Henna och kakao för hårfärgning.


Jag hittade en information på Internet, det finns tvivel, det är därför jag är intresserad av dig. De säger att om du färgar håret med henna, lägger du till 3-4 msk. kakao skedar, hårfärg kommer att vara färgen på mahogny. Jag köper specifikt färg av denna färg i butikerna, och här är nyheterna. Är det möjligt?

Jag försökte med kakao och kaffe, tillsatt ihop och separat, den önskade nyansen erhölls, men före hårets första tvättning. Sedan försvann färgen och förblev en röd nyans. Men fördelarna med en sådan väsen är otänkbar. Nu gör jag inte ett sådant förfarande eftersom jag inte målar det gråa håret i alla fall, och rödhåran fungerar inte för mig.

Färgen på mahogny kan också erhållas med hjälp av tranbärsjuice. Henna bör spädas till konsistensen av gräddfil.

Applicera blandningen bör vara på håret i form av värme. Håll på håret en timme. Tänk på att Henna tvättas med varje tvätt.

Men det är mycket användbart för hår och hårbotten, särskilt med kakao eller tranbärsjuice.

Jag hörde om en sådan uppfinning, men jag tror att det inte är mycket effektivt. Jag försökte inte det själv, för att jag inte trodde på blandningens mirakulösa färgning med henna kakao. Du kan experimentera, men ändå blir effekten svag. Eller du behöver verkligen göra ett sådant förfarande dagligen för färgning för att uppnå önskat resultat. Detta är för problematiskt, inte värt sådant. Det är bättre att omedelbart köpa en professionell färg och göra allt på en gång!

I själva verket färgar Henna och kakao håret i en sådan nyans. Det håller dock exakt den första hårtvätten. Då försvinner färgen starkt, försvinner och endast färgen förblir efter målning av henna. Henna fläckar håret ganska stadigt, trots att den är torr, fjärde gången efter att ha tvättat håret blir färgen mer och mer tråkig. I en sådan blandning att färga är ditt hår mycket besvärligt, för att behålla en ljus nyans måste du utföra en sådan färg dagligen. Enligt min åsikt är det bättre att köpa färg av önskad färg, endast utan ammoniak. Från sådana färgämnen förstör inte håret, jag vet från mig själv. :) Och från henna och kakao kan du helt enkelt göra skarpa masker ur håret. Detta är mycket användbart.

Jag tycker att det här är sant, men inte riktigt. Så hur kan håret bli färg av mahogny, men huvudfrågan - hur länge? Jag tror inte, för att kakao lätt tvättas av med något material och jag tror att det också kommer att lämna håret. Så det här är troligen en uppfinning, inte mer, och jag tänker inte ens på att experimentera!

Kaffe, te eller kakao, vilken produkt passar bäst för hårfärgning

En kopp aromatisk te, kaffe eller kakao är en utmärkt tonic som värmer upp på en kall dag och upplyftande. Men en dag tänkte en väldigt resursfull och resursfull man att inte dricka en uppfriskande drink, men lägga den på hans hår. Sedan dess har kvinnor fått ett nytt naturligt verktyg för toning och läkningskurver. Hårfärg Kaffe, te eller kakao har sina egna egenskaper, som du kan lära dig om från den här artikeln.

Hur är kaffe, te, kakao

Naturliga ingredienser för att ge en nyans en mörkare, mer mättad färg är ett utmärkt alternativ till kemiska kompositioner, som, även om de gör något, skadar håret. Särskilt märkbar effekt av syntetiska färgämnen med regelbundna färguppdateringar.

Kvinnornas önskan att inte skämma bort krullarnas struktur ledde till att man letade efter sparande agenter för färgning. Te- och kaffedrycker används framgångsrikt även på skadade, försvagade, spröda, torra strängar - där det inte är önskvärt att använda till och med mycket dyra professionella färger från välrenommerade tillverkare. I själva verket har förutom toning-effekten kompositioner baserade på kaffe, te eller kakao regenererande egenskaper och framgångsrikt läker hår.

Förresten. Ofta tillsätts andra ingredienser till färglösningarna: alkohol, olika oljor, henna eller basmu. Sådana kombinationer gör att du kan få mjuka nyanser och diversifiera kaffe- och tepalett.

Fördelar och nackdelar med färgning av kaffe, te, kakao

Dessa naturliga komponenter har många fördelar:

 • färga hår i en vacker choklad, brun nyanser;
 • mörkare för ljust rött färgschema, vilket gör det lugnare, ädla;
 • bidra till tillväxten av strängar;
 • hypoallergen;
 • stärker folliklarna, förhindrar förlust
 • positiv effekt på hårstavarnas struktur. Curls blir elastiska, starka;
 • eliminera glans och istället ge håret en vacker glans
 • göra strängar lydiga, mjuka och släta. Att lägga ett sådant hårhår är ett nöje;
 • skada inte håret;
 • ha en trevlig lukt.

Te bryggning används dessutom för att eliminera mjäll, liksom en antiseptisk för olika sjukdomar i hårbotten.

Trots alla positiva egenskaper har färgdrycker flera nackdelar:

 • Kaffe och te är effektiva för toning av mörka eller röda lockar. Blondiner kan få en ojämn färg, långt ifrån choklad (de kan målas med kakao);
 • har ett milt resultat. Det kommer att vara möjligt att uppnå en märkbar förändring av skuggan först efter flera vanliga procedurer.
 • kortlivad, tvättas snabbt, om du inte periodiserar håret;
 • Gråt hår är inte målat mycket bra, särskilt när det finns många;
 • Toningprocessen med te, kaffe eller kakao varar lång tid, upp till flera timmar;
 • Under 2-3 dagar efter proceduren kan spår av färgämnet förbli på kudden.

Varning! Vissa recensioner från fotot innehåller en varning: svart te dricker ibland starkt krullar.

Vem passar den här färgen?

Te- och kaffedrycker är lämpliga för kvinnor med någon form av mörka eller röda lockar, vilket gör färgen mer mättad och ljus. Du kan också använda dessa verktyg på det blonda håret. Kakao nyanser och lätta strängar.

Masker, balm med toning effekt är mycket användbara för hår, som intensivt faller ut eller växer dåligt, snabbt blir oljig.

Den slutliga nyansen beror på varaktigheten av färgämnets exponering, liksom på hårets ursprungliga färg. I allmänhet är paletten mycket varierad, speciellt om du blandar kaffepulver eller tebro med andra naturliga ingredienser:

 1. Kaffe färg hår i choklad, guld eller kaffe brun, kastanjetoner.
 2. Te kan ge curls kastanj, choklad, rödaktigt koppar, rik guldfärg.
 3. Med hjälp av kakao kommer du att kunna få samma intervall som med kaffe, och även den ädla mahognyfärgen (om du lägger tranbärsjuice, rött vin).

Det är viktigt! Endast svart te är lämpligt för målning av strängar. Grön dryck innehåller inte de nödvändiga pigmenten, men det helar perfekt håret.

Kontra

Det finns nästan inga slutgiltiga kontraindikationer för användningen av dessa färgämnen. Men du bör inte använda produkter baserade på te, kaffe eller kakao om du nyligen har krökt eller färgat ditt hår med ammoniakföreningar - du kommer inte att kunna få en ny färg. I detta fall kan kaffemaskar appliceras på strängarna endast för behandling och återvinning.

Också, försiktigt måste du använda droger för ägare av torrt hår. På hårda krullar med en tät struktur av ett naturligt färgämne visas kanske inte.

Regler och funktioner, Application Tips

 1. För beredning av naturlig färg är lämplig endast naturlig dryck och inte lösligt pulver. Köpa spannmål, men om du inte har en kaffekvarn - ta malet kaffe.
 2. Te behövs endast stort blad. En blandning av engångspåsar kommer inte att ge effekt.
 3. Efter kaffefärgning kan en känsla av klibbighet uppträda på huvudet. För att förhindra detta, lägg till lite hårbalsam.
 4. En tjock blandning appliceras på rötterna och sprids sedan över hela längden. Vätska lösningar sköljer håret flera gånger.
 5. Kakao och kaffe används på smutsiga lockar, te - på rena. Men i alla fall måste håret vara torrt.
 6. Efter applicering av färgämnet för att förbättra effekten kan du wrap huvudet med polyeten, och värm sedan med en handduk.
 7. Vid beredning av formuleringar, överväg strängarnas längd. Som regel är recepten utformade för medelstora lockar. Om nödvändigt, minska eller öka mängden pengar, men ändra inte proportionerna.
 8. Det är nödvändigt att avlägsna rester av kaffe och kakao från håret med schampo, och te tvättas vanligtvis inte.
 9. Du kan hålla kompositionen på strängarna i flera timmar utan rädsla för att det kommer att förstöra hårkroppens struktur. Ju längre, desto mer mättad blir skuggan.
 10. När du väljer ett te för att färga ditt hår, gör ett litet prov. Lägg några löv i kallt vatten. Om hon bytte färg - framför dig dålig kvalitetsprodukt. Detta te bryggs endast i kokande vatten.

Kaffe Färg Recept

klassisk

Den klassiska blandningen för att få en vacker kaffeskugga, stärka håret, gör dem silkeslösa:

 1. Häll 50 gram bönor med 100 ml varmt vatten (inte kokande vatten, men värms till 90 °).
 2. Lämna i 15-20 minuter.
 3. Efter kylning applicera vätskan jämnt på locken.
 4. Wrap huvudet med en wrap, en handduk.
 5. Skölj håret med varmt vatten efter en halvtimme.

Med färglös henna

Färglös henna + kaffe för chokladtoner, glans och förstärkta strängar:

 1. Torka 25 gram henna med 50 ml varmt vatten.
 2. Häll 50 milliliter kaffe grunder kvar på botten av koppen efter att ha druckit drycken i blandningen.
 3. Lämna i en halvtimme.
 4. Rör om och applicera på lock.
 5. Skölj håret noga med vatten efter 40 minuter.

Med konjak

Cognac och kaffe verktyg för att bli brun med en vacker glans:

 1. Häll 30 gram malet kaffe med 50 ml varmt vatten.
 2. Blanda här i 2 blandade äggulor, 20 ml burdockolja och 30 ml brandy.
 3. Färga håret försiktigt.
 4. Tvätta håret noga med schampo efter 40 minuter.

Med rom

Rumo och kaffemask för gyllene kastanjebrun på ljusbrunt hår och generell förstärkning av lockar:

 1. Vrid 2 äggulor och 30 gram rörsocker till en jämn konsistens.
 2. Separat, förbereda en blandning av malet kaffe (100 gram), luktfri vegetabilisk olja (30 ml), rum (50 ml).
 3. Kombinera båda produkterna i samma behållare och fördela över hela längden av håret, från början av rötterna.
 4. Värm upp huvudet och vänta i 40 minuter.
 5. Tvätta av rester av masken med schampo.

Med kanel

Kaffe med kanel är inte bara läckra, men också användbart för strängar. Med hjälp av blandningen kan du få ett rikt choklad- eller guldbrunt färgschema (beroende på hårets ursprungliga färg). Att förbereda:

 1. Anslut 50 ml brandy med två kycklingäggor (kan bytas ut med 4-5 vaktel).
 2. Titta bra med en gaffel eller visp.
 3. Häll i 30 ml havtornsolja.
 4. Lägg gradvis 10 gram kanelpulver och 100 gram malet kaffe.
 5. Rör om och applicera på trådar, värm huvudet.
 6. Skölj med vatten och schampo efter en timme.

Med naturliga färgämnen

En färgblandning av kaffe med henna och basma tillsätts kommer att förbättra den naturliga mörka färgen och göra krullarna lysande:

 1. Fyll 50 gram jordade bönor med ett glas kokande vatten (0,2 liter).
 2. Wrap och lämna i en halvtimme. Drycken ska förbli varm.
 3. Därefter tillsätt 25 gram basma och henna till det, 5 gram mer - honung och 30 ml olivolja.
 4. Rör och fördela genom hår.
 5. Värm huvudet.
 6. Skölj med schampo efter en halvtimme.

Fler alternativ för färgning av en blandning av henna och basma, proportionerna av kompositionerna hittar du på vår hemsida.

Med havtorn

Kaffe- och havtornsmasken ger strängarna en ädelbrun färg, ger dem extra näring, fyll dem med glans:

 1. Anslut 50 gram malet kaffepulver till 30 ml havtornsolja.
 2. Tillsätt 5 droppar essentiell olja av nässla.
 3. Applicera på håret och värma dem.
 4. Skölj med varmt vatten efter 40-50 minuter.

Tefärgningsrecept

klassisk

preparatet:

 1. 3-4 matskedar torrt te häll 500 ml kokande vatten.
 2. Koka 15 minuter på låg värme.
 3. Täcka ordentligt, linda och lämna i en timme.
 4. Applicera på håret och håll i 20 till 60 minuter (beroende på önskad nyansmättnad). Så du kan få en vacker brun färg.

Med henna

För en kastanjfärg:

 1. Till ett glas starka teblad (2-3 matskedar av stora löv för 0,5 liter kokande vatten) tillsätt 1 matsked Henna.
 2. Sprid på håret och lämna i en halvtimme, skölj sedan.

Med valnötblad

För en rödaktig kopparfärg:

 1. Ta 2 matskedar teblad och torra valnötblad.
 2. Fyll dem med 500 ml kokande vatten.
 3. Smäll i 15 minuter.
 4. Efter kylning applicera på locken.
 5. Täck huvudet och håll i 15-40 minuter.

Med rowanbär

För att uppnå en rik kopparton, följ dessa steg:

 1. Förbered ett starkt tebröd (1 kopp).
 2. Utöka en handfull färskt rowanbär.
 3. Bland den resulterande saften med te och applicera på håret. Tiden beror på hur djup du vill få (från 15 till 40 minuter).

Varning! Denna komposition kan också färgas med lätta trådar.

Med lövskal

Den guldröda tonen kan erhållas enligt följande:

 1. Samla skalen från 5-6 medellånga lökar och fyll den med 150 ml vitt vin.
 2. Smäll i 15 minuter.
 3. I en annan behållare häll 2 msk te med kokande vatten (150 ml).
 4. Blanda varma infusioner, sprid på strängar.
 5. Skölj huvudet i 20-40 minuter, skölj sedan med vatten.

Vilken effekt som kan förväntas från färgning av lökskal, läs på vår hemsida.

Med guldblommor

För gyllene nyanser:

 1. Blanda 1 matsked stora teblad och torkade blommor av kalendula (du kan köpa på apoteket).
 2. Häll 500 ml kokande vatten och koka inte längre än 20 minuter.
 3. Efter kylning, applicera på lock och lämna i 30-45 minuter. Håret ska vara rent, lite fuktigt.

Med konjak

För chokladfärg:

 1. Blanda teblad och brandy i lika stora proportioner.
 2. Sprid på strängar och lämna i 20-40 minuter.

Recept för brunetter

För att ge rikedom till naturlig mörk färg:

 1. Häll 100 gram torkade svart chokeberry bär med 10 ml kokande vatten.
 2. Koka 10 minuter.
 3. Låt sätta in i 15 minuter.
 4. I en annan behållare häll 1 matsked torra teblad med ett glas kokande vatten.
 5. Släck eld i 5 minuter.
 6. När vätskorna svalnar något, blanda dem.
 7. Applicera på håret och tvätta inte.

Kakao färgämne recept Recept

Med henna

Kompositionen med henna kommer att få en kastanjetone med en antydan av mahogny:

 1. Lös upp 20 gram hennapulver enligt etikettinstruktioner.
 2. Lägg till 2 matskedar av kakao.
 3. Applicera på hår, med fokus på rekommendationer från hennaförpackning.

Rådet. För att få en mörkare färg kan du lösa upp henna inte i vatten, men i bryggt kaffe. Stärka den röda färgen hjälper rött vin eller tranbärsjuice.

Med te

För en rik mörk färg och färg över grå är detta recept användbart:

 1. 4 teskedar av stora teblad, häll en fjärdedel kopp kokande vatten.
 2. Koka 40 minuter på låg värme.
 3. Filtrera, tillsätt 4 teskedar av kakaopulver.
 4. Applicera en tjock massa på våta lock, värm huvudet.
 5. Efter 60 minuter tvätta av rester av kompositionen med varmt vatten.

Med kefir

För att förbättra kastanjens färg:

 1. Blanda i ett förhållande av 1: 1 naturlig yoghurt (kefir) och kakao.
 2. Sätt här 1 tsk honung, häll sedan samma äppelcidervinäger.
 3. Applicera omedelbart på trådarna och skölj efter 10 minuter. Förvaras längre rekommenderas inte.

Du kommer att älska te eller kaffe ännu mer när du försöker dessa naturliga recept för färgning av krusar hemma. Tack vare komponenternas säkerhet kan du använda tonikbaserade produkter regelbundet, näring och vitaliserar ditt hår.

Naturligtvis kommer det inte vara möjligt att göra en kardinaländring av bilden, men det blir möjligt att ställa in huvudfärgen på strängarna utan mycket besvär, för att göra håret glänsande och vackert.

Var alltid i trend! Färska idéer och tekniker för fashionabla hårfärg:

Henna hårfärgning i nyanser av choklad

Naturliga pigment för hår: henna och basma har använts i många århundraden, vilket ger kvinnor önskad attraktionskraft och förtroende för sin skönhet.
Med ankomsten av kemiska föreningar minskade efterfrågan på dem gradvis, eftersom en sådan bred palett av möjliga nyanser inte kunde lämna likgiltiga fashionistas. Naturfärg kan också skryta med hårfärg, som i sin palett endast har 6 nyanser. Men ofta negativ påverkan på håret upphäver försök att dekorera sitt utseende.

Användningen av naturlig henna i detta har en stor fördel, eftersom en sådan effekt också ger behandling för hårets struktur. För att inte begränsa valet av paletten kan du prova naturliga recept för att använda henna för att få olika nyanser av trendig chokladfärg.
Hur man gör det med maximal nytta för ditt hår kommer berätta för vår artikel.

Användningen av henna för hår

Uttalandet att henna har en positiv effekt på hårets struktur är obestridlig, men få människor undrar exakt hur denna effekt uppstår.

Färgpigment i kompositionen tränger djupt in i kärnan och lockar inte bara locken utåt.

Det är därför det är så svårt att ta fram den karakteristiska rödaktiga egenskapen hos denna färg. Förutom djup exponering innehåller sammansättningen av iranska hennapulveret fördelaktiga substanser som har en fördelaktig effekt på hårets hälsa.

Användbara egenskaper hos henna för hår:

 • Det tonar hårbotten och hjälper till att bli av med mjäll och hudsjukdomar av olika ursprung.
 • Stärkar håret, så färglös henna är en vanlig ingrediens för hemlagade masker.
 • Stimulerar den snabba tillväxten av lockar, näring hårfollikeln och hårbotten.
 • Hjälper reparera hårskador efter kemisk färgning eller krökning.
 • Förstärker håret från insidan, vilket gör det tjockare och starkare.

Iranska henna kan användas inte bara för att läka hår. På grund av den aktiva ingrediensens unika sammansättning är den användbar för huden, så du kan hitta hemlagade recept för att föryngra ansiktet och nacken. De välkända "temporära" tatueringarna utförs också med hjälp av denna ingrediens, men i detta fall är kvaliteten och koncentrationen av pigmentet i råmaterialet av stor betydelse.

Möjligheterna för henna för färgning av hår är inte begränsade till skapandet av kopparfärgat eller ljust rött hår. Tack vare de extra ingredienserna kan du göra ett utmärkt verktyg för färgning av hår i de nu populära chokladtonerna.

Betygsätt de bästa nagellackoljorna här.

Hur man målar korrekt

Av stor betydelse är vidhäftningen till alla stadier av färgning av håret. Denna process har framgångsrikt behärskats av många kvinnor, och detta används för hemmetoder.
Det finns emellertid vissa nyanser som direkt påverkar resultatet. Iransk henna säljs som ett torrt pulver med en karakteristisk grönaktig färg och för att ge färgen en lämplig konsistens, är det nog att späda blandningen med vatten. Denna process för att skapa ett pigment slutar, men det är lika viktigt och korrekt applicera det på håret.
För detta är det nödvändigt att studera höjdpunkterna i en lyckad färgning. Tal på detta i informationen nedan.

Viktiga nyanser av självfärgning:

  • Använd alltid endast färska ingredienser, och blandningen bör inte förberedas för framtida användning. För en enda del kan du behöva från en till fyra påsar av henna, beroende på längden på locken.
  • Naturligt eller blekt blont hår är svårare att måla det i en mörk färg. När du använder henna i ren form, kommer de att få en uttalad "orange" nyans, och om du överdriver den med basma - den karakteristiska blåen.
 • Den korrekta konsistensen för henna är svår att bestämma korrekt. Vanligtvis är det en ganska tjock våt som håller sig bra på håret. Det är nödvändigt att ånga upp hennapulveret med kokande vatten och insistera sedan åtminstone 10-15 minuter. När blandningen förvärvar en träsk grön färg kan den användas säkert.
 • I stället för vatten kan du använda örtte, bryggt kaffe och starkt te. Vissa recept ger detta som en ytterligare aktiv ingrediens.
 • Exponeringstiden för sådan färg från 30 minuter till två timmar, beroende på önskat resultat. För komfort kan du använda en polyeten duschlock och handduk av tillräcklig storlek.
 • Det är nödvändigt att applicera färgen från rot till spets, först och främst bearbeta det ockipitala området.
 • Med frekvent användning kan henna torka hår, vilket är viktigt för ägare av lämplig typ av trådar att veta.
 • Efter färgning kan man inte använda shampoo och balm i tre dagar, så att pigmentet är väl "greppat".
 • Det är nödvändigt att tvätta av färgen med varmt vatten utan att använda schampo.

Den stora fördelen med naturlig henna är inte bara en terapeutisk effekt.

Prisvärd och möjligheten att använda under graviditet och amning samt bra målning av grått hår - det här är utan tvekan trumpar av detta alternativ.

Förutom traditionell henna kan du också välja sin nyansversion. Användningen av färdiga blandningar är väldigt bekväm, särskilt eftersom det brett utbudet ger dig möjlighet att välja en nyans för varje smak.

Titta på videon om nyanser av den berömda Henna

Färgpalett

Nu till salu finns inte bara traditionell förpackning med iranska henna. Tack vare modern teknik har pigmentens effekt ett brett spektrum av möjliga färger.

Om man köper en färdig blandning är det nödvändigt att beräkna resultatet, som för vanlig färg. Det bör noteras att det blir mycket svårare att tvätta av pigmentet från håret.

Vanligtvis varar en färgning ungefär tre veckor, varefter proceduren upprepas. Om du planerar en perm eller färgning med konventionella formuleringar är det nödvändigt att ta hänsyn till att minimitiden efter hennafärgningsproceduren är två månader. Det är efter en sådan period att färgerna delvis försvinner från hårfollikeln.

Försummelse av denna enkla regel kan vara dyr: resultatet av färgning blir lite förutsägbart, även den ökända grön.

Du kan köpa följande alternativ för naturlig färg:

Som framgår av den föreslagna listan är sortimentet av sådana färger ganska brett. Förutom uttryckliga toner finns tystare färger. Dessutom är färglös henna väldigt populär.

I denna blandning avlägsnas pigmentet helt och påverkar inte hårfärgen.

Detta bevarar alla de fördelaktiga egenskaperna hos den naturliga ingrediensen, som ofta används i hemmet kosmetiska och medicinska masker.

Att färga håret i din favoritskugga är inte nödvändigt för att köpa den färdiga blandningen. Använda olika proportioner av naturliga pigment och andra ingredienser kan du göra en lämplig färg hemma. Så här gör du det, proportioner och viktiga tips - senare i vår artikel.

Måler grå hår och får en rik brun färg

Chokladfärgsteknik

Moderna modekvinnor har uppskattat möjligheten att ge håret den chokladfärg som efterfrågas nu. Tack vare våra recept kan du göra denna färg själv, med bara naturliga ingredienser.

För chokladpaletten används inte bara henna i sin rena form, det är bäst att lägga till basma i vissa proportioner.

Hur man gör det korrekt beskrivs nedan.

Chokladfärgningsmöjligheter:

 • Henna och basma tar lika stora proportioner, och i stället för vattenanvändning starkt bryggt kaffe. I stället för kaffe kan du använda pre-bryggt svart te. Den resulterande färgen kan beskrivas som "mjölkchoklad" i den vanliga paletten av färger.
 • För att ge en skugga mer djup kan innehållet i basma ökas. "Bitter choklad", erhållen av sådan färgning, ser inte värre än liknande nyanser.
 • Naturlig mörk-chokladfärg erhålls om du tar tre delar av henna en till ena marken nötkött och rött vin. Det är inte önskvärt att få vinet att koka, bara värma upp det. För att inte bryta mot tekniken kan du förbryta pulvret med en liten mängd kokande vatten och därefter använda ett varmt vin.
 • Om du gör Henna med en stark lösning av valnötskal, kan du också få en utmärkt chokladfärg. På ljusare hår är det bättre att inte riskera och lägga till basma till kompositionen.


Med våra recept kan du få en ganska bred palett av möjliga omvandlingar. Beroende på din naturliga hårfärg kan du variera önskad effekt.

För mörkare toner är det nödvändigt att öka koncentrationen av basma i kompositionen. För att ytterligare förbättra håret under proceduren kan du använda ett starkt avkok av burdock, calendula eller kamille istället för vatten för att späda pulvret. Naturligt kaffe och starkt te främjar också friskt hår, och honung och kryddor kommer att stimulera hårsaxens tillväxt.

Henna och Basma färgning - Regler och nyanser från Vse Be Good

Vad mer kan du få nyanser

Förutom ovanstående chokladpalett hjälper användningen av henna att måla håret i andra färger.
Naturligtvis, med henna, är det lättast att få koppar och röda toner.

För att göra detta kan du helt enkelt använda hennapulveret som är berett enligt receptet, eller du kan använda våra recept och skuggigt skugga ditt hår.

Förutom den kosmetiska effekten bidrar den också till att stärka och läka håret.

Recept för färgning av hår med henna:

 • En ljus rödaktig tinge kommer att visa sig när du använder henna i sin rena form, men för att göra det mer uttryckligt och glänsande kan du lägga till blandningen av torrt ingefärapulver (ungefär 1 del till tre delar av henna). Insistera på blandningen ska vara högst 10 minuter, annars blir resultatet mörkare än väntat.
 • Denna krydda kan också ersättas med en speciell blandning: lika delar av gurkmeja, ingefära och kanel. För att göra färgen mer intensiv kan du hälla pulvret med starkt te.
 • Ljus kopparfärg kan erhållas genom användning av följande blandning. För detta måste 4 delar Henna tas 2 delar flytande honung och enjordklyftor. Resultatet är direkt beroende av den ursprungliga hårfärgen.
 • Naturlig kastanjfärg är också lätt att komma hemma. För detta är det nödvändigt att blanda lika proportioner av henna och basma. Om en mörkare ton behövs ökar mängden basma proportionellt.

Älskare av färgerna på kopparpaletten kommer att likna receptet, när lika proportioner basma och henna bryggs med en stark buljong av lökskal. I detta fall får håret en uttalad röd nyans.

 • Genom att tillsätta en sur ingrediens till blandningen, kan du förvänta dig en ljusare nyans. I denna kvalitet är kefir, citronsaft och avkok av avundsjuka perfekta.
 • Ett ovanligt sätt att få en rödaktig nyans för mörkt hår är att använda henna och kakaopulver i lika stora proportioner.
 • Färgen av ädelbrons erhålls om du spädar henna i ett förhållande 2: 1 med basma.
 • Svarta toner erhålls med Basmas övervägande i kompositionen. För att göra detta kan du använda ovanstående recept, men summan av Basmy fördubblades till tre gånger.


Naturligt henna är ett utmärkt alternativ till kemisk färgning. Det är billigt och skadar inte håret samtidigt som det stärker och återställer strukturen.
Den felaktiga åsikten att tack vare höna kan du bara få röda och koppartoner, kommer det att lösas helt efter att du har använt våra recept.

Vi rekommenderar att du läser: om fördelar och nackdelar med lamineringsfransar i den här artikeln, hur länge lamineras vi här.

Tack vare de extra ingredienserna och tillsatsen av ett annat pigment av vegetabiliskt ursprung - Basma, kan du uppnå en attraktiv chokladfärg och dess lika läckra variationer.
Proportioner och användbara tips om användningen av sådana blandningar finns i informationen i vår artikel.

Hur färgar du håret med henna, basma, kakao och kaffe?

Jag har hånat mitt hår i mer än 5 år och jag ångrar inte det. Förutom den vackra färgen får du friskt, starkt hår, för att basma och stärka rötterna.

Om du bara vill färga med henna, späd ut den önskade mängden henna i varmt vatten, tillsätt hårbalsam, låt svalna lite och försiktigt applicera i full längd, från rötterna. Täck huvudet med något varmt och vänta från 5 till 40 minuter, Vilken färgmättnad du vill få.

För att få en chokladskugga måste du blanda henna och basma i lika stora proportioner 1/1.

För att få nästan svart färg, måste du blanda henna och basma 1/2. Till exempel en henna-paket och två baspaket.

Om du vill måla med kaffe, blanda sedan henna med kaffe, ju mer kaffe desto rikare är skuggan.

Hur man målar med henna och basma är förmodligen redan känt för alla och många använder det. Men när det gäller att använda kakao och kaffe för hår, misstänker inte många.

Jag gillar verkligen maskerna med både kaffe och kakao. De ger skugga på håret (mitt hår är mörkt brunt, särskilt färgförändringen är inte märkbar, men du kan se hur masken fungerar på det grå håret). Ett stort plus på denna hårvård är att förbättra hårets tillstånd i allmänhet, och i synnerhet hårets ändar (de delar mindre), plus en positiv laddning från självomsorg och doften av kaffe (eller kakao), naturligtvis, om du inte gillar dessa luktar - den här masken muntra upp

Även om frågan handlade om färgning - men masken har just en sådan effekt, så ska jag beskriva exakt två masochki.

Kaffemask - Jag brygger kaffe i en pinne, lägger tre teskedar (jag gillar starkt kaffe med min man på morgonen) och när jag häller det i koppar lämnar jag en liten drink med sedimentet. Jag blandar en påse med färglös henna (för att stärka håret) i Turk, blanda, tillsätt en och en halv - två matskedar vatten och lämna in för att infusera. Vi dricker morgonkaffe. Blandningen kan lagras till kvällen, för det här kan du lägga den i en bekväm skål, täcka och placera på en sval plats (inte i kylskåpet), tvätta Turk. Äggulan är skild från albumen, jag tar helt bort alla spermatiska sladdar, slår den med en gaffel och lägger till en matsked vinolja (det kan vara olivolja eller till och med solros), jag lägger till olja eftersom Henna torkar mitt hår. Jag blandar kaffeblandningen med äggula och applicerar den på håret från rötterna längs hela längden. Jag vrider mitt hår, lägger på en väska och sätter på den med en stor handduk. Jag lämnar i en timme eller till och med tre. Tvätta sedan av med varmt vatten och mitt huvud med vanligt schampo. Jag torkar håret med en handduk och låt det torka utan att använda en hårtork. Sedan kamar jag mitt hår och lutar mig över badet - så att de bitar av kaffe och henna som kanske inte har tvättat faller inte på golvet.

Som ett resultat blir håret tätare på känslan, lydig och förändringen av skuggan är märkbar i ljuset. Masken är inte lämplig för blekt hår.

Mask med kakao - från flera alternativ gillade verkligen med burdockolja. För det behöver du 2-3 matskedar kakao, det beror helt på hårets längd och tjocklek. Kakao kokar med kokande vatten - ca 50 g vatten och blanda. Lägg till en apotekskruka med burdockolja till den lättkylda blandningen och blanda igen. I blandningen lägger jag till en liten balsam för håret - då är oljan bättre tvättad. Jag lägger den på håret från rötterna längs hela längden, och sedan - under filmen och i värmen. De säger att det inte är nödvändigt att hålla en sådan mask för länge, i högst 2 timmar. Sedan tvättar jag det med schampo. Håret som efter klyddolja är mycket silkeslen och som efter kakao - en nutty nyans visas på mitt hår tycker jag om att det döljer det naturliga rödhåriga som framträder efter sommaren.

Också bör inte försöka de som är målade i ljusa färger.

Henna med kakaohårfärg

Färga håret med kakaopulver hemma, hur man utför färgproceduren korrekt för att få en rik färg, recept av blandningar och masker för hår. Med henna. Henna i denna kombination istället för den karakteristiska röda färgen med en gulaktig subton, ger.

Kakao hårfärgning hemma

Användningen av kakao för kosmetiska ändamål är inte bara en säker och effektiv färgmetod utan också en trevlig aromaterapi som förbättrar humör och välbefinnande. Under de senaste åren föredrar flickor alltmer icke-ammoniakprodukter som inte skadar håret och ger en vacker naturlig nyans. Ledaren bland sådana medel är choklad, som finns i köket hos varje värdinna.

Fördelarna med choklad för hår

Hur kakao är bra för hår

Förutom att ge en vacker nyans hjälper kakaopulver till att öka tillväxten, stärka strukturen, lägger till tjocklek och naturlig glans. Detta är ett riktigt förråd av vitaminer och mikroelement, vilket har en komplicerad effekt på håret.

Naturlig färgning har flera fördelar:

 • Gynnsamma effekter och extravård;
 • Lätt att förbereda och använda;
 • Ljus naturlig effekt som låter dig styra intensiteten i skuggan;
 • Gentag effekt - verktyget kan appliceras på tunt splittrande hår, utsatt för förlust, utan rädsla för deras tillstånd;
 • Den naturliga komponenten kan inte appliceras på håret som är målat med ammoniakfärg - detta kommer att leda till ett oväntat resultat.
 • Chokladsmaken håller länge och förbättrar humöret;
 • För kosmetiska ändamål måste du använda ett pulver av naturliga mörka bönor, utan föroreningar, färgämnen och smaker. Strukturen ska vara lös - inga klumpar. En högkvalitativ produkt kan köpas på specialiserade kosmetiska butiker för tvåltillverkning och hemmet kosmetika;
 • Efter proceduren rekommenderas inte att använda rengörings- och stylingprodukter i två dagar;
 • Sköljning ska utföras med en kanal med varmt vatten tills vattenströmmen är helt ren. Det kan ta mycket tid, men det kommer att rädda dig från mörka fläckar på kläder och sängkläder.
 • Naturlig färgning kan inte vara lämplig för ägare av hård hår med en tät struktur.
 • Masker ger extra omsorg, vilket eliminerar behovet av användning av kosmetiska balm och balsam.
 • Detta är ett hypoargeniskt medel, den enda kontraindikationen till vilken användningen är individuell intolerans.

Nackdelarna är dålig hållbarhet - efter varje tvätt tvättas pigmentet ut, så färgningsförfarandena bör utföras regelbundet. Chokladblandningar rekommenderas inte för blondiner och kvinnor med starkt grått hår - reaktionen kan vara oväntad (från ojämna fläckar till grågrön färg).

Det är också värt att beakta att inom 2-3 dagar (tills nästa tvätt) kommer håret att fläcka kläder och underkläder, så du bör undvika lätta tyger och täcka kudden med en handduk.

Receptblandningar för matlagning hemma

Receptblandningar med kakao för matlagning hemma

Användningen av vanlig kakao, utspädd med vatten, är oönskade - den här metoden torkar ut huden, vilket leder till mjäll och överdriven torrhet. För att undvika detta bör du lägga till blandningen av närande och fuktgivande ingredienser.

Med henna

Henna i den här kombinationen istället för den karakteristiska röda färgen med en gulaktig underton ger en cool djup kastanjeskugga av mahogny vilket är svårt att uppnå även i professionella salonger:

Tillagas enligt instruktionerna på förpackningen Henna (20 gram pulver) två matskedar kakao. För en mörkare färg är Henna inte upplöst i vatten, men i kaffe. Om den torra blandningen späds med rött vin eller tranbärsjuice, är resultatet en ljus mättad röd färg. Underhålla blandningen bör vara som rekommenderas i instruktionerna till henna. För långa proportioner fördubblades.

Med te

Förbereda blandningen, ta 4 teskedar svart te och häll det 0,4 koppar kokande vatten. Efter 40 minuter över låg värme filtreras teet och 4 teskedar kakao tillsätts till den. Under matlagningen ska en del av vätskan avdunsta, och så småningom kommer en mörkrik tjock massa att visa sig. Den appliceras på vått hår och hålls under en plastlock och handduk i en timme.

Kakaofärgning ger mörk chokladfärg till hår.

Yoghurtmask

För att betona kastanjfärg, vilket gör det mer uttrycksfullt, kan du använda den här masken: En blandning av yoghurt eller kefir och kakao i ett 1: 1-förhållande blandas med en tesked honung och en sked äppelcidervinäger hälls in innan appliceringen påbörjas.

Denna mask är ganska aggressiv och ger ett omedelbart resultat, så det rekommenderas inte att hålla det längre än 10 minuter, speciellt för ägare av lätt och tunt hår.

Effekten uppnås med ättika, vilket inte bara förbättrar färgämnets pigment, men tränger också aktivt in i strukturen, vilket på så sätt accelererar maskens effekt.

Eliminering av torrhet

En tjock pasta av kakao och varm mjölk späds med en matsked kokosnötsolja, flera kapslar aevita och 2-3 droppar aromolja (tillval). Innan appliceringen ska massan vara något uppvärmd så att den tränger in bättre i strukturen. Lämna masken i en timme, skölj sedan med varmt rinnande vatten.

Detta recept är också lämpligt försvagat efter användning av resistenta färger av hår.

Torka schampo

Brunetter som inte har tid för färgning, är denna metod lämplig - torrt mörkt kakaopulver appliceras vid rötterna och kammas sedan längs hela längden för att avlägsna rester. Detta är ett effektivt expressverktyg som hjälper till att snabbt och effektivt dölja grått hår och omrösta rötter.

Tillväxtstimulering

För ytterligare förstärkning och stimulering av tillväxt används en mask, vilket ger en lätt kaffe-chokladskugga:

 • 1 msk. l. konjak;
 • Yolks av två ägg;
 • Matskedkakao;
 • Vegetabilisk olja och vatten (lägg till tillståndet av tjock grädde).

Applicera på fuktigt hår och isolera med duschlock. För att hålla 20-50 minuter (färgens intensitet beror på varaktigheten).

Balayazh

Detta är färgmetoden med hjälp av hemlagad schampofärgning: kakaopulver i förhållandet 1: 1 läggs till ett hypoalfeniskt barns schampo utan färgämnen. Efter tvätt på vanligt sätt lämnas massan i några minuter (brunhåriga kvinnor behöver 2-3 minuter och mörka brunetter måste öka procedurtiden till en timme). Sedan tvättas produkten med varmt vatten. För en varm kastanjfärg kan du lägga till lite Henna i schampot.

spraya

För att konsolidera det erhållna resultatet rekommenderas att man applicerar en speciell spray efter varje färgning och tvättning, vilket ger kastanjens nyans mättnad, ljusstyrka och hållbarhet.

Förbereda ta några skedar med naturligt kaffe och häll ett glas kokande vatten. Klar och kalldryck filtreras genom en tunn gasbindning och hälls i en burk med en sprayflaska. En liten mängd sprayas på rent, fuktigt hår och lämnas till torrt helt.

Arbetsordningens regler

Arbetsordningens regler

För att resultatet ska kunna uppfylla förväntningarna och hållas så länge som möjligt bör du följa dessa rekommendationer:

 • Tvätta håret med shampoo innan du applicerar produkten. Du kan inte använda feta balmer - oljor skapar en skyddande film som förhindrar penetration av pigment;
 • Efter proceduren är det omöjligt att besöka poolen eller simma i havsvattnet - detta spolas inte bara pigmentet utan leder också till oxidation.
 • Ansökan startar från rötterna och fördelar sedan massan jämnt längs hela längden till spetsarna.
 • Det är modernt att lägga till lite mörk choklad till maskerna för smak och extra näring.
 • För att få en mer intensiv skugga används värme - ett duschlock läggs på huvudet, värms med en handduk och behandlas med en ström av varm luft från en hårtork i 5 minuter. Om du lämnar ditt huvud upptäckt kommer effekten att vara svag och inkonsekvent;
 • Det är möjligt att helt måla över grå hår endast efter flera tillämpningar;
 • För att undvika färgning av huden måste på pannan och nacken längs hårlinjen appliceras ett tjockt lager av fet grädde eller olja.
 • Pasta appliceras med en speciell pensel eller tandborste (vid rötterna). Händerna bör ligga i skyddshandskar. Trots att de naturliga ingredienserna inte är giftiga och inte kommer att skada huden, har de ett hållbart pigment och en tät konsistens, varför det är svårt att tvätta av produkterna, särskilt från naglarna.

För att uppnå en bestående effekt är det nödvändigt att utföra 8 till 10 procedurer inte mer än en gång i veckan. Upprepad kurs utförs inte tidigare än i en månad.

När allt kommer omkring behandlar henna hår och eliminerar många hårproblem. Eller kanske du redan använder henna och vill experimentera med nyanser? Ljus kastanjfärg. Ta kakaopulver i mängden 3-4 msk. l., lägg till henna och fyll i varmt vatten.

Hur man färgar hår med henna i kastanjfärg - alternativ för recept med tillsats av naturliga ingredienser

Har du bestämt dig för att färga håret med naturliga färgämnen? Bra, det här är rätt beslut. När allt kommer omkring behandlar henna hår och eliminerar många hårproblem. Eller kanske du redan använder henna och vill experimentera med nyanser?

Hur färgar du ditt hår med Henna kastanjfärg? När denna fråga uppstod i mig när jag var uttråkad med den röda färgen, för att efter att ha försökt detta färgämne för första gången ville jag inte längre byta till kemiska färgämnen.

På Internet började jag därför leta efter alternativ för färgning av lockar i en mörkare och lugnare färg och kastanj jag alltid närmade mig mer än rött. Det finns faktiskt många alternativ, och jag kommer att försöka berätta om dem i den här artikeln.

Kortfattat om naturlig hårfärgning

Jag tror att många vet att för att ge håret en mörkare nyans krävs en annan komponent - Basma. Denna ingrediens med hårsträcka kan hänföras till henna för hår, men det är en liknande färgämne med sekundär effekt.

Basma - som självständigt färgämne används inte, eftersom det kan ge håret en blåaktig eller grön nyans. För att erhålla kastanjhårskuggor tas därför förhållandet mellan basma och henna, som beror på önskad färg.

En annan viktig punkt är att exakt samma färg som du såg en gång med någon från dina vänner eller på Internet, är det osannolikt att du lyckas. När allt kommer omkring är henna och basmo hårfärgning mycket oförutsägbar och beror huvudsakligen på:

 • ursprunglig hårfärg;
 • hårkonstruktioner;
 • blandningens uppehållstid på håret.

Blondiner kan få ett oväntat resultat, färgen kan bli orange eller kanarie, och kanske en grön nyans visas. Det är också fallet med melirovannyh hår, så det är bättre att vägra från naturliga färgämnen eller minska ventetiden till ett minimum.

Svart färg är inte heller mottaglig för radikala förändringar, och färgning med naturliga medel kommer bara att ge en liten nyans och glans till sådant hår. Den bästa hårfärgen för att få kastanjebrun med henna är ljusbrun, orörd av kemiska färgämnen.

Mycket ofta när färgning av sådana naturliga komponenter används som:

 1. ägg - gör att du kan näring och fuktar håret under proceduren;
 2. eteriska oljor - påskynda hårtillväxt och stoppa håravfall;
 3. Vegetabiliska oljor, som oliv eller burk, kommer att ha en positiv effekt på torrt hår och hårbotten;
 4. salt - gör att pigmentet kan öppnas med full kapacitet, vilket gör färgen mer levande och mättad;
 5. honung - tillåter inte att håret torkar ut under färgningsprocessen.

Och en avgörande faktor är tiden. Ju längre färgkompositionen är på håret desto mörkare är färgen, men ju mer mättad, så den här siffran kan variera från en halvtimme till 6 timmar.

Med henna och andra naturliga färgämnen kan du också få röda nyanser. Läs mer om det här.

Nå, nu tillbaka till vår fråga.

Hur får man en kastanjeskugga?

Choklad och bruna färger på håret kan erhållas utan basma, de kommer inte vara för mörka och skuggan blir lite röd, men det är värt ett försök. Men blandning av henna och basma i ett visst förhållande är effektivare, men om du överdriver det med basma kan du bli svart.

Det finns många recept för att göra kastanjhår mycket, så jag ska ge dig några av dem, och du kan experimentera dig själv.

Djup kastanjfärg

Ta 2 delar av henna och 1 del av basma och häll kokt kaffe. Kaffet måste kokas i mängden 2 msk.

Ta så många teskedar kaffe som du behöver: för 1 påse Henna behöver du 4 tsk. Koka sedan kaffet i 5 minuter och lägg sedan henna till det.

Henna och basma tar i ett förhållande 1 till 1 och häller ett avkok av nässla.

Bitter choklad

Fyll en blandning av henna och basma i starkt kaffe i ett förhållande av 1 till 2.

Ljus kastanjfärg

Ta 3-4 matskedar av kakaopulver, tillsätt henna och fyll i varmt vatten.

Chestnut choklad nyans

Brew starkt svart te och få dem att lösa upp hennapulver. Du kan också lägga hops här, i sådana proportioner 25 g Henna - 1 tsk. hop.

Chokladfärg

Ta ca 2 msk. valnötskal och koka dem på gaspannan med långsam eld. Lägg sedan till Henna i avkoket.

Koka 1 matsked i vatten. valnötblad per 1 påse Henna. Häll buljongen henna.

Häll 100 g hagtorn bark med 2,5 koppar vatten och koka, tillsätt sedan den resulterande buljongen till henna.

Om vi ​​pratar om exponeringstiden för henna, så kan det vara annorlunda, så här:

 • ljusbrunt och ljusbrunt hår kan hållas från 1 till 4 timmar;
 • på mörkt hår - från 2 till 4 timmar.

Färgprocessen i kastanjfärg med naturliga färgämnen görs som vanligt, blandningen appliceras med en pensel till rötterna och hela längden på håret.

Glöm inte att du inte ska tvätta huvudet med schampo efter färgning med naturliga produkter i 3 dagar för att fixa färgämnet på håret. I framtiden kan du bara tona rötterna och uppdatera färgen helt 1 gång på 6 månader.

Om färgen är för mörk, tvättas den gradvis av med masker med naturliga oljor eller kefir.

Av någon anledning uppfattar mitt hår henna och basma av någon anledning. Efter en viss tid efter färgning, efter att jag använt shampoo flera gånger, tvättas det röda pigmentet ut snabbare än den mörka och håret blir nästan svart.

Till följd av detta valde jag själv det alternativ där mängden henna råder över basmen, och de extra ingredienserna ger håret en kastanjebrunt färg.

Hur man målar över grått hår?

I själva verket är grå hår mycket dåligt färgat med henna. Håret som är målat av henne ser ljus orange, så ett självständigt sätt att färgas med henna passar inte på grå hår.

Men oroa dig inte, det är möjligt att få en kastanjfärg med en rödaktig nyans, det viktigaste är att veta några punkter:

 1. Var noga med att lägga till basma eller malt kaffe till henna och häll kokande vatten över det;
 2. håll blandningen på håret i minst 4 timmar;
 3. Färga håret efter några dagar, tiden kan minskas till 2 timmar.

Färg bör fixas på håret, så första gången är det osannolikt att du uppnår resultat. Det är också en negativ punkt att naturliga färgämnen tvättas ut snabbare från grått hår, vilket innebär att du måste måla oftare, ungefär 1 gång i 2 veckor.

I nästa video kan du se receptet för färgning av hår med henna med grått hår.

Finns det några färdiga alternativ?

Ur egen erfarenhet vet jag att det tar mycket tid att göra henna och färga håret. Om du inte har bråttom eller om valet av komponenter ger dig nöje kan du använda det vidare.

Men om du vill minska tiden för hårfärgningsproceduren, men du vill inte ge upp naturliga färgämnen alls, så kan du också hitta färdiga blandningar som ger en kastanjebrun till håret:

 1. Iransk brun Henna Lush - liknar en chokladbar, säljs i speciella briketter. Dess sammansättning är så naturlig och säker som möjligt. Denna henna måste krossas i förväg, häll kokande vatten och använd. Exponeringstiden varierar mellan 2 och 5 timmar.
 2. Indisk Henna Natural Brown Henna - är ett färdigt örtpulver som är fyllt med varmt vatten och redo att använda. Det här är min favorit Henna, nu målar jag den till henne, färgen visar sig vara kastanj, du måste hålla den ungefär en timme.
 3. Indiska Henan eller Aasha Henna-baserade indiska ayurvediska färger är också ett bra alternativ, de är mycket resistenta, färgen är rik kastanj, ibland använder jag dem, eftersom de har en hel palett med bruna nyanser.

Kostnaden för en sådan henna kommer att vara högre än den vanliga iranska som finns i vilken stormarknad som helst, men en högkvalitativ komposition kommer att ha en mycket större terapeutisk effekt på håret och hårbotten.

På senare tid får henna mer och mer positiva recensioner, och jag håller helt med dem, för det är lätt att hitta en vacker nyans i ditt hår och håret kommer inte att lida av kemiska färgämnen och blir tjock och glänsande!

Lycka till med färgning! Vi ses snart!

Den här egenskapen är inte alltid positiv eftersom användningen av henna också ger motsatt effekt: att ta bort färgen från håret blir ganska problematisk. Blanda en påse med henna med två teskedar av avokadoolja och torrt kakaopulver, tillsätt sedan.

Henna för hår: choklad nyanser, proportioner

Utbudet av modernt hårfärg uppdateras ständigt med nya produkter, men många kvinnor föredrar ett långt beprövat verktyg - iranska henna. Fram till nyligen var valet av färger mycket begränsat och att håret inte förvärvade en otrolig kopparskugga, var det önskvärt att använda andra alternativ för hemfärgning.

Nu har situationen förändrats och det finns information om ett prisvärt sätt att färga hår i choklad nyanser med vanlig henna och basma. Hur man gör det här beskrivs de grundläggande recepten och nyanserna för ett framgångsrikt resultat i vår artikel.

Fördelarna

Denna fantastiska ingrediens har länge använts i öst, framgångsrikt ersätter kvinnor med de flesta kosmetika. Med hjälp av henna och basma kan du inte bara färga håret utan också göra manikyr, samt måla kroppen med tillfälliga mönster.

Förutom utmärkt pigment förmåga, är detta ämne anmärkningsvärt för sina otvivelaktiga fördelar för skönhet och hälsa, eftersom kompositionen är helt naturlig. Henna hjälper till att bli av med många dermatologiska problem, eliminerar fullständigt mjäll och klåda i hårbotten och stärker också hårstrukturen och penetrerar djupt in i keratinskiktet.

Vilken effekt har Henna på håret?

 • Återhämtning efter misslyckad färgning och krökning. Det utförs av en kurs från flera förfaranden, men inte tidigare än i två veckor.
 • Accelererar hårväxten. Masker för hushållsbruk innehåller ofta denna ingrediens; färglös henna används vanligen.
 • Eliminerar mjäll, och på grund av den naturliga kompositionen skadar inte håret.
 • Bidrar till att många hudproblem och även parasiter försvinner.

En sådan mängd effekter som orsakas av biologiskt aktiva substanser i kompositionen. Henna, till skillnad från andra typer av färg, tränger djupt in i hårstrukturen och inramar inte det utanför. Den här egenskapen är inte alltid positiv eftersom användningen av henna också ger motsatt effekt: att ta bort färgen från håret blir ganska problematisk.

På video henna för hår, hur man får nyanser av choklad:

Hårfärg i olika nyanser

Det är lättare och mer vanligt att utföra hennafärgning i ingefära och kopparton. Vanligtvis är sådana omvandlingar tillfälliga, men i motsats till kemiska pigment skadar de inte håret. Om du vill färga håret med henna eller basma kan du använda tipsen nedan.

Vilka recensioner om hårfärg L'oreal Ombre beskrivs för närvarande i detalj i den här artikeln.

Hur varierat är Garnier hårfärgspalett och vad den officiella platsen för denna färgämne är, är detaljerad i den här artikeln.

Men vilka recensioner om hårfärgning bitter choklad finns. beskrivs i detalj i den här artikeln här: http://soinpeau.ru/volosy/kraski/shokolad.html

Förstå vad recensioner om hårfärgsmatrisen finns för närvarande. anges här i artikeln.

Få en ljus röd färg

Erforderlig mängd Henna (3 delar) blandad med torr ingefära (1 del), häll kokande vatten och insistera, behandla sedan håret. Blandning insisterar minst 10 minuter, om du förlänger tiden kan du få en mörkare färg.

Koppar lockar med henna

För sju delar torrt hennapulver ta en del kryddor: ingefära, gurkmeja och kanel. Alla blanda och häll frisk infusion av starkt svart te. Färgens intensitet beror på hårets naturliga skugga, ju ljusare det är desto dramatiskt blir omvandlingen.

Rödhår - kopparhår

Den mellanliggande varianten mellan den ljusa röda och djupa kopparfärgen kan erhållas med användning av den ovan beskrivna versionen av blandningen. För detta observeras de nödvändiga proportionerna: tillsätt fyra delar av henna till två delar blomvätsken honung och en del av markerade kryddnejlika. Blandningen behöver också spädas något med kokande vatten och appliceras på håret och håller minst en timme.

Hur man vänder kastanjfärg

Nästa möjliga ton är varm kastanj, vilket är oerhört populärt den här säsongen. För att göra detta måste du ta ett annat naturligt färgämne - Basma. Blandfärger måste vara i lika stora proportioner.

Överträdelse av förhållandet kommer att "dra" tonen i resultatet i sin riktning. Om du till exempel lägger till mer basma kommer färgen att visa sig som "mörk choklad". Om mer henna förekommer i blandningen, kommer färgen att variera till kopparkastanje.

Hur fläckar han med henna i chokladfärg

Distinkta mörka toner i färg kan köpas uteslutande genom att kombinera henna och basma. För att färgen ska kunna skaffa klarhet och djup kan du använda följande rekommendationer.

Hur fläckar man med henna och basma i chokladfärg:

 • Lika proportioner av de två pulveren ska spädas med starkt bryggt naturligt kaffe.
 • Också lämpligt för dessa ändamål är ett avkok av burdock eller nässla. Det måste ske så koncentrerat som möjligt.
 • För att håret ska kunna skaffa skuggan av mahogny måste ovannämnda blandning bryggas med avkok av lökskal.
 • Den maximala naturliga chokladfärgen erhålls genom att blanda lika delar med malda nötkreatur och röda arter och sedan tillsätta tre delar av henna till blandningen.
 • Hue "mörk choklad" kan erhållas med basmu i dubbla proportioner. För att ge sken och djupgående djup hälls torrt pulver med varmt rött vin.
 • En ovanlig och väldigt attraktiv nyans kommer att visa sig om en blandning av Henna och Basmy häller ett starkt svart te.

Vi är målade svart

Denna metod är inte särskilt lämplig för rättvisa tjejer, men de mörkare trådarna kommer att färgas perfekt. För att göra detta, för en del av henna, måste du ta tre delar av basma och häll kokande vatten över allt (du kan använda ett avkok av örter, till exempel kalendula eller salvia).

På video basma och henna, proportioner för chokladfärg:

Enkla recept är inte bara helt naturliga, men skiljer sig också åt i priset från sina kemiska motsvarigheter. Det är nödvändigt att använda dem inte mer än en gång var tredje vecka, annars kan håret "kasta" fult. Efter applicering av henna eller basma ska det ta minst en och en halv och en halv innan man använder vanlig ammoniakfärg eller någon form av kemisk perm.

Användningen av detta ämne är inte alltid nödvändigt för att ändra hårfärg. Det har en bra effekt på stärkningen av strukturen och andra kosmetiska manipuleringar. De bästa recepten och metoderna för att använda iranska henna och basma ges nedan.

Innehållet i den här artikeln hjälper dig att förstå hur olika paletten av icke-ammoniak hårfärg Schwartzkopf är.

Vilka sparrande hårfärgämnen är de bästa och vad deras namn beskrivs i detalj i artikeln.

För att förstå vad en wella hårfärgning är, kan du läsa innehållet i denna artikel.

Hur man använder ett professionellt hårfärg L'Oreal hjälper till att förstå informationen i artikeln här.

Vad är paletten på L'Oreal Performance hårfärg och hur olika och omfattande det är i artikeln.

Hur man använder för friskt hår:

 • Skötsel för lockigt hår blir lättare med denna blandning. Blanda en påse med henna med två teskedar av avokadoolja och torrt kakaopulver, tillsätt sedan 10 droppar rosmarin eterisk olja. Alla blanda och späd med varmt vatten till konsistensen av gles gröt. Applicera blandningen på hårrötterna och fördela längs längden. Denna mask ska hållas i ett värmeisolerat hölje av cellofan och handdukar, skölj efter 1,5-2 timmar.
 • En blandning av henna och gurkmeja i lika stora proportioner främjar intensiv hårväxt. För att göra detta måste de blandas och hällas med starkt te och på håret för att hålla en halvtimme eller mer.
 • Kanel används också för att stimulera hårväxten. Det kan tillsättas till en blandning av gurkmeja och henna, och kan bara användas med den sista ingrediensen. Den stora fördelen med denna terapi kommer att vara den obeskrivliga lukten av kanel, vilken av de allra flesta av folket åtnjuter.

Iranska henna är ett utmärkt verktyg för naturlig färg och hårvård. Dess användning ger många möjligheter att få den nödvändiga nyansen, så dessa recept bör antas. Det är möjligt att använda henna för en terapeutisk effekt, återuppliva och närma hårstrukturen. Grundläggande recept och de nödvändiga proportionerna beskrivs i vår artikel tillsammans med rekommendationer för användning.Nästa Artikel
Vilka vitaminer för att lägga till shampoo för tillväxt och stärka hår? Universellt recept