Vilka färger är hår?


Den ursprungliga hårfärgen kallas naturlig eller naturlig och är klassificerad på ett visst sätt. Separationen är ganska villkorlig, eftersom nyanser av huvudfärgegrupperna väger. Ja, och hårets tillstånd har en ganska inverkan på färgen. Det är dock den grundläggande naturliga färgen som ligger till grund för färgtypen och bestämmer i många avseenden möjligheten att färga krullarna och valet av smink.

palett

Hårets nyans bestäms av färgpigmentet - pheomelanin och eumelanin. Till skillnad från melanin fördelas färgen jämnare, utan att bilda granuler. Pheomelanin "ansvarar" för gul och röd färg och eumelanin - för svart och brunt. Deras varierande kombination genererar alla kända olika nyanser.

Antalet och proportionerna av färgämnen bestäms genetiskt. Emellertid förändras naturlig hårfärg under hela livet, under påverkan av yttre faktorer. Nyans påverkas av hormonella förändringar - ålder, puberteten och vissa sjukdomar, eftersom de framkallar ett fel i melanocyterna - cellerna som syntetiserar färgämnen.

I avsaknad av någon pigmentering blir håret färglöst. Detta fenomen kallas albinism.

I vardagen är färgets sortiment uppdelat i 6 grupper.

 • Svart - och även mörkbrun färg visas när eumelanin är överproducerad. Detta är ett dominerande drag, så att svart hår är närvarande i representanter för alla raser och nationaliteter. Tydligen är det också den äldsta versionen av hårfärg och är idag inneboende i majoriteten av befolkningen i världen. Som regel har svart hår en starkare glans. Särskilt prisat hår är blå-svart med en blåaktig glans. Att reproducera denna färg är inte lätt. Tjockleken på svart hår betraktas som medium, liksom tjocklek. Kombinationen av parametrar tillsammans med en svart nyans skapar intryck av mycket tjocka krullar. Och här är hur färgning av shatush på svart hår och hur man gör det korrekt, beskrivs i detalj i den här artikeln.
 • Brun - människor som bär alla nyanser av brunt är här: från ljusbrun till nästan svart. Det verkar med ett lägre innehåll av eumelanin jämfört med svarta flätor och en större andel av pheomelanin. Detta är den näst vanligaste hårfärgen. Hårtjockleken i brunt hår är större än det för blont hår, men mängden hår är mindre. Om svart regerar högst i Asien och Afrika, då är brunt mer karakteristiskt för invånarna i Europa, Mellanöstern och Amerika. Naturlig kastanj har en massa olika nyanser. Men hur man uppnår en rättvis brun hårfärg och hur effektiv det är på håret anges i den här artikeln.
 • Ljusbrun - varierar från ljusblondin - honung, till mörkblondin - nästan asfär. Denna grupp är skild från det bruna håret på grund av en viss askfärg. Blondin är mycket varierad, men nästan alla nyanser hör till kylområdet. Men hur ser den mörkbruna kopparhårfärgen på bilden att ses här.
 • Auburn är en mycket ljusare nyans av hår. Det framträder när kombinationen av en ganska hög nivå av pheomelanin och låg eumelanin. Inherent i inte mer än 1-2% av jordens befolkning. Redheads bor oftast i norra och västra Europa. På andra ställen framträder en sådan nyans extremt sällan. Det röda håret är det tjockaste och mest stygga, eftersom hårets tjocklek är maximal.
 • Blont är hårets ljusaste färg på grund av den låga produktionen av både pheomelanin och eumelanin. Nyanser varierar från mycket lätt, nästan vitt hår till ljusblond, men med en ljusgul nyans. Lätt hårfärg är ett recessivt drag, därför förekommer det sällan. Samtidigt är håret tunt, och även om antalet hårsäckar i blondor är maximalt är flätorna ganska tunna. Blond hårets popularitet har ökat otroligt under 20-talet, vilket gav upphov till den exceptionella efterfrågan på olika blekningsprocesser.
 • Gråhår, förlorade ca 70% av färgämnet. Gråt hår är inte lika färglöst som albinos, har en silver eller gulaktig nyans. Strängar blir som regel gradvis grå, men ibland blir denna process lavinalisk.

För en helt exakt definition av nyans med färgskala, utvecklad av V. V. Bunak. I det här fallet är hela sortimentet uppdelat i tre rader: röd-orange, gul-orange och asfär, och deras kombination utgör den naturliga färgen på strängarna. Klassificeringen används av frisörer och stylister, för vilka ton och intensitet är mycket viktigare.

Hur bra den mörkbruna hårfärgen ser ut och hur den kan uppnås anges i denna artikel.

Hur det ser ut som mörkt ash hårfärg och hur svårt det är att uppnå ett sådant resultat anges i videon i artikeln.

Vad en cool hårfärg ser ut som på ett foto och hur man snabbt färgar håret i en sådan färg anges här: http://opricheske.com/uxod/okrashivanie/xolodnyj-cvet-volos.html

Men vem är den mörka röda hårfärgen och hur man uppnå denna hårfärg beskrivs i detalj i innehållet i den här artikeln.

Användning av naturliga färgämnen

Med ålder minskar melaninproduktionen. Och på alla yttre omslag - hår, naglar, hud. Strängar, inte ens gråa, förlorar gradvis sin glans och ljusstyrka. Stoppa denna process är orealistisk, så de tillgriper artificiell färgning.

Jämfört med konstgjorda färgämnen är naturliga sämre i ljusstyrka och färgpalett. De kan bara återskapa det naturliga intervallet. Men det är därför som naturliga ämnen föredras i de fall där en radikal färgförändring inte behövs, och målet är att återställa den naturliga skönheten.

En ytterligare fördel med naturläkemedel är frånvaron av aggressiva ämnen i kompositionen: ammoniakföreningar, till exempel för att säkerställa förstöringen av naturlig melamin och ersätta den med artificiellt pigment. Men sanning, deras huvudsakliga nackdel är kopplad till detta - instabiliteten av effekten.

Detta är den mest kända av naturliga färgämnen, som också har en terapeutisk effekt. Klassisk henna ger alla möjliga nyanser av rött beroende på retentionstiden och hårets ursprungliga färg. Färglös henna är en modern modifikation som används för behandling.

Till skillnad från konstgjorda färgämnen ersätter henna inte ett naturligt pigment. Ämnet omsluter håret som en film, skyddar den mot mekanisk skada och hjälper till att bevara fukt i håraxeln.

Nackdelen med henna är oförmågan att använda den på grått, blekt eller tidigare färgat hår. I det första och andra fallet behålls henna i områden med låg pigmentering, och håret är spottigt i bästa fall. I det senare fallet kan interaktionen mellan rester av artificiellt färgämne och henna ge ett helt oförutsägbart resultat: en smutsig grön färg är inte det sämsta alternativet.

Henna appliceras på trådarna torra, det kan vara lite vått. Håll i beroende av syftet: På mörka flätor för att få en ljus röd färg kan färgen hållas i upp till 2 timmar. Blondin kan förvandlas till ljusröd på 30 minuter. Vilken färg är henna för hår, kommer informationen från artikeln att hjälpa till att förstå.

På video henna för hår:

Henna kan blandas med andra naturliga ingredienser för att diversifiera utbudet av nyanser.

 • För att få en brons blandar gyllenebruna kastanj Henna med 2-3 teskedar kaffe, kokt i 5 minuter. Om de vill få en mjukare nyans bryts kakao istället för kaffe.
 • För att förbättra den gyllene nyans hälles henna med varmt vatten med tillsats av 2 g saffran. I ljusbruna och lätta strängar får du på så sätt färgen på gammalt guld.
 • Gyllene honungstoner erhålls genom att tillsätta gurkmeja, kamilleavkok - 2 matskedar per kopp kokt vatten, rabarberdekok.
 • Ädel "mahogny" erhålls genom att hälla henna med uppvärmt rött vin - Cahors.
 • Samma effekt bildas genom att tillsätta lökskal eller tranbärsjuicebuljong.
 • En mycket ovanlig äggplantskugga kan erhållas genom att spädda hönan uppvärmd till 60 med sockerbetor.
 • Med hjälp av röd henna kan du få en blå-svart färg: för detta blandas 1 del av henna i 2, och sedan med 3 delar basma och hålls i upp till 4 timmar.

Hennafärgning rekommenderas inte oftare 2 gånger i månaden. Ämnet gör håret tyngre, och med missbruk kan krullar förlora sin glans och elasticitet.

Basma

Natural Basma är gjord av indigofera. I sin rena form används den inte så ofta, eftersom den ger hårets huvud en distinkt blå eller grön nyans. Basma, liksom henna, används för medicinska ändamål, eftersom det förbättrar blodcirkulationen och minskar mjäll. Naturligtvis är denna typ av behandling endast lämplig för mörkhåriga.

Basma är mindre krävande på artificiella färgämnen, men en annan svårighet uppstår: det är svårare att tvätta basma än henna.

För att diversifiera färgschemat, använd följande recept.

 • Förutom den helt svarta, som erhålls när den blandas med henna, kan du skapa en ljusare nyans, till exempel brons. För detta blandas 2 delar av henna med 1 del basma och håller i 1,5 timmar eller 1 timme om de vill ha en nyans lättare.
 • Vacker blond med en djup honungsfärg kan erhållas genom att blanda henna och basma i lika delar, men samtidigt måste du hålla blandningen i högst en halvtimme.
 • För att få chokladfärgad tillsätts 4 teskedar kaffe till en blandning av lika henna och basma. Häll blandningen rekommenderas inte vatten och vitt vin. Håller kompositionen till 2,5 timmar.

Användningen av basma blandad med henna beror på det faktum att en sådan komposition färgar mörk hår mycket effektivt. I själva verket är det i förevarande fall inte den preliminära missfärgningen. För dem som vill veta hur man färgar håret med Basma, bör du följa länken och läsa innehållet i artikeln.

Andra färgämnen

För färgning av hår kan du använda en mängd olika avkok och tinkturer. Deras effekt är mycket svagare, men de kan ge en nyans till curls. Dessutom är de helt säkra medel.

 • Kamilleavkok - ger dig möjlighet att få en gyllene nyans på ljuskrullar.
 • Kopparreflux kan erhållas genom regelbundet användning för sköljning av rabarberrot. Verktyget appliceras på blont hår.
 • Vanligt svart te gör att du kan förbättra de röda bruna tonerna på ljusbruna och kastanjkrullar. Koka 3 msk te i 200 ml vatten. Om i denna blandning tillsättes kaffe och kakao i lika stora proportioner och appliceras på trådarna under veckan, kan du måla över grått hår.
 • Linden avkok - 8 matskedar av den torra blandningen kokas i 2 koppar vatten tills det halveras. Buljong sköljer håret när de vill öka kastanj eller rödaktig nyans.
 • Ljus guldfärg ger lökskal. 30-40 g torkt skal häll 200 ml vatten och koka. Om de vill göra skuggan mörkare, lägg till 2 teskedar glycerin till buljongen.
 • Ett avkok av gröna skal och valnötblad kommer snabbt att tillföra en mörk ädel skugga till håret. Proportionerna är följande: 20-25 g skal per 3 liter vatten. I buljongen tvättades håret och sköljdes inte.

På videon vilken färg är Henna för hår:

Användningen av avkok bidrar inte bara till färgning utan också för att stärka håret. Men om färgning med konstgjorda färgämnen antas är det värt att avstå från användningen av avkok.

Naturlig hårfärg är i mode idag. De flesta frisörprocedurer är utformade så att de skapar en nyans så nära natur som möjligt, även om brunetten blir en blondin.

Henna för hår

Den senaste trenden av modernitet har blivit naturlig. Medan tillverkare av kända märken fortsätter att förbättra formuleringen av kemiska föreningar, innebär fler och fler tjejer att de som länge varit kända för sina helande egenskaper. Henna för hår är ett av de mest populära sätten att förbättra hårets tillstånd.

Vad är det

Henna är ett pulver från en Lawson-växt. Östra kvinnor använde det före vår tid, vilket är mycket längre än användningen av detta verktyg av europeiska tjejer. I vårt fall orsakar Lawsonon många frågor och tvister, och därför är det viktigt att förstå dess väsen, eftersom det kan ge stora fördelar. Så växer lawsonia i varma länder. Dess huvudleverantörer är Iran, Egypten, Marocko, Indien. Klimatet i dessa länder, även om det är likartat, har fortfarande sina skillnader, vilket påför lawson sig själv, till exempel har indiska henna mer toner än iranska.

Produktionen av henna kan betraktas som oanvändbar, eftersom varje del av denna medicinska växt används. Således extraheras oljor från blommor, bladen är färgade med pulver och färglösa henna är gjorda av stjälkar för tjejer som bara vill stärka håret med en mirakulös välling medan de inte färgas.

Pulvret i sig har en ljusgrön, dämpad ton som liknar khaki. Lukten av Henna är växtbaserad och nästan neutral. Helst bör konsistensen vara finmalet, vilket är känt för produkter från indiska tillverkare. Det finns emellertid en större slipning, till exempel i irländska frimärken kan man hitta obearbetade blad. Kostnaden för Iran är betydligt lägre. Denna faktor påverkar lättheten att applicera och skölja blandningen från håret.

Man bör säga att tonen i pulvret kan vara nära brun. Det finns inget behov av att vara rädd för att gå in i kompositionen av konstgjorda tillsatser, men det är fortfarande nödvändigt att vara uppmärksam. Färgen beror direkt på typen av henna, och självklart anses den bästa kategorin vara bäst med en ljusgrön nyans. Löv av Lawsonia, från vilken en sådan mättad färg erhålls, samlas på sommaren, torkar dem omedelbart i den brinnande solen, medan klorofyll, som påverkar färgmättnaden, bibehålls vid maximal dosering. De mellersta och nedre sorterna i namnet betecknar löv som är föremål för långsam torkning och har förlorat klorofyll i deras komposition, vilket innebär att färgningen med hjälp är nästan otillräcklig.

Särskilda funktioner

Egenskaper hos henna är direkt relaterade till dess användning. Så, Lawson pulver används:

 • när färgning krullar i färg från rött till burgundy;
 • samtidigt som hårfolliklarna stärks
 • behandling av mjäll
 • normalisering av fettbalansen i hårbotten.

Denna effekt uppnås tack vare de fördelaktiga komponenter som kan ses i denna anläggning. Således finns i kompositionen en syra som binder keratin i hårets struktur, utjämning av fluffiga flingor. Tanniner och eteriska oljor, som är i lag, ansvarar för glansen av lockar, jämförbar med professionell laminering.

Det är omöjligt att inte säga om klorofyll, vilket bidrar till uthållig och ljus färgning. Färgprocessen färgar inte, eftersom färgpigmentet endast täcker locken och inte tränger in i hårets naturliga struktur. Häcken efter henna-procedurer är inte rädd för aggressivt sol och havsvatten, eftersom osynligt skydd täcker och täcker med en tunn, ogenomtränglig film. Fortsatt temat för hennafärgning, det är viktigt att säga om den allergivänliga produkten. Naturlig henna i påsar, som endast består av pulver, ger inga obehagliga symptom hos personer med känslig hud. Detta ger henne överlägsenhet över kemiska färgämnen.

Men idag kan du köpa Lawson i olika former. Till exempel, flytande henna är en färdig att använda produkt. Pulvret i sådana produkter har redan omvandlats till en mussa med perfekt konsistens med tillsatsen av olika användbarhet för hår, till exempel burdockolja. Sådana tillsatser är inte en enkel marknadsföringskamp, ​​eftersom några växtbaserade färgämnen torkar lockar och oljor tjänar som neutralisatorer av denna process.

Shading henna är en annan frekvent invånare på stormarknadshyllor. Det är en nyans balm baserad på henna. Samtidigt kan färgämnen, emulgeringsmedel och andra kemiska föreningar observeras i kompositionen och därför är det viktigt att noga granska listan över komponenter innan de köpas. Annars är nyansen mycket bra, eftersom innehållet i olika mjukgörare i dem har en positiv effekt på hårets tillstånd, vilket förvärvar en ljus nyans.

Professionell henna är också tillgänglig för försäljning. Intressant är att i de färglösa formuleringarna används inte Lawsonia utan cassia. Detta är en annan typ av medicinska växter, relaterade till bönasorter. Endast henna från Lawsonia kan anses vara riktig. För ögonbryn används en blandning erhållen från Lawsonia-pulver. Vid procedurens gång färgas och återupplivas inte bara håren utan också huden.

Fördelar och nackdelar

Tyvärr har denna vegetabiliska färgämne sina nackdelar, som i vissa fall överlappar fördelarna. Men låt oss börja med proffsen. Som tidigare nämnts är naturlig henna en helt naturlig produkt, mättad med många oljor och vitaminer. Det gör att du kan bli av med mjäll och göra hårsäckar starkare och ytterligare förbättra sin glans. En annan viktig faktor är möjligheten att använda henna för gravida och ammande kvinnor. Dess användning är möjlig både för färgning och för blandning av helande masker. Nackdelarna med henna inkluderar:

 • oförenlig med vanliga färger. Så, Henna kan inte göra en rödhårig skönhet ur en brunett med färgade lockar. Den maximala möjliga effekten är tunt kopparhårflöde i solen;
 • Henna är svår att måla med kemiska färger. På blont hår kan färgen lätt bli grön efter sådana förfaranden;
 • Blondiner som bestämmer sig för att färga krullarna med henna kommer att förvärva denna nyans oändligt. Det är nästan omöjligt att tvätta Henna från lätta strängar, eftersom det ihållande äter i hårvågor;
 • ineffektiv i måla grå hår;
 • har en negativ inverkan på perm, rätande elastiska krullar;
 • lång och frekvent användning negerar alla användbara egenskaper hos växten, vilket gör krullarna tråkiga och splittrade.

Sammanfattningsvis ovanstående är det säkert att säga att henna kan förvandla hår, vilket ger en mystisk nyans, men vid användningen är det viktigt att känna åtgärden.

tillverkare

Om du vill överlåta ditt hår till proffs rekommenderar vi att du är extra försiktig när du väljer en Henna-tillverkare. Och vi bör börja med studien av indiska henna, för det är hon som vinner när det gäller grundighet av slipning och olika toner.

En framträdande representant för Henna från Indien är Lady Henna-varumärket. I sitt sortiment kan man se naturlig brun och röd henna. Det bör noteras att för att få en mjukbrun ton blandas henna i kompositionen med en annan naturlig färgämnebasma. Dessutom presenterar Lady Henna naturliga hennabaserade färgämnen. Tack vare färgämnen varierar produktens färgpalett från kopparröd till nyanser av vinodling. Ordet "naturligt" i namnet utesluter emellertid inte kemiska komponenter, och därför är en viktig faktor att se efter eventuella allergier mot komponenter.

En annan representant för indisk henna, som kan köpas i Ryssland - Aasha. Det är också representerat av artens mångfald. Så kan henna delas upp:

Den första looken, som presenteras i flera nyanser, ger näring och näring av håret, vilket ger en ljus ton från rött till brunt. Herbal henna, innehållande ett färgämne, kan bli en hållbar färg, men som i föregående fall är allergiska reaktioner möjliga. Herbal henna kan inte anses vara helt naturlig.

Vilken färg är henna för hår

Färger och nyanser av henna hårfärgning

Olika nyanser av henna för hår kan erhållas på två sätt. Om du använder några tricks, så brukar den billigaste iranska hennaen färga håret i olika färger.

Indisk färg är dyrare, men innehåller redan tillsatser, tack vare vilka du kan få färger från gyllene till nästan svart.

På bilden ser du den vanliga indiska Henna färgpalett.

Säker hårfärgning

I ett varmt klimat är den långa (högre än mänskliga) lavsoniya busken nästan allestädes närvarande.

Dess löv, samlade under blomningen, har länge varit vana att färga hår, kropp och vävnader.

I kombination med henna använd olika tillsatser, Basma - en av de vanligaste. Detta är också krossat pulver från blad av en termofil buske - indigo färgämne.

Kemisk sammansättning av henna

Pulvret innehåller två färgpigment: Klorofyll ger grön färg och lavson - gulröd. I Lawsonias nedre löv är en fjärdedel av Lawson inte dum.

I de övre arken av hans mer från 5%, så går de till tillverkningen av färger för att måla kroppen.

Henna för mehendi kan färgas och hår, det ger en mycket mer mättad färg.

Också i de föreliggande polysackarider, tanniner, fetter och hartser, C och K-vitaminer, spår av eterisk olja.

Separat är det värt att nämna organiska syror, som vid långvarig exponering torkar de håret ut.

Basma Chemical Composition

Från bladen av indigo färgämne erhåller de glykosidindikaner, som omvandlas till indigotin genom olika omvandlingar.

Indigo i antiken brukade göra dyra tyger av blått och grönt, liksom för beredning av bläck.

Färgen på de första jeansna i mänsklighetens historia är inte heller utan indigo.

Utöver färgpigment, är Basma liknande sammansättning som Henna: den har en hel del tanniner, hartser, C-vitamin, vax och organiska syror som kan torka upp håret.

Försiktighetsåtgärder vid färgning av hår Basma och Henna är liknande:

 • Färgning normalt eller jämnt fet hår är perfekt. I färd med att etableras i talgkörtlarna i epidermis, mjäll försvinner, leder ökad blodcirkulation till en acceleration av hårväxt;
 • Torrt hår är bättre att inte färga mer än en gång i månaden, och begränsa effekten på håret till en timme;
 • Mellan fläckar är fuktighetsgivande och närande maskor nödvändiga, såväl som oljepackningar.
 • Du kan lägga till en liten mängd olivolja, kokosnöt eller avokadoolja till färgblandningen. Det är nödvändigt att tvätta håret efter färgning med henna (basma) utan schampo för att bevara färgen, därför måste det finnas mycket olja.

Förutom pulver pressas henna till plattor, även om många kvinnor bara såg det på bilden. Den innehåller redan den optimala mängden naturlig olja, så att krullarna inte överdriver.

Båda naturliga färgämnena har helande egenskaper.

I Vietnam är bladen av indigo färgämne fortfarande används för att behandla kokar och andra hudsjukdomar i Indien de behandlar leversjukdom.

Starka antiseptiska egenskaper på grund av användningen av färglös henna för lindring och återhämtning problem hud färg, behandling av huvudvärk, ledsjukdomar.

Magiska nyanser

När man väljer hårfärg kan en kvinna aldrig vara 100% säker på resultatet.
Att färglägga i de flesta färgerna som du ser på bilden i frisörens kataloger innebär en preliminär blekning av hår.

Förutom sin egen hårfärg kan kroppens tillstånd, till exempel hormonella förändringar under graviditeten, påverka resultatet av färgning.

Färgad henna eller basma gör processen och resultatet ännu mer intressant.

Färgad henna är traditionellt förknippad med ingefära hårfärg, Basma - med svart. Men färgen på ditt hår kommer att bero på många faktorer.

Hennas ursprung. Antal Lawson i blad lawsonite thornless beror på det område där busken växte upp, kan detta bero på egenskaperna hos jorden.

Ryktet säger att den sudanesiska henna färgen skiljer sig speciell ljusstyrka och färgmättnad, och älskare av rött hår kan bara drömma om det.

Iransk färg innehåller en genomsnittlig mängd lavson - det här är det bästa och mest tillgängliga alternativet i alla sinnen för att starta experiment.

Egen hårfärg kommer också i hög grad att påverka det slutliga resultatet av färgning.

Användningen av pulver Lonson från en tillverkare från en sats kommer att ge en helt annan färg på ljus, mörkt eller ljusbrunt hår.

Resultatet av färgning kan du se på bilden nedan.

Kemisk färgning, perm. Och indiska och iranska henna och Basma färgade måla över håret och ger en enhetlig färg, men inte omedelbart, men efter cirka tre fläckar.

Lagring. Henna förlorar snabbt sina egenskaper om den inte lagras ordentligt. Pulvret försämras vid hög temperatur, fuktighet, i ljuset och, viktigast av allt, i kontakt med luft.

Vid inköp är det viktigt att kontrollera utgångsdatumet. En öppen påse hålls bäst i kylskåpet (inte i frysen), helst i vakuumförpackning.

Upp till två veckor kan du även lagra den utspädda blandningen, men innan du använder den måste du värma upp den i ett vattenbad.

Men det är bättre att korrekt beräkna mängden pulver för en applikation:

 • för att måla kort hår behöver du 100 g henna (basma);
 • om hårets längd är under örat men inte når axlarna, ta sedan 200 g pulver;
 • hårfärgning på axlarna - 300 g;
 • 0,5 kg henna (basma) är nödvändigt för att noggrant färga hårlängden till midjan.

1 msk. sked innehåller 7 g pulver. I ett standardglas (240 ml) placeras 100 g.

Tillsatser i färgningsprocessen

Kosttillskott är den mest intressanta delen av hårfärgningsprocessen med henna eller basma.

Den indiska versionen av färgämnet är en blandning av krossade löv av Lawsonia med andra färgämnen i olika färger.

Indisk färgad henna finns i fem olika nyanser: guld, kastanj, burgunder, mahogny och svart.

Du bör inte lägga till andra komponenter till indiska henna, men blanda flera olika typer av det gör att du kan närma dig färgen på dina drömmar så exakt som möjligt.

Även det vanliga färgämnet från Iran kan göra dig till en brunett.

För att göra detta, använda en mängd olika tillsatser: kryddor (kanel, gurkmeja, kryddnejlika), örter, lök skal och valnötsskal, kaffe, te och många andra.

Metoden för framställning av blandningen. Färgnyanser beror på förberedelsemetoden för färgkompositionen.

Färgade henna är bäst att ge ett färgpigment i en sur miljö, så många källor rekommenderar inte zaparivat pulver i varmt vatten och låt dra i citronsaft.

Många kvinnor använder andra produkter, som kefir. Den senare, till skillnad från citronsaft, torkar inte ut strängarna.

Användningen av henna i kombination med basma har också sina egna egenskaper.

Vanligtvis ångas de tillsammans, blandas i nödvändig kombination:

 • en blandning av lika delar av henna och basma ger en rik kastanjebrunt färg;
 • två delar av basma och en del av henna ger möjlighet att få svart färg utan blå eller grön;
 • mörka auburn brons nyanser erhålls genom att blanda två delar av henna och en del av basma.

Kunniga brunetter i kvinnors forum säger att för att få vackert mörkt hår, färgning med henna och basma bör ske i två steg.

Först färgas håret med henna, tvättas och torkas och färgas sedan med basma.

Hår med henna måste vikas med en värmekompress, och färgning av hår med basma kräver inte det.

Som du kan se är henna och basmo-färgning en mycket spännande och kreativ aktivitet för dem som tycker om att bry sig om sig själva och inte är rädda för svåra uppgifter.

Färg från Indien - ett alternativ för dem som inte gillar överraskningar och vill uppnå önskad färg från första gången.

6 effektiva recept för färgning henna i olika nyanser

Det finns många sätt att färga håret. Men inte alla är ofarliga för hår. Under lång tid har naturliga färgämnen använts för detta ändamål, bland annat som henna är det viktigaste stället då och nu. Det ger inte en vacker nyans och har en massa helande egenskaper. Det viktigaste är att veta hur man färgar håret med henna korrekt, vilka färger som är möjliga och vad resultatet beror på.

Många tjejer färgar håret med naturliga produkter som henna.

Medicinal egenskaper hos henna

Hårfärgning med henna hemma eller med hjälp av en specialist kommer att gynna krusens hälsa och utseende. Detta naturliga färgämne har en massa helande egenskaper:

 1. Färgen från sådan färgning är alltid ljus och mättad, smälter inte efter att ha tvättat huvudet.
 2. På grund av den unika sammansättningen av naturlig färg kommer håret att vara starkt. Vitaminer och mineraler närmar sig lockar och hårbotten, förhindrar förlust. Polysackarider och organiska syror förbättrar metaboliska processer. Eteriska oljor och tanniner stärker hår, bidrar till att förbättra tillväxten. De hartsartade substanserna återställer varje hårs struktur och förbättrar blodtillförseln till hårsäckarna. Fragilitet försvinner helt. Därför, oberoende av krullarnas typ och längd, är hennahårfärg användbar.
 3. Med korrekt och inte för ofta användning kommer ytterligare volym att visas från rötterna.
 4. Minskade betydligt antalet skadade och fallna hår. Effekten av färgning kommer att märkas för blotta ögat även när det är kammat.
 5. Mjölk och andra hårbottenproblem kommer att försvinna.
 6. Henna för hår används som färgämne och som en mask som har en regenererande och närande effekt. Efter appliceringen kommer håret att växa snabbare.

Nackdelar med hennafärgning

De negativa aspekterna av hennafärgning förekommer endast vid långvarig och frekvent användning. Bland dess brister är sådana stunder:

 1. Förlust av hårvolymen. Färgning av hår med henna gör krullarna tyngre på grund av de särdrag som tränger in i hårstrukturen. Också starkt krökt av natursträngar kan bli mindre lockigt.
 2. Hårfärgat med henna bör inte utsättas för kemiska färgämnen under de kommande veckorna, eftersom detta kan ge oförutsägbara resultat. Antingen kommer effekten inte alls, eller det kommer inte att visa sig färgen som deklarerades.
 3. Naturfärg är svår att applicera på håret. Pulvret kan fördelas ojämnt, på grund av vad som kommer att uppstå ojämna strängar.
 4. Med täta användningsområden torkar henna håret.
 5. Det är inte alltid möjligt att förutsäga färgen som kommer att erhållas efter applicering av ett naturligt färgämne. Det finns en mängd nyanser från ljusröd till mörk kastanje. Resultatet beror helt och hållet på hårets egenskaper och det valda receptet.

Men i jämförelse med kemiska färgämnen vinner indiska Henna för hår på grund av dess helande egenskaper och resistenta mättade färger, som även när de tvättas bort ser naturligt och vackert ut. Därför är det viktigt att veta hönans fördelar och skador för hår och att tillämpa denna kunskap i praktiken. Trots allt, med felaktig och för ofta användning riskerar du att få motsatt effekt. På grund av uttorkning kan hår från henna falla ut och ändarna splittras.

Hur man brygger Henna hemma?

Det är mycket lätt att förbereda färgblandningen. Ta den önskade mängden pulver, häll det i en glasbehållare, häll kokande vatten så att en krämig vassle erhålls. Då ska du täcka kärlet med ett lock och låt stå i 20-30 minuter.

Om du använder recept med ytterligare ingredienser, lägg sedan till dem i färgtanken efter att ha bryggt. Men kom ihåg att honung, ägg, grädde och andra mejeriprodukter blandas bäst efter att färgen har svalnat.

Henna färgläggnings detaljer

Experter ger flera rekommendationer för hennafärgning:

 1. När du väljer ett recept, överväga alltid din naturliga hårfärg. Så, till exempel, ger röd henna på mörkt hår bara en nyans, och på ljus och grå blir effekten ljus. För att få önskad nyans, använd ytterligare komponenter, inklusive kamille, kaffe, citronsaft och andra.
 2. Frekvent färgning med henna leder till oönskade konsekvenser. Det är därför rekommenderat att utföra proceduren inte mer än en gång varannan månad. Du kan byta olika typer av henna, då blir effekten av deras användning bättre.
 3. Du kan inte blanda henna med några kemikalier. I det här fallet kan du orsaka irreparabel skada på hårets hälsa och förstöra hårets utseende.
 4. Om du oroar dig för att något går fel under färgningsprocessen, var noga med att fråga frisören för första gången. Det hjälper dig att välja ett recept för färgning och fördela blandningen korrekt i ditt hår. Efteråt kan du upprepa denna upplevelse hemma på egen hand.
 5. Innan du applicerar på håret, se till att smörja huden på kanten av hårväxten så att den inte blir en röd färg.

Färglösa höna och helande masker

Färglös och färgad henna för hår appliceras lika. Detta borde ske så här:

 1. Brygga pulver med kokande vatten och täck det med ett lock. Massan bör förvärva konsistensen av gräddfil.
 2. Den kan appliceras på torra och våta krullar. I det första fallet är det lättare att se de ommålade områdena, och i den andra - färgen blir rikare.
 3. Kamma håret och dela det i 4 lika delar, varav tre fastnar med clips.
 4. Varje del är uppdelad i strängar och växelvis målar dem, med början från rötterna.
 5. Sedan, när rötterna är färgade, massera huvudet och kamma trådarna igen.
 6. Applicera kvarvarande färg på rötterna och rulla håret i en bulle.
 7. Sätt på ett duschlock eller täcka locken med klämfilm. Top wrap med en handduk för att skapa en växthuseffekt.
 8. Tvätta och torka lockarna på 20-50 minuter.

Eventuella nyanser av hennafärgning

Shades av henna för hår är olika. Det beror helt på krullarnas ursprungliga färg och hårets strukturella egenskaper. Ju tunnare de är desto ljusare blir resultatet. Henna för svart hår faller inte som på blond. Om mörka krullor ska färgas, så kan man till slut hitta en rödrött eller rödbrun nyans. Om håret är svart, blir resultatet av färgning endast synligt under dagen i soligt väder.

Ljusa och gråa krökor efter de första fläckarna blir en rik ingefärg färg, men i efterföljande procedurer blir ingefära. Henna agerar också på blont hår. För att få en chokladskugga blandar du färgpulveret med kaffe eller basma. För rödaktig färg tillsätts en betesbuljong eller starkt hibiskuste till den utspädda färgen.

Effektiva recept

Det finns många bra recept för hennafärgning. Här är några av de mest populära:

 • Henna och Basma. Beroende på önskad färg måste du blanda dessa två ingredienser i vissa proportioner. Om 2: 1 kommer ljuskrullarna att bli en rödbrun nyans. Och om färgämnena är i förhållandet 1: 2, blir färgen mörk kastanj, nästan svart.
 • Färga med kaffe. Lägg en matsked kaffe i en behållare med en påse av henna. Rör om allt och fyll i kokande vatten, omrör blandningen ständigt. Massan ska vara kashetsobrazny. Detta recept hjälper dig att uppnå en mörkbrun nyans på ljusbrunt hår och på ljust och grått hår - brunt med rött.
 • Färger med gräddfil eller grädde. Färgpulver bryggs som vanligt. Efter kylning läggs den till 1-1,5 matskedar gräddfil eller tung kräm. Detta recept passar skadat och svagt hår. Ja, och nyansen blir ljus röd om den ursprungliga färgen var ljus.
 • Recept för färgning med eteriska oljor. Gör en påse Henna tjockare än vanligt. Efter kylning till en bekväm temperatur, lägg till 1-2 skedar av någon vegetabilisk olja, till exempel olivolja eller ricinolja och några droppar eter. Lämpliga citrus- och barrträd. Sådan färgning kommer att göra hårets färg ljus och rik röd, fyll dem med vitalitet.
 • Färger med citron. I en påse med bryggd henna, tillsätt saften av en halv medelstora citron. Detta recept hjälper till att färga och ljusna krullarna. Håret efter sådan färgning kommer att överföras på solen och strömma på axlarna.
 • Färger med kamille. Det finns två alternativ för att göra detta recept. Du kan först brygga kamille, kyla och spänna blandningen. Värm det igen och brygg det Henna som i det vanliga receptet. Och du kan blanda en sked av blommor av denna växt med ett torrt pulver av naturligt färgämne och omedelbart brygga hela blandningen. Men i det andra fallet blir det svårare att applicera färg och tvätta sedan av det. Kamille hjälper hennafärg i röd färg.

Kom ihåg att för en kort krullning nog en färgpåse, men strängarna till axlarna och nedanför måste målas med två eller tre påsar.

Gör allt rätt och skada inte ditt hår.

Hur man tvättar henna från huvudet

På grund av sin kashaliknande konsistens är henna mycket svårt att tvätta bort, speciellt om de målade krullarna är långa. Vid första tvätten och ytterligare 2-3 dagar efter proceduren, använd inte schampo, balsam eller balsam.

Du kan tvätta av färgen med vanligt varmt vatten. Samtidigt är det nödvändigt att göra mjuka massrörelser vid rötterna för att avlägsna alla fasta partiklar tills de helt försvinna. Tillsätt lite ättika till slutsköljningen (1 sked per liter vatten) för färgmättnad.

Henna är bra för håret när det används ordentligt. Det finns en massa möjliga alternativ för färgning med detta färgämne. Om du bestämmer dig för att förbättra dina lockar och du gillar alla nyanser av rött och kastanj, välj sedan ett recept och försök. Kom bara ihåg att det är nästan omöjligt att tvätta bort färgen.

Vilken färg är Hennafärg? Tvätter det av håret? och hur mycket? och allmänt om denna färg

Julia NORD

Henna är ett rött och gult färgämne som erhållits från lövverket av lawsonia plant nekolichuy. Används för resistenta färgämnen, liksom för tillverkning av hårfärger. Generellt rött. Och tvättas bort efter 8-10 tvättar

Oksana Alekhina

Henna "Iranian" har ett naturligt tillväxt ursprung, stärker hårlökar, med "kokande med kokande vatten" grus av grönaktig färg, blont hår förvärvar en rödaktig tinge, mörk kastanj, i vår förståelse tvättas inte av i vår förståelse, en annan färg passerar genom hennafärgat hår

Yuka

Henna är generellt växtfärg, naturligt. Ibland, röd, orange, vit (färglös), svart (men kallad redan Basma). Röd och orange, om blont hår, tvättas sedan av länge - från 3 månader eller mer (beroende på färgtid). Basma tar bara mörkt och det, för att inte svarta, ger en behaglig mörkaktig nyans. Vit - stärker bara håret. Men ändå råder jag inte på att färga blont hår med henna, det visar sig mycket ojämnt. Du kan bli som en clown. Men i allmänhet har någon henna en mycket positiv effekt på hårstrukturen.

Lydia Sokolova

• från 50 g henna (med kort hår) och upp till 200 g (med lång)

1. Lös upp Henna med kokande vatten till konsistensen av tjock grädde (ca 1 matsked per 1 kopp varmt vatten). Rör väl för att undvika klumpar. Kyl lite för att hålla blandningen varm men inte varm.

2. Täck dina axlar med en gammal handduk. Att ta bort henna från kläder är väldigt svårt, så var försiktig. En tjock grädde eller vegetabilisk olja kan appliceras på pannan längs hårlinjen så att huden inte fläckar. Om henna kommer på huden under färgning, torka omedelbart av det med en fuktig bomullspinne doppad i vegetabilisk olja.

3. Skild henna appliceras på rent, torrt hår. Färg hår bör, från nacken. Efter att ha applicerat henna, kamma håret med en sällsynt tandborste eller massage den med fingrarna så att hennaen är jämnt fördelad över hela längden på håret. Sedan, om du har långt hår, stift dem med hårnålar.

4. Täck huvudet med plastfolie och fäst ordentligt. Henna är mer intensiv i värmen, så du kan wrap ett huvud med en varm handduk över filmen.

I genomsnitt är färgningstiden 1-1,5 timmar. Förresten kommer inget hemskt att hända om du lämnar blandningen på håret hela natten, hårfärgen blir bara mer intressant och mättad.
I öst används det traditionellt för hårfärgning, behandling av torr seboré, förstärkning och förbättring av hårväxten, för behandling av håravfall. Henna är en naturlig produkt som närmar sig håret och innehåller inte kemiska föreningar (ammoniak, oxidanter eller andra skadliga ämnen), till skillnad från kemiska färgämnen. Färgning med henna är en metod som har testats i århundraden. Och med håravfall och allergier mot kemiska färgämnen är henna helt enkelt inte tillräckligt. Efter färgning blir håret en vacker rik färg, hälsosam glans, blir tjockare och mer frodig. Dessutom skapar henna ett slags skyddande skikt som skyddar håret.
Man bör komma ihåg att den verkliga färgen på henna vanligtvis bara framträder efter två eller tre dagar. Särskilt i solen. Därför är det värt att gå till solarium eller på en vanlig strand, så att ditt hår kan leka med nya intressanta färger.

Exempel på henna hårfärgning

Hej alla! Jag fortsätter ämnet Henna Hair Coloring och postar för dig färgalternativ med henna och naturliga färgämnen.

1. En burgundy nyans kan erhållas genom att bryna henna med rika betsaft eller rött "Kagor" -vin. Betor gnids på en rivare (2-3 stycken) och rusade i varmt vatten, ungefär 90-95 ° C, sedan infunderas under ett lock i 20 minuter med tillsats av 1 msk. l.uksusa. Du borde ha en mycket tjock, rik färgdekok. Buljongen dräneras och värms i sin rena form, och sedan bryts Henna på den. För sura färgämnen kan råtryddade betor (betor placeras i en gasväska för enkel hämtning) blandas med en sur vätska och infunderas. När betorna ger färgpigmentet avlägsnas det från vätskan, och henna tillsätts till vätskan och den nödvändiga tiden dras. Med denna nyans måste du vara försiktig, på olika hår kan det gå i olika nyanser, från rosa till blå aubergine.

2. Skugga av "mahogny" - fyll henna med heta Cahors. Färgen på "mahogny" kommer också att erhållas om du lägger tranbärsjuice på henna, och innan färgning fuktas rikligt med hår och torkas.

3. Kastanjebrun - kan erhållas genom att bryna Henna ett rikt svart kaffe. I den sura färgningsmetoden blandas henna med kaffe i lika delar och fylls med ett surt medium.

4. Skugga "lätt kastanj" - tillsätt kakaopulver. Henna kombineras med 3-4 msk. skedar av kakao, brygga den vanliga hetmetoden och applicera på håret.

5. Den gyllene honungsskuggan är kamille eller gurkmeja. Om du vill få GOLDEN-RED TONE, häll Henna inte med varmt vatten, men med kamomillbuljong (1-2 matskedar per kopp, insistera, belastning, värma till 90 grader). Gurkmeja läggs helt enkelt till kompositionen med henna.

6. Gyllen gul nyans - ger rabarber. 200 gr. torkade stjälkar av växten, i kombination med en flaska vitt torrt vin (du kan och utan vin) och koka tills halva vätskan kokar bort. I den återstående kompositionen lägger du en påse av henna och appliceras på håret. Det bör noteras att om du har tillräckligt med mörkt hår, då kommer du inte att kunna få en ljus gyllene nyans utan föregående blekning.

7. Färgen på gammal guldsafron bryggs och insisteras i en liten mängd vatten, då denna varma buljong bryggs med henna.

8. Kopparfärg - ta 200 gr. lökskal, 2-3 matskedar svart te, häll 0,5 liter. vitt druvvin och lägg på låg värme i 20-30 minuter. Stam och applicera blandningen till fuktigt, tvättade hår, värm huvudet.

9. Chokladkastanjfärg - ger en stark infusion av svart te, blandat med henna. För att få en chokladfärg kan du också lägga hops i andelen 1 påse Henna och 1 tsk. hop. Alla nyanser av kastanj - te bryggning, några droppar jod, henna. Resultatet beror på antalet ingredienser och på den ursprungliga hårfärgen.

10. Stärka den röda nyansen - använd roten av madder. Roten är krossad och bryggd med ett glas kokande vatten, och Henna odlas med denna infusion.

11. Färgen på choklad - valnötblad koka, insistera på varm bryggd henna.

10. Du kan experimentera med nyanser genom att blanda henna och basma i olika proportioner. Kastanjebrun-3 delar Henna och 1 del basma. Bronsfärg - ta 2 delar av henna och 1 del av basma.

12. Blå svart nyans - henna och basma i lika stora mängder. Först måla håret med en henna, håll det i minst 1 timme. Tvätta av. Därefter applicera basma. Jag vet också att en blåaktig svart nyans kan erhållas genom att spilla basma med ättika och hålla den varm i minst 10 timmar. Applicera sedan på håret. Det bör noteras att svart färg kan visas på dag 3.

Och nu några exempel på henna hårfärgning med tillsatser som finns på Internet, all information tas från allmänhetens tillgång, vissa bilder har länkar till webbplatsen, några är hämtade från utländska platser. Jag hoppas att erfarenheterna från dessa tjejer kommer att inspirera dig att arbeta för att skapa din skönhet. Receptet för färgning ligger ovanför bilden som innehåller:

Xenias flickväns recept: Henna, Jordskalvar, Rött vin.

Julia Gritsenkos recept: Indiska Henna är mycket ihållande och ljus, till skillnad från andra Henna. 125 gr. En påse kamille hällde kokande vatten (kamomill måste dräneras och använd endast infusionen) och insisterade 20 minuter. Omkring 25 gram. havtornsolja och tillsätt så mycket kokos till blandningen av henna och kamille. Alla blanda, lägg på håret under påsen och varma hatten varma i 2 timmar. Skölj med varmt vatten, sätt sedan en tjock balsam och tvätta sedan av den.

Dinara Khaidarovas recept: 2 basar av 125 gr vardera, 1 henna 125gr bryggd med starkt kaffe, E-vitamin tillsätts till blandningen (ca 5 kapslar), 2-3 skedar honung. Håll blandningen på håret är 3 - 4 timmar. Jag tvätta bort det naturliga färgämnet med vatten och i slutet av proceduren applicerar jag en hårmask eller balsam på mitt hår för att noggrant tvätta resterna och se till att håret blir lite kammade.

Margarita Galyautdinovas recept: Jag målar med henna och basma i proportionerna 1: 1 eller 1: 2. Vanligtvis gör jag 2 blandningar. En för rötterna (färgning och förstärkning), den andra för längden (färgning). Den första jag brygger på en avkok av nässla eller burdock root + lägg till EM av muskotnöt eller rosmarin. Jag brygger det andra teet eller lägger till kaffe + jojobaolja ett par droppar.
För att få reda på exakt hur mycket kaffe du behöver fyller jag det först med lite vatten (eller avkok) tills det blir mörkt brunt. Sedan hällde detta vatten henna. Om du vill ha en mer röd nyans, lägg sedan till ett avkok av lökskal i stället för kaffe. Jag håller blandningen på hår i 3-5 timmar. Jag målar en gång i 2-3 veckor.

Vita Vorobyevas recept: Jag tar 6 påsar med vanlig hönan i min längd, häll varmt vatten till en ganska flytande konsistens, jag lägger till en halvbubbla av jod, em ylang ylang, ibland äggula och mandelolja. Förpackning av matfolie och en handduk, håll så länge som möjligt.

Tatiana recept: Jag tar vanlig iransk henna och basma i proportion av 2 delar Henna till 1 del basma, fyll den med varmt rött vin (du kan använda en billig en. Det viktigaste är att det är naturligt). Applicera på torrt, nyvasket hår. Jag håller 1 timme. Jag tvättar av det med varmt vatten utan schampo, i slutet lägger jag till mer balm för att göra det lättare att tvätta alla dessa blad av gräs och mote.
Färgen är mättad mörk med en antydan till vin, och på den första dagen är det vanligtvis rödare och ljusare, och på andra dagen blir det mörkt och "lugnar ner". Dess färg är kastanj, Henna, håret färgades i mörkbrun med kemisk färg.

Elena Baranovas recept: Jag brygger tepåsar, häll henna med denna vätska, rör om tills en uppslamning bildas. Jag håller timmen (naturligt ljusbrunt). Jag tvätta av Henna med schampo, och i 3-5 dagar färgen mörknar.

Olga Zhuravlevas recept: ditt hår är en mörkblond färg. Blandningen består av 2 delar henna, 1 del basma, 2st. skedar karkade och malet kaffe. Höll hennes huvud i två timmar.

Maria Degtevas recept: henna + basma 1: 2, bryggt för kaffe, tillsattes en halv tesked med kanel.

Svetlana Heinz Recept: Blandningen består av två påsar med röda henna och en påse basma. Blandningens uppehållstid är en och en halv timme.

Anna Geronimus recept: henna och basma blandas i ett förhållande 1: 1, pulvret hälls med varmt rött vin. Original hårfärg är ljusbrun.

Katerina Guslyars recept: 125 g henna häll kokande vatten, tillsätt 40-50 droppar jod, em bergamot eller någon annan olja. Jag wrap matfilmen. Jag håller 3 timmar. Tvätta av med vatten. Jag applicerar balsam, och igen tvättar jag det av.

Marias recept: Jag spädar 4 påsar av iransk henna med kokande vatten till en grusig konsistens, lägg sedan en påse med kryddnejlika, 2 matskedar honung, 1 matsked olja, ibland - 1 kycklingägg. Jag lägger en plastpåse på mitt huvud och håll den beredda blandningen på mitt hår i 2 timmar.

Katarinas quiring recept: Henna Iran + 2 msk. Kakao skedar + 2 msk. l. Avokadoolja + 10 droppar rosmarin. Alla häll kokande vatten och 2 timmar under filmen och en handduk. Krasch medan blandningen fortfarande är tolerabelt varm.

Svetlana Golenkos recept: 7 påsar med vanligt iransk henna, gurkmeja, en liten ingefära och kanel, hällde den med svart starkt bryggt te och tillsatte några sachetter av kamomillapotek.
Före hennafärgningen blev håret upplyst, färgen är ljusbrun. Därför visade sig den klarade delen ljusare än rötterna.

Olga Volkovas recept: Jag använder Henna i 9 år, ungefär en gång varannan månad. Varje gång finns det lite olika nyanser. Beror på hur mycket hon höll och på ingredienserna, förstås.
Det mest framgångsrika alternativet: Indisk Henna (4 matskedar räcker för min längd) + En sked malet kaffe hälls med kokande vatten (tills konsistensen av gräddfil) och läggs på vattenbadet i 10-15 minuter. Så det är bättre bryggt och sedan varar färgen längre. Lägg sedan till äggulor, en matsked med burdock eller olivolja och ett par yoghurt av kefir! Eftersom mitt hår är ganska tunt, här visar färgen ut som en förstärkande mask.

Receptet på Henna-målning av Maria Boyarkina: Iranska Henna 8-doser och basma 2-påsar blandas ihop. För att brygga med en blandning av hibiskus, kryddnejlika och barberbjörn + lite kanel.

Målarrecept från Anna Ermakova: några påsar av henna blandat med 1/2 påse ingefära, blandningen hälls med kokande vatten och appliceras på håret.

Receptet på målning från Kristina Safronova: det tog 6 henna-sachetter (vanligt iranska) på mitt hår. Brewing på en tusensköna. Henna insisterade under locket i ca 15 minuter. Hålls i 2-2,5 timmar. Den ursprungliga färgen är mörkblond.

Målning recept från Maya Shahmuratova: Henna, 1 ägg, olivolja. Ansök om 30-40 minuter.

Receptet för målning från Irina Kondrat: din hårfärg är mörkblond. Jag tar vanliga henna påsar, lägg till olivolja (för vård) och citronsaft (för ljusstyrka). Ibland lägger jag också lökskalvbuljong. Häll först henna med varmt vatten, uppnå önskad konsistens. Sedan lägger jag smöret där, rör det, sedan citronsaft (jag tar bara en citron och klämmer).
Alltid efter sköljning och sköljning av masken med ättika. I en sur miljö framträder henna snabbare.
Men håret är väldigt lätt att ta henna. Jag håller så länge länge, men resultatet är värt det.

Receptet för målning från Alla Gritsak: Henna (325gr), bryggd med stark infusion av kaffe. Exponeringstid 3 timmar.

Receptet för målning från Ksenia Knyazeva: Iranska Henna, Basma, kaffe, olivolja, målade för en vecka sedan, hölls i 1,5 timmar.

Receptet från Mila Egorova: 5 paket av henna, 5 paket basma, 2 matskedar malet kaffe, en halv tesked kanel,
ett par droppar av någon olja (jag föredrar att lägga till mandel).
Den erhållna blandningen hälls på stark teinfusion, stäng locket och stå i 5 minuter. Blanda sedan blandningen och sätt på allt håret medan det fortfarande är ganska varmt. Då går en stor väska över huvudet och en varm hatt på toppen för att hålla dig varm. Det ser naturligtvis kul ut, så jag försöker att göra proceduren när jag är ensam hemma - annars skrattar min familj högt, de ser knappt mig hemma i shorts, en T-shirt och en varm hatt, när temperaturen överstiger +20. Och åh ja, för bättre fixering av färgen lämnar jag blandningen på håret hela natten. Men mitt hår utsatt för fett skadar inte. Men vem har torrt hår, så jag råder inte. Eller lägg till mer olja, eller behåll masken bara några timmar.

Jag hade både henna och basma. Eftersom mitt hår är långt tog jag det (för att inte vara väldigt rött). 2 påsar av henna och 1/2 påse med basma. Om någon har sitt hår svart, kan du ta 1 påse basma och 1/4 av henna.
Här är ett foto:

Här är ett annat foto av mig i solen:

Efter henna tar ingen färg lång tid, men vice versa
Här är hur mitt mörka blonda hår ser efter hennamålning med basma (2 henna och 1 basma, 25 g vardera):

Så jag bestämde mig för att måla med henna. Mycket rädd. Men det visade sig bra. Färgen var rik koppar. Mest intressant blev jag tillsagd att efter målning hade jag en lekfull gnista i mina ögon. Nu är jag en liten ingefära

Jag tar proportionerna av 5 påsar av henna och 4 basmas. Skapa separat kaffe från 3 msk. skedar av malet kaffe. I en glaspanna, blanda basma och henna, tillsätt 1 msk. sked av honung och häll det hela kofёm varmt. Omedelbart lägger jag det på mitt hår, sätter det ihop med matfilm (det är så allt rinner), fyller på det med en tidning eller ett papper (det håller värmen längre), en handduk och väntar på tålamod, vanligtvis 4 timmar mindre (jag tar inte något grå). Härifrån: http://forum.say7.info/topic23122-500.html

Glöm inte att när du använder naturliga färgämnen, beror resultatet helt på hårets struktur och deras ursprungliga färg. Även med hjälp av recept för färgning som testades av en vän kommer du förmodligen att spela samma recept i andra nyanser. Förtvivlan inte! Experiment, skapa, skapa ditt "magiska" recept för hårfärgning.

Med kärlek Lira73.

Är henna röd eller kan den göras?

kitsune contana

Det finns flera färger av henna. Jag är målade rubin, naturligtvis är håret inte riktigt rött (de är mörka röda). Du kan också göra några nyanser av de flesta. Hittills finns det en ganska stor mängd nyanser av henna som, som nämnts ovan, kan vara ännu mer justerade eller diversifierade med hjälp av olika komponenter som är uppfödda henna.
Så förutom traditionell iransk henna, som ger en mängd olika röda och koppar nyanser, kan indiska henna köpas. Indisk henna kan vara svart eller mörk choklad, det finns också mahogny, vinröd, brun choklad och till och med gyllene.
Trots namnet på den färg som kan förekomma på förpackningen, kanske den inte alltid sammanfaller med slutresultatet (det beror på originalfärgen, huruvida ditt hår är färgat med kemiska medel, hårets struktur).
Färglös iransk henna, som har en exceptionellt hälsosam, hårdnande effekt på håret utan att ge det en skugga, har stor ära. Det har en positiv effekt på håret och är enbart en naturlig produkt som gör det möjligt för dem att regelbundet använda och ta hand om sitt hår. Man tror att med hjälp av Henna hårfärgning kan man bara få olika nyanser av röd eller kopparfärg. Men med rätt och rätt kombination av henna med andra naturliga produkter / komponenter kan du uppnå en mängd nyanser, allt från ljus till blåaktig svart.
Till exempel, för att få rödaktiga nyanser som ett resultat, måste du späda hennapulver innan färgning med varmt rött vin, inte med varmt vatten.
En rik lila nyans som skimrar vackert i solen kan erhållas genom att tillsätta uppvärmd färsk rödbetersaft till henna (istället för varmt vatten).
Noble dark nyanser erhålls genom att blanda henna på naturligt kaffe. Dessutom kan henna kombineras med Basma - ett annat naturligt färgämne, som erhålls från indigo växter. Basma är bra att lägga till om du har mycket grå hår, eftersom det bidrar till bättre färgning av dem.
För att uppnå gyllene ljustoner kan Henna odlas med kamille eller gurkmeja
Efter utspädning av hennapulveret med en av de listade komponenterna är det önskvärt att tillsätta några droppar eterisk olja till blandningen. Tack vare honom kommer färgen att falla jämnt på håret och bli silkeslen efter färgning.Nästa Artikel
Sätt att tvätta Henna från hår hemma