Henna färgning. Vilken henna är bättre?


Koppar och rödhåriga i alla nyanser och oktav, vävning av kastanjnoter - allt detta är som en sång! En sång om hårets färg och deras hälsa! Historiskt fungerade växtpigment som henna, basma och usma som naturliga hårfärger! Förutom de exklusiva nyanser som aldrig kan hända igen till någon annan, säker hår färg Henna och Basma ger håret regeneration, markant motverka förlust, öka tätheten och ge densitet och hår skydd från vardagens stress förpackningar, mekanisk skada och ogynnsamma miljöfaktorer.

Prata idag om Hennes Majestät Henna! Hela tiden betraktades rött hår som en speciell gåva av naturen. Redhead män skilde sig explosivt temperament och oräddhet. Och kvinnor körde män galna, eldiga vattenfall som faller på axlarna. Från tidens oändliga skönheter hade hemligheten att hitta en sådan nyans av hår - hennafärgning! I de norra länderna togs den från Indien och Mellanöstern, där Lawsonia, som definierade Henna i botanik, användes allmänt för hår- och kroppsmålning och var en integrerad del av Indiens och vissa arabiska länder. Skönheten färgade också ögonbrynen med henna, och den här metoden används framgångsrikt i modern kosmetologi.

En gång i tiden erövrade Henna mig också, Hennes naturliga färgning blev min stil! Det fanns många experiment, inte alla framgångsrika - det fanns också ammoniakfri hårfärgning, ny blond hårfärgning och hårfärg under graviditeten. Mitt val för hår är otvetydigt - bara hennafärgning, bara den här metoden för färgning av hår är inte bara säkert, utan helar också helt håret och hårbotten. Att vara mig själv i konsumentkategori, avslöjade jag för mig själv de viktigaste råvarufaktorerna för att utvärdera kvaliteten på henna och naturligtvis beror det slutliga resultatet på det. Nu kan jag med säkerhet säga att Henna i den nationella produktionen av östkvällar är ett idealiskt val, det garanterar ett utmärkt resultat.

Så, de viktigaste råvarufaktorerna för utvärdering av henna eller hur man köper kvalitet henna?

bästa henna - hur man väljer?

För att förstå vilken henna som är bättre för hår måste du först köpa kvalitet Henna. Så det första vi uppmärksammar på:

 1. Sammansättning - det ska vara ren henna utan några kemiska tillsatser, färgämnen och färgfixeringsmedel. Vi letar efter exakt hela Lawsonia - det här är den bästa Henna! När allt kommer omkring kommer bara henatal henna att ha en helande effekt på hårbotten och håret.
 2. Graden av slipning av pulveret, desto finare pulvret är, desto lättare kommer pigmentens utspädning från partiklar av löv av lövsonia och mer kvalitativ färgning att erhållas. Slipning ska vara mycket bra, utan några ingrepp. Ofta fråga frågan: "Vad händer Henna över grå hår bättre?" Svaret är bara fint markerade henna.
 3. Det är också viktigt att notera frånvaron av pulver av olika främmande partiklar, söker vi riktiga x och y, det vill säga pulver av blad lawsonite istället stjälkar pinnar exempel och absolut inte som inte vill möta alternativen "henna", där sand eller grönt pigment lades! Åh skräck! Ja, det är lätt att träffa sådana prover, där sand tillagas tydligen för viktökning. Henna färgning av ett sådant prov kommer inte att kunna ge ditt hår en vacker nyans och terapeutisk effekt på strukturen.
 4. Titta därefter på färgen. Denna faktor är också grundläggande. Färgen på hennapulver ska under inga omständigheter blekna. Färgen varierar från gulgrön till grön kiwi. Och det beror på färgen på henna sorter och platsen för dess tillväxt. Färgen själv är viktig, liksom dess mättnad, eftersom färgen beror på bladens kvalitet. Skuggans ljusstyrka indikerar att unga övre löv användes som råmaterial - elegant hårfärgning garanteras, men en blek skugga av pulver avslöjar användningen av lägre gamla löv och plantstammar som råvaror eller felaktig torkning av råvaror. Här kan du tyvärr gå in i "hantverkare" som lägger till grönt pigment i pulveret för att maskera råvaruproblemen. Lyckligtvis är ett sådant pigment lätt att beräkna; i kombination med vatten kommer pigmentet att avskalas och separeras från den totala massan.
 5. Och här är den femte punkten, mitt favoritstarka ögonblick av högkvalitativ och fräsch henna - det här är lukten. Den bästa hennaen har en fantastisk lukt! Det är så starkt att det bokstavligen omsluter hela utrymmet. Arommättnad är en integrerad indikator på kvalitet!

Föremål om "Färdiga männen" (i citat) finns ofta, det viktigaste är att veta var fångsten är, trots allt, utspädd, tonade, felaktigt torkade och fräsade produkter kommer inte bara att medföra fördelar utan också skada. Henna-märket East Nights gör Henna Coloring till ett trevligt förfarande med ett utmärkt slutresultat!

Hur man gör Henna?

Så läser du recensionen som Henna är bättre, vilket innebär att du redan förstår alla detaljer om hårfärgning! Du är i händerna på högkvalitativa Henna av den nationella produktionen av syriska traditionella kosmetika East Nights. Hur man gör Henna?

Hur många människor, så många åsikter. Och ofta hörde jag tron ​​att det är nödvändigt att göra Henna så här och inte annars, och jag måste lägga till detta och inte alternativen, havet, men eftersom jag har många års erfarenhet av färgning av hår, erbjuder jag dig mina bästa metoder och samtidigt gör jag överblick över de vanligaste alternativen.

 1. Brew henna kokande vatten. En mycket vanlig metod sedan sovjetiska tider. Pigmentet släpps så snabbt som möjligt, men... försvinner också snabbt. När blandningen svalnar och kommer att vara lämplig för applicering på håret, upphör hälften av pigmentet helt enkelt att existera, eftersom det förstörs av högkokpunkten. Det här alternativet kan vara lämpligt för dem som vill ha en liten nyans på håret. Det är bättre att inte använda den här metoden om vi utför henna hårfärgning i koppar och röda nyanser. Även den bästa hennaen med denna metod kan förlora sina färgegenskaper.
 2. Henna på kefir. Vanligtvis används denna metod enligt följande: Henna hälls med vatten med citron eller kefir och lämnas på en kall plats i 5-8 timmar. Trots det faktum att citron och kefir är källor till ett surt medium som är nödvändig för frisättning av pigment, tillåter frånvaron av en vätska med tillräcklig temperatur inte det ljusa pigmentet att fullständigt realiseras i dess naturliga sammansättning. Om henna är färgat med den här metoden noterar du att färgen blir mycket mörk, inte ljus, inte intressant. Ja, självklart, om du gör henna på kefir, så kommer glans- och helande effekten att vara högst, men skuggan kan besvikna. Det bör noteras att färgning enligt detta schema inte beror på användningen av denna metod, men trots det.
 3. Det tredje alternativet är en klassiker och den mest trogen enligt min åsikt, som jag tillämpar regelbundet och helt nöjd med resultatet. Jag rekommenderar att du gör Henna med varmt vatten på 90 grader. Vid denna vattentemperatur öppnar henna pigmentet maximalt och behåller, ökar med tiden. Lös upp hennaen med varmt vatten till konsistensen av flytande grädde, tillsätt en tsk orefinerad arganolja eller hasselnöt för att näring hårsäckarna. I allmänhet kan du lägga till olika oljor, men det finns en del regel. Det är bättre att välja specialiserade oljor för hår eller blandningar. Det ligger inom produktionen av östkvällar och deras främsta fördel är mättnad, vilket innebär att oljor med minimal tillsats kommer att visa sina helande och berikande egenskaper! Använd inte hushållsoljor som solros, oliver och ricinus, de är inte avsedda för hårfärgning, är för tunga och kan sätta sig på håret. Var försiktig med doseringen av starka oljor, en värmefaktor ingår i den naturliga kompositionen, såsom jira, kamferoljor, samt peppar, lök och usmya fröolja. Om du planerar att färga med henna och usmaolja, applicera den med usma bladolja. Du kan också välja en speciell blandning såsom en blandning av oljor, 18 Bedouin en Tash Rasi «krona mitt huvud," olja och fett cobra usma Nimraye «direkt", en blandning av arabisk hår Salima «friskt».

Nu vet du vilken henna är bättre och hur man gör Henna korrekt. Och ändå - var inte rädd för att torka håret i processen med att använda henna. Genom att följa mina rekommendationer kommer du att undvika torrhet, brott och uttorkning av håret! Dessutom har var och en av dig en exklusiv möjlighet att få ett exakt samråd för din hårtyp och deras egenskaper!

Hur färgar Henna hår?

Förresten är Henna East Nights tillgänglig i 2 versioner av olika vikter: 50 gram i lådor och 100 gram i en nationell väska! På tal om dessa underbara väskor kommer jag att berätta mer om någonting! De vet, så svårt och de som har dem är bra och mycket! Jo, hur man gör Henna, vi har redan lärt oss. Människor frågar mig ofta: vilken henna är bättre än iransk eller indisk? För mig personligen är den bästa henna syriska sorter. De har röda-koppar nyanser av medium ljusstyrka. Och idag ser jag syriska Henna Zemars "Lion" utseende. Det återstår att räkna ut hur man färgar hår med henna? Färgning med henna görs på följande sätt - Den beredda blandningen av henna appliceras på förtvättat vått hår (det är också möjligt att applicera henna på håret utan föregående tvättning), men det finns några funktioner i detta alternativ. Vi fördelar massan från rötterna och vidare längs hela längden. För en rikare nyans är det nödvändigt att sätta håret ihop med klämfilm och värme. Om du vill ha en ljusare nyans behöver du inte byta hår.

Exponeringstiden väljs individuellt för den ursprungliga hårfärgen, hårets historia och tillståndet hos kroppen vid färgningstillfället, såväl som det önskade resultatet. Ju mörkare håret, desto längre hårhänna färgas håret, du kan lämna henna för natten. Om håret är lätt eller medelblont, är det 1 timme eller till och med 15-20 minuter tillräckligt. Tvätta Henna med varmt vatten utan schampo. Använd balsam kan bara vara på tipsen för att underlätta hår. Efter hennafärgning är det inte rekommenderat att tvätta håret i 3 dagar, men det är naturligtvis möjligt. Varför? Faktum är att Henna avslöjar pigmentets ljushet och renhet under syrepåverkan under de första 3 dagarna efter färgning.

Håret måste färgas 1 gång 3 veckor, det vill säga som rötterna växer. De första 2 gånger färgar håret längs hela längden. Sedan tona rötterna och 1 gång i 3 månader måla över hårets längd för färgkorrigering.

Vad blandar Henna?

Vi räknade ut hur man gör Henna, men frågan om hur man blandar Henna är också mycket relevant. Men vi måste förstå att skuggan kan förändras ganska väsentligt, om du känner till reglerna för att blanda, kan du uppnå de önskade resultaten! Exempelvis kommer henna och färglös henna att väsentligt försvaga den resulterande nyansen, och många vill ha det, då är detta alternativ för dem, det är mycket väl lämpat för intensiv behandling av hårbotten och hårstrukturen med ytterligare en nyans.

Henna med gurkmeja kommer att ge ditt hår en vacker gyllene nyans. För att erhålla guldtoner är det också nödvändigt att brygga henna på kamillebuljong eller apelsinskalbuljong. Också en variant av mitt framgångsrika experiment! För att få kastanjfärg rekommenderar jag att du blandar henna med basma i ett 1: 1-förhållande.

Coloring henna i färgen på mörk choklad är äkta! Anslut 2 delar av basma och 1 del av henna. Endera 2 delar av woody färgämne (usma) pulver och 1 del henna. Håll så länge som möjligt (nattburk). Brew henna med Basma krävs på samma princip som jag beskrev ovan.

Vill du lägga till ett rött ljus, välj henna med koppar och du kan dessutom brygga henna på rött vin, till exempel på Cahors eller hibiskusbuljong.

Från mig själv säger jag att jag älskar Henna och inte har ändrat den i 17 år! Henna färgning har blivit en av mina favoritbehandlingar. Den bästa henna för mig är Henna East Nights, och vad Henna är bäst för dig - Välj själv! Var vacker! Ta hand om ditt värdefulla hår och välj det bästa för dem! Din Margarita.

Iranska henna

Svarta ögon, sammet hud och lyxiga vågor av trådar, endast tillgänglig för en älskad man - så ser en kvinna i öst ut till oss. Med konstant konkurrens i form av andra fruar ser hon alltid på sig själv och tar som utgångspunkt de naturliga medel som skickas till henne av naturen själv. Iranska Henna är en av de främsta och århundraden gamla vapen av orientaliska skönheter.

Särskilda funktioner

Henna är det persiska namnet Lawsonia. Marocko, Egypten, Indien och många andra länder med varmt klimat betraktas som en sådan plantas födelseort. Ingen vet den exakta platsen, eftersom de inte känner till tiden för utseendet. Bara en sak är säkert säker på att de använde henna för medicinska och kosmetiska ändamål redan före vår tid.

Idag har Iran stora plantager av Lawsonia, vilket ger sina invånare en bra vinst från försäljning över hela världen. Det är värt att säga att inte bara bladen värderas, men också blommor. Torra löv mals i den hönan vi är vana vid, stammarna är grunden för att göra färglös henna, och blommorna bearbetas till eteriska oljor och används aktivt i kosmetika.

Ansökningsalternativ för henna:

 • tatuering (mehndi);
 • hårfärgning;
 • stärkande lockar;
 • bli av med mjäll;
 • ta bort överskott av talg
 • huvudbeståndsdel i hårmaskor.

Möjligheten till en så stor användning ligger i detta verktygs talrika helande egenskaper. Syra i henna kombinerar keratin i håret, vilket gör de skadade locken friska och starka. Förutom detta innehåller Lawsonia många eteriska oljor och tanniner som ger märkbar glans till håret.

Naturlig Henna är en av de få väldigt användbara färgämnena. Det förstör inte det redan existerande naturliga pigmentet, men täcker bara varje hårfollikel, vilket gör håret tjockt och tjockt hår - mer frodigt. Hår som är målade med henna är inte rädd för aggressivt sol och havsvatten, och slutar aldrig andas hälsa och glans med naturlig glans.

Det bör sägas om hypoallergen henna (som färgämne och hälsokomponent). Människor med känslig hud får inte vara rädda för eventuella allergier.

Vilket är bättre - indiska eller iranska?

Det finns en hel del Henna-tillverkare idag. Producerande länder är också olika, vilket innebär att det är viktigt att förstå om det finns skillnader i lag som samlas in i olika länder.

Även om Indien och Iran är mättade med solljus, är deras klimat fortfarande något annorlunda från varandra. Ändringar från denna anläggning. Jag måste säga att indiska väderförhållanden gör dem mer varierande när det gäller färgpalett. Den gyllene skuggan blir här till choklad och kastanj, och slutar och helt svart. Iranska henna har ingen sådan överflöd, håret är målat i en koppartong. Men genom att blanda irländsk henna med andra naturliga ingredienser (kaffe, kakao) kan du få en mängd olika färger.

Även om indian lawson palett är ännu ljusare, har naturlig iransk färg en annan betydande fördel. Kostnaden för henna från Iran är betydligt lägre än priset på en konkurrents produkter, vilket gör den väldigt populär och prisvärd.

Indiska Lawson som finns på hyllorna i butikerna är ganska svårt. Om köpet fortfarande görs, förblir kvinnorna sina anhängare för alltid. Henna från Indien förtjänar sådant förtroende på grund av naturlig arom och fin slipning. De minsta partiklarna av pulver bildar en sammetmussig blandning i kombination med vatten, faller lätt på håret och tvättar lika mycket från dem, vilket inte är fallet med produkter från Iran. Att använda indiska medel är mycket lättare och trevligare.

Vid slutsatser är det säkert att säga att skillnaden mellan henna från olika länder verkligen existerar. Titeln på det bästa kan tillhöra var och en av dem, beroende på användarnas åsikter. Den iranska produkten anses med rätta vara den bästa budgetalternativet, indian av kvalitet.

Hur man väljer?

Åtgärden av denna naturliga komponent beror direkt på friskheten och den rätta lagringen. Innan du köper är det viktigt att bekanta dig med hållbarheten och utfärdandedatumet, samt att bedöma hur bra Henna var lagrad i affären. En öppen glasruta fylld med solvärme minskar avsevärt produktens hållbarhet. En mörk och kall plats är den perfekta henna miljön. Tyvärr är det svårt att hitta sådana villkor i vanliga kosmetiska butiker, och därför kan en rimlig lösning vara att köpa via en onlinebutik, där produkten från tillverkarens händer omedelbart faller för dig.

Vid köp är det viktigt att vara uppmärksam på produktkategorin. Det är indelat i:

Skillnaden är i skörden. Lawsonia, torkad på sommaren, värderas framför allt. Torkande löv förekommer under solens brännande strålar på kortast möjliga tid, vilket gör att du kan behålla som en del av den maximala mängden klorofyll som är oumbärlig för hår och deras vidhäftande färgning.

Den genomsnittliga kvaliteten samlar och torkar på hösten. "Långsam" torkning dödar andelen klorofyll, vilket påtagligt påverkar henna. Den lägsta sorten betyder växter som samlas in efter regnet och inte innehåller klorofyll. På grund av detta är färgen på den lägre klassens pulver nära brun, och den högsta klassen glädjer sig av en ljusgrön nyans juiciness.

Klassisk henna av högsta kvalitet är ett utmärkt val för hårfärgning, det gör dem också starkare. Det bör sägas att henna är färglös, vilket är ett pulver från lavsonia stammar, uteslutande för att återställa hårlökar. Med det kan du inte vara rädd för att oavsiktligt färga håret i en inte särskilt lämplig ton.

Trots alla fördelar har något växtbaserat färgämne förmågan att torka håret med frekvent användning. För att undvika detta lägger vissa tillverkare ytterligare ingredienser till henna. Henna med burkolja, producerad i form av en färdig blandning, ger näring till håret och accelererar tillväxten. Algerättmedel syftar också till att återfuka och stärka krullarna.

Fortsatt temat för producenterna av iranska henna, experter och användare väljer de bästa företagen. Bland dem kan du se budgetmedel från Artcolor, liksom diverse produkter från Phytocosmetics. Den senaste tillverkaren producerar både tintbalsam "Henna" och färdiga formuleringar (henna cream) med fördelaktiga ingredienser.

Produkter från inhemska producenter är mycket värda, men experter rekommenderar när det är möjligt att köpa henna från iranska tillverkare. Dess naturlighet är utan tvekan, och friskheten och hållbarheten visar de bästa värdena.

Hur gör man?

Som tidigare nämnts är det iranska pulveret känt för sin grova slipning, och därför är det viktigt att sikta den genom en fin sil före användning. Detta steg kommer påskynda appliceringen och spolningen av blandningen från håret. När alla partiklar blir likformiga, är det möjligt att bestämma deras antal. Kort hår kommer att vara tillräckligt 50-70 g av en torrväxt, upp till 300 g

Ett lika viktigt steg är att förbereda vattnet för blandning. Hennes temperatur bör vara i genomsnitt 70 grader för att släppa färgpigmentet. Varmt och kallt vatten kommer inte att avslöja Henna, och kokande vatten kommer att försämra färgegenskaperna. En känsla av mätning och en termometer för vatten hjälper dig att välja rätt temperatur.

Pulvret bryggs med varmt vatten och lämnas i flera timmar. Vatten behövs lite, för för mycket flytande massa kommer att tömma från huvudet, vilket kräver stor ansträngning och tålamod vid målning. Liten mörkad henna efter blötläggning är ett tecken på att färgen är klar att användas.

Så, krävde tjockt vatten, och det späds ut med produkter som:

Färgpigment i en sur miljö ökar dess förmåga att motstå färgning. Tillägg kan servera några droppar eteriska oljor (ylang-ylang, rosmarin). En bra bas kommer att vara kokosnöt och burdockolja.

Så när färgberedningen är klar är det dags att börja förbereda håret för färgning. De måste tvättas med schampo och lite torr med en handduk. Pannan, öronen och nacken smälter rikligt med babycreme och förhindrar deras färgning.

Metoden att applicera blandningen är ganska lätt. Den färdiga blandningen appliceras på håret med en speciell pensel eller svamp (med en liten längd av lock). Efter att ha lindat huvudet i polyeten är det täckt med en handduk. För att hålla färgen på håret kan vara från 40 till 2 timmar - beroende på önskad färgmättnad.

Siftad henna är lätt att tvätta av med schampo och hårmask. Om det första steget skulle ignoreras, kommer spolningsproceduren att ta lång tid, eftersom avlägsnandet av ofyllda växtpartiklar från huvudet är en mycket mödosam och arbetskrävande process.

Som experter säger, ser Henna sanna färg endast ut på dag 2 eller 4. Dessutom kommer varje efterföljande färgning att göra håret ljusare och rikare.

När man får för ljus färg kommer det att bidra till att neutralisera vegetabilisk olja gnidas in i locken. Det neutraliserar färgpigmentet, vilket gör skuggan lugnare och återhållsam.

Hur mycket att behålla?

Soak henna på håret är nödvändigt beroende på dess typ. Med minsta möjliga tid är färdig-till-köp-blandningen lycklig, och du behöver behålla den i endast 10-20 minuter. Färgning med en vanlig produkt kommer att ta från 40 till 2 timmar.

Det är viktigt att säga om att hålla henna, om du inte vill få någon färg eller nyans. Två matskedar av pulveret håller samtidigt håret på högst 10 minuter. Färglös henna lämnas på krullarna från 30 minuter till en timme.

Vilken färg är det?

Ett stort plus att använda henna är att det kan användas både på naturligt hår och färgat med kemiska färgämnen. Färgen i båda fallen faller bra och glatt, skimrar i solen. Användningsfärgen varierar avsevärt (beroende på resultatet av föregående färgning).

Applicera produkten till mörka lockor, du kan få en ljus koppar nyans. Om henna blandas med kakao eller kaffe får du en mörkare nyans, perfekt matchad brunhårig. Det bör sägas att även den maximala åldringen av kompositionen på mörkt hår inte kommer att medföra eldröda toner, eftersom den mörka tonen är mycket stark och Henna kan inte döda honom. Men hon kan ge honom "languid" rodnad när man blandar iransk henna med vin eller sockerbetor. Den burgundy nyans är ganska populär idag.

Blondiner ska vara försiktiga med denna typ av färgning, eftersom du med en stark koncentration och lång exponeringstid, istället för en vacker ton, kan få en röd gulrotfärg som matchar enheterna. Dessutom bör hennaflickor med färgade blonda krullar behandlas med ännu större försiktighet. Skadad med färg kan de "täppa upp" med henna och visa en klar grön nyans. Om du känner till åtgärden och blandar produkten på kamillebuljong eller citronsaft, kan du få en delikat guldton (utan antydan av röda anteckningar).

Mer noggranna nyanser kan erhållas genom att färga hår med färdiga blandningar från tillverkaren. De tillsatte några syntetiska färgämnen, vilket innebär att färgen blir ganska förutsägbar. Men efter sådana medel är håret fortfarande utsatt för kemisk attack.

recensioner

Recensioner av iranska henna är mycket positiva. Användarna älskar det för låg kostnad, naturlighet och varaktig färgning. Rödhårda skönheter mättar sin naturliga nyans med ljusstyrka, och ägarna av ljusbrunt hår får en helt ny ton för sig själva. Efter att ha försökt en gång förblir många tjejer Henna hängivna i många år.

Kvinnor, för första gången med verktyget, notera lite torrt och sprött hår. Erfaren användare mättar produkten med sådana näringstillskott som oljor, alger eller kefir. Den positiva effekten av användningen ökar betydligt.

I iransk henna lägger inte bara näringsämnen, men också andra färgämnen. Basma, kakao eller kaffe har en positiv effekt på att ge mörka kastanjetoner till håret.

Fördelarna och skadorna av naturlig henna för hår

Flickorna, som för första gången färgar håret och inte helt kan bestämma hur denna eller den där färgen kommer att se på dem, omedelbart återkallar henna. Många säger att på grund av den naturliga sammansättningen är henna mycket bättre än kemiska färger, men det går inte så länge.

Men innan du ändrar din naturliga färg till nyanser av rött eller rött, är det viktigt att veta fördelarna och skadorna på henna för håret.

Allmänna egenskaper

Henna är en naturlig produkt som är gjord av krossade löv av lavsonia. Den består av olika eteriska oljor, tanniner och vitaminer. Detta är den främsta fördelen med henna över butiksmärkning: det har en noggrannare effekt på håret, förstör inte sina rötter och naturliga strukturer. Det skiljer sig inte från ett stort utbud: de möjliga nyanserna av henna för hår är röda och röda.

Användning av naturligt färgämne bör kontaktas med försiktighet. Om du inte följer de banala reglerna kan du drastiskt ändra din hårfärg, göra den så ljus och mättad som möjligt.

Färglös henna existerar också, men det används uteslutande för terapeutiska eller profylaktiska ändamål.

Användbara och skadliga egenskaper

Hanna som ett naturligt ämne innehåller ett stort antal spårämnen som kan orsaka både positiva och negativa reaktioner i kroppen. Först måste du ta reda på när det är bättre att använda den här produkten:

Henna hårfördelar:

 • Stärka hårsäckar. Trichologists (specialister på hårbehandling) rekommenderar att du använder Henna för att stärka håret under håravfall. I detta fall rekommenderas produkten att appliceras på hårbotten. Recensioner visar att den första effekten är märkbar efter flera applikationer.
 • Aktivt kämpar mjäll och fettkrullar. Tack vare de aktiva substanserna renar det huden och gör den torrare.
 • Ger volym och fluffig frisyr. Henna fyller aktivt håret, vilket gör det tjockare och starkare. Resultatet kan ses efter första ansökan: tjejer som använder färgämne för att ändra krullarnas färg, säger att deras hår började se snyggare och snyggare utseende.
 • Det finns inga kontraindikationer. Henna kan användas för färgning av hår i alla åldrar och för alla hälsotillstånd. Det är viktigt att följa instruktionerna noggrant och följ alla instruktioner för att inte överdriva det och inte förstöra ditt naturliga utseende.
 • Tillgänglighet och låg kostnad. Färg kan köpas på apotek eller kosmetikaffär. Dess kostnad är också ganska attraktiv, förutom det faktum att det tar att färgas varannan vecka för att behålla färg, vilket inte rekommenderas för att bevara hårets struktur.
 • Kämpar med brittleness och överdriven känslighet hos hårsäckarna.
 • Enkel lagring. Eftersom henna är ett vanligt pulver som säljs i påsar, kan det förvaras var som helst vid rumstemperatur.

Trots tydliga fördelar kan henna orsaka betydande skador. Först och främst är det kopplat till bristande vårdåtgärder och överdriven användning av en produkt.

Vilken skada kan medföra:

 • Om pulvret inte är ordentligt utspätt och inte vet hur man använder det, kan hårfärgen istället för den önskade bli grågrön eller träskig.
 • Slutligen skämma bort håret om de länge har förlorat en hälsosam utseende. I detta fall kommer henna istället för behandling att ha en helt annan effekt på människokroppen.
 • På grund av den stora mängd naturliga element kan henna orsaka allergisk reaktion. Orsaken kan vara både personlig intolerans för enskilda komponenter och felaktig användning av produkten.
 • Byt hårstruktur. Först och främst handlar det om de krullar som erhållits med hjälp av en perm. Krullarna kan plattas ut ojämnt.
 • Kämpar inte med grått hår. Bara henna kommer inte räcka för att dölja grått hår eller drastiskt ändra hårfärgen. För detta ändamål är det bättre att använda färg.
 • Som alla färgämnen tenderar att blekna i solen.
 • Tyvärr kan ett dåligt resultat inte korrigeras med hjälp av kemiska färgämnen, eftersom ämnena i den inte tillåter andra pigment att tränga in i håren. Vi måste vänta tills det är helt tvättat och först efter det tar den nya färgningen upp.

Henna kan också helt ta bort kemiska färgämnen från håret, så det rekommenderas att använda det inte tidigare än 3-4 månader efter färgning.

Färgval

Först och främst påverkar produktionen av positiva och negativa egenskaper. Det är bättre att välja ett färgämne, som redan innehåller eteriska oljor och växtbaserade extrakt. Detta kommer att bidra till att säkerställa förfarandet så mycket som möjligt och kommer att spara pengar, eftersom enskilda ämnen med liknande effekter inte är billiga.

Mestadels färgad henna, som låter dig bli röd, röd och i vissa fall kopparbruna nyanser.

För att välja det säkraste alternativet är det nödvändigt att studera allt som står på etiketten i detalj. Ofta lägger tillverkare kemikalier till produkten, i hopp om att en oerfaren köpare inte misstänker något och köper sin produkt. I bästa fall kommer sådana henna inte ge några resultat.

De viktigaste typerna av naturprodukt

Det finns tre huvudtyper av henna: iranska, indiska, kinesiska. Alla skiljer sig inte bara i kompositionen utan även i produktionssättet.

Det finns följande typer:

 • Iranier. Den billigaste i kostnaden, såld i butiker i nästan vilken stad som helst. Ger dig möjlighet att byta hårfärg till rött och rött. Torkar håret och kan göra det tunnare.
 • Indianhina för hår, nyanser av vilka brukar vara nära röda. De dyraste och sällsynta arterna. Den har en stor mängd oljor och fördelaktiga spårämnen. Det enklaste att köpa online. Det viktigaste är att hitta rätt butik och vara säker på att produkten som presenteras är naturlig.
 • Kina. Ofta förtäckt som iransk, torkar också hår. Ofta innehåller det kinesiska örter som inte anges på förpackningen.

För att förstå vilken henna som är bäst för hår och vilken effekt det kommer att ha på håret är det viktigt att studera så många recensioner som möjligt om den produkt som köps, samt läs noga vad som står på paketet. På detta sätt kan ett stort antal fel undvikas.

Att välja vilken henna är bättre - indiska eller iranska, bör föredra ges först. Trots att det kostar mer, kommer fördelarna med sitt köp att vara mer än den negativa effekten.

Befintliga nyanser

Den resulterande nyansen kommer att bero på den ursprungliga hårfärgen, liksom på deras struktur, tillstånd och exponeringsnivå för färgämnet. Det är bättre att inte välja färgen på borden på Internet, eftersom chansen att träffa målet är minimal. Otroligt nog desto dyrare färgen är desto bättre är dess kvalitet och sannolikheten att inte misstas med den valda nyansen.

Med särskild försiktighet måste du välja henna för ljus och blont hår, eftersom de är mest mottagliga för naturliga och kemiska färgämnen. I stället för en vacker kopparskugga kan du bli orörlig röd, i stället för röd - färgen på torrt halm. Det bästa alternativet är att använda bara köpt Henna på en liten hårsträng, helst från insidan. På detta sätt kommer det att vara möjligt att ta reda på den framtida färgen och titta på organismens reaktion.

Det är bevisat att henna under graviditeten nästan ingen effekt, håret kan vara helt färglöst eller grönt. Detta beror på hormonella förändringar som förekommer i kroppen, så vid den här tiden är det bättre att använda kemisk färg eller att helt vägra färgämnen.

Några hemligheter av användning

Till att börja med är det nödvändigt att förbereda målmassan korrekt. Det kommer att bero på hur snabbt färgen kommer att tas, hur håret kommer att se efter färgning och hur mycket proceduren kan skada.

Späd inte pulvret i en metallfat, du behöver bara röra med trä eller plastpinnar. Det är lika viktigt att du beräknar volymen korrekt och distribuerar den över alla strängar. För hår under axelbladet rekommenderas att omedelbart ta 10-20 g pulver, eftersom det inte längre är möjligt att tillsätta torr till den utspädda produkten.

Några hemligheter:

 • I stället för vatten för avel kan du använda avkok av naturliga örter. De är inte lätta att förbättra effekten av henna och kommer att få en lugnande effekt på hårbotten, men hjälper också till att normalisera skuggan, stärka hårsäckarna. Till exempel persilja lätta hår, hibiskus och kokt lökskal lägga till rodnad, kaffe och svart te gör krullarna mer bruna.
 • Häll henna ska vara en het vätska, men inte kokande vatten. Därefter täcker du skålen med en gasväv och lämnar in i flera timmar. Det är bättre att göra en sådan billet på natten, under vilken tid färgämnen kommer att släppas.
 • Applicera den färdiga produkten ska vara vått hår, på varje kröning separat. Till kroppens svar var minimal, du kan försiktigt massera hårbotten.
 • För att färgen började fungera så snabbt som möjligt rekommenderas det omedelbart efter applicering för att täcka huvudet med polyeten.

Huvudsyftet med att använda färglöst pulver är inte att ändra hårfärgen, utan att bota eller stärka den. I det här fallet bör henna inte insisteras länge, det räcker att fylla det med varmt vatten och lämna i en timme. Massera rörelser i hårbotten, behåll samma.

För att förbättra den möjliga effekten kan buljonger av naturliga örter, honung och mejeriprodukter, äggulor, olika oljor sättas till den utspädda produkten.

Villkor för förberedelse och ansökan

För att konsolidera effekten kan du göra speciella pulvermasker. Applicera dem innan du tvätter håret. Om håret är för smutsigt, oljigt eller en stor mängd stylingprodukter appliceras på dem, bör proceduren bytas ut. Efter sköljning av håret med en enkel balsam eller vanligt vatten.

Huvudet ska täckas med en plastpåse, toppen kan fixas med en handduk.

Färgens manifestation

Vanligtvis anges alla instruktioner för användning på förpackningen. Den genomsnittliga tiden kan ökas om krullarna är för mörka eller svåra. Den slutliga färgen kommer inte att visas omedelbart, det tar minst två dagar, för att undvika överraskningar rekommenderas att man applicerar en liten mängd färgämnen på en av strängarna och väntar på resultatet. Bara sedan gå till resten av locken.

Under denna tid ska du inte tvätta håret, använda curling eller stylingprodukter, såväl som lack, skum och mousses. I några dagar borde du inte vara i solen.

Håret kommer att reagera på något yttre inflytande under de första dagarna, inte på bästa sätt. Men på dem är det användbart att applicera outplånliga oljor och vassle för tipsen. De kommer att fungera som extra skydd när man besöker poolen, badar i havet, går under den brännande solen.

Avlägsnande av rester

Det är på grund av detta förfarande, vägrar många tjejer att använda henna och föredrar mer skadliga färgämnen. Inom några dagar måste man kombinera örtpartiklar från håret.

Effektivt sätt att ta bort henna-rester:

 • Böj ditt huvud över diskbänken eller badet, skrapa försiktigt hårbotten och försök skölja det mesta av gräset.
 • Håret pressar, men torka inte torrt.
 • Smörj den fuktgivande balmen och massera hårbotten i några minuter.
 • Skölj huvudet noggrant, tvätta balsmen med ett gräsmak. Upprepa proceduren om det behövs.

Med denna metod kan du snabbt och effektivt avlägsna rester från henna från huvudet och ge håret den nödvändiga volymen och det friska utseendet.

LiveInternetLiveInternet

-Tags

-kategorier

 • VAR MOMMY (21)
 • barnmeny (6)
 • utbildning (3)
 • våra barn (7)
 • KNITTING (47)
 • Virkade (41)
 • Stickning (3)
 • Crochet Kids (1)
 • Barnnålar (1)
 • FÖR KREATIVITET (223)
 • (48)
 • tråd (8)

avatars gjord av mig

för ett bra humör

MUSIK - utgåvor, artister, grupper

tips och svar

-appar

 • Jag är en fotograf Plugin för att skicka bilder i en användares dagbok. Minsta systemkrav: Internet Explorer 6, Fire Fox 1.5, Opera 9.5, Safari 3.1.1 med JavaScript aktiverat. Kanske det kommer att fungera
 • Alltid finns det ingen dialog på plats ^ _ ^ Gör att du kan infoga en panel med godtycklig HTML-kod i din profil. Du kan placera det där banderoller, räknare etc.
 • StenStena: mini-gästbok, tillåter besökare i din dagbok att lämna dig ett meddelande. För att meddelanden ska visas i din profil måste du gå till din vägg och klicka på "Uppdatera" -knappen.
 • VykortRegenererade katalog av vykort för alla tillfällen
 • Betygsknappar "Yandex Blogs" lägger till Yandex-ratingknappar till din profil. Dessutom kommer det snart att finnas diagram över ratingändringar för månaden

-Alltid till hands

-Betygsknappar "Yandex Blogs"

-musik

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-intressen

-statistik

Hur jag målade med henna. Iranska mot indiska.

Jag vill dela min erfarenhet av målning Henna Hair.

Jag gick till det här beslutet länge, läsa mycket recensioner och recept. Den största stoppfaktorn var att efter Henna målar du inte längre med vanlig färg eftersom resultatet är inte förutsägbart.

Och go-faktorn (låt oss kalla det så) var att mitt hår hade lidit kraftigt från solen och saltvatten över den föregående sommaren, hade blivit matt och ändarna var grymma fruktansvärda. Först målade jag fortfarande min Wella-färgmousse om vad jag skrev här.

Allt är bra, färgen är ljus, men röd, men jag ville ha mer rött och mina lungor drabbades inte av lukten av ammoniak och peroxid (efter målning av mousse för ytterligare 5 dagar torrhosta - och detta är ett tecken på långt ifrån hälsan)

Återigen, efter att ha studerat teorin, bestämde jag mig för att henna eftersom bara se vilka nyanser och färger som kan vara från olika recept!

(många fler olika nyanser! det är inte allt)

Jag var också generad vid den tid som kloroten var tvungen att gå med henna på huvudet, några av dem höll henne hela natten och det var inte lätt att tvätta bort det.

Noga nackdelar, men titta på den friska glans av hår! på täthet och hälsa!

Foto innan målning mousse fortfarande dvs här kan du tydligt se hårets tillstånd - torrt och tråkigt

Detta är ett foto innan den första målningen med henna, här, ungefär 1,5 månader efter målning med mousse, färgen försvann och från röd blev den röd och dim. Vid rötterna i min naturliga färg, då mörkare och ljusa tips.

Jag köpte 4 påsar av irländsk henna, fyllde den med stark karkade + citronsaft + ingefära + kanel + EM rosmarin

Jag har en tjock gruel med en underbar doft.

allt och allt var i henna))) Jag gjorde 4 påsar och det var inte tillräckligt för min längd, så vid slutet av målningen var jag tvungen att spädas med kokande vatten. Hon målade på lite fuktigt, rent hår.

Jag höll en timme med någonting, så att henna tvättades lättare på råd om att lägga till lite olivolja. Jag vet inte om det hjälpte, tvättar du länge av henna länge. Men håret blev tjockare och luktade fantastisk rosmarin och kanel! 8 sant det varade tills den första tvätten)))

Naturligtvis har de hår som tidigare färgats med kemisk färg fått en ljusare färg, medan rötterna visade sig vara mer gula.

Med en blixt kan du se hur håret glänsar!

Andra gången jag målade på en månad höll jag också en timme, iransk henna, mer uppmärksamhet på rötterna. Färgen har blivit jämnare. 8 säger att henna med tiden tar i håret, så färgen blir mättad med tiden.

För tredje gången hade jag redan målade indiska - med stor glädje fann jag det i hushållsartiklar, det visade sig vara mindre, de säger indiska ger en ljusare färg.

Det är innan färgning - håret glänsar, färgen är lite tvättad, men ändå frisk.

Detta är efter. Rötterna är röda, men lite mörkare än spetsarna, det visade sig vara en vacker gradient. Huvuden rekommenderas att inte tvätta i 3 dagar. Under denna tid avslöjas färgen fortfarande.

Används 5 påsar (det är möjligt och 4), hällde karkad, ingefära, kanel, gurkmeja.

Jag tvättade av balsam för att göra det lättare att kamma ut korn, även om de är mindre än i Iran. Efter shampooing är lukten trevligare i indiska. Mer exakt var det praktiskt taget inget hår och tog doften av balsam. Vad kan inte sägas om den iranska - där än skulle inte ens lägga doften av något gräs.

Hennes hår är fantastiskt och hennes mamma upprepar ständigt att hon inte har tillbringat så gott hår under lång tid!

Med dessa tips och färgprover och recept hjälpte dessa två sidor mycket.

Bottom line: Jag gillade Indiska mycket mer, beställ nästa steg i specialerbjudanden. Indisk butik.

Hår med tiden nivellerade färgen, blev tjockare, mycket glänsande, även utan balm och masker!

Jag tycker att det inte är nödvändigt att sitta länge med henna, jag har bara tillräckligt med en timme.

Vad väljer Henna för ögonbryn: indiska eller iranska?

Nyligen, i strävan efter kvinnornas skönhet och attraktion började de alltmer använda kosmetika baserade på naturliga ingredienser. Men inte konstigt. Naturkosmetik kan inte bara medföra ljusstyrka till kvinnans bild under en lång tid, men skadar inte heller hälsan i framtiden, på grund av frånvaron av giftiga ämnen. Detsamma gäller för färgämnen. Den mest populära och naturliga hårfärgen och ögonbrynen för närvarande betraktas som indisk henna. Men hur man bestämmer vilken av de två är fortfarande bättre - indiska eller iranska?

Indiska henna

Lawsonia är en buske upp till två meter med vita och rosa blommor som används för att göra olja. Den växer i torra heta länder, och i synnerhet i ekologiska områden i Indien. Under sin blomning samlas bladen i hand, rengöras, torkas och males i det berömda pulveret för målning. Detta är faktiskt indiska henna. Med avseende på dess terapeutiska sammansättning har detta pulver de vackraste förstärknings- och regenereringsegenskaperna och är inte på något sätt underlägsen uppsättningen komplexa kosmetiska kosmetiska kompositioner. Den traditionella metoden att använda den indiska versionen är som regel färgen på hår och ögonbryn samt toning av lockar.

Indisk henna ger håret en rödaktig nyans, men i kombination med en mängd andra ingredienser kan du avsevärt utöka detta färgschema. Följande tillgängliga produkter läggs till henna som ett ytterligare färgämne, nämligen:

På den förväntade färgen påverkas också den initiala nyansen av håret och tiden för användning av färgämnet. Förutom att färglägga hår och ögonbryn, är indian henna också mycket använd i biotatuage.

Iranska henna

Det finns en annan typ av kosmetisk henna - det här är iranska. Hur skiljer sig denna typ av organisk färgämne från sin indiska syster, och vilken är bättre? Det är faktiskt samma lag, det växer bara i Iran. Metoder för att göra iransk henna är knappast annorlunda än indiska. Det har länge använts i färgning av hår, ögonbryn, naglar, siden och ull. Efter uppsamling placerades det redan torkade pulvret i vakuum för långvarig bevarande, eftersom det snabbt kan försämras vid kontakt med luft.

Skillnader mellan indiska och iranska henna

Tack vare praktiken hos många erfarna kosmetologer och den bräckliga delen av mänsklighetens önskan att vara attraktiv genom användning av naturliga produkter i färgning av hår och ögonbryn, kan vi säkert bedöma att den indiska versionen har flera fördelar framför sin iranska rival. På grund av de olika klimat i dessa två länder har indiska henna en mer mättad färgmängd. Beroende på valet av själva pulvret och målarens intensitet kan du få följande färger:

 • Auburn;
 • svart;
 • gyllene;
 • brun;
 • färglös;
 • Burgundus;
 • Choklad.

Indisk henna, till skillnad från sin "syster", har en trevlig, svag arom. Många kvinnor som använde det iranska alternativet noterade en ganska obsessiv och inte riktigt trevlig lukt som härrör från färgämneslösningen. Indiskt pulver har en finare slipning, vilket underlättar förberedelsen av färgblandningen och eliminerar förekomsten av klumpar. Många kvinnor i mode som försökte båda typerna noterade en klar fördel med en av dem. Indianen målar intensivt över det oönskade gråhåret, ger håret en mer intensiv glans, silkiness och kvarstår på håret mycket längre än den iranska.

Se vilken effekt du får:

Att döma ur ekonomisk synvinkel är indisk henna dyrare än iransk och konsumtionen är mycket högre. Men för varje självrespektande kvinna är det här osannolikt inte en stor roll i valet.

Med tanke på de många fördelarna med indisk henna över iranska kan man dra slutsatsen att färgen från Indien är bättre än sin iranska rival.

Henna för ögonbryn

Henna för ögonbryn har samma positiva egenskaper som för hår. Genom att använda det hela tiden för färgning kommer du över tiden definitivt se deras mycket förbättrade tillstånd. Blåhår blir tjocka och glänsande. På grund av härdningsegenskaperna hos denna orientaliska produkt stimuleras hårväxten på de ställen där den avbröts på grund av påverkan av externa kemiska faktorer, ålder eller brist på vitaminer.

Förutom de användbara egenskaperna hos indiska henna skiljer sig också under varaktigheten av färgegenskaper. Till exempel, om den vanliga kemiska målningen av ögonbryn måste upprepas efter en eller två veckor, kommer hennafärgning att glädja dig i ungefär en månad eller mer. Det beror också på påverkan av yttre faktorer (sol, vatten).

Du kan prata oändligt om förmånerna och magiska egenskaperna hos henna, men när du försöker det kommer du inte att ångra ditt val alls. I vilket fall som helst, vilket val du väljer väljer du definitivt i rätt riktning. Det kan trots allt inte bara omvandla ditt utseende utan också förbättra situationen för problemområden avsevärt.

Används i kosmetologi

Användningen av henna för kosmetiska ändamål genom åren har visat sina magiska egenskaper. Långt sedan orientaliska skönheter gav företräde för denna underbara produkt. Med tanke på den organiska karaktären av denna användbara ingrediens kan man bedöma de obegränsade fördelarna och effektiviteten i denna kosmetologiska panacea. På grund av innehållet i speciell syra i kompositionen uppstår bindningen av kollagen i hudceller och hårkeratin och färgar dem i en rödaktig nyans. Tack vare henna får livslösa och tråkiga krullar igen styrka, glans och attraktivitet över tiden.

Denna ekologiska produkt är helt enkelt oumbärlig för aktiv känslighet för allergiska provoktorer, vilka ingår i vanliga kemiska färgämnen. Henna, när den färgas, behandlar naturligt hårpigment med omsorg. Det förstör inte det mycket, men helt enkelt omsluter och fyller alla de formade vågarna i skalor, utjämnar strukturen och gör den tjockare. Dessutom är indiska Henna inte rädd för havsvatten och solen, till skillnad från andra kemiska färgämnen.

Henna för indiskt phytocosmetics naturligt hår - recension

jämförelse av indisk och iransk henna, foto av indisk henna och resultatet av färgning av hår

Jag kan inte säga att resultatet av färgning och färgen på indisk henna på något sätt är väldigt annorlunda från iranska, men den här indianen uppenbarligen uppenbarar användningen och sköljningen.

Nu ska jag upprepa lite, ledsen alla som följer min feedback: efter 7 år med att använda henna kan jag inte säga något om fördelarna med håret och stärka rötterna, förutom att det inte blev värre))) Henna torkade inte hår, de gjorde inte bli varken spröd eller hård. men den speciella förbättringen av håret observerades inte. Jag vill inte påverka hårets hälsa med henna, jag målar bara den och väljer den som den minst aggressiva och billigt hårfärg. I allmänhet har henna inte påverkat håret på något sätt: varken återhämtning eller försämring av tillståndet, bara vacker beständig färg

ÄR MÖJLIG UTAN VARNISK? hårnål för hårvolymen

Vilken henna är bättre: iranska eller indiska Varför?

Indisk henna när färgning anses vara effektivare än iransk. Till skillnad från iranska är dess färgområde mycket bredare. Och viktigast av allt, den indiska hennaen har en finare konsistens av pulver. När den appliceras på håret är den jämnt fördelad och fyller alla hålrummen hos de hårflingor som uppstått, till exempel efter kemisk färgning eller felaktig vård. Henna kuver håret, förtjockar och utjämnar sin struktur. Det förstör inte hårets naturliga pigment och har ingen kemisk effekt under färgning. Därför skadar detta naturliga färgämne, till skillnad från färger, inte håret, det är dessutom ett effektivt terapeutiskt medel.

Båda är bra, om du inte faller för en fejk (från vilken vi är alla oskyddade, och en gång på det börjar vi hacka produkten och undvika det). Jag är själv målade med henna länge. Personligen föredrar jag den iranska. Hon och butiker stöter ofta på. Hennes färg är röd, och indisk färg är något röd. Men både i utseende och lukt är identiska såg jag inte skillnaden.

Skillnad mellan iranian henna och indian

Henna är ett mycket populärt naturhårfärg. Den är gjord av de torkade bladen i den södra Lavson-växten. Henna har sedan antiken använts inte bara för kosmetiska ändamål utan även för medicinska ändamål, och nu med dess hjälp är underbara röda, rödaktiga eller gyllene kastanjebruna nyanser till hår. Detta naturliga färgämne kommer från oss från Iran eller från Indien. Beroende på ursprungslandet varierar dess egenskaper något.

Typer av Henna

Lovesonia, varifrån färgämnet är tillverkat, växer över hela Mellanöstern och även i Nordafrika. I olika klimatförhållanden av denna buske visade vissa funktioner. De utgör en grund för att tillskriva färgämnet erhållet från det till flera typer, emellertid inte mycket olika från varandra.

Iranska Henna är den vanligaste gästerna på vårt lands hyllor. Det är ett svagt grönt pulver som späds ut med vatten. Det ger håret en vacker copperyfärg, och genom att lägga till Basmas till det blir mörkare nyanser uppnådda. En kyla i hennafärgning kommer inte att fungera, men om du behöver en varm gyllene gamut, bör du föredra denna naturliga färgämne till kemiska färgämnen. Han kommer att måla över grått hår, ge ljusstyrka och bota hår. Mer än en generation av kvinnor har märkt att efter färgning av irländsk henna är krullarna överraskande glänsande, livliga och täta. Det är ganska enkelt att måla med det: på hår av medellängd krävs 100 g pulver. Det ska spädas med varmt vatten till en krämig konsistens och försiktigt fluffa håret. Du kan lämna färgen på håret under lång tid, åtminstone i tre timmar - det skadar inte. Först då ska huvudet sköljas ordentligt för att bli av med vegetabiliska partiklar.

Indisk henna är mindre vanligt, kostar mer och anses vara mer fördelaktig för håret (de säger att det torkar dem mindre). Dessutom krossas det mer noggrant, och pulvret är mycket bra, så det är bekvämare att använda det. I utspädd form fördelas det bättre genom håret. Och den viktigaste skillnaden mellan indisk henna är det rikaste färgområdet, från mjukt guld till chokladbrunt och nästan svart. Färgmetoden är exakt samma som den iranska, och det ger samma fördel för håret.

jämförelse

I stort sett är dessa naturliga färgämnen en och samma. Vad är skillnaden mellan iranska och indiska henna?

Färgområde

Huvudskillnaden mellan iranska henna och indiska henna är en mindre palett av nyanser. Om du inte använder några tillsatser kommer det första färghåret i kopparrött och färgmättnad att bero på hårets naturliga ton. Indisk henna är en annan sak. I hennes palett kan sju nyanser dessutom färgas. Denna henna används om du inte behöver färga håret, men att läka.

konsistens

För många handlar pulverstruktur. En finare slipning indisk henna kommer att undvika några av svårigheterna när man applicerar den på håret och sköljning. Men både indiska och iranska henna är bra för huvudet av hår och hårbotten med sin säkerhet, de har en regenererande effekt och hjälper till att få en rik, rik och varm färg. Så här är det svårt att göra ett val.Nästa Artikel
5 bästa schampon för hårguling