Vilken schampo hjälper till att lösa problemet med fet hår?


Moderna schampon hjälper dig att lösa problemet med fet hår genom en djup rengöring och regenererande effekt. Hur man väljer ett effektivt schampo, på vilka punkter att uppmärksamma vad som ska vara kompositionen - du kommer att lära av vår artikel.

Valet av kvalitetsschampo

De senaste åren är den främsta skönhetsutvecklingen tjock, lång och glänsande hår. Denna frisyr kommer att dekorera någon tjej, göra hennes utseende mer feminint och sexigt. Men ingen frisyr kommer att se vacker ut om håret är fet och smutsigt. Att lösa problemet med fet hår är väldigt viktigt att välja ett bra, högkvalitativt och effektivt schampo. Vår artikel hjälper dig att förstå det stora utbudet av schampon från fet hår och välja rätt verktyg för dig själv.

Och sedan, över dagen, sebum passerar från hårbotten till håret. Därför är håret ofta fettigt vid basen, medan det fortfarande är torrt vid spetsarna.

Detta är ett helt normalt och fysiologiskt fenomen. Kroppen på ett sådant naturligt sätt bryr sig om vårt hårs hälsa: krullar, täckta med den finaste fettfilmen, blir mindre mottagliga för miljöpåverkan - solstrålning, vind, skadliga mikroorganismer. Det är därför det är mycket viktigt flera gånger om dagen för att noggrant kamma håret från basen så att talg är jämnt fördelad över hela längden av håret.

På så enkelt sätt kan du undvika överdriven förorening vid hårets botten. Många tillverkare producerar speciella schampon för kategorin hår "fett vid rötterna och torka på spetsarna."

Sebaceous körtlar är aktiv i naturen och är ofta ärvda. Det förändras gradvis under livet, beroende på ålder, kost och livsstil och kroppstyp.

Det finns emellertid ofta fall där håret börjar bli fet, för snabbt utan anledning. Du kan tvätta håret ordentligt före arbete, men när din hår förlorar sin friskhet, ser den ut oljig och smutsig på kvällen. I denna situation talar vi om en sjukdom i hårbotten, det är ett onaturligt fenomen.

Orsaker till fet hår

 • Störning av kroppens hormonella bakgrund - ungdomar, graviditet och amning hos kvinnor, klimakteriet, långvarig exponering för stress.
 • Endokrina och nervsystemet sjukdomar, störningar i mag-tarmkanalen.
 • Specifika sjukdomar i hårbotten, oftast - seborrheisk dermatit.
 • Felaktig, obalanserad näring. Överdriven oljighet i hårbotten är en signal från vår kropp att den saknar vitaminer och spårämnen. Det observeras ofta hos människor som äter snabbmat, godis, bekvämlighetsmat med skadliga livsmedelstillsatser E.
 • Felaktig vård av hårbotten. En av farorna med att använda hemmet kosmetika är den motsatta effekten av att använda dem. I riskzonen - tjejer som ofta gillar att göra hemlagade hårmaskor, sköljer dem med olika växtdekok, gnider dem med oljor och blandningar.
 • Håret blir också smutsigt snabbt om du tvättar din röst med alltför varmt vatten, bär hårt hår, använd hårtork och krusningsjärn, använd regelbundet olika hårspänningsprodukter.
 • Oljigt hår kan vara ett tecken på allergi mot någon kosmetisk produkt för hår, smycken eller huvudbonadmaterial.
 • Du bär hattar av naturliga material som inte släpper igenom luften. Dessutom, om du inte bär hattar i sommarvärmen eller vinterfrost, ökar talgkörtlarna under påverkan av temperatur, fuktighet och vind.

För mycket oljigt hår åtföljs alltid av vissa olägenheter, och ibland till och med problem för sina ägare:

 • Ojämnt utseende av hår redan några timmar efter tvätt.
 • Obehaglig lukt från hår (damm och smuts "stick" till fettigt hår snabbare).
 • Håret är täckt av mjäll och faller ofta ut.
 • Det är omöjligt att göra och fixa en frisyr - håret lever bokstavligen sitt eget liv.

Om du finner ut i den här beskrivningen av dig själv - skynda dig att analysera orsakerna till detta problem. Du kan behöva besöka en specialist som behandlar hårbottenproblemet - en tricholog, en hudläkare eller till och med gå igenom en medicinsk undersökning.

Korrekt hårvård

Den viktigaste och mest effektiva metoden att hantera fet hår är rätt hand om dem, vilket är omöjligt utan ett bra schampo.

De kommer att särskiljas genom närvaron av vissa aktiva beståndsdelar och deras koncentration, samt varaktighet och appliceringsmetod.

I ett gott schampo från fettigt hår är kompositionen av särskild betydelse. Det bör innehålla sådana aktiva ingredienser som: zinkoxid, tjära, svavel, extrakt av örter, frukter och medicinalväxter, extrakt av tång och mineraler, vitaminkomplex och användbara aminosyror. Det rekommenderas att välja ett schampo utan aggressiva ämnen i kompositionen (silikon, parabener, mineraloljor).

Spara inte på priset av schampo för fet hår. Högkvalitativt schampo som har en terapeutisk effekt och innehåller en tillräcklig mängd näringsämnen, kan inte vara billigt.

För att du enkelt ska navigera i ett stort utbud av schampon för fet hår, har vi kombinerat de mest populära produkterna till ett bekvämt bord. Här hittar du användbar och kortfattad information om dessa fonders sammansättning, egenskaper och effektivitet.

8 bästa schampon för fet hår

Tvätter du ditt hår varje dag, men på kvällen blir locken fortfarande till tråkiga istappar? Kanske använder du bara fel schampo. I vårt betyg kommer vi att försöka identifiera de schampon som verkligen hjälper till med ökad fet hud i hårbotten.

De bästa tillverkarna av schampon för fet hår

Shampoos för fettigt hår finns på hyllorna mycket mindre ofta än för torra eller färgade lockar. Men det finns fortfarande ett val. Bland de shoppingmöjligheter som oftast noteras är Green Mama, Le Petit Marseillais, Natura Siberica, Fructic, Luxury Kerastase och till och med budgeten Clean Line. Vi kommer dock inte att lova dem, för deras övergripande prestanda var lägre än för professionell och farmaceutisk kosmetika.

Professionell utrustning har ett gott rykte: Londa, Loreal Professionel, Wella, Estel. De är mycket effektiva när det gäller att städa håret och ge lockar med ett vackert utseende. Men det mest attraktiva för att lösa problemet med hårfett är farmaceutiska schampon. De innehåller de mest godartade, ofta sulfatfria, ytaktiva ämnena, är inriktade på långsiktiga resultat, stör inte lipidbalansen i hårbotten, och även med långvarig användning orsakar inte torr hud (vilket är det som är mest representanter för massmarknaden synden).

Samtidigt vill vi betona att shampoos kvalitet och effektivitet bestäms inte av varumärket, utan av kompositionen. Därför är transparenta och genomskinliga produkter med en mild rengöringsmedel, växtekstrakter och minst oljor och silikoner alltid föredragna för fet hår, oavsett varumärke och pris.

Topp shampoo för fettigt hår: TOP-8

Price Expert har valt några av de bästa schamponerna för fet hår för att utvärdera deras kvalitet och effektivitet.

18 bästa schampon för fet hår 2018

Varje kvinna, utan undantag, drömmar om vackert och friskt hår. Men tyvärr kan inte alla skryta av sådan rikedom. Ofta drabbas kvinnor av fet hårbotten. Anledningen till detta kan vara många, men resultatet är en - du måste bli av med denna sjukdom. Förutom vitaminer, dieter och livsstilsförändringar använder kvinnor schampo för fet hårbotten. Inte alla produkter uppfyller tillverkarens angivna kvalitet. Det är viktigt att göra rätt val. Bestäm det bästa schamponet för fet hår hjälper vår bedömning, vilket bidrog till att göra konsumentrecensioner och expertråd.

Budget anti-fett schampo

Denna ranking presenterar fem billiga schampon som är utformade för att eliminera hårfett. Naturligtvis är de mycket sämre än professionella dyra verktyg, men har fortfarande fått mycket positiv feedback för kvaliteten som deklarerats av tillverkarna och de egenskaper som de verkligen äger.

13 bästa schampon för fet hår

Egenskaper i rankningen

Inte alla har råd med ett universellt schampo, vissa måste välja ett specialmedel för tvätt på grund av det oljiga håret. Till skillnad från torra krullar, de behöver särskild vård och ser ganska oestetisk ut om de inte tvättas. I denna situation borde du kontakta en specialist, men mest föredrar att använda schampo mot fet hår.

När du väljer de bästa sätten bör du vara uppmärksam på följande kriterier:

 1. Komposition. Det är bättre om schampoformeln innehåller tjära, svavel, alger och mineraler, liksom växtbaserade extrakt och aminosyror. Det rekommenderas att välja en produkt utan silikon och parabener.
 2. Price. Spara inte på schampo. Ett kvalitetsverktyg blir inte billigt.
 3. Typ av schampo. Det är inhemskt och medicinskt. Välj en produkt måste, baserat på ett visst fall. Det är värt att skaffa de kombinerade formuleringarna, om förutom hårets greasyhet, störs mjäll.

Dessa parametrar, såväl som kundrecensioner, tas med i beräkningen av de bästa schamponerna mot feta krökor.

Det bästa billiga schampot för fet hår

Till den hackneyed frågan om det är värt att spendera pengar på dyra schampo, säger professionella trichologer ja: värt det. Man tror att högkvalitativa råvaror används i dyra tvättmedel, och lågkvalitativa används i billiga. Detta är dock inte den viktigaste saken. Den grundläggande skillnaden mellan dyra och billiga produkter ligger i andelen komponenter som utgör shampon. Tillverkare av billiga kosmetika har inte råd med innehållet i vetenskapliga laboratorier, och proportionerna av ingredienser i sina schampon väljs ofta "av ögat". Det är därför de billigaste schamponerna för fet hår verkar aggressivt, torkar håret och hårbotten. Nu är det klart varför läkare och frisörer är kategoriskt motsatta billiga kosmetika av dunkla varumärken. Det är en helt annan sak när det gäller lågkostnadsmärken av stora tillverkningsföretag, vars namn och produkter har länge varit kända. Nedan är de bästa rengöringsmedel för fet hår, som verkligen fungerar och inte förstöra håret.

3 Natura Siberica volym och balans

Under flera år har produkterna från Natura Siberica-saken brutit försäljningsrekord. Anledningen till populariteten - i den naturliga sammansättningen. Enligt tillverkaren är denna kosmetika helt organisk, så att soppbasen av schampon inte innehåller sulfater, parabener och andra icke-naturliga ämnen. Shampoo klarar sig perfekt med de deklarerade löften, gör håret inte tyngre och utgör ingen hälsorisk med konstant användning. Den aktiva beståndsdelen i detta schampo är ett arktisk hallon-extrakt som är rik på vitamin C, vilket normaliserar balansen i hårbotten. Vi listar de andra fördelarna och nackdelarna med detta verktyg.

 • säker för långvarig användning
 • gör håret mjukt.
 • orsakar ibland allergier;
 • den dyraste bland budgeten i rankningen;
 • tvättar inte hår från första gången;
 • oekonomiskt.

2 Klar vita Abe Ultimate Control

Shampoo "Balans av fettinnehåll" bekämpar hypersekretion av fett och effektivt tar bort mjäll. Klar vita Abe Ultimate Control - Shampoo ackumulativ åtgärd: För att uppnå ett stabilt resultat måste du regelbundet använda verktyget. Enligt köpare är detta schampo det bästa bland de billiga hudvårdsprodukterna. Redan efter den första applikationen blir den återfuktad och håret fyllt med livet. Denna effekt beror på den speciella formeln för schampo som kallas Nutrium 10. Nutrium 10 är en kombination av 10 näringsämnen som närmar torr hårbotten och hår med väsentliga näringsämnen.

 • öppnar bekvämt;
 • ger hårbotten komfort
 • sparsamt konsumeras;
 • har en trevlig struktur
 • väl tvätta håret.
 • det är tungt tvättade från håret;
 • kumulativ åtgärd.

1 grön mamma

Tillverkaren lyckades skapa en effektiv formel med ett minimum av aggressiva ytaktiva ämnen (tvättformeln representeras av laurylglukosid, laurylsulfat och kocamidopropylbetain). Enligt köpare håller detta schampo håret rent i upp till 4 dagar. Samtidigt torkar det inte håret och hårbotten ut. En ytterligare fördel med produkten från Green Mama är att den helt saknar silikoner, vilket påskyndar hårföroreningsprocessen och berövar dem deras rikedom. Vi betecknar andra värdefulla egenskaper hos detta schampo.

 • innehåller naturliga ingredienser;
 • producerad i banker på 400 ml;
 • har låg kostnad;
 • rensar effektivt håret.

De bästa schamponerna för fettigt hår: pris - kvalitet

I rankningen av de bästa schamponerna för fet hår är produktkvaliteten av särskild betydelse. Faktum är att förebyggandet av snabb saltning av håret är en medicinsk uppgift, eftersom schampon inte bara ska tvätta fettet utan också normalisera arbetet i talgkörtlarna. Läkemedels- och professionella medel hanterar mest effektivt med denna uppgift. Schampon i dessa kategorier utmärks av förmågan att städa håret av mycket hög kvalitet och samtidigt ha en vårdande effekt. Farmaceutiska kosmetika innehåller vanligtvis inte aggressiva tensider, ger ett bestående resultat och orsakar inte hårdhet i hårbotten, även vid långvarig användning.

3 Kapous Professionell Behandling

Kapous Professional är ett ryskt varumärke av salongkosmetik för hår som produceras i fabriker i Västeuropa. Shampoo för fettigt hår från Kapous är ledande i vår ranking för sin grooming kvaliteter. Vitaminer A och B, liksom apelsin extrakt, som ingår i produkten, återställer den naturliga fukt, elasticitet och glans av hår. Enligt recensioner ger detta schampo oöverträffad komfort i hårbotten, eliminerar irritation och klåda. Sammansättningen av schampo innefattar också växt substanser som har astringent egenskaper och normaliserar aktiviteten hos talgkörtlarna.

 • billig;
 • det skummar mycket bra;
 • tvättar idealiskt hår;
 • har en uttalad omsorgseffekt.
 • liten burkvolym (250 ml);
 • Tiden mellan tvättning av håret ökar gradvis.

2 Vichy Dercos reglering

Vichy Dercos tillhör kategorin farmaceutisk kosmetika, så det utvecklar inte effekten omedelbart, men gradvis. Det är utformat för att justera talgkörtlarna och återställa normal balans på hudytan. Enligt recensioner, lindar Vichy Dercos effektivt irritation, ger hårvolymen och sprödhet, men effekten av användningen försvinner efter övergång till schampo för normalt hår. De aktiva beståndsdelarna i kompositionen är salicylsyra och Vichy termiskt vatten. Salicylsyra främjar snabb hårväxt, normaliserar talgkörtlarna, och termiskt vatten återfuktar huvudets hud och ger näring till sina rötter.

 • rensar håret säkert från fett
 • innehåller inte silikon och parabener;
 • ger hår en hälsosam volym;
 • påskyndar hårväxten
 • har en fin krämig konsistens.
 • effekten visas inte omedelbart.

1 L'Oreal Professionnel Pure Resource

Pure Resource - schampo från professionella serien L'Oreal. Designad för alla typer av hår, men mest lämpade för att tvätta den kombinerade typen - oljig vid rötterna och torka på spetsarna. Det hör till multifunktionella produkter, eftersom det rengör, närmar och skyddar hårbotten från effekterna av stylingprodukter och dåligt vatten, bildar en hydrolipidfilm på ytan. Vitamin E, som ingår i schampo, är en antioxidant som hjälper till att eliminera klåda och torrhet.

 • effektivt avlägsnar rester av styling kosmetika;
 • håret kammas lätt utan balsam;
 • ekonomiskt;
 • närmar sig hårbotten och hårrötterna.
 • minskar inte tiden mellan att tvätta huvudet;
 • rekommenderas inte för att tvätta mycket fet hår.

De bästa torra schamponerna för fettigt hår

Torrt schampo gör det möjligt att rengöra smutsigt hår från fett, damm och epidermala celler utan att använda vatten. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är absorberande, vilket absorberar föroreningar. Efter appliceringen av verktyget tas dess rester bort, och håret ser rent ut och upphöjt vid rötterna. Som absorberande, naturliga ingredienser (stärkelse, majsmjöl, havregryn eller rismjöl, kaolin, kakao, kerob) eller syntetisk (cyklodextrin, kiseldioxid, polysackarid) kan användas. Förutom det absorberande ämnet kan schampot innehålla vitaminer, oljor, växtextrakt, dofter och konserveringsmedel. Användningen av torra schampon som innehåller talk är inte rekommenderad av trichologer, eftersom det klor ihop porerna, vilket tvingar talgkörtlarna att fungera aktivt och producerar en större mängd talg (talg). Den presenterade torra schampoklassen innehåller de säkraste och mest effektiva lösningarna för fet hår.

4 Batiste Original

Batiste Original torr schampo i form av en aerosol är lämplig för fet hår och består av ett absorberande medel som snabbt lindrar fett från ytan av locken och avlägsnas omedelbart efter kamning. Att döma av kundernas recensioner ersätter inte den vanliga tvätten på huvudet, utan är en ganska bekväm produkt som kan förlänga hårets renhet.

Fördelarna med Batiste inkluderar volymen krullar, lätt kamning, frånvaron av en allergisk reaktion. Den är lika lämplig för både kvinnligt och manligt hår. Hans handlingar är nog för hela dagen.

3 Dove Hair Therapy

Till skillnad från tidigare produkter kan Dry Dove Shampoo köpas på vilken massmarknad som helst. Detta förklarar verktygets stora popularitet. Dove Hair Therapy använder aluminium oktenyl succinat som en absorberande. Bakom ett så komplicerat namn ligger ett modifierat stärkelse - detsamma som tillverkare ofta lägger till matprodukter och kosmetiska krämer för att ge dem en jämn textur, tjocklek och silkighet. Kosmetika med denna komponent anses vara helt säker om koncentrationen inte överstiger 30% av volymen. Förutom GM stärkelse innehåller schampot eteriska oljor, aerosolgaser, dofter och konserveringsmedel. Shampoo rengör effektivt håret från fett och damm, ger dem en basal volym och har en trevlig lukt. Produkten är jämförbar i praktiken till apotek och professionella produkter, så det förtjänar sker i vårt betyg.

 • utbredd;
 • rensar effektivt håret.
 • gör håret stift
 • märkbar på mörkt hår.

2 Kapous Professional Studio Snabba Hjälp Torka

Professionellt torrt schampo från Kapous är oumbärligt när du behöver städa suddigt hår snabbt: bara 5 minuter och en frisyr ser ut som om håret bara hade tvättats och sätts i en skönhetssalong. Effekten av renhet och volym varar dock inte länge - vid kvällen blir håret smutsigt igen. Men det här är typiskt för de flesta andra torra schampon. Fast Help Dry innehåller i sin sammansättning ett naturligt absorberande rismjöl och är ledare för vårt betyg av kostnaden bland andra torra schampon.

 • prisvärd kostnad;
 • ekonomisk konsumtion
 • överdriver inte hår
 • naturliga ingredienser i kompositionen.
 • volymen är snabbt förlorad;
 • har en skarp lukt.

1 Kloran med nässlextrakt

Klorane Dry Nettle Shampoo säljs endast i apotek. Cyklodextrin och polysackarider används här som absorbent. Enligt recensioner renar schampon mycket enkelt och effektivt hår från fett och damm. Dessutom har kloran med nässla en seboregulativ effekt, vilket ökar tiden mellan tvätt med flytande schampon.

 • täpper inte hudens porer;
 • har en trevlig arom;
 • lätt att tvätta bort.
 • berövar hår av naturlig glans
 • förbrukar sig snabbt
 • lämnar en känsla av smutsigt hår;
 • synligt efter borttagning på mörkt hår.

De bästa sulfatfria schamponerna för fet hår

Allt populärtare är sulfatfria schampon. Tillverkare använder dem för mindre råmaterialförbrukning och bättre skumning. Dessa ämnen är dock skadliga för håret och tvätta bort färgämnet med keratin. Därför bör du uppmärksamma de bästa sulfatfria medlen.

3 Planeta Organica SAVON NOIR

Shampoo för oljigt hår från företaget "Planet Organic" tvättar varsamt strängarna, vilket eliminerar den obehagliga känslan av förorening och tyngd. Den består av endast naturliga element som ger en skyddande effekt. Verktyget bidrar till att fastställa nivån av talgkörtlar. Det torkar inte och spänner inte hårbotten.

Kunderna noterar att curls alltid ser perfekt ut med detta schampo. Produkten har en antiseptisk effekt och lugnar irriterad hud. En stor fördel är frånvaron av sulfater och konserveringsmedel i dess sammansättning. Priset på verktyget är ganska överkomligt, så det är väldigt populärt bland köpare.

2 Nano Organisk

Shampoo passar bäst för dem som är trött på fettigt hår. Sulfatfri produkt säljs i ett elegant mattpaket. All nödvändig information finns på shampoo-etiketten. Det står att det innehåller extrakt av ekbark, humlehoppar, horsetail, burdock root, ricinolja, mjölksyra och vitamin A. Dessa växtämnen ger kompositionen en behaglig lukt och brunfärg.

I sina återkopplingar noterar kunderna utmärkta resultat efter huvudvärk. Håret blir glänsande och smuligt. Men utan balsam för bättre kamning kan det inte.

1 Kapous Professional Studio Professionell vårdlinje dagligen

Verktyget från den italienska tillverkaren är lämplig för alla typer av hår, inklusive oljig. Shampoo är baserat på apelsin extrakt och fruktsyror. Det ger hårfluffighet, gör dem mjukare och mer elastiska. Användbara oljor och vitaminer för att bekämpa fettproblemet och förbättra hårets utseende.

Kapous Professional är inte beroendeframkallande och lämpar sig för frekvent användning. Tack vare honom förstärks hårsäckarna, och krullarna är lätta att kamma och förbli rena under lång tid. Köparna noterar att verktyget har antiinflammatorisk effekt och har en trevlig lukt.

Shampoo för fet hår - en översyn av de 10 bästa produkterna

Oljigt hår redan nästa dag efter tvätt blir tråkigt, snabbt förlorar volymen, strängar håller sig ihop och vid rötterna, som om oljade. De ger hostessen mycket problem och behöver ett lämpligt tvättmedel. Hur man väljer det bästa shampooet för fet hår?

Kolla även vår översyn av de bästa torra hårschamponerna.

Hur man väljer schampo för fet hår

Ett stort utbud av schampon leder till ett slut och är svårt att välja än att tvätta fettigt hår. Vissa föredrar att använda professionella produktlinjer, andra köper schampo hos närmaste butik, och vissa litar bara på kosmetika från apoteket.

Vilka krav ska uppfylla god schampo för fet hår:

 1. Det är bra att rengöra och ta bort fett från håret, som bildas av talgkörtlarna.
 1. Vik inte håret, vilket ofta ser överbelastat och slätt ut.
 1. Att innehålla antibakteriella komponenter, som fet hår har en ökad tendens till mjäll.

Oljig hårmedel bör inte innehålla många näringsämnen. Annars kommer pärlorna att utsöndra ännu mer fet sekretion.

För val av tvättmedel kan du kontakta en bra frisör. En erfaren mästare på ett ögonblick kommer att bedöma hårets tillstånd, du kan behöva schampo för fet hår på rötterna och torka på spetsarna. Ett annat plus av detta samråd är möjligheten att köpa professionella verktyg som används i salonger. Men om det inte finns någon sådan möjlighet, måste du välja själv.

11 bästa schampon för fet hår

Shampoo för fet hår ska vara utan balsam. Det var, hade inte en dubbel åtgärd. Det är också tillrådligt att hitta en produkt som håller ditt hår rent i minst 2 dagar. Oljigt hår kan inte tvättas dagligen, detta irriterar hårbotten och ännu mer fett släpps.

Universella schampon för fet hår, som passar absolut alla, existerar inte. Men du kan markera de bästa verktygen som är populära hos kvinnor och har många positiva recensioner.

Uppdaterad 08.22.2017 12:03

Mulsan Kosmetisk

För den sjätte gången tar Shampoos från Mulsan Cosmetic upp de första platserna. Så, till exempel, den här gången Elegant och Shine Shampoo är den bästa lösningen för fet hår. Alla produkter i företaget har en unik kvalitativ sammansättning. Många experter märker detta varumärke som den enda som verkligen producerar naturlig och säker kosmetika.

Här hittar du inte sulfater (SLS, SLES), parabener, silikoner, GMO, färgämnen och andra kemikalier som förstör ditt hår, och i vissa fall orsakar utveckling av cancer. Bara försiktig rengöring och noggrann vård om din hälsa. På grund av den naturliga sammansättningen är produktens hållbarhet begränsad till tio månader, så företaget har bara sålt från den officiella webbutiken mulsan.ru. För alla kunder erbjuder tjänsten gratis frakt. Njut av din bekantskap med en riktigt naturlig kosmetika.

Natura Siberika

Shampoo Natura Siberika för fet hår "Volym och balans" med extrakt av arktisk hallon och cedar elfin är utformad för att återställa hudbalansen och normalisera arbetet i talgkörtlarna. Designad för både kvinnor och män. Liksom alla organiska produkter från Natura Siberika innehåller detta schampo inte parabener och sulfater.

Förutom den arktiska hallon och cedarelfinen ingår ekologisk ek, nässla, kamille och tvål extrakt i schampot. Det har en liten lukt, irriterar inte hårbotten, innehåller inte färgämnen och dofter, den är väl tvättad. Håret hålls rent under lång tid. Av minuserna - inte alla är vana vid naturliga schampon och kan bli besvikna över bristen på rikligt, artificiellt skum. Linjen kommer också med en fet hårbalsam. Kostnaden för schampo från 180 rubel per 400 ml.

Elseve

Elsev schampo för fet hår och normalt med en tendens till fett. Kan användas på håret oljigt vid rötterna och torka på spetsarna. Innehåller citrusxtrakt och vitaminer. Silikonfri, ganska tjock och genomskinlig. Har den trevliga färska doften påminner om en mojito. Det skummer väl och sprider sig genom håret. Utmärkt tvättar bort förorening, fett även från första gången. Det torkar inte huden, håret är friskt och väldigt lätt, håller inte ihop och håller volymen.

Passar även för att tvätta av tunga masker från oljor som inte alla produkter kan hantera. Du kan köpa Elsev shampoo för fet hår till ett pris på 120 rubel per flaska på 250 ml.

Shamtu

Shamtu-schampo för fet hår innehåller växtbaserade extrakt: verbena, bergamot, pomelo. Silikonfri, men det finns andra kemiska ingredienser. Sjampoen skumar väl, men tvättas också lätt bort så fort den kommer i kontakt med vatten. Efter tvättning blir håret mycket torrare och mycket lätt. Har en trevlig lukt av örter och ganska tät konsistens. Ekonomisk konsumtion.

En särskiljande egenskap hos Shamtu-shampoo är skapandet av volym, även på fet hår som är benäget för svårighetsgrad och limning.

I linjen är en lätt balsam och spray för oljigt hår "Explosiv volym om 10 sekunder", vilket också inte väger ner håret. Du kan köpa Chamtu med örttextrakt från 80 rubel per flaska på 380 ml.

Oriflame torr schampo

Torrschampo för fettigt hår från Oriflame hjälper till när som helst, speciellt när det inte finns tid eller möjlighet att tvätta håret. Det tar effektivt bort fett och greasiness, vilket ger en trevlig arom. Innehåller mentol, glycerin och vitamin E. Förutom rengöring skyddar hårkutiklet från yttre miljöpåverkan.

Det är helt osynligt och passar alla hårfärger.

Tillräcklig ekonomisk konsumtion, tillräckligt länge. Applicering: skaka ballongen, spray på håret och kammen. Du kan köpa torr shampoo Expert Balance från Oriflame från 250 rubelar per flaska på 150 ml.

Loreal Professional Clean Resource

Professionellt schampo för fet hår från företaget L'Oreal. Den speciella aqua-kristallformeln avlägsnar effektivt fett, stylingmedel, föroreningar från hårt vatten och behandlar samtidigt hårbotten med omsorg. Normaliserar talgproduktionen och gör det möjligt att tvätta håret mycket mindre ofta. Mycket skummande, ekonomisk konsumtion. Tvätter håret att pipa, gör dem luftiga, glänsande och ger en god volym.

Det kan torka ut spetsarna, så det är inte lämpligt för blandad typ och ägare av långt hår, benägna att tvärsnitt.

Tyvärr säljs det inte överallt, men du kan köpa det online. Kostnaden för professionell schampo från 530 rubel för 250 ml.

Lush Exotica

Djuprengöringsschampo för fet hår. Innehåller fruktkomponenter: ananas, kiwi, papaya, mango och citronolja. Kompositionen är inte helt naturlig, men nära den. Effektivt eliminerar oljig plaque. Har fantastiska frukt arom. Under lång tid håller vi rent och fräscha. Utmärkt skum och mycket ekonomiskt.

Shampoo kan torka längden och leda till ett tvärsnitt av spetsarna, därför är den endast lämplig för mycket oljigt hår.

Du kan köpa Lush shampoo för fet hår från 320 rubelar per flaska på 250 ml.

Grön Mamasvin och Nettle

Shampoo Green Mama Currant och nässla är utformad för att ta hand om fet hår. Innehåller växtbaserade extrakt: nässla, vinbär, johannesört, coltsfoot, cederträ samt honung. Kemiska ingredienser är närvarande. Det tvättar håret bra, håller friskhet under lång tid och samtidigt bryr sig försiktigt mot hårbotten, det överdriver inte. Lukten är väldigt lätt, subtil. Strukturen är genomsnittlig, genomskinlig schampo med en gul kant.

Du kan köpa Green Moms schampo från 200 rubel per 400 ml flaska.

Freederm tjära

Shampoo Friderm med tjära är avsedd för behandling av mjäll och rengör mycket oljigt hår. Effektivt eliminerar greasiness och tar bort överflödigt fett från första gången. Tjära har en bakteriedödande och antimikrobiell effekt. Shampooet innehåller inte konserveringsmedel och konstgjorda färger och är allergivänliga. Luktet av tjära i håret kvarstår inte.

Shampoo Friderm tjära är kompatibel med alla sätt att ta hand om fet hår.

Du kan få schampo Friderm tjära i ett apotek från 500 rubel för 150 ml.

HeadShoulders Citrus Freshness

Heden Sholders Shampoo Citrus Freshness är designad för fet hår. Kompositionen är icke-naturlig, innehåller parabener, sulfater, silikoner och olika tillsatser. Men det hindrar honom inte från att vara populär och ha många beundrade recensioner. Som med alla schampon av företaget klarar citrus också effektivt mjäll. Väl skum, rensar håret hårt och lindrar oljig glans. Genomsnittlig täthet, schampo ogenomskinlig, vit. Den har en fantastisk citrus doft, mycket ljus och uppfriskande. Linjen innehåller också citrusbalsam för fettigt hår.

Du kan köpa schampo från 200 rubel för 400 ml.

Garnier Naturvård med linden

Shampoo från Garnier med Linden är utformad för oljigt och normalt hår. Rengör håret bra, det förblir friskt och lätt i flera dagar. För att tvätta normalt hår är det bättre att inte använda det eller bara på sommaren, eftersom detta schampo kan överdriva det. Det har en bra lukt som håller på håret för en hel dag. Konsistensen är medelstora, transparenta gula schampo. Håret efter användning tippar inte, kammen lätt, har en hälsosam glans.

Du kan köpa shampoo Garnier för fet hår med linden från 70 rubel för 200 ml.

Det finns ingen klar riktlinje när man köper en produkt för att tvätta fet hår. Någon lämplig enkel burdockschampo eller tjärsåpe, och någons hår svarar positivt endast på professionella verktyg med en rik komposition. Alla rent individuella. Det är bra att butikshyllorna idag är fulla av produkter och det finns gott om att välja mellan.

Välja bästa shampoo för fet hår

Ägare av fet hårbotten måste följa vissa regler i vardagen och välja rätt kosmetika. En viktig roll spelas av vilken typ av fet hårschampo som används, vilka funktioner det utför. Om hur man ordentligt bryr sig om problem hår, och vad du behöver veta, plockar upp smink kosmetika, och kommer att diskuteras vidare.

Oljiga hårfunktioner

På huvudet hos en person finns ett speciellt fettfett (lipidfilm), utformat för att skydda epidermis från skador och strängarna - från överdriven torrhet. Det förhindrar bakteriens tillväxt och penetration av smuts och andra skadliga partiklar i hudskiktet. Vid normal funktion av talgkörtlarna (sebum) förorenar smörjmedlet inte håret under lång tid. Men när deras aktivitet blir mer aktiv blir håret snabbt oljigt och det är nödvändigt att tvätta det ofta (var 1-2 dagar).

Orsaken till ökad talgbildning kan vara:

 • genetisk predisposition;
 • hormonellt misslyckande;
 • fel kosmetika;
 • användningen av kryddig, salt och stekt mat.

Varning! Korrigera situationen och justera intensiteten av produktionen av fett kan ordentligt valda schampo.

Hur man väljer

Det är bättre att köpa smink kosmetika från en betrodd leverantör:

 • på apotek
 • i nätbutiker med relevanta certifikat
 • i poäng med offline försäljning med ett beprövat rykte.

När man väljer en produkt är det bättre att föredra schampon utan funktion 2 i 1 (schampo och balsam i en flaska). Sådana produkter tvättar inte håret ordentligt, och luftkonditioneringen "tätar" lösa strängar. Det är bättre att använda båda instrumenten separat.

Det är också värt att överväga att det finns mäns shampoo (det viktigaste kriteriet är att tvätta håret "till squeak") och kvinnor (har en sparsam effekt).

Helst bör verktyget bestå av naturliga ingredienser. Men det finns märken som innehåller kemiska ingredienser i en godtagbar och säker mängd för hälsan. Mest populära:

 • parabener - konserveringsmedel, vars tillåtna mängd är upp till 0,19%;
 • Sulfater - Svavelsalter, som bildar ett skum - det är bättre om de inte är mer än 1%.

Nästan alla tillverkare av kosmetika för hårvårdsprodukter och produkter för fet hår. I denna produkt finns aktiva komponenter som reglerar talgkörtlarna. Sebum sticker ut med mindre intensitet, det visar sig att tvätta huvudet mindre ofta. Helst om det valda verktyget löser andra relaterade uppgifter: Ta bort torra tips eller mjäll, ge volymen, stärka och så vidare.

Beroende på hårets tillstånd måste du välja typ av tvättmedel.

 • Reglerande. Påverkar aktiviteten hos talgkörtlarna. Reglerar frisättning av talg, vilket gör att håret inte är så snabbt förorenat.
 • Seboreguliruyuschy. Designad för att eliminera problemet med mjäll (oljig och torr).
 • Antidandruff. Bekämpar seborrheisk dermatit. Kompositionen innehåller terapeutiska komponenter: zink, ketokonazol, ciklopirox, selensulfid, klasazol och andra. Som ytterligare ingredienser tillsätts: tjära, salicylsyra, fytokomposition.
 • För fet och tunt hår. Rengör krullarna och ger dem extra volym.
 • För färgade strängar. Sköter om håret, fuktar och närnar det. Det är lämpligt att välja icke-sulfatprodukter med låg surhet.
 • För känslig hud. I sådana verktyg användes ett minimum av ytaktiva ämnen (ytaktiva ämnen). Som en lugnande och desinficerande ingrediens i kompositionerna läggs extrakt av naturliga växter.
 • Med mentol. Ger en kylning och uppfriskande effekt. Toner och fuktar huden. Ofta används i linjen för män.
 • Male. Bör inte innehålla silikon. Det är viktigt att medlet bildar ett skum och tvätta bort smutsbrunn. Den föredragna nivån av surhet ligger i intervallet 5,4 PH.
 • Balansering. Lämpligt alternativ för ägare av feta rötter och torra tips. Ställer balans: reglerar talgkörtlarna och fuktar den nedre delen av håret.
 • Dry. Express verktyg när du behöver snabbt ta håret i ordning. När den appliceras absorberar den fett, och sedan avlägsnas allt med en kam. Kräver inte sköljning. En produkt från kategorin "måste-ha" på resor. Förutom rengöring ger hårvolymen. Ägare av mörka strängar måste noggrant kamma ut verktyget, annars kan det finnas en vitaktig blomma.
 • Solid. Det bildar lite skum, rengör hårbotten noggrant.

Topp schampon

Sammansättningen av komponenterna och effekterna av schampon är indelade i tre typer:

professionell

De aktiva substanserna i dem finns i maxkoncentrationen. Ofta utrustad med en dispenser. Designad för användning i salonger, men kan användas i vardagen. De mest populära är följande märken.

KeraSys (Korea)

Shampoo Kerasis "Hair Energy" innehåller 99% av naturliga ingredienser. Består av vitaminer och mineraler som hjälper till att återställa och stärka lockor. Fuktar dem, fyller med energi. Utrustad med en bekväm dispenser. Även utan att använda klimatanläggningen förvirrar inte håret. Kostnaden för KeraSys är ca 200 rubel för 180 ml.

Angel (Frankrike)

Högkoncentrerat professionellt verktyg "Angel" (Angel) innehåller följande aktiva ingredienser:

 • termiskt vatten;
 • marina kollagen;
 • tang extrakt.

Flaskan är utrustad med en bekväm dispenser, shampoo konsumeras sparsamt. Kompositionen är naturlig, utan sulfater. Enligt recensionerna förbli håret efter användning av produkten ren i minst 3 dagar. Köp "Ängel" kan prissättas till 190 rubel per 100 ml.

Nexxt (Tyskland)

Nexxt shampoo lotion för fet hår med timjan extrakt och propolis är också bland professionella kosmetika.

 • extrakt av timjan, Sophora, Cinchona;
 • propolis;
 • mint;
 • citrongräs.

Försiktigt och noga påverkar håret. Det ger det glans, jämnhet. Eliminerar mjäll. Behöver inte ytterligare användning av balsam. Kostnaden för Nexxt är cirka 200 rubel för 250 ml.

L'Oreal Professionnel Pure Resource (Frankrike)

Professionellt schampo för fettigt hår L'Oreal är utformat för att ta hand om oljiga och normala lockar. Neutraliserar de skadliga effekterna av miljön, rensar håret perfekt, gör det elastiskt och fjädrande. Feedback om detta verktyg är positivt. Det kostar ca 770 rubel för 250 ml.

Estel (Ryssland)

Estel Otium Unique är utformad för oljigt hår vid rötterna och torrt på spetsarna. Reglering av talgkörtlarna sker på grund av ett speciellt patenterat komplex. Fuktar strängar, gör dem glänsande. Som ett resultat blir hårets användning tjockare. Produktpris - ca 520 rubel för 250 ml.

För mer information om schampo, läs artikeln:

Londa (Tyskland)

Cleansing shampoo londa (Londa) för oljigt hår rensar inte bara, men också toner, närmar sig, minskar inflammation.

Aktiva ingredienser:

 • vitt te extrakt;
 • jojobaolja

Kostnaden för en 250-milliliter flaska är ca 460 rubel.

Matrix (Spanien)

Matrix Biolage normaliserande schampo Matrix är lämplig för kvinnor och män. Det har reglerande, antiseptiska och toniska egenskaper. Håret torkar inte. Rengör försiktigt och försiktigt. Den aktiva beståndsdelen är citrongräs extrakt. Innehåller inte parabener. Du kan köpa till ett pris av 800 rubel för 250 ml.

PHYTODESS (Frankrike)

Naturligt schampo med ginseng rengör och läker håret. Det ger henne volym. Avlägsnar toxiner, eliminerar mjäll, reglerar sebumsekretion, förbättrar mikrocirkulationen. De viktigaste aktiva ingredienserna är:

 • ginseng och kelp extrakt;
 • vit och pepparmint eteriska oljor;
 • grön lera;
 • komplexa extrakt av veneralt hår, nässla, kvinnligt läkemedel.

Verktyget har en hög kostnad (cirka 2000 rubel för 250 ml), men helt rättfärdigar den. Recensioner av det bara positivt.

Wella SP REGULATE (Tyskland)

Wella shampoo med lera för oljigt hår torkar inte krullningar, men bygger upp att hudcellerna fungerar väl. Rengör försiktigt och uppdaterar. Sammansättningen innehåller grön och vit lera. Verktyget är bland favoriterna bland älskare av kvalitetskosmetik. 250 ml av medel kommer att kosta cirka 500 rubel.

Kapous (Italien, Ryssland)

Kapousschampo för fet hår fuktar och reglerar talgkörtlarna. Driftskomponenter:

Om Kapus lotion appliceras, kommer effekten att bli mer märkbar. Du kan hämta ett rengöringsschampo för fettigt hår från detta märke från behandlingsserien för 380 rubel (250 ml).

terapeutisk

Säljs på apotek. Det är nödvändigt att använda enligt anvisningarna. Vanligtvis appliceras två gånger i veckan.

Följande produkter är efterfrågade.

Dr.Muller Pantenols (Tjeckien)

Panthenol Shampoo används för överdriven fetthet i huvudet och klåda. Det ger curls glans och silkiness. Stärker dem och förhindrar att falla ut. Skyddar mot yttre skador. Den har mycket positiv feedback. Huvudkomponenten - D-panthenol 2% (vitamin B), som tränger igenom hela håret (från rot till spets). Du kan köpa till ett pris av 850 rubel för 250 ml.

Vichy (Frankrike)

Vichy dercos regulatory löser flera problem:

 • eliminerar överdriven fettproduktion
 • lugnar, läker epidermis.
 • salicylsyra;
 • Vichy SPA (termiskt vatten);
 • ANTI-SEBUM-komplexet.

Det finns inga parabener och silikoner i produkten. Kostnaden är cirka 1000 rubel för 200 ml.

Antsedin (Ukraina)

Mentholschampo för feta krusar "Antisedin" är utformad för personer i åldern. Det lugnar talgkörtlarna och avbryter sin aktivitet. Det hjälper till att bevara färg och saktar ut gråhårets utseende. Förbättrar mikrocirkulationen i huden.

 • murgröna extrakt;
 • arnica;
 • vattenkrasse;
 • vitlök;
 • vit nässla;
 • kardborre;
 • kamomill;
 • tall;
 • rosmarin;
 • glycerol;
 • silke- och keratinhydrolysat;
 • D-pantenol;
 • Silsoft Q;
 • mentol.

Köp antisedin möjligt för 180 rubel (150 ml).

kardborre

Det är klassificerat som en burdock-baserad medicinsk shampoo. Det används för att stärka lockor, men är också lämpligt för mycket fet hår. Enligt recensioner torkar det rötterna så att du måste tvätta huvudet mindre ofta (var 2-3 dagar). Framlagt av olika tillverkare är huvudkomponenten burkolja.

Produkten från Elf-varumärket (Ukraina) är populär. När du använder den noteras en positiv effekt, men det rekommenderas inte att använda det i mer än sex månader. En 200 ml flaska kostar ca 215 rubel.

hushåll

Säljs i vanliga butiker i ett paket som är bekvämt för hemmabruk. Den mest prisvärda, men har också effekten ibland mindre än de tidigare alternativen. Populära varumärken fortsätter.

Nivea Men "Extreme Freshness" (Tyskland)

Den aktiva ingrediensen är limextrakt, vilket hjälper inte bara att eliminera fett, men också för att bekämpa mjäll. Designad för män. Mottog mycket positiv feedback till din adress, så jag var i toppen. Priset för 250 ml är ca 185 rubel.

Klar vita ABE (Ryssland)

Shampoo Clear vita ABE för feta krullar finns i två former:

 • manschampo "Kontrollfett" med teknik Nutrium 10 (ett komplex av mineraler och vitaminer), som ger näring till alla lager av epidermis, reglerar talgkörtens arbete och bekämpar mjäll.
 • Clia Vitabe för kvinnor baserade på citronsyra (tillåter inte bara att effektivt rengöra huden, men också för att eliminera mjäll).

Kostnaden för medel - ca 265 rubel för 200 ml.

Garnier Fructis (Ryssland)

Fructis "Freshness" ger en känsla av rent hår i 48 timmar. Det närmar och förstärker locken, gör dem hållbara.

 • sockerrör extrakt;
 • salicylsyra;
 • silikoner;
 • grönt te blad extrakt;
 • äpplextrakt
 • vitamin b6;
 • citronsyra;
 • citron extrakt;
 • hjälpämnen.

Det är bättre att använda tillsammans med balsam för att förhindra "fluffiness". Köp Garnier Fruktis kan vara ca 185 rubel för 250 ml.

Syoss PureCare (Tyskland)

Syoss Shampoo för fettigt hår är också konstruerat för torr / torr på spetsarna. Det rensar, närmar, fuktar. Den tvättas väl och tvättas snabbt.

Aktiva ingredienser är:

 • hydrolyserat keratin;
 • macadamiaolja;
 • pantenol.

Kostnaden för schampo - cirka 300 rubel för 500 ml.

Belita-Vitex (Vitryssland)

Belita Shampoo Super Purification är utformad för en effektiv och effektiv rengöring av hår. Det ger strängarna glans och silkiness. Huvudsakliga aktiva ingredienser:

 • citronsyra, glykolsyra och mjölksyror;
 • kashmirproteiner.

Det är bättre att använda inte mer än två gånger i veckan, alternerande med andra medel. Priset på Belita finns tillgängligt - 130 rubel för 500 ml.

TianDe (Ryssland)

Hur shampoo tvätta feta trådar utsatta för förlust, Tiande "Golden Ginger". En egenskap hos verktyget är inte bara justeringen av talgkörtlarna, utan även kampen mot mjäll, alopeci och dysplasi av hårväxt.

Består av:

 • avjoniserat vatten (perfekt renat, utan föroreningar);
 • mineralolja;
 • pantenol;
 • ingefäraxtrakt
 • silikonolja;
 • silke guar;
 • zinkpyrition.

Shampoo, vid användning, orsakar bränning. Det är bättre att applicera i kombination med balsam. Innehåller inte parabener och sulfater. Fick mycket positiv feedback, så jag var i toppen. Du kan köpa inom 600 rubel för 300 ml.

Balansering (Ecolab, Ryssland)

Ecolab Balancing Shampoo för fet hår (Ecolab) tillhör kategorin naturlig kosmetika. Rengör delikat strängarna, inte överdriver dem, ger sken och mjukhet. Den har en trevlig söt fruktig godis smak. Eliminerar klåda och mjäll.

Aktiva substanser (extrakt):

Det är värt botemedlet inom 200 rubel för 250 ml.

Yves Rocher (Frankrike)

Rengöringsschampo Eves Rocher avlägsnar effektivt fett och reglerar talgproduktionen. Huvudkomponenten är ett avkok av nässla. Natriumlaurylsulfat är frånvarande, men det finns ammoniumlauretsulfat. Utan silikon. Kostnaden är ca 380 rubel.

Elseve (Frankrike)

Ett annat botemedel baserat på lera. Elseve kostar ca 180 rubel för 250 ml. Den består av tre leror (grön, vit, blå). Shampoo "Elseve 3 Precious Clay" är konstruerad för optimal balans av epidermis, fuktighet av strängarna över hela längden, djuprengöring. Lämplig för ägare av fettkrullar med torra tips.

Oljigt hårschampo (mormor Agafis recept, Ryssland)

Verktyget, även känt som "farmor Agafia", är en naturlig kosmetika och effektivt reducerar talgkörtlarna.

 • senapsblad
 • propolis (förlänger hårets livscykel och har antibakteriella egenskaper);
 • tvålrot.

Använd bättre 1-2 gånger i veckan. Effekten visas efter 3-4 ansökningar.

Det finns också ett toning shampoo av samma märke. I kompositionen av extrakten:

Verktyget rensar, toner och förbättrar mikrocirkulationen i huden.

Det är värt en flaska på 350 ml av ca 85 rubel.

Shungit (Fratty NV, Ryssland)

Black Shungit shampoo på grund av samma namn rock. Förutom djupt rengöring och reglering av talgkörtlarna, stärker strängarna, ger dem tjocklek och glans.

 • shungite;
 • nässlextrakt
 • Rosemary och Hypericum extrakt.

Verktyget är överkomligt - cirka 120 rubel för 300 ml. Det rekommenderas att inte använda mer än en gång i veckan för att undvika att torka ut håret.

SAVON NOIR (Planeta Organica, Ryssland)

Svavelfri shampoo Savon noir är skapad på 100% afrikansk tvål och har en bekväm dispenser. Består av:

 • bomullsextrakt, aloe vera, bambu;
 • kryddnejlika olja

Det klarar sig bra med att eliminera fettinnehållet i lockar, men det finns en nackdel - det torkar dem. Det är därför rekommenderat att använda med en fuktgivande balm. Kostnad Savon noir - ca 90 rubler per 400 ml.

SVOBODA (Ryssland)

Shampoo "Freedom" gick in i toppen på grund av sina egenskaper till en budgetkostnad (95 rubel för 430 ml).

 • extrakt av citronbalsam och nässla;
 • vete proteiner.

Tack vare dessa komponenter blir krullarna starka, glänsande och elastiska. Reglerade produktionen av subkutant fett. Tillräckligt länge. Innehåller inte färgämnen och parabener. Det är bättre att använda tillsammans med balsam i samma serie.

Planeta Organica med macadamiaolja (Ryssland)

För de som föredrar att tvätta fet hår med ekologiska produkter kan du prova "Planet Organic". De aktiva ingredienserna reglerar balansen i huden, stärker och återställer strängarna.

Sammansättningen av schampo innefattar:

 • macadamiaolja;
 • ekbark extrakt;
 • enbär extrakt
 • sandelträolja;
 • hjälpämnen.

Kan överdriva krullningar. För att undvika detta är det bättre att inte applicera agenten i hela längden och var uppmärksam på rötterna. Planeta Organica kostar ca 120 rubel för 250 ml.

Planeta Organica ARCTICA "Moisturizing and Care"

Vilket schampo är bättre för oljigt hår från varumärket Planeta Organica - ARCTICA "Moisturizing and Care". Många som redan har använt verktyget på sig själv noterar att hårbotten inte blir tjock så fort. En extra bonus är att stärka hårsäckarna.

Aktiva ingredienser:

 • Tranbärsjuicextrakt;
 • cloudberry extrakt;
 • extrakt av oregano och edelweiss;
 • druvfröolja.

Liksom alla produkter från den angivna tillverkaren, innehåller inte natriumlaurylsulfat, parabener. ARCTICA "Moisturizing and Care" kostar cirka 170 rubel för 280 ml.

DNC (Lettland)

Minskar aktiviteten hos talgkörtlarna, skadar inte och torkar inte ut håret. Dnc (dns) - en idealisk schampo för tunt, oljigt och / eller färgat hår. Många recensioner visar att verktyget klarar av uppgiften. För att minska utsöndringen av sebaceous sekret (sebum), måste du använda DNS regelbundet i en månad.

 • nässlextrakt
 • kardborre;
 • lavendel;
 • rosa höfter;
 • tvålrot;
 • vinbär löv;
 • ekbark;
 • kalmus;
 • salvia;
 • lavendelolja;
 • burdock olja;
 • grapefruktolja;
 • hyaluronsyra;
 • havssalt;
 • agar-agar;
 • silkeproteiner;
 • askorbinsyra och myrsyra;
 • elastin.

Kostnad - 230 rubel för 350 ml. Spenderat sparsamt.

Dove (Polen)

Kvinnors schampo "Dove nourishing care" (Hårterapi) är lämplig för tunt hår utsatt för fett, även om produkten är för oljiga krullningar som företaget inte producerar. Det närmar, fuktar och rensar hår av vilken typ som helst. De aktiva ingredienserna är mandel- och kokosoljor. Kostnaden för en 380 ml flaska är ca 270 rubel.

För män är det rekommenderat att använda "Dove Men + Care" med mentol, vilket effektivt rengör hårbotten.

Faberlik regulatory (Ryssland)

Regulatorisk schampo för fet hår Faberlik ingår i Expert Pharma-linjen. Tack vare Defenscalp-komplexet som är en del, återställer det naturliga balansen, reglerar arbetet med talg, eliminerar klåda och mjäll. Lämplig för män och kvinnor. 150 ml flaska kostar ungefär 300 rubel. Det kan vara billigare under kampanjerna Faberlic.

Shamtu (Tyskland)

Hur man väljer ett budgetschampo för fet hår - titta på varumärket Shamtu. Det var Shamtu med örttextrakt som klassificerades av användarna som ett medel vars pris är mycket lägre i kvalitet (225 rubel för 650 ml). Med hjälp hjälper det sig att tvätta håret mindre ofta, volymen förblir även den andra dagen.

Aktiva ingredienser:

 • verbena extrakt;
 • grapefrukt;
 • bergamott;
 • fruktig.

GRÖN MAMA (Ryssland)

Shampoo Grön mamma för oljigt hår "Black currant, nettle" har flera aktiva ingredienser:

 • extrakt av nässla, johannesört, coltsfoot, cederträ, svart vinbär;
 • honung.

Lukten är neutral, obekväma lock (måste skruvas loss). Tvätta lockar väl, inte torr. Effekten varar i två dagar.

Köp en produkt med en flaska på 50 ml kan vara 50 rubel. I kosmetisk kosmetika, som är lämplig för fettkrullar, presenteras även Biobalance-schampo (för torra tips).

Apivita (Grekland)

Brandfilosofi - maximala naturliga ingredienser (från 85%). I linjen för omsorg av fettkrullar finns flera ställen:

 • schampo mot greasinesssträngar seboreguliruyuschy med propolis och vit pil
 • på grundval av mint och propolis.

I rankningen av de bästa sådana fonderna berodde på nästan 100% naturlig sammansättning, frånvaron av parabener och skadliga ämnen. Många anser att Apivita-produkterna är effektiva, men de har också en signifikant nackdel - den höga kostnaden. En flaska på 250 ml kan kosta 1000 rubel.

Natura Siberica (Ryssland)

För hår som är benägna att feta varumärke ger flera produkter:

 • shampoo-vitamin (aktiva ingredienser - cloudberry, vitamin PP, tranbär);
 • Antiseborrheic Sea Buckthorn Shampoo baserat på Altais havtorn, pepparmynta, Kurilte, Arktis hallon, hagtorn, marockansk olja;
 • schampo "Volym och balans" baserad på arktisk hallon och cedar elfin.

En särskiljande egenskap hos dessa kosmetika är frånvaron av parabener, mineraloljor, natriumlaurylsulfat. Du kan köpa Natura Siberica för cirka 200 rubel per 400 ml flaska.

Läs mer om schampon i artikeln:

Gliss Kur (SchwarzkopfHenkel Professional, Tyskland)

Ett bra schampo för fet hår behöver inte vara dyrt. Glis höns Reparation Supreme Length refererar till budgetalternativen och är utformad för att rengöra fet hud och återställa torra tips. Kompositionen innehåller:

 • pion extrakt;
 • hydrolyserat keratin;
 • aprikoskärnolja;
 • hjälpämnen.

Han klarar av uppgiften, men passar inte alla. Kostnaden är cirka 260 rubel för 250 ml.

Shauma (SchwarzkopfHenkel Professional, Tyskland)

Den aktiva ingrediensen är aloe vera, vilket gör att du kan ta bort överflödigt fett, normalisera fuktbalansen i epidermis, stärka strängarna. Som ett resultat förblir håret rent i flera dagar. Shampoo Shampoo för fettkrullar presenteras i tre former:

 • 7 örter (för fet och normal);
 • bomullsfärskhet (för extra strängar);
 • mint friskhet (manlig).

När det gäller priset är det mycket demokratiskt här - ca 100-150 rubel för 225 ml.

Pantene Pro-V Aqua Light (Frankrike)

I hjärtat av Pantin provi för benägen till feta krullar - Teknik Clean-Rinse, så att verktyget snabbt kan tvättas och inte vikta krullarna. Citronsyra rengör och desinficerar huden, har antioxidantegenskaper. Eliminerar mjäll, matthet, saktar produktion av talg. Du kan köpa den för ca 215 rubel (400 ml).

Reglering av ren linje (Kalina, Ryssland)

Effektiv schampo på passformen "Clean Line" för fet hår är billigt - ca 80 rubel för 400 ml. Medel för 80% består av växtbaserade avkok (komplex "Phytokeratin"), vilket skapar en rotvolym.

Aktiva ingredienser (extrakt):

Kan överdriva huvudets hud.

Folk recept

De som föredrar att förbereda kosmetika för sitt eget hår, kan notera följande recept.

Citronäggshampoo

Du behöver:

 • 1 äggula;
 • 40 ml citronsaft;
 • 15 ml vodka;
 • 10 ml mandelolja.

Så här lagar du och ansöker:

 1. Alla komponenter blandas väl.
 2. Applicera på vått hår, massage och skölj.

Normalisering av talgkörtlarna sker efter regelbunden användning.

Växtbaserade schampo

Nödvändiga komponenter:

 • 1 msk. l. torra örter - kamille, salvia, färg celandine, nässla;
 • 1 msk. l. torr senap;
 • 10 art. l. rågmjöl;
 • 1 msk. l. mark ingefära;
 • 2 msk. l. ekbark;
 • 200 ml vatten.

Så här lagar du och ansöker:

 1. Häll ekbark med varmt vatten och simma i ett vattenbad i en halvtimme.
 2. De återstående komponenterna blandas och slipas på en kaffekvarn. Detta är grunden för framtida schampo.
 3. Skaka barken av ekbark genom gasbindning.
 4. 3 msk. l. Grunderna blandas med avkok. Det borde få konsistensen av flytande gräddfil.
 5. Applicera från spets till rot, massera noggrant igenom strängarna.
 6. Tvätta av.

Detta verktyg kan användas som en mask. För att göra detta måste du lämna det på huvudet i 35 minuter. Tvätta sedan av det.

Lerbaserad

Du behöver:

 • 5 msk. l. svart eller blå kosmetisk lera;
 • 4-5 droppar eteriska oljor av grapefrukt och mint (kan ersättas med oljor av bergamot, tea tree, citron, rosmarin);
 • 5 msk. l. senapspulver;
 • 1 msk. l. salt och läsk.

Så här lagar du och ansöker:

 1. I ljumt vatten späd leran till en krämig massa.
 2. Blanda med läsk, senap, salt.
 3. I slutet sätt oljan och blanda väl.
 4. Applicera med massörrörelser. Skölj med vatten.

Torka schampo

För dess förberedelse kommer att behöva:

 • 15 g soda;
 • 60 g havremjöl.

preparatet:

 1. Grindflingor i en kaffekvarn.
 2. Blanda med läsk.
 3. Applicera på strängar gnidningsrörelser. Efter väl kammad ut.

Mer information om populära schampo recept för fet hår i artikeln:

Regler för ansökan

Även det bästa schampoet för fet hår kommer inte att ge önskad effekt om du inte följer följande rekommendationer:

 • Du måste tvätta håret när du förorenar, vilket inte tillåter porerna att täppa till.
 • Om shampoo är medicinsk kan den appliceras på krullarna inte mer än två gånger i veckan.
 • Efter användning av schampon måste du applicera balsam eller balsam på trådarna. Dessa verktyg hjälper till att avlägsna statisk elektricitet, underlätta kamning, förhindra sprickbildning. Verktyget är bättre att välja samma märke och samma linje som tvättmedlet.
 • Svavelfri kosmetika kan inte användas kontinuerligt. Det tvättar hårt ut smuts och kan lämna rester av stylingprodukter på strängarna. Därför måste den alterneras med sulfat shampoo.
 • Vattnet ska vara varmt (inte varmt). Hög temperatur ökar aktiviteten hos talgkörtlarna.
 • Det rekommenderas också att tvätta håret på morgonen, när blubben inte är så aktiv.
 • Applicera ett verktyg bättre bara på rötterna, och i längd behöver du bara tvätta av skummet. Detta kommer att bidra till att undvika torra ändar.

När det gäller tillämpningsförloppet är det annorlunda för varje produkt. Hushållskosmetik kan användas under lång tid (det är önskvärt att byta varumärken). Medicinskt - med de raster som anges i anvisningarna.

Så här åtgärdar du resultatet

Du borde inte lita bara på schampo för fet hårbotten, det är viktigt att ändra dina vanor för att förbättra hårets tillstånd:

 • eliminera från kosten fet, kryddig, mjöl, söt (eller åtminstone begränsa konsumtionen av sådana produkter);
 • Användbar för sköljning av dekoktioner av örter: nässla, tåg, kamille, ekbark.

Omsorg för fet hår är inte lätt. Och du måste börja med rätt schampo. Ibland måste du prova olika varumärken för att hitta "dina" medel. Men om du hämtar det uppstår mirakel. De som tvättade håret varje dag kan göra det mycket mindre ofta. Det viktigaste är att ta hand om dina strängar och inte ta ögonen på problemet med talgkörtlarna. Då kommer håret att se välskötta och friska under en lång tid.Nästa Artikel
Tvätta håret med tvål