Kan jag färga mitt hår efter Henna och hur man gör det på rätt sätt?


Du bestämde dig för att ändra bilden med hjälp av iransk henna, men du var olycklig? Eller är du trött på den här ljusröda tonen? Rusa inte för att köpa färg av en annan färg! Först, ta reda på om du kan färga ditt hår efter henna?

Är det möjligt att använda färg på hennafärgade strängar?

De flesta experter ger ett bestämt svar - det här kan inte göras!

Faktum är att i verkan av kemiska och naturliga färgämnen finns det en signifikant skillnad. Om den förstnämnda helt enkelt omsluter håret fyller den senare hela strängens struktur. Dessutom har henna ett starkare pigment än ett artificiellt färgämne. Det är av denna anledning att kombinationen av henna med kemisk färg kan ge mycket oväntade resultat. Vilka problem kan du stöta på?

 • Färgen kommer inte heller att tas eller kommer att falla i stycken, tränga in i de områden från vilka hennaen har tvättat bort;
 • Färgen blir grön, blå eller blå - det händer ofta när man applicerar färg av ljusbruna och ljusa nyanser.
 • Tonen kommer att vara rostig-marsh - det kan hända när man målar i en mörk färg;
 • Henna kommer att förbättra sin skugga och bli mycket ljusare. I det här fallet kommer kopparanvisningar att visas igenom även efter att färgen har applicerats igen.

Det är viktigt! Vissa tror att samtidig användning av färg och basma kommer att kunna dränka Henna. Det är faktiskt inte helt sant. Även om den röda nyansen vid första ögonkastet är osynlig, kommer det med bra belysning att glittra med regnbågens alla färger.

Hur mycket kan du måla?

Hur länge efter att ha använt henna kan färgfärgas? Experter säger att mellan dessa förfaranden bör ta minst en månad. Förresten handlar det inte bara om rött, men också färglös henna. Den senare, även om den inte ger krökarna en kopparskugga, men bildar ett speciellt tunt lager på dem, skyddar håret från negativa miljöfaktorer. Samma skikt tillåter inte att pigmentet tränger in, så förfarandet blir värdelöst. Kvalitet, tillverkare eller färgkostnad spelar ingen roll. Varken ett dyrt modemärke, eller en budgetfärg från en stormarknad kan klara av henna.

Tips! Reaktionen av henna-strängar beror på deras struktur. Så det bästa sättet att hålla pigmentet är tunt, slätt och blont hår - det är det svåraste att tvätta Henna från dem. Rödhår eller brunt hår i detta avseende blir enklare. Men värst av allt hviler henna på mörka och lockiga strängar.

Vilka är alternativen?

För de som vill färga håret efter henna butikslakan finns det flera scenarier.

Alternativ 1. Vänta tills håret växer helt och skära sedan bara. Men, naturligtvis, använder väldigt få personer detta alternativ, eftersom det tar mycket tid.

Alternativ 2. Vänta tills Henna tvättar eller mörkar på egen hand. Visst, processen tar mer än en månad, så det här alternativet är också ineffektivt.

Alternativ 3. Tvätta Henna på speciella sätt. Sådana förfaranden tar upp till en vecka eller lite mer - det beror allt på regelbundet genomförande och effektiviteten hos det valda läkemedlet. Om du lyckas kan du säkert måla den vanliga färgen - det kommer inga problem.

Hur och vad tvättar henna?

Du vill inte vänta en månad, dagligen titta på det eldiga håret? Denna period kan minskas. Det är bara nödvändigt att försöka tvätta hennaen ordentligt. Detta är mycket enkelt att göra med hjälp av tillgängliga verktyg.

Recept nummer 1. Med vegetabilisk olja

 1. Värm solros eller någon annan vegetabilisk olja (mandel, ricinus, oliv, burdock) på vattenånga. Det bör vara vid rumstemperatur.
 2. Applicera blandningen på trådarna, fördela jämnt över hela längden.
 3. Wrap huvudet med ett uppvärmningslock (duschlock eller plastpåse + handduk).
 4. Vänta minst en timme, värm upp håret med en hårtork regelbundet.
 5. Tvätta håret med schampo. För att tvätta oljan helt, upprepa ett par gånger.
 6. Gör det varannan dag.

Recept nummer 2. Med ättika

 1. Späd 1 msk. l. ättika i 1 liter vatten.
 2. Rör om.
 3. Häll vätskan i en hög och inte för stor behållare.
 4. Sänk in trådarna i den och håll i 10 minuter.
 5. Skölj dem väl med varmt rinnande vatten - det är inte nödvändigt att tvätta håret med schampo.
 6. Upprepa proceduren 4 gånger i veckan.

Recept nummer 3. Med kefir och jäst

 1. Värm över låg värme med 200 ml kefir.
 2. Tillsätt 40 g torr jäst och blanda väl.
 3. Applicera blandningen på trådarna.
 4. Värm kepsen.
 5. Vänta 2 timmar.
 6. Tvätta håret med schampo.
 7. För att approximera ögonblicket med hårfärgning, repetera denna procedur dagligen.

Det är viktigt! Masken av kefir och jäst tvättar inte bara henna, men stärker också rötterna, återställer strängarnas struktur och accelererar också deras tillväxt.

Recept nummer 4. Med tvål

Bland de mest effektiva och lättillgängliga verktygen, med hjälp av vilken du snabbt kan tvätta hennaen från hårets huvud, är den vanliga tvätttvålen. Att vara alkali öppnar hårskalorna och främjar den snabba tvätten av det röda pigmentet. För att påskynda processen, byt ut din schampo med en bar av sådan tvål och tvätta håret i flera dagar i rad.

Tips! Det här verktyget är väldigt torrt, så efter att ha använt det, glöm inte att ta hand om ditt hår med hjälp av närande och fuktgivande preparat - serum, masker, balm, vätskor etc.

Recept nummer 5. Med gräddfil

 1. Applicera grädde jämnt över hela längden.
 2. Täck dig själv med ett lock.
 3. Vänta minst en timme.
 4. Tvätta strängar med schampo.

Det är viktigt! Den här metoden kommer inte att helt ta bort hennaen, men att muffla den röda färgen och med hjälp kommer det att lyckas. Dessutom kan du, med hjälp av gräddfil, organisera en fullvärdig vård för bit och skadat hår.

Tips för att tvätta av Henna-färgen innan hårfärgning:

Recept nummer 6. Med medicinsk alkohol och olja

 1. Dampa en ren köksvamp med medicinsk alkohol.
 2. Torka håret, fuktar mycket starkt.
 3. Vänta 5-7 minuter.
 4. Applicera vegetabilisk olja på toppen.
 5. Isolera huvudet med ett lock.
 6. Hur mycket för att behålla det här verktyget? 40 minuter räcker.
 7. Tvätta strängar med schampo. Det är lämpligt att välja hårfett typ.
 8. Upprepa proceduren nästan dagligen - vid slutet av veckan kommer det inte att finnas några spår av henna.

Tips! Efter användning av dessa produkter kommer hårfärgämnen inte att ta lång tid. Det viktigaste är att följa receptet och genomföra dessa rutiner regelbundet. För tillförlitlighet kan du kombinera flera recept.

Mer effektiva recept för tvätt Henna se här!

Hur väljer man rätt färg?

För hår som är förfärgat med henna, är det bäst att applicera utan ammoniakkomposition - det är mindre traumatiskt och ger sällan en oväntad effekt. För att inte vara felaktig, använd denna produkt på en tunn strand och kolla resultatet. Om den nya hårfärgen passar dig, var god och fortsätt att applicera färg på hela huvudet.

Bland de bästa varumärkena ingår:

Naturligtvis kan Henna inte omgående bli blondin. Vi rekommenderar att färgas på mörka toner - kastanj, kaffe, choklad, svart etc.

Det är viktigt! Den första färgningen efter henna tillåter bara tonat hår. Djupt vacker färg kommer bara att visas efter den andra sessionen.

Förhoppningsvis kommer dessa lilla trick att du kan färga ditt hår efter Henna utan några problem och återfå din tidigare attraktivitet.

Se även: hur man väljer och använder en professionell hårfärgning själv (video)

Tips 1: Hur man målar henna

Innehållet i artikeln

 • Hur man målar henna
 • Hur man lyser henna
 • Hur man gör svart henna

Henna är gjord av en lång lavsoniya busk som växer i ett varmt klimat och når en höjd på mer än två meter. Som du vet ger det håret en speciell kopparskugga och hjälper med tiden att skaffa den nödvändiga tjockleken och hårvolymen. Men ibland finns det situationer där henna går in i en kemisk reaktion med andra delar i håret, och skuggan kan visa sig det mest oväntade, till exempel grönt. Det är fullständigt omöjligt att tvätta Henna, det kan bara odlas, gradvis avskurna tipsen av färgat hår.

Med hårfärg

Det finns dock många sätt att fylla i oönskade färger. Det snabbaste är att fylla Henna med högkvalitativt färgämne för färgning av hår. Det är bara önskvärt att använda mörka färger, de är bäst placerade på håret och ger inte en oönnskad nyans. Med hjälp av en sådan färgning kommer du att bli av med den lummiga nyansen av henna, men det kommer inte att komma helt ur ditt hår, du kommer bara att gömma det.

Använd masker

Det finns också folkmetoder för hennaavlägsnande, sådana metoder inkluderar en mask baserad på kefir eller mjölk. Som du vet har kefir, precis som alla mejeriprodukter, ett stort antal speciella bakterier som används i olika delar av livet och man tror att de kan härleda färgpigment. På hårets hela längd applicerar du kefir eller sur mjölk och lägger sedan håret i en film eller cellofan, lindar en handduk ovanpå för att skapa en termisk effekt och vänta på att timmen ska passera. Efter denna tidsperiod kan du på ett säkert sätt tvätta av masken med schampo och balsam.

Det är bevisat att alla henna från håret inte kommer ut, men åtminstone blir dess skugga mycket mjukare, och det blir möjligt att måla det mycket snabbare efter flera sådana förfaranden.

Oljemaskar hjälper till att göra skuggan mjukare, det vill säga användningen av vanlig vegetabilisk olja. Efter applicering på håret och tvättning av oljan försvinner färgen gradvis. Vad det än var, det är bara ett sätt att mjukna Henna-skuggan, men det kommer bara att kunna måla över det med hjälp av högkvalitativ färg med ett beständigt färgpigment.

Kan jag färga mitt hår efter henna?

Vackra välskötta lockar har länge ansetts vara feminin rikedom. Att byta hårfärg är ett av de snabbaste sätten att göra drastiska förändringar i ditt utseende. För att ändra skuggans och tonens strängar finns det många olika sätt, till exempel användningen av toningsschampo eller masker, användningen av konventionella permanenta eller ammoniakfria färger. Bland damerna som vill ge håret en eldig nyans är Henna populär. Men det finns inget permanent i denna värld, speciellt när det gäller att utse en kvinna. Därför kan ett dilemma snart uppstå: "Är det möjligt att färga hår med färg efter henna?" Låt oss se hur man blir av med koppartonen, resultatet av henna och hur man gör det så smärtfritt som möjligt utan att skada krullarna och inte få ett oönskade resultat från färgningen.

Varför inte omedelbart?

Alla hårspecialister eller frisörer kommer att berätta att det inte är omedelbart möjligt att färga håret efter henna, annars kan du få en oväntad och obehaglig effekt som blir mycket svårt att bli av med. Henna produceras från en viss växt - löv från Lawsonia. Trots det faktum att kompositionen av denna beredning för färgning innefattar apelsinfärger är pulvret i sig mer som en träskfärg. Orange färgämne frisätts vid kontakt med en vätska, till exempel surgjort vatten (vissa skönheter späds ut med kefir).

Efter färgning med henna penetrerar dess aktiva ingredienser, färgämnen, djupt in i hårstrukturen, återförenas med keratin. Därför visar det sig en ljus saftig färg, som har ett högt motstånd.

Det rekommenderas inte att omedelbart använda andra färgämnen, vilket inkluderar ammoniak. Ammoniak är en ganska aggressiv substans som omedelbart kommer i kontakt med det naturliga färgämnet av lavsoniya. Som ett resultat kan du få en mycket oväntad effekt som inte kommer att glädjas åt dig.

Här är några sådana exempel:

När lätta eller använda andra färgämnen av ljustoner, erhålls lila eller träskfärg av strängarna.

Applicera en rödaktig färg kan göra ditt hår en grön glans.

Färgning i svart kan leda till att skuggan kan färgas, och håret i solljus kommer att ha en mörkbrun ton.

Nästan alltid en dramatisk förändring i strängarnas skugga kan orsaka en ojämn ton, strängarna kommer att visa sig vara mångfärgade och måla över, eller det blir ganska svårt att korrigera denna effekt. Därför rekommenderas hårvårdspersonal starkt att vänta en stund innan man utfärdar förfarandet för belysning, färgning eller blekning.

För att mjuka den uttalade röda färgen efter applicering av henna kan du använda en tonic eller tonad balm. Dessa kosmetiska produkter kommer att tillåta en liten jämn ton och ta bort rodnad.

Men det är värt att vara extremt försiktig och försiktig för att inte orsaka irreparabel skada på håret. Det är bättre att inte riskera det och vänta lite när den mättade färgen bleknar lite.

Hur mycket målar man igenom?

Det finns två åsikter:

Vissa experter tror att du inte kan använda andra färgämnen tills håret inte växer helt och en del av strängarna färgade med lök, kommer inte att avskuras.

Andra experter är inte så kategoriska och tillåter genomförandet av målning för att slutföra hårklippning som har färgats med henna. Men de insisterar på att en viss tid ska passera, minst 2 månader från det ögonblick då läkemedlet används med Lawsonia. Annars tar den andra färgen inte bara, och resultatet kommer att göra dig besviken.

En viktig roll spelas av din hårtyp:

 1. Henna varar längst på jämn, fin spinning och tvättas av dem med stor svårighet.
 2. Ljusbrunt och blont hår är mycket mottagligt för effekterna av lawsonium. Därför, efter att ha använt henna är det mycket svårt att färga ditt hår blonda omedelbart. Istället för lättnad kan du få en grön, träsk eller lila färg.
 3. Det enklaste sättet att ta bort effekterna av exponering för brunt hår och rödhåriga unga damer.
 4. Mest sannolikt tvättas den här nyansen med lockigt hår. Om dina strängar krullar och präglas av hög porositet, blir det lättare för dig att bli av med den röda nyansen.
 5. Blondiner och rättvisa tjejer med långt rakt hår, som kännetecknas av medeltäthet, kommer att återge sin vanliga färg av strängar längre än vad som helst. Därför borde de på allvar väga sitt beslut om användningen av naturliga färgämnen.
 6. Det är nödvändigt att vara beredd på det faktum att inte alla frisörer bestämmer sig för att genomföra förfarandet för färgning, lätta eller framhäva strängar efter applicering av henna. Vi rekommenderar att du gradvis bli av med den brunröda tonen, genomföra det så kallade blekningsproceduren, och med tiden får du önskad nyans.

Hur man gör en Henna tvätt hemma?

Det finns ett stort antal populära metoder som hjälper till att ta bort det röda. Det bör vara berett att fullständigt bli av med pigmentet inte fungerar. Beroende på hårtyp kan du använda en av följande masker:

 • För strängar som skiljer sig i fetthalt, applicera en mild mask, vars huvudingredienser är läkning av lera och kefir eller surmjölk. Lera måste spädas med mjölkprodukt före bildandet av en grumlig konsistens. Håll det här verktyget nödvändigt för 15-20 minuter.

Hur man gör masochka på kefir, se följande video:

 • För den vanliga typen av perfekt verktyg, som innehåller kycklinggul och brandy. Ta 1 ägg, vars äggula blandar med en fjärdedel kopp brandy. Blanda allt grundligt och applicera på krullarna över hela längden. Det är nödvändigt att stå emot en sådan mask i 15-20 minuter.

Användbar information om masken, baserad på äggula och konjak, finns i följande video:

 • Lady med torra trådar, det är bättre att använda masochka, som innehåller en mängd olika oljor. Håll på håret ett sådant verktyg borde vara länge, ca 2-3 timmar. Oljor absorberas långsammare än andra ingredienser. Innan oljemaskan används ska huvudet tvättas med varmt vatten eller gnidas med alkohol. Detta förfarande måste genomföras för att hårvågorna ska "öppna" och läkemedelspreparatet tränger djupt in i varje hårs struktur.

Recept för olika masker, baserade på oljor, kan ses i följande video:

Förvärm en av följande oljor i ett vattenbad:

Alla tillsammans

Hur bli av med henna på håret

Måla över henna är äkta! 14 juni 2013

För en vecka sedan bestämde jag mig för att läka mitt hår med henna, mitt hår föll väldigt. Och han stannade inte bara på kammen, utan också på kudden, manteln och allt annat var mitt huvud i kontakt med (((En månad innan Henna försökte ändra den uttråkade mörkbruna färgen (infödd) med Loreal (ljus ashy brun) visade sig det vara blekt som ett grebe med en klar nyans av gul. Så jag bestämde mig för att göra radikala förändringar i utseende, med hänsyn till helande effekten)))
Kort sagt köpte jag 1 påse av henna och 2 väskor med basma. Blandas i samma proportioner och hålls på hans huvud som förväntat 1h. Färgen borde ha blivit kastanj, men som med många hennafärgade personer var resultatet oväntat))) (Jag bifogar ett foto taget från Internet, jag hade samma sak på mitt huvud)

Nästa dag köpte jag 2 mer baspaket. Bredt som skrivet på etiketten, appliceras och bara om det hålls i 1,5 timmar. Resultatet är samma redhead, men lite mörkare. Och eftersom denna färg inte passar mig alls, använde jag det andra paketet nästa dag (jag är galen, jag kommer inte att argumentera). Och här är resultatet (bilden tas också från Internet)

Såsom ses på bilden, råder den röda färgen fortfarande. Tyvärr passar denna färg mig inte alls ((((
Mitt mobbningshår stod inte en bit och ändarna var tvungna att klippa ca 3 cm. Sedan de förvandlades till en fella (((((

Liksom många flickor (som utför misslyckade experiment med henna och basma) klättrade jag in i det globala nätverket för att söka frälsning. Efter att ha läst recensioner och råd att inget kommer att rädda dig, att hon själv är skyldig och nu bär med minst ett halvår, bestämde hon sig för att rädda sig. Jag hittade färg på Internet med en färg som jag gillar, ringde en vän och bad om att köpa den. På kvällen samma dag applicerade hon det på håret och höll det istället för 30 minuter, nästan 1 timme. Och här är resultatet (foto infödd, gjort nästa dag efter målning)

Som du kan se, visade sig inte ett gram röd färg vara en mycket vacker, mörk kastanjfärg. Min lycka visste inga gränser!

Så kan vi dra följande slutsatser:
1. Om du inte går rött hår och alla nyanser, använd aldrig hönan, även i kombination med basma (eftersom resultatet kan vara mycket oväntat)!
2. Och om du redan har riskerat samma sak och du inte lyckades, oroa dig inte! Du går till affären, ta ett bra hårfärg, men bara med en kall mörk nyans och gå! Självklart blir du inte blond, men du kommer att ha vacker hårfärg. Och med glädje ser du på dig själv i spegeln!

Hårfärgning efter henna - det omöjliga är möjligt

Henna ger en beständig rödaktig nyans

Förra gången du färgade håret med henna, men nu vill du ändra detta naturliga färgningsätt och byta till permanent färgning. Är det möjligt att färga hår med färg efter att det har färgats med henna, och hur man gör det korrekt - läs vår publikation från avsnittet Hårvård..

Färgat Henna hårfärg tar inte

Färg, hennafärgat hår - faller inte

Så här kommer experterna i hårhälsa och skönhet att svara dig om du frågar dem om de kan färga håret efter att ha använt henna. Och för att inte bara vara kategoriska, men också rimliga, kommer de att förklara för dig att slutresultatet av sådan permanent färgning kan vara den mest oförutsägbara. Så, till exempel, om du applicerar ljussfärg på hennafärgat hår (du drömmer om att vara blond eller får blont hår), så kan hårfärgen bli svampig. Medan lusten att bli en "mörk häst" kan det leda till ojämn färgning, och några av hårets lockar och lås blir inte ganska attraktiva träskbruna färger.

Det är anmärkningsvärt att även en mästare från skönhetssalongen är osannolikt att ta upp färgen på ditt hår, om han upptäcker att du brukade ha på sig henna tidigare - ingen vill få en post i klagboken. Faktum är att de ämnen som ingår i hennapulveret tränger så bra in i hårstrukturen och fixeras där att varken färgen eller permen efter henna är fäst vid håret.

Vad man ska göra för att färga håret efter hennafärg

I en situation där du befinner dig, har du bara 2 alternativ. Antingen väntar du på hennafärgade strängar att växa och klä dem snyggt (du måste vänta mycket länge och det är väldigt ynkligt att klippa), och först därefter gör allt du vill ha med ditt hår - du vill vara vacker, du vill curl eller... du Det är nödvändigt att tvätta henna från ditt hår. Det senare är faktiskt ganska enkelt, om du vet hur och vad du ska spola.
tillbaka till innehållet ↑

Hur man tvättar henna från håret

Det är möjligt att bli av med en röd nyans, men är det nödvändigt?

För att tvätta henna från håret och förbereda dem för efterföljande färgning behöver du någon naturlig olja (mandel, jojoba, kokos eller ens oliv), bordsvinäger, kefir och torrjäst, vanlig tvål, gräddfil och 70% medicinsk alkohol. Det är inte ett faktum att du behöver allt detta samtidigt, men det rekommenderas att dessa komponenter finns till hands för att misslyckas med en ingrediens för att spola hennaen, använd den andra.
tillbaka till innehållet ↑

Oljig hårmask för Henna Remover

Du måste förbereda en mask av vegetabilisk olja - för att göra detta, värm bara oljan i ett vattenbad till rumstemperatur och applicera det på hårets trådar och rötter. Därefter lägger du ett plastlock på huvudet och sätter på huvudet med en handduk eller en varm scarf. Håll en sådan mask på håret i minst 1 timme, uppvärm det regelbundet med en hårtork. Därefter tvättar du masken från håret. Det är uppenbart att från första gången kan henna inte avlägsnas från håret, men om du gör sådana masker från vegetabilisk olja 2-3 gånger i veckan, så kommer deras naturliga hårfärg gradvis tillbaka till ditt hår.
tillbaka till innehållet ↑

Sköljning med ättika för att tvätta henna

Ta 1 matsked av 9% ättika för 1 liter varmt vatten, blanda noggrant, häll den resulterande kompositionen i en behållare där du kan doppa ditt hår. Håll håret i sådant ättikvatten i minst 10 minuter, och tvätta sedan håret med schampo. Om du gör denna procedur skölja med ättika 3 gånger i veckan, då i slutet av den första veckan börjar hårets kopparskugga gradvis gå. Men kom ihåg att denna vinägerlösning har förmågan att överdriva hud och hår, därför måste du ta extra hand om ditt hårs näring - använd speciella masker eller balm för detta.
tillbaka till innehållet ↑

Jäst och kefir för tvätt av henna

Lös 40 gram jäst i 1 kopp varm kefir (det är bättre att ta naturligt, istället för pulver i påsar), blanda blandningen noggrant och applicera den på hår. Lämna på håret i 2 timmar, efter att du har sköljt håret under rinnande vatten. Ett sådant förfarande, om du har önskan och tiden, kan du göra det dagligen - det kommer ingen skada.
tillbaka till innehållet ↑

Tvättmedel för Henna Remover

Vad är vanlig tvål - det är alkali. Och vilken egenskap har alkali? Öppna hårvågar. Därför, för att bli av med henna och tvätta den i ditt hår, måste du tvätta håret istället för schampo med tvåltvål. Men efter ett sådant hår tvätta - glöm inte bonusen för dem - en näringsrik mask. Efter 1 månad kommer du att kunna färga ditt hår i vilken färg som din själ önskar.
tillbaka till innehållet ↑

Hur mjuka kopparskuggan efter hennafärgning

Om den röda färgen med vilken ditt hår har vunnit Henna passar dig, vill du dock ta bort dess ljusstyrka och "orangeness" - du kan neutralisera en så ljus färg lite med hjälp av en gräddfil peroxid som du kommer att applicera på ditt hår. Lämna denna mask på håret i 1 timme och skölj sedan med varmt vatten. Hårfärg blir mer avslappnad.
tillbaka till innehållet ↑

Video om hur du fortfarande kan tvätta Henna från ditt hår:

Hur tvättar du snabbt henna från håret

Du har inte tid för återanvändbara veckoprocedurer som syftar till att tvätta henna från ditt hår, för du har redan anmält dig till målning till din frisör några dagar senare? Vad ska man göra i det här fallet? Tja, det finns en uttrycklig metod. Ta 70% av medicinsk alkohol, dra in en svamp i den och torka håret med en svamp doppad i alkohol. Efter det, lämna alkoholen på håret i 5 minuter, och applicera sedan någon naturlig vegetabilisk olja på håret. Sätt en plastlock på toppen av huvudet och linda huvudet med en varm handduk. Efter 40 minuter har du använt schamponet för att skölja håret (helst ett schampo som är avsett för fet hår). Denna procedur kan upprepas flera gånger och om ett par dagar kommer ditt hår att glömma att de var bekanta med henna. Visst, alkohol torkar håret mycket, men vi varnade dig om det...

Mät sju gånger - klipp en gång, tänk sju gånger - måla en gång - det finns viss sanning i detta...

Shevtsova Olga, värld utan skada

39 kommentarer till artikeln "Hårfärgning efter henna - det omöjliga är möjligt" - se nedan

39 kommentarer till "Hårfärgning efter henna - det omöjliga är möjligt"

Och jag gillar verkligen att färga hår med naturlig henna. När allt är henna är ett användbart färgämne som har en positiv effekt på håret. Hår efter färgning med henna förvärvar en speciell vacker nyans. Med tiden tvättas skuggan med vanligt hårtvätt med schampo och vatten. Om någon ville byta hårfärg efter hennafärgning, skynda inte. Gradvis kommer färgen att tvättas bort, och då blir det möjligt att färga håret med ett nytt färgämne.

Håll dig lugn och tro, tro på dina ord!)))
Henna behandlar inte hår. Det är SUSHITA och torkat hår är inte friskt hår. Om du vill göra vänner med sax och klippa håret 5-10 cm, så målar du naturligtvis med henna! Ja, mer))

Detta, som du skriver, kan överdrivning undvikas genom att lägga olivolja i färgämnesblandningen (utspädd med henna) eller använda kefir för vatten och inte kombinera henna med basma. Om jag inte använde henna på en gång kanske jag skulle tro på dig, men jag kan säga från personlig erfarenhet att Henna återställer hår. Och, överdriven... Du kommer inte använda den 5 gånger om dagen varje dag. Dessutom, om du tar på vågorna skadan från kemisk färg och skada från henna (det är fortfarande svårt att tro på det) - Henna vinner i denna tvist. Och det är fördelaktigt för någon att skriva om farorna med henna, basma och andra naturliga färgämnen för hår, så det här är tillverkare av resistenta kemiska färgämnen... Även om det inte är överraskande... Men här är nyttan av henna ut mer än skada från det...

Om du gillar att färga håret med den här skiten, för Guds skull) Men du behöver inte försäkra andra om det här. Många tjejer målar sig med henna och gråter då och vet inte hur man ska få ut dessa saker ut ur håret.
Jag köpte också på myten om fördelarna med henna) Jag växte mitt naturliga blonda hår, elastiskt och glänsande, synen var lätt! En vän rådde att hon ansåg sig en guru i hårvård och tyckte att det inte kunde finnas något bättre än Henna för hår. Ja, självklart. Jag följde rekommendationerna, tillade både smör och kefir och shitty dinosaur och fjäder från polarugglets rövhål... Jag ville växa långt friskt hår, gör det tjockt. Naiv! Och varje gång denna så kallade mask torkade mitt hår hårdare och hårdare. Ett och ett halvt år senare, mina oss Hållbart "vård" hår förlorade sin glans, elasticitet, började bryta ner och illa splittras, som aldrig hade hänt tidigare! Jag, efter att ha läst och lyssnat på olika nonsens, trodde naivt att Henna botar hår. Därför kan jag med all ansvar förklara att din beröm Henna är inte mer användbar än en iota av permanent färgämne, vilket också ändrar hårpigmentet och torkar det. Jag försökte trycka alla dessa obehagliga namn med hår i ett olämpligt klimat, avitominoz och till och med skada: Jag testades och undersöktes av en tricholog. H. NICHERTA N Det gör användbar HAIR täppa precis vad fan vyvedesh.Vmesto dess släta och glänsande hår jag hade besökt, sprött, tråkigt hår precis som beskrivs ovan Dmitry "som Pugacheva i ungdom".Jag insåg att henna inte påverkar:
1) Hårtjocklek. Täthet är en genetisk predisposition, och åtminstone lite skit kommer att mjuka, de blir inte tjockare!
2) Hårhälsa. Torkade blad av laksonia har egenskapen att starkt torka hår och hud. Och inga oljor kommer att spara!
3) Hårväxt. Växthet är också en genetisk predisposition, som inte påverkas på något sätt. Du kan bara hjälpa till med en huvudmassage som främjar god blodcirkulation.

Och det skulle inte vara ogrundat, jag kommer att säga att jag inte var den enda som led av Henna. Mina kunskaper, som också trodde på Henna "healing" egenskaper, gjorde masker, färgade sitt magnifika slaviska hår i hopp om att göra dem vackrare... och grät... Gråt! När de förstod, att resultatet av henna är noll, men det finns tillräckligt med problem!
Det är därför jag säger att du kan lugna dig så mycket som du vill)) Och blint tro på myterna som kom från ingen vet var))
I Indien används henna för att måla kroppen av en religiös mehndi, som inte raderas omedelbart. Håret smälter det ibland, främst för att skydda mot starkt solljus, vilket skyddar mestadels huvudet och inte håret. Naiva ryska tjejer kommer att se massor av indiska filmer, där kvinnor på den genetiska nivån, håret är väldigt tjockt, väldigt tufft som en fiskelinje och väldigt tjockt och skämmer bort sina vackra blonda krullar med denna smuts och tröttar sig på att det kan vara att de någonsin kommer att ha samma tjocka: D
Några ord för att försvara tillverkare av permanent färg: Henna är samma marknadsföringsklicka. Det är bara förvånat att de inte förstår det här)) Tja, låga priser har alltid lockat köpare) Bra gjort indianer, hittade någon att ge det skit)) Även för ett öre: DI Det hämtade snabbt fasta handtag och började producera sin "henna", som förmodligen stärker håret, men det är bara skada.

Några ord om olika örter: Varje växt torkar hår, därför rekommenderas det bara att skölja håret efter tvätt (till exempel nässla eller kamille), men inte hålla det på huvudet i tre timmar. Och vissa sover med det hela natten! Skräck!

Efter henna återvänder torkat hår inte sin mjukhet och elasticitet. Skär bara!

Det som verkligen stärker håret är en hälsosam livsstil, bra näring, fuktgivande masker (håret behöver fukt!), Huvudmassage och bra humör!

Hårfärg efter Henna, funktioner och rekommendationer

Användningen av kosmetisk henna för hår anses traditionellt vara den säkraste och mest naturliga färgen. Det stärker locken, hjälper till att framgångsrikt bli av med mjäll och lägger bara till glans och styrka till håret.
Många kvinnor använder henna som en del av hemlagade hårmaskor och använder den också för färgning.

Det är dock inte lika ofarligt som det kan tyckas vid första anblicken. Den största "synden" anses vara ett oförutsägbart resultat efter applicering av vanlig färg. Hur man målar håret korrekt efter att ha använt henna, kommer vår artikel att berätta.

Egenskaper hos henna

Få den här unika färgen från lövverkets löv. I öst har det länge använts för en mängd olika kosmetiska och terapeutiska ändamål.

Denna östliga assistent har också kommit till oss länge, det finns få personer som inte känner till denna produkt.

Hennafärgning är ganska populärt hittills, även om sortimentet av butiker har otaliga färgämnen.
Bland fördelarna med denna metod är erkänd säkerhet och praktisk, eftersom förfarandet framgångsrikt kan utföras hemma. Henna har också en positiv effekt på hårets tillstånd, stärker och närnar rötterna och glödlampan. Ofta används den i sammansättningen av hemgjorda kosmetiska masker, vid behandling av mjäll och för hårets hela helande.
Den stora fördelen med sådan färg är dess naturlighet och överkomligt pris, liksom det enkla färgen i färgen av hårmjölkschoklad eller röd. Till skillnad från ekologiska kosmetika från världsberömda varumärken kommer förvärvet inte att påverka din budget betydligt, särskilt eftersom du kan köpa lämplig komposition i nästan vilken butik som helst.

Är det möjligt att färga hår efter henna?

Principen om Henna-effekten på hårstrukturen är mycket enkel: Tinins molekyler i blandningens sammansättning tränger djupt in i keratinkroppens inre lager och binder starkt till den.

Således gör henna håret tjockare och tjockare samtidigt som man reparerar skadade och försvagade områden.
En sådan stark koppling är inte alltid fördelaktig, eftersom det är ganska svårt att tvätta Henna från håret.

Det är därför som det inte rekommenderas att använda vanlig färg och hårfärg efter applicering av henna. Faktum är att färgämnet pigment av artificiellt ursprung omsluter håret från alla sidor.

Om väteperoxid ingår, erhålles en kemisk reaktion, under vilken syre frigörs och lyser hårpigmentet. Användningen av kemiska färgämnen efter applicering av naturligt ger inte alltid den önskade effekten.

Eventuella negativa reaktioner:

 • Färgen ojämnt färgar hårsträngar, penetrerar bara i stället för redan tvättade pigmenterade områden.
 • En oväntad bieffekt kan vara färgningen i grön, blå och blå.
 • Den naturliga pigmenteringen efter applicering av henna kan förbättras med en kemisk oxidant för hårfärg och du får ett ljusrött gamma.
 • Efter färgning kommer en nyans av koppar att visas även i en annan färg.
 • Synliga färgförändringar kommer inte att vara, ens satts ner för att använda stark färg.

Du måste vänta minst tre veckor mellan behandlingarna. Under denna tid kommer pigmentet att ha lite tid att glida lite från håret, och färgen fungerar bättre. I enskilda fall är det bättre att lida en månad eller mer.

En speciell "fara" är färgningen med en blandning av henna och basma. Således försöker de vanligtvis att få en mörkare ton, men ytterligare användning av kemisk färgning kan ge en oväntad grön nyans.

Detta gäller inte bara ljusa färger, utan även kastanj eller svart, som kan gnälla med gröna eller blå gnistor i solen.

Attraktiv adel och haze av nyanser av ashen har länge varit ett önskvärt resultat vid färgning av hår. Men de är ganska svåra att uppnå, särskilt hemma. Hur man väljer hårfärg ashy nyans och vem är lämplig för en sådan färg, kommer du att lära av vår artikel.

Höjdpunkter håret gör att du kan ändra det vanliga sättet och skapa en riktigt ovanlig frisyr. Läs om de bästa färgerna för hårfärgning här.

Medel för att tvätta

Trots vissa fakta och negativa erfarenheter av användningen av färg efter henna, ger sådan färgning inte alltid enbart besvikelse.

Det beror helt på strängarnas struktur och naturliga färg, liksom på den använda färgen och perioden som har gått sedan användningen av henna.

Resultatet är i vilket fall som helst svårt att förutsäga, och få människor kommer att vilja utföra sådana experiment på sig själva, därför finns det mindre riskabla metoder för att bli av med en negativ kemisk reaktion.

Metoderna för blekning av hår efter henna är olika, så du kan välja det lämpligaste sättet för dig. Du borde inte lita på den omedelbara effekten: som tidigare nämnts tränger henna hårstrukturen mycket bra ut. Det kommer att ta minst en månad för att effekten ska märkas. Varaktigheten av kursen beror på organismens individuella egenskaper, liksom ditt hårs tillstånd.

Kall nyanser av hårfärgning nu, mer än någonsin, i trend. Välja en lämplig färg för dig själv, glöm inte de grundläggande reglerna för färgkombination, så att det valda alternativet garanteras passa din hud.

Oljemaskor

För att göra detta måste du använda naturliga oljor, perfekt olivolja, kokosnöt eller jojoba.

Värm en liten mängd i ett vattenbad, undvik kokande. Gnid blandningen i spetsarna och fördela längs längden.
Täck huvudet med en plastlock och en handduk. Håll på håret i minst en timme och värm upp med hårtork regelbundet.

Förutom att avlägsna färg från hår, fyller dessa masker perfekt och tonar upp hårbotten och håret. Använd en eller två gånger i veckan tills resultatet erhålls.

Ättiksyra sköljning

Skiljd ättika i varmt vatten (per liter vatten - en matsked) ska användas för sköljning eller helt enkelt nedsänka håret i det. Håll huvudet i denna position i minst en halvtimme, använd sedan regelbundet schampo. Denna metod måste tillämpas minst tre gånger i veckan.

En av de mest effektiva hårväxtaktivatorerna är röd varm peppar. Brännämnen som kommer in i det har en uppvärmningseffekt på huden, de stimulerar hårfollikelns arbete och därigenom aktiverar krökans tillväxt. Plocka upp de bästa recepten av masker med röd peppar för hårväxt.

Kefirno - jästmaskar

Varm kefir blandas med Bakersjäst (proportioner: 40 gram jäst per kopp kefir). Den erhållna blandningen för att ge en liten brygga och applicera sedan på håret. Dessutom sätta på huvudet med en handduk och vänta ungefär en timme. Sådana masker kan göras åtminstone varje dag, om du har den nödvändiga tiden och önskan.

Torkade bort masken

Den här metoden används för att stänga av färgen och inte helt ta bort den. Det är bäst att ta hemlagad gräddfil, som är lite försurad.

Välja vilken lämplig tillämpningsmetod som helst, sprida blandningen över huvudet och linda ihop med en handduk. Skölj omedelbart med varmt vatten tillsammans med schampo efter en timme.

Split ends - ett av de vanligaste problemen med hår, som ofta uppstår i tjejer med långa krullar. De splittrade ändarna kan behandlas med olika kosmetiska oljor. Ta reda på hur du behandlar torrt hår med olja.

Snabbt sätt

Om skuggan efter färgning inte passar dig helt, kan du använda uttrycksmetoden.

För att göra detta, fuktar bomullsullen med alkohol och torkar varje krull. Du måste använda en medicinsk alkohol, minst 70%, och se till att fleece inte torkar ut.

Efter att ha bearbetat alla strängar, fukta håret med vilken som helst lämplig olja och täcka med ett värmeisolerande lock. Efter att ha väntat i 40 minuter sköljer du håret med schampo. Efter två eller tre steg kommer håret märkbart att förändra sin nyans.

Nackdelen med denna metod anses vara en allvarlig kemisk effekt på håret, varefter de kan blekna och bli mer spröda. För att undvika detta är det nödvändigt att alternativa procedurer stärker och återställer hemlagade masker eller inköpta kompositioner.

Titta på videon: historien om att bli en blondin efter hennafärgning

Långsam hårväxt är fixerbar. I sådana fall fungerar både hemlagade masker från improviserade och märkesvaror perfekt. Läs mer om effektiva hårväxtmaskar.

recensioner

hoppas

Jag har använt henna länge, men med ålder började jag märka att det inte längre kunde klara sig helt med grått hår. Jag vet inte vad orsaken är, kanske har kompositionen blivit fel, och åldersrelaterade förändringar kan. Nu använder jag vanligt hårfärg, resultatet är bättre, även om håret inte var så lydigt. Jag bestämde mig för att byta procedurer för att inte skada mitt hår för mycket. Måla efter henna tas bra, men många säger att det är möjligt att bli grön eller blå. Jag vill inte kontrollera rykten, så jag brukar vänta en månad, och först då använder jag färg.

Victoria

En gång var det ett nyfiken fall att applicera färg efter henna. Och allt visade sig nästan av misstag, jag glömde precis att jag hade försökt en ny mask baserad på färglös henna. Tja, det här håret är inte målat för starkt, men vid tipsen har blivit nästan blått. Min naturliga hårfärg är ljusbrun, vanligtvis som en blond blond. Jag var tvungen att använda nyans balm och låtsas som om den var avsedd. Nästa gång jag kommer att vara mer uppmärksam på sådana saker.

Yana

Jag målar med henna länge, växlar mellan den vanliga färgen och från olika företag, men inget övernaturligt har någonsin hänt. Jag kan fortfarande inte hitta en bekväm hårfärg för mig själv, så jag slutar inte att prova nya toner. Jag gillar att använda henna, eftersom håret är mer levande och det är inte märkbart att det målades, men det begränsade utbudet av färger passar inte, jag vill ha nya experiment.

Iransk henna är ett naturligt och effektivt pigment för hår som har använts i århundraden. I öst har denna växt länge använts för kosmetiska ändamål, förutom den dekorativa effekten har den goda helande egenskaper. Den enda nackdelen med sådan färgning är oförmågan att använda konventionell färg efter henna. För att inte få ett oförutsägbart resultat och inte lysa med regnbågens färger är det bättre att vänta en viss tid, även om henna användes för terapeutiska ändamål. Det bästa sättet att skydda dig i sådana experiment beskrivs i informationen i vår artikel.

Vi rekommenderar att du också läser mer om mänens hårfärg från grått hår.

Hårfärg L'Oreal Recital Preference - review

Jag målade över henna, efter misslyckade försök till andra färger! Hue Paris 4,01 än jag aldrig målade - så motståndskraftig mot mig för första gången! Added! (Andra färgning) + tredje färgning!

Det som just hänt inte med mitt hår, men det senaste året växlade jag färger med ljusröd och blont "studio 3d" -färger. När jag ville ljusare, målade jag röd, lutad, färgad blond och det visade sig mörk koppar vacker färg, jag strök inte efter blonda, jag behövde bara sådant koppar som blivit erhållet från blond. Sedan blev han lite tvättad och jag var röd igen, det var jag i en bekväm position, kunde kontrollera färgen och inte för att det händer att jag målade svart och allt, bara tvätten hjälper. Allt passade mig, då började jag göra masker från färglös henna (jag skrev också en recension om det) Jag tyckte om det så mycket att jag bestämde mig för att försöka måla med henna. Jag var inte rädd av recensionerna, då borde du inte vara färgad med färg alls, du kan bli grön och om du inte färgar kan du bara raka håret och klippa av henna och du har också sagt att henna kan torka mycket torrt hår som jag redan har.

Men då bestämde jag mig för att måla. Första gången jag applicerade Henna (normal iransk) i en timme var mitt hår fint och mitt hår fick en guld nyans, som jag ville, inte röd. Sedan jag tillverkar oljemaskar tvättades henna snabbt, bokstavligen inom en och en halv vecka. Och håret blev på något sätt tråkigt. Jag applicerade Henna för andra gången, jag samlade i en timme, men jag hade inte vattnet avstängt! Jag var väldigt rädd för att jag skulle torka mitt hår, så småningom tog det 3 timmar och när jag fick vatten tvättade jag det av. Hennes hår färgade väl, vände koppar, med rodnad, och henna tvättades inte så snabbt, men tipsen förstärktes naturligtvis. När rötterna växte, målade jag dem igen med ljusbrun färg, men det tog inte en droppe! Mitt regrowna färgade inte alls, efter en vecka köpte jag en annan färg, även ljusbrun, men från Estelle tog hon det svagt, men tvättades av en gång. Vid den tiden var mitt hår helt torrt trots oljemaskorna, jag var väldigt glad, jag ville inte måla med henna, färgen var inte ljus, mitt hår sken inte, men jag kunde inte måla eftersom det inte togs. Efter en och ett halvt år ville jag redan omöjligt att måla i mörkret, men naturligtvis inte svart, så att du, om du ville, kunde tvätta färgen hemma, men också så att färgen var ihållande så att färgen skulle hänga i färg och behålla den i en vecka! Jag gick till affären och letade efter en lång tid, så såg jag den här färgen och köpte den. Jag läste recensioner hemma och frågade en på forumet, och jag bekänner att jag var upprörd, det var mer negativitet att det torkade, vilket var instabilt. Tja, vad ska de göra, hon är redan i mina händer, ingenstans att gå.

PRO FÄRG

Jag applicerade den först till rötterna i 20 minuter och smorde sedan den i längd för den återstående tiden. Jag ville inte att den svarta längden skulle visa sig, för jag varnade för att den kunde vara nästan svart. Håll i 35 minuter. Det tvättades av lätt, ja, balsam av detta färgämne var alltid bra, vått hår var mjukt, föll inte ut tills det höll ingen klåda, ingen stickningar. Och sen torkade jag slutligen, jag tyckte om färgen så mycket! Han var mörk som jag ville ha. men inte svart, min mamma verkade för mörk i rummet, men det var inte vana, allt var bra med mig) Nu var det viktigt för mig att hon inte snabbt tvättade! Jag målades den 15 mars.

Jag har bilder förut, men det finns inga bilder omedelbart efter, tyvärr men det finns en bild igår, det vill säga 5 april 2014, genom vilken du kan spåra lite färgförändring. För mig är denna färg motståndskraftig, den har inte bortskämd mitt hår, det tvättas av jämnt, det enda jag säger är att de senaste 2 gångerna när jag tvättade mitt hår, tvättade jag en majonnäsmask innan du tvättade och majonnäs, som du vet, tvättar färgen väl av håret. Så jag loggade lite, men ändå är färgen bra) Till sist har den här målaren jag målat över henna! URRRA!)

Hårfärg efter Henna: Effektiva rekommendationer för framgången med förfarandet

Henna är ett naturligt färgämne som inte bara hjälper till att ändra krullarnas naturliga färg utan även att läka dem. Det är inte förvånande att kvinnor i stor utsträckning använder denna naturgåva för att ändra sin bild, för att sådan målning anses vara den säkraste. Men någonsin erhållen färg med henna kan bli uttråkad, och kvinnor har en önskan att tvätta bort detta färgämne.

Och då finns det logiska frågor: efter hur mycket kan du färga håret efter Henna med ett kemiskt ämne, och hur kommer det att påverka deras färg, struktur och allmänna utseende som helhet? Detta problem uppstår inte förgäves.

Hårfärgning efter henna är en svår uppgift, men det kan lösas. Det finns hemligheter som hjälper till att återvända till den tidigare hårfärgen.

Trots allt kräver alla naturliga pigmentmedel ett speciellt tillvägagångssätt vid avel. Och för att noggrant kunna svara på de frågor som ställs är det nödvändigt att förstå hur komponenterna i det här verktyget verkar på locken och hur professionella frisörer gör om de repaintar efter detta naturliga färgämne.

Henna handling när man måler huvudet

Henna är en naturlig envis färg som färgar hår i röda toner och läker hår.

Ett sådant pulver erhålls från löv av Lawsonia, en busk odlad i vissa asiatiska länder. Målning med det beror på åtgärden av huvudelementet i dess komposition - lavson.

Det är omöjligt att fullt ut förutsäga vilken färgkrullning som kommer att erhållas när man använder henna från den allra första applikationen. På grund av målningen kan strängarna bli rödaktiga, orange-röda och brunröda.

På skuggans skugga påverkar deras porositet, tidsförhållanden, överensstämmelse med alla regler för färgning. Andra toner kan erhållas om henna blandas med basma, kaffe och ett antal andra färgämnen. Denna information beskrivs i detalj i artikeln om henna hårfärgning.

De visar sig i alla fall vara uthålliga, svåra att dra nytta av. Och den resulterande färgen kommer att hållas under mycket lång tid.

Detta beror på att när man målar pigmentet ackumuleras i nagelbandet och en film bildas på toppen som skyddar den resulterande nyansen från förstörelse. Det är över tiden det färgade lavsonpulvret får bara blekna lite, men deras helt naturliga färg kommer inte att återvända i sig, eftersom dess aktiva substans är resistent mot ultraviolett, vatten och kemi.

Henna pigment penetrerar djupt in i hårkutiklet, vilket resulterar i färgning är resistent. Därför, innan du bestämmer dig för det, är det värt att väga för och nackdelar.

Därför måste de kvinnor som ofta och radikalt byter nyanser, alltid innan man använder ett naturligt färgämne, noga tänka på huruvida man ska ta ett sådant steg. Annars kommer de snart att möta problemet med att färga håret efter henna.

PÅ OBS! Den utbredda användningen av lavsonpulver förklaras av det faktum att detta naturliga färgämne inte bara tillåter att göra nya sedlar i sitt utseende utan hälsoskador, men också effektivt behandlar lockar. Om du tittar närmare på dess fördelaktiga egenskaper, så påverkas aktiviteten hos talgkörtlarna, mjällbildning minskar, blodcirkulationen ökar, krullarna blir mjukare, starkare och deras glans ökar. Du kan läsa om alla dessa användbara egenskaper under länken henna för hår.

Vad händer på hennafärgade trådar efter exponering för syntetiska färgämnen

Färgning av hår med vanliga frisyrer efter henna kan ge ett oförutsägbart resultat.

Är det möjligt att färga hår efter henna med syntetiska färgämnen och vad bör beaktas vid omfärgning? Även erfarna frisörer åtar sig sällan att bära kemikalier på lockar efter att de har utsatts för växtpigmentpreparat. Och oavsett hur länge den här proceduren utfördes.

Detta förklaras av flera fakta:

 1. Kombinationen av lawson och kemiska reagens leder till de mest ovanliga reaktionerna. Som ett resultat av detta hår kan vara orange, grön och jämnblå. Garantier för att få en viss ton efter applicering av detta färgämne ger ingen mästare.
 2. De flesta kemiska kemiska färgämnena kan ligga ojämnt, och strängarna blir så småningom mörkare på vissa ställen och lättare i andra. Ibland måste frisören, för att uppnå önskat resultat, måla klienten flera gånger med håret efter behandling med laffsonpulver.
 3. Den kemiska reaktionen mellan henna och syntetiska färgämnen förvärrar i de flesta fall hårets tillstånd. De blir torrare, starkt fuzzed och kan senare börja falla i stora mängder. Ingen mästare vill vara skyldig för ett sådant resultat.

BETALA ATTENTION! Om mästaren svarar på frågan hur man färgar sitt hår efter henna, att det inte finns några svårigheter i det här förfarandet, har han troligtvis ingen erfarenhet i det här fallet. I det här fallet är det bättre att kontakta en mer kompetent specialist.

Henna tvättar hemma

Gradvis skärpa de vuxna tipsen är en effektiv men lång väg att ta bort henna från håret.

I allmänhet är högkvalitativ hårfärgning efter henna endast möjlig efter att strängarna återfår sin naturliga färg. Men det krävs mycket tid för sin tillväxt, men det kan helt enkelt inte vara av någon anledning.

Då är det snabbaste sättet att bli av med den röda tonen att tvätta håret med vissa lösningar. Även efter det kan kemisk färg appliceras på dem om det behövs.

Professionellt verktyg ESTEL hjälper till att snabbt bli av med Henna pigment i håret.

Hemma kan du använda hjälp av de ämnen som alltid kan köpas på apotek eller i en butik. Avlägsna färg genom att använda folk recepten positiv säkerhet. Men de har en minus - du kan nå resultat endast om några sessioner.

För att förbättra effektiviteten i hushållssvätten är det lämpligt att följa dessa tips:

 1. Curls innan du applicerar henna tvätt komposition behöver inte tvättas.
 2. Lösa lås rekommenderas för att fuktas med 70 graders alkohol. Denna procedur ger upplysningsskalor hår, vilket underlättar avlägsnandet av pigment.
 3. Den förberedda tvätten ska försiktigt och rikligt fördelas längs strängarna. Därför bör volymen av den framställda blandningen vara i lager.
 4. Efter applicering av masker eller gnidning måste huvudet värmas med en polyeten, näsduk eller handduk.
 5. Dessutom rekommenderas att värma huvudet i 5-10 minuter under huven med en hårtork. Detta kommer att förbättra penetrationen av tvättkompositionen inuti håraxlarna.
 6. Tvätta huvudet efter tvätt med schampo och en stor mängd varmt vatten.

När man bestämmer hur man färgar håret efter henna med vanlig färg måste man välja ett av de mest effektiva recepten för tvättningskompositioner. Några av dem beskrivs nedan.

Oljefjernare

Håroljor för tvätt av henna är bättre att använda, beroende på deras typ.

En oljemask som används upp till tre gånger i veckan kommer tillbaka en naturlig nyans. Det viktigaste är att kunna använda den här avtagaren korrekt.

Anvisningar för beredning och användning av oljevaskar är följande:

 1. Först måste du välja en av vegetabiliska oljor. Det kan vara som vanligt solros och olivolja, mandel, burdock.
 2. Därefter värms oljan till 37-40 grader i ett vattenbad.
 3. Efter en varm oljig vätska fördelas längs hela längden av trådarna. Särskild uppmärksamhet ägnas åt rötterna.
 4. Maskens uppehållstid är en timme.
 5. Olja tvättas på följande sätt: Först måste du applicera schampo i ditt hår och bara sedan vätta huvudet med vatten. Detta tillvägagångssätt garanterar maximal vidhäftning av oljemolekyler och schampon, varefter tvätten på krullarna underlättas.
 6. Dessutom, efter applicering och avlägsnande av tvätten, rekommenderas att använda vatten i slutet, surgjord med citronsaft eller äppelcidervinäger. Du kan också använda andra hårbalsam, som skrivs i den här artikeln.
till innehållet ↑

Kefir-jästborttagare

Masken från kefir och jäst för att tvätta henna från håret bör framställas från färska produkter omedelbart före proceduren.

Detta recept är lämpligt för krullar av vilken typ som helst. Du kan använda det dagligen tills du får önskat resultat.Nästa Artikel
Hur vacker hårkrullarekrullare