LiveInternetLiveInternet


Jag vill dela min erfarenhet av målning Henna Hair.

Jag gick till det här beslutet länge, läsa mycket recensioner och recept. Den största stoppfaktorn var att efter Henna målar du inte längre med vanlig färg eftersom resultatet är inte förutsägbart.

Och go-faktorn (låt oss kalla det så) var att mitt hår hade lidit kraftigt från solen och saltvatten över den föregående sommaren, hade blivit matt och ändarna var grymma fruktansvärda. Först målade jag fortfarande min Wella-färgmousse om vad jag skrev här.

Allt är bra, färgen är ljus, men röd, men jag ville ha mer rött och mina lungor drabbades inte av lukten av ammoniak och peroxid (efter målning av mousse för ytterligare 5 dagar torrhosta - och detta är ett tecken på långt ifrån hälsan)

Återigen, efter att ha studerat teorin, bestämde jag mig för att henna eftersom bara se vilka nyanser och färger som kan vara från olika recept!

(många fler olika nyanser! det är inte allt)

Jag var också generad vid den tid som kloroten var tvungen att gå med henna på huvudet, några av dem höll henne hela natten och det var inte lätt att tvätta bort det.

Noga nackdelar, men titta på den friska glans av hår! på täthet och hälsa!

Foto innan målning mousse fortfarande dvs här kan du tydligt se hårets tillstånd - torrt och tråkigt

Detta är ett foto innan den första målningen med henna, här, ungefär 1,5 månader efter målning med mousse, färgen försvann och från röd blev den röd och dim. Vid rötterna i min naturliga färg, då mörkare och ljusa tips.

Jag köpte 4 påsar av irländsk henna, fyllde den med stark karkade + citronsaft + ingefära + kanel + EM rosmarin

Jag har en tjock gruel med en underbar doft.

allt och allt var i henna))) Jag gjorde 4 påsar och det var inte tillräckligt för min längd, så vid slutet av målningen var jag tvungen att spädas med kokande vatten. Hon målade på lite fuktigt, rent hår.

Jag höll en timme med någonting, så att henna tvättades lättare på råd om att lägga till lite olivolja. Jag vet inte om det hjälpte, tvättar du länge av henna länge. Men håret blev tjockare och luktade fantastisk rosmarin och kanel! 8 sant det varade tills den första tvätten)))

Naturligtvis har de hår som tidigare färgats med kemisk färg fått en ljusare färg, medan rötterna visade sig vara mer gula.

Med en blixt kan du se hur håret glänsar!

Andra gången jag målade på en månad höll jag också en timme, iransk henna, mer uppmärksamhet på rötterna. Färgen har blivit jämnare. 8 säger att henna med tiden tar i håret, så färgen blir mättad med tiden.

För tredje gången hade jag redan målade indiska - med stor glädje fann jag det i hushållsartiklar, det visade sig vara mindre, de säger indiska ger en ljusare färg.

Det är innan färgning - håret glänsar, färgen är lite tvättad, men ändå frisk.

Detta är efter. Rötterna är röda, men lite mörkare än spetsarna, det visade sig vara en vacker gradient. Huvuden rekommenderas att inte tvätta i 3 dagar. Under denna tid avslöjas färgen fortfarande.

Används 5 påsar (det är möjligt och 4), hällde karkad, ingefära, kanel, gurkmeja.

Jag tvättade av balsam för att göra det lättare att kamma ut korn, även om de är mindre än i Iran. Efter shampooing är lukten trevligare i indiska. Mer exakt var det praktiskt taget inget hår och tog doften av balsam. Vad kan inte sägas om den iranska - där än skulle inte ens lägga doften av något gräs.

Hennes hår är fantastiskt och hennes mamma upprepar ständigt att hon inte har tillbringat så gott hår under lång tid!

Med dessa tips och färgprover och recept hjälpte dessa två sidor mycket.

Bottom line: Jag gillade Indiska mycket mer, beställ nästa steg i specialerbjudanden. Indisk butik.

Hår med tiden nivellerade färgen, blev tjockare, mycket glänsande, även utan balm och masker!

Jag tycker att det inte är nödvändigt att sitta länge med henna, jag har bara tillräckligt med en timme.

Iranska henna

Svarta ögon, sammet hud och lyxiga vågor av trådar, endast tillgänglig för en älskad man - så ser en kvinna i öst ut till oss. Med konstant konkurrens i form av andra fruar ser hon alltid på sig själv och tar som utgångspunkt de naturliga medel som skickas till henne av naturen själv. Iranska Henna är en av de främsta och århundraden gamla vapen av orientaliska skönheter.

Särskilda funktioner

Henna är det persiska namnet Lawsonia. Marocko, Egypten, Indien och många andra länder med varmt klimat betraktas som en sådan plantas födelseort. Ingen vet den exakta platsen, eftersom de inte känner till tiden för utseendet. Bara en sak är säkert säker på att de använde henna för medicinska och kosmetiska ändamål redan före vår tid.

Idag har Iran stora plantager av Lawsonia, vilket ger sina invånare en bra vinst från försäljning över hela världen. Det är värt att säga att inte bara bladen värderas, men också blommor. Torra löv mals i den hönan vi är vana vid, stammarna är grunden för att göra färglös henna, och blommorna bearbetas till eteriska oljor och används aktivt i kosmetika.

Ansökningsalternativ för henna:

 • tatuering (mehndi);
 • hårfärgning;
 • stärkande lockar;
 • bli av med mjäll;
 • ta bort överskott av talg
 • huvudbeståndsdel i hårmaskor.

Möjligheten till en så stor användning ligger i detta verktygs talrika helande egenskaper. Syra i henna kombinerar keratin i håret, vilket gör de skadade locken friska och starka. Förutom detta innehåller Lawsonia många eteriska oljor och tanniner som ger märkbar glans till håret.

Naturlig Henna är en av de få väldigt användbara färgämnena. Det förstör inte det redan existerande naturliga pigmentet, men täcker bara varje hårfollikel, vilket gör håret tjockt och tjockt hår - mer frodigt. Hår som är målade med henna är inte rädd för aggressivt sol och havsvatten, och slutar aldrig andas hälsa och glans med naturlig glans.

Det bör sägas om hypoallergen henna (som färgämne och hälsokomponent). Människor med känslig hud får inte vara rädda för eventuella allergier.

Vilket är bättre - indiska eller iranska?

Det finns en hel del Henna-tillverkare idag. Producerande länder är också olika, vilket innebär att det är viktigt att förstå om det finns skillnader i lag som samlas in i olika länder.

Även om Indien och Iran är mättade med solljus, är deras klimat fortfarande något annorlunda från varandra. Ändringar från denna anläggning. Jag måste säga att indiska väderförhållanden gör dem mer varierande när det gäller färgpalett. Den gyllene skuggan blir här till choklad och kastanj, och slutar och helt svart. Iranska henna har ingen sådan överflöd, håret är målat i en koppartong. Men genom att blanda irländsk henna med andra naturliga ingredienser (kaffe, kakao) kan du få en mängd olika färger.

Även om indian lawson palett är ännu ljusare, har naturlig iransk färg en annan betydande fördel. Kostnaden för henna från Iran är betydligt lägre än priset på en konkurrents produkter, vilket gör den väldigt populär och prisvärd.

Indiska Lawson som finns på hyllorna i butikerna är ganska svårt. Om köpet fortfarande görs, förblir kvinnorna sina anhängare för alltid. Henna från Indien förtjänar sådant förtroende på grund av naturlig arom och fin slipning. De minsta partiklarna av pulver bildar en sammetmussig blandning i kombination med vatten, faller lätt på håret och tvättar lika mycket från dem, vilket inte är fallet med produkter från Iran. Att använda indiska medel är mycket lättare och trevligare.

Vid slutsatser är det säkert att säga att skillnaden mellan henna från olika länder verkligen existerar. Titeln på det bästa kan tillhöra var och en av dem, beroende på användarnas åsikter. Den iranska produkten anses med rätta vara den bästa budgetalternativet, indian av kvalitet.

Hur man väljer?

Åtgärden av denna naturliga komponent beror direkt på friskheten och den rätta lagringen. Innan du köper är det viktigt att bekanta dig med hållbarheten och utfärdandedatumet, samt att bedöma hur bra Henna var lagrad i affären. En öppen glasruta fylld med solvärme minskar avsevärt produktens hållbarhet. En mörk och kall plats är den perfekta henna miljön. Tyvärr är det svårt att hitta sådana villkor i vanliga kosmetiska butiker, och därför kan en rimlig lösning vara att köpa via en onlinebutik, där produkten från tillverkarens händer omedelbart faller för dig.

Vid köp är det viktigt att vara uppmärksam på produktkategorin. Det är indelat i:

Skillnaden är i skörden. Lawsonia, torkad på sommaren, värderas framför allt. Torkande löv förekommer under solens brännande strålar på kortast möjliga tid, vilket gör att du kan behålla som en del av den maximala mängden klorofyll som är oumbärlig för hår och deras vidhäftande färgning.

Den genomsnittliga kvaliteten samlar och torkar på hösten. "Långsam" torkning dödar andelen klorofyll, vilket påtagligt påverkar henna. Den lägsta sorten betyder växter som samlas in efter regnet och inte innehåller klorofyll. På grund av detta är färgen på den lägre klassens pulver nära brun, och den högsta klassen glädjer sig av en ljusgrön nyans juiciness.

Klassisk henna av högsta kvalitet är ett utmärkt val för hårfärgning, det gör dem också starkare. Det bör sägas att henna är färglös, vilket är ett pulver från lavsonia stammar, uteslutande för att återställa hårlökar. Med det kan du inte vara rädd för att oavsiktligt färga håret i en inte särskilt lämplig ton.

Trots alla fördelar har något växtbaserat färgämne förmågan att torka håret med frekvent användning. För att undvika detta lägger vissa tillverkare ytterligare ingredienser till henna. Henna med burkolja, producerad i form av en färdig blandning, ger näring till håret och accelererar tillväxten. Algerättmedel syftar också till att återfuka och stärka krullarna.

Fortsatt temat för producenterna av iranska henna, experter och användare väljer de bästa företagen. Bland dem kan du se budgetmedel från Artcolor, liksom diverse produkter från Phytocosmetics. Den senaste tillverkaren producerar både tintbalsam "Henna" och färdiga formuleringar (henna cream) med fördelaktiga ingredienser.

Produkter från inhemska producenter är mycket värda, men experter rekommenderar när det är möjligt att köpa henna från iranska tillverkare. Dess naturlighet är utan tvekan, och friskheten och hållbarheten visar de bästa värdena.

Hur gör man?

Som tidigare nämnts är det iranska pulveret känt för sin grova slipning, och därför är det viktigt att sikta den genom en fin sil före användning. Detta steg kommer påskynda appliceringen och spolningen av blandningen från håret. När alla partiklar blir likformiga, är det möjligt att bestämma deras antal. Kort hår kommer att vara tillräckligt 50-70 g av en torrväxt, upp till 300 g

Ett lika viktigt steg är att förbereda vattnet för blandning. Hennes temperatur bör vara i genomsnitt 70 grader för att släppa färgpigmentet. Varmt och kallt vatten kommer inte att avslöja Henna, och kokande vatten kommer att försämra färgegenskaperna. En känsla av mätning och en termometer för vatten hjälper dig att välja rätt temperatur.

Pulvret bryggs med varmt vatten och lämnas i flera timmar. Vatten behövs lite, för för mycket flytande massa kommer att tömma från huvudet, vilket kräver stor ansträngning och tålamod vid målning. Liten mörkad henna efter blötläggning är ett tecken på att färgen är klar att användas.

Så, krävde tjockt vatten, och det späds ut med produkter som:

Färgpigment i en sur miljö ökar dess förmåga att motstå färgning. Tillägg kan servera några droppar eteriska oljor (ylang-ylang, rosmarin). En bra bas kommer att vara kokosnöt och burdockolja.

Så när färgberedningen är klar är det dags att börja förbereda håret för färgning. De måste tvättas med schampo och lite torr med en handduk. Pannan, öronen och nacken smälter rikligt med babycreme och förhindrar deras färgning.

Metoden att applicera blandningen är ganska lätt. Den färdiga blandningen appliceras på håret med en speciell pensel eller svamp (med en liten längd av lock). Efter att ha lindat huvudet i polyeten är det täckt med en handduk. För att hålla färgen på håret kan vara från 40 till 2 timmar - beroende på önskad färgmättnad.

Siftad henna är lätt att tvätta av med schampo och hårmask. Om det första steget skulle ignoreras, kommer spolningsproceduren att ta lång tid, eftersom avlägsnandet av ofyllda växtpartiklar från huvudet är en mycket mödosam och arbetskrävande process.

Som experter säger, ser Henna sanna färg endast ut på dag 2 eller 4. Dessutom kommer varje efterföljande färgning att göra håret ljusare och rikare.

När man får för ljus färg kommer det att bidra till att neutralisera vegetabilisk olja gnidas in i locken. Det neutraliserar färgpigmentet, vilket gör skuggan lugnare och återhållsam.

Hur mycket att behålla?

Soak henna på håret är nödvändigt beroende på dess typ. Med minsta möjliga tid är färdig-till-köp-blandningen lycklig, och du behöver behålla den i endast 10-20 minuter. Färgning med en vanlig produkt kommer att ta från 40 till 2 timmar.

Det är viktigt att säga om att hålla henna, om du inte vill få någon färg eller nyans. Två matskedar av pulveret håller samtidigt håret på högst 10 minuter. Färglös henna lämnas på krullarna från 30 minuter till en timme.

Vilken färg är det?

Ett stort plus att använda henna är att det kan användas både på naturligt hår och färgat med kemiska färgämnen. Färgen i båda fallen faller bra och glatt, skimrar i solen. Användningsfärgen varierar avsevärt (beroende på resultatet av föregående färgning).

Applicera produkten till mörka lockor, du kan få en ljus koppar nyans. Om henna blandas med kakao eller kaffe får du en mörkare nyans, perfekt matchad brunhårig. Det bör sägas att även den maximala åldringen av kompositionen på mörkt hår inte kommer att medföra eldröda toner, eftersom den mörka tonen är mycket stark och Henna kan inte döda honom. Men hon kan ge honom "languid" rodnad när man blandar iransk henna med vin eller sockerbetor. Den burgundy nyans är ganska populär idag.

Blondiner ska vara försiktiga med denna typ av färgning, eftersom du med en stark koncentration och lång exponeringstid, istället för en vacker ton, kan få en röd gulrotfärg som matchar enheterna. Dessutom bör hennaflickor med färgade blonda krullar behandlas med ännu större försiktighet. Skadad med färg kan de "täppa upp" med henna och visa en klar grön nyans. Om du känner till åtgärden och blandar produkten på kamillebuljong eller citronsaft, kan du få en delikat guldton (utan antydan av röda anteckningar).

Mer noggranna nyanser kan erhållas genom att färga hår med färdiga blandningar från tillverkaren. De tillsatte några syntetiska färgämnen, vilket innebär att färgen blir ganska förutsägbar. Men efter sådana medel är håret fortfarande utsatt för kemisk attack.

recensioner

Recensioner av iranska henna är mycket positiva. Användarna älskar det för låg kostnad, naturlighet och varaktig färgning. Rödhårda skönheter mättar sin naturliga nyans med ljusstyrka, och ägarna av ljusbrunt hår får en helt ny ton för sig själva. Efter att ha försökt en gång förblir många tjejer Henna hängivna i många år.

Kvinnor, för första gången med verktyget, notera lite torrt och sprött hår. Erfaren användare mättar produkten med sådana näringstillskott som oljor, alger eller kefir. Den positiva effekten av användningen ökar betydligt.

I iransk henna lägger inte bara näringsämnen, men också andra färgämnen. Basma, kakao eller kaffe har en positiv effekt på att ge mörka kastanjetoner till håret.

Vad väljer Henna för ögonbryn: indiska eller iranska?

Nyligen, i strävan efter kvinnornas skönhet och attraktion började de alltmer använda kosmetika baserade på naturliga ingredienser. Men inte konstigt. Naturkosmetik kan inte bara medföra ljusstyrka till kvinnans bild under en lång tid, men skadar inte heller hälsan i framtiden, på grund av frånvaron av giftiga ämnen. Detsamma gäller för färgämnen. Den mest populära och naturliga hårfärgen och ögonbrynen för närvarande betraktas som indisk henna. Men hur man bestämmer vilken av de två är fortfarande bättre - indiska eller iranska?

Indiska henna

Lawsonia är en buske upp till två meter med vita och rosa blommor som används för att göra olja. Den växer i torra heta länder, och i synnerhet i ekologiska områden i Indien. Under sin blomning samlas bladen i hand, rengöras, torkas och males i det berömda pulveret för målning. Detta är faktiskt indiska henna. Med avseende på dess terapeutiska sammansättning har detta pulver de vackraste förstärknings- och regenereringsegenskaperna och är inte på något sätt underlägsen uppsättningen komplexa kosmetiska kosmetiska kompositioner. Den traditionella metoden att använda den indiska versionen är som regel färgen på hår och ögonbryn samt toning av lockar.

Indisk henna ger håret en rödaktig nyans, men i kombination med en mängd andra ingredienser kan du avsevärt utöka detta färgschema. Följande tillgängliga produkter läggs till henna som ett ytterligare färgämne, nämligen:

På den förväntade färgen påverkas också den initiala nyansen av håret och tiden för användning av färgämnet. Förutom att färglägga hår och ögonbryn, är indian henna också mycket använd i biotatuage.

Iranska henna

Det finns en annan typ av kosmetisk henna - det här är iranska. Hur skiljer sig denna typ av organisk färgämne från sin indiska syster, och vilken är bättre? Det är faktiskt samma lag, det växer bara i Iran. Metoder för att göra iransk henna är knappast annorlunda än indiska. Det har länge använts i färgning av hår, ögonbryn, naglar, siden och ull. Efter uppsamling placerades det redan torkade pulvret i vakuum för långvarig bevarande, eftersom det snabbt kan försämras vid kontakt med luft.

Skillnader mellan indiska och iranska henna

Tack vare praktiken hos många erfarna kosmetologer och den bräckliga delen av mänsklighetens önskan att vara attraktiv genom användning av naturliga produkter i färgning av hår och ögonbryn, kan vi säkert bedöma att den indiska versionen har flera fördelar framför sin iranska rival. På grund av de olika klimat i dessa två länder har indiska henna en mer mättad färgmängd. Beroende på valet av själva pulvret och målarens intensitet kan du få följande färger:

 • Auburn;
 • svart;
 • gyllene;
 • brun;
 • färglös;
 • Burgundus;
 • Choklad.

Indisk henna, till skillnad från sin "syster", har en trevlig, svag arom. Många kvinnor som använde det iranska alternativet noterade en ganska obsessiv och inte riktigt trevlig lukt som härrör från färgämneslösningen. Indiskt pulver har en finare slipning, vilket underlättar förberedelsen av färgblandningen och eliminerar förekomsten av klumpar. Många kvinnor i mode som försökte båda typerna noterade en klar fördel med en av dem. Indianen målar intensivt över det oönskade gråhåret, ger håret en mer intensiv glans, silkiness och kvarstår på håret mycket längre än den iranska.

Se vilken effekt du får:

Att döma ur ekonomisk synvinkel är indisk henna dyrare än iransk och konsumtionen är mycket högre. Men för varje självrespektande kvinna är det här osannolikt inte en stor roll i valet.

Med tanke på de många fördelarna med indisk henna över iranska kan man dra slutsatsen att färgen från Indien är bättre än sin iranska rival.

Henna för ögonbryn

Henna för ögonbryn har samma positiva egenskaper som för hår. Genom att använda det hela tiden för färgning kommer du över tiden definitivt se deras mycket förbättrade tillstånd. Blåhår blir tjocka och glänsande. På grund av härdningsegenskaperna hos denna orientaliska produkt stimuleras hårväxten på de ställen där den avbröts på grund av påverkan av externa kemiska faktorer, ålder eller brist på vitaminer.

Förutom de användbara egenskaperna hos indiska henna skiljer sig också under varaktigheten av färgegenskaper. Till exempel, om den vanliga kemiska målningen av ögonbryn måste upprepas efter en eller två veckor, kommer hennafärgning att glädja dig i ungefär en månad eller mer. Det beror också på påverkan av yttre faktorer (sol, vatten).

Du kan prata oändligt om förmånerna och magiska egenskaperna hos henna, men när du försöker det kommer du inte att ångra ditt val alls. I vilket fall som helst, vilket val du väljer väljer du definitivt i rätt riktning. Det kan trots allt inte bara omvandla ditt utseende utan också förbättra situationen för problemområden avsevärt.

Används i kosmetologi

Användningen av henna för kosmetiska ändamål genom åren har visat sina magiska egenskaper. Långt sedan orientaliska skönheter gav företräde för denna underbara produkt. Med tanke på den organiska karaktären av denna användbara ingrediens kan man bedöma de obegränsade fördelarna och effektiviteten i denna kosmetologiska panacea. På grund av innehållet i speciell syra i kompositionen uppstår bindningen av kollagen i hudceller och hårkeratin och färgar dem i en rödaktig nyans. Tack vare henna får livslösa och tråkiga krullar igen styrka, glans och attraktivitet över tiden.

Denna ekologiska produkt är helt enkelt oumbärlig för aktiv känslighet för allergiska provoktorer, vilka ingår i vanliga kemiska färgämnen. Henna, när den färgas, behandlar naturligt hårpigment med omsorg. Det förstör inte det mycket, men helt enkelt omsluter och fyller alla de formade vågarna i skalor, utjämnar strukturen och gör den tjockare. Dessutom är indiska Henna inte rädd för havsvatten och solen, till skillnad från andra kemiska färgämnen.

BASMA ARTCOLOR: en guldserie högsta klass och klassisk iransk. Vilket är bättre?

Idag delar jag med dig min nästa erfarenhet av hårfärgning med örter! Uppmärksamhet presenterar jag för Basma en inhemsk producent, som länge varit bekant för många människor, men det förlorar inte sitt värde för människor som starkt är beroende av och älskar hårvård i Ayurvedas traditioner.

Jag färgar mitt hår i rik svart med naturliga färgämnen - henna och basma. Självklart finns det mycket fler örter i min spargris, men jag ägnar idag post till Basma. Hon - skuggan av mitt hår. Och det behöver alltid mycket!

Jag kommer att prata om 2 namn av samma märke - ARTColor - den mest prisvärda och budgeten hittills.

Till mitt förfogande finns den iranska basmen "Golden Series" och "Classical". Jag försökte dem båda för första gången, eftersom sortimentet av ARTColor växtbaserade pulver varierar men det finns långt ifrån allt i butikerna i min stad och du måste söka efter det innan du blir ägare till de eftertraktade lådorna och väskorna med grönt pulver.

Jag bestämde mig för att prata om Basma med hjälp av en visuell jämförelse. Så du kan fullt ut uppskatta alla egenskaper hos båda pulvren.

Basma iranska Natural Golden Series Top Grade

Paket / Design:

Under lång tid letade jag efter denna basma i min stad, för när jag en gång använde precis samma henna i apelsåsäckar som väger 25g. Jag gillade det, även om det var märkbart större än Henna i lådorna. Men jag hittade aldrig basmen. Folieväskor, slitstarka. När håret var mycket kortare var det otroligt bekvämt att använda. Jag behövde 3-5 påsar. Nu är jag så van vid stora packar, att väsen med påsarna fick mig att skratta, nostalgi))

Utseende / Detaljerad Utrustning:


Väskan är väldigt slitstark. För säkerheten av innehållet kan inte oroa sig. Vi blev positivt överraskad av det arbete som gjordes av tillverkaren när det gäller rengöring och slipning av växtbaserade pulver. Faktum är att Basma som regel alltid är större än hennapulver på grund av de råmaterial från vilka den är gjord (stammar och löv). I flera månader återupptog jag med ARTColor-örter och märkte en tydlig förbättring av utseendet och slipningen av pulver. De har blivit betydligt tunnare, mer flöjtiga, rena, i dem sopade soporna nästan inte upp. För detta tack till tillverkarna! Otroligt glad!

ingredienser:
Arter attityd - Indigofera Tinctoria.


Aromen är fasthållen, inte ljus. Färg är grågrön, reserverad nyans.

Tillverkarens rekommendationer och annan information:
Mitt hår:

Lättblont, tunt, medelstorlek, av en fet typ (men för tillfället blandad redan från systematiska färgämnen), rak, upplyst, ganska lång tid jag målar dem med henna och basma.

Matlagningsprocess:

Pulver utspädd med vatten. Hon är inte kruslad, måttligt dammig och visar sig vara mer homogen än samma Khadi. I allmänhet blev jag positivt överraskad över hur cool konsistensen visade sig, nästan homogen, men inte slimig. Tja, baspastaen fungerar inte, det finns ingen plastisk karaktäristika för henna i den. Kanske pektiner, mindre slem?

Pigmenten gav emellertid Basma svagt. Bläckfilm fungerade inte för mig. Det förblev grönt, och när det omrördes var det i allmänhet rött. Det verkade konstigt för mig och inspirerade inte förtroendet. Från tidigare erfarenhet var mitt hår nästan inte mättat med färg, och fungerade bara som en förstärkande mask. I själva verket fyllde denna tid bara treasuryen av basmaniska misslyckanden.

För att ändra kompositionen, försök att brygga en ny sats av möjligheten var inte. Basma med ett lager jag inte hade. Men matlagningsförhållandena var uppfyllda som standard. Så brukar jag bryta Basmu - utan henna, som åtföljer örter, salt eller oljor, bara vatten.
Trots den bekväma applikationen och det är lätt att tvätta ur håret, är inte rötterna i mitt hår målade, även huden. Hennes hår var lite torrt, men det blev tätare och sken bra. Här, kanske, och alla mina intryck. Zhaaal.

Basma iranska naturliga "klassiska"
Paket / Design:

Bekant grön lådan? I stormarknaderna i Penza finns denna basma uteslutande under namnet SELECTION. Men i kompositionen förefaller inte färgning och silver indigofer. Därför var jag dubbelt intresserad av att försöka "klassisk" basma ARTColor. Utvald basma gav mig alltid överraskningar och det var svårt att förutse ett tydligt resultat. Basma från ett parti, färska förpackningar kan med lika stor sannolikhet måla och inte färga hår, under förutsättning att de är lika med matlagning. Hur man beter sig "Classic" visste jag inte.

Lådan innehåller 125g väska med örtpulver. Det finns inga skräp och damm heller. Nonsens! Jag minns väl att innan sådana lådor var mycket dammiga och smutsiga mina händer med lös pulver.

Utseende / Detaljerad Utrustning:


Och igen KRA-CO-TA! Grind förvånad. Distinkta minnen av kull, dammpartiklar, pinnar från stjälkar, löv, som jag lämnade tidigare på sikten, siktpulver. Den här gången var det inte nödvändigt att siktas. Pulvret är så trevligt och rent, se själv! Naturligtvis är det i jämförelse med "Golden Series" basen något större. Men jag ville köpa denna basma med en stor leverans))

Och så här ser dessa pulver i jämförelse. "Classic" Basma, enligt min mening mer grön och ljus. Hon verkade också mig mer flätig och fuktig vid beröringen, hade en mer uttalad tårtsmak.

ingredienser:
Arter attityd - Indigofera Tinctoria.
Matlagningsprocess:

Mycket ljus basma! Brewed det med vanligt varmt vatten, utan tillsatser. Under tiden jag tvättade mitt hår, plockade hon ut pigmentet perfekt! Jag kommer inte ens berätta, se bilder. Så fantastisk pigmentering!

Efter några minuter:


Jag gillade hur pulvret var förberedt. Han klumpade nästan inte och svullnade. Det var lätt att röra basmen och det höll inte fast vid behållarens väggar, vilket jag ofta hade tidigare. Används också, utan problem, som "Golden", men lite läckande. Med Basma måste du vara försiktig. Något mer vatten i batchen - och lagra med torkdukar torka pannan.
I allmänhet förlåter jag allt detta med örtpulver för färg och dess hållbarhet!

Resultaten av färgningsförfarandet:

Den ursprungliga versionen - färgade indiska hennahårrotar, som Golden Series inte har förändrats helt.

Efter färgning med klassisk basma ARTColor:

Rötterna är målade väldigt ljusa och underbara! Tellingly, efter ett tag blev de ännu mörkare, färgen dök upp och ständigt höll på tvätten. Endast hårbotten tvättades bort från pigmentet. Färgen hålls på plats! Så coolt! Speciellt med tanke på att Basma är instabil, behöver den mer tid för krympning, och jag har grått hår. Naturligtvis är ett sådant resultat bara en gudstjänst för mig!

Allmän syn på håret:


Hårgjuten blå. Tyvärr ojämn. Den här gången fungerade det inte för att jämnt fördela växtbaserade kompositioner längs hårets längd, jag hade bråttom. Som ett resultat stannar någonstans i pigmentet mer, någonstans mindre.

Håret är mycket glänsande efter denna basma, de är mycket tätare. Men torrhet är starkare än Khadi basma. Jag applicerade Lanza Neem Silicone Serum till tipsen.

Sammanfattning:

Jag gillade definitivt "Classic" Basma. Jag förstod inte grunden för "Golden Series" och uppskattade inte det. Han gav inte en färgande effekt, bara förstärkning och profylaktisk. Kanske är det här mitt hårs trick?))

"Klassisk" Basma ArtColor:

Nöjda med slipningen (även om det inte är det tunnaste, är valet ännu mindre)
Utmärkt bryggd och fördelad genom håret
Väl tvättat av vått hår
Utmärkt pigmenterad och resistent
ger vacker glans och jämnhet

Av minuserna - märkbar torrhet och blå pennor))

Jag rekommenderar att du försöker? Självklart! Din erfarenhet kan vara annorlunda än min och mer framgångsrik på grund av personliga egenskaper hos håret och hårbotten.

Indisk eller iransk basma

Tjejer, jag letar efter salonger, hantverkare som specialiserar sig på professionell hennafärgning. Så att du kan välja en nyans utan rött. Samt att leta efter recensioner av de som är hemma målade med henna i kalla choklad nyanser. Som jag förstår är detta inte iransk henna och inte henna + basma, såld i butiker vid varje steg för 50 rubel och nyheten på marknaden är indisk henna. Helst, om salongen / mästaren i Mytishchi. Men Moskva och norra Moskva-regionen övervägs också.

DD, jag vill dela information om indisk henna. Att jämföra den iranska klassiska och indiska (f-m Phytocosmetics), väljer jag sistnämnda. Indisk henna är mer plast när den appliceras, hårfärgen är * smakligare *. Håret blir tjockt, mycket glänsande, passar perfekt, det finns inget antydande av mjäll. Jag är en brunett med en ljust rödaktig nyans av hår i solen, så säger jag genast att jag aldrig använt kemiska färger. Jag färgar det så här: Jag tar 3 pack x 25g indisk henna på min bob-cut haircut. Jag lagar mat i en kaffebryggare 1 glas starkt naturligt kaffe (kaffe ersätter basmu), häll varmt kaffe.

Henna färgning. Vilken henna är bättre?

Koppar och rödhåriga i alla nyanser och oktav, vävning av kastanjnoter - allt detta är som en sång! En sång om hårets färg och deras hälsa! Historiskt fungerade växtpigment som henna, basma och usma som naturliga hårfärger! Förutom de exklusiva nyanser som aldrig kan hända igen till någon annan, säker hår färg Henna och Basma ger håret regeneration, markant motverka förlust, öka tätheten och ge densitet och hår skydd från vardagens stress förpackningar, mekanisk skada och ogynnsamma miljöfaktorer.

Prata idag om Hennes Majestät Henna! Hela tiden betraktades rött hår som en speciell gåva av naturen. Redhead män skilde sig explosivt temperament och oräddhet. Och kvinnor körde män galna, eldiga vattenfall som faller på axlarna. Från tidens oändliga skönheter hade hemligheten att hitta en sådan nyans av hår - hennafärgning! I de norra länderna togs den från Indien och Mellanöstern, där Lawsonia, som definierade Henna i botanik, användes allmänt för hår- och kroppsmålning och var en integrerad del av Indiens och vissa arabiska länder. Skönheten färgade också ögonbrynen med henna, och den här metoden används framgångsrikt i modern kosmetologi.

En gång i tiden erövrade Henna mig också, Hennes naturliga färgning blev min stil! Det fanns många experiment, inte alla framgångsrika - det fanns också ammoniakfri hårfärgning, ny blond hårfärgning och hårfärg under graviditeten. Mitt val för hår är otvetydigt - bara hennafärgning, bara den här metoden för färgning av hår är inte bara säkert, utan helar också helt håret och hårbotten. Att vara mig själv i konsumentkategori, avslöjade jag för mig själv de viktigaste råvarufaktorerna för att utvärdera kvaliteten på henna och naturligtvis beror det slutliga resultatet på det. Nu kan jag med säkerhet säga att Henna i den nationella produktionen av östkvällar är ett idealiskt val, det garanterar ett utmärkt resultat.

Så, de viktigaste råvarufaktorerna för utvärdering av henna eller hur man köper kvalitet henna?

bästa henna - hur man väljer?

För att förstå vilken henna som är bättre för hår måste du först köpa kvalitet Henna. Så det första vi uppmärksammar på:

 1. Sammansättning - det ska vara ren henna utan några kemiska tillsatser, färgämnen och färgfixeringsmedel. Vi letar efter exakt hela Lawsonia - det här är den bästa Henna! När allt kommer omkring kommer bara henatal henna att ha en helande effekt på hårbotten och håret.
 2. Graden av slipning av pulveret, desto finare pulvret är, desto lättare kommer pigmentens utspädning från partiklar av löv av lövsonia och mer kvalitativ färgning att erhållas. Slipning ska vara mycket bra, utan några ingrepp. Ofta fråga frågan: "Vad händer Henna över grå hår bättre?" Svaret är bara fint markerade henna.
 3. Det är också viktigt att notera frånvaron av pulver av olika främmande partiklar, söker vi riktiga x och y, det vill säga pulver av blad lawsonite istället stjälkar pinnar exempel och absolut inte som inte vill möta alternativen "henna", där sand eller grönt pigment lades! Åh skräck! Ja, det är lätt att träffa sådana prover, där sand tillagas tydligen för viktökning. Henna färgning av ett sådant prov kommer inte att kunna ge ditt hår en vacker nyans och terapeutisk effekt på strukturen.
 4. Titta därefter på färgen. Denna faktor är också grundläggande. Färgen på hennapulver ska under inga omständigheter blekna. Färgen varierar från gulgrön till grön kiwi. Och det beror på färgen på henna sorter och platsen för dess tillväxt. Färgen själv är viktig, liksom dess mättnad, eftersom färgen beror på bladens kvalitet. Skuggans ljusstyrka indikerar att unga övre löv användes som råmaterial - elegant hårfärgning garanteras, men en blek skugga av pulver avslöjar användningen av lägre gamla löv och plantstammar som råvaror eller felaktig torkning av råvaror. Här kan du tyvärr gå in i "hantverkare" som lägger till grönt pigment i pulveret för att maskera råvaruproblemen. Lyckligtvis är ett sådant pigment lätt att beräkna; i kombination med vatten kommer pigmentet att avskalas och separeras från den totala massan.
 5. Och här är den femte punkten, mitt favoritstarka ögonblick av högkvalitativ och fräsch henna - det här är lukten. Den bästa hennaen har en fantastisk lukt! Det är så starkt att det bokstavligen omsluter hela utrymmet. Arommättnad är en integrerad indikator på kvalitet!

Föremål om "Färdiga männen" (i citat) finns ofta, det viktigaste är att veta var fångsten är, trots allt, utspädd, tonade, felaktigt torkade och fräsade produkter kommer inte bara att medföra fördelar utan också skada. Henna-märket East Nights gör Henna Coloring till ett trevligt förfarande med ett utmärkt slutresultat!

Hur man gör Henna?

Så läser du recensionen som Henna är bättre, vilket innebär att du redan förstår alla detaljer om hårfärgning! Du är i händerna på högkvalitativa Henna av den nationella produktionen av syriska traditionella kosmetika East Nights. Hur man gör Henna?

Hur många människor, så många åsikter. Och ofta hörde jag tron ​​att det är nödvändigt att göra Henna så här och inte annars, och jag måste lägga till detta och inte alternativen, havet, men eftersom jag har många års erfarenhet av färgning av hår, erbjuder jag dig mina bästa metoder och samtidigt gör jag överblick över de vanligaste alternativen.

 1. Brew henna kokande vatten. En mycket vanlig metod sedan sovjetiska tider. Pigmentet släpps så snabbt som möjligt, men... försvinner också snabbt. När blandningen svalnar och kommer att vara lämplig för applicering på håret, upphör hälften av pigmentet helt enkelt att existera, eftersom det förstörs av högkokpunkten. Det här alternativet kan vara lämpligt för dem som vill ha en liten nyans på håret. Det är bättre att inte använda den här metoden om vi utför henna hårfärgning i koppar och röda nyanser. Även den bästa hennaen med denna metod kan förlora sina färgegenskaper.
 2. Henna på kefir. Vanligtvis används denna metod enligt följande: Henna hälls med vatten med citron eller kefir och lämnas på en kall plats i 5-8 timmar. Trots det faktum att citron och kefir är källor till ett surt medium som är nödvändig för frisättning av pigment, tillåter frånvaron av en vätska med tillräcklig temperatur inte det ljusa pigmentet att fullständigt realiseras i dess naturliga sammansättning. Om henna är färgat med den här metoden noterar du att färgen blir mycket mörk, inte ljus, inte intressant. Ja, självklart, om du gör henna på kefir, så kommer glans- och helande effekten att vara högst, men skuggan kan besvikna. Det bör noteras att färgning enligt detta schema inte beror på användningen av denna metod, men trots det.
 3. Det tredje alternativet är en klassiker och den mest trogen enligt min åsikt, som jag tillämpar regelbundet och helt nöjd med resultatet. Jag rekommenderar att du gör Henna med varmt vatten på 90 grader. Vid denna vattentemperatur öppnar henna pigmentet maximalt och behåller, ökar med tiden. Lös upp hennaen med varmt vatten till konsistensen av flytande grädde, tillsätt en tsk orefinerad arganolja eller hasselnöt för att näring hårsäckarna. I allmänhet kan du lägga till olika oljor, men det finns en del regel. Det är bättre att välja specialiserade oljor för hår eller blandningar. Det ligger inom produktionen av östkvällar och deras främsta fördel är mättnad, vilket innebär att oljor med minimal tillsats kommer att visa sina helande och berikande egenskaper! Använd inte hushållsoljor som solros, oliver och ricinus, de är inte avsedda för hårfärgning, är för tunga och kan sätta sig på håret. Var försiktig med doseringen av starka oljor, en värmefaktor ingår i den naturliga kompositionen, såsom jira, kamferoljor, samt peppar, lök och usmya fröolja. Om du planerar att färga med henna och usmaolja, applicera den med usma bladolja. Du kan också välja en speciell blandning såsom en blandning av oljor, 18 Bedouin en Tash Rasi «krona mitt huvud," olja och fett cobra usma Nimraye «direkt", en blandning av arabisk hår Salima «friskt».

Nu vet du vilken henna är bättre och hur man gör Henna korrekt. Och ändå - var inte rädd för att torka håret i processen med att använda henna. Genom att följa mina rekommendationer kommer du att undvika torrhet, brott och uttorkning av håret! Dessutom har var och en av dig en exklusiv möjlighet att få ett exakt samråd för din hårtyp och deras egenskaper!

Hur färgar Henna hår?

Förresten är Henna East Nights tillgänglig i 2 versioner av olika vikter: 50 gram i lådor och 100 gram i en nationell väska! På tal om dessa underbara väskor kommer jag att berätta mer om någonting! De vet, så svårt och de som har dem är bra och mycket! Jo, hur man gör Henna, vi har redan lärt oss. Människor frågar mig ofta: vilken henna är bättre än iransk eller indisk? För mig personligen är den bästa henna syriska sorter. De har röda-koppar nyanser av medium ljusstyrka. Och idag ser jag syriska Henna Zemars "Lion" utseende. Det återstår att räkna ut hur man färgar hår med henna? Färgning med henna görs på följande sätt - Den beredda blandningen av henna appliceras på förtvättat vått hår (det är också möjligt att applicera henna på håret utan föregående tvättning), men det finns några funktioner i detta alternativ. Vi fördelar massan från rötterna och vidare längs hela längden. För en rikare nyans är det nödvändigt att sätta håret ihop med klämfilm och värme. Om du vill ha en ljusare nyans behöver du inte byta hår.

Exponeringstiden väljs individuellt för den ursprungliga hårfärgen, hårets historia och tillståndet hos kroppen vid färgningstillfället, såväl som det önskade resultatet. Ju mörkare håret, desto längre hårhänna färgas håret, du kan lämna henna för natten. Om håret är lätt eller medelblont, är det 1 timme eller till och med 15-20 minuter tillräckligt. Tvätta Henna med varmt vatten utan schampo. Använd balsam kan bara vara på tipsen för att underlätta hår. Efter hennafärgning är det inte rekommenderat att tvätta håret i 3 dagar, men det är naturligtvis möjligt. Varför? Faktum är att Henna avslöjar pigmentets ljushet och renhet under syrepåverkan under de första 3 dagarna efter färgning.

Håret måste färgas 1 gång 3 veckor, det vill säga som rötterna växer. De första 2 gånger färgar håret längs hela längden. Sedan tona rötterna och 1 gång i 3 månader måla över hårets längd för färgkorrigering.

Vad blandar Henna?

Vi räknade ut hur man gör Henna, men frågan om hur man blandar Henna är också mycket relevant. Men vi måste förstå att skuggan kan förändras ganska väsentligt, om du känner till reglerna för att blanda, kan du uppnå de önskade resultaten! Exempelvis kommer henna och färglös henna att väsentligt försvaga den resulterande nyansen, och många vill ha det, då är detta alternativ för dem, det är mycket väl lämpat för intensiv behandling av hårbotten och hårstrukturen med ytterligare en nyans.

Henna med gurkmeja kommer att ge ditt hår en vacker gyllene nyans. För att erhålla guldtoner är det också nödvändigt att brygga henna på kamillebuljong eller apelsinskalbuljong. Också en variant av mitt framgångsrika experiment! För att få kastanjfärg rekommenderar jag att du blandar henna med basma i ett 1: 1-förhållande.

Coloring henna i färgen på mörk choklad är äkta! Anslut 2 delar av basma och 1 del av henna. Endera 2 delar av woody färgämne (usma) pulver och 1 del henna. Håll så länge som möjligt (nattburk). Brew henna med Basma krävs på samma princip som jag beskrev ovan.

Vill du lägga till ett rött ljus, välj henna med koppar och du kan dessutom brygga henna på rött vin, till exempel på Cahors eller hibiskusbuljong.

Från mig själv säger jag att jag älskar Henna och inte har ändrat den i 17 år! Henna färgning har blivit en av mina favoritbehandlingar. Den bästa henna för mig är Henna East Nights, och vad Henna är bäst för dig - Välj själv! Var vacker! Ta hand om ditt värdefulla hår och välj det bästa för dem! Din Margarita.

Indisk och iransk henna - Välj ett verktyg för hår och ögonbryn

Naturkosmetik blir alltmer populär. Och denna trend är ganska motiverad, eftersom naturläkemedel ofta inte bara är billigare med storleksordning, utan också helt säkert för hälsan.

Varje naturlig ingrediens saknar giftiga ämnen och en mängd olika färgämnen. En av de mest kända naturprodukterna för att färga och stärka håret är henna. Men innan du applicerar den här naturliga komponenten för hår är det värt att ta reda på vad Henna är. I dag i kosmetiska butiker kan du träffa två typer av henna - indiska och iranska, vars egenskaper och handlingsspektrum är olika.

Ursprung och egenskaper hos indiska och iranska henna

Henna eller Henna är ett färgpulver av torkade delar av Lawsonia - en stor buske med vita och rosa blommor. Denna växt växer i torra och heta länder från Nordafrika till Mellanöstern.

De buskar som odlades i Irans ekologiska regioner blir en källa till iransk henna. Under blomningen skördas bladen, torkas och males till ett pulver. Denna färdiga produkt har enorma helande egenskaper, fyllda med vitaminer och biologiskt aktiva substanser.

Pulvret har kraftfulla förstärknings- och regenereringsegenskaper.

Hårfärgning med hjälp av iransk henna har blivit ett av de traditionella sätten att använda produkten. Iranska Henna själv har utmärkta färgegenskaper, men för att förbättra effekten och få flera olika färger tillsätts ytterligare ingredienser till det färdiga pulvret, särskilt kaffe, basma, te, kakao etc.

Indiska henna, som namnet antyder, växer i Indien, där det behandlas. Vad hona är bättre i det här fallet vid första anblicken är det inte möjligt att bestämma, för att i allmänhet är Lawsonia buskar inte annorlunda. Men som matlagningsmetod. I Indien användes Lawsonia inte bara för kosmetiska ändamål, men också färgad ull och tyger med den.

De viktigaste skillnaderna mellan iranska och indiska henna

Skillnaden i egenskaperna hos två till synes identiska växter ligger i klimatet för de stater där de växer. Till exempel har den indiska versionen av lonsoniapulver några fördelar tillsammans med en gäst från Iran. Klimatförhållandena i de två länderna har gjort indianhennan mer varierande när det gäller färgspektrum, vilket erhålls genom färgning med vegetabiliskt pulver.

Så, med hjälp av indiskt pulver kan du få lockar av sådana nyanser:

Många älskare av indisk henna säger också att det har en ganska trevlig arom, men iranska henna har ibland en märklig lukt.

Färgkompositionen för indisk produktion har dessutom en finare slipning, vilket ökar färgningseffekten, bland annat i samband med målningen av gråhår.

Innan du äntligen bestämmer vilken henna som är bättre för håret - iranska eller indiska - måste du vara uppmärksam på kostnaden för kosmetika. För dem som vill spara mer, kommer den iranska versionen att vara mer lämplig, eftersom ett sådant färgpulver kommer att bli mycket billigare än indisk lag. Om kostnaden för hennapulver inte är grundläggande för en kvinna är det värt att föredra indiska produkter.

Vad är henna bra för hår och ögonbryn?

Lawson pulver är inte bara känt som ett naturligt färgämne för älskare av ljusa färger. Det naturliga ursprunget och innehållet hos ett antal användbara biologiskt aktiva komponenter gjorde denna produkt till ett utmärkt styrmedel.

Hälsningsegenskaperna hos henna är så stora att masker med det kan förhindra skallighet. Ämnen som ingår i färgkompositionen bidrar till att binda kollagen i hårbotten och keratinhår. Som ett resultat får krullarna sken och styrka. Dessutom har användningen av henna en positiv effekt på försvagade folliklar, mjäll och intensiv prolaps. Många populära recept som syftar till att stimulera hårväxt inkluderar lawsonpulver.

Hårfärgat med ett sådant naturligt färgämne får extra skydd mot solljus, vind och havsvatten. När det gäller användningen av produkten på ögonbrynen kännetecknas den av förstärkningseffekten och varaktigheten av resultatet efter färgning, vilket inte kan uppnås vid vanlig kemisk måleri.

Vilken henna är bättre: iranska eller indiska Varför?

Indisk henna när färgning anses vara effektivare än iransk. Till skillnad från iranska är dess färgområde mycket bredare. Och viktigast av allt, den indiska hennaen har en finare konsistens av pulver. När den appliceras på håret är den jämnt fördelad och fyller alla hålrummen hos de hårflingor som uppstått, till exempel efter kemisk färgning eller felaktig vård. Henna kuver håret, förtjockar och utjämnar sin struktur. Det förstör inte hårets naturliga pigment och har ingen kemisk effekt under färgning. Därför skadar detta naturliga färgämne, till skillnad från färger, inte håret, det är dessutom ett effektivt terapeutiskt medel.

Båda är bra, om du inte faller för en fejk (från vilken vi är alla oskyddade, och en gång på det börjar vi hacka produkten och undvika det). Jag är själv målade med henna länge. Personligen föredrar jag den iranska. Hon och butiker stöter ofta på. Hennes färg är röd, och indisk färg är något röd. Men både i utseende och lukt är identiska såg jag inte skillnaden.Nästa Artikel
Spiral curling irons