Håret faller ut vilka tester som ska skickas till en kvinna


Vilka tester måste passera för diagnos av håravfall hos kvinnor. Vilka tester du behöver för att klara av håravfall hos kvinnor bestäms individuellt beroende på graden av skallighet och relaterade klagomål.

Diagnos av Alopecia: Vilka test har du för håravfall hos kvinnor?

För att lösa problemet med håravfall bör bara identifiera orsaken. Och detta kan göras genom att genomföra laboratorietester. Ett brett spektrum av patologier i inre organ kan orsaka håravfall, men det är omöjligt att gå till laboratoriet och skicka alla tester till någon annan. Vilken läkare ska jag hänvisa till en kvinna för håravfall? Det är bäst att gå till en dermatovenerolog eller tricholog. Specialisten ska bedöma kroppens tillstånd, förskriva en primär undersökning och hänvisa även till ett samråd med närstående specialister (endokrinolog, gastroenterolog) för att finna orsaken och förskriva behandlingen.

Förteckningen över studier kan delas upp i obligatorisk och särskild, tilldelad enligt indikationer. Diagnosen av anemi och hypovitaminos är obligatorisk. Det finns många specialstudier, men oftast föreskriver experter en diagnos av hormonell status och undersökning för att utesluta systemiska patologier. Vilka tester du behöver för att klara av håravfall hos kvinnor bestäms individuellt beroende på graden av skallighet och relaterade klagomål.

Blodtest för anemi och vitaminbrist

Vanliga orsaker till skallighet är anemi (reducerade nivåer av järn och röda blodkroppar) och hypovitaminos. Vilka tester ska passera en kvinna med håravfall? Först av allt - ett allmänt blodprov, där nivån på röda blodkroppar och hemoglobin kommer att visas. Beroende på graden av nedgång talar de om svårighetsgraden av anemi. Kostnaden är i genomsnitt 150 UAH eller 370 p.

Därefter måste du bestämma orsaken till anemi. Därför erbjuder laboratorierna omedelbart att utföra ett omfattande forskningspaket, vilket är billigare än att utföra varje analys separat. I detta paket ingår bestämning av serumkörteln, vitamin B12, folsyra, transferrin och ferritin. Ett paket med anemi kostar 650 UAH eller 2000 s.

Att utesluta hypovitaminosis, bör bestämmas i blod kaliumnivå, totalt och joniserat kalcium, magnesium, fosfor och vitamin D. Kostnaden för bestämning varje vitamin är 60 GRN än joniserat kalcium (100 eller 300 GRN p) och vitamin D (300 USD eller 1200 r ).

Hormonal diagnos

I dagens värld har endast ett fåtal kvinnor inga hormonella störningar, särskilt efter 30 års ålder. De kan vara så milda att de inte manifesterar sig som allvarliga symptom. Men den dåliga kvaliteten på hår, hud och naglar med god näring och tillräckligt med blodvitamin är redan en indikator på hormonella störningar.

Hur identifierar man dem? Med håravfall hos kvinnor måste du skicka ett blodprov för följande hormoner.

 • Sköldkörtelhormoner (T3, T4, TSH). Hypotyreoidism eller hypertyroidism försämrad sköldkörtel är vanligt, särskilt i områden där vatten inte är tillräckligt berikat med jod. Dessa hormoner skadar inte för att passera någon kvinna efter 40 års ålder, och om det finns problem med hår, hud och naglar, ska du inte skjuta upp diagnosen. Den genomsnittliga kostnaden är 130 hryvnia eller 350 rubel för 1 hormon.
 • Östrogen är ett kvinnligt könshormon som är listat i listan över laboratorietjänster som östradiol. En minskad mängd av detta hormon indikerar ett brott mot ovariefunktionen och kan orsaka skaldethet. Den genomsnittliga kostnaden är 150 hryvnia eller 400 rubel.
 • Studien av nivån av manliga könshormoner (total testosteron, fri testosteron, dehydrotestosteron). Den ökade mängden av dessa substanser i en kvinnas blod räcker inte för att orsaka håravfall, utan också bryter mot reproduktiv funktion. 3 test ska tas samtidigt, eftersom det normala totala testosteroninnehållet inte betyder att 2 andra hormoner också kommer att vara normala. Den genomsnittliga kostnaden för de tre undersökningarna kommer att vara 625 hryvnia eller 1.450 rubel.

Uteslutning av systemisk patologi

Autoimmuna sjukdomar hos kvinnor är inte heller ovanliga. Lupus erythematosus och sklerodermi är vanliga patologier som huvudsakligen påverkar kvinnor, åtföljs av hudens manifestationer och kan orsaka skallighet. Man kan misstänka en systemisk sjukdom i första hand genom att bedöma nivån av C-reaktivt protein och ESR, indikatorer som bestäms av ett allmänt blodprov.

Andra laboratorieutslagningsmetoder för autoimmuna sjukdomar:

 • Scl-70 - analys för att utesluta systemisk sklerodermi. Den genomsnittliga kostnaden för diagnos är 290 hryvnia eller 700 rubel.
 • Ett blodprov för LE-celler för misstänkt lupus erythematosus. Priset på studien är i genomsnitt 100 hryvnia eller 290 rubel.
 • Antinucleära antikroppar, antikroppar mot fosfolipider undersöks också för att utesluta systemisk lupus erythematosus. Kostnaden för varje typ av antikropp är 290 hryvnia eller 700 rubel.

Tips: För att utesluta systemiska sjukdomar i laboratorier är det billigare att passera en autoimmun panel, som innehåller de viktigaste och vanliga testen (ca 10 indikatorer). Kostnaden är cirka 800 UAH eller 3000 p.

Förteckningen över tester för håravfall hos kvinnor är en dermatovenerolog eller endokrinolog. Så patienten får kvalificerad hjälp och skyddar sig från att överföra onödiga och kostsamma tester.

Dagens fråga: Vilka test ska jag ta för håravfall? Tyvärr står alla inför håravfall. Det kommer alltid oväntat för både män och kvinnor.

Håret faller ut: vilka test måste passera en man och en kvinna, vilka hormoner?

Tyvärr står alla inför håravfall. Det kommer alltid oväntat för både män och kvinnor. Någon försöker lösa detta problem med folkmetoder, och någon går till doktorn och testas.

skäl

 1. Kemiska irriterande ämnen. I fallet med lågkvalitetsfärg för hår - kan skada hårsäcken.
 2. Hormonala störningar. Vid hypofunktion av hormoner (östrogen, progestin, androgen, triiodothyronintyroxin) som produceras av sköldkörteln och könkörteln och binjurskortet. Hipofunktion av hormoner bestäms vid tidpunkten för vissa test.
 3. Hypovitaminos av vitaminer och mineraler.
 4. Graviditet och klimakteriet.
 5. Ärftlighet.
 6. Immunsjukdomar.
 7. Strålningsexponering under kemoterapi (vid cancer)

VIKTIGT! Med håravfall är det viktigt att inte tveka att kontakta läkaren, eftersom du kan sakna en allvarlig sjukdom.

Diagnostiska metoder

 1. Inspektion och testning av hår för styrka, det vill säga definitionen på hårets skörhet. För att bestämma sårbarhet griper doktorn en liten mängd hår och svagt exfolierar. Separerad från follikelhår undersökt på ett speciellt mikroskop
 2. Phototrichogram - diagnostik av enheten som vid ultraljudsundersökningar. Speciell sensor leder till hårbotten, och bilden visas på skärmen.
 3. Enligt vittnesbörd. Trichologen kan hänvisa till en hudläkare för undersökning och en detaljerad slutsats om hårbotten.
 4. Leverans av test (hormonell blodbiokemi, biopsi, serumanalys av järnnivåer, analys av sköldkörtelhormonnivåer, analys av innehållet i mikroelement).

Baldness Analyser

obligatoriskt

 • Fullständigt blodantal - total hemoglobinnivå och definitionen av latenta former av anemi. Allmän analys bestämmer nivån av leukocyter, eftersom en hög nivå av leukocyter indikerar närvaron av inflammatoriska processer.
 • Blodtest för förekomst av infektionssjukdomar (syfilis, helminter av olika typer);
 • Blodbiokemi - levernyrfunktion (spårämnesinnehåll: zinkkopparkromjärn);
 • Serumjärnanalys - denna typ av diagnos visar nivån av tranferin och ferritin.

åtföljande

 • Analys för tyroidhormoner - hyper- eller hypofunktion hormonet TSH sköldkörteln (thyroid), T4 (tyroxin) (trijodtyronin) orsakar alopeci samt för en mer detaljerad undersökning av sköldkörteln kan sända ultraljuds körtel När hypo eller hyperfunktion jodinnehållande hormoner kan även observeras xeros huvuden och splittrade ändar;
 • Analys hormon, könshormoner på testet - testosteron, östrogen, follikelstimulerande hormon (FSH), prolaktin, romanized hormon (LH), DHEA-S (vid början av cykeln är ca 3 - 5 dagars) och progesteron i mitten av cykeln (ca 14- 16 dag).
 • Analys av hår för mikrodelar (mängden mineraler i kroppen) brist på kalcium och magnesium kan orsaka alopeci, eftersom dessa mineraler är involverade i bildandet av hårsäckar och själva håret;
 • Huvudbiopsi av huvudet för att bestämma svampsjukdomar - svampsjukdomar, bryter också mot förmågan att reproducera nya hårsäckar, och i fallet med denna överträdelse kan det därför finnas en förlust av hår i avsevärda mängder.

Baserat på de resultat som uppnåtts under leveransen av vissa analyserade studier och slutsatser från dermatologen bestämmer trichologen orsaken till håravfall och beskriver den fortsatta behandlingen, detaljerade rekommendationer. Om det behövs, hänvisa till en läkare som behandlar en viss sjukdom (om någon).

Slutsatser: Analyser på tid och ett besök hos en tricholog eller en hudläkare hjälper till att identifiera sjukdomar som bidrog till förlust av hår.

Om nivån av håravfall per dag överstiger normen, ska du omedelbart kontakta honom. Det är läkaren som kommer att svara på frågan, vilka tester som bör vidtas för håravfall hos kvinnor och vilka för håravfall hos män.

Vilka tester ska passera för håravfall hos kvinnor

Alopeci eller alopeci är ett medicinskt problem och bör behandlas av en tricholog. Om nivån av håravfall per dag överstiger normen, ska du omedelbart kontakta honom. Det är läkaren som kommer att svara på frågan, vilka tester som bör vidtas för håravfall hos kvinnor och vilka för håravfall hos män. Att göra självbehandling eller behandling utan testresultat bör inte vara, eftersom orsaken till detta fenomen, som alopeci, kan vara allvarliga sjukdomar i inre organ.

Orsaker till håravfall

Varje specialist måste först bestämma orsaken till alopeci. Hår kan falla ut på grund av:

 • fysisk skada
 • svår stress och den stressiga situationen kunde ha varit länge, 5-6 månader sedan, varför stressig alopeci är svår att diagnostisera;
 • hormonell obalans hos kvinnor kan en sådan omstrukturering till och med vara förenad med den vanliga uppsägningen eller omvänt utseendet av preventivmedel;
 • överdriven innehåll i kroppen av manlig könshormon DHT (testosteron);
 • exponering för strålning eller kemi; håret i detta fall börjar falla mycket starkt redan i 3 veckor efter exponering
 • infektiös eller autoimmun sjukdom.

Hår kan också falla ut på grund av dålig näring eller en obalanserad diet, på grund av medicinering, på grund av dålig miljö, på grund av svåra arbetsförhållanden.

Var uppmärksam! Vissa tycker det är svårt att bestämma nivån på förlusten på egen hand. Det är nödvändigt att göra ett litet och enkelt test: håll en hårsträng med fingrarna och dra. Om mer än sex hår föll ut, då är situationen svår, och ett besök till doktorn är nödvändigt.

Beroende på orsaken kan det diagnostiseras:

 • Fokal alopeci är en sällsynt och svår att behandla sjukdom som i slutändan kan leda till fullständig skallighet.
 • Androgen alopeci är den vanligaste sjukdomen som diagnostiseras hos 95% av kvinnor och män.
Alopecia areata

Var uppmärksam! Det manliga hormonet testosteron verkar på ett deprimerande sätt på hårväxten på huvudet och ökar omvänt hårväxten på kroppen och ansiktet. Det kvinnliga hormonet östrogen verkar på motsatt sätt. Det stimulerar hårväxten på huvudet, som verkar direkt på hårsäckarna. Med ökad testosteron faller håret starkt ut, både hos kvinnor och män.

Faser av diagnosen alopeci

Diagnostisera en läkare sker i flera steg:

 1. Fråga en patient eller samla en "historia av livet". Läkaren frågar om:
 • hur länge håret började falla ut
 • hur intensivt går den här processen?
 • Vad föregår fallouten, om det finns problem på jobbet eller i familjen.
 • Har patienten en kronisk sjukdom?
 • om patienten är på någon form av diet;
 • det fanns ingen överdriven fysisk ansträngning.
 1. Inspektion och undersökning. Läkaren får:
 • genomföra en visuell inspektion för förekomst av inflammation, parasiter, infektioner och lokalisering av förlust
 • genomföra dermatoskopi och datordiagnostik.

Om det i andra etappen inte finns några uppenbara orsaker som ledde till alopeci, föreskriver läkaren tester.

Hårvård bedömning av en trichologist

Test för håravfall hos kvinnor

Innan den slutliga diagnosen, efter vissa tvivel efter datordiagnos, föreskriver läkaren ett antal tester som hjälper till att bestämma mer exakt vad som orsakade alopeci.

Så, vilka tester du behöver ta, vilka hormoner som ska kontrolleras? Universell lista existerar inte. Trichologisten gör utnämningar baserade på kön, ålder, närvaron av kroniska sjukdomar och patientens allmänna tillstånd. Vanligtvis passerar:

 • DGTi 5-alfa-reduktas hormonprov - för att bestämma nivån av manliga hormoner i kroppen;
 • tester T3, T4, TSH och antikroppar mot TG (sköldkörtelhormoner) - för att utesluta sköldkörtelns patologi;
 • analyser av nacortisol och hormonet ACTH - dessa test måste godkännas för att kontrollera binjurarnas arbete och eliminera möjlig patologi;
 • östrogenprov, LH-hormon, FSH-hormon, prolactin - trichologen föreskriver dessa test endast för kvinnor, medan män endast testas för testosteronnivåer;
 • test för koncentration av spårämnen i blodet - det är nödvändigt att kontrollera koncentrationen av zink, koppar, järn, kalcium och kadmium.
 • CIC-tester - för att utesluta autoimmun patologi autoimmun patologi är en komplex sjukdom när immunsystemet uppfattar vävnader och organ som något främmande och attackerar dem, försöker förstöra dem.
 • antikroppar mot DNA, antinucleära antikroppar - också för att utesluta autoimmun patologi;
 • analys av avföring för dysbios - för att utesluta tarmens och parasiternas patologi;
 • tester för bilirubin, ALT, AST, LDH, GGT, alkaliskt fosfatas, tymoltest - för att utesluta leverpatologier;
 • slutföra blodtal - för att eliminera anemi
 • CMV (CMV) analys eller biokemisk analys av hårsäckar - biokemi görs för att utesluta cytomegalovirus från herpesgruppen som påverkar hårsäckar.
Samlar test för fallout

Var uppmärksam! Kvinnor måste ta några tester på en viss dag i menstruationscykeln.

Brist på kroppsvikt kan också påverka håravfall. Därefter förskrivar läkaren ett blodprov, som är utformat för att identifiera nivån av mineralmetabolism. Hos kvinnor över 50 år kontrolleras kolesterol, insulin och blodglukosnivåer. I vissa fall utförs biopsi och phototrichogram.

Detta är en komplett lista över tester som måste göras med håravfall och som trichologen ska utse, baserat på patientens allmänna tillstånd och ålder. Att engagera sig i självmedicinering, "sporring" immunsystemet, i alla fall omöjligt. Om autoimmun patologi utvecklas i kroppen kommer det bara att förvärra tillståndet

Var uppmärksam! Varje tricholog kommer att förklara att det är ganska svårt att diagnostisera androgen alopeci, eftersom även normala testosteronnivåer hos kvinnor och män kan prova håravfall. Flickan själv kan anta detta, baserat på yttre tecken: akne akne och mustasch i ansiktet, oljig seborré, svart och hårt hår växer snabbt på kroppen. Men män har inga yttre tecken.

Du kan ta prov för håravfall i alla kliniker, både specialiserade och normala. Du kan också ta med en bäcken ultraljud.

Behandling kan startas först efter att alla prov har lämnats in. Det är bättre att behandlas av beprövade läkare, i bra kliniker.

Hårbehandling av en tricholog

Således blir det klart vilka tester som bör vidtas för håravfall hos kvinnor och män. Under inga omständigheter kan processen flöda av sig själv, i hopp om att med tiden kommer köldprocessen att stoppas av sig själv. Det är omöjligt att använda vitaminer, biologiska tillsatser eller antagligen bevisade "farmor" recept utan kontroll. Endast en tricholog kan ordinera rätt behandling efter det att resultatet erhållits av en omfattande studie av kroppen och testen.

Förfarandet för att bestämma orsaken till skallighet eller vad som ska passera test för håravfall

Detta kan bero på endokrina störningar, immunförsvar, sjukdomar i nervsystemet och mag-tarmkanalen, effekter av radioaktiv strålning och kemikalier.

För att identifiera orsakerna till skallighet måste du konsultera en läkare eller hudläkare. Han kommer att undersöka tillståndet i hårbotten och förskriva de nödvändiga testen, vars resultat kommer att bestämma den verkliga källan till problemet. Om vilka test du behöver passera med håravfall ska vi prata i den här artikeln.

Metoder för att diagnostisera skallighet

Diagnos av alopeci innefattar följande forskningsmetoder:

 • undersökning av hårbotten;
 • Trichogram - mikroskopisk undersökning av borttaget hår;
 • histologisk undersökning av hårbotten;
 • slutföra blodtal
 • serologiska reaktioner för lupus erythematosus eller syfilis;
 • biokemiskt blodprov;
 • ett blodprov för sköldkörtelhormoner.
 • mikroskopisk analys av patogena svampar.

Av betydande diagnostiskt värde är en undersökning av en kvinna med problemet med skallighet.

Svaren ska tas emot på frågor som varaktigheten av problemet, förekomst eller frånvaro av obehagliga känslor i hårbotten (klåda, brännande), möjliga stress och svåra stötar de senaste sex månaderna.

Faktorer som hormonell preventiv användning eller abort kan också påverka håravfall.

Enligt statistiken är plötslig håravfall hos kvinnor i 95% av fallen tillfällig och uppstår på grund av psyko-vegetativa sjukdomar - det här är stark känslomässig oro och stress. Och endast 5% diagnostiseras med irreversibel alopeci - fokal eller androgenetisk.

Vilka tester ordinerar trichologist för håravfall? Detta kommer att diskuteras i nästa stycke i vår artikel.

Vilka tester behöver du för att passera med håravfall?

Laboratoriediagnostik av förbättrad håravfall gör att du kan bestämma typen av alopeci och identifiera eventuella störningar i kroppen. När allt kommer omkring är plötslig håravfall oftast kroppens svar på någon sjukdom. Så, vad är testerna för håravfall? Tänk på ytterligare:

Blod (totalt)

Allmän klinisk blodanalys utförs för att bestämma nivån av hemoglobin i blodet och utesluta järnbristanemi - en av orsakerna till alopeci.

Normalt bestäms halten av hemoglobin i en kvinnas blod i intervallet 115-145 g / l.

Om hemoglobinkoncentrationen i blodet är under 100 g / l, kan järnbristanemi anses vara orsaken till håravfall.

Serologiska reaktioner

Biokemiskt blodprov

I den biokemiska analysen av blod uppmärksammar följande komponenter (normala värden visas inom parentes):

 • ALT (7-40 IE / L);
 • AST (10-30 IE / 1);
 • totalt protein (65-85 g / 1);
 • bilirubin (mindre än 3,4-17,1 μmol / l);
 • kolesterol (3,11-5,45 mmol / 1);
 • socker (3,9 - 6,4 mmol / l);
 • alkaliskt fosfatas (39 - 92 IE / l).

Hormonal undersökning

Ökad håravfall kan vara ett symptom på hypotyroidism, en sjukdom i sköldkörteln som orsakas av sköldkörtelhormonbrist. (För andra hormonella störningar och deras inverkan på håravfall, läs här.)

För att diagnostisera sjukdomen förskriva ett blodprov för att bestämma koncentrationen av TSH och T4.

Normalt bestäms TSH i intervallet från 0,24 till 4,0 mMe / L och T4 - från 65 till 160 nmol / 1.

Om hormonet TSH är högre än 4,0 mMe / L och T4 reduceras, är diagnosen hypothyroidism utan tvekan.

Det kan finnas situationer när TSH bestäms inom det normala intervallet och T4 sänks - i det här fallet är det fråga om initial eller latent hypotyreoidism.

Analys av innehållet i könshormoner i blodet gör att vi kan etablera (eliminera) androgenetisk alopeci.

Normala värden i cykelns follikelfas:

 1. LH (1 - 20 U / 1).
 2. FSH (4 - 10 U / 1).
 3. Estradiol (5 - 53 pg / ml).
 4. Progesteron (0,3 - 0,7 μg / 1).
 5. Testosteron (0,1 - 1,1 μg / 1).
 6. SSG (18,6-1177 nmol / 1).

Resultaten utvärderas i komplexet. Med ökad testosteron och reducerad CVG bekräftas androgenetisk alopeci.

På patogena svampar

Alopeci på framsidan av huvudet kan vara resultatet av en svampskada.

De vanligaste svampsjukdomarna i hårbotten är trichophytosis eller microsporia, populärt kallad ringorm.

Håret bryts av eller faller ut tillsammans med glödlampan i vissa delar av huvudet och bildar bala fläckar.

Under laboratorieförhållanden undersöks svampen för skrapning från hårbotten och håret.

Normalt detekteras inte patogena svampar.

Trichogramma

Mikroskopisk undersökning av avlägset hår, tillsammans med undersökning av hårbotten är den viktigaste diagnostiska metoden i trichology. Med baldhetens natur kan du bestämma formen av alopeci, huruvida detta fenomen är tillfälligt eller irreversibelt.

 1. 50 hår avlägsnas från huvudet med pincett och deras lampor undersöks under ett mikroskop för att bestämma deras livscykel. Normalt är upp till 90% av alla hår i aktiva anagenfasen. Om mer än 15% av de borttagna håren befinner sig i telogenstadiet kan det antas att det finns androgenetisk eller telogenalopeci. De kan differentieras genom forskning om könshormoner.
 2. Om det finns fickor av skallighet på huvudet, undersök mikroskopet håren runt lesionen och hudens tillstånd i detta område. Det är viktigt att skilja fokal från cicatricial alopecia. I det första fallet har sjukdomen en autoimmun natur, i det andra är det en följd av svamp, infektionssjukdomar eller huvudskador. I fokal skallighet, håren på kanterna på de skalliga fläckarna bryts av och förtjockas vid spetsen.

Hårt förlust som testar att passera

Orsaker till håravfall

Experter delar upp de faktorer som påverkar skallighet i flera grupper: olika sjukdomar, störningar i endokrina systemet, huvudskador, neurologiska störningar, behandling med vissa droger.

Efter att akutperioden har gått, återställs den normala funktionen hos kroppens skyddshölje.

Vad kan påverka utloppsprocessen?

 1. Inflammatoriska processer.
 2. Dysbacteriosis.
 3. Otillräcklig aktivitet i immunsystemet.
 4. Hormonala abnormiteter.
 5. Infektionssjukdomar av svamp eller bakteriell natur.
 6. Avvikelser i sköldkörteln.
 7. Medicin för tryck, neurologiska störningar, artrit, reumatism.
 8. Kemoterapi, strålningsexponering.
 9. Användning av preventivmedel.
 10. Kirurgisk ingrepp i kroppen.
 11. Stress, depression.
 12. Skador på epidermis i huvudet.
 13. Aging.
 14. Ärftlighet.
 15. Felaktig näring.
 16. Hårda frisyrer.
 17. Kemiska effekter på håret (frekventa besök på frisören).

Du bör vara uppmärksam på kronisk håravfall, hård hårdhet, skarp gallring av krullningar, dermatit i huvudet, klåda, utslag, rodnad, hudkänslighet, brittleness, hårknäppning.

För att få reda på varför håret faller i ditt fall måste du vara tålmodig och börja bli testad. För vad som behöver testas är tolkningen av deras resultat med rekommendationerna för behandling ansvarig trichologist.

Baldness diagnos

Gör ditt eget test med en smula krullar. Knippa en tunn hårdel mellan tummen och pekfingret.

Dra med tryck, men något. Om du har mer än 6 hår kvar i fingrarna, måste du tänka på att göra en tid med trichologen.

Han kommer att börja samråda med en detaljerad undersökning. Han kommer att vara intresserad av hur länge baldnessen började, hur ofta är håravfallet?

Finns det några förfäder i familjen som drabbats av hårförtunning? Har du en överbelastning, till exempel på arbetsplatsen? Dessutom kommer läkaren att ta reda på dina metoder för hårvård, sorts natur och varaktighet, kostförhållanden, tidigare sjukdomar.

Efter undersökningen kommer läkaren att undersöka hårbotten och göra ett trichogram - en mikrovideo kamera studie som visar hur tjockt håret växer, tillståndet av epidermis.

Helst bör undersökningen vara så stor som möjligt och spendera mycket tid i ett stort sjukhus, vars specialister du litar på. Gör en diagnos av alla organ.

Egentligen är det också för de människor som länge övergivit tankar om sin hälsa längst till hörnet och bara tänker på deras dagliga behov, genom att bara genomföra rutinmässiga läkarundersökningar på arbetsplatsen.

Trichologisten rekommenderar först en patient med tecken på skallighet för att besöka en gynekolog och en endokrinolog. När det gäller män kommer de tillsammans med kvinnor att skickas till en gastroenterolog, en neurolog, för en ultraljudsundersökning av sköldkörteln, och sedan för ett fullständigt blodantal.

Analyser för håravfall och mer detaljerad. Till exempel blod på biokemi. Hans resultat kommer att visa specialisten om levern fungerar normalt, njurarna, kommer att låta dig veta om förekomst eller frånvaro av inflammatoriska processer, kommer att avslöja balansen av mikroelement.

Nästa steg att diagnostisera hårsjukdomar för den vackra hälften är bloddonation för hormoner. Specialister specificerar ofta en sådan lista: prolactin, T3, T4, TSH, FSH, LH, fri testosteron, DHEA-S, progesteron.

En ännu djupare analys för att klargöra situationen kommer att avslöja nivån av serumjärn, som berättar om sannolikheten för anemi. Hon är också en av orsakerna till baldness.

Bland de specifika analyser som måste överföras för att bedöma hårets tillstånd och orsakerna till dess uttining är det nödvändigt att notera spektralövervakningen och mineralogrammet.

De kommer att visa innehållet i vissa element i håret och i kroppen som helhet. Och om förlusten beror på en obalans av mineraler, vilket indikerar avvikelsen i de inre organen, kommer läkaren att ordinera rätt och effektiv behandling.

Förutom ovanstående måste du klara prov:

 1. För vanliga infektioner.
 2. På parasitiska infektioner. Helminths, vars existens i människokroppen orsakar uthållig intolerans mot sina avfallsprodukter, kan också orsaka håravfall.
 3. Scalp biopsi för att ta reda på om det finns en svamp.

Könshormonanalys

Hematologisk analys kommer att avslöja nivån av hemoglobin i blodet. Det är hemoglobinnivån som är huvudkriteriet i diagnosen. Om hastigheten är förhöjd, kan anemi vara en sannolik sjukdom. De fysiologiska egenskaperna hos kvinnor gör dem till ett lätt offer för denna patologi.

Hur förhöjd nivån av järn i blodet finns i test för serumjärn, ferritin och transferritin. Analys av data visar organens tillstånd, vilket kan ge en ledtråd för att ta reda på orsakerna till strängfall.

Samtidigt bestäms balansen mellan mineraler och elektrolyter, vatten-saltbalans och ureaindex. Analyser visar allt som behövs för att avgöra hur effektiva njurar och lever och för att identifiera förekomst av inflammation.

Håravfall kan kräva test för könshormoner. Ytterligare indikationer för misstanke om att könshormoner deltar i processen är menstruationsfördröjning, infertilitet, hirsutism, akne.

Du kan behöva test för hormonerna progesteron, testosteron, progesteron DHEA-S, FSH, LH. Progesteron kan analyseras på femte dagen av cykeln och DGEA-S den 16: e.

För att identifiera orsakerna till alopeci är det nödvändigt att klara prov.

Så, vilka tester behöver du skicka för håravfall? För att bestämma orsakerna till skallighet som föreskrivs:

 • Allmänt blodprov. Det hjälper till att ta reda på om det finns inflammation i kroppen och att ta reda på graden av hemoglobin, vars brist leder ofta till utvecklingen av alopeci.
 • Blodtest för infektion. Denna studie hjälper till att identifiera eller eliminera de patologiska processerna i kroppen.
 • Biokemisk analys. Han kan upptäcka bristen på mineraler i patientens kropp.
 • Blodtest för sköldkörtelhormoner (T4 och TSH). Baldness kan utvecklas till följd av överflöd eller brist på hormoner.
 • Mineralogramma. Spektralanalys är en nödvändig åtgärd för studier av hår på förhållandet mellan spårämnen i dem. För sin hållning ta en hårsträng 5 cm i längd. Alopeci kan ofta utvecklas med brist på sådana näringsämnen.

Om det finns en stor mängd håravfall kan du misstänka utvecklingen av alopeci, och du kan bestämma vad som är orsaken till förekomsten genom att besöka en tricholog.

Hormonsystemets felaktiga funktion leder ofta till utvecklingen av en sådan sjukdom. Dessutom kan det finnas många anledningar, så bara trichologen kommer att kunna avgöra vad som orsakade alopeci.

Det kommer att vara nödvändigt att skicka ett biokemiskt allmänt blodprov, som visar innehållet i kroppen av mikroelement som är ansvariga för hårets normala tillstånd. Roundworm och helminths är en vanlig orsak inte bara av hudsjukdomar, men också utseendet av hårproblem.

Efter en lämplig analys av blod och avföring med noggrannhet kan vi tala om närvaron av maskar eller deras frånvaro i människokroppen.

Ibland är blodproverna inte tillräckligt för att identifiera det sanna problemet med håravfall, då doktorn föreskriver ytterligare test för hormoner, vilket ger ett korrekt resultat. Med en ganska stark förlust förskriva test för innehållet av sköldkörtelhormoner.

Bestämning av hormonstatusen samt spektralanalys av hårbotten är mycket viktiga studier som ofta utförs på patienter med hårfrasjukdom.

Det är trots allt ofta rundormer som kan orsaka håravfall. Endast en tricholog kommer att kunna avgöra vilka analyser som behövs av en man eller en kvinna som tog upp honom med detta problem.

För att bestämma nivån på hemoglobin krävs det ofta för att klara ett komplett blodtal, i synnerhet vid alopeci. Ökningen i leukocyter indikerar en inflammatorisk process i kroppen eller beseglingen av ascaris och tolererar inte nedgångar med överklagande till en läkare.

Efter biopsin kan du specifikt säga vad exakt är inflammerat.

Diffus alopecia uppträder ofta när de är smittade med maskar, rundorm påverkar förlusten av vegetation på huvudet. För att noggrant kunna bestämma hur alla organ fungerar, kan ett blodprov för serumjärn och hormoner vara nödvändigt.

Vanligtvis är de en av de första som passerar, varefter trichologen väljer en behandling.

Funktion i sköldkörteln leder till allvarliga konsekvenser med hormoner, och andra organers korrekta funktion hos män och kvinnor är nedsatt.

Därför är det också nödvändigt att utföra en analys av hormoninnehållet, vilket kommer att visa på vilken nivå de är. Men ibland är den här analysen inte tillräckligt, då behöver du utföra en ultraljud av sköldkörteln hos män och kvinnor. Spektralanalys av hårlinjen visar om det finns brist på viktiga spårämnen i kroppen eller inte. När alla tester har mottagits ska läkaren göra en korrekt och korrekt diagnos och sedan ordinera lämplig behandling.

Alopeci behandlas med medicin, men först efter en individuell undersökning och en serie viktiga test. Mycket mer beror på patientens hälsotillstånd, så att du kan justera behandlingen och välja de mest lämpliga drogerna i varje enskilt fall.

Allmänna rekommendationer för patienter med alopeci är: rätt näring, mättnad av kosten med vitaminer och mikrodelar, val av lämplig hårvårdsprodukt. Naturliga ingredienser i schampon kan ha en positiv effekt på håret hos män och kvinnor, de borde inte överges. Eliminera färgning, ha på sig huvudbonader under kallperioden kan förhindra skador på huden och allvarlig håravfall.

Tänk inte att resultaten av behandlingen blir snabba. Rehabiliteringsbehandling tar mycket tid och nytta om du bara följer alla rekommendationer från trichologen.

Att bli av stressiga situationer och att undvika alkohol och rökning förbättrar ditt välbefinnande och hjälper dig att bli av med håravfall.

Laboratoriestudier för skallighet måste utföras för att finna orsaken till att håret faller ut.

För en början är det värt att skicka ett komplett blodtal. Det gör det möjligt för specialisten att bestämma om utnämningen av ytterligare test. Ett allmänt blodprov visar tillståndet i kroppen som helhet, men för en mer detaljerad undersökning krävs mer djupgående och noggranna analyser. Det kan till exempel vara ett biokemiskt blodprov. Det är mycket mer avslöjande än det allmänna, eftersom doktorn på grundval av det kan dra slutsatser om arbetet hos många inre organ på en person.

Det rekommenderas också att kontrollera dina hormoner, eftersom det ofta på grund av hormonella störningar i kroppen är håravfall observerat. Så kan håret falla ut i en man på grund av överflöd av det manliga könshormonet. Kvinnor förlorar emellertid oftast sitt hår på grund av hormonella förändringar i kroppen under graviditeten. Oavsett situationen, men hormonprov hjälper verkligen att få allt ut. Det finns andra hormonella störningar, förutom de som anges tidigare.

Det gör inte ont för att gå igenom en studie om balansen mellan vitaminer och mineraler i kroppen. En brist på fördelaktiga ämnen kan också vara en riktig orsak till alopecien. Specialisten kommer att få information om bristen på vissa ämnen och sedan kunna ordinera lämplig behandling.

Men få människor tänker på nästa analys, även om dess betydelse också är ganska stor. Och det här är en analys för att identifiera parasiter i människokroppen. Ibland händer det att parasiter stör de inre organens normala funktion, ta bort många användbara ämnen från en person. En obalans bildas, vilket leder till en intensiv hårförlust.

Slutligen kan du ta ett blodprov för serumjärn. Faktum är att anemi ofta är orsaken till att en person förlorar hår. Även om det måste sägas att anemi oftast är karakteristisk för honkön, särskilt under graviditeten.

Ur andra synvinkel kan en ultraljudsundersökning av sköldkörteln genomföras.

Det är värt att notera att mycket i människokroppen beror på riktigheten och effektiviteten i sitt arbete. Och eventuella avvikelser från sköldkörtelns synvinkel kommer säkert att påverka utseendet.

För ett komplett "kit" är det värt att utforska mag-tarmkanalen. Även om överträdelser i arbetet i detta system oftare påverkar epidermis tillstånd, och inte håret. Det kommer emellertid inte vara överflödigt. Förutom analyser av urin och defekationsmassor. De två senaste testerna rekommenderas vid första skedet (tillsammans med ett allmänt blodprov). Analys av avföring (och inte bara det) hjälper till att identifiera närvaron av parasiter i patientens kropp, som redan har beskrivits tidigare.

Det här är vad de viktigaste analyserna ser ut som det borde tas om du hittar några problem med vegetation på huvudet. Efter att orsaken till håravfall har konstaterats kan något specifikt om terapin hävdas. Förresten är hastigheten på daglig håravfall från 50 till 100 hår. Därför är det värt att oroa sig för varje förlorat hår över denna norm. Hälsa och tjockt hår!

 • slutföra blodtal
 • blod för infektioner
 • biokemi;
 • på mängden serum Fe i blodet;

Om trichologen anser det nödvändigt, kan han dessutom utse:

 • sköldkörtelhormonanalys
 • könshormonprov;
 • analys av mängden mineraler;
 • Analys av huvudets epitel för svampar.

Vad ser trichologisten i alla analyser som han tilldelar, och vad är de för?

 1. I allmänhet uppmärksammar blodtestläkaren uppmärksamheten på mängden hemoglobin i blodet. Det är den här siffran som hjälper till att känna igen anemi, och med järnbrist passar syre inte bra i hårsäckar, varför håret faller ut. För många leukocyter indikerar närvaron av en inre inflammatorisk process, vars karaktär bestäms av terapeuten.
 2. Endast om det finns signifikanta avvikelser i det föregående testet rekommenderar trichologen att göra en biokemisk analys. Tack vare detta test bestämmer läkaren hur väl njure och lever fungerar, liksom mängden Ca, Fe, Mg, utan vilken krullarna inte kan växa starka och friska.
 3. Test för närvaron av parasiter, som trichologen inte kommer att kunna ignorera under alopeci, och allt eftersom håret kan falla ut på grund av närvaron i kroppen av maskindelsprodukter. Helminthiasis kan orsaka diffus håravfall, även hos små barn.
 4. Testet för mängden serum Fe i plasma, liksom transferrin, ferritin, detta tal indikerar kvaliteten på de inre organen. Om nivån är för låg sätter doktorn patienten på en specialdiet, som innehåller många livsmedel som har järn i sin komposition.
 5. Sköldkörtelhormonanalys karaktäriserar sitt arbete. I synnerhet är trichologen intresserad av nivån: TSH (tyrotropisk), T4 (tyroxin) och T3 (trijodtyronin). Om det finns för många av dessa hormoner, inträffar alopeci, och om det inte räcker, uppstår mjäll och kretsarna splittras. Om det finns en avvikelse från normen, leder trichologen till en ultraljud av sköldkörteln.
 6. Läkaren är intresserad av nivån av könshormoner: fritt testosteron, prolaktin, FSH, prolactin, LH, DHEA-S och progesteron. Om en kvinna har för mycket av ett manligt hormon, kan hon, förutom håravfall, även ha en låg röst, håriga armar och antenner över överkanten.
 7. På grund av spektralanalys bestäms antalet mikrodelar i kroppen, vilket påverkar hårväxten.

Efter att ha utfört alla nödvändiga test fastställer trichologen orsaken till alopeci och attribut den nödvändiga behandlingen.

För obligatoriska analyser för skallighet, inkludera:
- slutföra blodtal,
- biokemiskt blodprov
- analys av innehållet och mängden serumjärn i blodet,
- Analys av helminthinfektioner.

Allmänt blodprov. Det här är det allra första som en man eller en kvinna ska passera när det är skalligt på huvudet. Med hjälp av ett allmänt blodprov får du veta mer om hemoglobininnehållet i blodet. Innehållet av detta protein i blodet kan bedömas på grund av anemi. Detta är en mycket viktig diagnos, som med denna sjukdom - håravfall är ett vanligt symptom. Om diagnosen anemi är bekräftad hos en kvinna / man, bör behandling riktas mot att öka hårväxten, men vid behandling av anemi.

Förutom de obligatoriska testerna finns det ytterligare studier som ordineras av läkaren när man observerar någon patologi. Sådana analyser innefattar:
- Studie av sköldkörtelhormoner,
- Analys av könshormoner,
- biopsi av huvudets hudområde,
- mineralogram
Analys av innehållet i sköldkörtelhormoner. Läkaren föreskriver denna analys om han antar att en person har en sköldkörtelsjukdom. Denna studie utförs för att bestämma mängden sköldkörtelstimulerande hormon, såväl som T3 och T4. Med en ökning av effekten av dessa hormoner kan vi prata om hypertyreoidism, vilket leder till håravfall. Med denna sjukdom försämras hårets tillstånd, de blir torra, spröda, börjar falla ut, inte bara på huvudet utan även på ögonfransarna, ögonbrynen, armhålorna. Förutom hårproblem åtföljs hypertyreoidism av:
- viktminskning
- frekvent stress och depression,
- tremor
- ökad hjärtslag,
- försämring av naglarna
Endokrinologen behandlar behandlingen av denna patologi. Personer med hypertyreoidism är förskrivna hormoner, vitaminer och aminosyror.
Studien av könshormoner. Denna analys måste ges till kvinnor med oregelbunden menstruation, hirsutism, infertilitet och kombinerad skallighet. Analyser kan behövas för sådana hormoner som:
- testosteron,
- progesteron,
- FSH.

Alopeci Behandling

Behandlingen sker i tre riktningar.

 • Drogterapi.
 • Laserterapi.
 • Hårtransplantation

Medicinska droger kan sakta ner baldingprocessen något. Men deras effektivitet avslöjades endast i början av alopeci-processen.

 1. Minoxidil eller preparat med dess innehåll som aktiv substans används för tillväxt av strängar.
 2. Finasterid (används för att behandla enbart manlig alopeci), är en blockerare av enzymet 5-alfa reduktas.

Läkemedlen är effektiva under administreringsperioden, effekten kan varas i flera månader efter behandling, och håravfallet återupptas.

Behandling med laserterapi minskar skallighet och stimulerar tillväxten av strängar. Åtgärden är kort.

Behandling av androgen alopeci är problematisk, och i senare steg är det omöjligt.

När man väljer en terapi är det nödvändigt att utvärdera de fördelar som patienten kan härleda från behandlingen, kanske är den mest effektiva metoden för androgenetisk hårfall en kirurgisk transplantation, när folliklar tas från donatorområdet och transplanteras till baldingområdet.

För dess genomförande krävs en bra överlevnad av glödlamporna. Ytterligare behandling utförs med användning av hårvårdsprodukter.

Enligt resultaten från ett komplett utbud av analyser läkaren kommer att kunna förstå orsaken till håravfall och se till att det inte kommer påbörjat processen med en allvarligare syn på detta fenomen.

Hans läkare kallar "alopeci". Detta är en stark och snabb skallighet.

Det kan observeras i vissa delar av huvudet eller berövar en person i sitt hår för alltid.

Test för håravfall hos kvinnor

I denna artikel kommer jag att berätta för dig i Torah vilka tester som vanligtvis ordineras för håravfall. Jag rekommenderar inte att du själv tar proven! Konsultera en läkare - han kommer att berätta: om håret faller ut, vilken typ av högar kan du passera?

Håranalys för håravfall

Många patienter ställer frågor som relaterar till ämnet håravfall och tester:

 • var börjar man ta reda på orsakerna till att det faller ut?
 • Vilka tester behövs för att bestämma problemet med håravfall?
 • vem att fråga om råd om håravfall? och så vidare

Diagnostisera håravfall är det första steget i behandlingen. En tid för forskning bör erhållas från din närvarande tricholog.

Behandling av håravfall börjar med en undersökning när läkaren får information om patientens tillstånd (hår och hårbotten). Patientundersökningen gör det möjligt för doktorn att dra slutsatser om ett antal faktorer som är nödvändiga för att utnämna test för håravfall, diagnos och förberedelse av behandlingsprogram. Trichologisten behöver i synnerhet veta följande om dig:

 • finns det risk för ärftlig håravfall
 • vilka sjukdomar har du lidit nyligen
 • om det fanns skäl till en stark nervös överbelastning, stress;
 • hur du äter;
 • hur bryr du dig om ditt hår (schampon, masker, stylingprodukter).

Efter att ha samlat historien skickar läkaren patienten för att klara prov för håravfall. Vilken typ av forskning behöver en läkare? Alla individuellt.

Vad är testen för håravfall?

Undersökning för håravfall bör börja med ett allmänt blodprov. Denna punkt gäller både kvinnor och män. Doktorn kan också skicka ett biokemiskt blodprov, vilket kommer att ge en fullständig bild av din hälsa.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Båda könen ska göra en ultraljudsundersökning av sköldkörteln.

Kvinnor med håravfall måste passera test hos gynekolog-endokrinologen. I 75% av fallen beror förlusten på en obalans av hormoner.

Ett blodprov för hormoner för håravfall tas vanligtvis på följande parametrar:

Om ditt hår faller ut dåligt kan orsakerna vara förknippade med inre sjukdomar (diabetes, utvidgning av sköldkörteln, anemi, binjurssjukdomar etc.), vitaminbrist och skadliga kemiska effekter.

Med håravfall kommer ett blodprov för serumjärn att visa närvaron av anemi, vilket också framkallar håravfallsprocessen.

Orsaker till håravfall, eller varför kvinnans hår faller ut

Detta är inte bara ett annat råd, inte bara en annan artikel. På denna sida, inklusive i kommentarerna, kommer vi att försöka förstå de grundläggande orsakerna till håravfall, hitta en väg ut, hjälpa varandra.

Orsakerna är komplexa och ibland oväntade.

Därför, efter att ha läst denna sida och kommentarer, läs alla artiklar på webbplatsen. Det tar lite tid att göra det här, men det är bättre än balding.

I allmänhet förlorar vi varje dag från några dussin till hundra hår, ibland lite mer, därför, när vi hittar ett annat hår som har fallit på en kudde eller kläder, lägger vi inte alltid stor vikt vid detta. "Det är nödvändigt att" dricka vitaminchiki ", få tillräckligt med sömn, led en hälsosam livsstil, gör en bra hårmaskare oftare, och allt kommer att passera," vi försäkrar oss själva...

Men tyvärr för många kvinnor blir problemet med håravfall omärkbart till en riktig katastrof, när endast tunna strängar förblir från det lyxiga hårhåret. Det är inte utan anledning att diskussion om det smärtsamma problemet med skallighet är så populär nu på kvinnors forum. Låt oss försöka åtminstone lite för att förstå detta svåra ämne, utan att annonsera lögner och myter.

Dolda hälsoproblem

Hårproblem är bevis på att något är fel i kroppen. Det är inte för ingenting att den vackra skådespelerskan Catherine Zeta-Jones förklarar att det vackra håret är otänkbart utan god hälsa: "Om ditt hår har blivit matt och sprött, tacka dem för att varna dig om faran." Vad man ska säga om den rikliga förlusten!

Så skynda inte att springa till kosmetikaffären och köpa alla slags medel för håravfall och förbättra hårväxten etc. - För det första är det nödvändigt att hantera gemensamma hälsoproblem.

Självklart är det inte lätt att leta efter en nål i en höstack. Men för att börja med skulle det vara trevligt att gå till en terapeut och klara alla grundläggande tester. Bland de främsta orsakerna till håravfall är problem med mag och tarmar, inklusive dysbakterier. Allvarligare avvikelser kan vänta på dig på den endokrina systemnivån. Det är obligatoriskt att kontrollera sköldkörteln och könshormonerna. Dold fiende kan också hittas inom gynekologi - någon infektion i kroppen är redo att påverka hårets densitet.

Men orsaken till håravfall kan vara ganska annorlunda, så läs den här artikeln helt, noga och omtänksamt.

Kronisk eller tillfällig förlust?

Orsakerna till allvarlig håravfall kan vara mycket. Och du måste överväga om sjukdomen är tillfällig eller redan har blivit kronisk. Den vanligaste orsaken till håravfall hos kvinnor är hormonell obalans.

Det kan vara både sjukdomar och resultatet av hormonella preparat, till exempel preventivmedel. Antibiotika, kemoterapi kan också leda till håravfall. Men i detta fall, liksom efter graviditeten, är håret vanligtvis återställt på egen hand.

Även missbruk av salt smak i kosten kan orsaka brännmärkning alopeci och alopeci, det noterades i antiken.

Komplett skallighet?!

Håravfall kan vara irreversibel när glödlamporna sönderfaller. Många kvinnor står inför ett så fruktansvärt problem som androgen alopeci. Denna fruktansvärda fras kan innebära både allvarliga hormonella förändringar i kroppen och genetiskt bestämd håravfall och gallring.

En sak tillfredsställer: kvinnans skallighet är inte komplett, till skillnad från män. Det är helt enkelt omöjligt att bekämpa detta problem på egen hand - du måste vända dig till en läkare - inte bara den som kommer från ordet "lögn".

Trichological approach

Läkare som behandlar hår kallas trichologer. Om vi ​​tidigare inte visste någonting om sådana specialister, rekommenderar vi i dag kvinnors tidskrifter oss att kontakta trichologer. Hur kan dessa mystiska människor hjälpa oss, och kan de?

Trichologists på en bra klinik eller laboratorium kommer att diagnostisera hårets, hårbotten, hårsäckarnas tillstånd. De kommer att undersöka håret och glödlampan under ett mikroskop, mäta hårets tjocklek och beskriva den allmänna situationen med ditt hår. Det är möjligt att du inte bryr dig om ditt hår och tänkte inte ens på vilken typ av hår du har, typ av hårbotten och andra viktiga problem som också kan indirekt påverka förlusten.

Därför kan undersökning av en bra och ärlig trichologer göra ditt liv mycket enklare och ge en aning om att det är bättre att välja bland ett brett sortiment av håravfall och vårdprodukter. Men...

Trichological lögn. "Lita på, men kontrollera!"

Hitta en bra trichologist är inte så lätt. Idag är skönhet ett affärsområde och en bransch för att tjäna stora pengar. Så många "experter" är tyvärr bara inriktade på att göra vinst. I slutändan kan du erbjuda en mycket dyr behandling, och även utan garantier, för här kan de helt enkelt inte vara.

Många kliniker är övertygade om effektiviteten av deras metoder för behandling av håravfall. Detta kan vara injektioner av vitaminer i hårbotten, massage, gnugga lotioner och specialverktyg.

Allt detta är mycket dyrt och ofta inte särskilt effektivt. Ofta visar det sig att det sanna problemet med håravfall, som redan nämnts, är något helt annat. En bra specialist bör framför allt hjälpa dig att hantera din hälsa, försök att identifiera orsaken, skicka för test.

Ibland kan bra specialister hittas vid avdelningen för dermatologi vid medicinska universitet.

seborré

En av de vanligaste orsakerna till håravfall är problem med hårbotten, nämligen seborré. Låt oss försöka ta reda på vad denna attack är.

Seborré är en störande talgkörtlar, vilket leder till mjäll, oljig hårbotten, skalning, klåda och även psoriasis. Seborré är torr eller oljig, men båda kan leda till skallighet, håravfall. Om porerna är igensatta, kan glödlampan inte fungera normalt och håret blir långsamt tunnare.

Orsaken till dessa problem kan vara alla samma problem i kroppen, men kanske bara fel vård för hår. I vilket fall som helst ska hud- och hårvårdsprodukter ändras.

Tänk samtidigt på en enkel rekommendation: tvätta huvudet med ljummet vatten. Varmt vatten kan försvaga hårförhållanden och syn. Elektrisk hårtork är också ett problem: använd inte det, eller håll på ett avstånd av 20 centimeter från håret eller mer.

Tro inte på den "magiska" betyder

Idag kan du på apotek hitta en enorm mängd "mirakulösa" medel som kommer att "bota" oss av allt i världen. Men innan du hämtar råd från olyckliga apotekare eller annonsörer och snabbt köper "magiska" schampon och lotioner är det bättre att göra din egen undersökning. Det är vettigt att diskutera det läkemedel du behöver med en läkare du litar på.

Dessutom är det användbart att fråga om fördelarna med en särskild behandling av hår från vänner, samt leta efter information om verktygen på Internet och titta på ett par forum för att läsa recensioner och råd från andra offer. I vilket fall som helst, oavsett vad du erbjuds, tror inte "magiken" betyder - försök att analysera, söka efter information i olika källor, eftersom det inte finns någon brist på dem idag. Med vissa droger som säljs i ett apotek och aktivt annonseras måste du vara särskilt försiktig!

Dessa är produkter som innehåller minoxidil (eller pinotsidil och diazoxid) och kan verkligen stimulera hårväxten. Men med avbrytandet av den mottagna effekten kan det gå förlorat!

Dessutom är reaktionen hos olika personer till sådana medel olika. Någons hår börjar falla ut ännu starkare... Med "magisk kulan" betyder det att du måste vara väldigt försiktig.

Gå ner i vikt och gå skallig?!

Vi vill alla vara smala, som tjejer på bladen på tidningar, och till och med läskiga berättelser om uttömningen av modeller stannar inte alltid oss ​​på vägen till den välskötta tunnheten. Vi bör dock inte glömma att bra hår är en av de främsta fördelarna med någon vacker kvinna, och om du går fel på den fasta banan riskerar vi att förlora detta trumfkort.

Skarp viktminskning, otillräcklig näring - särskilt i ung ålder - allt detta kan helt enkelt inte påverka hårets tillstånd. Därför, innan du går på diet, är det bättre att konsultera en läkare, annars kan resultaten bli katastrofala.

Den mest hemliga orsaken

Stress orsakar inte mindre hårskador. Depression, känslor, deprimerat tillstånd - allt detta kan i hög grad påverka vårt hårs tillstånd. Ibland kan vi inte gissa att kopplingen mellan håravfall och olycka har lidit, eftersom håret inte börjar falla ut omedelbart efter de upplevda chockerna, men efter en månad eller två eller senare.

Det är anledningen till att om du står inför problemet med stark håravfall, sätter du först och tänker på vad dåligt har hänt i ditt liv under det gångna året. När allt kommer omkring kan ingen läkare hjälpa dig om du inte läker av andliga sår. Hur är det i denna situation?

För att tunna hår eller balding män är inställningen ganska lugn, men för en kvinna är det en riktig tragedi. För att stoppa processen och återvinna det tjocka och vackra håret måste du först och främst veta orsaken till kvinnlig skallighet, vilket orsakade problemet. Därför test för håravfall - detta är det första och obligatoriska steget på vägen till helande.

Ska jag rådgöra med en läkare för håravfall?

Håret faller alls och alltid är det normalt. Normalt förlorar varje person flera dussin hår per dag (100 är normen), och problem börjar när detta antal ökar betydligt.

Hårförlusttest

För att bestämma med egna händer om det är dags att låta larmet, tryck ett litet lås mellan fingrarna och dra det något. Om det finns mer än sex hår kvar i det, skjut inte upp besöket på hårbehandlingskliniken.

Orsaker till håravfall

Många av oss, efter att ha märkt en uttunning av hår, och utan läkare kan berätta varför detta hände. Hos kvinnor kan orsaken vara en långsiktig kost, beröva kroppen av viktiga vitaminer och mineraler, graviditet, amning, frekventa experiment med färgning, missfärgning, förlängning eller krökning.

I sådana fall är instruktionerna detsamma: det är nödvändigt att snabbt ändra inställningen till hårvård, för att fastställa näring och daglig behandling, för att få tillräckligt med sömn, för att inte vara nervös. Eller bara vänta, när hormoner återgår till normala, utför enkla underhåll och närande förfaranden för hårrötter.

Men orsaken till alopeci kan vara allvarliga sjukdomar, kroppsbrott, ärftliga faktorer. Och i sådana fall måste du veta vilka test som ska passera när håravfall, så att behandlingen var effektiv.

Analyser för håravfall hjälper till att upptäcka eller eliminera följande patologiska processer:

 • inflammatoriska, infektiösa, svampsjukdomar;
 • hormonella störningar;
 • nedsatt bakteriebalans i mag-tarmkanalen;
 • misslyckande i immunsystemet etc.

Endast genom att analysera resultaten av forskningen kommer läkaren att kunna utveckla den korrekta behandlingsregimen.

Mottagare specialist trichologist

Eftersom priset på en fullständig klinisk undersökning är ganska hög är det lämpligt att besöka en erfaren specialist före honom, som efter undersökning och intervju, kommer att utse endast de mest nödvändiga studierna, med undantag av uninformativ i ditt fall.

Vid den primära mottagningen måste trichologen intervjua patienten och fastställa följande data:

 • naturen och varaktigheten av håravfall
 • Närvaron av släktingar med liknande problem;
 • förekomsten av sjukdomar som är kända för patienten
 • sömn och vila;
 • matvanor
 • arbetsvillkor
 • hårvårdsmetoder.

På grundval av en sådan undersökning är det redan möjligt att utesluta eller tvärtom hitta orsaken till problemet.

Därefter undersöker läkaren patientens huvud vid första visuellt bedöma kvaliteten och intensiteten av håravfall och hår utesluta förekomsten av svamp eller dermatologiska sjukdomar. Sedan gör han ett trichogram med hjälp av en speciell videokamera, som gör det möjligt att bestämma hårets densitet.

Trichogramma

Om den mottagna informationen inte räcker, kommer läkaren att hänvisa till smala specialister för att bekräfta diagnosen - en endokrinolog, en neurolog, en gynekolog, en gastroenterolog. Efter det kommer han att veta exakt vilka tester som ska passera om håret faller ut starkt.

Förteckningen över tester för håravfall

Bland de studier som tilldelats i sådana fall finns det obligatoriska och ytterligare. Den första utses för att utesluta allvarliga brott i kroppen, den andra - om du behöver bekräfta läkarens misstankar om förekomst av specifika sjukdomar.

Obligatoriska analyser inkluderar:

 1. Fullständigt blodantal för håravfall, vilket gör det möjligt att bestämma halterna av hemoglobin. Kvinnor på grund av dess fysiologiska egenskaper är benägna att anemi (en minskning av blodhemoglobinnivåer), vilket kan vara orsaken till problemet. Och ökningen av antalet leukocyter indikerar närvaron av en inre inflammatorisk process.
 2. Blodtest för infektioner. Hår kan falla ut mot bakgrund av parasiter som utvecklas i kroppen och avger skadliga produkter av vital aktivitet.

Sammansättningen och kvaliteten på blodet ger den mest kompletta informationen om kroppens tillstånd.

 1. Biokemisk analys av blod ges till att bedöma nivån av järn, magnesium, kalcium och andra viktiga spårämnen som är nödvändiga för normal bildning och tillväxt av hår. Det låter dig ta reda på hur lever och njurar fungerar, oavsett om de påverkas av degenerativa eller inflammatoriska processer.

Dessa studier utses av trichologen i alla fall. Om de är normala, hänvisar han dig till andra specialister, som också kan ge råd om vilka prov som ska passera - om håret faller ut.

Till exempel kommer endokrinologen, beroende på resultaten från den preliminära undersökningen, att rikta sig till:

 1. Analys av nivån av sköldkörtelhormoner - T4 (tyroxin), TSH (tyrotropisk), T3 (trijodtyronin). Deras överskott leder till håravfall och bristen på - att försvaga och störa strukturen.

Sköldkörtel ultraljud för håravfall

Dåliga resultat - en anledning att göra andra test.

Eftersom det finns hormonell håravfall, är det nödvändigt att skicka analysen för hormoner - prolactin, testosteron, progesteron, FSH och andra. När deras normala nivåer eller förhållanden störs utöver håravfall uppstår problem som överdriven hårväxt, akne, menstruationssjukdomar och till och med infertilitet.

Du kan också behöva en spektralanalys av hårets struktur för att bestämma innehållet i olika spårämnen i dem, en biopsi i hårbotten, avslöja svampinfektioner och andra laboratorietester.

Det är upp till läkaren att bestämma vilka tester som ska vidtas vid håravfall. Endast han kan utveckla en behandlingsplan baserad på de resultat som visar orsaken till alopeci. Om det inte är förknippat med en allvarlig sjukdom, kommer standard terapeutiska förfaranden att hjälpa till att återvända till de vackra krullarna.

Kom ihåg att tidsinställda tester är en chans att upptäcka en sjukdom i ett tidigt skede, när det är lättare och snabbare att bota.Nästa Artikel
Bästa icke-ammoniak hårfärgning betyg