Hur man väljer ett hårschampo


Shampoo - ett av de viktigaste sätten att ta hand om håret, utan det, inte bara en vård. Shampooens huvuduppgiften är att tvätta håret och hårbotten från smuts, stylingprodukter och talg, men om shampooet har helande egenskaper är detta ett annat plus för honom (fukt, näring, restaurering, förstärkning, glans, volym).

Typer av schampon för hår

Det är mycket viktigt att bestämma vilken typ av hår du har för att välja rätt schampo och allmänt hemvård. Om du själv inte kan bestämma din hårtyp kan du kontakta din mästare (frisör).

Det finns fyra typer av hår:

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

 1. Normal - se glänsande, fjädrande och hälsosam. Normalt hår tvättas varannan till tre dagar.
 2. Torka - se tråkig och livlös, ofta är de porösa, olydiga, splittrade i ändarna, mycket förvirrad och avbruten. Torrt hår blir inte oljigt under lång tid och kräver inte ofta tvättning, vanligtvis en gång i veckan. På vården av torrt poröst hår kan du läsa här.
 3. Oljig - Oljig hår beror på nivån av fet hud i hårbotten och aktiviteten hos talgkörtlarna, liksom på typen av näring - oljig, stekt, kryddig mat, leder ett överflöd av sötsaker till fet hår. Sådant hår kräver ofta tvätt (daglig). I artikeln Så här minskar du fettinnehållet i håret, du kan läsa om principerna för fet hårvård.
 4. Blandad typ (fett vid rötterna och torr i längd, mestadels i ändarna) är typisk för långt hår, när hårrötterna är ganska feta och fettens tips räcker inte, vilket gör dem torra och splittrade.

Säg om du har torrt hår och du börjar tvätta det med schampo för fet hår, inte bara håret blir jämnt tömmt i längden, dessutom kommer hårbotten att bli torr, talgkörtlarna börjar börja arbeta mer, kan fettinnehållet öka skalning och klåda.

Oavsett vilken typ av hår du har, bör du sträva efter att få det tillbaka till en vanlig typ, och om du har tur och du har en vanlig typ av hår, måste du behålla vård för att hålla ditt hår frisk.

Shampoo för normalt hår: rekommenderas för personer med friskt hår, i denna kategori är alla neutrala, syrabalanserade och tekniska salongschampon. Syftet med sådana schampon är helt enkelt att tvätta håret och, om möjligt, för att bevara hårets hälsosamma utseende.

Sammansättningen av detta schampo är mindre tvättmedelskomponenter än, till exempel, i schampo för fet hår.

 • Havtornshampo för normalt och torrt hår "Intensiv fuktgivande" Natura Siberica
 • Shampoo, kammade hår Revlon Professional Equave Hydro Detangling Shampoo
 • Keratinschampo Estel Professional Keratin Shampoo
 • Shea Butter Shampoo för Matrix Total Results Mega Slank Shampoo

Shampoo för fet hår: detta schampo kan inte ofta tvätta håret, eftersom sådana schampon är aggressiva och deras frekventa användning kommer att leda till peeling och klåda i hårbotten. Detta schampo innehåller mycket tvättmedelskomponenter, det rengör håret och hårbotten väl från föroreningar och talg, men sådant schampo kan inte användas mer än en gång i veckan om hårbotten är fet och varannan vecka om normalt hårtyp. Och om torrt hår eller känslig hårbotten, då ännu mindre.

 • Shampoo energi för daglig användning för hår Insight Energizing Shampoo
 • Shampoo grönsaker, mot förlust för fet hår Biota Bioxsine Shampoo

Shampoo för torrt hår: Shampoo för torrt hår har mindre tvättmedel än vanligt och det är inte aggressivt, det ger en fuktkräm. Detta schampo förhindrar torr hårbotten och hår.

 • Shampoo hydro-moisturizing Revlon Professional Interactive Hydra Rescue Shampoo
 • Svavelfri fuktgivande schampo Profi stil
 • Matrix Oil Wonder Micro-Oil Shampoo Nourishing Shampoo
 • Fuktgivande schampo med Arganolja och Aloe Brelil Bio Traitement Cristalli d'Argan Shampoo Intensiv Skönhet
 • Dove Advanced Hair Series Fuktgivande Shampoo "Lightness of Oxygen"
 • Paul Mitchell Awapuhi Wild Ginger Moisturizing Lather Shampoo Fuktgivande Shampoo Utan Sulfater Och Parabener

Studier har visat att denna typ av hår är vanligast: oljig vid rötterna och torr i ändarna. I den här situationen måste håret ta bort överflödigt fett från rötterna och näringen, liksom att fuktar spetsarna. För sådana fall har tillverkare skapat ett balanseringsschampo, vilket inkluderar mikropoder och mikrosfärer. Mikrosvampar avlägsnar fettavlagringar från rötterna och reglerar talgkörtlarna, och mikrosfärerna återfuktar och närmar den torra delen av håret.

Skumschampo: Detta schampo tar bort döda hudpartiklar, innehåller komponenter som saktar uppdelningen av hudceller. Anti-mjällschampo måste bytas ut med vanligt schampo, det kan ofta inte användas, eftersom det kan leda till torrt hår och de blir tråkiga. Tillverkaren skriver vanligen att behandlingskursen är två veckor eller en månad.

 • Insight Anti Skandal Purifierande Shampoo Skräpschampo
 • L'Oreal Professionnel Inforcer Stärka Anti-Breakage Shampoo

Shampoo för håravfall: Shampoo innehåller vanligtvis aktiva ingredienser som ger näring till hårbotten och stärker hårsäckarna. Sådana schampon brukar gå på växtextrakt och vitaminer.

 • Daeng Gi Meo Ri Vitalizing Shampoo Regenererande Shampoo
 • Hair Shampoo "Healing Herbs" Vit Mandarin
 • Shampoo "Förstärkning av hårrötter" Biokon Hair Strength
 • Shampoo färglös "Henna" Styx Naturkosmetisk Shampoo

Det finns tre typer av schampon:

Vätska - de mest populära och välbekanta schamponerna för oss.

Solid - de ser ut som tvål, de skumrar utan problem och tvättas med vatten som vanliga schampon.

Torr eller vattenfri - pulveriserad schampo, uppgiften är att absorbera talg och adsorbera smuts utan att använda vatten. När man kammar, pulveret kammade ut utan några problem.

Tillverkare avger många fler typer av schampo: fuktgivande, närande, regenererande, regenererande, för färgat hår, för skadat hår, för krusigt, för volym, för fint hår, för yellowness, balsamshampoo (2 i 1) och många andra. Men om du känner till din hårtyp, så kommer du enkelt att plocka upp ett schampo.

Vad är hårschampo

Vanligen innefattar sammansättningen av schampo: tensider, konserveringsmedel, förtjockningsmedel, stabilisatorer, antioxidanter, antiseptika, emulgeringsmedel, fuktgivare, silikoner, UV-filter, medicinska tillsatser, vitaminer, växtekstrakter och konditioneringsmedel.

Basen av schampo är ytaktiva ämnen (kvaliteten på schampon beror på dem), och vi kommer att bo på dem.

Beroende på hårtypen kommer mängden ytaktivt medel att regleras, för mindre fetthår - en mindre mängd, för fetare - en större. Det är viktigt att välja mer godartade ytaktiva ämnen.

När du väljer ett schampo måste du vara uppmärksam på förekomsten av en sådan komponent som laurylsulfat. Hans närvaro antyder att formuleringen av ett sådant schampo är billigt och kommer därefter att påverka hårets tillstånd. Så ingen har avbrutit läsningen av sammansättningen av schampon på förpackningen.

Den ljusare och rikare färgen på schampot, ju mer ett sådant schampo kan orsaka skada. Om schampot är transparent, så uppnås denna effekt genom att införa kemiska ingredienser i kompositionen.

Experter säger att i ett bra schampo borde vara minst 20-30 ingredienser.

Det finns också sulfatfria schampon som du kan läsa om här.

Hur man väljer rätt schampo

Och så är huvudfrågan vilket schampo är bättre? Du kommer inte hitta svaret på den här frågan, för för varje flicka blir det ditt eget. Ett schampo kan vara lämpligt för många, men inte lämpligt för dig, och det schampo som passar dig passar inte många. Välj själv det perfekta schampot, du kan bara genom försök och fel.

Bestäm din hårtyp och börja från det, hämta ett grundläggande schampo.

Var noga med att ha i din arsenalsjampo för djupt rengöring av hår och beroende på vilken hår som ska användas:

 • för fettigt hår - en gång i veckan
 • för normalt hår - en gång varannan vecka
 • för torrt hår eller känslig hårbotten - 1 gång per månad

Byt regelbundet shampoo för att undvika missbruk.

Om håret är långt är det nödvändigt att använda en balsam eller en mask efter schampo.

Hur man förstår att shampoo passar

För att förstå huruvida ett schampo är lämpligt för dig eller inte, behöver du systematiskt använda det i två veckor, men ibland är det tillräckligt en gång. Tecken på att shampoo passar:

 • håret tvättas väl (efter användning av schampo två gånger);
 • Det finns ingen irritation i hårbotten (ingen flingning, klåda eller andra obehagliga känslor);
 • håret blir inte fett tidigare än vanligt och brist på oljig glans på håret;
 • håret är lydigt och inte förvirrad
 • Efter torkning håller inte håret sig i olika riktningar och är inte torrt.

Hur man använder schampo

I artikeln Att tvätta håret ordentligt kan du läsa om reglerna för att tvätta håret, så att de alltid är friska och vackra.

Experter rekommenderar att du följer dessa grundläggande steg vid shampooing:

 1. Var noga med att kamma håret innan det tvättas, så att det blir lättare att applicera en mask eller balsam på håret och de kommer inte att bli alltför trassliga efter tvätt. Dessutom kommer kamning att stimulera hårsäckarna, och lite döda partiklar kommer att lyftas, varefter de lätt tvättas.
 2. Vatten för att tvätta huvudet ska vara varmt, inte varmt och inte kallt. Om du tvättar med för varmt vatten börjar sebaceous körtlarna att arbeta ännu hårdare och håret blir tjockare snabbare. Men i slutet, när du redan tvättar av masken, kan du skölja håret med kallt vatten för att stänga hårflingorna.
 3. Applicera alltid schampo två gånger. Applicera shampoo först på palmerna, gnid det och applicera det bara på hårbotten och massage med lätta rörelser. Om shampoo är koncentrerad, främst professionella schampon, rekommenderas de fortfarande att spädas något med vatten.
 4. Shampoo måste sköljas mycket noga (dubbelt så länge som schampon var på huvudet) så att ditt hår inte förlorar sin elasticitet och glans. Du kan inte gnugga håret med en handduk, bara våt dem.

Önskar du hittar ditt perfekta schampo och dela det med oss!

Hur man väljer ett schampo för hår - hela sanningen om schampo

Shampoo ska utföra följande funktioner.

Huvudfunktionen hos ett schampo är att rengöra hår och hårbotten, det är viktigt att schamponet kan rengöra håret från föroreningar, talg, stylingprodukter, damm och silikon, men det överdriver inte hår och hårbotten. Hjälpfunktionerna inkluderar:
- skyddande hårskärning;
- öka hårets elasticitet
- sparar fukt och keratin;
- minimering av statisk elektricitet.

Med andra ord är schampo inte bara ansvarig för skönheten utan även hälsan på ditt hår. Därför är det mycket viktigt att närma sig sitt val med särskild uppmärksamhet.

Funktioner av valet av shampoo av hårtyp

Shampoo för fet hår

Naturligtvis bör ägare av fet hår uppmärksamma schampon avsedda för denna typ av hår. Shampoo bör vara tillräckligt stark för att klara sig med smutsigt fett och smuts, men det är lämpligt för daglig användning. Verktyget ska inte innehålla aggressiva kemiska komponenter som tvättar bort alla talg och talgkörtlar kommer att börja fungera ännu hårdare.

Det är bra om ingredienserna är naturliga ingredienser - mint, ekbark, nässla, salvie, fälthästsail. Dessutom bör sammansättningen av detta verktyg vara antibakteriella ämnen som bidrar till normalisering av talgkörtlarna.

Shampoo för torrt hår

Välj ett schampo för färgat hår och skadat hår

Hår som krullas eller färg är skadat, så ta hand om dem måste vara försiktig. Den valda agenten ska:

1. irritera inte hårbotten, återställ håret efter färgens verkan
2. spara din valda nyans;
3. gör håret "levande" och elastiskt;
4. skapa skydd mot exponering för ultravioletta strålar.

Med en tendens till mjäll

Sammansättningen av schampo - skadliga och hälsosamma ingredienser

Som jag sa är schampo först och främst avsedd att rengöra håret och hårbotten, så det är viktigt att vara uppmärksam på basen av schampot, eftersom det är 50% av schamponet. Basen består av vatten och ytaktivt ämne (ytaktivt ämne - det är ytaktivt medel som skapar skum och rensar hår från föroreningar).

De mest skadliga grunderna i schampon

Natriumlaurylsulfat (SLS)
Ammoniumlaurylsulfat
Ammoniumlauretsulfat
Natrium Lauret Sulfat

Alla dessa baser är mycket aggressiva, de kan torka hår och hårbotten, skada hälsan. Med hjälp av schampon med sådana ytaktiva ämnen kommer du att stöta på sådana problem som torrhet, irritation, skalning av hårbotten, håret blir tunt och skört, börjar börja falla. Använd inte sådana schampon.

Mjukare shampoo baser som kan användas:

TEA-Layrilsulfat (Trietanolamin Laurylsulfat)
TEA (trietanolamin)
Cocamide dea
DEA-cetylfosfat
DEA-Oleth-3-fosfat
Myristamid DEA, Stearamid MEA
Cocamide MEA, Lauramide DEA, etc.

De säkraste schampo-baserna är:

Cocoamidopropyl Betaine
Decylglukosid eller decylpolyglukos
Natrium Lauroyl Sarcosinate
Natriumlaurylsulfofacetat
Dinatrium Laureth sulfosuccinat

Sådana baser kommer inte att skada ditt hår och hälsa i allmänhet, men du borde inte leta efter schampon från en massmarknad med en sådan komposition - de finns helt enkelt inte. Användningen av organiska ytaktiva ämnen ökar avsevärt kostnaden för schampo och det finns antingen i organiska kosmetiska butiker eller i professionella schampon.

Andra skadliga ingredienser i schampon

BHT - butyloxytoluen - tillåter inte att fetter oxideras när de interagerar med syre. Som ett resultat blir håret torrt och utan vital energi.

Natriumlauryl eller laurethsulfat - en ingrediens som är ansvarig för processen med rengöringsfetter. Vissa företag positionerar en sådan ingrediens som "kokosnötutdragare", i själva verket är det en skadlig produkt av oljeraffinering. Kan orsaka allergiska reaktioner.

Silikoner - Det finns olika åsikter om deras användning i kosmetika för hår, de finns ofta i sammansättningen av schampon, jag rekommenderar att man avvisar schampo med silikon, det ackumuleras i håret, vikter dem och gör dem mer bräckliga. Silikoner ger bara en kosmetisk effekt - de släpper hårvågorna och det verkar som att håret har blivit frisk och stark, men det är bara utåt. Åtminstone är det nödvändigt att vägra silikon i schampo.

Användbara ingredienser i schampo

Som regel anges i slutet av listan i schamponerna användbara komponenter som utgör 5-10% av den totala kompositionen. Men, trots den lilla volymen, i rätt kombination, kan sådana ingredienser ge ett bra resultat. Eteriska oljor, växtxtrakt, kosmetisk olja etc. kan betraktas som användbara ämnen. Låt oss betrakta dem mer detaljerat.

1. Panthenol - kuver håret med en tunn film utan att göra dem tyngre. Således skyddar den dem från de skadliga effekterna av ultravioletta strålar eller höga temperaturer.

2. E-vitamin - maximerar blodcirkulationen, ger håret vitalt syre och användbara spårämnen, vilket på så sätt accelererar tillväxtprocesser.

3. Kollagen - omsluter varje hår med ett skyddande skikt som håller fukt, gör håret skrymmande och tjockt och lyfter det från rötterna.

4. Keratin är ett byggprotein som kan återställa hårstrukturen efter skador.

5. Vitamin A (retinol) - accelererar processerna för regenerering, förhindrar torrhet och avskalning av huden.

6. Växtbaserade extrakter

Tyvärr finns det väldigt få fördelaktiga ingredienser i schamponet, så först och främst uppmärksamma schampo bas, Om det är aggressivt, så kommer inga användbara komponenter att göra mer. Återigen finns schampo för rengöring, och för håråterställning är det bättre att använda en bra hårmask.

Sulfatfria schampon

Basen av sulfatfri schampo

Nästan varje märke har släppt ett schampo med ett märke utan SLS, men är det säkert? Ofta byter tillverkare den redan kända SLS med en annan rengörare (till exempel DEA diethanolamin) och stolt skriver att schampot inte innehåller SLS. Men en sådan renare är inte säker. Därför studera alltid noga kompositionen.

Sulfatfria schampon innehåller i grunden milda grönsaksrenare som försiktigt rengör hårbotten och håret, inte orsaka klåda, hårbotten irritation, mjäll. Basen är ofta ett extrakt av tvålmut eller saponaria (medicinsk tvålmorm), de är helt naturliga tvättmedelskomponenter. Kompositionen innehåller också växtextrakt, oljor, aloe och andra komponenter.

Hur man väljer ett sulfatfritt schampo

Fördelar och nackdelar med sulfatfria schampon

fördelar:
- Rengör håret och hårbotten försiktigt utan att dra åt det.
- orsakar inte klåda, irritation och skalning
- bryter inte mot den naturliga balansen i hårbotten, tvättar inte bort det skyddande skiktet;
- återställer håret, gör det jämnare och mer elastiskt, förstör inte keratin vid basen (därför är icke-sulfat-schampon lämpliga efter keratin hårrätning);
- På grund av den skonsamma grunden håller färgen på färgat hår längre.
- positiv effekt på hårväxten.

nackdelar:
- Det går inte att tvätta ut silikon och andra stylingprodukter från håret, eftersom det innehåller en mjuk bas;
- tjockt och långt hår måste tvättas flera gånger eller applicera en större mängd schampo, tvättprocessen tar längre tid.
- håret behöver vänja sig vid detta schampo, så först kan de se ut slarviga och tråkiga. Anpassningsperioden tar i genomsnitt en månad.

Sulfatfria schampon - en lista över några beprövade märken:

- COCOCHOCO professionell sulfatfri
- Ja till morötter och ja till gurkor
- Aubrey organics
- Fukt Reparation Shampoo Moroccanol
- L'Oreal Paris EverPure Smooth Shampoo
- Natura Siberica sulfatfria schampon
- Planeta Organica
- Sulfatfria LOGONA schampon
- Caring Line av märket Kapous
- Kaaral Purify Reale Intense Nutrition Shampoo
- Kerastase Discipline Bain Fluidaliste Svavelfri
- Shampoo Lebel Hair Soap med Cypress
- Paul White Mitchell No Sulfate Light Hair Shampoo, Forever Blonde Shampoo

I vilket fall som helst är sulfatfritt schampo säkert, så jag rekommenderar att du använder den.

Hårschampo betyg

"Vilket schampo är bäst" - denna fråga ställs av miljontals människor varje dag. Dussintals reklamfilm om schampo visas på TV, och varje av dem lovar att göra ditt hår friskt och glänsande. I den här artikeln kommer jag att berätta vad du ska leta efter när du väljer ett schampo, liksom resultaten av forskning av olika märken av schampon och listor över de mest populära produkterna.

Hur man väljer schampo

> Många tvekar inte att välja schampon, annonser som visas på TV. Detta kan inte göras. Varje typ av hår passar din schampo. Totalt finns det fyra typer av hårtyp: normal, fet, torr, blandad. Du måste välja vilken typ av hår ditt hår tillhör och baserat på detta, välj ett schampo.
Normalt hår är hår som lyser bra i solen, blir inte trasslat, splittrar, har ett hälsosamt utseende. Efter tvättning av håret förblir håret rent i flera dagar efter tvätt. Jag vill notera att naturen har begåvad inte många med sådant hår. Denna typ är extremt sällsynt.

Oljigt hår - i regel växer denna typ av hår väldigt snabbt efter att ha tvättat håret, du måste tvätta håret varje dag. Orsaken till detta fenomen är överdriven aktivitet hos huvudets talgkörtlar, detta kan överföras genetiskt eller på grund av dålig näring.

Torrt hår - se ut som en svamp, dåligt reflektera ljus, dela, bryta. Denna typ av hår är inte ett resultat av sebaceous körtlar dålig aktivitet, men bara dålig hårvård, det är överdriven användning av en varm hårtork, lack, färgämnen etc.

Blandat hår - den här typen innehåller långt hår, eftersom det inte är tillräckligt smurt med fett längs hela längden, det visar sig oljigt hår nära roten och på spetsarna - torr och ofta skär.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

När du har bestämt dig för din hårtyp rekommenderar jag att du undviker alla "universella schampon", eller som de säger "familj", välj bara den som passar din hårtyp.

Hur man hämtar schampo. Shampooselektion

Som regel är det det svåraste steget, eftersom det finns många schampon idag. Vad bara schampon på TV, vi ser bara inte. Jag vill omedelbart varna dig om reklamtrickar som företag använder i sina reklamkampanjer. Låt dig inte lura av "Shampoo stärker och återställer håret, ändrar strukturen och ger näring till skadat hår", det här är allt nonsens, den delen av håret som börjar ovanför huvudets yta är död, så det är omöjligt att stärka eller återställa det.

Faktum är att en verklig helande eller närande effekt av schampon bara kan ge hårpärlor och hårbotten, och "stramande", "närande" eller andra ämnen kan bara ligga på hårets yta under en viss tid, vilket något förändrar sitt utseende visuellt. Även om denna effekt är mer märklig, inte till schampon, utan till balm och balsam, som antingen ingår i deras komposition eller säljs separat.

Så vi gick till affären för att välja den mycket schampo som ska ta hand om vårt hår. Vi går till affären i avdelningen för hårvårdsprodukter och börjar sortera igenom mycket schampo. Vi tar en burk i våra händer och börjar noggrant läsa vilken typ av hår detta shampoo passar. Därefter börjar vi läsa sammansättningen av schampo. De flesta schampon använder ett eller flera av de sex huvudsakliga tvättmedel som vi listar i fallande ordning av deras kvalitet:

 1. TEM Laureth Sulfate;
 2. TEA Layril Sulfate;
 3. Natrium Lauret Sulfat;
 4. Natriumlaurylsulfat;
 5. Ammonium Laureth Sulfat;
 6. Ammonium Laurylsulfat.

Det är dock ledsen att det låter, men som en del av de flesta schampon som finns på butikshyllor används högst tre till fyra tvättmedel i kvalitet, och i några, även mycket annonserade, femte till sjätte. Vill du - kontrollera namnet på tvättmedlet i listan över komponenter i schampot indikeras en av de första. (Det finns också sulfatfria schampon, som regel är de inte billiga).

Efter att ha använt schamponet kan ett positivt resultat övervägas endast resultatet, varefter:

 • väl tvättad hår;
 • brist på fett på dem
 • hårglans efter torkning;
 • strängar kammen väl, lydig;
 • Ingen hårbottenirritation.

Dessutom bör ett bra schampo: kompensera för förlusten av proteiner, fukt och näringsämnen; öka hårets elasticitet skydda hårkutiklet och släta nagelskalor; gör inte håret för tungt; ha ett UV-filter Ta bort statisk elektricitet från håret; gör håret silkeslen

Människor betygsätter schampon för hår

Denna bedömning av de tio bästa shamponerna för hår i början av 2017 baseras på Yandex-Marknadsbetyg, där mer än 40 tusen olika typer av schampon från dussintals nätbutiker är representerade. Produktbetyg på Yandex Market beräknas utifrån alla recensioner och användarbetyg.

X plats. Moroccanoil Moisture Repair Shampoo

Genomsnittspriset är 1535 rubel (för en flaska 250 ml). Shampoo från den israeliska tillverkaren Moroccanoil utformad för hår, försvagad och skadad av färgning, kemiska effekter eller varm styling. Moroccanoil revitaliserande fuktgivande schampo har en mycket effektiv formel som smutsar och svalar håret, mättar varje sträng med antioxidantrik arganolja, keratin, fettsyror och andra näringsämnen. Dessa ingredienser arbetar samtidigt på två nivåer: tränga djupt in i håret, stärka strukturen och fukta hårsäckarna, vilket gör håret lydigt och friskt - från utsidan och insidan.

ESTEL Prima Blonde Shampoo

Genomsnittspriset är 450 rubel (för en flaska 250 ml). Silver shampoo Prima Blond från den ryska tillverkaren Estelle skapades speciellt för att försiktigt borsta ditt hår för att ge dem en ädel silverskugga. Natur Parl-systemet i produktens sammansättning innehåller panthenol och keratin, vilket bidrar till återställandet av hårstrukturen, vilket ger dem mjukhet och glans.

Shampoo Sim Sensitive System 4 5312

Genomsnittspriset är 936 rubel (flaskor från 100 till 500 ml). Therapeutisk schampo från det finska varumärket Sim Sensitive är konstruerat för torrt, skadat och färgat hår. Förhindrar mjäll, lindrar klåda och irritation. Efter att ha använt shampoo blir håret slät, silkeslen, lätt att kamma, klåda försvinner, håravfall minskar, mjäll är frånvarande.

Londa Color Radiance shampoo

Genomsnittspriset är 478 rubel (för en flaska 250 ml). Shampoo från det tyska varumärket Londa, som ägs av det amerikanska företaget Coty, skapades speciellt för att förhindra allvarliga skador på färgat hår. På grund av de olika miljöeffekterna kan färgat hår bli poröst, eftersom färgningsprocessen gör den ömtålig. Det nya Londa-shampooet använder en speciell teknik som använder Radialux-mikrojoner, som effektivt kan avlägsna kemiska färgämnesrester samt blockera Vitaflection-mikrosfärerna, samtidigt som du behåller levande hårfärg.

Schwarzkopf Professional Sulfate-Free Shampoo

Genomsnittspriset är 680 rubel (för en flaska 250 ml). Shampoo från det kända tyska varumärket är utformat för färgat hår. Tack vare en speciell lameringsteknik återgår håret till en optimal nivå av pH 4,5 och tätar färgpigment, vilket ger upp till 90% färgretention och upp till 100% mer glans. Teknologi Krio Color Defense stabiliserar färgpigment, fixar dem, som om de fryser. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen i kryoformler är silkehydrolysat, med hjälp av ytterligare ingredienser för att polera hårets yta, vilket ger en läcker glans. Amincell reparationsteknik ger näring till hår på mobilnivån. Shampoo är idealisk för användning efter färgning och för hemvård. Innehåller inte sulfater.

Matris så lång skada Shampoo

Genomsnittspriset är 565 rubel (flaskor från 300 till 1000 ml). Shampoo med ceramider för håråterställning från den amerikanska tillverkaren Matrix rensar försiktigt skadat bräckligt hår, stärker, ger dem en hälsosam glans. Återställd från insidan och skyddad från utsidan av håret återfår sin naturliga styrka och elasticitet. Passar alla hårtyper.

Tack vare Cuticle Rebond-tekniken handel med ceramider och aminosilicones schampo återställer hår från insidan och skyddar det från utsidan från ytterligare skador. Ceramider tränger in i hårstrukturen, fyller det skadade hårets hål och klistrar dem ihop. Som ett resultat är skarvflakorna (hårbeklädnaden) tätt fastsatta på varandra och bildar en jämn och jämn yta. Förhindrar gallring, förhindrar förstöring av hår på grund av yttre påverkan. Med en positiv laddning neutraliserar aminosilikoner den negativa laddningen på hårets skadade områden. Aminosiliconer bosätter sig i form av små partiklar i en höftkropps höjda vågor, i högre grad - i ändarna av håret. Som ett resultat blir håret friskt, elastiskt och glänsande.

Shampoo Wella Balance Scalp

Genomsnittspriset är 1200 rubel (flaskor från 250 till 1000 ml). Shampoo från det tyska varumärket Vella, som ägs av det amerikanska företaget Coty, designat för känslig hårbotten. Verktyget rensar försiktigt håret, lugnar hårbotten, lindrar irritation, återställer skadat hår, har en fördelaktig effekt på regenerering av hårbotten. Med detta schampo kommer du definitivt att glömma klåda, brinnande hårbotten. Detta schampo innehåller inte dofter.

Sammansättningen av följande ingredienser: lotus extrakt, champagnextrakt, keratin, glyoxinsyra, panthenol, vitamin E, fytokeratin.

Shampoo Natura Siberica Protection and Shine

Genomsnittspriset är 360 rubel (för en flaska på 400 ml). Shampoo för att skydda färgat hår från det ryska varumärket Natura Siberica (Siberica Natura) baserat på extrakt av Rhodiola rosea och Dahurian sojabönor med vit bivax förbättrar avsevärt hårets motstånd mot de skadliga effekterna av kemikalier som ofta finns i färgämnen. Användningen av Rhodiola Rosea-extrakt ökar hårets skyddspotential, ger näring och fuktar dem, liksom stimulerar de naturliga regenerativa processerna. Dahuri sojabönaxtrakt kan mätta hårbotten och håret med det mest värdefulla växtbaserade proteinet, medan vit bivax stärker håret och ger det en hälsosam glans.

Shampoo L'Oreal Professionnel Pro Fiber Restore

Genomsnittspriset är 1080 rubel (flaskor från 250 till 1000 ml). Shampoo för kraftigt skadat hår från det kända franska märket L'Oreal. Aktiva ingredienser: aminosilan-kiselkiselförening för att binda hårets inre skikt till ett tredimensionellt nätverk (stärka och återställa hårstrukturen); katjonisk polymer som täcker hårkutiklet med en skyddande film och "tätande" Aptyl 100-komplexet inuti håret.

Jag placerar Matrix Totalresultat Färg Obsesserad schampo

Genomsnittspriset är 530 rubel (flaskor från 300 till 1000 ml). Shampoo för att skydda färgen av färgat hår med antioxidanter från den amerikanska tillverkaren Matrix. Rengör försiktigt, stärker håret, skyddar mot skadliga effekter av UV-strålar och fria radikaler. Mättar håret med en hälsosam glans. Bibehåller fuktbalansen, förhindrar att färgen blinkar till nästa hårfärg. Ljus färg tack vare hemligheten för skydd mot tvättning av skuggan. Color Obsessed shampoo främjar restaureringen av porösa hår. Ger varaktig glans och färg. Antioxidanter hjälper till att skydda håret från de negativa effekterna av miljön, bibehåller färgens ljusstyrka upp till 32 gånger att tvätta huvudet

10 bästa schampon för fet hår

1. frodig enbär.

Detta schampo innehåller enbärolja, lavendel, citron och lime. Rengör, toner och uppdaterar perfekt hårbotten. Efter honom är håret så rent att det knackar.

2. frodig exotisk

Shampoo innehåller mango, ananas, kiwi och papaya samt citronolja. Utmärkt rensar och toner oljig hårbotten.

3. Kockschampo.

Kockschampo är rik på biologiskt aktiva substanser, ger näring till hårrötterna, stimulerar förnyelsen av hudceller, vilket är mycket viktigt för fet hårbotten. Lämplig för frekvent användning.

4. Loreal Pure Resource.

Shampoo innehåller vitamin E och antioxidanter, liksom komponenter som skyddar håret från hårt kranvatten. Återställer vattenfettbalansen i huden. Shampoo hanterar problemet med fetthalt, även om det torkar håret ganska allvarligt, det kanske inte är lämpligt för alla.

5. Wella Regulate.

Innehåller minerallera som absorberar överskott av talg. Rengör håret utan att torka. Lämplig för frekvent användning. Mjukare än Loreal schampo.

6. Carita Haute Beaute Cheveu Purrifying Shampoo.

Shampoo innehåller ett exklusivt materialmaterialkomplex. Detta verktyg har en gelstruktur, ger hårvolymen, tar bort orenheter och återställer balansen i hårbotten.

7. Phytocedrat Sebo Regulatory Shampoo.

Regulerande schampo med eterisk olja av citron. Som du säkert har lyckats ersätta innehåller många schampon för fet hår innehåller citron eller lime eteriska oljor - närvaron av denna olja i kompositionen kan indikera shampoos kvalitet. Fytokampan innehåller en vegetabilisk rengöringsmedelskomponent, det tvättar bort överskott av fett och förhindrar dess utseende. Ger hårvolymen.

8. Swartzkopf BC Hair + Scalp Deep Cleansing Shampoo.

Verktyget är mjukt, lämpligt för daglig användning. Innehåller en patenterad rengöringsbas, förhindrar hudirritation och uttorkning, innehåller pepparmyntextrakt, kyler och lugnar huden.

9. J.F.lazartigue mikro pärla.

Medel från det franska varumärket Lazartig innehåller pärlemikropartiklar. Dessutom har detta varumärke ett schampo för djupt rengöring av fet hårbotten med fruktsyror. Rengör perfekt hårbotten och håret.

10. Shiseido extra mild schampo.

Produkten innehåller mycket renade silkeproteingranuler, som ingår i silkepulver. Kontrollerar balansen i hårbotten tack vare vitaminerna A och C, mjölktistel extrakt, sojabönor aminosyra och leticin.

TOP 10 hårförlustschampon

Studierade materialet för den här artikeln försökte vi samla åsikter från internetanvändare, såväl som professionella trichologer och att göra för dig baserat på dessa material en betyg av "De bästa schamponerna för håravfall". Vi har inte numrerat den här listan framför dig, för att varje av dem förtjänar en hög plats.

Vichy dercos

Vichy Dercos - ameksilbaserad schampo. De flesta yrkesverksamma tror att detta är det bästa schamponet för håravfall. Behandlar medicinska schampon, hjälper till att lösa ett problem med håravfall. Mest tillgänglig för kvinnor.

Användningen av Vichy-schampo med ameksilom gör att du kan:

 • uppnå förstärkning av hår och hårfolliklar;
 • bevara hårets flexibilitet på grund av det faktum att nära follikulärt kollagen inte härdar;
 • förbättra utseendet på håret på grund av innehållet av vitaminer i grupp B och PP.

Om detta schampo används regelbundet minskar håravfallet märkbart.

Att använda shampoo är enkelt: det appliceras på vått hår med massörrörelser. På grund av dess sammansättning skumar den lätt och tvättas av. Kombinera efter "Vichy" med amexil är lätt och smärtfri.

Den första effekten blir märkbar efter den fjärde tillämpningen av schampo. För att undvika att köpa falska måste du köpa Vichy Dercos i specialaffärer eller apotek.

Alerana

Alerana Hair Loss Shampoo produceras av Vertex. Tillverkaren erbjuder ett brett utbud av schampon:

 • För olika typer av hår: torrt, oljigt, normalt och kombinerat hår;
 • för olika kategorier av människor: kvinnor och män.

Medicinsk schampo för håravfall för kvinnor Aleran representerad av två utgåvor:

 • för torrt och normalt hår
 • för fet och kombinationshår.

Som en del av frisättningen för torrt hår finns det naturliga hårväxtstimulerande medel som kan stärka dem och återställa strukturen. Dessutom innehåller den vallmo och tea tree oljor, Lecicin, panthenol, veteproteiner, nässlextrakt och burdock.

Sammansättningen av Aleran för fet hår innefattar extrakt av malurt, hästkastanj och salvia, som har en antiinflammatorisk effekt och normaliserar talgkörtlarna.

Den bästa effekten uppnås när du använder shampooet med andra preparat av serien.

Shampoo håravfall för män Alerana utformad för att uppfylla specifika egenskaper hos den manliga kroppen. Den innehåller extrakt av burdock rot, salvia, ginseng och kastanj. Dessutom förbättrar teolja och niacinamid blodcirkulationen och flödet till hårsäckarna, vilket minskar håravfallet.

Shampoo appliceras på fuktigt hår och tvättas sedan av. Att köpa läkemedlet finns i apotek eller specialaffärer.

Selentsin

Selentsin - schampo för håravfall, producerat av det farmakologiska egyptiska företaget LLC "Alcoy". Stänger de tre bästa i vår TOP 10.

Selentsin shampoo används i kombination med medicinering i minst två månader. I hårvårdslinjen "Hårterapi" finns det:

 • rengöring med schampo;
 • restaurering med balsam sköljning;
 • förbättrad effekt med hårmask och spray;
 • tillväxtaktivator spray hår.

Sammansättningen av schampo mot håravfall Selecin innehåller koffein, extrakt av burdock och nässla, biotin, mentol, Anageline och kollagenhydrolysat.

Den ursprungliga Anageline gör vasodilatation, vilket förbättrar blodtillförseln till hårsäckarna och accelererar hårväxten.

Fitoval

Shampoo Fitoval för håravfall är tillgänglig från KRKA. Den är baserad på vetepeptider, berg arnica och rosmarin extrakt och glykogen. Innehållet i kemiska komponenter förstör inte schamponet, men ökar effekten av huvudkomponenterna.

elf

Kockschampo för håravfall, hårväxt och mjäll från läkemedelsföretaget Elf. Förutom huvudkomponenten - burdockolja innehåller schampo växtekstrakter av burdockrot. Det innehåller också alla slags vitaminer. Shampoo kommer att vara mest effektivt när det appliceras i kombination med en burdock mask och spray på grund av burdock.

Nizoral

Tidigare, i reklam, lät det som "Det bästa schamponet för håravfall". Hittills är det placerat som ett riktigt utmärkt verktyg som hjälper till mot förlust. Även om det skulle vara mer lämpligt att karakterisera det som ett dermatologiskt medel. Dess huvudsakliga aktiva substans är ketokonazol. Denna komponent stärker hårfollikeln. Men denna åtgärd har också biverkningar - det överväldigande antalet patienter som använde Nizoral-torr hud.

Migliorin från Cosval

Shampoo för håravfall, fångad i vår TOP10, som är helt sammansatt av medicinalväxter. Kemi används i det i små kvantiteter enbart för att ge viskositet och arom. Experter rekommenderar även detta schampo för frekvent användning. Det måste användas av människor vars hår är svagt och tunt. Om vi ​​talar om effekten noterar patienter ett positivt resultat efter 2-3 veckors användning.

Dove Repair Therapy

Ett mycket populärt varumärke - Doveannonsering idag kan ses flera gånger om dagen. Det amerikanska varumärket började producera kosmetika för hår och kropp sedan mitten av förra seklet. Shampoo Dove mot håravfall i dess sammansättning innehåller komponenter som i surhet motsvarar graden av surhet i hårbotten. Företaget använder också naturliga ingredienser och ingredienser för sina produkter som perfekt påverkar regenerering av hår. Därför innehåller vår lista över TOP 10 denna kosmetiska produkt.

Ducray

Lyx kosmetika. Ganska dyrt schampo mot håravfall, men för sina effektiva egenskaper kom in i vår topp 10. Medlen stabiliserar hydro-lipidbalansen i huden och ger hårhållfasthet. Det är nödvändigt att använda den för profylax, för frekvent tvättning är det bättre att välja andra hemlagade eller apotekshampo för håravfall.

Activ F Dr. Hoting från Schwarzkopf Henkel

Avslutar vårt betyg, vilket visar de bästa schamponerna för håravfall, schampo Activ F Dr. Hoting från det tyska kända varumärket Schwarzkopf Henkel. Testresultat, som ägde rum i det tyska laboratoriet, garanterar en synlig effekt efter 12 efter regelbunden användning. Detta schampo för frekvent användning. Naturligtvis kan vår TOP-10 "Effektiv schampo för håravfall" till viss del vara lite subjektiv. Vi vill emellertid ge ett kvalitativt svar på frågan "Vilket schampo är det bästa från håravfall" och ge dig rätt val av effektiva produkter.

Testresultat

 • L'Oreal Professionnel Mythic Oil har blivit det bästa hårschampot. Det rengör håret mycket bra, gör det mjukt och smidigt, och dess mildt surt medium är lämpligt även för tunt och svagt hår.
 • Tre schampon, L'Oreal Elseve "Fibrologi", Pantene Pro-V "Nutrition and Shine" och Shamtu "100% volym" visade sig vara neutralt pH. En sådan miljö kan orsaka svullnad av hår, minska sin glans och orsaka splittrade ändar. Användningen av dessa schampon bör kombineras med balsam som slätar hårvågar.
 • Den värsta rengöringseffekten visade en populär Shamtu-schampo "100% volym". Han kunde bara tvätta bort 24% av det applicerade fettet.
 • Amway Satinique Shampoo dyraste botemedel Conditiner (650 gn. Per förpackning), kunde inte vara det bästa i testen. Han överträffade schampo Oblepikha Siberica Professional "Med effekten av laminering." Det städar bättre, gör håret mjukare och mjukare och kostar 4 gånger mindre.

Du kan läsa mer om varje testad produkt i schampobedömningen. Och för dem som letar efter den bästa produkten för hårtypen har vi sammanställt en köparhandledning där vi berättade vilka schampon som är lämpliga för fet, normalt, torrt, skadat och färgat hår.

Topp 10 bästa hårschampon 2018

Tjockt, strålande och välskött hår ger inte bara ett attraktivt utseende, utan också en indikator på en hälsosam kropp. Att skapa och behålla ett lyxigt och hälsosamt hår kräver självklart regelbunden vård. Trots det faktum att tillverkarna av kosmetiska produkter producerar alla slags masker, balm, tinkturer och andra hårvårdsprodukter, är huvud och huvudmedel schampo. Shampoo är kända för att rengöra inte bara håret utan också hårbotten. Korrekt utvalt högkvalitativt schampo kan göra krullningar skrymmande, släta och silkeaktig, samt ge styrka och glans till även det mest sjuka och tråkiga håret.

Hur man väljer ett bra schampo?

Så, hur man väljer rätt schampo för att fortsätta att njuta av det konkreta resultatet?

Först, när du väljer ett schampo, sluta med de där naturliga organiska växtextrakten fungerar som tvättredienser, eftersom denna komposition hjälper till att bli av med olika problem med hårbotten och kommer att ha en terapeutisk effekt på den. Tja, respektive måste shampoo väljas efter hårtypen.

Det är också nödvändigt att noggrant undersöka dess sammansättning för att undvika oönskade konsekvenser.

Med innehåll av ytaktiva ämnen (ytaktiva ämnen), torka hårbotten, och eftersom de färre av dem i schampo, desto bättre. Observera också pH-nivån, som ska vara identisk med PH i hårbotten.

För fet hår är det 6-7, för normalt 5-5,5, och för torrt hår - 4.

Och nu går vi direkt till betygsättningen. Den baseras på användarbetyg och feedback.

Topp - 10 bästa schampon 2018.

Out of Scores - Moroccanoil Moisture Repair

Den israeliska tillverkarens schampo med en effektiv formel rensar försiktigt alla typer av hår och mättar dem med användbara antioxidanter: arganolja, avokado och olivolja, fettsyror, keratin etc. Återställande schampo är lämpligt för hår som skadas av kemiska effekter och färgning.

 • Den har närande och fuktgivande egenskaper;
 • Lämplig för alla hårtyper;
 • UV-skydd;
 • Trevlig lukt;
 • Ekonomisk konsumtion;
 • Daglig ansökan.

10. Sim Sensitive Shampoo

Sim Sensitive är ett terapeutiskt, närande schampo som är utformat för färgat, skadat och torrt hår. Det bekämpar effektivt håravfall, lindrar irritation och förhindrar mjäll. Returnerar naturlig styrka och glans till skadat hår. Efter att ha applicerat shampoohåret lätt kammas och staplas.

 • Läkning egenskaper
 • Mot mjäll
 • Lämplig för alla hårtyper;
 • Näringsrik.

9. Skönheten i Professional Shampoo Expert Collection

Stunning shampoo från den inhemska tillverkaren, som är lämplig för daglig användning, rengör försiktigt håret, till mycket tips, utan att göra dem tyngre. Shampoo innehåller argan och macadamia regenererande oljor, som omedelbart absorberas i håret, lämnar ingen oljig film, skyddar håret från oönskade solexponeringar, förlänger livslängden av mättad hårfärg och provitamin B5, som är ansvarig för vävnadsregenerering och vitamin B3, vilket är nödvändigt för förbättring. blodcirkulationen involverade i bildandet av pigment i håret.

 • Stor flaska;
 • Ekonomisk konsumtion;
 • Lämplig för alla hårtyper;
 • Prisvärd pris;
 • Utmärkt komposition;
 • Innehåller inte parabener och färgämnen;
 • Det har antistatisk effekt;
 • Håret blir långsamt smutsigt;
 • Trevlig arom;
 • Förvirrar inte håret;
 • Hårets mjukhet och silkhet under tvätt.
 • Inte så bekväm dispenser.

8. Estel Professional Otium Aqua Mild

Fuktgivande universell schampo professionell linje Estel, ger en bra glans, främjar omfattande håråterställning och effektivt rengör dem över hela längden, inte väger. Estel Professional Otium Aqua Mild är lämplig för alla hårtyper.

Den unika formeln av produkten - True Aqua Balance, baserad på aminosyror och betain, balanserar vattenlipidnivån, penetrerar djupt in i huvudets hudceller, fuktar och stärker håret, vilket ger en naturlig glans och strålning, har en antistatistisk effekt.

 • Innehåller inte lauritnatriumsulfat;
 • Mångsidig, lämplig för alla hårtyper;
 • Eliminerar mjäll
 • Daglig användning;
 • fuktgivande;
 • Hälsosam sken;
 • Rimligt pris.
 • Kan vara beroendeframkallande
 • Särskild lukt;
 • Håret är snabbt smutsigt.

7. Londa Professional Synlig Reparationsschampo

Professionell hårvårdsprodukt är utmärkt för dem som har genomgått en permanent, skadad, försvagad, torr kröning som kräver särskild vård. Det är bland annat perfekt för färgat hår. Almond och jojobaoljaxtrakt återställer hårstrålstrukturen försiktigt från insidan, skyddar den från att torka ut och fuktas på ett balanserat sätt. Rik komposition bidrar också till att ge maximal lyxvolym. Fuktgivande och närande schampo skyddar mot UV-strålar och främjar lätt kamning.

 • Daglig användning;
 • Fuktar hår;
 • UV-skydd;
 • näringsrik;
 • Ger volym;
 • Trevlig, hatad doft;
 • Enkel kamning och styling;
 • Bekväm flaska;
 • Professionell vård;
 • Prisvärd kostnad.

6. Schwarzkopf Professional Schwarzkopf Bonacure Color Freeze Shampoo

Speciellt utformad för färgat hår baseras Shampoo på Krio Color Defense-teknik som balanserar färgpigment. Cryo formler - hydrolyserad silke med hjälp av extra ingredienser polerar ytan av lockar, ger dem en unik glans, och tvättar inte bort skuggan av färgat hår. Shampoo upprätthåller en stabil nivå av fukt och föremål till hårstrukturen och innehåller inte sulfater.

 • Daglig användning;
 • UV-skydd;
 • befuktning;
 • Lämplig för alla hårtyper;
 • Ljusarom;
 • Perfekt för hemvård;
 • Håller rik hårfärg.
 • kostnad;
 • Delvis överdriver huden.

5. Natura Siberica Shampoo Skydd och Glans för målade och skadade

Rhodiola rosea, mer känd som "gyllene roten" har länge varit känd för sina fördelaktiga och helande egenskaper. Det är inte förvånande. Rhodiola extrakt stimulerar naturliga regenerativa processer, ger näring till håret och ökar också deras skyddande potential. Shampoos Natura Siberika, konstruerad för svagt, skört och skadat hår, är rik på vitaminer och mineraler som är nödvändiga för det känsliga och noggranna skyddet av hårfibrer och hårbotten.

Dessutom innehåller schampoten Nature Siberik ett vitaminkomplex: C, D, A, B, E, P, och närmar sig hårbotten och håret med växtbaserat naturligt protein, Dahur sojaxtrakt. Fjärr-östra citrongräs, vit bivax, olja av sibirisk lin, etc., ger energi och vitalitet till hår.

 • Prisvärd pris;
 • Lämplig mot mjäll
 • Nourishing och moisturizing;
 • Lätt att skumma;
 • Ekonomisk konsumtion;
 • Trevlig doft.
 • Delvis överdriver huden.

4. Wella Professionals System Professional Balance Scalp Shampoo

Shampoo professionell linje för känslig hårbotten, lindrar klåda och irritation, rensar lätt och särskilt delikat håret och huden, återställer skadat hår och ger dem en elegant volym. Wella Balance Hårbotten förhindrar klåda, brinner, och kompenserar också för brist på fukt.

Omhändertagande av lås och hårbotten beror på de ingredienser som utgör produkten: lotus extrakt, förhindrar håravfall och eliminerar irritation i hårbotten, champagnextrakt, ger skina till tråkigt hår och mjukgör huden, E-vitamin, som återvänder styrka och naturlig glans hår, liksom panthenol, keratin, fytokeratin och glyoxinsyra.

 • Ta hand om känslig hårbotten;
 • Ger volym;
 • Med dispenser;
 • näringsrik;
 • fuktgivande;
 • Motståndskraftig och behaglig lukt;
 • Ekonomisk konsumtion;
 • Bekväm flaska.

3. L'Oreal Professionnel Pro Fiber Restore Shampoo

Pro Fiber reparera professionella serien för skadat hår från den franska jätten L'Oreal, anses med rätta vara en av bästa och mest kvalitativa. På grund av dess terapeutiska verkan och rika sammansättning.

Aminosilan är den aktiva komponenten som är ansvarig för att återställa och stärka hårstrukturen, den katjoniska polymeren täcker hårkutlet med en skyddande film och det revolutionerande Aptyl 100-komplexet ger en aldrig tidigare skådad effekt i tre steg: omedelbar restaurering i salongen, personlig hemvårdsprogram och effekt hemma. Lämpligare för torrt hår, och resultatet är hälsosamt och silkeslen.

 • Ekonomisk konsumtion;
 • Trevlig ihållande lukt;
 • Det närmar och fuktar håret;
 • Gör inte hår tyngre;
 • Med luftkonditionering
 • Passar känslig hårbotten;
 • Gör kamningen enklare
 • Näringsrik.

2. Matrix Totalresultat Färg Obsessad

Shampoo skyddar professionellt och pålitligt hår från ultravioletta strålar och från de skadliga effekterna av radikaler, rensar håret och påverkar hårbotten positivt, bibehåller optimal PH-balans och effektivt bekämpar håravfall och ger också en rik färg och hållbar glans av färgat hår.

Sjampoen förhindrar tvärsnittet av spetsarna, deras bräcklighet och återställer de porösa områdena av hår. Den innehåller solrosolja och E-vitamin, skyddar krullarna mot de negativa effekterna av yttre faktorer, liksom naturliga silikoner, vilket ger sken och förbättrar hårstrukturens integritet avsevärt.

 • Prisvärd pris;
 • Daglig användning;
 • Med luftkonditionering
 • Lämplig för tunt och skadat hår;
 • Lämplig för färgat hår;
 • Lätt kamning
 • näringsrik;
 • Trevlig lukt;
 • Bekväm flaska;
 • Ekonomisk konsumtion.
 • Håret blir tjockt vid rötterna.

1. Mulsan kosmetisk reparationsschampo

Ovillkorlig första plats är företaget Mulsan Cosmetic shampoo. Egenskapen hos detta schampo i sin naturliga sammansättning. Det innehåller inte sulfater (SLS, SLES), parabener, silikoner och andra kemikalier som kan skada hår.

Shampoo återställer skadat hår, minskar håravfall, ger naturlig glans och elasticitet till lock. Efter användning blir krullarna mjuka och släta, och viktigast av allt - friska. Mulsan Cosmetic är ledande inom naturlig och säker kosmetika. Produkterna njuter av otrolig framgång med kvinnor, med särskild uppmärksamhet åt deras hälsa. När det gäller dess egenskaper och sammansättning överträffar det enkelt konkurrenterna med en kostnad som är högre än 4-7 gånger. Säkert rekommendera den officiella webbutiken (mulsan.ru)

 • 100% naturlig komposition
 • Låg kostnad;
 • Extrakt av växter och oljor i kompositionen;
 • Återställer skadat hår
 • Minskar förlusten;
 • Gör krullar vackra och friska;
 • Den har ett behagligt ljust arom;
 • Bekväm att använda;
 • Låg konsumtion;
 • Snabb och fri frakt.

Några användbara videoklipp

Lyxiga lockar är varje kvinnas telefonkort. Och därför borde det vara mer noggrant relaterat till hårvård, inte sparsamt, varken styrka eller tid, inte pengar. Och om hur vårt betyg Topp 10 av de bästa schamponerna från 2018 var till nytta för dig, kan du dela i kommentarerna.Nästa Artikel
Hemlagad jästhårbehandlingsmask