Vilka vitaminer ska läggas till shampoo för att stärka och snabb hårväxt?


Långa tjocka och glänsande lockar ur forna tider personifierad kvinnlig makt. Hunt hår innebar den perfekta hälsan hos dess ägare. Men i dagens värld kan inte varje kvinna skryta med ett perfekt hårförhållande. Många faktorer kan ha en skadlig effekt på krillens hälsa.

Genetik, daglig styling med hjälp av heta enheter, dålig ekologi och otillräcklig vård, förstör hårstrukturen väldigt mycket. Men för att minska graden av skada är det ganska enkelt. Att återställa hälsan och styrkan hos de försvagade trådarna hjälper till med speciella hårda schampon, som är ganska enkla att förbereda hemma.

Komponenter av ett sådant schampo kan vara naturliga tillskott rik på vitaminer. Till exempel naturliga oljor eller avkok av örter. Och även vitaminlösningar från ett apotek är perfekta. Innan du använder sådana produkter är det absolut nödvändigt att testa för förmågan hos de komponenter som används för att provocera allergi.

Vilka vitaminer är lämpliga för schampon?

Inte alla vitaminer är lämpliga för tillsats till schampo, och för varje vitamin finns olika användningsregler och varaktighet av kursen. Allt detta måste beaktas när man inbegriper befästa shampoos i vården.

Detta vitamin är känt för sina goda fuktighetsegenskaper och är en kraftfull antioxidant. Det bidrar också perfekt till mättnaden av lock med väsentliga spårämnen.

Den ständiga användningen av schampon med E-vitamin i vården bidrar till att reglera arbetet med talgkörtlarna i känslig hårbotten, lindrar klåda och upprätthåller en tillräcklig fuktnivå. Säljs i apotek i form av en oljelösning.

Vitamin A, även känt som "retinol", har stor betydelse för hårbotten. Han tar en aktiv roll i processerna för vävnadsregenerering och regenerering. Konstant applicering hjälper till att bli av med klåda, peeling och seborré, liksom en fuktgivande effekt.

Retinol i kombination med vitamin E fuktar effektivt och återställer kretsens skadade struktur. På apoteket kan du köpa både individuellt och i kombination som en del av vitaminberedningen "Aevit".

Vitamin B är känt för sin starka påverkan på låsens tillstånd. Bristen på detta komplex i kroppen påverkar omedelbart hårets hälsa och deras struktur. Strängar blir sköra och förlorar deras elasticitet.

Pyridoxin (B6) kämpar bra med alla typer av seborrheiska hårbottensjukdomar. Användning av B1 aktiverar vilande lökar, vilket bidrar till en ökning av hårdensiteten. Vitamin B9 förhindrar åldersrelaterade förändringar, grå hår och håravfall. Och vitamin B12 är ett utmärkt förebyggande av splittrade ändar.

Men när man lägger till ett B-komplex i schampon bör man komma ihåg att vissa vitaminer i denna grupp är inkompatibla med varandra. Till exempel kan pyridoxin inte användas i kombination med B12 - detta minskar signifikant den fördelaktiga effekten. En kombination av B1 och B6 kan ha en skadlig effekt på hårstrukturen. Kombinationen av B1 c B2 kan orsaka allvarliga allergiska reaktioner. Denna grupp av vitaminer är endast lämplig för separat användning.

Det är också känt som "nikotinsyra". Vård med schampo med tillsats av vitamin PP kan ha en kraftfull helande effekt på tillståndet av strängarna. En brist på detta vitamin kan orsaka allvarlig håravfall, liksom en minskad tillväxthastighet.

Vidare är det med en daglig ration ganska svårt att erhålla den erforderliga mängden av detta element, det finns endast i några få produkter och i mycket små kvantiteter. Därför kommer extern användning av nikotinsyra i schampon för hår till räddning. Det är mycket viktigt att den korrekta dosen av detta vitamin observeras, eftersom dess överskott kan orsaka torrhet och förlust.

Askorbinsyra är mycket effektiv mot hårets problematiska struktur. Det hjälper bra att bli av med torrhet och brittleness, och eliminerar också förlust.

När du använder bör du vara uppmärksam på att molekylerna av C-vitamin är mycket instabila och förstörs under syrepåverkan, så det är bättre att använda omedelbart, istället för att lägga till flaskan med schampo. Askorbinsyraprodukter lagras inte längre än en halvtimme.

Det bör också komma ihåg att vid applicering av en stor mängd askorbinki kan det orsaka skador på krullarna. Därför är det ibland nödvändigt att begränsa den yttre mottagningen och dricka vitamin C inuti.

Förberedelse av schampo med vitaminer

Det är bäst för den terapeutiska kursen av hår restaurering lämplig butik, apotek eller hemlagad schampo med en mjuk naturlig formel. Men det är inte nödvändigt att hälla ett stort antal ampuller samtidigt i schampot.

 1. För att ordentligt bereda det berikade schamponet måste du ta en ren blandningsbehållare och häll mängden schampo i den för en tvätt.
 2. Då måste du öppna ampullen med det valda vitaminet och lägga det i schampot. Blanda till en homogen blandning.
 3. Applicera kompositionen på huvudet och skum det väl på håret.
 4. Håll i ett par minuter och skölj sedan.
 5. Proceduren för terapeutisk tvättning bör utföras 2 gånger i veckan.

De första resultaten kommer att visas om 2-3 veckor. Curls kommer att glädja sin glans och hälsa. Vanligtvis är behandlingstiden 1 månad. Om håret har skadats, kan kursen upprepas om några veckor.

Läkemedels vitaminer är billiga, men mycket effektiva och lätta att använda. För att uppnå önskat resultat rekommenderas att kombinera extern applikation med intern mottagning.

Om håret faller ut, behöver du rådgöra med en tricholog och skicka de nödvändiga testen. Om förlusten påbörjades på grund av hormonavbrott kan behandling med vitaminer inte ens hjälpa.

Du bör också undvika sulfater och parabener i sammansättningen av schampon, eftersom de gör tipparna torra och kan orsaka nederbörd. För att krullarna ska kunna glädjas åt sin skönhet och hälsa är det därför viktigt att studera kompositionen innan de köpas.

3 bästa recepten

1. För tillväxt

För att öka hårväxten och förhindra förlust i apoteket måste du köpa ampuller av B-komplexa vitaminer (B1, B6, B12). De läggs till en 250 ml shampooflaska. För att förbättra effektiviteten hos hemlagad medicinsk shampoo måste den hållas i 5 minuter efter applicering och sedan tvättas av. Denna typ av tvätt har en fördelaktig effekt på hårets tillväxt, och ger också styrka och glans till lock.

2. När seriöst håravfall

Om skallighet har förvärvat allvarliga proportioner och håret faller ut i stora mängder, hjälper detta recept på hemlagad befäst sjampo:

 • Häll en del schampo i en ren behållare för en tvätt;
 • Det hälls också tre injektionsflaskor med B-grupp vitaminer eller en oljelösning av vitamin E;
 • Dela det färdiga schampot i två delar: Tvätta håret med den första delen, använd sedan resterande mängd på huvudet, skum och låt i 5-10 minuter.

Användningen av ett sådant maskschampo hjälper till att återställa hårets struktur i några veckor, och ökar också volymen till locken, gör dem mer elastiska och aktiverar vilande lökar.

3. Shampoo mot skallighet med en naturlig och effektiv komposition

För detta recept är det bättre att ta ett mildt schampo med en neutral Ph-nivå. Vanligtvis har denna kvalitet barns schampon för hår. Förutom schampon för matlagning behöver du:

 1. Rosemary eterisk olja. Det är känt för sina fantastiska egenskaper för att öka blodcirkulationen i hårbotten och stimulera hårsäckar. Det har också en positiv effekt på tillväxten och stärker rötterna.
 2. Citron eterisk olja. Det är en naturlig antiseptisk och hjälper till att bli av med alla typer av seborré och mjäll.
 3. Vitamin E kapslar. Den har en kraftfull återfuktande effekt. Du kan också köpa på apoteket.

I standard flaska schampo varje lägga cirka tio droppar olja och ett par kapslar av vitamin E. flaskan sluter tätt locket och skaka ordentligt under några minuter för att slutföra schampo förening med de aktiva substanserna.

 • Du kan använda det ganska ofta, till exempel, genom en tvätt;
 • Applicera på vått hår, gör en ljus massage med fingrarna i 10 minuter;
 • Efter massering lämnas blandningen på håret i ytterligare tio minuter;
 • Skölj håret med mycket varmt vatten.

Förbered och använd ett sådant läkningshampo är ganska enkelt och billigt. På grund av sin naturliga och rika vitaminsammansättning, uppdaterar den perfekt hårbotten, förbättrar blodflödet och stärker också strukturen och accelererar tillväxten. De första resultaten kommer att visas om några veckor.

För att förbättra penetrationen av användbara komponenter till glödlamporna kan du också använda mezorollerna. Denna enhet är en hemversion av proceduren för mesoterapi. Med hjälp av en mezoroller kan du uppnå mycket bra resultat från användningen av ampull-vitaminer. Vätskan från ampullerna bör enkelt appliceras på ren hårbotten och behandlas med mezorollernas applikationsställen. I denna ansökan är det bättre att inte blanda lösningarna av vitaminer och tillämpa dem på alternerande sätt. Detta förfarande är önskvärt att göra vid sänggåendet.

Kombinationen av utomhusförstärkta förfaranden och det korrekta intaget av komplexen inuti ger säkert låsen ett hälsosamt och välskött utseende!

Vilka vitaminer kan och bör läggas till hårschampo - för tillväxt och förstärkning, mot förlust

beskrivning

Vitaminer i schampohår lägger till stort sett alla tillverkare av kosmetika för hårvård. Men ofta köper schampon eller balsams med ett brett utbud av vitaminer märker vi inte det önskade resultatet. Detta kan bero på många faktorer: felaktig diskmedelval för hårtyper, för ofta eller sällsynt bruk, en uppsättning vitaminkomposition, som är dåligt kombinerad i kombination. Och kanske, och alls, beslutade tillverkaren att spara på mängden användbara tillsatser och kvaliteten på råvarorna.

Naturligtvis finns det bra, högkvalitativa hårvårdsprodukter, och de ger verkligen resultat redan under andra eller tredje månaden, beroende på hårets tillstånd. Men ofta är sådana kosmetiska produkter av eliten ganska dyra, vilket gör det otillgängligt för många kvinnor. Men inte bara modeller och utställare vill och förtjänar vackert frodigt eller slät hår! I den här artikeln kommer vi att prata om hur hemma ska göra en förstklassig hårvårdsserie, som skiljer sig från salongen genom att det kostar mycket mindre!

Vilka vitaminer kan tillsättas till schampo?

Vilka grupper av vitaminer eller andra fördelaktiga ingredienser kan tillsättas till schampon? Faktum är att det finns många näringsämnen som läggs till olika hår- och hårvårdsprodukter. Recensioner av högkvalitativa och effektiva preparat talar för sig själva, för om vitaminerna inte fungerade skulle de vackra damerna inte så okontrollerat söka efter samma elixir för att skapa lyxiga krullar.

Tyvärr ofta kvinnor, inte vänta på resultaten av försöken att kasta för att återställa stavar eller hårrötter eller gå vidare till ett annat läkemedel, eller i allmänhet, allt blandas för "explosiva" vitamin cocktails. Följaktligen leder sådana åtgärder sällan till ett positivt resultat, eftersom det finns många nyanser på användningen av jämn vitaminer.

Det är nödvändigt att ta hänsyn till strukturen och typen av hår, såväl som hårbotten för att uppnå maximala resultat. Dessutom kommer det i vissa fall vara lämpligt att samråda med en erfaren tricholog eller dermatolog, som dessutom kan förskriva intag av vitaminkomplex för en mer produktiv process.

 1. Retinol (A). Bristen på sådant vitamin kommer att berätta för dig torr, kliande och skalig hårbotten. Med användandet av denna fördelaktiga substans fuktas integriteten och börjar regenerera mer aktivt, vilket ger rotzonen till ett korrekt tillstånd.
 2. Tiamin (Bl). Detta vitamin tjänar som ledare av syror, kolhydrater och proteiner. Med hjälp, en fullständig mättnad av alla användbara element.
 3. Riboflavin (B2). Ämnet är helt enkelt nödvändigt för ägarna av feta rötter och torra spröda tips, eftersom detta vitamin B ger ytterligare syre till cellerna i huvudets hud, vilket förbättrar blodcirkulationen.
 4. Niacin eller nikotinsyra (B3, PP). Ett bredspektrum läkemedel som främjar hårväxt och stärker folliklarna och därigenom förhindrar förlust. Dessutom kan substansen sakta gråhårets manifestation.
 5. Pantotensyra (B5). Vitamin har helande egenskaper, vilket resulterar i hårets längre livscykel. Denna komponent används aktivt på nästan alla sätt mot håravfall.
 6. Pyridoxin (B6). Den befästa substansen är ansvarig för de korrekta processerna hos körtlarna i yttre utsöndring, liksom för den regelbundna syntesen av olika substanser i hud- och hårcellerna.
 7. Biotin (B7, N). Detta läkemedel används oftast i skönhetssalonger under mesoterapi. Med egna händer flytande vitamin kan du minska fettbildning i rotszonen och öka blodcirkulationen i hårbotten. I samband med detta ökar keratinflödet i håraxlarna, vilket ger dem elasticitet och elasticitet.
 8. Folsyra (B9, M). Denna lösning ordineras ofta för kvinnor under graviditeten för fostrets fulla utveckling och tillväxt. Men dessutom används ämnet också under intensiv skaldethed eller håravfall. Vitaminet kan också hjälpa dem som har splittrade ändar, vilket eliminerar brittleness och torrhet.
 9. Cyanokobalamin (B12). Liksom andra vitaminer i grupp B, stärker och återställer detta hårbearbetningsstrukturen, och det underlättar åtkomsten av syre till glödlamporna och aktiv blodcirkulation.
 10. Askorbinsyra (C). Ett starkt läkemedel som måste användas i extremt små doser, och omedelbart efter öppnandet, förlorar vitamin C dess fördelaktiga egenskaper när den samverkar med syre. Förutom att förbättra blodtillförseln och stärka krullarnas struktur, kan det flytande preparatet tända håret med 1-2 toner. Därför är "askorbisk" bättre att använda för tjejer med blont hår för att undvika oväntade reaktioner.
 11. Calciferol (D). Godt intag av vitamin i kroppen med orala medel eller genom att smörja håret med schampo ger håret jämnhet, hydratisering, glans och elasticitet.
 12. Tocopherol (E). Att vara en antioxidant, främjar vitamin inte bara aktiv regenerering, utan förhindrar också åldringsprocessen i hudcellerna. På grund av sin oljiga struktur läggs läkemedlet i schampo i mycket små portioner.
 13. Essentiella fettsyror (villkorlig term - vitamin F). Användbara fetter inkluderar Omega-3 och Omega-6, som finns i nästan vilken vegetabilisk olja som i fisk och skaldjur. Dessa fettsyror närmar och fuktar håret från rot till spets, oavsett vilken metod du väljer.

Absolut alla vitaminer kan köpas på apoteket i ampuller, kapslar, tabletter eller ampuller till relativt låga priser. Flytande preparat kan användas för topisk användning, det vill säga tillsätts till schampo och oralt.

Som alla koncentrerade läkemedel har vitaminer vissa kontraindikationer som du bör läsa noggrant igenom instruktionerna.

Blandningsteknik

Applicera en viss blandningsmetod av en anledning, eftersom det fortfarande är organiska och kemiska föreningar, vilka tillsammans ger olika indikatorer. Vid användning av vitaminpreparat bör man också ta hänsyn till det faktum att läkningsprocessen kan vara minst tre månader om folliklar, naglar, stavar eller rotzoner är otillfredsställande. Också, inte alla vitaminer går bra med varandra, så om du ser ett komplex av absolut alla näringsämnen på den färdiga produkten, kommer en sådan kosmetisk produkt att ge liten nytta.

Göra hemlagad schampo med vitaminsammansättning, du bör överväga:

 • B12 rekommenderas inte att kombinera med B2 eftersom riboflavin kommer att kollapsa under verkan av kobolt;
 • B1 bör inte blandas med B2, eftersom tiamin är benägen att oxidera;
 • B6 kan inte användas samtidigt med B12, annars kommer pyridoxin helt enkelt att kollapsa;
 • även B12 är fullständigt kapabel att förstöra askorbinsyra och nikotinsyror;
 • Cyanokobalamin används inte med E och B9 eftersom alla har olika pH-värden.
 • C-vitamin kan inte blandas med A, eftersom de metaboliska processerna för askorbinsyra störs.
 • D och A agerar på varandra som neutralisatorer;
 • D-vitamin oxiderar tokoferol.

Vissa vitaminformuleringar är redan tillgängliga i kombination med andra ämnen, som inte bara kombinerar perfekt med varandra utan också ger ett mer positivt resultat. Ett exempel på ett sådant komplex är läkemedlet "Aevit", som i sin komposition innehåller perfekt komplementära vitaminer E och A.

Du bör vara försiktig när du tillsätter vitaminer till professionella schampon, eftersom de redan är initialt mättade med några av ovanstående preparat.

Korrekt proportioner

Efter att ha bestämt sig för tillsättning av vitaminer, bör du beräkna de korrekta proportionerna av den medicinska kompositionen till önskad mängd tvättmedel. Oftast i kombination med schampo används flytande vattenlösliga vitaminer i ampuller eller fettlösliga - i bubblor.

Det finns också färdiga komplex av läkemedel, som dessutom innehåller kollagen, protein, keratin och andra tillsatser.

För att förbereda den optimala vitamindelen av schampo behöver du göra följande:

 • Häll i så mycket tvättmedel i den lilla behållaren att det var tillräckligt för att användas för att tvätta huvudet och håret.
 • skaka väl, öppna sedan den befästa ampullen och häll i en del schampo;
 • Skölj håret noggrant med vanligt schampo och skölj sedan av skummet.
 • Därefter sprida vitaminblandningen över huvudet och över hela längden av håret och låt det stå i 15 minuter;
 • Tvätta skummet noga i slutet av tiden och använd ytterligare medel.

Om du använder vitaminer på oljebasis, bör de tillsättas inte mer än 3-4 droppar och blandas mer noggrant i schampo. En sådan komposition måste tvättas av mer intensivt, eftersom fettstrukturen hos dessa vitaminer har en tät struktur. Därför måste alla individuellt bestämma hur mycket man ska tillsätta de eller andra vitaminerna till den önskade kompositionen.

Du bör inte överanvända hälsoprocedurerna, annars riskerar du att överskrida huvudets och håraxelns hud och få motsatt resultat. Användningsfrekvensen av schampo med användning av vitaminer ska utföras högst 2 gånger inom 7-10 dagar. Och när det tillämpas korrekt kommer resultatet att vara synligt i slutet av månaden.

För aktiv tillväxt

För att uppnå aktiv hårväxt måste du helt och hållet helt överväga din livsstil och näring. Det är inte alltid möjligt att rädda situationen med några masker eller balm. Därför bör du i första hand söka hjälp från en specialist som påpekar de saknade vitaminerna i kroppen.

Om allt är i gott skick med din hälsa och det finns gott om näringsämnen inuti kroppen, så är effektiva vitaminiserade schampon snabbt vad du behöver. Av vitaminerna för ett sådant förfarande kan du markera askorbinsyra, vilket är involverat i bildandet av kollagen.

Gynnar också tillväxten av läkemedel som innehåller B12, B1 eller B6, med indikationer för förebyggande av håravfall. Förutom farmaceutiska vitaminer, för ökad tillväxt, kan du använda burdockschampo, vilket är känt för sina livgivande egenskaper. Eller ett rengöringsmedel med peppar, dess mikropartiklar irriterar hårt hårlamporna, vilket medför blod och syreflöde, och efter ett tag - och riklig tillväxt av håraxeln.

Från att falla ut

Shampoo eller masker med vitaminer används också för håravfall. Sådana medel skapar ett fastskikt i folliklarna och keratinvågorna, vilket gör den senare mer tät och jämn. Förutom vitaminformuleringar används ytterligare ingredienser för att stärka glödlamporna. Ofta kan man hitta färdiga schampon med rosmarin eller citronoljor, liksom med fördelaktiga fettsyror. Seriella märken som "Liberdurm" och "911" lökschampo använder aktivt oljor, avkok av örter och fettsyror, vilket förhindrar skallighet.

För att stärka håret är sådana serier också lämpliga, men i detta fall är det nödvändigt att noggrant förbereda recept för vitaminer, eftersom de färdiga medicinerade schamponerna redan innehåller vissa typer av näringsämnen.

Ett av de bästa alternativen mot förlust är vitamin PP från grupp B, som syntetiseras av kroppen, men i mycket små mängder anses därför det ofta som en brist. När du använder detta läkemedel bör du vara extremt försiktig, eftersom en överdos av ett ämne kan påverka hårets rotszon.

Innan du använder det vitaliserande komplexet bör sådana nyanser som kontraindikationer beaktas, vilket bör innefatta:

 • barn upp till 12 år
 • graviditet och amning
 • olika kardiovaskulära sjukdomar;
 • skadad hud på huvudet;
 • menstruationscykel och några dagar före det.

Det bör också komma ihåg att nikotinsyra är ett ämne som ökar produktionen av talg, så när man använder schampo bör ägare av fet hår förberedas för att krökorna kommer att se lite slöja och oljiga ut. Alternativt är det värt att leta efter andra alternativ för att behandla fallouten, och lämna PP för kvinnor med en torr hårstyp.

Som i tidigare recept tillsätts vitamin till schampo strax före direkt användning. Ampullen kan hällas helt i en del av tvättmedlet. Applicera drogen inte mer än två gånger i veckan i en månad, varefter de tar en paus i 2-3 månader.

Välja rätt tvättmedel

Det rätta valet av ett lämpligt tvättmedel gör det möjligt att effektivt förbättra hår- och hårbotten. Först och främst bör du välja shampoo i enlighet med hårtyperna, förutom den bästa effekten kan uppnås med användning av ekologiska produkter.

Hälsoskampor bör inte innehålla sulfater, silikoner, parabener, ftalater, dofter och färgämnen. Organiska kemikalier utan kemikalier på hyllor i stormarknader är nästan omöjliga att träffas, sådana blandningar innehåller fortfarande en minimal mängd kemiska komponenter som inte orsakar speciell skada på hårbotten. Den enda naturprodukten kommer att vara en blandning gjord med egna händer från växtbaserade dekoktioner och andra växtdelar.

Shampoo på en naturlig basis, du kan välja i enlighet med olika priskategorier, och om du inte kunde hitta ett lämpligt verktyg, då i extrema fall kan du köpa schampo från högkvalitativa barnserier.

För att få maximal nytta av vitaminkomponenterna måste du tvätta håret noggrant och massera rotdelen i minst 10 minuter. Och väl valda eller hemgjorda produkter kommer att ge ytterligare fördelar för dina lock i form av utmärkt skick och utseende av hår.

Hår Vitaminer i schampo

Nutrition hår är en integrerad del av sin vård. Och det enklaste sättet att göra det här är att lägga hårhud vitaminer till shampoo. Men för att sådan näring ska kunna vara användbar, är det nödvändigt att följa vissa regler, annars krullarna kommer inte att gynna, men bara skada.

Viktiga ämnen för hälsa och skönhet

Innan du börjar vitaminberikningen av ditt vanliga schampo, behöver du veta vilka vitaminer som kommer att ge största möjliga nytta för låsningarna.

De viktigaste och användbara för lock är vitaminer från grupp B. De ger intensiv näring till både håret och dess rötter, såväl som hårbotten:

 1. Tiamin eller som det kallas också, B1, ansvarar för det korrekta förhållandet mellan proteiner, kolhydrater och syror i hårbotten och håret själv. Det vill säga, detta vitamin B är direkt ansvarigt för den fullständiga näringen av hårets del av huvudet.
 2. B6 är ansvarig för den normala funktionen av talgkörtlarna, för korrekt syntes av mikroelement i huden, liksom den korrekta balansen mellan hormoner i kroppen. I händelse av sin brist börjar krullarna intensivt tunna, mjäll och splittrade ändar uppträder.
 3. B12 är inte ansvarig för att mata håret, men bara tillräckligt med detta vitamin gör det möjligt för krullarna att regelbundet få den nödvändiga delen av syre.
 4. B5 eller pantotensyra hjälper till att förlänga hårets liv, stärker dess struktur och förbättrar hårets utseende och hälsa i allmänhet.
 • Vitamin PP spelar också en viktig roll i näring av strängar. Dess brist är framförallt uttryckt i en skarp och intensiv håravfall, liksom en ökning av deras bräcklighet och utseendet av splittrade ändar. Därför är det mycket viktigt att krullarna får denna utfodring regelbundet.
 • Retinol (A) återställer aktivt skadade strängar och stimulerar också förnyelsen av hudceller.
 • E-vitamin eller tokoferol, är ansvarig för ungdommen och skönheten i håret, skyddar locket från ultraviolett strålning och normaliserar även hårbotten i hårbotten.

Blandningsregler

Om du bestämmer dig för att ge extra näring till dina krusar, för att berika de ovan beskrivna ämnena, är det bättre att använda inte vanligt vanligt schampo, men det är värt att köpa en särskild tvålbas. Om detta inte är möjligt bör preferens ges till rengöringsmedel med en minsta mängd tillsatser och inte innehålla några vitaminkomplex. Ett överskott av dessa näringsämnen kan påverka håret som negativt som deras brist.

Samtidigt ska komponenterna som beskrivits tidigare läggas till flaskan med schampo eller till en liten mängd i handflatan. Där exakt läggs dessa ämnen beror på det avsedda ändamålet. Vissa typer av vitaminer förlorar snabbt sin användning vid exponering för luft.

När du gör ett sådant vitaminiserat schampo hemma, var noga med att överväga kompatibiliteten med varandra om de vitaminer som utgör den. Det rekommenderas inte att kombinera C-vitamin och favoritämnen från grupp B. B12 och C, B3, E, B1 kombineras dåligt. Experter rekommenderar inte att man kombinerar B1 med de andra vitaminerna från denna grupp, förutom B12.

Alla andra tidigare beskrivna vitaminer är perfekt kombinerade med varandra. Men innan du börjar berika schamponet med dem måste du konsultera en läkare. Han kommer att hjälpa till att välja rätt komplex, kommer att indikera rätt dosering och kommer också att kunna avgöra om det finns ett överskott av något vitamin i kroppen för att undvika obehagliga biverkningar.

Det är bäst att köpa sådana tillägg på apotek i speciella glasampuller eller i form av oljekapslar. Var noga med att komma ihåg att öppna förpackningar inte är föremål för lagring, såväl som berikad schampo. Dessutom är ampuller innehållande ett ämne eller en hel vitaminkomplex kommersiellt tillgängliga, vilket sparar tid och energi för framställning av det korrekta komplexet av ett vitaminadditiv i schampo.

Matlagning recept

Innan du börjar göra hemlagad vitaminshampo måste du köpa lämpliga ämnen i ampuller på apoteket. För att vitaminerna ska fungera korrekt på håret, är det nödvändigt att observera alla nyanser av dess beredning och användning.

Kom ihåg att schampo berikat med sådana tillsatser inte kan lagras i mer än 14 dagar, så försvinner alla dess fördelar.

Användningen av färdigt schampo är i alla fall detsamma. Den appliceras på vått hår, masseras in i rötterna och sköljs sedan av väl. Var noga med att applicera den igen, endast i detta fall vilar skummet på huvudet och strängarna i tre eller fem minuter och tvättas sedan av med kallt vatten.

 1. För att stoppa plötslig håravfall samt att bli av med hårbotten är det nödvändigt att köpa kosttillskott som lidokain, tiamin, soda, vatten, pyridoxin, natrium och cyanokobalomin. En ampull av varje substans måste sättas i en 500 ml shampoobehållare. Du kan göra ännu enklare och omedelbart köpa hela komplexet av en liknande tillsats som heter "Combibipen". I detta fall spenderas 3 ampuller på en liknande mängd tvättmedel för lock.
 2. För att påskynda tillväxten av strängarna tillsätts vitaminerna B12, B6 och B1 till schampot. I så fall bör proportionerna av dem vara desamma, det vill säga varje substans tas i en ampull med samma kapacitet. Denna mängd tillsatsmedel är avsedd för 250 gram schampo.
 3. För att återställa och intensiv näring av krullar måste du lägga till tre droppar vitamin A och E till 100 gram schampo.

Genom att kombinera sådana användbara tillsatser med varandra kan du förbereda ett nytt hälsosamt schampo varje gång. Men det är värt att komma ihåg några nyanser:

 • För att en sådan användbar rengöringsmedel ska maximera effektiviteten är det nödvändigt att använda den minst 10 gånger med pauser på en eller två dagar.
 • Du kan kombinera alla vitaminer, förutom de som beskrivs ovan.
 • Om du tvivlar på doseringen är det bättre att köpa ett färdigt vitaminkomplex i ett apotek. I regel är en ampull utformad för 100 g schampo. Eller detaljerad information om doseringen finns i instruktionerna.
 • Det är bättre att tillsätta oljiga flytande vitamintillskott med en hastighet av två kapslar per 100 g bas.

Du kan lära dig mer om hår vitaminer från följande video.

Du kan gå motsatt sätt, det vill säga köpa färdiga vitamin shampoo.

Översikt över de bästa färdiga verktygen

Butikerna och apoteken är fulla av en mängd vitaminsjampo. För att vi inte ska komma i kontakt med detta breda sortiment och få ett verkligt användbart och effektivt verktyg, erbjuder vi dig en kort översikt över de mest populära verktygen som har fått positiv feedback, inte bara från köpare utan också från experter:

 1. Librederm "Vitamin F" hjälper till att snabbt och säkert närma håret med väsentliga delar, återställa dem till hälsa, vackert utseende och underbar glans. Detta verktyg skyddar inte bara håret utan även fuktar hårbotten, förhindrar utseende av mjäll och normaliserar produktionen av subkutant fett, vilket minskar fettinnehållet i strängarna. Idealisk för extremt känslig hårbotten, blir ett oumbärligt verktyg för skötsel av sköra, gallringskurvor.
 2. Kallos "Multivitamin" innehåller i sin sammansättning vitaminer som C, E och ett komplex av nästan alla B-vitaminer. Detta märke av schampo rensar inte bara krökar i första klass utan stimulerar också tillväxten, ger naturlig glans och stärker sin struktur som helhet.
 3. Vitaminschampo "Eared nanny" har nästan naturlig komposition, rensar håret perfekt, vilket gör dem mjuka, silkeiga och glänsande. Närvaron av ett vitaminkomplex hjälper låsarna att få den nödvändiga näring och hydrering för normal tillväxt.
 4. Mirrolla Onion Hair Cleanser - Shampoo eliminerar helt krullarna från smuts och överflödigt fett, och stärker dem och accelererar tillväxten. På grund av den väl valda kombinationen av lök extrakt och ett komplex av vitaminer, detta schampo fortfarande intensivt närmar sig strängarna, lindrar hårbotten från mjäll och klåda. Resultatet av att använda den här produkten kommer att vara ett hälsosamt, frodigt och välskött hår.
 5. Collistar multivitamin är idealiskt för daglig användning, normaliserar talgkörtlarna och rensar trådarna väl från alla typer av föroreningar. Dessutom hjälper ett korrekt skapat komplex av vitaminberikning inte bara att rengöra krullarna utan också att fukta dem och närma sig allt du behöver. Experter anser att det här verktyget är universellt, det vill säga en schampo och balsam på samma gång.
 6. Garnier "Vitaminsstyrka" hjälper inte bara till att rengöra håret, utan också att ladda det med energi, stärka det, accelerera tillväxten, återställa den skadade strukturen och återställa det vackra utseendet och den naturliga mjukheten hos krullarna.

Förberedelse av vitamin shampoo - enkelt

Det tar inte mycket pengar och tid för att göra en utmärkt hårvårdsprodukt. Det är nog att lägga till en vitaminampull till ett vanligt schampo, och ditt hår kommer att vara glad för sådan vård.

Vitaminer + schampo

Det finns många schampon med olika egenskaper: fuktgivande, regenererande etc. Men huvudfunktionen är att rengöra hårbotten av föroreningar. Och efter denna process appliceras en regenererande mask, balsam eller balsam.

Ett av sätten att berika shampoo är att lägga till vitaminer från glasampuller eller i kapslar till den.

En sådan okomplicerad metod kan framställas från rengöringskompositionen.

Vitamin A

Retinol bryr sig perfekt för hårbotten, bekämpar torrhet och flaking. Användbar vid behandling av mjäll. När du läggs till i schampo eller i en mask, måste du applicera produkten direkt på huvudet själv. På håret kommer effekten att vara obetydlig. Sålt i kapslar. Aevits komplex fick många positiva recensioner, som kombinerade A och E.

Vitaminer från grupp B

Dessa inkluderar humörlig B1, och perfekt kompatibel B6, B12. De behandlar håravfall, förstärker och återställer krökets struktur. Det viktigaste är att kombinera dem korrekt. Sold i ampuller. Det är viktigt att inte använda i en koncentrerad (ospädd) form.

Vitaminer i ampuller läggs inte omedelbart till flaskan av schampo, ta en enskild del och blanda den med läkemedlet. Om du inte kan bestämma vilken grupp som ska försökas först, var god att välja B. De är trots allt redan en del av schampon. balm, masker och ett oumbärligt verktyg för vård av hår.

B1 på språket för läkare och apotekare - tiamin, B6-pyridoxin, B12-cyanokobalamin.

 • Eliminera klåda och peeling.
 • Fuktar hårbotten.
 • Stimulera hårväxten, vakna vilande lökar.
 • Stärka och återställ håret i längdriktningen.
 • Utseendet blir märkbart bättre.

Vitamin PP

Apoteket kan begära nikotinsyra - detta är PP: s andra namn. Detta är den bästa hjälpen för håravfall eller för att påskynda tillväxten. Sold i ampuller. Det syntetiseras av kroppen, men i otillräckliga kvantiteter. Därför är fenomenet brist på vitamin PP i kroppen - fenomenet är inte ovanligt.

Vitamin E

Det läggs till för att stärka och växa lockar. Innehåller sig i nästan alla schampon och masker, så doseringen är mycket liten. Det kommer att vara tillräckligt 4x droppar för en enda del bör komma ihåg att det har skyddande egenskaper, vilket är viktigt när man lägger och soligt väder.

C-vitamin

Stärkar väggarna i kapillärerna. Minskar exponeringen för natriumsulfat. Om håret är svagt, faller det mycket starkt, då askorbinsyraterapi bör utföras. Säljs i ampuller. I kontakt med luft förlorar det snabbt sina fördelaktiga egenskaper. Öppna ampullen direkt före användning.

Kombination av vitaminer

Många droger är ganska capricious, och när de blandas neutraliserar varandra. Andra kan orsaka allergier. För att undvika obehagliga konsekvenser är det nödvändigt att ta hänsyn till interaktionen mellan vitaminer.

 • C-vitamin blandas inte med grupp B.
 • B1 ska inte användas med B6 och B12.
 • B12 med vitamin E.

Bra kombinationer kommer att vara:

 • Vitaminer A och E.
 • Vitaminer B6 och B12.
 • Grupp B med aloextrakt.

Det finns vitamin schampon, komplex, många salongprocedurer baserade på dem.

Vitaminer kommer att vara ett utmärkt komplement till schampo eller mask. Även i de mest allvarliga fallen kommer resultatet efter flera applikationer att synas. Men vi får inte glömma att vårt utseende är en återspegling av organismens tillstånd. Det är viktigt att övervaka din hälsa, äta rätt och njuta av din reflektion.

Vilka vitaminer att lägga till i schampon för att stärka och växa hår

Tyvärr kan inte varje kvinna skryta av vackra och tjocka krullar. I allt större utsträckning måste vi ta itu med problem som faller på huvudet - torrhet, sprött hår, splittrade ändar, mjäll och förlust. Håret kan återställa skönhet och hälsa genom att lägga till vitaminer för hår till schampo eller balsam.

Vilka vitaminer behöver håret?

Hår reagerar främst på negativa förhållanden och hälsoproblem. Negativ inverkan av dålig ekologi, aggressiv solstrålning, för hög eller låg lufttemperatur, användning av hårtorkar, strykjärn och hårgardiner för hår styling. Dessutom kan hår bli svagt och falla ut med vissa sjukdomar och konstant stress. Men oftast orsakar skador på håret en brist på vitaminer i kroppen. Håret blir skört, torrt, blekat och starkt faller ut. För att undvika sådana problem är det viktigt att bibehålla nivån av vitaminer i ett normalt tillstånd i kroppen. Först och främst måste en person äta rätt för att få den nödvändiga mängd näringsämnen dagligen. Det är nödvändigt att hjälpa håret från utsidan. Till exempel, genom att tillsätta vitaminer till schampo, kan du snabbt återvända hälsoområdena.

Vilka vitaminer för friskt hår att lägga till i schampo:

 • A (retinol). Ämnet är mycket viktigt för huden, eftersom det är ansvarigt för cellregenerering, eliminerar peeling och inflammation på huden, ger näring fukt, gör håret starkare. Retinol är speciellt användbart för torrt och svagt hår.
 • E (tokoferol). Vitamin förbättrar blodtillförseln, främjar mättnad av hårceller med näringsämnen och fukt, återvänder glans till lock, läker huden - eliminerar klåda och mjäll. Att vara en antioxidant skyddar tokoferol håret från en skadlig miljö.
 • C (askorbinsyra). Det förbättrar blodflödet till kärlen i hårbotten och närmar sig folliklarna, skyddar glödlamporna och håret mot skadliga faktorer och skador, gör strängarna starka.
 • D (kalciferol). Ger hårbotten, folliklarna och håret med alla nödvändiga ämnen, stimulerar tillväxten, gör hårytan jämnare, ger dem mjukhet och glans.

Vilken typ av B-vitaminer kan tillsättas till schampo:

 • B1 (tiamin) kan penetrera djupt i varje hår och reparera eventuella skador. Efter att ha använts blir håret mycket starkare. Penetrerar in i folliklarna, närnar tiamin dem, vilket påskyndar hårväxten kraftigt. Ämnet hjälper till att fuktar hårbotten och hjälper till i kampen mot mjäll.
 • B2 (riboflavin). Om håret har blivit sprött, svagt och livlöst, kan du rätta till situationen med hjälp av vitamin B2. Det normaliserar talgproduktionen, ger näring till hårsäckar med näringsämnen och aktiverar hårväxten.
 • B3 (PP, nikotinsyra). Det levererar syre till hårcellerna, återställer skador, förhindrar bräckligheten i strängarna.
 • B5 (pantotensyra) kan snabbt återställa skönhet och hälsa, eftersom det tar en aktiv roll i många metaboliska processer, är ansvarig för syntesen av fettsyror, förbättrar blodcirkulationen, sänker skadligt kolesterol, förbättrar immuniteten och skyddar mot stress. Brist på vitamin B5 leder till utseendet på tidigt grått hår och mjäll.
 • B6 (pyridoxin) på bästa sätt fuktar håret från insidan, stärker och ljusnar krullarna. Pyridoxin kan också lindra klåda, minskar inflammation och irritation och normaliserar fettmetabolismen. Vitamin B6 läggs till i sammansättningen av många anti-baldness-lösningar, eftersom substansen saktar åldrandet och döden av folliklarna stimulerar tillväxten av nya hår och bidrar till näring av hårsäckar.
 • B8 (inositol) kan tillsättas till schamponet för eventuella dermatologiska problem - klåda, mjäll, skalning.
 • B9 (folsyra). Bekämpar effektivt grå hår och håravfall.
 • B12 (cyanokobalamin). Stoppar hårförlusten och stimulerar tillväxten av nya hår, förhindrar tvärsnittet av spetsarna, regenererar håret, förbättrar blodcirkulationen.

Vitaminer som är användbara för hår kan komma i en apotek i kapslar eller ampuller. När du gör schampo eller hårbalsam med dina egna vitaminer måste du veta att vissa aktiva substanser fungerar bättre, medan andra inte kan kombineras alls.

Vilka vitaminer för hår som ska tillsättas till schampo

Att minska mängden vitaminer som kommer till hårsäckarna och stammen, som orsakas av felaktig vård, frost eller ultraviolett strålning, överhettning eller överkylning, orsakar en omedelbar försämring av hårets tillstånd. Bland de vanligaste effekterna som orsakas av brist på biologiskt aktiva ämnen kallar kosologer:

 • förstörelse av kretsens inre struktur
 • förlust av densitet, glans, styrka och elasticitet;
 • utseendet av splittrade ändar;
 • ökad förekomst av håravfall, skallighet;
 • otillräcklig mängd fukt och syrgas som tillförs dem, vilket medför utseende av kliande hårbotten och mjäll.

Vitaminterapi som används för hårbotten består i det faktum att vitaminer, som produceras i glasampuller eller kapslar, sättes till schampot för att kompensera för bristen på vissa ämnen. Trots lösningens uppenbara enkelhet kan den felaktiga kombinationen av biologiskt aktiva substanser (BAS) i tvättmedel eller överskrida dosen orsaka motsatt effekt och förvärra patientens hår.

Vitaminer för skönhet och hälsa

Reklam erbjuder kvinnor med hårproblem för att köpa schampo med vitaminer, men ofta är detta erbjudande bara en marknadsföringskampanj. De flesta av dessa läkemedel innefattar färgämnen, laurylsulfat, silikon och dofter, vars användning försvårar problemet. Kosmetologer säger att det är möjligt att förbättra hårets tillstånd med hjälp av produkter baserade på organiska komponenter eller fast schampo som ökar popularitet. Och sedan på hyllor av butiker för att möta sådana produkter är nästan omöjligt kan en godtagbar utväg vara förberedelsen av en terapeutisk komposition hemma.

Grunden för framställning av en terapeutisk komposition kan vara ett schampo, valt beroende på hudtyp och hårets tillstånd, vilket berikas genom tillsats av BAS. Men innan man förbereder en komposition som inte bara rensar utan även terapeutiska egenskaper är det nödvändigt att bestämma vilken effekt som krävs för att uppnå, det vill säga vilket vitamin som inte räcker för kroppen. Följande är de vanligaste typerna av biologiskt aktiva substanser och komplex och de effekter som uppnås vid användning:

 1. Retinol (vitamin A) tillsätts för att återfuka krullarna, öka elasticiteten hos strängarna, minska hårbotten i hårbotten. Du kan använda detta läkemedel som ett separat verktyg eller i kombination med tokoferol i sammansättningen av de färdiga produkterna Aevit och Aekol.
 2. Tiamin (BAS B1) eliminerar sköljning av huden, ger utjämning och fuktgivande. Introduceras i stångens struktur, ger denna komponent anslutningen och restaureringen av strukturen hos skadade områden, vilket ger krökets styrka och elasticitet. En gång inuti follikeln ger B1 tillgång till väsentliga näringsämnen och mineraler, vilket leder till ökad hårväxt.
 3. Pyrodoxin (vitamin B6) undertrycker inflammation, irritation på hårbotten, eliminerar klåda och säkerställer normalisering av fettmetabolism. Tillsats av detta ämne till medicinska kompositioner förhindrar och reducerar alopeciets hastighet, behåller fukt i cellernas celler, skapar ett skyddande skikt på dem, vilket medför att håret förvärvar en vacker glans.
 4. Cyanokobalamin (BAS B12) stoppar håravfall, återställer elasticitet och hårstyrka, intensifierar återställandet av skadat hår, ger normalisering av blodtillförseln till huvudets hud.

Observera att B-vitaminer har störst effekt på hårets hälsa. Därför måste förutom de angivna BAS, B2 (riboflavin), B5 (pyrodoxin), B7 (biotin), B3 (nikotinsyra), B9 (folsyra) tillsättas tvättmedel., eftersom deras brist leder till torrhet och förlust av elasticitet hos strängarna. Det kombinerade läkemedlet Essentiale N innehåller vitamin B2 och fosfolipider, rekommenderade av kosmetologer till ägarna av delat och fettigt hår. Användningen av ett rengöringsmedel med tillsatsen av dessa ämnen säkerställer att hudcellerna förbrukar den erforderliga mängden syre, vilket medför att blodtillförseln till folliklarna förbättras.

 1. Askorbinsyra (BAS C) förbättrar blodcirkulationen i huden, ger tillgång till folliklarna av väsentliga näringsämnen och skyddar glödlampan mot skador.
 2. Calciferol (vitamin D) provar hårväxt genom tillgång till nödvändiga spårämnen, förbättrar deras anpassning, ger strängarna mjukhet och glans.
 3. Tocopherol (BAS E) används för att normalisera näring och hydratisering av celler, regenerera krullarnas struktur, med det resultat att naturlig glans återvänder till dem.
 4. Nikotinsyra (vitamin PP) läggs till kompositionen för att återställa strukturen hos skadade trådar, sakta utseendet på grå hår och säkerställa syreåtkomst till hudcellerna.
 5. Omega-3 och Omega-6 är essentiella fettsyror som finns i fisk, skaldjur och de flesta sorter av vegetabiliska oljor som tillverkas av industrin, ger de nödvändiga ämnena och fuktar håret längs hela längden.

Listad BAS kan köpas på apoteket i form av ampuller, ampuller, kapslar eller tabletter. Vissa komponenter, när de tillsätts, har dock ett instabilt tillstånd och behåller läkningstegenskaper vid interaktion med syre i 0,5 h (vitamin C), i samband med vilka tabletter och preparat som baseras på det ska tas oralt. Preparat i flytande form kan användas både för lokal användning, genom att fortgå detergent och använda orala biologiskt aktiva substanser.

Blandningsregler

Moderna läkemedel ger frisläppandet av båda individuella BAS i sin rena form för att tillsättas till schampo och komplexa verktyg som har rätt kombination av deras beståndsdelar.

Basen för de flesta kombinerade preparat från olika tillverkare är vitaminer, växtbaserade ingredienser och proteiner. Dessutom innefattar sammansättningen av sådana detergenter keratin och kollagener, varvid den första är ett protein som säkerställer skapandet av hårets struktur, den andra är ansvarig för bildandet av en skyddande film på ytan av strängen.

Den felaktiga kombinationen av vitaminer, som överskrider dosen, kränkning av tekniken för beredning av tvättmedel kan leda till effekten motsatt den önskade. I detta avseende rekommenderar dermatologer vid framställning av blandningar att överväga följande rekommendationer:

 • Vitaminer i schampo måste tillsättas i små mängder, kontinuerligt blanda den resulterande emulsionen.
 • Om kompositionens beredning inte används är hela innehållet i ampullen rekommenderat att göra en mask för hår baserat på biologiskt aktiva substanser, eftersom vitaminer är utsatta för snabb försämring.
 • Efter att ha hittat vilka vitaminer som är nödvändiga för håret, kan de tillsättas till schamponet, blanda basen med liposolös BAS som produceras i bubblor eller vattenlösliga vitaminer, som produceras i ampuller.
 • Bör uteslutas fästning för terapeutiska schampon, eftersom de har ett balanserat förhållande mellan komponenter.
 • Man bör komma ihåg att kombinationen av BAS E med D-vitamin orsakar oxidation och förlust av helande egenskaper.
 • Tiamin oxideras vid interaktion med riboflavin, därför är det nödvändigt att utesluta den gemensamma användningen av vitaminerna B1 och B2.
 • Retinol vid interaktion med BAS C leder till det faktum att ämnesomsättningen av askorbinsyra störs.
 • Pyrodoxin, riboflavin, nikotin och askorbinsyra kan förstöras genom verkan av cyanokobalamin (B12), så deras gemensamma användning bör uteslutas
 • Retinol, när det blandas med kalciferol, kompenserar för effekten av varandra, som en följd av den gemensamma användningen av vitaminerna A och D tenderar att nollas.
 • Om du behöver tillsätta folsyra eller E-vitamin till schampo, bör du utesluta användningen av cyanokobalamin, eftersom olika pH-värden i dem inte förbättrar hårets tillstånd.
 • Oljebaserad flytande BAS tillsätts baserat på förhållandet 2 ampuller per 100 ml av basformuleringen.

Förstärkt schampo ska inte användas mer än 2-3 gånger om 10 dagar, eftersom det finns risk för övermättnad av stavarna och huden, vilket kan leda till motsatt effekt. Innan du utför ett hälsoprocedur bör du rådfråga en hudläkare för att utesluta eventuella kontraindikationer och ta reda på vilka typer av BAS och i vilka kvantiteter du behöver lägga till tvättmedlet för att få en terapeutisk effekt.

Recept för att påskynda hårväxten

För att förhindra håravfall och öka tillväxten, rekommenderar kosmetologer att tillsätta 1 ml B1, B6 och cyanokobalamin till 250 ml schampo. När du har applicerat produkten på de fuktiga locken, bör du hålla kompositionen på dem i 5 minuter, skölj därefter schampot noggrant. Med 2x engångs användning av produkten inom en vecka, på 2-3 veckor kommer det att vara möjligt att observera en ökning av styrkan i strängarna, utseendet på glans och en ökad hårväxt.

Den snabba tillväxten av krullar kan ge användningen av detergent i kompositionen som det finns peppar, vars partiklar aktiverar flödet av syre och blod till håret eller schamponet från burken som har goda näringsegenskaper.

Drop Recept

För att förhindra alopeci efter att ha hört en trichologist kan du ta reda på hur många droppar av varje komponent som ska läggas till för att använda någon av följande metoder.

En enkel metod innebär köp av 3 ampuller av ett balanserat tillägg Kombilipen och deras tillsats till 500 ml tvättmedel.

En mer komplex metod möjliggör att arrestera klåda på ytan av hårbotten och eliminera tecken på skallighet. För att förbereda tvättmedlet måste du köpa en ampull av tiamin, pyrodoxin, cyanokobalamin, soda, natrium och lidokain i ett apotek. Var och en av komponenterna måste sakta tillsättas till ett schampo med en kapacitet av 0,5 liter, vilket säkerställer konstant blandning av emulsionen.

Vad mer kan läggas till schampo

Förutom biologiskt aktiva substanser kan effekten som erhålls vid användning av tvättmedel förbättras genom att tillsätta några droppar stark avkok till shampoo:

 1. sekvens eller kamille för att eliminera irritation av huvudets hud;
 2. nässla eller burdock rot för att påskynda tillväxten av strängar;
 3. enbär eller rosmarin för att eliminera fläckande hud.

Om håret behöver ytterligare fukt rekommenderas att man tillsätter glycerin eller eteriska oljor till tvättmedlet, valda beroende på vilken effekt som krävs för att uppnå.

Vitaminschampo gör det själv

Efter förvärv av de nödvändiga komponenterna och förberedelsen av tvättmedlet appliceras och gnids det med massagebevegelser i hårbotten. Därefter genomförs noggrann tvättning av schampo-rester genom upprepad applicering av kompositionen, skumning, håller den i 10-15 minuter på hårets yta och efterföljande tvättning med kallt vatten. Att förbereda ett schampo med vitaminer hemma behöver du:

 • Häll i en liten behållare som används för att blanda mängden schampo som används för en hårtvätt.
 • Öppna ampullen med det valda vitaminet och häll det långsamt i tvättmedlet, rör om tills en homogen komposition erhålls. Vid användning av denna berikande schampons metod rekommenderas att man lägger till en ampull av en typ av BAS.

Fördelen med tekniken är att efter samråd med en hudläkare eller trichologist efter att ha genomgått en behandling med ett enda vitamin kan du använda olika tillåtna kombinationer av biologiskt aktiva substanser för att förbereda schampo. Överensstämmelse med reglerna för förberedelse och användning av befäst sjampo möjliggör en avsevärd förbättring av hårets tillstånd i flera veckor.Nästa Artikel
Användbara tips och råd om hur du återställer håret efter en perm i salongen och hemma