Hur man rullar curlers på medelhår: självvävande regler, försiktighetsåtgärder


Romantiskt eller tvärtom, skrämmande krullar - ett vinn-vinn-alternativ för ett högtidligt tillfälle. Kvinnor, som naturen inte har utrustad med lockiga lockar, gör tillfällig styling med krulljärn eller krullare. Det senare alternativet är mer populärt, eftersom det förstör krullarna mindre. Om ditt mål är en mediumlång frisyr med curlers, papillots eller spolar, läs den här artikeln. Från det kommer du att lära dig skillnaden mellan olika typer av enheter, hur man använder dem korrekt och vilka krullar som erhålls i vissa fall.

Vilken typ av curlers att välja

Den genomsnittliga hårlängden är framgångsrik för en rad olika experiment med lockar. Ägare av denna frisyr passar nästan alla enheter för att vrida strängar.

Beroende på vilken typ du väljer får du helt olika krullar: stora, små, elastiska eller lite vågiga. För att veta vad frisyren kommer att se ut efter hemkrullning, måste du förstå skillnaden mellan typerna av curlers.

kardborreband

Deras andra namn är "igelkottar". Ha en fleecy yta täckt med små mjuka krokar. På grund av detta klamrar de sig självständigt på håret utan att behöva ytterligare fixering med clips, gummiband. Det finns olika diametrar.

fördelar:

 • Med hjälp av "kardborreband" kan du göra ljusvågor, vackra krullar, öka volymen till håret från rötterna eller helt enkelt vrida pärlorna. För att göra detta, använd "igelkottar" av olika storlekar (ju större diameter, ju större krullen);
 • är billiga;
 • På grund av maskestrukturen är luften helt permeabel, vilket är bekvämt när man använder en hårtork eller torkar med naturligt hår.
 • behöver inte särskild vård. "Velcro" tvättas med vanligt varmt vatten och klibbigt hår med dem borttagna för hand.

nackdelar:

 • Ej lämplig för ägare av svaga och för tjocka krullar;
 • missbruk i strängar.

Funktioner av användning:

 1. Håret ska vara rent, lite fuktigt.
 2. Du kan lägga på dem lite fixativ (mousse, gel).
 3. Curls twist börjar från nacken. Först och främst uppmärksammas bangs.
 4. Varje liten, noggrant kammade strand, krökt från spetsarna. Fullt åtspänd den, "klibbig" något tryckt på rötterna.
 5. Hair curlers tar inte bort från håret i 1-2 timmar. Om du blåser torr blir det ännu snabbare.
 6. När det är dags att skjuta, varje "hedgehog" lyfts från roten, och sedan försiktigt hålls, frigör krullen. Göra också från huvudet till huvudet.

Rådet. Om nödvändigt, dela krullarna med fingrarna, behandla med lack. Curls behåller elasticitet i ca 6 timmar.

Termo och elektro

Användningen av dessa enheter är det snabbaste sättet att få vackra krullar av olika storlek eller ge hårvolymen från rötterna. Under sovjetiska tider hade många kvinnor uppvärmt hårvalsar. Därför, säkert, många mödrar och mormor kommer ihåg hur de kokade vatten i kastruller för morgonkrullarna.

Detta är en av de främsta fördelarna med hett papillotok: krullar med hjälp av dem erhålls på 15-20 minuter efter lindningen.

Det finns två typer av uppvärmda hårvalsar: vissa "kokar" i kokande vatten i ca 10 minuter, andra är designade för mikrovågsugn. De senare värmer vanligen upp snabbare på 1-3 minuter.

Electrobigi är en avancerad typ av termo, med skillnaden att de inte behöver sänkas ner i vattnet. Sådana anordningar upphettas från elnätet i en speciell behållare. Vanligtvis utrustad med en sensor. Det visar att curlerna värms upp till önskad temperatur. Har även isoleringsfälgar som skyddar fingrarna mot brännskador. Var försiktig med hårets huvud än termo, men de är dyrare.

Handlingsprincipen för termo- och elektriska rullar liknar curling med curling irons eller tångar. Skillnaden är att håret inte är i kontakt med ytan, som har en ständigt hög temperatur. I processen att skapa lockar papilotki coolt. Du ska dock fortfarande inte använda dem oftare 1 gång i veckan, för att inte skada krullarnas struktur. Detta är den mest signifikanta minus termo- och elektriska curlers.

Funktioner av användning:

 1. Optimalt, om hårkrullarna tvättades med luftkonditionering. Han gör lyden lydig.
 2. Håret ska vara helt torrt före curling.
 3. Strands cheat bara på heta curlers. Kylda ger inte önskad effekt.
 4. För att hålla krullarna längre bör du först tillämpa ett stylingmedel.
 5. Håret är vridet från baksidan av huvudet. Papilotki fixar det faktum som kommer i en uppsättning (klämmor, hårnålar, krabba).
 6. Curlers avlägsnas från huvudet efter kylning (vanligtvis är det 20 minuter, inte längre behövs).

Rådet. Vid val av elektriska rullar, ge företräde åt produkter av Teflon eller keramik. De är mindre aggressiva mot hår än aluminium.

Tja, om curling-enheterna är täckta med velour. Tyget skyddar krullarna mot värme och hjälper till att bilda naturliga krullar. Ytterligare skyddsnormer ger joniseringsfunktion.

Hanen

Dessa är trä- eller plastpinnar med clips. Används ofta för perm i salonger eller skapar små "afrikanska" lockar. Ju tjockare produkten, ju större krullarna blir.

Processen att linda strängarna är mycket tidskrävande, långvarig. Att klara uppgiften ensam är nästan omöjlig, så hjälp av en annan person behövs. Men spolarna är en av de mest prisvärda curlersna bland alla typer av hårkrullare. Håret som är krökt i spolar är svårt att kamma.

Funktioner av användning:

 1. Tjockleken på strängen bör vara dubbelt så tunn som krökarnas diameter, och bredden ska vara något mindre än längden.
 2. Twist curls måste strama och smidiga.
 3. Det är bättre att locka håret i den riktning de ligger i håret.
 4. Stryk inte strängen kraftigt så att du inte skadar håret.
 5. Det är möjligt att ha spolar på olika sätt: förskjutna, från ansiktet till baksidan av huvudet längs skiljelinjen.

För att skapa effekten av korrugerade trådar måste du ta en hårnål papilotki.

Skumgummi

Sådana curlers är lätta att använda, inte skada håret och är billigt. Tack vare den mjuka strukturen kan du sova med krullade trådar på natten på morgonen för att få en fantastisk frisyr. Det måste emellertid komma ihåg att under sömnen kan krullar vrids på skumgummi deformeras.

Produkter med en diameter på upp till 2 centimeter är avsedda för fina krökningar, från 2,5 till 4 centimeter - för volymmässiga.

Funktioner av användning:

 1. Håret ska vara lite fuktigt.
 2. Innan curling kan appliceras styling agent.
 3. Först och främst vinda bandet.
 4. Det återstående håret är uppdelat i 5 delar: på toppen, på sidorna och 2 - från baksidan av huvudet. Var och en av dem är fast med en hårnål.
 5. Först curl curls från toppen, alternerande markera små strängar. Därefter fortsätt till håret på templen och fortsätt sedan till de delar som bildas i nacken.
 6. Genom att placera curlersna vertikalt kan du få elastiska lockar. För en vacker kroppsvåg måste du placera produkten horisontellt.
 7. För att få enhetliga krullar bör alla trådar av samma tjocklek tillverkas.
 8. Avlägsna skumgummipuddarna, du måste flytta i riktning från nacken till pannan.

Rådet. Efter att ha fixerat skumrullarna på krullarna flyttar du klämmorna från toppen till botten. Annars kan du få fula veck på lockar.

Papiljotter, bumeranger

Kärnan av tråd, pläterad i tubuli gjorda av skumgummi eller mjukt flexibelt gummi är curlers boomerangs. De kan curl och ta någon form (oftast i form av ett hörn, därav namnet).

fördelar:

 • Värm inte upp medan du torkar håret med en hårtork.
 • skada inte lockar;
 • behöver inte speciella klipp - bara böj papillorna i rätt riktning;
 • är billiga;
 • Skumboomerangs kan användas på natten.

nackdelar:

 • bräcklighet. Från regelbunden böjning bryts stången inuti produkten;
 • krullar med dem torr under en lång tid;
 • kräver viss färdighet Att lägga på curlers boomerangs kanske inte tränas första gången, du behöver lite skicklighet.

Funktioner av användning:

 1. Om du funderar på hur man väljer en hårkräm för medelhår - köp tjocka och långa boomerangs.
 2. Det är nödvändigt att vinda dem på lite våta eller torra lockar.
 3. Användningen av skum eller mousse är acceptabelt.
 4. Curl strand kan vara från slutet eller från roten, så bekvämt.
 5. Behöver flytta från pannan till baksidan av huvudet.
 6. Behåll boomerangs behöver minst 3-4 timmar eller hela natten.

sammet

Den mest skonsamma typen hårkrullare för medelstort hår, kort hår eller flätor i midjan. Mjukt, slät, välvt konsistens skadar inte krullarna, förhindrar att det rör sig om varandra. Professionella frisörer använder ofta sammetkronor för att skapa effektiva lockar.

Att vinda strängar hemma måste du justera. Vissa kvinnor klagar på att det är obekvämt att göra en perm med hjälp av sådana curlers: håret glider på en jämn yta, och bilagorna fixar inte på ett tillförlitligt sätt krullen. Men om du får din hand, så kräver inte processen med lindning med tiden mycket tid och ansträngning.

Funktioner av användning:

 1. Håret bör vara lite fuktigt. Du kan ansöka om en liten fixativ.
 2. Varje sträng är sårad på samma sätt som för klassiska curlers.
 3. För fastsättning av specialpinnar tillhandahålls. De passerar genom hålen.
 4. Papilloter hålls på huvudet i ca 2 timmar, om de inte torkar huvudet med en hårtork.

Varning! Använd sammet curlers på natten fungerar inte. Även om du väljer produkter med liten storlek, kommer stavarna att sova lugnt.

spiral

Trä eller plastpinnar är en slags spole, så de borde användas på samma sätt. Med riktiga slingrande lockar blir små, elastiska, som efter en professionell curling. Spiraler är inte lämpliga för kvinnor som har tungt, skört, för tunt eller för tjockt hår.

Det finns också Magic Leverage mjuk spiralkrullare, som säljs i en uppsättning med en speciell krok. Med hjälp kommer det att vara möjligt att dekorera huvudet med elastiska lockar. Feedback om sådana produkter är kontroversiellt. Många tjejer noterar en bra effekt (krullarna erhålls snabbt, de ser naturliga ut), förmågan att själv göra proceduren.

Bland minuserna - hårets skada, som uppenbarar sig med regelbunden och långsiktig användning, olägenhet för användning.

Funktioner med att lägga på Magic Leverage soft spirals:

 1. Strängar ska vara rena, våta.
 2. På kroken från kitet behöver du bära en spiral. I det här fallet måste du vara uppmärksam på hur curl riktas mot curlers.
 3. Genom ett speciellt hål i kroken måste du sträcka den förskilda och kammade strängen.
 4. Blöt på huvudet i ca 2 timmar. Om du använder en hårtork, är 30 minuter tillräckligt
 5. Anpassningar är långa och korta.
 6. För medelhår lämplig spirallängd från 15 till 45 centimeter.

Enligt recensioner köper du mjuka spiralprodukter, du kan köpa en falsk. Den ursprungliga uppsättningen innehåller 18 curlers och är av god kvalitet, och kan därför inte vara billigt.

Egenskaper för hår av medellängd

 1. Mycket noga måste du ligga med hjälp av curlers torra, sköra strängar. Det är lämpligt att undvika proceduren eller mycket sällan.
 2. Om krullarna är tunna, måste du välja enheter med en medel- eller stor diameter så att håren inte rinner under kamningen. Det bästa skulle vara en mild curling med hjälp av sammet produkter.
 3. Tungt, tjockt hår är svårt att skruva på någon curler. Strängar i detta fall bör vara små och papilotki - små. Då blir effekten mer märkbar.
 4. Från användningen av stora curlers får frisyren extra volym, blir vågig.
 5. Liten diameter produkter - en garanti för att locken kommer ut stygga, elastiska, som fjädrar.
 6. Mellanstor papilotki som passar för att skapa vackra romantiska lockar. De passar bäst för medelstora delar.
 7. Stylingprodukter som appliceras före lindningen förlänger vågningseffekten.
 8. Ursprungliga frisyrer erhålls när du använder hårkronor i olika storlekar.

Rådet. Av alla metoder för lindning av låsen med medellängd mer än andra är den vertikala metoden lämplig.

Användarvillkor

Den vertikala metoden för krökning för medellånga krullar kan användas för hårkronor och består av följande steg:

 1. Huvudet tvättas med hjälp av luftkonditionering.
 2. Överflödig fukt tas försiktigt bort med en handduk. Du kan inte kraftigt gnida ditt hår: bara blott.
 3. Eventuellt stylingmedel appliceras på hårets huvud, om det behövs, så att krökorna varar längre.
 4. Krullarna på kronan är bundna med en svans.
 5. En bred sträng på baksidan av huvudet är åtskild av en horisontell linje.
 6. Dela det i flera smala, vilket gör vertikala avskiljningar.
 7. Curl strängar i vilken riktning som helst. Curlers håller sig vertikalt.
 8. Papilloter runt huvudet har horisontella rader, från huvudets baksida till kronan.
 9. När hela håret är vridet, bära en halsduk så att krullarna inte deformeras.
 10. Torka hårtork och vänta tills håret är kallt från den heta luften. Du kan torka läggningen på ett naturligt sätt (det tar ungefär 2 timmar).
 11. Spinskurrar från baksidan av huvudet, och sedan - från botten uppåt.
 12. Kram krullar från tips till rötter.

Om du kammar håret 20 minuter efter att du har tagit bort papillotok, men inte omedelbart, kommer krökorna att vara längre.

Säkerhetsåtgärder

 1. När curling inte kan sträcka håret för mycket. Det kan skada folliklarna, försämra blodtillförseln.
 2. Om du håller papilotki på håret under mycket lång tid, kan du med tiden förlita sig på tråden.
 3. Det rekommenderas inte att krulla försvagade lockar med delade ändar.
 4. På värmevalsar stackar inte torrt, bryter håret, för att inte prova en ännu större förlust av fukt.

De största försiktighetsåtgärderna är för elektriska krökare. Du kan inte:

 • använd dem i badrummet;
 • luta sig mot öppna kroppsdelar;
 • ge till barn
 • sätta där de kan få fukt, liksom på en mjuk yta. Efter användning, vänta tills produkterna är helt nedkylda.

Skruvning på papilotki-medellängdskrullarna är inte så svårt som det kan tyckas. Speciellt om förfarandet blir regelbundet.

Det viktigaste - att bestämma sorten. Välj produkter som kommer att glädja dig med deras bekvämlighet, användarvänlighet, tackar resultatet. Med rätt användning av curlers kommer ditt hår att bli vackert lockigt, som med bilder från modetidningar.

Beslutade att göra en biowave? Läs mer om proceduren tack vare följande artiklar:

Hair curlers för långt hår

Varje tjej med lyxigt långt hår kan skämma bort sig varje dag och glädja andra med skapandet av ett brett utbud av frisyrer. Det kan vara alla slags bouffanting, pigtails, svansar och många, många andra styling. Men absolut alla tjejer är en favorit av chic, charmiga lockar. Detta är inte förvånande, eftersom denna stil ger ännu mer femininitet, skönhet och stil.

Numera finns det en mängd olika sätt och sätt på vilka du kan skapa vackra lockar. Elektriska curlers och andra enheter för att fuska hår är mycket populära. De har emellertid alla negativa effekter på hårets hälsa, skador på strukturen och leder till torrhet och förlust av hälsosam glans. Undantaget är användningen av curlers. De skadar inte dina curls så mycket, men samtidigt kommer curls gjorda med hår curlers att hålla mycket längre tid.

För långt hår skulle det bästa alternativet vara att använda metallkranar, hårkrullare, hårkrullare, spiralboomerangs, sammethårkrullare, spolar och hårbårare.

Hur använder man olika typer av curlers?

Varje typ av curlers (utom spiraler) måste vara lindad på lite fuktigt hår. Du måste börja fuska från krullens spetsar vinkelrätt mot huvudet. Kontrollera att tipsen lägger sig på curlers så noggrant som möjligt och utan kinkning under det att det är otroligt, vilket kommer att påverka de färdiga lockarnas ytterligare utseende.

Bäst av allt, om håret torkar ut naturligt, utan att använda en hårtork, eftersom hårtorken dessutom torkar dem ut och gör dem mer spröda. Men om tiden för fusk är extremt kort är det inte förbjudet att använda en hårtork. Separat för de spinnande trådarna av sådan tjocklek, som kommer att motsvara dina curlers.

Tänk på en mer detaljerad användning av varje typ:

 • Metall hår curlers är fästa med naturliga borst. För att ordentligt sätta håret på dem är det nödvändigt att skilja tillräckligt tunna trådar.

Om du bestämmer dig för att påverka dem med en hårtork, glöm inte att de kommer att värma upp, vilket innebär att de kan påverka hårets hälsa negativt.

 • Om du behöver det snabbaste möjliga resultatet blir det bästa alternativet för dig uppvärmda hårvalsar, vilket gör det möjligt att uppnå perfekt styling i en halvtimme. Innan du börjar styling måste uppvärmda hårvalsar värmas upp (i kokande vatten eller från el - beroende på typ), överför hårkroppar värmen till håret, varigenom en stark, vacker lockning bildas. Efter lindning av hårsträngarna på curlersna fixeras de med en speciell krabba klipp. Elektriska hårkrullare kan användas för strängar av vilken längd som helst.

Det är dock inte rekommenderat att använda denna förpackningsmetod varje dag, eftersom värmeeffekten på håret kan skada dem.

 • Spiralets särdrag är att trådarna börjar vrida på dem från roten, och hårets ändar är fästa med speciella klipp.
 • "Boomerangs" används bäst för curling curls på kvällen, eftersom de är tillräckligt bekväma att sova. De är skumgummi, är gjorda i olika storlekar, så att det med deras hjälp är möjligt att skapa både stora och små krullar. Boomerangs är också gummerade, det här utseendet är idealiskt för tjockt långt hår och gör att du kan få perfekt vackra lockar. En annan fördel är låg kostnad.
 • Den maximala mångfalden av bilder hjälper till att skapa användningen av sammetkronor. De är olika i diameter. Fäst på bekostnad av speciella pinnar från plast. Det kommer inte vara möjligt att krulla ditt hår på natten med hjälp, eftersom det är extremt obekvämt att sova med dem på huvudet. Med det här alternativet kan du få vackra lockar utan att orsaka dem någon skada. Denna typ av wrap är perfekt för ägare av medelhårlängd, särskilt vacker för dem som har en kaskadhårklippning.

Men på mycket långt, jämnt hår kan denna typ av curlers inte ha någon effekt.

 • "Koklushki" - en curler i form av trä eller plastpinnar. De är fästa vid användning av elastiska band som tillhandahålls för curlers själva. De är bra i de fallen när du vill göra en frisyr från små lockar. Det är nödvändigt att separera för en sådan peruk mycket tunna hårsträngar, som sedan måste spinnas så noggrant som möjligt så att håret inte blir trasslat. Sova i dessa curlers du sannolikt kommer att vara obekväma. Detta är emellertid ofta inte nödvändigt, eftersom omslaget sker ganska snabbt, i regel, efter en timme får du vackra och voluminösa lockar.
 • Kardborreband är lämpliga att använda eftersom de är fästade på håret utan att använda några klämmor - på grund av ett speciellt material med mycket små krokar. Denna typ av curlers kommer i olika storlekar. Det är lämpligt att använda dem på medelstort hår och smäll, men på mycket långa strängar kan det inte vara svårt att fixa krökarna, eftersom en lång krulle kommer att täcka hela kardborrbandets område. Det finns en annan nackdel. Vid borttagning av curlers kan det finnas en viss mängd hår på dem, så om du har svagt och tunt hår är det bättre att du inte använder den här fuskmetoden.
 • Ett av de mest avancerade alternativen för att göra fusk är elektriska curlers. De är bekväma och ganska effektiva, men skadar hårets hälsa. Välj en lämplig modell är inte svår, eftersom de är gjorda i olika storlekar. De behåller värmen under lång tid, så de är idealiska för att linda långa strängar. Men deras dagliga användning rekommenderas inte.

Om du är så förtjust i styling med lockar som är redo att göra dem varje dag, är det bäst att välja flöjtkrullare. Alla andra typer kan inte användas mer än ett par en gång i veckan, men elektriska alls - inte mer än en gång i veckan.

Ytterligare stylingprodukter

Om du är ägare till vackert långt hår, då kommer du säkert att behöva använda ytterligare stylingverktyg under deras fusk. De kommer att tillåta frisyren att förbli i sitt ursprungliga tillstånd under en längre tid. Och om du använder elektriska rullar är det absolut nödvändigt att du applicerar värmeskyddsprayer som minskar den negativa påverkan på ditt hår.

Hur uppnår du perfekt styling?

För att dina krullar ska se spektakulära ut, håll dig på länge, gläd dig och njut av andra, följ några enkla regler:

 1. Det är nödvändigt att göra en omslag på curlers endast på tvättat och snyggt kammade hår, som måste fuktas före omslaget.
 2. För att återfuka ditt hår kan du använda vanligt vatten och spruta det med en sprayflaska. Också lämplig balsam, som inte behöver tvättas, olika serum, mousses och hårkrämer.
 3. Om det är nödvändigt att krulla krullarna mycket snabbt och så snabbt som möjligt, och du inte har professionella hårprodukter till hands, kan du använda de gamla beprövade folkmetoderna. Ett gott resultat ges genom att öl används, samt starkt te (lägg i två matskedar teblad per kopp vatten). Observera att metoden med te endast är lämplig för ägare av mörkt hår - brunetter och brunhåriga kvinnor. Flickor med blont hår från denna metod bör överges, eftersom det kan påverka hårfärgen negativt.
 4. Om du har mycket lite tid för styling, kan du påskynda processen med hårförpackning med en hårtork. Det räcker bara för att blåsa curlers med varm luft. Detta gör att håret torkar snabbare och bildar vackra lockar. Men innan du tar bort curlers, bör håret svalna helt, annars krullar omedelbart förlora sin form.
 5. För att behålla krökorna så länge som möjligt, använd inte en kam efter omslaget - smidiga krullar med fingrarna, imitera kammen. På fingrar och palmer kan du också applicera vax eller vätska för håret, det ger dem en lysande glans, och också hur man fixar locken.

För att lära dig hur du använder curlers korrekt, se följande video.

Det är förbjudet att använda material utan vårt tidigare skriftliga samtycke.

Hur man väljer hårkrullare

Många kvinnor föredrar fortfarande att göra styling på curlers. Curls med dem är mer naturliga, och hantering av ljusstarka cylindrar är mycket enklare än med en skrymmande hårtork eller en brinnande styler. Men curlers kan inte kallas universal. För att få krullarna i den önskade formen på hårlängden måste du prova många olika alternativ. Vi föreslår att du inte slösar tid och pengar, men väljer omedelbart din typ av hårkrullare med hjälp av vårt råd.

De bästa tillverkarna av curlers - vilket företag att välja

Det finns mer än ett dussin olika typer av curlers, och bland tillverkarna i varje nisch har sina egna ledare. Till exempel produceras utmärkta elektriska curlers för snabb curling av företag:

Curlers för kall curling (plast, skum, etc.) släpper i allmänhet allt och diverse. Men om du vill att de ska fungera länge, är det bättre att vända sig till produkter av beprövade företag som producerar professionella styling linjer.

Vi har de mest representerade varumärkena:

Typer av curlers

Hanen

Dessa är de enklaste curlersna utformade för kallt krullande vått hår. De är som regel små eller medelstora i diameter upp till 2,5-3 cm. De är gjorda av plast, trä, PVC eller tunn aluminium och för att fästa trådarna använder olika clips eller bara elastiska band.

fördelar:

 • Själv skadar inte håret;
 • De låter dig få små och välstrukturerade krullar - på tunna cylindrar kan du till och med uppnå effekten av "kemi";
 • Kostnad billigt.

nackdelar:

 • På grund av den små diameteren och längden på spolarna tar perm mycket tid;
 • Klämmor lämnar på curls karaktäristiska veck.

Papilotki (boomerangs)

Bekvämt att använda flexibla krökare i form av en böjstång i ett tätt skumflätthålls på håret utan några klämmor. De är mjuka nog att sova på, och på morgonen får de helt naturliga lockar. "Boomerangs" används för att krulla trådar av medelstor eller lång längd.

fördelar:

 • Användarvänlighet;
 • Frånvaron av uppenbara veck på krullarna;
 • Nästan stör inte sömnen;
 • Skölj inte håret.

nackdelar:

 • På täta filer utan inre hål är krullarna torra under mycket lång tid;
 • Strängarna vid basen kan ta en oregelbunden form;
 • Kort hårfusk på "boomerangs" fungerar inte.

Kardborreband eller "igelkottar"

Dessa curlers är bara avsedda för styling korta hårklippningar. De är stora plastcylindrar inslagna i textilborrband (som på borrelband). Små krokar klibbar tätt mot håret, så att curlers inte faller av huvudet, så de behöver inte klämmor.

fördelar:

 • Det är mycket lätt att vrida strängar på "igelkottar";
 • Håret torkar snabbare och dessutom får det torka med hårtork.
 • Du kan skapa en basvolym även på kort hår;
 • Stort urval av cylindrar med olika diametrar;
 • Prisvärd kostnad.

nackdelar:

 • Långa strängar på sådana curlers utan clips håller inte.
 • Kardborreband med plastkrokar är ofta förvirrade och riva hår.

Velvet hår curlers (Magic hävstång)

En relativt ny typ av curler är särskilt populär idag. De är flexibla rörformade band med olika längder, snedvrids i en spiral.

Strängarna är gjutna in med en speciell troll med en krok i slutet, varefter Magic Leverage rullar sig i serpentin, fixerar håret och ger krullarna önskad form.

fördelar:

 • Gentag effekt på håret;
 • Brist på klipp i sig - bara mjukt silikongummi i ändarna av banden;
 • Forma moderna spiralkronor av rätt form;
 • Klar lockar under lång tid, även utan fixering.

nackdelar:

 • För att lägga i början kan du behöva hjälp av en vän;
 • Dåligt håll på kort hår;
 • Ge inte volymen vid rötterna.
 • Priset är för högt.

Uppvärmda hårvalsar

Med dessa tunga cylindrar gjorde våra mammor en perm. Curlers i en liten kastrull kokades över elden, och de måste fångas därifrån nästan för hand, och så snedade de snabbt och slog dem på plats med ett brett klipp.

Men många kvinnor (och stylister) använder fortfarande sådana hårvalsar, för med dem kan du snabbt göra resistent styling på något hår.

fördelar:

 • Håll värmen under en lång tid (10-15 minuter);
 • Även tjocka och orubbliga hår curl med snäva ringar;
 • Behöver inte mycket tid för att lägga
 • Nästan evig, om du inte bryter eller förlorar spärren.

nackdelar:

 • Inga försiktighetsåtgärder kommer att rädda händerna från brännskador.

Elektrobigudi

Dessa är samma hårrullar, bara uppvärmning i en speciell behållare, och redo att användas inom några minuter. Med hjälp kan du skapa en ganska stabil styling, även om värmen fortfarande skadar håret.

Tillverkare av sådana anordningar gör sitt bästa för att neutralisera deras negativa påverkan på lockar, som erbjuder curlers med keramik, teflon eller sammetbeläggning.

fördelar:

 • Bekväm att använda;
 • Värm upp snabbt
 • Lämplig för styling frisyrer av olika längder;
 • Ge långlivade krullar;
 • För att håret ska kunna ta den önskade formen räcker det att gå i curlers i 10-20 minuter;
 • Det finns modeller med upphettningsändar, som du säkert kan ta, utan rädsla för att bli bränd.

nackdelar:

 • Kräver användning av klämmor som kan lämna veckor;
 • Är dyrare än andra typer av curlers.

Curler Selection Parameters

Hårförhållanden

Först och främst måste du fokusera på hårets struktur och hälsa. Av detta beror på vilken typ av curlers som kan användas för curling. Om det inte finns några problem med inbyggda trådar, är de starka och "levande", gärna ta elektriska rullar, kardborreband eller vanliga cylindrar med clips för att göra en snabb styling med en hårtork.

Ägare av svagt och sprött hår överlevde mer än en färgning eller till och med blekning, måste begränsa sitt val av medel för kall styling: "boomerangs" eller sammetkronor. Med en kort och medelstort hårklippning (upp till 30 cm) kan du våga köpa "igelkottar".

diameter

Här beror mycket på önskad storlek och form av lockar. Om du vill få stora vågor eller en bra mängd hår, bör curlers vara mycket stora. Och för att göra håret lockigt med en "liten demon", måste du ta tunna spolar eller boomerangs.

Hårklippningens längd påverkar också valet av diameterkrullare. För kort och medium hår är det bättre att använda cylindrar av liten storlek (upp till 25 mm). De kommer att ge de korrekta och beständiga lockarna. Det är dock bekvämare att lägga till volymen på en bob eller en kvadrat precis med stora curlers - ca 70-80 mm i diameter.

Långt hår, det verkar, innebär inte några begränsningar på valet, men det kan finnas problem med perm på små papilotki. Det kommer att vara möjligt att vrida upp till rötterna bara mycket tunna strängar, och det kommer att ta mycket energi, tid och curlers på den.

Tillverkningsmaterial

Hårets hälsa och resultatet av krullen beror till stor del på det material från vilket curlerytan är gjord.

Om du väljer bland vanliga cylindrar och spolar kan alternativen vara enligt följande:

Plast är ett hygieniskt material som är lätt att ta hand om. Sådana curlers ger inte upphov till uppvärmning, varför de anses vara mest godartade, men det är inte nödvändigt att räkna med vågens motstånd när de används.

Också inte avsedd för varm curling. Dessutom kan tunna rör ta lång tid att lägga sig. Men curls på sådana curlers är ganska intressant form.

Ännu mjukare än gummi och perfekt för dem som i skönhetens namn är redo att sova med dem på huvudet hela natten. Okej, nästa morgon, kanske de resulterande lockarna inte behaga - på vissa ställen kommer böjningar eller krullar att ha en ojämn form på grund av att skumdynorna pressades under sömnen. Curlersna själva kommer inte att hålla länge - bryta eller börja smula efter några månaders användning.

Det fall då det miljövänliga materialet mer skadar än bra. Problemet är att träkranarna är kortlivade och dessutom ackumuleras de snabbt smuts. Efter flera användningsområden måste de helt enkelt kastas bort.

Det bästa materialet för curlers kommer inte upp. Keramikvärmen värmer upp länge, men det kyler inte omedelbart, långsamt och jämnt ger upp värmen till håret. Som ett resultat är stylingen ganska stabil, och krullarna upplever inte termisk chock och behåller sin skönhet längre.

Dessa curlers kan användas varmt för att snabbt göra en perm även på torrt hår. Men här spelar typen av beläggning en viktig roll - rena metallcylindrar värmer ojämnt upp, varför stylingen inte är idealisk, och själva håret är elektrifierat och splittrat. Men skyddande sprutning eliminerar dessa brister och skyddar lockar under krullning.

Beläggningen av elektriska rullar kan vara:

Det första alternativet anses vara det bästa - vi får faktiskt alla egenskaper hos en keramisk cylinder på en metallbas. Ja, värmekapaciteten hos sådana curlers kommer att vara lägre än keramik, men de kommer också att värmas upp snabbare.

Teflonbeläggning har non-stick egenskaper och brinner inte genom hår som en öppen metall. Det är dock kortlivat och kan blekna över tiden, vilket betyder att det inte längre kommer att vara lika effektivt.

Ett bra alternativ betraktas som velourbeläggning - det skadar inte håret alls, men dess livslängd är ungefär jämförbart med teflon.

Ytterligare funktioner (för elektriska brytare)

Om du väljer att köpa elektriska krökare, var uppmärksam på deras ytterligare funktioner. Det är önskvärt att listan över funktioner som finns:

1. Termostat - med den kan du ställa in önskad uppvärmningstemperatur i enlighet med hårtyperna, för att inte brinna för svaga strängar.

2. Ionisering - delvis neutraliserar effekten av hög temperatur på krullarna, tar bort statisk elektricitet, gör krullarna elastiska och glänsande.

3. Värmeindikator - informerar dig om att curlers är redo att arbeta, vilket sparar mycket tid.

Elboxen måste också ha åtminstone grundskydd, som stänger av enheten när den är överhettad.

Vilken typ av curlers att välja

1. För att krulla krullar med små spiraler, som efter kemi, måste de skruvas på trä-, plast- eller gummitrådar som inte är tjockare än 1 cm i diameter. För sådan styling behöver curlers mycket (speciellt om du har tjockt och långt hår), så att köpa ett paket är inte tillräckligt.

2. För de som har varje minut räknas varje minut, passa hårkrullarna. Om håret är svagt eller skört är det bättre att ta en elektrisk modell med en värmeväxlare och en obligatorisk non-stick beläggning av cylindrarna. Alla andra kan försöka spara pengar och köpa de vanliga curlersna "för kokning".

3. För älskare att sova lite längre, kommer papilotki-boomerangs eller sammetrullare att göra. Vänd håret på dem på kvällen, och på morgonen ta bara dem av huvudet - och du får vackra, långlivade lockar.

4. Behöver du vrida ett tjockt slag eller ge volymen till en kort frisyr? Ta plast "igelkottar" med en diameter på 5-8 cm. För att påskynda curling kan våta strängar torkas direkt på dem med hårtork.

5. Om du har tunt hår, försök att undvika för hårda hårvalsar och grepp på dem. Också, köp inte smådimensionella cylindrar. För liten perm, även om det ger en sparsam hårhår en rik look, leder det faktum att håret helt enkelt slits när man kammar.

Välj boomerang eller skumprodukter med en diameter på minst 2-2,5 cm eller använd elektriska rullar med velourbeläggning.

Hur mycket är curlers

1. Kardborreband kan köpas till ett pris av 50 rubel för en uppsättning av 12 stycken upp till 550 rubel. per paket är mindre än hälften - det beror helt på tillverkarens berömmelse.

2. Skumgummi och mjuka gummi rullar börjar från 55 rubel. för 8 stycken och nå 270 för en uppsättning 4 objekt.

3. "Boomerangs" kan köpas till ett pris från 100 till 1000 rubel för ett dussin.

4. Vanliga uppvärmda hårvalsar med clips kostar mellan 20 och 400 rubel stycken.

5. Sticks säljs till ett pris av 7-10 rubel / st. De dyraste enheterna för icke-standardiserade typer av curling reach 170.

6. Velvet hår curlers kostar 200 till 2400 rubel för en uppsättning av 18 band.

Curlers och deras sorter

Hair curlers är populära bland kvinnor. Beroende på deras sortiment tillåter dessa enkla enheter dig att skapa sanna mästerverk: mjuka volymetriska krullar, Hollywoodvågor, lekfulla lockar, stora krullar. Hur man förstår de typer av curlers och lär sig hur man gör med deras hjälp hår med vackra lockar?

För att förstå vilket resultat du kan förvänta dig, måste du bekanta dig med typen av curlers.

Velcro - igelkottar

Plast ihåliga cylindrar, på den yttre ytan av vilken ett lager av material med små spines appliceras. Det är dessa spikar-krokar som fungerar som fixare: håret klibbar på dem, så det finns ingen mening om extra användning av gummiband och -klipp.

 • skada inte håret;
 • krullar erhålls utan veckor;
 • tillåter dig att skapa en maximal volym vid rötterna;
 • orsaka inte huvudvärk på grund av strängarnas starka spänning;
 • Den färdiga frisyren ser naturligt ut och håller på länge.
 • curlers är inte lämpliga för mycket långt hår, eftersom det kan vara problem med vridning och avstängning;
 • Om håret är tunt kan klibbig kontakt komma i kontakt med kontakten med ytan.
 • efter varje användning är det nödvändigt att rengöra kardborrebandet från de ackumulerade håren.

Uppvärmda hårvalsar

Det finns två alternativ: sovjetiska uppvärmda hårvalsar och moderna.

I det första fallet kommer det till paraffincylindrar med små spikar och plastnätsklämmor. För att locka håret på sovjettuppvärmda hårvalsar måste du sätta dem i en kastrull, tillsätt vatten och koka. Därefter försiktigt bort en åt gången och, utan att låta svalna, vinda snabbt på torra och rena strängar. Vänta på fullständig kylning.

Mer moderna uppvärmda hårvalsar är plastcylindrar, inuti vilka paraffinstänger finns. Jämnt uppvärmning säkerställer en sådan fyllning en mjuk uppvärmning av sårkrullen. På toppen av plastskalet kan det finnas någon beläggning - Teflon, keramik, sammet.

 • det finns en chans att krulla strängar på en relativt kort tid;
 • mindre farligt alternativ att skapa lockar jämfört med strykning och curling;
 • Moderna modeller har överhettningsskydd och temperaturindikator.
 • Vrid inte håret för ofta;
 • om du använder gammal curlers som finns i kokande vatten, det finns en stor chans att bli bränd;
 • För uppvärmning måste du ha en gas eller elspis för sovjetiska uppvärmda hårvalsar och en mikrovågsugn för moderna modeller.

Elektrobigudi

Satsen innehåller kroppar själv, krabba klämmor, dubbar eller elastiska band för fixering och kapacitetsstandard med en sladd. Innan du börjar blåsa håret är stativet och krökarna installerade i det anslutna till ett eluttag i 3-10 minuter. Kontakttiden med håret är 5-15 minuter (beroende på trådens tjocklek och hårets struktur).

 • ge en varaktig effekt
 • låter dig få resultat på kort tid;
 • några moderna typer av curlers är dessutom utrustade med joniserare;
 • Om ytan på elrullarna har en velour, sammet, turmalin, teflon eller keramisk beläggning, är lindningen så säker som möjligt.
 • Om modellen inte har några värmeisolerande kanter finns det möjlighet att bli bränd;
 • torrt hår, om du använder dem för ofta;
 • Tillträde till utloppet är nödvändigt för uppvärmning;
 • bör endast användas med termiskt skydd applicerat.

Boomerangs (papilotki)

Boomerangs är en flexibel trådstav, över vilken en gummiyta av gummi eller skum appliceras. En svagt fuktig sträng lindas på curlers från roten till ändarna, varefter boomerangen är insvept i en miniatyrbulle. För fixering behövs inga ytterligare enheter, eftersom boomeranget har sin form på egen hand.

 • behålla sin form väl
 • Du kan få snygga krullar som kvarstår hela dagen.
 • oskadlig eftersom de inte drar ut håret;
 • inga klipp betyder inga rynkor;
 • bekväm att sova.
 • Först kan användningen av boomerang orsaka svårigheter, med tanke på deras atypiska form;
 • Eftersom skum är ett relativt kortlivat material bryts det slutligen igenom, och trådstången ligger utanför.

sammet

Hålcylindrar med behaglig beröring flätig yta. De har små hål som främjar snabbare torkning av håret. Lindningen utförs på vått hår på det klassiska sättet - från tips till rötter. Mjuka släta vågor erhålls.

 • säker;
 • brist på klämmor och följaktligen veckningar.
 • kan inte användas under sömnen;
 • På grund av bristen på fästingar kan glida från håret.

plast

De är ihåliga cylindrar med hål och små spikar som förhindrar krökning. För fästklämmor används - halvcirkelformade plastnät som läggs över krökarna.

 • tillförlitlig fixering
 • styrka och hållbarhet
 • Den färdiga frisyren håller sin form under en relativt lång tid;
 • låg kostnad
 • Du bör inte lämnas skruvas över natten, eftersom det hotar dig med sömnlöshet och huvudvärk;
 • Nybörjare finner det svårt att sätta klämmor på curlers på egen hand;
 • hår kan vara förvirrad i processen att ta av sig, klamrar sig mot spikarna och utsprången;
 • från klämmorna förblir veckor.

järn

Glattmetallcylindrar med hål för bättre torkning av hår. Fixering sker med gummi. På hyllorna hittar du ett annat alternativ - Curlerramen är gjord av metall, och inuti är en borste av naturliga borstar. Låt få elastiska lockar

 • från kontakt med metallsträngarnas elektrifiering;
 • inte lämplig för sömn
 • kan inte torkas av en hårtork, eftersom effekten av hetluft på metallen leder till torkning av sårhåret;
 • Används inte för tunt och svagt hår.

spiral

Tunna pinnar-cylindrar, på basis av vilka en spiralformad gänga appliceras. Kan tillverkas av plast, men den vanligaste versionen av curler är träspiral.

Används på vått hår. Separera strängen som motsvarar spårets bredd på krökarna och placera den i en spiralgänga. Fixering sker med gummi. Efter att håret har torkat helt, avlägsnas curlerna.

 • små täta krullar erhålls;
 • rimligt pris.
 • fuska inte lockar på natten
 • ganska tung;
 • Det är svårt att placera strängen strikt i spåret.
 • det är tungt att blåsa de occipitala strängarna;
 • Det är dåligt bearbetade träkrullare som har skåror, om vilket hår som kommer att klamra sig.
 • ganska lång och mödosam process av likvidation.

Hanen

Stavarna används för perm och för lätt lindning av håret utan användning av kemikalier. De är plast eller träpinnar, bredare i ändarna än i mitten.

Det finns två alternativ för twisting curls på spolar:

 • du kan slå strängen från tipsen till rötterna;
 • Du kan visuellt dela strängen horisontellt i två sönderdelade delar, ta sedan spolen i mitten av krullen och vrid spetsarna på den; Rotera sedan spolen och bringa den närmare rötterna.

I båda fallen sker fixeringen med ett gummiband. Resultatet är snäva krökningar.

 • lågt pris;
 • långvarigt resultat.
 • vrid inte håret på natten;
 • hårtorka länge;
 • för lindning tar det mycket tid och ansträngning;
 • Om spolarna är gjorda av trä, måste de periodiskt tvättas och torkas så att formen inte börjar på ytan.

gummi

Enkel och budget typ av curlers, så att du kan få elastiska lockar. De är ihåliga rör av tjockt gummi med öppningar för att påskynda hårtorkning. Fästs av ett elastiskt band.

 • låg kostnad;
 • kan krulla på natten
 • säker och bekväm att använda.
 • vid lindning kan gummit dra fuktiga strängar, vilket ger en känsla av obehag;
 • Om du sover med gummikrämare kan de rynka under huvudets vikt.
 • Om gummit är av dålig kvalitet kommer det snabbt att riva.

Skumgummi (mjuka curlers)

De är gjorda av mjukt skumgummi, inuti de har en plastkärnbas, fast med ramklipp.

Separera de våta krökarna växelvis önskad bredd och vind från spetsarna till rötterna. Slå ett huvud med en näsduk och gå och lägg dig. På morgonen ta bort curlersna och kamma eller slå håret med händerna.

 • mjukt och lätt;
 • kan användas under sömnen;
 • lindrig upplösning;
 • lågt pris;
 • relativt ofarlig;
 • hjälpa till att skapa elastiska lockar.
 • skum har en tendens att smitta, så curlers kan snabbt förlora sin presentation;
 • i stället för fixering förblir små veckor;
 • som skum absorberar fukt, lång hår torkar;
 • Under huvudets vikt är skumgummiet plattat, vilket innebär att trådarna under sömnen kan ta på sig den mest oväntade formen.

"Magic" curler-spiral MagicLeverag

MagicLeverag är en nyhet på den ryska marknaden, som redan har uppskattats av många av våra landsmän. Curlers är flexibla rör, spiraler, sys av elastiskt tyg. En speciell plastpinne med en krok i slutet, genom vilken trådarna är gjorda i krökare, används också för att vrida håret.

Förutom denna typ av curlers finns det ytterligare två modeller: MagicRoller och vågiga rör. I det första fallet, efter curling får du flittiga vridna tips av strängarna, i den andra - lägger en la korrugering.

Principen att använda MagicLeverag: du måste sätta en käpp i en kaka i silikonröret, ta den våta strängen med en krok, steg 5 cm från rötterna och dra den genom röret. I slutet är det nödvändigt att vrida röret i en spiral. På samma sätt bearbetar hela hårets hår och lämnar hårkrullarna på håret tills de torkar.

 • kan användas på natten - MagicLeverag är mjuk, så stör inte sömnen;
 • Inget behov av att använda extra fästen;
 • på vrida krullar finns inga veck;
 • trygg för hår;
 • Curler material är hållbart, kanterna är dessutom gummerade.
 • i början kan det vara svårt för dig att använda dem själv;
 • tills du anpassar dig till den nya typen av lindning, tar det ganska mycket tid;
 • eftersom krullarna är mjuka, efter sömnen kan krullarna ta en oväntad form.

Vilken typ av curlers att välja?

Välja hårkrullare, du måste styras av hårets längd och deras struktur.

 • För kort hår. För att visuellt öka den basala volymen passar kardborrehår, plast och skummodeller. Om du vill få små krullar, använd spolar eller små spolar (upp till 15 cm).
 • För medium. Alla alternativ är lämpliga.
 • För länge. Den optimala lösningen är MagicLeverag (längd - 35-70 cm), boomerangs, sammet, spiral.
 • För tunn. Exkludera termo- och elektriska rullar, såväl som metall och kardborreband.
 • För hårt. Hårdt hår är olydigt, så för deras slingrande användning "tung artilleri": termo och elektriska curlers, spiraler, spolar.
 • För kemi. För perm hår använder spolen och plast.

Alla curlers har karakteristiska egenskaper som måste komma ihåg innan de köps. Efter att ha vägt för och nackdelar och nyktert bedömning av ditt eget hårs tillstånd, kan du välja hårkrullare för att skapa fantastiska bilder.Nästa Artikel
Aloe Hair Masks: Använd och Använd