Lightening svartfärgat hår - är det möjligt?


Lysande färgat svart hår är inte en lätt uppgift. Även många professionella frisörer gillar inte att utföra sådant arbete. Det finns dock situationer när vi är redo för mycket, bara för att bli av med svart och bli lättare. Det är möjligt att experimentet med färgning i svart visade sig vara extremt misslyckat, det är möjligt att den enskilda reaktionen inte var densamma som du förväntade dig, och kanske var den permanenta mörka färgen bara tråkig. Det största problemet är att det svarta pigmentet är väldigt stabilt, det suger håret och det är extremt svårt att bli av med det eller att neutralisera det. Och ändå kan du försöka, för det fungerar inte bara för någon som inte gör det.

Sätt att lätta färgat svart hår

Det enklaste sättet är att vända sig till proffs som kommer att lösa lösningen av en så svår uppgift. De kommer noggrant att välja koncentrationen av komponenterna, beräkna exponeringstiden. Om det var bestämt att göra på egen hand och göra förtydligande hemma, måste du vara mycket försiktig, att väga alla risker och möjligheter. Det viktigaste - att försöka att inte skada håret. Naturligtvis kan ett helt ofarligt förfarande för att lätta svart hår inte vara, men det är sannolikt att minska den negativa effekten till ett minimum.

Varning! Var noga med att tänka på två viktiga punkter: Förstärkning av svart hår bör ske i flera steg, detta kommer att bidra till att spara hår, och för det andra, om du nyligen har färgat med henna, kan resultatet av ljussättning med kemiska medel vara oförutsägbart.

Två huvudmetoder används för att förtydliga:

 • kemikalier,
 • folkmekanismer.

I det första fallet kommer processen dock att gå mycket snabbare, och håret kommer att drabbas av mer. Med hjälp av folkmedicin kan du lätta upp med nästan ingen hårskada, men du måste vara tålamod. Om kemiska agens kan klargöras i 2-3 steg, och i vissa fall i 1, då för samma resultat, när du använder folkmedicinska läkemedel kan du behöva 10-12 procedurer.

Upplyst med kemi

Så det viktigaste är den maximala möjliga respekten för håret, så observera att svart hår är bäst neutraliserat i bara tre eller till och med fem steg. Hur mycket specifika förfaranden som behövs beror på hårets tillstånd, använda färgämnen och lätta medel.

Kemiska produkter för lättare färgat hår:

 • remover,
 • etsning,
 • Shampoo djuprengöring.

Tips! Om du först bestämde dig för att lätta ditt färgade hår själv hemma, är det bättre att först konsultera en frisör, vilken metod och vilket innebär att du ska välja. Läs noggrant igenom instruktionerna för alla valda verktyg och följ det exakt.

Hur man använder tvätten

Denna metod är den mest skadliga, men med hjälp av några professionella verktyg kan du till och med bli av med svart färg i ett förfarande, om du kontaktar en skönhetssalong. Hemma är det bättre att använda mer godartade lösningar, eftersom det finns stor risk att bränna håret. Faktum är att tvättkompositionen bryter ner hårstrukturen, vilket gör det möjligt att tvätta ut färgkomponenterna från dem. En sådan åtgärd är i alla fall aggressiv och håret försvagas, blir tråkigt, kan bryta och falla ut.

När ska jag vara uppmärksam på tvätten? Det här alternativet är lämpligt i fall där frågan om neutraliserande svart färg är särskilt akut, när det inte finns någon tid att vänta på naturlig hårväxt, och att titta på dig själv i spegeln är helt enkelt obehagligt. Tyvärr händer det också.

För effektiv avklaring rekommenderas att använda blondonoran. Professional clarifier gör att du snabbt kan ta bort svart färg. När du väljer en tvätt måste du vara uppmärksam på fondernas sammansättning, till nivån för förtydligande, beroende på de ursprungliga tonerna.

För att avlägsna den gamla färgen appliceras agenten på torra trådar, klarar av den tid som rekommenderas i instruktionerna, samtidigt som man klarar av förtydligande. Därefter tvättas huvudet med schampo och appliceras för att neutralisera de aggressiva komponenterna i tvätten. Normalt anges neutraliseringsmetoden i instruktionerna. När behandlingen är klar är det värt att använda en mask för återhämtning, eftersom håret efter proceduren förlorar sitt skyddande skikt och blir sårbart för eventuella effekter. Innan nästa färgning, var noga med att låt ditt hår vila i några veckor.

Tips som hjälper dig att lysa upp svart hår med sex toner:

Vi använder en pickle

Etsning i huvudsak verkar på samma sätt som en tvätt, det vill säga neutraliserar färgpigmentet på grund av oxidation. Som ett resultat avfettas håret, flakorna är öppna, mängden metaboliska processer ökar och håret blir missfärgat. Etsning verkar mer försiktigt än tvättning, därför orsakar det mindre hårskador och är mer lämpligt för hemmavändning.

Oftast används väteperoxid som en pickle. Det här verktyget själv är aggressivt, så du måste behålla sin koncentration och klara av tiden.

Hur man klargör med väteperoxid

Peroxid köper på apoteket. Vanligtvis säljs en 3% lösning där, det är bara vad du behöver. Häll produkten i sprayflaskan så att det är bekvämt att applicera det på håret.

 1. Förberedelse: Använd handskar, gamla kläder, vilket inte är synd att förstöra.
 2. Håret ska tvättas och torka lätt med en handduk.
 3. Var noga med att kamma den noggrant, så att färgen blir enhetlig.
 4. Applicera peroxid i håret med en spray. Du kan göra det genom att dela håret i strängar, så det är lättare att kontrollera om de är helt bearbetade.
 5. Lämna peroxiden på håret och titta på resultatet. Efter ungefär en halvtimme kan du redan kontrollera graden av förtydligande. För att göra detta tvättar vi lösningen från en sträng och ser om färgen passar oss. Håll peroxid på håret bör inte vara mer än en timme.
 6. Skölj huvudet och använd balsam.
 7. Om nödvändigt, upprepa dressingproceduren tills önskat resultat erhålls, men inte tidigare än nästa dag eller varannan dag.

Mer detaljer om fördelarna och förtydligandeförfarandet skrevs i denna artikel.

Varning! Var försiktig, om du, efter applicering av peroxiden på håret, känner obehag, klåda eller bränning, tvätta genast.

Tips! För att påskynda effekten och förbättra effekten, använd värme. För att göra detta kan du wrap huvudet med folie och värma det med en hårtork.

schampon

Med hjälp av schampo kommer det naturligtvis inte att bli helt av med svartfärgat, färgat hår, men du kan inte göra det så radikalt. Användning av schampo med egenskaper för djuprengöring hjälper till att snabbt tvätta färgpigmentet och göra håret känsligare för användningen av naturliga ljusmedel. Detta förklaras av det faktum att djupa rengöringsschampon tränger djupt in i håret, lyfter vågorna och tar bort alla föroreningar. Deras PH är högre än för konventionella produkter, så de hjälper till att minska hårets skyddande fettlager och gör det möjligt att snabbt bli av med den mörka färgen.

Du borde inte förvänta sig ett mirakel från att använda schampo, de kommer inte att göra dig från en brunett till en blondin, och bara hjälpa till att mjuka färgen.

Använd shampoo djuprengöring såväl som vanligt, men proffs rekommenderar inte att använda dessa verktyg på egen hand hemma.

Tips! Om du tar ett vanligt schampo och tillsätt en liten mängd citronsyra eller citronsaft, får du ett mildt medel för djup rengöring. Syra hjälper till att neutralisera färgen, eftersom det förstör färgpigment.

Lightening folk remedies

Om problemet med ljussfärgat hår inte är så allvarligt, behöver du inte radikalt rätta färgen, du kan använda folkmedicinska lösningar. De kommer att hjälpa till att lätta upp till 1-2 toner, men utan att ha på sig frisyren.

Folkmedel för förtydligande:

Dessa enkla lösningar appliceras i form av en mask, i viss utsträckning avfettar håret och neutraliserar det svarta pigmentet. För att förbättra effekten av ljusmedel tillsättes oljor, till exempel oliv eller burk och huvudet värms med en handduk efter applicering.

Om du gör ljussmaskar två gånger i veckan, då efter 3-4 veckor kan du helt bli av med svart färg och utan att skada ditt hår alls.

Så om du har färgat svart hår och du behöver lätta det, välj ett av sätten, men var noga med att notera att ju mer märkbar och snabbare effekten är desto mer aggressiv blir det. Om du har starkt, sunt tjockt hår kan du försöka ta chansen, men om de är tunna och svaga bör du noggrant väga behovet av lätta och det är bättre att göra det på en professionell frisör.

Se även: Hur man självhäftar från en brunett till en blondin (video)

Hur man lättar det svarta håret?

Varje kvinna från tid till annan kommer tanken att ändra något i sin egen bild. Och ibland drabbar radikala förändringar. Till exempel vill jag vända mig från en brinnande brunett till en mild blondin. Eller vice versa. Ibland är sådana experiment ganska framgångsrika. Men erfarenheten visar att kvinnor förr eller senare återvänder till sin vanliga stil. Här är bara lättnad färgat svart hår utan skada är mycket svårt.

Innehåller brunetter

Mörkt av naturen håret i sin struktur är mycket annorlunda än ljus. Efter många studier har forskare funnit att även mängden hår beror på deras naturliga nyans. Mörkare vanligtvis mindre, men de är mycket tjockare och hårdare. Svart lockigt hår har också en oval, nästan platt sektion.

Av de två typerna av melanin (ett färgpigment som produceras av melanocyter i hårbotten) dominerar eumelanin i brunetter vilket ger en mörkbrun nyans. Om mängden gulrött pigment (pheomelanin) är obetydligt, ser håret ut svart. Ju större det är desto ljusare är tonen brun. Det är på grund av dess olika proportioner att den naturliga mörka paletten har så många olika toner.

När eumelanin förstörs under påverkan av kemiska reagenser (vid ljussättning eller färgning med ammoniakfärger) eller ultraviolett (om den är lång under öppen sol), förvärvar den en gulaktig röd färg, vilket nästan är omöjligt att bli av med. Det är därför som en naturlig brunett ursprungligen skulle överge tanken på att måla sig, till exempel i den arktiska blondinen.

Större densitet av keratin vågar, som bildar det övre skyddsskiktet, lägger till det svarta håret i jämförelse med ljusstark styvhet. Det finns flera av dem och de passar närmare varandra. Och för att lätta det mörka håret måste keratinskiktet lossas, eftersom det är under det att färgpigmenten är belägna.

Därför måste brunetter använda starkare medel för blekning än blonda hårägare.

Svart färg

Det verkar som om det i detta fall inte borde vara ett problem att förtydliga det svarta håret, som konstgjordes i denna färg. För att kunna införa ett mörkt pigment i dem har keratinskiktet redan lossnat. Det är bara att behandla håret med en komposition som neutraliserar den och tvättas ut ur håret. Men det beror allt på färgens kvalitet och hårets tillstånd.

Basmibaserade naturfärger tvättas ut snabbare, eftersom grönsakspigment är mindre resistenta. De kan inte tränga djupt in i hårstrukturen och fungera som en tonic som återstår på hårets yta. Efter en tid tvättades de helt av, även utan användning av speciella klargörande medel.

Men moderna professionella färger innehåller mikropigment och speciella formler som hjälper dem att tränga djupt in i håraxeln och få fotfäste där.

Billigare hushållsfärger har inte denna förmåga. Men de förstör keratinskiktet mer. Håret efter appliceringen blir porös, bryts, passar in i håret och även efter en svag inverkan på dem kan ljusmedlet permanent försämras.

Sätt att förtydliga

Som du kan se är det inte så lätt att bli av med svart. Därför bör blondiner tänka på hur man bestämmer sig innan de färgar sitt tunna hår radikalt mörkt.

Naturliga brunetter bör vara medvetna om att efter hårbotten blir håret inte lika frisk och glänsande som tidigare. Dessutom kommer de att behöva noggrann vård och kanske regelbunden toning för att bli av med den obehagliga gula nyansen.

Professionella sätt

Alla extrema omvandlingar, enligt de flesta kvinnor, är bättre att göra i stugan. En bra mästare har mer eller mindre regelbundna sådana kunder. Därför har han redan erfarenhet av en radikal färgförändring.

I händerna på en professionell är du minst försäkrad av att ditt hår kommer att bli hopplöst, vilket ofta är fallet efter hemförsök. För att lysa svart hår i salongen används vanligtvis ett av följande sätt: tvättning, pulver eller pasta.

tvätta

För naturliga brunetter är inte ett alternativ. Sammansättningen av det här verktyget är det svagaste bland alla andra och det maximala det kan - Lätt lossa keratinskiktet när du vill ge svart hår en röd, brun eller blåaktig nyans genom efterföljande användning av tonic. Men detta är dess plus - det skadar minimalt håret.

Användning av tvätt rekommenderas om färgen som erhålls under färgning är för mörk. Det hjälper bra att bli av med rester av mörk färg från blont hår, när det mesta av det redan har städats naturligt.

För flera användningsområden är det möjligt att lätta färgat hår på detta sätt med 2-3 toner.

pulver

I de flesta fall, för att lätta svart hår, föredrar både naturliga och färgade yrkesverksamma att använda pulver. Det köps dock alltmer för hemmabruk.

Jämfört med traditionella färger har det ett antal fördelar:

 • brukar inte innehålla ammoniak och har ingen karaktäristisk stark lukt;
 • ekonomiskt och perfekt fördelat genom håret;
 • perfekt för blekningstips
 • spridar inte och tillåter att ljusa endast valda zoner eller strängar;
 • mindre irriterande och skadar hårbotten när de kommer på rötterna;
 • kan du lätta håret i en användning från 2-3 till 7-8 toner;
 • appliceras på ett öppet sätt, vilket möjliggör kontinuerlig övervakning av processen.

Dessutom finns i pulver av bra tillverkare alltid ett lila eller blått pigment som neutraliserar oönskade yellowness som redan är i färgningsprocessen.

De flesta pulver gör det möjligt att använda olika procentandelar av ett oxidationsmedel, vilket gör det möjligt att arbeta relativt säkert även med skadat och mycket torrt hår.

pasta

Pastan används huvudsakligen för missfärgning av ljusbrunt eller blont hår som har blivit svartmålat. I kompositionen är det förutom lättnadskomponenterna vanligtvis fortfarande ämnen som mildrar skadliga effekter: vitaminer, naturliga oljor etc. Men de försvagar också effekten av pastan och kan i högsta grad ta bort upp till 6 toner.

Det är dyrare pasta än pulver och dess förbrukning är mer, så för en sådan belysning i kabinen kommer att behöva betala mer pengar.

Men pluset är att med det korrekta valet av oxidationsmedel och den exakta överensstämmelsen med tekniken för att applicera håret efter proceduren, fortsätter den levande, mjuk och silkeslen. Det är lätt att återställa på bara några veckor med balm och masker.

Folkmekanismer

Hemma kan du försöka missfärga färgade hårdmetallfärger i svart hår. För att påbörja sådana förfaranden, företrädesvis inte tidigare än två veckor efter färgning. Och det är definitivt inte värt att räkna med snabba resultat. Tålamod och beständighet - detta är det viktigaste villkoret för säker hembelysning.

Här är några av de medel som våra farmor och mormor hade för detta:

 1. Väteperoxid. Perhydrolblondiner under det senaste århundradet var hjältar av populära skämt. Den missfärgning av svart hår på detta sätt gav en ljusgul kyckling nyans, som var igenkännlig och svarade inte ens till nyans balm. Visst, ibland med hjälp av violett "Irida" var det möjligt att vända den till musgrå, men de flesta nyblanketter föredrog att förbli i gult. Nu i sin rena form använder ingen peroxid eller 9-12% oxidator.
 2. Kefir mask. Det klarar sig ganska bra med uppgiften och skadar håret mycket mindre än en professionell "blekmedel". Du kan laga den genom att blanda en halv kopp kefir med juice från hel citron, 50 gram vodka och två äggulor. Kompositionen fördelas jämnt genom håret, huvudet är inslaget. Behåll denna mask måste vara några timmar (eller gå över natten). Det löser försiktigt men säkert pigmentet och på morgonen kan du förlora upp till 2-3 toner.
 3. Kamomill med rabarber. Ett tidtestat och relativt säkert sätt att göra en tvätt. Krossad rabarberrot på mycket låg värmekokning i en halv liter vinäger i 10 minuter. Kasta i en matsked torkade kamilleblommor och kalendula och koka i ytterligare 5 minuter. Torka buljongen och låt den svalna. Lägg sedan till en matsked honung, 50 ml brandy och samma mängd nypressad citronsaft. Blandningen kan förvaras i en välsluten burk i kylskåpet i 21 dagar. Applicera en halvtimme före varje tvätt med pensel som vanligt färg. Skölj sedan huvudet med en lösning av läsk (en matsked per liter vatten) för att neutralisera vinägerna helt.

Dessa recept kan inte användas för eventuella kränkningar av huvudets hudintegritet - det kan orsaka allvarliga irritationer och inflammatoriska processer.

Extra försiktighet

För att minimera skada på håret i blekningskompositionerna, före lätta det svarta håret, behandla dem med användbara masker i flera dagar i rad. Kemiska produkter appliceras endast på det smutsiga håret, så att skiktet av naturligt fett skyddar dem från stark torkning.

Under inga omständigheter kan du hålla blekningskompositioner längre än den tid som rekommenderas i instruktionerna.

Ge en lättare hårvård och noggrann hemvård:

 • Använd endast schampo och balm för skadat eller blekt hår;
 • vägra åtminstone de första två veckorna från varm styling;
 • När du torkar en hårtork, var noga med att använda termiskt skydd.
 • Applicera med UV-filter innan du går ut i den öppna solen;
 • Missbruk inte lack och andra stylingprodukter.

Regelbunden användning av regenererande masker hjälper till att snabbt återställa naturlig glans och elasticitet mot blekt hår. Använd och massage huvudet med naturliga eller eteriska oljor. Det är önskvärt att göra det 1-2 gånger i veckan. Det ger näring och stärker rötterna, reglerar talgkörtlarna och även superlättar stress och ökar sömnen. Så gör denna procedur bättre på natten.

Hur man kommer ur svart med minimal hårskada

Kvinnor i många århundraden försöker se vackra och ljusa. Den moderna världen och utvecklingshastigheten ger inte nedstigningen av den vackra halvan av mänskligheten. Många damer är inte nöjda med hårets färg och försöker att ändra det för att bli vackrare och presenterbara. Svart hår hjälper till att gömma inte bara grått hår i äldre kvinnor, utan också att göra medelålders kvinnor och tjejer yngre snygga, målmedvetna, självsäkra och temperamentliga.

Varför är det svårt att bli av med svart hår

Den svarta nyansen av håret är modern och vacker. Färg är alltid relevant och efterfrågan från många kvinnor. När en gång är målade representerar inte varje kvinna att det inom den närmaste framtiden blir svårt att bli av med färgen. Så varför är det svårt att bli av med svart?

Svart färg, oavsett om den är blåaktig-svart eller plommon-svart, eller någon annan nyans, är den mest resistenta. Färgpigment penetrerar håret och härdar i det.

Det är väldigt svårt att tvätta bort en sådan färg, om färgämnet har gått på fel sätt eller färgen inte har kommit överhuvudtaget. Partiklar som är hårt kopplade till hår. Dessutom kommer inte varje tvätt ta denna komplexa färg.

Fördelar och nackdelar med salong och hemmet färgförändringar förfaranden

Kontakta en specialist eller inte? Mer än en gång frågade alla kvinnor en liknande fråga, som ville ändra hennes frisyr och färg. Låt oss försöka lista ut det tillsammans, är det värt att gå till en skönhetssalong för att färga ditt hår, eller kan du ändra färgen hemma?

Färga hemma

fördelar:

 • Du behöver inte spendera pengar på en specialist. Att gå till en skönhetssalong är dyrt. Hemma kan du be din flickvän att göra en hårklippning eller färga ditt hår;
 • Du kan när som helst utföra proceduren. Det finns ingen anledning att skynda någonstans, för att lägga undan några timmar specifikt för att gå till befälhavaren;
 • färg väljer själv. Jag gillade företaget, recensioner och pris - köpt.
 • mysighet och hemkomfort.

På detta proffs och slutade. Inte mycket hänt med de positiva aspekterna av hushållsfärg. Vad sägs om nackdelarna?

nackdelar:

 • Vid val av färgämne tar vi inte alltid hänsyn till vår naturliga hårfärg. Resultatet av färgning kan överraska oss. Färgen på förpackningen matchar inte den målade;
 • Hemma utförs ett allergitest av en liten andel kvinnor. En allergisk reaktion kan uppstå på vilken färgämnen som helst. Försumma inte testet, förutom att det förutom klåda, rodnad och inflammation kan du få håravfall.
 • hud och kläder kan fläckas under proceduren. Det är lättare att tvätta bort huden, men färgen tvättas inte ut ur kläderna. Viktigt: använd handskar för att färga håret;
 • Vissa kvinnor, på grund av brist på information, bestämmer sig för att experimentera hemma med resterande färg. De tillämpar det på ögonfransar och ögonbryn.

Det är strängt förbjudet att applicera hårfärg på ögonbryn och ögonfransar! Hår och ögonfransar kan smula och ännu allvarligare - få färg i ögonen. Bly kan inte vara allvarligt.

 • hemma är det lätt att glömma tiden. Ofta ökar inte frivilligt kvinnornas färgningstid. Pratade i telefon eller stirrade på serien och rätt tid är borta. Håret kan bli dåligt.

Det är svårt att vända sig till en bra specialist, men det finns ett par sådana människor i staden. Betygsätt för och nackdelar. Välj det bästa alternativet för dig själv: hem eller salong.

Skönhetssalong

fördelar:

 • Skönhetssalongen tillåter inte att experimentera med hår. Befälhavaren kommer att höra dina önskemål och göra sitt arbete;
 • En kompetent specialist kommer kompetent att välja hårfärg. Den ursprungliga färgen, hårets tillstånd, ansikteens form och andra egenskaper kommer att beaktas.
 • målning i stugan kommer att vara enhetlig;
 • Befälhavaren kommer att applicera färgen korrekt, den kommer att tvättas och fixas.
 • baserad på shagens tillstånd, efter arbetet får du tips om hur du ska ta hand om ditt hår.

nackdelar:

 • En av de stora nackdelarna med salonger är den höga kostnaden för förfarandet.
 • vid något lämpligt tillfälle att färga ditt hår kommer inte fungera. Bra specialister har en rekord.

Att färglägga någon färg, inte bara svart, är en svår uppgift. Innan du börjar proceduren, tänk på resultatet och konsekvenserna. Välj det bästa och säkraste alternativet för dig.

Pigmentavlägsnande med professionell tvätt

Svart, som vilken som helst annan färg, måste ibland avlägsnas på grund av vissa omständigheter. Detta kan göras på flera sätt: Applicera speciella professionella hår tvättar i salongen eller hemma, lätta trådarna, använd folkliga lösningar. Var och en av vägarna måste vara.

Professionellt arbete i skönhetssalongen ger dig möjlighet att snabbt och jämnt utföra proceduren. Men mästarens eller klientens eget hår gör sig inte tillfredsställande. Många kvinnor går till amatör och köper själva lösningen.

Kosmetiska tvättar på marknaden är olika. Vissa hanterar färgen flera gånger och kostar mer, andra kan inte slåss pigmentet med en gång, men de är billigare. Valet är ditt.

Förberedelserna har en sparsam sammansättning som bryr sig om hår, tvättar bort pigment och skyddar mot förstörelse. Processen av sådana medel i kabinen kallas avkoppling. Om proceduren utförs hemma är det nödvändigt att arbeta med handskar, använd läkemedlet omedelbart, luft i rummet.

Det rekommenderas inte att göra tvätt hemma. Det är bäst att överlämna detta till befälhavaren.

Produkter på den kosmetiska marknaden är representerade av populära produkter. Color Off (Estel) är till exempel en emulsion som säkert tar bort färg från håret, bevarar och återvänder den naturliga färgen. Avlägsnande av svart färg med ett sådant verktyg utförs flera gånger.

Brelil Professional varumärkesavlägsna tar bort två lager av pigment. Svart borttagning sker efter flera behandlingar. Röret tar upp till 10 tvättar, beroende på hårets längd och deras typ.

Loreal Remover lyser pigmentet med flera toner. Att använda lösningen i stugan ger ett utmärkt resultat. Befälhavaren kommer att avkräva korrekt.

Lighteningsträngar

Lätta håret efter svart färg är ganska svårt. Förfarandet måste utföras mer än en gång. Används för blekning av väteperoxid och ett speciellt pulver för blekning, som kan ta bort pigmentet. Förhållandet mellan komponenter är 1: 1. Det är nödvändigt att applicera lösningen på trådarna så att en halv centimeter förblir till rötterna.

För jämn fördelning av kompositionen rekommenderas att undvika håret i folien. Efter 45 minuter tvättar du krullarna med schampo och torkar.

Hemlagade recept och kompositioner

Ibland finns det ingen tid att besöka skönhetssalonger. Företag, vård, arbete, brist på medel. Proven hemmet metoder kommer till räddning. Bli av med den irriterande svarta verkligen och hemma. Resort är till maskerna.

Honungsmask

En honungsbaserad mask kan klara en uppgift som inte är värre än en professionell kosmetisk tvätt. Ta 3 matskedar honung, värm upp det så att det blir flytande. Kyl och fördela genom hår. Lägg cellofan och en handduk på huvudet. Masken måste hållas i minst 8 timmar, därför bör den appliceras på natten. På morgonen skölj med varmt vatten.

Effekten kommer att visas flera gånger. Användning av en mask rekommenderas inte mer än två gånger i veckan.

Citronsammansättning

Svart färg härrör från håret utan att skada krullarna. För masken, ta en citron, skalla den och hugga den med en mixer. Sprid jämnt. Efter 25 minuter skölj och applicera burdockolja i en kvart i timmen, skölj sedan med schampo.

Kefir remover

En av de säkra hemma är en mask av fet yoghurt. Ta 200 ml kefir, sätt i ett vattenbad och värme. Applicera masken är nödvändig för hela längden av håret. Gör en komprimering från polyeten och handdukar. Skölj med shampoo efter tre timmar. Att bli av med lukten av mjölk kommer att hjälpa eterisk olja. Lägg till det i masken före ansökan. Tvätta håret med kefir är ett av de enklaste och prisvärda sätten att komma ur svart.

Soda mask

Soda är erkänd som en aktiv fighter med svart färg hemma. Gör en komposition på 150 gram. läsk, en tesked salt och ett glas vatten. Rör om och applicera ordentligt på trådarna. Komprimera håll i 1 timme. Tvätta bra med vatten. Det är viktigt att applicera balsam i en timme.

Hemtvätt mindre aggressiv.

Subtiliteter av hårvård

Hårvård är mycket viktigt. Skadade och försvagade strängar behöver rätt helande. Håll dig vid några regler, och ditt hår kommer att tacka dig.

 1. Undvik att färga omedelbart efter betning. Hårförhållandena kan försämras. Tinting eller laminering är det optimala förfarandet.
 2. Använd masker, schampon, balsam och balsam för att återställa håret med ett märke för torr, skadad och tunn.
 3. Applicera masker till ditt hår minst två gånger i veckan.
 4. Ta komplexa vitaminer.

Bob frisyr med bangs: aktuella typer och funktioner i skapandet

Fler exempel på enkla barn frisyrer i skolan, se här.

video

Se ett exempel på en professionell hårvård

slutsats

Det är lätt att byta färg från naturlig till någon annan artificiell. Tvätta av färg ger inte problem. Det är svårt, tidskrävande och tidskrävande att återställa hälsan från skadliga förfaranden. Ta hand om locken, för en frisk och vacker frisyr är visitkortet för varje kvinna.

Ljusa håret efter 5 år av svart

Stil och utseende för varje kvinna är ett viktigt ögonblick i vardagen. Om hon vill ändra något dramatiskt, handlar det först och främst om håret och hur dramatiskt men utan förlust för håret, kommer ut ur det svarta håret och ommålas i en ny nyans.

Problem i lättare mörkt hår

Med en sådan övergång från mörkret utmärks de svåraste problemen:

Det är inte svårt att tvätta bort den svarta färgen från håret, men det borde ske så att huvudet och ansiktet ser vackra ut och de som brukar se dig blir inte besvikna över övergången. Det visar sig att innan du börjar jobba med att ändra bilden måste du välja rätt verktyg för detta. Det är tillrådligt att komma ur svart hårfärg genom att applicera naturliga produkter gjorda av dig själv. För detta är folkrecept passande, som är fulla på Internet, men vi kommer att uppmärksamma lite annorlunda aspekter av denna fråga.

Blekning svart: bättre att göra hemma eller i stugan?

Att lätta och sluta bli en brunett kommer att kräva sådana element:

För att komma ut ur det svarta håret, gick smärtfritt, först och främst är det nödvändigt att förstöra det mörka pigmentet i den befintliga färgen. Professionella frisörer rekommenderar gradvis blekning. Om du är rädd för att använda en ljusare själv, lita på en frisör i salongen. Observera att i verkligheten är mörkfärgat hår lättare att lätta än att göra en artificiell blond, för krullning är den mindre skadlig. Avbrott mellan procedurer tas inte mindre än en vecka, och det är bättre att göra två, så att krullarna har tid att återhämta sig.

Efter ljussättning börjar färgning i önskad ton, förbereda en färg i förväg så att det inte skadar skadat hår. Till den valda färgen varade längre efter färgning sköljer krullarna med en svag ättiklösning.

Rött hår: Färg utan skada

Med denna nyans lite lättare, om du vill bli en brunett, känner du dig fri att börja applicera färgen omedelbart över toppen. På den röda är den applicerad bra och då finns inte ens ett spår kvar.

Ja, det är ofta möjligt att höra hur en tjej, tvärtom, kom ut ur svart och rött med hjälp av peroxid, men det här alternativet kommer att framkalla ett allvarligt slag mot hårets hälsa. Därför rekommenderar vi att du tvättar i två eller tre steg, då blir resultatet av förfarandet kvalitativt.

Samtidigt noterar att om dina ändar är färgade och resten av tonen är naturlig, applicera sedan en ljusmedel på den målade delen, om den faller på de återstående krullarna, så kommer du att få en ojämn ton. I detta fall appliceras nyfärgning direkt efter förtydligande, som i tidigare fall.

Hårfärgning ljusande färg

Om ditt hår är ljust och du vill ha ljusbrun, välj sedan en nyans som kommer att bli ett par nyanser mörkare än din, för att inte lätta och inte bära andra kostnader för processen.

Observera att billig ljusbrun färg ger ofta en grön nyans, så var inte snål när du väljer, så du ångrar inte det. Resten av målningsprocessen utgör inte svårigheter och klarar av det under alla tjejer i hemmet.

Vid färgning i ljusbrun ton, var särskilt uppmärksam på oxidatorn, välj minst 9% så att färgen kommer att falla på håret utan några problem. Följaktligen desto större procentandel är desto högre är färgbeständighetens koefficient. Om den naturliga nyansen är ljus, är 4% av varianten tillräcklig, om du är brunhårig, ta sedan 6% och håll dig lång. Men efter en sådan färgning, glöm inte att krullarna kräver lämplig vård.

Vi lämnar från skymningen: hur blir du av med svart hår efter år av basma färgning? Min historia om färgförändring i etapper.

God eftermiddag, damer!

Under mycket lång tid samlade jag mina tankar för att slutligen ordna all min erfarenhet i en stor instruktionsartikel. Jag ville inte glömma någonting, jag märkte gradvis alla mina steg i processen att byta hårfärg, eftersom det är långt och tidskrävande.
Att komma ur svart är alltid svårt, särskilt från den fleråriga och erhålls inte med något, men med växtbaserade färgämnen. De är kända för sin uthållighet och capriciousness!

Idag kommer vi att gå tillsammans från basma brunetten till tjejen med kopparbrunt hår. Vad är särskilt trevligt - jag har inte förlorat en centimeter hår, även om jag var rädd för att stanna med en kort hårklippning.
So.

Om du inte längre plågas av frågorna "Hur man uppnår svart med Basma?", "Hur ackumuleras pigment och blir en ljus brunett?". Och du började undra allt mer: "Är det möjligt att tvätta basmen och bli lättare? Växa naturligt hår eller tvätta? Hur kommer man ut ur svart med naturliga färgämnen? ", Då finns det en lösning!

För en bättre förståelse av situationen (hur mitt hår var, hur och hur många gånger de målades, deras tillstånd före kardinalfärgsförändringen) ska jag göra en liten utflykt till mina experimenters historia.

Om jag i åldern 15-17 år gammal drömde om blonda långa krullar och uppnådde dem med uthållighet så tänkte jag aldrig om hårets svarta färg.
Jag försökte inte på mig själv och var helt nöjd med rött, kastanj och rött hår. Jag gillade elden. På kursen var henna, de vanliga färgskuggarna "Mango", "Paprika", "Red Volcano".

Jag kommer inte ihåg grunden till att gå till klanen av brunetter. Om jag inte förvirrar något, efter en ont i halsen har en bra del av mitt hår plötsligt fallit ut. Jag har gjort "Bob" -klippet ganska kort för mig och bestämde mig för att "ge visuell densitet" till håret på ett mycket icke trivialt sätt - att byta den ljusa röda hårfärgen till en mörkare som enligt den allmänt accepterade åsikten kan öka volymen till tunt och sparsamt hår.
Förresten fungerar denna mottagning verkligen! Jag är ständigt frågad om hur man uppnår täthet och glans av hår? Hur man gör dem tjocka och slanka på tipsen? Tjejer, jag har ganska vanligt europeiskt hår. Förmodligen är det tricks av svart färg och spegelbild av henna och basma. Det verkar som om jag har en skytt med en knytnäve! Jag är ledsen, men det är inte så!))

Det var det jag var när jag började aktivt använda basma.

Totalt var jag en brunett på naturliga färgämnen i 4 år. Håret glatt: ljust, mjukt, elastiskt, mycket glänsande, med god tillväxt och utan sektion. Men färgen i sig orsakade inte känslor.
Jag ville aldrig vara en brunett, även om bilden av den dödliga skönheten är spektakulär och ljus. I motsats till de allmänt accepterade "herrarna föredrar blondiner!" Uppmärksamhet från mansidan har ökat markant.
Och jag blev fortfarande besviken av tvivel. Tankar om att byta skuggning av hår som regelbundet besökt. Men deras kvalitet passade mig helt och ständigt hindrade mig från att experimentera. Det var synd. Hår friskt, vackert, plötsligt oåterkalleligt förstör?

Jag har upprepade gånger försökt splittra Basma, short cut. Det sista försöket var förra sommaren. Jag bestämde mig nästan på en kort bil. Och hon rörde inte längre basma, använd endast Henna.

När jag slutligen utmattade mig med frågan "kom ur svart eller ändå stanna kvar i den här färgen?" Började gråhåret plåga sig.
Hennes nummer har ökat. Och målar det grå håret med hjälp av naturliga färgämnen, och även i en likformig mörk färg - uppgiften är mycket tidskrävande! Lång, hård och marco. Tid för dig själv med små barn är alltid lite.
I hoppet att hönan kommer att överlappa basmen över tiden och utjämna gränsen för färger, började jag använda den ensam och med målsättning i 9 månader (hela graviditetsperioden) målade hela längden med ljusröda sorter. Men det var inte där!
Öppen var röd-orange. Och längden som var svart och förblev förvärvade endast en lila-rosa nyans. Vackert, men inte jämnt.

Men hår är synd. De är livliga och mjuka. Jag ville inte klippa den igen. Och efter att ha födt, på våren föll jag säkert ner och 2 gånger målade dem med ren basma. Det visade sig naturligtvis spektakulärt. Men en vecka senare (ha-ha!) Jag ville tvätta det hela bort!))

Ytterligare utveckling hindrade mig från att döda i dödliga hårförsök. Språket går inte att säga: "Tack Gud!", För de närmaste 2 vårmånaderna var vi väldigt sjuka med hela familjen, och med den yngste dottern gick vi till sjukhuset. Men för håret var det bara ett slags frälsning. Jag är säker på att om jag bestämde mig för att snabbt bli av med den irriterande svarta skulle jag nu sitta med samma fördömda "Bob".

Jag hade inte just tid för håret. Jag glömde balsmen. Ja, och användningen av schampo är inte särskilt försett. I en sjukhusinställning, med en sjuk, lustfull 2 ​​månader gammal bebis i dina armar, har du inte mycket att säga. Jag lyckades fräsa upp mig. Min vanliga frisyr var en snygg fransk fläta. Hur i tid! Möjligheten att väva flätor visade sig vara mycket användbar.
Jag tvättade bara mitt huvud med schampo. Färgen är väl bleknad. Påverkade nästan ett år på ren henna. Jag var inte längre svart, men smutsig brun. All min fjäderbasma från rötterna är väl tvättad bort, som bara återstår på hårets huvudsakliga längd.

Vid ankomsten hem började jag ta bort pigmentet med alkohololja masker. Utspädd alkohol applicerades på längden och sedan varm (rätt väl uppvärmd men temperatur tolerant) olja. Jag hade avokado, mango och kokosnöt. Du kan använda någon. Senare applicerade jag olivolja. Jag tog fatare i hopp om att tvätta bort blacknessen ordentligt. Även om alla naturligtvis inte kommer att tvättas. Lita inte ens på det, om målat i åratal! Pigmentet är redan associerat med keratin. Men färgen bleknar dåligt. Så jag gjorde masker 6 eller 7. Inte bråttom. Dess rötter är redan några centimeters ottero och allt såg bara ut "underbart".

Efter alla danserna med en tamburin, hörde jag en vänmästare. Hon känner mitt hår väldigt bra. De vägrade att göra tvätten för ett år sedan, vid tidpunkten för hårklippningen. Argument: Växtpigment kommer inte att ta, och håret kommer att förstöra regnbågens loofah. Reshin skulle lysa upp.
Det är bättre att utföra proceduren på en liten% oxid. Men vi var rädda för att min långsiktiga svarta, särskilt från vegetabiliska färgämnen, pulver bara 3% inte kommer att lysa.
Estelle använde pulvret och ljusade henne 2 gånger med en paus på flera dagar vid 6%.

Håret blev naturligt tufft och matt. Vid ändarna rakade han rakt. Vid rötterna ljusnade det märkbart starkare, även om jag först applicerade pulver till mörkare områden och först senare på basalområdet. Det beror på att det finns färskt keratin, mindre svart och mer henna. Efter lättnadsproceduren använde jag Kapous låg ph-schampo och balsam.
Efter ett par dagar tonade jag mitt hår med Indola 8.44x Dye Light Blonde Extra Koppar. Som du kan se var det väldigt ljust, men inte jämnt.

Min färg försvann snabbt. Och färgade fläckar. Hur jag blev upprörd! ((
Jag glömde fullständigt att pigmentet med artificiellt hår (och ännu mer rött) tvättas ut direkt från blekt hår! Och hon var inte redo att gå shabby först efter 2-3 huvudtvätt.

Och här gjorde jag ett misstag!

Tidigare har jag framgångsrikt kombinerat de vanliga färgerna och henna för att behålla en ljus nyans. Färgen tvättades av det blekta håret mycket snabbare. Henna var dock fast fast, men inte lika effektivt som på naturligt hår. De såg mindre glänsande, tråkiga ut, men de behöll skuggan ganska tolerabel. Tänka att jag inte hade någonting att förlora och i alla fall skulle jag behöva mata mitt hår efter all mobbning, bestämde jag mig för att färga allt med henna och basma på en dyr iransk sort för mehendi. Henna är väldigt mjuk, när den är borttagen, som en inkasserad pastormask. Hon borde inte ha torkat och trassat i håret. Basma var marockansk med exakt samma fina slipning till damm.

Jag ville inte vara orange alls. Men koppar-kastanj eller choklad passade mig helt. Genom erfarenhet gav Henna, tillsammans med Basma, mig alltid en redhead i olika variationer. Jag behövde också en mjukare brun. Efter att ha valt den optimala färgen med örter började jag processen. Men tog inte hänsyn till bakgrunden till förtydligande! Efter henna visade jag sig ljusgulorange. Omedelbart, utan att förlora tid, sätta Basma. Och jag skämtade nästan från att förstå min egen dumhet! (Med den grymma galen får jag mig grönt! Med skräck, förverkligande vilket misstag jag gjorde, började jag snabbt rulla upp turbanen på mitt huvud och tvätta kompositionen från mitt hår. Tänk dig hur jag var rädd att se i spegeln! )) Och det var ljusgröna, groda rötter och röd kastanj längd!)) Jag ber om ursäkt för de ogrundade, eftersom jag inte har något foto av denna skönhet. Jag sprängde bara in i frustrationstrådar. Den äldsta dot försäkrade mig: "Mamma, gråt inte! Du har den vackraste, även med grönt hår! Nåväl är de en liten groda. "Allt, gardinen!))))

Naturligtvis vågade jag inte spela mer amatöraktiviteter och kallade en vän att rätta till vad jag hade gjort.
Jag skruvas upp ganska tolerabelt resultat! Det var resultatet. Vad jag uppnådde genom lätta och toning Indola 8.44x Light Blonde Extra Koppar efter år av Basma, var ganska framgångsrik i princip. Men nu var jag tvungen att bli av med den gröna.

Det finns behov av en mörkare ton och en röd korrigering, annars kommer det gröna ständigt att uppstå när det tvättas. De tog en ny nyans av Indola Profession PCC 5.66X Ljusbrun extra röd med 3%.

Håret har blivit märkbart torrare och hårdare. Den första veckan var jag väldigt upprörd. När de tvättas, fastnar de i en obestridlig styv spets. Om jag tidigare kunde tvätta dem med bara schampo och balsmen inte alltid kunde appliceras, då efter alla dessa manipuleringar behövde jag masker, starka proteinbalsamer och var säker på att spruta för kamning. Naturligtvis, ingenstans utan outplånlig vård! Ingenstans utan kräm, vätska! Inget spår kvarstår från den tidigare elasticiteten.

Nu, efter en tid, återvände jag till henna igen. Inte universellt såld iranska. Hon kommer att torka mitt hår i en skört, matt kvast. Jag har en massa olika portioner för målning.

Henna är mjuk, fin, väldigt bekväm att applicera. Hår efter måttligt svårt. Påverkar användningen av närande kosmetika, masker med oljor, skyddande icke tvättbara. Men håret håller färgen, voluminöst, elastiskt och glänsande. Hår utan gröna. Naturligtvis, inte enhetlig i färg. Men det här är det bästa som någonsin kan hända efter Basma, med tanke på min självständiga väsen (för att jag inte gjorde ett foto på alla färger av färg och pulver, rädd för att vara upptagen och stanna utan hår).

Basma I använder inte längre. Kanske för nu. För mycket blekt linne. För mycket försök att komma ur svart. Men 5 förpackningar med aromzon hålls noga på mig)))

För att sammanfatta vill jag återigen ge råd och försiktighet:

1) Om du är en föränderlig natur och inte tolererar monotoni i ditt eget utseende, stirra inte på naturliga färgämnen!
Hår med dem, med rätt användning och god kvalitet på örterna själva, är mycket slank, mjuk och hälsosam, men en färgförändring efter dem är en fullständig oförutsägbarhet, en risk, mestadels ojusterad, baserad endast på en stark önskan att förändras. Hårspån och skäm bort mycket! Det faktum att jag inte stannade med en kort frisyr är undantaget snarare än regeln. Och det, fram till den här tiden, nästan alla 4 år gjorde jag bara vad jag försökte komma undan från svart. Jag klippte mitt hår, spliced ​​det, men återvände till Basma igen, för det är otroligt motståndskraftigt!

2) Färgbyte slog mig på plånboken. Orsaken är att hårkvaliteten försämras. Mina masker i vården var återigen tunga masker, balm, balsam, krämer och vätskor. Förra året kunde jag försumma allt detta utan att förlora mitt hår i utseende.

3) håret förlorade en betydande del av pigmentet. Blev ljus, tunn, porös. Deras struktur var skadad.
Det var stelhet, brittleness, ökad gunning. Tillsammans med färgförlusten mjukhet och elasticitet. Håret måste mättas så att de inte går och ser anständigt ut. Det är möjligt att jag ska justera längden. Jag vill ha en enhetlig resistent nyans. Efter henna och basma behöver det inte drömma.

Ändå är jag nöjd med resultaten och anser dem inte dödliga för mitt hår. Från basmy kan du komma undan. Låt inte ligga i blondorna. Men få choklad. kastanj och jämn ljus röd är ganska möjligt! Det viktigaste är att realistiskt bedöma ditt eget hårs tillstånd, alla möjliga risker och agera tydligt med kunskap om vad du gör, vad och hur.

Jag hoppas verkligen att informationen från mig är till stor nytta för dig. Detta är inte en handledning, men bara min erfarenhet, som beskrivs som en steg-för-steg-instruktion. Observera att vi alla har olika hår och tidigare färgförsök är inte identiska med varandra. Tyvärr kan jag inte garantera dig ett 100% framgångsrikt resultat. Men om du har några frågor kommer jag gärna att svara på dem!

Ha en trevlig dag och vackert hår!

Hur man kommer ut ur svart hår

På kvinnors forum, om du ställer en fråga om hur du blir av med svart hår, får du i de flesta fall svar med sarkasm - sax. Jo vägen är riktigt bra, men för radikal. Är det möjligt att ta bort eller recolor svart hår? Vilka verktyg är lämpliga för detta?

Jag vill genast notera - helt ofarlig det kan inte göras! I vilket fall som helst kommer effekterna av kemikalier på håret att göra tricket. Det är viktigt att välja det mest skonsamma sättet, baserat på hårets initiala tillstånd. Därför kan tips inte vara universella.

Metod ett: tvätta

Innan du köper den första tvätten läs vad de är. Vissa har en super stark effekt, men bränner helt hårt skadat hår. Övrigt sparsamt, men kräver upprepad användning. Det är klart att jag vill ha allt på en gång, men försök att välja ett ögonblick när du inte kan lämna huset i 3-4 dagar eller dyka upp på människor med en fruktansvärd hårskugga.

Paint Remover lyser inte håret! Hon tar bort endast konstgjort pigment, och bara i 1-2 toner! Med tanke på att det oftast finns en fruktansvärd "sats" på huvudet, användes olika nyanser, olika färgfärger, efter det första förfarandet kan färgen vara helt oväntad. Tvätterier som "Estelle" kan göras upp till 4 gånger på en dag med ett intervall på 40 minuter. Under denna tid kommer du att uppnå kycklingrötter och lätta choklad eller orange tips, det är i dem som är det mesta av pigmentet, vilket är så svårt att komma in. Därför, råd, 2-3 gånger, dra sig tillbaka från rötterna när du applicerar tvätten.

Om den röda färgen inte passar dig, måste du färga håret. Och här kommer det största problemet. Om pigmentet inte har tvättats till slutet kommer det att återvända! Därför utförs färgning med "montering" på en sträng. Färgen ska väljas för att vara 2 toner lättare än vad du skulle vilja vara, eftersom det går helt enkelt oundvikligt att gå till mörkret. Om den valda nyansen inte innebär att rött är närvarande, måste du lägga till en lila mikston.

Om färgen inte är jämn, och slutresultatet ska vara ljusare än det som erhållits, ska du använda ett ljuspulver. Luta dig inte på en stor oxid, skadar håret hårt, deras överdrivna porositet absorberar färgen starkt och fel färg kommer att dyka ut medan den snabbt kommer att spolas ut. Efter förtändning kan målas, är det lämpligt att göra en preliminär toning för nyanser av blond, blond och brun kan målas omedelbart. Efter lätta färgen behöver du ta tonen till tonen!

Metod två: missfärgning

Missfärgning är borttagning av något pigment, inklusive naturligt. Håret kommer att vara poröst, torrt, beskrivna skalor. Det bästa alternativet är bezamiachnye pulver, men för särskilt djärv kan du använda nyanser från paletten "superklaration". Inget behov av att söka vredspolen åt gången! För att inte få "brinnande rötter" med ytterligare färgning, applicera färg från spetsarna, stiga upp. Med ytterligare färgning måste dra färgen, eftersom missfärgningen inte kommer att vara jämn.

Hur man lyser svart hår? 15 metoder

Svart hår ser ganska elegant ut, eftersom den här färgen för många är förknippad med konservatism, rikedom och sinnesro. Samtidigt vill nästan alla ägare av svarta krullar ändra sin stil, bland annat lätta håret. Svarta trådar är de mest opraktiska om en sådan förändring, för innan du gör ett färgämne i en annan färg är det nödvändigt att lätta dem. Resultatet av ett sådant förfarande kan inte alltid vara det som förväntas.

Folkmetoder - de bästa hjälparna i lättare svart hår

 1. Kamilleinfusion. För att göra detta, brygga 3 påsar med vanligt te med kamille smak med en liter kokt vatten. Denna användbara tinktur bör stå i ca 2 timmar. Varje gång du måste tvätta håret med schampo måste du tvätta håret med denna infusion. Denna buljong tvättas inte av. Denna typ av procedur utförs minst 3 gånger i veckan. Det är inte så svårt att lätta svart hår, för i ungefär en månad kommer resultatet att märkas.
 2. Väteperoxid. Det är viktigt att välja peroxid i enlighet med krullarnas styrka och tjocklek. Om håret är tunt bör de behandlas med peroxid 5-6%. Om en kvinnas hår är stark och tjock bör substansens styrka uppgå till 12%. I processen av ett sådant förfarande måste blottläggas med svart peroxid. Ju längre agenten kommer att vara på huvudet desto större blir effekten. Det viktigaste är att inte överdriva peroxid på huvudet, för det här är hur du kan bränna dina egna krullar.

Det här är inte att säga att effektiva hemmetoder för lättare svart hår hjälper en tjej att bli blond, men de kan verkligen göra strängar ljusare med flera toner.

Lightening svart hår med kosmetologi

För att lösa problemet med att klargöra svarta trådar är det bäst att konsultera en kvalificerad professionell. Befälhavaren kommer alltid alltid att välja koncentrationen av komponenter och bestämmer med precision det inställda tidsintervallet för att lätta en specifik hårtyp. När du köper några butiksskapande verktyg på egen hand borde du alltid förtydliga om den är avsedd för svarta lockar. Svart hår kan bli lättare, för i alla detaljhandelskedjor finns speciella lätta schampon som hjälper till att klara av den här uppgiften.

Om emellertid flickan bestämde sig för att lätta det svarta håret hemma måste hon väga allt bra och tänka över det noggrant, för det här är ganska komplicerat och ibland riskabelt. Ju svarta tonhår i kvinnans hår desto svårare är det att lätta på det. Om någonsin krullor färgades med henna kan det få ett oförutsägbart resultat. Lättnad av svart hår på en kvinna i taget är inte gjort, eftersom det är skadligt för strängarnas hälsa. Det skulle vara att föredra att utföra ett sådant förfarande i flera steg.

Markera som ett sätt att lätta håret

Du kan gradvis utföra proceduren för förtydligande av svarta lockar när du använder markering. Idag är den här metoden ganska populär. För genomförandet måste du blanda det klargörande pulvret, liksom 12% oxidationsmedel. Dessa komponenter är förköpta i specialaffärer som säljer professionell kosmetika.

I början av ett sådant förfarande bör du skära folien i remsor, vars bredd är cirka 10 centimeter och längden - 30 centimeter. Nästa måste du ta en tunn hårsträng. Under den är innesluten folie. Nästa hår ska appliceras färg. Efter det måste folien vikas upp till rötterna. Samma bör upprepas med andra krullar. Efter 30 minuter rekommenderas färgen att tvätta håret. Nästa belysning kan utföras efter 3 veckor.

Klassisk eller traditionell markering är ett förfarande där du måste använda speciell färg och folie.

Använda honung för att lätta håret

Många moderna tjejer är inte glada att ha svart hår. Hur man lättar dem, inte alla kvinnor vet, men det finns många recept för att klara det här problemet. Och ett av dessa recept är att använda honung. Du kan applicera honung direkt på krullarna som en mask. Du kan också lägga till en liten mängd vatten på den medan du gör det flytande. Så det blir lättare att applicera honung på huvudet. Denna produkt appliceras på vått hår, och sedan läggs en plastduschlock på huvudet. Honung på håret ska vara ungefär en halvtimme, varefter den tvättas av med schampo.

Du kan också skapa en effektiv ljussmask för hår, blanda i lika delar olivolja och honung. För att lägga till ytterligare näringsvärde för masken rekommenderas att lägga en halv banan till blandningen. Vidare anbringas en sådan komposition på håret.

Honung läggs också ofta till balsam. För att göra detta, skaka grundigt flaskan med en kosmetisk och honung tillsatt, så att komponenterna blandas. För att använda en sådan balsam är det nödvändigt, som tidigare, efter tvättning av ett huvud. Detta hjälper till att snabbt lösa problemet med hur man lyser svart hår.

Honung är ett utmärkt naturmedel som inte bara kan ge näring och fuktar håret utan också lätta det.

Citron för att lysa svart hår

När citronsaft appliceras på hårsträngarna, och då är håret utsatt för solen, börjar syra i citronsaften att aktiveras och öppnar hårlampan för att gradvis rengöra pigmentet. Citronsaft kan torka hår, och därför måste du använda luftkonditionering efter varje förfarande.

För att applicera citronsaft på huvudet måste du blanda 100 ml nypressad citronsaft med 100 ml vatten i en sprayflaska. Det är nödvändigt att applicera denna blandning rikligt på rena fuktiga lockar. Därefter får håret torka i solen i minst 1 timme.

På grund av det faktum att citronsaft kan torka trådarna är det värt att tvätta dem efter en timmes exponering för solen, så att de inte verkar blekna och förorenade.

En liten citronsaft kan också blandas med olivolja, honung eller kamillektinktur. Detta kommer att hjälpa till i frågan om lätta hår. Svarta lockar är inte så lätta att ljusna, men den här blandningen klarar det snabbast.

Sedan antiken har citronsaft använts som ett naturligt lättmedel för hår, och denna komponent är verkligen mest effektiv vid lätta svarta krullningar.

Brightening hårmask

Om du vill lysa svart hår kan du skapa en tändmask. För att göra detta måste du kombinera citronsaft, kamomillte och kanel. Detta kommer inte bara att lätta håret, men också stärka dem, samt lägga till näring till håret, särskilt om förutom denna blandning läggs grekisk yoghurt och äggulor.

För att förbereda en sådan mask måste du brygga 3 påsar kamillete i 200 ml vatten. Det är nödvändigt att koka denna blandning i 10-15 minuter, varefter den avlägsnas från värmen och kyler. Tepåsar kan erhållas och pressas sedan citronsaft i kyld te. Därefter tillsätts 2 teskedar av grekisk yoghurt, 2 eller 3 äggulor och 2 tsk kanel till blandningen.

Det rekommenderas att sätta en sådan mask på håret från rötterna till spetsarna. Därefter läggs ett duschlock på huvudet och blandningen på håret förblir i upp till 4 timmar, varefter ringen är väl tvättad. Detta kommer att ta bort alla spår av masken från håret.

Du måste ange denna mask minst en gång i veckan i flera veckor för att se viktiga resultat. Ju fler gånger du applicerar en mask, desto ljusare blir ditt hår.

Kosmetika för att lysa svart hår

Det är också möjligt att använda ett färgkit för att lätta svart hår. Om du snabbt vill lätta de mörka krullarna och inte förvänta dig samtidigt några veckor, tills de naturliga komponenterna börjar fungera, finns det möjlighet att måla trådarna hemma. Även om sådana verktyg har en betydande risk är de fortfarande ganska effektiva.

En tjej kan prova en lätta balsam och schampo. Det finns bra balsam och schampon i butikerna, som är utformade speciellt för gradvis ljusning av lockar, som börjar fungera efter flera på varandra följande tvättar.

Du kan också spraya på hårfärgningsmedlet. Förutom balsam och schampon för att lätta svart hår, finns det speciella sprayer som fungerar på samma sätt som citronsaft. Flickan behöver bara applicera sprayen på de lite fuktiga hårsträngarna och aktivera den sedan med en hårtork eller med hjälp av exponering för solen.

Regler för användning av kosmetika för lättare hår

 • Det är nödvändigt att använda ljussmedel för mörkt hår, som gjordes på grundval av naturliga ingredienser.
 • Det är viktigt att inte applicera schampon som innehåller sulfater för att lätta håret hemma. Sulfater tillsätts nästan varje tvättmedel för att bilda ett skum. Kosmetika för hårvård som inte innehåller sulfater, är inte lätt att hitta. De farligaste kemiska tillsatsämnena i denna kategori är ammoniumlaurylsulfat och natriumlauryl (laurel) sulfat.
 • Använd inte kosmetika avsedda för färgat hår. Effekten av dessa balm och schampo är riktad speciellt för att bibehålla hårets skugga.
 • Om möjligt kan du applicera naturlig kokosnötolja, tack vare vilken strukturen hos kvinnliga krullar återställs och näring. Om detta inte är möjligt är det också acceptabelt att använda andra produkter och oljor, vars effekt är inriktad på näring och återhämtning.
 • Värm inte dina egna lockar. Det är viktigt att utesluta användning av hårtork, nivelleringsjärn, pleyk. Om hårtorket har en "kall luft" -funktion, kan du använda den i det här läget.
 • Olika medel, t ex mousses, geler, lacker, skum, kan förstöra krullarnas struktur. En månad innan du ska lysa svart hår är det viktigt att överge deras användning.
 • Det är också förbjudet att göra perm-förfarandet innan lätta håret och efter det.
 • Att använda medel baserade på placenta eller aloe vera, som måste gnidas i hårbotten, kommer att ha minst en gång i veckan.

Varje medel för att lätta håret skämmar hårbotten, och därför är det nödvändigt att följa vissa regler för att minimera skadan, en månad före ett sådant förfarande.

Kanel som en hemlagad hårklarare

Det finns många recept för kanel som ett hemljus. Denna komponent används både oberoende och i kombination med andra komponenter.

 • För att skapa en blekningsblandning är det värt att späda kanel med renat vatten i ett förhållande 1: 1. Komponenterna rekommenderas att blandas noggrant för att få en krämig konsistens, varefter du kan gå vidare till processen med blekning av svarta krullar. Färgkompositionen appliceras på rena och våta strängar. Vidare är det fördelat över hela längden av håret och huvudet är täckt med en duschlock eller plastpåse. Kanel håller på håret så länge som möjligt.
 • Det finns ett annat recept, enligt vilket du måste blanda i lika stora mängder naturlig honung och kanelpulver. Om honungen är mycket tjock måste den värmas upp i ett vattenbad eller förtunnas något med rent vatten. Principen att applicera en sådan blandning för att lätta svart hår liknar den tidigare.
 • För att uppnå inte bara hårförtydligande, men också deras omsorg, är det nödvändigt att blanda kanelpulver, olivolja och flytande honung. Andelen av en sådan mask kommer att vara 3: 2: 2. Blandningen bör blandas tills den bildar en homogen massa och appliceras på fuktiga och rena krullar i minst 6-8 timmar.

En speciell komposition baserad på kanel för att lätta svart hår när den appliceras korrekt kommer att ge en estetisk och helande effekt.Nästa Artikel
De bästa recepten för hårmaskor på natten med foton och video