Säker hårfärg - myt eller verklighet?


Professionella bekräftar att det finns säker färgning, och det finns olika tekniker som hjälper till att uppnå önskat resultat. Vi presenterar betyg från experterna: de sex säkraste sätten att byta hårton!

Första platsen - färgning tinting schampo

Toning shampoo är det enklaste och säkraste sättet att uppdatera hårfärg eller ändra det med 1-2 toner, det går inte att göra någonting mer. Med det kan du försöka på extraordinala nyanser om själen frågar efter färger. Som en del av tintingschampot finns det varken väteperoxid eller ammoniak, därför färgar det bara hårets yta och penetrerar inte alls i sin kärna. Därför tvättas färgen snabbt, högst en vecka.

cons

Toning shampoos har kontraindikationer: du kan inte använda dem om du har kemiskt hårfärgat hår, du har nyligen ljust krullar eller enskilda strängar, eller permed. Resultatet kan för det första vara oförutsägbart, och för det andra, att tvätta färgämnet kommer att vara en skrämmande uppgift, i vissa fall även olöslig. Och överväga en ny nyans: även efter att skuggan har försvunnit är det bättre att avstå från kemisk färgning i 2-3 veckor så att de kvarvarande pigmenten inte reagerar med färgen.

Andra platsen - henna färgning

Färgmetoden, känd även till våra mormor, lever fortfarande mycket levande. Sanningen är nu det finns så många typer av organiska henna att du kan välja ut någon nyans och inte vara begränsad till standardrödan.

Henna skönhet är att det är en helt naturlig ingrediens. I sin sammansättning finns oljor, tanniner och hartser, de är helt integrerade i hårets struktur och till och med förnya det - stärka, närma, återställa, smidig grovhet.

I butiken på ekologiska kosmetika ECO-HOME kan du köpa ayurvedisk naturhårfärg "Henna Red", +7 (912) 615-65-60.

cons

Henna tvättas dåligt ur håret, så om du vill byta till vanliga färgämnen kommer det att ta tid: kemiska färgämnen faller inte på toppen av henna.

Tredje plats - toning

Toning är ett sätt att uppdatera färgen eller ändra den beroende på det valda färgalternativet. Och hårfärgen kan ges till nästan alla (förutom naturligtvis radikala förändringar - till exempel från brunett till blondin).

cons

Toning hjälper inte att måla över rötterna, om din naturliga färg är väldigt annorlunda än den färgade hårmassan, och det går inte bra med grått hår. Först kommer det gråa håret att absorbera pigment, men det kommer att spolas mycket snabbt.

Toning är ammoniakfri och transparent. Vid icke-ammoniakfärgning används ett försiktigt pigment. Dess komposition omsluter försiktigt håret, ger den önskad nyans och bländande glans.

I genomskinliga färgtoner applicerades ljusa genomskinliga geler. De ger glans till hår och växtbaserade extrakt i kompositionen av preparat närmar sig strängarna och återställer sin struktur.

Veli, stylistsalong MK Studio: Frisör skönhet

4: e plats - bio laminering

Biolaminering kallas också "manikyr" för hår. Detta beror på att efter proceduren får du en omedelbar, men kortvarig effekt - glänsande Hollywood-strängar och en delikat nyans. Processen använder färgämnen baserade på naturliga näringsämnen - till exempel bivax.

Du kan göra färg och färglös laminering. I kompositionen av preparat för färglaminering utöver ledaren (samma bivax) finns färgämnen baserade på naturliga ingredienser. De täcker hårets yta, i ett företag med komprimerade näringsämnen, ger hårvolymen och tillfällig nyans. Det är sant att biolaminering inte förändrar bilden radikalt, det förbättrar ganska och gör den nyans du redan har ljusare.

I processen med färglös laminering ges håret helt enkelt glans och volym.

cons

Resultatet av biolaminering varar högst två veckor (samma färg kommer att hålla). En annan nackdel: biolaminering, liksom laminering, bör inte göras på tunt hår. De döljer bara. Dessutom kommer under filmen, som täcker håret, inte att kunna penetrera näringsämnen från balm och masker. Och det är värdelöst att använda dessa produkter under perioden med biolaminering. Förresten, efter biolamineringsproceduren blir ditt hår helt rakt, så att de inte kan skruvas på ett krusjärn eller hårkrullare och sätt som du vill. Strängar bara inte buktas.

Femte plats - bio-målning

Bio-färgning är en metod som använder ammoniakfria färgämnen. I processen kan du ge ditt hår den önskade nyansen (och ändå radikalt ändra färgen) utan att skada strukturen.

cons

Denna färgning är inte lämplig för grå hår, eftersom det inte målar över grå hår hundra procent.

Ammoniak är inte en ledare i ammoniakfritt färgämne, som du kanske skulle gissa, men till exempel oljor. Färg som det omsluter hårets yta, inte tränger in i cortexen.

Alexandra Bondarenko, toppstilist Domenico Castello

Sjätte plats - sparsam ammoniakfärgning

Experter hävdar att moderna ammoniakfärger inte är lika farliga som vi brukade tänka. Ammoniak injiceras i färgen för att lyfta hårskalorna ytterligare, så att pigmentet penetrerar djupare. Det här skadade håret tidigare, men i moderna metoder för färgning tillhandahålls tillämpningen av speciella medel som sänker skalorna tillbaka och fixar dem i denna position. Naturligtvis kan ett sådant förfarande endast utföras i salongen där strikt professionella färgämnen används. I den mest moderna ammoniak reduceras koncentrationen av skadliga ämnen, vilket förstör hårets struktur och cortex. Därför är dessa färgämnen säkra för strängarnas hälsa och hjälper till att måla till och med ett hundra procent grått hår.

Vi byter utan risker - de mest ofarliga hårfärgerna

Är det möjligt att hitta en tjej som aldrig skulle ha drömt om att byta hårfärg? När allt kommer omkring, idag förvandla utseendet, skapa en levande bild, och med det, och uppdateras internt, blev det så enkelt.

Det enda hinder som hindrar våra experiment är rädsla för krullarnas hälsa. Är det möjligt att ha en vacker, lysande frisyr och samtidigt ändra sin färg efter vilja?

Vad är en "ofarlig färg"

Det främsta problemet som kvinnor möter efter upprepad färgning är tråkiga, uttorkade lockar. Som ett resultat uppträder förlust, brittleness, splittrade ändar.

Allt detta är resultatet av effekten av den vanliga resistenta färgen, som innefattar ammoniak. Det förstör hårets övre lager så att det artificiella pigmentet tränger in djupt och ändrar sin naturliga färg.

Permanenta färgämnen kemikalier, och framförallt giftig ammoniak, bär den största risken för kvinnans hälsa och frisyr. I salongen kan en professionell frisör plocka upp en individuell, mild komposition, men det finns också en ersättning för dessa föreningar.

Både traditionella och nyare färgprodukter är ett säkrare alternativ.

En enkel banans ansiktsmask hjälper till att eliminera rynkor och ge hudglöd.

Färger av vegetabiliskt ursprung

Kända från tidigt tider är henna och basma de ljusaste företrädarna för naturliga färgscheman. Den första substansen används för röda lockor, den andra är mer lämplig för brunhåriga kvinnor.

Den obestridliga fördelen med naturliga komponenter är förmågan att ta hand om hår och hårbotten. Färglös henna används i kompositionerna av regenererande masker, andra naturliga blandningar har samma egenskaper.

Men traditionella metoder har ett antal allvarliga nackdelar. För det första är förberedelserna för förfarandet ganska komplicerat och kommer att ta mycket tid. För det andra kombineras henna och basma inte med ammoniakfärger.

Mellan användningen av olika verktyg bör ta minst två veckor, annars kommer resultatet att bli oförutsägbart. För det tredje är det ganska svårt att kontrollera den resulterande färgen på grund av dess känslighet för färgningstid och initialt färgton.

Förutom sådana välkända färgämnen finns det många populära recept. Samma avkok av betor eller kamille tinktur kan ge en ny ton till håret, men inte för länge.

Gör den perfekta sminken lätt med den nya BB bb Meybelin.

Tint shampoos och tonics

Föreningarna skiljer sig i grunden från hårda färgämnen genom att de inte tränger in i håret, men deponeras på dess yta, den inre strukturen och skalorna förblir intakta. Mättnad av slutresultatet kan justeras genom att nyttja tonic.

Det här sättet att byta skuggning av hår är en av de mest försiktiga, men också de kortaste. Tillfälligt hårfärg kännetecknas av det faktum att färgen bleknar med varje användning av schampo, och pigmentet tvättas fullständigt bokstavligen i 2-3 veckor. Även om det finns en omvänd sida av medalj här - inga regrowna rötter, kommer sin egen nyans gradvis att återvända.

Och ändå gjorde överflödet av balm dem nästan oanvändbara innan de åkte till havet eller gå till poolen, kompositionerna kan lätt måla vattnet. Dessutom, en gång på kläderna lämnar de ganska långlivade fläckar.

Hur man väljer ett sulfatfritt schampo efter keratinrätning, läs här.

Ammoniakfärg

Ibland kallas dessa ämnen som halvvariga. Frånvaron av ammoniak leder till att verktyget fungerar på samma sätt som tonic. Det omsluter hårets yta utan att förstöra det yttre skiktet, men lyfter bara lite vågorna, på grund av vilket färgen är fixerad. Resultatet lagras i 1-2 månader.

Liksom alla andra sparsamma ämnen är ammoniakfria blandningar inte kapabla att drastiska förändringar, eftersom de inte korroderar det naturliga pigmentet. Problem kan uppstå med målningen av grå hår, även om moderna tillverkare här också lovar ett resultat. Men på grund av de tillsatta vitaminkomplexen är de utmärkt för att återställa hårets tillstånd efter allvarlig skada.

Det bör förstås att icke-ammoniakfärg fortfarande innehåller vissa kemiska föreningar. I billiga formuleringar kan ammoniakutbyten användas (till exempel natriumbenzoat), vilket också påverkar låsens tillstånd negativt. Det är därför du bara kan lita på professionella ämnen från kända märken.

Det är rimligt att använda familjebudgeten, det innebär att välja det optimala priset / kvalitetsförhållandet. Vad mascara för vitryska tillverkare förtjänar uppmärksamhet här.

Säkerhet för framtida mammor

Det är inte kategoriskt sant att färgämnen skadar en gravid kvinna är omöjlig, eftersom det bara är omöjligt att föreställa sig sådana test och tester. Men även med en antydan av fara vill jag inte riskera mamman och barnets kropp, och kvarhållande permanenta ämnen som innehåller giftig ammoniak, aminofenol, resorcinol, hydrokinon och många andra föreningar är bättre kvar i framtiden. Även andning av dessa kemikalier under proceduren rekommenderas inte.

Men ovanstående säkra medel för färgning är ganska lämpliga för förväntade mammor. Naturligtvis har naturliga ämnen en fördel under graviditeten.

Frånvaron av konstgjorda tillsatser skyddar mot skadliga effekter på kroppen genom hårrötterna och hårbotten. Högkvalitativa ammoniakfria färger och toner är också lämpliga, eftersom även de kemiska ämnen som de innehåller är inte så aggressiva och giftiga.

Under graviditeten är en möjlig variant av transformation färgning eller markering. Proceduren utförs på ett visst avstånd från rötterna och huden, och endast enskilda strängar är målade, vilket minimerar effekterna av kemi.

Och ändå, eftersom barnets förväntningar starkt påverkar hormonerna och ämnesomsättningen i kvinnans kropp, är användningen av färgämnen inte alltid förutsägbar. Risken är förknippad med förekomsten av allergiska reaktioner, även om de aldrig har hänt tidigare.

Det är därför du borde definitivt placera blandningen på en sträng eller hud på din hand som ett test. Endast om det inte finns klåda, rodnad eller andra obehagliga känslor, och resultatet gav flickan, kan du ändra ditt utseende.

Hur man använder kardborreband kommer att berätta för artikeln.

Det bästa alternativet

Om valet med naturliga färgämnen är klart (henna - det är fortfarande Henna, om inga skadliga föroreningar läggs till kompositionen), då vilket märke av ammoniakfärg eller tonat schampo att köpa, vilket är det mest ofarliga?

Vad är bättre biowave eller lamineringsfransar läsas här.

Många tillverkare erbjuder sina produkter, bland dem är inhemska och importerade, billiga och dyra. Vi har samlat in information om de mest populära och allra viktigaste, pålitliga varumärkena av färgämnen. Bordet kommer att berätta vad som är det bästa hårfärgen.

De bästa icke-ammoniakföreningarna:

Hårfärg: hur man väljer ett säkert verktyg och använder det korrekt?

Sällan när en kvinna är nöjd med färgen på sina strängar. Vill du ändra det, börjar många att leta efter sätt att göra det. Som regel tillgriper vi användningen av färg. Varje gång innan målning har kvinnor samma fråga. Det handlar om hur du kan skydda ditt hår från de traumatiska effekterna av dessa medel.

Finns det verkligen ingen säker färg, vilket är bra för håret och ger resultatet? Sådana medel finns och kvinnor bör uppmärksamma dem.

Industriella färger

De flesta moderna curlingprodukter innehåller hårda kemikalier som påverkar hälsan och skönheten hos strängarna negativt. Dessutom visar vetenskapliga studier att de cancerframkallande ämnen som finns i dem, med varje användning, ackumuleras i kroppen och kan senare leda till allvarliga sjukdomar.

Nästan alla industriella blandningar är allergener, oavsett tillverkare och kostnad. För att säkerställa att din kropp inte har en negativ reaktion på ett visst ämne, applicera det på din handled före färgning och se hur den här delen av kroppen kommer att verka under dess inflytande om några minuter.

Det finns tre typer av färger beroende på intensitet och varaktighet av deras inverkan:

 • Nyans. Ofta används färgfärger, vilket ger kortsiktiga resultat. Med deras hjälp är det omöjligt att radikalt ändra den naturliga tonen i strängarna under en lång period, det kan bara skuggas, bli rikare. Sådana medel anses emellertid vara de minst farliga på grund av avsaknaden av ammoniak i deras sammansättning. För att behålla effekten av målning, måste du använda den hela tiden, annars har du tvättade huvudet flera gånger, du kommer att se att den förvärvade färgen helt har försvunnit. Detta händer först och främst på grund av att blandningen omsluter håret men inte absorberas i dem. Ibland används detta färgämne för att prova en radikalt ny färg. Tyvärr fungerar inte grå hårfärg över det här verktyget.
 • Semiproof. För att fixa den befintliga färgen eller ändra den inom samma ton tillämpas halvfasta färger, vars effekt varar i ca två månader. I motsats till skuggningsalternativen tränger dessa medel in i hårstrukturen själv på grund av närvaron av en liten mängd ammoniak i deras sammansättning. De består av olika ämnen som bidrar till återhämtning av strängar, så att de kan kallas sparsamma alternativ. Färgning av grå hår med denna typ av material är osannolikt att vara effektiv.
 • Ihållande. De ledande i popularitet bland kvinnor är resistenta färger, vilket gör det möjligt att byta eventuell krullning. Resultatet av färgning kan vara tillräckligt länge, och de olika färgerna och nyanserna som de hjälper till att ge till lock är fantastiskt. Emellertid är dessa färgämnen inte alls ofarliga. De innehåller en stor mängd ammoniak eller väteperoxid, så de är mycket aggressiva. Om du manipulerar dem felaktigt eller om du har en personlig intolerans mot ämnen kan du få hudbrännskador och allvarliga problem med krullar. Återställa strängar efter applicering av dessa blandningar kan vara mycket svårt.

Det visar sig att dessa alternativ är antingen ineffektiva eller mycket farliga för skönhetens skönhet och hälsa. Vad gör du om du verkligen behöver måla trådarna? Det är nödvändigt att kontakta en bra mästare-frisör. Att bedöma deras skick bestämmer specialisten vilka metoder du kan uppnå det uppskattade målet, hjälpa dig att välja färg, utföra proceduren.

Naturliga ämnen

Vad man ska göra om du behöver tona lockar, men vill inte offra sin hälsa och skönhet. Tänk på alternativ som innehåller naturliga ingredienser.

Den består av extrakt av lonsonia löv (busk). Förutom att substansen ger håret en viss nyans (ljus - ljus röd, mörk-koppar), läggs det också på sken på grund av skalning av skaliga hårpartiklar. Över tiden, färgen som ges av ämnet, blekna.

Detta är dock inte en anledning att använda färgen oftare än en gång / två månader. Annars kommer strängar snart att bli mörkare och dimmare. Dessutom påverkar hårstrukturen negativt.

Även användningen av denna naturliga substans har kontraindikationer:

 • Gråt hår Det kan inte färgas;
 • Närvaro av perm;
 • Det rekommenderas inte att använda henna om håret nyligen har färgats med resistenta produkter.

Hur använder man henna?

Ämnet har vanligtvis form av ett pulver som måste hällas i en djup behållare, häll vatten på den (det ska vara varmt, temperaturen ska vara 80-90 grader). Kom ihåg att det här handlar inte om kokande vatten, utan om varmt vatten. Medan verktyget är varmt, applicera det på trådarna, vilket är mycket bättre gjort om du använder en speciell borste. Därefter måste du sätta på huvudet, till exempel, med hjälp av ett baddräkt, en vanlig plastpåse.

Den tid under vilken du vill vänta på färgning beror på den första tonen i strängarna. Ägare av ljuskullar kommer att räcka för den här timmen, men brunetter ska vara som henna i ordning av några timmar.

Kom ihåg att du måste tvätta håret mycket noga efter proceduren, annars kommer det att förlora ett vackert utseende, och över tiden kommer det otorkade, mest säkra och effektiva hårfärgen att börja falla ut från strängarna i form av gröna flingor.

Tvättschampo används inte, det är inte nödvändigt att applicera det under de närmaste dagarna.

Var försiktig - idag säljs många typer av "henna" på marknaden, vilket enligt uppgift kan ge lockar någon färg och nyans. Sådana medel är inte naturliga, de innehåller olika kemikalier. Dina strängar från användningen av sådana blandningar kan drabbas av.

Basma

Det är också en naturlig substans som inte bara kan ge krullar en ny nyans utan också stärka dem. Vanligtvis används verktyget för färgning av mörka trådar. Ägare av blont hår borde använda det bara i tandem med henna för att rädda sig från risken för att få en grön krus. Den används för framgångsrik färgning av grått hår. För detta måste du kombinera basma och henna i ett förhållande av 3: 1.

Hur använder man ämnet?

Pulvret måste placeras i en behållare med porslin, tillsätt kokande vatten till det och applicera sedan blandningen, medan den fortfarande är varm, på krullar. Omedelbart måste du sätta på huvudet. Var försiktig - färgen kan läcka, smutsiga kläder och omgivande föremål. Processens gång beror på vilken nyans du behöver. Dess mättnad beror på mängden färgämne som appliceras på trådarna - ju mer desto rikare hårfärgen är efter proceduren.

Gråt hår

Man bör inte anta att det bara kan uppstå i åldern - många moderna kvinnor lider av detta fenomen under mycket unga år. Att bekämpa det blir en av de viktigaste uppgifterna. För att bli av med det tar man ofta till aggressiva färger, med tanke på att detta är det mest tillförlitliga skyddet. Du kan inte traumatisera dina lockar och, förutom Basma med henna, använda metoderna för traditionell medicin.

Här är några recept:

 1. Yoghurt och svartpeppar. I 100 g yoghurt rör om 1 g peppar, applicera blandningen på trådarna och hårbotten, vänta ca 1 timme och skölj av med örtschampo och varmt vatten. Med peppar kommer håret att mörkas över tiden, och yoghurt ger dem vitalitet.
 2. Coffee. Gör starkt kaffe, sätt på lockar i ungefär en timme. Upprepa proceduren regelbundet tills du ser resultatet - vackert mörkade lockar.
 3. Kakaopulver. Denna metod är extremt enkel. Shampoo utspädd med kakaopulver i ett förhållande av 1: 1 och tvätta huvudet.
 4. Salvia och rosmarin. Detta färgrecept anses vara det mest effektiva och säkra för att bli av med grått hår. Brew te med dessa två ingredienser, låt det brygga. Häll därefter vätskan i ett separat kärl och applicera det på krullarna regelbundet innan du tvätter huvudet i 10 minuter.
 5. Valnöt. Koka det i skalet, tryck på vattnet, och när det kyler, applicera på trådarna. Skölj med vatten efter 1 timme.

Att veta att färgämnena för lock kan vara mycket skadliga för dem och hårbotten, kan du skydda dig från fel val av verktyg som kommer att ändra din bild.

Betyg harmlös färgämnen för vanligt och grått hår

Flickor representerar inte sitt liv utan att ändra sin bild, men det börjar nästan alltid med hårklippningar och hårfärgning. Om du ständigt använder vedertagna aggressiva färgämnen kan du avsevärt minska hårets densitet och skada krullarnas struktur. För att undvika detta kommer det att hjälpa ofarligt hårfärg.

Medel för säker färgning

Vid val av färg för experiment kan alla professionella och lätta medel passa för att byta färg, men endast stabila och beprövade verktyg kan användas för att måla grå hår. Det finns en åsikt att färger utan peroxid och ammoniak inte klarar av detta. Men de som flitigt och regelbundet tillämpade henna eller basma kunde uppnå ett stabilt resultat.

Henna och basma

Första färgning med henna eller annan gräsbaserad färg, du måste veta att du inte kommer att uppnå önskad färg efter den första färgen, naturliga färgämnen visas efter flera sessioner av färgning. När önskad nyans har uppnåtts kan du fortsätta med månadsjusteringen av hårfärgen vid rötterna, utan att röra längden.

Den säkraste färgen - henna har ett antal fördelar jämfört med jämnt dyrt professionellt verktyg:

 • Förbättrar talgkörtlarna,
 • Eliminerar mjäll och torrhet i huvudets hud.
 • Det ger curls en naturlig glans, gör dem lydiga.
 • Färger inte från solljus och skyddar strängar från dem.

Innan du använder basma eller henna, är det nödvändigt att inte måla ett tag med vanlig färg, kassera markering och kemisk perm. Vissa tillverkare av denna naturliga färg lägger till kompositionen ytterligare komponenter som förbättrar lockets tillstånd och förhindrar snabb tvättning av den resulterande tonen, men det lämnar en avtryck på kostnaden för en kosmetisk produkt. Om henna kan användas ensam för att få en rödaktig eller mättad brun nyans av lockar, används basma endast i kombination med henna, annars kan du få olika nyanser av grönt istället för svart hår.

Vid val av henna eller basma är det nödvändigt att ta hänsyn till att efter långvarig användning kan vanliga färgämnen inte tas på håret på grund av den naturliga färgämnets djupa penetration i sin struktur. För att helt eliminera henna kommer det att ta tid, det är bättre att vänta på att rötterna ska växa minst 5 cm, och sedan repetera om tråden i en viss ton gradvis.

Ammoniakfärg

Inte alla har möjlighet eller tid att ständigt besöka frisörer och dyra salonger, många åtminstone en gång, men de målade sig hemma. Därefter förstörde de inte bara skuggan, utan även håret blev skört och livlöst. Detta kan inträffa inte bara på grund av bristande överensstämmelse med tillämpnings- och exponeringstekniken, men också ett starkt aggressivt inflytande av färgen själv.

Nu till salu finns en ny typ av färgämnen, där i stället för ammoniak används speciella färgämnen, vars effekt på hud och hårstruktur är nästan omärkbar. De verkar på ytan av håret, inte tränger in i sin struktur. Vid färgning med dessa mjuka hårfärger är deras skalor praktiskt taget inte skadade, en liten fluffighet, som uppstår efter tvättning av huvudet, elimineras med konventionella vårdprodukter för lock.

När man väljer ett ammoniakfritt ämne är det nödvändigt att undersöka förpackningen, om man använder ett naturligt färgämne istället för ammoniak, då är färgen verkligen säker, och vid användning av aminer och natriumbensoat är det värt att tvivla på färgens skonsamma egenskaper. De senare komponenterna är lika skadliga som ammoniak.

I följande video kan du bekanta dig med ett dussin av de bästa hårfärgerna:

Topp fem säkra målar

Denna bedömning är baserad på recensioner av färgämnen som inte är ammoniak i det gångna året. När du frågas vad hårfärg är det säkraste är det svårt att ge en bestämd fråga, det är nödvändigt att studera kosmetiska produktens palett, komposition och recensioner.

"L'Oreal" och dess produkt som heter "Casting Gloss". Det franska företaget producerar överkomlig färg med en mjuk men hållbar färgningseffekt. I sin palett har denna färg 26 nyanser. Denna bläck är baserad på kunglig gelé, tack vare vilket hår blir silkeslen och felfri när den är stilad. Alla nyanser av "Casting Gloss" finns kvar på håret under lång tid. Om bara det här verktyget används för målning, så kommer krullarna snart att se väl preparerade och återställa sin skadade struktur.

Schwarzkopf erbjuder icke-ammoniakfärg Igora Vibrance. Det hänvisar till professionella medel, följaktligen efter färgning motsvarar den erhållna tonen den önskade, även om den appliceras hemma. Bland de speciella komponenterna i denna produkt är ett extrakt erhållet från gardenia och polynesisk olja. Efter färgning kan du inte bara få en stabil och mättad nyans utan också parallellt för att återställa skadade krullningsområden, mätta dem med användbara ämnen och återställa den naturliga glansen.

"Matrix Color Sync" - utan ammoniak. Denna färg är unik eftersom parallellt med färgning är det nödvändigt att glasera håret. Om du använder det här verktyget regelbundet kan du till och med göra lockigt hår smidigt, dess komponenter tätt fastar hårvågar och ger rika nyanser av lockar. Det varar länge, det kan konkurrera med professionella ammoniakprodukter genom dess uthållighet. Matrix Color Sync återställer curls i naturliga nyanser och mår perfekt över grå hår.

ESTEL tillverkar professionell färg, bland de enskilda linjerna finns Professional ESSEX, ett färgämne utan ammoniak, presenterat i 76 nyanser. Innan du använder det hemma bör du rådfråga en specialist om procentandelen oxidant. Färgen innehåller en modern molekylär utveckling som heter "KE", vilket ger djup färgning av grått hår. Åtgärden av de återstående komponenterna: keratiner, guarana frön och grönt te syftar till att återfuka och återställa varje hår.

Londa producerar mer än en rad högkvalitativa färger. Hennes professionella Londacolor-serie har 96 nyanser, men det här är ett otvivelaktigt antal av dem, eftersom företaget ständigt expanderar paletten av färger, varav de flesta är kalla nyanser. Detta färgämne är mildt, men med det kan du avsevärt ändra hårets färg. Ämnen i dess komposition omsluter varje sträng med en osynlig film, närnar den, behåller fukt.

Bland dessa ofarliga hårfärger kan du välja ett lämpligt alternativ för dig själv, och efter att ha använt det, få en ny färg på lockar och återställ dem efter otaliga färgämnen med aggressiva medel.

recensioner

Periodiskt har jag problem med håravfall, igen efter att mitt hår började tunna på märkbart sätt vände jag mig till en tricholog. Han föreslog att försöka stoppa förlusten av lockar, regelbundet applicera färglös henna. Det ska spädas med vatten och appliceras sedan på huvudet, som vanligt målarfärg, bara det målar inte dem men stärker dem. Fallouten stannade efter andra gången, men jag såg hårets omvandling två månader efter den första användningen av henna.

Min vän övertygade mig att byta till icke-ammoniakfärg, som vi beställde via Internet till konkreta rabatter. Vi valde det på växtbaserade sätt, vissa vänner försökte avskräcka oss, säger de, en okänd tillverkare och det är inte klart vilken färg det kommer att visa sig ut, men vi bestämde oss. Jag har mycket grå hår och jag har redan målat på den vanliga svarta färgen i tre år, så jag oroade mig inte om skuggan, flickvännen var alltid målade med choklad och i paletten som presenterades på platsen kunde han inte hittas, vilket ledde till att hon tog färgen Brown. Efter den första färgen har ingenting förändrats väsentligt, även med en vän. Men efter den andra färgningen hade jag en blåvatten som anges på förpackningen och min vän från "choklad" blev till ett naturligt brunt hår som hon var glad över.

Svetlana, 31 år gammal:

I flera år har jag målat "Casting Gloss" från "L'Oreal". För mig är detta det bästa alternativet. Detta krämiga verktyg är enkelt blandat, applicerat på krullarna, sprider sig inte, om det är någonstans på huden, tvättas det väl med rent vatten. Jag har inget grått hår, jag kan inte säga något om det här, men det varar länge på mitt hår. Jag målar ungefär en gång i månaden.

Det har länge letat efter en mild färg, med vilken du kan experimentera med hår utan att skada dem. Jag studerar i teatern, och försöker ofta på olika roller, jag vägrar peruker, eftersom jag har blonda krullar och lätt kan ommålas (naturligtvis färgar jag inte på en brunhårig brunett) för att göra olika nyanser. Innan man undersökte färgen använde Londacolor olika toniker och kritor, färgade enskilda strängar, men efter frekvent användning av dessa produkter började håret se ut som en tvättduk. Nu går jag med en lila nyans på mitt huvud, färgat av mig själv "Londa", mitt hår ser fantastiskt ut, efter det blev det glänsande och mjukt.

Katerina, 50 år gammal:

Jag har använt basmu för att måla grå under lång tid, jag föreställer mig inte varför man spenderar pengar på dyr färg om den här naturliga produkten ser bra ut på håret och varar länge. Nu tänder jag bara rötterna, när jag väl har uppnått en rik svart färg och nu oroar jag mig inte ens om skuggan längs hela längden av strängarna, den tvättas inte av.

Se även: Tio tips om hur man skapar den perfekta hårfärgen hemma (video)

Vad är det säkraste hårfärgen: en lista över de bästa

Nu för varje modern representant för den vackra halvan av mänskligheten är hårfärg ett viktigt verktyg för att skapa en spektakulär och feminin bild. Många tjejer gillar att genomföra experiment, förändra sitt utseende, och sträva efter förändring.

Det är viktigt att välja en högkvalitativ och effektiv färg för färgning av lock, vilket inte kommer att ha en överdriven destruktiv effekt på trådarna.

betyg

 • Garnier Nutrisse Creme. Den resistenta målningsstrukturen. Den har en hög koncentration av näringskomponenter och fruktoljor, vilket ger lockar ett attraktivt utseende och glansig glans. Färgens speciella sammansättning förhindrar torrhet av strängarna, och balsam i satsen med avokadooljan gör håret mjukt och silkeslitet. Creamy consistency underlättar processen för att applicera håret. Fördelen - en trevlig arom, fyller effektivt grå hår.
 • L'Oreal Preference. Den har en hög hållbarhet - upp till åtta veckor. Detta är möjligt på grund av den speciella storleken av färgpigment, som permanent hålls kvar i krullarnas struktur. I paketet finns en balm som är utformad för att säkra och skydda tonen.
 • Garnier Color Naturals. En karakteristisk egenskap - den unika formeln av kompositionen är mättad med naturliga ämnen - olivolja, avokado och karitoljor. De bidrar till effektiv utfodring av lock, behåller sin naturliga mjukhet och vacker glans. Färgen är en stabil komposition som bibehåller färgens ljusstyrka i två månader.
 • Gjutning Crème Gloss. I kompositionen av den saknade ammoniak (ammoniakfri färg). Den speciella omsorgsformeln verkar på strängarna, inte bara från utsidan, men också från insidan, och är ansvarig för skydd och förstärkning under förfarandet. Resultatet av användningen är en uttrycksfull ton, ett attraktivt utseende på lockar och en effektiv skuggning av grått hår. Det är lätt och bekväm att använda färgen även hemma - en bekväm flaska och en attraktiv doft. Färgkompositionen avlägsnas lätt från huden. Färgen tvättas av gradvis - från 6 till 8 veckor. Paketet ger en balm som ger näring till håret, det återställer också locken och ger dem en otrolig glans.
 • Estel Professional DeLuxe. Den är konstruerad för högkvalitativ vård. Formeln ger justering av krökstrukturen, ger en hälsosam glans, ljus färg och ger också hårets mjukhet och silkiness. Den speciella konsistensen garanterar bekväm användning. Men vad som utgör estel professionellt hårfärg kan förstås om du läser innehållet i denna artikel. Den perfekta lösningen för att måla grå hår. Långvarig hållbarhet kombinerad med en rik ton ger ett lyxigt utseende av hår.
 • Excellence Crème. Utmärkande egenskaper - mjuk och mild effekt. Före färgning är det nödvändigt att applicera ett speciellt serum på krullarna, vilket stärker strängarna och förbereder dem för proceduren. Men vad är recensionerna om hårfärgad loreal excellence, kan förstås från innehållet i den här artikeln. Hög koncentration av pro-keratin i kompositionen ger näring till krönen. I paketet finns en balsam och en mask som skyddar locken och fixar resultatet. De ger också glans och gör strängarna lydiga.
 • Syoss Professional Performance. Det är skapat av professionella speciellt för högkvalitativ färg i hemmet. En speciell egenskap är flaskapplikatorn, vilket garanterar bekväm användning. Formeln säkerställer fixering av aktiva pigment inuti varje hår, vilket ger en rik ton, hälsosam glöd och hundra procent färg över grå trådar. Kombinationen av näringsämnen i kompositionen återställer håret.
 • Revlon ColorSilk. Det kännetecknas av speciellt motstånd och innehåller inte ammoniak. Resultatet är en jämn färgning, vilket ger lockar härliga naturliga och ljusa färger. Läs mer om hårfärgning revlon, liksom vad är recensionerna om den här produkten, beskrivs i detalj här i artikeln.
 • Garnier Olia. Måla speciellt motstånd. Fördelar - ingen ammoniak, kompositionen är mättad med 4 oljor. Resultatet - högkvalitativ vård, fuktad, silkeslen och hälsosam tråd. Sammansättningen garanterar högkvalitativ penetration av pigment i strukturen hos varje hår, utjämningskalor. 100% färgning förbättrar inte bara krillens tillstånd utan skapar också en skyddande barriär mot påverkan av aggressiva miljöfaktorer.
 • Londa Professional. Kompositionen tränger djupt in i hårstrukturen, vilket ger djup och fasthet i tonen. Formeln är mättad med vaxer och lipider, vilket garanterar perfekt skötsel, jämn fördelning över hela längden av locken och högkvalitativ färg av gråstrålar. Resultatet - håret blir ett attraktivt utseende och naturlig ton.
 • Schwarzkopf Essensiell färg. Som en del av ingen ammoniak, men den är mättad med naturliga ämnen. Vitt te målar noggrant och närmar sig strängarna, vilket ger dem elasticitet. Lychee extrakt glattar varje hår och ger en imponerande glans. Men för att lära dig mer om färgmousse för hår schwarzkopf perfekt mousse, kan du från innehållet i denna artikel. Conditioner efter färgning ger volymen till krullarna och bryr sig, gör håret lydigt och mjukt vid beröring. Håret skyddas längs hela längden. Resultatet är naturlig färg kombinerad med otrolig hållbarhet.
 • C: EHKO Färg Explosion. Ingår i professionella färgverktyg. Formeln berikas med keratin i kombination med mandelprotein. Efter proceduren förbättras lockets tillstånd så att de får ett attraktivt utseende, silkighet och glansig glans. Färgstrukturen fördelas enkelt och jämnt. Resultatet är rik färg och effektiv fyllning av grå trådar.
 • Palette Deluxe-färg. En särskiljande egenskap - hög hållbarhet, oljebeständig omsorgsformel ger exceptionell näring. Effektiva färgpigment och naturliga ingredienser i kompositionen ger jämn färgning, färgfasthet, strålande glans och djup näring. Resultatet är en naturlig nyans, silkeslen och smidig krullning.
 • Wellaton. Den unika krämfärgen är särskilt resistent mot syrebasen, vilket ger strängarna en sofistikerad färg.
  Samtidigt behåller locken silkighet, naturlig mjukhet och glans. Kokosuttryck skapar en skyddande film som skyddar håret mot de negativa effekterna av aggressiva faktorer.
 • Schwarzkopf Perfect Mousse hårfärg. Produkten innehåller inte ammoniak. Det ger curls en fantastisk sken och djup naturlig färg. Naturliga ingredienser i kompositionen garanterar strängarna mjukhet och glansig glans. Fördelar - en ekonomisk kostnad, en bekväm komplett uppsättning och attraktiv arom.
 • ProNature. Den är skapad av proffs. En särskiljande egenskap - lågt ammoniakinnehåll. Den ökade koncentrationen av färgämnen garanterar strängarna en saftig och raffinerad ton. Naturliga ingredienser i kompositionen återställer varje hår från insidan.

Vad är hårfärgen för män Schwarzkopf, som beskrivs i detalj i den här artikeln.

Vad är recensionerna av oljebärfärg, du kan förstå från den här artikeln.

Men vilken sorts palett av hårfärger Coleston finns för närvarande kan förstås från den här artikeln här: http://soinpeau.ru/volosy/kraski/koleston.html

Vilken hårfärg är färgen på mjölkchoklad, du kan förstå om du läser innehållet i denna artikel.

För grått hår

 • Preference Feria på L'Oreal. Hög kvalitet garanterar effektiv färgning av grå hår, vilket kombineras med en omtänksam effekt - lockar blir silkeslen och hälsosam glans. Persistens - varar i en månad och förlorar inte djupet av dess färg samtidigt. En speciell fördel - håret ser helt naturligt på grund av invecklade moduleringar.
 • Estel Professional - De Luxe Silver. Den unika formeln garanterar 100% grått hår och ger naturlig glans till strängarna. Fördelar - en rik palett av hårfärger, bekväm och snabb applicering, samt en trevlig arom.
 • Londa Färg. I sitt prisklass manifesteras sig som ett effektivt sätt att bekämpa grått hår. Ingår är en speciell balm som har en mjukgörande effekt på locken. På grund av detta blir färgförfarandet lätt och bekvämt - färgpigment tränger djupt in i håret, vilket ger en stabil och djup ton. Bibehåller sin färg i 6 veckor.
 • Garnier Nutrisse Crème. Avviker känslig och mild färgning. Speciell sammansättning garanterar näring och skötsel av krullar. Färgkomponenterna tränger djupt in i hårstrukturen och skadar inte hårsäckarna. Lätt att använda. Den särdrag är en trevlig arom och 100% fyllning av grå trådar. Färgen förlorar inte sin ljusstyrka i sex veckor.

Motståndskraftiga och säkra målar

 • Syoss Color. Färg av hög kvalitet, kännetecknad av oerhört hållbarhet. Efter färgning kommer locken att se otroligt attraktiva ut. Färgämnet inte bara vackert färger, och ger näring till strängarna, tack vare det koncentrerade veteproteinet i kompositionen.
 • Excellence Cream. Måla med högt innehåll av väteperoxid, vilket ger hög kvalitet färgning. För att jämna ut dess påverkan finns det ett speciellt serum i satsen, som bör appliceras på de skadade delarna av strängarna före proceduren. Det hjälper till att återställa krullarna. Denna åtgärd är effektiv för behandling av splittrade ändar.
 • Wellaton. Kvalitativt målar håret medan hon bryr sig om henne. Vård ger en naturlig komponent i färgämnets sammansättning.
 • Garnier Color Naturals. Fördelarna är otroligt färghastighet. Nästan ingen negativ inverkan på håret, på grund av den unika komplexa kombinationen av naturliga ingredienser och oljor, som ger vård och näring av krullarna.

Videon berättar vilken hårfärg som är den säkraste, vilket är bäst:

yttranden

 • Jag har länge använt L'Oreal för att måla grått hår. Jag är mycket nöjd - det målar grå hår utan en gul nyans, färgen faller exakt. Jag köper samma färg i mer än ett år.
 • Nöjd med Estel. Utmärkt färger lockar, perfekt färg och hållbar - inga klagomål. Viktigast, efter förfarandet torkar håret inte, levande och mjukt vid beröring.
 • Palette - ett utmärkt val för pris och kvalitet. Passar perfekt inte bara med grått hår, men också perfekt färger lockar. Färgton till ton! Håller håret mycket länge. Hår efter proceduren får en behaglig glans.

Faktum är att valet av hårfärger är stort och varierat. Varje kvinna har möjlighet att välja färg bara för sig själv, med hänsyn till hennes egna preferenser och krav. Viktigast, med information är det möjligt att undvika överdriven krullningar, instabila toner och splittrade ändar efter proceduren.

Hur man väljer ett högkvalitativt och säkert hårfärg

Valet av hårfärg är en fråga om smak, men valet av färgämne för dem är en fråga om hälsa. Så vad är bättre och säkrare att använda?

Vår expert är frisör Elizaveta Timonina.

Singel eller långspel?

Valet av färg beror på syftet. Vill du komma på semester med rosa hår? Använd utan speciella faror lacker, skum, geler för kortvarig färgning, vilket bara skapar en färgad film på håret. En eller två gånger tvättade de sina huvuden - och allt var som tidigare.

Persistenta färgämnen innehåller väteperoxid och ammoniak (eller liknande ämnen). Både det och en annan påverkar hårstrukturen ganska aggressivt. Vad ska du vara uppmärksam på när man väljer en kvalitet och säker resistent färg?

För det första färgämnets kemiska mjukhet (desto lägre aggressiva komponenter är desto säkrare). För det andra, var uppmärksam på vilka skyddande, närande, fuktgivande ingredienser som ingår i produkten. Till exempel, mineralsalter, aminosyror, växtextrakt, vitaminer återfuktar, närnar och återställer hårstrukturen. De flesta mjukaktiga färger, som innehåller ämnen som bildas på ytan av hårskyddande polymerfilmen (proteiner, vegetabiliska oljor).

Vissa tillverkare producerar produkter för färgning, som kommer med en speciell balm: den appliceras strax före målningen. Detta gör att du kan återställa gråhårets struktur, bidrar till att piggen snabbt absorberas och att färgen hålls längre.

Kemi Alternativ

I Europa och USA blir naturliga hårfärger alltmer populära. Vi har fortfarande några hantverkare som har bytt till dessa färgämnen, och förfarandet för sådan färgning i själva stugan är 3-4 gånger dyrare än vanligt. Är spelet värt stearinljuset? Det främsta pluset är att sådana färgämnen förstärker, läker håret, förhindrar att det faller ut, stimulerar tillväxten. Vad är de som?

Några är gjorda på basis av Henna och en blandning av medicinalväxter (tack vare dem, Henna ger många nyanser: koppar, choklad, körsbär och till och med en ravnfluga - skalan har dussintals nyanser). Naturliga färgämnen, som innehåller ungefär en procent av syntetiska färgämnen, kan ta bort grått hår: de är helt ofarliga för håret, eftersom det finns skyddande ämnen i kompositionen - druvfröolja, björkekstrakt.

En intressant uppfinning av ryska kosmetologer är litofytrakningar: förutom naturliga färgämnen (henna och basma) och extrakt av medicinalväxter innehåller de en särskild komponent från mikroporös vulkanisk tuff, mättad med kopparjoner, vilket underlättar färgprocessen och ger färgslitning. Värdena hos dessa färger - de innehåller inte ammoniak, väteperoxid och andra aggressiva komponenter.

Naturliga hårfärger (förutom henna och basma) säljs endast i ekologiska kosmetikaffärer eller direkt i salonger. Alla har sina egna särdrag, så det är bäst att köpa dem först efter att ha hört en färgist med erfarenhet av att arbeta med sådana färgämnen.

Plus särskild vård

Färgat hår kräver särskilt skydd. För det första rekommenderar experter att använda professionella schampon för färgat hår: de neutraliserar alkali kvar efter färgning på hår och hårbotten; innehåller användbara substanser (extrakt av medicinalväxter, oljor, ceramider, proteiner) för närande och fuktgivande och till sist, till skillnad från de vanliga, har de inte sulfater som tvätter ut färgen.

Naturligtvis behöver du speciella balm. Dessa produkter köps bäst på apotek, du bör först konsultera en frisör, vilket är bäst för ditt hår. När det gäller hårmaskor borde du inte göra dem mer än en gång i veckan.

Försök så lite som möjligt att använda tang och hårrätare, och hårtorken ska fungera endast i "kallt läge".

Skadligt hårfärg

Hårfärgning har blivit särskilt modernt efter att färgtekniken har dykt upp, vilket gör det möjligt för oss att uppnå intressanta färgövergångar och en visuell ökning av hårvolymen. Även tillverkare av färger står inte stilla, de letar efter nya sätt att göra målning säker, ständigt förbättra sammansättningen av medel. Mjuka hårfärger förekommer regelbundet på marknaden, varav de flesta kan appliceras även under graviditeten.

Skadliga komponenter

För att otvetydigt svara på frågan, vilket hårfärg är det säkraste, är det svårt, helt enkelt för att ingen har avbrutit kroppens individuella reaktion. Även allergier kan plötsligt dyka upp på växtbaserade ingredienser, även om du tidigare inte hade det. Men det kan verkligen inte hänföras till denna kategori av färg, som innehåller:

 • Oxider: fenoler, bensiner, aminer är de mest aggressiva ämnena som orsakar en brännande känsla på huvudet och ibland leder till allvarlig irritation och hudförbränning. Färger med parafenylendiamon med konstant användning kan orsaka fokal alopeci.
 • Ammoniak. I det outspädda tillståndet är det ett gift som tenderar att ackumuleras i kroppen. Frekvent användning av ammoniakfärger leder till allmän förgiftning, provar lever- och njursjukdomar. Det förstör också hårsäckarna och kan också orsaka skallighet.
 • Peroxid (N2Oh2). Ju högre procentandel av dess innehåll i oxidationsmedel som används för utspädning av färg, desto mer skadade håret. Vid ljussättning används den maximala tillåtna koncentrationen - 12%, så många färgade blondiner har onaturligt drag på huvudet.

I vidhängande färger finns det tillräckligt med annan skadlig kemi, men många fortsätter att använda dem på grund av den relativt låga kostnaden och möjligheten att helt måla över grå hår.

Det är viktigt! Vissa av dessa komponenter kan också vara närvarande i icke-ammoniakfärger som anses vara ofarliga. Därför, när du köper, noga studera kompositionen på förpackningen!

Skadlig färg

Men finns det helt säkra hårfärger som inte förstör deras struktur? Naturligtvis, och det finns flera sorter. Men i rättvisa måste man säga att det är möjligt att skada håret med något färgämne när det används felaktigt. Låt oss förstå vad och hur man målar säkert och korrekt.

Henna och basma

Dessa är de mest ofarliga hårfärger som har använts i flera årtusenden. I pulverform representerar den krossade delarna av växter.

Henna kom till oss från Indien, där den användes inte bara för dekoration utan också för medicinska ändamål. I de torkade bladen av den spiny lavsonia, från vilken pulvret är gjord, finns en sådan mängd färgpigment att den helt kan dölja jämnt starkt grått hår.

Denna växt har också antibakteriella, antifungala och antiinflammatoriska egenskaper. För dem som regelbundet målade med henna, nästan ingen mjäll och hudsjukdomar i huvudet. Förhöjning av den subkutana blodcirkulationen väcker henna vilande hårsäckar och efter ett tag kommer du att märka att håret har blivit mycket tjockare. Med henna kan du färga håret i några nyanser av rött - från rött guld till mörkt koppar.

Basma kom också till oss från öst. För kosmetiska ändamål användes det i forntida Egypten, där blått svart hår var i modet. Den blåaktiga tingen av ren basma beror på dess ursprung. Färgen är gjord av bladen av indigofer. Förresten används den fortfarande för industriella ändamål för att producera naturligt blått färgämne för tyger. Denna växt har också läkande egenskaper och stärker håret väl.

Henna och Basma är perfekt kombinerade med varandra. Blandas i olika proportioner, de låter dig få nyanser från nutty till mörk choklad. Tyvärr är slutresultatet oförutsägbart i de flesta fall. Så leta efter proportioner måste prova och fel. Men, lyckligtvis, på 3-4 veckor är grönsakskalorna nästan helt tvättade, så att även ett olyckligt resultat av färgning kommer att störa dig i en mycket kort tid.

Det är viktigt! På grund av det naturliga blået i sin rena form kan Basma endast appliceras på mycket mörkt hår. På den blonda eller klargjorda, kommer den att ge en ful grön eller träskfärg.

I butikerna hittar du inte bara hennapulver och baspulver, utan även färdiga koncentrat av dessa växter i form av färgschampo eller geler. De är mer praktiska att använda, men är inte helt naturliga, eftersom kemiska stabilisatorer och färgämnen tillsätts för att ge dem en lämplig konsistens.

Den största nackdelen med dessa färger är att det är omöjligt att tända håret med hjälp. Du kan bara uppdatera den naturliga färgen eller göra den mörkare.

Tint shampoo eller balsam

Det är ett schampo eller en balsam, till vilken en stor mängd färgpigment läggs till. Som du redan vet finns det produkter baserade på henna och basma naturliga färgämnen. Vissa tillverkare innehåller ofarliga livsmedelsfärger i schampon, men oftast innehåller de många olika kemiska föreningar.

Den relativa säkerheten hos sådana färgämnen är att de inte innehåller någon peroxid eller ammoniak, vilket förstör hårets skyddande keratinskikt. I själva verket är de skadliga effekterna huvudsakligen på hårbotten och här är allting individuellt. I avsaknad av en tendens till starka allergiska reaktioner är färgen för färgning med ett schampo väldigt säkert.

Men ibland finns det irritation, klåda och även håret börjar falla ut. I det här fallet kan du försöka byta tillverkare. Kanske med en annan färgkomposition blir du lyckligare. Om situationen kvarstår, måste en sådan färgningsprocedur överges.

De viktigaste plusfärgschamponerna är att deras palett sammanfaller med huvudpalet av resistenta färger. Och det här låter dig återuppliva färgen på deras tidigare färgade hår utan att orsaka ytterligare skador.

Det finns ljusa, jämna syrafärger som kan användas för trendiga hårklipp och frisyrer, och vet att när tonen blir trött, kommer den att försvinna utan spår på 2-3 veckor. Det finns schampon och naturliga nyanser som perfekt maskerar det tidiga gråhåret.

Men det finns nackdelar. Om det är mycket gråhår, fyller inte tennbalsammen helt. Dessutom börjar det gråa området sticka ut starkare, eftersom det kan visa sig vara mycket mörkare eller lättare än naturligt hår. Ljusa upp med sådana medel kommer inte att fungera. De används snarare för färgkorrigering eller för att få nya trendiga nyanser (blå, jordgubbe, rosa).

Ammoniakfärg

Detta är ett relativt ofarligt färgämne, eftersom det fortfarande förstör håret. När det späds, används väteperoxid som ett oxidationsmedel och det finns tillräckligt med andra kemiska komponenter. Men på grund av frånvaron av ammoniak och dess föreningar är huden inte så mycket irriterad, och hela kroppen förgiftas.

Idag har alla kända tillverkare en rad icke-ammoniakfärger. Om du samlar konsumenternas syn på de minst skadliga sätten för hårfärgning, kommer värderingen att se ut så här:

 • Casting Gloss från L'Oreal. Linjen erbjuder mer än 10 vackra naturliga nyanser, innehåller ett UV-filter och naturliga oljor. Färgen är ganska motståndskraftig, tvättas fullständigt i 4-6 veckor. Delvis målar över grå hår. Men trendiga färger saknas.
 • Färg Touch från Vella. Den har ett stort antal nyanser och en mycket stabil färg. Paint märkt Plus kan helt måla över grå hår. En extra fördel är ett ganska överkomligt pris, med utmärkt kvalitet. Men UV-filter och oljor är frånvarande, endast kemi ingår i kompositionen.
 • CHI. Ultramodern högteknologisk färg som inte bara förstör, utan också läker hår. Gjord på basis av naturlig silke och patenterad keramisk förening CHI44, som kan återställa och förstärka även tidigare skadat hår. Mår helt över grå hår, långa håll. Den enda nackdelen är det höga priset.
 • 45 dagar från Revlon. Som namnet antyder, så mycket färgämne bör hålla fast på håret. Och hon klarar nästan (med omsorg!) Med sin uppgift. Färgen förblir mättad i minst 4-5 veckor. På grund av innehållet i flytande kristaller ger håret en vacker hälsosam glans. Nästan helt målar över grå hår. Men det har en liten färgpalett, mestadels naturliga nyanser.
 • Kadus Brilliant från Selecta. Behandlar professionella färger, men det är även möjligt att använda det i husförhållandena. Mycket stor palett av nyanser, mättad varaktig färg. Den största nackdelen - späds ut med ett oxidationsmedel med en koncentration av från 1 till 3%. Men det här är den minsta skada som motståndskraftig färg kan göra för hår.

Det är också möjligt att hänvisa alla typer av belysning och färgning till relativt säkra, som utförs på naturlig hårfärg. I det här fallet är inte allt hårfärgat, men endast tunna trådar. Dessutom är avståndet från rötterna 3 cm eller mer, vilket innebär att huden inte utsätts för de skadliga effekterna av färg.

Kundrecensioner

Som ni kan se finns det ingen överens om vad en säker färg är och vilken som är bättre. För någon är det tillräckligt att de inte bakar hårbotten och, efter färgning, inte klumpa håret. Och någon ställer höga krav och vill inte bara hålla håret intakt, men också att göra det tjockare och frodigare.

Det slutliga valet beror på många faktorer: den ursprungliga och önskade hårfärgen, deras skick och till och med din ekonomiska kapacitet - inte alla har råd att använda dyra målar regelbundet.

Om du har svårt att göra rätt val - var inte rädd att samråda med experter. En erfaren frisör som är intresserad av slutresultatet, inte i försäljningen, kommer alltid att ge bra råd.Nästa Artikel
Masker för hårbotten: matlagning recept och tillämpningsregler