för fixering, för näring och hälsa hos hår och öl, som dessutom fixar hår under en ganska lång period, vilket säkert överstiger perioderna mellan att tvätta huvudet.

Hur stryker du hårstrykning utan skada

Många tjejer kan inte längre föreställa sig sin morgon utan att räta ut håret med ett strykjärn. Men vet alla hur man använder det ordentligt utan att håret skadas? Webbplats för tjejer Flickans värld funderade på denna fråga. Läs snarare artikeln om hur du får rakt hår med hårstrykning.

Hur man väljer en hårrätare?

Först måste du välja en bra rätt hårrätare. Beroende på beläggningsplåtarna finns det flera typer av järn:

1. Metallplattor är det billigaste alternativet. Om du behöver ett strykjärn att använda det 3 gånger i månaden - det här är vad du behöver! För daglig användning är denna typ av platta inte lämplig, eftersom metallen under uppvärmning skadar hårstrukturen. Som ett resultat blir ditt hår matt och sprött.

2. Keramiska plattor - de är 2-3 gånger dyrare än metallplattor. Deras största fördel är att de inte förstör hårstruktur. Nackdelen med denna typ av strykning är att de värmer upp under en mycket lång tid.

3. Turmalinbeläggning - beläggning ger fullständig rätning av ditt hår och bryr dig om dem: skalorna längs hela längden limes ihop och deras bräcklighet minskar. Det bästa alternativet för ditt hår!

Hur stryker du hårstrykning

Steg nummer 1.

Tvätta håret och applicera sedan en speciell rätare på dem. Torka håret på ett naturligt sätt. Kom ihåg den viktiga regeln: använd aldrig hårstryket på vått eller fuktigt hår, eftersom det här kommer att skada hårstrukturen väldigt mycket.

Spray eller serum över hela hårets längd för att skydda mot värme.

I detta skede behöver du hårspänne, fäst till håret på baksidan och sedan ta ut en curl och stridigheter det utjuzhkom. För att göra detta korrekt - börja från rötterna, långsamt gå ner till ändarna av håret. Upprepa 2-3 gånger för att slutföra utjämning.

Gradvis ta ett lås för ett hårlås som är fixerat på baksidan av ditt huvud och räta ut det.

Torka försiktigt håret. Spraya håret med lack eller spray för hårvolymen.

Och äntligen en viktig regel: använd inte järnet oftare 2-3 gånger i veckan och var noga med att använda termiskt skydd.

Hårrätning hemma: hur snabbare? Rätta håret hemma korrekt, utan att håret skadas

Rett - krulla, curl - straighten...

Varje tjej kommer att förstå att vi pratar om hår.

Vrid vackra krullar svårt, särskilt om du gör det själv. Det är mycket lättare att räta ut håret, eftersom för rätning finns en speciell enhet - ett strykjärn.

Hårrätning tar inte mycket tid och kräver ingen speciella färdigheter, så det är inte nödvändigt att gå till en skönhetssalong för denna enkla procedur.

I det här fallet är det viktigt att veta hur man räta ut håret ordentligt hemma så att hårets tillstånd inte försämras och effekten varar så länge som möjligt.

Egentligen kommer det att diskuteras senare i artikeln.

Så här räker du hår hemma med strykning

Det är allmänt trott att rätningsjärnet förstör håret, torkar det och bidrar till utseendet av splittrade ändar. Naturligtvis hade de första strykjärnen inga skyddande beläggningar, och det fanns inga sätt att skydda håret under värmebehandling, så att håret försämrades med frekvent användning av rätningsjärnet. Men tiden står inte stilla, därför kan detta uttalande nu säkert avvisas.

Rätta håret hemma med hjälp av strykning, du måste följa ett antal regler:

1. Värmebeständigt skyddsmedel måste appliceras på håret före rätning! Detta är det enda sättet att skydda håret från att torka ut på grund av hög temperatur. Det finns en hel del sådana produkter - de kan vara sprayer, vätskor, serum, etc. Det spelar ingen roll vilken typ av termiskt skyddande medel som ska användas. Det viktigaste är att håret ska skyddas.

2. Före rätningen måste håret torkas. Det är självklart bättre att göra detta utan hjälp av en hårtork och vänta på den naturliga torkningen, eftersom två på varandra följande värmebehandlingar är ett test för hår, även hälsosamt och skyddat. Om du börjar räta ut våta strängar kommer de förstås att räkna upp, men det kommer att få en extremt negativ inverkan på deras tillstånd.

3. Hårrätaren rekommenderas inte att värmas upp över temperaturen på 200 grader. Oavsett hur hälsosamt och starkt håret är, hur bra det inte skulle skyddas, kan det snabbt bli en loofah om det ofta räcks ut vid hög temperatur.

4. Det rekommenderas att använda järnet inte oftare än 2-3 gånger i veckan. Håret bör vila från den oändliga stilen.

Endast med iakttagandet av dessa regler kommer håret att förbli friskt, mjukt och glänsande. Försummelse av reglerna kommer att leda till försämring av hårstruktur och delaminering.

Rätta håret hemma med hjälp av en strykning kan vara mycket snabbt och enkelt, så den här enheten bosatte sig i nästan alla tjejer. För att räta så stabilt som möjligt måste du räta ut små hårsträngar. Om du håller järnrätaren för hela håret, kommer effekten utan tvekan att bli, men kommer den vara lång? För att öka effekten av rätning, speciellt för mycket frodigt och lockigt hår, är det bättre att använda ett stylingmedel före proceduren och sprinkla lite med hårspray efter rätning.

Naturligtvis är järnet inte den enda hjälpen i rätthår. Det finns andra sätt att räta ut håret, som inte så aggressivt påverkar hårets struktur. Visst, för att räta håret med hjälp av alternativa metoder, tar det lite mer tid.

Hur räta ut håret hemma med en hårtork

För flickor som tvätta håret och rätta håret varje dag, är den mest föredragna metoden för hårrätning styling med en hårtork. För att håret inte skulle "skadas" när det är rakt, är det bättre att torka dem med kall luft, men inte varm.

Rätta håret med en hårtork hemma - inte för enkelt förfarande. Det finns en följd av åtgärder som måste följas:

1. Först måste du tvätta håret med shampoo och balsam. Balm måste användas efter varje tvätt, bara applicera den på hårets totala vikt, undviker rotzonen. Då måste håret blottas med en handduk så att den inte droppar vatten. Efter det, för större effekt från rätning, är det möjligt att applicera medel för utjämning av hår. Det kan vara mousse, gel, etc.

2. Då måste du applicera ett värmebeständigt medel på håret, som vid hårtorkning, behöver håret ytterligare skydd, även om luftflödet inte är varmt. Den totala hårmassan måste delas med en kam med sällsynta tänder i flera strängar och säkrad med klämmor. I inget fall kan man inte kamma vått hår! Annars börjar de sträcka, dela och bryta.

3. Direkt för rätning behöver du en rund kam med fina borstar och en hårtork med smalt munstycke. Du måste ta en av strängarna, placera en rund kam under den, sätt på hårtorken och ta upp den från toppen av strängen. Då måste du dra strängen med en kam och torka den med en hårtork. Efter fullständig torkning och rätning av en sträng är det nödvändigt att fortsätta till nästa. Med varje hårsträng görs detta förfarande bäst flera gånger, eftersom håret inte torkar ut samtidigt som rätningen inte fungerar.

Denna metod för hårrätning kräver träning och tar ganska lång tid, i det här fallet är det naturligtvis mycket bekvämare. Men det är mycket säkrare för håret - med en hårtork som ett medel för rätning. Dessutom har den här metoden ytterligare en extra plus - under styling, om du håller den runda kammen nära rötterna, kan du få en bra volym, jämförbar med volymen från kammen.

Hur räta ut håret hemma utan att stryka och hårtork

Det verkar, hur kan du tämma lockar, utan att påverka dem med en luftstråle eller varm temperatur? Det visar sig att det finns andra metoder för att räta håret hemma. Sant, i sin effektivitet, är de mycket sämre än tidigare metoder som beskrivits ovan.

För närvarande är det i professionella butiker olika verktyg för att göra håret smidigt. Det kan vara schampo, balm, masker, sprayer eller serum. Det är självklart bättre att använda hela serien på en gång, eftersom effekten av en agent helt enkelt kan vara osynlig. Efter att ha använt sådana produkter blir håret verkligen smidigt och jämnt, även om det torkades naturligt. Men dessa verktyg hjälper inte alls om håret är naturligt väldigt vågigt eller lockigt. Ja, och det finns sådana verktyg, särskilt i professionella butiker, ganska dyra. Så för en uppsättning schampo, balsam och mask måste du betala cirka 1 500 rubel. Men ett sådant hår ger ingen skada på håret, till skillnad från en hårtork och strykning.

Förutom specialverktyg är hemmagjorda masker baserade på oljor populära bland tjejer. Oljor kan användas som allra viktigaste naturliga. Även olivolja är lämplig som bas för en mask. Övriga ingredienser väljs individuellt beroende på hårets tillstånd. Men hemlagade masker passar inte alla tjejer. Om du använder oljemaskar på hår som är benägen för fett, kommer masken bara att förvärra situationen. Om du applicerar en mask på torkat hår, kommer effekten utan tvekan att vara positiv. Hårrätning i detta fall kommer att uppnås genom att väga håret blöt i olja, inte mer.

Frisörer rekommenderar inte att du använder masker gjorda av vanliga oljor hemma. Enligt professionella kan läkemedels- och vegetabiliska oljor som används för matlagning inte absorberas i håret och påverka hårstrukturen negativt. De blockerar åtkomsten av syre och med frekvent användning av sådana oljor kommer håret att börja bryta och splittras. Om målet är att behandla håret, är det utan tvekan bättre att använda specialiserade oljor, snarare än att experimentera med ditt hår.

Det finns en speciell kam för hårrätning. Kamens form är mer som ett järn. Sant, istället för värmeplattorna är tänderna. Det är möjligt att använda denna kam och när den läggs av hårtorken, och utan användning. Rent, vått hår är uppdelat i strängar och varje sträng måste kamma flera gånger med denna kam. Kombinera ditt hår måste periodiskt slutföra torkningen. Självklart är det här en väg ut för de tjejer som har tid att vänta på hårets naturliga torkning och inte vill värma behandla sitt hår. Men bearbetningen av vått hår påverkar deras tillstånd är inte det bästa sättet. Det är ändå bättre att kamma håret torrt.

Så här stryker du håret stryk korrekt: 5 regler

I allt större utsträckning använder kvinnor hårrätare, vilket gör att du kan räta krullarna. Sannerligen, ibland, trots skönhetssträngarnas skönhet och attraktion, vill domarna ändra sitt utseende och göra krullarna raka. Och curling för detta ändamål passar perfekt - lyckligtvis är det idag inte ett problem att få dem.

I den här artikeln kommer vi att ta en detaljerad titt på hur man riktar håret ordentligt med järnet i sig - vi är övertygade om att vår instruktion hjälper dig att uppnå ditt mål och vrida locket till raka krullar.

Foto av hår före och efter applicering av strykning

De grundläggande reglerna för att välja strykning

Låt oss först och främst prata om hur du väljer den här enheten korrekt, så att du kan göra jämnt hår från även de mest vågiga strängarna.

När allt kommer omkring presenteras en otrolig mängd produkter av olika slag på butikshyllor:

 • med metallplattor;
 • med keramisk beläggning;
 • med turmalinbeläggning;
 • med ett silverlager av antibakteriella effekter etc.

Det är klart att det går ganska lätt att gå vilse i en sådan sort, särskilt om du aldrig har använt ett krusjärn tidigare.

Välj endast pålitliga modeller - med keramiska eller turmalinbelagda plattor.

Därför noterar vi att du inte självklart ska lita på att pengarna ska köpas - även om priset är för högt, men du kan skydda dina lock från utseendet av split ends.

Om vi ​​pratar om den optimala kombinationen av pris och kvalitet, bör det noteras produkter med keramiska plattor som garanterar:

 • enhetlig uppvärmning av hårrätaren;
 • lätt glidande genom håret;
 • enhetlig fördelning av värme i lock.

Var uppmärksam. Den enda negativa egenskapen hos en sådan modell är den relativt långa uppvärmningen av plattorna.

Om dina ekonomiska möjligheter inte är begränsade, köp i så fall turmalinmodeller eller till och med med silver antibakteriell beläggning, som inte bara har någon negativ inverkan, utan även en positiv effekt.

Så här räker du lockar

Nu överväga hur bäst du ska raka hårstrykjärn.

Våra instruktioner hjälper dig att uppnå önskat resultat med egna händer.

 1. Tvätta håret, använd ett värmeskyddande medel till ditt hår (se nedan för hur du väljer det).
 2. Torka håret, bättre på ett naturligt sätt, utan att använda en hårtork.

Var uppmärksam. Många är intresserade av - är det möjligt att räta ut vått hår med ett järn?
Svaret är entydigt - nej det är omöjligt!
Eftersom det kommer att skada krullarna - vattnet som finns på ytan och penetreras inuti, kommer bokstavligen att koka, och därför verkar håret explodera från insidan.

Vad låter dig göra järnet - exempel på hår före och efter att du använder det

 1. Börja processen med rätning bör vara direkt från baksidan av huvudet:
 • välj några strängar;
 • separera var och en av dem med en hårnål;
 • nå för dem en efter en och räta ut.

Var uppmärksam. Järns rörelse måste riktas strängt från rötterna till ändarna av håret! Men inte tvärtom, annars skadar ditt hår. Ja, och rätta dem kvalitativt misslyckas.

 1. När du är färdig med att bearbeta hår på näsan, passera till toppen av huvudet. Göra samma sätt.
 2. Kör inte kröktråden en i taget flera gånger - de är i regel utformade så att rätningen utförs i ett ledningsdrag.

För normal rätning är en ledning tillräcklig.

 1. När du har bearbetat alla strängar, fortsätt med installationen:
 • borsta dem
 • processlack.

Vilka experter rekommenderar

Vissa kvinnor frågar: "Är det skadligt att räta håret med ett plant järn?" Det är naturligtvis skada, för att du arbetar håret vid hög temperatur. Men speciellt för dig har vi utarbetat råd från professionella hantverkare. Med hjälp av dessa rekommendationer kan du avsevärt minimera eventuella negativa effekter.

Första styrelsen

Ibland är syftet med sådan behandling av hår inte bara att anpassa strängarna, men också att lägga till ytterligare volym till dem.

I det här fallet måste du räta ut:

 • hårändar;
 • krullar som täcker håret på toppen, det vill säga kommer att ligga i sikte;
 • Strängar inuti håret behöver inte hantera;
 • Vid slutet av proceduren måste du bearbeta håret med mousse för volym.

Som ett resultat kommer de inre, obehandlade trådarna att skapa volym, och de övre kommer att ha ett snyggt utseende.

Du måste hålla järnet från rötterna till tipsen!

Andra tipset

Det är nödvändigt att lyssna på dem som är intresserade av hur ofta du kan rätta håret med ett platt järn.

Så, du kan göra det inte mer än två eller tre gånger i veckan, och även då, om du har ett högkvalitativt krusjärn med en skyddande beläggning på plattorna. Om de har en metallbeläggning ska användningsfrekvensen vara mindre.

Rådet tre

Ovan pratade vi om det faktum att du bara kan använda järnet på torrt hår.

Men du måste också komma ihåg att det är oerhört viktigt att krullarna är rena och inte på dem:

 • smuts;
 • sekret från talgkörtlarna;
 • rester av kosmetiska produkter.

Annars bildar de en speciell film, en skorpa, har torkat på håret.

Före rätning är det nödvändigt att tvätta håret!

Fjärde rådet

Om du använder järnet för ofta, förhindra att hårets tvärsnitt blir svårt. Därför, om du vill förhindra ett sådant obehagligt fenomen, rekommenderas att besöka frisören en gång i månaden för att trimma ändarna.

Det perfekta resultatet skulle vara om du använder den så kallade het saxen när du skär.

Femte rådet

Under inga omständigheter värma aldrig produkten till maximal nivå, tänk på att det inte finns något riktigt fel med det. Ju högre temperaturen desto större skada på håret.

I allmänhet beror nivået på värmeintensitet på vilken del av krullarna som behöver bearbetas:

 • för baksidan av huvudet är en genomsnittlig uppvärmningsnivå tillräcklig;
 • mer intensiv uppvärmning krävs för den tidsmässiga delen.

Placera inte krökaren vid maximal uppvärmningsnivå.

Regler för att välja en termisk skyddande kosmetik

För att förhindra eller åtminstone minimera den negativa effekten av strykning på håret är det obligatoriskt att använda speciella kosmetiska värmebeständiga medel för varje rätningsförfarande.

Lyckligtvis finns det i specialiserade kosmetiska butiker eller stormarknader många produkter:

Intressant börjar de agera vid behandling av hår med heta ytor av järn, vilket gör att du kan spara hår:

Olika termoser för ditt hår

Kompositionen av sådan skyddsutrustning innefattar:

 • vitaminer;
 • spårämnen
 • proteiner;
 • olika extrakt från växter.

Alla dessa komponenter gör att du kan skydda ditt hår från att torka ut - de fungerar från insidan och håller därmed den nödvändiga fukten.

Var uppmärksam. Bland olika formuleringar och blandningar är det värt att framhäva speciella hårstylers för hårsträngar.
De ger skydd för lock inte bara från de negativa effekterna av strykning, men utgör också ett ultraviolett filter, vilket i slutändan bidrar till att förhindra skadliga effekter av direkt solljus.

Innan du köper en produkt, se till att du noga granskar all information som finns på förpackningen eller i förpackningen för att se till att

 • vilken typ av hår passar det för;
 • vid vilken temperatur den kan användas
 • vilken skyddsnivå det ger.

Var uppmärksam. För övrigt är närvaron av infogningsinstruktionerna, som inte bara visar kompositionen, men också användarhandboken, att verktyget är av hög kvalitet, från den ansvariga tillverkaren.
Dessutom, med fodret kan du räkna ut exakt hur du använder kompositionen.

Vi rekommenderar att du endast köper högkvalitativa och specialiserade, professionella produkter som är avsedda att användas i skönhetssalonger.

Med ledning av våra råd, som vi har lärt oss från läppar professionella konstnärer, har du inga problem att ge ordentlig vård för lås och hindra dem från att överhettas och förstörelse av den interna strukturen.

Användningen av skyddande medel kommer att bevara hårets skönhet, vilket gör det attraktivt och friskt.

I slutet

Som du kan se är det inte så svårt att räta håret med ett järn. Om du gör allt rätt, kan du klara av uppgiften mycket snabbt och utan att skada hårets hälsa. En speciell video i den här artikeln hjälper dig att få mer information om detta ämne.

Hemligheter om att använda hår straighteners

Det är ingen hemlighet att vi, kvinnor, är mycket ostabila och hela tiden strävar vi efter att "återskapa" vårt utseende. Min vän sa en gång: "Varför är du inte nöjd med någonting hela tiden? Rak hår du behöver curl, curly - straighten... Varför en sådan passion för förändring? "Åh, du, det starkare könet! Men det är du som ständigt inspirerar oss att experimentera med en frisyr, med smink, med kläder, allt detta är för dig, så att du inte blir uttråkad och alltid är ovanlig och intressant! Idag kommer vi att berätta hur du lätt förändrar ditt utseende till tjejer med lockigt och lockigt hår, nämligen: hur man räter ut hår med järn. Efter noggrann läsning av våra tips får du ytterligare ett tillfälle att se annorlunda än vanligt!

Hur man väljer en hårrätare

Många "glada" ägare av vågigt och lockigt hår har förmodligen redan försökt att räta ut hår, och de som aldrig har gjort det har drömt om helt släta flytande lockar. Transformation, även extern, förändrar omedelbart våra liv.

Hur korrekt och viktigast - utan hårskada - att räta håret med en sådan apparat som ett strykjärn? Och det faktum att skadan från ett sådant förfarande fortfarande kan förstås av alla är uppenbart, eftersom handlingsprincipen för strykningen är baserad på hög temperatur och regelbunden värmepåverkan på håret aldrig har varit till nytta.

Till att börja med - välj "rätt" järn. Vi har flera alternativ, men inte alla passar oss:

Järnplattor med metallplattor

I apparatbutiker är dessa produkter de billigaste, men inte för att de är efterfrågan och snabbt sålda, precis motsatsen. Säljare är glada att bli av med vanliga kopior och säger mycket övertygande att dessa strykningar inte orsakar skada på håret, eftersom hårets kontakt och metallplattan är försumbar! Men för att tro att sådana försäkringar inte är värda det. Om du stöter på en frank "pushing through" av en produkt av dålig kvalitet, visa omedelbart att du är medveten om alla knep och insistera på att du får en säkrare version av produkten för hårrätning. Priset på sådana järnvaror varierar från tre hundra till tusen rubel.

Tallrikar med keramiska plattor

Nästa alternativ är att stryka med plattor av keramik. Dessa produkter har bara uppträtt på konsumentmarknaden, kostar mellan en och tre tusen rubel, och priserna är för närvarande något lägre. Men valet är väldigt stort - välkända varumärken Rowenta, Panasonic, Philips eller Bosch, ständigt utökar modelllinjen, med rätt regelbunden glädje oss med nya och mer sofistikerade modeller. Strykjärn med olika munstycken - vågig och "korrugering", med en kombination av keramik och marmor för mer enhetlig uppvärmning av ytan och en sparsam temperaturpåverkan, med en ytjoniserare - vilket är något som tillverkarna inte uppfinner för vår skönhet! Förresten har versionen med den joniserare som nämns av oss en unik funktion: det finns laddade partiklar i sammansättningen av plattorna, vilket positivt påverkar håret, återställer dem och behåller sitt glänsande utseende.

Turmalin-belagda strykjärn

Slutligen, toppen av "strykning" -utvecklingen - modeller med keramiska plattor belagda med en speciell smul från dyrbar turmalin, som är känd för sina kristaller, laddas positivt från den ena änden när de upphettas och negativt från den andra, vilket negerar den möjliga negativa effekten av hög temperatur på håret.

Vidare bör den modell du väljer ha en temperaturregulator för att välja den optimala termiska regimen och minimera termiska effekter på håret. Experimentellt bestämma exakt hur mycket värme som ditt hår kommer att räta ut och inte skadas. Vårt väsentliga råd är inte att spara på skönhet, men att omedelbart få en riktigt högkvalitativ sak, som kommer att tjäna dig länge och kommer inte att skada ditt hår.Nästa Artikel
Så här lyser du svartfärgat hår: tips, tricks