Hur man tar med svart hår hemma


Flickor har en bra funktion att byta. Många representanter för den rättvisa halvan vill vara ett rött djur idag, en platinblondin imorgon, en mörkhårig raseri igår. Huvuddragen i den mörka färgavlägsningen är procedurens varaktighet. Det finns inte många verktyg som kommer att klara problemet under några dagar. Användningen av både professionell kosmetika och hushållsformuleringar är tillåten. Tänk på de effektiva metoderna i ordning.

Professionella förberedelser för tvätt

Det är svårt att säga säkert hur snart du kommer att bli av med svart pigment. Det beror helt på hårets individuella struktur och kvaliteten på färgämnet som används. Vissa kvinnor behöver cirka 2-3 procedurer, andra - ca 5-6.

Det är viktigt att alltid komma ihåg att det inte kommer att vara möjligt att tvätta bort den svarta färgen och samtidigt återvända hårets naturliga nyans. Professionella droger är sura, de innehåller ammoniak, men anses vara mindre aggressiva. Enligt tillverkare är det emellertid omöjligt att genomföra förfarandet oftare 1 gång om 3 månader.

Populära städare

 1. "Brelil Professional". Sammansättningen har många positiva recensioner, hänvisar till klasserna "premium", påverkar intensivt pigmentet och förstör det från insidan. Användningstekniken är ganska enkel: Produkten fördelas över hela hårets längd, varefter den tvättas av efter 20-30 minuter (den exakta tiden anges i anvisningarna).
 2. "ESTEL Collor Off." Läkemedlet används ofta i salonger, avlägsnar svart pigment från hårets kärna för flera förfaranden. Liksom den tidigare sammansättningen producerar företaget "Estel" sparande läkemedel som är ganska lätta att använda hemma. Instruktionerna anger exponeringstid och önskad mängd, baserat på hårets längd.
 3. Loreal Effasor. "L'Oreal" avser professionella hemmetoder, därför är den lämplig för användning under sådana förhållanden. Nackdelen med produkten är låg effektivitet, det tar ungefär 3 procedurer för förtydligande av 2-3 toner. Dessutom tvättar blandningen ibland fallet ojämnt.
 4. «SYOSS». Clarifier av detta företag består av 80% naturliga ingredienser. Sammansättningen av "Syoss" innefattar naturliga oljor och estrar, citronsyra, i vissa fall väteperoxid. Tillverkaren producerar tre typer av droger, beroende på graden av förtydligande (2-3-5-5-9 toner).

Folkmedel för tvättning

Dricka läsk och salt. Soda-baserade produkter används endast i fall där håret inte brinner eller torkas. För att framställa en effektiv komposition, späd 145-160 gr. produkt i 225 ml. renat varmt vatten, häll i 30 gr. malt havsalt. Rör om lösningen tills kristallerna löser upp.

Kram krullarna, täck dem med ett tjockt lager, linda huvudet med klädesfilm eller sätt på ett duschlock. Exponeringstiden sträcker sig från 40-60 minuter. Tvätta blandningen, använd en luftkonditionering eller en mask, täck huvudet med polyeten, lämna i 1 timme efter den angivna perioden.

Soda och citronsyra. Kombinera i ett bulkpulver 125 gr. bakpulver och 15 gr. citronsyra, späd dricksvattnets sammansättning för att erhålla en pastaformig blandning. Sprid den färdiga produkten över hela ytan av håret, tvätta med en film eller sätt en påse på huvudet. Tie en handduk, vänta ca 45 minuter.

Efter denna tid, skölj av med rinnande vatten. Skölj strängarna med salviadekok. För att laga det, häll 50 gr. örter 2 l. kokande vatten, sval och stam. Slutför proceduren med en närande mask eller balsam.

Askorbinsyra och schampo. Få 2 förpackningar stor askorbinsyra från ett apotek. Krossa 25 tabletter i damm, sätt regelbundet schampo på så sätt att en tjock massa erhålls.

Fukt håret med vatten, applicera produkten på håret och skummet ordentligt. Massage din hårbotten för att väcka hårsäckar. Därefter wrap håret med matfilm, vänta en kvart i timmen. Skölj kompositionen med rent vatten, täcka strängarna med balsam-sköljning.

Honey. Innan du fortsätter till proceduren, förbered håret för nödvändiga manipuleringar. Blanda 50 ml. schampo med 20 gr. kokpulver, blanda, lös kristallerna helt upp. Tvätta håret på vanligt sätt, använd inte balsam eller mask. Torka trådarna med en handduk, gå till nästa steg.

Smält i ett vattenbad så mycket honung (helst på basis av akacia), så att produkten är tillräcklig för hela tjockleken och längden på håret. Skölj krullarna med kompositionen, tvätta runt med matfilm och en varm trasa. Vik i axlarna med en handduk så att blandningen inte fläckar dina kläder. Gå i vila eller gör hushållsarbeten i 8-10 timmar, och tvätta sedan av masken.

Citron och honung. Det är känt att citrus har lysande egenskaper. Ta 3 citroner, skicka frukten genom köttkvarnen, förhacka dem i små bitar. Lägg några matskedar tjock honung till citrusgröt för att göra massan tjock och tät.

Gör en mask på smutsigt hår, vänta 10 timmar eller lämna blandningen över natten. Wrap huvudet med plastfolie och en handduk. För att uppnå bästa resultat kan masken värmas upp med hårtork (i så fall kommer procedurens varaktighet att minskas till 5 timmar).

Väteperoxid. Sammansättningen påverkar hårdstrukturen ganska tätt, torkar ut och försämras. Av samma anledning tar peroxid helt bort svart pigment på kort tid. För att förbereda blandningen måste du ta pulveret "blondonoran" eller "supra" (färgavlägsnare) och 3% väteperoxid.

Förfarandet kan endast utföras om hårrötterna är välfärgade, annars kommer de att bli missfärgade (bli genomskinliga). Kombinera i lika stora delar de komponenter som anges, applicera en blandning med ett tjockt lager över hela längden av håret. Gnugga masken i 5 minuter, varpa sedan varje krök separat med matfilm / folie.

Blötlägg kompositionen på håret i 1 timme, skölj sedan. Du kommer att se att håret har fått en gulrotskugga som visas helt efter 3-4 sessioner. Peroxidvättning kan göras inte mer än 1 gång i 4-5 dagar.

Senapspulver och citron. Krama saften av 4 citroner, hoppa över skalen genom köttkvarn eller mixer, förvandla den till en gröt. Blanda ingredienserna i en komposition, tillsätt 40 gram. senapspulver.

Sprid massan på håret, gnid försiktigt produkten i hårbotten, linda en plastpåse och en handduk. Slå på hårtorken, ta den på huvudet, värm kompositionen i 7 minuter på 35 cm. Den totala exponeringsperioden är 2 timmar, efter det att masken kan tvättas av.

Torka håret naturligt, var noga med att använda vårdsprayer och serum, vilket förhindrar brott och tvärsnitt. Om så önskas, tvättas efter 3 dagar.

Kefir. Kompositionen är godkänd av kvinnor, eftersom den effektivt tvättar bort svart färg och inte skadar håret. Förbereda blandningen, ta 300 ml. fett yoghurt, yoghurt eller sur mjölk. Stänk 40 oz. matgelatin, blanda och låt svälla.

Efter 20 minuter lägger du produkten i mikrovågsugnen på kanten av roterplattan, värms upp. Sprid håret i ett tunt lager, sätt på en hatt och täck med en varm trasa. Exponeringstiden varierar från 3 till 5 timmar, om så önskas, tillsätt 5 ml till kompositionen. palmolja. Skölj av med kallt vatten.

Naturliga oljor och etrar. Naturliga oljor inkluderar ricinolja, olivolja, mandel, grönsaker, linfrö, havtorn och majs. Dessa produkter kommer inte bara att tvätta bort den svarta färgen utan också mätta håret med användbara element. Som ett resultat av proceduren behöver du inte dessutom göra näringsmask eller använda en balsam.

För att förbereda tvätten, ta 150 ml. någon olja, tillsätt 20 ml. ginseng, geranium eller eukalyptuseter (valfritt). Applicera blandningen i håret, linda huvudet med en film, vänta 6 timmar. Efter slutdatumet, tvätta noga med schampo, utvärdera resultatet. Vid behov utföra proceduren ytterligare 3-4 gånger med ett intervall på 5 timmar.

Praktiska tips för att tvätta svart färg

 • Tvätta av det svarta pigmentet från håret kommer endast att erhållas om ammoniak eller ammoniakfri komposition användes. När det gäller henna / basma kommer dessa masker att vara ineffektiva.
 • Om du i naturen är ägare av tunt och sprött hår, sluta använda soda, senapspulver, sura (professionella) tvättar, peroxid, citronsaft. Föredrar kefir, naturliga oljor, honung.
 • Efter att ha använt ovanstående folk- och professionella verktyg glöm inte att göra närande masker. Ta hand om ditt hår med mjukgörande serum, sprayer, balm. Kassera termiska instrument och strykjärnspennor.
 • Svart färg är ganska svår att ta bort från hårets struktur, men det betyder inte att alla metoder kommer att vara ineffektiva. Tänk på professionella verktyg som Estel, Loreal, Brelil. Se de populära recepten baserade på honung, peroxid, citron, kefir, senapspulver.

  Så tvätta färgen från håret hemma

  Tjejer älskar att förändras genom att färga krullarna. Men experiment slutar inte alltid framgångsrikt, den valda nyansen kanske inte harmoniserar med utseendet alls. Det händer att färgen faller ojämnt, så att sådana ägare oftast får porösa och skadade trådar. Lightening mycket mörka krullningar ger ofta obehaglig yellowness. Om målning inte ger det önskade resultatet kan pigmentet tvättas.

  Vi överväger vilka folk- och professionella verktyg som är avsedda för detta förfarande, och hur man använder dem korrekt.

  Hur tvättar man snabbt färgen från håret

  Du kan ta bort den olyckliga nyansen själv hemma. För att göra detta, använd gamla folkrecept, uppfunnit av våra mormor. De kan ge ett bra resultat endast om du använde ett färgämne utan ammoniak och väteperoxid. Sådana föreningar skadar inte krullarna, pigment härrör från effekterna av naturliga ingredienser.

  Låt oss lära känna de mest effektiva recepten.

  Den vanliga badsåpen för att rensa håret från färgen kommer inte att lyckas, men den ekonomiska och tjära är idealisk för uppgiften. De har en alkalisk miljö och innehåller minst 64% fettsyror, under vilken färgfärgen pigmenteras bokstavligen av håret.

  Var försiktig när du har sköra och torra lås, och din hårbotten är benägen att flinga, det är bättre att inte använda det här alternativet.

  Om det inte finns några sådana problem, tvätta noga huvudet, placera det under filmen och lämna det i en halvtimme. Därefter måste du tvätta av rester av schampo och applicera en närande mask. Denna metod hjälper till att lätta håret med 1 ton i en applikation.

  oljor

  Kallpressad vegetabilisk olja ger inte bara effektiv men också helt säker tvätt av färg. Naturliga syror avlägsnar pigmentet, och näringsämnena återställer lockar, ger dem elasticitet, glans och styrka.

  Detta alternativ för borttagning av färg är perfekt för ägare av torrt, livlöst hår. Du kan använda olivolja, kardborre, solros, kokosnöt, ricinus, persika eller någon annan.

  Metoden för applicering är ganska enkel: du behöver värma oljan i ett vattenbad till en behaglig temperatur och jämnt fördela längs hela längden. Du kan också göra en blandning av margarin, smör eller kokt fläskfett. För ett halvt glas vegetabilisk olja tar vi tre matskedar av en av ovanstående ingredienser, smälter allt i ett vattenbad, blandar det noga och lägger det på håret. Vi täcker masken med polyeten och lindar den med ett uppvärmningslock, lämnar i 2-3 timmar. För att uppnå bästa effekten kan du värma håret flera gånger med hårtork. Vi tvättar med schampo för fettigt tjockt hår, det blir nödvändigt att tvätta huvudet minst tre gånger.

  Kefir Brightening

  Kefir tvätt av hårfärg hjälper inte bara att lätta krullarna åtminstone en halvton, men också för att förbättra dem. Varför eliminerar produkten pigment? Det handlar om sin jästbaserade mjölkbas, vilket neutraliserar det alkaliska mediet som är nödvändigt för att behålla färgen.

  Mjölksyra avlägsnar oönskad färg och stimulerar tillväxten av friska strängar. Du kan göra en mask av en kefir, för det här behöver vi produkten med högsta fetthalt.

  För att förbättra effekten av en varm dryck, lägg till ett halvt glas av någon vegetabilisk olja eller ett halvt glas vodka, där vi först löser upp 2 matskedar soda. Applicera blandningen på lock, inslagna med en film och en varm handduk, vänta 2-3 timmar. Därefter tvättas rester av schampo för fet hår.

  Viktigt att veta! Att använda kefir på mycket mörkt hår kan ge en ful grön nyans. För att neutralisera det, slipa 10 aspirintabletter i pulver, lös upp i två glas vatten. Skölj håret efter tvätt.

  Soda mask

  Soda hjälper till att tvätta även det ljusaste pigmentet, eftersom det är ett naturligt slipmedel och har en alkalisk miljö. För att förbereda masken måste vi ta läsk och varmvatten i lika delar, men inte kokande vatten.

  • Rör om ingredienserna och få mush.
  • Vi lägger den på hela längden på locken, lägg den under plastlocken och uppvärmningslocket.
  • Vi behåller masken i högst en timme för att inte skada strängarna.
  • Tvätta av rester av varmt vatten och schampo, var noga med att applicera en fuktgivande balm.

  Soda mask är endast lämplig för tjejer med fet hårbotten och friska krullningar. Eftersom det har en aggressiv alkalisk miljö kan oåterkallelig skada orsakas av smala och torra lås.

  Honungspapper

  Naturlig honung verkar på pigment, som ett lösningsmedel, skjuter dem ut ur håren. Detta verktyg kan användas inte bara för att härleda färgen, men också för att stärka och närma krullarna. Det ger lås en känslig gyllene nyans.

  Ta bort färgen helt efter att en session inte lyckats, du måste upprepa proceduren minst 7 gånger.

  Bee produkter appliceras på lite fuktigt hår, då de är inslagna i en varm handduk eller ett uppvärmningslock läggs på. Det är tillrådligt att lämna masken på natten, så hon kan bäst absorberas. På morgonen tvättar du håret med en lösning av bakpulver - ta 2 matskedar per 1 liter vatten. Sköljning hjälper till att avfetta strängarna.

  Citron och Äppelcider Vinäger

  Fruktsyror som ingår i saften av nypressad citron- och äppelcidervinäger, neutraliserar den alkaliska miljön, vilket bidrar till att lätta krullarna. Från naturliga ingredienser kommer vi att förbereda en sköljning. För ett glas vatten, ta 2 matskedar vinäger eller citronsaft.

  Förbered så mycket av lösningen som nödvändigt för att skölj hela håret ordentligt. Använd verktyget varje gång efter shampooing. Synligt resultat kan uppnås efter 5-6 regelbundna upprepningar av proceduren.

  Majonnäsmask

  Sammansättningen av naturlig majonnäs innehåller fetter och fettsyror, vilket neutraliserar effekten av färgens kemiska komponenter. Dessutom sätts citronsaft, senap och ägg till såsen, som har en fördelaktig effekt på lockar och stimulerar deras tillväxt. Masken hjälper inte bara att lätta håret på 2 färger samtidigt, men också för att förbättra trådenes hälsa, göra dem smidiga och fina.

  För förtydligande behöver vi hög fet majonnäs, helst att laga det själv. Applicera den varma blandningen för att torka håret, linda ihop med en film och en varm handduk, lämna i 3-4 timmar, tvätta sedan med schampo.

  Professionell inställning

  Hemlagade recept ger inte alltid ett bra resultat första gången, speciellt om du använde resistenta färger med ammoniak och väteperoxid. Att härleda pigmenten av dessa formuleringar är svårare - man kan inte göra utan professionellt ingripande.

  I specialaffärer kan du hitta verktyg för lätta och dumpande. De innehåller ämnen som bokstavligen tvättar utländsk färg.

  Det är dock värt att vara extremt försiktig när du använder sådana produkter - bristande överensstämmelse med instruktionerna kan allvarligt skada krullarna. Tänk på vilka färgalternativ som finns tillgängliga.

  missfärgning

  Blekningskompositioner används om håret är för mörkt i färg. De hjälper också till att drastiskt ändra bilden, till exempel om du vill vända från en brunhårig kvinna eller brunett till en blondin. Medlen lät krullarna omedelbart på 4 toner, denna effekt beror på närvaron av kemiska komponenter som aggressivt påverkar hårpigment. Oftast är det väteperoxid, som torkar och tömmer lockar.

  Missfärgning kan utföras inte mer än en gång varannan vecka så att håret har tid att återhämta sig. För att uppnå önskad effekt på en mycket mörk bas, krävs flera sessioner.

  Viktigt att veta! Ofta efter missfärgning uppträder ett rött pigment. Även om det är för uttalat är det omöjligt att upprepa proceduren omedelbart, du måste vänta minst 2 veckor. Det är möjligt att bli av med en oönnskad nyans med hjälp av tinting säkra formuleringar.

  betning

  Avdunstningsmedel innehåller syror som förstör det konstgjorda inbäddade pigmentet och trycker det ut ur krullarna. De påverkar inte den naturliga nyansen, eftersom det inte finns ammoniak och väteperoxid i kompositionen.

  Det är bäst att använda tvätten i stugan, eftersom även små slipsar kan ge oönskade resultat. Fullständigt avlägsnande av ett beständigt färgämne är möjligt i 2-3 procedurer, men efter den första kommer du att märka att trådarna har ljusnat med 2-3 toner.

  Trots det faktum att tillverkare garanterar hårsäkerheten, efter varje session behöver du intensivt återfuka och närma dem.

  I slutet

  Konventionella tvättmedelskonstruktioner garanterar inte avlägsnande av färgbeständigt eller halvvarigt färgämne.

  För att ta bort oönskade färger kan du använda enkla och prisvärda folkmedicinska lösningar. De har en sparsam effekt på locken, men ger inte omedelbara resultat. Professionella tvättar och klargörande medel hjälper till att klara uppgiften snabbare, men efter att ha applicerat dem behöver du återställa strängarna en stund.

  Använd endast bevisade och säkra metoder för att hålla ditt hår friskt och vackert.

  7 bevisade sätt att tvätta färgen från håret

  Varje kvinna vill vara oemotståndlig och i hennes strävan stoppar inte bara på de egenskaper som naturen ger. Kosmetika, välvalad frisyr och hårfärg kan göra underverk. Därför går kvinnor djärvt för experiment. Och om den misslyckade sminken bara är tillräckligt för att tvätta bort, med hårfärgen som inte uppfyllde förväntningarna är sakerna något mer komplicerade. Och ändå finns det en väg ut.

  Om färgen eller skuggan efter färgning inte är helt nöjd kan den också tvättas bort. För detta finns särskilda kemikalier, salongprocedurer och beprövade folkmedicin. Vi erbjuder dig 7 beprövade sätt att tvätta färgen från ditt hår hemma.

  1. Olja

  Metod nr 1 tvättar färg med hårolja

  Det mest effektiva och mjuka sättet att återställa den ursprungliga hårfärgen eller nyansen är olja. För detta ändamål lämpar sig någon vegetabilisk olja (solros, olivolja, ricinus, burdock), smör, margarin och jämnt fläskfett. Recept, hur man tvätta färgen från håret med olja, är ganska enkelt.

  Du måste ta 1 kopp vegetabilisk olja och tillsätt 20-30 g fast fett (smör, svamp, margarin) till det. Värm blandningen för att lösa upp fast fett, men inte mer än den temperatur som kommer att vara bekväm för hårbotten. Masken appliceras jämnt på håret, inslaget med cellofan och en varm handduk och lämnas på håret i minst 2-3 timmar. Du kan göra en sådan mask på natten. Ju längre blandningen kvarstår på håret desto bättre blir effekten. Masken tvättas av med schampo för fettigt hår. För fullständigt avlägsnande av fett kommer håret att tvätta flera gånger.

  Här är några fler recept hur man tvättar färgen från håret med olja:

  • Solros, olivolja och ricinolja blandas i lika stora mängder
  • Blanda 3-4 skedar med ricinolja med 3 äggulor
  • bara olivolja

  Olja hjälper inte bara att tvätta bort färg från hår. Det närmar och skyddar hår. Efter applicering av masken blir håret glänsande, silkeslen och felfri.

  En mängd olika masker för torra hårändar kommer att återställa håret till sitt tidigare eleganta utseende. De bästa recepten, tipsen, rekommendationerna.

  Vad är användbart för vitamin e för hår och hur man använder det, läs här.

  Modig hela tiden frisyr skal. Enkla och tydliga instruktioner här.

  2. Kefir

  Metod nr 2 tvättar med kefir hår

  Nästa effektiva ingrediens är kefir. Effekten av kefir liknar åtgärden av speciella syrahår tvättar. Syra i fermenterade mjölkprodukter förstör de kemiska föreningarna som utgör färgämnet, som därefter tvättas bort.

  För att tvätta av färgen med kefir måste du ta en liter kefir eller yoghurt med högsta fetthalt, applicera det på håret, linda upp det och lämna i 1-1.5 timmar. Skölj sedan med schampo. Efter en tid kan proceduren upprepas. Håret lyser 0,5-1 ton. För att förbättra effekten, försök att lägga en halv kopp vegetabilisk olja till kefir, eller 2 matskedar soda eller 50 g vodka.

  3. Soda

  Metod nummer 3 tvättar med hårpipa

  Ägare av fet hår kan använda ett annat beprövat verktyg - läsk. Hur man tvättar färgen från håret läsk är klar utan beskrivningar. För att göra detta, ta en läsk, om ett glas och späd det med varmt, men inte varmt vatten till en uppslamningstillstånd. Den resulterande uppslamningen appliceras på håret längs hela längden med en pensel eller en kam med täta tänder. Wrap i polyeten och en handduk. Att hålla upp till 40 minuter, men inte mer än en timme. Skölj noggrant under rinnande vatten och slutligen schampo.

  Du kan göra en stark läsklösning (5 matskedar per 1 liter vatten), fuktar håret och lämnar det samtidigt som i föregående version.

  Soda torkar hårbotten och håret, så att använda denna metod rekommenderas inte om håret är torrt och huden är benägen för mjäll.

  4. Tvål

  Enkelt och effektivt sätt - ekonomisk eller tjära tvål. Hur man tvätta färgen från håret med tvål är inte svårt att gissa själv. Håret grundligt soaped och lämnade i detta tillstånd i upp till 30 minuter. Tvätta sedan noggrant. Tvålen har en exiltorkningseffekt, så efter applicering av denna metod är det önskvärt att applicera en balsam eller en fuktgivande mask till håret. Ägare av torrt hår är bättre att vägra denna metod för att inte skada håret och hårbotten.

  5. älskling

  Metod nummer 5 tvätt färg med hår honung

  Det är möjligt att tvätta av färgen från torrt, tunt, svagt hår med hjälp av honung. Honung på vått hår verkar som väteperoxid, men mer delikat, det ger håret en ljus gyllene nyans. Innan honung appliceras, är det lämpligt att tvätta och skölja med en svag sodavätning (1-2 teskedar per liter vatten). Honung fördelas jämnt genom håret och lämnar i 8-10 timmar, helst över natten. Det behöver inte wrap ett huvud starkt. Denna metod kommer inte bara att återställa håret i samma färg utan också förbättra sitt tillstånd.

  6. Citron

  Metod nummer 6 tvättar färg med hår med citronvatten

  Lemon brightening förmågor är kända för alla. Det räcker med att minnas hur teet lyser när en citronskiva läggs till. Skölj med hår med citron är också möjligt. För att göra detta, skölj håret med citronvatten efter varje tvätt. För att göra detta, i 1 liter vatten utspädd juice av 1: a citronen. Färgen utspelar sig något, vid 0,5-1 ton, men med regelbunden användning kan du uppnå ett mer konkret resultat.

  Alla "för" och "mot" masker med dimexid för hår. Ta hand om ditt hår korrekt.

  Ta reda på varför att lyfta på ljusbrunt hår är mer fördelaktigt för hår än vanlig färgning.

  Användbar rådgivning om hur du accelererar hårväxten, kolla på denna adress.

  7. majonnäs

  Och kompletterar listan över produkten som kombinerar det bästa av ovanstående produkter - majonnäs. Blandningen av majonnäs innehåller vegetabilisk olja, äggulor, syra, och därför har effekten på hårmayonnaise ett komplex. Den mest bekväma att majonnäs är helt klar för användning. Du behöver bara hämta det ur kylskåpet innan det blir varmt. För att tvätta färgen från håret med majonnäs, applicera den tjockt på krullarna, isolera masken och lämna i 3 timmar. Tvätta av med schampo för fettigt hår. Efter majonnäsmasken är håret inte bara lättare, men också märkbart transformerat, blir silkeslätt, smidigt och ovanligt glänsande.

  Oavsett hur du föredrar, bör du komma ihåg att en enda procedur för att återvända håret till sin ursprungliga färg inte räcker till. För att tvätta bort färgen från håret hemma tar det flera dagar eller till och med veckor. Och ändå är det bättre än ingenting. Innan du förtvivlar eller dömer ditt hår, bör du försöka. Resultatet kan tacka väldigt mycket, men i alla fall gör det inte ont.

  Hur och vad ska du ha med svart hårfärg hemma och i salongen

  Situationen när den nya hårfärgen inte var i ansiktet - inte ovanligt. Speciellt om du utförde färgningen för första gången, och även hemma, utan lämplig erfarenhet. En olycklig blond kan tonas, men vad ska de tjejer som har valt att ändra sin bild för att ha en rik, mörk eller sämre kolsvart färg? Bli av med denna färg är mycket svår. Det finns dock flera alternativ för hur man får svart hårfärg i salongen eller hemma.

  I vilka fall vill du ta med svart färg från håret

  Ett ravnfärgat hårhår ser snyggt och mystiskt ut, men bara om det stämmer överens med färgtypen på utsidan. Detta experiment är osannolikt att dekorera ägaren av porslinshud med fräknar eller för ung person.

  Ofta ser ett intensivt svart färgschema väldigt oförskämt, ibland vulgärt, och i många fall lägger det visuellt några år till en kvinna.

  Därför är det säkraste sättet att undvika att komma i en obehaglig situation att korrelera den önskade färgen med egenskaperna hos utsidan. Vem är svart hår, vi rekommenderar att läsa på vår hemsida.

  Om avtalet redan har gjorts, men resultatet är inte uppmuntrande, måste du tänka på hur man tvättar den svarta färgen från håret utan mycket skada på dem.

  Detta är nödvändigt inte bara om skuggan inte passar, det visade sig vara rikare än förväntat, men om du redan är trött på det om några veckor, månader eller år med regelbunden färgning.

  Vill du vara minst några toner lättare - gör dig redo att utföra en tvätt av en mörk färg. Dessutom krävs proceduren för tjejer som vill experimentera med moderna tekniker av brondirovanie, balayazh, shatush och titta på samma gång som om deras strängar brinner ut i solen.

  Varning! Naturligtvis är krånglarna av en käftflans inte en kontraindikation för komplex färgning, men kontrast av det svarta och naturliga utbudet av ljus nyanser är alltför slående att se naturligt ut.

  Hur man tar in hytten

  Ett av de mest populära professionella rutinerna som hjälper till att ta bort svart pigment från håret är avtagande (tvätt). Denna tjänst är inte för billig: från 1 till 6 tusen rubel, beroende på längden på krullarna och området för skönhetssalongen. Men även om hon inte garanterar det önskade resultatet från första gången.

  Om du färgat svart hår många gånger, blir det inte lätt att ta bort pigmentet. Det kommer förmodligen att ta flera besök på frisören. Men en erfaren mästare kommer att göra allt som möjligt så att ditt hår får en jämn nyans och med ytterligare färgning i ljusa färger har du inga problem.

  Kärnan att avtäcka - genom att applicera på trådarna en aggressiv kemisk sammansättning med ammoniak, väteperoxid. Han kommer ordentligt att tvätta det konstgjorda svarta pigmentet från alla lager av håraxeln och gradvis göra krullarna lättare med 3-4 toner.

  Naturligtvis kan en sådan djup inverkan av drogen inte påverka hårets hälsa. Så som ett resultat håret är inte alltför drabbat, bli inte involverad i förfarandet. Och om du behöver hålla flera decaping sessioner, var noga med att ta raster mellan dem. I pausen intensivvård av strängarna, använd reparativ kosmetika.

  I stugan kan du erbjuda en tvätt med syrakomposition. Det anses vara mer mild än djupfrikoppling. Gör håret lättare med 1-2 toner.

  Ett annat alternativ för dem som väljer hur man kan tvätta bort den svarta färgen från håret i frisören är att lätta eller missfärga lockar. För priset är tjänsten vanligen lite billigare än avkodning. Men det är möjligt att efter det blir din svarta röd. Vi måste upprepa proceduren eller nyans vad som är. I vilket fall som helst kommer det att bli nödvändigt att vänta flera dagar för att minimera skadorna på dessa hårmanipulationer.

  Kardinallösningen är en kort hårklippning med ytterligare tillväxt av krullar av den ursprungliga färgen. Hårhår detta kommer bara att gynna, eftersom effekten av aggressiva kemiska föreningar är utesluten. Men detta sätt ut ur det svarta färgschemat kräver tålamod. För att påskynda processen, efter att ha besökt frisören, börja använda hårväxtaktivatorer som bevisats av populära recept (burdockolja, rödpipertinktur och andra komponenter för masker kommer att göra). Visst är processen fortfarande ganska långspelande.

  Rådet. En metod för komplex färgning hjälper till att platta svart hårfärg: markering, färgning, brondirovanie. Den genomsnittliga kostnaden i kabinen är ca 2,5-5 tusen rubel.

  Så tvätta sig hemma

  Även i en frisörsalong är det omöjligt att snabbt bli av med den mättade mörka skuggan av lockar, vad man ska tala om oberoende försök att tvätta vidhängande svart pigment. Men fördelarna med det förfarande som utförs hemma finns fortfarande kvar. Du kommer att kunna spara betydligt, och om du väljer de traditionella tvättmetoderna skyddar du hårets hälsa avsevärt.

  Med hjälp av prof. medel

  De mest desperata unga damerna kan försöka tvätta bort den frätande svarta färgen med hjälp av specialverktyg eller lätta krullarna. För att göra detta kan du köpa sådana droger som har fått gott rykte:

  • L'Oreal Efassor - Pulver för påse i påsar (en kostar ca 180 rubel). Som en vanlig tvätt används den som ett schampo: läkemedlet späds ut med varmt vatten, churned, sprids över håret och lämnar i 5-20 minuter. För djup dumpning kombineras Efussor med ett oxidationsmedel och ökar exponeringstiden.
  • Estel Color OFF-emulsion - en uppsättning med 3 flaskor (reduktionsmedel, katalysator, neutralisator) kostar cirka 400 rubel. Produkten innehåller inte ammoniak. Enligt tillverkaren är det möjligt att färga det uppdaterade håret inom en timme efter applicering av emulsionen;
  • Hair Light Remake Color Corrector av Hair Company. Kompositionen innehåller inte väteperoxid och ammoniak, men fruktsyror är närvarande. Det gör det möjligt att ändra den mörka nyansen med 2-3 toner. Det kostar ungefär 2 tusen rubel;
  • ljuskomposition Blondoran. Det produceras av olika märken, bland annat Londa och Estelle. Kostnad - från 70 rubel till en påse;
  • Supra är ett medel för blekningsträngar i många kosmetiska företag. Pris - ca 100 rubel.

  Också uppmärksamma produkterna för tvätt från Kapous, Brelil, Paul Mitchell och andra företag.

  Använda hårfärg

  Målarkrullar - inte det mest försiktiga förfarandet för lockningar, speciellt när det gäller beständig svart färg. Men samtidigt möjliggör det gradvis, utan radikal ingrepp, att bli ljusare i flera nyanser. För detta ändamål passar:

  • markera (inklusive följt av toning) - speciellt ofta, liten teknik. Lämplig och auktionsmetod. Ask, platina, guld och andra tunna trådar lyser håret visuellt. Du kan välja nyanser som inte står i kontrast till det ursprungliga färgschemat: kastanj, kaffe, choklad och andra. Övergångar blir mjuka och ut ur färgen på käften vingen - smidig. Det är riktigt nödvändigt att lätta de enskilda krökarna;
  • färgning - delvis påminner om belysning, men endast med användning av flera nyanser. Det kan vara en naturlig eller ljus palett;
  • Bokning - en kombination av mörka och lätta trådar ser otroligt snygg ut, men endast om en professionell har arbetat med det. Omedelbart att hitta ett rättvist hårhår kommer inte att fungera, men du kan använda fler och fler ljustoner steg för steg.

  Rådet. Du kan ta tillfälliga färgämnen, tennbalsam eller sparsam bezammiachnye-färg. Om du utför proceduren hemma, titta först på träningsvideot.

  Folkmetoder

  Kefir mask för mild tvätt av svart färg:

  • 300 ml fettfermenterad mjölkprodukt, tillsätt 40 gram gelatin;
  • rör om och låt svälla
  • efter 20 minuter, något värme i mikrovågsugnen;
  • fördela i lås och värm huvudet i 3-5 timmar;
  • skölj med kallt vatten och upprepa en vecka senare.

  Det finns andra variationer av detta recept för att tvätta hårfärg utan skada:

  • i 0,5 liter kefir häll 10 ml olivolja;
  • tillsätt rå kycklingägg och 10 gram hav eller salt till blandningen;
  • håll blandningen på håret under plast och isolerande lock i ca 40 minuter.

  Eller du kan blanda 1 liter lätt, högmjölkad, jäst mjölkdryck med 2 matskedar läsk och en halv kopp olivolja (alternativet är 50 gram vodka av hög kvalitet). Tvätta av denna mask efter 1,5 efter applicering och värmning av huvudet.

  Aromatiska medel för att tvätta mörkt hår med honung och kanel:

  • kombinera 30 gram av båda komponenterna;
  • tillsätt protein om locket är fet, eller äggula om det är torrt;
  • slå till en jämn konsistens;
  • Applicera på håret och lämna i ett par timmar. Repetitionsfrekvensen - 2-3 gånger i veckan.

  Honungspapper. Det hjälper inte bara att tvätta den mörka färgen från håret, men också stärka sköra strängar:

  • förskölj krullar med läsklösning (2 tsk pulver per liter varmt vatten);
  • torka dem något
  • honung, något uppvärmd i ett vattenbad, applicera på allt hår, från rot till spets;
  • Sätt på en plastpåse eller duschlock. Du kan knyta en tunn halsduk över toppen, för när du lägger på honung behöver du inte värma håret.
  • Efter 7 timmar, tvätta den söta produkten.

  Naturliga oljor. Kan gradvis avlägsna den svarta färgen från håret. Castor, burdock, oliv, lin, mandel och till och med vanlig solrosor är lämpliga för detta ändamål. Matlagningsrecept:

  • något värme någon oljig bas (1 kopp behövs);
  • tillsätt 20 gram smör eller margarin;
  • vänta på att smältan smälter;
  • kyla något, fördela genom håret;
  • håll från 3 till 7-8 timmar.

  Ett annat alternativ för att tvätta svart färg är ännu enklare att förbereda. Ta 15-40 ml olja (mängden beror på hårets längd), värm i ett vattenbad och fördela över torra, smutsiga lås. Wrap minst en timme, och bättre på natten. Naturliga oljor ritar effektivt konstgjorda pigment.

  Rådet. För varje 150 ml oljig bas kan du tillsätta 20 milliliter geraniumeter, eukalyptus eller ginseng.

  Citronmask och sköljning. Gul citrus - ett välkänt verktyg som används inte bara för lätta, men också för att tvätta mörkt hår. Maskrecept:

  • hacka 1 skalad frukt. Det är lämpligt att göra det med en mixer, men en köttkvarn eller matberedare kommer också att fungera;
  • fördela på hår, värma dem
  • Efter en halvtimme, skölj och applicera burdockolja;
  • Efter ytterligare 15 minuter tvättar du äntligen ditt hår.

  För att gradvis avlägsna den svarta färgen från håret med hjälp av en citron, kommer en brightener att göra:

  • pressa juice av en stor frukt;
  • lägg den till en liter vatten;
  • skölj håret. Upprepa efter varje shampooing.

  Det finns också alternativa sätt att bli av med mörkt hår. För detta används soda, senap, tvål, aspirintabletter och andra ingredienser i populära recept. Några av dem torkar noggrant krullarna, så före användning, testa hemhjälpmedel för kompatibilitet med ditt hår.

  Grundläggande tips och knep

  1. Den speciella spridningen av professionella tvättar är att de avkodar bara artificiellt pigment, men berör inte den naturliga. Så om du vill komma ut ur ditt naturliga, inte färgade mörka hår - allt hoppas på folkrecept och lysande kompositioner.
  2. Försök inte tvätta den svarta färgen om den är målad med henna eller basma. Mest troligt kommer inte resultatet att bli.
  3. När du använder några kemikalier, glöm inte handskar, för att inte skämma bort händerna på händerna.
  4. Håll inte kompositionen på huvudet längre än tillverkaren rekommenderar, annars skadar håret.
  5. Antalet avkopplingsprocedurer beror på krullarnas individuella struktur, användningsgraden för svart färg och dess kvalitet. Någon behöver 1-2 sessioner, och någon behöver 5-6.
  6. Efter tvätt, använd en balsam, balsam eller applicera en mask. Tvätta håret med mjuka schampon.
  7. Kom ihåg: det är inte möjligt att returnera din ursprungliga nyans med blekmedel. Du kan bara bli ljusare.
  8. Utöva inte användningen av professionell remover oftare 1 gång om 3 månader.
  9. Att måla efter det bör strängar vara kortare än 2 veckor.
  10. Missa inte och populära recept: 1-2 gånger i veckan, inte mer.
  11. Avvisa halsband med sura föreningar, läsk, peroxid, senap och citronsaft, om ditt hår är försvagat, skadat. Föredrar älskling, kefir, oljor.
  12. Att ta hand om låsen, få en vitaliserande, närande kosmetika: masker, serum, balm.
  13. Kassera hårtork, strykning, curling, tätt gummi, metallkamper och hårnålar.
  14. Ta hand om ditt hår från solstråle och klorerat vatten.

  Att snabbt och smärtfritt ta bort svart hår hemma eller i salongen kommer inte att fungera. I vilket fall måste du offra någonting: tid, kvalitet på resultatet, krullarnas hälsa. Men om du följer alla regler för att komma ur ett mörkt färgschema och inte heller glömma att bry sig om dekade strängarna, kommer du att kunna minimera manifestationen av negativa följder avsevärt.

  Läs mer om håråterställning:

  Användbara videoklipp

  Svartfärgsmedel med Constant Delight.

  Hur man tar med svart hår hemma.

  8 sätt att tvätta färgen från håret till en naturlig färg

  Det händer att hjärtat kräver en förändring, och huvudet kan inte hålla med dem. Ägare av naturlig hårfärg nej nej nej, och de bestämmer sig för en kardinalförändring av färg. Men efter förfarandet kan inte alla komma ihop med en ovanlig nyans. Vad ska man göra?

  Definitivt inte att rusa till salongen för en professionell paint remover. Tyvärr kan det göra mer hårskador än omfärgning. För att komma igång, prova naturliga och säkra produkter från denna samling. Nästan alla ingredienser hittar du hemma. Så...

  Återställ den naturliga hårtonen hemma

  Mässan är så kär i experimenten att de nu har samlat en hel arsenal av naturliga recept som hjälper till att bli av med oönskade resultat hemma. Fördelen med folkmetoder är att de är mycket försiktigare än salongen, även om de inte ger ett fantastiskt resultat i en session. Självtillverkade masker måste göra en vecka eller två för att uppnå önskat resultat. Men i processen kommer du inte bara att tvätta ut den olämpliga färgen utan också stärka ditt hår, mätta det med användbara ämnen, göra det mer lyxigt och voluminöst.

  1. Kefir för lättare hår

  Flickor vars hår har lidit i händerna på en oprofessionell frisör eller olämpligt färgämne svarar också positivt på att klargöra blandningar baserat på kefir. Den aktiva komponenten här är mjölksyror, som inte bara korroderar färgen, utan också stärker hårrotserna, läker mikroskalor i hårbotten och stärker håret längs hela längden.
  Den enklaste metoden är densamma - använd fettkaka, värmd till rumstemperatur, på torrt hår.
  Men ett mer komplicerat recept är mest populärt: en halv kopp kefir bör värmas till rumstemperatur, tillsätt 10-15 gram jäst, en nypa socker och en äggula till den och sätta på en varm plats. När "degen" börjar bubbla, kan du applicera den på torrt hår under en film eller en duschlock i en och en halv timme. Var beredd på att masken läcker rikligt, så det är bättre att sätta ihop axlarna med en gammal handduk direkt.

  På grundval av den ovan beskrivna masken gör andra. Till exempel i den färdiga "deg" kan du lägga till 1 msk. l. någon olja, juice av halv citron eller ett par skedar honung. För en mer aktiv inverkan kan du lägga till blandningen innan du applicerar 1 msk. l. salt, men då måste du tvätta av senast 15-20 minuter efter appliceringen, för att inte skada håret, vilket är så försvagat genom färgning.

  2. Oljor för att återställa naturlig hårfärg

  Kallpressade oljor ger ett utmärkt resultat, förutom att förstärkningen av färgämnet återställer hårstrukturen efter färgning. Dessutom har detta recept inga biverkningar, oljemaskar kan göras åtminstone dagligen. Det enda är att du måste byta ut ditt vanliga schampo med en speciell för tjockt och oljigt hår, annars blir det nästan omöjligt att rengöra naturliga fetter kvalitativt.

  Det första och enklaste sättet är att applicera misslyckat färgat torrt hår med 100% naturlig kokosnöt, oliv, persika, burdock eller ricinolja under filmen i 20-30 minuter. För bästa resultat kan de värmas upp.

  Det finns ett annat alternativ för denna mask. För beredningen behöver du en halv kopp av något av ovanstående oljor och tre matskedar smält margarin eller fläskfett.

  Bra recensioner kan höras om växtbaserad tinktur i olivolja. Tyvärr krävs förberedelserna ungefär en vecka, så först måste du fortfarande använda enklare recept. Men var inte lat och omedelbart efter misslyckad färgning, häll 1 matsked poppelknoppar och 1 tesked Sophorafrukt i en japansk olivoljanssökning. Håll blandningen i 5-7 dagar i en mörk sval plats, och efter denna period applicera på håret en gång i veckan i en månad.

  3. Honung för att återställa naturlig hårfärg

  Naturlig färsk honung hjälper inte bara till att återställa den naturliga färgen på håret, men stärker den också, ger näring med en stor mängd användbara ämnen. Det är nödvändigt att applicera denna söta delikatess på tvättat, lite fuktigt hår i minst 2-3 timmar, och det är inte nödvändigt att sätta på huvudet.

  Effekten kommer att märkas efter ett par sessioner, men för att uppnå ett synligt resultat måste du göra proceduren minst 7 gånger dagligen.
  4. Bakpulver för hårlättnad

  Denna metod, som alla efterföljande, är inte lika säker som användningen av naturliga ingredienser. Soda är ett naturligt slipmedel, så du kan tänka dig hur mycket "mild" effekten på håret kommer att vara. Men å andra sidan kommer den gamla färgen att komma ner snabbare och bättre på grund av den ganska starka effekten av alkali och slipande partiklar.

  Det finns två visade sätt att använda bakpulver för att återställa naturlig hårfärg när målningen misslyckas. För det första behöver du en del av ditt vanliga schampo för ett schampo och 1 msk. l. soda. Blanda bara dessa två ingredienser och tvätta håret ordentligt.

  Det finns en annan metod: i 1 liter varmt vatten, späd 5 msk. l. läsk och våt massor av denna lösning torrt hår. Skaka filmen i 20 minuter, och tvätta sedan med ett närande schampo.

  5. Kamilleavkok för tinting av hår

  Denna metod är bäst försökt misslyckade målade blondiner, eftersom kamomill tints bra hår och ger en trevlig varm ton.
  För matlagningbuljong behöver du 2 msk. l. krossade kamilleblommor som säljs i apotek och en halv liter kokande vatten. Insistera buljong i en halvtimme eller koka i ett vattenbad i 10-15 minuter, efter processen och svalna till rumstemperatur.

  Det är nödvändigt att applicera buljong efter varje hårtvätt: skölj det en frisör från rötter till tips, vänta 5-10 minuter och tvätta med kallt vatten utan schampo.

  6. Tvättmedel för håråterställning efter färgning

  Denna symbol på Sovjetunionen används för att spola av oönskade pigment av två skäl. För det första innehåller tvåltvål minst 64% fettsyror, vilka fungerar som naturliga oljor, och för det andra innehåller den en hög procentandel av alkalier. En sådan tandem kan återställa den naturliga nyansen av hår i flera applikationer.

  Men var försiktig: tvätta håret med tvål tvål ditt hår. Om du har naturligt torrt hår, benäget för bräcklighet och förlust, är det bättre att använda mjukare produkter som honung eller kefirmasker.

  Mer försiktigt tar tjärsåpe. Efter skumning måste du hålla det på håret i ungefär en halvtimme, och tvätta sedan av det med ljummet vatten.

  7. Aspirin för att tvätta mörka färgfärger

  Det är bäst att använda aspirin för att bekämpa den onaturliga gröna nyansen på håret, även om det klarar sig bra med mörkbruna och svarta färger.

  För att förbereda arbetslösningen behöver du ett glas vatten och 5 aspirintabletter, pulveriserad. Vänta tills fullständig upplösning och tvätta hårt håret från rot till spets, linda det med film och en handduk över toppen. Du kan tvätta av efter 30-40 minuter efter appliceringen.

  8. Mayonnaise för lättare hår

  Effekten av denna kalla sås på oönskat pigment är baserat på samma fetter och fettsyror. Dessutom, tillsats av näringsrika äggulor och citronsaft gör kompositionen av majonnäs nästan komplex mask, som har en mjuk effekt och förstör inte hårets struktur.

  Ta 200 g naturlig majonnäs med högsta fetthalt, värm upp det lite, rör om det hela, i ett vattenbad och applicera på hela längden av håret med massagebevegelser. Wrap toppen med en film, och efter 1,5-2 timmar, tvätta med schampo för fettigt hår. För bästa effekten kan du först skölja med kallt vatten och citronsaft och använd sedan schampo.

  Om du vill förstöra spår av mycket mörk färg, lägg till 2-3 matskedar olivolja till majonnäs. Det kommer att förbättra effekten av majonnäs, och dessutom närmar sig håret med näringsämnen. Denna mask är tillräckligt för att hålla håret i en timme, varefter det ska tvättas av.

  Bonus: Komplex för att återställa den naturliga hårfärgen

  Oavsett hur svårt du försöker minimera skadorna, första målningen och sedan ett kraftigt avlägsnande av pigmentet påverkar hårets tillstånd negativt. De blir torra, livlösa, kan börja exfoliera över hela längden och falla ut. Därför, efter att du har torkat bort färgen, visas ett återställande komplex som hjälper dig att andas nytt liv i din frisyr.

  Först och främst måste du välja ett närande, sulfatfritt schampo och en lämplig balsam för den, och innan varje hårtvätt gör en näringsmässig eller återbildande mask. I minst en månad måste du helt och hållet överge hårfönstret, likriktare och curling - de kommer att ta alla dina ansträngningar till intet.

  När ditt hår är torrt, var noga med att sätta på en droppe macadamiaolja, kokosnöt eller druvfrö. Du kan också köpa speciella skyddssprutor på apoteket och applicera dem på håret längs hela längden innan du går ut. På soliga dagar, försök att bära en hatt som skyddar ditt hår från de negativa effekterna av UV-strålning.
  Om så önskas kan du återställa den naturliga hårfärgen hemma, även efter att ha målat en brunett. Du måste bara spendera mycket tid och tålamod först på användningen av masker, och sedan på behandlingen av livlöst hår. Därför, från och med nu, närma dig färgvalet noggrant och seriöst - ditt hår kommer att vara tacksam för ett sådant gottfinnande.

  7 + effektiva sätt att bli av med framgångsrik målning

  "Hur tvättar du färgen från håret hemma på en dag?" - Den här frågan åtminstone en gång frågade varje kvinna som en gång föll i händerna på en skrupelfri frisör.

  Eller bestämde sig för att hon själv var en frisör. Och vi har två nyheter för dig på en gång - traditionellt dålig och bra.

  Tvätta av den svarta eller göra den vita kastanjen igen, smör huvudet med kefir och dansa ett par pa med en tamburin, kommer inte att fungera.

  Tro inte på dem som inspirerar dig till motsatsen. Men för att få håret i den gudomliga formen, lite lättare, inklusive folkmedicin, är det ganska verkligt.

  Det är ungefär 1-2 toner. Vi demonterar alla effektiva sätt.

  innehåll:

  Tja, låt oss börja med de mest praktiska råden - vänta 2-3 veckor efter färgning (ja det blir inte lätt) och gå till en bra mästare, som kan kvalitativt måla om dig och ge ditt hår den nödvändiga tonen.

  Om det inte finns tid och energi att vänta, men på spel, till exempel en viktig händelse, kommer tipsen nedan att komma till räddningen.

  Hur man tvättar svart färg från håret hemma på en dag

  Svart hårfärg har länge gått ur modet, och nu tänker många av hans ökända beundrare hur man kan bli av med starkt utseende.

  Tyvärr är den här skuggan mer förskräcklig och mer skadlig än blonda eftersom den fyller hela håret med svart pigment, vilket orsakar torrhet, brott och aktiv förlust.

  Det blir inte lätt att bli av med honom, så tänka inte ens att springa till affären för en blondie.

  Det är lätt att vända från en blondin till en brinnande brunett. Det motsatta är inte lätt.

  Förutom mer skada på strängarna kommer han inte att ta med någonting.

  Din första uppgift är att bli ljusare med 2 toner och uppnå en av nyanser av choklad.

  För att göra detta kan du använda:

  Citronpuré

  Citroner utan skal skola i en kött- eller köttkvarn, fördela över hela längden av håret, linda i film och lämna i 30 minuter.

  Skölj sedan av med vatten utan schampo, applicera någon vegetabilisk olja för att återfuktas och efter några timmar ska mitt huvud på traditionellt sätt. Minus halvton.

  Upprepa proceduren kan inte vara mer än en gång var tredje vecka. Glöm inte att citroner är sura.

  Använd milda vägar

  Bakpulver

  Späds i vatten till ett tillstånd av uppslamning och upprepar ovan beskrivna manipuleringar.

  Viktigt: läsk är ett naturligt slipmedel, vilket innebär att det kommer att göra torra och spröda strängar ännu mer torra och spröda, även om det kommer att tända lite.

  Helst kan ägarna av fet hårbotten och hår våga på denna metod.

  Kefir Masks

  Det mest skonsamma sättet. Applicera fettsyra mjölk längs hela längden av locken, linda ihop med klädesfilmen och låt i en halv till två timmar.

  Tvätta av med sulfatfritt schampo. Kärnan i denna förtydligande metod är att fermenterade mjölksvampar aktivt förstör kemiska föreningar.

  Honung omslag

  Honung lyser inte bara håret, utan återställer dem också.

  Vi smälter den nödvändiga summan av pengar i ett vattenbad, vi blötar försiktigt krullarna, täcker det helt med honung, lägger på baddräkt och lägger sig.

  På morgonen tvättar du ditt hår: schampo + balsam.

  Honung kommer till undsättning

  aspirin

  Pound 5 tabletter i pulver, lös upp i ett glas vatten, applicera på hår, linda med film och handduk, lämna i 40 minuter. Tvätta av: schampo + balsam.

  Tips: För att bli av med svart är det bättre att gå till salongen. Trollkarlen återställer den naturliga nyansen med hjälp av professionell remover, toning eller framhäver finstoppning. Dessa procedurer är säkraste för lock.

  Hur man tvättar rött hår från håret hemma på en dag

  En annan listig nyans, som ofta erhålls av brunetter som drömmer om att bli blondin hemma.

  Tjejer, gör inte det! Ditt hår gör ont, och då ser du obehagligt i spegeln.

  Och vi pratar inte om den vackra rödhåriga, som Ayla Fisher eller Julianna Moore.

  Du kommer nog inte vilja bli av med en sådan redhead

  Vi pratar om vad som händer när du tror att i salongen "tar de bara pengar, så jag kommer att köpa Ryabinka-färg.

  Dessutom är en annan dålig nyhet att när du tvättar den svarta färgen, choklad och andra hus, missfärga dig själv, kommer en rödhåring att dyka upp vid utgången.

  Därför är det perfekta alternativet att gå till salongen för bearbetningsprocessen, där frisören, med hjälp av lämpliga medel (de inte är mer skadliga än läsk, verkligen), kommer att lätta håret med 2-3 toner.

  Djupfrikoppling av 4-5 toner används bara för att bli av med svart.

  De smärtlösa sätten du kan använda hemma:

  1. Kefir från receptet ovan
  2. Kockolja på principen om omslagning i 5-6 timmar - Stärka / återfuktar / återställer även strängar
  3. Professionell remover av samma företag vars färg du målade - läs användningsplanen på paketet

  Kockolja är oumbärlig för friskt hår

  Hur man tvättar henna från håret

  Den brinnande frågan av intresse för det rättvisa kön som använde denna typ av naturligt färgämne för målning.

  Vad är bra i henna: det stärker och bryr sig om hår. Vad är dåligt: ​​det är också färg.

  Att delvis bli av med henna kommer att hjälpa till:

  1. Oljemask - någon olja i en halvtimme under filmen och en handduk, skölj sedan
  2. Kefirjäst - halvpack med färsk jäst + halv liter kefir, använd samma sätt som ovan
  3. Lökpuré - ren, vispa i en mixer eller hoppa genom köttkvarn, applicera, liksom andra medel

  Resten kommer att göra för dig följande regelbundna shampooing: Henna är inte evig.

  Hur man tvättar ljusfärg från hår hemma i 1 dag

  Tyvärr, inget sätt. Lättfärgning innebär blekningskurvor, dvs att bli av med ditt naturliga pigment.

  Blekt hår måste bli färgat igen.

  Det finns bara två alternativ: att vänta på att håret växer tillbaka, eller att måla igen i närheten av naturlig nyans.

  Glöm inte hur viktigt det är att ta hand om blekt hår - regelbundet snälla med balm, masker, omslag.

  Strängarna som har lidit så komplicerade och traumatiska procedurer kommer mest från sina ägare.

  Tips: detsamma kan man säga om färgfärgning - rosa, blå, etc. För att uppnå färgen måste du ofta lätta håret helt. "Tack" de säger inte för det.

  Hur man tvättar färgen från håret hemma på en dag en folkmedicin - 7 + sätt

  Så som du redan förstod, det säkraste sättet nummer 1, övervuxet med en massa positiva recensioner - det här är den vanliga feta kefiren.

  Hur tvättar man färgen från håret kefir?

  Förutom det faktum att mjölksyror korroderar kemiska föreningar, stärker de håret, läker mikrosprickor på huvudet.

  Lång live kefir!

  Helst fungerar verktyget om det värms upp till rumstemperatur, appliceras över hela längden, insvept med film och lämnas i en och en halv till två timmar.

  I kompositionen kan du lägga till ett halvt paket färskt jäst, lite socker och äggula av ett ägg.

  En sådan mask, du måste först insistera på att den kom.

  För att förbättra effekten lägger det till honung eller citronsaft, ett par skedar av någon vegetabilisk olja.

  Hur man tvättar måla av hår hemma på en dag med olja

  Utmärkt och säkert verktyg. Vilken olja - olivolja, grönsak, druvfrö, burdock - kan appliceras åtminstone dagligen.

  För 30 minuter under filmen, wrap huvudet med en handduk, skölj, använd en balsam, om håret inte kammas.

  Din smink ska alltid innehålla hårolja.

  Det enda villkoret - med den här metoden att tvätta och närande hår, måste du byta ut vanliga schampomedel för oljiga strängar.

  Innan oljan värms upp värms den bättre till kroppstemperatur.

  Honung för hår är vacker. Vi har redan pratat om masker baserade på det, och om lättnad (läs avsnittet om svart färg).

  Det hjälper verkligen att bli av med 1-2 oönskade toner. Varje dag under veckan, applicera den i 2-3 timmar, och du kommer se resultatet.

  Samtidigt närma krullar med alla möjliga användbara ämnen.

  Bakpulver

  Den används i form av en slurry utspädd med vatten. Lämna i en halvtimme och tvätta sedan.

  Men vi är emot ett så stressigt sätt - håret kommer så småningom att bli skört, torrt och tufft. Redan bättre avskalning och vacker frisyr.

  Kamilledekok kommer att passa blondiner

  Kamomill avkok

  Det hjälper till att ge strängarna en varm underton. Det är användbart och säkert.

  För framställning av 2 msk. l. Häll en halv liter kokande vatten och skölj håret efter varje shampooing. Perfekt för blondiner.

  Tvättmedel

  Med sin drakoniska hjälp sköljde våra mormor och mormor ut det oönskade pigmentet.

  Och det här är inte förvånande: Tvåltvål innehåller 64% fettsyror, som fungerar som oljor och alkalier.

  En sådan komposition handlar naturligtvis om en oönnskad nyans, men det ger också mycket hårskada.

  Var försiktig med tvål

  majonnäs

  En annan folklösning med fet oljor och syror i kompositionen, som hjälper dig att hitta svaret på hur man tvättar färgen från ditt hår hemma på en dag.

  Recensionerna är neutrala - majonnäs används som smör.

  Du kan lägga äggulor i kompositionen, applicera i 40 minuter, wrap huvudet med folie och en handduk.

  Därefter tvätta håret på traditionellt sätt.

  Med regelbunden användning under veckan hjälper verktyget att tvätta bort en och en halv ton.

  Behandla ditt hår med kärlek, och de kommer att återfå!

  Som du kan se finns det många sätt att korrigera dina misstag och misstag hos befälhavaren.

  Det är viktigt att komma ihåg att alla inte kommer att ge ett kardinalresultat, och ibland kan de skada strängarna (kom ihåg historien om läsk).

  Därför är det bättre att gå till en bra salong efter 2-3 veckor efter misslyckad färgning.

  Några fler tips om hur du tvättar färgen från ditt hår hemma på en dag kommer du att lära av den här videon:  Nästa Artikel
  Vad rekommenderar trichologer att göra hemma när håret faller ut dåligt?