Iranska henna


Svarta ögon, sammet hud och lyxiga vågor av trådar, endast tillgänglig för en älskad man - så ser en kvinna i öst ut till oss. Med konstant konkurrens i form av andra fruar ser hon alltid på sig själv och tar som utgångspunkt de naturliga medel som skickas till henne av naturen själv. Iranska Henna är en av de främsta och århundraden gamla vapen av orientaliska skönheter.

Särskilda funktioner

Henna är det persiska namnet Lawsonia. Marocko, Egypten, Indien och många andra länder med varmt klimat betraktas som en sådan plantas födelseort. Ingen vet den exakta platsen, eftersom de inte känner till tiden för utseendet. Bara en sak är säkert säker på att de använde henna för medicinska och kosmetiska ändamål redan före vår tid.

Idag har Iran stora plantager av Lawsonia, vilket ger sina invånare en bra vinst från försäljning över hela världen. Det är värt att säga att inte bara bladen värderas, men också blommor. Torra löv mals i den hönan vi är vana vid, stammarna är grunden för att göra färglös henna, och blommorna bearbetas till eteriska oljor och används aktivt i kosmetika.

Ansökningsalternativ för henna:

 • tatuering (mehndi);
 • hårfärgning;
 • stärkande lockar;
 • bli av med mjäll;
 • ta bort överskott av talg
 • huvudbeståndsdel i hårmaskor.

Möjligheten till en så stor användning ligger i detta verktygs talrika helande egenskaper. Syra i henna kombinerar keratin i håret, vilket gör de skadade locken friska och starka. Förutom detta innehåller Lawsonia många eteriska oljor och tanniner som ger märkbar glans till håret.

Naturlig Henna är en av de få väldigt användbara färgämnena. Det förstör inte det redan existerande naturliga pigmentet, men täcker bara varje hårfollikel, vilket gör håret tjockt och tjockt hår - mer frodigt. Hår som är målade med henna är inte rädd för aggressivt sol och havsvatten, och slutar aldrig andas hälsa och glans med naturlig glans.

Det bör sägas om hypoallergen henna (som färgämne och hälsokomponent). Människor med känslig hud får inte vara rädda för eventuella allergier.

Vilket är bättre - indiska eller iranska?

Det finns en hel del Henna-tillverkare idag. Producerande länder är också olika, vilket innebär att det är viktigt att förstå om det finns skillnader i lag som samlas in i olika länder.

Även om Indien och Iran är mättade med solljus, är deras klimat fortfarande något annorlunda från varandra. Ändringar från denna anläggning. Jag måste säga att indiska väderförhållanden gör dem mer varierande när det gäller färgpalett. Den gyllene skuggan blir här till choklad och kastanj, och slutar och helt svart. Iranska henna har ingen sådan överflöd, håret är målat i en koppartong. Men genom att blanda irländsk henna med andra naturliga ingredienser (kaffe, kakao) kan du få en mängd olika färger.

Även om indian lawson palett är ännu ljusare, har naturlig iransk färg en annan betydande fördel. Kostnaden för henna från Iran är betydligt lägre än priset på en konkurrents produkter, vilket gör den väldigt populär och prisvärd.

Indiska Lawson som finns på hyllorna i butikerna är ganska svårt. Om köpet fortfarande görs, förblir kvinnorna sina anhängare för alltid. Henna från Indien förtjänar sådant förtroende på grund av naturlig arom och fin slipning. De minsta partiklarna av pulver bildar en sammetmussig blandning i kombination med vatten, faller lätt på håret och tvättar lika mycket från dem, vilket inte är fallet med produkter från Iran. Att använda indiska medel är mycket lättare och trevligare.

Vid slutsatser är det säkert att säga att skillnaden mellan henna från olika länder verkligen existerar. Titeln på det bästa kan tillhöra var och en av dem, beroende på användarnas åsikter. Den iranska produkten anses med rätta vara den bästa budgetalternativet, indian av kvalitet.

Hur man väljer?

Åtgärden av denna naturliga komponent beror direkt på friskheten och den rätta lagringen. Innan du köper är det viktigt att bekanta dig med hållbarheten och utfärdandedatumet, samt att bedöma hur bra Henna var lagrad i affären. En öppen glasruta fylld med solvärme minskar avsevärt produktens hållbarhet. En mörk och kall plats är den perfekta henna miljön. Tyvärr är det svårt att hitta sådana villkor i vanliga kosmetiska butiker, och därför kan en rimlig lösning vara att köpa via en onlinebutik, där produkten från tillverkarens händer omedelbart faller för dig.

Vid köp är det viktigt att vara uppmärksam på produktkategorin. Det är indelat i:

Skillnaden är i skörden. Lawsonia, torkad på sommaren, värderas framför allt. Torkande löv förekommer under solens brännande strålar på kortast möjliga tid, vilket gör att du kan behålla som en del av den maximala mängden klorofyll som är oumbärlig för hår och deras vidhäftande färgning.

Den genomsnittliga kvaliteten samlar och torkar på hösten. "Långsam" torkning dödar andelen klorofyll, vilket påtagligt påverkar henna. Den lägsta sorten betyder växter som samlas in efter regnet och inte innehåller klorofyll. På grund av detta är färgen på den lägre klassens pulver nära brun, och den högsta klassen glädjer sig av en ljusgrön nyans juiciness.

Klassisk henna av högsta kvalitet är ett utmärkt val för hårfärgning, det gör dem också starkare. Det bör sägas att henna är färglös, vilket är ett pulver från lavsonia stammar, uteslutande för att återställa hårlökar. Med det kan du inte vara rädd för att oavsiktligt färga håret i en inte särskilt lämplig ton.

Trots alla fördelar har något växtbaserat färgämne förmågan att torka håret med frekvent användning. För att undvika detta lägger vissa tillverkare ytterligare ingredienser till henna. Henna med burkolja, producerad i form av en färdig blandning, ger näring till håret och accelererar tillväxten. Algerättmedel syftar också till att återfuka och stärka krullarna.

Fortsatt temat för producenterna av iranska henna, experter och användare väljer de bästa företagen. Bland dem kan du se budgetmedel från Artcolor, liksom diverse produkter från Phytocosmetics. Den senaste tillverkaren producerar både tintbalsam "Henna" och färdiga formuleringar (henna cream) med fördelaktiga ingredienser.

Produkter från inhemska producenter är mycket värda, men experter rekommenderar när det är möjligt att köpa henna från iranska tillverkare. Dess naturlighet är utan tvekan, och friskheten och hållbarheten visar de bästa värdena.

Hur gör man?

Som tidigare nämnts är det iranska pulveret känt för sin grova slipning, och därför är det viktigt att sikta den genom en fin sil före användning. Detta steg kommer påskynda appliceringen och spolningen av blandningen från håret. När alla partiklar blir likformiga, är det möjligt att bestämma deras antal. Kort hår kommer att vara tillräckligt 50-70 g av en torrväxt, upp till 300 g

Ett lika viktigt steg är att förbereda vattnet för blandning. Hennes temperatur bör vara i genomsnitt 70 grader för att släppa färgpigmentet. Varmt och kallt vatten kommer inte att avslöja Henna, och kokande vatten kommer att försämra färgegenskaperna. En känsla av mätning och en termometer för vatten hjälper dig att välja rätt temperatur.

Pulvret bryggs med varmt vatten och lämnas i flera timmar. Vatten behövs lite, för för mycket flytande massa kommer att tömma från huvudet, vilket kräver stor ansträngning och tålamod vid målning. Liten mörkad henna efter blötläggning är ett tecken på att färgen är klar att användas.

Så, krävde tjockt vatten, och det späds ut med produkter som:

Färgpigment i en sur miljö ökar dess förmåga att motstå färgning. Tillägg kan servera några droppar eteriska oljor (ylang-ylang, rosmarin). En bra bas kommer att vara kokosnöt och burdockolja.

Så när färgberedningen är klar är det dags att börja förbereda håret för färgning. De måste tvättas med schampo och lite torr med en handduk. Pannan, öronen och nacken smälter rikligt med babycreme och förhindrar deras färgning.

Metoden att applicera blandningen är ganska lätt. Den färdiga blandningen appliceras på håret med en speciell pensel eller svamp (med en liten längd av lock). Efter att ha lindat huvudet i polyeten är det täckt med en handduk. För att hålla färgen på håret kan vara från 40 till 2 timmar - beroende på önskad färgmättnad.

Siftad henna är lätt att tvätta av med schampo och hårmask. Om det första steget skulle ignoreras, kommer spolningsproceduren att ta lång tid, eftersom avlägsnandet av ofyllda växtpartiklar från huvudet är en mycket mödosam och arbetskrävande process.

Som experter säger, ser Henna sanna färg endast ut på dag 2 eller 4. Dessutom kommer varje efterföljande färgning att göra håret ljusare och rikare.

När man får för ljus färg kommer det att bidra till att neutralisera vegetabilisk olja gnidas in i locken. Det neutraliserar färgpigmentet, vilket gör skuggan lugnare och återhållsam.

Hur mycket att behålla?

Soak henna på håret är nödvändigt beroende på dess typ. Med minsta möjliga tid är färdig-till-köp-blandningen lycklig, och du behöver behålla den i endast 10-20 minuter. Färgning med en vanlig produkt kommer att ta från 40 till 2 timmar.

Det är viktigt att säga om att hålla henna, om du inte vill få någon färg eller nyans. Två matskedar av pulveret håller samtidigt håret på högst 10 minuter. Färglös henna lämnas på krullarna från 30 minuter till en timme.

Vilken färg är det?

Ett stort plus att använda henna är att det kan användas både på naturligt hår och färgat med kemiska färgämnen. Färgen i båda fallen faller bra och glatt, skimrar i solen. Användningsfärgen varierar avsevärt (beroende på resultatet av föregående färgning).

Applicera produkten till mörka lockor, du kan få en ljus koppar nyans. Om henna blandas med kakao eller kaffe får du en mörkare nyans, perfekt matchad brunhårig. Det bör sägas att även den maximala åldringen av kompositionen på mörkt hår inte kommer att medföra eldröda toner, eftersom den mörka tonen är mycket stark och Henna kan inte döda honom. Men hon kan ge honom "languid" rodnad när man blandar iransk henna med vin eller sockerbetor. Den burgundy nyans är ganska populär idag.

Blondiner ska vara försiktiga med denna typ av färgning, eftersom du med en stark koncentration och lång exponeringstid, istället för en vacker ton, kan få en röd gulrotfärg som matchar enheterna. Dessutom bör hennaflickor med färgade blonda krullar behandlas med ännu större försiktighet. Skadad med färg kan de "täppa upp" med henna och visa en klar grön nyans. Om du känner till åtgärden och blandar produkten på kamillebuljong eller citronsaft, kan du få en delikat guldton (utan antydan av röda anteckningar).

Mer noggranna nyanser kan erhållas genom att färga hår med färdiga blandningar från tillverkaren. De tillsatte några syntetiska färgämnen, vilket innebär att färgen blir ganska förutsägbar. Men efter sådana medel är håret fortfarande utsatt för kemisk attack.

recensioner

Recensioner av iranska henna är mycket positiva. Användarna älskar det för låg kostnad, naturlighet och varaktig färgning. Rödhårda skönheter mättar sin naturliga nyans med ljusstyrka, och ägarna av ljusbrunt hår får en helt ny ton för sig själva. Efter att ha försökt en gång förblir många tjejer Henna hängivna i många år.

Kvinnor, för första gången med verktyget, notera lite torrt och sprött hår. Erfaren användare mättar produkten med sådana näringstillskott som oljor, alger eller kefir. Den positiva effekten av användningen ökar betydligt.

I iransk henna lägger inte bara näringsämnen, men också andra färgämnen. Basma, kakao eller kaffe har en positiv effekt på att ge mörka kastanjetoner till håret.

Henna hårfärgning: fördelarna och hårskadorna, recensioner och resultat

Henna är ett färgämne av naturligt ursprung. Det användes av invånarna i den antika öst. Med det färgade de håret och gjorde ritningar på kroppen som heter Mehendi.

För närvarande används henna både som dekorativt och som kosmetisk kosmetisk i maskernas sammansättning. Låt oss förstå varför Henna är så populär för hår, recensioner, fördelar och skador från användningen.

Vilka ämnen innehåller Henna

Henna är ett pulverformigt ämne härlett från en växt som heter Loveson Energy.

Skott från toppen av busken ger en ljusare färg - de används vid tillverkning av henna för mehendi. Hårfärg erhålls från de nedre bladen. Bladen skördas, torkas och krossas.

Henna innehåller många fördelaktiga ämnen, inklusive:

 • vitamin C,
 • vitamin k,
 • B-vitaminer,
 • spår av eterisk olja.

Användbara egenskaper hos henna

Som ett naturligt färgämne kan henna användas för hår. Henna sveper håret ute, gör det smidigt och skyddar mot solens negativa påverkan. I det här fallet blir håret mer frodigt, friskt, tjockt.

Skadorna på henna för hår, till skillnad från industriella färgämnen, som förändrar hårets struktur och penetrerar inuti, är minimal, vilket gör att henna kan få mycket positiv feedback.

Tanniner som finns i henna bestämmer effekten av färgning på talgkörtlarna och normaliserar deras arbete. Därför kommer henna att ge en extra trevlig effekt för ägare av fet eller torrt hår.

Filmen bildad på hårets yta, exfolierar flakskalor, förhindrar dissektion av ändarna. Henna har också en positiv effekt på hårbotten. Som ett resultat - förebyggande och bortskaffande av mjäll. Effekten är märkbar efter den första färgen.

Den negativa effekten av henna på håret

Recensioner av människor tillåter oss att prata om de obehagliga följderna av användningen av henna för håret och till och med orsaka skada på håret. Vi talar om baksidan av torkfunktionen hos henna: med sin frekventa användning förlorar håret mycket fukt, blir torr och svag.

Om du använder henna korrekt märker du bara de användbara egenskaperna.

Rusa inte från en extrem till den andra. Kom ihåg att ett överskott av henna gör håret styvt, inte elastiskt och styggt.

Varning! Människor som använder henna på färgat hår kan stöta på en oväntad nyans. I detta fall räkna inte med en likformig färg.
För blondor är användningen av henna inte visad om den inte är en färglös henna.

Vad säger trichologer om henna

Recensioner av läkare angående henna skiljer sig åt. De tror att henna för hår gör mer skada än bra. Det finns även en sådan synvinkel att henna inte stärker och läker hår, men tvärtom svagar det.

Henna färgat hår

Dessutom, enligt läkare, kan det irritera hårbotten och orsaka håravfall. Kvaliteten på henna, som tjänade som grund för en sådan slutsats, är dock inte känd.

Ett intressant faktum! Statistiskt visade sambandet mellan leukemi och dra mighendi på huden (cirka 60% av kvinnorna i Sydasien).

Efter en rad nyligen genomförda studier uttrycktes tanken om Henna-genotoxiciteten, varigenom det beslutades att inte rekommendera gravida kvinnor att använda denna naturliga färg, som alla syntetiska färgämnen (av olika skäl).

Frisörernas åsikter om henna för hår

Vissa frisörer talar negativt om hennapulver.

Experter säger att den "riktiga" hennaen har utseendet av en tvålstång och säljs exklusivt i handgjorda kosmetikaffärer.

Denna kakel innehåller kakaosmör, andra naturliga oljor, linalool. Naturligtvis, när den används i kombination med dessa komponenter, kommer den positiva effekten av henna att bli mer uttalad.

Henna för hår - recensioner

Hensyn och skador från henna ur synvinkel av vanliga människor manifesterar sig annorstädes. Moderna tjejer föredrar ofta Henna till syntetiska färger.

Färglöst hennafärgningsresultat

Av de tvetydiga effekterna av färgning noterar de att med efterföljande förtydligande är det mycket svårt att bli av med yellowness.

Men utmärkta recensioner får masker från färglösa henna. Diskussioner om populär färgning utförs även i många tidskrifter.

Vad att lägga till henna för användning till hår

Hennaens ursprungliga färg varierar från rött till brons (eftersom färgämnet inte helt täcker hårets naturliga färg). Men alla andra färger som erbjuds på marknaden erhålls genom att blanda med syntetiska färgämnen, vilket inte bidrar till användningen av denna naturliga färg.

Resultat henna och basma färgning

Ett undantag är Basma, som rekommenderas att läggas till henna i ett 1: 3-förhållande för att uppnå en mer naturlig färg.

Vid masker är det tillåtet att tillsätta kakaosmör, som har en vårdande effekt.

Hur man lagar Henna

Henna hade på håret bara en fördelaktig effekt, och inte skada, du borde följa några regler och rekommendationer för att förbereda kompositionen.

Stages av Henna hårfärgning hemma

Till exempel är endast icke-metalliska rätter eller metall sådana, men med en emaljerad beläggning lämpliga för dessa ändamål. I annat fall, enligt recensioner, reagerar färgen med metallen.

Det är värt att uppmärksamma att förberedelserna för färgning måste påbörjas i förväg. För att göra detta hälls hönan med vatten för att uppnå frisättning av henatoninsyra - en färgämne.

Var uppmärksam! Mängden kemisk reaktion påverkas inte av vattnets temperatur, utan av luftens temperatur i rummet. Vid + ​​20 ° C kräver henna upp till 5-6 timmar, färg kan beredas på kvällen.

En gång vid en temperatur av + 35 ° C kommer blandningen att vara klar om ett par timmar. Som ett resultat blir det brunt (luft syre oxiderar hennatonin). Det är inte nödvändigt att brygga henna med kokande vatten - när du målar dig får du en svag fula nyans.

Färgmättnad kan påverkas genom tillsats av torrt vin, citronsaft eller äppelcidervinäger till blandningen - detta kommer att göra miljön mer sur och den resulterande färgen ljus.

Att lägga till några droppar av dina favoritoljor är tillåtet.

Ägare av fint hår rekommenderas att ta kefir istället för vatten för hennablandningen. Innan detta är det önskvärt att värma upp det. Var inte rädd för att han störde. Men för dem som inte är redo för detta finns det ett annat sätt - bara lämna det i ett par timmar utan kylskåp.

Henna Application Rules

Det är tillrådligt att tvätta håret innan du använder henna.

Henna färgning: före och efter

Färgning utförs enligt följande:

 1. Blandningen appliceras på håret (den beredda blandningen bör ha konsistens med gräddfil) och de är därefter noggrant målade över.
 2. Huvudet är isolerat.
 3. Hålltiden beror på önskat resultat. Det tar ungefär 2 timmar att färga en brunetts hår. För rättvist hår är 1,5 timmar tillräckligt.
 4. Spola över behållaren (bassängen) för att inte fläcka någonting. Vattnet i slutet ska vara färglöst. Tvätta bort henna, det är önskvärt att vägra shampoo.

Den kemiska oxidationsreaktionen, som redan nämnts tidigare, fortsätter efter färgningsproceduren, därför kommer färgen under flera dagar att bli ljusare och förvärva mättade färger. Det är tillrådligt att inte tvätta håret för de närmaste tre dagarna efter färgning.

Henna Hair Masks: Recept

Masker med henna innehåller ofta fuktgivande ingredienser som kompenserar för Hennas negativa torkningseffekt. För dem som är rädda för att torka hår, lämpliga recept som tillåter tillsättning av oljor.

Färglös henna är lämplig för att göra en mask

Alla masker appliceras på lite fuktigt hår. Huvudet är isolerat (det är bekvämare att använda en vinterhatt istället för en handduk och ett duschlock i stället för en film för detta). Tvätta masken, du måste använda schampo, men du kan ta och naturligt.

Användbar för hårbottenmasken av henna och vetex:

 1. En påse av färglös henna - 25 g.
 2. 3 msk. l. amla oljor.
 3. 1 msk. l. burdock olja.
 4. 1 tsk. druvfröolja.
 5. 1 tsk. vetegroddaroljor.

Henna måste spädas med varmt vatten, låt det brygga, tillsätt olja efter ett tag. Applicera på hår, isolera. Tvätta av på en halvtimme.

Mask mot håravfall med ostmassa:

 1. 3 msk. l. henna.
 2. 2 msk. l. citronsaft.
 3. 2 äggulor.
 4. 200-300 gram stallost.

Alla ingredienser måste blandas och appliceras på huvudet. Bär en hatt och täcka med en handduk för uppvärmning. Håll masken ska vara 30-40 minuter.

Vit Henna mask:

Den enklaste, men inte mindre effektiva, kan betraktas som en mask som består av färglös henna. För beredningen, ta vattnet i förhållandet 1: 2 eller 1: 3.

Istället för vatten är användningen av dekokationer av örter tillåten.

Kombinera Henna och vatten (örttekoko). Effekten av masken kan justeras genom tillsättning till maskoljan:

 • mot förlust - ricinus och olivolja (tillräckligt för 1 msk.);
 • för sken - mandel;
 • för mat - ricinus.

Mask av henna och kefir för större hydratisering och näringsvärde

Kefir används ofta som en bas för stärkande masker. Mycket enkelt recept, men ger utmärkt resultat tack vare dess sammansättning.

OBS! Innan du förbereder masken måste du värma kefir och lämna den i några timmar vid rumstemperatur. För torrt hår bör du välja en mer fettig kefir och för fet hår - kefir med minskat fettinnehåll.

Masken appliceras på rent eller lätt förorenat hår.

För maximal effekt måste kefir masker hållas värma huvudet med en handduk.

Ska blanda 2 msk. l. Henna och 4-5 Art. l. kefir (beror på hårets längd). Applicera, håll i en halvtimme. Det är acceptabelt att lägga till eteriska oljor eller ett par kakao skedar (för blondiner rekommenderas inte).

Som det visade sig är henna för hårrecensioner ganska motstridiga. Fördelarna och skadorna på detta färgämne, liksom resultatet av färgning beror till stor del på överensstämmelse med reglerna för förberedelse och användning.

Följande video berättar om användningen av henna:

Den här videon kommer att berätta om henna och basma hårfärgning:

Om du vill lära dig hur man gör hårmaskor med färglös henna, titta på följande video:

Vilken henna är bäst för hårfärgning

Henna är ett naturligt färgämne som är bekvämt att använda hemma för hårfärgning. Det torkar och läker också smutsiga lockar bra. Innan du går för att köpa denna unika vårdsprodukt för krullar, måste du ta reda på vilken henna som är bäst för ditt hår, eftersom flera olika hårtyper finns på marknaden för produkter som används för kosmetiska ändamål.

Jämförelse av henna sorter

Iranska henna har en grovare slipning, det är ganska billigt och lönsamt eftersom det sorteras i större vikt än sin rival, indiska. Men iranskt torkar håret mer, obehagligt efter applicering - det lämnar en specifik arom.

Indisk naturlig färg bryr sig om, har en positiv effekt på lock och ger utmärkt resultat. Det är bättre tvättat ut tack vare sin fina struktur. Skador, skört och tråkigt hår kommer till och med att växa snabbare från det.

Iranskt pulver ger en ljus mättad kopparskugga och är fyra gånger billigare än den indiska motsvarigheten, men den kan inte blandas med någonting. Effektiv vegetabilisk färg från Indien är olika i sina nyanser, den kan kombineras på olika sätt och med någonting. Hennes hår kommer att lysa med hälsa från insidan. Det är bra att använda sådan färg istället för balsam och balsam. Det är även lämpligt för ögonfransar och ögonbryn och orsakar aldrig irritation. Indisk henna kommer att eliminera mjäll och hjälpa till att bli av med kala fläckar. Masker från det kommer att accelerera tillväxten och ge en hälsosam glans, samt återställa skadat hår. Detta innebär att hårsäckarna förbättras. Solljus, hav och klorerat vatten skadar inte färgat hår.

Irans naturligt färgämne ger håret varmare nyanser med en rödaktig glans. Dess spektrum innehåller svart, brun, kastanj och burgunderfärger.

Färglöst pulver av vegetabiliskt ursprung kan också färgas, och inte bara bryr sig, särskilt om du lägger till flera ytterligare komponenter till den. Detta verktyg är bra att använda tonåringar, gravida och ammande mödrar. Det är bra i form av masker för hud och hår. Denna universella botemedel botar fet hud, seborré, närmar, lyser och föryngrar ansiktet, ger det en matthet. Kroppen och naglarna ser också bra ut efter att ha applicerat maskerna av färglös henna. Innan du använder dem, rengörs huden och behandlas med lotion eller tonic, så att alla användbara substanser som utgör masken absorberas bättre.

Färgregler

Tjejer vet ofta inte vilket hår som är bättre att tillämpa henna. Svaret är enkelt - bara på rent och lite vått. Tvätta först huvudet och torka lätt. Färgen är beredd enligt instruktionerna i en kruka med keramik eller plast. Metallbehållare är inte lämpliga för detta. På håret hålls färgningsmassan från fem minuter till en eller två timmar, beroende på den nyans som de vill få. För lättare trådar är de kortaste exponeringstiderna lämpliga. Efter att Henna tvättat utan att använda schampo. Det rekommenderas inte att tvätta håret i tre dagar efter färgning så att färgningseffekten är beständig.

Applikationstips

Förstå vad Henna är bäst för hårrecensioner hjälper. Ägare av underbart hår, som har använt det i många år, noterar att detta verktyg helt enkelt är nödvändigt för vård. Med det blir strängar skrymmande från rötterna och fluffiga. Hans hår luktar och lyser. Enligt många skönheter hindrar henna håravfall, ger dem tjocklek efter första användning, är väl tvättad, är mer användbar än kemisk färgämne. Men det är inte nödvändigt att applicera pulver från lavsonia löv utan oljor, så att det inte torkar krullarna, och för färgning i önskad färg är det ibland nödvändigt att utföra flera förfaranden.

För en naturlig lösning som snabbt tvättas bort, kommer de att behöva använda en gång i veckan. Men henna kommer aldrig att tvättas helt och hållet, du måste vänta på att ditt hår växer tillbaka för att återställa den ursprungliga skuggan eller recolouren till en annan färg. Det är omöjligt att applicera kemiska färgämnen på hårfärgade med naturliga läkemedel.

Om du är bekymrad över frågan om hur man målar över grå hår, då borde du veta: Gråt hår ger inte in på ett sådant färgämne. Men om du lägger till basma till det kommer de grå trådarna inte att vara så märkbara.

Bredt torrt färgämne endast med varmt vatten. Fyll det upp med lite och sedan blandat. Konsistensen hos den skiljda massan liknar tjock grädde. Vissa lägger till ägg, citronsaft, ättika. Istället för kokt vatten kan färgämnet spädas ut med varm vassla från under mjölken, och tillsätter dessutom brandy eller lavendelolja till massan. Det resulterande verktyget används för att måla och stärka lockor. Hot Henna-uppfödning Cahors ger hår en kastanjfärg med körsbärstänger, naturligt kaffe eller starkt te lämnar en ljus kastanj nyans och kamille en gyllene.

Vilka är fördelarna med indisk henna?

Men tillbaka till vad Henna är bäst. Man tror att indiska, på grund av dess kvalitet. Från det blir en rödaktig tidvattnet, och från Iran - koppar. Släcker råg basma perfekt, tillsatt till henna. Indisk botemedel med fet konsistens gör färgen på lockar mer mättad. Iransk henna har en obehaglig lukt, som måste tvättas bort under en lång tid.

I antiken troddes att Henna inte bara kan fläcka utan också lindra huvudvärk. Hennes gröna pulver i små förpackningar kommer till oss från fjärran. Produkten är gjord av en örtartad växt som torkas och krossas. Endast blommor används för kvalitet Henna. Endast från en sådan färgämne kommer att vara beständig och mättad. Färglös henna är redan gjord av växternas stammar. Det stärker perfekt och återställer hårrötterna, vilket gör dem tjocka och vackra. Detta verktyg används också för hud, naglar och olika smärtor. Vegetabiliskt färgämne ger näring till hårbotten och strängarna.

Vad är bättre att köpa henna, bestämmer alla för sig själv. Men innan du köper måste du vara uppmärksam på hur det luktar - dess arom ska vara växtbaserad. Pulverets struktur är vanligtvis bra, utan föroreningar, och färgen är mörk myr och enhetlig. Gul henna kommer att vara instabil och omättad. Svara på frågan, vilken henna är bättre att måla lockar, vi kan definitivt säga - indiska. Även om det är dyrare än iranskt, men det pris som måste betalas för denna underbara produkt är inget i jämförelse med de fördelar det ger för dem som väljer naturvårdsprodukter.

Henna färgning. Vilken henna är bättre?

Koppar och rödhåriga i alla nyanser och oktav, vävning av kastanjnoter - allt detta är som en sång! En sång om hårets färg och deras hälsa! Historiskt fungerade växtpigment som henna, basma och usma som naturliga hårfärger! Förutom de exklusiva nyanser som aldrig kan hända igen till någon annan, säker hår färg Henna och Basma ger håret regeneration, markant motverka förlust, öka tätheten och ge densitet och hår skydd från vardagens stress förpackningar, mekanisk skada och ogynnsamma miljöfaktorer.

Prata idag om Hennes Majestät Henna! Hela tiden betraktades rött hår som en speciell gåva av naturen. Redhead män skilde sig explosivt temperament och oräddhet. Och kvinnor körde män galna, eldiga vattenfall som faller på axlarna. Från tidens oändliga skönheter hade hemligheten att hitta en sådan nyans av hår - hennafärgning! I de norra länderna togs den från Indien och Mellanöstern, där Lawsonia, som definierade Henna i botanik, användes allmänt för hår- och kroppsmålning och var en integrerad del av Indiens och vissa arabiska länder. Skönheten färgade också ögonbrynen med henna, och den här metoden används framgångsrikt i modern kosmetologi.

En gång i tiden erövrade Henna mig också, Hennes naturliga färgning blev min stil! Det fanns många experiment, inte alla framgångsrika - det fanns också ammoniakfri hårfärgning, ny blond hårfärgning och hårfärg under graviditeten. Mitt val för hår är otvetydigt - bara hennafärgning, bara den här metoden för färgning av hår är inte bara säkert, utan helar också helt håret och hårbotten. Att vara mig själv i konsumentkategori, avslöjade jag för mig själv de viktigaste råvarufaktorerna för att utvärdera kvaliteten på henna och naturligtvis beror det slutliga resultatet på det. Nu kan jag med säkerhet säga att Henna i den nationella produktionen av östkvällar är ett idealiskt val, det garanterar ett utmärkt resultat.

Så, de viktigaste råvarufaktorerna för utvärdering av henna eller hur man köper kvalitet henna?

bästa henna - hur man väljer?

För att förstå vilken henna som är bättre för hår måste du först köpa kvalitet Henna. Så det första vi uppmärksammar på:

 1. Sammansättning - det ska vara ren henna utan några kemiska tillsatser, färgämnen och färgfixeringsmedel. Vi letar efter exakt hela Lawsonia - det här är den bästa Henna! När allt kommer omkring kommer bara henatal henna att ha en helande effekt på hårbotten och håret.
 2. Graden av slipning av pulveret, desto finare pulvret är, desto lättare kommer pigmentens utspädning från partiklar av löv av lövsonia och mer kvalitativ färgning att erhållas. Slipning ska vara mycket bra, utan några ingrepp. Ofta fråga frågan: "Vad händer Henna över grå hår bättre?" Svaret är bara fint markerade henna.
 3. Det är också viktigt att notera frånvaron av pulver av olika främmande partiklar, söker vi riktiga x och y, det vill säga pulver av blad lawsonite istället stjälkar pinnar exempel och absolut inte som inte vill möta alternativen "henna", där sand eller grönt pigment lades! Åh skräck! Ja, det är lätt att träffa sådana prover, där sand tillagas tydligen för viktökning. Henna färgning av ett sådant prov kommer inte att kunna ge ditt hår en vacker nyans och terapeutisk effekt på strukturen.
 4. Titta därefter på färgen. Denna faktor är också grundläggande. Färgen på hennapulver ska under inga omständigheter blekna. Färgen varierar från gulgrön till grön kiwi. Och det beror på färgen på henna sorter och platsen för dess tillväxt. Färgen själv är viktig, liksom dess mättnad, eftersom färgen beror på bladens kvalitet. Skuggans ljusstyrka indikerar att unga övre löv användes som råmaterial - elegant hårfärgning garanteras, men en blek skugga av pulver avslöjar användningen av lägre gamla löv och plantstammar som råvaror eller felaktig torkning av råvaror. Här kan du tyvärr gå in i "hantverkare" som lägger till grönt pigment i pulveret för att maskera råvaruproblemen. Lyckligtvis är ett sådant pigment lätt att beräkna; i kombination med vatten kommer pigmentet att avskalas och separeras från den totala massan.
 5. Och här är den femte punkten, mitt favoritstarka ögonblick av högkvalitativ och fräsch henna - det här är lukten. Den bästa hennaen har en fantastisk lukt! Det är så starkt att det bokstavligen omsluter hela utrymmet. Arommättnad är en integrerad indikator på kvalitet!

Föremål om "Färdiga männen" (i citat) finns ofta, det viktigaste är att veta var fångsten är, trots allt, utspädd, tonade, felaktigt torkade och fräsade produkter kommer inte bara att medföra fördelar utan också skada. Henna-märket East Nights gör Henna Coloring till ett trevligt förfarande med ett utmärkt slutresultat!

Hur man gör Henna?

Så läser du recensionen som Henna är bättre, vilket innebär att du redan förstår alla detaljer om hårfärgning! Du är i händerna på högkvalitativa Henna av den nationella produktionen av syriska traditionella kosmetika East Nights. Hur man gör Henna?

Hur många människor, så många åsikter. Och ofta hörde jag tron ​​att det är nödvändigt att göra Henna så här och inte annars, och jag måste lägga till detta och inte alternativen, havet, men eftersom jag har många års erfarenhet av färgning av hår, erbjuder jag dig mina bästa metoder och samtidigt gör jag överblick över de vanligaste alternativen.

 1. Brew henna kokande vatten. En mycket vanlig metod sedan sovjetiska tider. Pigmentet släpps så snabbt som möjligt, men... försvinner också snabbt. När blandningen svalnar och kommer att vara lämplig för applicering på håret, upphör hälften av pigmentet helt enkelt att existera, eftersom det förstörs av högkokpunkten. Det här alternativet kan vara lämpligt för dem som vill ha en liten nyans på håret. Det är bättre att inte använda den här metoden om vi utför henna hårfärgning i koppar och röda nyanser. Även den bästa hennaen med denna metod kan förlora sina färgegenskaper.
 2. Henna på kefir. Vanligtvis används denna metod enligt följande: Henna hälls med vatten med citron eller kefir och lämnas på en kall plats i 5-8 timmar. Trots det faktum att citron och kefir är källor till ett surt medium som är nödvändig för frisättning av pigment, tillåter frånvaron av en vätska med tillräcklig temperatur inte det ljusa pigmentet att fullständigt realiseras i dess naturliga sammansättning. Om henna är färgat med den här metoden noterar du att färgen blir mycket mörk, inte ljus, inte intressant. Ja, självklart, om du gör henna på kefir, så kommer glans- och helande effekten att vara högst, men skuggan kan besvikna. Det bör noteras att färgning enligt detta schema inte beror på användningen av denna metod, men trots det.
 3. Det tredje alternativet är en klassiker och den mest trogen enligt min åsikt, som jag tillämpar regelbundet och helt nöjd med resultatet. Jag rekommenderar att du gör Henna med varmt vatten på 90 grader. Vid denna vattentemperatur öppnar henna pigmentet maximalt och behåller, ökar med tiden. Lös upp hennaen med varmt vatten till konsistensen av flytande grädde, tillsätt en tsk orefinerad arganolja eller hasselnöt för att näring hårsäckarna. I allmänhet kan du lägga till olika oljor, men det finns en del regel. Det är bättre att välja specialiserade oljor för hår eller blandningar. Det ligger inom produktionen av östkvällar och deras främsta fördel är mättnad, vilket innebär att oljor med minimal tillsats kommer att visa sina helande och berikande egenskaper! Använd inte hushållsoljor som solros, oliver och ricinus, de är inte avsedda för hårfärgning, är för tunga och kan sätta sig på håret. Var försiktig med doseringen av starka oljor, en värmefaktor ingår i den naturliga kompositionen, såsom jira, kamferoljor, samt peppar, lök och usmya fröolja. Om du planerar att färga med henna och usmaolja, applicera den med usma bladolja. Du kan också välja en speciell blandning såsom en blandning av oljor, 18 Bedouin en Tash Rasi «krona mitt huvud," olja och fett cobra usma Nimraye «direkt", en blandning av arabisk hår Salima «friskt».

Nu vet du vilken henna är bättre och hur man gör Henna korrekt. Och ändå - var inte rädd för att torka håret i processen med att använda henna. Genom att följa mina rekommendationer kommer du att undvika torrhet, brott och uttorkning av håret! Dessutom har var och en av dig en exklusiv möjlighet att få ett exakt samråd för din hårtyp och deras egenskaper!

Hur färgar Henna hår?

Förresten är Henna East Nights tillgänglig i 2 versioner av olika vikter: 50 gram i lådor och 100 gram i en nationell väska! På tal om dessa underbara väskor kommer jag att berätta mer om någonting! De vet, så svårt och de som har dem är bra och mycket! Jo, hur man gör Henna, vi har redan lärt oss. Människor frågar mig ofta: vilken henna är bättre än iransk eller indisk? För mig personligen är den bästa henna syriska sorter. De har röda-koppar nyanser av medium ljusstyrka. Och idag ser jag syriska Henna Zemars "Lion" utseende. Det återstår att räkna ut hur man färgar hår med henna? Färgning med henna görs på följande sätt - Den beredda blandningen av henna appliceras på förtvättat vått hår (det är också möjligt att applicera henna på håret utan föregående tvättning), men det finns några funktioner i detta alternativ. Vi fördelar massan från rötterna och vidare längs hela längden. För en rikare nyans är det nödvändigt att sätta håret ihop med klämfilm och värme. Om du vill ha en ljusare nyans behöver du inte byta hår.

Exponeringstiden väljs individuellt för den ursprungliga hårfärgen, hårets historia och tillståndet hos kroppen vid färgningstillfället, såväl som det önskade resultatet. Ju mörkare håret, desto längre hårhänna färgas håret, du kan lämna henna för natten. Om håret är lätt eller medelblont, är det 1 timme eller till och med 15-20 minuter tillräckligt. Tvätta Henna med varmt vatten utan schampo. Använd balsam kan bara vara på tipsen för att underlätta hår. Efter hennafärgning är det inte rekommenderat att tvätta håret i 3 dagar, men det är naturligtvis möjligt. Varför? Faktum är att Henna avslöjar pigmentets ljushet och renhet under syrepåverkan under de första 3 dagarna efter färgning.

Håret måste färgas 1 gång 3 veckor, det vill säga som rötterna växer. De första 2 gånger färgar håret längs hela längden. Sedan tona rötterna och 1 gång i 3 månader måla över hårets längd för färgkorrigering.

Vad blandar Henna?

Vi räknade ut hur man gör Henna, men frågan om hur man blandar Henna är också mycket relevant. Men vi måste förstå att skuggan kan förändras ganska väsentligt, om du känner till reglerna för att blanda, kan du uppnå de önskade resultaten! Exempelvis kommer henna och färglös henna att väsentligt försvaga den resulterande nyansen, och många vill ha det, då är detta alternativ för dem, det är mycket väl lämpat för intensiv behandling av hårbotten och hårstrukturen med ytterligare en nyans.

Henna med gurkmeja kommer att ge ditt hår en vacker gyllene nyans. För att erhålla guldtoner är det också nödvändigt att brygga henna på kamillebuljong eller apelsinskalbuljong. Också en variant av mitt framgångsrika experiment! För att få kastanjfärg rekommenderar jag att du blandar henna med basma i ett 1: 1-förhållande.

Coloring henna i färgen på mörk choklad är äkta! Anslut 2 delar av basma och 1 del av henna. Endera 2 delar av woody färgämne (usma) pulver och 1 del henna. Håll så länge som möjligt (nattburk). Brew henna med Basma krävs på samma princip som jag beskrev ovan.

Vill du lägga till ett rött ljus, välj henna med koppar och du kan dessutom brygga henna på rött vin, till exempel på Cahors eller hibiskusbuljong.

Från mig själv säger jag att jag älskar Henna och inte har ändrat den i 17 år! Henna färgning har blivit en av mina favoritbehandlingar. Den bästa henna för mig är Henna East Nights, och vad Henna är bäst för dig - Välj själv! Var vacker! Ta hand om ditt värdefulla hår och välj det bästa för dem! Din Margarita.

10 bästa henna färger

Egenskaper i rankningen

Varje kvinna, åtminstone en gång, när tiden för nästa hårfärgning närmade sig, tänkte på hur man gör denna process mindre traumatisk. Det är känt att färgen både professionell och från massmarknaden är ganska giftig, eftersom den har skadliga kemiska föreningar i kompositionen. De flesta färgämnena innehåller väte, sekundära aminer, parabener och p-fenylendiamin. Som ett resultat av konstant användning av färgämnen blir håret tunnare och svagare, deras glans försvinner. Att njuta av djup färg och läka tillståndet av hårfolliklar är kapabel att hala färg. Det finns flera typer av det:

En blandning av henna är ett färgämne av organiskt ursprung, som extraheras genom att samla och bearbeta lövbladen. Dessa löv innehåller ämnen som stramar det yttre lagret av hårflingor, vilket stärker dem. Henna, som bedömer sig genom recensionerna på Internet, löser följande problem:

 • mjäll;
 • Tvärsnitt av ändarna;
 • Överdriven aktivitet hos talgkörtlarna;
 • Håravfall;
 • Irritation.

Med hjälp av Henna i sin rena form kan du få nyanser från att brinna rött till djup kastanj. Också populär är färglös henna, vilket är av särskild efterfrågan bland blonda ägare. Blondiner, mer än någon annan, vet vad svaghet, tvärsnitt och håravfall är. Då kan rättvisa skönheter hjälpa till med färglös henna; Den har alla samma helande egenskaper som hennafärgning, men istället för en nyans får du bara glans av hår och förtjockning av dess struktur. Men använd inte henna mer än en gång i månaden, annars kan håret bli stift vid beröring.

Det finns många tillverkare av hennapulver idag, alla med egen formulering för att göra färg. Vissa har bara Henna i kompositionen, andra har basma tillagt, och andra har kemiska komponenter. Vi hämtade upp de bästa hennabaserade färgämnena och rankades. Fördelningen av platser i samlingen påverkades av följande faktorer:

 • säkerhet;
 • effektivitet;
 • Kvalitetskomposition;
 • Recensioner på Internet;
 • Price.

Den bästa målningen Henna

5 dag 2 dagvård

Hårfärg "Dag 2 dagvård" har en helt naturlig komposition, innehåller bara hennapulver. Henna har en mycket fin slipning, inte orsakar besvär under färgning och tvättas helt med vatten, även utan att använda schampo. Innan appliceringen, till skillnad från andra, ska "Dag 2 dagvård" pulver bryggas i 3 timmar, endast i detta fall kommer färgen att vara mättad och färgen kommer att vara beständig.

Blandningen torkar inte håret, ger dem en vacker glans, vilket resulterar i att deras struktur blir jämn. Henna soldater vågar av varje hår och hjälper till att kämpa delade ändar. För bättre effekt kan kefir tillsättas till pulvret. På grund av den sura miljön tränger färgen håret bättre, färgen blir rikare. Och om du lägger till en sked av basolja (olivolja, druvfrö) till färgen, blir ditt hår lättare att kamma.

4 Aasha herbals

Hårfärg "Aasha herbals" innehåller färgämnen (henna, arabica kaffe, betor och andra) och indiska örter (amla, hibiskus, sesam). Pulvret finns i flera färger: bitter choklad, svart kaffe, kastanj, burgund. Flickor med vilken hårfärg som helst kommer att kunna hitta ett lämpligt alternativ för sig själva. Henna överdriver inte håret, täcker dem med en tunn film och separerar därmed varje hår vilket underlättar kamningen. Läkande indiska örter förbättrar mikrocirkulationen, påskyndar hårtillväxten och förhindrar håravfall.

Innan färgning av ditt hår ska du smita på templet och hudområdet hårväxt med en fet kräm för att undvika hudfärgning. För att få en större effekt av att konditionera håret, kan pulvret blandas inte med vatten utan med kefir. I recensioner noterar kvinnor en liten nackdel: När man applicerar henna, bakar det lite hårbotten. Detta hindrade emellertid inte "Aasha herbals" från att bli försäljningsledare.

3 Lady Henna

"Lady Henna" innehåller inte bara henna (lawsonia), utan även basma. Från användningen av detta henna hår blir mörkare, djupare färg. Man bör komma ihåg att skuggan beror på den ursprungliga hårfärgen, närvaron av grått hår. Pulver gör håret lättare och lättare att kamma. Efter färgning kan du inte använda schampo, eftersom Henna har rengöringsegenskaper. För större effekt kan du använda metoden för co-voshhinga (tvätta håret med en stor mängd balsam).

Köparen noterar kvaliteten på Henna, tack vare vilken det är mycket enkelt att applicera blandningen och färga håret. Mängden pulver beror på hårets längd och önskad intensitet av färgning; för långa krullar kan behöva 2 eller 3 påsar. Henna är väl fastsatt på håret, det är tillrådligt att inte tvätta håret i tre dagar efter att ha använt det.

2 KHADI

KHADI henna har flera färgalternativ, beroende på antal och typ av färgämnen som ingår i den. Färgen är väldigt resistent, så före appliceringen är det lämpligt att kontrollera hennaen på en liten näthalsträng. När du ser till att färgen passar dig, kan du måla. Färgen bör spädas med vatten vid en temperatur på 50 grader, eftersom vid högre temperaturer det mörka färgämnet förstörs.

Tillverkaren rekommenderar färgning av ljus eller grått hår i 2 steg. Först färga ditt hår med henna av röda nyanser, och efter ett tag - med henna av önskad mörk nyans. Det är med denna färgfärgsmetod bli mättad mörk färg. Amla, honom och sandelträ, som ingår i Henna «KHADI», ger näring till rotszonen, förhindrar att mjäll förekommer, förhindrar tidig hårbearbetning.

1 Zeitun

Zeitun henna produceras i Jordanien, producerad i form av briketter av 100, 300 och 1000 gram. Förutom henna innehåller den basmu, kakaosmör, solros, citron, olivolja, kokosnöt. På grund av den stora mängden oljor i kompositionen kan henna-blandningen lämnas på huvudet under lång tid för att erhålla den önskade nivån av färgmättnad, håret överdriver inte. Färgen ger en ovanlig koppar-kastanj färg. När du använder pulveret, kan du inte bära handskar, "Zeitun" tvättas helt av huden på händerna och huvudet, som bara är kvar på håret.

Kakaoxtrakt, rik på sällsynt och viktigt hår med mikrodelar, låter dig växa långt starkt hår; minskar deras ömhet och förlust. Solrosolja gör håret elastiskt och skyddar det mot exponering för höga och låga temperaturer och ultraviolett strålning. Eteriska oljor hjälper till att bli av med mjäll, lindra hårbotten.

Bästa färglösa henna

5 Artcolor

Henna, producerad i Iran, innehåller torkade löv av växten Kristus av törnen. "Artkolor" är idealisk för normalt och fettigt hår. På Internet är pulvret erkänt som den bästa produkten för att bekämpa mjäll, kliande och inflammation i hårbotten. "Artkolor" gör håret smidigt, eliminerar håravfall. På grund av sin egendom att separera varje hår, kan det användas istället för hårbalsam. Henna har en hög plats i betyget på hår restaureringsprodukter efter perm och färgning.

Efter att ha använt detta pulver sker skalning i hårbotten. I recensionerna noteras att förfarandena med denna henna är idealiska för personer med känslig epidermis. Det är nyfiken att blandningen kan användas som en mask för akne och hudirritation. Kvinnor använder henna och kosmetiska bad. Kvaliteten på Artkolor Henna bekräftas av Rostest-certifikatet.

4 adarisa

Den klara Adarisa henna är utformad speciellt för alla nyanser av blond. Den har en organisk komposition, innehåller bara trubbigt cassiapulver. Henna, som verkar på hårsäckarna, hjälper till att stärka rötterna. Det omsluter håret med en tät mantel, som täcker även epithelets minsta våg. Efter applicering av pulvret ser håret glänsande, silkeslitet, lättare att kamma.

I sina recensioner noterar kvinnor att efter att ha applicerat Adarisa henna i en månad ökar antalet nya hår, deras tillväxt ökar märkbart. Många kallar pulveret "Adarisa" den bästa lösningen i kampen mot utskurna tips. Efter användning av färglös henna, de första 2 dagarna, följ inte färgproceduren. Färgen kan helt enkelt inte fästa på håret, höljas i en "mantel" av henna, och färgen blir ojämn.

3 chandi

Färglös Chandi henna innehåller senna bladpulver. Efter att ha applicerat blandningen av henna som en mask, blir håret siden, mjäll försvinner. Det finns en aktivering av sovande hårsäckar, åldrande av hår och utseendet på grå hår saktar ner. Håret blir tjockare och tyngre. Henna-molekyler tränger in i ytskiktet i hårbotten och ökar mikrocirkulationen och förhindrar därmed håravfall.

Chandi pulver rekommenderas att använda färgad henna som en balsam eller en mask för redan färgat hår. I recensionerna noterar kvinnor utmärkt återhämtning av hår som skadas av hetluft. Henna "Chandi" kan användas på sommaren för att skydda hår från ultraviolett strålning. Henna innehåller inte kemiska tillsatser och kan användas även under graviditeten.

2 Triuga Herbal

En särskiljande egenskap hos henna "Triuga Herbal" är närvaron i kompositionen, förutom huvudämnet - lavsoniya, indiska örter - amly, shikakai, honom och bringaradzh. Växter har helande egenskaper och ökar effekten av Lawsonia på håret och epidermis. Amla förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, minskar håravfall, läker mindre sår och lindrar irritation. Det bekämpar bakterier och hårbottensvamp, förhindrar förekomst av mjäll. Shikakai reglerar sebaceous- och svettkörtens arbete, omsluter varje hår, har en konditioneringseffekt. Bringaradzh sänker åldrande och håravfall.

På grund av innehållet i medicinalväxter upptar Triuga Herbal henna konsekvent ledande ställen i betyg av färglösa henna. I recensionerna noterar man en märkbar effekt efter första gången - håret blir jämnt, volymen och glansen visas.

1 IndiBird

Henna "Indibird" anses vara en av de bästa i rankningen av medel för behandling av hårbotten i hårbotten. Verkar som ett antiseptiskt medel, det förhindrar utvecklingen av infektionssjukdomar, eksem, atopisk dermatit. En henna mask med citronsaft ger blonda krullarna en vacker guldfärgad nyans. Ägare av mörkt hår kan också använda en mask för att ge hårvolym, glans och silke.

Blandningen är idealisk för personer med fet hår. Det kan balansera produktionen av talgkörtlar och håret stannar längre. För bättre effekt, innan du färgar håret, kan du tillsätta lite basolja till pulvret, till exempel druvfröolja. Också med hjälp av färglös henna kan man reglera intensiteten av färgning med vanliga henna. Det blir svårt att hitta pulver på butikshyllor, det är oftast beställt via nätbutiker.Nästa Artikel
Vit henna för hår