Med eller utan ammoniak: vilket hårfärg gör mindre skada på våra lås


Vid utbildningsseminarier för frisörer och i sociala nätverk bland konsumenterna slutar inte diskussioner om ämnet ammoniak och icke-ammoniak hårfärger. Å ena sidan hävdar många stora tillverkare av hårprodukter att färgämnen med ammoniak är skadliga och användningsbegreppet har länge varit föråldrat. Å andra sidan fortsätter ledarna på marknaden för kosmetiska produkter att erbjuda linjer av hårprodukter innehållande ammoniak och till och med utföra träningsevenemang för frisörer på ammoniakfärger. Vilken hårfärgning är effektivare och säkrare för hår, läsare av estet-portal.com berättas av Ben Mones, designer, konstdirektör / tekniker och distributör av Jojohaircosmetic.

Varför använda ammoniak i hårfärger, och vad är dess fördelar

Huvudsyftet med ammoniak i hårfärger är att skapa en alkalisk miljö på hårets yta. I detta fall stiger hårvågorna, hårstrukturen sväller och blir lös, färgämnen tränger djupt in. Dessutom, ammoniak, eller det kallas också på förpackningarna ammoniumhydroxid, börjar reaktionen av sönderdelning av väteperoxid. Effekten av ammoniak i hårfärgssammansättningen är förstörelsen av sitt eget färgpigment på grund av vilken färgning som är resistent.

Fördelarna med ammoniak hårfärger:

 • ger en bestående, bestående önskad effekt,
 • oabsorberade ammoniakmolekyler tvättas enkelt ut eller indunstas från hårets yta utan att ytterligare förstöra deras struktur,
 • oumbärlig för blekning av hår, för att bara det kan förstöra pigmentet,
 • Endast ammoniak kan påverka grått hår, vilket gör att färgpigmenten tränger in i strukturen hos det depigmenterade håret, även med hårt glasigt grått hår.

Trots ammoniakens toxicitet som kemikalie uppfattas det för människokroppen som en egen organisk produkt och mer acceptabel (naturligtvis i doser som inte överskrider det högsta tillåtna) än många av dess kemiskt syntetiserade substitut i icke-ammoniakhårfärger. Dessutom, om reaktionen från vår kropp till ammoniak länge har studerats väl har ingen ännu gjort allvarlig forskning om dess substitut.

Vilken hårfärg ger den bästa förväntade effekten?

Nackdelarna med ammoniakhårfärg kallar naturligtvis sin specifika skarpa och obehagliga lukt. Faktum är att ammoniakmolekylerna är mycket små, och därför är substansen extremt flyktig och sprider sig omedelbart med stor lukt. Tyvärr kan ammoniakångor i höga koncentrationer (särskilt vid småhyttiga hushållsförhållanden) orsaka irritation av ögon, näsa och jämn kvävning av slemhinnor i känsliga människor. I ett rymligt rum med god ventilation förångas emellertid ammoniak mycket snabbt och orsakar inte oro. Men om du är utsatt för allergier väljer du vilken hårfärg du gillar mer, fråga guiden att testa den innan du ansöker.

Trots det faktum att paketet kommer att skrivas "ammoniakfri färg", innehåller det oftast fortfarande en viss mängd av detta ämne.

Hittills har ingen absolut analog ammoniak hittats, som kan på lika sätt påverka hållbarheten hos färgning. Kosmetiska företag utvecklas och letar efter nya komponenter, men de kan inte helt ersätta ammoniakkosmetik idag.

När du väljer vilken hårfärg du tycker om mer, måste du komma ihåg att ammoniakfria färger innehåller ämnen som, som ammoniak, skapar ett alkaliskt medium på håret. Men deras molekyler är inte så små och förångas inte snabbt. Å andra sidan lukar sådana hårfärger bra, men å andra sidan är dessa molekyler mycket svårare att tvätta av från håret och kan ha en förstörande effekt på hårstrukturen under mycket längre tid.

Det bör också läggas till att ammoniakfria hårfärger inte ger så många nyanser som tillverkare av ammoniakfärger kan erbjuda - det beror på ammoniakens förmåga att förstöra pigmentet och ge färgstabilitet vilket andra ämnen inte helt kan garantera.

Således bestämmer du själv vilken typ av hårfärg du tycker om, överväga fördelar och nackdelar med ammoniak i hårkosmetik och kom ihåg att hittills har ingen allvarlig kosmetikstillverkare lyckats göra helt utan ammoniak.

Hårfärg utan ammoniak - en granskning av märken

Hårfärg utan ammoniak är ett utmärkt alternativ för dem som ofta måste färga håret: en genomgång av populära färgämnen utan ammoniak av olika märken och rekommendationer från stylister hur man väljer rätt färgämne för hår.

Om du brukar byta hårfärg, märker du förmodligen hur de försämras vid frekvent färgning. Mycket ofta blir håret skört, torrt, tråkigt och livlöst. Utan regelbundna intensiva regenererande masker och bra schampon passar det färgade håret inte bra och växer långsamt. Betydligt ökad håravfall.

Hårfärg utan ammoniak - vad är skillnaden?

"Den vanligaste skyldige av dessa problem är ammoniak, som är en del av de mest hårda färgämnena. Hans uppgift är att få färgämnet att penetrera i hårstrukturen så djupt som möjligt. Färgen blir ljusare, och permanent färg kvarstår längre. Ammoniak skadar dock hårets övre kappa, vilket gör den ömtålig och försvarslös mot negativ påverkan, förklarar stylisten Anastasia Simonova.

Det är därför ammoniakfria hårfärger för hemfärgning och toning har blivit så populära. De så kallade ljusfärgerna innehåller också en minsta mängd väteperoxid, vilket är nödvändigt för färgning, men torkar och tappar håret. Det är mycket enkelt att använda dem. Utmärkt resultat kan erhållas utan att gå till en skönhetssalong. Om den valda nyansen misslyckas, kommer det efter en tid att spolas ut, det är mycket lättare att korrigera färgen.

Hur fungerar ammoniakfri hårfärg?

Stora tillverkare av godartade icke-ammoniakfärger använder patenterade formler som fixar färg på håret utan att skada strukturen. För att uppnå denna effekt, tillåta speciella ämnen som tycks kuva håret, behåll färgpigmentet och göra håret glänsande.

Populära färger utan ammoniak måste ha en speciell balsam i uppsättningen, där det finns många näringsämnen och konditioneringsmedel. Deras uppgift är att minska färgens negativa effekt på hårstrukturen, ge intensiv näring, fuktgivande och ge håret en vacker glans. Skötselprodukter efter färgning gör håret mjukt och silkeslen.

Översikt över tillverkare av hårfärger utan ammoniak

Hårfärg L'Oreal Casting Gloss

Färgens sammansättning utan ammoniak L'Oreal Paris Casting Cream Gloss innehåller ett patenterat vårdkomplex med kunglig gelé. Det intensivt närmar håret, vilket gör det mjukt och glänsande.

Färgen har en trevlig arom av vilda bär. Enligt tillverkaren målar färgen grå färg optimalt.

Färgpalett utan ammoniak L'oreal Casting Gloss, det finns 26 nyanser: från pärla till ljusbrun till nyanser av "ebenholts".

I paletten av denna färg finns många vackra kastanjebrun. Till exempel mandel, choklad, frostig kastanj, etc.

Färg utan ammoniak Schwarzkopf Essential Color

Schwarzkopf-märket erbjuder sin egen version av en mild hårfärg. Viktig färgfärgssäker krämfärg utan ammoniak. Dess formel innehåller också naturliga omhändertagande ingredienser: lychee frukt extrakter och vitt te.

Enligt tillverkaren, tack vare en beständig formel, kan en ammoniakfri färg måla från 30 till 100 procent gråhår. Hur fullt kommer att kunna måla över grått hår beror på den valda nyansen. Färgpaletten utan ammoniak Schwarzkopf innehåller 20 nyanser. Bland dem är två samlingar - "Pure Blonds" och "Exotic Chestnut".

Efter färgning föreslås att man använder en balsam med vitaminer för intensivvård, vilket är tillräckligt för i genomsnitt fyra användningar.

Garnier Color Shine färg utan ammoniak

Garnier Color Schein tillhör också kategorin halvbeständiga färgämnen, vilket ger nyans till naturlig hårfärg och förbättrar glans. Enligt tillverkaren färgar färgfärg färg upp till 50% grå hår. Färgen ska hålla på håret i genomsnitt sex veckor och klara upp till 28 gånger användningen av schampo.

Den mjukfärgade formeln av Garnier Color Shine ger grädden en krämig konsistens. Enligt tillverkaren målar färgen grå färg optimalt. Kompositionen av detta verktyg för färgning innefattar extrakt av tranbär och arganolja.
Färgspärren Garnier Color Shine utan ammoniak innehåller 16 nyanser. De är indelade i fyra grupper: blond och blond, ljusbrun, kastanj och svart, röd och röd.

Även färger för mjuk, mild färgning har varumärken som producerar professionell kosmetika för hår - Wella, Londa och Matrix. Så, i färgpaletten utan ammoniak Wella Professionals finns det upp till 70 nyanser. Intensiv färgpalett Londacolor innehåller 34 nyanser. Sammansättningen av professionella färger utan ammoniak innehåller patenterade ingredienser som skyddar hårstrukturen, förstärker de intercellulära bindningarna och fixar färgämnet, bevarar hårets färg och glans.

Expert Pro-volosy.ru Anastasia Simonova, frisör-stylist:
"Du bör inte köpa hårfärg i en kista i övergången eller i ett tält på marknaden - risken att springa i en falsk är mycket hög. I den falska färgen kan vara någonting, hälls ingredienserna "vid ögat". Du bör inte förvänta dig att du får en riktig färg utan ammoniak med högkvalitativ och skonsam komposition. Var noga med att kontrollera om det finns en satskod på färglådan. Om inte, försöker du sälja en falsk.

Om du, efter applicering av färgen på håret, känner en stark brännande känsla, klåda eller märkt obehag, till exempel smärta i ögonen, tvätta genast. Om du först köpte en färg utan ammoniak av ett märke eller en annan, eller för första gången köpte den vanliga färgen i en "otestad" butik, var noga med att ta ett enkelt test för hudallergier. Helst 48 timmar före den kommande färgen. Applicera en liten mängd färgkräm med ett tunt lager på huden på armbågens insida. Om efter 45 minuter det inte finns någon reaktion på huden, till exempel klåda och irritation, kan färgen användas och det är verkligen utan ammoniak. "

Du kommer också att vara intresserad av recensioner av de som använde hårfärger utan ammoniak, och personliga erfarenheter från vår webbplatsredaktör.

Bäst icke-ammoniak hårfärger

Ammoniak är en kemikalie som avger skadliga rök och kan orsaka brännskador (med ökad hudkänslighet). Ammoniakfritt hårfärg ger en säker och mild färgning. Ammoniak är också en billig klarare, eftersom den innehåller väteperoxid.

Är det möjligt att färga hår med icke-ammoniakfärg?

Färg utan ammoniak har sina egna fördelar och nackdelar. Dessa verktyg är inte lämpliga för alla kvinnor, eftersom de inte målar över gråhår och återvunna rötter. På grund av användningen av ammoniakfri färg kan håret färgas ojämnt, särskilt om de redan har målats med ammoniak före.

Fördelar med färger utan ammoniak:

 • ingen skarp, obehaglig lukt;
 • mild färgning utan traumatiserande lock eller hårbotten;
 • En stor palett av färger (ammoniakprodukter leder fortfarande i detta avseende);
 • inga kontraindikationer

Professionell färg utan ammoniak är inte billig. Oavsett hur kvalitativt ett sådant verktyg är, kommer det fortfarande inte att ge ett långsiktigt resultat. Färgning, producerad utan ammoniakprodukt, varar inte mer än 2-3 veckor. Produkter som inte innehåller ammoniak, tillåter inte heller att lätta håret några toner åt gången.

Är icke-ammoniak hårfärg skadligt?

Innan du använder någon färg, testa för en allergisk reaktion. För att göra detta, applicera först produkten på någon del av huden och sedan på en tunn hårsträng. Denna procedur hjälper till att undvika obehagliga incidenter i framtiden.

Professionella produkter som inte innehåller ammoniak är inte skadliga för håret. De kan användas av gravida och ammande kvinnor. Produkten blir automatiskt skadlig om den innehåller toxiska komponenter (Syoss Oleo Intense).

Hur är färgningen utan ammoniak?

Ljus nyanser av ammoniakfri färg är inte avsedda för mörka lockor. Om en kvinna från en brunett vill bli blondin, måste hon förkrossa håret. Men lättnadsproceduren förstör märkbart krullarnas tillstånd, så den positiva effekten av det ammoniakfria färgen kommer inte att märkas. Måla utan ammoniak i sådana situationer krävs för att inte skada håret ännu mer.

Ammoniak öppnar hårporer, varför krullarna blir stygga och fluffiga. Efter att ha använt ammoniakfria remedier ändras inte hårstrukturen.

Korrekt färgsparande produkt bör ske enligt följande:

 1. Färg appliceras på obehandlat hår. Samtidigt bör det på krullarna inte finnas några andra medel (geler, lacker, mousser). Först ska verktyget fördelas över rötterna och efter 10-15 minuter appliceras över hela längden av håret.
 2. Skölj inte produkten i 30-40 minuter. Den exakta tiden beror på önskad nyans: Om en kvinna vill få en stark intensiv färg, behöver hon behålla produkten längre.
 3. Sammanfattningsvis måste du sätta på krullarna. Det rekommenderas starkt att låta håret torka naturligt så att det lyser och fluffar inte.

Färgen fungerar snabbare om du sätter huvudet i en handduk (efter att du har lagt på en speciell polyetenhatt).

Hur snabbt tvättar en ammoniakfri färg?

Färger utan ammoniak tvättas snabbt, maximalt i en månad. Vissa produkter, som Garnier, linger inte på håret alls. Högkvalitativ och professionell produkt utan ammoniak håller lite mindre än ammoniakfärg. Det är möjligt att permanent tona håret med en sparsam produkt, eftersom det inte kommer att orsaka skada.

Om du gör en särskild rating av medel kommer de ledande positionerna att tas av produkter från Kapous, Matrix, Estel. De är resistenta och deras användning är inte begränsad till enkel färgning. Med dessa färger kan du vackert tonat hår, utan att ändra skuggan dramatiskt. Se vad nyanser Matrix förberedd för blondiner, brunhåriga kvinnor och brunetter här.

Översynen av färger från de bästa tillverkarna

Var kan man köpa? Nedan är en lista över ammoniakfria färger som är populära med det rättvisa könet. För att köpa kan du gå till tillverkarens officiella hemsida. Professionella produkter (Kapous, Matrix) kan också hittas i professionella kosmetikaffärer. Hur de ser ut kan ses på bilden.

Syoss Oleo Intense

Tillverkaren hävdar att Cies Oleo Intens innehåller olika vitaminer och oljor. I kompositionen finns det verkligen användbara ämnen, inklusive - argonolja som ger näring till håret. Men verktyget har en signifikant nackdel: närvaron av giftiga komponenter. Produkten innehåller sulfater (SLS), linalool (ett ämne som kan orsaka dermatit), aminofenol. Ammoniakfärg kan vara mycket säkrare än Syoss Oleo Intense.

Produkten rekommenderas inte för kvinnor med överkänslighet i huden, liksom för dem vars hår är i dåligt skick. Svett kundrecensioner, vi kan dra slutsatsen att färgen inte är resistent, något målar över grå hår och kan torka ut lock. Priset varierar från 286 till 409 rubel.

Estel Sense De Luxe

Estelle är ett kvalitetsmärke som är populärt inom skönhetsindustrin. Produkter som tillverkas av detta företag används i nästan alla frisörsalonger. Estel Sense De Luxe kännetecknas också av sin trevliga kvalitet och hög hållbarhet. Ljust pigment tvättas i 3-4 veckor, men skuggan varar upp till 2 månader. Med hjälp av produkten kan utföras som en fullständig färgning och toning.

För att tona håret, bör färgen hållas högst 15-20 minuter.

Estel Sense De Luxe är en bra, mild färg som passar för svagt, tunt hår. Produkten innehåller keratin och vitaminer, så verktyget stärker och återställer lockar. Den genomsnittliga kostnaden är 270 rubel.

Matrix Socolor Beauty

Professionell färg Matrix Socolor Beauty har en rik palett av nyanser och bra hållbarhet. Matris hårprodukter används i salonger. Detta italienska företag har länge etablerat sig inom skönhetsområdet.

Paint Matrix Socolor Beauty har en stor fördel - den är lämplig för att måla grå. Produktens sammansättning kännetecknas av närvaron av 3 användbara oljor: burdock, oliv och jojoba. Produkten innehåller ceramider R, som skyddar hårbotten och gör håret starkare. Det kostar från 336 till 505 rubel.

Matrix Color Sync

Tinting Matrix Color Sync cream-paint perfekt passar inte bara för färgning utan också för huslaminering. På paletten finns en färglös produkt som gör krullarna skina och släta. Färgen innehåller också närande oljor och ceramider R (ämnen som erhålls konstgjort från naturliga ingredienser). Produkten är lämplig för livslöst tråkigt hår. Väl målar över grå hår. Pris - 620 rubel.

Londa

Londa-företaget producerar billiga produkter för hår. Färgpaletten utan ammoniak innehåller både ljusa och mörka nyanser. Dessa medel är inte av hög kvalitet, men de ligger i ett överkomligt prisklass. Ammoniakfria produkter från Londas företag kan torka ut hår, det ger inte glans och silke. Ej lämplig för initialt torrt och livlöst hår. Ljus nyanser från paletten innehåller ett oxidationsmedel (väteperoxid), som härrör från ammoniak. Kostnaden varierar från 270 till 350 rubel.

Kapous

Capus är ett företag som tillverkar professionella hårprodukter. Företaget Kapous har en populär palett av färger, som heter Non Ammonia (without ammonia). De innehåller olika närande och regenererande oljor (jojoba, argon trä) och vitaminer. Non Ammonia skadar inte hår alls. Linjen innehåller en stor palett av färger. Produkterna innehåller inte heller parabener och SLS. Färger från Kapus är väl lämpade för både hem- och salongmålning. Det genomsnittliga priset är 300 rubel.

Garnier färg Shine

Oljig färg, som perfekt målar över grå hår och ger ett ljust pigment till hår. Garnier färg Sken närmar sig lockarna, vilket gör dem silkeslösa och glänsande. Färg är lämplig för experiment. Vissa kvinnor med sin hjälp korrigerar det olyckliga resultatet efter färgning med Tonics. Denna produkt från Garnier är bra för alla utom uthållighet. En ljus färg kommer inte att vara längre än 2 veckor, varefter den gradvis kommer att blekna. Garnier färg Shine innehåller närande oljor och tranbärsekstrakt. Sammansättningen är naturlig och ofarlig, det är därför pigmentet tvättas ut så snabbt. Kosta Garnier ca 200 rubel.

Schwarzkopf Nectra Color

Företaget Schwarzkopf positionerar linjen av krämfärg Nectra Color, som resistent och ofarligt. Pigmentet tvättas verkligen länge från krullarna (inom en månad), medan själva verktyget inte innehåller ammoniak och derivat. Paletten är liten, ljusa färger kan gå ojämnt. Mörka nyanser är av högsta kvalitet och utmärkt pigmentering. I allmänhet är verktyget lämpligt för kvinnor som vill målas i svart eller kastanjfärg. Produktens sammansättning innefattar biooljor och blomnektar.

Faberlic

Faberlic tillverkar produkter för kropp, ansikte och hår. Företaget har en rad ihållande icke-ammoniakkrämfärger. Ammoniakfria produkter från företaget Faberlic utstrålar lukten av billig ammoniakfärg. Detta är den första punkten som är alarmerande. Efter färgning och under det kan huvudet klämma fast. Denna hudreaktion talar också om en onaturlig komposition.

Verktyget rekommenderas inte för personer med känslig hud eller sprött, försvagat hår. Priset i katalogen är 179 rubel.

L'Oreal

Måla utan ammoniak från företaget L'Oreal kallas CASTING Creme Gloss. Paletten innehåller mycket attraktiva nyanser. Produkterna innehåller både naturliga ingredienser (royal gelé, oljor) och kemikalier. Paint Casting Creme Gloss kommer inte att skada håret, men det kommer inte att göra dem bättre. Huvudvårdseffekten kommer från balsam som finns i satsen. Färgverktyg från ammoniakfri linje målarfärligt över grå hår. Produkten är inte dålig, men är endast lämplig för kvinnor med relativt friskt hår. Ungefärlig kostnad - 500 rubel.

I allmänhet är ammoniakfria färgämnen en bra lösning för personer med överkänslighet i hårbotten. Och även för dem som helt enkelt inte vill skämma bort sina hår och ändra sin struktur.

Välja professionellt hårfärg utan ammoniak

De flesta människor idag experimenterar med utseende, förutom att byta hår och hårfärg. Vissa gör det så ofta att de i slutändan måste rädda för hårets hälsa och säkerhet. Ammoniakfärg förstör pigment i håret utan möjlighet till återhämtning. Därför är det nödvändigt att tänka på krillens hälsa och vad man ska använda hårfärg utan ammoniak och väteperoxidtitlar.

Varför behöver vi måla utan ammoniak?

Hår är en sådan del av kroppen som lätt kan betjänas av färgning. Det ser ut som en långsträckt tråd med tätt passande vågor, inuti vilka det finns lufthålor och en cortex blöt i pigment. Innehållet i dessa ämnen bestämmer färgen på vårt hår. Färgämnen växelverkar med färgpigment, byter förhållande eller ersätter dem med artificiella.
Ammoniak i färger är nödvändigt för att avslöja skalor och penetration av färgpigment i håraxelns struktur. Syrehalten tillåter syre och färgpigment att komma in i håret för enhetlig färgning. Om koncentrationen av ammoniak i färgen överstiger den tillåtna hastigheten kan det uppstå problem med luftvägarna. Ammoniakångor har en skadlig effekt på lungorna och orsakar brännskador i huden och slemhinnorna. Därför har frisörerna efter 10-12 år oundvikligen professionella sjukdomar.

De bästa mjuka hårfärgerna utan ammoniak

Vackert färgade lock är nyckeln till framgångsrik reinkarnation, men vanliga rutiner för tonning av rötter eller längder kan allvarligt skada strängarnas tillstånd. Professionell mild hårfärg utan ammoniak är idealisk för gravida kvinnor och tjejer som bryr sig om frisyrens tillstånd.

Översikt över populära icke-ammoniakfärger

Utan en noggrann jämförelse är det svårt att säga vilken ammoniakfri färgämne som är det bästa håret, men efter att ha analyserat många recensioner kommer vi att försöka hitta svaret på denna fråga.

Innan du väljer ett visst företag måste du noggrant se över sammansättningen av de produkter som den representerar. Faktum är att ammoniak i vanliga färger är en brightener, som drar ut det naturliga pigmentet av hår, det är naturligt att kosmetika är mer resistenta mot det. Dessutom kan du färga mörka trådar i en ljusare ton, till exempel brunhårig i röd eller mörkbrun i ljus.

Casting Cream Gloss från Loreal (Casting Creme Gloss from Loreal) - den mest kända, nästan ofarliga hårfärgen, som produceras utan ammoniak. Innehåller inte väteperoxid, men kompletteras med kemiskt verksamma ämnen. Berikad med bismjölk, på grund av att den djupt närmar sig strängarna och ger dem mjukhet. Färger effektivt över grått hår, presenterat i naturliga nyanser. För mer dramatiska förändringar är L'Oreal Professionnel DIA Richesse från Diacolor-serien lämplig.

Casting creme gloss

För blondor eller ljusning är L'Oreal Inoa ODS2 (ODS) mer lämplig - det är en ljusfärg för blondiner utan hårda kemiska komponenter. Det bästa av det bästa, men dyra målarfärgen. Hon kan till och med göra en tjej med blonda strängar från en naturlig brunett. Nu används denna nyhet aktivt för hemfärgning ombra, nedbrytning, etc.

Bilder - L'Oreal Inoa ODS2

Faberlic presenterar en annan liknande produkt - Faberlic persistent ammoniakfri krämfärg. Det förstör nästan inte det naturliga pigmentet, så det är väldigt mjukt och säkert, men samtidigt har det en betydande nackdel - det fläckar inte grått hår. Trots de mörka nyanser som presenteras i paletten kommer denna produkt att färga ash hår lite ljusare än bara naturligt, för vilket du kan få en slags framhävande effekt.

Till skillnad från sina kamrater är Estel Sense De Luxe (utan ammoniak) från Estels varumärke utmärkt för färgning av grått hår. Kompositionen innehåller avokadoolja och olivekstrakt. Detta är ett unikt alternativ som lämpar sig för toning av tipsen och för en full målning. Färgerna presenteras i röda, svarta, askiga toner, det finns också korrigatorer av gröna, blå och gula nyanser. Trots att det är oljigt, lämpat för att måla någon typ av hår, är det relativt ofarligt. Hennes motsvarighet är Estel Celebrity.

En analog av L'Oreal är Olia från Garnier (Garnier) - det här är en bra resistent krämfärg utan ammoniak, vilket stänger värderingen av de mest kända produkterna. Olia ingår i listan över de populäraste färgerna från 2015, dessutom kompletteras det med vitaminer och naturliga ingredienser. Mjuka färger som minimerar hårets hår, lämpar sig för frekvent användning. Dessutom mycket billigare än uttalade medel.

Olia av Garnier

Tänk på vad som annars är färgat färg för hår utan ammoniak:

Med eller utan ammoniak: vilken hårfärg att välja?

Hårfärgning är lika viktigt för många kvinnor som hårklippning. Någon hårdnog kämpar med grått hår, någon ändrar hårfärgen, men det finns damer som bara målar för att få skina och välskötta utseende. Men många åtminstone en gång, men undrade: vilken färg att välja? Salon erbjuder vinkar för kvalitet, men också nykter dyrt, hushållsfärg från massmarknaderna är inte riktigt rätt, och vilken typ av preferens ska den ge: måla med ammoniak eller utan?

MÅL MED AMMONIEN

Fram till nyligen var allt som fanns på färgmarknaden henna, basma och ammoniakfärger. Kvinnor hade inget val, därför aggressiv ammoniak i den form som det var ett dussin år sedan bortskämda mer än ett hårhår.

Egentligen, vad är ammoniak?

Det är en gas som lätt löser sig i vatten och bildar alkalisk ammoniumhydroxid. Därför skrivs färgerna på olika sätt - med ammonium eller ammoniak. Detta är samma sak.

PH för detta ämne är 11,5, vilket gör det möjligt för en att våldsamt öppna halsbågarna i det skaliga hårskiktet och att "färga" pigmentet inuti håret. Ammoniak rufflar hår. På detta sätt tillhandahålls permanent hårfärgning och rik färg.

Ammoniakfärger, som regel, håller på håret länge, de målar perfekt gråhår och det är allt. Fördelarna med sådana färger slutar där, och nackdelarna börjar.

Ammoniak är ett mycket giftigt element och penetrerar håret och porerna i huden, det går in i kroppen.

Intressen: För ett par år sedan i Storbritannien var det ett hemskt fall när en tjej målade husfärg och. föll i en koma. Det visar sig att hon var allergisk mot ammoniak.

Därför: Innan du experimenterar är det nödvändigt att göra en hudtext och titta på kroppens reaktion.

Ammoniumfärger har också en stor minus - de tränger djupt in i håret och ändrar strukturen. Och eftersom PH-färgämnet är mycket högt kommer det att skada hårbotten i hårbotten och håret blir så småningom torrt och sprött.

Dessutom påverkar ammoniak negativt melanin (detta är protein, det är ansvarigt för den naturliga hårfärgen) och varje efterföljande färgning med ammoniak kommer att ge en ny färg.

MÅL UTAN AMMONIA

Många kvinnor som är missnöjda med hårets tillstånd efter färgning börjar börja leta efter ett alternativ till ammoniakfärger. Eftersom harmlös henna och basma inte är lämpliga för alla, kommer de trendiga ammoniakfria färgerna fram.

De har flera fördelar:

För det första är hårpigmentet nästan inte förstört på grund av avsaknaden av ammonium och det reducerade innehållet av peroxid. Därför är färgförändringen smärtfri, och du kan alltid ha tid att återvända till den naturliga hårfärgen.

För det andra appliceras färgen mjukare, det finns ingen skillnad i nyanser efter färgning, som det händer efter ammoniakfärger.

Ammoniakfria färger är bra för färgning.

För det tredje är håret inte torrt, det är fuktat, kasta en naturlig glans, har ett naturligt utseende.

För det fjärde har denna färg inte en stark lukt när den appliceras.

Ammoniakfria färger är emellertid inte så redan ammoniakfria. Eftersom ammonium i dem helt enkelt ersätts av andra kemiska föreningar. Såsom: etanolamin, resorcinol, diaminobensen, metyltoluen och andra parabener.

Dessa ämnen är inte mycket bättre än ammoniak i deras skadliga effekter på håret.

Ammoniakfria färger har också ett antal andra nackdelar:

De håller mycket hår i håret och tvättas gradvis bort efter varje tvättning av huvudet. Redan efter 6-7 gånger verkar brunettens brunfärg och blondinernas yellowness.

Ammoniakfritt färgämne är också ineffektivt mot grått hår och det klarar inte lättare mörkt hår i en eller två gånger.

VAD GÖR DU?

keratin hår restaurering

Prata med frisören. Det är han som bestämmer vilken typ av hår du har, vad som passar honom, kommer att berätta hur man målar över grå hår och vad man ska ta hand om.

Experimentera inte med färger, särskilt med ammoniak. Om handväskan tillåter köper man organisk färg. Därför är ammoniak och dess härledda ingredienser förbjudna att använda.

Och mer! Glöm inte att ordentligt ta hand om håret efter färgning. Eftersom en tomrum framträder mellan skalorna måste den fyllas med silikon och polymer. För att göra detta finns förfaranden som laminering och keratinhår restaurering. Så du behåller fukt i ditt hår och en hälsosam utseende.

Hårfärger med ammoniak - skönhet täcker nackdelar

Egenskaper av hårfärg med ammoniak: komposition, användningsmetod, kontraindikationer. Skillnader målar utan ammoniak från ammoniak.

Den obestridda ledaren bland förberedelserna för hårfärgning är ammoniakfärg. Det låter dig drastiskt ändra hårfärgen under lång tid. Dessutom kan hårfärg med ammoniak lätta håret upp till 4 toner praktiskt taget utan skada, till skillnad från pulver för blekning.

Skillnaden i färgämnen med ammoniak från ammoniakfri

Hårfärg färger är indelade i tre grupper:

 • ammoniak kemiska färgämnen;
 • fysiska färgtoner;
 • naturliga färgämnen.

På detta sätt uppnås en kardinal hårbyte och hållbar färgning säkerställs.

Hårfärger utan ammoniak fungerar endast på hårskiktets övre lager. De tränger in i nagelbandet och omsluter det övre lagret av cortexen utan att ändra hårets sammansättning. Med denna typ av färgämne tvättas färgen snabbt av håret.

Färgens princip

Det kemiska färgämnet består av 2 komponenter - färgämnet och oxidationsmedlet. Under färgning gör oxideringsmedlet hårpigmentet till en färglös substans och aktiverar samtidigt färgens artificiella pigment.

Översikt av populära hårfärger

Kemiska färgämnen inkluderar alla färger för uthållig färgning hemma - det här är varumärkena Pallet, Garnier, Loreal, Vella och andra som säljs i stormarknader och hushållskemikalier. Samt professionella färger för resistent färgning "Estelle", "Capus", "Indola", "Vella", "Matrix", "Londa", "Concept", etc.

Det krämiga färgämnet innehåller ämnen som säkerställer vidhäftningen av det artificiella pigmentet till håraxeln.

Målar nummer

Med hjälp av en numerisk kod som anges på ett rör av färg, är dess färgton indikerad. Det första numret till punkten indikerar nivån på tondjupet, där 1 är blå-svart, 2 är svart och sedan stigande - från mörk till ljus där 10 är en mycket ljusblond. Numren efter punkten - färg nyans, det vill säga den avsedda nyansen.

Metod för användning

Färgkompositionen framställs genom att blanda en oxidationsmedel och färg i ett förhållande 1: 1 i en icke metallisk skål. Valet av den önskade procentandelen oxid vid användning av professionell färgämne bestäms i enlighet med befintlig hårfärg och önskad nyans.

Vid blekning är det nödvändigt att använda 9% eller 12% oxidationsmedel, vid målning i nyanser eller i mörkare nyanser - 3%. I hushållsfärger kommer oxiden med ett färgämne.

Applicera en färgämnesammansättning, du måste först på håret röda, från den occipitala sidan, efter - för att fördela massan till alla resterande hår. Exponeringstiden är 45 minuter. Det är nödvändigt att tvätta av kompositionen med schampo tills vattnet är klart. Efter shampoo, var noga med att applicera en balsam.

Kontra

Innan färgning med kemikaliefärg bör ett färgprov utföras för första gången på 24 timmar. För att göra detta bör en liten mängd färg appliceras på huden bakom örat, lämna i 45 minuter, skölj sedan med vatten. Om det under testet eller inom 24 timmar efter att tecken på irritation uppträder på huden är det bättre att vägra detta läkemedel.

Färga inte hår i närvaro av skador och sjukdomar i hårbotten.

Ammoniakfria hårfärger - funktioner, bästa produkter och recensioner

Tillverkare, som försöker att behaga konsumenten, producerar en rad färgämnen för varje smak. I varje distributionsnät kan du enkelt köpa både ammoniakfria färger och färgämnen som innehåller ammoniak. De sistnämnda är dock helt osäkra.

Ammoniakskada för hår

Det har länge varit vetenskapligt bevisat att ammoniak orsakar irreparabel skada vid måleri.

Vad är farligt ammoniumhydroxid:

 1. Det provar destruktion av proteiner som är ansvariga för att reglera förekomsten av melanin som finns i strandstrukturen.
 2. Violerar det vanliga sättet att fungera i talgkörteln.
 3. Svagar lockar, gör dem torra och blekade.
 4. Att ha förmågan att tränga in i huden gör att porerna orsakar irreparabel skada i kroppen.
 5. Det provoserar hårets hårdhet.
 6. Med en ökning av den rekommenderade tiden för färgproceduren är det möjligt att provocera en partiell förlust av hår och för att få ett annat färgområde.

Funktioner ammoniakfria färger

Den milda agenten kan försiktigt fläcka krullarna utan att skada sig. Frånvaron av ammoniak och en minskad andel väteperoxid i kompositionen gör att du kan utföra proceduren utan att ändra hårets struktur.

Dessutom erbjuder moderna tillverkare ett ganska stort utbud av färgval nästan lika bra som ammoniakprodukter. Ett färgämne som inte innehåller ammoniumhydroxid kan användas löpande utan att oroa sig för hårets hårvård.

Huvuddragen hos ett icke-ammoniakmedel för färgning var dess gradvisa ackumulering i hårkutiklet. Detta möjliggör för varje efterföljande förfarande att observera en alltmer levande och mättad nyans som kan fortsätta under den längsta möjliga tidsperioden.

Princip för verksamheten

Färgproducenter använder ofta etanolamin som en viktig komponent för att ersätta ammoniumhydroxid. Kemikalien kan inte påverka huvudets hud, talgkörtel, hårstruktur. Dessutom är en viktig fördel frånvaron av en skarp toxisk lukt som ammoniakfärgningsmedel har.

Etanolamin penetrerar håraxeln utan att påverka de djupa lagren av keratinceller. Det här gör exakt det möjligt att utföra proceduren helt säkert, eftersom keratin utsätts för minimal påverkan.

Färgen omsluter strängen med speciella komponenter och håller färgen direkt i hårstrukturen. Försiktigt föreslagna av tillverkarna, balsam i förpackningen kommer att mata trådarna, göra krullarna mjuka och silkeslen.

Bästa bäst

De bästa verktygen för att måla stål:

Loreal gjutglans

En av komponenterna är bismelk, vilket gör att du kan ta hand om håret och lägga håret i mjukhet och ömhet. Färgen framhäver det otroligt trevliga doften av vilda bär och fyller helt det grå håret. Paletten presenteras i 26 nyanser som kan köpas på någon specialaffär.

Kostnaden för färg är i intervallet 300-450 rubel per förpackning.

Garnier Color Shine

Färger över 50% av grått hår, förbättrar sin glans och ger ny nyans en naturlig utstrålning, naturlighet. Komponenterna innehåller ett användbart extrakt av tranbär och arganolja. Färgen har en krämig struktur och behåller den förvärvade färgen i mer än 40-50 dagar. Finns i en palett av 16 nyanser.

Kostnaden för förpackning är inom 160 rubel.

Schwarzkopf Essential Color

Innehåller i sammansättningen av extrakten av vitt te och litchi, som har en mild omsorg för strängarna. Otroligt hållbarhet ger nästan fullständig målning av grått hår. Dessutom innehåller kitet en vitmask som fyller krökstrukturen med användbara element. Paletten består av 20 nyanser.

Kostnaden är mellan 350-450 rubel.

Modernt färgämne som inte provar skada på hårets struktur, motverkar utseendet på allergiska reaktioner och ger skinsglans och glans. Kanske förtydligandet av krullar på 12 toner.

Kostnaden för ett unikt verktyg - från 700 rubel.

Användningstips

Specialister gjorde några rekommendationer om användningen av färg:

 1. Tvätta inte krullarna omedelbart före färgningsförfarandet.
 2. Var noga med att fördela färgämnet jämnt och tvätta det med ljummet vatten.
 3. Användningen av balsam är en integrerad del av processen.
 4. Lätta trådar byter nyans mycket snabbare än svart. Baserat på dessa överväganden är det värt att minska den rekommenderade tiden något för att slutföra proceduren.

Är det möjligt att lätta håret utan ammoniakfärg?

Ljushanter med färg som inte innehåller ammoniak är möjlig. Dessutom lovar förfarandet att vara försiktig med en övervägande restorativ effekt.

Fördelar och nackdelar

De viktigaste fördelarna med färgämnen är:

 1. Frånvaron av skadliga effekter på håret - färgen omsluter ytan utan att försöka tränga in i hårets inre.
 2. Möjligheten att ofta använda färg om det behövs.
 3. Innehållet i ett rikt vitaminkomplex som fyller krullarna med ett antal spårämnen.
 4. Långvarig användning av produkten ackumulerar pigment på trådarna, vilket med varje förfarande medger att öka ljusstyrkan och mättnaden av den nya nyansen.

Liksom alla andra produkter har färgämnet flera nackdelar:

 1. Den ganska höga kostnaden för riktigt resistenta färger.
 2. Mindre lång bevarande av den förvärvade nyansen på ett hårhår i jämförelse med färgning med hjälp av ammoniak. Kräver vanliga rutiner.
 3. Inte alla märken kan måla hela det grå håret för första gången.

recensioner

Alexandra, 25 år gammal

Så fort själen ber om förändring, får jag genast Garnier Color Shine-färg, eftersom det är extremt viktigt att jag bevarar mitt eget hårs hälsa. Jag gillar väldigt mycket att färgämnet inte är föremål för spridning och har en otroligt trevlig arom. Dessutom sätter tillverkaren en hårmask i förpackningen, som närmar sig krullarna och efter färgning förvärvar de inte bara en ny färg utan också naturlig friskhet, glans, strålning. Resultatet av färgning är alltid glatt.

Veronica, 43 år

Med tillkomsten av det första gråhåret började jag aktivt använda färger utan ammoniak. Hon valde Schwarzkopf Essential Color. Håret är vackert färgat, vilket ger en trevlig arom, mjukhet och silke. Mycket nöjd med 100% skuggning av grått hår och bevarandet av den förvärvade nyansen på ca 2 månader. Färgen är ganska glad, så nu använder jag bara det här märket.

Svetlana, 35 år gammal

Nyligen genomgick ett förtydligande förfarande i en skönhetssalong med ammoniakfri färg. Ärligt talat trodde jag inte mycket på genomförandet av det önskade - att få en blond nyans eftersom min naturliga färg är ganska mörk. Mästaren, med hjälp av färgämnet Chi, gav mina krullar en blond nyans, vilket otroligt förändrade min bild och tillförde självförtroende. Efter färgning behåller håret mjukhet, elasticitet och naturlig glans.

Angelina, 24 år gammal

Med tanke på min kärlek till periodisk färgning, bestämde jag mig för att bara använda ammoniakfria agenter för att hålla mina trådar friska. Välj en ganska dyr Chi-färg. Men efter det första förfarandet insåg jag att jag hade fattat rätt beslut och verktyget var verkligen värt pengarna. Håret ändrar upp till 12 toner i en färg, behåller elasticitet, mjukhet och behåller den förvärvade nyansen under en längre tid.

Hela sanningen om ammoniakfri hårfärg

Varje dag färgar tusentals kvinnor runt om i världen sitt hår. Anledningen till detta kan vara många: ändra bilden, behovet av att dölja grått hår eller bara inte gillar din naturliga färg. Naturligtvis, varje kvinna vill hålla sitt hår friskt och vackert. Sammansättningen av hårfärgämnen innehåller för det mesta ammoniak, vilket i hög grad skadar cellstrukturen. Under 2010 började vissa tillverkare dock producera hårfärg utan ammoniak, vilket kraftigt förändrade inställningen till målning. Idag kan vi med fullständigt självförtroende säga att det är väldigt riktigt att färga håret utan att hälsan skadas.

Ammoniakskada för hår

Ammoniak eller ammoniumhydroxid är en gas med stark lukt. Använd det i hårfärger för att ge färgfasthet. Det här händer enligt följande: stark ammoniak ammoniak öppnar nagelbandet eller dess skvaliga lager, vilket gör att färgämnet pigment och luft penetrerar direkt i håret. Av denna anledning varar färgning med ammoniakkosmetika mycket länge.

Den välkända flytande ammoniak är ingenting annat än ammoniakföreningen med vatten. Luktet av gas känns skarpt från de första sekunderna, det kan orsaka allergier och till och med brinna till slemhinnor.

Å ena sidan är detta ett stort plus eftersom det inte är nödvändigt att ständigt bibehålla färg, men det finns ett antal obestridliga nackdelar:

 • ammoniak förstör proteinet, vilket är ansvarigt för bildandet av naturliga färgpigment - melanin och tyrosin. Därefter kommer det vara extremt svårt att återvända din naturliga färg;
 • den normala funktionen av talgkörtlarna, liksom metaboliska processer mellan hud och hår, störs. Ofta, efter färgning med en ammoniakbaserad färg blir håret väldigt torrt;
 • efter proceduren kräver konstant hydratisering, näring och håråterställning. Utan detta blir de svaga och spröda;
 • Om du överdriver denna färg kan effekten vara den mest oväntade. Särskilt ofta uppstår detta problem vid självfärgning;

Det är inte bara håret som lider - hårbotten är lika riskerad. Giftiga rök penetrerar celler och orsakar irreparabel skada.

Trots antalet negativa effekter väljer många kvinnor denna typ av färgning. Trots allt vet få personer att det finns ett alternativ.

Den första beständiga färgformeln utvecklades av en hel grupp kosmetologer under det tyska företaget Schwarzkopfs regi. Analoger har förekommit, men njöt inte av popularitet på grund av behovet av konstant tonning. Receptet för en bra och hållbar ammoniakfri färg har blivit perfekt och blev utbredd runt 2010. Fördelarna med detta verktyg har inte förändrats idag.

Fördelar med ammoniakfria färger

 • Efter färgning med ammoniakfri färg ser håret väl preparerade och återfuktas. De delar betydligt mindre, det finns ingen förlust;
 • Det finns möjlighet att återvända din naturliga hårfärg. På grund av den aktiva ingrediensen - etanolamin, är hårstrukturen inte förstörd, det finns inga problem med produktionen av melanin;
 • Förutom färgämnen i kompositionen finns det ytterligare ämnen som ger näring och fuktar huvudets vegetation. Dessutom finns det medicinska färgämnen som kan sakta ner baldnessprocessen.
 • Färgen, som uppnås genom ammoniakfri färg, är naturlig och lätt dämpad. Det stora problemet med ammoniakbaserade färger är trots allt produktion av konstgjorda nyanser.

Skadorna av gifter i sådana färger minskar till nästan noll. Att färga hår med ett sådant verktyg är lämpligt även för personer med känsligt hår och gravida kvinnor. Lukten är inte så skarp och orsakar inte riva.

Trots ett så stort antal positiva är det några negativa poäng.

 • Hårfärgat med en ammoniakfri produkt bör tvättas med ett speciellt schampo. Annars kan du få en sidoskugga. Så blondinerna blir gula och brunetter blir kastanj
 • Att klara håret kräver flera procedurer. Även färgning med det bästa sättet kommer inte att vara tillräckligt;
 • Gråt hår är inte målat över hela området. Detta problem kan undvikas om du använder färgen flera gånger;
 • etanolamin, som är färgämnets huvudbeståndsdel, är en konstgjord substans erhållen från samma ammoniak. Därför måste du noggrant närma sig valet av medel, komposition av dålig kvalitet kan enkelt förstöra hårstrukturen.

Hur man väljer en kvalitetssammansättning

För att för första gången välja ett effektivt hårfärg utan ammoniak är det lämpligt att använda råd från en professionell. När allt kommer omkring känner stylister som ingen annan alla fallgropar av sådana fonder, deras fördelar och nackdelar.

Om du bestämmer dig för att måla dig själv, var uppmärksam på följande punkter:

 • Vid val av färg, ge preferens till en nyans som ligger närmast den naturliga hårfärgen. För första gången kan du ta den mest liknande nyansen och börja med ett sådant experiment.
 • uppskattar hur mycket grå hår du har. Om det finns mer än 40%, kommer ammoniakfri färg inte att klara det här. Men även om det grå håret inte är så mycket, välj inte färg med en rödaktig nyans - den kommer att se för ljus.
 • var uppmärksam på kompositionen. Etanolaminhalten i det ska inte vara mer än 6%, annars kan du "bränna" krullarna. Dessutom bör kompositionen innehålla proteiner, eteriska oljor och biotin;

Använd aldrig expired hårfärg. Effekten av dess användning kan vara oväntat.

 • ge företräde endast till välrenommerade företag och tillverkare. Köp inte färg, som du inte är säker på.

Populära icke-ammoniak hårfärger

 • Estelfärger. Kosmetiken i detta företag framträdde på marknaden så länge men vann säkert hjärtat hos många kvinnor. Dess tillverkare är ryska, företaget är beläget i st Petersburg. Kvaliteten och effektiviteten hos de producerade fonderna är inte alls sämre än utländska analoger. Idag erbjuder Estel en palett på 56 nyanser för att färga huvudet. Ammoniakfärg av detta företag tillhör den professionella, så det är ganska svårt att använda. Enligt recensioner är resultaten utmärkta - färgen överensstämmer med den angivna standarden, och färgfärgen är djup. Det är sant att denna färg inte är resistent;
 • Schwarzkopf Henkel är den största tillverkaren av olika kosmetika, liksom pionjärer inom området ammoniakfri hårfärgning. Hittills erbjuder de ett stort utbud av sådana verktyg. Den mest populära färgen är Nectra Color. Enligt kundrecensioner klarar det inte bara färgning utan ger näring till håret, lägger till en speciell glans. Också anmärkning och användarvänlighet, även hemma;
 • Många väljer färg från L'Oreal. Den speciella formeln av sin färg bryr sig inte bara om färgen utan även näring av håret längs hela längden. Färgen på färgläggningen överensstämmer helt med det angivna, men resistansen är liten och kan klara upp till 28 gånger shampooing. Produkten från detta företag passar dem som aldrig har färgat håret, eftersom användningen är mycket enkel.
 • Garnier. Ett annat företag som ofta är valt att färga sitt eget hår. Utbudet av nyanser av ammoniakfria schampon är liten, endast 16 färger, men formeln kompletteras med fuktgivande medel. Det noteras att färgen vid färgning med denna grävning bleknar efter 4 veckor.

Läs mer om bröllops frisyrer med ett slöja, läs här.

video

För mer information om val av hårfärger, se videon.

slutsats

Precis som något annat verktyg har ammoniakfri hårfärg sina motståndare och anhängare. Vissa tror att färgning med ett sådant verktyg är bara en marknadsföringskamp, ​​eftersom det krävs konstant färgning. Andra anser att ett sådant verktyg är säkert och effektivt. Det är viktigt att förstå att alla kemikalier som används för hårvård är artificiella och syntetiska, vilket innebär att det här kan ha stor inverkan på hår och hårbotten. Det är upp till dig att bestämma om skönheten kräver sådana offer.Nästa Artikel
Vad är orsaken till håravfall hos ett barn? Säker behandling och lämpliga sparande medel