De mest skonsamma hårfärgerna


För framgångsrik färgning tillsatte tillverkare tidigare ammoniak till hårfärger. Det är tack vare denna komponentfärger penetrerad i hårets struktur och färgade det från insidan. För närvarande har många tillverkare övergivit användningen av detta aggressiva element, eftersom det leder till hårets "sjukdom": torrhet, brittleness, split ends etc. De säkraste är bezammiachnyefärger, som framställs av en speciell formel, genom vilken färgpigmentet tränger in i håret utan att skada det.

Topp 10 innehåller de mest godartade hårfärgerna utan ammoniak.

Garnier färg Shine

Garnier färg Shine öppnar de tio mest sparsamma färgerna för färgning av hår. Måla utan ammoniak för 50% målar över grå hår. På grund av de extrakt som ingår i det blir krullarna mjuka efter färgning, och med det korrekta valet av nyans kommer de återvunna rötterna inte att märkas över tiden. Färgen håller fast ca 1,5-2 månader.

Chi Ilonic är en icke-ammoniak, professionell färg som noggrant bryr sig om lockar och återställer dem från insidan. Det kommer att möjliggöra en fullständig regenerering av strängstrukturen, underkastad regelbunden användning av produkten. Efter färgning lyser krullarna vackert, ger elasticitet och styrka. På paletten finns det många nyanser, så att du kan hitta både naturliga och ovanliga. En annan fördel med Chi-serien är god hållbarhet.

Wella Professionals Koleston Perfect

Wella Professionals Koleston Perfect anses vara en av de mest skonsamma hårfärgerna. Triluxiv-tekniken, den underliggande krämfärgen, ger en lysande, rik, levande färg, som kan bibehålla intensiteten under lång tid. Inbegripet i lipiderna, tränger in i hårets porösa zon, justerar deras struktur, vilket gör den mer enhetlig.

L'Oreal Inoa ODS2

L'Oreal Inoa ODS2 är ett professionellt, ammoniakfritt hårfärg som bryr sig om hår utan att skada dess struktur. Färgen är baserad på oljeleveranssystemets teknik (leverans av färgämne med olja), vilket gör att du kan få mycket resistenta och vackra ljusa, mättade färger. Färgen innehåller inte ammoniak, ger en ljusning av 3 toner eller en ton-till-ton färgning, fyller helt det grå håret utan att skada strukturen. Under färgningsprocessen, tack vare den unika ODS2-tekniken, berikar färgen strukturen hos varje hår med speciella aktiva och skyddande element, samtidigt som man förhindrar förlust av färg och skada efter proceduren. Färgen blandar omedelbart med oxidenten, är mycket lätt att applicera och har inga irriterande eller negativa effekter på hårbotten.

Syoss Oleo Intense

Syoss Oleo Intense är en ammoniakfri färg som försiktigt bryr sig om lockningar efter färgning. På grund av närvaron av oljor tränger produkten djupt in i krullarnas struktur och utför funktionen av en färgförstärkare. Dessutom återställer verktyget effektivt och närmar sig den skadade hårstrukturen.

Schwarzkopf Professional Igora Vibrance

Schwarzkopf Professional Igora Vibrance finns på listan över de mest skonsamma hårfärgerna. Ammoniakfri krämfärg, otroligt mjuk, lätt att blanda, lätt att applicera och tvätta bort efter färgningsproceduren. Nu kan detta färgämne skapa det mest ljusa och saftiga färgresultatet - 70% mer mättnad och utstrålning. Innovativ pigmenteringsteknik med flera lager skapar färg genom överlagring, skikt för lager, vilket gör det möjligt att skapa färska, intensiva nyanser samtidigt som effekten av återvunna rötter minimeras. Färgformeln innehåller polynesisk olja och Gardenia blomst extrakt, vilket stärker hårets yta, gör det mer ömt och smidigt och förbättrar färgens reflektion.

L'Oreal Creme Gloss

L'Oreal Creme Gloss är en av de säkraste färgerna för friskt hår utan ammoniak. Dess huvudsakliga komponent är kunglig gelé, som bryr sig om hår redan vid färgsteget. Det är detta som närmar och fuktar, ger en vacker glans och återställer strängar på kortast möjliga tid. Förstärkning av deras struktur sker inte bara i yttre, men också i inre skikt. Den andra användbara komponenten är den ursprungliga doften med doften av vilda bär, vilket ger kompositionen en mycket trevlig arom. Och den sista ingrediensen är en fuktgivande balm. Det fixar resultatet och förseglar användbara ämnen i strängarna.

MATRIX-färgsynkronisering

MATRIX Color Sync är en mild ammoniakfri hårfärg. Färgen skapar en ny nyans på naturligt hår eller på tidigare färgat utan att bli lättare. Color Sink används för att återställa skuggan av resistenta färgämnen, liksom för färgkorrigering. Formeln för ett omsorgsfullt och regenererande komplex av ceramider hjälper till att anpassa hårets porösa områden, vilket underlättar absorptionen och utvecklingen av färgämnet. Formeln utan ammoniak tillåter dig att maximera strängarnas hälsa. Färgen avslöjar inte nagelbandet och är därför helt ofarligt och säkert.

Matrix Socolor Beauty

Matrix Socolor Beauty är en av de mest skonsamma hårfärgerna. Det hjälper till att uppnå önskad nyans utan att skada håret. Den innovativa formeln för färgkomposition kombineras idealiskt med strängarnas naturliga färg. Den patenterade tekniken gör det möjligt att få den mest naturliga och likformiga nyansen, och bidrar också till den fulla målarfärgen av grått hår och bibehåller färgmättnad så länge som möjligt. Färgpaletten i färgfärgerna Sokolor Beauty Matrix innehåller maximalt en naturlig bas, som bildar ett naturligt och strålande utseende på lockor efter färgning.

Estel Sense De Luxe

Estel Sense De Luxe toppar listan över de mest skonsamma hårfärgerna. Den är idealisk för toning och justering av färg längs hela längden. Färgen förvarar försiktigt och noggrant trådarna, vilket ger dem en djup, livlig nyans och glans utan att störa det naturliga pigmentet. För ägare av ljusa och blonda krullar kommer det att finnas mycket fler alternativ för att ändra den ursprungliga färgen, medan den nya färgen kommer att tvättas av gradvis och jämnt längs hela längden, vilket ger upphov till den ursprungliga tonen. Estel De Luxe Sense har en mycket märkbar positiv effekt på lösa, livlösa strängar. På grund av kompositionen berikad med ytterligare komponenter (panthenol, olivoljaxtrakt, keratinkomplex) kommer krullarna att bli livligare och snyggare.

Mjukt hårfärg: typer och funktioner

Hårfärg idag är en modetrend. En kvinna med naturlig hårfärg kan hittas mindre och mindre. Som med friskt, elastiskt, tjockt hår. Och kärleken att ändra bilden är direkt relaterad till detta. Många målningar med verktyg av dålig kvalitet kan förstöra håret så mycket att sax blir det enda sättet att rädda sina rester. Det är därför milda hårfärger får allt mer popularitet.

Vad är skadan?

Varför är färgning så skadligt för håret? För att radikalt förändra sin färg, är det nödvändigt att tvätta det naturliga pigmentet ur håraxeln och ersätta det med en ny. Om det inte är inmatat, så är det lätt att lätta på håret. När den inte är helt avlägsnad förblir den obehagliga yellownessen, vilket så irriterar kvinnor och förhindrar frisörerna från att uppnå renhet av en ny nyans.

Det är inte lätt att göra det här. Pigmentet är under ett skyddande skikt av kåta vinklar som måste lösas och själva färgen förstörs så att det blir möjligt att tvätta det med vatten. För detta ändamål införs ammoniumnitrat, en aggressiv kemisk förening, som i allmänhet kallas ammoniak, i resistenta färger. Den har en obehaglig stark lukt, torkar håret och irriterar huden.

Ju mörkare hårfärg desto mer aktiv är den kemiska reaktionen där ammoniak är involverad. För att kunna starta det är det nödvändigt att kombinera det med ett oxidationsmedel, vilket är väteperoxid av olika koncentrationer. Ju högre det är, desto sämre är det för håret.

Det är viktigt och tiden exponering färg. Under de första 10 minuterna tränger det mesta av färgen håret in. Och det som återstår på ytan börjar förstöra det. Följaktligen desto längre färgning - desto högre grad av skada. Det är därför att överträffa det är i alla fall inte värt det.

Ammoniakfria färger: Fördelar och nackdelar

Att försöka skydda sitt hår, fler och fler kvinnor väljer ammoniakfria färger. Tyvärr är det allmänt troddat att de är helt ofarliga och kan användas även under graviditeten.

Professionella bekräftar att icke-ammoniakfärger inte verkligen förstör hårstrukturen för mycket, men skadan är fortfarande närvarande.

En helt säker färg är en där det inte finns några kemiska komponenter. Det finns sådana lösningar, men de kan inte tända håret och radikalt ändra sin färg. Med deras hjälp toning, men inte färgning utförs. Pigmentet förblir på ytan av keratinskiktet och tvättas därför snabbt ut.

I ammoniakfria färger ersätts ammoniumnitrat med mindre skadliga föreningar. Detta minskar aktiviteten av en kemisk reaktion, så mindre hår är skadat. Den mjuka hårfärgen har obestridliga fördelar jämfört med långvariga: det spjälkar inte krullarna så mycket och har ingen skarp obehaglig lukt.

Men det finns gott om minus:

 • färgen tvättas snabbt ut eftersom den inte tränger djupt in;
 • skuggan är sällan klar eftersom den är blandad med naturligt pigment;
 • ammoniakfri färg kan inte helt måla över grå hår;
 • de är inte lämpliga för komplexa färgtekniker;
 • Ej lämplig för tunt och mycket skadat hår.
 • kan inte användas under graviditet
 • De är mycket dyrare än vanliga resistenta färger.

Därför är det ibland bättre att färga en gång var 6-8 veckor med en bra hållbar färg och få det önskade resultatet än dubbelt så ofta för att skada håret utan den bazmmaic, men samtidigt uppnå aldrig önskad nyans.

Sparsamma medel

Men är det verkligen omöjligt att färga håret säkert utan att orsaka allvarliga skador på det? Lyckligtvis idag är det redan möjligt. Alla ledande tillverkare är aktivt engagerade i utvecklingen av försiktiga formuleringar. Och inte utan framgång. Många av dem har redan hela linjer av mjuka färger som minimerar håret.

professionell

De mest skonsamma hårfärgerna anses vara professionella. De har ett mycket högt innehåll av färgat pigment, och procentandelen oxidant kan väljas, med fokus på hårets tillstånd och naturliga nyans.

Dessutom finns det i den professionella paletten alltid många färger som enkelt blandas ihop.

Här är en lista över de mest populära varumärkena bland färgämnen:

 1. "Well". Color Touch-linjen gör att du kan färga håret med hög kvalitet, bevara sin naturliga glans och elasticitet, 60-80% färg över grå hår, skilsmässa 1,5-3% med en oxidator.
 2. CHI. Ilonic-linjen är en högteknologisk professionell produkt med silkeproteiner och en speciell patenterad formel som garanterar färgens snabbhet utan att skada hårstrukturen.
 3. "Revlon". Revolnissimo-linjen har en speciell formel som gradvis släpper ut pigment, så att färgen förblir ljus under lång tid, och efter färgning blir håret glatt och glänsande.
 4. "Schwarzkopf". Line Igora - erbjuder den rikaste (ca 100 nyanser) färgpalett, vars sammansättning är berikad med biotin och kiselföreningar som återställer hårets struktur.
 5. Cutrin till. SCC-Reflection-linjen är en finländsk färg av hög kvalitet, vars omsorgs effekt är försedd med ett naturligt tranbärsekstrakt, från vilket håret blir livligt, glänsande och elastiskt.

Vissa kvinnor använder framgångsrikt professionella färger hemma. Dessutom är det lätt att köpa dem idag via Internet eller i specialaffärer.

Men det är viktigt att förstå att du inte bör experimentera med färger själv - du kan få en helt oförutsägbar nyans som kommer att tvättas i 4-6 veckor.

oprofessionellt

Hemma är det bättre att använda icke-professionella färger. Dessutom säljs de omedelbart, komplett med ett oxidationsmedel med önskad koncentration och en balsam som fixar skuggan. Meningar om kvinnor om vilken hårfärg som är mest skonsam, avvikande. Rating av medel som har skrivit de mest positiva recensionerna är följande:

 1. "L'Oreal". Casting Cream Gloss-linjen innehåller 26 vackra nyanser, så nära som möjligt till naturliga, innehåller kunglig gelé som återställer hår i färgningsprocessen.
 2. "Garnier". Color Shine Line erbjuder 16 lysande nyanser. Färgen innehåller naturliga fördelaktiga ingredienser: arganolja och tranbärsekstrakt. De ger hår jämnhet och silkiness.
 3. "Faberlic". Inte för länge sedan lanserade detta företag en rad ammoniakfria färger som berikades med växtekstrakter av lotus och aloe. Glitter och elasticitet ger håret solrosolja och gingko biloba-extrakt.
 4. "Cieza". Line Oleo Intense. Effekten av färgning är jämförbar med professionella färger - färgen hålls under lång tid, och håret förblir smidigt och elastiskt på grund av närvaron av naturliga och eteriska oljor.
 5. "Schwarzkopf". Perfekt Mousse Line är ett mycket lätt och lätt att applicera skum som enkelt kan fördelas genom håret med en vanlig kam. Det målar hår i vackra naturliga nyanser som går upp till 4-6 veckor.

Välja ett icke-ammoniak hårfärg, var noga med att vara uppmärksam på dess sammansättning och kostnad. Det bör inte vara ammoniumnitrat, och ju mer naturliga komponenter desto högre pris. Billigt betyder oftast att det är en vanlig falsk.

Gentle Brightener

Tack vare högteknologin har även relativt säkert hårljus blivit möjligt idag. Det kan inte vara helt ofarligt, men innehållet i användbara komponenter och den låga koncentrationen av oxidationsmedel gör det möjligt att minimera kompositionens destruktiva effekt.

Lättnadspasta och geler anses vara de mest skonsamma. De omsluter varje hår med en tunn film, och reaktionen sker i djupet och inte på ytan. Men det finns inga ammoniakfria klargörare!

Missfärgning av 3 eller flera toner är alltid destruktiv och håret efter det kräver en obligatorisk restaurering. Och om du fortfarande vill bli en blondin - var beredd att ge noggrann vård av ditt hår.

När du bestämmer dig för att lätta rött och svart hår, kom ihåg att de alltid ger yellowness, vilket är helt omöjligt att ta bort. Därför rekommenderas det starkt att färga sådant hår i kallt ljus nyanser. Dessutom har rödhårda kvinnor en varm färgtyp och brunetter har mörka ögon och ögonbryn som inte kommer att harmonisera med platina och grå nyanser.

Färgregler

För att den ammoniakfria färgen ska vara längre måste du använda den ordentligt. Professionella frisörer rekommenderar dig att följa dessa regler:

 • För att lägga en bra färg ska den inte skilja sig från den naturliga med mer än 3-4 nyanser och vara i samma färgområde (varma eller kalla).
 • Färgen ska appliceras på torrt obehandlat hår, vilket inte har några medel för styling eller fixering.
 • Innan du börjar arbeta är det lämpligt att skydda dina händer med handskar, annars kommer huden att fläckas och spår av färg blir svårt att tvätta bort.
 • Det är mycket viktigt att jämnt fördela verktyget över hela längden med en borste så att håret är välfärgat.
 • Tåla kompositionen måste vara minst 15-20 minuter, och om du behöver en djup färg - upp till 30 minuter.
 • Då måste du noggrant tvätta håret med schampo för färgat hår för att slutföra kemiska reaktionen och ta bort resterande färg.
 • Färgen kommer att vara längre om omedelbart efter färgning fixa resultatet med en speciell balsam.

Det är viktigt! Vid återfärgning appliceras kompositionen först på rötterna och efter 10 minuter målar man över den återstående längden.

Att applicera bamzammiachnye färg hade mindre ofta, ungefär en gång i veckan, håret måste färgas. För att göra detta kan du använda tonade schampon eller balsam lämplig färg. Det är önskvärt att detta var ett verktyg av samma tillverkare, vilken färg du har valt.

Vård och omsorg

Hot styling och blåstorkning kommer att skada håret ännu mer, därför är det bättre att minimera termoelementet. Pigmentet förstörs av UV-ljus snabbare. Om du regelbundet applicerar en spray med solskyddsmedel, kommer en ljus nyans att vara längre.

Färgat hår behöver ytterligare näring. Men efter applicering av ammoniakfria färger är det bättre att använda professionella masker. Folk recept är baserade på naturliga oljor, som löser upp det färgade pigmentet och bidrar till snabb utlakning.

Betyg harmlös färgämnen för vanligt och grått hår

Flickor representerar inte sitt liv utan att ändra sin bild, men det börjar nästan alltid med hårklippningar och hårfärgning. Om du ständigt använder vedertagna aggressiva färgämnen kan du avsevärt minska hårets densitet och skada krullarnas struktur. För att undvika detta kommer det att hjälpa ofarligt hårfärg.

Medel för säker färgning

Vid val av färg för experiment kan alla professionella och lätta medel passa för att byta färg, men endast stabila och beprövade verktyg kan användas för att måla grå hår. Det finns en åsikt att färger utan peroxid och ammoniak inte klarar av detta. Men de som flitigt och regelbundet tillämpade henna eller basma kunde uppnå ett stabilt resultat.

Henna och basma

Första färgning med henna eller annan gräsbaserad färg, du måste veta att du inte kommer att uppnå önskad färg efter den första färgen, naturliga färgämnen visas efter flera sessioner av färgning. När önskad nyans har uppnåtts kan du fortsätta med månadsjusteringen av hårfärgen vid rötterna, utan att röra längden.

Den säkraste färgen - henna har ett antal fördelar jämfört med jämnt dyrt professionellt verktyg:

 • Förbättrar talgkörtlarna,
 • Eliminerar mjäll och torrhet i huvudets hud.
 • Det ger curls en naturlig glans, gör dem lydiga.
 • Färger inte från solljus och skyddar strängar från dem.

Innan du använder basma eller henna, är det nödvändigt att inte måla ett tag med vanlig färg, kassera markering och kemisk perm. Vissa tillverkare av denna naturliga färg lägger till kompositionen ytterligare komponenter som förbättrar lockets tillstånd och förhindrar snabb tvättning av den resulterande tonen, men det lämnar en avtryck på kostnaden för en kosmetisk produkt. Om henna kan användas ensam för att få en rödaktig eller mättad brun nyans av lockar, används basma endast i kombination med henna, annars kan du få olika nyanser av grönt istället för svart hår.

Vid val av henna eller basma är det nödvändigt att ta hänsyn till att efter långvarig användning kan vanliga färgämnen inte tas på håret på grund av den naturliga färgämnets djupa penetration i sin struktur. För att helt eliminera henna kommer det att ta tid, det är bättre att vänta på att rötterna ska växa minst 5 cm, och sedan repetera om tråden i en viss ton gradvis.

Ammoniakfärg

Inte alla har möjlighet eller tid att ständigt besöka frisörer och dyra salonger, många åtminstone en gång, men de målade sig hemma. Därefter förstörde de inte bara skuggan, utan även håret blev skört och livlöst. Detta kan inträffa inte bara på grund av bristande överensstämmelse med tillämpnings- och exponeringstekniken, men också ett starkt aggressivt inflytande av färgen själv.

Nu till salu finns en ny typ av färgämnen, där i stället för ammoniak används speciella färgämnen, vars effekt på hud och hårstruktur är nästan omärkbar. De verkar på ytan av håret, inte tränger in i sin struktur. Vid färgning med dessa mjuka hårfärger är deras skalor praktiskt taget inte skadade, en liten fluffighet, som uppstår efter tvättning av huvudet, elimineras med konventionella vårdprodukter för lock.

När man väljer ett ammoniakfritt ämne är det nödvändigt att undersöka förpackningen, om man använder ett naturligt färgämne istället för ammoniak, då är färgen verkligen säker, och vid användning av aminer och natriumbensoat är det värt att tvivla på färgens skonsamma egenskaper. De senare komponenterna är lika skadliga som ammoniak.

I följande video kan du bekanta dig med ett dussin av de bästa hårfärgerna:

Topp fem säkra målar

Denna bedömning är baserad på recensioner av färgämnen som inte är ammoniak i det gångna året. När du frågas vad hårfärg är det säkraste är det svårt att ge en bestämd fråga, det är nödvändigt att studera kosmetiska produktens palett, komposition och recensioner.

"L'Oreal" och dess produkt som heter "Casting Gloss". Det franska företaget producerar överkomlig färg med en mjuk men hållbar färgningseffekt. I sin palett har denna färg 26 nyanser. Denna bläck är baserad på kunglig gelé, tack vare vilket hår blir silkeslen och felfri när den är stilad. Alla nyanser av "Casting Gloss" finns kvar på håret under lång tid. Om bara det här verktyget används för målning, så kommer krullarna snart att se väl preparerade och återställa sin skadade struktur.

Schwarzkopf erbjuder icke-ammoniakfärg Igora Vibrance. Det hänvisar till professionella medel, följaktligen efter färgning motsvarar den erhållna tonen den önskade, även om den appliceras hemma. Bland de speciella komponenterna i denna produkt är ett extrakt erhållet från gardenia och polynesisk olja. Efter färgning kan du inte bara få en stabil och mättad nyans utan också parallellt för att återställa skadade krullningsområden, mätta dem med användbara ämnen och återställa den naturliga glansen.

"Matrix Color Sync" - utan ammoniak. Denna färg är unik eftersom parallellt med färgning är det nödvändigt att glasera håret. Om du använder det här verktyget regelbundet kan du till och med göra lockigt hår smidigt, dess komponenter tätt fastar hårvågar och ger rika nyanser av lockar. Det varar länge, det kan konkurrera med professionella ammoniakprodukter genom dess uthållighet. Matrix Color Sync återställer curls i naturliga nyanser och mår perfekt över grå hår.

ESTEL tillverkar professionell färg, bland de enskilda linjerna finns Professional ESSEX, ett färgämne utan ammoniak, presenterat i 76 nyanser. Innan du använder det hemma bör du rådfråga en specialist om procentandelen oxidant. Färgen innehåller en modern molekylär utveckling som heter "KE", vilket ger djup färgning av grått hår. Åtgärden av de återstående komponenterna: keratiner, guarana frön och grönt te syftar till att återfuka och återställa varje hår.

Londa producerar mer än en rad högkvalitativa färger. Hennes professionella Londacolor-serie har 96 nyanser, men det här är ett otvivelaktigt antal av dem, eftersom företaget ständigt expanderar paletten av färger, varav de flesta är kalla nyanser. Detta färgämne är mildt, men med det kan du avsevärt ändra hårets färg. Ämnen i dess komposition omsluter varje sträng med en osynlig film, närnar den, behåller fukt.

Bland dessa ofarliga hårfärger kan du välja ett lämpligt alternativ för dig själv, och efter att ha använt det, få en ny färg på lockar och återställ dem efter otaliga färgämnen med aggressiva medel.

recensioner

Periodiskt har jag problem med håravfall, igen efter att mitt hår började tunna på märkbart sätt vände jag mig till en tricholog. Han föreslog att försöka stoppa förlusten av lockar, regelbundet applicera färglös henna. Det ska spädas med vatten och appliceras sedan på huvudet, som vanligt målarfärg, bara det målar inte dem men stärker dem. Fallouten stannade efter andra gången, men jag såg hårets omvandling två månader efter den första användningen av henna.

Min vän övertygade mig att byta till icke-ammoniakfärg, som vi beställde via Internet till konkreta rabatter. Vi valde det på växtbaserade sätt, vissa vänner försökte avskräcka oss, säger de, en okänd tillverkare och det är inte klart vilken färg det kommer att visa sig ut, men vi bestämde oss. Jag har mycket grå hår och jag har redan målat på den vanliga svarta färgen i tre år, så jag oroade mig inte om skuggan, flickvännen var alltid målade med choklad och i paletten som presenterades på platsen kunde han inte hittas, vilket ledde till att hon tog färgen Brown. Efter den första färgen har ingenting förändrats väsentligt, även med en vän. Men efter den andra färgningen hade jag en blåvatten som anges på förpackningen och min vän från "choklad" blev till ett naturligt brunt hår som hon var glad över.

Svetlana, 31 år gammal:

I flera år har jag målat "Casting Gloss" från "L'Oreal". För mig är detta det bästa alternativet. Detta krämiga verktyg är enkelt blandat, applicerat på krullarna, sprider sig inte, om det är någonstans på huden, tvättas det väl med rent vatten. Jag har inget grått hår, jag kan inte säga något om det här, men det varar länge på mitt hår. Jag målar ungefär en gång i månaden.

Det har länge letat efter en mild färg, med vilken du kan experimentera med hår utan att skada dem. Jag studerar i teatern, och försöker ofta på olika roller, jag vägrar peruker, eftersom jag har blonda krullar och lätt kan ommålas (naturligtvis färgar jag inte på en brunhårig brunett) för att göra olika nyanser. Innan man undersökte färgen använde Londacolor olika toniker och kritor, färgade enskilda strängar, men efter frekvent användning av dessa produkter började håret se ut som en tvättduk. Nu går jag med en lila nyans på mitt huvud, färgat av mig själv "Londa", mitt hår ser fantastiskt ut, efter det blev det glänsande och mjukt.

Katerina, 50 år gammal:

Jag har använt basmu för att måla grå under lång tid, jag föreställer mig inte varför man spenderar pengar på dyr färg om den här naturliga produkten ser bra ut på håret och varar länge. Nu tänder jag bara rötterna, när jag väl har uppnått en rik svart färg och nu oroar jag mig inte ens om skuggan längs hela längden av strängarna, den tvättas inte av.

Se även: Tio tips om hur man skapar den perfekta hårfärgen hemma (video)

5 bästa mjuka hårfärger

Egenskaper i rankningen

Kvinnor gillar att ändra sin bild ofta. Det enklaste sättet att skapa en uppdaterad bild är att ändra hårfärg. För att göra detta finns det många kosmetika. Den vanligaste är vanlig färg. Om det tidigare inkluderades skadliga ämnen, efter det att håret har försämrats, föll ut, irritation och allergier uppstod, har experter idag hittat en lösning på dessa problem.

Förberedelserna på den moderna marknaden kan inte bara effektivt färga, men också återställa och stärka lockar. Sådana färger kallas sparsam. Olika varumärken erbjuder ett brett sortiment av dessa verktyg, vilket ofta förknippar obefintliga fördelar för dem. För att inte misstas med inköp, föreslår vi att du uppmärksammar följande kriterier:

 1. Naturliga ingredienser dominerar i sammansättningen av det sparsamma läkemedlet, och mängden ammoniak reduceras till ett minimum.
 2. Vänta inte på hög motstånd. På grund av bristen på kemikalier, varar färgen högst 2 månader.
 3. Det är nödvändigt att veta att ljusstarkt mörkt hår med hjälp av mild färgning är möjlig endast med 2-3 toner.
 4. Dessutom bör färgen berikas med vitaminkomplex. Detta är speciellt viktigt för ägare av smala split ends. Användbara ingredienser kan bibehålla eller återställa friskt hår.

Det är bättre att välja professionella verktyg. De har utmärkta kvalitetsegenskaper och har mycket positiv feedback från köpare och ledande stylister. Nedan är en rangordning av de bästa mjuka hårfärgerna enligt experter och konsumenter själva.

TOP - 5 bästa mjuka hårfärger

5 Syoss Oleo Intense

En av de mest populära och populära färgerna utan ammoniak. Den främsta fördelen är närvaron i strukturen av naturolja aloe vera, vetexproteiner och vitaminer från grupp B. Tack vare de omsorgsfria komponenterna, tränger verktyget djupt in i håret och ökar färgen. Det närmar och reparerar skadade lockar.

Gamma innehåller 12 nyanser. Rekommenderas mer för naturliga strängar. De som redan har försökt Syoss-egenskaperna på sig var nöjda. Naturligtvis är resultatet inte stabilt nog, men det gäller alla milda färger. I recensionerna pekar kunderna på de viktigaste fördelarna: skydd mot skador, rik färg, harmlöshet, helande effekt.

4 L'Oreal Creme Gloss

En av de bästa säkra färgerna. Den viktigaste vårdande ingrediensen är royal gelé. Främjar näring och hydratisering av lockar under färgning. Regenererar och ger silkiness. Förstärkningen av strukturen sker inte bara utanför, men också inom varje hår. Ger enhetlig färg, orsakar inte allergiska reaktioner. Fungerar bra som en förstärkare av naturlig hårfärg.

Gamma innehåller 28 toner (naturligt och exotiskt). Creme Gloss rekommenderas inte för grå trådar och för förtydligande. Den mjuka formeln bryr sig perfekt för lockar. Den sista touchen är restaureringen med balsam baserad på royal gelé. I recensionerna noterar kunderna den ammoniakfria kompositionen, ekonomisk konsumtion, användarvänlighet och briljanta resultat.

3 MATRIX-färgsynkronisering

Mjuk färg som är speciellt utformad för naturliga eller färgade krullar utan att bli lättare. Återställer nyans med tonkorrigering. Det komplex av ceramider som finns närvarande i kompositionen utspelar hårets porösa yta, vilket bidrar till penetrationen och manifestationen av färg. Visar inte vågar, därför är det helt ofarligt. Produkten utan ammoniak bevarar hårets naturliga hälsa.

Användare noterar att MATRIX ger ljusa, saftiga färger även på gråa trådar. Modern teknik ColorGrip hjälper till att uppnå detta. Färgen innehåller naturlig bas och färgämne, som anpassar sig till hårets naturliga pigment. Jämnt fördelade, högkvalitativa färger. Resultatet är alltid fantastiskt. Curls ser välskötta, blir mer täta och silkeslen, vilket framgår av många kundrecensioner.

2 Wella Professionals Koleston Perfect

Populär krämfärg utan ammoniak. Förtjänade erkännande av ett stort antal konsumenter. Hon föredras av ledande stylister och kvinnor. En stabil intensiv färg och glansig glans uppnås tack vare Triluxiv nanoteknik och en jämn, likformig struktur tack vare lipider. Både naturliga och exklusiva toner är efterfrågan.

Ett av de få sparsamma metoderna Wella Professionals har utmärkt hållbarhet. Detta är en stor fördel. Andra fördelar är garanterad färgning, intensiv färg, naturlig glans, utmärkt omsorg, högkvalitativa komponenter i kompositionen. Koleston Perfekt godkänd av Institute of Trichology och 5 gånger i rad vann SalonStar-priset i kategorin "Bästa färg".

1 Schwarzkopf Professional Igora Vibrance

Recognized som en av de bästa mjuka färgerna. Lätt att använda, har en mjuk gräddig konsistens som är lätt att applicera och tvätta av. Ger djup jämn färg. Den särdrag ligger i tillämpningen av pigmentering av nanoteknik i flera lager. Färgläggning är metoden att införa. På grund av detta uppnås en intensiv ljus nyans utan att rötterna har någon effekt.

Behandlar en rad professionella förberedelser. Det är dock ofta köpt för hemmabruk. Innehåller ett stort antal användbara ingredienser. Bland dem: extrakter av Gardenia, Lychee, vitt te och polynesisk olja. På grund av dem blir hårets struktur jämn och förstärkt. Trots att produkten är mild, mår den perfekt över grå hår. Den har en trevlig arom och en mångsidig palett.

Välja det mest skonsamma hårfärgen

Förändringar i kvinnans bild är inte bara en annan flyktig önskan, när du gör något nytt i ditt utseende börjar en kvinna att känna sig annorlunda. Detta steg hjälper till att få självförtroende och dess attraktivitet, och därför är alla mycket seriösa om färgning av hår. Sådana förändringar är glädjande för ögat, men är de säkra för hårets hälsa? Det är ingen hemlighet för alla som färgämnen har bland ingredienserna aggressiva kemiska föreningar som kan destruktivt påverka hårets struktur. För att ge kvinnor större frihet att förbättra sin bild har kosmetiska företag utvecklat en serie ammoniakfria, mjuka färger, vars användning är säkrare.

Varför färger utan ammoniak är mest godartade?

För att håret ska färgas i en viss färg är det nödvändigt att det sväller och vågorna öppnas. I konventionella färgämnesformuleringar var ammoniumhydroxid eller helt enkelt ammoniak ansvarig för detta. Men denna komponent är ganska aggressiv och leder till uttorkningen av håret, ökar dess ömhet och kan provocera ett tvärsnitt av tipsen i framtiden.

De så kallade ammoniakfria färgerna har i sin sammansättning mer godartade derivatkomponenter som har en liknande effekt men mindre uttalad skada. Varken stark irritation i huden, eller någon speciell lukt sådana komponenter provocerar inte. Den vanligaste typen av sådan ingrediens är etanolamin, syntetiserad från ammoniak. På grund av att molekylerna är mycket större är det mycket svårare för dem att tränga igenom huden, och därför orsakar färger med etonalamin sällan allergiska reaktioner.

I dag tillverkas en serie separat för enkel toning av håret och för dess ljusning, vilket leder till att håret lider flera gånger mindre än vid användning av klassiska formuleringar. Men det är viktigt att förstå att trots att håret känns bättre efter färgning med mjuka formuleringar är deras vågor fortfarande öppna och kan inte stängas naturligt. Därför bör du ta hand om hela hårvikt så väl och noggrant som efter aggressiv färgning.

Hur man väljer en ofarlig hårfärgsmassa

Vanligtvis är färgen mild, tillverkaren säger omedelbart på förpackningen. Du kan ge företräde till ett välkänt varumärke eller lita på flickvänner och frisörer. I vilket fall valet av färger är önskvärt att följa de allmänna reglerna:

 1. Tänk på ditt hårs tillstånd och förekomsten av grått hår i dem, välj specialiserade färgämnen enligt dessa parametrar.
 2. Välj inte den motsatta tonen. Till exempel bör ägare av en kall hårskugga inte köpa guldfärgämnen, annars kan du i hemmet använda ett obehagligt grönt resultat.
 3. Om det finns tvivel om valet, är det bättre att föredra nyanser som inte är så annorlunda än din hårfärg - i så fall blir det lättare att returnera allt än om förändringarna är drastiska.
 4. Om du har grått hår, kom ihåg att nyanser med röd färg kommer att se mycket ljusare ut än vad som anges på förpackningen.

Vilken färg är säker för gravida kvinnor

Hårfärgning under graviditeten är en kontroversiell fråga, många är starkt emot en sådan procedur, och vissa ser inte något fel på det. För att skönhetsguide inte skadar mor och barns hälsa är det viktigt att strikt följa dessa regler:

 • Det är bättre att helt enkelt skugga håret om det behövs, radikala färgförändringar bör undvikas.
 • endast ett icke-ammoniakfärg krävs
 • Under inga omständigheter kan det målas i första trimestern.
 • rummet ska vara väl ventilerat, och proceduren i sig ska inte vara längre än 20 minuter.

Vad som helst kan man säga att hårfärg är en kemisk sammansättning och kan inte kallas användbar. Därför är det värt att tillgripa att färga under födseln endast som en sista utväg.

Titlar och granskning av mjuka hårfärger

Sparsamma formuleringar för färgning av hår vann kvinnors hjärtan, och därför är många kosmetiska företag engagerade i sin produktion. Sådana produkter finns i linjerna från Vella, Estelle, L'Oreal etc. Betyget av de mest populära kompositionerna idag hjälper till att välja rätt säker färg.

L'Oreal Casting Cream Gloss (L'Oreal)

Produkten från L'Oreal anses vara en av de mest populära och eftertraktade ammoniakfria formuleringarna. Under färgningsproceduren blir hårbotten inte torr, det finns ingen irritation, och håren ser sig väl preparerade och jämnt färgade som ett resultat. På paletten finns nästan tre dussin färger för de mest olika smakerna. Ansökan är möjlig hemma - kompositionen överförs till huvudet med ett speciellt rör, blandningen flödar inte och tvättas lätt efter proceduren. Ett stort plus är att denna färg målar över grå hår och håller på håret upp till 30 användningar av schampo.

Estel Sense De Luxe (Estelle)

Estel är ett varumärke av professionell kosmetika, som Matrix, och därför används den ofta i skönhetssalonger. Paletten av nyanser är verkligen fantastisk - om hundra olika toner. Kompositionen innehåller näringsämnen och vitaminer, ammoniak är frånvarande vilket minimerar skador på hårets struktur under förfarandet. Tillverkaren rekommenderar att du använder ett speciellt färgstabiliserande schampo och liknande balsam efter färgning. Om dessa villkor är uppfyllda, kvarstår färgen under en oerhört lång tid.

Garnier Color naturals (Garnier) för lättare hår

Det farligaste förfarandet för hår har alltid ansetts vara deras blekning, eftersom detta kräver mycket aktiva föreningar. Ljussfärg utan ammoniak från Garnier är en motsättning till en etablerad åsikt. Kompositionen innehåller användbara naturliga oljor - avokado, shea och oliver, som tar hand om håret under proceduren och förhindrar överdriven torkning. En rik palett gör det enkelt att välja önskad färg. Kompositionen kan användas utan några hemma svårigheter, färgen är lätt förberedd och fördelad genom håret. Lukten är specifik, kemisk, men inte aggressiv.

Professionell krämfärg för blondiner Kapous

En serie ammoniumfria färger är representerad av nästan sju dussin nyanser, vilket gör att du kan välja färgen på även den mest krävande unga damen. Som en del av ingen ammoniak, cancerframkallande ämnen och eventuella giftiga ämnen, och funktionen av ett alkaliskt medel i kompositionen av växtaminosyror. Även med regelbunden och långvarig färganvändning är håret behagligt att ta hand om och friska. Denna färg klarar sig bra med målarfärgen av grått hår och ger en rik likformig färg. Gynnsam effekt på hårets tillstånd har de eteriska oljorna och växtextrakten.

Syoss Oleo Intense (Cieces)

Den speciella formeln för denna färg gör det möjligt att uppnå den mest intensiva och hållbara hårfärgningen med att ge dem maximal glans. Krämerolja appliceras lätt på håret, läcker inte när det härdas. Oljekomponenten fungerar som färgförstärkare, aktiverar färgämnet och spelar också en stor roll för att ge hår mjukhet och ömhet. Tillverkaren garanterar det perfekta utseendet på håret i upp till 6 veckor. Jämfört med Ciez vanliga färger är kompositionen utan ammoniak den mest bekväma och säkra för hårbotten.

Matrix Dream Age Socolor Skönhet för grått hår

Den amerikanska tillverkaren erbjuder en speciell färgämne speciellt för grått hår. Minimihalten i ammoniak gör den mindre aggressiv, och färgpigmentens mättnad gör det möjligt att uppnå en jämn och vacker nyans på de gråa håren (förutsatt att det grå håret inte innehåller mer än hälften av den totala massan). Vid köp av färg behöver du dessutom köpa en oxidator, eftersom det här är en professionell komposition och dessa komponenter säljs separat. Kompositionen är lätt att applicera och lätt fördelas genom håret, så att du får den mest kompletta täckningen av hela hårmassan.

recensioner

Inna: Min favoritfärg är Igor från Schwarzkopf. Det ger en underbar färg och håret efteråt känns bara bra - ingen torrhet eller brittleness.

Varya: Jag målade aldrig hemma och rådde inte någon. Du kan aldrig gissa hur färgen kommer att falla och hur det gör ont, bara en riktig professionell kan på ett adekvat sätt bedöma hårets tillstånd och förutse resultatet av proceduren. Endast en specialist i stolen kan få önskad färg och inte förstöra håret.

Katia: Jag experimenterar ofta med hårfärg, men utan skarpa förändringar bifogar jag helt enkelt olika nyanser. Jag gillar färgen från Garnier - det är billigt och perfekt för sådana ändamål.

Elizabeth: Min mamma målar sig alltid med ett Kapus-medel utan ammoniak. Ingen smutsig lukt, inget strå på huvudet efter användning - produkten är utmärkt, mycket hög kvalitet.

Oberoende betyg: de mest skonsamma hårfärgerna

Drömmer du att du ändrar hårfärg, men risken att förstöra krullarna stannar? Vi är glada att behaga: nu på marknaden hittar du produkter för färgning som orsakar minimal obehag för hår. Vi pratar om det säkraste.

Hårfärg Casting Creme Gloss L'Oreal Paris

Prisvärd ammoniakfärg från L'Oreal. Det är bekvämt att använda hemma: lukten är naturligtvis skarp, men inte för mycket, konsistensen är måttligt tjock och när den appliceras, dräneras inte färgen från håret. I linjen mer än 30 nyanser. Färgen tvättas av inom 1-1,5 månader.

Hårfärg Casting Creme Gloss L'Oreal Paris (330 gn.)

Hårfärg Herbal Hair Color Logona

Naturligt hårfärg baserat på naturliga ingredienser. Det innehåller inte något skadligt, tvärtom, efter applicering ser håret bättre ut. Instabil. Lämplig om du bestämmer dig för att experimentera med utseendet på semester.

Hårfärg Herbal Hair Color Logona (1 560 rub.)

Hårfärg Colorista Washout L'Oreal Paris

Det är ett färgämne för tillfällig färgning, men det håller som permanent: enligt recensioner, på något hår, vägrar hon att gå alls. Så var beredd och ta inte risker om de blå strängarna väljer att förvärva bara ett par dagar. Pigmentet är ljust, kan blockera nästan vilken färg som helst. Färglinje sommar och frivolous: från lila till turkos.

Hårfärg Colorista Washout L'Oreal Paris (425 rub.)

Color Sync Matrix hårfärg

Ammoniakfärg med en palett på 59 nyanser. Efter att ha använt produkten får håret inte bara den önskade nyansen, utan blir också tätare och jämnare. Det är bekvämt att använda hemma: Texturen är som en hårbalsam, färgen är lätt att applicera och sprider inte.

Hårfärg Färgsynkroniseringsmatris (536 rubel).

Essensity Schwarzkopf Hårfärg

Ammoniakfri färg på oljebasis. Mjukt och lätt, fungerar som en nyans. Det är lämpligt om du vill lägga ljusstyrka i ditt hår utan att gå långt ifrån den naturliga färgen, eller om du behöver jämna tonen efter lätta. På hårets struktur påverkar inte signifikant.

Essensity Schwarzkopf Hårfärg (675 gnid.)

Perfekt Mousse Schwarzkopf hårfärg

Ammoniakfria färger ger en ytbeläggning och tvättar snabbare. Om du bestämmer dig för att färga ditt hår själv väljer du bara sparsamma produkter. Alternativet med vilket även en nybörjare kommer att uppnå en jämn färg är lackmousse med perfekt ammoniak från Schwarzkopf. Ansökan är lika enkel som en hårmask, och färgen varar länge.

Hårfärg Perfekt Mousse Schwarzkopf (470 gnid.)

Tips mästare

Mjukt hårfärg: typer och funktioner. Hårfärg idag är en modetrend. En kvinna med naturlig hårfärg kan hittas mindre och mindre. De mest skonsamma hårfärgerna anses vara professionella.

Mjukt hårfärg - vilka färgämnen är de säkraste

Hårfärg idag är en modetrend. En kvinna med naturlig hårfärg kan hittas mindre och mindre. Som med friskt, elastiskt, tjockt hår. Och kärleken att ändra bilden är direkt relaterad till detta. Många målningar med verktyg av dålig kvalitet kan förstöra håret så mycket att sax blir det enda sättet att rädda sina rester. Det är därför milda hårfärger får allt mer popularitet.

Vad är skadan?

Varför är färgning så skadligt för håret? För att radikalt förändra sin färg, är det nödvändigt att tvätta det naturliga pigmentet ur håraxeln och ersätta det med en ny. Om det inte är inmatat, så är det lätt att lätta på håret. När den inte är helt avlägsnad förblir den obehagliga yellownessen, vilket så irriterar kvinnor och förhindrar frisörerna från att uppnå renhet av en ny nyans.

Det är inte lätt att göra det här. Pigmentet är under ett skyddande skikt av kåta vinklar som måste lösas och själva färgen förstörs så att det blir möjligt att tvätta det med vatten. För detta ändamål införs ammoniumnitrat, en aggressiv kemisk förening, som i allmänhet kallas ammoniak, i resistenta färger. Den har en obehaglig stark lukt, torkar håret och irriterar huden.

Ju mörkare hårfärg desto mer aktiv är den kemiska reaktionen där ammoniak är involverad. För att kunna starta det är det nödvändigt att kombinera det med ett oxidationsmedel, vilket är väteperoxid av olika koncentrationer. Ju högre det är, desto sämre är det för håret.

Det är viktigt och tiden exponering färg. Under de första 10 minuterna tränger det mesta av färgen håret in. Och det som återstår på ytan börjar förstöra det. Följaktligen desto längre färgning - desto högre grad av skada. Det är därför att överträffa det är i alla fall inte värt det.

Ammoniakfria färger: Fördelar och nackdelar

Att försöka skydda sitt hår, fler och fler kvinnor väljer ammoniakfria färger. Tyvärr är det allmänt troddat att de är helt ofarliga och kan användas även under graviditeten.

Professionella bekräftar att icke-ammoniakfärger inte verkligen förstör hårstrukturen för mycket, men skadan är fortfarande närvarande.

En helt säker färg är en där det inte finns några kemiska komponenter. Det finns sådana lösningar, men de kan inte tända håret och radikalt ändra sin färg. Med deras hjälp toning, men inte färgning utförs. Pigmentet förblir på ytan av keratinskiktet och tvättas därför snabbt ut.

I ammoniakfria färger ersätts ammoniumnitrat med mindre skadliga föreningar. Detta minskar aktiviteten av en kemisk reaktion, så mindre hår är skadat. Den mjuka hårfärgen har obestridliga fördelar jämfört med långvariga: det spjälkar inte krullarna så mycket och har ingen skarp obehaglig lukt.

Men det finns gott om minus:

 • färgen tvättas snabbt ut eftersom den inte tränger djupt in;
 • skuggan är sällan klar eftersom den är blandad med naturligt pigment;
 • ammoniakfri färg kan inte helt måla över grå hår;
 • de är inte lämpliga för komplexa färgtekniker;
 • Ej lämplig för tunt och mycket skadat hår.
 • kan inte användas under graviditet
 • De är mycket dyrare än vanliga resistenta färger.

Därför är det ibland bättre att färga en gång var 6-8 veckor med en bra hållbar färg och få det önskade resultatet än dubbelt så ofta för att skada håret utan den bazmmaic, men samtidigt uppnå aldrig önskad nyans.

Sparsamma medel

Men är det verkligen omöjligt att färga håret säkert utan att orsaka allvarliga skador på det? Lyckligtvis idag är det redan möjligt. Alla ledande tillverkare är aktivt engagerade i utvecklingen av försiktiga formuleringar. Och inte utan framgång. Många av dem har redan hela linjer av mjuka färger som minimerar håret.

professionell

De mest skonsamma hårfärgerna anses vara professionella. De har ett mycket högt innehåll av färgat pigment, och procentandelen oxidant kan väljas, med fokus på hårets tillstånd och naturliga nyans.

Dessutom finns det i den professionella paletten alltid många färger som enkelt blandas ihop.

Här är en lista över de mest populära varumärkena bland färgämnen:

 1. "Well". Color Touch-linjen gör att du kan färga håret med hög kvalitet, bevara sin naturliga glans och elasticitet, 60-80% färg över grå hår, skilsmässa 1,5-3% med en oxidator.
 2. CHI. Ilonic-linjen är en högteknologisk professionell produkt med silkeproteiner och en speciell patenterad formel som garanterar färgens snabbhet utan att skada hårstrukturen.
 3. "Revlon". Revolnissimo-linjen har en speciell formel som gradvis släpper ut pigment, så att färgen förblir ljus under lång tid, och efter färgning blir håret glatt och glänsande.
 4. "Schwarzkopf". Line Igora - erbjuder den rikaste (ca 100 nyanser) färgpalett, vars sammansättning är berikad med biotin och kiselföreningar som återställer hårets struktur.
 5. Cutrin till. SCC-Reflection-linjen är en finländsk färg av hög kvalitet, vars omsorgs effekt är försedd med ett naturligt tranbärsekstrakt, från vilket håret blir livligt, glänsande och elastiskt.

Vissa kvinnor använder framgångsrikt professionella färger hemma. Dessutom är det lätt att köpa dem idag via Internet eller i specialaffärer.

Men det är viktigt att förstå att du inte bör experimentera med färger själv - du kan få en helt oförutsägbar nyans som kommer att tvättas i 4-6 veckor.

oprofessionellt

Hemma är det bättre att använda icke-professionella färger. Dessutom säljs de omedelbart, komplett med ett oxidationsmedel med önskad koncentration och en balsam som fixar skuggan. Meningar om kvinnor om vilken hårfärg som är mest skonsam, avvikande. Rating av medel som har skrivit de mest positiva recensionerna är följande:

 1. "L'Oreal". Casting Cream Gloss-linjen innehåller 26 vackra nyanser, så nära som möjligt till naturliga, innehåller kunglig gelé som återställer hår i färgningsprocessen.
 2. "Garnier". Color Shine Line erbjuder 16 lysande nyanser. Färgen innehåller naturliga fördelaktiga ingredienser: arganolja och tranbärsekstrakt. De ger hår jämnhet och silkiness.
 3. "Faberlic". Inte för länge sedan lanserade detta företag en rad ammoniakfria färger som berikades med växtekstrakter av lotus och aloe. Glitter och elasticitet ger håret solrosolja och gingko biloba-extrakt.
 4. "Cieza". Line Oleo Intense. Effekten av färgning är jämförbar med professionella färger - färgen hålls under lång tid, och håret förblir smidigt och elastiskt på grund av närvaron av naturliga och eteriska oljor.
 5. "Schwarzkopf". Perfekt Mousse Line är ett mycket lätt och lätt att applicera skum som enkelt kan fördelas genom håret med en vanlig kam. Det målar hår i vackra naturliga nyanser som går upp till 4-6 veckor.

Välja ett icke-ammoniak hårfärg, var noga med att vara uppmärksam på dess sammansättning och kostnad. Det bör inte vara ammoniumnitrat, och ju mer naturliga komponenter desto högre pris. Billigt betyder oftast att det är en vanlig falsk.

Gentle Brightener

Tack vare högteknologin har även relativt säkert hårljus blivit möjligt idag. Det kan inte vara helt ofarligt, men innehållet i användbara komponenter och den låga koncentrationen av oxidationsmedel gör det möjligt att minimera kompositionens destruktiva effekt.

Lättnadspasta och geler anses vara de mest skonsamma. De omsluter varje hår med en tunn film, och reaktionen sker i djupet och inte på ytan. Men det finns inga ammoniakfria klargörare!

Missfärgning av 3 eller flera toner är alltid destruktiv och håret efter det kräver en obligatorisk restaurering. Och om du fortfarande vill bli en blondin - var beredd att ge noggrann vård av ditt hår.

När du bestämmer dig för att lätta rött och svart hår, kom ihåg att de alltid ger yellowness, vilket är helt omöjligt att ta bort. Därför rekommenderas det starkt att färga sådant hår i kallt ljus nyanser. Dessutom har rödhårda kvinnor en varm färgtyp och brunetter har mörka ögon och ögonbryn som inte kommer att harmonisera med platina och grå nyanser.

Färgregler

För att den ammoniakfria färgen ska vara längre måste du använda den ordentligt. Professionella frisörer rekommenderar dig att följa dessa regler:

Det är viktigt! Vid återfärgning appliceras kompositionen först på rötterna och efter 10 minuter målar man över den återstående längden.

Att applicera bamzammiachnye färg hade mindre ofta, ungefär en gång i veckan, håret måste färgas. För att göra detta kan du använda tonade schampon eller balsam lämplig färg. Det är önskvärt att detta var ett verktyg av samma tillverkare, vilken färg du har valt.

Vård och omsorg

Hot styling och blåstorkning kommer att skada håret ännu mer, därför är det bättre att minimera termoelementet. Pigmentet förstörs av UV-ljus snabbare. Om du regelbundet applicerar en spray med solskyddsmedel, kommer en ljus nyans att vara längre.

Färgat hår behöver ytterligare näring. Men efter applicering av ammoniakfria färger är det bättre att använda professionella masker. Folk recept är baserade på naturliga oljor, som löser upp det färgade pigmentet och bidrar till snabb utlakning.

Författaren: Anna Alexandrova

Professionellt hårfärg utan ammoniak har ett antal fördelar jämfört med produkter med högt innehåll av skadliga komponenter. Du kan använda den milda färgen inte mer än 1 gång per månad. Video: Vad är det säkraste hårfärgen?

Mjukt hårfärg

En metod som hjälper till att snabbt ändra bilden, är en persons humör hårfärgning. En sådan transformation hade tidigare en stor nackdel - försämringen av trådarna och hårbotten. Moderna kosmetologer har utvecklat en mild hårfärg som kan tränga in i strukturen, ge skugga utan att orsaka allergier och skador.

Är ammoniakfri färg lämplig för hår

Professionell hårfärg utan ammoniak har flera fördelar jämfört med produkter med högt innehåll av skadliga komponenter:

 • mjuk inverkan (fungerar på ytan);
 • ingen skada på strängarnas struktur
 • kompositionen ger näring till hårbotten;
 • innehåller väteperoxid, men i små mängder;
 • återvänder till livskadade strängar.

Som med alla verktyg som skapats för vård har harmlös hårfärg mindre nackdelar:

 • lågt motstånd (skugga kan hålla upp till 1,5 månader);
 • höga kostnader för kompositionen;
 • oförmågan att måla över grått hår;
 • litet intervall vid förtydligande (1-2 toner, inte mer).

Tryggt hårfärg har en dubbel effekt: färgning, restaurering. Detta verktyg ger näring till hårbotten med nödvändiga vitaminer, aminosyror, på grund av att det innehåller naturliga växtekstrakter. Som du vet har någon naturlig komponent särskilda näringsmässiga, helande egenskaper - den används ofta i kosmetologi.

Vad ska vara en bra icke-ammoniak hårfärg

En kvalitetsprodukt är lätt att känna igen bland ett brett utbud av följande egenskaper:

 • Vid framställning av kompositionen finns ingen skarp lukt av ammoniak (dess innehåll reduceras till ett minimum);
 • aktiv ingrediens har ett naturligt ursprung
 • Förekomsten av satsnummer på förpackningen (garanterar den officiella produktionen av medel).
 • måttlig hållbarhet (resultatet varar inte längre än 1,5 månader);
 • noggrann inverkan (även efter täta användningsområden blir inte sköra);
 • Paketet innehåller balsam för färgad hårvård.

Naturliga tint hårprodukter

Från tidigt tider, när det inte fanns möjlighet att använda kemiskt hårfärg, använde man avkok, växtinfusioner (kamomill, rabarberrot, björkknoppar och andra). De naturliga färgämnena är kända Henna, Basma. De innehåller vitaminer som aktiverar hårfolliklarnas viktiga funktioner. Sådana medel lägger till sken, silkiness, betonar de naturliga skönheten i strängarna.

Den bästa sparsamma färgen

Butikerna är fyllda med olika märken av färger, bland dem: Loreal, Wella, Schwarzkopf, Garnier och andra. Deras tillverkare, försöker behålla varumärket, utvecklar nya verktygslinjer, bland annat säkra målarfärger. Så skapar Schwarzkopf sina produkter baserat på extrakt av vitt te, lökfrukt. Denna serie kan inte bara färga håret utan också mätta dem med användbara element.

Mark Garnier föreslog Color Color-linjen, som enligt deras mening kan användas för att tona strängarna och måla över gråhår. Användningen av ett sådant verktyg kan ge en rik ljus eller mörk nyans utan att skada huden. Detta görs av innehållet av tranbärsekstrakt och arganolja. Praktisk färg för grå hår utan ammoniak kommer att klara även med helt blekta lås.

Noggrann process för att byta hårfärg uppstår på grund av färgschampon och mousses. Bland de välkända ledande platserna upptagna av en serie Wella och Loreal. Deras mönster kan återuppliva strängar, göra dem silkeslösa, lätta, lägga till sken, stärka hårrotet. Det som är viktigt är att de arbetar på ytan. Durability tonfonder små.

professionell

Jag undrar vad som betyder att använda stjärnorna av bio, tv? Naturligtvis professionell. Dessa är italienska produkter med mild effekt. Dessa inkluderar följande märken: Framezi, Kemon, Bareks, Lisap Milano och andra. Denna produkt innehåller en naturlig färgkomponent, på grund av vilken huden kvarstår fuktad och resultatet av färgning är fantastiskt.

Tinting agenter

Förutom sparsamt hårfärg bör toningmedel innehålla en minsta mängd väteperoxid. Färgprocessen involverar omslutande, vilket skapar en toningfilm på ytan (reaktionen sker utan att hårstrukturen skadas). Användningen av en sådan komposition förbättrar ståndarnas tillstånd, underlättar kammarprocessen, ger en mjuk färg.

Användarvillkor

För att uppnå önskat resultat, för att inte skada, måste du följa följande rekommendationer:

 1. innan du applicerar kompositionen för att testa produktens allergenicitet (smörj handleden och vänta 15-20 minuter);
 2. Tvätta håret innan du applicerar kompositionen är inte nödvändigt.
 3. var noga med att ta bort kosmetika från hårets yta och deras rötter;
 4. Innan du använder, studera instruktionerna (oftast appliceras färgen på torra trådar);
 5. Applicera sparsam färg kan inte mer än 1 gång per månad.

Video: Vad är det säkraste hårfärgen

recensioner

Veronica, 23 år: Jag använder den mjuka färgen av Garnier-märket (blond skugga). Innan det försökte hon få den önskade färgen under en lång tid, och hennes hår blev skört, torrt. Vad ska man göra: behåll färgen eller behandla trådarna? En vän kom till undsättning som rådde om detta varumärke. Efter att ha använt det började krullarna se naturligt ut (glänsande, lydig).

Elena, 31: Jag har använt den långvariga färgen av L'Oreal Casting Cream Gloss-serien. Resultatet passar mig (färgen är mättad, blir mer lydig). Jag tycker om det faktum att under färgåterprocessen finns det inte mer ammoniaklukt och det finns en behaglig bäraroma. Det är ett stort nöje inte bara för mig, men också för mina släktingar (jag målar hemma).

Margarita, 35 år: En mild hårfärg är en riktig hitta för mig. Jag spenderar färgningsproceduren ofta, och för några månader sedan märkte jag en försämring av strängarnas tillstånd: de blev sköra och torra. När jag gick på salongen lärde jag mig om förekomsten av ett sådant verktyg (utan ammoniak). Jag var nöjd med resultatet: Efter den första applikationen kände jag hårets mjukhet.

Välj det mest skonsamma hårfärgen. Professionell krämfärg för blondiner Kapous. En serie ammoniumfria färger är representerad av nästan sju dussin nyanser, vilket gör att du kan välja färgen på även den mest krävande unga damen.

Mjukt hårfärg: En översyn av de mest ofarliga färgerna från L'Oreal, Estelle, Garnier och Ciez

Förändringar i kvinnans bild är inte bara en annan flyktig önskan, när du gör något nytt i ditt utseende börjar en kvinna att känna sig annorlunda. Detta steg hjälper till att få självförtroende och dess attraktivitet, och därför är alla mycket seriösa om färgning av hår. Sådana förändringar är glädjande för ögat, men är de säkra för hårets hälsa? Det är ingen hemlighet för alla som färgämnen har bland ingredienserna aggressiva kemiska föreningar som kan destruktivt påverka hårets struktur. För att ge kvinnor större frihet att förbättra sin bild har kosmetiska företag utvecklat en serie ammoniakfria, mjuka färger, vars användning är säkrare.

Varför färger utan ammoniak är mest godartade?

För att håret ska färgas i en viss färg är det nödvändigt att det sväller och vågorna öppnas. I konventionella färgämnesformuleringar var ammoniumhydroxid eller helt enkelt ammoniak ansvarig för detta. Men denna komponent är ganska aggressiv och leder till uttorkningen av håret, ökar dess ömhet och kan provocera ett tvärsnitt av tipsen i framtiden.

De så kallade ammoniakfria färgerna har i sin sammansättning mer godartade derivatkomponenter som har en liknande effekt men mindre uttalad skada. Varken stark irritation i huden, eller någon speciell lukt sådana komponenter provocerar inte. Den vanligaste typen av sådan ingrediens är etanolamin, syntetiserad från ammoniak. På grund av att molekylerna är mycket större är det mycket svårare för dem att tränga igenom huden, och därför orsakar färger med etonalamin sällan allergiska reaktioner.

I dag tillverkas en serie separat för enkel toning av håret och för dess ljusning, vilket leder till att håret lider flera gånger mindre än vid användning av klassiska formuleringar. Men det är viktigt att förstå att trots att håret känns bättre efter färgning med mjuka formuleringar är deras vågor fortfarande öppna och kan inte stängas naturligt. Därför bör du ta hand om hela hårvikt så väl och noggrant som efter aggressiv färgning.

Hur man väljer en ofarlig hårfärgsmassa

Vanligtvis är färgen mild, tillverkaren säger omedelbart på förpackningen. Du kan ge företräde till ett välkänt varumärke eller lita på flickvänner och frisörer. I vilket fall valet av färger är önskvärt att följa de allmänna reglerna:

 1. Tänk på ditt hårs tillstånd och förekomsten av grått hår i dem, välj specialiserade färgämnen enligt dessa parametrar.
 2. Välj inte den motsatta tonen. Till exempel bör ägare av en kall hårskugga inte köpa guldfärgämnen, annars kan du i hemmet använda ett obehagligt grönt resultat.
 3. Om det finns tvivel om valet, är det bättre att föredra nyanser som inte är så annorlunda än din hårfärg - i så fall blir det lättare att returnera allt än om förändringarna är drastiska.
 4. Om du har grått hår, kom ihåg att nyanser med röd färg kommer att se mycket ljusare ut än vad som anges på förpackningen.

Vilken färg är säker för gravida kvinnor

Hårfärgning under graviditeten är en kontroversiell fråga, många är starkt emot en sådan procedur, och vissa ser inte något fel på det. För att skönhetsguide inte skadar mor och barns hälsa är det viktigt att strikt följa dessa regler:

 • Det är bättre att helt enkelt skugga håret om det behövs, radikala färgförändringar bör undvikas.
 • endast ett icke-ammoniakfärg krävs
 • Under inga omständigheter kan det målas i första trimestern.
 • rummet ska vara väl ventilerat, och proceduren i sig ska inte vara längre än 20 minuter.

Vad som helst kan man säga att hårfärg är en kemisk sammansättning och kan inte kallas användbar. Därför är det värt att tillgripa att färga under födseln endast som en sista utväg.

Titlar och granskning av mjuka hårfärger

Sparsamma formuleringar för färgning av hår vann kvinnors hjärtan, och därför är många kosmetiska företag engagerade i sin produktion. Sådana produkter finns i linjerna från Vella, Estelle, L'Oreal etc. Betyget av de mest populära kompositionerna idag hjälper till att välja rätt säker färg.

L'Oreal Casting Cream Gloss (L'Oreal)

Produkten från L'Oreal anses vara en av de mest populära och eftertraktade ammoniakfria formuleringarna. Under färgningsproceduren blir hårbotten inte torr, det finns ingen irritation, och håren ser sig väl preparerade och jämnt färgade som ett resultat. På paletten finns nästan tre dussin färger för de mest olika smakerna. Ansökan är möjlig hemma - kompositionen överförs till huvudet med ett speciellt rör, blandningen flödar inte och tvättas lätt efter proceduren. Ett stort plus är att denna färg målar över grå hår och håller på håret upp till 30 användningar av schampo.

Estel Sense De Luxe (Estelle)

Estel är ett varumärke av professionell kosmetika, som Matrix, och därför används den ofta i skönhetssalonger. Paletten av nyanser är verkligen fantastisk - om hundra olika toner. Kompositionen innehåller näringsämnen och vitaminer, ammoniak är frånvarande vilket minimerar skador på hårets struktur under förfarandet. Tillverkaren rekommenderar att du använder ett speciellt färgstabiliserande schampo och liknande balsam efter färgning. Om dessa villkor är uppfyllda, kvarstår färgen under en oerhört lång tid.

Garnier Color naturals (Garnier) för lättare hår

Det farligaste förfarandet för hår har alltid ansetts vara deras blekning, eftersom detta kräver mycket aktiva föreningar. Ljussfärg utan ammoniak från Garnier är en motsättning till en etablerad åsikt. Kompositionen innehåller användbara naturliga oljor - avokado, shea och oliver, som tar hand om håret under proceduren och förhindrar överdriven torkning. En rik palett gör det enkelt att välja önskad färg. Kompositionen kan användas utan några hemma svårigheter, färgen är lätt förberedd och fördelad genom håret. Lukten är specifik, kemisk, men inte aggressiv.

Professionell krämfärg för blondiner Kapous

En serie ammoniumfria färger är representerad av nästan sju dussin nyanser, vilket gör att du kan välja färgen på även den mest krävande unga damen. Som en del av ingen ammoniak, cancerframkallande ämnen och eventuella giftiga ämnen, och funktionen av ett alkaliskt medel i kompositionen av växtaminosyror. Även med regelbunden och långvarig färganvändning är håret behagligt att ta hand om och friska. Denna färg klarar sig bra med målarfärgen av grått hår och ger en rik likformig färg. Gynnsam effekt på hårets tillstånd har de eteriska oljorna och växtextrakten.

Syoss Oleo Intense (Cieces)

Den speciella formeln för denna färg gör det möjligt att uppnå den mest intensiva och hållbara hårfärgningen med att ge dem maximal glans. Krämerolja appliceras lätt på håret, läcker inte när det härdas. Oljekomponenten fungerar som färgförstärkare, aktiverar färgämnet och spelar också en stor roll för att ge hår mjukhet och ömhet. Tillverkaren garanterar det perfekta utseendet på håret i upp till 6 veckor. Jämfört med Ciez vanliga färger är kompositionen utan ammoniak den mest bekväma och säkra för hårbotten.

Matrix Dream Age Socolor Skönhet för grått hår

Den amerikanska tillverkaren erbjuder en speciell färgämne speciellt för grått hår. Minimihalten i ammoniak gör den mindre aggressiv, och färgpigmentens mättnad gör det möjligt att uppnå en jämn och vacker nyans på de gråa håren (förutsatt att det grå håret inte innehåller mer än hälften av den totala massan). Vid köp av färg behöver du dessutom köpa en oxidator, eftersom det här är en professionell komposition och dessa komponenter säljs separat. Kompositionen är lätt att applicera och lätt fördelas genom håret, så att du får den mest kompletta täckningen av hela hårmassan.

recensioner

Inna: Min favoritfärg är Igor från Schwarzkopf. Det ger en underbar färg och håret efteråt känns bara bra - ingen torrhet eller brittleness.

Varya: Jag målade aldrig hemma och rådde inte någon. Du kan aldrig gissa hur färgen kommer att falla och hur det gör ont, bara en riktig professionell kan på ett adekvat sätt bedöma hårets tillstånd och förutse resultatet av proceduren. Endast en specialist i stolen kan få önskad färg och inte förstöra håret.

Katia: Jag experimenterar ofta med hårfärg, men utan skarpa förändringar bifogar jag helt enkelt olika nyanser. Jag gillar färgen från Garnier - det är billigt och perfekt för sådana ändamål.

Elizabeth: Min mamma målar sig alltid med ett Kapus-medel utan ammoniak. Ingen smutsig lukt, inget strå på huvudet efter användning - produkten är utmärkt, mycket hög kvalitet.Nästa Artikel
Hur tvättar man ricinolja från håret?