De mest effektiva hemmet hår maskerar


Vackert, friskt och välskött hår är inte en lyx, endast tillgänglig för den valda naturen, och inte noggrant arbete, så många tror. Vård av hår är alltid trevligt sysslor, nöje och sant nöje. Glädjen i skapandet av skönhet med egna händer kan inte förlåta tid och uppmärksamhet. Masker, massage, aromaterapi och andra vårdförfaranden är en magisk ritual som någon kvinna kan på grund av sin natur. Därför kan även de mest invecklade recepten bli en magisk elixir, vars resultat blir iriserande, starkt och långt hår.

En sådan effekt är naturligtvis en fråga om övning och erfarenhet, som, som många har sett, är sonen av svåra misstag. Men favorithårets hår är inte en plats för experiment, och allt fler misstag. För att undvika dem kommer det för det första att hjälpa till att söka efter "root" av problemet och ett integrerat tillvägagångssätt, och för det andra den erfarna uppfattningen av kvinnor som redan "uppfann cykeln" och dela deras misslyckanden och segrar på Internetets breda öppna ytor.

Samlingen av de bästa hårmaskorna i denna artikel skapades på grundval av feedback om möjligheten och recepten för hemvårdsprodukter som hävdar att vara höga - de mest effektiva hårmaskorna.

Problemnummer 1. Håravfall (alopeci, alopeci)

Bland de produkter som bidrar till att stärka krullarna, stimulerar tillväxten, hjälper till att förebygga och stoppa förlust, akutolja nr 1 erkända vegetabiliska oljor (burdock, castor), mejeriprodukter, ägg och honung. Vitaminerna i grupp B (biotin, niacin) och vitamin A, C, E har också en positiv effekt på hårets tillstånd, tjocklek och styrka. Men många recensioner säger att de mest effektiva ingredienserna är irriterande för hårsäckar och hårbotten: lök, senap vitlök och rödpeppar.

De första platserna bland naturliga blandningar för håravfall är:

Lökmask med honung och äggula

 • I en behållare, kombinera en matsked lökjuice och honung, tillsätt pundad äggula och 2 msk. skedar av burdock olja.
 • Lök-honungsmassa appliceras på hårets rotszon. Om blandningen förblir - smörj alla strängar. Vik masken på huvudet med ett duschlock och en handduk i en timme.
 • Det rekommenderas att tvätta masken och lökluften i flera steg. Först avlägsna resten av blandningen med rent vatten och schampo. Blanda sedan några matskedar vatten och äppelcidervinäger (1: 1) och applicera, lämna blandningen på trådarna i fem minuter. Tvätta den sura lösningen med balsam eller babyshampo.
 • Kurs: En vecka - 1-2 gånger, designad för 2 månader.

Mask med vegetabiliska oljor

 • Mala ägget med tillsats av citronsaft, vegetabilisk olja (ricinus eller mandel eller burdock eller oliv), pepparkorn (vodka / alkohol och 0,5 tsk rödpeppar), honung. Alla ingredienser - 1 matsked.
 • Gnid blandningen i hårets botten och smörj hela längden. Värm masken på ett tag från 40 minuter till en timme. Tvätta av med baby shampoo.
 • Kurs: per vecka - 1 gång, designad för 1,5-2 månader.

Problem nummer 2. Mjölk

Mjölk är ett av de vanligaste hårproblemen. Enligt undersökningar är varje andra person utsatt för denna sjukdom. Hemmagjorda antivandsmaskar delades ner från generation till generation och sparade mer än ett huvud från "snöaska". Oftast rekommenderas andra komponenter i sådana masker att använda mejeriprodukter, samt teolja, äggulor och honung. Förutom dessa ingredienser har tjärsåp, vodka, öl och örtkonditioner bevisat sitt värde. Vinäger och lera är mindre populära, men ändå ganska effektiva.

Bland de många multicomponent anti-mjällens masker anses vara den mest effektiva:

Tea Tree Mask

 • Lös upp ett dussin droppe te-trädolja i en liten sked av förvärmd mjölk. Förbered en blandning av oljevätska och 15 g basolja (burk, olivolja eller solros). Mjölken är en måste-ha ingrediens för att inte bränna huden.
 • Oljig mask appliceras för att rengöra trådarnas rötter. Gnid långsamt, massera huden från toppen av huvudet och hårväxten i ca 15 minuter.
 • Efter massage, tvätta huvudet på vanligt sätt.
 • Kurs: En vecka - 2-3 gånger, tills mjällen försvinner.

Mask med kefir och äggula

 • En matsked varm basolja (ricinus, druv, burdock, oliv) blandad med kefir och riven äggula.
 • Applicera blandningen på ett otvättat huvud, som inte bara behandlar roten, utan också hela hårvolymen.
 • Täck huvudet med ett vattentätt lock och en handduk i 2 timmar. För att tvätta av använd shampoo.
 • Kurs: 8-10 masker i en månad.

Problem 3. Split ends

I rankningen av mycket effektiva komponenter mot hårspetssektionen fick de mest positiva recensionerna naturliga oljor och vitaminer. De regenererar inte bara den skadade strukturen utan ger också håret flexibilitet och elasticitet. Bättre än andra, ricinus, mandel, havtorn, olivolja och kokosnötolja hanterar detta problem. Populära masker för att återställa torra tips är:

 • Blanda 2-3-4 typer av ovanstående oljor. Häll blandningen i en glasflaska och använd när spetsarna behöver näring och fuktgivande.
 • En liten mängd olja för att gnugga i handflatorna och smarta våta spetsar. Skölj av oljeskakningen krävs inte, det finns ingen oljig rester.
 • Kurs: Efter behov.

Burdock & Aloe Mask

 • Olja av burdock (1 msk. L.) Rör om med fräsch aloe bladjuice (2 msk. L.).
 • Blandningen kan hantera både spetsarna och hela kretslängden, om de är överdriven. Wrap huvudet med en film och en handduk.
 • Aktiviteten av de aktiva substanserna kommer att vara 2 timmar. Olja med strängar avlägsnas med schampo.
 • Kurs: En vecka - 1-2 gånger, designad för en månad.

Problem 4. Torrt och sprött hår

De viktigaste näringsämnena som berikar håret med fettsyror, ägarna av överdriven och skört hår har bestämt äggula, färskt honung, mjölksyrakomponenter och olivolja. Dessutom finns fettkosmetiska oljor (jojoba, linfrö, havtorn, ricinus, etc.) och växtbaserade växtbaserade extrakt (nässla, björk, kalendula, Johannesjurt etc.) ofta i populära masker för torra strängar. För torrt hår är de mest effektiva:

Kefir mask med olivolja

 • 3-4 stora skedar av fet yoghurt (eller hemlagad yoghurt) blanda med en halv tesked olivolja (eller ricinus). I blandningen tillsätt saften av en halv citron.
 • Fuktgivande mask för att bearbeta rötterna, håraxlarna och spetsarna. Varm under en turban från en handduk och håll i en halvtimme.
 • Kurs: En vecka - 1-2 gånger, designad för en månad.

Nourishing mask av honung, äggula och brandy

 • Mala äggulan och blanda med en matsked honung, häll i samma mängd olivolja eller burdock och häll i en tesked naturlig brandy.
 • Applicera masken med massagerörelser på huden under håret och bearbeta hela längden, inklusive tipsen. Sträng i en bunt, täcka med plast och en scarf. Tvätta av på en halv timme med schampo.
 • Kurs: Före varje tvätt av hår, i 2-3 månader.

Problem 5. Oljigt hår

En viktig råd att kvinnor som löser problemet med feta trådar delar är att undvika stimulering av talgkörtlarna (huvudmassage, överdriven tvättning och borsta, äta feta livsmedel). Analys av recensioner visar att den första platsen bland produkterna som har blivit på "warpath" med fet hår, delat rugbröd och kefir. Effekten av deras användning hindrar dig inte att vänta på resultatet. Universell honung, citronsaft, eteriska oljor (apelsin, kalendula, salvia, eukalyptus, lavendel etc.), kosmetisk lera och senap är också kända för att bekämpa hårfettproblemet.

 • Blanda en matsked med torkade örter: nässla, kamille och lindblommor. Blandning häll kokande vatten (1 msk.) Och låt stå i minst en halvtimme.
 • I den filtrerade infusionen smula en skiva rågbröd. Att svälla brödet tar 15-20 minuter.
 • Applicera brödmassan i hårets rotdel (om det är kvar, behandla alla trådar). Värm huvudet under cellofan och en varm scarf i en timme.
 • Kurs: En vecka - 2-3 gånger, designad för en månad.

Kefir-honungsmask med orange eterisk olja

 • Häll i en halv kopp med låg fetthalt (1%) kefir en matsked flytande honung, 2 msk. skedar av enbärolja och 3-5 droppar apelsineter (citron, rosmarin).
 • Ingredienser bryts in i en homogen massa med en blender, sprid på huvudet och håret, skölj efter en halvtimme med schampo.
 • Kurs: per vecka - 2 gånger. Flera förfaranden ger ett bra resultat, och vid behov förlänger kursen för en månad.

Effektiva masker för hårväxt

Vackert hårhår - drömmen om en modern dam, för att uppnå vilket, tyvärr, kan vara mycket svårt. Men rusar inte för att försvaga eller springa till affären för kosmetika för hår! De bästa hårmaskorna hemma gör att du kan hitta en lyxig hårhår!

Gelatin - med lamineringseffekt

Det vanligaste gelatinhåret täcker en mycket tät tunnfilm. Det behåller fukt och skyddar håret mot exponering för den yttre miljön. Också i gelatin kan du hitta protein - den viktigaste komponenten för våra strands hälsa.

 • Äppelvinäger - 1 tsk
 • Gelatin - 1 msk. sked;
 • Vatten - 200 ml.
 1. Häll gelatin med kallt vatten och låt svälla i ca 10 minuter.
 2. Värm denna blandning med vattenånga.
 3. Häll i äppelcidervinäger.
 4. Rör masken tills den är jämn och applicera över hela längden.
 5. Wrap huvudet med ett paket och en varm handduk.
 6. Efter 30 minuter sköljs strängarna med kallt vatten.

För mer information om masker med effekt av laminering - läs i den här artikeln.

Kefir mask

För denna hemlagad mix behöver du bara kefir. Det bör värmas upp till rumstemperatur och fullständigt smurta strängar - från rot till spets. För att förbättra effekten, gör en lätt massage och linda håret i en cellofanpåse och handduk. Skölj med schampo efter två timmar. Sådana kefiricmedel gör att håret blir fuktigt och gör dem silkeaktiga.

För att berika receptet, blanda kefir med ricinolja (1 tesked) och 1 äggula. Ett sådant verktyg hålls i en timme.

Med burdockolja

Den bästa masken (enligt forumchanok recensioner) är väldigt prisvärd och enkel! Förvärm burkolja, gnid in i rotzonen och smörj sedan hela längden. Var noga med att linda dig i en plastpåse och näsduk och gå i 2 timmar. Tvätta sedan med schampo. Du kan också lägga till honungs- eller peppartinktur.

Mask av konjak

En av de mest effektiva lösningarna för håravfall. Genom att värma hårsäckarna gör masken bokstavligen håret växer snabbare.

 • Cognac - 1 del;
 • Kockolja - 1 del;
 • Flytande honung - 1 del;
 • Äggula - 1 stycke.
 1. Anslut alla komponenter.
 2. Applicera blandningen i ditt hår.
 3. Wrap huvudet med en påse och en handduk.
 4. Skölj efter 40 minuter.

Ett mycket populärt recept för att accelerera hårväxten.

 • Senapspulver - 1 msk. l.
 • Socker - 0,5 tsk;
 • Ägg - 1 st.
 1. Blanda socker med senap. Ju mer socker desto starkare det brinner blir. Var försiktig så att du inte brinner.
 2. Slå i ett helt ägg och blanda allt bra.
 3. Smörj epidermisammansättningen.
 4. Vik in i en plastpåse och en handduk.
 5. Så fort det börjar brinna mycket börjar du tvätta av kompositionen. Överdriv inte masken, tolerera inte med våld! Och ytterligare en sak - vattnet ska vara coolt. I hett ägg kan bara koka.

Ögonvittnen hävdar att medel med ett kycklingägg kan lägga till den vanliga tillväxten ytterligare 5 mm per månad.

 • Olivolja - 1 del;
 • Äggula - 1 stycke;
 • Socker - 1 del;
 • Vatten - 1 del;
 • Senapspulver - 1 del.
 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Smörj blandningen med denna blandning och vänta 30 minuter.
 3. Wrap huvudet med en påse och en handduk.
 4. Tvätta strängar med schampo.

Den bästa blandningen av jäst, honung, mjölk och kefir fortsätter rankningen av de bästa maskerna.

 • Torrjäst - 2 tsk;
 • Flytande honung - 3 msk. skedar;
 • Kefir - 100 ml;
 • Mjölk - 50 gram.
 1. Häll jästen i vatten och lägg åt sidan i 40 minuter.
 2. Häll i kefir och honung.
 3. Blanda allt bra och smörj trådarna med denna massa.
 4. Wrap huvudet med en påse och en handduk.
 5. Tvätta av masken med en svag ättiklösning efter ca 40 minuter.

Vi rekommenderar även detta recept:

Perfekt för färgat hår.

 • Majonnäs - 1 msk. sked;
 • Olivolja - 1 tsk;
 • Äggula - 1 stycke.
 1. Blanda allt bra.
 2. Applicera på epidermis och hår.
 3. Wrap huvudet med en påse och en handduk.
 4. Tvätta om en halvtimme.

Fördelarna med olika lera masker har länge varit kända:

 • Vitt lera - sköra och svaga strängar;
 • Gul och grön - mjäll eller seborrhea;
 • Röd lera - irritation på huden;
 • Blå - används för att rengöra, skydda och mätta håret med syre.

Lera kan tas i pulver eller i pastaformat. Det späds med varmt vatten till konsistensen av gräddfil och appliceras på håret. Tvätta av efter 15 minuter. Upprepa två gånger i veckan.

Receptet kan vara komplicerat genom att tillsätta komponenter till leran (för 1 tsk. Av pulver eller pasta):

 • Smör - 1 tsk;
 • Äggula - 1 st.
 • Honung - 1 tsk
 • Citronsaft - 1 tsk;
 • Senapspulver - 1 tsk.
 1. Mala lera med smör.
 2. Tillsätt rå äggula och andra ingredienser.
 3. Gnid in i rotszonen och dra sedan det med allt håret.
 4. Wrap huvudet med en påse och en handduk.
 5. Tvätta av efter 2 timmar.

Effektiva hårväxtmaskor baserade på verkligt brinnande ämnen förstärker hårsäckar och väcker dem för att växa.

 • Lökjuice - 2 delar;
 • Senapspulver - 1 del;
 • Honung - 1 del;
 • Aloe juice - 1 del;
 • Vatten - 1 del;
 • Krossad vitlök - 1 del.
 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Tillsätt lite vatten.
 3. Smear head.
 4. Wrap huvudet med ett paket och en varm handduk.
 5. Tvätta av efter 2 timmar.

Användbara tips

Om du bestämmer dig för att använda några av de bästa hemmaskerna, kom ihåg några viktiga tips.

 • Tips 1. För masker, lägg upp med färska, hemlagade produkter.
 • Tips 2. Blandningen bör vara nyberedd. Lägg det inte i kylskåpet - det blir inte bra!
 • Tips 3. Observera tydligt den tid som anges i receptet.
 • Tips 4. Glöm inte allergitestet. Om honung, tinktur av rödpeppar, ägg eller senap ingår, var noga med att testa insidan av handleden.
 • Tips 5. Gör masker regelbundet och växla mellan dem. Endast ett integrerat tillvägagångssätt kommer att ge resultat.

15 bästa hårmaskar

Vackert, hälsoskinnigt hår, som en dyrbar dekoration, kompletterar den kvinnliga bilden och gör den ännu vackrare. Det är sant att inte alla tjejer kan skryta med lyxiga krullar, donerade av naturen, men ett kompetent tillvägagångssätt och väl valda vårdprocesser gör underverk - och just nu blir det fult utseende bokstavligen tjockare framför ögonen och shimmers som kinesisk siden! Och den första assistenten i den svåra uppgiften att ta hand om dem är en mask.

Hur man väljer en bra hårmask: expertutlåtande

Louis Faria, en kandidat från frisörskolen i Paris, en stylist och chef i en av Jean Louis Davids salonger, vet allt om hans hår och tror att det viktigaste är att välja masken individuellt. Så, en bra mask för färgat och blekt hår ska vara näringsrik och förhindra att färgning försvinner. För frusigt och torrt hår ska du välja fuktgivande masker på en keratinbas, och för fettigt hår rekommenderar Louis en mask med grön lera.

Det är emellertid viktigt att inte bara köpa rätt mask, utan också att använda den på ett skickligt sätt. Till exempel, om håret är tunt, lämnas blandningen bara i några minuter, annars kommer masken att väga håret, och det blir svårt för dem att lägga till volym. Om håret är benäget för fett vid rötterna, när man applicerar en mask bör detta område undvikas. Och i alla fall bör särskild uppmärksamhet ägnas åt tipsen, eftersom det vanligtvis är den mest torkade delen av håret.

Tips från Louis Faria: För att förbättra maskins effektivitet, när dess påverkan behöver du sätta på huvudet i en uppvärmd handduk - så kommer de aktiva komponenterna i blandningen lättare att tränga in i håret och ge maximal nytta.

Och för att bestämma den bästa hårmask som kan lösa ett specifikt hårproblem, kommer vårt betyg att hjälpa dig, baserat på åsikter från professionella och recensioner av vanliga användare. Vi valde det bästa av de mest populära maskerna, allmänt representerade i försäljningen.

Ranking av de bästa hårmaskorna 2018

Den mest effektiva metoden för skydd, näring och lyxig hårglans är en mängd olika masker. Shampoos och sköljningar tvättar enkelt curls, vilket ger dem mjukhet. De kan helt enkelt inte mata dem fullt ut med alla nödvändiga komponenter. Med den systematiska användningen av verktyg för högkvalitativ hårvård kommer även det mest livlösa håret att bli ett hälsosamt, elegant hår.

Kriterier för urval och typ av masker

Innan du väljer ett lämpligt verktyg för dig själv, bör du bestämma vilken uppgift det ska lösa:

 • fukta;
 • att återställa;
 • ljusa färgat hår
 • nyans och omsorg
 • underlätta kamning.

Dessutom har masker flera sorter:

 1. Näringsämnen. Produkter som innehåller proteiner av hög kvalitet, naturliga extrakt och vitaminer. Tack vare deras användning blir håret levande och starkt. Applicera inte mer än en gång var 5-10 dagar.
 2. Att minska. Medel som används för skadat hår på grund av frekvent färgning och aggressiva miljöeffekter. De innehåller en ökad mängd vitaminer av element som är avgörande för hårlampans normala funktion.
 3. Förstärkning. Används för försvagade och skadade hår. Återställ strukturen, vilket gör krullarna mer lydiga. Rekommenderas för användning av ägarna av sällsyntt hår.
 4. Uppvärmning Medel som ökar temperaturen i hårbotten, förbättrar blodflödet. Som ett resultat av deras användning aktiveras folliklarna, och håret växer snabbare och blir starkare.
 5. Omsorg. Ljus i konsistens betyder, som innehåller en uppsättning av viktiga vitaminer som stöder hårets hälsa och vitalitet. Ge en naturlig glans till krullarna, som efter regelbunden användning är väl kammade och mottagliga för styling.
 6. Professional. Effektiva universalmedel som i sin basformel har en förbättrad sammansättning av vitaminer och spårämnen som är användbara för hår. Effektivt återställa de mest livlösa och skadade håren.

Hur man använder

Vanligtvis innebär masker appliceras på det tvättade huvudet. Användningstiden för varje beror på hårets och kompositionens typ. Efter tvätt med varmt vatten blir hårets struktur mer porös och användbara delar tränger in väl. Därför, för den korrekta effekten bör du sätta på huvudet med en handduk. Tvätta av masken noggrant under varmt rinnande vatten. När allt kommer omkring kommer en dåligt avlägsen produkt från hår att göra krullarna tyngre, vilket ger dem en ful fettig glans.

Topp tillverkare

Innan du bestämmer vilken firma som är bättre att köpa en produkt, måste du veta att valet av varumärke också kommer att bero på hårets struktur och skadorna. Populära företag som anses vara experter i tillverkningen av kosmetika, bryr sig om hår:

Års erfarenhet och den enorma potentialen i ackumulerad kunskap tjänade som grund för att skapa högkvalitativa kosmetika. Alla komponenter som används av detta företag i produktion är av vegetabiliskt ursprung. Maskets unikhet från detta märke manifesteras i valet av specialister av endast de växter som har stor helande kraft och kommer att inriktas på att upprätthålla hårets skönhet och hälsa.

 • kvalitetsprodukter;
 • Användning av växter med maximal läkning.
 • relativt högt pris på varor.

Den världsberömda tillverkaren, som kännetecknas av utmärkt kvalitet och hög effektivitet för alla tillverkade kosmetiska produkter. Ansiktsmaskar från detta märke kan användas som "reanimationsmedel", eftersom de genast återställer hårets skadade områden, vilket ger strängarna ett attraktivt utseende.

 • förbättrade formelmasker;
 • högkvalitativa produkter.
 • frekvent försäljning av förfalskningar.

Amerikanska varumärket, som skapar linjer av kosmetiska produkter för hårvård. Fonder från detta företag har unika egenskaper, vilket på kort tid gör det skadade smärtsamma håret till ett lyxigt friskt hår. Kosmetika som erbjuds av varumärket påverkar hårets struktur på cellulär nivå, vilket ger dem styrka, mättar de nödvändiga mikronäringsämnena.

 • full hår restaurering på cellulär nivå;
 • anständig produktkvalitet.
 • relativt högt pris på varor.

Beskrivning och egenskaper hos billiga billiga hårhårsmaskar

Att tillämpa köpta budgetmaskor betyder inte alltid att resultat för håråterställning är medioker. Billig hårvårdsprodukter stärker också locken väl och skyddar dem från yttre skador.

Kosmetisk mask, återställande och fuktgivande varje hår. Avokadoolja, som är en del av grundformeln, närmar sig och stärker strängarna. Förhindrar torra tips och förhindrar håravfall. Nettle extrakt skyddar locken från de negativa effekterna av miljön. Genomsnittligt pris: från 30 rubel för en engångspåse.

 • återställa och stärka hårstrukturens effekt;
 • förhindra splittrade ändar;
 • budgetpris.
 • i vissa fall manifestationen av allergiska reaktioner.

En närande mask som ordnar helt och hållet varje hår. Hennes vitaminkomplex matar krullningar och tränger djupt in i follikelns struktur. Med systematisk användning av verktyget noteras en ökning av hårlängden med 2-3 cm. Lydighet, hälsosam inte splittrade ändar. Formeln av sju eteriska oljor ger intensivt håret längs hela längden. Genomsnittligt pris: från 85 rubel.

 • intensiv näring
 • lätthet och hälsosamma tips
 • optimalt pris.
 • svag glans.

Ett sätt att stärka hårstrukturen mot splittrade ändar. Sammansättningen av basmaskformeln har burk- och björknyroljor, som effektivt närmar och fuktar håret längs hela längden, vilket ger styrka och hälsa till skadade och smärtsamma krullar. Genomsnittligt pris: från 85 rubel.

 • förstärkning och återhämtning
 • split split split;
 • optimalt pris.
 • svag sken;
 • i vissa fall kliande hårbotten.

Ett sätt att återställa vitaliteten hos övermättade hår med kemiska element. Castorolja, som ingår i maskens basformel, berikar livslösa hårs struktur, stärker tunna strängar. De komponenter som utgör masken. Återställ håret efter perm, gör dem mjuka och silke. Genomsnittligt pris: från 125 rubel.

 • lydiga och välbeklädda strängar;
 • skydd mot aggressiva miljöpåverkan;
 • optimalt pris.
 • svag hjälp med stark håravfall.

Den mest effektiva verktygsmaskin bland budgetanaloger. Unik frisör baserad på placenta extrakt. Ger intensiv näring och djup återhämtning av hårsäckarna. Keratin som finns i verktyget tränger djupt in i folliklarna, vilket eliminerar eventuella skador. Sheasmör tillsammans med panthenol läker och uppfriskar strängar. Masken innehåller inte hormoner, som omedelbart omvandlar varje hår, underlättar kammarprocessen och styling. Genomsnittligt pris: från 170 rubel.

 • elasticitet och naturlig glans av hår
 • innehållet i grundmolekylen för placenta extraktet;
 • varning för torra tips.
 • i vissa fall klåda och skalning av hårbotten.

Beskrivning och egenskaper hos farmaceutiska billiga hårmaskar

I strävan efter medel i dyra paket från kända märken glömmas det om naturliga hårmaskor, som kan köpas på något apotek för lite pengar. Högkvalitativ hårvård med dessa läkemedel kan enkelt ersätta dyra salong och professionella verktyg. Det viktigaste i deras ansökan är inte att vara lat, ta hand om dig själv regelbundet.

Ett verktyg som framgångsrikt används i kampen mot stranddeposition. Det närmar hårsäckarna, stimulerar deras aktiva tillväxt. Gnidde i hårbotten 30 minuter innan du tvättade håret. Tillämpningsförloppet är 1-1,5 månader. Genomsnittligt pris: från 150 rubel.

 • naturlig botemedel
 • hårväxtstimulering;
 • djup näring.
 • lång användningstid.

Naturliga botemedel, efter applicering som håret lyser med naturlig glans och faller inte ut. Produkten är lämplig för terapeutiska och profylaktiska kurser och hjälper till och med mycket svag och smärtsam efter färgningskurver. Användningsfrekvensen för läkemedlet - 1-2 gånger i veckan. Applicera 30-40 minuter innan du tvättar håret. Genomsnittligt pris: från 80 rubel.

 • naturlig komposition
 • inga allergiska manifestationer efter användning
 • hårväxtstimulering.
 • i vissa fall manifestationen av hypervitaminos.

Ett läkemedel som hjälper till att förbättra hårväxten, stärka follikeln. Förhindrar förlust och alopeci. Hjälper till att odla friska strålkronor, framgångsrikt kombinerade när de används med ricin eller burdockolja. Gnidde i hårbotten i 20 minuter två gånger i veckan i 2-3 månader. Genomsnittligt pris: från 35 rubel.

 • stimulering av follikelaktivitet;
 • optimalt pris.
 • i vissa fall dermatit och hudirritation.

Beskrivning och egenskaper hos de bästa professionella maskerna

De flesta hårmaskorna som köpts i butiken är sämre än professionella produkter. Efter användning av högklassiga droger är varje hår "laminerat", och krullarna ser friska ut och silkes. Vad är bättre att köpa och hur mycket är ett professionellt verktyg? Tillvägagångssättet vid valet av den nödvändiga masken ska vara individuellt, med hänsyn till de olika egenskaperna hos varje verktyg och typen av hår.

Professionell för färgat hår

Professionellt verktyg som syftar till att återställa torkade krullar på grund av färgning, användningen av olika termiska och kemiska effekter. Masken återställer sig väl, matar med nödvändiga vitaminer och mikroelement, förhindrar uppkomsten av splittrade ändar, ger en hälsosam glöd. Eliminerar yellowness på blekt hår, vilket ger det en ädel glans. Genomsnittligt pris: från 600 rubel.

 • stor mängd medel;
 • Skina torkat hår på grund av färgning
 • eliminering av yellowness.
 • lång effekt

Ett unikt professionellt verktyg baserat på Inca Inchi-olja, som återställer hår efter färgning och termisk exponering. En lätt absorberad mask, varefter de skadade krullarna blir friska, blir mer lydiga. Redan efter första användningen av produkten blir trådarna mjukare. Ha elasticitet, visuellt tung. Med regelbunden användning bidrar det till att hålla färgen på färgade lockar. Perfekt för lockigt hår, vilket gör det mer lydigt. Genomsnittligt pris: från 600 rubel.

 • effekt efter första användningen
 • mjukt och silkesigt hår
 • färgretention efter färgning.
 • dålig utspolning med sträng.

Professionell för håravfall

Italiensk keratinmask, mättande och näring hårsäckarna insidan, fyller bristen på protein. Det gör krullarna mer hållbara, eliminerar de splittrade ändarna. Den har UV-skydd. Lindrar hårbotten irritation efter användning av aggressiva kemikalier. Med regelbunden användning av produkten växer håret mycket snabbare och faller inte ut. Genomsnittligt pris: från 700 rubel.

10 bästa hårmaskar

Egenskaper i rankningen

Från hårets skönhet beror mycket på utseendet på varje tjej. Oavsett deras längd eller färg, måste de se välskötta, vara blanka och silkeslika. För att alltid hålla krullarna i ett sådant tillstånd behöver de bara sköta sig ordentligt. Experter rekommenderar inte bara att ta seriöst valet av schampon och balm, men också att ge ytterligare stöd för hårets hälsa. Med detta menas användningen av speciella medel, bland vilka maskerna är mest populära.

Hårmask - ett medel för intensivvård. Den innehåller en stor mängd näringsämnen, så det kräver inte daglig användning, till exempel många schampon. Masker kan variera i sammansättning, konsistens, prestanda, kostnad etc. Dessutom har de alla olika anvisningar:

 • fuktgivande torrt och sprött hår;
 • återställande av skadade lockar;
 • frigörelse från splittrade ändar;
 • slåss med förlust
 • bevarande av mättad färg av färgat hår etc.

En viktig fördel med masker - möjligheten till professionell vård hemma. Vi har valt de bästa produkterna i olika kategorier. Alla har rekommendationer från experter eller köpare.

De bästa maskerna för hår restaurering och tillväxt

För fullständig vård av skadat hår kräver användningen av specialverktyg. Deras komposition bör innehålla speciella vårdkomponenter som kan öka tillväxten och förbättra hårstrukturen. Till exempel gör vissa oljor, som fyller det övre skiktskiktet, dem visuellt vackrare och lägger till glans. Moderna tillverkare har flera verkligt effektiva medel för att återställa skadat hår. Alla är representerade i vår ranking.

3 L'Oreal Professionnel Absolut Reparation Lipidium

Masken av det kända kosmetiska märket L'Oreal Professionnel har redan blivit kär i många tjejer. Det är utformat för att maximera återhämtningen av även det mest skadade håret. Berikat med ett unikt komplex "Lipidium", det förstärker och läker synligt varje lås. Ett stort plus betyder - bekväm användning. Det räcker att lägga en mask på vått hår och låt det stå i 3-5 minuter och skölj sedan med vatten. En sådan enkel applikationsmetod kommer särskilt att vädja till dem som har varje minut räknat. Absolut Reparation Lipidium ger lätt kamning, kämpar delade ändar, minskar brott och förhindrar faller ut. Det har också en positiv effekt på hårbotten. Volym 200 ml, tät textur.

 • den mest praktiska applikationen;
 • långsam förbrukning
 • fin salong doft;
 • enkel distribution
 • märkbar återfuktande effekt;
 • bra mjukgöring och håråterställning.
 • inte naturlig sammansättning
 • högt pris;
 • håret blir smutsigt snabbt.

2 Macadamia DEEP REPAIR MASQUE

En av ledarna bland medel för återhämtning är den amerikanskgjorda Macadamia-masken. Den har en unik formel som tränger in i varje krökning. Skapat speciellt för svagt, skört och torrt hår. Resultatet är inte långt framöver - det är redan synligt efter flera användningar. Djup återhämtning och rekonstruktion gör krullarna friska, välplexade och glänsande. Flickorna pratar om en märkbar återfuktning och näring, med hjälp av de positiva oljorna i kompositionen. Förpackning 100 ml nog under en längre tid. Maskens konsistens är medium med päronteckningar. En trevlig äppel smak kommer att vara en extra bonus när den används. För bästa resultat, applicera produkten på håret i 7 minuter och skölj med vatten.

 • bra komposition;
 • djup återhämtning;
 • mjukhet och glans
 • trevlig lukt;
 • fuktighetsgivande effekt
 • UV-skydd;
 • bra recensioner
 • mat.

1 Natura Siberica SaunaSpa

Masken hos den populära inhemska tillverkaren Natura Siberica SaunaSpa är bäst i kategorin "restaurering". Huvudskillnaden betyder - en användbar naturlig komposition. Det är helt frånvarande sulfater, parabener och andra skadliga ämnen. De aktiva beståndsdelarna här är: Vetefrönolja, som är ansvarig för att återställa hårstrukturen, ginseng-extraktet, vilket förbättrar hårbotten, solbrännsfröolja, vilket ger en otrolig glans och utstrålning, medunitsa, som har en fuktgivande effekt. Tillgänglig SaunaSpa i en burk med 370 ml avskruvande lock, som varar i ca sex månader. Maskens konsistens är optimal - det är inte för fet, så det gör inte krullarna tyngre och lämnar inte en obehaglig effekt på händerna. Applicera på vått hår, kräver sköljning efter 15 minuter. Perfekt för hemmabruk.

 • den mest naturliga kompositionen;
 • optimal kostnad;
 • märkbar hydratisering;
 • slåss utfall
 • mjukar snabbt håret;
 • bekväm användning;
 • tillräckligt länge
 • utmärkt konsistens;
 • bästa recensioner.

De bästa hårmaskorna mot splittrade ändar

Split ends är ett mycket vanligt problem bland tjejer. Det uppstår på grund av frekventa biverkningar med hårtork och andra apparater. Värmen förstör hårstrukturen, gör den torr och spröd. De första tecknen på skador är splittrade ändar, vilket i hög grad förstör hårets utseende. För att bekämpa detta problem finns specialverktyg tillgängliga från populära tillverkare.

3 Saem Silk Hair Argan Intense Care Pack

Mask för hemmabruk baserat på arganolja Saem arbetar aktivt med splittrade ändar, förhindrar åldrande av hår och stärker sin struktur som helhet. Dess viktiga funktion är skydd mot miljöens negativa effekter. Det syftar till att ge ett välkänt utseende till håret, liksom till deras återhämtning. Strukturen liknar en luftig soufflé eller yoghurt, är väldigt trevlig att ta på. Presenterade medel i form av en burk med en volym av 200 ml och har en mycket långsam flödeshastighet på grund av enkel snabb applicering. Det är nödvändigt att sätta bara i flera minuter.

 • användbara aktiva beståndsdelar;
 • optimal konsistens;
 • snabb åtgärd;
 • fuktighetsgivande effekt
 • omedelbar jämnhet.

2 Kaaral Purify Hydra Deep Nourish Mask

Det kända ungdoms kosmetikmärket Kaaral är en super fuktgivande mask Purify Hydra Deep Nourish Mask. Skapat speciellt för skadat, försvagat hår. Den har en unik formel baserad på kunglig gelé som bekämpar torrt och sprött hår. När du använder en gång i veckan, kommer du ett märkbart resultat efter ett tag. Curls kommer att se smidigt ut och vara otroligt mjuka för beröring. Spaltiga ändar är snabbt och effektivt förseglade.

 • slåss med splittrade ändar;
 • djup fuktgivande
 • tillräckligt länge
 • bra recensioner
 • bra kvalitet.

1 Revlon Uniq One ​​Flower

Följande mask från Revlon är ett exempel på ett optimalt förhållande mellan pris och kvalitet. Verktyget är gjord i form av en spray som måste appliceras på vått hår och behöver inte tvättas av. En viktig fördel med masken är närvaron av termiskt skydd. Efter applicering kan du säkert använda en enhet utan rädsla för hårskador. Revlon Uniq One ​​Flower löser flera viktiga problem på en gång: det gör kamningen enklare, kämpar för splittrade ändar, ger sken och volym, tvättar inte färg, skyddar mot höga temperaturer och förenklar styling.

 • Den mest lämpliga applikationen (spray);
 • inget behov av att spola
 • lätt kamning
 • volym;
 • bra recensioner
 • termiskt skydd
 • lysa;
 • mycket långsam förbrukning.
 • håret blir snabbt oljigt.

De bästa professionella hårmaskorna

Många tjejer föredrar professionella vårdprodukter. De har ett bra snabbt resultat. En annan fördel - effekten pågår länge på håret. Professionella hårmaskor är dyrare än vanligt, men de har en förbättrad komposition. Nedan är det mest effektiva sättet.

2 Kerastase Force ARCHITECT

Professionell mask Kerastase "Force ARCHITECT" skapades speciellt för benägen till sprött hår. Den är utformad för att maximera skyddet mot skador, samt stärka svaga krullar. Efter att ha använt denna mask ser håret ut mer välskötta och friska. Det ger otroligt glans och eliminerar torrhet. Djup fuktgivande effekt ger också jämnhet och silkighet. Den har en hög grad av skydd mot yttre irriterande faktorer. Finns i 200 ml burkar, som räcker för i genomsnitt 3 månader.

 • professionell vård hemma;
 • delade ändar;
 • återställande av skadat hår
 • förstärkning;
 • eliminering av torrhet
 • den behagliga lukten håller på håret långt.

1 Matrix Biolage Hydrasource

Masken av professionell kosmetisk märke Matrix är utformad för att djupt fukta håret. En viktig särskiljande egenskap hos Hydrasource är dess sammansättning. Det innehåller inte skadliga kemiska element, men fungerar på grund av sådana fördelaktiga aktiva ingredienser som aloe vera, rosmarin etc. Det ger en bländande glans till håret och gör dem smidiga och silkeslen. Verktyget har endast positiva kundrecensioner, eftersom ger ett märkbart resultat efter flera användningar. Samtidigt passar den till jämnt färgat hår och skyddar deras färg.

 • djup fuktgivande
 • bra komposition;
 • slåss med förlust
 • effektivitet;
 • professionell vård hemma;
 • långsam förbrukning.

De bästa maskerna för färgat hår

Färgat hår kräver alltid speciell vård. De är starkare än andra som behöver återhämtning och ordentligt skydd. För att håret ska se vackert ut och krullarna är välskötta, rekommenderar experter att du ska köpa masker speciellt för färgat hår. Nu finns det många av dem. Vi valde de bästa verktygen utifrån kundrespons.

2 Natura Siberica Havtorn

Natura Siberica djupåterställande mask från den berömda "Sea-buckthorn" -serien är också lämplig för färgat hår. Det är lätt att använda, även hemma. Den unika sammansättningen nöjer inte bara, fuktar och stärker, men behåller också den ursprungliga färgen efter målningen. Den täta konsistensen ger en enkel applikation, smältan smälter på håret. Efter flera applikationer kan du se ett fantastiskt resultat. Håret blir smidigt, inte förvirrat och ser väldigt snyggt ut.

 • användbar komposition;
 • trevlig struktur;
 • välsmakande lukt;
 • bra recensioner
 • optimalt pris.

1 ESTEL Otium Blossom

ESTEL är en unik formel speciellt för färgat hår. Blommomaskens uppgift är att behålla den ursprungliga färgen efter målningen och göra den ännu mer mättad. Masken från ESTEL syftar till att stärka strukturen, läkning och läkning av skadat hår. Kakaosmör, tillsammans med andra aktiva ingredienser, tränger in och ger maximal återhämtning. Curls ser jämna och glänsande ut efter den första applikationen. Bekämpar förlust och brittleness.

 • utmärkt skydd för färgat hår;
 • djup återhämtning;
 • fuktighetsgivande effekt
 • utmärkt mat recensioner;
 • kunder;
 • bra pris

Hur man väljer en hårmask

Det finns fall där en flicka köper hårvårdsprodukter från en rad av en viss tillverkare. Men det betyder inte att de kommer att vara lika användbara för henne. Till exempel kan schampo ha en positiv effekt, men masken är för tung eller vice versa för att torka håret. När du väljer ett lämpligt verktyg ska du följa följande regler:

 1. Först måste du bestämma din hårtyp. Varje verktyg är utformat för ett specifikt fall, så resultatet beror på korrekt urval av masken.
 2. Olika oljor (jojoba, argan, etc.) är väl näring och lämpar sig för frekvent användning;
 3. Tunt och försvagat hår i behov av medel, vars sammansättning är berikad med keratin;
 4. Experter rekommenderar att man får masker som löser ett specifikt problem (till exempel för tillväxt eller hydratisering). Undvik universella lösningar. de är mindre effektiva;
 5. Närvaron av växtextrakt direkt påverkar jämnheten;
 6. Var uppmärksam på kompositionen - det måste vara minst hälften av de naturliga ingredienserna;
 7. Köp endast produkter från välrenommerade tillverkare. Detta kommer att hjälpa till att undvika användning av verktyg av låg kvalitet.

TOP 5 Hårmasker - Från värsta till bästa bland de bästa

Jag bestämde mig för att det skulle vara intressant att göra ett inlägg om maskerna som jag nu har i form av en rating. Och så att allt var mer objektivt, tillämpade jag dessa masker efter varandra i min hårvård, utan att ändra alla andra medföljande medel.

 • Det var, före varje mask i min vård, var det första steget alltid en oljemask för hår - en lättoljelixir från Lundenilona.
 • Jag applicerade Jinda spray till hårets rötter (men jag tror att sprayen inte spelade någon roll här, men så att du vet exakt vad som var i min omsorg och skrev det).
 • Sedan tvättade jag mitt hår med två schampon: först med Extra Herbal Shampoo-shampoo Färskt lök + Butterfly Ärter från Jinda Herb Co, då Pharmakarite Intensivt närande schampo för mycket torrt hår och hårbotten Green Pharma
 • Därefter applicerade jag en av maskerna från detta betyg på mitt hår.
 • Och avslutade vården med en ness på ändarna - Elixir med arganolja ARGAN SUBLIME ELIXIR

Så jag uppmärksammar mitt betyg på hårmaskor "från värsta till bästa" bland de bästa just nu.

5 Place - Honey Shop Avocado Hair Mask Organic Shop

1. Förpackning
Inte den mest lämpliga burken, utan snarare locket, men tolerabelt och acceptabelt, naglarna inte lider, det öppnar lätt med fingrarna. Designen är enkel men snygg.

2. Tillverkarens löften

3. Kompositionen är inte lång men innehåller trevliga ingredienser och innehåller inte silikoner, så det finns hopp. Den mask fungerar inte bara på hårets yta.

4. Konsistens och arom

Konsistensen är mycket tjock, för vilken masken omedelbart plus. Doften är trevlig, men det luktar tvål (trevlig aromatisk tvål). När du öppnar burken bryter dukten omedelbart ut. På håret kvarstår men gradvis försämras. I allmänhet utstrålar håret en trevlig arom, som inte längre liknar tvål, kanske något.

5. Visningar av ansökan
Det är lätt att applicera, masken från håret strömmar inte ner, det distribueras enkelt. Det var pinsamt att masken skulle hållas på håret i endast 1-2 minuter, jag höll det längre (10-15 minuter). När det tvättades var det ibland en känsla av att hela hala effekten hade försvunnit. Förmodligen är det bättre att "inte tvätta ut" den här masken än att "tvätta".

6. Visuell effekt

Håret efter att masken ser bra ut, det är mjukt, behagligt, smidigt, men lite inte skrymmande, och inte så lätt att kamma.
rön
I allmänhet tyckte jag om masken, men jag skulle vilja ha mer konditionering (lättare att kamma efter applicering).

4 Plats - Mask Estel Curex Sun Flower restaurering och skydd

1. Förpackning
Bekväm stor plast ljus orange burk med en skruvlock, under vilken det är ett skyddande membran av transparent plast. Det är lätt att ta en mask från en burk.

2. Tillverkarens löften

3. Kompositionen är inte dålig, med panthenol och skydd mot UV-strålar (vilket kanske är för mycket på vintern men hindrar inte masken från att vara en utmärkt hjälpare i hårvård den här säsongen) och flera silikoner (jag tror det visuella de är i denna mask).


4. Konsistens och arom

Masken har en mycket tjock konsistens, som jag vill, eftersom den är så bekväm att använda, när masken måste hållas på håret inte i 5 minuter, men längre.
Doften är behagligt ljus, slår inte näsan, kvarstår i håret, men subtil.

5. Visningar av ansökan
Som jag redan skrev ovan är masken mycket bekväm att använda, sätta på håret torkat något med en handduk, linda lite av håret och glömt i 15 minuter, gör sin egen sak. Inget strömmar från håret. Masken fördelas genom håret, trots att tjockleken på konsistensen är väldigt lätt.

6. Den visuella effekten är inte lång i kommande! Resultat direkt efter första ansökan. Håret är slätt, mjukt, inte viktat, glänsande och vackert, lätt att kamma. Fuktgivande är definitivt där och effekten av närvaron av silikon också.


rön
På bekostnad av återhämtning är jag inte säker, men att behålla det goda läget (lässkydd) av håret längs hela längden är. Och den fuktgivande effekten är en mycket viktig kvalitet hos en hårmask. Plus en stor bild som gör masken mycket, väldigt bra.

3 plats - Ollin Shine Blond mask med Echinacea extrakt

1. Förpackning
Krukan är väldigt vacker, bara för tjejer som älskar sitt hår. Locket skruvas lätt, masken som helhet är väldigt bekväm i handen.

2. Tillverkarens löften


3. Jag gillar kompositionen av förekomsten av goda ingredienser


4. Konsistens och arom

Konsistensen är tjock, men inte stark. Och jag har det lite homogen (som om någonstans tjockare, någonstans inte). Jag tror att detta kan bero på att utgångsdatumet upphör. Men lyckligtvis, effekten på håret - det speglade inte dåligt.
Aromen är stark, trevlig, av någon form av parfym. På håret kvarstår doften, men samtidigt blir det lättare och ännu trevligare.

5. Visningar av ansökan
Jag gillade att applicera masken mer på vått hår än på handdukstorkade. Så det är lättare att distribuera genom håret och effekten av ansökan av någon anledning bättre. På grund av heterogeniteten i konsistensen är det emellertid nödvändigt att fördela masken ordentligt över hårets längd, annars blir det svårare att skölja masken. Jag brukar hålla denna mask på mitt hår i 10 minuter.

6. Visuell effekt

Hår efter applicering är mjukare än efter andra masker från denna klassificering, medan de är något lättare och luftiga. Det finns nästan ingen känsla av silke och flytande hår, men glansen är där och håret är väldigt lätt att kamma och nästan inte förvirrad under dagen. Efter applicering känner jag mig återfuktad, vilket jag verkligen gillar.

rön
Masken med echinacea-extraktet mitt hår kom till smak, liksom alla masker från denna klassificering, men jag skulle vilja ha en mer lysande och flytande yta.

2: e plats - Lundenilona Professional Deep Moisturizing Mask

1. Förpackning
Bekvämt stort sött ljust plaströr med en mask, har på ena sidan mycket trevliga och användbara affirmationer. Å andra sidan finns produktinformation, tillverkare, sammansättning, användningsmetod, löften etc.
Locket är väldigt bekvämt, lätt att öppna och stänga.
Maskeröret placerades ursprungligen i en vackert utformad kartong, som också innehåller all viktig information om produkten.
2. Tillverkarens löften

3. Sammansättning

Kompositionen inspirerar tilltro och hopp för att alla tillverkarens löften uppfylls. Masken syftar till att arbeta på en djup nivå och inte på hårets yta.

4. Arom och textur

Masken i konsistens är tjock, inte hala, snarare som en sådan tjock tät grädde.
Maskens doft är mycket välsmakande, söt, som, ätbar, trevlig, inte cloying, inte irriterande. På håret kvarstår, men ljus.

5. Visningar av ansökan
Enligt min mening bör denna mask appliceras mer, i alla fall mitt hår, som om det hade blivit ätit, om det applicerades lite. När den appliceras, håret som om absorberar masken och blir tjockare och jämn till beröring, men inte halt. Jag brukar hålla denna mask på mitt hår i 20 minuter eller mer och tvätta sedan av det med kallt vatten.

6. Visuell effekt

Håret efter Lundenilona-masken är tätare, både i utseende och i sensation. De blir lite hårdare på grund av detta, men de är näring, glänsande och slät. Tipsna känns också bra efter det. Håret är förvirrat av det minsta, men det händer att knutar dyker upp, de magnetiseras inte.

rön
Jag gillar masken, med långvarig användning gör det håret bättre, gör håret tjockare, tätare och i allmänhet efter det är håret fantastiskt.

1 plats - Royal Jelly Cream Mask från Kaaral näringsrik baserad på kunglig gelé

1. Förpackning
En stor vit plastburk med en fin design, med en skruvlock, av anständig volym. Det verkar som att masken är oändlig.
2. Tillverkarens löften

3. Sammansättning utan silikon med lovad kunglig gelé.


4. Konsistens och arom

Konsistensen vid första anblicken verkar tjock, men masken är vattnig.
Inte alla tycker om doften eftersom det luktar hårfärg och är väldigt starkt. Men en del, konstigt nog, är denna lukt glad (och jag pratar inte om mig själv, utan om bekanta män). Jag är själv till denna doft, som fortfarande utstrålar hår länge, jag mår bra. Denna starka arom är redan van vid mig.

5. Visningar av ansökan
Trots det faktum att konsistensen av denna mask inte är min favorit själv, orsakar det inga svårigheter eftersom jag håller denna mask på mitt hår exakt enligt anvisningarna, det vill säga ca 3 minuter. Jag lägger masken på vått hår som inte torkas med en handduk, självklart försöker hon omedelbart glida av håret, eftersom håret omedelbart blir halt.
Vid spolning känns det att effekten av halt hår inte försvinner någonstans.

6. Visuell effekt

Masken ger oerhört glans och glans till håret, samtidigt som de gör dem lite mer strukturerade. Håret efter den här masken är väldigt tålig, lätt att kamma, behaglig att ta på.

rön
Masken är så bra att ta hand om håret om några minuter vilket ger det en orealistisk glans som jag fick på första plats i TOP 5.

Slutsats.

Jag gillar alla maskerna från mitt nuvarande betyg, så det var lite svårt att placera dem "från värsta till bästa", men jag försökte göra det mest beroende av det visuella för större objektivitet, eftersom djupare förändringar i hårförhållandet kan spåras endast genom ett stort gap tid från början av användningen av ett eller annat sätt.

Allt underbart hår och nya inläggNästa Artikel
Effektiv hårbehandling: hemmetoder och botemedel mot håravfall