Vilka färger är hår?


Den ursprungliga hårfärgen kallas naturlig eller naturlig och är klassificerad på ett visst sätt. Separationen är ganska villkorlig, eftersom nyanser av huvudfärgegrupperna väger. Ja, och hårets tillstånd har en ganska inverkan på färgen. Det är dock den grundläggande naturliga färgen som ligger till grund för färgtypen och bestämmer i många avseenden möjligheten att färga krullarna och valet av smink.

palett

Hårets nyans bestäms av färgpigmentet - pheomelanin och eumelanin. Till skillnad från melanin fördelas färgen jämnare, utan att bilda granuler. Pheomelanin "ansvarar" för gul och röd färg och eumelanin - för svart och brunt. Deras varierande kombination genererar alla kända olika nyanser.

Antalet och proportionerna av färgämnen bestäms genetiskt. Emellertid förändras naturlig hårfärg under hela livet, under påverkan av yttre faktorer. Nyans påverkas av hormonella förändringar - ålder, puberteten och vissa sjukdomar, eftersom de framkallar ett fel i melanocyterna - cellerna som syntetiserar färgämnen.

I avsaknad av någon pigmentering blir håret färglöst. Detta fenomen kallas albinism.

I vardagen är färgets sortiment uppdelat i 6 grupper.

 • Svart - och även mörkbrun färg visas när eumelanin är överproducerad. Detta är ett dominerande drag, så att svart hår är närvarande i representanter för alla raser och nationaliteter. Tydligen är det också den äldsta versionen av hårfärg och är idag inneboende i majoriteten av befolkningen i världen. Som regel har svart hår en starkare glans. Särskilt prisat hår är blå-svart med en blåaktig glans. Att reproducera denna färg är inte lätt. Tjockleken på svart hår betraktas som medium, liksom tjocklek. Kombinationen av parametrar tillsammans med en svart nyans skapar intryck av mycket tjocka krullar. Och här är hur färgning av shatush på svart hår och hur man gör det korrekt, beskrivs i detalj i den här artikeln.
 • Brun - människor som bär alla nyanser av brunt är här: från ljusbrun till nästan svart. Det verkar med ett lägre innehåll av eumelanin jämfört med svarta flätor och en större andel av pheomelanin. Detta är den näst vanligaste hårfärgen. Hårtjockleken i brunt hår är större än det för blont hår, men mängden hår är mindre. Om svart regerar högst i Asien och Afrika, då är brunt mer karakteristiskt för invånarna i Europa, Mellanöstern och Amerika. Naturlig kastanj har en massa olika nyanser. Men hur man uppnår en rättvis brun hårfärg och hur effektiv det är på håret anges i den här artikeln.
 • Ljusbrun - varierar från ljusblondin - honung, till mörkblondin - nästan asfär. Denna grupp är skild från det bruna håret på grund av en viss askfärg. Blondin är mycket varierad, men nästan alla nyanser hör till kylområdet. Men hur ser den mörkbruna kopparhårfärgen på bilden att ses här.
 • Auburn är en mycket ljusare nyans av hår. Det framträder när kombinationen av en ganska hög nivå av pheomelanin och låg eumelanin. Inherent i inte mer än 1-2% av jordens befolkning. Redheads bor oftast i norra och västra Europa. På andra ställen framträder en sådan nyans extremt sällan. Det röda håret är det tjockaste och mest stygga, eftersom hårets tjocklek är maximal.
 • Blont är hårets ljusaste färg på grund av den låga produktionen av både pheomelanin och eumelanin. Nyanser varierar från mycket lätt, nästan vitt hår till ljusblond, men med en ljusgul nyans. Lätt hårfärg är ett recessivt drag, därför förekommer det sällan. Samtidigt är håret tunt, och även om antalet hårsäckar i blondor är maximalt är flätorna ganska tunna. Blond hårets popularitet har ökat otroligt under 20-talet, vilket gav upphov till den exceptionella efterfrågan på olika blekningsprocesser.
 • Gråhår, förlorade ca 70% av färgämnet. Gråt hår är inte lika färglöst som albinos, har en silver eller gulaktig nyans. Strängar blir som regel gradvis grå, men ibland blir denna process lavinalisk.

För en helt exakt definition av nyans med färgskala, utvecklad av V. V. Bunak. I det här fallet är hela sortimentet uppdelat i tre rader: röd-orange, gul-orange och asfär, och deras kombination utgör den naturliga färgen på strängarna. Klassificeringen används av frisörer och stylister, för vilka ton och intensitet är mycket viktigare.

Hur bra den mörkbruna hårfärgen ser ut och hur den kan uppnås anges i denna artikel.

Hur det ser ut som mörkt ash hårfärg och hur svårt det är att uppnå ett sådant resultat anges i videon i artikeln.

Vad en cool hårfärg ser ut som på ett foto och hur man snabbt färgar håret i en sådan färg anges här: http://opricheske.com/uxod/okrashivanie/xolodnyj-cvet-volos.html

Men vem är den mörka röda hårfärgen och hur man uppnå denna hårfärg beskrivs i detalj i innehållet i den här artikeln.

Användning av naturliga färgämnen

Med ålder minskar melaninproduktionen. Och på alla yttre omslag - hår, naglar, hud. Strängar, inte ens gråa, förlorar gradvis sin glans och ljusstyrka. Stoppa denna process är orealistisk, så de tillgriper artificiell färgning.

Jämfört med konstgjorda färgämnen är naturliga sämre i ljusstyrka och färgpalett. De kan bara återskapa det naturliga intervallet. Men det är därför som naturliga ämnen föredras i de fall där en radikal färgförändring inte behövs, och målet är att återställa den naturliga skönheten.

En ytterligare fördel med naturläkemedel är frånvaron av aggressiva ämnen i kompositionen: ammoniakföreningar, till exempel för att säkerställa förstöringen av naturlig melamin och ersätta den med artificiellt pigment. Men sanning, deras huvudsakliga nackdel är kopplad till detta - instabiliteten av effekten.

Detta är den mest kända av naturliga färgämnen, som också har en terapeutisk effekt. Klassisk henna ger alla möjliga nyanser av rött beroende på retentionstiden och hårets ursprungliga färg. Färglös henna är en modern modifikation som används för behandling.

Till skillnad från konstgjorda färgämnen ersätter henna inte ett naturligt pigment. Ämnet omsluter håret som en film, skyddar den mot mekanisk skada och hjälper till att bevara fukt i håraxeln.

Nackdelen med henna är oförmågan att använda den på grått, blekt eller tidigare färgat hår. I det första och andra fallet behålls henna i områden med låg pigmentering, och håret är spottigt i bästa fall. I det senare fallet kan interaktionen mellan rester av artificiellt färgämne och henna ge ett helt oförutsägbart resultat: en smutsig grön färg är inte det sämsta alternativet.

Henna appliceras på trådarna torra, det kan vara lite vått. Håll i beroende av syftet: På mörka flätor för att få en ljus röd färg kan färgen hållas i upp till 2 timmar. Blondin kan förvandlas till ljusröd på 30 minuter. Vilken färg är henna för hår, kommer informationen från artikeln att hjälpa till att förstå.

På video henna för hår:

Henna kan blandas med andra naturliga ingredienser för att diversifiera utbudet av nyanser.

 • För att få en brons blandar gyllenebruna kastanj Henna med 2-3 teskedar kaffe, kokt i 5 minuter. Om de vill få en mjukare nyans bryts kakao istället för kaffe.
 • För att förbättra den gyllene nyans hälles henna med varmt vatten med tillsats av 2 g saffran. I ljusbruna och lätta strängar får du på så sätt färgen på gammalt guld.
 • Gyllene honungstoner erhålls genom att tillsätta gurkmeja, kamilleavkok - 2 matskedar per kopp kokt vatten, rabarberdekok.
 • Ädel "mahogny" erhålls genom att hälla henna med uppvärmt rött vin - Cahors.
 • Samma effekt bildas genom att tillsätta lökskal eller tranbärsjuicebuljong.
 • En mycket ovanlig äggplantskugga kan erhållas genom att spädda hönan uppvärmd till 60 med sockerbetor.
 • Med hjälp av röd henna kan du få en blå-svart färg: för detta blandas 1 del av henna i 2, och sedan med 3 delar basma och hålls i upp till 4 timmar.

Hennafärgning rekommenderas inte oftare 2 gånger i månaden. Ämnet gör håret tyngre, och med missbruk kan krullar förlora sin glans och elasticitet.

Basma

Natural Basma är gjord av indigofera. I sin rena form används den inte så ofta, eftersom den ger hårets huvud en distinkt blå eller grön nyans. Basma, liksom henna, används för medicinska ändamål, eftersom det förbättrar blodcirkulationen och minskar mjäll. Naturligtvis är denna typ av behandling endast lämplig för mörkhåriga.

Basma är mindre krävande på artificiella färgämnen, men en annan svårighet uppstår: det är svårare att tvätta basma än henna.

För att diversifiera färgschemat, använd följande recept.

 • Förutom den helt svarta, som erhålls när den blandas med henna, kan du skapa en ljusare nyans, till exempel brons. För detta blandas 2 delar av henna med 1 del basma och håller i 1,5 timmar eller 1 timme om de vill ha en nyans lättare.
 • Vacker blond med en djup honungsfärg kan erhållas genom att blanda henna och basma i lika delar, men samtidigt måste du hålla blandningen i högst en halvtimme.
 • För att få chokladfärgad tillsätts 4 teskedar kaffe till en blandning av lika henna och basma. Häll blandningen rekommenderas inte vatten och vitt vin. Håller kompositionen till 2,5 timmar.

Användningen av basma blandad med henna beror på det faktum att en sådan komposition färgar mörk hår mycket effektivt. I själva verket är det i förevarande fall inte den preliminära missfärgningen. För dem som vill veta hur man färgar håret med Basma, bör du följa länken och läsa innehållet i artikeln.

Andra färgämnen

För färgning av hår kan du använda en mängd olika avkok och tinkturer. Deras effekt är mycket svagare, men de kan ge en nyans till curls. Dessutom är de helt säkra medel.

 • Kamilleavkok - ger dig möjlighet att få en gyllene nyans på ljuskrullar.
 • Kopparreflux kan erhållas genom regelbundet användning för sköljning av rabarberrot. Verktyget appliceras på blont hår.
 • Vanligt svart te gör att du kan förbättra de röda bruna tonerna på ljusbruna och kastanjkrullar. Koka 3 msk te i 200 ml vatten. Om i denna blandning tillsättes kaffe och kakao i lika stora proportioner och appliceras på trådarna under veckan, kan du måla över grått hår.
 • Linden avkok - 8 matskedar av den torra blandningen kokas i 2 koppar vatten tills det halveras. Buljong sköljer håret när de vill öka kastanj eller rödaktig nyans.
 • Ljus guldfärg ger lökskal. 30-40 g torkt skal häll 200 ml vatten och koka. Om de vill göra skuggan mörkare, lägg till 2 teskedar glycerin till buljongen.
 • Ett avkok av gröna skal och valnötblad kommer snabbt att tillföra en mörk ädel skugga till håret. Proportionerna är följande: 20-25 g skal per 3 liter vatten. I buljongen tvättades håret och sköljdes inte.

På videon vilken färg är Henna för hår:

Användningen av avkok bidrar inte bara till färgning utan också för att stärka håret. Men om färgning med konstgjorda färgämnen antas är det värt att avstå från användningen av avkok.

Naturlig hårfärg är i mode idag. De flesta frisörprocedurer är utformade så att de skapar en nyans så nära natur som möjligt, även om brunetten blir en blondin.

Henna för hår och funktioner i sin ansökan

Henna för hår används länge i olika länder av kvinnor i alla åldrar. Alla är väl medvetna om hur positivt det påverkar hårets tillstånd och dessutom kan de färgas. Henna för hår har många fördelar jämfört med vanliga färger, vilket väsentligt vinner när du behöver välja det mest ofarliga sättet.

Henna för hår

Till att börja med, förstås, bör du förstå hur Henna generellt görs och var den såg ut. Detta färgämne ser ut som ett enkelt pulver och får det från Lawsonias torkade löv. Denna buske växer i länder med tropiskt klimat, det finns faktiskt många så många växter där, därför användes henna ursprungligen i tropiska länder. Förutom henna erhålls också eteriska oljor, ett industriellt färgämne, från Lawsonia.

De mest intensiva färgämnena betraktas som blad av denna växt. Unga människor går till produktionen av färg som används i tillfällig tatuering, för färgning av tyger. Av resten produceras ett medel avsedd för själva håret.

Egenskapen hos detta naturliga pulver är att med varje dess tillämpning blir effekten alltmer intensiv.

Fördelarna och skadorna på henna för hår

Naturligtvis ger henna mycket hår, men det finns också några negativa sidor på den här åtgärden. Fördelarna och nackdelarna med detta färgämne bör övervägas mer detaljerat.

De uppenbara fördelarna är produktens naturlighet, som inte innehåller några kemiska beståndsdelar, från vilka henna för hår anses vara helt säkert. Förutom det faktum att det ger håret en otroligt vacker färg, kan Henna närma dem, i motsats till den vanliga färgen för alla, som ofta torkar håret till en sådan stat att det är nödvändigt att aktivt återställa det efter en lång tid.

Henna har en positiv effekt inte bara på krullarna utan också på hårbotten själv. Särskilda garvningsmedel som ingår i det, kan reglera aktiviteten hos talgkörtlarna. Därför rekommenderas att använda ett sådant verktyg för flickor som lider av det faktum att deras hår snabbt blir fet.

På grund av sin säkerhet är henna lämplig även för gravida kvinnor, som vanligtvis är rädda för färgning med vanlig ammoniakfärg.

Henna för hår är idealiskt för kvinnor i alla åldrar, och detta är redan ett uppenbart stort plus. På grund av det faktum att håret blir mer glänsande och smidigt när det färgas av hårvågor slätas.

Nackdelarna med detta verktyg kan inte heller ignoreras. Först och främst var försiktig så måste du vara flickorna vars hår redan har färgats, eftersom ingen exakt förutspår kompositionens exakta färg och beteende när Henna används efter naturliga kemiska färger.
Tyvärr kan den här naturliga kompositionen inte måla över grå hår, vilket inte kommer att passa kvinnor i åldern.

Det händer ofta att tjejerna som använde henna, den vanliga ammoniakhårfärgen, så enkelt, som de säger, inte tas och ibland ger en grön nyans.

Henna hjälper räta krullar, så att det inte rekommenderas för dem som har perm.

Typer av henna för hår

Henna är helt annorlunda, och varje art har sina egna egenskaper. Innan du väljer en eller annan art, bör du noggrant bekanta dig med dessa funktioner.

Färglös henna

Den här hennaen för hår, som namnet antyder, har ingen nyans, det vill säga det kommer inte att fungera för att färga håret, men att använda det för deras behandling och förbättring är bara vägen. Förutom de fördelaktiga effekterna på krullarna kan en sådan naturlig komposition användas i kosmetologi, till exempel för tatueringar.

För att få henna utan färg används torkade stammar av Lawsonia. Kunniga människor påpekar att färglös henna kan hjälpa till att lösa nästan alla hårrelaterade problem, så i huset kommer det definitivt inte vara överflödigt. Och det kommer vara absolut nödvändigt för kvinnor, vars hår har förlorat sin glans, vacker färg, hälsosam utseende i allmänhet. Det här verktyget hjälper till att snabbt ta dem i ordning.

Det är också värt att notera att färglös henna kan aktivera hårsäckens tillväxt, återställa krullarna efter olika kemiska skador.

Alla vet att lamineringsförfarandet är väldigt populärt nu, men det är inte billigt alls. Men användningen av färglös henna för hår kan framgångsrikt ersätta denna procedur, medan det kostar mycket billigare, även mycket mer användbart.

Dess näringsämnen kan tränga sig djupt in i varje hårs struktur och tyngre det, det vill säga att de hjälper till att göra håret längre och de flesta kvinnor drömmer om det.

Färglös henna läggs ofta till olika fabriksgjorda hårvårdsprodukter, vilket än en gång bekräftar att det är extremt användbart. Visst, sådan henna ska inte användas för ofta, för två gånger i veckan blir det tillräckligt för att bli bra, annars kan håret torka mycket ut.

Färgad henna

Denna typ av henna passar också nästan alla hår, vilket är extremt bekvämt, men i motsats till den tidigare kan färgad henna få en vacker färg. Den är idealisk för ägare av mörkt hår. Tack vare det här verktyget kommer ditt hår att få en vacker kastanjetyp och glans. Men på ljuskrullarna finns sannolikheten för en orange nyans, som knappast någon vill få.

Färgad henna faller på olika hår på olika sätt, det kan endast förutses med testmetoden. Du måste vara redo för någonting, med tanke på att om flickvänens hår efter att ha applicerats betong henna blev vacker eldrött, betyder det inte att håret kommer att ge ett liknande resultat till en något annorlunda nyans.

Iranska henna

Egenheten hos den här typen av henna är att du kan experimentera med det mycket på jakt efter en lämplig färg. I det befintliga pulveret rekommenderas att lägga till en mängd tillsatser som kan uppnå den färg som är att föredra i ett visst fall. Således uppnås den mörkaste färgen genom att tillsätta naturligt kaffe. Ljusröd nyans erhålls i kombination med ingefära.

Mörk färg kan uppnås genom att lägga till kefir, och för att bli röd behöver du vin.

Det här håret är gjort i Iran. Många unga damer anser att det är den bästa möjliga typen av henna, vilket ger håret en naturlig färg som gör det möjligt att experimentera med nyanser.

Indiska henna

Växter odlas för denna typ av henna i Indien. Med det kan du också experimentera, du behöver bara veta vad som ska blandas med det tillgängliga pulveret för att få en viss färg. Verkligt färgschema, som kan erhållas med indiska henna, är mycket mindre än det som erhållits från iranska.

Gurkmeja hjälper till att ge ditt hår en guldglans, och betsjuice kommer att göra ditt hår färgen på mogen körsbär.

Svart henna

Denna färgkomposition hjälper till att uppnå färgen på mörk choklad, det kommer att bli mättad, lysande. Hemligheten ligger i det faktum att pulverets sammansättning är indigo.

Med hjälp av en sådan henna färgar de håret på mörk choklad, det kommer att visa sig mycket rikt och vackert, och det hela är att indigo är i sammansättningen av detta pulver.

Flytande Henna

Flytande henna för hår är väldigt lik konsistens mot grädde, det vill säga det finns ingen anledning att späda den som ett pulver, så det verkar mer bekvämt för många. Men majoriteten av kvinnorna, som försökt använda sådan henna, svor aldrig att använda den igen. Faktum är att dess sammansättning inte är lika naturlig som produktens sammansättning i pulverform, och färgen faller ofta på krullarna ojämnt, ibland är det inte det som behövs.

Henna nyanser för hår

Som noterat ovan är det möjligt att erhålla en mängd olika nyanser genom att använda färgämnen henna. För varje nyans måste du blanda hönanpulver med olika tillsatser. Det bör ytterligare klargöras med vilka tillsatser för vilken färg som behövs. Bästa start med iranska henna. Kastanjröd skugga kommer att dyka upp när du använder gurkmeja, och blondiner är bättre att tillsätta kanel till deras komposition.

För att säkerställa att håret blev svart måste du blanda pulvret med kefir eller starkt svart te. Basma och kaffe är också bra. En populär och önskvärd chokladskugga erhålls genom att lägga till matklyftor eller kakao. Brewed karkade tillåter att få en röd nyans, för detta ändamål kan du fortfarande använda rött vin.

Koppar nyanser kommer att vara mycket vacker om du lägger gurkmeja, lökskal eller kamomill till pulveret. Och för en gyllene nyans blir saffran eller citronsaft en idealisk tillsats.

För indiska henna-tillskott kommer det naturligtvis att finnas andra. De borde inte vara förvirrade. Mahaon får en vacker nyans genom att lägga till rödbeta juice till pulveret. Det är sant om du överdriver det med denna ingrediens, du får en annan, men också en vacker färg burgund.

Hur använder man henna?

Självklart, även om du använder harmlös henna för hår, bör du följa vissa regler för att få ett bra resultat.
Mängden henna som används vid färgning kan variera med hårets längd. Mestadels går från två till fem säckar med pulver. Förutom pulvret behöver du: en skål, en handduk som inte skulle vara en skam att förstöra längre, en pensel att måla över strängarna, skyddshandskar, en ganska fet grädde, bomullspuddar, en cellofanlock.

Henna, som du vet, bryggs först, medan det finns två huvudsakliga sätt att göra detta. Först kan du använda hett, men under inga omständigheter kokar vatten, och för det andra en viss sur vätska, såsom citronsaft.

För mycket kort hår är 50 gram pulver tillräckligt, för medelstort hår, 100 gram, axellängdshår, 150 gram och 250 gram i bälte, men naturligtvis kan dessa värden variera beroende på hårets densitet.

Efter att ha bestämt mängden henna kan du brygga det i en specialrätt. Färgläggning ska göras med en platt borste, det här är det bekvämaste sättet. Innan du börjar proceduren är det bättre att smita huden på håret med en fet kräm så att den inte fläckar i processen, sedan är det problematiskt att torka bort det från huden.

Vattentemperaturen för beredning av färg bör vara ca 80 grader. När det gäller dess kvantitet behövs så mycket vatten för att sluta med en slam som liknar gräddfil i konsistens, det är ganska tjock. Mushen ska kylas till ca 40 grader och proceduren kan startas. Det är viktigt att applicera lösningen på håret jämnt och försök att inte hoppa över några områden, så det är lämpligt att använda hjälp av en vän eller annan nära person, eftersom från sidan kan du alltid se bättre färgade och omaintade områden. Du borde lägga en gammal handduk på axlarna, det gör det möjligt att inte få smutsiga kläder.

Henna appliceras på håret så snabbt som möjligt tills det är helt kylt, annars kan resultatet inte vara tillräckligt mättat och den kalla blandningen är svårare att applicera.

Det är nödvändigt att göra en avskiljning från vilken gruel och lås som redan har färgats med ett tunt skikt kommer att separeras. Således måste du hantera hela huvudet.

Den tid under vilken du behöver behålla henna beror direkt på hur mycket du vill uppnå en rik nyans. Följaktligen är det längre möjligt att hålla den resulterande våldet på håret, det naturligt rikare och ljusare färgen blir. Även den ursprungliga skuggan av hår är viktigt. Exempelvis behöver rättvisa damer bara tio minuter för att göra håret rött, men brunetter måste vänta upp till fyrtio minuter, etc.

Experter rekommenderar initialt att använda henna för hår endast på en sträng för att tydligt förstå hur mycket det behöver hållas för att erhålla önskad färg.

Det är nödvändigt att tvätta Henna med varmt vatten och göra det mycket noga, så att rester av färgämnet inte förblir på håret, och därefter kan du applicera balsam på håret för att göra det mjukare och trevligare att ta på.

I princip behövs ingen särskild vård för hårfärgade på detta sätt, du kan använda de vanliga vårdprodukterna, men här bör färgning med vanlig färg undvikas.

I videon nedan kommer du att se tydliga exempel på nyanser som kan erhållas med henna och olika tillsatser.

Henna för hår: recensioner om produkten, färger och foton

Flickor med rött hår kommer alltid att betraktas som de mest attraktiva och farliga skönheterna. Du uppmärksammar bara deras eldiga krullar, ljusa krullningar, vilket orsakar stora känslor. Inte konstigt att de säger att flickan anses vara den vackraste och otillgängliga, vilken bryr sig om hennes hår och gör dem till sin form varje dag. Henna för hår är det bästa som en tjej har råd med om hon vill vara lik av andra och sticka ut bland publiken, fånga männen och ha många fans.

Henna för hår - nyanser och färger

I själva verket är gamuten av en sådan magisk färg som Henna ganska stor, därför måste du välja vilken nyans som är bäst målade. Så, till exempel, henna för hår är en choklad nyans, men tror inte att den rödaktiga färgen inte kommer att synas nu. Förutom den vackra bruna färgen kan henna vara med gyllene lager som ser väldigt elegant ut. Varje tjej kommer att känna sig mest attraktiva i världen. Hennas mest populära och nuvarande nyanser, som aldrig kommer att gå ut ur mode, är:

 • kastanj;
 • svart;
 • burgunderfärger;
 • guldbrun;
 • färger av mörk choklad.

Vad är Henna gjord av?

Vi rekommenderar att du läser: Hur man tvätta hårfärgen från ansiktets och händerna

I allmänhet extraheras henna från ett ganska sällsynt träd, en unik produkt från löv av en växt, som vänligen kallas "Lawsonia är inte prickly". Ett sådant sött namn kom till oss från öst. Det sägs att Lovesonia luktar mycket snyggt när natten faller, hennes knoppar blommar, blommor skärs. Invånarna i många länder i Centralöstra jublar och ordnar familjesemester när de börjar lukta trädens doft.

Henna är gjord av Lawsonias högsta löv, eftersom det är de som har stark ljusstyrka och också mycket väl målar någon del av kroppen om du tar bladen i dina händer. Flickans hår är utrustad med en utmärkt förmåga att absorbera alla färger och lukt, varför Henna från Lovesonia absorberas snabbt och skuggan blir persistent och mättad. Bladen av framtida henna samlas in i det ögonblick då trädet börjar blomma. Olja skapas från blomställningarna, medan rester går till förmån för mediciner. Denna henna ser ut som ett fint grönt pulver som liknar pulver. När denna blandning späds med vatten, är den målad i en obehaglig träskfärg.

Henna sortiment

Det finns fyra av de bästa typerna av henna, som anses vara de bästa i sitt slag. Det är färglös, sudanesisk, indisk och iransk henna. Och nu, låt oss prata i var för sig för att förstå varje art mer detaljerat.

Iranska henna

Den minst populära av alla som presenteras ovan, men det är i iransk henna att du kan lägga till andra nyanser om du vill ha en liten vacker nyans som skulle se ljus ut i kontrast. Dessutom har iransk henna perfekt näring till hårbotten och håret, gör att den kan mättas med element och mineraler, samt ger hårlinjen exklusiva eteriska oljor, tack vare vilket håret ser silke och glänsande ut. I den iranska hennen finns mycket vitaminer. Så innehåller den jojobaolja och pumpaxtrakt.

Indiska henna

En färg som är ganska specifik i sin tillämpning, som endast bör tillämpas enligt instruktioner, utan att avvika från dem. Genom att välja rätt färg kommer endast indiska henna att titta på ditt hår. Se till att alla tillsatser är naturliga, färgämnen och andra element kommer inte att passa in i indiska henna. Indisk henna är full av variationer av nyanser. Så finns det:

 • Gyllene (för flickor med blont hår, för blondiner);
 • brun (för brunhåriga kvinnor och för de som har brunt hår);
 • swallowtail (för flickor med brunt hår, eftersom rödbetorjuice är närvarande i svamphalsen);
 • svart (för brunetter, ger en söt och delikat mörkbrun nyans, det blir inte svart);
 • burgund (för flickor med mörkt hår).

Sudanesiska Henna

Vi rekommenderar att du läser: Constant Delight Hair Dye - en palett av färger och recensioner

Unikt i sin färg, eftersom det är Sudanese Henna som ger en underbar och rik kopparfärg som varar länge. De används huvudsakligen i färgning med Sudanese Henna, eftersom det är mest resistenta av alla, består inte av föroreningar, innehåller inga ytterligare tillsatser. Som regel är Sudan henna målade med representanter för rött hår för att ge sina rötter och tips en ljusare och stabilare färg utan bländning och nyans.

Färglös henna

Denna typ av henna är inte tillverkad av själva växten, utan från dess starka stam. Faktum är att i den färglösa henna finns det inget pigment som målar, så färgerna är inte särskilt synliga. Applicera denna henna för medicinska ändamål. Det sägs att de helande egenskaperna hos färglös henna hjälper till att behandla hår av något tillstånd. Strängar och hela hårets längd efter färglös henna blir mycket mer attraktiva och silkeslen, håret blir mättat och väl preparerat utseende. Nu behöver du inte gå till skönhetssalonger för att be om pengar från en frisör för att ge dig service av hårtransformation och konstant färgning. Men trots att den här höna har en rik färg, färgar det inte håret alls. Fördelarna med färglös henna för hår:

 • förstärkning av hår och lökar, förebyggande av riklig förlust, förbättring av blodflödet;
 • aktiv hårväxt
 • ger krullarna ett lysande utseende, elasticitet och bulk;
 • mjällborttagning
 • justering av nivån av fett och torrt hår;
 • förbättring och förbättring av hårstrukturen, utjämning av sektionen.

För att utöka skuggningen av färglös henna längs hela längden av håret behöver inte spendera mycket tid på det. Det är bara nödvändigt att späda pulvret med vatten och jämnt fördela hela blandningen till håret, före detta, efter att ha tvättat håret väl och lämnat det fuktigt.

Korrekt hårfärgning med henna

Till skillnad från andra färger som används av tjejer är henna inte så skadligt för håret, eftersom det inte tränger in i djupet. Henna täcker bara varje hår utåt för att ge den en ljus och mättad färg och tvättas sedan med tiden utan att störa hårets struktur. Och även om någon målning med henna utförs mycket snabbt och enkelt, bör vissa regler följas.

Innan vi målar det, är det nödvändigt att ta bort alla delade ändar och skadat hår. Om detta inte är gjort kommer färgen att falla ojämnt, nyanser av ljusa och tråkiga kommer att synas, och de tips som är mycket skadade kommer att smyga bättre än friskt hår.

Det är nödvändigt att skölja huvudet väl så att det inte finns smuts och mjäll, torka det lite, men lämna fuktigheten. Sedan applicerar henna över hela hårets längd jämnt och målar varje hår väl, så att henna absorberas så gott som möjligt. Glöm inte att det är omöjligt att späda blandningen med kallt vatten, endast med en extremt het vätska! Den vattnet, som kommer att visa sig, hjälper dig att uppnå den perfekta färgen. När du talar om tid borde du hålla henna på håret i 2-3 timmar, det här är den vanligaste tiden under vilken färgen kommer att börja stanna kvar på håret. Du kan skölja henna utan schampo.

Finns det henna i masker?

Ja, masker innehåller ibland henna, som en av de viktiga elementen i maskblandningen. Det finns ett stort antal sådana recept. Så, du kan välja den lämpligaste masken för ditt hår som ser bäst på ditt hår. Här är några bra recept för kända masker som inkluderar henna:

 1. Detta recept ger näring till håret och fuktar dem, vilket ger en ljus nyans. Du behöver en äggula, 150 ml vanlig mjölk och samma gram henna. I mjölken som du behöver värma upp innan den gör den varm nog, tillsätt äggula - blanda allt bra. Häll sedan henna och sprida hela blandningen genom håret. Håll i ca 20 minuter, skölj sedan med vatten.
 2. Ett utmärkt recept mot håravfall, för full förstärkning. Du behöver två teskedar av henna, samma mängd senapstork och ett halvt glas varmt vatten. Blanda alla pulver, blanda allt grundligt, täck med vatten. Låt masken införa i 15 minuter, men se till att blandningen förblir varm. Applicera en varm mask på håret, vänta 15 minuter och skölj sedan. Var försiktig så att masken inte kommer in i dina ögon!
 3. Detta recept är lämpligt för tjejer som vill ha långt och tjockt hår. Du kommer att behöva Henna, en kvart kopp kefir, fem droppar olja som heter "hit". Gå till apoteket och fråga apotekaren denna olja, de har alltid den på lager. Blanda och applicera blandningen på håret, håll masken i ca 40 minuter och skölj sedan med vatten med schampo. Hårsäckar aktiveras efter en sådan mask och ger rik och tjockt hår. Det viktigaste är att göra detta hemförfarande ett par gånger i veckan.
 4. Receptet är skapat för dem som har torrt och omättat hår. Du kommer att behöva Henna, två teskedar av två oljor (castor och burdock) och massan av färsk avokado. Alla ingredienser är väl blandade och bryggda, låt det suga och hålla ihop. Sedan kan du fördela hela längden på håret, försiktigt och noggrant gnugga masken i hårbotten och in i rötterna. Exakt en timme senare kan du tvätta av masken med schampo för fet hår. Du kommer inte ens att märka hur nästa dag håret och deras tillstånd kommer att förändras, det blir ingen torrhet och mjäll.

Vi rekommenderar att du läser: Den bästa hårfärgningsgraden av 2016

Hur man tvättar henna från håret

Henna kan lägga i håret utan att penetrera det. Det är därför att tvätta Henna är ganska enkelt, eftersom det inte är färg. Till exempel kan henna tvättas bort om du regelbundet gör masker från jästa mjölkprodukter (från kefir, ryazhenka, gräddfil). Förresten, om du lägger till rågbröd och jäst, då blir henna mycket bättre med hår. Du kan också sprida ditt hår med olja (oliv, burdock, linfrö), det är önskvärt att oljan värms upp.

Det är nödvändigt att hålla tvätten på henna i minst två timmar och använd sedan schampo för fet hår för att skölja väl och lämna ingen stretcholja. Det finns naturligtvis fler "aggressiva" metoder för att tvätta färgen med ättika, men det här är ett alternativ för dem som inte har någon henna alls.

Hur länge är henna?

I själva verket håller henna håret tillräckligt länge än några andra färgämnen. Om du gillar färgen på henna och hur den ser ut på ditt hår, tändar du regelbundet rötterna så att färgen inte skiljer sig från att växa hår. Men kom ihåg att henna inte kan användas för intensivt: inte mer än en gång varannan månad. Glöm inte att håret tenderar att blekna om du färgar det mycket ofta. Rådgör också med din frisör för att ge dig rekommendationer om hur du använder schampo, skölj, serum och mask efter henna hårfärg.

Kan henna hålla håret närande och förhindra håravfall?

Helt klart kommer henna inte att kunna hjälpa dig i den här frågan, men att göra håravfall mindre ofta är ett ganska genomförbart mål. Så det är Henna som kan förbättra hårstrukturen, det stärker hårlamporna bra och märkbart, och om du har mjäll, då med Henna på håret, så kommer det inte längre att ses. Mest sannolikt kommer mjäll inte ens att stör dig.

För övrigt påverkar henna inte hårbotten och har ingen effekt alls, eller snarare, det är helt ofarligt, så du behöver inte oroa dig för att det finns sådan färg på håret. Oroa dig inte för det faktum att du kan uppleva en allergisk reaktion. I de flesta fall är endast 1% av 99 allergiska mot hårfärgning.

Du kan fortfarande skriva mycket om henna för hår. Det viktigaste är att det här är vår skönhet, som måste underhållas regelbundet. Även om du har en bra hårfärg, men det ska fortfarande övervakas så att mättnaden inte går förlorad. Idag är rött och rött hår i mode. Därför är det smartaste kvinnornas råd - se till att din skönhet är centrum för uppmärksamhet, stick ut och var inte rädd för att experimentera!

Henna för hår

Den senaste trenden av modernitet har blivit naturlig. Medan tillverkare av kända märken fortsätter att förbättra formuleringen av kemiska föreningar, innebär fler och fler tjejer att de som länge varit kända för sina helande egenskaper. Henna för hår är ett av de mest populära sätten att förbättra hårets tillstånd.

Vad är det

Henna är ett pulver från en Lawson-växt. Östra kvinnor använde det före vår tid, vilket är mycket längre än användningen av detta verktyg av europeiska tjejer. I vårt fall orsakar Lawsonon många frågor och tvister, och därför är det viktigt att förstå dess väsen, eftersom det kan ge stora fördelar. Så växer lawsonia i varma länder. Dess huvudleverantörer är Iran, Egypten, Marocko, Indien. Klimatet i dessa länder, även om det är likartat, har fortfarande sina skillnader, vilket påför lawson sig själv, till exempel har indiska henna mer toner än iranska.

Produktionen av henna kan betraktas som oanvändbar, eftersom varje del av denna medicinska växt används. Således extraheras oljor från blommor, bladen är färgade med pulver och färglösa henna är gjorda av stjälkar för tjejer som bara vill stärka håret med en mirakulös välling medan de inte färgas.

Pulvret i sig har en ljusgrön, dämpad ton som liknar khaki. Lukten av Henna är växtbaserad och nästan neutral. Helst bör konsistensen vara finmalet, vilket är känt för produkter från indiska tillverkare. Det finns emellertid en större slipning, till exempel i irländska frimärken kan man hitta obearbetade blad. Kostnaden för Iran är betydligt lägre. Denna faktor påverkar lättheten att applicera och skölja blandningen från håret.

Man bör säga att tonen i pulvret kan vara nära brun. Det finns inget behov av att vara rädd för att gå in i kompositionen av konstgjorda tillsatser, men det är fortfarande nödvändigt att vara uppmärksam. Färgen beror direkt på typen av henna, och självklart anses den bästa kategorin vara bäst med en ljusgrön nyans. Löv av Lawsonia, från vilken en sådan mättad färg erhålls, samlas på sommaren, torkar dem omedelbart i den brinnande solen, medan klorofyll, som påverkar färgmättnaden, bibehålls vid maximal dosering. De mellersta och nedre sorterna i namnet betecknar löv som är föremål för långsam torkning och har förlorat klorofyll i deras komposition, vilket innebär att färgningen med hjälp är nästan otillräcklig.

Särskilda funktioner

Egenskaper hos henna är direkt relaterade till dess användning. Så, Lawson pulver används:

 • när färgning krullar i färg från rött till burgundy;
 • samtidigt som hårfolliklarna stärks
 • behandling av mjäll
 • normalisering av fettbalansen i hårbotten.

Denna effekt uppnås tack vare de fördelaktiga komponenter som kan ses i denna anläggning. Således finns i kompositionen en syra som binder keratin i hårets struktur, utjämning av fluffiga flingor. Tanniner och eteriska oljor, som är i lag, ansvarar för glansen av lockar, jämförbar med professionell laminering.

Det är omöjligt att inte säga om klorofyll, vilket bidrar till uthållig och ljus färgning. Färgprocessen färgar inte, eftersom färgpigmentet endast täcker locken och inte tränger in i hårets naturliga struktur. Häcken efter henna-procedurer är inte rädd för aggressivt sol och havsvatten, eftersom osynligt skydd täcker och täcker med en tunn, ogenomtränglig film. Fortsatt temat för hennafärgning, det är viktigt att säga om den allergivänliga produkten. Naturlig henna i påsar, som endast består av pulver, ger inga obehagliga symptom hos personer med känslig hud. Detta ger henne överlägsenhet över kemiska färgämnen.

Men idag kan du köpa Lawson i olika former. Till exempel, flytande henna är en färdig att använda produkt. Pulvret i sådana produkter har redan omvandlats till en mussa med perfekt konsistens med tillsatsen av olika användbarhet för hår, till exempel burdockolja. Sådana tillsatser är inte en enkel marknadsföringskamp, ​​eftersom några växtbaserade färgämnen torkar lockar och oljor tjänar som neutralisatorer av denna process.

Shading henna är en annan frekvent invånare på stormarknadshyllor. Det är en nyans balm baserad på henna. Samtidigt kan färgämnen, emulgeringsmedel och andra kemiska föreningar observeras i kompositionen och därför är det viktigt att noga granska listan över komponenter innan de köpas. Annars är nyansen mycket bra, eftersom innehållet i olika mjukgörare i dem har en positiv effekt på hårets tillstånd, vilket förvärvar en ljus nyans.

Professionell henna är också tillgänglig för försäljning. Intressant är att i de färglösa formuleringarna används inte Lawsonia utan cassia. Detta är en annan typ av medicinska växter, relaterade till bönasorter. Endast henna från Lawsonia kan anses vara riktig. För ögonbryn används en blandning erhållen från Lawsonia-pulver. Vid procedurens gång färgas och återupplivas inte bara håren utan också huden.

Fördelar och nackdelar

Tyvärr har denna vegetabiliska färgämne sina nackdelar, som i vissa fall överlappar fördelarna. Men låt oss börja med proffsen. Som tidigare nämnts är naturlig henna en helt naturlig produkt, mättad med många oljor och vitaminer. Det gör att du kan bli av med mjäll och göra hårsäckar starkare och ytterligare förbättra sin glans. En annan viktig faktor är möjligheten att använda henna för gravida och ammande kvinnor. Dess användning är möjlig både för färgning och för blandning av helande masker. Nackdelarna med henna inkluderar:

 • oförenlig med vanliga färger. Så, Henna kan inte göra en rödhårig skönhet ur en brunett med färgade lockar. Den maximala möjliga effekten är tunt kopparhårflöde i solen;
 • Henna är svår att måla med kemiska färger. På blont hår kan färgen lätt bli grön efter sådana förfaranden;
 • Blondiner som bestämmer sig för att färga krullarna med henna kommer att förvärva denna nyans oändligt. Det är nästan omöjligt att tvätta Henna från lätta strängar, eftersom det ihållande äter i hårvågor;
 • ineffektiv i måla grå hår;
 • har en negativ inverkan på perm, rätande elastiska krullar;
 • lång och frekvent användning negerar alla användbara egenskaper hos växten, vilket gör krullarna tråkiga och splittrade.

Sammanfattningsvis ovanstående är det säkert att säga att henna kan förvandla hår, vilket ger en mystisk nyans, men vid användningen är det viktigt att känna åtgärden.

tillverkare

Om du vill överlåta ditt hår till proffs rekommenderar vi att du är extra försiktig när du väljer en Henna-tillverkare. Och vi bör börja med studien av indiska henna, för det är hon som vinner när det gäller grundighet av slipning och olika toner.

En framträdande representant för Henna från Indien är Lady Henna-varumärket. I sitt sortiment kan man se naturlig brun och röd henna. Det bör noteras att för att få en mjukbrun ton blandas henna i kompositionen med en annan naturlig färgämnebasma. Dessutom presenterar Lady Henna naturliga hennabaserade färgämnen. Tack vare färgämnen varierar produktens färgpalett från kopparröd till nyanser av vinodling. Ordet "naturligt" i namnet utesluter emellertid inte kemiska komponenter, och därför är en viktig faktor att se efter eventuella allergier mot komponenter.

En annan representant för indisk henna, som kan köpas i Ryssland - Aasha. Det är också representerat av artens mångfald. Så kan henna delas upp:

Den första looken, som presenteras i flera nyanser, ger näring och näring av håret, vilket ger en ljus ton från rött till brunt. Herbal henna, innehållande ett färgämne, kan bli en hållbar färg, men som i föregående fall är allergiska reaktioner möjliga. Herbal henna kan inte anses vara helt naturlig.

Färger som kan färgas med hennahår

Förmodligen är nästan alla damer från tid till annan utsatta för önskan att byta hårfärg. Men inte alla vågar använda den "vanliga" färgen, som i de flesta fall är helt korrekt för kvinnor som inte vill skämma bort håret med kemiska färgämnen. Det finns dock ett bra alternativ: naturligt färgämne - henna.

Vad är henna, vilken färg är henna, och i vilka färger kan naturligt pulver från vår kropp färgas?

Henna är en färgämne av vegetabilisk typ som erhålls från löv av en busk som heter Loveson Energy. Hennaen innehåller i synnerhet ämnen som klorofyllgrön och lavson gulröd. Faktum är att de färgar håret i en viss nyans.

Det finns två typer av henna -

Henna i sin rena form kan ge dina hår nyanser som

 • brun med röd,
 • orange eller röd-röd. Det här är om vi pratar om effekten på mörkt hår.
 • På ljus blond eller ashy henna lämnar den naturliga glansen och gör håret ljusare, men skuggan kommer inte märkbart att förändras.

Emellertid började moderna tillverkare, som strävar efter ett marknadsföringsmål, lägga till andra komponenter till pulvret, tack vare vilket det är möjligt att erhålla nya färger. Det är synd, i det här fallet, att allt inte är så ofarligt igen.

Faktum är att naturliga komponenter är motvilligt vänliga med färgämnets kemiska komponenter. Till exempel kan kombinationen av lawsonia med "kemi" reagera med en helt oväntad färg - upp till ljusgrön. Om du vill färga håret och inte skada det, passar de ovan nämnda nyanser inte dig, men det är bättre att kombinera henna med naturliga örter och tillsatser också.

Vi får olika nyanser med hennafärgning

Ovan noterade vi att henna kan blandas med andra naturliga ingredienser. Låt oss ta en titt på vilken färg som är Henna, om du blandar den med andra komponenter och får de mest populära recepten

 1. Om du vill ha ditt hår att få en djup guldfärg, lägg till en liten saffran. Du behöver bokstavligen två gram av denna växt, koka den i 5 minuter, lägg till Henna, sval och måla.
 2. För en rik chokladkastanjfärg kan du lägga till kaffe (stark), kakao eller malda nötkött till henna. Denna roll kommer också att utföra Basma. 1 del av basma (eller en annan av de nämnda komponenterna) faller på 3 partiklar av hennapulver.
 3. Dessutom kommer skuggan av choklad lägga till håret tillsatsen av nötterblad (helst - valnötter). Koka bladen i vatten i proportionerna av en matsked till ett paket av henna.
 4. Den gul-honungsskuggan är lämplig för rättvisa kvinnor. För att få det, brygga 2 matskedar av kamomillbuljong i 200 ml kokande vatten. På samma sätt fungerar lätt kaffe, gurkmeja och saffranbuljong.
 5. Om du vill ge krullarna en rik röd nyans kan du använda hibiskus, rött vin, tranbärsjuice (helst nypressad) och marenovo-rot.
 6. För att få en blå-svart färg bör henna blandas med basma i lika stora proportioner. Kohl vill ta hårfärgen till svart, ta mer basma och minska antalet Henna.
 7. Om du vill få kastanjfärg med rödaktig nyans blandar du henna och kaffe. Så, 4 teskedar nybakat kaffe ska hällas med ett glas kokande vatten och kokas i ca 5 minuter. Efter att ha kylt lösningen lite kan du lägga den till henna.
 8. För en mörk kanonkanna, i henna måste du lägga till valnötternas skal. Innan du blandar det med vegetabiliskt pulver, måste 2 matskedar krossade skal koka i 50-60 minuter.

Nu vet du att det inte spelar någon roll vilken färg Henna är. Ditt färgresultat kan bero på hur du blandar henna med andra ingredienser och hur länge du kan stå på färgen på ditt hår.

 • Effekten på curls av en ljus nyans visas 10 minuter efter exponering.
 • Om du är ägare till brunt hår, måste du hålla henna i minst en halvtimme.
 • Men mörkhårda kvinnor bör inte tvätta av blandningen i minst en halv till två timmar.

Hur man får olika nyanser med henna

Sidinnehåll:

Många har sagt om hårfärgning med henna. Men jag skulle vilja notera en sak: det är väldigt svårt att få den önskade nyansen med henna, eftersom färgen inte bara beror på färgens proportioner och recept, utan också på kvaliteten på ditt hår, på sin typ, struktur, på din naturliga färg.

Den önskade nyansen kommer med Henna-färgningserfarenhet när du förstår hur ditt hår reagerar på vissa komponenter. Därför kan dessa recept anses vara villkorliga, och du kan ändra proportionerna själv. Läs mer: Blond nyanser: hur man väljer en blond.

Viktigt: Hennafärgen kommer att hålla tillräckligt länge och det är mycket svårt att tvätta det ur håret. Efter henna rekommenderas det inte att färga håret med kemiska färgämnen, göra kemisk perm eller långsiktig styling. Efter henna kan kemikaliefärg helt enkelt inte färga håret eller färga det i en oväntad ton.

Olika nyanser med henna

 1. För att få den lila tonen (bordeaux) henna utspädd i sockerbetor, carcade tea eller elderberry.
 2. För att göra detta, värm betorjuice till ca 60 grader, rör sedan in en påse av Henna.
 3. För att förbättra den röda nyansen i färgen kan du också lägga till 2 liter. madder rot.
 4. För skuggan "mahogny" henna måste hällas med heta cahors. Samma nyans att visa sig när man lägger tranbärsjuice.
 5. För choklad och kastanj lägger vi till naturligt svart kaffe till henna (1 matsked per 25 gram hennapulver). Att färga hår med henna med kaffe behöver du 4 msk. naturligt kaffe häll ett glas vatten och koka i 5 minuter. När kaffet har svalnat något, lägg till en påse av henna och rör om tills den är jämn.
 6. För körsbärstoner - värm upp eventuellt rött vin till 75 grader, tillsätt henna och äggula.
 7. För en ljusgyllen färg, tillsätt kamille teinfusion till henna (1 msk kamomillblommor på ett halvt glas vatten)
 8. Gyllene honungsfärg kan erhållas med rabarber, saffran, kamille, gurkmeja. Saffron på knivens spets läggs till en liten mängd vatten och kokas i två minuter. Lägg sedan till henna. Rabarber krossas, fylls med vatten och koka på låg värme i 20 minuter. Töj sedan och lägg till Henna.

Vad är henna

 • Färglös henna. I förpackningen med färglös henna hittar du ett grönt pulver som liknar vanligt henna, men i själva verket är det tillverkat av italiensk cassia. Denna växt och lawsonium tillhör olika släktingar och ur biologisk synvinkel är inte nära släktingar. Kanske började den första förvirringen i namnen på grund av att det latinska namnet på italienska kassan - Sennaitalica - är förenat med namnet henna-henna. Dessutom används både vanliga och färglösa henna på nästan samma sätt, men med olika mål. Färglös henna gör håret glans, förbättrar texturen av skadat hår, närmar sig hårbotten.
 • Svart henna. Under detta namn kan man sälja två olika färgämnen. Den första är den vanliga hennaen till vilken parafenylendiamin tillsätts. Erhållet på detta sätt används verktyget för att skapa svarta tatueringar och hårfärgning i rika mörka toner. Parafenylendiamin kan dock orsaka allvarliga allergiska reaktioner och leda till allvarliga skador på hud och hår, så nu är det i många länder förbjudet att använda det.
 • Ibland kallas svart henna också basma. Hon, som färglös henna, är inte relaterad till lawsonia. Basma är ett pulver av indigo färgämne, som är hem för Indien. Denna färg är säker och blandar den med henna, du kan få olika nyanser av auburn och kastanj. Till det redan kan svart henna måla över grå hår och skydda hår mot exponering för ultraviolett.
 • Röd henna - det här är den riktiga hennaen, pulvret från Lawsons löv är non-sticks, innehållande röd-orange färgämne. Henna ger hårvolymen, gör den silkeslen och mjuk, stimulerar tillväxten, förbättrar blodcirkulationen i hårbotten och eliminerar även mjäll.

Hur man får olika nyanser med henna

För att färga håret i en jordgubbarblond, förbereda en blandning av färglös henna och röd henna i ett förhållande mellan fyra och en, blanda med vatten och låt stå i tolv timmar. Applicera därefter den jämnaste pastaen på håret och tvätta det efter tre timmar. Tänk på att en riktig jordgubbarblond som använder detta färgämne bara kommer att fungera på blont hår.

För att färga blont eller rött kopparfärg av blont hår på samma sätt, använd färglös och röd henna i förhållandet mellan ett och ett.

För att använda henna för att färga hår i mörk koppar eller kastanjfärg finns det flera sätt. Om du har mörkt blont eller mörkt brunt hår nära svart, försök att hålla henna på ditt hår istället för de vanliga en och en halv timmarna i tre eller fyra timmar. Ofta kan den önskade färgen endast erhållas efter det andra eller tredje färgämnet, så var patienten. Du kan också blanda röda henna med basma, få ljusare och mörkare nyanser - beroende på mängden basma i blandningen och den ursprungliga hårfärgen. Om du till exempel torkar mörkt brunt hår med en blandning av henna och basma i förhållandet mellan en till en och håll färgen på håret i två eller två och en halv timme, får du en kastanjfärg med en rik rödaktig tinge. Om du använder en blandning av henna och basma på samma hår i ett förhållande på ett till två blir håret mörkt brunt.

En rik chokladfärg med en svag rödaktig nyans kan erhållas genom att blanda Henna inte med vatten, men med starkt svart te (två matskedar teblad för tre hundra milliliter vatten). Mörkröd och till och med burgund kan uppnås genom att blanda hönan med sockerbetor. Beroende på hur rik du behöver färgen, använd bara rödbeta juice eller juice blandad med vatten för att göra färg.

Om du vill färga ditt hår en mörk kastanjfärg, kan du också blanda henna med malet kaffe. Förhållandet mellan henna och kaffe beror på den ursprungliga hårfärgen, men i regel är en eller två matskedar tillräckligt för 100 gram henna.

Men den mest populära komponenten i en blandning med henna är Basma. Med hjälp av olika proportioner av henna och basma kan du också få ett brett utbud av nyanser.

 • Om du lägger till 1 del av basma (2: 1) till 2 delar av henna, får du en trevlig bronsfärg
 • en blandning av lika stor mängd henna och basma (1: 1) ger håret en mörkbrun färg
 • När man blandar 1 del av henna och 2 delar basma (1: 2) kan håret färgas svart
 • För att få en rikare svart färg, bör henna och basma tas i ett 1: 3-förhållande. Ju mer basty läggs till kompositionen desto mörkare blir håret.

Vilken färg ger Henna

Henna är en naturlig växtfärg erhållen från löv från Lawsonia Enermis buske. Henna innehåller 2 färgämnen - gulrött lavson och grön klorofyll. Dessa komponenter ger håret en viss nyans, det kan skilja sig beroende på den ursprungliga tonen i håret.

Rent hennapulver färgar håret i orange-röda, röda röda, röda bruna nyanser, sådana toner orsakas av de viktigaste hennafärgen - lavson. Idag, men med hennafärgning, uppnås en stor variation av färger. För detta ändamål tillsätts andra färgkomponenter till hennapulver vid utspädning av färgämnet.

Men kom ihåg att vegetabiliska färgämnen är dåligt kombinerade med kemiska färger. En mängd olika färger kan uppnås genom att blanda henna med naturliga tillsatser och örter. Därför är det oönskat att använda syntetiska färgämnen tills hennafärgat hår har fullvuxet och vice versa. Samspelet mellan kemiska ämnen och lawsonia kan ge ett helt oförutsägbart resultat, upp till radikalt grön, orange eller blå nyanser. Dessutom kan den kemiska färgen ligga ojämnt och skuggan blir ojämn.

2 typer av henna är till salu:

Med hjälp av någon av dem kan du uppnå olika nyanser. Utan tillsättning av ytterligare färgämnen på håret av asfär eller ljusbrun nyans kommer henna lämna en solig solsken. Men de naturligt mörka krullarna kommer att vara koppargyllda eller rödaktiga. Kopparskärmen är fast lökdekok, som läggs direkt till färgen eller används som en balsam.

För att få en glans på håret, en ädel och mjuk nyans, rekommenderar proffsutspädare Henna med en sur vätska: En svag lösning av ättika utspädd med citronsaft, torrt vin, kefir. För att undvika överdrivning av trådar är det lämpligt att endast använda syrliga medel för fet hår.

Olika färger vid färgning med henna

 1. För att ge håret av alla slags nyanser med färgen med henna för håret, lägg till en mängd olika naturliga ingredienser, och till och med deras kombinationer.
 2. Tjock honunggul färg är idealisk för rättvisa tjejer. För att få det, gör ett avkok av kamille, brygga 2 msk. l. i 200 ml kokande vatten. Lägg avkokningen till färgen och applicera enligt anvisningarna. På samma sätt använd tinkturen av saffran (1 tsk. Örter per 200 ml kokande vatten), gurkmeja eller svagt kaffe. Inte bara en färg, men också en väldigt användbar tillsats, vilket ger denna nyans till krullningar, kommer att bli ett avkok av rabarber. Koka 200 gram torkade Rabarberstänger i 0,75 liter torrt vitt vin tills hälften av vätskan kokar bort, det tar vanligen 30 minuter. Om det inte finns något vin, ta vanligt vatten. I den resulterande buljongen lägg till Henna-förpackningen. Applicera färgen på håret och håll i 30 minuter.
 3. Färgen på gammalt guld kommer att lägga till en saffran shag. Ta 2 gram saffran och koka i 5 minuter i vatten för att späda färgen. Efter kokning lägger du henna till buljongen, sval, du kan måla.
 4. En vacker choklad nyans ger håret införandet av valnötblad i färgen. Koka 1 msk. l. lämnar i vatten till utspädd henna, lägg till 1 påse med pulver.
 5. Ett liknande alternativ - chokladkastanje - kan erhållas genom att använda tillsammans med hennajordklyfta, starkt kaffe, svart te, kakao, buckthorn och basma i stark uppfödning: 1 del basma till 3 delar henna.
 6. Röd eller vinröd ger håret följande komponenter:
 7. För att få röda körsbärsfärgsträngar med en lila nyans, använd samma rödbetorjuice, men det måste värmas till 60 grader, sedan lägger du en påse av henna.
 8. Färgen på mahogny kommer att lägga kakaopulver till krullarna. Anslut henna med 3 msk. skaka kakao och brygga blandningen med varmt vatten. Applicera det resulterande färgen för att rengöra och torka håret.
 9. Att få en ljus röd nyans kommer att hjälpa madderrot. För detta 2 msk. Sked den hackade roten i ett glas vatten, tillsätt hennapulver och använd färg enligt instruktionerna.
 10. Rika kastanjfärg med rödaktig nyans ger kaffet kaffe. 4 tsk. Häll ett glas kokande vatten och simma i 5 minuter. Kyl lösningen till en tolererbar temperatur och lägg till en påse av henna.
 11. En mörk kastanj med röd färg erhålls om du lägger till 100-150 gram henna, 2 msk. l. kaffe, matsoni, kakao, olivolja. Ju längre du håller den här färgen på håret, desto rikare är hårets resulterande färg.
 12. En ädel skugga av mörk kanel kan erhållas genom att lägga ett avkok av valnötskal till färgen. För detta 2 msk. l. krossad skal koka i 1 timme.
 13. Krullets blå-svarta nyans ger henna och basma blandad i lika stora mängder. Om du vill maximera effekten, ta 2 delar av basma till 1 del henna.
 14. Bronsskugga av hår kan erhållas med samma Basma. Utan henna, ger Basma håret en grönblå nyans. Därför, för att skapa en brons kasta på locken, ta 1 del av Basma i 2 delar av henna.
 15. Exponeringstiden påverkar också slutresultatet väsentligt. Den maximala effekten av färgen med henna för ljushår kommer att visas på 5-10 minuter. På mörkt hår bör henna hållas i 30-40 minuter och svarta krullar för färgning kräver minst 1,5-2 timmars exponering.

Vilken effekt har Henna på håret

 • Återhämtning efter misslyckad färgning och krökning. Det utförs av en kurs från flera förfaranden, men inte tidigare än i två veckor.
 • Accelererar hårväxten. Masker för hushållsbruk innehåller ofta denna ingrediens; färglös henna används vanligen.
 • Eliminerar mjäll, och på grund av den naturliga kompositionen skadar inte håret.
 • Bidrar till att många hudproblem och även parasiter försvinner.

En sådan mängd effekter som orsakas av biologiskt aktiva substanser i kompositionen. Henna, till skillnad från andra typer av färg, tränger djupt in i hårstrukturen och inramar inte det utanför. Den här egenskapen är inte alltid positiv eftersom användningen av henna också ger motsatt effekt: att ta bort färgen från håret blir ganska problematisk.

Hur man förbereder färg för färgning?

För att släppa den aktiva substansen i det rödgula färgämnet måste du blanda pulvret med en måttligt sur vätska. Detta gör färgen mer mättad och hållbar. Till exempel kan du blanda henna eller en blandning av henna och basma med citron- eller apelsinjuice, vin eller vinäger, subacid örtte.

Det rekommenderas inte att blanda naturliga färgämnen med yoghurt och andra mejeriprodukter, eftersom proteinerna som utgör dem absorberar färg och förhindrar frisättning av färgämnet från pulvret. Det är också värt att ha det när du lägger till kaffe blir färgen mörkare, men håret luktar dåligt, vilket kan orsaka en obehaglig huvudvärk. Pulver av narnation stärker även färg, men orsakar ofta irritation.

Om du inte gillar lukten av henna eller basma, kan du lägga till en sked torr kardemumma eller ingefära till blandningen, så att håret utsöndrar en utsökt doft. Om håret är skadat eller torrt kan du lägga till 2 msk. olivolja. Om du vill få en eldig orange färg, lösa upp henna med kokande vatten.

Hur färgar hår med henna hemma?

Innan du börjar färgning med naturliga färgämnen, för att ta reda på vilken färg det kommer att sluta med, måste du göra ett test. För att göra detta måste du ta en liten hårsträng nära nackområdet, applicera lite färg, linda krullen med film och lämna i 2-3 timmar. Då bör strängen tvättas, torkas, vänta några dagar för att färgen ska lösa och utvärdera resultatet. Om han inte passade dig, experimenterar du med proportioner och tillsatser.

Om testresultatet är helt tillfredsställande kan du börja färglägga ditt hår hemma:

 1. Täck krageområdet med en plast eller onödig handduk, använd handskar.
 2. Håret behöver förtvättas. Läs mer: Recept naturliga hårfärger.
 3. Vid hårväxten på pannan, nacken, bakom öronen och öronen ska de själva täckas med någon kräm för att skydda huden från pigmentering.
 4. Håret ska delas i små strängar på 2-3 cm.
 5. Blandningen appliceras på rent, torrt eller vått hår, men färgen absorberas bättre i våta lås.
 6. Använd kompositionen från rot till spets av varje krull med hjälp av en pensel. Om efter applicering av färg på alla trådar förblir blandningen och fördelar den över hela längden.
 7. Lägg en film eller en plasthatt på huvudet och varma med en handduk ovanpå. Vid måla endast Basma är inte nödvändigt att täckas.
 8. Då behöver du vänta lite tid. För ljus nyanser måste du vänta 30-40 minuter i värme eller 50-60 minuter vid rumstemperatur. Mörkare nyanser tar 45 till 80 minuter. Om håret är långt, då - 120 minuter. Om bara basma användes, måste du lagra med servetter, när basmen flyter.
 9. Efter den inställda tiden måste du tvätta varje sträng med mycket vatten och sedan all håret med användning av schampo och hårbalsam.
 10. Sedan torkas håret, kammas och placeras i håret.
 11. Frisyren får en välkänd struktur och stabil färg efter den tredje shampooingen.


Nästa Artikel
Shampoo "Hästkrafter": recension, komposition, recensioner