Hur snart kan du växa långa strängar? Experter svarar på hur mycket cm håret växer på ett år och hur man påskyndar processen.


Vilken av tjejerna drömde inte om att odla ett långt hår?

Naturen legat en tillväxt på 1-2 cm per månad.

Om du vill få ett resultat mycket snabbare, måste du ägna mycket uppmärksamhet åt håret. För att kunna odla en lång fläta på kort tid är det nödvändigt att följa rekommendationerna nedan.

Hur många cm hår ett år växer, hur man växer det snabbare? Vi svarar på dina frågor!

Säsongsmässig inverkan

Tillväxten påverkas av ett stort antal faktorer: från vård och hälsa, till genetik och årstider. Det har länge visat sig att tillväxten är mer intensiv under dagen än på natten. på våren eller sommaren, snarare än under den kalla årstiden.

Vad beror det på? Det är väldigt enkelt - i varmt väder ökar blodcirkulationen och därmed levereras näringsämnen till hårsäckarna.

Även på sommaren finns det inga negativa faktorer, till exempel en kraftig temperaturförändring eller brist på vitaminer.

På hösten och våren har många människor säsongsbetonad håravfall. Detta är faktiskt ett av symptomen på andra sjukdomar i kroppen: vitaminbrist, nedsatt metabolism i kroppen.

Hur länge växer håret på ett år?

Med intensivvård och efter rekommendationerna kan du uppnå bra resultat i hårväxten. Det kan växa i två eller till och med tre gånger snabbare.

Hur länge kan du växa håret på sex månader? Med den vanliga tillväxten på sex månader kan du växa ett spett i genomsnitt 6-12 cm.

Hur mycket cm växer håret på ett år? Med denna beräkning växer håret för året med 12-30 cm.

Om du emellertid minimerar alla negativt påverkande faktorer, välj rätt vård, övervaka näring och hälsa - tillväxten kan vara upp till 30 cm. Det går inte att hitta exakta prognoser, alla individuellt.

Du måste förstå att sådana resultat är omöjliga.

Hårväxt för året: före och efter - foto

Hur kan jag växa hår i ett år - foto före och efter:

Växa korrekt

Att odla en lång flätad bör vara uppmärksam på två faktorer: ta hand om hårbotten, stimulera tillväxten och ta hand om tipsen. Många glömmer ofta sina tips, och det här är ett stort misstag. Ibland visar rötterna snabb tillväxt, men visuellt har längden inte förändrats.

Orsaken till de tips, hår som är skadade, och som ett resultat de bryter. Ett annat problem med otillräckligt hälsosamt hår är delade ändar. Korrekt vård krävs beroende på hårtypen.

Hur odlar man hår i sex månader eller ett år? För att få lång, hälsosamt och välskött hår hjälper några tips:

  rekommenderas inte att färga hår. Färgen har en negativ effekt på huvudets hud och torkar håret.

Om det inte finns något behov av att maskera grått hår, då är det bättre att odla din naturliga hårfärg.

 • Hårtorkar, curling strykjärn, rätare är fiender av friskt hår. Det är nödvändigt att minska användningen till ett minimum, men det är bättre att helt överge dem. Om detta inte är möjligt, var noga med att använda bra termiskt skydd.
 • Öka mängden protein som konsumeras. Det är helt enkelt nödvändigt, eftersom det är huvudbyggnaden av kroppen. Fisk, mjölkprodukter, kött - bör vara en integrerad del av kosten.
 • Drick mycket vatten. Det kommer att vara användbart inte bara för hår, men också för hela kroppen.
 • Lägg till vitaminer. När du besöker apoteket hittar du vitaminer för varje tillfälle, du bör var särskilt uppmärksamma på multivitaminkomplex som är speciellt utformade för att växa och stärka håret.
 • Välj högkvalitativ och naturlig vård. Du bör inte vara involverad i verktygsliner som är rika på silikon. Ibland kan det ge intrycket att frisyren ser bättre ut, håret växer starkare efter ett år med sådana produkter, men det här är bara en kosmetisk effekt. Silikoner kuver håren, täppa till hårbotten, blockera tillgången till näringsämnen.
 • Undvik stress. En av orsakerna till långsam tillväxt kan vara ökad nervös spänning. Det kan också orsaka håravfall.
 • Minimera användningen av hårnålar, gummiband, huvudband - allt detta gör ont i håret.
 • Ta hand om skydd mot direkt solljus.
 • Medverkar för att påskynda processen

  För att påskynda tillväxten bör du vara uppmärksam på följande förfaranden:

  • En stor hjälpare i hårväxt är darsonval. Den kända apparaten stimulerar perfekt hårfolliklarna, förbättrar blodcirkulationen och ökar tillgången på näringsämnen.
  • Mesoterapi är ett fördelaktigt förfarande med brist på näringsämnen. Injektioner i hårbotten stimulerar tillväxten, näringsämnen flyter direkt i hårsäckarna. Sammansättningen av den injicerade substansen väljes individuellt.

  Det finns ett stort antal populära metoder.

  Det har också visat sig bra ricinolja, som inte bara accelererar tillväxten utan också bidrar till behandling och restaurering av skadat hår.

  För de som inte litar på folkets hemligheter erbjuder butiker ett stort urval masker för att påskynda och stimulera tillväxten.

  Nu vet du hur mycket hår som kan växa på ett år. Alla åtgärder bör genomföras i ett komplex, och på en relativt kort tid kan du bli ägare till ett långt, välskötta hårhår.

  Hur man snabbt växer hår i 6 månader

  Växande hår tar ganska lång tid, så du måste vara tålamod, eftersom deras tillväxt bara är ca 1 cm per månad. Men är det möjligt att påskynda processen lite?

  Det visar sig att naturen kan hjälpa oss lite. En bra lösning skulle skölja med örter som stärker hårrötterna och förhindrar håravfall. Buljonger kan tillverkas, till exempel från nässla och häststång.

  Ett annat sätt är att närma håret med ricinolja och rosmarin extrakt. Dessa produkter stöder också tillväxtprocessen och gör hårytan jämn och frisk.

  Signifikant accelererande hårväxt kan också maska ​​av jäst utspädd i vatten.

  Och kom ihåg att huvudmassage ska bli en slags daglig skönhetsritual.

  Hur man snabbt växer hår: ett riktigt exempel

  Flickan skar sitt långa hår i höstas med hopp om att de kommer att växa starkare och friskare. För att påskynda tillväxten användes följande verktyg:

  1. 5 mg (5000 mcg) biotin per dag. Godkänd 1 kapsel med måltider. Kurs 1 månad.

  Biotin är ett viktigt vitamin för hår B7, vilket stärker dem och får dem att växa snabbare. Biotin finns i ägg, sojabönor, i levern.

  2. Hårbottenmassage med Aveda Beautifying Oil 1-2 gånger i veckan (den kan bytas ut med jojobaolja och en blandning av eteriska oljor, inklusive rosmarin, bergamot). Det stimulerar hårsäckarna och gör hårbotten frisk.

  3. Shampooing hår utan laurylsulfat. Välj efter eget gottfinnande.

  4. Moroccanoil Hair Oil - används för ändarna av håret för att hålla dem fuktiga och för att förhindra tvärsnitt.

  5. Kammussling med sällsynta tänder - håller håret från brittleness.

  6. Fuktgivande - det är ingen hemlighet för alla som dricker rätt mängd vatten varje dag, inte bara förbättrar den övergripande hälsan utan hjälper också till att upprätthålla gott hår (och naglar!). förbättrar deras tillväxt, för att inte tala om god fuktighet.

  7. Sport - öka blodcirkulationen i fitness hjälper håret att växa snabbare.

  Användbara tips

  Om du vill att ditt hår växer snabbare, måste du veta att det finns två aspekter. En är en hälsosam hårbotten, och den andra är ett hårförhållande. Om de nippas på spetsarna, då även med snabb tillväxt, är det svårt att uppnå en anmärkningsvärd längd. Så du måste ta hand om hela längden på håret, så att de ser levande och fulla av glans.

  Hot oljemassage

  Hot oljemassage är ett trevligt och fördelaktigt sätt att närma hårbotten. Värm lite olja, helst mandel, jojoba, sheasmör och gnid det i huden med fingrarna. Sprid oljan genom håret och låt det suga i 2 till 3 timmar. För bättre absorption kan du wrap huvudet med en varm handduk.

  Proteinmask

  Protein är en utmärkt ingrediens för hår. Det närmar och mjukar dem, mjukar hårets yta. Ta några proteiner, separerade från äggulorna, piska dem väl och applicera en mask på ditt hår. Efter ett tag, tvätta med varmt, men inte varmt vatten, så att proteinet inte krullar i partiklar.

  Proteinmat

  Diet - ett viktigt plus för hårets hälsa. Ät mer proteinmat som ägg, fisk och bönor. Du kommer att ha glänsande hår som växer snabbt, inom en ganska kort period.

  Potatisvatten

  Om håret är skört och torrt är den sannolika orsaken en brist på näringsämnen. Var särskilt uppmärksam på vitamin B, A, C och F. De påverkar hårväxten och deras hälsa. Häll inte ut vattnet efter att ha kokat potatisen och använd det för att tvätta håret.

  Aloe Vera och brandy

  Denna alkoholhaltiga dryck har en bra effekt på håret. Krama lite aloe vera juice i en skål. Slå i ett ägg och en liten cognac, blanda i en pasta och applicera på håret. Håll minst en timme. Tvätta av med schampo.

  Hur man odlar hår med 7 centimeter per månad: 5 enkla steg

  Vackert välparad hår - drömmen om varje tjej. Spenderar du mycket pengar på dyra schampo och het sax, men ser inte effekten? Idag kommer vi att berätta hur man snabbt växer hår, efter fem enkla steg.

  Steg 1: rätt schampo

  Inget av de dyraste salongprocedurerna hjälper dig att få ett lyxigt hårhår tills du har fel hemvård. Det finns många myter om vad ett riktigt bra schampo borde vara. Men i detta skede är det inte nödvändigt att "visa" för mycket. Vad kan schampo inte göra? Öka hårets tjocklek, "lim" splittrade ändar, spara dig från håravfall. Shampoo kan bara rengöra hårbotten och håret från ackumulerade föroreningar och tack vare de speciella ämnena i kompositionen gör håret mjukt och lätt att kamma.

  Experter rekommenderar: L'Cosmetics bio shampoo är perfekt för mild hårvård av vilken typ som helst. Vilka är fördelarna? Det irriterar inte ögonen och hårbotten. Skapar ett känsligt volymskum och lämnar en trevlig känsla av omsorg efter tvätt. Herbaltillägg ger ditt hår en magisk mjukhet - gör dig redo för frågor från andra: "kan du röra vid det?". Dessutom, med långvarig användning av schampo kommer du märka att kamning och styling har blivit mycket enklare. Sammansättningen av schampo - blommigt vatten, lavendel, rosor och kalendula, som återfuktar och reducerar peeling - det här är den typ av schampo som skulle använda den verkliga drottningen.

  2 Steg två: Balsam eller Conditioner?

  Denna fråga bafflar många tjejer, eftersom få vet den funktionella skillnaden mellan balsam och balsam. Så vad ska man välja för att få den mest kompletta och ordentlig hårvård? Faktum är att de viktigaste uppgiften för dessa produkter är att släta hårets sköldskala efter exponering för schampo. Enkelt uttryckt, gör ditt hår smidigare och glänsande. Därför en balsam eller balsam - du bestämmer dig. Det viktigaste - att välja rätt verktyg för din hårtyp.

  Experter rekommenderar: tunt hår utsatt för volymminskning, bör du vara uppmärksam på balsam i form av en spray, till exempel från märket Angel Professional. Användningen ger dig mycket nöje: Sprayen kommer inte bara att underlätta kamning och "pacify" stygga hår, men gör dig också till ett "godis". Det luktar så läckra sötsaker som någon inte kan motstå!
  Med normalt, tätt och poröst hår kommer Joico Moisture Recovery Conditioner balsam att göra bra. Detta är perfekt för fuktgivande och utjämnande hår.

  Spray-conditioner Angel Progessional, balsam Joico Moisture Recovery Conditioner

  3 Steg tre: att torka eller inte torka?

  Det finns många legender om den skada som en hårtork gör. Någon som överger användningen av en hårtork ser positiva förändringar i hårets kvalitet, någon - nej. Det är inte nödvändigt att säga kategorisk "nej" till denna användbara uppfinning. Det är nog att lära sig att torka håret ordentligt utan att skada det, och det här är ganska enkelt. Till att börja med, efter att ha tvättat håret måste du klä dem med en handduk, inte vrida eller klämma. Sedan håller du strängarna försiktigt med händerna, torkar håret med varm luft och tar bort överflödig fukt. Var noga med att använda ett styrmunstycke och torrt hår i riktning från rötterna till ändarna - den här metoden kommer att "stänga" vågorna och ge håret extra glans och jämnhet. Och, viktigast av allt, kom ihåg - du kommer aldrig att sushi ditt hår med en hårtork i upp och ner position - det här är mycket traumatiskt för ditt hår.

  Experter rekommenderar att du köper en bra hårtork är en investering i din egen hälsa och skönhet, så försök inte spara för mycket. En av dessa träffar, enligt kundrecensioner - hårtorkföretaget Bosch. Den bästa professionella modellen för hemmabruk. Av bonusarna: närvaron av jonisering, kraft och ett behagligt "kallt" läge.

  4 Steg fyra: "magisk" kam

  Kommer du ihåg hur Kapa Rapunzel hade en magisk hårborste? Vi skyndar oss att behaga dig: det här finns i den verkliga världen. De främsta fördelarna med en högkvalitativ kam är: unravel curls (detta är en kam), massera hårbotten (detta är en massageborste), passar för styling (detta är brashy). Helst måste du ha flera typer av kammar för fullständig vård, men en klassisk borste med naturliga borstar är bäst för daglig vård.

  Experter rekommenderar: Fuchs borstar har ett stort urval av högkvalitativa kammar som inte skadar hår. Ett bra val för royal curls - en borste med ett ekhandtag med naturliga borstar. Det kommer försiktigt att kamma håret medan du masserar hårbotten parallellt - detta bidrar till att förbättra blodcirkulationen och därmed snabbare hårväxt.

  Comb Fuchs Borstar

  5 steg fem: extravård

  Vilka andra åtgärder kan vidtas för att påskynda hårväxten? Och här kommer specialiserade oljor och masker till räddningen. Försum inte detta stadium i hårvård. Det finns många professionella hårväxtmaskor och recept för hemmabruk. Var inte rädd, skölj håret med öl eller ättika är inte nödvändigt, eftersom det finns mer "moderna" medel.

  Experter rekommenderar: Det mest effektiva verktyget från budgetsegmentet är burdockolja. För ytterligare aktivering av hårväxt kan du prova burdockolja med peppar i kompositionen. Effekten kan inte bara ses men kände genast i ordets ordalydelse. Använd 1-2 gånger i veckan i två månader - positiva resultat garanteras.
  Ett dyrare men inte mindre effektivt sätt - en professionell mask för hårväxt från varumärket Lee Stafford. Det här verktyget hjälper dig inte bara att växa hår snabbt, men också stärka och ge det en hälsosam glans.

  Burdock hår olja med peppar, Lee Stafford mask

  Hur odlar man håret 20 cm på 6 månader?

  Du behöver få tillräckligt med sömn, dricka mindre kaffe, alkohol och eliminera cigaretter (om du röker)! Varje tjej vill se vacker ut, och detta kan inte göras utan ett hälsosamt utseende. Konstant stress och brist på sömn leder till minskad immunitet, och håret blir inte starkare och vackrare.
  Ditt hår blir vackrare från den dagliga massagen av hårbotten. Det ska ske på morgonen eller på kvällen med en massageborste med tillsats av eterisk olja. Det kommer att stimulera blodflödet till hårsäckarna.

  Du kan göra speciella masker med uppvärmningseffekt. Det mest effektiva sättet - maskerar med röd paprika eller senap. Men kom ihåg, om du vill växa långa lockar - det här är en stor belastning på rötterna.

  Därför bör de näringas och masseras så att de utför sina funktioner hundra procent. Huden på huvudet är mycket känslig, så en enkel massage med fingrarna i dina händer kan också komma upp.

  För att ge den nödvändiga näringen och påskynda tillväxten finns det flera enkla recept som du kan välja lämplig ut:

  1. Blanda 1 msk. l. peppartinkturer (det säljs i ett apotek) med lökjuice, honung, burdockolja och 1 kycklingägg. Behåll denna mask ska vara ca 70 minuter och för bästa effekten - skaka huvudet med klämfilm eller sätt på påsen.

  2. Grate riven ingefära. Sedan finns det två alternativ: antingen pressa massa på rötterna, eller blanda det med ett par Art. l. basolja.

  KOSMOPOLIT

  Rapunzel från Indien berättade hur man växer håret 15 cm på bara 3 månader

  Pracci var inte så lycklig med ärftlighet: hennes hår var inte tjockt och växte väldigt långsamt. Tjejen började studera och försöka på sina gamla folkrecept, och en av dem arbetade ett mirakel. Prachi är glad att dela med sig av sin erfarenhet, tiotusentals människor prenumererar på hennes blogg!

  Kan en enkel blandning av naturliga ingredienser accelerera hårväxten med 30-40%? Låter övertygande, håller med om.

  Prachi själv är säker på att det var det antika receptet på indiska skönheter som hjälpte henne att växa ett verkligt lyxigt hårhår. Många misstänkte Prachi av slyness, de säger faktiskt, flickan hade alltid vackert hår. Men Prachi lägger ut bilder och videoklipp som bekräftar att chic krullar inte alltid var med henne.

  Dessutom uppmanade flickan prenumeranter att försöka sitt recept, och om resultatet inte är - att dela bilder och videor. Effekten var strikt motsatt: Bevis började dyka upp på webben som receptet fungerade - och det fungerar perfekt!

  "Jag trodde inte något av hennes ord, men jag blev nyfiken och ville avslöja henne. Tyvärr fungerar det inte: Håret växte med 10 cm om två och en halv månad. Tyvärr, Prachi, att hon trodde du var en lögnare! "

  "För tre månader sedan nådde mitt hår knappt på axlarna. Jag gjorde en mask som råddes av Praci, 2 gånger i veckan, och nu ligger mitt hår under axelbladet. Forntida recept misslyckas aldrig ", skrev en annan fan av Indian Rapunzel.

  Den tredje användaren noterar att resultatet är mer blygsamt än den deklarerade, men det är: "Vid 15 cm på tre månader växte inte mitt hår tillbaka. Men normalt förlängdes de med 1-2 cm per månad, och med hjälp av den mirakulösa kompositionen började växa snabbare - med 3 cm per månad. Jag vet säkert, eftersom jag färgar mitt hår och jag kan alltid mäta tillväxten från rötterna. Så om det inte är magiskt så är det definitivt ett effektivt verktyg! "

  Här är det ett underbart recept:

  (I videon berättar Prachi på engelska och visar hur man gör allt rätt, nedanför ger vi översättningen av texten till ryska.)

  Du behöver: kokosnötolja, ricinusolja, vitamin E-kapslar, löv eller aloe vera-extrakt.

  Om du har ett friskt löv av aloe, skär det i halva med en sked och skrapa det genomskinliga kärnköttet i en skål. Skal kan kastas ut. Om du använder extrakt, tillräckligt med tesked. Prachi försäkrar att det är bättre att använda naturlig aloe, eftersom förfäderna, som lämnade oss ett recept för drogen, inte hade några extrakt. Gnid aloe i hårbotten: detta är den förberedande fasen. Aloe har en rengörande effekt, accelererar metaboliska processer och stimulerar blodflödet till hårrötterna. Och de exfolierade hudcellerna som påverkas av aloe tas bort, vilket gör att huden kan andas. Medan aloe arbetar, förbereda en medicinsk blandning.

  Bland i en liten skål en matsked ricinolja med 2 matskedar kokosnötolja. Smyck 2 kapslar med E-vitamin med en nål och häll det i oljan. Lägg en skål med oljor i vattenbadet och grått, kontrollera temperaturen med ditt finger: massan ska vara varm men tolerabel. Det tar ca 5 minuter att värma.

  Med fingertopparna torkar du den heta kompositionen (se till att oljan inte brinner huden, var försiktig) över hela hårbotten och var särskilt uppmärksam på kronan, templen och ytskiktet. Massa och gnida, gnid och massage! När du är klar, flät håret i täta, täta flätor, så långt längden tillåter. Om håret är mycket kort, knyta det i mikrotailsna. Uppgiften är att strama huden och därigenom stimulera blodflödet till rötterna igen.

  Gör denna "mask" på kvällen: Pracci rekommenderar att du lämnar kompositionen på ditt hår i minst 6 timmar, så det är bäst att du sätter på huvudet med en handduk eller en bomullstyg och lägger dig. Då kan du tvätta huvudet med vanligt schampo.

  De första resultaten kommer att märkas om en månad, om du inte är för lat för att göra en mask två gånger i veckan.

  Om allt lite

  Mar 8 2016

  Hur odlar man hår i sex månader med 18-20 cm? Min erfarenhet och råd

  Jag märkte att de flesta tipsen om att växa hår placerat på olika ställen berättar antingen om effekten på hårrötterna ovanifrån (olja, serum) eller hur man håller håret redan odlat. Men problemet är att yttre medel inte ger material för byggandet av håret själv. Därför är stimulering av hårsäckarna utan att mata dem från insidan inte mycket effektiv, håret kommer antingen att växa långsammare än det kan eller blir tunnare. Inriktat på detta, i mitt försök att odla en scythe i midjan fokuserade jag på kosttillskott och en daglig diet.

  På bilden kan du se resultatet av att ta drogerna i sex månader. Vid den här tiden trimmade jag bara ett hår med 1-2 cm. Håret växte med ca 18-20 cm, min naturliga tillväxthastighet är ca 2 cm per månad och mindre på vintern.
  På bilden "Till" hår strax under axelbladet, på bilden "Efter" under midjan. Observera att i det andra fotot är håret inte rakt till slutet, så några cm spenderades på lock. Det tränar inte alltid med lockigt hår.

  Kollagen var grunden och var den viktigaste drivkraften i mitt program. Inga andra tillägg gav mig samma effekt som att ta kollagen. Jag skrev om det i detalj här.
  Kursen varade 6 månader utan avbrott.

  Biotin är den näst mest kraftfulla och effektiva komponenten. Det är han som ingår i alla multivitaminkomplex för hud, hår, naglar och bestämmer deras effektivitet. Biotin hör till B-vitaminerna och, som alla medlemmar, tenderar att ackumulera i levern, vilket kan leda till överdosering och obehagliga konsekvenser.
  Officiellt är det dagliga intaget av biotinkonsumtion 50 mcg (1000 mikrogram = 1 milligram, mg), den övre gränsen har inte fastställts. Informellt reagerar varje organism på olika sätt. Som i fallet med kollagen är det viktigt att inte överdriva det. Börja med doser på 1 mg (milligram), öka gradvis genom tillsats av 1 mg per vecka. Jag rekommenderar inte att du tar mer än 5 mg per dag.
  Det är lätt att ta reda på om du har överdriven det. Så snart dosen av biotin för din kropp är för hög, kommer utslag och akne att ses på ditt ansikte och baksida. Även med långvarigt intag i stora mängder kan det orsaka torr hud. I så fall sluta ta biotin i några dagar och applicera akne med zinkpasta (det kostar 50 rubel i ett apotek). Minska doseringen till acceptabel och fortsätt kursen.
  Således upptäckte jag att för mig är en acceptabel del av biotin upp till 2 mg per dag. Kursen jag gjorde i 2-3 månader, mellan dem en paus på 1 månad. Jag vet att några lugnt dricker 5 mg dagligen och har inga problem.

  En liten bit om biotin, som jag tog.

  mat

  Kosta inte kosttillskott bara vårt hår. Du måste ändra din kost. Starka naglar, vacker hud och friskt, glänsande hår är omöjliga utan protein. En tillräcklig mängd proteinmatar (kött, fisk, fjäderfä, ägg, kockost) är extremt viktigt. Om du bara äter pasta och bullar, då även med superdoser av kollagen och biotin, är det osannolikt att du uppnår imponerande resultat.
  Jag noterar att den önskade mängden protein i din kost ska vara närvarande varje dag och inte bara under kursen. Trots allt växer hår och naglar kontinuerligt och behöver alltid byggmaterial.

  Om korrektheten av recensioner på hårväxtprodukter


  Faktum är att det är fel att skriva hur många centimeter industrin är hår från olika slags manipuleringar med dem. Varje gång du ser meddelanden i andan av "Jag växte håret 10 cm i en månad", fråga författaren hur hårväxten är. När allt kommer omkring är den genetiskt bestämda tillväxten olika för alla, därför kommer effekten av läkemedel / procedurer för stimulering att vara annorlunda. Hår som växer 0,5 cm per månad är osannolikt att växa 6 cm på 4 veckor. Det är därför i recensionerna det är mer korrekt att inte ange cm, men flera gånger börjar mitt hår växa 2-3 gånger snabbare från kollagen. I det här fallet kan du objektivt bestämma hur mycket cm du kommer att växa.

  Kan alla växa en fläta i midjan?

  Nej, inte allt. Faktum är att alla människor har olika arbetsförmåga och styrka hårsäckar. Några asiater, till exempel glödlampor är kraftfulla och slitstarka, de rymmer lätt tungt, tjockt, långt hår. Och slavarna har svagare glödlampor, håret är tunnare och mindre tjockt, men prästernas längd kommer att hålla dem sämre, vilket kan leda till förlusten.
  Förresten, ibland är en ökning av mängden hår som faller ut bara en illusion, eftersom rullande in i en boll skapar långt hår a priori en större bunt.

  På hårlampans ständiga stimulering

  I strävan efter långt hår glömmer många, inklusive mig själv samtidigt, att den ständiga stimulansen av hårsäckar kan leda till deras utmattning. Detta kan uttryckas i följande:

  • Tunna hår. Med en tillräcklig dos av kollagen växer biotinhår inte bara snabbare, men blir också tjockare vilket ger en större mängd hår. Med överdriven dosering eller om kursen är för lång utan avbrott, går kvaliteten i kvantitet, dvs. håret växer ännu snabbare, men mer tunt.
  • Minskad pigmentering. Om det under lång tid stimuleras starkt på glödlampan, så kommer håret inte att få tillräckligt med färgpigment och det blir lättare och inte för ett par toner! När jag tog kosttillskott för länge och i stora mängder märkte jag någon gång att några kastanjhår blev blonda. Nej, håret blir inte grått på grund av brist på pigment, men det kommer att lysa betydligt.
  • Långsam hårväxt. Om du utför en dos av droger och förfaranden som syftar till att påskynda hårtillväxten för länge (för mig är det mer än sex månader) och intensiv, kan det leda till att hårsäckar minskar, vilket i sin tur minskar deras prestanda.
  • Volosopad. En lök utarmad av aggressiv stimulering kan uppfattas av kroppen som förbrukad, inte längre nödvändig och därför avvisad.
  Jag kommer att förklara lite. När jag pratade om överdriven och lång stimulering av hårtillväxt, menade jag att ta kollagen i en dos av 4-6 gram + biotin 2,5-5 mg + msm (svavel) på dagen + peppar masker i hårbotten och andra procedurer för en period av sex månader till ett år utan avbrott, beroende på din hårtyp. Om du ursprungligen har tunt, dåligt växande hår (mindre än 1 cm per månad), utför sedan kurser noggrant, i 3-4 månader med en paus i 1-2 månader, ta kosttillskott, inte hela mängden för högsta dosen, men halv portioner.
  Man måste alltid komma ihåg, det bästa är den godas fiende.

  Om du inte kan av någon anledning eller inte vill ta kosttillskott, men växa din önskan att äta hår, så kommer du att komma till hjälp av externa medel, till exempel oljor, decoctions av örter, vassla etc. De kommer att diskuteras i mitt nästa inlägg.

  Rapunzel orsakade? 8 sätt att odla långt hår

  I genomsnitt växer ett månadshår med 1-2 centimeter. Hur kan man påskynda processen två eller till och med tre gånger?

  mat

  Huvudbyggnaden och tillväxtacceleratorn för hårceller är protein. Lägg till ägg, fisk, mejeriprodukter och köttprodukter till din dagliga kost. Luta på omega-3 fettsyror, 6 och 9. Deras mest tillgängliga källa är olivolja och linolja. Fyll på dem med gröna sallader eller stäng dina ögon och drick en sked en dag. Prova "tillväxtaktivatorer" - vitaminer A och E. Till exempel morötter, kål och betor. Bra nyheter: vårt hår är passion som zink, och förutom pumpa frön och nötkött är det en anständig mängd i choklad. En solid ursäkt för dina favorit sötsaker. Det är väldigt viktigt, enligt tradition, att dricka rätt mängd vätska - minst 1,5 liter. Den mest otåliga kan lägga till kost och apotek mineral komplex för hårväxt.

  Vårdprodukter

  Köp inte schampo efter endast en väns rekommendationer som skriker med glädje, skakar en stark flätad och en förtjust flaska framför dig. Hon - Wow-effekt, och du kan ha en annan huvudvärk. Fortsätt alltid från huvudets hudtyp. Goda jobb talgkörtlar hindrar inte utvecklingen av glödlamporna. För att inte täta håret, ge företräde till schampon utan silikon och parabener i kompositionen, faktiskt ekologisk produktion. Luftkonditioneringsapparater, balsam och masker förhindrar skador och brott på strängarna, och oljor stärker dem längs hela längden. En gång var 4-6 månader kan du använda speciella schampon eller kapslar för hårväxt. Och som en bonus, köp en professionell tonic eller serum.

  Legendary Home Mask

  Hur man snabbt växer hår utan att gå utanför lägenheten? Den mest kända hemmagjorda masken för att påskynda tillväxten är "stinging" senapsolja, vilket ökar blodcirkulationen. Ta 2 matskedar senaps, 1 äggula, en tesked honung, sätt 2-3 msk olivolja och lite varmt vatten, blanda allt i en homogen gröt. Applicera masken endast i hårbotten, bära ett duschlock på toppen och värm med en handduk. Håll 15-30 minuter, vem har tillräckligt med tålamod, skölj och låt torka utan hårtork. Förfarandet fungerar med regelbunden användning! Det är bäst att applicera inte mindre populära oljemaskor på ett vattenbad vid sänggåendet hela natten, och omsluta håret med klädesfilm. Effekten kommer att bli synlig om du upprepar proceduren ett par gånger i veckan.

  frisyr

  Trima ändarna av håret minst var tredje månad för att hålla dem friska. Förhandsgranska med månskalendern. På jordens avtagande satellit kommer krökorna att växa mycket långsamt. Alltid klippa på den växande månen (3: e och 4: e dagarna är särskilt effektiva), som kontrollerar inte bara ebb och flöde av världens hav, utan också allt som växer på jorden, inklusive vårt hår. Du kommer att se noggranna frågor i sociala nätverk: "Hur växer du hår som i ditt foto?" Kommer inte att hålla dig väntar.

  salon

  För att förbättra hårets tillstånd och öka deras tillväxt, erbjuder skönhetssalonger alla slags tekniker. Från stärkande löv med kelp- och shiitake-svamp i kombination med växtbaserad massage, vilket förbättrar mikrocirkulationen, till en ganska smärtsam men den mest effektiva mesotherapy-injektionen i hårbotten baserat på en individuellt utvald cocktail av vitaminer och mineraler. Med deras hjälp minskar håravfallet och slutar och hårväxten börjar. Förfarandet har en signifikant lista över kontraindikationer, var noga med att konsultera innan du börjar på allvarlig. I salonens arsenal finns det också en "chock" darsonval (stimulering av glödlamporna med ljusströmmar), termiska bastur (förebyggande av håravfall), kreatinåterställning, hår ozonbehandling (behandling med ozon) och olika spabehandlingar.

  mjäll

  Ibland kan det rätta svaret på frågan "hur man odlar långt hår" förhindrar mjäll.

  massage

  Regelbunden huvudmassage är ett mildt sätt att växa hår och samtidigt bli av med det allmänna stressläget i kroppen. Den klassiska "antidepressiva": hundra (som i ryska epics) sveper med en naturlig fiberborste dagligen. 50 av dem - böja sina huvuden framåt, de andra 50 - av vana. Som ett alternativ drar du lite eller dra dig lite åt gången under dagen. Tja huvudmassage på avdelningarna. Börja med mitten, gnugga och sträcka huden längs linjen. Efter en minut - i en centimeter från föregående, och så vidare genom huvudområdet, växlar du höger och vänster sida. Det trevligaste sättet är massage med lätta cirkulära rörelser i fingrarna, från punkter bakom öronen och nacken i en uppåtriktad riktning. Särskilt om du är i sänggåendet, fråga din partner om honom. Få människor vet att med ålders kollagen i håret stagnerar - för att "röra upp" det, försök att "knäda hårbotten" varje dag, med andra ord - med ansträngning att flytta hårbotten fram och tillbaka och klämma huvudet med dina tempel.

  Combs

  Hemligheten hos "Rapunzel combs": Håret ska noggrant kamma 1-2 gånger på morgonen och samma mängd på natten, vilket stimulerar operationen av kapillärer. Det är tillrådligt att välja borstar med naturliga borstar. Med undantag för lockigt hår, där det kan vara fast sammanflätat. Krokigt hår är perfekt kammar. För att stimulera tillväxten kan du välja en massagekam med runda bulgar på spetsarna på borsten. Kom ihåg att varje kam har en hållbarhet, som vanligtvis anges på förpackningen. För naturligt, till exempel optimalt - 6 månader.

  Hurst Shkulev Publishing

  Moskva, st. Shabolovka, hus 31b, 6: e ingången (ingång från hästbanan)

  Hur man odlar långt hår i en månad

  Varje kvinna drömmer om att snabbt växa frodigt hår, men hur man gör det? Det finns sätt att påskynda tillväxten, stärka stavarna och glödlamporna, såväl som artificiell kapacitet. Det sista alternativet är svaret på frågan om hur man odlar långt hår i en månad, oavsett vilken längd av originalet.

  Hårbotten vård och massage

  Innan du letar efter ett mirakelmedel är det bättre att komma ihåg hur mycket håret växer per cm. Fysiologisk är förlängningen av krullarna 1,5-3 cm på 4 veckor. Med tanke på effekterna av negativa faktorer är en ökning med 3 cm per månad redan ett utmärkt resultat.

  Den här bilden visar hur du kan växa på en halv eller två år.

  Hur uppnås detta?

  • Att eliminera påverkan av skadliga faktorer: skadliga produkter, alkohol;
  • Skydda ditt huvud mot sol, vind och frost: använd hattar, använd speciell skyddsutrustning;
  • Att eliminera styling, torkning av hår med en varmtork, användning av lacker och andra aggressiva medel.
  • Använd schampon med en minsta halt av konserveringsmedel och sulfater (skum schampokummor dåligt på håret);
  • Tillsammans med schampon använder du närande masker och balm;
  • Drick en kurs av vitaminer;
  • Daglig ljusmassage i hårbotten - det förbättrar blodcirkulationen och därmed rötternas näring.

  Med tanke på hur mycket hår håret växer på en månad, kommer följande regler att göra det möjligt att förlänga dem med 3 centimeter maximalt, samt förbättra hårkvaliteten, stoppa förlusten. Detta är viktigt för frisyren att se vacker ut.

  Matlagning hem rättsmedel

  Långsam fysiologisk hårväxt per månad (normen är 1,5-3 cm) tillåter inte att växa långa krökar snabbt. Det är dock värt ett försök. För att göra detta måste du förbereda effektiva verktyg baserat på växter som förbättrar rötternas näring, liksom stavens tillstånd.

  • Tillväxten stimuleras bäst av ricinolja. För att göra en mask, bör du värma en liten mängd ricinolja i ett vattenbad, gnid det sedan i hårbotten med lätta massagerörelser och linda i en handduk. Tvätta håret med schampo efter 30-50 minuter.
  • En senapsmaske hjälper till att uppnå det önskade, vilket förbättrar rötternas näring, men kan göra dem tråkiga och ändra färgen på de färgade lockarna (för att lätta den mörka färgen lite). Receptet är enkelt: Blanda 2 matskedar senap med en rå äggula, en tesked honung och 2 matskedar olivolja. För att förbättra enhetligheten kan du lägga till lite varmt vatten. Applicera masken på rötterna under en terryhandduk i 10-15 minuter 2-3 gånger i veckan.
  • För att förbättra blodcirkulationen kan du använda en mindre stötande mask. En matsked kanel blandas med två matskedar honung, lite vatten läggs till. För att förbättra enhetligheten är det bättre att laga det i ett vattenbad. Applicera en sådan mask i 15-20 minuter under en handduk eller duschlock. Du kan använda den 2-3 gånger i veckan.

  Tips: innan du applicerar självberedda medel till hela huvudet, är det bättre att kontrollera reaktionen genom att behandla dem med ett litet område i öronområdet. Om läkemedlet är allergiskt kommer det att bli obehag och klåda. Så du kan inte använda den.

  Byggnad i stugan

  Om en månad planeras en viktig händelse för kvinnan, där hon vill imponera på alla med sitt utseende och visas på ett ovanligt sätt, bör du kontakta skönhetssalongen för en artificiell förlängning. Idag finns det speciella tekniker och material som inte förstör deras hår, så att man tar bort de konstgjorda trådarna, en kvinna kommer tillbaka sin frisyr.

  Tips: I dag erbjuder salonerna många specialbehandlingar som tydligen förbättrar hårets tillstånd efter första gången.

  Naturligtvis, för att artificiellt hår ska bäras av kvalitet och inte förlora sitt utseende, behöver de särskild vård. Detta är dock det enda sättet att växa hår på en månad eller till och med en dag.

  Jag vill ha långt hår!

  God eftermiddag, kära tjejer!

  Våren har kommit - den tid då solen ler mot oss ömt, naturen kommer till liv, stämningen förbättras! Den tid då vi tar av våra hattar och avfärdar vårt hår. Långt, snyggt och tjockt hår (här kan du läsa om hur man gör håret tjockt) - det är väldigt vackert! Hur man odlar långt hår idag och kommer att diskuteras. Jag delar mina hemligheter, berättar hur du snabbt växer hår, vad du behöver och vad som inte rekommenderas att göra.

  Håret är inte färgat, färgar dem aldrig

  Jag är ägare till långt hår, men det var inte alltid. När jag bestämde mig för att en kort pindsvinsklippning skulle gå bra, kom "under pojken" till salongen och de trimade mig. Ungefär en vecka senare insåg jag att jag hade gjort och från och med den dagen var planen tillkännagiven, "Returnera längden". I 6 månader växte jag mitt hår till axelbladen (långsträckt kvadrat), med tanke på att den ursprungliga längden är en hedgehog 2-3 cm lång, är resultatet mer än bra.

  Jag går inte på sådana experiment med min frisyr längre. Och om hur jag växer hår, kommer jag att säga med glädje.

  Så, en av de viktigaste punkterna i kampen för att växa lockar är masker baserade på senap eller pepparktur. Valet av dessa ingredienser beror på att senap och pepparvodka irriterar hårsäckarna, liksom de ökar blodflödet till hårsäckarna, dessa faktorer och har en accelererande effekt på hårväxten. Sådana "brinnande" formuleringar är dock kontraindicerade för dem som har mycket torr och känslig hårbotten eller har seborré eller dermatit.

  Senapsmask för snabbare hårväxt

  0,5 msk. l. (utan glid) torra senapspulver;

  2 msk. l. varmt vatten;

  2 msk. l. olivolja (burdock) olja;

  Handduk eller halsduk för isolering.

  Senap utspädd med vatten, blanda med resten av ingredienserna. Blandningen appliceras på hårbotten utan att påverka hårets ändar, särskilt torra (för en bättre maskseffekt är det möjligt att smörja hårets torra ändar med någon uppvärmd kosmetisk olja). Hår täckt med ett paket och inslaget med en handduk. Du måste vänta från 15 minuter till 1 timme, beroende på hur mycket det är varmt. Skölj masken med ljummet vatten, skölj sedan håret med schampo. Maskens frekvens vid användning - en gång i veckan. Kurs - 10 gånger. Denna mask är verkligen underbar, det hjälper till att påskynda hårväxten, stärka dem, ger mer volym.

  Mask med chili-tinktur för snabb hårväxt

  1 msk. l av ricinolja;

  1 msk. l juice av lök (juice är obligatorisk, men inte gruslig, annars kommer det att lukta något);

  1 msk. l tinktur av kalendula

  1 msk. l tinktur av capsicum

  Handduk eller halsduk för isolering.

  Alla ingredienser blandas noggrant och appliceras på håret, särskild uppmärksamhet bör ägnas åt hårbotten och hårrötterna. Sätt på en plastlock och linda en handduk. Lämna i 60 minuter. Maskens frekvens vid användning - en gång i veckan. Tvätta av med schampo.

  Honungolivsmask för hårväxt

  3 msk. l olivolja;

  Handduk eller sjal för isolering

  Oljan blandas med honung och appliceras på håret. Sätt på en plastlock och linda en handduk. Lämna i 60 minuter. Maskens frekvens vid användning - en gång i veckan. Tvätta av med schampo.

  Herbal infusion med hårväxt effekt

  0,5 tsk rölleka;

  0,5 tsk celandine;

  0,5 liter kokande vatten

  Fyll blandningen med örter med kokande vatten, täck och låt i 30 minuter. Efter infusionen har svalnat, spänna den. Gnugga infusionen i hårbotten eller skölj huvudet efter att ha tvättat håret. Du kan använda denna infusion efter masker.

  Denna infusion stimulerar perfekt hårväxt, liksom en lugnande effekt på hårbotten, lindrar hudens irritation.

  Rekommendationer för att påskynda hårväxten:

  1. För någon kanske detta råd verkar löjligt, men det är sant (det har blivit upprepade gånger kontrollerat på sig), du behöver bara klippa håret till en växande måne. Om du tvärtom inte vill att ditt hår växer snabbt, måste du besöka en frisörsalong på den avgående månen.

  2. Torka inte eller dra hår med hårtork, det är mycket bättre om de torkar naturligt;

  3. Skölj ut schamponet för hårväxt, så vi är mindre oroliga över dem, håret ligger redan som det borde och det är inte nödvändigt att kamma medan det är vått.

  4. Tvätta håret med varmt vatten, inte varmt.

  5. Efter tvättning av håret, vrid försiktigt och linda en handduk, så att den absorberar överskott av fukt;

  6. Ta B-vitaminer (B1, B2, B5, B6, B12, PP, H-biotin), vitamin A (retinol), vitamin C (askorbinsyra);

  7. Följ dricksregimen! Minst 8 glas vatten per dag. Om kroppen inte får tillräckligt med vätska påverkar det hud, hår, vikt och hälsa.

  8. Få tillräckligt med sömn! Mycket har redan sagts om detta ämne, men det är värt att upprepa att under sömnen läker kroppen, föryngrar och håret växer bäst i en dröm.

  Hur man odlar hår per månad: 4 populära recept

  Vilken kvinna drömmer inte om långa lockar? Även de företrädare för den vackra hälften av mänskligheten som medvetet bestämde sig för en kort frisyr, tänker förr eller senare hur man växer hår i en månad. Samtidigt var de också tjocka, vackra.

  Långt hår - drömmen om många kvinnor

  Vi har identifierat de mest effektiva metoderna, med vilken du snabbt kan öka hårets längd.

  Steg av tillväxt

  Först, låt oss ta reda på hur många centimeter växa hår per månad.

  Först och främst är det nödvändigt att klart inse att mycket beror på en persons ålder:

  • hos barn, en ökning på ungefär tretton millimeter per månad;
  • hos vuxna ungefär femton millimeter;
  • ungefär tio hos äldre.

  Naturligtvis har kosmetiska företag idag utvecklat en massa droger som stimulerar tillväxt och kan ge en ökning på upp till två eller tre centimeter per månad. Men du borde inte hoppas på mer - det här är maximala siffror.

  Nu när du vet hur håret växer på en månad måste du förstå att du inte bör förlita dig bara på kosmetiska preparat - det finns andra medel och metoder som hjälper till att förlänga locken.

  Tillväxtreduktionsfaktorer

  Först och främst är det nödvändigt att ta bort de negativa faktorer som hindrar den aktiva utvecklingen av hår.

  Vi pratar om de som gör håret ohälsosamt och provocerar:

  • torr;
  • bräcklighet;
  • förlust;
  • mjäll, etc.

  Om sådana faktorer inte elimineras är det ingen fråga om någon hårväxt. Om du till exempel har brutna ändar, bestäm då att klippa med het sax - de "löddar" skärpunkten, vilket gör att du kan undvika hårsektionen.

  Dessutom, om du kämpar med frågan om hur man växer hår snabbt på en månad, försök helt eller delvis eliminera eller minimera användningen av olika värmeanordningar för styling:

  Var uppmärksam. Låt håret torka naturligt. Efter att ha torkat håret, blottar du bara håret med en handduk och lindar locken i den. Så du kan undvika skador på deras struktur.

  Sluta använda hårtorkar - låt ditt hår torka naturligt

  Tänk på hur mycket hår som växer i en månad du höjer och hur ofta du färgar det eller perm. Eftersom sådana förfaranden också har en negativ inverkan på tillväxtaktiviteten.

  Dessutom rekommenderar experter att minska användningen av kosmetika för styling:

  Vid varmt, blåsigt eller kallt väder är det nödvändigt att bära hattar - de kommer att skydda hårbotten och hårsäckarna från negativa yttre påverkan.

  Stimulera tillväxten

  Det finns flera metoder hur man odlar hår i en månad. Alla är enkla och kommer inte kräva några ansträngningar från dig. Nedan finns två huvudsakliga sätt att aktivera curls tillväxt.

  Rätt näring

  Fråga hur mycket hår som växer på en månad, följ honom genast och fråga dig själv hur bra du äter.

  För curls är huvudämnet protein.

  För att säkerställa sitt konstanta och aktiva intag, var noga med att inkludera i din dagliga kost:

  • kötträtter;
  • mjölk och mejeriprodukter;
  • fisk;
  • nötter;
  • äggen.

  Rätt näring - ett löfte av långt och vackert hår

  Var uppmärksam. Fettsyror som omega-3, omega-6, omega-9 är också nödvändiga. Du kan få dem från linfrö och olivolja. Till exempel, använd detta eller annat smör som salladsdressing.

  Eller, om du kan, drick en tesked varje dag. Var försiktig med linolja - det finns vissa kontraindikationer för användningen, vilket beskrivs i detalj i tematisk artikel på vår portal.

  Förutom alla ovanstående behöver ditt hår följande vitaminer och spårämnen:

  • zink (finns i stora mängder i nötkött, choklad och pumpa frön);
  • Vitaminer A och E (närvarande i röda betor, morötter och kål).

  Glöm inte att du behöver använda stora mängder vatten - du måste dricka minst en och en halv liter per dag, vilket garanterar hårets hårda fuktighet.

  Korrekt vård

  Hur många centimeter hår växer i en månad beror på kvaliteten på vården. Därför är det viktigt att välja rätt vårdprodukter. Till exempel, aldrig köpa shampoo bara för att din flickvän eller anställd berömde ett visst varumärke.

  Välj ett schampo beroende på hårtypen

  När allt kommer omkring är alla människor individuella och om någon kom upp med ett specifikt schampo betyder det inte att det passar alla. Så blev din flickas krullar tjocka och frodiga, och tvärtom kan de börja torka och falla ut.

  Därför, när du väljer ett visst märke av schampo, är det nödvändigt att ta hänsyn till typen av hårbotten och hårtyp:

  Var uppmärksam. För att undvika överdriven viktning av håret rekommenderas att man tar upp tvättmedel, som inte innehåller silikon eller parabener. Idealiska schampon baserade på ekologiska ingredienser.

  De kommer att erbjuda kompletta näringskräm med vitaminer och en mängd mineraler.

  Masker enligt populära recept

  Alla representanter för den vackra hälften av mänskligheten, som åtminstone en gång undrade hur många centimeter håret växer på en månad, kom fram till att masker gjorda av naturliga ingredienser enligt populära recept inte kan göra.

  Det här avsnittet innehåller detaljerade instruktioner om hur man förbereder en blandning med egna händer, vilket gör att du kan öka dina tillväxtprocesser. Anmärkningsvärt kommer slutpriset för ett sådant verktyg att vara mycket lägre än kostnaden för industriell kosmetika, och effektiviteten är åtminstone inte lägre.

  Recept först. Öl och bröd

  Denna mask aktiverar inte bara tillväxt utan ger dig också möjlighet att lösa sådana problem som:

  På bilden: mörk öl och rågbröd. Utmärkt hårprodukt

  För att göra det behöver du:

  • ta skorpan från rugbröd;
  • fina smula dem
  • fyll med gott, kvalitet nödvändigtvis mörk och ofiltrerad öl;
  • låt det brygga i ungefär en timme eller så;
  • lägg till en nypa senap;
  • gnugga blandningen i hårbotten;
  • Vik håret med cellofan och en tjock handduk eller en varm scarf;
  • 45 minuter senare, skölj med varmt vatten och tvätta sedan håret med ett lämpligt schampo för dig.

  Det andra receptet. Baserat på naturlig jäst

  Om du är allvarligt oroad över hur man odlar långt hår på en månad, använd följande recept:

  • ta en sked av torr jäst
  • tillsätt varmt vatten
  • Häll i en sked av naturlig flytande honung;
  • lägg till två små skedar senapspulver;
  • Applicera blandningen i håret, och efter femtio minuter skölj med varmt vatten och ditt vanliga schampo.

  Torrjäst bidrar till att öka krulans tillväxt

  Det tredje receptet. Senap baserad

  De flesta kvinnor, tänker på hur mycket hår som växer per månad, feberishly använder olika kosmetika, av någon anledning, glömma ett så effektivt verktyg som senapspulver.

  För att förbereda masken behöver du:

  • Ta ett glas kefir (helst hemlagad);
  • häll en sked stor senapspulver in i den;
  • lägg till två äggulor
  • slå blandningen väl;
  • gnugga i hårbotten;
  • tvätta av på en timme.

  För masker behöver du bara använda torr senap.

  Det fjärde receptet - olja

  Till exempel rekommenderas att gnugga linolja i hårbotten, som är rik på vitaminer:

  Oljan ska också fördelas över hela kretslängden och efter några timmar tvätta den med den schampo som är traditionell för dig.

  Var uppmärksam. På samma sätt rekommenderas att använda burdockolja, eftersom det inte bara aktiverar hårväxten, men gör det också tjockare, frodigt, hjälper till att bli av med överdriven torr hud, samt besegra klåda och mjäll.

  Användningen av olja rekommenderas emellertid inte för de företrädare för den vackra halvan av mänskligheten, vars hud och krull kännetecknas av hög fetthalt.

  I slutet

  Nu vet du vad och hur man ska göra med håret för att göra det längre. Naturligtvis kommer du knappast att kunna växa håret 10 cm i en månad, men det är ganska realistiskt att öka tillväxten väsentligt.

  En extra och intressant video i den här artikeln hjälper dig att bättre förstå informationen som presenteras ovan.  Nästa Artikel
  Vad ska man göra om det är skaldhet över hela kroppen