Vad kan vara ett barns hårfärg?


Ett spädbarn som just varit född kan chocka sin mamma med hårets färg. Ibland händer det att föräldrar har mörkt hår och ett barn kan ha ett ljus på huvudet. Faktum är att barnets hårfärg vid födseln fortfarande säger ingenting. Som regel förändras hårfärgen gradvis.

Vad händer före födseln...

Ett intressant faktum är att medan barnet fortfarande är i moderns mage växer barnets huvud och förlorar håret i fostervätskan, så kallas lanugo. Strukturen hos dessa första hår är inte densamma som för vanliga. De är mycket tunnare och saknar folliklar. När ett barn föds kan lanugo vara kvar på huvudet eller helt falla ut. Föräldrar bör inte särskilt fokusera på pistolens kvalitet på barnets huvud. I de flesta fall kan utseendet på barnets första hår inte bedömas av vad de kommer att bli i framtiden. Lanugo försvinner helt från barnets huvud med 3-4 månader, och i deras ställe finns det en starkare hårväxt.

En stor överraskning hos föräldrar kan orsaka ett barns hårfärg om det inte sammanfaller med någon av genbärarna. Som nämnts ovan är det fortfarande ganska tidigt att dra slutsatser. När barnet växer upp ändras också barnets hårfärg. Deras skugga kan lysa och mörka. Förresten ligger hårets nyans som ett barn kommer att ha i framtiden läggs i livmodern, på den genetiska nivån.

Det finns två typer av hårpigmentering: eumelanin och pheomelanin. Den första påverkar resultatet av mörka nyanser av hår, och den andra är ansvarig för blont och rött hår. Hur längre dessa två pigmenter kommer att interagera med varandra beror på generna. Processen för pigmentproduktion sker på grund av melanocyter, celler som programmeras innan barnet är födt. Denna process kan inte hindras på något sätt och påverkar honom också. Förändringen av hårfärg kan fördröjas till grundskolans ålder, det finns fall som före barnets pubertet.

Forskare har dragit slutsatsen att exponering för pheomelanin är ansvarig för röda hår nyanser.

Det är värt att notera att sådana faktorer som överföring av stress, otillräcklig uppkomst av näringsämnen kan påverka arbetet med melanocyter och som ett resultat - ett misslyckande. Ett grått hår som visade sig för tidigt kommer att vara en indikator på ett sådant fel i barnets kropp. Emellertid har denna process inget att göra med cellåldring. Därför är det omöjligt att göra några antaganden om hur skuggan av ett barns hår kommer att förändras. Det är också möjligt att hårfärgen kanske inte förändras alls under barnets liv, men kommer att förbli densamma som vid födseln.

Hur får man reda på vad som kommer att bli...

Vissa föräldrar som väntar på sitt första barn kan inte vänta med att bestämma ett barns hårfärg. I princip är detta realistiskt om du förstår lite om genetikens lagar. För att göra detta behöver man inte ens genomgå några förfaranden.

Så det finns 5 faktorer att förutsäga, nämligen:

 • Hårfärg av det framtida barnet beror på totaliteten av generna mamma och pappa. Det är värt att notera att gener antingen är dominanta eller recessiva, d.v.s. mild och starkt uttalad. De starkaste dominerande generna dominerar de svaga, recessiva generna, och därmed överföres till det framtida barnet när det är ett nytt livs födelse. Så, om en pappa är en bärare av en stark hårgen, så kommer hans barn att arva denna gen.
 • I händelse av att både far och mor är bärare av dominerande och recessiva gener, är resultatet av deras kamp omöjligt att förutsäga. Och här kan gener från tidigare generationer spela en viktig roll, vilket påverkar resultatet. I det här fallet kommer det att vara möjligt att göra antaganden om det framtida barnets hårfärg endast ungefär.
 • Du själv kan förutsäga resultatet av starka eller svaga gener som följer. Om du är ägare till bruna eller gröna ögon med normal indikation på blodpropp eller om du har en tendens till plötslig håravfall gäller detta för män, då har du starka gener. För svaga gener, närvaron av rakt hår, brist på pigmentering av huden och en negativ Rh-faktor i blodet.
 • Vi får inte glömma att en sådan vetenskap som genetik inte ger korrekta beräkningar för 100%. Med hjälp kan du bara bestämma de mest troliga alternativen, den exakta beräkningen fungerar inte. Som nämnts ovan påverkar generna från tidigare generationer och överförs till framtida barn. Det verkar sålunda, föräldrarna är mörkhåriga, och barnet kan födas rödhårigt. Och då visar det sig att farfar också hade rött hår också. Detta kan ofta hända när du väntar på ditt första barn. Så beror sannolikheten för barnets hårfärg på alla, inklusive avlägsna släktingar.
 • Det är värt att komma ihåg att förändringar i hårfärg kan inträffa under 5 år av ett barn. Hans hårfärg kan ändras flera gånger och kan förbli oförändrad. Som regel kan hårets nyans förändras under de första två åren av ett barns liv och slutföra bildandet med 5 år.

VIKTIGT! Med början av puberteten i en tonårs kropp, förändras testosteronnivåerna, vilket i sin tur kan påverka förändringen i hårfärgen.

Bestämd enligt föräldrarna...

Ofta händer det att unga föräldrar börjar argumentera om vars ansiktsdrag kommer att dominera sin framtida chad. Bättre att inte argumentera, men försök att förstå grunderna i genetiken. Vad är gener, hur passar de ihop, och hur påverkar de barnets externa data?
En gen är en del av en DNA-molekyl som lagrar och överför arv information. Men det är viktigt att notera att inte hela uppsättningen gener ärvs. Här är exempelvis en viss person bärare av strabismusgenen, men det betyder inte att han själv har några synproblem. Sammanlagt kallas generna för en viss person en genotyp. Och redan på grund av det börjar fenotypens bildning - en uppsättning överförda gener.

Beräkna barnets hårfärg i princip möjligt. I grund och botten kommer den framtida babyen att visa de starkaste dominerande generna. Så, till exempel, är genen av ljusa nyanser av hår svag, recessiv. Det är därför människor med en mycket lätt naturlig hårskugga är ganska svåra att träffas på gatan.

Egenskaper som orsakas av starka dominerande gener är:

 1. Stora, uttrycksfulla ögon
 2. Plumpa läppar
 3. Mörk hårfärg samt lockigt hår
 4. Bruna ögon
 5. Kort storlek
 6. Mörk hudton
 7. fräknar
 8. Bra öra
 9. Höger handedness.

Recessiva gener innefattar:

 1. Blå eller gröna ögon
 2. Tunna läppar
 3. Ljus nyans av hår
 4. Rak hår
 5. Rättvis hud
 6. hög tillväxt
 7. Vänsterhänthet.

Vad är interaktionen mellan gener? Det är inte i alla fall absolut att starka gener undertrycker svaga. Därför är det nödvändigt att inte bara ta hänsyn till föräldrarnas externa uppgifter, utan också de tidigare generationerna av släktet. Barnets hårfärg beror på alla ovanstående faktorer.

Lagen om genetik: hur man bestämmer färgen på det födda barnets hår före födseln. Hur bryr man sig om barnhår.

Ännu innan barnet är födt, älskar framtida föräldrar att drömma, föreställa sig vad den efterlängtade barnet kommer att vara.

Medan han väntar på sin födelse undrar familjen vad han kommer att se ut? Vad blir det ofödda barnets utseende?

Vilken hårfärg kommer dottern att ha om mamman är blond och fadern är svart? Är det möjligt att få en baby med bruna ögon på blåögda föräldrar? Låt oss räkna ut det.

Hur bestämmer du barnets hårfärg?

Många föräldrar långt före födelsen av ett barn vill känna till framtida färg på hans hår. Teoretiskt är detta möjligt om du vet några av genetikens lagar. Och även om inga test måste passera.

I processen att bilda hårfärg hos ett ofött barn är båda föräldrarnas gener inblandade. Observera att alla gener, inklusive de som är ansvariga för hårpigmentering, kan vara dominanta eller recessiva.

Med andra ord, stark eller svag. I processen med den framtida människans födelse blockerar starka dominerande gener åtgärden av svaga recessiva och överförs till den kommande generationen.

Det är, om fadern har en dominerande hårfärgad gen, då kommer hans son eller dotter att arva honom.

Om båda föräldrarna har dominerande eller recessiva gener, blir resultatet av deras "kamp" oförutsägbart. Ögonföräldrarnas gener kan störa materien och påverka resultatet. I det här fallet kan framtida bebis hårfärg endast bestämmas med viss sannolikhet.

Oavsett bestämma faktor för dominans eller recessiveness av sina gener genom följande funktioner.

Om du har bruna eller gröna ögon, en vanlig blodproppsfaktor eller en tendens till skallighet (hos män) är generna dominerande.

Recessiva gener karakteriseras av rakt hår, brist på hudpigmentering och negativ blod-Rh-faktor.

Glöm inte att genetik inte är matematik. Det ger inte exakta svar på ärftlighetens frågor, men bestämmer bara de mest troliga möjligheterna. Men gener av flera generationer kan vara involverade i genöverföringsprocessen. Som ett resultat är det ganska oväntat, att ett rödhårigt barn föds i familjen och arv hårfärgen från någon avlägsen släkting. Särskilt ofta sker detta vid den förstaföddes födelse.

Glöm inte heller att under de första 5 åren av en nyfödd liv kan hårfärgen förändras mer än en gång. Vanligtvis förändras de under första eller andra år av livet och bildas slutligen av 5 års ålder. Men under puberteten på grund av förändringar i mängden testosteron i en tonårs kropp kan hårfärgen ändras igen.

Därför, om vilken färg barnets hår kan bedömas inte tidigare än 2 år. Hårfärgens instabilitet i madentsy förklaras av förändringar i den hormonella bakgrunden, vilket orsakar fördelningen av melanin i håret (pigmentet som är ansvarigt för hårfärg).

Mytfältet innefattar telegoni, teorin om att genpoolen hos en kvinnas första sexpartner påverkar hennes arvade egenskaper hos sin framtida avkomma.

Till exempel hävdar anhängare av detta koncept att barnet får ärva några av de yttre tecknen på sin moderns första man (även om han inte är fadern till barnet). Telegonia-anhängare är ofta troende som vänder sig till denna teori för att rättfärdiga otillåtligheten av före detta sexuella relationer. Genetik överväger telegoni vidskepelse.

Håravfall

Inom 3-4 månader efter födseln är barnets hår mycket tunnare, och några barn blir helt skalliga. Håravfall under de första månaderna av livet är ett fysiologiskt fenomen och är förknippat med förändringar i hormonnivåerna. Håravfall kan uppstå med varierande intensitet - vissa är nästan omärkliga, andra är zonala (vanligtvis skallighet uppträder i de tidiga och occipitala områdena), i det följande - nästan allt hår kan falla ut. Ingen aktiv åtgärd för att stärka håret under denna period är inte nödvändigt. Efter 6 månader börjar håret växa. Om det inte finns något hår efter 6 månader bör du rådfråga en barnläkare (eliminera vitamin- och mineralbrist, hormonella obalanser).

Utseendet på bala fläckar och baldingszoner på baksidan av huvudet stör ofta föräldrarna. I de flesta fall är anledningen att barnet gnuggar dessa områden av huvudet på sängen, mekanisk friktion och leder till håravfall. Alopeci i nackområdet är inte ett tecken på rickets, om det inte finns några andra symtom (tung svettning, ångest, pallor och marmorering i huden, feber, minskad muskelton).

Sällsynt "frisyr"

Många föräldrar är oroliga när barnet är 1 år gammal och håret på huvudet är fortfarande mycket sällsynt och kort. Oftast handlar det om blonda barn. Hårdets täthet läggs också genetiskt, föräldrar kan få råd att hitta sina barns bilder i 1 år och titta på frisyren. Om det är identiskt så finns det inget att oroa sig för. Hos vissa barn börjar håret växa endast med 2 år, och det betyder inte att barnet inte kommer att ha vackert hår i framtiden.

Det bör noteras att hårskalans tjocklek närmar sig en vuxen vid 5 års ålder, därför före 5 år borde du inte oroa dig för bristen på tjocklek på barnets frisyr.

Stimulera hårväxt Folkmekanismer i ett barn rekommenderas inte. Detta kan orsaka allergiska reaktioner, liksom skador på hårsäckarna (som ligger ytligt).

Förbättra hårväxten kan balansera näring. Vitaminerna A, B, E, C, D är ansvariga för hårväxt och tillstånd, spårämnen - kalcium, magnesium, järn, zink, selen. I barns och moderns kost (vid amning) bör animaliska proteiner, fleromättade fettsyror (omega-3 och omega-6) vara närvarande.


Kapslar fiskolja Omega 3 Forte från NORWEGIAN Fish Oil

Korrekt vård

Bra hårtillväxt bidrar till korrekt vård. Shampooing i madentsa ska ske dagligen (utan tvättmedel), medan överflödigt fett och död epitel, lösa hår och orenheter avlägsnas från hårbotten. Användning av schampo bör inte vara mer än 1-2 gånger i veckan.

I detta fall är schampon för vuxna absolut inte lämpliga, eftersom de har en alkalisk reaktion som kan bryta den skyddande filmen på hårbotten hos en nyfödd. Det är inte heller rekommenderat att använda tvål för att tvätta barnets huvud (det har också en alkalisk reaktion).

För barn är speciella hypoallergena schampon med en neutral pH-nivå (5.5) lämpliga. Shampoo ska inte hällas direkt på barnets huvud, först är det bättre att droppa det i din handflata och lätta det upp med vatten. Använd fingertopparna för att massera barnets hårbotten.

Torka håret med en handduk bör inte vara aktivt, bara torka över vatten och låt det torka naturligt (utan hårtork).

Gynnsam effekt på hårväxt daglig huvudmassage. Lätta massagebehandlingar förbättrar blodflödet genom att förbättra hårsäckens näring.

Kombinera hår

Experter säger att kamma barnens hår bör vara ett dagligt förfarande, trots hur mycket vegetation på huvudet.

För kamning med speciella borstar med naturliga borstar. Rörelsen ska vara lätt och jämn. Kombinationsfrekvensen beror på hårets tjocklek och längd - ju tjockare frisyren är, desto oftare borde den kamma.

Första frisyren

Haircut baby hår - föremål för vidskepelse och rädsla. Många föräldrar och nu tror att på ett år borde vara skallig, barn till hår blev tjockare. Också många är rädda för att skära hår till barn under 1 år (förmodligen finns det risk för barnets sjukdom). Båda vidskepelser har ingen grund, det finns inga vetenskapliga bevis för dessa myter. Hårets täthet och struktur ligger genetiskt, och inget skalligt hår kan inte ändra det. Kanske efter barbering har effekten av täthet uppnåtts på grund av att det nya håret blir hårdare. Men detta påverkar inte antalet hårsäckar. Tvärtom kan rakningskall skada känslig babyhud eller skrämma ett barn.

Barnläkare tror att du behöver skära barnet efter behov. Om barnets hår är långt, förvirrat och klättra in i ögonen, ska du inte vänta på att börja 1 år.

Vad är barnets hårfärg?

Föräldrar, även före barnets utseende, vill veta hur det kommer att se ut och vem det kommer att se ut. Idag kan du få svar på många frågor utan kostsamma analyser och ultraljud. Detta kommer att hjälpa reglerna för genetik. De tillåter, utan mycket tid och ansträngning, att bestämma vilken hårfärg barnet kommer att ha. För att göra en förutsägelse är det tillräckligt att analysera utseendet på modern och pappa.

För arv av vissa egenskaper och egenskaper från förfäderna är ansvariga speciella molekyler - DNA. De består av separata partikelgener, som var och en motsvarar en viss extern egenskap. Dessa partiklar är av två typer: dominant och recessiv.

Den första vinna alltid den andra och vidarebefordras till den kommande generationen. Om två starka eller svaga gener kommer in i "kampen" blir det svårare att förutsäga sitt resultat. Genetiken hos mer avlägsna förfäder lockas till "kampen".

De yttre tecknen som manifesterar sig som dominerande inkluderar:

tendens till håravfall

mörk hårfärg;

hudpigmentering;

kort statur etc.

Externa tecken på grund av recessiva gener är:

blek hud etc.

För att bestämma vad barnets hårfärg kommer att vara, är det nödvändigt att analysera de möjliga resultaten av "kampen" hos olika gener. Övning visar att i de flesta fall den starka besegra de svaga.

Till exempel, om fadern har svart hår och mamman är blond, kommer deras son eller dotter antingen att vara en brunett eller ägaren av mörkblonda krullar. Nyans kommer under alla omständigheter att bli mycket mörkare än egenskapen hos det recessiva draget. Hårets struktur är inte alltid 100% lånad: i stället för lockar kan ett barn ha lite lockigt hår.

För att beräkna vilken färg barnets hår kommer att vara, räcker det inte att analysera externa data för endast mamma och pappa. Beräkningen omfattar tre generationer på båda linjerna.

Det här är inte ett mirakel: i popens genotyp var det en recessiv gen som han ärvde från sin mormor-blonda eller rättfärdiga farfar. I sitt barn visade han inte upp, men det fungerade genom en generation.

Övning visar att barn med ljusbrunt hår oftast är födda i slaviska familjer. Färgen ändras dock ofta när barnet fyller 12 år.

Genetik för föräldrar

En gen är ett segment av en DNA-molekyl som ansvarar för bevarande och överföring av ärftlig information. Inte alla gener realiseras i varje enskilt fall: en person kan vara bärare av myopiagenen, men det betyder inte att han själv kommer att få synproblem. Hela uppsättningen gener av en viss person kallas en genotyp. Baserat på genotypen bildas en fenotyp - en "uppsättning" av realiserade, manifesterade gener.

Som regel är dominerande gener vanligare, eftersom de är starkare än recessiva. Ljushårgenen är till exempel recessiv och människor med naturligt blont hår är mindre vanliga. Bland de egenskaper som orsakas av dominerande gener kan man se:

 • Stora ögon,
 • Fulla läppar,
 • Mörkt och lockigt hår
 • Brun ögonfärg,
 • Kort storlek
 • Mörk hud
 • fräknar,
 • höger-handedness,
 • Bra hörsel.

Följaktligen kommer bland de recessiva, vanligtvis undertryckta generna, att vara:

 • Blå eller gröna ögon,
 • Smala läppar
 • Blont och rakt hår
 • Hög tillväxt,
 • Snövit hud,
 • Vänsterhänthet etc.

Hur interagerar dessa gener? Det händer inte alltid att den dominerande genen helt enkelt undertrycker den recessiva. Det är viktigt att inte bara överväga föräldrarnas utseende, men också flera generationer av deras slag.

Ögonfärg

Som regel dominerar bruna ögonfärger över alla andra. Emellertid var de mer ljusögda förfäderna i den bruna ögonföräldrars släkt, ju högre chanserna att ha ett barn med ljusa ögon. Om båda föräldrarna har blå ögon, ärar barnet detta recessiva drag. I sällsynta fall kan blåögda föräldrar vara födda bruna ögonbarn. Det finns inget illogiskt ur genetisk synvinkel: Barnens föräldrar har i genotypen orealiserade dominerande gener och i släktet bruna ögonfäder. En grönögad far och en blåttögd mamma är mer benägna att ha en grönögd bebis. Bland de recessiva generna har också sin egen hierarki, och den gröna ögangenen är något starkare än den blåa ögengenen.

Hårfärg och struktur

Oftast vinner dominerande gener. Om en av föräldrarna har mörkt hår, ärar barnet detta drag eller kommer att få en "blandad" hårfärg - mörkare än det recessiva ljuset. Hårets struktur kan inte heller vara fullt lånad: i stället för lockar kan barnet ha vågigt hår. Ofullständig dominans är karakteristisk för genotypen hos personer med dolda recessiva gener. Till exempel kan en mörkhårig och mamma-blond papa ha en rättvis och rättvis hud. Mestadels hade fadermor eller farfar också blondt hår, och denna gen, som inte hade manifesterat sig i faderns fenotyp, var fortfarande närvarande i hans DNA. För att förstå vilken sorts hår som ditt barn ska ha måste du analysera minst tre generationer släktingar från moder och pappa: På det här sättet kan du identifiera de gener som dominerar och ärvs av efterkommande i dina familjer. I slaviska folk förekommer i regel barn med blont hår, men vid 12 års ålder kan färgen ändras.

tillväxt

Även om låg tillväxt är den dominerande egenskapen, har barn vanligtvis en höjd, genomsnittet mellan föräldrarna. Under vissa förutsättningar - en bra ekologisk miljö, en balanserad kost, avsaknaden av allvarliga sjukdomar - barnet har en chans att bli högre än sina föräldrar.

Evolution och står nu inte stilla. Miljö, takt och levnadsförhållanden förändras och människornas utseende förändras. Våra samtidiga har högre tillväxt och vanliga ansiktsdrag än generationerna från början av förra seklet. Dålig ekologi, svår graviditet, otillräckliga mängder vitaminer kan störa, till exempel, den högväxande genen.

I slutändan är det inte så viktigt vars utseende barnet ärverar - din eller dina farfarfar. Mycket viktigare är om detta barn kommer att älska och önskas. Varje inslag av barnets utseende och karaktär är värd kärlek och tillbedjan, för det är hos barn att klan och familjeegenskaper förblir i århundraden.

Hår för ett barn (45 bilder): Vi växer vackert hår

Nyfödda barn kan vara helt utan pistol på huvudet eller tvärtom med tjocka krullar. Vi kan emellertid i förväg bestämma vilken färg barnets hår kommer att vara och vad blir dess struktur. Därför är vi inte upprörd att den första nivån är sällsynt och växer inte bra - ärftlighet kommer definitivt att vinna.

Hårskalans tjocklek når bara "vuxen" storleken endast i en femårig bebis. Så, du borde inte oroa dig i förväg för bristen på pomp av hans frisyr. Den slutliga hårbildningen uppträder efter 10 år, och verkligen vuxen hår växer redan vid puberteten.

Enkel vård av barnkrullar bör ge glädje åt barnet.

Steg av tillväxt

Hår på en babys kropp är normalt. En sådan 2-månaders embryonal vegetation blir tunnare och ljusare till en guldton, därför är den helt osynlig. Även om barnet föddes med hår som växer tjockt på kropp och ansikte, är det bara en lanugo - ett mycket kortvarigt tecken på prematuritet.

Alla de första håren kommer att försvinna när man kammar och badar, och de skalliga områdena bildas genom att gnugga huvudet mot kudden. Istället, groddar starkare och ljust hår, som redan avlägset liknar min mammas eller fars.

Hårklippning kommer inte att göra barnets hår tjockare och starkare.

Blonda föräldrar är vanligtvis oroliga: ett barn har lite hår per år. Men densiteten, strukturen läggs också genetiskt, så frekventa hårklippningar kommer inte att förändras. Och under hårklippningen kan vi skrapa huden av lite fidget.

Så vad ska man göra om ett barn har dåligt hår? Naturligtvis, efter att ha rakat håren växer sig hårdare, vilket skapar utseendet av densitet. Samtidigt ökar antalet hårsäckar, tyvärr inte, och eventuellt minskar även från deras oundvikliga skada under denna procedur.

Det är bättre att skära ändarna något.

Var uppmärksam!
Instruktionen av barnläkare är extremt praktisk: klippa vid behov utan att vänta på årets genomförande.
När håren klättrar in i ögonen, är förvirrade eller mycket långa och stör sömn, förkortar vi dem.

För de första 5 åren ändras hårets färg flera gånger, i synnerhet upp till 2 år. Observera att hos ungdomar på grund av testosterons överflöd kan strukturen och färgen förändras igen. Även strängar plötsligt krullas, eller vice versa - krullarna kommer att räta ut och en sällsynt frisyr blir plötsligt väldigt frodig - som föräldrarna.

Ibland överraskas vi av håret i olika färger på barnets huvud. Hårfärgens instabilitet hos spädbarn orsakas av hormonella förändringar som fördelar pigmentmelanin i håren.

Beräknad hårfärg hos ett ofött barn

Vi jämför våra gener: recessiva - överst på denna tabell dominerande - längst ner.

Men hur man bestämmer barnets framtida hårfärg av föräldrarnas hårfärg? Oavsett, genom speciella egenskaper, kommer vi att avslöja dominans eller recessiviteten hos våra gener.

Självklart vill vi på förhand veta färgen på locket hos vårt ofödda barn. Detta är möjligt, eftersom båda föräldrarnas gener bildar pigmentering, men endast dominerande, starka gener blockerar svaga recessiva gener och vidarebefordras till arvingen. Så, om paternal pigmenteringsgenen är dominerande - det är vad barnet kommer att ärva.

När både fadern och moderen har samma recessiva gener är resultatet oförutsägbart. Ibland har blondiner lockigt brunt hår. Oftast i sådana fall är det lätt att hitta den här mörkahåriga morfaren (eller farmor).

Så vi vet bara sannolikheten för färg, eftersom matematisk noggrannhet är omöjlig här. När allt kommer omkring är förfädernas gener ofta inkluderade, särskilt vid första barnets födelse.

Vi växer vackert hår

Vår rätta vård kommer att belöna barnet med vackert och friskt hår (som i vårt foto).

 • Från de allra första dagarna av mitt barns huvud bara med vatten, utan schampo och tvål - eftersom håren fortfarande inte blir smutsiga.
 • Då köper vi ett mildt schampo utan aggressiv lauryl eller laureth och orsakar allergier.

Shampoo används endast en gång i veckan när det är förorenat.

Var noga med att lära den lilla kammaren.

 • Vi gör en mjuk massage med en speciell kam - det aktiverar blodcirkulationen väl, vilket ökar spjutens spiring.
 • Komba bättre att köpa en mild, från ett naturligt material. Priset är något högre, men resultatet av kamning blir bättre. Ceder och enbärkammer är till exempel curativa, och naturliga borstar kliar inte på skinn, men massera det noggrant.

Tips!
Vi borstar fina, tunna barns strängar med en tjock kam och tjockt hår - bara en kam med sällsynta tänder för att inte riva trångt hår.

 • Frågan om ett barn under ett år kan klippa sitt hår bestäms jakande. Det är en hårklippning som förbättrar hårsäckarnas livskraft, så det är värt att skära tipsen även när man odlar långa flätor.
 • Föredragna styling - lösa svansar och pigtails. Gum och mjuka hårnålar måste tvättas ofta med tvål och vatten.

Orsaker till långsam tillväxt av barnhår

Den främsta orsaken till dålig tillväxt är bristen på vitaminer i barnens kropp.

En rik kost kommer att påskynda hårtillväxt: vitaminerna A, D, B, E, protein, omega-3 och 6 fettsyror är överflödiga i pumpa, frukter, röda grönsaker, morötter. Gröna, lax, ägg, mjölk, nötter är också användbara. De ger barn med kalcium, zink, magnesium, selen och järn.

Berika barnets dietprodukter från denna tabell.

Stress saktar tillväxten, och med sin eliminering normaliserar håret återväxt.

Var uppmärksam!
Delade ändar visas bara med fel vård: Fel schampo eller för varmt vatten.
Hälsoproblem, såväl som ohälsosam diet kan dock försämra barnets hår.

Genetisk predisposition påverkar också (hårbarhet överförs oftare från moderen).

Du kan bli av med vanan att vrida håren på ditt finger eller nibbling krullar i ditt ansikte genom att förklara skadorna från det: ditt hår kommer att tunna och få ett fult utseende. Ett liknande svar kan förväntas när man frågar vad man ska göra om ett barn äter hår. Och till de otänkbara lilla, förkortar vi bara dessa strängar.

slutsats

Så, vad man ska göra med barnets första hår, vi fick reda på det är bättre att skära dem, men inte raka. Den slutliga hårbildningen börjar först efter 10 år. För närvarande använder vi de sparsamma medlen när de lämnar.


Om ett treårigt barn redan har smärtsamt hår, är detta ett tecken på enzymbrist. Här är självmedicinering värdelös. Vi vänder oss till doktorn för att eliminera orsakerna: läkare hjälper till att stimulera tillväxten (barnläkare och trichologist).

Videon i den här artikeln innehåller praktiska rekommendationer för barnhår.

Om barnets hår och deras problem

Problemet med hårväxt under de första åren av ett barns liv gäller nästan alla föräldrar, oavsett barnets kön. Håret växer ofta i små barn, de är sällsynta, tunna och av mycket olika längder. Särskilt oroliga föräldrar till små tjejer, för vilka en vacker frisyr är särskilt viktig. Håret är en dekoration av ansiktet, liksom en indikator på hälsan hos kroppen och hårbotten. Föräldrar drömmer speciellt om vackert, tjockt och glänsande hår, så att du kan göra din bebis eller bebis en vacker frisyr, frisyr och tjejer - för att knyta bågar och pigtails. Dessutom är frågan om hur man ska skära de första håren, raka huvudet om ett år eller inte, eller låta håret växa på egen hand, alltid aktuellt. Låt oss prata om problemet med hårväxt och vissa sjukdomar i håret och hårbotten.

Om håret är litet?

Barn är födda med hår på huvudet och de kan vara antingen ljusa eller mörka, långa eller korta som fluffar, tjocka och inte så mycket. Barnets hårfärg vid födseln förblir inte alltid densamma och senare kan håret väsentligt ändra sin färg, densitet och kvalitet. Men ofta har föräldrar till spädbarn som har små hår på huvudet en hel del anmärkningar om barnets frisyr - varför skär du inte barnets hår, så håret växer snabbare och tjockare, vad gör du med hår så att det växer? Låt oss förstå hårtillväxt och första frisyr. Att veta varför håret på ett barns huvud kan växa dåligt är det viktigt att komma ihåg hur barnens hår utvecklas, vilka tillväxtsteg de går igenom och vilka förändringar som väntar på barnets frisyr. Kanske finns det ingen anledning till panik och chic frisyrer hos din barn är ännu inte kommit?

Steg i utvecklingen av hår i ett barn

Många spädbarn är födda med ett nästan skaldet huvud, på vilket en liten fluff ökar något, vilket gradvis försvinner. Vissa kan födas med lock och ett ganska frostigt hårhår, det säger inte om hårets ytterligare kvalitet. Oavsett hur mycket hår på ett barns huvud kommer att vara vid födseln är det fortfarande svårt att kalla dessa hår äkta hår, oavsett hur full och ordentlig vård för detta hår är, de kommer snabbt att lämna barnets huvud under de första tre till fyra månaders liv, det här är fluffhår, tunt och bräckligt. Med deras antal och skick kan vi inte prata om längre - varken hårets tjocklek eller tillväxten för barnets framtida hår, det är omöjligt att bedöma huruvida barnets hår blir dåligt i framtiden.

Gradvis, när barnet växer, när de kamma och bada faller de ut, och du borde inte vara rädd för det - det borde vara så. Ofta lämnar den här fluffen huvudet så snabbt att det finns områden med bala fläckar på barnets huvud, helt utan hår. Oftast förekommer de första bala fläckarna på de ställen på huvudet som är i kontakt med kuddarna och sängen, och de flesta gnuggar, vanligtvis från den sida som barnet tycker om att sova mer. Sådana skalliga plåster är inte ett tecken på några patologier och bör inte ge upphov till oro för föräldrarna, de behöver inte smittas och behandlas. I stället för den fallna pistolen kommer helt nytt, tätare hår snart att dyka upp. Håret kommer redan vara mycket ljusare, starkare än de första fluffhåren. Men den slutliga hårbildningen kommer att inträffa hos barn efter 10-12 år. Fram till den här tiden kan håret vara tunt, ömtåligt, inte särskilt snabbt växande. Hårets slutliga vuxna tillstånd blir närmare puberteten. Innan hårdmaskens sista mognadsperiod kan de ändras flera gånger, bli mer och mer hållbara och tjocka, kan ändra färg, vanligtvis bli mörkare och rikare i pigment. Det kan finnas perioder när tjocka hår ersätts av en sällsynt fuzz, och lockigt hår börjar växa på platsen för rakt hår. Allt detta skrivs i föräldrarnas gener och barnet, som han arvade från sina föräldrar, och faktiskt kan vi inte starkt påverka hårväxten och deras utveckling. Vi kan bara hjälpa lite för att förbättra hårets hälsa.

Vi kommer att växa friskt hår

Om ditt barns hår växer dåligt, måste du kontrollera om du vet hur man ska ta hand om barnets hår? Hårets skönhet börjar i alla fall med rätt omsorg för dem. Från de allra första dagarna av ett barns liv är det viktigt att tvätta huvudet regelbundet med det, och det kan göras med vanligt vatten utan att använda tvål och schampon. Nyfödda blir vanligtvis inte smutsiga, och det är inte nödvändigt att tvätta dem med tvål ofta. Sällan tvättas huvudet med babysjampo, och det är viktigt att välja det korrekt, så att det inte skadar hårbotten och håret. Noggrant studera kompositionen av schamponet, skrivet på etiketten - det borde inte vara aggressiva komponenter som laurylsulfat eller lauret-tillsatser. Dessa komponenter, med deras frekventa användning, kan provocera allergiska reaktioner. Tvätta inte ditt huvud för ofta med ett barn med schampo eller tvål, det är nog att göra det en gång i veckan eller håren blir smutsiga om huvudet svettas. När barnet växer och håret ändras, är det nödvändigt att byta gradvis och närma sig att tvätta huvudet. Shampoos för att tvätta barnets hår ska vara lämpliga för honom efter ålder, över tiden, om barnet har långt och tjockt hår, kan du även applicera balm, vilket underlättar kamningen.

Om hårväxten på huvudet inte är väldigt aktiv kan du använda farmödans populära recept, vilket i många fall bidrar till att förbättra hårkvaliteten och deras tillväxt i barn. Herbal sköljning har en utmärkt effekt för hår, men de kan utföras inte tidigare än två år gammal. Innan du sköljer ska du testa för allergier mot örterna som du planerar att tvätta barnets hår. Ett avkok av björk, kardborre eller kamille har goda egenskaper, du kan aktivt smita burdockolja i hårrötterna och du kan också göra hårmaskor som förstärker hårrötterna och strukturen om barnet accepterar detta. Maskernas sammansättning kan innefatta lökar (skinkor), burdockolja, surmjölk, havregryn, avkok av örter eller honung. Men du behöver bara använda de produkter för vilka det definitivt finns ingen allergi.

Ibland bildar skorpor på barnets huvud, som klassificeras som seborrheisk dermatit, som är mycket oroliga för föräldrarna. Du kan försiktigt ta bort dem genom att blötlägga medan du badar i schampon och kammar det försiktigt med en mjuk borste. Inget behov av att tvinga bort dessa skorpor med naglar eller kam. De kommer att gå bort på egen hand. Men samtidigt granska barnets kost - ofta talar dessa skorpor om ett allergiskt humör i kroppen och kombineras med manifestationer av hudutslag och olika dermatit. Det är värt att komma ihåg att det är nödvändigt att ta bort skorporna noggrant, huden under dem är öm och irriterad, deras grova mekaniska avlägsnande kan leda till aktivering av produktionen av hudutsöndring och efterföljande intensifiering av produktion av korst. Plus, sådana grova manipuleringar till barnet är obehagliga, huden kan skadas.

Närmare på året

Obeveklig kontrovers omger den gamla traditionen att raka håret om ett år. Dagens föräldrar som drabbas av äldre släktingar frågar sig alltmer: är det nödvändigt att göra detta? Det är värt att komma ihåg att traditionernas rötter kommer från tider då hygienproblem var relevanta och de vuxna barnen rakade skalliga för att inte producera löss i håret. De sprang i veckor otvättad, och detta problem var akut, lössen tolererade tyfus och denna rakning var ännu mer brådskande. Idag har en nollklippning ett år ingen funktionell roll och det påverkar inte hårets densitet på något sätt. Även om det på sommaren är varmt, kan det vara användbart, särskilt om barnet inte gillar att tvätta sitt hår. Utan hår blir enklare. Men för att öka hårväxten kan sådana hårklippningar inte - endast gener påverkar hårkvaliteten och en hård hårklippning eller rakning kan också skada de hårda hårsäckarnas hårda zoner.

Det är viktigt att gradvis vänja barnet att kamma håret. Eftersom mjuk massage kam kammen främjar aktiva blodcirkulationen, vilket i sin tur ökar hårväxten. Du måste välja en kam, så att den inte orsakar skada på barnets och hårets hårbotten, helst borde det vara av naturmaterial. Om barnets hår är gles och tunt bör du välja en tjock kam och vice versa, om håret är tjockt, behöver de inte frekvent kam, du kan ha sällsynta tänder eller en massagekam. Kombesår eller enbär är användbara, de har en viss terapeutisk och profylaktisk effekt på håret, eller du kan välja en kam med naturliga borst. Dessa kammar är väl kammade och slät hår, låt dem inte elektrifiera, håll en mild delikat huvudmassage. Det är också nödvändigt att ta hand om barnhårborstarna själva, de måste regelbundet tvättas och torkas, hållas rena.

Det är också nödvändigt att regelbundet klippa hår, det är ett element i hårvård. Du behöver regelbundet trimma ändarna på ditt hår, även om du vill odla döttrar långt hår. Hårklippning aktiverar hårväxt, gör håret snyggt och ordentligt och lär barnet att följa håret. Pojkens hårklipp är ännu mer relevanta, för dem är det värt att välja modell eller universella frisyrer.

I morgon låt oss fortsätta samtalet om hår:

Lagarna i genetik: 6 egenskaper av utseende, som är beroende av ärftlighet

Många mödrar i väntan på barnet tänker ofta hur han kommer att födas, vilken färg hans ögon och hår blir, vilken näsa, läppar och höjd. Kommer han att se ut som hans föräldrar eller kommer han att ärva egenskaper från en släkting? Genetik kan ge svar på dessa frågor även före krummens födelse.

Baserat på genetiska lagar, låt oss överväga de algoritmer som oftast utgör ett barns utseende.

Ögonfärg

Om pappas ögon är mörkbruna och mamma blå, så har barnet troligt bruna ögon. Den bruna ögongenen är dominant (stark) och blåen är recessiv (svag). Om båda föräldrarna har bruna ögon, är det osannolikt att de får ett barn med gröna, gråa eller blå ögon. När tiden går, kommer de att börja mörkas och gradvis bli brun.

Men om båda föräldrarna är blåögda, så kommer barnet sannolikt att ha en blå nyans av ögon.

Dominerande drag

Om minst en förälder har dimples på kinderna, en krokig näsa (eller stor / krokig) eller bulande öron, då är det mycket troligt att barnet kommer att ha denna egenskap av utseende. Faktum är att dessa, som vi tror, ​​brister, är dominerande tecken och "titt" i utseendet på barnet.

Men som regel visas bara en sådan egenskap, mindre ofta - två på en gång.

Hårfärg

Den mörka hårgenen uppväger den ljusfärgade genen eftersom pigmentet är starkt. Om båda föräldrarna är blonda, kommer barnet också att bli född blond eller ljusblond. Och om pappa är en ljus brunett och mamma är blond, då blir barnets hår mörkt eller blont.

Intressant faktum: Ett barn som föddes mörkt från en sådan kombination i framtiden, deras barn kan vara ljusa. Faktum är att barn av blandade gener får både en stark fadergen och en svag mor. Senare kan en svag gen "förena" med en svag partners gen - och barnets utseende blir ljus.

Också, ett barn kanske inte alls som du, om de avlägsna släktarnas vandrande gener arv. Så i familjen av brunhåriga människor kan en rödhårig bebis plötsligt födas, och det finns också fall där en vitmälda förälder har ett mörkt skinnat barn om det fanns mulattor i familjen för några generationer sedan.

Curls eller snyggt hår

Hårets waviness och curliness är också ett dominerande drag som sannolikt kommer att manifestera sig i ett barn, om minst en av föräldrarna har det.

Barntillväxt

Om du tror på genetik, barnets tillväxt - den aritmetiska genomsnittliga tillväxten hos föräldrarna. Det här är i grunden hur det visar sig: långa barn växer långa mammor och pappor, och korta eller medelstora höga barn växer upp. Ett barn kan också betydligt växa upp sina föräldrar om han är engagerad i sport som hjälper honom att sträcka sig ut, till exempel basket.

Hemligheter av genetik

För länge sedan började folk märka att pojkar är mestadels som mödrar och tjejer som pappor. Det finns även ett ordspråk på denna poäng som säger att om en tjej ser ut som sin pappa, blir hon glad.

Ja, pojkarna brukar likna deras mödrar, för att de ärva från dem bara en X-kromosom, som är ansvarig för externa data.

Men med flickans utseende - inte så enkelt, eftersom barnet tar en X-kromosom från moderen, och en från fadern, så kan det vara som båda föräldrarna.

Redaktionell åsikt kanske inte sammanfaller med artikeln författarens mening.

I mamma eller pappa? Vad ser ut får ditt barn

Vilken kvinna frågar förr eller senare frågan: "Vad ska mitt framtida barn vara?" Hon ser på sig själv och hennes partner, undrar hon: kommer barnet att vara högt, som en pappa, eller kommer hennes mamma att få sin minskning?

Kommer den lilla dottern få sin faders sällsynta hår? För att få svar på dessa frågor kan du gå till profetessa Baba Inge eller peer in i kaffegrunderna. Men istället för att delta i shamanism är det bättre att komma ihåg en skola biologi kurs.

Medan du bytte sedlar med din bästa vän eller tänkande kråkor, tittar ut genom fönstret, förklarade läraren tålmodigt för dig och dina klasskamrater vad som händer när kvinnliga och manliga sexceller kommer ihop. I processen att slå samman i ljuset uppträder ett nytt liv som mottar en del av fader- och modergenen som bär en stor mängd information: de ansvarar för utseende, hälsa och mentala förmågor hos det ofödda barnet. Trots att barnet får alla tecken från mamma och pappa, är han född som en helt unik person, vars exakta porträtt inte kan dras av någon världsforskare: ingen vet säkert hur exakt generna kommer att sammanfogas på ett fint sätt. Det finns emellertid ett antal funktioner som kan förutsägas med viss sannolikhet: till exempel, vilken färg kommer barnets ögon, hårfärg, höjd, etc.

En exakt kopia?

Visst har du hört mer än en gång den gemensamma uppfattningen att tjejer är födda som pappor, och pojkar tvärtom blir kopior av sina mammor. Denna teori är bara delvis korrekt: man tror att generna som ansvarar för ansiktskonturerna, kindens ben och ögonbrynens form, ler, etc., för det mesta bebor X-kromosomen. Samtidigt får pojkarna det från sin mamma, och från sin far får de sexkromosomen, vilket är ganska dåligt i yttre tecken. Därför får karapuzy ofta "mammas söner". När det gäller tjejer, ärver de två X-kromosomer från båda föräldrarna samtidigt. Så det är omöjligt att säga vem den lilla prinsessan kommer att se ut: hon har lika stora chanser att få både hennes mors och fars ansikte.

pansies

I ögonblicket av högsta ömhet viskar mannen i extas i ditt öra: "Vår dotter har dina blåa ögon som vårhimlen." Om din maka samtidigt är ägare till bruna ögon, måste du uppröra honom: sannolikheten att föda ditt ljustögda barn är försumbar. Faktum är att gener är recessiva eller dominanta. I det här fallet är den iris mörka färgen stark, och blå, men som grå och grön, är svag, vilket återger sig under det första kraftfulla trycket. Din chans att producera en blåögd fågel är lika med 25%, svarthårig skönhet - till 75%. Men om din man, som du, har en blå iris, kommer du aldrig ha ett barn med mörka ögon. Men två bruna ögonföräldrar kan förvänta sig en överraskning: det finns 25% chans att en smula kommer att träffa mamma och pappa med oväntade blå ögon.

Curly Sue

Ljust hår, som blå ögon, anses vara ett recessivt drag. Därför publicerar vissa publikationer med jämna mellanrum artiklar om ämnet som någonsin ingen blond någonsin kommer att förbli på planeten Jorden: de kommer att sväljas upp av starkare brunetter. Men Världshälsoorganisationen tröttnar inte på att avvisa denna tvivelaktiga information: de recessiva generna försvinner inte utan spår, men vidarebefordras från generation till generation för att en gång manifestera sig igen. Men det betyder inte alls att ditt vetefärgade hår kommer att komma till barn, det är ganska möjligt att det kommer att manifesteras i dina barnbarn eller barnbarn. Här, som för ögonen: Ett par "blondin plus en brunett" har bara en chans av fyra för att födda guldullar. Detsamma gäller för svamparna: kastanjkrullar, tyvärr, recessiva. Men om du är en glad ägare till frodiga, lockiga skott av hår, är du mycket sannolikt att få en bebis vars huvud kommer att dekoreras med charmiga lockar. Eftersom lockiga krullar dominerar, och raka linjer är recessiva.

Dimples och humps

På första dagen med dina troende blev du slagen helt av hans ädla romerska profil - en skurknos och en sexuell dunkel på hakan. Tänk på att din framtida son har all chans att bli en sultry heartthrob: vissa forskare är övertygade om att de gener som är ansvariga för dessa egenskaper är dominerande. Tyvärr anser dessa samma experter lop-earedness vara ett mycket starkt tecken som är ärvt. Så, om någon i din familj har roliga öron, får barnet dem som ett brudgum.

Gulliver och Thumbelina

Vissa män blir galen för flickor av modelldimensioner med en höjd av minst 175 cm, andra föredrar miniatyr Thumbelina. Damerna är tyvärr mer kategoriska: i det moderna samhället värderas långa machos (kort Tom Cruise är ett undantag från regeln, men alltför vackert ansikte kompenserar för hans korta karaktär). Därför dröjer du mest sannolikt av en jätte son, för vars stavar inte kommer att motstå någon skönhet. Tyvärr är det en mycket svår uppgift att förutse tillväxten av ett framtida barn. Det påverkas trots allt inte bara av parametrarna för föräldrarna utan också av sättet att leva, mat, tidigare sjukdomar. Det finns dock en stor chans att höga mammor och pappor kommer att få sina barn att matcha. Föräldrar med blygsamma dimensioner i närvaro av långa farföräldrar kan dock förvänta sig att barnet kommer att växa upp sig själva.

Förresten, om du har ledig tid och du är redo att göra några enkla beräkningar kan du försöka beräkna tillväxten av dina kommande avkommor med hjälp av speciella formler. En viss tjeckisk forskare V. Karkus är säker på att flickans höjd bör beräknas enligt följande schema: multiplicera faderns parametrar med 0,923, lägg till moderns höjd och dela med 2. För pojkens dimensioner behöver du en annan formel: Lägg till tillväxten av mamma och pappa, multiplicera med 1,08, dividerad med 2. Om din partner har 185 cm, och du har 170 cm, så, enligt Karkus formler, blåser din son upp till ca 192 cm och dottern blir din höjd.

Mind för intelligens

Du tog examen från skolan med en guldmedalj, ett institut med ett rött diplom, och din mans personliga relation med universitetets rektor räddade armén från armén. Lyckligtvis kommer dina barn, troligtvis, inte att upprepa den slarviga pappans väg. Enligt de senaste studierna överförs intellektuella förmågor mer från mamma, inte från pappa. En genialsman kan emellertid också belöna sina avkommor med ett anmärkningsvärt sinne, men bara om hon producerar en tjej och ger henne sin X-kromosom. Pojken som tar emot spelet är, tyvärr inte tillämpligt.

Barn att beställa

Vem ska födas, en pojke eller en tjej, beror på vilken typ av fars cell som har gått ihop med min mamma för att ge upphov till ett nytt liv. I den ena halvan av paternala gameter finns X-kromosomen, i den andra, i U. Fusionen av den första med moderägget leder till födelsen av en liten prinsessa, den andra - småbarnens tomboy. Denna information har dock blivit känd för människor relativt nyligen. Våra förfäder var säkra på att andra faktorer påverkar barnets kön.

Kina: huvud norr. Den antika kinesen trodde att för att en arving föddes, skulle en kvinna, medan hon älskade, lägga sitt huvud norr, för att bli en tjej - söder.

Tyskland: regn - till tjejerna. Tyska farfarfar var säker på att om du älskar dig i regnet kommer du säkert att bli född en tjej, och torrt väder bidrar till framväxten av manliga representanter.

Grekland: kärlek i värmen. Den antika grekiska filosofen och läkaren Empedocles trodde att i varmt väder finns det mycket fler chanser att tänka på en manlig bebis, respektive under den kalla årstiden, en kvinnlig.

Tibet: jätte-udda. Det fanns en tro på Tibet: om föräldrar drömmer om en arving, måste de bli gravid på en jämn dag. De som drömmer om en tjej bör flytta sin älskling till en udda.

Framtidens människor

Sedan människor upptäckte vetenskapen som heter "genetik", kommer tanken på hur en framtida person kommer att se ut, inte lämna dem ensamma. Forskarna delas in i två läger: Förhängare av de första är övertygade om att vi kommer att bli återfödda som gigantiska skönheter, företrädare för den andra förutser en ful framtid för oss.

Mörk stilig. Medicinen kommer att förbättras mer och mer, vilket innebär att en persons livslängd kommer att öka till 120 år. I detta fall kommer tidigt åldrande inte att: i 80 kommer vi att se ut som fyrtio. Jämfört med tidigare århundraden har vi redan växt betydligt, den här trenden fortsätter, och framtids mannen kommer så småningom börja titta på världen från en två meter höjd. Tävlingarna kommer att försvinna: Earthlings alla omröstningar blir mörka och mycket vackra. Funktionerna i ansiktet blir mer symmetriska, kropparna - sportiga, ögonen - stora och klara.

Tre-toed spindlar. Vanan att tugga på mer och mer lätt mat kommer att göra en persons ansikte barnligt runt, och hans tänder - sällsynta och små. Under mutationsprocessen (i flera tusen år har människor redan förlorat tre fjärdedelar av luktsinne), kommer näsan att falla av, varav två små hål kommer att förbli. För att göra det lättare att trycka på tangenterna blir fingrarna långa och tunna. Med tiden kommer det att finnas tre på varje hand. Behovet av att innehålla en stor mängd information leder till att hjärnan växer till otroliga storlekar, på grund av vilket människans huvud blir stor och rund. Under påverkan av miljöfaktorer minskar tillväxten med nästan en halv meter, muskelmassan minskar, håret kommer att försvinna från våra kroppar och huden kommer att härda. Den överflöd av smuts och damm som svävar i luften kommer att göra en persons ögon snedställda och ge dem en skyddande mörkfilm.

Stjärnor om gener

Olga Budina:

- Det finns barn som blir kopior av sina föräldrar. Jag kan inte säga detsamma om min son: han ser inte ut som mig som två droppar vatten. Det är emellertid omöjligt att inte märka några av mina funktioner som upprepade sig i Naum med häpnadsväckande precision.

Först har han min efterligning: han ler, talar, rynker, skrattar helt som mamma. För det andra är sonen otroligt musikalisk. För det tredje är han redan i sin fem år en perfektionist och mycket ambitiös.

Kirill Andreev:

"Sonen är min exakta kopia." Om vi ​​jämför hans bilder och mina barn kan vi lätt bli förvirrade, så mycket vi är lika. Det enda som Kirill ärvde från sin mamma - en fantastisk skönhet. Jag kommer ihåg när jag såg honom för första gången: En sådan liten klump med stora, skinnande ögon, färgen på svart körsbär.

När det gäller karaktär eller vanor kan jag inte säga att han har många egenskaper från pappa eller mamma: han är en helt unik person.

Valeria:

- Jag har alla musikerna i min familj. Mormor och farfar, även om de inte var professionella artister, spelade piano. Mina barn ärvade detta drag: de har en förkärlek för musik, men jag ser ingen önskan om det i dem. Även om den äldste sonen studerade piano och klarinett spelar hans dotter piano, den yngste gick till en musikskola vid fyra års ålder. Lärarna kallade honom begåvad och sa att han var "deras" barn och han behövde utvecklas.Nästa Artikel
Majonnäs för hår - fördelar och metoder för användning