Sparande hårfärger. Vad är de


Hårfärg är den vanligaste proceduren för att ändra utseendet som ett stort antal människor utväg, oberoende av kön och ålder.

Flertalet färgämnen är dock ganska skadliga, så de flesta fläktarnas fläktar letar efter de mest godartade formuleringarna för att ändra hårfärg.

Vad är skillnaden mellan sparsam färg från det vanliga?

Huvudskillnaden mellan den milda färgen från det vanliga är att det skyddar håret från den negativa påverkan.

Att uppnå ett sådant maximalt skydd utförs med hjälp av ett stort antal omsorgsdelar som används vid sammansättningen av sådana färger.

Ett annat alternativ för fördelning av mjuka färgämnen är användningen av naturliga föreningar som har färgningsegenskaper, även vid ljusning av håret, men sådana färgämnen är inte lämpliga för att måla gråhår.

Vad ska man titta efter när man väljer?

När du köper en färgkomposition, som är placerad så mild, måste du vara uppmärksam på:

 • Utgångsdatum. Vid val av färg är det nödvändigt att klargöra inte bara hur länge det passar, men också när det är gjort, eftersom de sparsamma färgerna har en relativt kort hållbarhet.
 • Komposition. Huvudskillnaden för sparsamma kemiska färgkompositioner är det låga innehållet eller den fullständiga frånvaron av ammoniak eller väteperoxid.
 • Motstånd. Denna indikator skiljer det milda hårfärgen, eftersom det inte kan vara resistent på grund av avsaknad av ammoniak och andra aggressiva hjälpämnen.
 • Färgpalett. Mjuk färg kan ändra krullarnas naturliga färg med högst tre toner.
 • Innehållet av fördelaktiga spårämnen och ämnen. I de milda formuleringarna finns de i stora mängder, eftersom de har en omtänksam effekt på färgat hår.

Nästan alla färger som anses vara skonsamma och faller i kategorin professionella motsvarar sådana parametrar.

Vilka färger bör övervägas?

Bland de sparsamma färgerna är de mest populära:

 • "Estelle". De mest populära sparsamma färgerna i detta företag innehåller inte ammoniak i sin komposition. När det gäller användningen av sådan färg kan den, trots sin inställning till den professionella linjen, användas hemma. Slitbanans hållbarhet tillåter inte att använda den för att måla grå hår.
 • "Vella" är ett hårfärg för professionell användning. Mjuka linjer är en palett av ammoniakfria verktyg. Den huvudsakliga skillnaden i färgkompositionerna i denna linje är dess hållbarhet, vilket uppnås genom användning av ytterligare färgnings- och fixeringsmedel. Dessutom, som en del av tillverkarens sparsamma palett, finns det omsorgsämnen som minimerar effekterna av negativa färgämnen.
 • L'Oreal producerar sparsamma färgämnen för både professionell och hemproduktion. Frånvaron av ammoniak i innehållet i sådan färg har emellertid en negativ inverkan på dess kvalitet - den kan måla över gråhår inte mer än femtio procent. Dessutom tvättas det snabbt, vilket ger upphov till tvivel om hållbarheten.
 • Schwarzkopf producerar, liksom de tidigare varumärkena, en rad mjuka hårfärger som kan användas både av professionella och hemma. Förutom det faktum att det inte innehåller ammoniak i dess sammansättning anses det vara en av de mest resistenta föreningarna, som också kan måla över grått hår. Som en del av en sparsam färgpalett, som representeras av ett stort antal färger, finns det vitaminkomplex, liksom syntetiska omvårdnadsämnen som neutraliserar de negativa effekterna av hjälpfärgskompositioner.
 • "Garnier" är en icke-ammoniaklinje av färgkompositioner, som inte bara skadar det färgade håret utan också förbättrar hårets utseende vilket minimerar skillnaden mellan färgat hår och återvunna rötter. Efter färgning med färg från detta företag får håret extra glans. Användning är möjlig både i professionella förhållanden och i hemmet.


Ett stort antal hårfärger ger möjlighet att välja den optimala och mjuka kompositionen för att minimera skador på håret. Men innan du köper är det nödvändigt att noga studera kompositionen, så att den inte innehåller ammoniak och andra aggressiva hjälpämnen, och innehåller också olika vårdgivare.

Mjukt hårfärg: typer och funktioner

Hårfärg idag är en modetrend. En kvinna med naturlig hårfärg kan hittas mindre och mindre. Som med friskt, elastiskt, tjockt hår. Och kärleken att ändra bilden är direkt relaterad till detta. Många målningar med verktyg av dålig kvalitet kan förstöra håret så mycket att sax blir det enda sättet att rädda sina rester. Det är därför milda hårfärger får allt mer popularitet.

Vad är skadan?

Varför är färgning så skadligt för håret? För att radikalt förändra sin färg, är det nödvändigt att tvätta det naturliga pigmentet ur håraxeln och ersätta det med en ny. Om det inte är inmatat, så är det lätt att lätta på håret. När den inte är helt avlägsnad förblir den obehagliga yellownessen, vilket så irriterar kvinnor och förhindrar frisörerna från att uppnå renhet av en ny nyans.

Det är inte lätt att göra det här. Pigmentet är under ett skyddande skikt av kåta vinklar som måste lösas och själva färgen förstörs så att det blir möjligt att tvätta det med vatten. För detta ändamål införs ammoniumnitrat, en aggressiv kemisk förening, som i allmänhet kallas ammoniak, i resistenta färger. Den har en obehaglig stark lukt, torkar håret och irriterar huden.

Ju mörkare hårfärg desto mer aktiv är den kemiska reaktionen där ammoniak är involverad. För att kunna starta det är det nödvändigt att kombinera det med ett oxidationsmedel, vilket är väteperoxid av olika koncentrationer. Ju högre det är, desto sämre är det för håret.

Det är viktigt och tiden exponering färg. Under de första 10 minuterna tränger det mesta av färgen håret in. Och det som återstår på ytan börjar förstöra det. Följaktligen desto längre färgning - desto högre grad av skada. Det är därför att överträffa det är i alla fall inte värt det.

Ammoniakfria färger: Fördelar och nackdelar

Att försöka skydda sitt hår, fler och fler kvinnor väljer ammoniakfria färger. Tyvärr är det allmänt troddat att de är helt ofarliga och kan användas även under graviditeten.

Professionella bekräftar att icke-ammoniakfärger inte verkligen förstör hårstrukturen för mycket, men skadan är fortfarande närvarande.

En helt säker färg är en där det inte finns några kemiska komponenter. Det finns sådana lösningar, men de kan inte tända håret och radikalt ändra sin färg. Med deras hjälp toning, men inte färgning utförs. Pigmentet förblir på ytan av keratinskiktet och tvättas därför snabbt ut.

I ammoniakfria färger ersätts ammoniumnitrat med mindre skadliga föreningar. Detta minskar aktiviteten av en kemisk reaktion, så mindre hår är skadat. Den mjuka hårfärgen har obestridliga fördelar jämfört med långvariga: det spjälkar inte krullarna så mycket och har ingen skarp obehaglig lukt.

Men det finns gott om minus:

 • färgen tvättas snabbt ut eftersom den inte tränger djupt in;
 • skuggan är sällan klar eftersom den är blandad med naturligt pigment;
 • ammoniakfri färg kan inte helt måla över grå hår;
 • de är inte lämpliga för komplexa färgtekniker;
 • Ej lämplig för tunt och mycket skadat hår.
 • kan inte användas under graviditet
 • De är mycket dyrare än vanliga resistenta färger.

Därför är det ibland bättre att färga en gång var 6-8 veckor med en bra hållbar färg och få det önskade resultatet än dubbelt så ofta för att skada håret utan den bazmmaic, men samtidigt uppnå aldrig önskad nyans.

Sparsamma medel

Men är det verkligen omöjligt att färga håret säkert utan att orsaka allvarliga skador på det? Lyckligtvis idag är det redan möjligt. Alla ledande tillverkare är aktivt engagerade i utvecklingen av försiktiga formuleringar. Och inte utan framgång. Många av dem har redan hela linjer av mjuka färger som minimerar håret.

professionell

De mest skonsamma hårfärgerna anses vara professionella. De har ett mycket högt innehåll av färgat pigment, och procentandelen oxidant kan väljas, med fokus på hårets tillstånd och naturliga nyans.

Dessutom finns det i den professionella paletten alltid många färger som enkelt blandas ihop.

Här är en lista över de mest populära varumärkena bland färgämnen:

 1. "Well". Color Touch-linjen gör att du kan färga håret med hög kvalitet, bevara sin naturliga glans och elasticitet, 60-80% färg över grå hår, skilsmässa 1,5-3% med en oxidator.
 2. CHI. Ilonic-linjen är en högteknologisk professionell produkt med silkeproteiner och en speciell patenterad formel som garanterar färgens snabbhet utan att skada hårstrukturen.
 3. "Revlon". Revolnissimo-linjen har en speciell formel som gradvis släpper ut pigment, så att färgen förblir ljus under lång tid, och efter färgning blir håret glatt och glänsande.
 4. "Schwarzkopf". Line Igora - erbjuder den rikaste (ca 100 nyanser) färgpalett, vars sammansättning är berikad med biotin och kiselföreningar som återställer hårets struktur.
 5. Cutrin till. SCC-Reflection-linjen är en finländsk färg av hög kvalitet, vars omsorgs effekt är försedd med ett naturligt tranbärsekstrakt, från vilket håret blir livligt, glänsande och elastiskt.

Vissa kvinnor använder framgångsrikt professionella färger hemma. Dessutom är det lätt att köpa dem idag via Internet eller i specialaffärer.

Men det är viktigt att förstå att du inte bör experimentera med färger själv - du kan få en helt oförutsägbar nyans som kommer att tvättas i 4-6 veckor.

oprofessionellt

Hemma är det bättre att använda icke-professionella färger. Dessutom säljs de omedelbart, komplett med ett oxidationsmedel med önskad koncentration och en balsam som fixar skuggan. Meningar om kvinnor om vilken hårfärg som är mest skonsam, avvikande. Rating av medel som har skrivit de mest positiva recensionerna är följande:

 1. "L'Oreal". Casting Cream Gloss-linjen innehåller 26 vackra nyanser, så nära som möjligt till naturliga, innehåller kunglig gelé som återställer hår i färgningsprocessen.
 2. "Garnier". Color Shine Line erbjuder 16 lysande nyanser. Färgen innehåller naturliga fördelaktiga ingredienser: arganolja och tranbärsekstrakt. De ger hår jämnhet och silkiness.
 3. "Faberlic". Inte för länge sedan lanserade detta företag en rad ammoniakfria färger som berikades med växtekstrakter av lotus och aloe. Glitter och elasticitet ger håret solrosolja och gingko biloba-extrakt.
 4. "Cieza". Line Oleo Intense. Effekten av färgning är jämförbar med professionella färger - färgen hålls under lång tid, och håret förblir smidigt och elastiskt på grund av närvaron av naturliga och eteriska oljor.
 5. "Schwarzkopf". Perfekt Mousse Line är ett mycket lätt och lätt att applicera skum som enkelt kan fördelas genom håret med en vanlig kam. Det målar hår i vackra naturliga nyanser som går upp till 4-6 veckor.

Välja ett icke-ammoniak hårfärg, var noga med att vara uppmärksam på dess sammansättning och kostnad. Det bör inte vara ammoniumnitrat, och ju mer naturliga komponenter desto högre pris. Billigt betyder oftast att det är en vanlig falsk.

Gentle Brightener

Tack vare högteknologin har även relativt säkert hårljus blivit möjligt idag. Det kan inte vara helt ofarligt, men innehållet i användbara komponenter och den låga koncentrationen av oxidationsmedel gör det möjligt att minimera kompositionens destruktiva effekt.

Lättnadspasta och geler anses vara de mest skonsamma. De omsluter varje hår med en tunn film, och reaktionen sker i djupet och inte på ytan. Men det finns inga ammoniakfria klargörare!

Missfärgning av 3 eller flera toner är alltid destruktiv och håret efter det kräver en obligatorisk restaurering. Och om du fortfarande vill bli en blondin - var beredd att ge noggrann vård av ditt hår.

När du bestämmer dig för att lätta rött och svart hår, kom ihåg att de alltid ger yellowness, vilket är helt omöjligt att ta bort. Därför rekommenderas det starkt att färga sådant hår i kallt ljus nyanser. Dessutom har rödhårda kvinnor en varm färgtyp och brunetter har mörka ögon och ögonbryn som inte kommer att harmonisera med platina och grå nyanser.

Färgregler

För att den ammoniakfria färgen ska vara längre måste du använda den ordentligt. Professionella frisörer rekommenderar dig att följa dessa regler:

 • För att lägga en bra färg ska den inte skilja sig från den naturliga med mer än 3-4 nyanser och vara i samma färgområde (varma eller kalla).
 • Färgen ska appliceras på torrt obehandlat hår, vilket inte har några medel för styling eller fixering.
 • Innan du börjar arbeta är det lämpligt att skydda dina händer med handskar, annars kommer huden att fläckas och spår av färg blir svårt att tvätta bort.
 • Det är mycket viktigt att jämnt fördela verktyget över hela längden med en borste så att håret är välfärgat.
 • Tåla kompositionen måste vara minst 15-20 minuter, och om du behöver en djup färg - upp till 30 minuter.
 • Då måste du noggrant tvätta håret med schampo för färgat hår för att slutföra kemiska reaktionen och ta bort resterande färg.
 • Färgen kommer att vara längre om omedelbart efter färgning fixa resultatet med en speciell balsam.

Det är viktigt! Vid återfärgning appliceras kompositionen först på rötterna och efter 10 minuter målar man över den återstående längden.

Att applicera bamzammiachnye färg hade mindre ofta, ungefär en gång i veckan, håret måste färgas. För att göra detta kan du använda tonade schampon eller balsam lämplig färg. Det är önskvärt att detta var ett verktyg av samma tillverkare, vilken färg du har valt.

Vård och omsorg

Hot styling och blåstorkning kommer att skada håret ännu mer, därför är det bättre att minimera termoelementet. Pigmentet förstörs av UV-ljus snabbare. Om du regelbundet applicerar en spray med solskyddsmedel, kommer en ljus nyans att vara längre.

Färgat hår behöver ytterligare näring. Men efter applicering av ammoniakfria färger är det bättre att använda professionella masker. Folk recept är baserade på naturliga oljor, som löser upp det färgade pigmentet och bidrar till snabb utlakning.

5 bästa mjuka hårfärger

Egenskaper i rankningen

Kvinnor gillar att ändra sin bild ofta. Det enklaste sättet att skapa en uppdaterad bild är att ändra hårfärg. För att göra detta finns det många kosmetika. Den vanligaste är vanlig färg. Om det tidigare inkluderades skadliga ämnen, efter det att håret har försämrats, föll ut, irritation och allergier uppstod, har experter idag hittat en lösning på dessa problem.

Förberedelserna på den moderna marknaden kan inte bara effektivt färga, men också återställa och stärka lockar. Sådana färger kallas sparsam. Olika varumärken erbjuder ett brett sortiment av dessa verktyg, vilket ofta förknippar obefintliga fördelar för dem. För att inte misstas med inköp, föreslår vi att du uppmärksammar följande kriterier:

 1. Naturliga ingredienser dominerar i sammansättningen av det sparsamma läkemedlet, och mängden ammoniak reduceras till ett minimum.
 2. Vänta inte på hög motstånd. På grund av bristen på kemikalier, varar färgen högst 2 månader.
 3. Det är nödvändigt att veta att ljusstarkt mörkt hår med hjälp av mild färgning är möjlig endast med 2-3 toner.
 4. Dessutom bör färgen berikas med vitaminkomplex. Detta är speciellt viktigt för ägare av smala split ends. Användbara ingredienser kan bibehålla eller återställa friskt hår.

Det är bättre att välja professionella verktyg. De har utmärkta kvalitetsegenskaper och har mycket positiv feedback från köpare och ledande stylister. Nedan är en rangordning av de bästa mjuka hårfärgerna enligt experter och konsumenter själva.

TOP - 5 bästa mjuka hårfärger

5 Syoss Oleo Intense

En av de mest populära och populära färgerna utan ammoniak. Den främsta fördelen är närvaron i strukturen av naturolja aloe vera, vetexproteiner och vitaminer från grupp B. Tack vare de omsorgsfria komponenterna, tränger verktyget djupt in i håret och ökar färgen. Det närmar och reparerar skadade lockar.

Gamma innehåller 12 nyanser. Rekommenderas mer för naturliga strängar. De som redan har försökt Syoss-egenskaperna på sig var nöjda. Naturligtvis är resultatet inte stabilt nog, men det gäller alla milda färger. I recensionerna pekar kunderna på de viktigaste fördelarna: skydd mot skador, rik färg, harmlöshet, helande effekt.

4 L'Oreal Creme Gloss

En av de bästa säkra färgerna. Den viktigaste vårdande ingrediensen är royal gelé. Främjar näring och hydratisering av lockar under färgning. Regenererar och ger silkiness. Förstärkningen av strukturen sker inte bara utanför, men också inom varje hår. Ger enhetlig färg, orsakar inte allergiska reaktioner. Fungerar bra som en förstärkare av naturlig hårfärg.

Gamma innehåller 28 toner (naturligt och exotiskt). Creme Gloss rekommenderas inte för grå trådar och för förtydligande. Den mjuka formeln bryr sig perfekt för lockar. Den sista touchen är restaureringen med balsam baserad på royal gelé. I recensionerna noterar kunderna den ammoniakfria kompositionen, ekonomisk konsumtion, användarvänlighet och briljanta resultat.

3 MATRIX-färgsynkronisering

Mjuk färg som är speciellt utformad för naturliga eller färgade krullar utan att bli lättare. Återställer nyans med tonkorrigering. Det komplex av ceramider som finns närvarande i kompositionen utspelar hårets porösa yta, vilket bidrar till penetrationen och manifestationen av färg. Visar inte vågar, därför är det helt ofarligt. Produkten utan ammoniak bevarar hårets naturliga hälsa.

Användare noterar att MATRIX ger ljusa, saftiga färger även på gråa trådar. Modern teknik ColorGrip hjälper till att uppnå detta. Färgen innehåller naturlig bas och färgämne, som anpassar sig till hårets naturliga pigment. Jämnt fördelade, högkvalitativa färger. Resultatet är alltid fantastiskt. Curls ser välskötta, blir mer täta och silkeslen, vilket framgår av många kundrecensioner.

2 Wella Professionals Koleston Perfect

Populär krämfärg utan ammoniak. Förtjänade erkännande av ett stort antal konsumenter. Hon föredras av ledande stylister och kvinnor. En stabil intensiv färg och glansig glans uppnås tack vare Triluxiv nanoteknik och en jämn, likformig struktur tack vare lipider. Både naturliga och exklusiva toner är efterfrågan.

Ett av de få sparsamma metoderna Wella Professionals har utmärkt hållbarhet. Detta är en stor fördel. Andra fördelar är garanterad färgning, intensiv färg, naturlig glans, utmärkt omsorg, högkvalitativa komponenter i kompositionen. Koleston Perfekt godkänd av Institute of Trichology och 5 gånger i rad vann SalonStar-priset i kategorin "Bästa färg".

1 Schwarzkopf Professional Igora Vibrance

Recognized som en av de bästa mjuka färgerna. Lätt att använda, har en mjuk gräddig konsistens som är lätt att applicera och tvätta av. Ger djup jämn färg. Den särdrag ligger i tillämpningen av pigmentering av nanoteknik i flera lager. Färgläggning är metoden att införa. På grund av detta uppnås en intensiv ljus nyans utan att rötterna har någon effekt.

Behandlar en rad professionella förberedelser. Det är dock ofta köpt för hemmabruk. Innehåller ett stort antal användbara ingredienser. Bland dem: extrakter av Gardenia, Lychee, vitt te och polynesisk olja. På grund av dem blir hårets struktur jämn och förstärkt. Trots att produkten är mild, mår den perfekt över grå hår. Den har en trevlig arom och en mångsidig palett.

De mest skonsamma hårfärgerna

För framgångsrik färgning tillsatte tillverkare tidigare ammoniak till hårfärger. Det är tack vare denna komponentfärger penetrerad i hårets struktur och färgade det från insidan. För närvarande har många tillverkare övergivit användningen av detta aggressiva element, eftersom det leder till hårets "sjukdom": torrhet, brittleness, split ends etc. De säkraste är bezammiachnyefärger, som framställs av en speciell formel, genom vilken färgpigmentet tränger in i håret utan att skada det.

Topp 10 innehåller de mest godartade hårfärgerna utan ammoniak.

Garnier färg Shine

Garnier färg Shine öppnar de tio mest sparsamma färgerna för färgning av hår. Måla utan ammoniak för 50% målar över grå hår. På grund av de extrakt som ingår i det blir krullarna mjuka efter färgning, och med det korrekta valet av nyans kommer de återvunna rötterna inte att märkas över tiden. Färgen håller fast ca 1,5-2 månader.

Chi Ilonic är en icke-ammoniak, professionell färg som noggrant bryr sig om lockar och återställer dem från insidan. Det kommer att möjliggöra en fullständig regenerering av strängstrukturen, underkastad regelbunden användning av produkten. Efter färgning lyser krullarna vackert, ger elasticitet och styrka. På paletten finns det många nyanser, så att du kan hitta både naturliga och ovanliga. En annan fördel med Chi-serien är god hållbarhet.

Wella Professionals Koleston Perfect

Wella Professionals Koleston Perfect anses vara en av de mest skonsamma hårfärgerna. Triluxiv-tekniken, den underliggande krämfärgen, ger en lysande, rik, levande färg, som kan bibehålla intensiteten under lång tid. Inbegripet i lipiderna, tränger in i hårets porösa zon, justerar deras struktur, vilket gör den mer enhetlig.

L'Oreal Inoa ODS2

L'Oreal Inoa ODS2 är ett professionellt, ammoniakfritt hårfärg som bryr sig om hår utan att skada dess struktur. Färgen är baserad på oljeleveranssystemets teknik (leverans av färgämne med olja), vilket gör att du kan få mycket resistenta och vackra ljusa, mättade färger. Färgen innehåller inte ammoniak, ger en ljusning av 3 toner eller en ton-till-ton färgning, fyller helt det grå håret utan att skada strukturen. Under färgningsprocessen, tack vare den unika ODS2-tekniken, berikar färgen strukturen hos varje hår med speciella aktiva och skyddande element, samtidigt som man förhindrar förlust av färg och skada efter proceduren. Färgen blandar omedelbart med oxidenten, är mycket lätt att applicera och har inga irriterande eller negativa effekter på hårbotten.

Syoss Oleo Intense

Syoss Oleo Intense är en ammoniakfri färg som försiktigt bryr sig om lockningar efter färgning. På grund av närvaron av oljor tränger produkten djupt in i krullarnas struktur och utför funktionen av en färgförstärkare. Dessutom återställer verktyget effektivt och närmar sig den skadade hårstrukturen.

Schwarzkopf Professional Igora Vibrance

Schwarzkopf Professional Igora Vibrance finns på listan över de mest skonsamma hårfärgerna. Ammoniakfri krämfärg, otroligt mjuk, lätt att blanda, lätt att applicera och tvätta bort efter färgningsproceduren. Nu kan detta färgämne skapa det mest ljusa och saftiga färgresultatet - 70% mer mättnad och utstrålning. Innovativ pigmenteringsteknik med flera lager skapar färg genom överlagring, skikt för lager, vilket gör det möjligt att skapa färska, intensiva nyanser samtidigt som effekten av återvunna rötter minimeras. Färgformeln innehåller polynesisk olja och Gardenia blomst extrakt, vilket stärker hårets yta, gör det mer ömt och smidigt och förbättrar färgens reflektion.

L'Oreal Creme Gloss

L'Oreal Creme Gloss är en av de säkraste färgerna för friskt hår utan ammoniak. Dess huvudsakliga komponent är kunglig gelé, som bryr sig om hår redan vid färgsteget. Det är detta som närmar och fuktar, ger en vacker glans och återställer strängar på kortast möjliga tid. Förstärkning av deras struktur sker inte bara i yttre, men också i inre skikt. Den andra användbara komponenten är den ursprungliga doften med doften av vilda bär, vilket ger kompositionen en mycket trevlig arom. Och den sista ingrediensen är en fuktgivande balm. Det fixar resultatet och förseglar användbara ämnen i strängarna.

MATRIX-färgsynkronisering

MATRIX Color Sync är en mild ammoniakfri hårfärg. Färgen skapar en ny nyans på naturligt hår eller på tidigare färgat utan att bli lättare. Color Sink används för att återställa skuggan av resistenta färgämnen, liksom för färgkorrigering. Formeln för ett omsorgsfullt och regenererande komplex av ceramider hjälper till att anpassa hårets porösa områden, vilket underlättar absorptionen och utvecklingen av färgämnet. Formeln utan ammoniak tillåter dig att maximera strängarnas hälsa. Färgen avslöjar inte nagelbandet och är därför helt ofarligt och säkert.

Matrix Socolor Beauty

Matrix Socolor Beauty är en av de mest skonsamma hårfärgerna. Det hjälper till att uppnå önskad nyans utan att skada håret. Den innovativa formeln för färgkomposition kombineras idealiskt med strängarnas naturliga färg. Den patenterade tekniken gör det möjligt att få den mest naturliga och likformiga nyansen, och bidrar också till den fulla målarfärgen av grått hår och bibehåller färgmättnad så länge som möjligt. Färgpaletten i färgfärgerna Sokolor Beauty Matrix innehåller maximalt en naturlig bas, som bildar ett naturligt och strålande utseende på lockor efter färgning.

Estel Sense De Luxe

Estel Sense De Luxe toppar listan över de mest skonsamma hårfärgerna. Den är idealisk för toning och justering av färg längs hela längden. Färgen förvarar försiktigt och noggrant trådarna, vilket ger dem en djup, livlig nyans och glans utan att störa det naturliga pigmentet. För ägare av ljusa och blonda krullar kommer det att finnas mycket fler alternativ för att ändra den ursprungliga färgen, medan den nya färgen kommer att tvättas av gradvis och jämnt längs hela längden, vilket ger upphov till den ursprungliga tonen. Estel De Luxe Sense har en mycket märkbar positiv effekt på lösa, livlösa strängar. På grund av kompositionen berikad med ytterligare komponenter (panthenol, olivoljaxtrakt, keratinkomplex) kommer krullarna att bli livligare och snyggare.

Mjukt hårfärg: fördelarna och nackdelarna

Självklart vill alla kvinnor ha tjockt, vackert och friskt hår. Vad de inte gör för detta bara är att de köper alla typer av starka schampon, använd balm, frizz och jämnt ut. Kosmetiska manipuleringar har inga gränser! Men en ny årstid kommer, mode förändras, eller bara en tanke uppstår i en vacker kvinnas huvud - kommer det inte att ändra min bild? Enig, förvärva en ny sak, göra en annan frisyr och ommåla håret, flickan förvandlas. Makt framstår, problem glömmas och en helt annan person tittar på dig från spegeln: självförtroende, charmig och lockande mäns synpunkter. Men är förändringen för kvinnornas hår så smärtfri?

Idag erbjuder tillverkare ett stort urval olika produkter för färgning. Dessa mjuka hårfärger lovar varaktig färg, effektivitet, toning av grått hår och överst på allt - ingen skada, bevarande av hälsa och skönhet. Vi föreslår att ta reda på om sådana försäkringar är riktigt rimliga och sanna.

Färgläggning igår och idag

Hårfärger användes även av våra mormor, bara deras komposition var något annorlunda. Vissa populära recept är fortfarande i bruk. Så vi har nått henna och basma, som fortsätter att använda kvinnorna i den äldre generationen. Och inte så många år sedan för att ändra bilden använde de tinktur av kamille, buttercup, Sophora, cikoriafrön eller rabarber, samt en nötskal, betor och saffran.

Idag är hårfärger komplexa kemiska föreningar, där tillverkare nyligen har börjat lägga till växtekstrakter. Detta görs för att inte förbättra färgverkan, men för en terapeutisk effekt. Du får en produkt med effekten av "två i ett" - med det ändrar du färgen och läker håret. Den största nackdelen med färgämnen baserad på naturliga ingredienser är emellertid ett smalt utbud av nyanser. En verkligt ljus färg kan erhållas med endast syntetiska komponenter som naturligt påverkar hårstrukturen. När det gäller naturliga produkter färgar de bara håret i kopparbruna toner. I det här fallet kan resultatet vara oförutsägbart.

Färger gjorda på basis av salter av olika metaller (till exempel mangan, nickel, kobolt och järn) liknar gouaches - de täcker bara hårets yta. Med hjälp kan du få ett brett utbud av nyanser.

Några moderna produkter är oxidativa färgämnen som inte bara täcker håret utan också penetrerar inuti, deltar i kemiska reaktioner, varefter du hittar önskad färg. Färgning är en process med flera steg. Vid det inledande skedet är färgämnesmolekylerna så stora att de inte kan komma in i håren. För detta behandlas sistnämnda med en ammoniaklösning - då sväller de och passerar de nödvändiga elementen. Som ett resultat ger färgen, som bildar en förbindelse med keratin, den förväntade effekten, vilket är omöjligt att eliminera genom mekanisk verkan, t ex genom tvättning.

Själva processen med oxidation, som tar ungefär tjugo minuter, sker när två komponenter som ingår i varje färg går med. Färg, inåt, ger håren en ny färg tills dess yta återgår till sitt vanliga tillstånd. Faktum är att under färgen blir de till en "sillben" - hårflakorna öppnas för att missa de nödvändiga molekylerna. Efter en tid stänger de, "stänger" färgen, varför du kan njuta av en ny nyans under lång tid.

Färgproduktens komponenter kan delas upp i tre delar: basen, stabilisatorn och modifieraren. De två sista elementen är inte inblandade i toningprocessen, men påverkar färgens intensitet och dess bevarande. Om du bara använder basen, kommer den nya nyansen snabbt att blekna (denna effekt tillhandahålls av speciella färgskampor och skum, som inte innehåller stabilisatorer).

Mjuk färg: Fördelar och nackdelar

I dag är de flesta färgerna gjorda på basis av krämemulsion, vilket inte bara ger användarvänlighet utan även färgning av hög kvalitet. För att inte skölja håret och behålla sin hälsa och naturliga sken så länge som möjligt rekommenderar experter att använda ammoniakfria produkter. Sådana kosmetika, enligt stylister, den mest skonsamma.

Noggrann färgning

Kvinnor som föredrar långlivade färgämnen, märker efter en viss tid att håret blir matt, ständigt bryts. De skyldiga till detta - ammoniak och väteperoxid, som ingår i färgämnena. Den första är en färglös gas som förstör hårets yta och därmed öppnar färgen för färgämnet och underlättar dess penetration. Sedan kommer nästa element i spel, vilket förstör det naturliga pigmentet, vilket ger möjlighet till en ny nyans. Resultatet är att färgen varar lång tid, men hårets struktur förändras - de torkar ut och försvagar.

Ammoniak är frånvarande i mild kosmetika, och procentandelen väteperoxid är signifikant reducerad. I detta fall omsluter färgen hårets naturliga pigment, men tränger inte in i sig och skadar inte dem. Därför är proceduren smärtfri och anses vara försiktig på ditt hår.

Färg plus restaurering

Milda ammoniakfria färger har en dubbel effekt - färga håret och behandla det. Ofta innehåller sådana produkter ett komplex av vitaminer (grupp B) och användbara växtekstrakter, till exempel björk eller hirs, valnötskal eller druvfrö. Dessa komponenter skyddar håret mot de skadliga effekterna av ultravioletta strålar, överdriver inte dem, hjälper till att behålla fukt inuti, och normaliserar även sebaceous körtlar, mättar och förstärker rotfolliklarna, förbättrar blodflödet.

De som har en tunn, tråkig, smärtsam hårtyp, rekommenderar experter att använda för att måla besazamachnye-produkter som fungerar positivt. Tack vare de vitaminer som finns i dem blir hårets naturliga nyans mer mättad, silkiness och glans kommer att dyka upp.

Om du är en experimenterare i din själ och gillar att ändra din bild, så är ett medel utan ammoniak vad läkaren föreskrev. Ett sådant färgämne tvättas snabbt, så om erfarenheten misslyckades och den nya färgen visade sig vara annorlunda än vad du förväntade dig, så kommer det inte att spåras inom en och en halv månad. Dessutom är det möjligt, utan att skada håret, att korrigera färgen med en annan mild färg.

Ett annat stort plus är att det efterhand tvättas bort, kosmetika lämnar inte en märkbar gräns mellan rötterna och den färgade delen av krullarna. I det här fallet, med regelbunden användning, absorberas färgämnet i håret, därför är det i framtiden inte nödvändigt att applicera agenten till hela längden - endast vissa områden på huvudet kan bearbetas.

Nackdelar med ammoniakfri produkt

Sådana färgämnen är ganska capricious. En professionell hjälp kan inte undvikas om det är nödvändigt att radikalt byta, måla över grått hår eller lysa upp. Att använda bezammiachkuyu kosmetika hemma måste du ha viss kunskap om färg och känna till nyanser av förfarandet. Annars kan du bli absolut inte det resultat som förväntades. Dessutom rekommenderas den gråhåriga damen att välja ett beständigt verktyg, vilket inkluderar färglös gas och väteperoxid. En mer mild produkt kommer inte att kunna måla helt över de gråa områdena. Undantaget är professionell icke-ammoniakfärgning med speciella fixeringsmedel.

En annan nackdel är den kortsiktiga effekten. Dess tillverkare hävdar att färgen inte tvättas bort till sex veckor, men i praktiken är denna period mycket mindre. Ofta med varje kontakt med vatten och schampo, färgen bleknar och lämnar en rödaktig nyans. Därför måste färgning upprepas mycket tidigare än tillverkarna lovar. Man bör också komma ihåg att en mörkbrinn brunett inte kommer att kunna bli en blondin i ett förfarande. Håret tänds bara i två eller tre toner, med undantag för endast professionella medel.

Ammoniakfria färger är flera gånger dyrare än deras mindre godartade motsvarigheter. Naturligtvis kommer målning med ett sådant verktyg i kabinen också att resultera i mer än en kopeck. Om du hittar en billig version av den här produkten, skynd dig inte för att köpa den: det är säkert en falsk.

Korrekt färgning: några tips

Om du bestämmer dig för att utföra proceduren själv, hjälper våra råd dig att göra det korrekt. Tvätta först inte ditt hår innan du börjar färgningen, annars kommer färgen att dröja en stund. Det är dock fortfarande bättre att vägra stylingprodukter (lack, gel eller skum etc.), annars kan en oväntad effekt vara en kemisk reaktion.

Använd sedan handskar och använd en speciell borste för att jämnt fördela färgen över hela längden och håret ska vara torrt. Efter en halvtimma, tvätta håret med schampo och använd en återställande balsam och gelfixare.

Om du utför proceduren, målar du bara över de regrowna områdena, täcker sedan rötterna med agenten och sedan (vänta femton minuter) resten av håret.

Välja färg, var noga med att fokusera på dess sammansättning. Om istället för ammoniak anger producenten aminer eller natriumbenzoat, kommer färgningen inte att passera utan spår. Dessa kemiska komponenter eliminerar de positiva effekterna av vitaminer och växtekstrakter i kosmetika.

Efter färgning är det viktigaste att stödja och återställa håret. Även den mest godartade åtgärden kan inte helt skydda dem. Särskilt hårt hår går genom övergången från mörk till ljus.

Frisörer rekommenderas att förbereda sig för förfarandet i förväg (ungefär en vecka). För att göra detta, applicera dagliga och fuktgivande balm på håret. Stylingprodukterna, som innehåller speciella "omtänksamma" komponenter, har också en fördelaktig effekt.

För att hålla effekten längre, använd shampoo för färgat hår. De skyddar inte bara mot snabb spolning utan innehåller även solfilter som eliminerar de negativa effekterna av ultraviolett strålning. Idag har ett sådant terapeutiskt medel som serum med växtekstrakter blivit populärt.

Det är användbart att dricka en kurs av vitaminer. Tillverkare producerar speciella produkter vars åtgärder syftar till att stärka håret. Glöm inte en hälsosam åtta timmars sömn och rätt näring. Använd bra massagekamper, lämna inte ditt hår flätat hela natten, och då kan du alltid vara stolt över ditt hår.

Tips mästare

Mjukt hårfärg: typer och funktioner. Hårfärg idag är en modetrend. En kvinna med naturlig hårfärg kan hittas mindre och mindre. De mest skonsamma hårfärgerna anses vara professionella.

Mjukt hårfärg - vilka färgämnen är de säkraste

Hårfärg idag är en modetrend. En kvinna med naturlig hårfärg kan hittas mindre och mindre. Som med friskt, elastiskt, tjockt hår. Och kärleken att ändra bilden är direkt relaterad till detta. Många målningar med verktyg av dålig kvalitet kan förstöra håret så mycket att sax blir det enda sättet att rädda sina rester. Det är därför milda hårfärger får allt mer popularitet.

Vad är skadan?

Varför är färgning så skadligt för håret? För att radikalt förändra sin färg, är det nödvändigt att tvätta det naturliga pigmentet ur håraxeln och ersätta det med en ny. Om det inte är inmatat, så är det lätt att lätta på håret. När den inte är helt avlägsnad förblir den obehagliga yellownessen, vilket så irriterar kvinnor och förhindrar frisörerna från att uppnå renhet av en ny nyans.

Det är inte lätt att göra det här. Pigmentet är under ett skyddande skikt av kåta vinklar som måste lösas och själva färgen förstörs så att det blir möjligt att tvätta det med vatten. För detta ändamål införs ammoniumnitrat, en aggressiv kemisk förening, som i allmänhet kallas ammoniak, i resistenta färger. Den har en obehaglig stark lukt, torkar håret och irriterar huden.

Ju mörkare hårfärg desto mer aktiv är den kemiska reaktionen där ammoniak är involverad. För att kunna starta det är det nödvändigt att kombinera det med ett oxidationsmedel, vilket är väteperoxid av olika koncentrationer. Ju högre det är, desto sämre är det för håret.

Det är viktigt och tiden exponering färg. Under de första 10 minuterna tränger det mesta av färgen håret in. Och det som återstår på ytan börjar förstöra det. Följaktligen desto längre färgning - desto högre grad av skada. Det är därför att överträffa det är i alla fall inte värt det.

Ammoniakfria färger: Fördelar och nackdelar

Att försöka skydda sitt hår, fler och fler kvinnor väljer ammoniakfria färger. Tyvärr är det allmänt troddat att de är helt ofarliga och kan användas även under graviditeten.

Professionella bekräftar att icke-ammoniakfärger inte verkligen förstör hårstrukturen för mycket, men skadan är fortfarande närvarande.

En helt säker färg är en där det inte finns några kemiska komponenter. Det finns sådana lösningar, men de kan inte tända håret och radikalt ändra sin färg. Med deras hjälp toning, men inte färgning utförs. Pigmentet förblir på ytan av keratinskiktet och tvättas därför snabbt ut.

I ammoniakfria färger ersätts ammoniumnitrat med mindre skadliga föreningar. Detta minskar aktiviteten av en kemisk reaktion, så mindre hår är skadat. Den mjuka hårfärgen har obestridliga fördelar jämfört med långvariga: det spjälkar inte krullarna så mycket och har ingen skarp obehaglig lukt.

Men det finns gott om minus:

 • färgen tvättas snabbt ut eftersom den inte tränger djupt in;
 • skuggan är sällan klar eftersom den är blandad med naturligt pigment;
 • ammoniakfri färg kan inte helt måla över grå hår;
 • de är inte lämpliga för komplexa färgtekniker;
 • Ej lämplig för tunt och mycket skadat hår.
 • kan inte användas under graviditet
 • De är mycket dyrare än vanliga resistenta färger.

Därför är det ibland bättre att färga en gång var 6-8 veckor med en bra hållbar färg och få det önskade resultatet än dubbelt så ofta för att skada håret utan den bazmmaic, men samtidigt uppnå aldrig önskad nyans.

Sparsamma medel

Men är det verkligen omöjligt att färga håret säkert utan att orsaka allvarliga skador på det? Lyckligtvis idag är det redan möjligt. Alla ledande tillverkare är aktivt engagerade i utvecklingen av försiktiga formuleringar. Och inte utan framgång. Många av dem har redan hela linjer av mjuka färger som minimerar håret.

professionell

De mest skonsamma hårfärgerna anses vara professionella. De har ett mycket högt innehåll av färgat pigment, och procentandelen oxidant kan väljas, med fokus på hårets tillstånd och naturliga nyans.

Dessutom finns det i den professionella paletten alltid många färger som enkelt blandas ihop.

Här är en lista över de mest populära varumärkena bland färgämnen:

 1. "Well". Color Touch-linjen gör att du kan färga håret med hög kvalitet, bevara sin naturliga glans och elasticitet, 60-80% färg över grå hår, skilsmässa 1,5-3% med en oxidator.
 2. CHI. Ilonic-linjen är en högteknologisk professionell produkt med silkeproteiner och en speciell patenterad formel som garanterar färgens snabbhet utan att skada hårstrukturen.
 3. "Revlon". Revolnissimo-linjen har en speciell formel som gradvis släpper ut pigment, så att färgen förblir ljus under lång tid, och efter färgning blir håret glatt och glänsande.
 4. "Schwarzkopf". Line Igora - erbjuder den rikaste (ca 100 nyanser) färgpalett, vars sammansättning är berikad med biotin och kiselföreningar som återställer hårets struktur.
 5. Cutrin till. SCC-Reflection-linjen är en finländsk färg av hög kvalitet, vars omsorgs effekt är försedd med ett naturligt tranbärsekstrakt, från vilket håret blir livligt, glänsande och elastiskt.

Vissa kvinnor använder framgångsrikt professionella färger hemma. Dessutom är det lätt att köpa dem idag via Internet eller i specialaffärer.

Men det är viktigt att förstå att du inte bör experimentera med färger själv - du kan få en helt oförutsägbar nyans som kommer att tvättas i 4-6 veckor.

oprofessionellt

Hemma är det bättre att använda icke-professionella färger. Dessutom säljs de omedelbart, komplett med ett oxidationsmedel med önskad koncentration och en balsam som fixar skuggan. Meningar om kvinnor om vilken hårfärg som är mest skonsam, avvikande. Rating av medel som har skrivit de mest positiva recensionerna är följande:

 1. "L'Oreal". Casting Cream Gloss-linjen innehåller 26 vackra nyanser, så nära som möjligt till naturliga, innehåller kunglig gelé som återställer hår i färgningsprocessen.
 2. "Garnier". Color Shine Line erbjuder 16 lysande nyanser. Färgen innehåller naturliga fördelaktiga ingredienser: arganolja och tranbärsekstrakt. De ger hår jämnhet och silkiness.
 3. "Faberlic". Inte för länge sedan lanserade detta företag en rad ammoniakfria färger som berikades med växtekstrakter av lotus och aloe. Glitter och elasticitet ger håret solrosolja och gingko biloba-extrakt.
 4. "Cieza". Line Oleo Intense. Effekten av färgning är jämförbar med professionella färger - färgen hålls under lång tid, och håret förblir smidigt och elastiskt på grund av närvaron av naturliga och eteriska oljor.
 5. "Schwarzkopf". Perfekt Mousse Line är ett mycket lätt och lätt att applicera skum som enkelt kan fördelas genom håret med en vanlig kam. Det målar hår i vackra naturliga nyanser som går upp till 4-6 veckor.

Välja ett icke-ammoniak hårfärg, var noga med att vara uppmärksam på dess sammansättning och kostnad. Det bör inte vara ammoniumnitrat, och ju mer naturliga komponenter desto högre pris. Billigt betyder oftast att det är en vanlig falsk.

Gentle Brightener

Tack vare högteknologin har även relativt säkert hårljus blivit möjligt idag. Det kan inte vara helt ofarligt, men innehållet i användbara komponenter och den låga koncentrationen av oxidationsmedel gör det möjligt att minimera kompositionens destruktiva effekt.

Lättnadspasta och geler anses vara de mest skonsamma. De omsluter varje hår med en tunn film, och reaktionen sker i djupet och inte på ytan. Men det finns inga ammoniakfria klargörare!

Missfärgning av 3 eller flera toner är alltid destruktiv och håret efter det kräver en obligatorisk restaurering. Och om du fortfarande vill bli en blondin - var beredd att ge noggrann vård av ditt hår.

När du bestämmer dig för att lätta rött och svart hår, kom ihåg att de alltid ger yellowness, vilket är helt omöjligt att ta bort. Därför rekommenderas det starkt att färga sådant hår i kallt ljus nyanser. Dessutom har rödhårda kvinnor en varm färgtyp och brunetter har mörka ögon och ögonbryn som inte kommer att harmonisera med platina och grå nyanser.

Färgregler

För att den ammoniakfria färgen ska vara längre måste du använda den ordentligt. Professionella frisörer rekommenderar dig att följa dessa regler:

Det är viktigt! Vid återfärgning appliceras kompositionen först på rötterna och efter 10 minuter målar man över den återstående längden.

Att applicera bamzammiachnye färg hade mindre ofta, ungefär en gång i veckan, håret måste färgas. För att göra detta kan du använda tonade schampon eller balsam lämplig färg. Det är önskvärt att detta var ett verktyg av samma tillverkare, vilken färg du har valt.

Vård och omsorg

Hot styling och blåstorkning kommer att skada håret ännu mer, därför är det bättre att minimera termoelementet. Pigmentet förstörs av UV-ljus snabbare. Om du regelbundet applicerar en spray med solskyddsmedel, kommer en ljus nyans att vara längre.

Färgat hår behöver ytterligare näring. Men efter applicering av ammoniakfria färger är det bättre att använda professionella masker. Folk recept är baserade på naturliga oljor, som löser upp det färgade pigmentet och bidrar till snabb utlakning.

Författaren: Anna Alexandrova

Professionellt hårfärg utan ammoniak har ett antal fördelar jämfört med produkter med högt innehåll av skadliga komponenter. Du kan använda den milda färgen inte mer än 1 gång per månad. Video: Vad är det säkraste hårfärgen?

Mjukt hårfärg

En metod som hjälper till att snabbt ändra bilden, är en persons humör hårfärgning. En sådan transformation hade tidigare en stor nackdel - försämringen av trådarna och hårbotten. Moderna kosmetologer har utvecklat en mild hårfärg som kan tränga in i strukturen, ge skugga utan att orsaka allergier och skador.

Är ammoniakfri färg lämplig för hår

Professionell hårfärg utan ammoniak har flera fördelar jämfört med produkter med högt innehåll av skadliga komponenter:

 • mjuk inverkan (fungerar på ytan);
 • ingen skada på strängarnas struktur
 • kompositionen ger näring till hårbotten;
 • innehåller väteperoxid, men i små mängder;
 • återvänder till livskadade strängar.

Som med alla verktyg som skapats för vård har harmlös hårfärg mindre nackdelar:

 • lågt motstånd (skugga kan hålla upp till 1,5 månader);
 • höga kostnader för kompositionen;
 • oförmågan att måla över grått hår;
 • litet intervall vid förtydligande (1-2 toner, inte mer).

Tryggt hårfärg har en dubbel effekt: färgning, restaurering. Detta verktyg ger näring till hårbotten med nödvändiga vitaminer, aminosyror, på grund av att det innehåller naturliga växtekstrakter. Som du vet har någon naturlig komponent särskilda näringsmässiga, helande egenskaper - den används ofta i kosmetologi.

Vad ska vara en bra icke-ammoniak hårfärg

En kvalitetsprodukt är lätt att känna igen bland ett brett utbud av följande egenskaper:

 • Vid framställning av kompositionen finns ingen skarp lukt av ammoniak (dess innehåll reduceras till ett minimum);
 • aktiv ingrediens har ett naturligt ursprung
 • Förekomsten av satsnummer på förpackningen (garanterar den officiella produktionen av medel).
 • måttlig hållbarhet (resultatet varar inte längre än 1,5 månader);
 • noggrann inverkan (även efter täta användningsområden blir inte sköra);
 • Paketet innehåller balsam för färgad hårvård.

Naturliga tint hårprodukter

Från tidigt tider, när det inte fanns möjlighet att använda kemiskt hårfärg, använde man avkok, växtinfusioner (kamomill, rabarberrot, björkknoppar och andra). De naturliga färgämnena är kända Henna, Basma. De innehåller vitaminer som aktiverar hårfolliklarnas viktiga funktioner. Sådana medel lägger till sken, silkiness, betonar de naturliga skönheten i strängarna.

Den bästa sparsamma färgen

Butikerna är fyllda med olika märken av färger, bland dem: Loreal, Wella, Schwarzkopf, Garnier och andra. Deras tillverkare, försöker behålla varumärket, utvecklar nya verktygslinjer, bland annat säkra målarfärger. Så skapar Schwarzkopf sina produkter baserat på extrakt av vitt te, lökfrukt. Denna serie kan inte bara färga håret utan också mätta dem med användbara element.

Mark Garnier föreslog Color Color-linjen, som enligt deras mening kan användas för att tona strängarna och måla över gråhår. Användningen av ett sådant verktyg kan ge en rik ljus eller mörk nyans utan att skada huden. Detta görs av innehållet av tranbärsekstrakt och arganolja. Praktisk färg för grå hår utan ammoniak kommer att klara även med helt blekta lås.

Noggrann process för att byta hårfärg uppstår på grund av färgschampon och mousses. Bland de välkända ledande platserna upptagna av en serie Wella och Loreal. Deras mönster kan återuppliva strängar, göra dem silkeslösa, lätta, lägga till sken, stärka hårrotet. Det som är viktigt är att de arbetar på ytan. Durability tonfonder små.

professionell

Jag undrar vad som betyder att använda stjärnorna av bio, tv? Naturligtvis professionell. Dessa är italienska produkter med mild effekt. Dessa inkluderar följande märken: Framezi, Kemon, Bareks, Lisap Milano och andra. Denna produkt innehåller en naturlig färgkomponent, på grund av vilken huden kvarstår fuktad och resultatet av färgning är fantastiskt.

Tinting agenter

Förutom sparsamt hårfärg bör toningmedel innehålla en minsta mängd väteperoxid. Färgprocessen involverar omslutande, vilket skapar en toningfilm på ytan (reaktionen sker utan att hårstrukturen skadas). Användningen av en sådan komposition förbättrar ståndarnas tillstånd, underlättar kammarprocessen, ger en mjuk färg.

Användarvillkor

För att uppnå önskat resultat, för att inte skada, måste du följa följande rekommendationer:

 1. innan du applicerar kompositionen för att testa produktens allergenicitet (smörj handleden och vänta 15-20 minuter);
 2. Tvätta håret innan du applicerar kompositionen är inte nödvändigt.
 3. var noga med att ta bort kosmetika från hårets yta och deras rötter;
 4. Innan du använder, studera instruktionerna (oftast appliceras färgen på torra trådar);
 5. Applicera sparsam färg kan inte mer än 1 gång per månad.

Video: Vad är det säkraste hårfärgen

recensioner

Veronica, 23 år: Jag använder den mjuka färgen av Garnier-märket (blond skugga). Innan det försökte hon få den önskade färgen under en lång tid, och hennes hår blev skört, torrt. Vad ska man göra: behåll färgen eller behandla trådarna? En vän kom till undsättning som rådde om detta varumärke. Efter att ha använt det började krullarna se naturligt ut (glänsande, lydig).

Elena, 31: Jag har använt den långvariga färgen av L'Oreal Casting Cream Gloss-serien. Resultatet passar mig (färgen är mättad, blir mer lydig). Jag tycker om det faktum att under färgåterprocessen finns det inte mer ammoniaklukt och det finns en behaglig bäraroma. Det är ett stort nöje inte bara för mig, men också för mina släktingar (jag målar hemma).

Margarita, 35 år: En mild hårfärg är en riktig hitta för mig. Jag spenderar färgningsproceduren ofta, och för några månader sedan märkte jag en försämring av strängarnas tillstånd: de blev sköra och torra. När jag gick på salongen lärde jag mig om förekomsten av ett sådant verktyg (utan ammoniak). Jag var nöjd med resultatet: Efter den första applikationen kände jag hårets mjukhet.

Välj det mest skonsamma hårfärgen. Professionell krämfärg för blondiner Kapous. En serie ammoniumfria färger är representerad av nästan sju dussin nyanser, vilket gör att du kan välja färgen på även den mest krävande unga damen.

Mjukt hårfärg: En översyn av de mest ofarliga färgerna från L'Oreal, Estelle, Garnier och Ciez

Förändringar i kvinnans bild är inte bara en annan flyktig önskan, när du gör något nytt i ditt utseende börjar en kvinna att känna sig annorlunda. Detta steg hjälper till att få självförtroende och dess attraktivitet, och därför är alla mycket seriösa om färgning av hår. Sådana förändringar är glädjande för ögat, men är de säkra för hårets hälsa? Det är ingen hemlighet för alla som färgämnen har bland ingredienserna aggressiva kemiska föreningar som kan destruktivt påverka hårets struktur. För att ge kvinnor större frihet att förbättra sin bild har kosmetiska företag utvecklat en serie ammoniakfria, mjuka färger, vars användning är säkrare.

Varför färger utan ammoniak är mest godartade?

För att håret ska färgas i en viss färg är det nödvändigt att det sväller och vågorna öppnas. I konventionella färgämnesformuleringar var ammoniumhydroxid eller helt enkelt ammoniak ansvarig för detta. Men denna komponent är ganska aggressiv och leder till uttorkningen av håret, ökar dess ömhet och kan provocera ett tvärsnitt av tipsen i framtiden.

De så kallade ammoniakfria färgerna har i sin sammansättning mer godartade derivatkomponenter som har en liknande effekt men mindre uttalad skada. Varken stark irritation i huden, eller någon speciell lukt sådana komponenter provocerar inte. Den vanligaste typen av sådan ingrediens är etanolamin, syntetiserad från ammoniak. På grund av att molekylerna är mycket större är det mycket svårare för dem att tränga igenom huden, och därför orsakar färger med etonalamin sällan allergiska reaktioner.

I dag tillverkas en serie separat för enkel toning av håret och för dess ljusning, vilket leder till att håret lider flera gånger mindre än vid användning av klassiska formuleringar. Men det är viktigt att förstå att trots att håret känns bättre efter färgning med mjuka formuleringar är deras vågor fortfarande öppna och kan inte stängas naturligt. Därför bör du ta hand om hela hårvikt så väl och noggrant som efter aggressiv färgning.

Hur man väljer en ofarlig hårfärgsmassa

Vanligtvis är färgen mild, tillverkaren säger omedelbart på förpackningen. Du kan ge företräde till ett välkänt varumärke eller lita på flickvänner och frisörer. I vilket fall valet av färger är önskvärt att följa de allmänna reglerna:

 1. Tänk på ditt hårs tillstånd och förekomsten av grått hår i dem, välj specialiserade färgämnen enligt dessa parametrar.
 2. Välj inte den motsatta tonen. Till exempel bör ägare av en kall hårskugga inte köpa guldfärgämnen, annars kan du i hemmet använda ett obehagligt grönt resultat.
 3. Om det finns tvivel om valet, är det bättre att föredra nyanser som inte är så annorlunda än din hårfärg - i så fall blir det lättare att returnera allt än om förändringarna är drastiska.
 4. Om du har grått hår, kom ihåg att nyanser med röd färg kommer att se mycket ljusare ut än vad som anges på förpackningen.

Vilken färg är säker för gravida kvinnor

Hårfärgning under graviditeten är en kontroversiell fråga, många är starkt emot en sådan procedur, och vissa ser inte något fel på det. För att skönhetsguide inte skadar mor och barns hälsa är det viktigt att strikt följa dessa regler:

 • Det är bättre att helt enkelt skugga håret om det behövs, radikala färgförändringar bör undvikas.
 • endast ett icke-ammoniakfärg krävs
 • Under inga omständigheter kan det målas i första trimestern.
 • rummet ska vara väl ventilerat, och proceduren i sig ska inte vara längre än 20 minuter.

Vad som helst kan man säga att hårfärg är en kemisk sammansättning och kan inte kallas användbar. Därför är det värt att tillgripa att färga under födseln endast som en sista utväg.

Titlar och granskning av mjuka hårfärger

Sparsamma formuleringar för färgning av hår vann kvinnors hjärtan, och därför är många kosmetiska företag engagerade i sin produktion. Sådana produkter finns i linjerna från Vella, Estelle, L'Oreal etc. Betyget av de mest populära kompositionerna idag hjälper till att välja rätt säker färg.

L'Oreal Casting Cream Gloss (L'Oreal)

Produkten från L'Oreal anses vara en av de mest populära och eftertraktade ammoniakfria formuleringarna. Under färgningsproceduren blir hårbotten inte torr, det finns ingen irritation, och håren ser sig väl preparerade och jämnt färgade som ett resultat. På paletten finns nästan tre dussin färger för de mest olika smakerna. Ansökan är möjlig hemma - kompositionen överförs till huvudet med ett speciellt rör, blandningen flödar inte och tvättas lätt efter proceduren. Ett stort plus är att denna färg målar över grå hår och håller på håret upp till 30 användningar av schampo.

Estel Sense De Luxe (Estelle)

Estel är ett varumärke av professionell kosmetika, som Matrix, och därför används den ofta i skönhetssalonger. Paletten av nyanser är verkligen fantastisk - om hundra olika toner. Kompositionen innehåller näringsämnen och vitaminer, ammoniak är frånvarande vilket minimerar skador på hårets struktur under förfarandet. Tillverkaren rekommenderar att du använder ett speciellt färgstabiliserande schampo och liknande balsam efter färgning. Om dessa villkor är uppfyllda, kvarstår färgen under en oerhört lång tid.

Garnier Color naturals (Garnier) för lättare hår

Det farligaste förfarandet för hår har alltid ansetts vara deras blekning, eftersom detta kräver mycket aktiva föreningar. Ljussfärg utan ammoniak från Garnier är en motsättning till en etablerad åsikt. Kompositionen innehåller användbara naturliga oljor - avokado, shea och oliver, som tar hand om håret under proceduren och förhindrar överdriven torkning. En rik palett gör det enkelt att välja önskad färg. Kompositionen kan användas utan några hemma svårigheter, färgen är lätt förberedd och fördelad genom håret. Lukten är specifik, kemisk, men inte aggressiv.

Professionell krämfärg för blondiner Kapous

En serie ammoniumfria färger är representerad av nästan sju dussin nyanser, vilket gör att du kan välja färgen på även den mest krävande unga damen. Som en del av ingen ammoniak, cancerframkallande ämnen och eventuella giftiga ämnen, och funktionen av ett alkaliskt medel i kompositionen av växtaminosyror. Även med regelbunden och långvarig färganvändning är håret behagligt att ta hand om och friska. Denna färg klarar sig bra med målarfärgen av grått hår och ger en rik likformig färg. Gynnsam effekt på hårets tillstånd har de eteriska oljorna och växtextrakten.

Syoss Oleo Intense (Cieces)

Den speciella formeln för denna färg gör det möjligt att uppnå den mest intensiva och hållbara hårfärgningen med att ge dem maximal glans. Krämerolja appliceras lätt på håret, läcker inte när det härdas. Oljekomponenten fungerar som färgförstärkare, aktiverar färgämnet och spelar också en stor roll för att ge hår mjukhet och ömhet. Tillverkaren garanterar det perfekta utseendet på håret i upp till 6 veckor. Jämfört med Ciez vanliga färger är kompositionen utan ammoniak den mest bekväma och säkra för hårbotten.

Matrix Dream Age Socolor Skönhet för grått hår

Den amerikanska tillverkaren erbjuder en speciell färgämne speciellt för grått hår. Minimihalten i ammoniak gör den mindre aggressiv, och färgpigmentens mättnad gör det möjligt att uppnå en jämn och vacker nyans på de gråa håren (förutsatt att det grå håret inte innehåller mer än hälften av den totala massan). Vid köp av färg behöver du dessutom köpa en oxidator, eftersom det här är en professionell komposition och dessa komponenter säljs separat. Kompositionen är lätt att applicera och lätt fördelas genom håret, så att du får den mest kompletta täckningen av hela hårmassan.

recensioner

Inna: Min favoritfärg är Igor från Schwarzkopf. Det ger en underbar färg och håret efteråt känns bara bra - ingen torrhet eller brittleness.

Varya: Jag målade aldrig hemma och rådde inte någon. Du kan aldrig gissa hur färgen kommer att falla och hur det gör ont, bara en riktig professionell kan på ett adekvat sätt bedöma hårets tillstånd och förutse resultatet av proceduren. Endast en specialist i stolen kan få önskad färg och inte förstöra håret.

Katia: Jag experimenterar ofta med hårfärg, men utan skarpa förändringar bifogar jag helt enkelt olika nyanser. Jag gillar färgen från Garnier - det är billigt och perfekt för sådana ändamål.

Elizabeth: Min mamma målar sig alltid med ett Kapus-medel utan ammoniak. Ingen smutsig lukt, inget strå på huvudet efter användning - produkten är utmärkt, mycket hög kvalitet.Nästa Artikel
Vad och hur tonat hår efter ljusning?