Hur lätta håret svart?


Raven vinge färgkrullar gör en kvinna strikt och mystiskt. Men en sådan skugga kan lägga till några extra år. Och vad händer om resultatet av en radikal bildändring inte gillar? Hur tar man svart hårfärg snabbt och utan skada?

Allmänna tips och knep

För att inte skada strängarna, för att återvända den naturliga färgen till håret, måste du ta hänsyn till vissa nyanser.

Rekommendationer för att avlägsna svart färg från hår:

 1. Om henna och basma-baserade kompositioner valdes för färgning är det nästan omöjligt att bli av med den mörka färgen.
 2. För försvagat och tunt hår kan inte appliceras sura lysmedel, läsk och ammoniak - detta leder till en stark förlust. Det är bättre att använda produkter från örter och andra naturliga ingredienser.
 3. Tvätta baserade på syror och läsk kan appliceras 1-2 gånger om året, annars kommer krullarna att bli mycket torra, sköra.
 4. Efter eventuell ljuskomposition måste du använda balsam, använda mjuka, neutrala schampon.

Du bör inte försöka återställa hårets naturliga skugga snabbt - rush kan orsaka irreparabel hårskada, det kommer att ta lång tid att återställa strängarna.

Hur lättar håret i salongerna?

Om krullarna är svartmålade, kommer färgen på ljus nyanser inte att tas. Du måste först ta bort det svarta pigmentet med trådar. För att göra detta kan du kontakta de professionella eller använda hemlagade recept.

När du tar bort den mörka färgen i hytten jämnt täckta strängar med en speciell kemisk beredning. Men även erfarna mästare kan inte alltid förutsäga vad slutresultatet kommer att vara efter tvättning.

Vilka metoder används i salonger:

1. Missfärgning med speciella formuleringar gör det möjligt att göra mörkt hår 3-4 toner lättare. Verktyget appliceras på strängarna, utan att påverka de regrowna rötterna. Ofta, efter blekning blir krullarna rödaktiga, det kan bara målas om 12-14 dagar. Den största nackdelen är att höga ammoniakhalten i sådana produkter orsakar starka allergiska reaktioner, krullarna blir sköra och börjar falla ut intensivt.

2. Oxiderande färgämnen - ett mycket aggressivt sätt att tvätta svart färg från hår. Men de är mindre effektiva, förstör starkt krullarnas struktur.

3. Markering, färgning, ombrefärgning - alternativa och relativt säkra metoder för blekning. Individuella strängar blir gradvis lättare, frisyren ser mer voluminös ut, med tiden kan du uppnå en jämn, ljus kröning och samtidigt behålla sin längd och hälsa.

4. Hårklippning är en radikal metod som gör att du kan prova på en ny bild med en kort hårklippning.

Professionella hemvårdsprodukter

Som ett alternativ till att gå till salongen kan du använda professionella brickor eller korrigatorer för krullarnas mörka färg hemma.

 • Färg av - Estel tvätt, en av de senaste utvecklingen för att bli av med svart. Ger dig möjlighet att ta med ett mörkt pigment hemma, men inte bryta mot strängarnas struktur.
 • Professionellt verktyg från företaget Brelil - fungerar snabbt, efter en halvtimme kan du lätta trådarna i flera toner.
 • E'fassor från L'Oreal - fungerar försiktigt för att helt missfärga hår hemma, det tar 3-5 procedurer.
 • Brightener Company Syoss - Det finns 3 typer som skiljer sig åt i graden av påverkan på trådarna. Den minst koncentrerade produkten gör krullarna 1-2 toner lättare. Det starkaste läkemedlet lyser upp trådarna med 9-10 toner.

Du kan förbereda en tvätt själv, som inte bara kommer att bli av med svart, utan också bli en blondin. För att förbereda lättnadsmedlet hemma måste du blanda i lika delar peroxid och pulver Supra eller Blondoran. Sprid blandningen jämnt genom håret, 0,5 cm från rötterna. För ett mer enhetligt blekningsbehov att vika varje sträng med folie. Tvätta håret med ett milt schampo efter 45 minuter.

Proceduren bör utföras tre gånger - efter den första tvätten blir hårfärgen ljusröd, så börjar den gradvis lysa. Efter blekning är klar kan strängarna färgas till önskad nyans.

Säkert sätt att lätta håret

Hemma är det lätt att göra ett mildt medel för att bli av med svart på grundval av naturliga oljor. Denna metod kan inte kallas fort, men det kommer att göra nyanser av strängar ljusare, läka och stärka krullarna. För att utföra oljepackningen behöver du 2-3 gånger i veckan.

Vilka oljor kan användas:

Du måste ta 15-40 ml olja, värma den i ett vattenbad, applicera det varmt på torrt, smutsigt hår. Wrap ett huvud med en polyetenpåse och en handduk, regelbundet måste du värma upp handduken med en hårtork. Håll masken ska vara minst en timme, och det är bättre att lämna hela natten. Oljorna ritar konstgjorda färger från håret, återför den naturliga nyansen till strängarna.

Hemma kan du använda effektiva masker för att ta bort svart hårfärg utan skada eller använda praktiska verktyg.

Tvåltvål är en alkalisk produkt som snabbt neutraliserar konstgjorda färgpigment. Det är nödvändigt att tvätta håret med schampo, slå ett stabilt skum från tvålen, fördela det jämnt över hela längden av håret, lämna i 3-5 minuter. Skölj strängarna bra med varmt vatten, tvätta dem igen med schampo. Nackdelen med metoden - färgen tvättas inte alltid jämnt, efter det att håret första gången kan vara spottigt.

Soda verkar på hår av svart färg som en skrubba, tillåter att eliminera färgpigment. Det är nödvändigt att blanda salt och läsk i förhållandet 1:10. Blandningen späds gradvis med varmt vatten tills du får en tjock homogen massa. Det ska fördelas över alla lås, huvudet ska värmas och lämnas i 40 minuter. Tvätta av på vanligt sätt, skölj med örtavkok.

Mjölkbakterier kan bryta ner färgpigment. Kefir-masken hjälper till att göra strängarna ljusare, återställa den skadade strukturen på strängarna. För andra sätt att använda kefir för hårbehandling, läs recensionen av kefirmasker för hår.

 • någon fettkaka - 500 ml;
 • olivolja - 10 ml;
 • regelbundet salt eller hav - 10 g;
 • rå äggula.

För att kombinera alla komponenter, för att fördela tyngden på alla lock, för att värma ett huvud med en matfolie och en handduk. Masken kan tvättas bort efter 40 minuter, för att förbättra effekten och eliminera den obehagliga lukten, kan du skölja trådarna med kamilleavkokning.

Kanel är ett svart lättmedel som närmar och förstärker strängarna. Blanda 30 g kanelpulver och varm honung. För oljigt hår, lägg till 1 äggvita, om håret är torrt - 1 äggula. Slå blandningen till en homogen konsistens, applicera på trådar, lämna i 2 timmar. Du kan göra proceduren 2-3 gånger i veckan.

Citronsaft hjälper till med att återvända med ljusfärg. Mala avskalad frukt i en mixer, fördela massan i alla lockar, värm huvudet. Efter 30 minuter, tvätta av masken, applicera bördolja på trådarna. Efter en kvarttimme kan du tvätta håret på vanligt sätt.

Regelbunden askorbinsyra hjälper till att återställa hårets naturliga färg. Blanda 20 tabletter av vitamin C med 120 ml schampo, använd vitaminborttagning för daglig hårtvätt. Metoden fungerar långsamt, strängar lyser gradvis, men jämnt. Detta schampo kommer att bevara hårets hälsa, stärka dem, påskynda tillväxten.

Det är svårt att göra färgen lättare utan hårskador. Användningen av professionella och folkliga metoder tillåter inte alltid att få det förväntade resultatet. För att bevara hårets skönhet och hälsa är det bättre att välja alternativa sätt - hårklippning, lättnad av enskilda strängar.

Hur man tar bort svart hår med professionella metoder och hemmetoder

Många damer blir brunetter av olika anledningar. Någon gillar att ge intrycket av en brinnande "lady vamp", medan någon jobbar i en seriös position och vill se sträng och solid. Tonåringar av båda könen väljer ofta trendiga stilar av "emo" eller "goth", som också har svart hår. När damerna behöver flytta sig från färgen på "svarta vingen" håret, är det ofta en ganska svår uppgift. Extremt resistent svart färg är svår att tvätta av håret, och användningen av starka kemikalier kan allvarligt skada krullarna.

På hur och hur man får svart hår förstår vi nedan.

För hårvård använder våra läsare metoden för Dasha Gubanova, efter att ha noggrant studerat det, bestämde vi oss för att erbjuda denna metod till dig. Läs vidare.

Sätt att ta bort svart hår

Det är mycket enklare att ändra en ljus hårfärg eftersom det är möjligt att återfärda dem. Men med svart hår gör det inte. Och neutralisering av svart med hjälp av speciella kemikalier kan leda till irreparabel skada på håret och behovet av att skära håret "under pojken".

Låt oss försöka karakterisera de mest populära metoderna för att avlägsna svart färg från håret genom professionella och populära metoder.

Kemiska metoder

Om vi ​​pratar om hur man tar med svart hår i frisörsalonger, använder trollkarlen en rad olika kemikalier för detta ändamål. Oftast erbjuds kunderna en färgåtervinning, ommålning i en annan färg, markering eller gradvis skärning av regrown hair.

missfärgning

För blekning av hår i salonger använd speciella blekningskompositioner. Sådana "tvättar" kan göra krullarna omedelbart lättare med 3-4 toner. Oftast för detta ändamål gäller klargörande agenter av välkända företag Paul Mitchell, Brelil eller Vitalitys.

Dessa medel appliceras på färgat hår, utan att röra det vuxna håret vid rötterna av naturlig färg. Men ofta ger användningen av sådana tvättmedel en rödaktig nyans. Då måste håret tonas eller missfärgas upprepade gånger (men inte tidigare än i två veckor).

Dessa kemikalier har förmågan att förstöra det svarta pigmentet från färgat hår.

Appliceringen av tvättar har följande negativa egenskaper:

 • ammoniak kan orsaka allergiska manifestationer;
 • hår är ofta skadat, faller ut eller förlorar en hälsosam utseende, därför behöver man ofta medicinska masker och balm;
 • deras frekventa användning kan permanent skada håret.

Men de flesta frisörer anser att sådana verktyg är ofarliga med sin rättvisa och måttliga användning.

Tänk på några av de mest populära hårblekningsprodukterna:

 • Verktyget från Brelil Professional är ett effektivt verktyg med många positiva återkopplingar från kunderna. Den appliceras i 20-30 minuter.
 • Estel Coloroff tvättar varsamt bort svart färg, bevarar naturlighet och friskt hår. Verktyget är mer lämpligt för salonganvändning.
 • Syoss brightener värderas för sin skonsamma effekt på håret när det lyser. Finns i tre versioner, olika grader av förtydligande (från 1 till 10 toner).
 • L'Oreal Efassor Remover lyser håret ganska försiktigt i flera förfaranden.

Ljussättning med oxiderande färger

Lättnad med blekmedel anses vara en mer aggressiv metod än att använda tvättmedel. Färgämnen är mindre effektiva vid ljusning än tvättar och kan skada håret mer. Liknande medel skiljer sig från varandra i procentandelen oxiderande ämnen (från 6, 9 eller 12%).

Oftast används de av dem som har kemiska tvättar orsakar allergiska reaktioner.

Med hjälp av oxidationsfärgerna hemma ensam kan du enkelt få en slarvig "spotting".

Lightening med highlighting

Genom att lyfta fram ofta som en alternativ metod för blekning av hår. Tack vare denna metod markeras bara några få strängar. Utmärkning skapar inte bara effekten av hårhårets volym och fräschhet utan ger dig också möjlighet att gradvis uppnå en fullständig ljussättning av håret och hålla längden.

Vissa mästare erbjuder sina "kreativa" kunder färgning i nyanser ("bärnsten"). I det här fallet väljs flera färgfärger, som liknar kundens naturliga hårfärg.

Att markera befälhavaren krävs för att markera och färglägga för att uppnå enhetlig färgning och slumpmässighet av enskilda strängar.

Hårklippning

Byt hårfärg kommer att hjälpa deras gradvis skärning. I det här fallet kommer kvinnan att kunna experimentera med en kort hårklippning. Detta kan föreslå en ny spektakulär bild av ägaren av kort hår.

Vissa tjejer väljer vägen att odla håret utan att skära dem. I det här fallet är det nödvändigt att vara tålmodig och "gå över" i ojämnt färgat hår. Ofta, med hjälp av skickliga vävningar eller geniala sätt att bära en "hästens svans", är det möjligt att dölja håret som har vuxit från sidan.

Folk hår blekning metoder

Hem rättsmedel för blekning svart hår tillåter inte att påverka deras färg så dramatiskt som professionella rättsmedel. Med långvarig användning tvättar hemmetoderna gradvis det svarta pigmentet och lätta håret med 2-3 toner. Dessutom har hemlagad kosmetika en vårdande egenskap och skadar inte hårstrukturen.
Schampo med askorbinsyra

Shampoo med askorbinsyra hjälper till att göra håret lättare. För detta görs 100 tabletter av vitamin C till 100 ml schampo. Du kan tvätta håret med detta schampo varje dag.

Väteperoxidmask

Väteperoxid används för att lätta håret i kompositionen av andra komponenter. Två kompositioner av masker som innehåller väteperoxid är populära:

Mask med lera och peroxid

 • 6 droppar 20% väteperoxid;
 • 6 droppar ammoniak;
 • 2 tsk grön lera.

Alla komponenter i masken blandas ihop, appliceras på håret i 10 minuter och tvättas med varmt vatten.

Mask med kamille och peroxid

 • 50 ml 13% väteperoxid;
 • 100 g kamille;
 • ett glas kokande vatten.

För detta recept fylls kamilleblommor med kokande vatten, infunderas i en halvtimme och filtreras. Till kamilleinfusion tillsätt 13% peroxid. Den resulterande lösningen smörjs med hår, täckt med film och lämnas i en halvtimme. Sedan tvättas masken av med schampo.

Soda mask

En sådan maske lyser inte bara håret utan stimulerar även hårväxten.

 • 1 tesked salt (finmalt);
 • 150 gram bakpulver
 • ett glas vatten.

Alla komponenter blandas i plast- eller glasbehållare. Sedan appliceras blandningen på strängarna med användning av en bomullsplatta, hår täckt med en film i en timme. Denna mask tvättas mycket försiktigt med varmt vatten, i slutet appliceras en luftkonditionering på håret i en timme. Därefter tvättas håret väl.

Kanelmask

En liknande mask efter några applikationer kan lätta håret med 2-3 toner.

 • 2-3 msk jord kanel;
 • lika mycket naturlig honung;
 • 2 äggvitorer (om håret är fet) eller äggula (för torrt hår).

För denna mask blandas kanel med honung, till vilken den önskade delen av ägget tillsätts. Blandningen piskas med en bländare tills den är jämn och appliceras på håret i 2 timmar. Det rekommenderas att göra en sådan mask två gånger i veckan.

Citronmask

En sådan mask gör inte bara håret ljusare, men det gör det också skiner och snyggt.

För det första skalas citronen och krossas i en mixer. Sedan appliceras citrongrus på hela längden av håret, varefter huvudet är inslaget. På en halvtimme tvättas håret och smörjs med burkolja i en kvart i timmen. Tvätta huvudet med schampo och torka naturligt.

Och även om alla de föreslagna verktygen kan göra mörkt hår lättare, är denna väg ofta komplicerad och lång. Vi får inte glömma att någon strategi för att bekämpa svart hår måste utföras med strikt överensstämmelse med instruktionerna. Annars måste kvinnor betala för att ändra sin bild med tunt och skadat hår.

 • Försökte alla medel men ingenting fungerar?
 • Bräckligt och sprött hår lägger inte till förtroende.
 • Ja, dessa förluster, torrhet och brist på vitaminer.
 • Och viktigast av allt - om du lämnar allt som det är, måste du snart köpa en peruk.

Men en effektiv lösning för återhämtning existerar. Följ länken och ta reda på hur Dasha Gubanova bryr sig om hår!

Hur man tar med svart hår hemma

Flickor har en bra funktion att byta. Många representanter för den rättvisa halvan vill vara ett rött djur idag, en platinblondin imorgon, en mörkhårig raseri igår. Huvuddragen i den mörka färgavlägsningen är procedurens varaktighet. Det finns inte många verktyg som kommer att klara problemet under några dagar. Användningen av både professionell kosmetika och hushållsformuleringar är tillåten. Tänk på de effektiva metoderna i ordning.

Professionella förberedelser för tvätt

Det är svårt att säga säkert hur snart du kommer att bli av med svart pigment. Det beror helt på hårets individuella struktur och kvaliteten på färgämnet som används. Vissa kvinnor behöver cirka 2-3 procedurer, andra - ca 5-6.

Det är viktigt att alltid komma ihåg att det inte kommer att vara möjligt att tvätta bort den svarta färgen och samtidigt återvända hårets naturliga nyans. Professionella droger är sura, de innehåller ammoniak, men anses vara mindre aggressiva. Enligt tillverkare är det emellertid omöjligt att genomföra förfarandet oftare 1 gång om 3 månader.

Populära städare

 1. "Brelil Professional". Sammansättningen har många positiva recensioner, hänvisar till klasserna "premium", påverkar intensivt pigmentet och förstör det från insidan. Användningstekniken är ganska enkel: Produkten fördelas över hela hårets längd, varefter den tvättas av efter 20-30 minuter (den exakta tiden anges i anvisningarna).
 2. "ESTEL Collor Off." Läkemedlet används ofta i salonger, avlägsnar svart pigment från hårets kärna för flera förfaranden. Liksom den tidigare sammansättningen producerar företaget "Estel" sparande läkemedel som är ganska lätta att använda hemma. Instruktionerna anger exponeringstid och önskad mängd, baserat på hårets längd.
 3. Loreal Effasor. "L'Oreal" avser professionella hemmetoder, därför är den lämplig för användning under sådana förhållanden. Nackdelen med produkten är låg effektivitet, det tar ungefär 3 procedurer för förtydligande av 2-3 toner. Dessutom tvättar blandningen ibland fallet ojämnt.
 4. «SYOSS». Clarifier av detta företag består av 80% naturliga ingredienser. Sammansättningen av "Syoss" innefattar naturliga oljor och estrar, citronsyra, i vissa fall väteperoxid. Tillverkaren producerar tre typer av droger, beroende på graden av förtydligande (2-3-5-5-9 toner).

Folkmedel för tvättning

Dricka läsk och salt. Soda-baserade produkter används endast i fall där håret inte brinner eller torkas. För att framställa en effektiv komposition, späd 145-160 gr. produkt i 225 ml. renat varmt vatten, häll i 30 gr. malt havsalt. Rör om lösningen tills kristallerna löser upp.

Kram krullarna, täck dem med ett tjockt lager, linda huvudet med klädesfilm eller sätt på ett duschlock. Exponeringstiden sträcker sig från 40-60 minuter. Tvätta blandningen, använd en luftkonditionering eller en mask, täck huvudet med polyeten, lämna i 1 timme efter den angivna perioden.

Soda och citronsyra. Kombinera i ett bulkpulver 125 gr. bakpulver och 15 gr. citronsyra, späd dricksvattnets sammansättning för att erhålla en pastaformig blandning. Sprid den färdiga produkten över hela ytan av håret, tvätta med en film eller sätt en påse på huvudet. Tie en handduk, vänta ca 45 minuter.

Efter denna tid, skölj av med rinnande vatten. Skölj strängarna med salviadekok. För att laga det, häll 50 gr. örter 2 l. kokande vatten, sval och stam. Slutför proceduren med en närande mask eller balsam.

Askorbinsyra och schampo. Få 2 förpackningar stor askorbinsyra från ett apotek. Krossa 25 tabletter i damm, sätt regelbundet schampo på så sätt att en tjock massa erhålls.

Fukt håret med vatten, applicera produkten på håret och skummet ordentligt. Massage din hårbotten för att väcka hårsäckar. Därefter wrap håret med matfilm, vänta en kvart i timmen. Skölj kompositionen med rent vatten, täcka strängarna med balsam-sköljning.

Honey. Innan du fortsätter till proceduren, förbered håret för nödvändiga manipuleringar. Blanda 50 ml. schampo med 20 gr. kokpulver, blanda, lös kristallerna helt upp. Tvätta håret på vanligt sätt, använd inte balsam eller mask. Torka trådarna med en handduk, gå till nästa steg.

Smält i ett vattenbad så mycket honung (helst på basis av akacia), så att produkten är tillräcklig för hela tjockleken och längden på håret. Skölj krullarna med kompositionen, tvätta runt med matfilm och en varm trasa. Vik i axlarna med en handduk så att blandningen inte fläckar dina kläder. Gå i vila eller gör hushållsarbeten i 8-10 timmar, och tvätta sedan av masken.

Citron och honung. Det är känt att citrus har lysande egenskaper. Ta 3 citroner, skicka frukten genom köttkvarnen, förhacka dem i små bitar. Lägg några matskedar tjock honung till citrusgröt för att göra massan tjock och tät.

Gör en mask på smutsigt hår, vänta 10 timmar eller lämna blandningen över natten. Wrap huvudet med plastfolie och en handduk. För att uppnå bästa resultat kan masken värmas upp med hårtork (i så fall kommer procedurens varaktighet att minskas till 5 timmar).

Väteperoxid. Sammansättningen påverkar hårdstrukturen ganska tätt, torkar ut och försämras. Av samma anledning tar peroxid helt bort svart pigment på kort tid. För att förbereda blandningen måste du ta pulveret "blondonoran" eller "supra" (färgavlägsnare) och 3% väteperoxid.

Förfarandet kan endast utföras om hårrötterna är välfärgade, annars kommer de att bli missfärgade (bli genomskinliga). Kombinera i lika stora delar de komponenter som anges, applicera en blandning med ett tjockt lager över hela längden av håret. Gnugga masken i 5 minuter, varpa sedan varje krök separat med matfilm / folie.

Blötlägg kompositionen på håret i 1 timme, skölj sedan. Du kommer att se att håret har fått en gulrotskugga som visas helt efter 3-4 sessioner. Peroxidvättning kan göras inte mer än 1 gång i 4-5 dagar.

Senapspulver och citron. Krama saften av 4 citroner, hoppa över skalen genom köttkvarn eller mixer, förvandla den till en gröt. Blanda ingredienserna i en komposition, tillsätt 40 gram. senapspulver.

Sprid massan på håret, gnid försiktigt produkten i hårbotten, linda en plastpåse och en handduk. Slå på hårtorken, ta den på huvudet, värm kompositionen i 7 minuter på 35 cm. Den totala exponeringsperioden är 2 timmar, efter det att masken kan tvättas av.

Torka håret naturligt, var noga med att använda vårdsprayer och serum, vilket förhindrar brott och tvärsnitt. Om så önskas, tvättas efter 3 dagar.

Kefir. Kompositionen är godkänd av kvinnor, eftersom den effektivt tvättar bort svart färg och inte skadar håret. Förbereda blandningen, ta 300 ml. fett yoghurt, yoghurt eller sur mjölk. Stänk 40 oz. matgelatin, blanda och låt svälla.

Efter 20 minuter lägger du produkten i mikrovågsugnen på kanten av roterplattan, värms upp. Sprid håret i ett tunt lager, sätt på en hatt och täck med en varm trasa. Exponeringstiden varierar från 3 till 5 timmar, om så önskas, tillsätt 5 ml till kompositionen. palmolja. Skölj av med kallt vatten.

Naturliga oljor och etrar. Naturliga oljor inkluderar ricinolja, olivolja, mandel, grönsaker, linfrö, havtorn och majs. Dessa produkter kommer inte bara att tvätta bort den svarta färgen utan också mätta håret med användbara element. Som ett resultat av proceduren behöver du inte dessutom göra näringsmask eller använda en balsam.

För att förbereda tvätten, ta 150 ml. någon olja, tillsätt 20 ml. ginseng, geranium eller eukalyptuseter (valfritt). Applicera blandningen i håret, linda huvudet med en film, vänta 6 timmar. Efter slutdatumet, tvätta noga med schampo, utvärdera resultatet. Vid behov utföra proceduren ytterligare 3-4 gånger med ett intervall på 5 timmar.

Praktiska tips för att tvätta svart färg

 • Tvätta av det svarta pigmentet från håret kommer endast att erhållas om ammoniak eller ammoniakfri komposition användes. När det gäller henna / basma kommer dessa masker att vara ineffektiva.
 • Om du i naturen är ägare av tunt och sprött hår, sluta använda soda, senapspulver, sura (professionella) tvättar, peroxid, citronsaft. Föredrar kefir, naturliga oljor, honung.
 • Efter att ha använt ovanstående folk- och professionella verktyg glöm inte att göra närande masker. Ta hand om ditt hår med mjukgörande serum, sprayer, balm. Kassera termiska instrument och strykjärnspennor.
 • Svart färg är ganska svår att ta bort från hårets struktur, men det betyder inte att alla metoder kommer att vara ineffektiva. Tänk på professionella verktyg som Estel, Loreal, Brelil. Se de populära recepten baserade på honung, peroxid, citron, kefir, senapspulver.

  7 + effektiva sätt att bli av med framgångsrik målning

  "Hur tvättar du färgen från håret hemma på en dag?" - Den här frågan åtminstone en gång frågade varje kvinna som en gång föll i händerna på en skrupelfri frisör.

  Eller bestämde sig för att hon själv var en frisör. Och vi har två nyheter för dig på en gång - traditionellt dålig och bra.

  Tvätta av den svarta eller göra den vita kastanjen igen, smör huvudet med kefir och dansa ett par pa med en tamburin, kommer inte att fungera.

  Tro inte på dem som inspirerar dig till motsatsen. Men för att få håret i den gudomliga formen, lite lättare, inklusive folkmedicin, är det ganska verkligt.

  Det är ungefär 1-2 toner. Vi demonterar alla effektiva sätt.

  innehåll:

  Tja, låt oss börja med de mest praktiska råden - vänta 2-3 veckor efter färgning (ja det blir inte lätt) och gå till en bra mästare, som kan kvalitativt måla om dig och ge ditt hår den nödvändiga tonen.

  Om det inte finns tid och energi att vänta, men på spel, till exempel en viktig händelse, kommer tipsen nedan att komma till räddningen.

  Hur man tvättar svart färg från håret hemma på en dag

  Svart hårfärg har länge gått ur modet, och nu tänker många av hans ökända beundrare hur man kan bli av med starkt utseende.

  Tyvärr är den här skuggan mer förskräcklig och mer skadlig än blonda eftersom den fyller hela håret med svart pigment, vilket orsakar torrhet, brott och aktiv förlust.

  Det blir inte lätt att bli av med honom, så tänka inte ens att springa till affären för en blondie.

  Det är lätt att vända från en blondin till en brinnande brunett. Det motsatta är inte lätt.

  Förutom mer skada på strängarna kommer han inte att ta med någonting.

  Din första uppgift är att bli ljusare med 2 toner och uppnå en av nyanser av choklad.

  För att göra detta kan du använda:

  Citronpuré

  Citroner utan skal skola i en kött- eller köttkvarn, fördela över hela längden av håret, linda i film och lämna i 30 minuter.

  Skölj sedan av med vatten utan schampo, applicera någon vegetabilisk olja för att återfuktas och efter några timmar ska mitt huvud på traditionellt sätt. Minus halvton.

  Upprepa proceduren kan inte vara mer än en gång var tredje vecka. Glöm inte att citroner är sura.

  Använd milda vägar

  Bakpulver

  Späds i vatten till ett tillstånd av uppslamning och upprepar ovan beskrivna manipuleringar.

  Viktigt: läsk är ett naturligt slipmedel, vilket innebär att det kommer att göra torra och spröda strängar ännu mer torra och spröda, även om det kommer att tända lite.

  Helst kan ägarna av fet hårbotten och hår våga på denna metod.

  Kefir Masks

  Det mest skonsamma sättet. Applicera fettsyra mjölk längs hela längden av locken, linda ihop med klädesfilmen och låt i en halv till två timmar.

  Tvätta av med sulfatfritt schampo. Kärnan i denna förtydligande metod är att fermenterade mjölksvampar aktivt förstör kemiska föreningar.

  Honung omslag

  Honung lyser inte bara håret, utan återställer dem också.

  Vi smälter den nödvändiga summan av pengar i ett vattenbad, vi blötar försiktigt krullarna, täcker det helt med honung, lägger på baddräkt och lägger sig.

  På morgonen tvättar du ditt hår: schampo + balsam.

  Honung kommer till undsättning

  aspirin

  Pound 5 tabletter i pulver, lös upp i ett glas vatten, applicera på hår, linda med film och handduk, lämna i 40 minuter. Tvätta av: schampo + balsam.

  Tips: För att bli av med svart är det bättre att gå till salongen. Trollkarlen återställer den naturliga nyansen med hjälp av professionell remover, toning eller framhäver finstoppning. Dessa procedurer är säkraste för lock.

  Hur man tvättar rött hår från håret hemma på en dag

  En annan listig nyans, som ofta erhålls av brunetter som drömmer om att bli blondin hemma.

  Tjejer, gör inte det! Ditt hår gör ont, och då ser du obehagligt i spegeln.

  Och vi pratar inte om den vackra rödhåriga, som Ayla Fisher eller Julianna Moore.

  Du kommer nog inte vilja bli av med en sådan redhead

  Vi pratar om vad som händer när du tror att i salongen "tar de bara pengar, så jag kommer att köpa Ryabinka-färg.

  Dessutom är en annan dålig nyhet att när du tvättar den svarta färgen, choklad och andra hus, missfärga dig själv, kommer en rödhåring att dyka upp vid utgången.

  Därför är det perfekta alternativet att gå till salongen för bearbetningsprocessen, där frisören, med hjälp av lämpliga medel (de inte är mer skadliga än läsk, verkligen), kommer att lätta håret med 2-3 toner.

  Djupfrikoppling av 4-5 toner används bara för att bli av med svart.

  De smärtlösa sätten du kan använda hemma:

  1. Kefir från receptet ovan
  2. Kockolja på principen om omslagning i 5-6 timmar - Stärka / återfuktar / återställer även strängar
  3. Professionell remover av samma företag vars färg du målade - läs användningsplanen på paketet

  Kockolja är oumbärlig för friskt hår

  Hur man tvättar henna från håret

  Den brinnande frågan av intresse för det rättvisa kön som använde denna typ av naturligt färgämne för målning.

  Vad är bra i henna: det stärker och bryr sig om hår. Vad är dåligt: ​​det är också färg.

  Att delvis bli av med henna kommer att hjälpa till:

  1. Oljemask - någon olja i en halvtimme under filmen och en handduk, skölj sedan
  2. Kefirjäst - halvpack med färsk jäst + halv liter kefir, använd samma sätt som ovan
  3. Lökpuré - ren, vispa i en mixer eller hoppa genom köttkvarn, applicera, liksom andra medel

  Resten kommer att göra för dig följande regelbundna shampooing: Henna är inte evig.

  Hur man tvättar ljusfärg från hår hemma i 1 dag

  Tyvärr, inget sätt. Lättfärgning innebär blekningskurvor, dvs att bli av med ditt naturliga pigment.

  Blekt hår måste bli färgat igen.

  Det finns bara två alternativ: att vänta på att håret växer tillbaka, eller att måla igen i närheten av naturlig nyans.

  Glöm inte hur viktigt det är att ta hand om blekt hår - regelbundet snälla med balm, masker, omslag.

  Strängarna som har lidit så komplicerade och traumatiska procedurer kommer mest från sina ägare.

  Tips: detsamma kan man säga om färgfärgning - rosa, blå, etc. För att uppnå färgen måste du ofta lätta håret helt. "Tack" de säger inte för det.

  Hur man tvättar färgen från håret hemma på en dag en folkmedicin - 7 + sätt

  Så som du redan förstod, det säkraste sättet nummer 1, övervuxet med en massa positiva recensioner - det här är den vanliga feta kefiren.

  Hur tvättar man färgen från håret kefir?

  Förutom det faktum att mjölksyror korroderar kemiska föreningar, stärker de håret, läker mikrosprickor på huvudet.

  Lång live kefir!

  Helst fungerar verktyget om det värms upp till rumstemperatur, appliceras över hela längden, insvept med film och lämnas i en och en halv till två timmar.

  I kompositionen kan du lägga till ett halvt paket färskt jäst, lite socker och äggula av ett ägg.

  En sådan mask, du måste först insistera på att den kom.

  För att förbättra effekten lägger det till honung eller citronsaft, ett par skedar av någon vegetabilisk olja.

  Hur man tvättar måla av hår hemma på en dag med olja

  Utmärkt och säkert verktyg. Vilken olja - olivolja, grönsak, druvfrö, burdock - kan appliceras åtminstone dagligen.

  För 30 minuter under filmen, wrap huvudet med en handduk, skölj, använd en balsam, om håret inte kammas.

  Din smink ska alltid innehålla hårolja.

  Det enda villkoret - med den här metoden att tvätta och närande hår, måste du byta ut vanliga schampomedel för oljiga strängar.

  Innan oljan värms upp värms den bättre till kroppstemperatur.

  Honung för hår är vacker. Vi har redan pratat om masker baserade på det, och om lättnad (läs avsnittet om svart färg).

  Det hjälper verkligen att bli av med 1-2 oönskade toner. Varje dag under veckan, applicera den i 2-3 timmar, och du kommer se resultatet.

  Samtidigt närma krullar med alla möjliga användbara ämnen.

  Bakpulver

  Den används i form av en slurry utspädd med vatten. Lämna i en halvtimme och tvätta sedan.

  Men vi är emot ett så stressigt sätt - håret kommer så småningom att bli skört, torrt och tufft. Redan bättre avskalning och vacker frisyr.

  Kamilledekok kommer att passa blondiner

  Kamomill avkok

  Det hjälper till att ge strängarna en varm underton. Det är användbart och säkert.

  För framställning av 2 msk. l. Häll en halv liter kokande vatten och skölj håret efter varje shampooing. Perfekt för blondiner.

  Tvättmedel

  Med sin drakoniska hjälp sköljde våra mormor och mormor ut det oönskade pigmentet.

  Och det här är inte förvånande: Tvåltvål innehåller 64% fettsyror, som fungerar som oljor och alkalier.

  En sådan komposition handlar naturligtvis om en oönnskad nyans, men det ger också mycket hårskada.

  Var försiktig med tvål

  majonnäs

  En annan folklösning med fet oljor och syror i kompositionen, som hjälper dig att hitta svaret på hur man tvättar färgen från ditt hår hemma på en dag.

  Recensionerna är neutrala - majonnäs används som smör.

  Du kan lägga äggulor i kompositionen, applicera i 40 minuter, wrap huvudet med folie och en handduk.

  Därefter tvätta håret på traditionellt sätt.

  Med regelbunden användning under veckan hjälper verktyget att tvätta bort en och en halv ton.

  Behandla ditt hår med kärlek, och de kommer att återfå!

  Som du kan se finns det många sätt att korrigera dina misstag och misstag hos befälhavaren.

  Det är viktigt att komma ihåg att alla inte kommer att ge ett kardinalresultat, och ibland kan de skada strängarna (kom ihåg historien om läsk).

  Därför är det bättre att gå till en bra salong efter 2-3 veckor efter misslyckad färgning.

  Några fler tips om hur du tvättar färgen från ditt hår hemma på en dag kommer du att lära av den här videon:

  Hur och vad ska du ha med svart hårfärg hemma och i salongen

  Situationen när den nya hårfärgen inte var i ansiktet - inte ovanligt. Speciellt om du utförde färgningen för första gången, och även hemma, utan lämplig erfarenhet. En olycklig blond kan tonas, men vad ska de tjejer som har valt att ändra sin bild för att ha en rik, mörk eller sämre kolsvart färg? Bli av med denna färg är mycket svår. Det finns dock flera alternativ för hur man får svart hårfärg i salongen eller hemma.

  I vilka fall vill du ta med svart färg från håret

  Ett ravnfärgat hårhår ser snyggt och mystiskt ut, men bara om det stämmer överens med färgtypen på utsidan. Detta experiment är osannolikt att dekorera ägaren av porslinshud med fräknar eller för ung person.

  Ofta ser ett intensivt svart färgschema väldigt oförskämt, ibland vulgärt, och i många fall lägger det visuellt några år till en kvinna.

  Därför är det säkraste sättet att undvika att komma i en obehaglig situation att korrelera den önskade färgen med egenskaperna hos utsidan. Vem är svart hår, vi rekommenderar att läsa på vår hemsida.

  Om avtalet redan har gjorts, men resultatet är inte uppmuntrande, måste du tänka på hur man tvättar den svarta färgen från håret utan mycket skada på dem.

  Detta är nödvändigt inte bara om skuggan inte passar, det visade sig vara rikare än förväntat, men om du redan är trött på det om några veckor, månader eller år med regelbunden färgning.

  Vill du vara minst några toner lättare - gör dig redo att utföra en tvätt av en mörk färg. Dessutom krävs proceduren för tjejer som vill experimentera med moderna tekniker av brondirovanie, balayazh, shatush och titta på samma gång som om deras strängar brinner ut i solen.

  Varning! Naturligtvis är krånglarna av en käftflans inte en kontraindikation för komplex färgning, men kontrast av det svarta och naturliga utbudet av ljus nyanser är alltför slående att se naturligt ut.

  Hur man tar in hytten

  Ett av de mest populära professionella rutinerna som hjälper till att ta bort svart pigment från håret är avtagande (tvätt). Denna tjänst är inte för billig: från 1 till 6 tusen rubel, beroende på längden på krullarna och området för skönhetssalongen. Men även om hon inte garanterar det önskade resultatet från första gången.

  Om du färgat svart hår många gånger, blir det inte lätt att ta bort pigmentet. Det kommer förmodligen att ta flera besök på frisören. Men en erfaren mästare kommer att göra allt som möjligt så att ditt hår får en jämn nyans och med ytterligare färgning i ljusa färger har du inga problem.

  Kärnan att avtäcka - genom att applicera på trådarna en aggressiv kemisk sammansättning med ammoniak, väteperoxid. Han kommer ordentligt att tvätta det konstgjorda svarta pigmentet från alla lager av håraxeln och gradvis göra krullarna lättare med 3-4 toner.

  Naturligtvis kan en sådan djup inverkan av drogen inte påverka hårets hälsa. Så som ett resultat håret är inte alltför drabbat, bli inte involverad i förfarandet. Och om du behöver hålla flera decaping sessioner, var noga med att ta raster mellan dem. I pausen intensivvård av strängarna, använd reparativ kosmetika.

  I stugan kan du erbjuda en tvätt med syrakomposition. Det anses vara mer mild än djupfrikoppling. Gör håret lättare med 1-2 toner.

  Ett annat alternativ för dem som väljer hur man kan tvätta bort den svarta färgen från håret i frisören är att lätta eller missfärga lockar. För priset är tjänsten vanligen lite billigare än avkodning. Men det är möjligt att efter det blir din svarta röd. Vi måste upprepa proceduren eller nyans vad som är. I vilket fall som helst kommer det att bli nödvändigt att vänta flera dagar för att minimera skadorna på dessa hårmanipulationer.

  Kardinallösningen är en kort hårklippning med ytterligare tillväxt av krullar av den ursprungliga färgen. Hårhår detta kommer bara att gynna, eftersom effekten av aggressiva kemiska föreningar är utesluten. Men detta sätt ut ur det svarta färgschemat kräver tålamod. För att påskynda processen, efter att ha besökt frisören, börja använda hårväxtaktivatorer som bevisats av populära recept (burdockolja, rödpipertinktur och andra komponenter för masker kommer att göra). Visst är processen fortfarande ganska långspelande.

  Rådet. En metod för komplex färgning hjälper till att platta svart hårfärg: markering, färgning, brondirovanie. Den genomsnittliga kostnaden i kabinen är ca 2,5-5 tusen rubel.

  Så tvätta sig hemma

  Även i en frisörsalong är det omöjligt att snabbt bli av med den mättade mörka skuggan av lockar, vad man ska tala om oberoende försök att tvätta vidhängande svart pigment. Men fördelarna med det förfarande som utförs hemma finns fortfarande kvar. Du kommer att kunna spara betydligt, och om du väljer de traditionella tvättmetoderna skyddar du hårets hälsa avsevärt.

  Med hjälp av prof. medel

  De mest desperata unga damerna kan försöka tvätta bort den frätande svarta färgen med hjälp av specialverktyg eller lätta krullarna. För att göra detta kan du köpa sådana droger som har fått gott rykte:

  • L'Oreal Efassor - Pulver för påse i påsar (en kostar ca 180 rubel). Som en vanlig tvätt används den som ett schampo: läkemedlet späds ut med varmt vatten, churned, sprids över håret och lämnar i 5-20 minuter. För djup dumpning kombineras Efussor med ett oxidationsmedel och ökar exponeringstiden.
  • Estel Color OFF-emulsion - en uppsättning med 3 flaskor (reduktionsmedel, katalysator, neutralisator) kostar cirka 400 rubel. Produkten innehåller inte ammoniak. Enligt tillverkaren är det möjligt att färga det uppdaterade håret inom en timme efter applicering av emulsionen;
  • Hair Light Remake Color Corrector av Hair Company. Kompositionen innehåller inte väteperoxid och ammoniak, men fruktsyror är närvarande. Det gör det möjligt att ändra den mörka nyansen med 2-3 toner. Det kostar ungefär 2 tusen rubel;
  • ljuskomposition Blondoran. Det produceras av olika märken, bland annat Londa och Estelle. Kostnad - från 70 rubel till en påse;
  • Supra är ett medel för blekningsträngar i många kosmetiska företag. Pris - ca 100 rubel.

  Också uppmärksamma produkterna för tvätt från Kapous, Brelil, Paul Mitchell och andra företag.

  Använda hårfärg

  Målarkrullar - inte det mest försiktiga förfarandet för lockningar, speciellt när det gäller beständig svart färg. Men samtidigt möjliggör det gradvis, utan radikal ingrepp, att bli ljusare i flera nyanser. För detta ändamål passar:

  • markera (inklusive följt av toning) - speciellt ofta, liten teknik. Lämplig och auktionsmetod. Ask, platina, guld och andra tunna trådar lyser håret visuellt. Du kan välja nyanser som inte står i kontrast till det ursprungliga färgschemat: kastanj, kaffe, choklad och andra. Övergångar blir mjuka och ut ur färgen på käften vingen - smidig. Det är riktigt nödvändigt att lätta de enskilda krökarna;
  • färgning - delvis påminner om belysning, men endast med användning av flera nyanser. Det kan vara en naturlig eller ljus palett;
  • Bokning - en kombination av mörka och lätta trådar ser otroligt snygg ut, men endast om en professionell har arbetat med det. Omedelbart att hitta ett rättvist hårhår kommer inte att fungera, men du kan använda fler och fler ljustoner steg för steg.

  Rådet. Du kan ta tillfälliga färgämnen, tennbalsam eller sparsam bezammiachnye-färg. Om du utför proceduren hemma, titta först på träningsvideot.

  Folkmetoder

  Kefir mask för mild tvätt av svart färg:

  • 300 ml fettfermenterad mjölkprodukt, tillsätt 40 gram gelatin;
  • rör om och låt svälla
  • efter 20 minuter, något värme i mikrovågsugnen;
  • fördela i lås och värm huvudet i 3-5 timmar;
  • skölj med kallt vatten och upprepa en vecka senare.

  Det finns andra variationer av detta recept för att tvätta hårfärg utan skada:

  • i 0,5 liter kefir häll 10 ml olivolja;
  • tillsätt rå kycklingägg och 10 gram hav eller salt till blandningen;
  • håll blandningen på håret under plast och isolerande lock i ca 40 minuter.

  Eller du kan blanda 1 liter lätt, högmjölkad, jäst mjölkdryck med 2 matskedar läsk och en halv kopp olivolja (alternativet är 50 gram vodka av hög kvalitet). Tvätta av denna mask efter 1,5 efter applicering och värmning av huvudet.

  Aromatiska medel för att tvätta mörkt hår med honung och kanel:

  • kombinera 30 gram av båda komponenterna;
  • tillsätt protein om locket är fet, eller äggula om det är torrt;
  • slå till en jämn konsistens;
  • Applicera på håret och lämna i ett par timmar. Repetitionsfrekvensen - 2-3 gånger i veckan.

  Honungspapper. Det hjälper inte bara att tvätta den mörka färgen från håret, men också stärka sköra strängar:

  • förskölj krullar med läsklösning (2 tsk pulver per liter varmt vatten);
  • torka dem något
  • honung, något uppvärmd i ett vattenbad, applicera på allt hår, från rot till spets;
  • Sätt på en plastpåse eller duschlock. Du kan knyta en tunn halsduk över toppen, för när du lägger på honung behöver du inte värma håret.
  • Efter 7 timmar, tvätta den söta produkten.

  Naturliga oljor. Kan gradvis avlägsna den svarta färgen från håret. Castor, burdock, oliv, lin, mandel och till och med vanlig solrosor är lämpliga för detta ändamål. Matlagningsrecept:

  • något värme någon oljig bas (1 kopp behövs);
  • tillsätt 20 gram smör eller margarin;
  • vänta på att smältan smälter;
  • kyla något, fördela genom håret;
  • håll från 3 till 7-8 timmar.

  Ett annat alternativ för att tvätta svart färg är ännu enklare att förbereda. Ta 15-40 ml olja (mängden beror på hårets längd), värm i ett vattenbad och fördela över torra, smutsiga lås. Wrap minst en timme, och bättre på natten. Naturliga oljor ritar effektivt konstgjorda pigment.

  Rådet. För varje 150 ml oljig bas kan du tillsätta 20 milliliter geraniumeter, eukalyptus eller ginseng.

  Citronmask och sköljning. Gul citrus - ett välkänt verktyg som används inte bara för lätta, men också för att tvätta mörkt hår. Maskrecept:

  • hacka 1 skalad frukt. Det är lämpligt att göra det med en mixer, men en köttkvarn eller matberedare kommer också att fungera;
  • fördela på hår, värma dem
  • Efter en halvtimme, skölj och applicera burdockolja;
  • Efter ytterligare 15 minuter tvättar du äntligen ditt hår.

  För att gradvis avlägsna den svarta färgen från håret med hjälp av en citron, kommer en brightener att göra:

  • pressa juice av en stor frukt;
  • lägg den till en liter vatten;
  • skölj håret. Upprepa efter varje shampooing.

  Det finns också alternativa sätt att bli av med mörkt hår. För detta används soda, senap, tvål, aspirintabletter och andra ingredienser i populära recept. Några av dem torkar noggrant krullarna, så före användning, testa hemhjälpmedel för kompatibilitet med ditt hår.

  Grundläggande tips och knep

  1. Den speciella spridningen av professionella tvättar är att de avkodar bara artificiellt pigment, men berör inte den naturliga. Så om du vill komma ut ur ditt naturliga, inte färgade mörka hår - allt hoppas på folkrecept och lysande kompositioner.
  2. Försök inte tvätta den svarta färgen om den är målad med henna eller basma. Mest troligt kommer inte resultatet att bli.
  3. När du använder några kemikalier, glöm inte handskar, för att inte skämma bort händerna på händerna.
  4. Håll inte kompositionen på huvudet längre än tillverkaren rekommenderar, annars skadar håret.
  5. Antalet avkopplingsprocedurer beror på krullarnas individuella struktur, användningsgraden för svart färg och dess kvalitet. Någon behöver 1-2 sessioner, och någon behöver 5-6.
  6. Efter tvätt, använd en balsam, balsam eller applicera en mask. Tvätta håret med mjuka schampon.
  7. Kom ihåg: det är inte möjligt att returnera din ursprungliga nyans med blekmedel. Du kan bara bli ljusare.
  8. Utöva inte användningen av professionell remover oftare 1 gång om 3 månader.
  9. Att måla efter det bör strängar vara kortare än 2 veckor.
  10. Missa inte och populära recept: 1-2 gånger i veckan, inte mer.
  11. Avvisa halsband med sura föreningar, läsk, peroxid, senap och citronsaft, om ditt hår är försvagat, skadat. Föredrar älskling, kefir, oljor.
  12. Att ta hand om låsen, få en vitaliserande, närande kosmetika: masker, serum, balm.
  13. Kassera hårtork, strykning, curling, tätt gummi, metallkamper och hårnålar.
  14. Ta hand om ditt hår från solstråle och klorerat vatten.

  Att snabbt och smärtfritt ta bort svart hår hemma eller i salongen kommer inte att fungera. I vilket fall måste du offra någonting: tid, kvalitet på resultatet, krullarnas hälsa. Men om du följer alla regler för att komma ur ett mörkt färgschema och inte heller glömma att bry sig om dekade strängarna, kommer du att kunna minimera manifestationen av negativa följder avsevärt.

  Läs mer om håråterställning:

  Användbara videoklipp

  Svartfärgsmedel med Constant Delight.

  Hur man tar med svart hår hemma.  Nästa Artikel
  Pavilion vård för mycket torr hud av barnets fötter och huvud