Hur lätta håret svart?


Raven vinge färgkrullar gör en kvinna strikt och mystiskt. Men en sådan skugga kan lägga till några extra år. Och vad händer om resultatet av en radikal bildändring inte gillar? Hur tar man svart hårfärg snabbt och utan skada?

Allmänna tips och knep

För att inte skada strängarna, för att återvända den naturliga färgen till håret, måste du ta hänsyn till vissa nyanser.

Rekommendationer för att avlägsna svart färg från hår:

 1. Om henna och basma-baserade kompositioner valdes för färgning är det nästan omöjligt att bli av med den mörka färgen.
 2. För försvagat och tunt hår kan inte appliceras sura lysmedel, läsk och ammoniak - detta leder till en stark förlust. Det är bättre att använda produkter från örter och andra naturliga ingredienser.
 3. Tvätta baserade på syror och läsk kan appliceras 1-2 gånger om året, annars kommer krullarna att bli mycket torra, sköra.
 4. Efter eventuell ljuskomposition måste du använda balsam, använda mjuka, neutrala schampon.

Du bör inte försöka återställa hårets naturliga skugga snabbt - rush kan orsaka irreparabel hårskada, det kommer att ta lång tid att återställa strängarna.

Hur lättar håret i salongerna?

Om krullarna är svartmålade, kommer färgen på ljus nyanser inte att tas. Du måste först ta bort det svarta pigmentet med trådar. För att göra detta kan du kontakta de professionella eller använda hemlagade recept.

När du tar bort den mörka färgen i hytten jämnt täckta strängar med en speciell kemisk beredning. Men även erfarna mästare kan inte alltid förutsäga vad slutresultatet kommer att vara efter tvättning.

Vilka metoder används i salonger:

1. Missfärgning med speciella formuleringar gör det möjligt att göra mörkt hår 3-4 toner lättare. Verktyget appliceras på strängarna, utan att påverka de regrowna rötterna. Ofta, efter blekning blir krullarna rödaktiga, det kan bara målas om 12-14 dagar. Den största nackdelen är att höga ammoniakhalten i sådana produkter orsakar starka allergiska reaktioner, krullarna blir sköra och börjar falla ut intensivt.

2. Oxiderande färgämnen - ett mycket aggressivt sätt att tvätta svart färg från hår. Men de är mindre effektiva, förstör starkt krullarnas struktur.

3. Markering, färgning, ombrefärgning - alternativa och relativt säkra metoder för blekning. Individuella strängar blir gradvis lättare, frisyren ser mer voluminös ut, med tiden kan du uppnå en jämn, ljus kröning och samtidigt behålla sin längd och hälsa.

4. Hårklippning är en radikal metod som gör att du kan prova på en ny bild med en kort hårklippning.

Professionella hemvårdsprodukter

Som ett alternativ till att gå till salongen kan du använda professionella brickor eller korrigatorer för krullarnas mörka färg hemma.

 • Färg av - Estel tvätt, en av de senaste utvecklingen för att bli av med svart. Ger dig möjlighet att ta med ett mörkt pigment hemma, men inte bryta mot strängarnas struktur.
 • Professionellt verktyg från företaget Brelil - fungerar snabbt, efter en halvtimme kan du lätta trådarna i flera toner.
 • E'fassor från L'Oreal - fungerar försiktigt för att helt missfärga hår hemma, det tar 3-5 procedurer.
 • Brightener Company Syoss - Det finns 3 typer som skiljer sig åt i graden av påverkan på trådarna. Den minst koncentrerade produkten gör krullarna 1-2 toner lättare. Det starkaste läkemedlet lyser upp trådarna med 9-10 toner.

Du kan förbereda en tvätt själv, som inte bara kommer att bli av med svart, utan också bli en blondin. För att förbereda lättnadsmedlet hemma måste du blanda i lika delar peroxid och pulver Supra eller Blondoran. Sprid blandningen jämnt genom håret, 0,5 cm från rötterna. För ett mer enhetligt blekningsbehov att vika varje sträng med folie. Tvätta håret med ett milt schampo efter 45 minuter.

Proceduren bör utföras tre gånger - efter den första tvätten blir hårfärgen ljusröd, så börjar den gradvis lysa. Efter blekning är klar kan strängarna färgas till önskad nyans.

Säkert sätt att lätta håret

Hemma är det lätt att göra ett mildt medel för att bli av med svart på grundval av naturliga oljor. Denna metod kan inte kallas fort, men det kommer att göra nyanser av strängar ljusare, läka och stärka krullarna. För att utföra oljepackningen behöver du 2-3 gånger i veckan.

Vilka oljor kan användas:

Du måste ta 15-40 ml olja, värma den i ett vattenbad, applicera det varmt på torrt, smutsigt hår. Wrap ett huvud med en polyetenpåse och en handduk, regelbundet måste du värma upp handduken med en hårtork. Håll masken ska vara minst en timme, och det är bättre att lämna hela natten. Oljorna ritar konstgjorda färger från håret, återför den naturliga nyansen till strängarna.

Hemma kan du använda effektiva masker för att ta bort svart hårfärg utan skada eller använda praktiska verktyg.

Tvåltvål är en alkalisk produkt som snabbt neutraliserar konstgjorda färgpigment. Det är nödvändigt att tvätta håret med schampo, slå ett stabilt skum från tvålen, fördela det jämnt över hela längden av håret, lämna i 3-5 minuter. Skölj strängarna bra med varmt vatten, tvätta dem igen med schampo. Nackdelen med metoden - färgen tvättas inte alltid jämnt, efter det att håret första gången kan vara spottigt.

Soda verkar på hår av svart färg som en skrubba, tillåter att eliminera färgpigment. Det är nödvändigt att blanda salt och läsk i förhållandet 1:10. Blandningen späds gradvis med varmt vatten tills du får en tjock homogen massa. Det ska fördelas över alla lås, huvudet ska värmas och lämnas i 40 minuter. Tvätta av på vanligt sätt, skölj med örtavkok.

Mjölkbakterier kan bryta ner färgpigment. Kefir-masken hjälper till att göra strängarna ljusare, återställa den skadade strukturen på strängarna. För andra sätt att använda kefir för hårbehandling, läs recensionen av kefirmasker för hår.

 • någon fettkaka - 500 ml;
 • olivolja - 10 ml;
 • regelbundet salt eller hav - 10 g;
 • rå äggula.

För att kombinera alla komponenter, för att fördela tyngden på alla lock, för att värma ett huvud med en matfolie och en handduk. Masken kan tvättas bort efter 40 minuter, för att förbättra effekten och eliminera den obehagliga lukten, kan du skölja trådarna med kamilleavkokning.

Kanel är ett svart lättmedel som närmar och förstärker strängarna. Blanda 30 g kanelpulver och varm honung. För oljigt hår, lägg till 1 äggvita, om håret är torrt - 1 äggula. Slå blandningen till en homogen konsistens, applicera på trådar, lämna i 2 timmar. Du kan göra proceduren 2-3 gånger i veckan.

Citronsaft hjälper till med att återvända med ljusfärg. Mala avskalad frukt i en mixer, fördela massan i alla lockar, värm huvudet. Efter 30 minuter, tvätta av masken, applicera bördolja på trådarna. Efter en kvarttimme kan du tvätta håret på vanligt sätt.

Regelbunden askorbinsyra hjälper till att återställa hårets naturliga färg. Blanda 20 tabletter av vitamin C med 120 ml schampo, använd vitaminborttagning för daglig hårtvätt. Metoden fungerar långsamt, strängar lyser gradvis, men jämnt. Detta schampo kommer att bevara hårets hälsa, stärka dem, påskynda tillväxten.

Det är svårt att göra färgen lättare utan hårskador. Användningen av professionella och folkliga metoder tillåter inte alltid att få det förväntade resultatet. För att bevara hårets skönhet och hälsa är det bättre att välja alternativa sätt - hårklippning, lättnad av enskilda strängar.

Vi tvätta bort svart färg från håret självständigt: är det möjligt hemma?

Svart hårskugga kan inte kallas en mauveton i ordets breda bemärkelse. Men han har länge gått ur mode, och kvinnor, som för några år sedan endast riktat till honom, är nu överens med det faktum att han väger "väger" utseendet och lägger ålder till sin ägare. Dessutom, i trenden nu naturlighet, och därmed målning i listorna över salongtjänster förefaller relevanta - bokning, shatush, ombre...

Naturlighet och naturlighet

Kvinnor runt om i världen är angelägna om att uppdatera färgen på sina lockar för att ge bilden en naturlig och "ung" charm.

Därför blir frågan om hur man tvättar den svarta färgen från håret allt viktigare. Det är värt att notera att pigmentet med artificiell harts är ganska ätare, vilket innebär att det inte är så lätt att eliminera det från hårets struktur.

Om vi ​​vänder oss till en ljusare färg kommer inget förnuftigt av den här tanken, eftersom en färg inte lyser den andra. Det här är de grymma lagarna av färg.

Professionella mästare erbjuder sina kunder ett antal omfattande program för att komma ur svart, vilket traditionellt inkluderar tvätt, markering eller brondirovanie, ytbehandling i önskad nyans.

Vissa kvinnor är i ständig sökning efter ett sätt som skulle göra det möjligt att tvätta bort tonhöjden hos håret med folkmekanismer. Naturligtvis är det förståeligt - tvättning i hemmet är inte bara en budget men skadar inte håret. Till exempel föredrar många människor att tvätta bort mörk hårfärg med oljor. Detta hjälper inte bara till att utrota det irriterande pigmentet utan också bryr sig omsorgsfullt om hår.

Men det finns andra, mer aggressiva metoder för att ta bort svart från hårets huvud, inklusive masker med läsk och tvättning med tvål. Dessa förfaranden är endast lämpliga för ägare av tjocka och tjocka krullar, eftersom de torkar ut och skadar hår.

Eliminera den svarta färgen själv

Eftersom vi redan har förberett material på salongprocedurerna för att tvätta färgen från håret, kommer vi idag att diskutera rent folkmedicin som hjälper dig att lätta tonen lite.

Hur kan jag tvätta den svarta färgen hemma? Först och främst bör du avstå från frestelser att gå till affären och köpa ett blekpulver som Blondoran. Genom detta kommer du inte bara att uppnå en tillräcklig nyans av krullningar utan bränna dem också genast.

Vissa tjejer som tillgriper sådana metoder tvingas vända sig till en frisör för en kort hårklippning, eftersom deras strängar inte kan återställa någonting redan, inklusive professionella dyra medel. Därför, skäm bort inte alla allvarliga saker, och försök att närma sig frågan så noggrant som möjligt.

Naturligtvis kommer sådana primitiva medel som olivolja inte helt att eliminera svart färg och ge dig tillbaka den naturliga nyansen av hår. Men de mjuka din ursprungliga ton till kastanj eller choklad så mjukt som möjligt. Dessutom kommer oljebaserade närande masker att ge djup hårvård och restaurering, vilket kommer att förbättra hårets struktur och förbereda dem för efterföljande färgning, om det planeras.

Tvätta svart färg med hår folkmekanismer

 1. Citronpuré. Inte alla vet att någon frukt- eller bärsyra kan vara ett alternativ till salongoxider. Särskilt väl beprövad i detta avseende citronsaft. Det är möjligt att tvätta av färgen från håret på följande sätt: Skal citronen och gnid citrusmassan till puré. Det är bäst att göra det med en matberedare. Applicera sedan den resulterande vattnet längs hela längden av locken, linda med film och en handduk och lämna i detta tillstånd i ungefär en halvtimme. Skölj sedan med varmt vatten utan att använda schampo. Efter denna procedur kan dina strängar jämnt ljusa om en halvton. Detta förfarande bör dock inte transporteras bort, och det bör utföras en gång i månaden. Det rekommenderas också att perederzhivat sura kompositioner på håret - i så fall riskerar du att få en allergisk reaktion, mjäll eller svår irritation. Efter proceduren är det viktigt att näring krullarna med någon grundläggande vegetabilisk olja;
 2. Bakpulver. Kokar natronfärg svart färg? Inte riktigt. Men hon är också kapabel att lätt lätta dina krokar längs hela längden. Jag måste säga att den här metoden inte passar alla - bakpulver gör håret hårt och torrt. Använd därför inte receptet om det är svagt, torrt eller skadat i ditt fall. Så, för att tvätta av det kaustiska pigmentet med hjälp av denna banala produkt, fortsätt enligt följande. Ta ett glas läsk och späd det med vatten till en tjock uppslamning. Applicera över hela längden av håret med en pensel eller en kam med glesa tänder. Wrap huvudet med plast och en handduk, blöt i 40 minuter (men inte mer än en timme), skölj sedan huvudet noggrant med vatten och sulfatfritt schampo. Denna procedur är utmärkt för ägare av fet hårbotten;
 3. Kefir. En annan mycket sparsam metod för hemtvätt är en mask baserad på regelbundna kefir. Detta recept är extremt enkelt: Allt du behöver är att applicera kefir, yoghurt eller jäst med högsta fettinnehåll till krullar, skapa en växthuseffekt för huvudet och vara i 1-1.5 timmar. Fermenterade mjölksvampar förstör aktivt de kemiska föreningarna som bildar färgämnet, och sedan tvättas de hårt av håret och utan "förlust".
 4. Tvättmedel. För att tvätta den svarta färgen från håret med tjära eller hushållssaft, räcker det inte med att göra tvättproceduren. Det är viktigt att applicera skummet på vått hår och piska in i ett tjockt skum och stå sedan på huvudet i en halvtimme. Efter proceduren är det viktigt att göra en fuktgivande eller närande mask, och för ägare av torrt och poröst hår är det bättre att vägra denna produkt.
 5. Med. Naturlig blomma honung påverkar krullarna som väteperoxid, men det verkar mycket mer delikat. Med denna värdefulla produkt kan du inte bara tvätta den oönskade nyansen utan också återställa håret. För att göra detta måste du lätt fukta krullarna och applicera flytande honung till dem (om din produkt är kandad kan du smälta det lätt på ångbadet, men inte i mikrovågsugnen). Det behöver inte sätta på huvudet för mycket. Låt honungen ligga på lås för natten (7-10 timmar), skölj sedan noggrant med vatten med ett mildt schampo eller balsam.

Som du kan se är hemmagjorda tvättmetoder ganska känsliga, men vissa av dem får inte missbrukas. Någon av dessa produkter, som snabbt tvättar bort färgen, kan lika snabbt skada dina lockar.

Salonprocedurer

Glöm inte att du i din strävan kan hjälpa erfarna och kompetenta mästare färgämnen.

Bland tjänsterna för att lämna tjären eller den blå-svarta nyansen är de mest populära följande:

 • Professionell remover speciell komposition;
 • Missfärgning (tändning) och toning;
 • Frekvent markering genom stoppning.

Vi rekommenderar dig att föredra att vända sig till proffs, speciellt om det nuvarande läget för dina lock är otillfredsställande.

Ögonfärgsläckare

Och vad ska man göra om ögonbrynmålningen misslyckades? Det är trots allt farligt att använda aggressiv tvättning här inte bara för växten själv, men också för ögonen...

Hur man tvätta bort svart ögonbrynfärg:

 1. Fuktar fuktigt en bomullsplatta i vilken olja som helst (solros, oliv, burdock eller castor passar bäst). Massage i hår och hud. Gör det här hela dagen (några timmar);
 2. Torka ögonbrynsområdet med en vattentäppta doppad i väteperoxid 3%;
 3. Applicera på ögonbryns kompressor av bomullsull blöt i citronsaft eller koncentrerad citronsyra. Blötlägg i 15-20 minuter. Håll dig vågrät.

Som du kan se, även för att tvätta den svarta tonen från krullarna på egen hand och inte vara lätt, men ändå är det ganska möjligt.

Act! Men glöm inte försiktighet, och bli inte fördragen. Var vacker och naturlig!

Hur och vad ska du ha med svart hårfärg hemma och i salongen

Situationen när den nya hårfärgen inte var i ansiktet - inte ovanligt. Speciellt om du utförde färgningen för första gången, och även hemma, utan lämplig erfarenhet. En olycklig blond kan tonas, men vad ska de tjejer som har valt att ändra sin bild för att ha en rik, mörk eller sämre kolsvart färg? Bli av med denna färg är mycket svår. Det finns dock flera alternativ för hur man får svart hårfärg i salongen eller hemma.

I vilka fall vill du ta med svart färg från håret

Ett ravnfärgat hårhår ser snyggt och mystiskt ut, men bara om det stämmer överens med färgtypen på utsidan. Detta experiment är osannolikt att dekorera ägaren av porslinshud med fräknar eller för ung person.

Ofta ser ett intensivt svart färgschema väldigt oförskämt, ibland vulgärt, och i många fall lägger det visuellt några år till en kvinna.

Därför är det säkraste sättet att undvika att komma i en obehaglig situation att korrelera den önskade färgen med egenskaperna hos utsidan. Vem är svart hår, vi rekommenderar att läsa på vår hemsida.

Om avtalet redan har gjorts, men resultatet är inte uppmuntrande, måste du tänka på hur man tvättar den svarta färgen från håret utan mycket skada på dem.

Detta är nödvändigt inte bara om skuggan inte passar, det visade sig vara rikare än förväntat, men om du redan är trött på det om några veckor, månader eller år med regelbunden färgning.

Vill du vara minst några toner lättare - gör dig redo att utföra en tvätt av en mörk färg. Dessutom krävs proceduren för tjejer som vill experimentera med moderna tekniker av brondirovanie, balayazh, shatush och titta på samma gång som om deras strängar brinner ut i solen.

Varning! Naturligtvis är krånglarna av en käftflans inte en kontraindikation för komplex färgning, men kontrast av det svarta och naturliga utbudet av ljus nyanser är alltför slående att se naturligt ut.

Hur man tar in hytten

Ett av de mest populära professionella rutinerna som hjälper till att ta bort svart pigment från håret är avtagande (tvätt). Denna tjänst är inte för billig: från 1 till 6 tusen rubel, beroende på längden på krullarna och området för skönhetssalongen. Men även om hon inte garanterar det önskade resultatet från första gången.

Om du färgat svart hår många gånger, blir det inte lätt att ta bort pigmentet. Det kommer förmodligen att ta flera besök på frisören. Men en erfaren mästare kommer att göra allt som möjligt så att ditt hår får en jämn nyans och med ytterligare färgning i ljusa färger har du inga problem.

Kärnan att avtäcka - genom att applicera på trådarna en aggressiv kemisk sammansättning med ammoniak, väteperoxid. Han kommer ordentligt att tvätta det konstgjorda svarta pigmentet från alla lager av håraxeln och gradvis göra krullarna lättare med 3-4 toner.

Naturligtvis kan en sådan djup inverkan av drogen inte påverka hårets hälsa. Så som ett resultat håret är inte alltför drabbat, bli inte involverad i förfarandet. Och om du behöver hålla flera decaping sessioner, var noga med att ta raster mellan dem. I pausen intensivvård av strängarna, använd reparativ kosmetika.

I stugan kan du erbjuda en tvätt med syrakomposition. Det anses vara mer mild än djupfrikoppling. Gör håret lättare med 1-2 toner.

Ett annat alternativ för dem som väljer hur man kan tvätta bort den svarta färgen från håret i frisören är att lätta eller missfärga lockar. För priset är tjänsten vanligen lite billigare än avkodning. Men det är möjligt att efter det blir din svarta röd. Vi måste upprepa proceduren eller nyans vad som är. I vilket fall som helst kommer det att bli nödvändigt att vänta flera dagar för att minimera skadorna på dessa hårmanipulationer.

Kardinallösningen är en kort hårklippning med ytterligare tillväxt av krullar av den ursprungliga färgen. Hårhår detta kommer bara att gynna, eftersom effekten av aggressiva kemiska föreningar är utesluten. Men detta sätt ut ur det svarta färgschemat kräver tålamod. För att påskynda processen, efter att ha besökt frisören, börja använda hårväxtaktivatorer som bevisats av populära recept (burdockolja, rödpipertinktur och andra komponenter för masker kommer att göra). Visst är processen fortfarande ganska långspelande.

Rådet. En metod för komplex färgning hjälper till att platta svart hårfärg: markering, färgning, brondirovanie. Den genomsnittliga kostnaden i kabinen är ca 2,5-5 tusen rubel.

Så tvätta sig hemma

Även i en frisörsalong är det omöjligt att snabbt bli av med den mättade mörka skuggan av lockar, vad man ska tala om oberoende försök att tvätta vidhängande svart pigment. Men fördelarna med det förfarande som utförs hemma finns fortfarande kvar. Du kommer att kunna spara betydligt, och om du väljer de traditionella tvättmetoderna skyddar du hårets hälsa avsevärt.

Med hjälp av prof. medel

De mest desperata unga damerna kan försöka tvätta bort den frätande svarta färgen med hjälp av specialverktyg eller lätta krullarna. För att göra detta kan du köpa sådana droger som har fått gott rykte:

 • L'Oreal Efassor - Pulver för påse i påsar (en kostar ca 180 rubel). Som en vanlig tvätt används den som ett schampo: läkemedlet späds ut med varmt vatten, churned, sprids över håret och lämnar i 5-20 minuter. För djup dumpning kombineras Efussor med ett oxidationsmedel och ökar exponeringstiden.
 • Estel Color OFF-emulsion - en uppsättning med 3 flaskor (reduktionsmedel, katalysator, neutralisator) kostar cirka 400 rubel. Produkten innehåller inte ammoniak. Enligt tillverkaren är det möjligt att färga det uppdaterade håret inom en timme efter applicering av emulsionen;
 • Hair Light Remake Color Corrector av Hair Company. Kompositionen innehåller inte väteperoxid och ammoniak, men fruktsyror är närvarande. Det gör det möjligt att ändra den mörka nyansen med 2-3 toner. Det kostar ungefär 2 tusen rubel;
 • ljuskomposition Blondoran. Det produceras av olika märken, bland annat Londa och Estelle. Kostnad - från 70 rubel till en påse;
 • Supra är ett medel för blekningsträngar i många kosmetiska företag. Pris - ca 100 rubel.

Också uppmärksamma produkterna för tvätt från Kapous, Brelil, Paul Mitchell och andra företag.

Använda hårfärg

Målarkrullar - inte det mest försiktiga förfarandet för lockningar, speciellt när det gäller beständig svart färg. Men samtidigt möjliggör det gradvis, utan radikal ingrepp, att bli ljusare i flera nyanser. För detta ändamål passar:

 • markera (inklusive följt av toning) - speciellt ofta, liten teknik. Lämplig och auktionsmetod. Ask, platina, guld och andra tunna trådar lyser håret visuellt. Du kan välja nyanser som inte står i kontrast till det ursprungliga färgschemat: kastanj, kaffe, choklad och andra. Övergångar blir mjuka och ut ur färgen på käften vingen - smidig. Det är riktigt nödvändigt att lätta de enskilda krökarna;
 • färgning - delvis påminner om belysning, men endast med användning av flera nyanser. Det kan vara en naturlig eller ljus palett;
 • Bokning - en kombination av mörka och lätta trådar ser otroligt snygg ut, men endast om en professionell har arbetat med det. Omedelbart att hitta ett rättvist hårhår kommer inte att fungera, men du kan använda fler och fler ljustoner steg för steg.

Rådet. Du kan ta tillfälliga färgämnen, tennbalsam eller sparsam bezammiachnye-färg. Om du utför proceduren hemma, titta först på träningsvideot.

Folkmetoder

Kefir mask för mild tvätt av svart färg:

 • 300 ml fettfermenterad mjölkprodukt, tillsätt 40 gram gelatin;
 • rör om och låt svälla
 • efter 20 minuter, något värme i mikrovågsugnen;
 • fördela i lås och värm huvudet i 3-5 timmar;
 • skölj med kallt vatten och upprepa en vecka senare.

Det finns andra variationer av detta recept för att tvätta hårfärg utan skada:

 • i 0,5 liter kefir häll 10 ml olivolja;
 • tillsätt rå kycklingägg och 10 gram hav eller salt till blandningen;
 • håll blandningen på håret under plast och isolerande lock i ca 40 minuter.

Eller du kan blanda 1 liter lätt, högmjölkad, jäst mjölkdryck med 2 matskedar läsk och en halv kopp olivolja (alternativet är 50 gram vodka av hög kvalitet). Tvätta av denna mask efter 1,5 efter applicering och värmning av huvudet.

Aromatiska medel för att tvätta mörkt hår med honung och kanel:

 • kombinera 30 gram av båda komponenterna;
 • tillsätt protein om locket är fet, eller äggula om det är torrt;
 • slå till en jämn konsistens;
 • Applicera på håret och lämna i ett par timmar. Repetitionsfrekvensen - 2-3 gånger i veckan.

Honungspapper. Det hjälper inte bara att tvätta den mörka färgen från håret, men också stärka sköra strängar:

 • förskölj krullar med läsklösning (2 tsk pulver per liter varmt vatten);
 • torka dem något
 • honung, något uppvärmd i ett vattenbad, applicera på allt hår, från rot till spets;
 • Sätt på en plastpåse eller duschlock. Du kan knyta en tunn halsduk över toppen, för när du lägger på honung behöver du inte värma håret.
 • Efter 7 timmar, tvätta den söta produkten.

Naturliga oljor. Kan gradvis avlägsna den svarta färgen från håret. Castor, burdock, oliv, lin, mandel och till och med vanlig solrosor är lämpliga för detta ändamål. Matlagningsrecept:

 • något värme någon oljig bas (1 kopp behövs);
 • tillsätt 20 gram smör eller margarin;
 • vänta på att smältan smälter;
 • kyla något, fördela genom håret;
 • håll från 3 till 7-8 timmar.

Ett annat alternativ för att tvätta svart färg är ännu enklare att förbereda. Ta 15-40 ml olja (mängden beror på hårets längd), värm i ett vattenbad och fördela över torra, smutsiga lås. Wrap minst en timme, och bättre på natten. Naturliga oljor ritar effektivt konstgjorda pigment.

Rådet. För varje 150 ml oljig bas kan du tillsätta 20 milliliter geraniumeter, eukalyptus eller ginseng.

Citronmask och sköljning. Gul citrus - ett välkänt verktyg som används inte bara för lätta, men också för att tvätta mörkt hår. Maskrecept:

 • hacka 1 skalad frukt. Det är lämpligt att göra det med en mixer, men en köttkvarn eller matberedare kommer också att fungera;
 • fördela på hår, värma dem
 • Efter en halvtimme, skölj och applicera burdockolja;
 • Efter ytterligare 15 minuter tvättar du äntligen ditt hår.

För att gradvis avlägsna den svarta färgen från håret med hjälp av en citron, kommer en brightener att göra:

 • pressa juice av en stor frukt;
 • lägg den till en liter vatten;
 • skölj håret. Upprepa efter varje shampooing.

Det finns också alternativa sätt att bli av med mörkt hår. För detta används soda, senap, tvål, aspirintabletter och andra ingredienser i populära recept. Några av dem torkar noggrant krullarna, så före användning, testa hemhjälpmedel för kompatibilitet med ditt hår.

Grundläggande tips och knep

 1. Den speciella spridningen av professionella tvättar är att de avkodar bara artificiellt pigment, men berör inte den naturliga. Så om du vill komma ut ur ditt naturliga, inte färgade mörka hår - allt hoppas på folkrecept och lysande kompositioner.
 2. Försök inte tvätta den svarta färgen om den är målad med henna eller basma. Mest troligt kommer inte resultatet att bli.
 3. När du använder några kemikalier, glöm inte handskar, för att inte skämma bort händerna på händerna.
 4. Håll inte kompositionen på huvudet längre än tillverkaren rekommenderar, annars skadar håret.
 5. Antalet avkopplingsprocedurer beror på krullarnas individuella struktur, användningsgraden för svart färg och dess kvalitet. Någon behöver 1-2 sessioner, och någon behöver 5-6.
 6. Efter tvätt, använd en balsam, balsam eller applicera en mask. Tvätta håret med mjuka schampon.
 7. Kom ihåg: det är inte möjligt att returnera din ursprungliga nyans med blekmedel. Du kan bara bli ljusare.
 8. Utöva inte användningen av professionell remover oftare 1 gång om 3 månader.
 9. Att måla efter det bör strängar vara kortare än 2 veckor.
 10. Missa inte och populära recept: 1-2 gånger i veckan, inte mer.
 11. Avvisa halsband med sura föreningar, läsk, peroxid, senap och citronsaft, om ditt hår är försvagat, skadat. Föredrar älskling, kefir, oljor.
 12. Att ta hand om låsen, få en vitaliserande, närande kosmetika: masker, serum, balm.
 13. Kassera hårtork, strykning, curling, tätt gummi, metallkamper och hårnålar.
 14. Ta hand om ditt hår från solstråle och klorerat vatten.

Att snabbt och smärtfritt ta bort svart hår hemma eller i salongen kommer inte att fungera. I vilket fall måste du offra någonting: tid, kvalitet på resultatet, krullarnas hälsa. Men om du följer alla regler för att komma ur ett mörkt färgschema och inte heller glömma att bry sig om dekade strängarna, kommer du att kunna minimera manifestationen av negativa följder avsevärt.

Läs mer om håråterställning:

Användbara videoklipp

Svartfärgsmedel med Constant Delight.

Hur man tar med svart hår hemma.

Hur man tar med svart hår hemma

Flickor har en bra funktion att byta. Många representanter för den rättvisa halvan vill vara ett rött djur idag, en platinblondin imorgon, en mörkhårig raseri igår. Huvuddragen i den mörka färgavlägsningen är procedurens varaktighet. Det finns inte många verktyg som kommer att klara problemet under några dagar. Användningen av både professionell kosmetika och hushållsformuleringar är tillåten. Tänk på de effektiva metoderna i ordning.

Professionella förberedelser för tvätt

Det är svårt att säga säkert hur snart du kommer att bli av med svart pigment. Det beror helt på hårets individuella struktur och kvaliteten på färgämnet som används. Vissa kvinnor behöver cirka 2-3 procedurer, andra - ca 5-6.

Det är viktigt att alltid komma ihåg att det inte kommer att vara möjligt att tvätta bort den svarta färgen och samtidigt återvända hårets naturliga nyans. Professionella droger är sura, de innehåller ammoniak, men anses vara mindre aggressiva. Enligt tillverkare är det emellertid omöjligt att genomföra förfarandet oftare 1 gång om 3 månader.

Populära städare

 1. "Brelil Professional". Sammansättningen har många positiva recensioner, hänvisar till klasserna "premium", påverkar intensivt pigmentet och förstör det från insidan. Användningstekniken är ganska enkel: Produkten fördelas över hela hårets längd, varefter den tvättas av efter 20-30 minuter (den exakta tiden anges i anvisningarna).
 2. "ESTEL Collor Off." Läkemedlet används ofta i salonger, avlägsnar svart pigment från hårets kärna för flera förfaranden. Liksom den tidigare sammansättningen producerar företaget "Estel" sparande läkemedel som är ganska lätta att använda hemma. Instruktionerna anger exponeringstid och önskad mängd, baserat på hårets längd.
 3. Loreal Effasor. "L'Oreal" avser professionella hemmetoder, därför är den lämplig för användning under sådana förhållanden. Nackdelen med produkten är låg effektivitet, det tar ungefär 3 procedurer för förtydligande av 2-3 toner. Dessutom tvättar blandningen ibland fallet ojämnt.
 4. «SYOSS». Clarifier av detta företag består av 80% naturliga ingredienser. Sammansättningen av "Syoss" innefattar naturliga oljor och estrar, citronsyra, i vissa fall väteperoxid. Tillverkaren producerar tre typer av droger, beroende på graden av förtydligande (2-3-5-5-9 toner).

Folkmedel för tvättning

Dricka läsk och salt. Soda-baserade produkter används endast i fall där håret inte brinner eller torkas. För att framställa en effektiv komposition, späd 145-160 gr. produkt i 225 ml. renat varmt vatten, häll i 30 gr. malt havsalt. Rör om lösningen tills kristallerna löser upp.

Kram krullarna, täck dem med ett tjockt lager, linda huvudet med klädesfilm eller sätt på ett duschlock. Exponeringstiden sträcker sig från 40-60 minuter. Tvätta blandningen, använd en luftkonditionering eller en mask, täck huvudet med polyeten, lämna i 1 timme efter den angivna perioden.

Soda och citronsyra. Kombinera i ett bulkpulver 125 gr. bakpulver och 15 gr. citronsyra, späd dricksvattnets sammansättning för att erhålla en pastaformig blandning. Sprid den färdiga produkten över hela ytan av håret, tvätta med en film eller sätt en påse på huvudet. Tie en handduk, vänta ca 45 minuter.

Efter denna tid, skölj av med rinnande vatten. Skölj strängarna med salviadekok. För att laga det, häll 50 gr. örter 2 l. kokande vatten, sval och stam. Slutför proceduren med en närande mask eller balsam.

Askorbinsyra och schampo. Få 2 förpackningar stor askorbinsyra från ett apotek. Krossa 25 tabletter i damm, sätt regelbundet schampo på så sätt att en tjock massa erhålls.

Fukt håret med vatten, applicera produkten på håret och skummet ordentligt. Massage din hårbotten för att väcka hårsäckar. Därefter wrap håret med matfilm, vänta en kvart i timmen. Skölj kompositionen med rent vatten, täcka strängarna med balsam-sköljning.

Honey. Innan du fortsätter till proceduren, förbered håret för nödvändiga manipuleringar. Blanda 50 ml. schampo med 20 gr. kokpulver, blanda, lös kristallerna helt upp. Tvätta håret på vanligt sätt, använd inte balsam eller mask. Torka trådarna med en handduk, gå till nästa steg.

Smält i ett vattenbad så mycket honung (helst på basis av akacia), så att produkten är tillräcklig för hela tjockleken och längden på håret. Skölj krullarna med kompositionen, tvätta runt med matfilm och en varm trasa. Vik i axlarna med en handduk så att blandningen inte fläckar dina kläder. Gå i vila eller gör hushållsarbeten i 8-10 timmar, och tvätta sedan av masken.

Citron och honung. Det är känt att citrus har lysande egenskaper. Ta 3 citroner, skicka frukten genom köttkvarnen, förhacka dem i små bitar. Lägg några matskedar tjock honung till citrusgröt för att göra massan tjock och tät.

Gör en mask på smutsigt hår, vänta 10 timmar eller lämna blandningen över natten. Wrap huvudet med plastfolie och en handduk. För att uppnå bästa resultat kan masken värmas upp med hårtork (i så fall kommer procedurens varaktighet att minskas till 5 timmar).

Väteperoxid. Sammansättningen påverkar hårdstrukturen ganska tätt, torkar ut och försämras. Av samma anledning tar peroxid helt bort svart pigment på kort tid. För att förbereda blandningen måste du ta pulveret "blondonoran" eller "supra" (färgavlägsnare) och 3% väteperoxid.

Förfarandet kan endast utföras om hårrötterna är välfärgade, annars kommer de att bli missfärgade (bli genomskinliga). Kombinera i lika stora delar de komponenter som anges, applicera en blandning med ett tjockt lager över hela längden av håret. Gnugga masken i 5 minuter, varpa sedan varje krök separat med matfilm / folie.

Blötlägg kompositionen på håret i 1 timme, skölj sedan. Du kommer att se att håret har fått en gulrotskugga som visas helt efter 3-4 sessioner. Peroxidvättning kan göras inte mer än 1 gång i 4-5 dagar.

Senapspulver och citron. Krama saften av 4 citroner, hoppa över skalen genom köttkvarn eller mixer, förvandla den till en gröt. Blanda ingredienserna i en komposition, tillsätt 40 gram. senapspulver.

Sprid massan på håret, gnid försiktigt produkten i hårbotten, linda en plastpåse och en handduk. Slå på hårtorken, ta den på huvudet, värm kompositionen i 7 minuter på 35 cm. Den totala exponeringsperioden är 2 timmar, efter det att masken kan tvättas av.

Torka håret naturligt, var noga med att använda vårdsprayer och serum, vilket förhindrar brott och tvärsnitt. Om så önskas, tvättas efter 3 dagar.

Kefir. Kompositionen är godkänd av kvinnor, eftersom den effektivt tvättar bort svart färg och inte skadar håret. Förbereda blandningen, ta 300 ml. fett yoghurt, yoghurt eller sur mjölk. Stänk 40 oz. matgelatin, blanda och låt svälla.

Efter 20 minuter lägger du produkten i mikrovågsugnen på kanten av roterplattan, värms upp. Sprid håret i ett tunt lager, sätt på en hatt och täck med en varm trasa. Exponeringstiden varierar från 3 till 5 timmar, om så önskas, tillsätt 5 ml till kompositionen. palmolja. Skölj av med kallt vatten.

Naturliga oljor och etrar. Naturliga oljor inkluderar ricinolja, olivolja, mandel, grönsaker, linfrö, havtorn och majs. Dessa produkter kommer inte bara att tvätta bort den svarta färgen utan också mätta håret med användbara element. Som ett resultat av proceduren behöver du inte dessutom göra näringsmask eller använda en balsam.

För att förbereda tvätten, ta 150 ml. någon olja, tillsätt 20 ml. ginseng, geranium eller eukalyptuseter (valfritt). Applicera blandningen i håret, linda huvudet med en film, vänta 6 timmar. Efter slutdatumet, tvätta noga med schampo, utvärdera resultatet. Vid behov utföra proceduren ytterligare 3-4 gånger med ett intervall på 5 timmar.

Praktiska tips för att tvätta svart färg

 • Tvätta av det svarta pigmentet från håret kommer endast att erhållas om ammoniak eller ammoniakfri komposition användes. När det gäller henna / basma kommer dessa masker att vara ineffektiva.
 • Om du i naturen är ägare av tunt och sprött hår, sluta använda soda, senapspulver, sura (professionella) tvättar, peroxid, citronsaft. Föredrar kefir, naturliga oljor, honung.
 • Efter att ha använt ovanstående folk- och professionella verktyg glöm inte att göra närande masker. Ta hand om ditt hår med mjukgörande serum, sprayer, balm. Kassera termiska instrument och strykjärnspennor.
 • Svart färg är ganska svår att ta bort från hårets struktur, men det betyder inte att alla metoder kommer att vara ineffektiva. Tänk på professionella verktyg som Estel, Loreal, Brelil. Se de populära recepten baserade på honung, peroxid, citron, kefir, senapspulver.

  Hur man tvättar svart färg från hår: En lista över effektiva metoder med en detaljerad beskrivning av dem

  Hur man tvättar svart färg av hår är en vanligt fråga. När allt kommer omkring krullens färg - en viktig aspekt i utseendet. Därför är många kvinnor angelägna om att experimentera med det. Men det här är inte alltid framgångsrikt.

  Och om ljussträngar lätt tonas in i djupare, mer mättade toner, då är det sällsynt att bli av med en misslyckad eller irriterande mörk nyans endast genom ommålningsproceduren. Att odla din färg under en längre tid, så att en kvinna med liknande problem är kvar för att välja ett sätt att tvätta. Det finns faktiskt tillräckligt med metoder. Om dem vidare och kommer att diskuteras.

  Svart färgborttagare är salong och hem.

  Tvätta i stugan

  För att komma in i salongen för en decaping session (decoupage), och detta är vad professionella kallar pigmentborttagaren, är beslutet rätt i vissa situationer. Speciellt om uppgiften är hur man snabbt tvätta bort den svarta färgen från håret. Denna metod har sina egna egenskaper och speciella kosmetologiska produkter används i sin process.

  Professionella formuleringar

  SPECIAL FÄRGOR OCH FÄRG AV EFASSOR FÄRGER.

  Moderna färdiga dekanteringsprodukter är uppdelade i sura (för ytbeläggning, lätt tvätt) eller avfärgning (för djup desegmentering) alternativ. Den första är baserad på fruktsyror och ammoniak. De aktiva komponenterna i den andra gruppen är aggressiva kemiska föreningar. Och de och andra kan neutralisera det mörka pigmentet för 3-5 toner samtidigt.

  Hur kan du tvätta den svarta färgen från håret i salongen? Nu är marknaden för skönhetsprodukter mycket varierande. Men det mest effektiva är:

  1. Emulsion för att eliminera uthålliga toner FÄRG AV Estel (inhemska produkter). Principen för dess inverkan är baserad på 3 komponenters arbete. Först appliceras en blandning av en katalytisk substans med ett reduktionsmedel och efter sköljning behandlas strängarna med en neutraliserare. Tillverkaren eliminerar innehållet i emulsionen av ammoniakföreningar, ljussubstanser, vilket därigenom säkerställer bevarandet av den naturliga nyansen. Därför är dessa produkter efterfrågade både bland yrkesverksamma och i fristående hemvård.
  2. Dekolorant EFASSOR SPECIAL COLORIST från ledaren av kosmetik L'Oreal med en mild effekt. Detta komplex för delikat eliminering av artificiellt pigment framställs i form av vattenlösligt pulver. Professionnel Efassor pulver späds med filtrerat vatten och appliceras i skumt tillstånd under 10, maximalt 20 minuter. Effekten är att avlägsna färgen och den efterföljande mindre missfärgningen.
  3. BACKTRACK-systemet från det kosmetiska varumärket Paul Mitchell baserat på fruktsyror (amerikansk produktion). Initialt fungerar "Hårfärg Remover" -emulsionen, då Air Conditioning Base Base. Neutraliserande vätska neutraliserar avkopplingen. Ingen av komponenterna i systemet innehåller aggressiva ämnen - ammoniak, väteperoxid och andra. Denna faktor talar bara för att tvätta med BACKTRACK.
  4. Korrigeringssystem av färger COLORIANNECOLOR SYSTEM från det italienska företaget Brelil Professional. Formeln för detta avfärgningsmedel är unik - fruktsyrorna är kombinerade med proteiner som är användbara för krullningar. Med denna komposition tvättas det konstgjorda färgpigmentet utan att skada det naturliga. Dessutom har det en vårdande effekt. Denna tvätt, på grund av sådana egenskaper, anses vara en av de bästa.

  Komplex för neutralisering av artificiell färg med BACKTRACK-strängarna från Paul-Mitchell och COLORIANNECOLOR SYSTEM.

  Andra italienska correctors-decoupas rekommenderade sig också ganska effektivt:

  • Hair Light Remake Färg;
  • DECOXON 2FAZE Kapous Professional.

  PÅ OBS! En erfaren mästare kommer först att bedöma situationen beroende på graden av skador på strängarna och antalet utförda målningar, klargöra förekomsten av allergiska reaktioner. Först efter det väljer han ett individuellt schema och bestämmer sig bättre för att tvätta den svarta färgen från håret.

  Fördelar och nackdelar med salongavklingning

  Vid avkoppling av salong är den största nackdelen den höga kostnaden för förfarandet. Priset kan nå 20 000 rubel.

  Användningen av professionell dekolorant har både fördelar och nackdelar. De uppenbara nackdelarna innefattar följande faktorer:

  1. Decoupage-förfarandet kan kräva stora ekonomiska kostnader. Priset på färdiga produkter är ganska högt, mästarens tjänster är inte heller billiga, eftersom det kostar mycket i salongen.
  2. I vissa fall når behandlingen av arbetskompositionen 5 sessioner. Detta beror på graden av pigmentering och de enskilda egenskaperna hos strängarna.
  3. Behandling med aggressiva ingredienser har en destruktiv effekt på krullarnas struktur. Torrhet, tecken på sårbarhet, förlust som uppstår efter en session (speciellt efter analfabeter) kräver avhjälpande vård. Detta tar också mycket ansträngning och orsakas av den medföljande massan av problem i form av både förlusten av vackert utseende och utseendet av andra moraliska olägenheter.

  Fördelarna med salongvättning, speciellt om en verkligt professionell tar jobbet, är inte mindre uppenbart:

  1. Frikoppling gör att du kan skapa en slät bakgrund för senare färgning.
  2. Den nya färgen ligger felfritt, med en naturlig glans som inte bleknar länge.
  3. Mörkton med användning av salongelixirer försvinner från lockar mycket bättre och snabbare än med hjälp av tillgängliga verktyg.
  till innehållet ↑

  Folk sätt och medel

  Listan över verktyg som tvättar färgen från håret hemma.

  Hur tvättar man svart hårfärg hemma? En liknande fråga är relevant när det av någon anledning inte finns någon möjlighet att gå till salongen eller det är inte nödvändigt att snabbt tvätta av färgen och drastiskt ändra färgen.

  Hem rättsmedel anses vara mer godartade, eftersom de praktiskt taget inte skadar hårets hälsa alls. Men de ger alla en långsammare effekt jämfört med salongkompositioner. Därför krävs avkapning med hjälp av dem ofta med en mängd olika förfaranden med 2-4 dagars raster. Men ändå kan de också delas in i typer enligt den relativa graden av slaghastighet.

  BETALA ATTENTION! Ju mer aggressiva ämnet är desto snabbare kan färgen tvättas bort. Och tillsammans med denna struktur är mer föremål för förstörelse.

  Snabbverkande

  Sådana alternativ måste användas med försiktighet. Om de inte följer instruktionerna för användning och dosering, kan de i hög grad skada hår- och hårbotten.

  Peroxid och supra

  Peroxid 3% kan användas för att tvätta den svarta färgen på egen hand, fördela den genom håret och hålla i 1 timme. En märkbar effekt kommer endast att inträffa efter några sessioner och det finns risk för allvarlig skada på strukturen.

  Till hemmetoder som relativt snabbt kan neutralisera det mörka pigmentet med trådarna, peroxiden. Den är alltid tillgänglig och hanterar ofta den här uppgiften.

  Det kan hänföras till effekten av aggressiv lättnadstyp. Det är mycket torrt och inte lämpligt för en svag, tunn struktur.

  För att deapitera beredas beredningen från den och användes enligt följande:

  1. En påse av vitare pulver "supra" (säljs i en kosmetisk butik) skild i samma andel med 3% flytande peroxid. För skumning kan du lägga till lite schampo.
  2. Blandningen appliceras omedelbart jämnt på trådarna. Om industrins rötter behöver de inte missfärgas.
  3. Kompositionen lämnas på huvudet i 30 minuter, tvättas sedan av med schampo.
  4. Följande frikoppling kan utföras tidigare än inom 4-5 dagar.

  VIKTIGT! När man avkapar en mörk nyans med peroxid, bör det noteras att den resulterande färgen oftast visar sig vara mörk kastanj eller röd. Mer starkt koncentrerad peroxid kan inte användas ensam.

  Supra säljs ofta med ett oxidationsmedel, vilket fungerar som peroxid. I detta fall späds pulvret enligt instruktionerna i det. Direkt användning av peroxid är inte nödvändig. Faktum är att dessa färgomvandlare är blekmedel.

  Efter tvättning kan de svarta tonerna av läskhår vara mycket svårt.

  Bakpulver har funnit sin plats i den manuella kosmetologin, inklusive som avfärgningsmedel. Hon är också alltid tillgänglig. Att göra en mörk färgdrog ut ur den är en lätt och ekonomiskt dyrbar affär.

  Det finns flera recept för hur man tvättar färg av svart sodavård. Följande är populära:

  1. Metod nummer 1. Ett glas vatten, 4 stora skedar läsk ska skakas och häll sedan i denna komposition färsk juice från ½ citron. Svamp eller en mjuk tapp för att applicera verktyget på strängarna. För att påskynda samverkan mellan soda och pigment ska huvudet vikas med film och en handduk i 15 minuter. Förfarandet slutar med en shampooing.
  2. Metod nummer 2. För att tvätta av den svarta tonen är det nödvändigt att göra en mush av 10 skedar soda, ett glas vatten, en tesked salt. Den appliceras som i föregående metod. Exponeringsperioden är en halvtimme. När du tvättar detta avfärgningsmedel är det bättre att använda schampo.

  Det finns fallgropar i att använda sodavatten. Alla minns sin miljövänlighet, men de glömmer att det är en kemisk förening. Det är därför som det är nödvändigt att göra medel för att tvätta det noggrant. Alchemistens spel, när det står på spel i den bokstavliga meningen av sin egen hälsa, är olämpligt. Även för skönhetens och perfektionens skull är det extremt oönskat att utföra experiment med soda - det är en aggressiv substans.

  VIKTIGT! Inkompatibiliteten hos läsk och andra komponenter vid tillverkningen av hemavfärgningsmedel kan inte bara försvaga effekten av användningen, utan också orsaka ett antal oönskade konsekvenser - från lindring av hårbotten till en allvarlig brännskada. Det är nödvändigt att använda färsk komposition, som har gjort ett preliminärt test för dess bärbarhet genom att applicera på handleden. För eventuell rodnad, brinnande eller klåda, kan en sådan tvätt inte användas.

  Långverkande

  Sådana medel har den mest försiktiga effekten på strängens struktur. Men tillsammans med den här positiva kvaliteten har de en stor nackdel - att ta bort det svarta pigmentet måste göra många förfaranden. Och deras varaktighet kan fördröjas från 2 till 4 veckor.

  majonnäs

  Det är bättre att göra majonnäs för att tvätta den mörka färgen hemma, eftersom det finns konserveringsmedel i butiksprodukten.

  Denna produkt kan verka som ett ganska ovanligt sätt att bli av med svart. Ändå har majonnäs visat sig vara ett bra dekolorantom.

  I dess sammansättning finns komponenter som bildar reaktionen av de destruktiva pigmenten av färger - citron eller ättiksyra. Dessutom innehåller det ingredienser för restaurering och näring av hår (ägg, oljor).

  Mayonnaise sprids på strängar i 3 timmar. Stärka effekten kommer att hjälpa plastlocken, eftersom reaktionen inträffar mer intensivt under påverkan av värme. Tvätta av produkten med schampo. Och eftersom det är ganska tjockt, är det ofta nödvändigt att göra det flera gånger.

  PÅ OBS! I majonnäs behöver man inte lägga till några ytterligare komponenter. Han har redan inkluderat allt som är nödvändigt för hem decoupage.

  Honung kan blandas med kanel, eftersom det också är en neutraliserare av pigment.

  Flytande honung appliceras på strängarna på kvällen kommer att lätta dem med 1-1,5 ton på morgonen. Appliceringskondition - håret är rent, vått. Hattfilm krävs. Vid sköljning bör vatten mjukas med citronsaft.

  För att förbättra ljusningsegenskaperna kan du lägga till den direkt till honungen innan du ansöker. Citronsaften har också dessa egenskaper. Denna komposition är inte skadlig och till och med hälsosam strand, eftersom den kan användas dagligen eller varannan dag.

  kefir

  Ledaren för surmjölkkost och dieter hjälper här. Tvätt med kefir ger inte ett snabbt resultat, men är sparsamt att locka.

  Kefir kan lysa färgat hår med högst 0,5-1 ton.

  De behandlas med denna produkt, stängd med en film och en handdukslock i 2 timmar. En enda session ger en minus 0,5 eller 1 ton. Du kan upprepa decoupage yoghurt om 2-3 dagar.

  Olika katalysatorer kan användas för att öka effektiviteten. Kefir berikas (baserat på 1 liter) enligt följande:

  1. För torra strängar - 125 gr. olivolja.
  2. För fett - 50 gr. vodka.
  till innehållet ↑

  Askorbinsyra

  Vitamin C är en bra skådespelare, eftersom den kan splittra färgämnen. För att tvätta av med en svart nyans tar det 20 piller att slipa i pulver. Sedan läggs det till ett halvt glas schampo.

  Kompositionen appliceras på huvudet i ca 5 minuter och tvättas sedan bort från huvudet. Detta förfarande upprepas ungefär 3 gånger i veckan, vilket kommer att bidra till den gradvisa konvergensen av det artificiella pigmentet.

  slutsats

  Varje metod för att avlägsna mörkt pigment har sina egna egenskaper. Därför, hur, vad, i salongen eller hemma - valet är individuellt. Men principen att hantera dessa frågor borde vara en - gör ingen skada. Och det spelar ingen roll om det är självständigt eller professionellt avkoppling.

  Nåväl kommer videon att presentera dig för ett riktigt praktiskt exempel. Och om du har ditt eget sätt, snälla dela det med våra läsare.  Nästa Artikel
  Vad och hur man färgar håret efter att ha markerat, så att de ser vackra ut och håller hälsan?