Vilken hårborste är bättre för hår?


Varje tjej som är upptagen med att ta hand om håret bör veta vilken kam som är bäst för hennes hårtyp. Kombinering är ett dagligt förfarande, så det ska vara så mildt och omtänksamt som möjligt.

Egenskaper och fördelar

Felaktigt utvald kam kommer att skada håret, riva tråden och till och med bidra till tipparnas tvärsnitt. Hon kan också elektrifiera sitt hår och göra det mer fluffigt.

Men en högkvalitativ kam, vald enligt alla regler, tvärtom, kommer att ge ditt hår rätt skötsel.

Regelbunden borstning ger blodflödet till huvudet, vilket accelererar hårväxten och gör dem hälsosammare.

Det finns flera typer av kammar. Var och en av dem har sin egen syfte och egenskaper. Det är därför som i denna flickas sortiment inte borde vara en kam, men flera modeller som utför olika funktioner.

klassisk

Den vanligaste hårborstklassformen ska vara varje tjej. Men de skiljer sig åt i materialet. Det kan vara artificiellt, naturligt eller blandat.

Det bästa alternativet är en kam med naturliga borstar. Träkammen masserar massivt huvudet. En tunn kam av denna typ hjälper också till att unravel curls, vilket gör håret snyggt och väl preparerat. Denna kam är för skrymmande att bära med dig. Men det är perfekt för att kamma dina lockar före sänggåendet.

massage

En högkvalitativ massageborste är ett annat användbart tillbehör för personlig vård. Det behövs för huvudets massage, vilket i sin tur bidrar till att öka blodcirkulationen och därmed snabbare hårväxt.

Kombinera ditt hår med en massageborste gör dig mjukare, jämnare och snyggare.

Det finns olika alternativ för sådana kamar: trä, metall eller plast. Experter rekommenderar att du väljer trä. Massage med en borste av naturmaterial kan ge maximal nytta.

crest

Under en längre tid använder skönheter tunna kammar för hårvård. Historien om sådana kammar är så gammal att utseendet på de första kammarna går tillbaka till det antika Romens tider. På den tiden var kammar gjorda av ben, men idag är modeller av trä eller plast mer populär.

Plastkammar är fortfarande oönskade att använda - de kommer bara att försvåra försvårandet av ditt hår och öka deras elektrifiering.

kompakt

En annan viktig variant är kompakta hårborstar, som du kan ta någonstans med dig. Det kan vara små borstar, kamar eller till och med multifunktionella modeller som både är en kam och en spegel. De passar lätt i en väska, så du kan alltid fixa ditt hår under dagen var du än går.

Branshing

Brasning är speciella kamar som oftast används för professionell styling. De har en cylindrisk form och ett runt hål rätt inuti väskan. Dessa borstar ska användas för styling av en hårtork. Så du får den vackraste och mest spektakulära stilen hemma. Med hjälp av borstning kan du skapa stora lockar, samt ge en speciell form till korthårigt hårhår.

Det är bäst att välja borstning med de mest naturliga borsten. I det här fallet kommer ditt hår inte att vara för tungt och elektrifierat.

Hemligheten med att borsta från en professionell frisör:

Populära material

Kombiner skiljer sig inte bara i deras utseende, men också i vilket material de är gjorda av. Låt oss titta på de tre mest populära alternativen som moderna tjejer använder i deras dagliga liv.

trä

Kombiner av trä - är i allmänhet det bästa valet för tjejer, oavsett hårtyp. Dessa borstar passar bäst för vård. De elektrifierar inte håret, men släpper det bara på det mest skonsamma sättet. Det är bäst att kombinera sådant hår efter applicering av masker eller olika stylingprodukter. Detta är motiverat av det faktum att alla dessa verktyg inte kommer in i en kemisk reaktion med de element som finns i deras sammansättning.

Vid val av material värt att uppmärksamma funktionerna hos var och en av dem. Så, björk kam hjälper till att behandla mjäll. Det ökar också effekten av masker på ditt hår. Lugna skadad hårbotten och lindra klåda, med hjälp av en ekkam.

Ett annat populärt alternativ är enbärkammen. Förutom den trevliga doften av skogen, som ger denna borste, kan dess fördel kallas förmågan att lugna och lindra stress. Men om du har problem med mjäll, bör du köpa en körsbärskam.

När du väljer träborstar är det bättre att vägra målade modeller. Ditt köp ska vara lika naturligt och därmed kvalitet.

plast

Det är bättre att vägra en kam av plast. De bryr sig inte om håret, men ökar bara sårbarheten i strängen och förstör hårets övergripande tillstånd. Kol- eller silikonborstar är mer användbara för hårets tillstånd.

De används av professionella stylister och frisörer. Använd dem dagligen är inte värt det, men de är lämpliga för vissa förfaranden - skärning, styling eller färgning. I det här fallet separerar tunna plastkammar perfekt strängarna och är lätta att rengöra.

metall

Ett annat vanligt alternativ är en metallkam. Det låter dig avlägsna även de mest dämpade lockarna. Men stylister rekommenderar att man inte använder sådana kamar till ägare av färgat hår. Faktum är att metallen kan reagera med de kemiska komponenterna i din färg, ändra hårets skugga.

Dessutom kan hårda metallkammar skada hårsträngar. Detta gäller särskilt för ägare av tunna och sköra strängar.

Vilken är bättre

Valet av kam bör matcha de individuella egenskaperna hos ditt utseende. Först och främst uppmärksamma längden. För ägare av kortklippt hår räcker det med att välja en kvalitetskam. Men om du har långa lockar borde du få två borstar - en för daglig användning, och den andra - för speciella tillfällen när du behöver en spektakulär styling.

Som en kam för daglig användning är det bäst att plocka upp en klassisk borste med naturliga borstar. Men för styling kan du välja en borstning, vilket gör att du enkelt kan stile ditt hår i önskad frisyr.

En annan viktig sak att komma ihåg är att en massageborste passar bättre för långt hår, medan ett plant hår blir mer användbart för kort hår. Tänderna längs beror också på hårets längd. Ju längre dina lockor, desto längre, bör vara tänderna på din kammussla. Detta kommer att underlätta kamningsprocessen.

Om du har torrt eller torkat hår bör borsten kompletteras med de mest mjuka och flexibla tänderna. Du kan också välja en kam med naturliga borst, vilket inte skadar håret. Om du har fet hår, så använder du bättre en trä eller kåt kam.

För tunt och rakt hår kan du välja någon massageborste. Sådana kamar skadar inte håret och förstör inte deras struktur. Samma borstar är värda att köpa och med håravfall. Om det här problemet är relevant för dig är det bättre att bara köpa en sådan mjuk kam som släpper ut krullarna utan att slita ut dem. Och på grund av att en sådan borste också masserar huvudet, ökar blodflödet till ytan, vilket innebär att håret börjar växa snabbare.

Men smutsiga och stygga krullar blir enklare att kamma kam med sällsynta tänder. Så krullarna delas in i tunna trådar, och du kommer inte att skada dem.

För tjockt hår är en bred kam med naturliga borst. Att hon ska kunna effektivt kamma strängarna, skilja dem.

En populär bloggare berättar om vilken kam som är bättre att välja:

Hur ofta förändras

Kombinationer, liksom alla personliga produkter, bör ändras över tiden. Det är värt att göra det regelbundet så snart du märker att borsten du använder börjar misslyckas.

Om du fortsätter att borsta håret med en borste av dålig kvalitet, kommer det bara att skada håret.

Dessutom bör kammen ge full dagvård. Minst en gång i veckan bör borsten tvättas. Naturligtvis kan detta göras endast om materialet tillåter. För att göra detta, användes först kokande vatten och sedan tvållösningen. Kammen som tvättades på detta sätt måste sköljas och torkas väl och lägger den på en tjock badhandduk.

Det är också värt att komma ihåg att kammen, som du använder regelbundet, inte kan överföras till någon. Använd inte en borste för två, även med släktingar, så att ditt hår alltid blir friskt och ser välskötta ut.

Men även om du sköter din hårborste ordentligt, borde den fortfarande inte tjäna dig i mer än sex månader. Även om kammen fortfarande ser bra ut, bör den ersättas med en ny varannan årstid.

Det är också värt att byta kammen om du märker minst minimal skada på den. Om spetsarna av kryddnejna spricker, så är det dags för dig att köpa en ny borste - den här kammen kommer bara att skada strängarna mer.

recensioner

Under varje typ av remsor är att välja en viss typ av kam. Detta gör det möjligt för dig att underlätta processen med att ta hand om håret och göra dina lock så välskötta som möjligt. Endast om kammen väljs korrekt kommer ett positivt resultat att märkas och kammen får god feedback från användarna.

Vilken hårborste är bättre för håret: nyanser av hårvård

Som en tjej med vackra långa strängar sägs i en välkänd reklam: "Hår är vår stolthet!" För att vara rätt stolt över dem måste du ordentligt ta hand om dem och en hårborste spelar en viktig roll i den här verksamheten. Vad ska det vara och hur man väljer det korrekt?

Typer av borstar

Vilken hårborste är bättre för hår?

Denna fråga ställs av någon kvinna.

Man måste komma ihåg att när man väljer detta tillbehör är det nödvändigt att ta hänsyn till hårets typ, hårbotten och de uppgifter som planeras lösas med hjälp. Men för det första kräver noggrann uppmärksamhet materialet för tillverkning och utseendet på produkten.

Både handtaget och basen med tänderna ska vara smidigt polerade: det borde inte vara chipping, skarpa kanter och sömmar, eftersom de lätt kan skada hårstrukturen och skrapa huvudets yta.

När det gäller materialet finns idag följande produkter på marknaden:

 • Plast. Det vanligaste och budgetalternativet. Inte den bästa lösningen för vård, eftersom plasten skapar statisk elektricitet, dessutom blir ett sådant tillbehör orsaken till bräckliga och splittrade ändar.
 • Wood. Om du inte är säker på vilken kam som är bäst att använda, ge företräde åt naturligt och miljövänligt trä. Utan rädsla kan den användas för att applicera masker och andra läkningskompositioner, eftersom trädet inte kommer in i kemisk reaktion med kosmetiska komponenter och avger inte gifter och skadliga ämnen. Kammarnas tänder bör emellertid ha en jämn och välpolerad yta. Om detta villkor är uppfyllt kan borsten användas för vått hår;
 • Naturliga borstar. Den är idealisk för vård av krullar, eftersom det inte skadar strukturen, fungerar sparsamt, masserar hårbotten, ger strängarna glans och jämnhet och förhindrar utseendet av splittrade ändar.
 • Silikon. Utmärkt alternativ till plast. Silikon elektrifierar inte krullarna, skiljer dem väl, utan att tränga in, vilket gör det möjligt att enkelt applicera mousse eller skum.

Nyanserna av valet

Varje kvinna som övervakar hårets tillstånd bör ha flera borstar. Det finns inget universellt alternativ.

Vilken hårborste är bättre för tunt, utan volym hår?

Köp ett tillbehör från en naturlig borste, bara kom ihåg att nöje är ganska dyrt. Och för att inte köra in i ett falskt, utför ett experiment: värm den naturliga borsten. I det här fallet bör du känna lukten av att bränna. Om du har långa lockar, så kan du med hjälp av en sådan borste enkelt göra en häststångs frisyr, kammar trådarna i en bulle jämnt.

Vad mer kam är bäst att kamma långt hår?

I princip kommer en produkt av silikon eller trä passa.

En liten förtjockning vid toppen av varje enskilt element i trätillbehöret bidrar till att massera hårbotten, vilket ökar blodcirkulationen och hårväxten. Det här alternativet är också lämpligt för trassigt, orubbligt hår, särskilt efter en perm.

Vilken kam är bäst för att stile ditt hår?

Skelettborste är speciellt konstruerad för torkning av hårtork. Hennes tänder är sällsynta och stora, och hålen i basen ger bra luftcirkulation, vilket är att förebygga brännskador.

Men om det kan ge volymen, klarar det inte att avrunda spetsarna. I det senare fallet är det bättre att använda runda borstar - borstning. Det är ett nöje att stapla sådant hårkam. Det ger en bra basvolym och runt ändarna. Men att göra med hennes lockar borde inte vara - du kan förvirra hennes långa hår så att du måste klippa av det. Efter styling, rekommenderas att använda vax eller andra speciella medel på håret och kamma håret med en kam med glesa tänder. Detta kommer att distribuera strängarna som om du bara lämnade salongen.

Samma kamma med sällsynta tänder kan bara vara en räddning för ägare av tjockt och lockigt hår.

Eftersom det rekommenderas att börja kamma, och vid behov, använd ett tillbehör med mer frekventa tänder.

Vilken hårborste är bäst för split ends?

Om det är svårt för dig att kamma dina tjocka, lockiga och fläckiga lockar med en pensel från naturliga borst, men du gillar det väldigt, leta efter en kombinerad analog där naturliga borstar ligger bredvid plasttänder till salu. Det blir lättare att glida på håret och ge det glans.

Som redan nämnts är det möjligt för de splittrade ändarna att hämta ett trätillbehör och byta ut dessa två borstar.

Tips och tricks

Massageborstar är användbara för alla, men inte för de som i naturen är för feta
hår, för på detta sätt kan du bara öka utsöndringen av subkutant fett. När du tänker på vilket tillbehör som är bäst för dina strängar, var uppmärksam på märket och märket på produkten. Köp aldrig det på tvivelaktiga ställen - övergångar och spontana marknader. Och viktigast av allt - följ vårdreglerna och älska dina lockar, aldrig med kraft igen och igen, gå inte igenom den förvirrade klumpen.

Unravel det först med dina händer och svep det runt med en kam.

Använd inte snäva gummiband och metall hårnålar, eller åtminstone gör det inte ofta.

Vilken kam kommer vara bäst för dig?

Den som låter krökarna utstråla styrka, glans och skönhet, spelar det ingen roll om du plockar upp tunna eller lyxiga lockiga lockar.

Klipp regelbundet delade ändar och välj en frisyr som tillsammans med din stylist passar dig, vilket kan gömma alla brister och lyfta fram fördelarna med ditt hår. Lycka till!

Välja bästa hårkammen

För att ha vackert och friskt hår är det nödvändigt att ta hand om dem på ett ansvarsfullt sätt. Din arsenal av vårdprodukter bör inte bara omfatta masker, balsamer och eteriska oljor, men också flera typer av hårstylingskammar. Valet av kam beror på formen och materialet beror på hårets längd och struktur, liksom målet och resultatet som du vill uppnå efter kamning.

material

För att kammarna inte ska skämma bort håret, men för att dra nytta av henne, måste du förstå egenskaperna hos materialet från vilket de är gjorda. Vilka material används oftast för kammar och penslar?

plast

Dess fördelar är låg kostnad, hygien och förmågan att enkelt hålla det rent, och nackdelarna är elektrifieringen av håret och kammarens korta livslängd. Det minsta slaget, en lång period av drift - alla dessa faktorer lämnar sprickor på plasten som kan förvirra hår.

metall

Den största nackdelen med metallen: det kan skada hårbotten. Förutsättning: Varje metallklyftning måste ha en plast-, gummi- eller silikonpärla ovanpå. Det rekommenderas inte att använda en metallkam under hårtorkning med hårtork, eftersom metallen värmer upp under påverkan av hetluft och skadar håren.

Men metallen har sina fördelar: till exempel är metallkammar lätt att ta hand om, de är slitstarka och tjänar under lång tid.

Med naturliga borstar

För tillverkning av sådana produkter användes häst, fläskhår eller whalebone.

Fördelarna med kamar med naturliga borstar: borttagande av statisk stress, ingen reaktion med kosmetiska och vårdprodukter, hårbottenmassage, fördelning av talg längs längden på strängarna, skydd av hår från skador.

Minusar: Naturliga borsten tillåter inte att kamma tjockt hår väl, är inte lämpliga för fet hår, kännetecknas av höga priser, behöver daglig rengöring från hår och talg.

trä

Trä är ett "levande" material, så kamning från det anses särskilt användbart.

Positiva egenskaper: gör krullarna skina och silke, låt inte håret bli elektrifierat, kan användas för att kamma vått hår, inte komma i kemisk reaktion med stylingprodukter eller måla, låt inte ändarna skäras. Det är lämpligt att välja en kam av hårt trä (sandelträ, aska, björk, enbär).

Nackdelar: du behöver ständigt hålla den ren, en svamp kan bosätta sig på en träyta. De är också relativt bräckliga och kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa.

silikon

Externt liknar silikonkammar ett kors mellan plast och gummi.

Fördelar: hygien och enkel underhåll, kan användas på vått hår, ingen statisk spänning, oskadligt avskräcker håret, har en lång livslängd, när den värms upp med hårtork när du torkar håret, avger silikon inte giftiga ämnen.

Nackdelar: jämfört med närmaste analog - en plastkam - en högre kostnad.

kol

Kol är en konstgjord legering bestående av mikrofiber av gummi och grafit. Kombiner och kamar av kol är lämpliga för alla typer av hår.

Fördelar: Antistatiska egenskaper, motståndskraft mot höga temperaturer, hög hållfasthet.

Nackdelar: relativt hög kostnad.

nylon

Nylonborste - billigare ersättningskam med naturliga borstar. Används för styling och rätning av hår.

Fördelar: lång livslängd, hygien, låg kostnad, väl drar håret, masserar hårbotten, om nylon är mjukt nog, finns det ingen fara att skada hårbotten och strängarna.

Nackdelar: Ej lämplig för att kamma tjocka krullar.

ebonit

Ebonit är ett slitstarkt svart eller brunt material som erhålls genom vulkanisering av gummi. Den har antistatiska egenskaper och används ofta för tillverkning av professionella typer av kammar.

Fördelar: De avger inte giftiga ämnen när de värms upp av hårtork, de används för färgning av hår och kemisk perm, eftersom ebonitkammar inte kommer i kontakt med kemiska ingredienser, enkel vård av kammen.

Nackdelar: hög kostnad, mjukgöring vid tvätt i varmt vatten, kan inte lämnas under solens direkta strålar, eftersom ebenholts kam kan ändra färg.

keramik

Detta är den bästa kammen, eftersom håret efter det att det inte elektrifieras, blir mjukt och smidigt.

Fördelar: många moderna modeller har joniseringsfunktionen, påskyndar och underlättar stylingsprocessen, säker enhetlig uppvärmning av den keramiska beläggningen under uttorkning, det är möjligt att köpa en keramisk kam med en turmalinbeläggning.

Nackdelar: hög kostnad, bräcklighet.

Typer av kammar

För att välja en kam för hår måste du inte bara titta på materialet från vilket det är gjort, utan även form, storlek, struktur och syfte. Följande är en lista över de vanligaste hårborstkamalternativen.

massazhka

Det är en bas med ett brett handtag, tillverkat av plast eller trä. Arbetsytan är vanligtvis rektangulär med rundade hörn eller ovala. Basen har en gummerad eller textilbeläggning på vilken tänderna är fixerade. Massagekammar kan vara gjorda av naturliga borst, plast eller metall. Tändernas längd varierar från 1 till 2 cm.

Fördelar: förbättrad blodtillförsel till hårsäckarna på grund av massageeffekten, jämn fördelning av det skyddande skiktet av naturligt fett genom håret och bra kamning.

Nackdelar: Den gradvisa ackumuleringen av damm och talgummi, för vilket massagekammen måste tvättas och desinficeras ofta.

Brashing

Den består av ett handtag som smidigt sätter sig i botten av en cylindrisk form. Basen kan vara tillverkad av trä, metall, keramik eller plast. Tänderna är gjorda av häst / fläsk, nylonborst, metall, plast med bollar i ändarna. Det finns också brasings med blandade tänder: de kombinerar naturliga borst och plasttänder.

Borstens främsta plus är deras multifunktionalitet: en ökning av basvolymen under torkning och styling, vridning av ändarna, sträckning av trådarna, hjälp vid rätning av vågigt hår.

Nackdelar: svårigheten att behålla ren, behovet av regelbunden rengöring och avlägsnande av hår, rester av talg och sedimenterat damm.

halvcirkulär

Det är en kam med en konvex bas och 7-9 rader tänder. På grund av den halvcirkelformiga basen ligger tänderna på ett avsevärt avstånd från varandra.

Fördelar: kam hjälper till att lägga korta och medelhårda hårklippningar - som en bob och en fyrkant, en halvcirkelkam som passar för att dra och vrida knölar, masserar hårbotten.

Nackdelar: om tänderna är gjorda i plast, elektriskt håret.

Fiskben

Huvudsyftet med skelettkammen är att lägga till ytterligare volym i håret. Hon fick sitt namn på grund av likheten med fiskskelettet. Det är en platt bas med hål, med plast eller silikon tänder. Används för att torka håret.

Fördelar: På grund av närvaron av hål i basen är det utmärkt luftcirkulation under torkning, lågt pris, dubbelsidig, unravels av trådarna bra, håll det bara rent.

Nackdelar: Använd inte med torrt och sprött hår.

platt

Dess andra namn är en skovel. Det är en bred rektangulär bas där klyftorna finns. En av de bästa kammen för långt hår.

Fördelar: En bred bas och täta tänder kamma väl även mycket tjockt hår, perfekt för långt hår, ger en mjuk kamning, drar inte håren.

Nackdelar: svår att rengöra, kan elektrifiera hår.

Det andra alternativet flat comb - en kam med en metallspets i slutet.

Fördelar: Kompakt, stickpinne används för noggrann separering av trådarna vid skärning eller markering.

Nackdelar: bräcklighet, trauma.

crest

Kombiner är gjorda av naturmaterial (trä, horn och ben av djur) och från konstgjorda föreningar (plast, metalllegeringar).

Fördelar: liten storlek, förmåga att använda för att klippa och trimma sektioner, hjälpa till med en jämn fördelning av masker och eteriska oljor längs hårets längd, vilket skapar bouffant.

Nackdelarna med kammusslorna är följande: brittleness (speciellt när det gäller plastprodukter), olägenheter när man kammar tjockt hår och krullar.

borste

Pensel - det perfekta valet för vård av långa lockar. Det är också lämpligt för utjämning av det färdiga håret. Det kan ha både naturliga och artificiella tänder.

Nyhet på den ryska marknaden - TangleTeezer hårborste

Det är en kam av en konvex form som passar bekvämt i handen.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, kan användas för alla typer av hår - både naturliga och förlängningar, medan kammen inte skadar hårbotten och hårets struktur, frånvaron av statisk spänning, och kammar försiktigt hårt sammanfogade tanglar.

Den kan användas för torrt och vått hår, ger hårets jämnhet och glans, stimulerar hårväxten genom att massera hårlök, det finns en version av TangleTeezer-kammen för barn.

Nackdelar: hög kostnad, det finns en chans att köpa en falsk.

Hårrätning kam

Kam med ett långt klipp, så att du enkelt kan fixa strängen för rätning. Tillverkare rekommenderar att du använder det när du torkar håret med en hårtork.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, strängen är ordentligt fastsatt och glider inte under rätningen.

Nackdelar: kortlivad effekt, vissa modeller är gjorda av lågkvalitativ plast som värmer upp under torkning med hårtork och kan till och med smälta, inte lämplig för rätning av frodiga krullar.

Specialiserade kammar

 • Infraröd. När man använder en infraröd kam, är hårsäckens näring optimerad, mjäll och oljig seborré försvinner, strängarna blir starkare och starkare, deras tillväxt förbättras, det rekommenderas att användas för håravfall. Men vi måste komma ihåg att du bör konsultera en läkare innan du använder den.
 • Ion. Kombiner med effekten av jonisering är utformade för att lindra statisk spänning, utjämna hårflingor, vilket gör krullarna smidiga.
 • Laser. Bidrar till accelerationen av deras tillväxt, kämpar med skallighet, lindrar stress, förbättrar blodcirkulationen, hjälper till att bli av med mjäll. Laserkam har kontraindikationer, så du bör rådgöra med din läkare innan du köper.
 • Med effekten av rätning (järnkam). Utåt ser det ut som ett vanligt järn, på var och en av arbetsytorna som det finns kryddnejlika. Fungerar från ett elnätverk. För att förhindra att håret splittras, applicera värmebeskydd på dem före användning.
 • Hårtork kam (termobrashing). I utseende liknar det vanligt bråk. Men i motsats till honom, när man använder termisk omvandling, behöver man inte använda en hårtork. Kammtorkarens ihåliga botten är gjord av keramik. Det har en mindre aggressiv effekt på håret jämfört med en enkel hårtork.
 • Med effekten av massage. Kammassagerare förstör inte och skadar inte hår, aktiverar vilande hårlökar, strider mot elektrifiering av håret, normaliserar talgproduktionen, hjälper till att klara huvudvärk, normaliserar trycket.

Vi väljer en kam för dig själv

Av hårtyp

 • Long. Lämplig för borstar och massage, skovlar, med 12-15 rader tjocka tänder. För att vrida spetsarna och ge frisyrvolymen i rotzonen, använd stora brasningar. Men från tunna kammar med täta tänder måste man överge, eftersom det är svårt att kamma sitt långa hår ordentligt.
 • Average. Användning av en halvcirkelformig borste borstning med medelstor diameter rekommenderas.
 • Kort. Använd tillbehör med korta tänder. För att lägga till volym, använd "fiskben" eller liten borstning.
 • Vågig. Borstning ger ditt hår ännu mer charm. Om vågorna drar dig, använd en kam-likriktare.
 • Curly. Kamma lämplig med långa och sällsynta tänder. Det rekommenderas att överge "fiskbenet" och kammen med frekventa korta tänder.
 • Raklinjer Vilken kam som helst kommer att göra.
 • Mjuk, tunn, fluffig. Borsta ditt hår och borstar för daglig användning.
 • Tjock och hård. Använd produkter med sällsynta och flexibla tänder. Kammen ska vara tillverkad av ett hårt men känsligt material: silikon, ebonit, kolmodeller kommer att göra. Från tjocka naturliga borst måste överges.
 • Sällsynta. Kamma ditt ansikte med en massage: det kan vakna sovande hårlökar. För att ge den visuella volymen lämplig "fiskben", halvcirkelformad och borstning.
 • Fatty. Det är tillrådligt att undvika överdrivet stimulering av hårbotten, för att inte öka produktionen av talg. Vi måste överge massage och kammen med en naturlig tupplur.
 • Torr, spröd. Bli av med metallkammen, byt ut den med en produkt med naturliga borstar eller silikontänder, med hjälp av en trolltunnel.
 • H aroshchennye. Kammaren med en naturlig borst eller genomsnittlig stor tänder, en borste rekommenderas.

Av ändamål

 • Kam för hår styling. En halvcirkelformad, borstning av en lämplig diameter, "fiskben".
 • För volym. Använd borstning och fiskben.
 • Ta bort elektrifieringen. Idealisk - jonisk, trä, ebonit, kolsyra.
 • För glans och polering. Det finns speciella enheter - till exempel, SplitEnder combs. Även för extra glans och polering passar en platt borste med massor av naturliga borst eller tänder.
 • För mjuk kamning. Använd en silikonborste eller TangleTeezer.
 • För hårrätning. Rekommenderat kamjärn, termobrashing. Det är bättre att vägra en borste, eftersom det inte ger tillräckligt med spänning på håret när man kammar.
 • För bouffant En tunn kam med långa, tunna och täta tänder passar. Det andra alternativet kam för kam - kam med tänder av naturliga borstar av olika längder, belägna i 2-3 rader.
 • För disentangling. Det säkraste alternativet är att använda en borste med flexibla tänder: det här kan vara en TangleTeezer eller en silikonkam. Om fläckarna är väldigt förvirrade, försök inte kamma dem med en kam med täta tänder.
 • För lockar. För att vrida krullar, använd borstning eller termobrashing.
 • Våt hår. Om du behöver kamma ditt hår omedelbart efter shampooing, använd fiskben eller TangleTeezer.

Viktiga nyanser

Att välja rätt kam är hälften av slaget. För att tjäna dig länge och inte skada håret, måste du hålla det i fungerande skick. Nedan hittar du några tips om hur du bryr dig om kammen:

 • Ta alltid bort hår som sitter fast mellan tänderna.
 • Tvätta kammen minst en gång i veckan i en mild tvållösning.
 • Förvara inte träprodukter nära radiatorer eller i rum med hög luftfuktighet.
 • Om en kam uppträder fett och damm, behandla den med peroxid eller utspätt med flytande ammoniak.
 • Ebony kamar kan inte tvättas i mycket varmt vatten, eftersom detta leder till mjukning och deformation av materialet.
 • Om det finns sprickor och tärningar på tänderna, byt ut kammen.

Att hitta rätt kam är inte en lätt uppgift. Men om du med säkerhet surfar på olika material och former av dessa hårtillbehör, kan du enkelt välja det bästa.

Kam för långt hår: hur man väljer det bästa

Här kommer du ta reda på vilken hårborste som är bättre för långt hår och hur man kan kamma det ordentligt. Långt hår är en anledning till stolthet. Endast ägare av sådan rikedom känner till sitt sanna värde. Bakom en spektakulär längd är permanenta, timmar långa vårdförfaranden. Läkare trichologer hävdar att kamning spelar en viktig roll i frågan om tillväxtintensitet och hälsan hos curlsna i allmänhet.

Bredt sortiment

En bra kam är värt sin vikt i guld. Trots apparatens tillgänglighet och förekomst är det svårt att hitta en kvalitet. För långt hår kam - ett extremt viktigt verktyg. Om du väljer det korrekt, förbättrar du inte bara hårets tillstånd utan minimerar risken för eventuella problem.

Tillbehör behövs för:

 • kammade trassliga krullar;
 • skapa styling;
 • hårborttagning;
 • som ett verktyg för aromaterapi.

Kammar presenteras idag med många variationer. Enligt materialet särskiljer trä, metall, ben, plast, kombinerade och andra. Vilken kam är bättre att kamma långt hår? Konventionellt finns det två typer av verktyg för kamning - en kam och en borste. Vi kommer att prata mer om dem.

Trä och benkam

En kam är ett ämne med vilka gamla skönheter kammade strängar. Den äldsta åsen som finns av arkeologer stammer från den gamla Romens tid. Det är känt att det var gjord av ben och bestod av 8 tänder.

En karm är en tallrik med ett antal tänder som kan vara sällsynta eller frekventa. De finns med handtag och utan, med ett dekorationselement, i vilket fall kammen används som dekoration.

För långa krullar är det oönskat att använda plast, eftersom det ökar statisk spänning, liksom metallisk, försvårande förträngning och utdragning av hår.

Tillverkad av trä har en enkel massering och avkopplande effekt. Träarten lägger till helande egenskaper för kammarprocessen:

 • körsbär förhindrar mjäll
 • ek minskar elektrifiering
 • enbär lugnar hårbotten.

När du köper en träkam, se till att dess integritet är, kan eventuella sprickor orsaka att håren klämmer fast och drar ut.

Det är bättre att välja modeller som inte är målade eller polerade. Om håret är tjockt bör tänderna vara glesa, och vätskan ska vara frekvent. Om håret är långt måste tänderna vara långa. För kort passform någon längd.

Ett bra alternativ till trä är en kam tillverkad av djurben. Trots namnet inkluderar dessa inte bara ben, utan även skal och horn. Kombinera med ett sådant verktyg är helt säkert. Betydande nackdelar inkluderar sårbarheten hos denna typ av kam och dess ökade kostnad.

Massageborste

Den andra vyn är en borste. En borste är en bas där flera rader tänder finns. Den mest populära massageborsten, i slutet av tänderna som bollarna ligger på. Massage effekten förbättrar läget i hårbotten och glödlamporna, vilket stimulerar mer intensiv blodcirkulation.

För långt hår är speciella borstar med mer än ett dussin rader. Naturligtvis är det mest gynnsamma alternativet en kam för hår med naturliga borst.

Bedömning av recensioner av långhåriga skönheter, ett bra alternativ är en massageborste av trä.

Ta försiktig om strängar av penslar gjorda av djurull. Deras plus i att ge till lås av glans och jämnhet. Betydande nackdelar: ökad elektrifiering och medföljande förfarande för att kamma en obehaglig lukt.

För att öka volymen och unravel krullarna kommer att hjälpa en kombinerad borste, som inkluderar naturliga och konstgjorda borst. Denna borste är bra vid borstning.

En metallborste med plastbollar i slutet av tänderna, limmade till en gummibase är en populär produkt, men att öka den statistiska spänningen efter proceduren minskar dess effektivitet.

Ny generation

Moderna kammar som kombinerar en kam och en borste, till exempel, TangleTeezer (TangleTeezer) anses vara den mest optimala för långt hår. Unika Tangle Teaser ligger i penselens mjuka tänder, genom vilka strängarna är snyggt åtskilda. Aktivering av tillväxt bidrar till massageeffekten. Visuellt liknar borsten en kam, som har en halvcirkelformad form. Denna kam underlättar kammarprocessen, håret är inte skadat och klämmar inte fast.

Varför är Tangle Teezer perfekt för långt hår?

Vanliga kammar som ofta är dåligt unraveling strängar, riva ut hår, ökar antalet delade ändar. Detta gäller särskilt långhåriga skönheter. Och allt eftersom de flesta tjejer fortfarande inte är medvetna om vilken kam som är bättre att kamma långt hår.

Kam för Rapunzel

Den brittiska frisörfärgaren Shawn Palfrey var trött på att se hur kunderna förstöra resultatet av sitt arbete med den "fel" kammen och uppfann sig själv, vilket inte skadar håret.
Sedan 2007 har Tangle Teezer comb fått stor popularitet, inte bara i sitt hemland, men över hela världen. Dess fördelar:

 • Perfekt för långt tunt hår.
 • Den har en antistatisk effekt. Håret efter kammar elektrifierar inte alls, ser smidigt och snyggt ut.
 • Enkelt eliminerar enskilda strängar.
 • Gentag massage effekt.
 • Bekväm form.
 • Lätt att applicera balms och masker

Vad är hemligheten för mirakelkammen?

Den ursprungliga modellen Tangle Teezer är en kam för långt hår, oregelbunden oval form. Den har en liten hack på sidan, så att det är bekväm att hålla i handen. Själva äret är av plast, tänderna är gjorda av plast, så mjuka att det verkar som om de är gjorda av gummi. Men trots sin flexibilitet är tänderna gjorda av högkvalitativa material och efter kamning återvänder de till sin tidigare position och bryts inte.

Hemligheten är att korta och långa tänder bildar rader som alternerar med varandra. Det fungerar så här: de hår som inte kan kamma under den första rörelsen är avskräckta av nästa rader tänder under kamens nya rörelse. På grund av detta kan du börja omedelbart kamma från rötterna, och inte från ändarna, för att Tangle Teezer-tänderna inte drar håret i knutar.

Vilken Tangle Teezer Comb att välja?

The Tangle Teezer lineup har flera alternativ:

 • De klassiska modellerna för att ta bort långt hår är Original och Salon Elite. Den andra kammen är lite större och lämpar sig för långt tjockt hår, det föredras ofta av tjejer med voluminöst lockigt hår.
 • Alternativet för att kamma vått hår - Aqua Splash, som kan användas omedelbart efter en dusch, skadar inte håret.
 • Kompakt Styler. Det är bekvämt att ta med dig, det här är en mini-version, den passar i alla väskor.
 • Tangle Angel har ett handtag och denna modell ser ut som en vanlig kam. Designen är gjord i form av vingar.
 • Den Blow-Styling Full Paddle hairbrushen är speciellt utformad för styling och blåstorkande olydigt, mycket fläckigt eller lockigt långt och medelhårt hår. Det skiljer sig från andra varianter av styva tänder med särskild form, arrangerade i ett förskjutet mönster i 4 rader. Bra för rätning.

Alla Tangle Teezer kamar av ljusa färger, snyggt utseende och eliminera problemet med trassigt hår. Detta är ett bra alternativ för en present, inte en skönhet kommer att förbli likgiltig.

Långa flätar är andras avundsjukhet och svår och noggrann vård. Många tjejer med kort hår och antar inte hur svårt det är att ta hand om sådant hår. Även för att hitta en bekväm kam är det ibland inte en lätt uppgift.

Hairbrush Macadamia (Macadamia) för långt hår

Tillverkare av tillbehör och hårvårdsprodukter Macadamia Natural Oil producerar flera typer av kammar. En populär rad kammar som heter "Macadamia" kännetecknas av ett innovativt tillvägagångssätt för det vanliga tillbehöret. I brandkårens arsenal, impregnerad med arganolja och macadamia, massage, borstborstar och andra. För långt hår är "No Tangle Styler brush" föredragen. Det är en pensel designad med flexibel borstteknik. Med den här kammen är krökt och jämnt vått hår enkelt upplöst.

 • Massage hårborste No Tangle Brush. Tillverkad av högkvalitativ plast. Form - en böjd droppe. Tänderna är ordnade i tydliga horisontella och vertikala rader. Utformad för att avlägsna vått, långt, orubbligt hår. Hårborsten masserar noga hårbotten och stärker folliklarnas näring, vilket gör håret smidigt och glänsande.
 • Kam med macadamia mutterolja. Denna kam är utformad för ägare av vågiga tjocka krullar. Gjord av ett speciellt poröst material som blötläggs i Macadamia-nötolja. Med kammen matar du samtidigt krullarna, vilket gör dem smidiga, välskötta och skina. Impregnering varar i 2-4 månader, beroende på hår och längd.
 • Penslar för styling eller borstning kam. De har en massageffekt, som förbättrar näring av folliklar och förhindrar deras förlust. Borstmaterial - special plast. Finns i 4 borstdiametrar.
 • Kamborstning för att ge volymen. Denna typ av borste är utrustad med hål i kroppen, vilket gör att luftflödet enkelt kan passera genom kammen. Detta minskar torkningstiden, och krullarna tar lätt den föreslagna formen. Borsten eliminerar dessutom den statiska effekten som uppstår när håret torkas av en hårtork.
 • Plattborste från Macadamia. Platt bred kam. Konstruerad för att avlägsna långt, tungt och tjockt hår. Utrustad med mjuka, men elastiska borstar. Lossar enkelt krullarna utan att skada de enskilda håren. Kropp med borstningseffekt, du kan använda en borste när du lägger på hårtork. Elektrifierar inte hår. Rekommenderas inte för att kamma fuktiga strängar, men när det är avlägsnande av vått hår är denna pensel oumbärlig.
 • Macadamia bambu borste. Borsten är gjord av speciell plast impregnerad med naturliga oljor av argan och macadamia mutter. Tillbehörsfoderna krullar under kamning. Håret blir slät, glänsande och fuktad.


Hairbrush - ett osynligt men oumbärligt föremål för hårvård. Priset på produkter under varumärket "Macadamia" är högt, men varför inte skämma bort dina lockar! Och de kommer att svara dig i gengäld!

Gyllene reporegler

Långt hår, som ingen annan, måste borstar regelbundet. Experter tog flera regler:

 1. För att vara mindre förvirrad bör krullarna delas upp i små strängar och alternerande kammade i bottenriktningens riktning. Det är först ändarna, sedan mitten, efter rotområdet.
 2. Av alla möjliga borstar är den som har en massageffekt bättre. Löpande blodcirkulation bidrar till aktiveringen av huvudets blodkärl, som i sin tur transporterar blod till folliklarna. På grund av detta får håret den nödvändiga näringen, därför blir den starkare och vackrare.
 3. Ägare av fint hår måste välja en kam för varje dag borstning, och med en borste en gång om dagen, helst vid sänggåendet, massera hårbotten.
 4. En kam med glesa långa tänder och ett handtag föredras för lockigt hår.

Kam är inte så enkelt som det verkar. Ur det hon ser ut och vad det består av beror på hårets hälsa. Ta hand om dem korrekt, och sedan kommer ditt långa hår att se lyxigt och spektakulärt!

Hur man väljer en kam för hår

Artikelns innehåll [dölj]

För att hitta den perfekta kammen måste du fokusera på ditt hårs typ, struktur och natur. De är korta eller långa, tunna eller hårda, skadade eller inte. Och det är självklart det material som produkten tillverkas av.

Välja en kam för långt hår

Ägare av långt hår är meningsfullt att få en massageborste med borst av olika storlekar. En sådan borste kommer perfekt att klara även med tunt hår som har en tendens att röra runt utan att riva ut det och utan att skada det. Välj en större produkt med 10-15 rader borstar så att kamningsprocessen inte tar mycket tid.

Om håret är tjockt och hårt, skaffa en pensel där borstarna är spända med plasttänder. Tja, om hennes borst på samma gång kommer att vara naturligt, till exempel vildsvin. Hennes elastiska och starka hår unravels lockar väl och masserar hårbotten, förbättrar blodcirkulationen.

"Du bör börja kamma långt hår från ändarna och gradvis flytta till rötterna", säger Olga Zakharova, en dermatokosmetolog, en tricholog vid familjemedicinsk kliniken. "Detta kommer att förhindra brittleness och split ends."

Välj en kam för kort hår

Om ditt hår är kort och tjockt, leta efter en kam eller borste med tjocka sparsamma eller medelfrekventa tänder / borstar.

För tunt hår lämplig kam med tunna och samma täta tänder. I kammarprocessen kommer det att höja strängarna och göra håret lite mer voluminöst.

Välj en kam för skadat och sprött hår

Om håret är skadat under färgning, krökning eller otillbörlig vård, använd en kam med glesa tänder för att inte skada håret ännu mer. En sådan kam, förresten, skadar inte våt, bara efter att ha tvättat håret: det är inte helt torkat, det är särskilt sårbart. "Den är lämplig för skadade lockar och en borste av naturliga hårrelaterade stubbar", säger Olga Zakharova. - Det skadar inte strängar, förvirra inte dem. Starkt inte lämplig för skadad och spröd hårmetallkam.

När du väljer en kam, är hårbotten också viktig. "För oljig hud, använd inte massageborstar", säger Olga Zakharova. - De stimulerar talgkörtlarna, och håret förlorar mycket snabbt sin färskhet och blir smutsig. Bättre föredra den vanliga platta kammen för håret. "

Köpa en kam, var uppmärksam på materialet från vilket det är gjort.

- Träkamper för hår är miljövänliga, avlägsna statisk elektricitet, de är till och med krediterad med medicinska egenskaper, till exempel för att lindra mjäll, lindra stress. Men för att inte skada håret och hårbotten bör trä vara av hög kvalitet, välpolerad. Så snart kammen blir grov, måste den bytas ut med en ny.

- Plastkammar för hår tenderar att elektrifiera håret, och om de har oegentligheter, förstör de också krullarna. För skarpa tänder skadar hårbotten. Använd inte plastkammar (särskilt billiga) för hettorkning: de kan släppa ut giftiga ämnen under uppvärmning. Fördelarna med plastkammar kan hänföras till enkel vård och det faktum att de inte ackumuleras i ett stort antal skadliga bakterier. "Den senaste generationen kamar av plast med tillsats av silikon är särskilt bra", säger Olga Zakharova. "De är elastiska, irriterar inte huden och släpper hårvågorna väl."

- Metallkammar är inte lämpliga för regelbunden användning. Deras skarpa tänder skadar både hår och hud. I extrema fall, välj dem med rundade bollar. Den främsta fördelen med sådana produkter är att de tar bort statisk elektricitetsbrunn.

För att förhindra att kammen blir en uppfödningsplats för skadliga bakterier, gör det regel att tvätta det noggrant en gång i veckan med varmt vatten och tvål. Ändra en gång om året ändå.

Välj rätt hårborste och ditt hårklipp kommer att se mycket bättre ut!

Vilken kam är bättre. Hur man väljer en kam

Valet av hårborstar spelar en viktig roll i hårets hälsa och skönhet. Hårborstar och hårborstar rastar och kamar inte bara håret utan har också en massageeffekt på hårbotten, vilket stimulerar blodtillförseln till hårbotten och hårrötterna, vilket i sin tur har en positiv effekt på hårväxten. Hårborstar avlägsna gatstoft, statisk elektricitet, kom inte i kontakt med användbara ämnen vid applicering av en mask för hår, hårborstar från naturligt lint tillfoga glans till hår.

Det är därför valet av kam bör närma sig med stor flitighet och uppmärksamhet.

Hur man väljer en kam?

Det finns flera kriterier för att välja en kam för hår - typen av hår, hårbotten, det material från vilket kammen är gjord, de uppgifter som tilldelats den. Kam bör inte ha skarpa kanter, tänderna ska vara avrundade, polerade, polerade, eftersom skarpa kanter riva lätt och bryta håret och kan skada hårbotten.

Vilken kam att välja

De som bryr sig om håret borde säkert ha en uppsättning flera hårborstar avsedda för olika hårvårdsuppgifter. Kombiner med glesa tänder kommer att vara lämpliga för lockigt och tjockt hår. Träkammen är lämpliga för tunt och sprött hår, och för hår med delade ändar, välj hårborstar med naturliga borst. Metallhårborstar kan kraftigt elektrifiera, bryta håret och skada hårbotten.

Vilken kam är bättre?

Det finns följande typer av hårborstar för hår: trä, metall, plast, keramik, ben. Inte så länge sedan fanns en ny klass av kam-silikon (en legering av plast och silikon). Dessa hårborstar elektrifierar inte håret, de är lätta att tvätta. Silikonkammar är vanligen krämfärgade och har en antistatisk gravyr.

Trähårborstar

En träkam med glesa tänder är idealisk för kamning av vått hår, eftersom det gör ont håret mindre än andra, fördelar jämnt masken genom håret och är utmärkt för att kamma långt hår längs hela längden.

Trä massage borstar är lämpliga för nästan alla, men sådana kamar är att föredra för tunt och sprött hår.

Hårborstar från björk förbättrar näringsämnenas funktion. Ek - har en antistatisk effekt. Juniper hårborstar lindra stress. Men för att träkammen ska fullt ut avslöja dess användbara egenskaper ska den inte vara lackerad.

Men det finns också minus-lackade trähårborstar. Dessa kamar absorberar talg och smuts, varför träet ska poleras ordentligt. Särskilt uppskattade träkammer, klippt för hand, vad ska vara motsvarande märke på förpackningen.

Borstar med naturliga borstar

Att köpa en pensel från en naturlig borste, är det nödvändigt att vara uppmärksam på vilket material handtaget i denna hårborste är gjord av. Det är bättre om det är gummerat eller silikon grepp (det ger bekväm användning och glider inte ur dina händer under hårtorkning).

Borstar med naturliga borstar

Det viktigaste kriteriet för valet av sådan kam är borst. Helst bör det vara naturligt (hög vildsvin). Det är mycket lätt att avgöra om det är naturligt eller konstgjort - när den naturliga högen uppvärms av en hårtork börjar den avge en falsk lukt. Naturliga borsta hårborstar är dyrare än vanliga plasthårborstar, men värt det. Detta är de mest skonsamma hårborstarna för ditt hår. De skadar inte håret, skadar inte hårbotten, rinner håret väl utan att elektrifiera det.

Om du av en eller annan anledning valde en kam av plastburst, är det viktigt att hålla en sådan pensel i handflatan för att försäkra dig om att den inte kliar på huden och inte skadar håret. Om inte, kan du säkert köpa en sådan kam, men kom ihåg att detta borst misslyckas snabbare och faller.

Det är att föredra att köpa någon hårborste i specialaffärer för frisörer för att undvika förfalskningar. I sådana butiker finns det ett säkerhetscertifikat för varje varuförsändelse som, om så önskas, kan kontrolleras.

Ytterligare fördelar med naturlig borstkam:
- Utmärkt massage hårbotten
- ge hår glans och jämnhet
- förebyggande av splittrade ändar
- jämnt fördela talg över hela längden på håret, vilket är bra för torrt och normalt hår, men tyvärr inte det bästa sättet kommer att påverka fettigt hår. Håret ser inte snyggt ut och mer tjockt än vanligt.

Smala naturhårpenslar är inte utbytbara för att skapa hårklippningar och smidigt kamma håret i svansen.

Nackdelar med naturliga borstar:
- Med en pensel från en naturlig borste är det problematiskt att kamma tjockt, lockigt och förvirrat hår. Sådana hår kommer att kombineras optimalt med naturliga borstborstar med plasttänder - de kommer att kamma håret och få det att skina;
- Som nämnts ovan är sådana borstar inte lämpliga för fet hår, eftersom de distribuerar talg till alla hår, vilket ger en inte snygg look till ditt hår. Men du kan inte röra hårrötterna med sådana penslar, vilket gör att ditt hår lyser;
- Naturliga borsthårborstar kräver ofta egenvård. De måste tvättas minst en gång i veckan.
- priset på naturliga borsthårkam är mycket högre än andra hårborstar.

Hårborstar för lockigt hår

Hårborstar för lockigt hår

Lyckliga ägare av lockar kan bara inte klara sig med en kam med mycket sällsynta tänder för att enkelt och enkelt kamma dina lockar. Störa inte sådant hår och massageborste. Denna kam är idealisk för kvälls användning. Den rätta massageborsten i ändarna av varje tand har en boll som inte repa hårbotten och ger en utmärkt massage. Det ökar blodcirkulationen i hårbotten, förbättrar ditt hårs näring och tillväxt. Särskilt denna procedur är användbar före sänggåendet. Men missbruk inte sådana förfaranden till representanter för den vackra hälften av mänskligheten som har fet hår.

För styling en rund kam är bättre, ju längre ditt hår, desto mer voluminöst borstar borde vara. Det är mer bekvämt att kamma och utforma långt hår, vilket förhindrar att det blir trasslat.

Hur man kammar håret

Hur man kamma hår

Några hemligheter om att kamma hår:
- I inget fall kan vått hår kammas, eftersom vått hår när det är kammat ut sträcker sig kraftigt, strukturen störs, flingor exfolieras och håret börjar splittras (läs på vår hemsida hur man förhindrar hårsektion).
- Håret måste torkas med en handduk eller en hårtork, men det bästa alternativet för att torka håret är rumstemperatur. När håret torkas, hårtorkas och bryts, när det gnuggar håret med en handduk, börjar hårets ändar dela upp sig.
- börja kamma håret bättre från ändarna, flytta smidigt till hårrötterna. Så de är bättre och snabbare kammade utan bildandet av trassliga klumpar.
- Häftiga hårbollar ska inte försökas avlägsnas om och om igen, efter en fläckig hårborste. Hår igen, bryta och dela i detta ögonblick. Det är bättre att försöka avlägsna hårets första händer och hjälpa sedan kammen.

slutsats

Öka inte hårets hårda och smala gummiband. Detta leder till en stark sammandragning av håret, vilket skadar hårfollikeln och börjar falla ut. Det är bättre att använda mjuka och breda hårband. Användningen av metallbågar påverkar inte heller hälsan hos håret och det är bättre att vägra dem.

Välj rätt kammar som passar ditt hår och låt ditt hår utstråla hälsa och glans, glädje dig och de där omkring dig med sin skönhet!Nästa Artikel
Mask ryska fält med varmt peppar extrakt för hårväxt - överkomliga medel för snabb tillväxt