Särskilda projekt


Kan jag tvätta mitt hår varje dag, hur man bestämmer din hårtyp, rekommendationer.

Säsongskort kan anses vara stängda, och håret är inte i staten för att visa sig? Trichologist och kosologolog Tatiana Melnichuk gav enkla rekommendationer, varpå någon tjej kan förvandla hennes hår.

 • Som djur kasta, så "skjular vi" - på vår och höst. Från säsongens fallout går det inte någonstans. Var inte panik! Minus 60 hår per dag med en genomsnittlig densitet är normalt.
 • Stram svans och förlängningar kan tömma håret med 30%. Under talgkörteln har vi en muskel som lyfter håret. Under det är stamceller, är de också framtida hårsäckar. Hårdt tätt gummi eller tyngd av limt hår håller denna muskel i konstant hyperton. Stamcellsområdet lider av detta. "Hårpark" kommer naturligtvis att uppdateras, men inte i kompositionen som var före förlängningen. Ta bort konstgjorda strängar, ta en paus i 3-4 månader för att återställa den tidigare densiteten.
 • Denna regel gäller också för ögonfransar. Vänta lite med förlängningar när du lyfter ögonfransar. Ögonfransar återhämtar sig snabbare och lättare än hår. På 2-3 månader får du en uppdaterad ciliated kant.
 • Stress är en av de främsta orsakerna till onormal förlust. Håret reagerar på adrenalin. 2-3 månader efter en stressig situation, vänta på en oplanerad "molt". Vill ha vackra krullar, undvik känslomässiga stormar! Om det är möjligt, förstås.
 • Beslutet att utesluta protein från kosten leder till brott och gallring. Håret är 80% protein: keratinocider, fibroblaster, trichocider är proteinceller. För sin normala konstruktion behövs proteiner och aminosyror - "tegelstenar" och "murbruk", varifrån håret är byggt.
 • Nackmassage är ett utmärkt sätt att bekämpa förlust. Var inte förvånad om trichologisten tilldelar det till dig som ett terapi. Spasm i livmoderhalsen kan väl vara den väsentliga orsaken till patologisk "molt". God blodtillförsel till huden är en garanti för obruten och adekvat näring av hårsäckarna. Gå till Charcots dusch!
 • Med vilken du sover - ditt hår spelar ingen roll. Till skillnad från hur mycket du sover! Ju längre sova tiden desto mer lyser håret. Ju mindre du sover, desto slöser du dina strängar.
 • Den bästa frisyren för att sova med en bra längd är en fri hårspik. Frånvaron av spänning betyder frånvaro av vasospasm. Denna frisyr hjälper till att bilda nya folliklar och kommer inte att störa sömnen hos de närliggande.
 • Var inte rädd för att kamma! När den naturliga fasen av håravfall kommer (och den varar i 5-6 veckor), många gör ett misstag och försöker använda kammen mindre ofta så att håret faller ut så lite som möjligt. Faktum är att det föråldrade, nästan döda håret kan stanna kvar i hårhålet under lång tid. Och det är redan uppbyggt av ett nytt, friskt hår. Kamma, uppdatera "parken" av hår!
 • 50% av talg på ytan av hela vår kropp producerar exakt hårbotten! Exfoliating detta område minst en gång i veckan är en användbar och nödvändig ritual. Men använd rätt ecfoliants. Saltskrubb är i allmänhet tabu. De skrapar inte bara huden, utan drar också vatten från epidermis. För hårbotten är det bästa alternativet kemiska skalor baserat på glykolsyra - det löser lätt oljiga pluggar. I de trichologiska linjerna kan du välja en peeling speciellt för din hudtyp: salicylsyra, lera eller glykol.

Hur man självständigt bestämmer vilken typ av hårbotten utan trichoskop?

Fråga dig själv: hur ofta tvättar du ditt hår?

 • Daglig - fet typ.
 • En gång var 5-7 dagar - torr typ.
 • 1 gång i 2-3 dagar - den kombinerade typen (absolut norm).

Vi väljer rätt schampo

 1. Feta rötter och torra tips - ett klagomål på 60% av tjejer som ansöker om trichologist. Varför så? Skyll på fel schampo. Den genomsnittliga tjejen, som inte tar hänsyn till hårbotten, väljer shampoo inte för huden, men för hårskalan (vanligtvis i ett snabbköp): att återfuktas, klibbiga ändar, ger jämnhet. En sådan kapsel innehåller ett överskott av silikoner, oljor och konditioneringsmedel för utjämning av kärnan. Dess pH är vanligtvis högre än pH i hårbotten, så det kan inte kvalitativt rengöras av talg, damm och kåt våg. Rötterna blir fetare, men stammen får fortfarande inte tillräckligt med fukt. Perfekt valda schampo löser snabbt problemet.
 2. Allt du behöver kräva från schampo är en högkvalitativ rengöring. Det är speciellt utformat för detta. Sulfater och parabener är de två huvudsakliga rengöringsingredienserna i schampo. De lindrar huden av fett. Men sulfater och parabener kommer i olika kvaliteter: lågpris raffinerade produkter (som i massmarknadsmedier) eller dyra extrakt från växtekstrakter, till exempel från kokosnöt. Kostnaden för dessa ingredienser återspeglas i priset. Vanlig sanning: du måste betala för kvalitet.
 3. Oljebalpen har ett pH på 7,0-7,2, det rengörs väl med ett mildt surt schampo med ett pH av 3,2-3,5. Om hårbotten är torr - pH-värdet är 2,3, kommer schampo med en surhet på 6,0 att hjälpa till att städa och sänka dess surhet (detta pH i barnens schampo är "utan tårar", och även i ögonhöljet, så "kläm inte ögonen").
 4. Tvätta huvudet när det blir smutsigt, även om det måste göras två gånger om dagen. Nära varje hårfollikel är sebaceous körtel, som producerar talg. Någon har bara en, någon har två, och någon har sex! Detta är genetik.
 5. Om hårbotten behöver tvätta för ofta, köp två schampon - djuprengöring och neutral. Och växla dem. PH-värdet för neutralen kommer alltid att vara i intervallet 5,0-5,5 (det finns vanligen ett "för daglig tvätt" -märke på flaskan). Då kommer den håriga delens epidermis inte att överdriven och kommer inte längre att kompensera för brist på fukt i talg.
 6. Balsam och olja gnidas i hårrödorna kommer inte att återfuktas torr hud. Är det nödvändigt att fuktar hårbotten? Se de trichological ukovaya linjalerna. I dem hittar du fuktgivande serum och lotioner baserade på hyaluronsyra. Deras texturer och kompositioner tränger lätt in i huden, lägger sig inte ner med en ocklusiv film och provar inte en ökad fettighet.

Varning! Den typ av hårbotten kan förändras under en livstid! I dag tvättar du ditt hår varje dag, och dina fyra (eller alla sex) talgkörtlarna arbetar i full kapacitet, och i morgon kommer du att flytta till ett annat land där klimat, komposition, vattensyra och kostförändring saktar ner sebumproduktionen. Och nu tvättar du håret var tredje dag! Eller graviditeten har kommit, och östrogen har stigit. Och (bingo!) Du är en glad ägare till en vanlig typ av hårbotten. Välj shampoo, med fokus endast på hårets nuvarande tillstånd. Var inte styrd av vana vanan.

rekommendationer

 • Efter poolen och gymmet tvättar du håret med schampo! Använd ett neutralt pH på 5,0-5,5. Det kommer att rena huden av salter som har utvecklats med svett under träning, leder till surhet i huvudet till normalt efter klor från poolen.
 • Hela volymen och platina blont är en svår uppgift, men ganska verklig. Trots att lättnad förstör det kutikulära skiktet och håret inte bara faller ut, bryter det också i stången, med hjälp av intensiva hemvård och salongprocedurer som du framgångsrikt kan bekämpa. Den första utmaningen för färgade blondiner är hydrering. Obligatorisk ritual: balsam, mask, olja, daglig spray serum för fuktighet under dagen. Ett "tungt artilleri" i form av en kurs av salongfuktning hjälper inte bara att bevara längden och tjockleken, utan också för att göra blonden verkligen lyxig.

Det skulle inte vara kul att påminna dig om att luftkonditioneringsapparater, masker och oljor endast appliceras på stången och spetsarna.

 • Keratinlaminering bota inte hår. Det innehåller tunga silikoner som bara värmer nagelbandet under en viss tid, till exempel i två månader, med en varm "strykning". Två månader senare lämnar silikon håret tillsammans med skiktet, och du kommer att märka att krillens tillstånd har blivit mycket sämre än före laminering. Ett alternativ till varm lamination - behandlingar med cocktails av hyaluronsyra, peptider, ceramider och mineraler. Denna fuktgivande blandning är inbäddad i håret med hjälp av en speciell ultraljudsapparat, utan att förstöra nagelbandet. Denna procedur fungerar för framtiden, och inte bara för två månader.

Klicka på "Like" och få bara de bästa inläggen på Facebook ↓

De mest effektiva hårborttagningsåtgärderna enligt recensioner av trichologer

Ett välskött utseende, en lätt promenad, ett flexibelt läger är viktiga komponenter i en vacker bild av en kvinna. Men skönhetens mode är utbytbart och bytbart. Bara tjocka, glänsande lockar hela tiden i en trend. Den magnifika frisören orsakar beundran hos män och avund hos kvinnor.

 • Snabbnavigering på artikeln:
 • När ska jag börja använda hårförlust behandlingar?
 • Folkmedel för håravfall
 • Professionella hårförlustmedel
 • Medicin för håravfall
 • Åsikt trichologists om effektiva medel för håravfall
 • recensioner

I alla fall kommer ej ägaren av chic krullar att gå obemärkt. I stor utsträckning kan män, vars växande skalliga fläckar orsaka obehagliga känslor, också värdera håret.

Tyvärr, ibland av flera anledningar börjar håret falla. Och färg-, perm- och andra frisörsmanipulationer förvärrar bara situationen

Tyvärr, ibland av flera anledningar börjar håret falla. En färg, perm och andra frisörsmanipulationer förvärrar bara situationen. Kommer att förändra situationen med hjälp av håravfall. Recensioner trichologists hjälper till att hitta ett effektivt "vapen" för att bekämpa den obehagliga sjukdomen.

När ska jag börja använda hårförlust behandlingar?

Enligt experter är huvudindikatorn hur mycket hår som faller ut per dag. Om de är kvar på kammen från 50 till 100 finns det ingen anledning till larm, så det gamla håret "ger vika" till en ny.

Men när de klättrar i klumpar, kvarstår i stora antal på kudden, efter duscha eller repor, är de märkbart tunna, det är värt att behandla de dyrbara krönen på allvar.

Metoder för att bekämpa håravfall är användningen av droger och extern vård. Denna artikel handlar om vilken typ av hårborttagningsåtgärder som ska användas, och recensioner från trichologer gör att du enkelt kan navigera i olika medicinska och kosmetiska produkter.

Enligt experter är huvudindikatorn hur mycket hår som faller ut per dag. Om de är kvar på kammen från 50 till 100 finns det ingen anledning till larm

Innan du börjar behandla, är det nödvändigt att fastställa orsakerna till vilka håravfall uppstår, gå till specialisterna. Åsikt trichologists, recensioner online, kommer att bidra till att eliminera problemet och välja ett kvalitetsmedel för håravfall.

Var uppmärksam! Mammor klagar ofta på hårets dåliga tillstånd. Men i det här fallet försvinner problemet i sig, så snart kvinnan nivåer ut de hormoner som har förändrats på grund av graviditet och förlossning.

Folkmedel för håravfall

Till värdefulla lockar återfår sin täthet och styrka, det finns många recept med hjälp av växtbaserade och hemlagade recept. Olika folkrättsmedel för håravfall används. Recensioner av trichologer om denna typ av behandling är extremt positiva.

Masker för friskt hår och rötter

Mask med grönsaker och eteriska oljor

Lämpliga oljor: kardborre, mandel, ricinus, oliv. För en enda användning är en fjärdedel kopp av produkten tillräcklig.
Lätt värm oljan, droppe 3 droppar cederträ eller eukalyptusolja (en att välja).

Lämpliga oljor: kardborre, mandel, ricinus, oliv. För en enda användning är en fjärdedel kopp av produkten tillräcklig.

Innan du applicerar huvudet, tvätta inte, men bara våt och blöt med en handduk. Fingertips gnuggar försiktigt hela blandningen i hårbotten. Kamma försiktigt håret med en gles tandkam.

Wrap huvudet med en omslag, linda in en förvärmd handduk. Håll masken i högst 2 timmar och skölj noggrant. Den appliceras var 7: e dag.

Lökmask

Lök har en regenererande och förstärkande effekt. För att förbereda masken ska den gnidas gnidigt och gnid mycket i rötterna. Wrap med plast och en handduk. Håll masken i minst en halvtimme, (det kan vara en liten brännande känsla). Tvätta håret som vanligt.

Lukten av lök eliminerar masker med färglös henna, där kefir eller senap eller sköljning med äppelcidervinäger tillsätts (spätt 2 matskedar av produkten i en liter vatten).

Senapsmask

Om håret är fet, då 1 msk. l. pulver utspätt med ljummet vatten tills gräddfil, tillsätt 4 msk. l. kefir och gnugga blandningen i rötterna. Wrap ditt huvud. Med en stark brinnande känsla tvättas omedelbart av med schampo och appliceras sedan på en balsam. Gör två gånger i veckan.

Om håret är fet, då 1 msk. l. pulver utspätt med ljummet vatten tills gräddfil, tillsätt 4 msk. l. kefir och gnugga blandningen i rötterna. Wrap ditt huvud

Håret kan stärkas med utspädd senap med färglös henna (en halv hänga av henna ska spädas ut med vatten till sur grädde).

Mask med örter och glycerin

Ett halvt paket kamille (för blondiner) eller ekbark (brunetter) häll kokande vatten och sätt att införa. Tvätta håret med schampo och wrap med en handduk. Stänk den kylda buljongen, tillsätt en burk glycerin och applicera på huvudet, varmt, vänta en timme. Tvätta av.

Tinkturer för hår

 1. Från humle och kalamusrot. Häll hälften av kupongpaketet och roten med vodka så att den täcker hela blandningen och lämna på en mörk plats i 10 dagar. Efter påfrestningen och häll i en dispenser.
 2. Nässla och olja. Mala näsorna och tillsätt oljedryckt olja (olivolja, sesam, linfrö, senap) tills gräset är helt täckt. Lämna på en mörk plats i 14 dagar, blubber en gång om dagen. Efter tiden sätta på tinkturen, förvara på en mörk plats. Applicera två gånger i veckan, håll en timme. Före appliceringen är det önskvärt att ha en huvudmassage.
 3. Från burdock root. Halva pack av ämne häll kokande vatten (1 kopp), insistera på en timme i mörkret, spänna och applicera på rötterna. Spola inte.

Hemlagad balsam

 1. Från aloe (torrt hår). I lika delar, ta saft av växten och flytande honung, tillsätt äggulans ägg. Applicera en blandad massa för att rengöra, våta strängar. Skölj med rikligt med vatten efter 20 minuter.
 2. Från citronsaft (för fet hår). Häll i ett bassäng med vatten och tillsätt en halv kopp citronsaft. Skölj huvudet efter tvätt. Torka krullarna naturligt.

Citronsaft sköljer balm är mycket effektiva för fet hår.

 • Från burdock root. 15 ml ättika (ej ättiksyra!) Späd med 200 ml örtdekok och dra noggrant av låsen med balm och massera huden. För att värma håret. Skölj med shampoo efter 50 minuter.
 • Från lök och konjak. Shampoo (15 ml) blandad med lökjuice och brandy eller rum (100 ml). Sätt behållaren i 2-3 timmar på en varm plats. Applicera på vått hår, wrap ditt huvud. Skölj håret efter 20 minuter.
 • Hemlagad schampo

  1. Från baby schampo och eteriska oljor. Häll i 10 droppar rosmarin och citronoljor och vitamin E. Shampoo kan användas ofta. För att göra effekten starkare, håll den på huvudet i 10 minuter.
  2. Från honung och kamille. Koka 30 g blommor i 100 g vatten, lämna i en timme, lägg till Art. sked av honung. Att tvätta håret med denna komposition en gång i veckan.
  3. Från öl och örter. Blanda i torra blandningen av burk, calamus, humle, tillsätt ett glas varm öl (mörkt). Efter en timme, dränera och schampo hår. Förfarandet utförs bäst på natten. På morgonen, för att bli av med lukt av öl, skölj håret med en liter vatten med äppelcidervinäger utspädd i den (2 tsk.).
  4. Från schampo och äggula. Blanda noggrant 1 äggula och 1 msk. sked köpte schampo på örterna. Applicera på hår. Tvätta håret efter 10 minuter.

  Hem lotion

  1. Hypericum och vodka. I 10 g torrt gräs häll 100 ml vodka. Två veckor lotion infunderad. Efter utgångsdatumet, spänning och försiktighet (undviker intensiv massage) gnuggar in i huvudet. Det är lämpligt att utföra proceduren dagligen.
  2. Från björkblad och alkohol. En handfull blad blandade med 8 msk. skedar av 70% alkohol och 200 ml renat vatten. Lämna i mörkret i två veckor. Stam och tillsätt 4 droppar pepparmintolja. Gnid försiktigt blandningen i huden, lämna i några timmar (helst över natten).
  3. Från peppartinktur. Ett glas alkohol (70%) häll 2 msk. skedar av finhackad röd kapicum. Efter en infusionsvecka på ett mörkt ställe, dra av infusionen, häll ett glas vatten. På kvällen gnuggar lotion i huden, värm huvudet. På morgonen tvättar du ditt hår och sköljer med vatten med några droppar mintolja. Applicera en gång i veckan.

  Peppartinktur är en naturlig stimulans för hårväxt.

  Professionella hårförlustmedel

  Det är ett misstag att kringgå uppmärksamhet och professionell kosmetika för hår. Väl valda, kommer det enkelt att bli av med problemet.

  Healing Shampoos

  1. "Fitoval" - innehåller en kombination av växtbaserade ingredienser, omhändertagande för tråkiga lockar, benägna att sårbarhet. Stärkar rötter och förbättrar tillväxten. Medlen rensar, mjukar, ger en hälsosam glans, trevlig arom.
  2. "Vichy Dercos" - tack vare de aktiva ingredienserna (amineksil, vitaminer) gör krullarna flexibla och elastiska längs hela längden, förbättrar hårets inre struktur, stärker rötterna.
  3. "Alerana" - en hushållsprodukt för håravfall. Innehåller naturliga ingredienser som inte bara kan stoppa förlusten, men ger också en hälsosam utseende till håret, stimulerar tillväxt, eliminerar mjäll.

  sera

  1. Andrea är en ny funktion på toppen av sin popularitet i Japan. Kämpar effektivt problemet. Innehåller extrakt av ingefärarot och druvfrö. Accelererar tillväxten i ordern, de förvärvar tjocklek, glans, hälsosamt utseende.
  2. "Alerana" - Serum matar rötterna, ger vitalitet till glödlamporna, hårstoppet faller ut, deras ton återställs.

  "L'Oreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair" - är populär bland dem som stod inför detta problem.

 • "L'Oreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair" - är populär bland dem som har stött på detta problem. Läker och läker hår, stärker sina rötter, bryr sig om hårbotten och närnar det.
 • elixir

  1. "Jason" - denna produkt stimulerar tillväxten av lockar. Den består av naturliga ingredienser och vitaminer som förstärker rötterna, mättar hela hårets längd med fördelaktiga ämnen. Cirka en vecka i receptionen kommer den väsentliga skillnaden att märkas.
  2. "Plantur nutria - Coffeine elixir" - innehåller nutricade-komplexet, som innehåller mineral och vitaminer, koffein. Elixir närmar sig, tonar trötthår, eliminerar förlust.
  3. Hårvital - En elixir för håravfall består av aktiva ingredienser och vitaminer. Bara en månads användning, och förlusten kommer att minska och tillväxten ökar.

  Koncentrerade lotioner

  1. "DUCRAY" aktiverar hårväxt, stärker rötterna, ökar metaboliska processer inom hårfollikeln och blodcirkulationen i hårbotten.
  2. Expert Hår från Evalar kommer att minska håravfall, aktivera ny hårväxt, främja hälsosam utseende, öka volymen.

  Expert Hår från Evalar kommer att minska håravfall, aktivera ny hårväxt, främja hälsosam utseende, öka volymen

 • "Lanier Classic" från tillverkaren "Placen Formula" eliminerar håravfall, främjar tillväxten av nytt friskt hår, ger näring till dem.
 • Medicin för håravfall

  Specialister har utvecklat speciella preparat för intag, eftersom problemet måste lösas från utsidan och insidan.

  Vitaminkomplex

  1. «Perfect."
   Komplexet innehåller medicinska extrakt, mineraler, vitaminer. Vid mottagning av ett preparat förbättras hudens utseende, naglar och hår blir starkare.
  2. "Vitrum Skönhet".
   Det tas under beriberi, mono-diet, med gallrande hår och håravfall. På grund av dess sammansättning förbättras kroppens tillstånd som helhet.
  3. "Pantovigar".
   När du tar läkemedlet aktiveras tillväxten av hår och naglar. Om orsaken till sjukdomen inte är hormonella störningar, så återställs komplexet med alopeci, återställer strukturen, skyddar mot de skadliga effekterna av hårtorkar och strykjärn.

  Biologiskt aktiva tillsatser

  1. "Expert hår" från "Evalar." Välmår håret och på kort tid återställer dem, förbättrar hudens tillstånd, stimulerar tillväxten.
  2. Hårets hårdhet från "Inne" bekämpar problemet fullständigt, har en tonisk effekt, förnyar bindväv, vilket stärker hårsäckarna.

  "Hårdensitet" från "Inne" strider mot problemet, har en tonisk effekt, förnyar bindväven

  Åsikt trichologists om effektiva medel för håravfall

  Tips för att behandla lockar hjälper dig att hitta rätt medicin för håravfall. Recensioner trichologer om dem är viktiga för människor som bryr sig om sin hälsa. Trichologists rekommenderar att ta vitaminer, som inkluderar kisel, zink, vitaminer i grupp B, grönt teextrakt, aminosyror.

  Ett intressant faktum! Stärka hårsäckar hjälper till regelbunden massage av huvudet. För att göra effekten starkare kan du späda den essentiella oljan av rosmarin i vatten, doppa fingrarna i det och, med att sprida dem på ett stort sätt, massera huvudet med cirkulära rörelser.

  Ett sådant förfarande kommer att normalisera det emotionella tillståndet, öka blodcirkulationen och säkerställa produktion av näringsämnen till rötterna.

  Trichologists rekommenderas att ta vitaminer, som inkluderar kisel, zink, vitaminer i grupp B, grönt teextrakt, aminosyror

  När du tvätter några droppar eteriska oljor och vitaminer i en oljelösning, kan du enkelt göra ett botemedel mot håravfall från ett vanligt schampo. Recensioner av sådana befästa shampoo-trichologer är mycket positiva.

  För att återställa hårets gamla styrka, rekommenderar läkare dig att tvätta håret med ett starkt koncentrerat avkok av tallgrenar.

  Du kan använda den gamla metoden för mormor som tvättade huvudet med brunn eller källvatten. Recensioner trichologer visar att användningen av hårförlustprodukter, temperaturen i vattnet vid tvättning av huvudet inte ska vara varmt och hårt.

  Kamma inte vått hår, du kan lätt bryta hårstrukturen. Att måla lockar med produkter som inte innehåller ammoniak. Undvik kemisk krökning om möjligt.

  Varning! Sammansättningen av många fonder inkluderar natriumlaurylsulfat - en farlig komponent som försvagar hårsäckar och provocerar förlust. Det är bättre att välja sulfatfria tvättmedel.

  Trichologist om håravfall i den här videon:

  Trichologist om hårförlustschampo och vitaminer för hår:

  Trichologist om ägg för att tvätta håret:

  Trikologen råder: vilka ingredienser som ska leta efter i schampon för volym

  Olga Fedorova, en rach dermatocosmetolog, trichologist, specialist på TsIDK-kliniken, berättade hur man bryr sig om hår som saknar volym och vilka ingredienser som kan lyfta dem vid rötterna finns på etiketterna.

  Om orsakerna till bristen på basal volym

  De mest "oskyldiga" anledningarna till avsaknaden av basvolym är felaktigt utvald vård och ett stort antal silikoner i sammansättningen av schampo, balm och masker. Samma effekt är orsakad av passionen för torra schampon och den frekventa användningen av oljor. Allvarligare orsaker som kräver behandling och korrigering är seborré. Dessa är inflammatoriska sjukdomar i hårbotten som är förknippade med förändringar i talgkörtlarna och den kemiska kompositionen som produceras av dem, hemligheten. Seborré kan vara fet, torr eller blandad. Sjukdomen manifesterar sig i form av patologisk fettinnehåll, desquamation, klåda, rodnad. Orsaker till seborré - multifaktoriell. Klimatförändringar, omlokalisering, stress, störningar i de inre organen, virussjukdomar och psyko-emotionell stress kan leda till dem. För diagnosen används trichoskopi - studien av hårbotten och follikelapparaten. Därefter föreskriver specialisten lämpliga tester för att eliminera hormonella störningar, brist på vitaminer och spårämnen, problem med mag-tarmkanalen. Endast efter mottagande av resultaten av behandlingen är föreskriven.

  På ingredienser i schampon för volym

  Alla hårvårdsprodukter är bekvämt märkta. Det finns alltid ett "volym" -märke på schampon för volym. Deras främsta särdrag är att sådana produkter tvingar hårbotten vid rötterna väl (som de säger "till squeak"). På grund av detta uppnås effekten av volymen.

  Sammansättningen av dessa schampon inkluderar olika sorters syror: salicylsyra, mjölksyra, fruktig. De bör inte vara oljor och olja tillsatser. Se till att bland ingredienserna finns inga silikoner, parabener och andra filmbildande ämnen - de omsluter håret, berövar det av volymen.

  Ofta är hår utan volym ganska tunt, poröst, ojämnt i konsistens. Utjämning vågar, de kommer att se tjockare och friskare.

  Aminosyror och proteiner hjälper till att klara av den här uppgiften - leta efter dem på etiketterna.

  Vissa tjejer med mycket tungt hår klagar också på bristen på volym. Deras problem kan lösas med hjälp av styling. Jag vill vara uppmärksam: stylingprodukter måste sköljas noga - de tenderar att ackumuleras! Använd dem inte mer än 2-3 gånger i veckan och var noga med att köpa schampo för djup rengöring.

  Om reglerna för vård av hår utan volym

  Flickor som står inför ett sådant problem, rekommenderar jag att du köper två schampon. En för att noggrant rengöra hårbotten i mousses, lacker, tungmetallsalter - används 1-2 gånger i veckan, den andra för daglig tvätt - måste matcha hårtypen med textur (lockigt, poröst, rakt, tunt).

  Köp inte schampon i massmarknadssegmentet - de innehåller många ingredienser som förstör strukturen och gör håret tyngre. Om ett tjockt hårhår kan uthärda "kemi", kommer tunna trådar av detta inte att förlåta.

  Undvik aggressiva tensider. De är "inbäddade" i hårklippet.

  Den första veckan efter användning ser de bra ut. Men på grund av en överträdelse i follikeln av metaboliska processer bryter håret över tiden, eller blir snabbt smutsigt eller faller ut.

  Procedurer som ger långvarig rotvolym (Boost UP), skadlig! Kom ihåg den berömda "kemi", som de sovjetiska frisörerna bortskämde "kilometer" av hår? Föreningar som ger en långvarig volym innehåller ungefär samma ingredienser, bara mindre aggressiva. Bli inte borttagen!

  Om en person har fet hårbotten, löser vi i vår klinik problemet genom att föreskriva en skala av skal i kombination med mesoterapi (efter relevanta studier, förstås).

  Och det sista tipset: Välj rätt temperatur när du torkar hårtorken! Temperaturen ska vara genomsnittlig. För varm eller kall luft förångar fukt, varför hårflingor börjar sticka ut i olika riktningar.

  17 viktiga frågor tricholog om hår

  Hur man väljer ett schampo, varför håret blir tunt och skört, är det möjligt att sluta håravfall, säger huvudläkaren i kliniken "Institute of Beautiful Hair", president för NP "Professional Society of Trichology", hudläkare, kosmetolog, doktor i medicinska vetenskaper Aida Hajigoroyeva.

  1. Är det sant att de mest användbara kammen är trä? Vad är bättre: kammar eller penslar? Hur ofta behöver de ändras?

  Om du gillar den ekologiska stilen kan du använda träkammer och borstar, men de absorberar snabbt talg, blir smutsiga och dåligt kammade hår. De måste tvättas ofta med tvål eller schampo.

  För att kamma håret bättre kam med långa tänder är inget uppfunnet. Om det finns smärtsamma känslor på huden eller när man byter håret från ena sidan till det andra, är det bättre att använda en massageborste med metalltänder och plastbollar i ändarna av tänderna, de kommer att skydda huden mot skador.

  Om borsten inte har brutits, har bollarna inte fallit av, den här kammen kan användas i minst tio år, glöm inte att tvätta den med borstar, ta bort smuts vid botten av tänderna. Det viktigaste är att det är rent och säkert.

  2. Vissa säger att det är nödvändigt att hålla kammen genom håret 100 gånger, andra tvärtom, rekommendera att kamma så lite som möjligt för att inte skada och dra ut håret en gång till. Vem ska tro?

  Kom ihåg de historiska filmerna, som visar hur kejsarna eller damens tjänare kammade innan de gick och lägger sig. Denna ritual har utvecklats i århundraden av en anledning. När kamningen förbättrar arbetet hos huvudets talgkörtlar, fördelas talg över hela längden av håret, fuktar och skyddar dem från bakterier, mikroskador och miljöpåverkan. Det är lämpligt att kamma två gånger om dagen, vilket gör 30-40 energetiska rörelser från hårets hår till ändarna av håret.

  3. Tidigare var folkmekanismer som nässla ansedda som mest effektiva. Är de bättre än butikskosmetik?

  I folkmedicin finns det en rationell spannmål. Nettle förbättrar verkligen sebum sekretion, minskar utseendet av mjäll. Men är du redo nuförtiden för att göra buljonger?

  Nässla (och du måste hitta en dioecious snarare än den vanliga brinnande) ska samlas, torkas och utarbetas, när du verkligen vill använda den här växten kan du köpa färdigt extrakt eller infusion. Våra mormor och morfar, från vilka vi arvade folkrecept, levde i helt olika förhållanden, de hade inte sådan förorenad atmosfär, fel mat, många timmars kontorsarbete.

  Vi lever i en högteknologisk ålder där det finns en skönhetsindustri, kosmetiska och terapeutiska produkter har skapats som kan lösa problem direkt. Professionella verktyg är utformade för vårt nuvarande tillstånd.

  4. På en sida läste jag att den bästa hårmaskan är olika naturliga oljor: linfrö, kokosnöt, olivolja. Ska jag använda dem?

  Oljor har en annan sammansättning av fetter. Till exempel är den tjockaste lanolinoljan definitivt inte lämplig för hår, eftersom du inte kan tvätta den av. Om du vill kan du experimentera. Alla respekterade varumärken som producerar hårprodukter, som L'Oreal, Wella, Syoss, har "torra" håroljor.

  Det här är verkligen väldigt bra produkter som inte väger håret och gör det silkeslen. Det finns hela linjer, där det finns olja i sammansättningen av schampon, masker, sprayer. Till exempel Olioseta Oro del Marocco linje med marockansk argan olja eller det italienska varumärket Eliocap TopLevel.

  5. På TV annonsera schampo "Hästkrafter". Är det verkligen för hästar och kan göra håret tjockt?

  Detta är bara en lysande reklamfilm. När de säger: "Hästkrafter" - alla representerar manen och den lyxiga hästsvansen. Det här är naturligtvis inte en hästschampo. Det som är bra för djur kan vara katastrofalt för människor. Vi är mer milda varelser. Detta schampo innehåller verkligen mycket omslutande ingredienser, varför en känsla av mjukare glidning skapas när kammade hår och en förtjockande effekt uppträder.

  6. Hur förstår du att shampoo är bra?

  Samma schampo kan gilla en vän, men kategoriskt passar inte dig. Det betyder inte att schampot är dåligt. Universella bra schampon existerar inte. Välj tvättmedel bör ges, med tanke på många faktorer: Hårets typ (torr, normal, fet), färgad, grå, hård eller inte. Någon behöver medicinska schampon för att hjälpa till med psoriasis, atypisk dermatit, mykos. Fråga din frisör för råd. När det gäller pärlpulveret innehåller de kosmetiska japanska eller koreanska produkterna ibland pärlemor som i själva verket ger en glans.

  7. Brutna hårändar. De säger att de på något sätt limes ihop. Vad kan hjälpa till?

  Smörj jämnt med silikon, även med klisterlim, är det omöjligt att klara splittändarna, eftersom förändringen sker på molekylär nivå. Den splittrade spetsen är bara vad vi ser, och hårets struktur är störd långt ovanför. Därför är det första att göra med att klippa håret i en höjd av minst 10 cm från kanten där sektionen uppstår.

  Sluta färgning hår, använd hår torktumlare, curling strykjärn, strykning. Applicera fuktgivande vård. Återhämtning kommer att ta lång tid, minst ett år. Var noga med att ta vitaminkomplex med aminosyror som innehåller svavel: cystein och metionin. De är huvudbyggnadsmaterialet för keratiner - proteinerna som utgör hår och naglar.

  8. Efter att barnet föddes blev hårbotten torr, som om den drogs ner. Jag försökte schampo mot mjäll, hjälpte inte. Vad råd?

  Om det inte finns någon mjäll, är det inte nödvändigt att använda mjällschampo. En känsla av tightness kan orsakas av minskad hudfuktighet. Gå till mästare frisören för att rekommendera fuktgivande schampon och fuktgivande masker. Som regel innehåller schampon för färgat hår ingredienser med denna effekt. Du kan använda jojoba oljemask. Om detta inte hjälper eller du har huvudvärk, behöver du konsultera en tricholog.

  En känsla av täthet kan uppstå på grund av konstant muskelspasmer i aponeurosen (detta är en ansträngande platta fäst vid benen av musklerna), då behövs medicinsk behandling, till exempel injektion av botulinumtoxin i aponurosens anslutningsområde (panna och nacke). Goda behandlingar är mesoterapi med hyaluronsyra. Dessa förfaranden lindrar spasmen, förbättrar mikrocirkulationen och hårväxten. Känslan av täthet försvinner länge eller för alltid.

  9. Den 10-åriga tjejens hår blev mycket tjock, trots att varje dag är min. Hon köpte schampon för torrt hår. Vad mer att göra?

  Barnbarnet går in i den första perioden av puberteten, därför är en ökning av talgutskiljning, utseendet på akne, mjäll och lukt av svett normalt. Det är nödvändigt att ändra inställningen till regelbunden hygienvård. Om mödrar vanligtvis tvätter sitt barns huvud en gång i veckan kan det bli nödvändigt för en tonåring mycket oftare.

  Även varje dag, om det kräver hårets skönhet. Det viktigaste - överdriv inte det och använd lämpliga schampon. Rengöringsmedel för torrt hår föreslår en mild avfettningseffekt, som förpackar håret med speciella ingredienser som håller fukt i håraxeln. Om håret är fet, kommer det att försämra sitt tillstånd. Försök att köpa schampon för normalt hår. Och när det gäller hygien, behandla ditt barnbarn som en tjej.

  10. Klåda och klåda i hårbotten. Jag använder Freederm pH-balans, hjälper inte. Vad ska man göra

  "Friederm" rekommenderas för att eliminera mjällrester som du inte behöver. Fråga apoteket likgiltiga schampon. De har ett neutralt pH, icke-aggressiva ytaktiva ämnen (ytaktiva ämnen), så att de försiktigt avlägsnar föroreningar från huvudets yta. Till exempel kan du köpa Vichy Mineral Doux ("Vichy gentle minerals"), Elution (Elution). Använd en fuktgivande mask. Försök inte att tvätta håret ofta, för att inte ta bort skyddsgummiken. Och kontakta din allmänläkare så att han kan ge dig nödvändiga tester. Pruritus kan orsakas av allvarliga förändringar i kroppen: en ökning av bilirubin (en av huvudkomponenterna i gallan), blodsocker och vissa läkemedel.

  11. Den unga kvinnans hår blev skört, tunt, oljigt och faller ut. Vad rekommenderar du?

  Det är viktigt att veta att alla schampon, utan undantag, bara påverkar håret, men inte hårsäckarna från vilka det växer. När det finns en förändring i diameter, hårstruktur och förlust, då är problemet på nivån av follikeln. Normalt utvecklas håret cykliskt, växelvis in i en av tre faser: aktiv tillväxt, förberedelse för övergång till nästa steg, förlust och vila, följt av tillväxt igen.

  Alopeci uppstår när follikeln "vilar" länge och fortsätter inte till tillväxt. För att återställa hårväxten måste du vakna sovsäckar, som ligger på ett djup av 0,3-0,5 cm från hudytan. Inget schampo kan komma dit. Din dotter behöver se en läkare-trichologist, han borde intervjua din dotter i detalj. Förmodligen kommer läkaren att förskriva ett kliniskt laboratorietest, undersöka tillståndet för hårtillväxt och, på grundval av undersökningen, göra en diagnos och förskriva behandling.

  12. Varför faller håret ut?

  Det kan finnas många orsaker. En av de viktigaste är follikelernas genetiska känslighet för androgener (manliga hormoner). Kan förekomma hos tjejer och pojkar efter att ha nått puberteten. Under påverkan av androgener, håret på huvudets krona, vid pannans och templets kant, förkortas, tunnas, tunnas och sedan upphört att växa. Den andra vanliga orsaken är störning av de endokrina organen.

  Om förutom håravfall finns oregelbundna, skarpa eller smärtsamma perioder, gråtande, irritabilitet, skarp viktökning eller omvänt viktminskning, bör du kontakta en endokrinolog. Bristen på protein i kosten, som ofta finns i dieter, skadar också håret. Typiskt kvinnligt problem: håravfall 3-4 månader efter födseln.

  Detta är en naturlig fysiologisk process, och i en frisk kvinna efter ett tag återställs hela håret. Åldersrelaterade förändringar i hår och hud börjar vanligtvis efter 35 år. Alopeci i klimakteriet (kallad senil alopeci) orsakas av sjukdomar som kommer med ålder och vissa läkemedel som är nödvändiga för åldersrelaterade sjukdomar: högt blodtryck, hjärt-kärlsjukdomar, hormonella störningar, inflammation i lederna.

  13. Finns det ett botemedel mot håravfall?

  Vid en ålder av 54 år är en kvinna oftast framför eller redan i klimakteriet, när en kraftfull negativ förändring av tillståndet hos huden och håret uppträder. Håret faller snabbt, växa mindre, vissa av dem får inte växa alls. Gå till samrådet med gynekologen, så att du utjämnar hormonerna, med hänsyn till åldersrelaterade funktioner. I avsaknad av kontraindikationer ska läkaren ordinera hormonersättningsterapi.

  Eftersom håret blir gammalt med hela kroppen kräver det också mer noggrann vård än i ung ålder. Och det är bra. Effektiva lösningar för skallighet är. Minoxidilbaserade lotioner eller sprayer, såsom Generolon, Regein, förbättrar hårväxt och tjocklek. Beroende på deras koncentration appliceras de på huden i hårbotten en eller två gånger om dagen. Men de måste tillämpas ständigt, fram till slutet av livet. Besök en hudläkare för att bestämma indikationerna för långvarig användning av dessa verktyg.

  14. Vad är den bästa metoden att bekämpa skallighet?

  Det kan inte finnas någon unik metod. Först bör trichologen diagnostisera sjukdomen, först då kommer han att ordinera lämplig behandling. I vissa fall stimulerar lämplig mesotherapy, cocktails från näringskomponenter perfekt hårväxt.

  För andra är plasmapreparat en injektion av blodplättsrik autoplasma, vars alfaprotein innehåller ett stort antal tillväxtfaktorer. De ökar kroppens egna resurser. Och med hård skallighet hos kvinnor eller män visar en transplantation av sitt eget hår.

  15. Vad ska man göra om du blir grå tidigt? Finns det några sätt att återställa den naturliga hårfärgen?

  Förlängt intag av vitamin B5 och para-aminobensoesyra fördröjer utseendet av grått hår, vilket orsakar deras märkbara mörkare. Men så fort du slutar ta dessa droger kommer håret gradvis att återgå till sin ursprungliga färg. Om du inte vill färga håret, använd ett schampo för grått hår.

  Det fuktar, gör håret smidare för styling och innehåller som regel speciella mjuka färgämnen. Gråt hår är gulaktigt och ser orörligt ut. Shampoo lite tints och ger grått hår ett välskött utseende.

  16. Är solen bra eller dåligt för ditt hår?

  Ultraviolett har en negativ effekt på håret, särskilt hår som är benäget för skallighet. Det påskyndar förlustprocessen. Den största missuppfattningen är att vanligt huvudbonad skyddar hår från solen. Ultravioletta strålar passerar tyst igenom tyget.

  För att skydda dig måste du använda geler för hår med SP-faktor eller köpa kepsar, Panama av tyg, impregnerad med SP-filter eller vävda från fibrer med ultraviolett skydd. Hampa har till exempel sådana egenskaper, och med tanke på det medför tillverkarna hampikonet.

  17. Jag såg en annons till en klinik där de genom ditt hår säger vad du är sjuk om. Kan detta göras? I brottsliga serier visar de hur det fastställs, till exempel om en person har använt droger.

  Kriminologer kan verkligen klargöra vissa nyanser av en persons liv genom hår. Till exempel, genom svavelinnehållet i håret, är det möjligt att avgöra om håret tillhör en man eller en kvinna, oavsett om personen förgiftats av något gift, till exempel arsenik eller tungmetallsalter - litium, strontium... Men kroppens sjukdomar kan inte ses genom håret. Det är realistiskt att diagnostisera hårets sjukdomar, eftersom förändringarna i håret kan ha en särskild karaktär: knölar, spindelformad stav.

  Big Village - Webbplats om Samara, där det är intressant att bo

  Hur bryr du dig om hår: 8 frågor till trichologen

  Den kalla vinden och regnet intensifierades hundra gånger, och den första som lider av förkylningen, värmen på batterier och hattar är vårt hår. Ofta kan oljebaserad olja inte klara av problemet, och utan en kvalitativ undersökning kommer även A-vitamin att fungera mot oss - när som helst på året. Vi pratade med dermatovenereologen, trichologen på Korytseva Clinic Olga Pobezhimova och fick reda på varför vi inte kan växa Rapunzel flätor, hur man väljer "vårt eget" schampo, vad gör en turban från en handduk och vad ska man göra om badrummet hela tiden är täckt med hår.

  Vem är trichologist
  och vad behandlar han?

  En tricholog är en läkare som arbetar med förebyggande och behandling av håravfall och förbättrar deras struktur. Dessutom kämpar den inte bara med deras förlust i de flesta människors representation - när de ser tre eller fem hår på en kam, men också med skallighet. Förutom håret på huvudet är experter engagerade i restaurering av ögonbryn och skägg.

  Oftast går samaraner till trichologen, försöker bota mjäll, sjukdomar i hårbotten och olika typer av håravfall. En annan anledning till att besöka trichologen är olika allergiska reaktioner: alla problem som uppstår på någon annan del av huden ligger på huvudet.

  Samtidigt ansvarar trichologen för att välja vårdprogram: han behandlar inte bara torrhet som orsakas av felaktigt schampo, men väljer också de mest lämpliga produkterna.

  När behöver du låsa larmet?

  Kvinnor övervakar sin bild noga och kommer och börjar regelbundet förlora lite hår per dag. Män som kör: Normalt ser trichologen dem i receptionen, när håret redan är tunt och sparsamt i en sådan utsträckning att du kan se hårbotten. Barn leder också sent - när det finns bala fläckar.

  Normalt borde en frisk person förlora 100-120 hår per dag. Om förlusten har intensifierats kommer du genast att märka detta: köra handen genom det torra kammade håret, du kommer att se ett dussin hår i din handflata varje gång. Om håret började falla ut i hela strimlor - det här är en orsak till akutmottagning.

  Kan du göra det själv?

  Att hantera problemet med att falla ut på egen hand är nästan overkligt. Ja, apotek idag erbjuder ett stort urval kosmetika och vitaminer, men för att förstå vad du behöver, ska du rådgöra med din läkare och inte med en apotekare. Apotekets anställda kan ge råd om droger som inte är lämpliga i det här fallet. Till exempel, med håravfall, är alla rekommenderade att dricka vitamin D3, men om det i början är tillräckligt i kroppen, kan en ökning i nivån leda till utseendet av pigmentering. I kliniken erbjuds patienten trichoskopi eller ett genetiskt tricholekaltest som visar vad din kropp behöver och i vilken mängd.

  Det är aldrig för sent att spara en frisyr. Även om du av någon anledning har tappat bort allt håret, och huvudets hudmönster är bevarat betyder det att vilande folliklar kvarstår i själva huden. Håret kan fortfarande växa, och vår uppgift är att stimulera dem till detta.

  Vad påverkar hälsan
  hår och hur man uppnår det?

  Hårväxten påverkas främst av genetik. Det spelar ingen roll hur ofta du klippar håret - om hela din familj växer hår upp till axlarna, då kommer ingen "lätt hand" av mästaren att hjälpa: att nå en viss längd kommer ditt hår också att bryta.

  I "Clinic Korytseva" genomförs ett genetiskt test vars syfte är att identifiera detaljer som påverkar hårets utseende. Ett antal av våra cellers genomer är ansvariga för hårväxten och deras tillstånd, och testet gör att vi kan identifiera all organismens mottaglighet för vissa ämnen och vitaminer, inklusive. Efter en utökad analys får patienten en slutsats från trichologen, där det på basis av varje gen beskrivs hur kroppen absorberar vitamin C, folsyra eller omega-3-syra. En sådan djup diagnos kan berätta vad man ska göra för att växa hår snabbare.

  Om vi ​​överväger problemet med håravfall, påverkar stresssituationer, somatiska sjukdomar och livsstil det mest av allt: om du röker och inte sover på natten, kommer ingen burkolja att stoppa förlusten.

  Vanligtvis börjar trichologen med enkla frågor: konstaterar hur länge en person har hår som faller ut, vilken orsak kan bidra till detta, särskilt om en person har haft stress. Människor kommer ofta ihåg inte bara det faktum av stor oro, men också det exakta datum då problem började. I min övning var det till och med ett fall när varje dag i patientens kalender matchades med en väska av förlorat hår.

  Vid diagnosering av läkare används också ett trichoskop, vilket visar orsaken till nedfallet - problemen med håret och hårbotten. De undersöks under förstoringsglas med varierande grad av förstoring. För en djupare diagnos används ett trichogram: det visar hur gammalt hår beter sig och vad som just har börjat växa och deras andel.

  Orsaken till håravfall i frånvaro av stress är associerade autoimmuna sjukdomar och kroniska sjukdomar, den information som specialisten också finner ut från kunden. Efter insamling av historien kan du göra en preliminär diagnos och hänvisa patienten till ett hormonalt blodprov och till närliggande specialister - gynekologer och endokrinologer. På grundval av undersökningar och de samlade resultaten är behandlingen sedan konstruerad.

  Hur man väljer "rätt" schampo?

  Shampoo måste väljas efter typ av hårbotten: det är hon som ansvarar för fettproduktionen. Därför, om du har oljiga rötter, men torra tips, behöver du schampo för fet hår, och problemet med ändarna löses bäst av en mask.

  På det här kriteriet kan du sluta, resten betyder ingen roll. Det finns till exempel ingen skillnad i vilket segment som ska leta efter schampo - på massmarknaden eller bland professionella varumärken. Koreanska varumärken skiljer sig inte heller från resten.

  Ett bra schampo kan köpas till ett genomsnittspris. Men, naturligtvis, inte alla populära massmarknadsprodukter är effektiva och säkra. Ta minst ett av de mest populära varumärkena i kampen mot mjäll och hävdar att du är den första shampoo i kampen mot det. I min praktik var jag övertygad om att sulfater, propylenglykol, bensen och dietanolominer i kompositionen gör det beroendeframkallande: när du slutar använda den, återkommer mjäll. Dessutom rekommenderar jag inte schampo med nässlor i kompositionen - de orsakar flaking.

  Vi måste gå vidare från kompositionen, inte marknadsföring. Till exempel, ett medel som lovar en hästman är det enklaste i kompositionschampo, fylld med silikon. Omedelbart efter tvättning får du glänsande och tungt hår och efterbruten fluff. Det kan användas som ett uttryckligt hjälpmedel före festen, men jag skulle inte rekommendera att tvätta håret regelbundet.

  Det är viktigt att det inte finns några sulfater och silikoner i schamponet - de tätar hårvågorna. Naturligtvis, om du "löddar" dem, kommer du genast att märka en positiv effekt - hårfärgen kommer att förbättras, de blir elastiska. Men silikon är en kemisk alien för håret som förgiftar sin kärna, vilket i sista hand blir till regelbundna resor till trichologen.

  I motsats till stereotyper är det bästa schampotet det som är sämre: det innehåller mindre kemi, och i synnerhet ytaktiva ämnen som avlägsnar håret och hårbotten, men handlar aggressivt.

  Periodiskt behöver du inte ändra åtgärden - hittade "din" schampo, min till dem. Trichologist efter att ha granskat och samlat anamnese hjälper till att hitta den lämpligaste vården.

  Hur ofta behöver du tvätta håret och hur man gör det korrekt?

  Eftersom du tar bort schampo från håret, kan det inte fukta och närma det, så alla "återställande" och "lägga till volym" prefix på shampoo etiketten är igen marknadsföring. Samtidigt räcker det med att tvätta håret en gång: Applicera schampo två gånger, som många gör och råder, behöver du bara det i händelse av allvarlig kontaminering - om du planterade potatis i marken och damm flög direkt mot dig.

  Du måste förstå att schampon bara rensar håret. Oavsett hur dyrt det är, efter att du har applicerat det, är det nödvändigt att tvätta det, annars är det all kemi i sin komposition kvar i hårvågorna, och om du löddar dem med balsam, fortsätter den till nästa tvätt. Men masken och balmen, till skillnad från schampo, kan inte tvättas ut ur håret tills slutet: de stänger skalorna efter rengöring. Luftkonditionering ska användas efter varje tvätt, mask - en eller två gånger i veckan. Det är särskilt viktigt att skämma bort ditt hår på sommaren, när solen förvandlar dem till surferhår. Och på vintern behöver du bara bära en hatt: ditt hår tolererar inte förkylning.

  Samtidigt behöver inte huvudet tvättas varje dag. Det handlar om huden: det har ett skyddande lipidlager, där mikroorganismer lever sina liv. Med den ständiga ingreppet av deras antal kommer att minska eller öka - på grund av denna obalans och problemen börjar. Frekvent tvättning bidrar till att minska fettlagret, och därför - den snabba indunstningen av den subkutana vätskan. Detta leder till uttorkning och sårbarhet i huden: dess immunitet minskar, och även från den vanliga kammaren eller tvättningen kommer den att infla och avlägsna - vilket innebär att det blir smutsigt ännu snabbare. Naturligtvis beror allt på vilken typ av hud som helst, men oavsett hur mycket du vill tvätta fet hår dagligen, gör det åtminstone varannan dag.

  Vad påverkar annars hårets tillstånd?

  Först och främst, vattenkvaliteten: alltför mjukt vatten tvätta inte håret, vilket ger en känsla av fett, i närvaro av hårt magnesium, järn och framförallt - kalcium som gör vårt hår torrt och styggt. I vissa hus i Samara klagar de gamla rören och människor som bor i sådana områden ständigt över skört hår. Vatten i detta fall måste kokas - trots alla olägenheter är detta det enda sättet att bevara hårets hälsa.

  Det vanligaste misstaget i vården - användning av en hårtork. Om möjligt borde håret torka på egen hand. Handduken kan också skada: de kan få fuktigt hår efter att ha tvättat, men du får inte lämna det vridet på huvudet länge - det här håret torkar i ett oöppnat onaturligt tillstånd, vilket leder till brott.

  Curler och järn måste kastas helt bort. Termiska pincett förstör hårets skyddskläder, och inga värmebeständiga sprutor kan förhindra detta. Som ett resultat blir håret fluffigt, vågigt och börjar splittras från mitten med frekvent användning av sådana anordningar.

  Exakt lika svårt att återställa håret efter perm. Vi rekommenderar inte keratinrätning. Håret är mobilt och flexibelt, efter en sådan procedur förvärvar den en ram som enkelt bryter med hela håret. Så blir resultatet av rätande keratin ett tvärsnitt av hår.

  När det gäller färgning: utseendet av grått hår gör att människor tillgriper denna procedur vart tredje vecka. Ja, det här är dåligt för håret, men samhället ber om det, och moderna märken är redo att anpassa sig till dessa krav. Med välvård och med rätt balmfärgning kan inte vara rädd. Undantaget är blondiner: lättare hår är mer aggressivt än enkelt färgläggning.

  Hur behandlas håravfall?

  Vi hänvisar till peeling behandlingar, som kommer att vara användbart för regelbunden exfoliering, även för dem som inte lider av håravfall. Med denna "rengöring" kan du frigöra porerna från skålen, hjälpa till vid behandling av mjäll och bara "ge luft" för tillväxten av nytt hår. I vår klinik arbetar vi på Optima och Nioxins professionella vårdlinje. Det innehåller ampuller för behandling, liksom schampon, balsam och spray av tre typer - för fet, torrt hår och hår utsatta för förlust.

  Mer allvarliga problem löses genom plasmabehandling (Mikroinjektion av egen plasma i problemområden för uppvaknande av hårsäckar - redaktörens anteckning), berikad med blodplättar - hårväxtfaktorer. Hon klarar av att falla ut vid något tillfälle.

  Också i alla skeden av håravfall, med svår mjäll och psoriasis, använder vi mesoterapi. Till exempel, för svår mjäll rekommenderar vi vitamincocktails med högt zinkinnehåll. En annan metod för kamp är fotodynamisk terapi.

  Folkmekanismer -
  skada eller fördel?

  Jag har aldrig sett den positiva effekten av hemlagade masker med äggula eller gnugga öljäst. Dessutom kan sådana metoder skada håret på grund av koncentrationsfel, speciellt vid färgat hår: på grund av användningen av olika oljor eller mejeriprodukter förändras håret skugga.

  Undantag - Peppartinktur. Vi rekommenderar sina patienter med fokal alopeci. Detta verktyg värmer och expanderar blodkärl, irriterar hårsäckarna. Likväl måste läkaren ordinera recept för varje person så att "peppar vodka" irriterar, snarare än brinner, huden.  Nästa Artikel
  Rengör din kam - ingenting är lättare