Vad är det bästa färgen för grått hår


Utseendet hos det första gråhåret uppfattas ofta som en personlig tragedi. Och inte bara av kvinnor utan också av män. Och även om det ädelgråa håret periodiskt blir modernt, föredrar de mest att hantera det. Individuella hår utdrags vanligtvis, och när processen är aktiverad målas de över. Och här visar det sig att det här inte är så lätt att göra.

Grå hårstruktur

Kvalitativt målar en stor mängd grå hår från första gången endast professionell färg för grå hår är kapabelt. Oprofessionella faller ofta på den ojämnt och snabbt tvättas bort, vilket ger effekten av bleka trådar. Vi frågade erfarna frisörer varför det hände. Det visade sig att problemet är i det gråhårets förändrade struktur.

I människokroppen finns färgpigment som utsöndras av speciella celler - melanocyter. Av ett antal skäl kan de sakta ner eller helt sluta sitt arbete. Stark stress, hormonell obalans och även med vissa mediciner kan påverka denna process. Och saknar pigmenthår blir transparent. Det reflekterar ljus och verkar vit för oss.

Pigmentfria områden i hårkroppen förblir ihåliga, och det förvärvar en porös struktur. Det verkar som att färgprocessen bör förenklas. Men färgen tvättas snabbt - i de förstorade porerna kan det inte hålla länge. Det är därför tidigt grått hår är så svårt att måla på ett tillförlitligt sätt.

Dessutom får håret med tiden en glasögonstruktur - det blir hårdare, som om det är täckt med en härdad skorpa. Pigment är svårt att tränga igenom det, och det förblir bara på ytan, som vid toning.

Varför detta händer, vet inte vetenskapsmännen verkligen. Men frisörer har länge förstått att hårda, gråa hår först måste lösas.

Professionella fördelar

Om du lätt kan klara av en liten mängd grå hår med vanliga toning eller naturliga färger, då med stor mängd - endast med professionella medel.

Vissa tillverkare har även separata linjer markerade "för grå hår". Färgerna i det är något annorlunda i kompositionen, eftersom de tar hänsyn till förändringar i deras struktur:

 • De har ett högt innehåll av färgpigment (ibland upp till 40%);
 • De är berikade med naturliga oljor och vitamintillskott som gör håret mer elastiskt.
 • ofta innehåller de högteknologiska komponenter som gör att färgämnet penetrerar djupare;
 • Kompositionen av fixativet innefattar nödvändigtvis substanser som "förseglar" porerna i håraxeln.

Dessutom använder yrkesverksamma en särskild teknik för färgning av grått hår, vilket gör processen mycket effektivare.

Hur man målar över grått hår

Förr eller senare, men med frågan, vilken hårfärgning som bättre målar grå hår, kommer alla kvinnor att möta. Och varje kommer att ha ett eget svar på den här frågan, eftersom det inte är lätt att välja ett företag för sig själv och en nyans, så ofta måste man försöka på flera sätt.

Allt påverkar: Hårets struktur och tillstånd, mängden grå hår, favoritpalett och mycket mer.

Ammoniakfria färgämnen kommer inte att vara gråa länge. De kan användas för intensiv toning, om det är lite grått hår, men proceduren måste upprepas minst en gång i månaden. Observera i detta fall att i deras sammansättning finns en peroxid, och de kommer fortfarande att förstöra håret. Därför stoppar de flesta kvinnor valet på långvariga färger.

Naturläkemedel

Om grått hår inte är för tätt och mindre än 25%, kan du utan användning av resistenta färger. Det är värt att försöka naturliga färgämnen, som inte bara skadar håret, men kan förstärka det, göra det mer tjockt och glänsande.

Bland dem är i första hand henna och basma, som måste blandas för att få vackra nyanser - från lätt kastanj till mörk choklad. Det är önskvärt att lägga till blandningen av olivolja eller burdockolja, annars håret torkar upp och blir skört.

Henna och Basma har betydande nackdelar: de tvättas snabbt bort, och efter applicering måste du vänta minst en månad innan du målar med ammoniakfärg.

För att mörka grå hår är möjligt genom att applicera starka örtte: rosmarin, salvia, grön valnötskal. De sköljer rena krullar och lämnar i 20-30 minuter. Om du upprepar proceduren minst varannan dag, efter en månad, erhålls mycket bra resultat.

Du kan lägga till en gyllene nyans till det grå håret eller maskera yellowness, som ofta manifesteras i tidigare rökare, med liknande tillämpning av kamilledekok.

Hushållsmål

Vilken typ av färg för grå hår i hemmet är det mest effektiva, det är svårt att säga säkert. Varje kvinna har sina egna preferenser. Men värderingen av de mest populära hushållsmålarna är oftast ledd av sådana:

 1. "Londa". Londacolors huvudpalett ger en djup jämn färg och fyller fylligt det grå håret.
 2. "L'Oreal". På det bästa sättet är det grå håret färgat med "Preference" -serien, vilket inte bara ger en djup rik nyans men skyddar också håret mot stark skada.
 3. "Rowan". En av de billigaste och beständiga hushållsfärgerna, som perfekt målar till och med en stor mängd gråhår på grund av det höga innehållet av pigment. Den enda signifikanta nackdelen med detta färgämne är att det torkar håret starkt.
 4. "Garnier". Idealiskt klarar den grå linje "Nutris Cream" av den här populära tillverkaren. Den har en mjuk gräddig textur som gör att du kan måla alla hår med högsta kvalitet.
 5. "Palette". Den mest populära hushållsfärgen från företaget "Schwarzkopf." Ljusgråt hår är bäst målat med Color Nachurals-serien, där paletten domineras av naturliga nyanser: ljusbrun, brun.

Det är viktigt! När du väljer en färg, måste du komma ihåg att rött på grått stannar väldigt dåligt och snabbt bleknar, och svart ser onaturligt ut och lägger ålder. Blondiner kan rekommenderas guld och blond nyanser och brunetter - kastanj eller mörk choklad.

Professionella verktyg

Att använda professionella linjer hemma är ganska riskabelt. Men för grått hår är risken rätt motiverad, eftersom de här färgerna ger dig det bästa resultatet.

Med svartvitt färgning brukar inga problem och problem uppstå. Det viktigaste är att noggrant studera instruktionerna och följ noga proportionerna av utspädning av färgämnet och tiden för exponeringen.

De bästa färgämnena för gråhår leds av följande professionella färgämnen:

 • Matrix. Matris drömålder Socolor Beauty Line, berikad med naturliga ingredienser, klarar av att hantera även en stor mängd gråhår. Verktyget är utformat så att tidigare förpigmentering inte krävs. Det får endast spädas ut med en aktivator och appliceras på trådarna. Bekväm för hemanvändning.
 • Estel. Den inhemska tillverkaren Estel har inte bara hushåll utan också professionella färger. Och för grått hår är en separat palett Deluxe Silver, där naturliga nyanser råder, vilket gör det möjligt för en kvinna att föryngra sin bild i flera år och helt dölja sitt gråa hår.
 • Schwarzkopff. Detta företag - en erkänd ledare inom produktion av professionella och hemlagade hårfärger - i Igora Royal-linjen erbjuder en hel palett av super-resistenta nyanser speciellt för grå hår. Efter applicering av dem är färgen likformig och håret blir slät och elastiskt igen.

Det är viktigt! Användning av professionella färger för komplexa måltekniker hemma rekommenderas inte.

Färghemligheter

För att göra det gråa håret bättre, använder professionella frisörer en lite modifierad teknik för den. Dessa små hemligheter kan användas hemma, så att resultatet inte är sämre än salongen:

 • Innan färgningen börjar, gör förbandet: Applicera en tvätt eller 3% oxidant på de gråa områdena, som lämnas i 15-20 minuter.
 • Om grå hår är mer än 50% behövs förpigmentering. Halvan av den erforderliga mängden färg (beroende på hårets längd) späds med rent vatten i ett förhållande av 1: 2 och appliceras på håret.
 • Efter 15 minuter kan färgning utföras. Den återstående färgen späds ut med ett oxidationsmedel från 6 till 12% och fördelas jämt över strängarna.
 • Beständig färg bör appliceras först på mitten av strängen, sedan på spetsarna och endast i slutet på rötterna. Så du kan uppnå jämn färgning i längd.
 • Efter att färgen har tvättats av, är det nödvändigt att sätta en fixeringsbalsam på håret och hålla den i minst 10 minuter.

Dessa lilla tricks komplicerar den vanliga processen med hemfärgning. Men det är tack vare dem att de inte behöver repetera det oftare än vanligt. Håret med denna teknik kommer inte att vara för hårt, och efter styling kommer frisyren att vara längre.

Hemvård

Hur länge färgen kommer att gälla på grått hår beror till stor del på rätt hemvård. Underhålla skuggans ljusstyrka är absolut nödvändigt med hjälp av tinting balms. De kommer också att bidra till att maskera de växande rötterna, som är särskilt märkbara när de dör i en mörk färg.

Väl lämpad för gråhårschampon och balsams med en lamineringseffekt. Om det är möjligt att göra salongbiolaminering - ännu bättre.

Efter denna procedur kommer hårets elasticitet tillbaka, och det förvärvar en vacker glans. Varje hår är täckt med en skyddande film som förhindrar att pigmentet läcker ut för snabbt.

För grå hår är extremt nödvändigt näring och hydratisering. För att göra detta, måste du skämma bort dem med två gånger i veckan med masker. Oavsett om det kommer att bli professionella verktyg eller folk recept - det spelar ingen roll mycket. Om du inte hanterar torrheten hos krullarna, som ökar efter applicering av resistenta färger, börjar de bryta.

Målar att måla grå hår - 5 typer av grå hår

Idag har även unga människor grått hår på huvudet. Tyvärr har forskare ännu inte funderat hur man kan övervinna sådan sjukdom på molekylär nivå.

För att förhindra sådana fenomen är det nödvändigt att följa de specifika reglerna för att måla grå hår.

Denna artikel berättar hur man målar gråhår korrekt utan färg, hur man målar grå hår på mörkt hår - vilken färg målar grå hår bättre etc.

Regler för färgning av grått hår

När man målar ett grått hår måste kvinnan följa några regler.
Först måste flickan korrekt avgöra% grått hår:

 • Om det är mer än 50%, bör förhållandet av oxygenant / färgämne vara i en andel av 1: 1,5;
 • om det är 70% är andelen 1: 1;
 • om grå är 80-100%. Med ett hundra procent grått hår färgar tjejerna håret i mörka färger och i blonda. Om tunt hår är täckt med grått hår, använder flickan inte färgämnet av naturlig ton. En kvinna applicerar en specifik färgämne på håret som har blivit grå över 100% tjockt hår.
 • Om det är jämnt fördelat på huvudet och är 50% högst, använder kvinnan medlen "att färga upp till 50%";
 • Om grå hår ligger på det kvinnliga håret i form av "öar" (vuxna grå rötter) använder flickan färgglada ammoniakfria produkter.

Egenskaper av att måla grå hår med henna, basmoy och folkmekanismer

Hur och hur man färgar grå hår beror på många faktorer. Först och främst måste du bygga på intensiteten av grått hår, typen av hår och deras struktur. Strängar utsatta för grå hår blir mycket tunnare, deras allmänna tillstånd försämras och många professionella verktyg kan inte gå till deras fördel. Detta måste beaktas vid val av naturliga eller kemiska färgämnen.

Färgtips

På grund av några av de nyanser som är inneboende i grått hår, som den förändrade strukturen, färgens dåliga känslighet, närvaron av bubblor inuti, är det mycket svårare att måla dem än krullarna orörda av grått hår. Vilken färg att färga gråhår beror på färgtypen, från och med det, bestäms av tonen.

 • Om håret är helt grått kan du färga det med en tonad schampo eller balsam utan att färgen helt ändras.
 • Mörkt hår rekommenderas att färgas i nyanser nära den naturliga färgen. Det är inte nödvändigt att lätta dem - det är osannolikt att vi kommer att lyckas närma sig de gråa i tonen. Vid färgning bör du noggrant övervaka de återvunna rötterna och tona dem i tid - det växande gråhåret är mest märkbart i motsats till mörkret. Som ett resultat kan rötterna se slarviga ut.
 • Kastanjkronor är också bättre målade i en färg nära naturen. Brun färg är väl lämpad för att bruna med en förspänning i rött. Men det måste komma ihåg att det röda pigmentet är det mest resistenta och det blir mycket svårt att avlägsna grått hår från det om resultatet inte är trevligt.
 • Ljusbrunt hår ska målas i en mutterfärg eller i någon av de ljusbruna tonaliteterna, observera färgens intensitet. Om du vill gå in i mörkret kan du göra det om du målar krullarna i varmbrun. Det är mest lämpligt för kvinnor med blont hår.
 • För blondor är det tillåtet att lätta grå hår, men samtidigt är det nödvändigt att hålla sig till en naturlig nyans. På ljuskrullarna är grå mindre märkbar, så du kan dölja den om du väljer en mjuk varm palett av färg.
 • Professionella rekommenderar att du observerar färgskalans för att bevara naturligheten: måla krullarna i en färg, men gör tipsen lättare.

Till skillnad från kemiska färgämnen kommer naturliga färgämnen inte att skada redan försvagat grå hår. För att bli av med grått hår kan du använda henna. Med sin långa åldrande (inte mindre än 5 timmar) kan du få en ljus och mättad färg som ett resultat. I motsats till populär övertygelse kan Henna färga inte bara röda lockar, samtidigt som man lägger till ytterligare komponenter, erhålls olika nyanser av brunt och koppar tonaliteter:

 • odlas i lika stora proportioner hennapulver och kamomillblommor, bli varmröda med en guldglans
 • valnöt extrakt kan kombinera med henna för att skapa en kastanj färg på grått hår;
 • med samma mängd hennapulver och malt kaffe blir rika bruna med en guldglans.

Basma

Ett annat sätt att färga grå hår utan att skada det är att använda Basma som ett färgämne. Det ger mörkare tonaliteter och används endast med henna:

 • Det är möjligt att färga grått hår rött om du gör en komposition från henna (2 delar), basma (1 del) och en halvsked bitar av gurkmeja;
 • rik och djup kastanj erhålls genom att ändra proportionerna: ta 2 delar av basma till 1 del av henna och häll en halv sked av kanelpulver i blandningen.

Det är möjligt att måla krullar i basma utan några extra komponenter, men för det här måste du först applicera henna i flera timmar, tvätta den och först därefter applicera basma.

Folkmekanismer

Inte bara dessa färgämnen hjälper till att måla grått hår hemma. Många örter och naturliga ingredienser har färgningsegenskaper utan att skada hårstrukturen:

 • Stor sked av klöverblad, blandad med samma mängd torkad nässla, häll ett glas varmt vatten, lämna i 10 minuter. Sked extrakt av ginseng rot häll i ett glas kokande vatten, laga i en halvtimme. Två decoctions kombinerar och färgar en blandning av grått hår. Resultatet ska vara en varm, nutty nyans;
 • en sked full av kamomillblommor häll ett glas varmt vatten (om trådarna är långa, öka sedan antalet ingredienser, behåll proportionerna). Lämna i 20 minuter. Krama saften av en halv citron. Denna komposition passar också blondiner;
 • chokladton kan erhållas genom att färga grått hår med lökskal. För detta behöver den koka i ungefär en kvart i timmen;
 • coola nyanser av brunt gör det möjligt att få valnötblad. Under förutsättning att de läggs till kokt lökskal
 • svart te kan också färga grå hår. För att göra detta, använd en stark bryggning, koka över låg värme i 20 minuter.

Funktioner som målar rötterna

För att få hela frisyren att se vacker ut, och det färgade gråa håret inte får ögat, måste du färga dem rätt.

Du kan tillämpa en av de tekniker som utvecklats av specialister - prepigmentering. Dess väsen ligger i det faktum att du först måste färga enbart grå hårfärg, som är en tonlighter än den främsta. Det andra steget är komplett färgning av hela hårlinjen. Så snart rötterna växer, måste de färgas separat, och bara då än en gång helt hela frisyren.

För att uppnå naturlig färg rekommenderas tips för att välja måla ett par toner ljusare än rötterna. I processen att applicera färgämneskompositionen måste du försiktigt måla över varje enskilt grått hår.

Foto exempel

För att färga grå hår kan du använda kemiska färgämnen eller naturliga produkter. Både de och andra tillåter hemma att effektivt bli av med grått hår. Fotona visar bra färgresultat.

Gråt hår kan färgas på olika sätt. Det viktigaste är att ägna särskild uppmärksamhet åt rötterna och välja rätt färg som matchar färgtypen. Under dessa förhållanden kan du få ett utmärkt resultat, dölja ålder och skickligt dölja grått hår.

Vad är det bästa sättet att färga grå hår?

Olika färger används för att måla grå hår. De mest effektiva är produkter som innehåller ammoniak.

Utseendet av grått hår hos människor är inte alltid förenat med ålders- och åldringsprocessen hos människor. Anledningarna till deras utseende innefattar emotionell överbelastning och olika sjukdomar. Dölj grått hår från andras ögon kan använda hårfärg. För detta rekommenderas att använda professionella hårfärger. De används i kombination med balm och medicinska masker.

Egenskaper av färgämnen för grått hår

Strukturen av grått hår skiljer sig från normal ökad porositet. Det är möjligt att bli av med det grå håret som orsakas av olika sjukdomar. För detta behöver du genomgå en behandling. Bli av med ålder grå hår kan inte vara. En sådan förändring av hårfärg är förknippad med förlusten av naturligt pigment som inte kan återställas.

Målar grå hår är förknippat med vissa svårigheter.

Inte alla färgämnen kan klara av färgning av sådant hår. För dem, använd produkter som innehåller minst:

Endast professionella färger kan klara av grått hår 100%. Ej innehållande ammoniak, sparsamma färger kan inte jämnt måla över grå hår över hela hårets längd. Sammansättningen av de vanliga tonfärgen är svaga oxidationsmedel. Urvalet av färgämnen beror på hårets typ och tjocklek.

För färgning av hår med måttlig mängd grå hår används tonade schampon och geler. Dessa är inte de mest resistenta färgerna som är avsedda för daglig hemvård.

Sammansättningen av medel för hemfärgning av gråhår innefattar väteperoxid. Demi-permanenta färgämnen har ett genomsnittligt färgningsbeständighet. Permanenta färgämnen har det högsta motståndet.

Vilka färger är bäst för färgning av grått hår?

För färgning av grått hår använd färgämnen av olika färger och nyanser. Det finns ett antal faktorer som du måste vara uppmärksam på när du väljer dem. Bland dem är:

 • Ålder. Ju äldre en person är desto ljusare är han att välja toner för att färglägga sitt hår. Det gör utseendet ungdommeligare.
 • Omfattningen av mänsklig verksamhet. Affärsmän och regeringstjänstemän föredrar att inte använda prickiga färger för att färga håret.

De vanligaste färgerna för färgning av grått hår är blont och ashy.

Vid val av färgämne beaktas alltid den naturliga färgen hos en persons hår.

Mest populära märken

Effektiviteten hos produkter avsedda för hårfärgning anges på förpackningen. Numren sätts på: 60%, 70% och 100%. Färger som inte innehåller ammoniak tvättas snabbt bort. Bland de färger som används ofta för grå hår är:

 • Matrix Dream Age SocolorBeauty.
 • Igora Royal Absolutes "Schwarzkopf Professional Igora Absolutes".

Matrix Dream Age SocolorBeauty

En av de bästa färgerna för grå hår, som innehåller en liten mängd ammoniak, ceramider och camelinaolja. Den avser professionella och mjuka medel, vars kostnad är tillgänglig för ett brett utbud av köpare. Matrix Dream Age SocolorBeauty paletten består av 17 nyanser.

Verktyget färgar grått hår 100% och ger curls mjukhet och lydnad, samt multidimensionell multi-reflekterande färg. För färgning av håret "Matrix Dream Age SocolorBeauty" kombineras med krämoxidanten "Matrix Socolor.be Beauty Dream" i ett 1: 1-förhållande. Kompositionen appliceras jämnt över hela längden av håret och hålles på dem i 20-45 minuter. Därefter kan färgen tvättas bort.

Igora Royal Absolutes "Schwarzkopf Professional Igora Absolutes"

Användning av färg rekommenderas för mogna kvinnor med ålder grå hår. Den kosmetiska produktens sammansättning innefattar vitamin B7. Åtgärden syftar till att bevara det naturliga färgpigmentet i håret och säkerställa sitt tillförlitliga skydd mot yttre faktorer.

Schwarzkopf Professional Igora Absolutes är dyrt. Den kompenseras av högkvalitativa produkter och ett brett sortiment av färgpalett. Den innehåller 15 nyanser. Vid applicering behöver färgen inte blandas med andra medel. Hennes effektivitet att täcka grått hår är 100%.

Estel De Luxe Silver

Indikatorn på effektiviteten av färgning grå hår 70%. Färgpaletten innehåller 7 mörka färger och 150 toner. Som en del av en stor mängd ammoniak. Färgen är avsedd för professionell användning. Efter färgning utförs ett håråterställningsförfarande.

Estelle appliceras på torrt hår över hela längden under 45 minuter. När återfärgningsmedel appliceras endast på rötterna och åldras inte mer än 35 minuter.

L'oreal Professionnel Color Supreme

Dyrt professionell mild kosmetisk. Den består av ammoniak och Densilium-R, vilket stärker hårrotsna och återställer sin struktur.

Kompositionen innehåller ammoniak och ett komplex av vitaminer.

Londa färg

Färgen har 40 nyanser, sålda med en speciell. Hon har en sparsam handling. Färgen Londas sammansättning innehåller keratin och naturligt vax. Färgen appliceras på hela längden av håret och åldras i 30-40 minuter. Därefter tvättas färgen och en balsam appliceras på håret. Effekten av färgning är 100%.

Hur färgar grå hår. Betygsätt de bästa färgerna.

Med framväxten av rikligt grå hår hos kvinnor ofrivilligt uppstår frågan, vad man ska använda för att måla. Tiden kan inte vändas, så färgen krävs för utseendet:

 • Den önskade nyansen, som rötterna kommer att växa, kommer att kräva tonning 1 var 1-2 månad. Du bör inte välja en ljus extraordinär ton, nyanser av naturlig färg är unga och ser harmoniska ut.
 • Erbjuder minimal hårskada (med oljor, näringsämnen, minimal ammoniak, eller det blir ett naturligt färgämne).
 • Beständig mot spolning (resistent), så att nyansen inte förändras under påverkan av aggressiva effekter (tvätt, hårtork, miljö).
 • Metod - hem- eller salongfärgning (en fråga om pris).
 • Om håret redan är måttligt måttat - valet av färg, så att det inte finns någon kant, som för grå hårfärg kan ge en färg och redan färgad - en annan. Det visar sig gränsen med oförmågan att till och med färgen. Om du är rädd för att misslyckas, är det bättre att kontakta mästaren för val av färger och färger. I framtiden kan du göra färgning hemma med en vald färgvariation.

Populär färgbedömning

För att bättre förstå linjerna och egenskaperna hos masssegmentet av färger, för att förstå vad hårfärgning bäst målar grå hår, läs tabellen.

aloe vera provitamin b5

Från bordet är det uppenbart att inte alla härskare av populära färger är lämpliga för grå hår. De flesta innehåller ammoniak, förstör håret, och hållbarheten kommer att bero på hur ofta tvätten är. Dessa färger är lämpliga för hemmabruk, de innehåller balsams i uppsättningen. Många, som förvärvar dessa märken, uppmärksammar inte ens de extra namnen på linjer, så resultatet på grått hår kanske inte blir det som förväntat.

Om du är en man och vandrade in i den här artikeln presenterar vi dig en separat lista över mäns målarfärg från grått hår. 

Professionell färg för grå hår

Funktionerna hos verkligt professionella färger är:

 • Sammansättning av 3 komponenter: basfärg, hjälpfärg för höjdpunkter och lösningsmedel
 • Närvaron av ammoniak i ett fåtal ve, eftersom grå hår utan ammoniak inte kan pålidas på ett tillförlitligt sätt, om det inte finns ammoniak, så är ett oxidationsmedel närvarande
 • förstärkt vårdande ingrediens formel
 • förekomsten i sammansättningen av tillförlitliga klämmor som kan sakta ner utlakningen av artificiellt pigment från den porösa strukturen av grått hår.

Förutom den naturliga nyansen har professionellt hårfärg som färgar över grått hår extra egenskaper: det ger volym, skyddar, bryter inte strukturen, innehåller filter från solen.

Det är möjligt att lära sig professionell färg till priset, det blir 2-4 gånger dyrare än vanligt. Det vanliga priset målarna med orden "Professional" är inget mer än marknadsförarnas tricks. Det är bättre, åtminstone för första gången, att stylisten ska plocka upp färgen och antalet färg. Då kan du ansöka dig hemma. Så den valda färgen kommer att vara unik, naturlig glans, ingen kan tro att du kämpar med grått hår.

Bästa färg för grått hår betyg

Som exempel på riktigt värdefulla varumärken är det värt att lista några tidtestade, inte av stylister från TV-skärmar, utan av köpare med erfarenhet.

Vella Coleston Perfekt - bara en gud för grå hår.

Överraskande naturliga nyanser utan konstgjord glans kommer att måla grått hår perfekt i 6 veckor. Djupbrun, ihållande blond, mättad röd, 100 nyanser särskiljer denna linje från massmarknadsmedier. Fuktgivande och mjuk tack vare bivax med hög koncentration kommer att få lockningar vid applicering av Coleston. För att måla grått hår i samlingen har en grundläggande basbakgrund utvecklats, när den blandas med ett lösningsmedel och en tinge, erhålles en bestående effekt. Till försäljning i butiker och specialbutiker till ett pris av 600 rubel.

Ett tillförlitligt prov är 25 nyanser Syoss Color Professional Performance och den icke-ammoniakfotografen Syoss Oleo Intense med en palett på 21 enheter.

Båda är lämpliga för grå hår, är helt målade över, har keratin i oljor. Priset på 400 rubel och närvaron på hyllorna i vanliga butiker gör varumärket Syoss bekvämt att köpa. En väl genomtänkt flaska, som gör det enkelt att applicera produkten, hjälper till att grundligt måla över strängarna och rötterna utan att skada sig hemma.

Kommer att glädja resultatet och kvaliteten på hårfärg producerat av L'Oreal.

För grå trådar passar linje:

L'oreal Exellence Crème-resistent färgämne för grått hår, perfekt maskerar 100% grått hår, kan korrigera det olyckliga resultatet av föregående färgning, för att utjämna färgernas gränser.

Inverkan av skadliga komponenter är mer än omslaget pro-keratin och ceramider. En bekväm uppsättning, serum, balsam, även en speciell kam för kamning av trådarna gör att du kan färga håret i huset självt. Paletten med 29 nyanser, inklusive blondin, låter dig stoppa uppmärksamheten på produkterna i franskt intresse.

L'oreal Recital Preference - i en palett på 25 nyanser.

Geografiska namn på toner är ovanligt, så speciellt blir resultatet. Preference - färg med ett lågt innehåll av ammoniak. En stor andel grå hår kommer inte att måla över, perfekt för kvinnor med grått hår 20-30%. Modiga förtrollande nyanser, en spegelglans och en omsorgsfull balsam för flera applikationer hjälper till att göra ditt hår ser lyxigt ut.

L'oreal Casting Creme Gloss - icke-ammoniakfärg för grå hår i 25 nyanser, hållbarhet från 6 veckor, en omsorgsformel.

Glans kommer att kunna måla över ljusgråt hår och rötter.

I samlingen av rysk Estellefärg finns en linje speciellt för gråhår Silver.

Märket är populärt i salonger som ett professionellt verktyg. Laboratoriet Estelle har utvecklat 50 naturliga nyanser med hög pigmentresistens speciellt för vitt hår, inklusive blont hår. Oxygenter med svag och stark fixering gör det möjligt att välja den optimala koncentrationen på en specifik hårstruktur. Verktyget är praktiskt att använda, resultatet på grå hår är utmärkt. Ammoniak är närvarande, ytterligare inköp av Estelbalsam kommer att krävas, eftersom skuggan, fixativet och balsammen av enskilda produkter kommer från tillverkaren. Estelle Silver kommer att ge grått hår i minst 5 veckor resistent färg och uttalad briljans.

Henna grå hårfärgning

Den mest effektiva vegetabiliska färgen är henna. Förstärker glödlamporna, behandlar mjäll, gör håret skrymmande och starkt - inte hela listan. När man använder naturliga Henna krullar är målade i en ljus kopparfärg. För att sänka Henna Fireiness, basm, naturligt kaffe, jod läggs till det. Henna och Basma är naturliga färger för grå hår. Basma i sin egen prestation ger en grön färg. Men kombinationen med henna i ett förhållande av 2: 1 eller 1: 1 kan färga grå hår i brun-rödbrun i 4 veckor. För en mörkare färg, lägg till naturligt kaffe i blandningen i ett förhållande 1: 1: 1. Ett par droppar jod kommer att lägga till burgundy anteckningar. För hållbarhet är henna ett naturligt hårfärg som målar över gråhår 100% med lång exponering. Användbar vård och henna och basmo färg har minus. Det kräver lång exponering - några timmar, och obekväm applikation. Ju längre, desto mörkare och rikare blir färgen. Om några timmar av kontakt flödar blandningen och färgar kläderna. Det krävs ledig tid för att tillämpa denna metod, men resultatet kan väl vara tillfredsställande.

Kämpar grått utan färg

Hur bli av med grått hår utan färgning? Du kan måla grått hår hemma utan färg med hjälp av folkmekanismer. Men kommer att behöva ta hand om det ofta, eftersom långlivade färger inte kommer att fungera. Här är några recept. Kanske kan de hjälpa till utan kemisk färgning.

 • Broth peels lök toner hår i en rödbrun färg.
 • Starkt bryggt te, kokt i 40 minuter, kommer att lägga kastanj-röda toner till locken.
 • Ett avkok av lindblommor ger grått hår en lätt vete nyans.
 • Kamille tinktur fläckar i guldfärg.
 • Intensiv kakaoproduktion blir gråbrun i ljusbrun.
 • Ångad rabarberrot kan göra kastanjkrullarna mörkare.
 • Ett avkok av valnöt skal ger en brons nyans av hår.
 • Bark åt färg svart hår.


För att effektivisera metoderna måste du använda dem regelbundet. Bara med tiden kan färgen förändras märkbart.

Toning grå hår hos kvinnor

Underbart sätt att fräscha upp färgen innan den första sköljningen är tennbalsam och spray.

Den mest populära balsam är ryska. 19 nyanser hjälper till att förvandla sig till triumf och på daglig basis frisyrens hårklipp.

Tyska tillverkare Schwarzkopf och Vella producerar också tonika av olika färger.

Nackdelen med färgbalsam är deras bräcklighet, de hanterar också hård hår med svårigheter. Men du kan experimentera med att ändra hårfärg, prova tonen. Formler av tonics är användbara för lockar, innehåller näringsämnen och utjämna ämnen som inte skadar alls.

Det mest moderna sättet att tona grått hår snabbt och effektivt under en kort period - färgsprayer. Applicera bara en spray för att måla grått hår innan du går till rötterna och håret, och elegant färg är klar.

Vilken färg att måla grått hår

Välj en färg när grå hår behöver korrekt. Det är önskvärt att föredra en naturlig nyans. 1-2 toner ljusare eller mörkare kommer att ge uttryck för ansiktet. Du bör inte experimentera med ljusa färger, eftersom det blir svårt att behålla tonen, kommer de växande rötterna att betona onaturlighet. Frågan om färgning av grått hår i vilken färg är bättre ibland ibland inför en kvinna. En bra nyans - naturlig, nära den inhemska färgen. Plocka upp tonen är till ögonen och ögonbrynen. Blåögda och gråögda kvinnor passar ljusa färger:

Alla röda nyanser harmoniserar med gröna ögon:

diskret rödaktig, brun:

Vilken färg att välja för gråhår brunögda kvinnor:

 • Ljusbrun - från ljus till mörk
 • kanel
 • kastanj
 • mocka
 • mahogny
 • pomegranate
 • Mahogany
 • Beaujolais
 • Vild körsbär
 • ebenholts
 • Svart tulpan

Ögonbryn kan vara 1-2 nyanser som skiljer sig från håret. Ögonbryn blir grå senare än hår, men med tiden är det nödvändigt att färga dem.

Måla över grått hår: 25 bästa färger

Problemet med "metall" i strängarna är känt för var och en av er eftersom många av det fina könet ser ganska tidigt ut. Men oroa dig inte - den bästa färgen för grått hår gör att du kan dölja problemet.

Hur man väljer en bra färg?

När du väljer ett verktyg för grått hår, se till att du beaktar dessa viktiga punkter:

 • Sluta på långlivade färgämnen. Med tanke på de specifika egenskaperna hos grått hår kan mjuka medel inte göra det;
 • Var uppmärksam på effektiviteten av den grå färgfyllningen som anges på förpackningen (60, 70, 100%);
 • Undvik för ljusa eller för mörka färger - luta dig på det naturliga hårets nyans;
 • Ge företräde åt färger med vårdande ingredienser.

Tips! Om du har tvivel om färgens kvalitet eller framgången för hela proceduren, kontakta mastern. Detta gäller även för ägare av skadat hår.

Bläddra bland populära märken

Vad är det bästa hårfärgen? För att svara på denna fråga bestämde vi oss för att skapa ett betyg av de mest effektiva metoderna. Det täcker ett ganska stort antal färgämnen - från hushåll och billigt till dyrt och professionellt.

Motståndskraftig professionell färgämne Ryska tillverkare med låg mängd ammoniak. Den består av naturliga ämnen, inklusive kakaosmör, som närmar håret från insidan och gör strängarna skina och mjuka. Den har en mångsidig palett - 100 vackra nyanser + 6 färgförstärkare. Det ger håret en jämn och rik skugga. Bland minuserna kan noteras den snabba förlusten av glans.

"Loreal Professionnel Color Supreme"

Det här verktyget kostar mycket mycket, men tro mig, köpet är fullt berättigat. Effektiviteten hos denna färg är på en mycket hög nivå - det fungerar även om det grå håret har påverkat mer än 80% av håret. "Loreal Professionnel Color Supreme" innehåller Densilium-R, en speciell substans som stärker rötterna, komprimerar trådarna och återställer strukturen.

Professionell färg för grå hår, utvecklat i Holland, är uppdelad i 3 underarter - permanent, sparsam och för SPA-färgning. Paletten "Keune" är mycket stor - 107 olika toner (80 grundläggande och 5 mixer). Vad som är viktigt svarar slutresultatet alltid som anges på paketet. Färgen har en diskret lukt, irriterar inte epidermis och innehåller silkeproteiner, vilket gör strängarna mjukare.

Persistent cream paint "Palet" - ett annat populärt och budgetalternativ. Det maskerar grått hår väl, har ett unikt färgskyddskomplex, ger ett stabilt resultat i 2 månader. Innehåller 32 olika toner, från vilken du enkelt kan välja vad du behöver. Det finns tre typer av färgämnen i Palette - för lätt, halvfast och permanent färgning.

När det gäller bristerna inkluderar de frånvaron av balsam, en stark lukt och den negativa effekten av kompositionen på håret - det blir skört och överdriven. För att undvika dessa ögonblick, ta hand om ditt hår med hjälp av speciell kosmetika - masker, balm, serum. Obs och det faktum att ett rör ofta inte räcker för att måla hela längden.

Förslag Skäl L'Oreal

Mycket högkvalitativ färg, vars pris är ca 250 rubel. För dessa pengar får du inte bara likformig färgning, men också komplex vård under hela proceduren. Efter målning blir håret livligt och glänsande.

"Estel De Luxe" från "Unicosmetics"

Detta är ett professionellt ryskt varumärke som har lyckats vinna miljoner av fans under en kort period av dess existens. Väl förklädd grå hår, bryr sig om håret och erbjuder ett urval av en mycket stor palett. Ger färgade lås med glans, ljusstyrka och silkighet. "Estel" har en krämig konsistens - den sprider sig inte och sprids jämnt över hela längden. Vi är också nöjda med den unika sammansättningen - det finns ett skimrande pigment i färgämnet och en närande emulsion baserad på kitosan, vitaminer och kastanjutdrag. Bland minorna kan hänföras till en obehaglig ammoniaklukt och förmågan att torka håret starkt.

En bra färg av franskt ursprung, som tillhör en mild linje. Den har en unik formel - minsta kemikalier + naturliga ingredienser som skapar ett osynligt skyddande skal på trådarna. Färgområdet har 66 moderna färger - från naturlig till exklusiv.

Professionellt färgämne, tillverkat i Tyskland, konstruerat för långvarig färgning av grått hår. På grund av den speciella formeln spreds den inte alls och genomtränger jämnt hela längden, därför är den idealisk för husmålning. Med antalet toner tar "Igora Royal" de första platserna. Närvaron av mixtoner, som gör det möjligt att skapa unika kombinationer, är också uppmuntrande. Färgen har en trevlig fruktig arom - det finns absolut ingen kaustisk lukt. Det innehåller goda vitaminer och andra vårdämnen.

"Wella Koleston Perfect"

Denna vidhäftande färgämne kan utan överdrift kallas en epitom av oklanderlig tysk kvalitet. Speciallinjen för vitt hår föredras av både professionella stylister och vanliga kvinnor. På paletten hittar du naturliga och ovanliga nyanser. Ammoniakfri färg "Wella Koleston Perfect" torkar inte håret och ger det en rik glans. Tyvärr lite toner lite tråkig över tiden.

"Rowan" från "Acme Color"

Permanent färg med utloppsroman kan kallas den mest prisvärda. Det genomsnittliga priset är 100 rubel, men resultatet blir rik, ljus och otroligt resistent. Paletten har 30 olika toner. Den enda nackdelen med "Rowan" är en stark ammoniak lukt som inte eroderar under hela färgningsproceduren.

Matrix SoColor är ett slitstarkt gråhårfärg från USA, vars främsta fördel är den patenterade ColorGrip-tekniken. Har stor popularitet, ger hårets huvud en ljus och intensiv nyans. Den lägger sig mycket lätt, impregnerar hela längden jämnt, bevarar sin färg under en lång tid, anpassar sig till pigmenten i strängarna, vilket ger ett utmärkt resultat. Formulärfärg innehåller näringskomponenter, återställande av skadad struktur. Nackdelar - lite torra tipsen, innehåller ammoniak.

Professionellt ammoniakfärg känt italienskt märke garanterar full färgning i 100 vackra färger. Dess otvivelaktiga fördel är hög motståndskraft. I kompositionen hittar du näringskomponenter som styr strukturen av poröst hår. Tyvärr är konsistensen av detta verktyg inte så tjockt.

"Londa Color Permanent"

Du vet inte vad hårfärg är bättre att välja för grå hår? Var uppmärksam på salongkrämig kräm från "Londa Color" (Tyskland). Färgen tvättas inte i ca 8 veckor, och den oxidativa emulsionen har en positiv effekt på kompositionens enhetlighet och ger ett utmärkt resultat. Färgen tonar grått hår och läker håret. Den innehåller lipider och naturligt vax, vilket ger högkvalitativa vård och neutraliserande effekter av kemi. En viktig fördel med "Londa Color" är det överkomliga priset. Av nackdelar - ett litet urval av nyanser.

En populär färgämne med en rik palett (35 snygga färger), utvecklad i de bästa traditionerna för nanomolekylär teknik. Den innehåller vitaminerna H, E, A och B3, vilket ger ett kraftfullt skydd mot negativa influenser. Det målar mycket mjukt, vilket säkert kommer att vara ägare av känslig epidermis. En liten torr tråd, har en skarp lukt.

Tips som hjälper dig att välja färg för grå hår:

Vilken professionell hårfärgning mår bäst på grå hår? Goda mästare är glada att rekommendera "Farmavita" färgämnen - det här italienska varumärket är extremt populärt i frisörens miljö. Skapat på basis av extrakt från växter, näringsrika oljor och medicinalväxter, färgar de försiktigt hår i naturliga och djupa toner. "Farmavita" har en krämig konsistens, flödar inte alls och impregnerar jämnt hela längden.

Fördelarna inkluderar ett demokratiskt pris och en låg andel ammoniak. Bland minuserna noteras torkningseffekten och den snabba nedtonningen av färg.

Ryska permanent med lågt ammoniakinnehåll. Färgpaletten består av 80 grundtoner, 6 mixton och 12 nyanser för blondiner. Det ger en mycket hållbar färg, men torkar strängerna lite och innehåller inte extra omsorgsfulla tillsatser.

Bra flytande färg fransk produktion. Giver en långvarig effekt, förkroppsligar 100% grå hår, behagar med olika färger (45 faktiska nyanser). Inkluderat hittar du en balsam baserad på naturliga ingredienser för att återställa den skadade strukturen. Loreal Preferencefärg har en tjock konsistens, men det luktar ganska obehagligt.

"Garnier Color Naturals"

En mycket högkvalitativ produkt baserad på tre ingredienser - olivolja, avokadoolja och sheasmör. Tack vare den tjocka konsistensen flödar Garnier Color Naturals inte och är lätt att applicera. Det luktar ganska snällt, ger ljusa nyanser utan onödig yellowness. Färgen uppfyller fullständigt visat.

Ljusfärgen från SchwarzkopfHenkel (Tyskland) är avsedd för självständig användning. Innehåller naturliga ingredienser som har en positiv effekt på hårets hälsa. Vi pratar om vete proteiner, vitaminer av grupp B och aloe vera. I paletten är 20 toner.

Varning! "Syoss" kan bara användas på ommålat tidigare grått hår.

Produkten från det rysk-franska samarbetet hjälper till att ändra bilden utan att håret skadas. Helt konsekvent med den angivna paletten. Den har god hållbarhet, smälter inte länge och tvättar inte, förtäcker helt grå hår. Innehåller aktiva ingredienser (arginin och amlaolja), tack vare vilka trådarna blir otroligt mjuka. Och viktigast av allt, i "Faberlic Krasa" finns det ingen PDD, en skadlig kemikalie som ofta leder till allergier. Tyvärr har färgen en stark lukt och röret är inte så bekvämt.

Casting Creme Gloss L'Oreal

Den unika formeln av färgämne utan ammoniak eliminerar helt den grå färgen, klämmer inte på huden och orsakar inte irritation. Paletten har 28 färger. Lukten är trevlig, texturen är tjock nog för att ge en enkel applikation. Paketet har en balsam skapad på grundval av kunglig gelé. Spenderat sparsamt - ett rör är mer än tillräckligt för en genomsnittlig hårlängd. Färg erhålls med glitter.

Det kan skryta med ett brett spektrum av färger, vilket möjliggör de mest våldsamma experimenten. Den har en sparsam effekt, ger håret en vacker nyans, behåller sin struktur, ger glans och glans. Lukten är lätt och behaglig.

Det är viktigt! Naturliga nyanser ger ibland en grön subton, så det är väldigt viktigt att blanda pigmenten korrekt.

Kanske är detta en av de bästa färgerna för grå hår. Den nya utvecklingen av det franska företaget "L'Oreal" har en patenterad formel som består av Incel-molekylen, Revel Color-displaysystemet och Ionen G-mikrokatiska polymeren. Tack vare dem förstöder färgämnet inte strukturen och tvättas inte ut under lång tid. Creamy textur ger en bekväm applikation utan smet. På paletten finns både ljusa och fasthållna toner.

Professionell ammoniakfri fransk färg från det världsberömda varumärket Loreal har ingen skarp lukt och innehåller en palett med lyxiga nyanser. Det är baserat på monoetanolamin, ett unikt färgämne som gör att du kan måla över grått hår och jämföra den totala tonen. "Inoa" bryter inte mot lipidbalansen och överdriver inte strängar. Bland färgämnena finns skyddande ämnen som hindrar utvecklingen av allergier och irritation av epidermis.

Detta finska verktyg är mycket vanligt inom det professionella området. Det klarar mycket effektivt med grått hår, vilket ger inte bara högkvalitativ färg, men också intensivvård. Vaxer (bivax och arktiska tranbär), som utgör grunden för produkten, ger glans till lotionen och närar det från insidan.

Det är viktigt! Det finns ingen ammoniak, silikoner eller konserveringsmedel i Cutrin.

Berömd japansk färg har en verkligt unik kvalité - samtidigt skyddar håret och säkerställer en jämn färgning. "Lebel Materia" innehåller en liten dos peroxid och ammoniak, vilket inte hindrade det från att bli en av de bästa för att färga grå hår. Den innehåller lipider och fytosteroler, som är inblandade i den djupa förnyelsen av strängarnas struktur, liksom en betydande mängd färgpigment som bidrar till uthållig färgning.

Tyvärr finns det inga färdiga nyanser i paletten - du måste blanda grundläggande färger. Av denna anledning är "Lebel Materia" inte särskilt bekväm att använda hemma.

"Anthocyanin andra upplagan"

Professionella färgämnen för färgning av gråstrålar kan inte göra utan Anthocyanin Second Edition, en ny färg med en otroligt ljus palett och en lamineringseffekt. Basen för denna kosmetiska produkt är vegetabiliska extrakt som främjar djup färgning. Medel gläds med lätt arom och lägger till glans till lås. Tyvärr är det svårt att tvätta bort huden.

Denna klassificering är stängd med ammoniakfri jonfärg av amerikanskt ursprung. Hennes palett består av koppar, ask och naturfärger. Det finns ingen ammoniak i kompositionen - proceduren sker med deltagande av en våg av ett långt infrarött spektrum, vilket lyfter vågorna och släpper in pigmentet.

Regler för färgning av grått hår

För att använda färgen utan att håret skadas, kom ihåg dessa få regler:

 • Bestäm antalet grå trådar. Om det finns mer än 50% måste du välja proportionerna i förhållandet 1: 1.5 (syre / färg). Vid 70% av de grå hårfördelningarna fördelas i ett 1: 1-förhållande;
 • Analysera deras fördelning. Om det grå håret går jämnt och inte överstiger 50%, använd gärna mått "märkt upp till 50%". Om det förekommer öar, använd medel utan ammoniak;
 • Ställ in gråhårets och strängstyvets karaktär. För färgning av glasögonhår är proportionerna 2: 1. Kvinnor med mjukt hårhår kan stoppa i proportionerna 1: 1. De behöver ta färgen till en ton lättare än önskat;
 • Färgproceduren bör startas från baksidan av huvudet - i den här zonen den lägsta temperaturen;
 • Några dagar innan proceduren använder inte schampo och balsam
 • Bestäm om färgen. Det är svåraste att måla över grå hår på mörkt hår, eftersom de har en tätare struktur. Det är därför som de brunhåriga kvinnorna och brunetterna bör välja nyanser från det naturliga området (nära den inhemska färgen). Praktiskt taget i alla färger är de betecknade med ett nummer - 0, 4.0, 5.0 etc. För dem som vill byta färg måste du välja toner som ligger iurs medurs. I det här fallet skyddar du dig mot oförutsägbara resultat.

Medan du följer dessa rekommendationer kommer du aldrig att stöta på frågan: "Varför håller färgen inte på grå hår?".

Se också: Hur man färgar grå hår hemma (video)

Grå hårfärgning

Innan du fortsätter till valet av färg, måste du bestämma resultatet du vill få, målen kan vara följande:

 • Fullmålad ommålning i en annan färg.
 • Helt recoloured för att matcha ditt naturliga hår.
 • Måla över endast grå rötter.

Tekniken för färgning av grått hår skiljer sig från det vanliga förfarandet för hemfärgning.

För att förstå vad som är funktionerna i färgning av grått hår, låt oss se varför de visas.

TOP 4 orsaker till grått hår

För din bekvämlighet rekommenderar vi att du läser innehållet i vår recensionartikel:

 • Naturliga processer i kroppen - med ålder minskar mängden melanin;
 • Hormonala störningar;
 • påkänning;
 • Sjukdom.

De skiljer sig från vanligt hår genom att nagelskalorna höjs, vilket gör det svårt att färga dem, den resulterande färgen kan snabbt tvättas ut.

För färgning grå hår används vanligtvis resistenta färgämnen med ammoniak, vilket tyvärr är mycket skadligt. Ett bra alternativ är naturliga färger av vegetabiliskt ursprung, som henna och basma färgning.

Vad du behöver veta innan färgning av grått hår?

Det finns några punkter som bör beaktas vid färgning av sitt gråa hår:

 • Typ av grått hår - Fokal (visas i små sektioner på huvudet), Spridet (jämnt fördelat på håret);
 • Skälen för förekomst;
 • Hårstruktur;
 • Antalet preliminära och grundläggande pigmentering.

Sedin skiljer sig i graden av färgning

 • Svårt att färgas grå (glasig) - skört och hårt hår, ytan är jämn, skalorna håller fast ihop med varandra;
 • Normalt målade grå - medeltjocklek och styvhet i håret (brukar användas 6% okidant);
 • Lätt tonad grå - tunt, mjukt hår.

Färgverktyg

Medlen som är målad över grå är valda beroende på hårtyperna och graden av grå i procent.

 • Den måttliga halten gråhår - tonad schampo, tonic, gel (inte mycket resistent, men lämplig för hemmabruk);
 • Mjukt hår är inte helt täckt med grått hår - demipermanenta färgämnen (innehåller peroxid, har en genomsnittlig motstånd);
 • Fullt täckt med grått hår - permanenta färgämnen (innehåller oxidationsmedel, har hög resistansnivå).

Användbara tips

 1. Titta på baksidan av paketet, det finns vanligtvis ett foto före och efter.
 2. Vanligtvis anges alla basfärger med avrundade siffror, 1,0 (mörkaste så mycket som möjligt), 2,0, 3,0....10 (lättast möjliga).
 3. Om du är blond och vill ge ditt hår lite nyans, glöm inte att köpa en speciell tonic eller balsam. På tonics skriver de också siffror som anger färg, men inte noll (1,2,3... 10).
 4. Till exempel, med hjälp av tonic med nummer 1, kan du ta bort den röda färgen på håret och få en askfärg, 2 - pärlglans, 3-4 - varmare nyanser.

Vad är prepigmentation?

Förpigmentering - före huvudfärgningsprocessen appliceras en speciell komposition mättad med pigment på hårets gråa områden.

Kompositioner från kända märken:

 • Farfärg Farma Vita;
 • Lotion Cutrin-prepigmentering;
 • Schwarzkopf Igora Color Equalizer Pre-Pigmentator.

Som ett resultat fyller färgkompositionen de bildade hålrummen, vilket underlättar målningsprocessen.

Det används om det grå håret är foci, utan denna procedur kan färgen ge ojämn skugga, ändarna blir ljusa och rötterna mörka, den resulterande färgen kommer snabbt att tvättas bort.

Vilken färg att välja färg för prepigmentering?

Vid målning i mörk färg - 1 ton lättare än huvudfärgen

Den ljusa färgen är lättare med 2 toner.

Förfarandet rekommenderas om du har:

 • Singelgråa hår;
 • Inga grå rötter
 • Sedin täcker 80% av något område på huvudet (till exempel på kronan).

Vanligtvis är prepigmentering gjord med en naturlig färgfärg eller en blandning, färgen på färgen bör vara ljusare i tonen än den vi vill få.

Sammansättningen hålls i ca 20 minuter.

Mordensazh

Förfarandet för behandling av hår med ett oxidationsmedel, används för att öppna hårkutiklet och underlätta interaktion med färgämnet, kan göras före huvudfärgningsförfarandet.

6% oxid - för hårt hår

9% oxid - för mycket hård hår

Oxidizer appliceras på grått hår, varar i 20 minuter och torkas med en handduk.

Sammansättning för förpigmentering med egna händer

 1. Den valda färgen 0,5 röret blandar med vatten i ett förhållande av 1: 2, gäller endast på grått hår, håll i 15 minuter.
 2. Den återstående delen av färgen (0,5 rör) blandas med en 3% oxidator och appliceras i nästa steg, från rötterna till ändarna av håret (! Tvätta inte bort den tidigare lösningen!)

Hur man väljer en hårskugga

 • Färgen bör vara ett par nyanser lättare än din naturliga hårfärg (detta ger ditt hår ett mer naturligt utseende).
 • Hårfärg bör matcha din hudfärg, kontrasten ska inte vara för stor för att inte betona några ansiktsfel.
 • Det rekommenderas att använda färgämnen av det naturliga området eftersom de kännetecknas av den största täckningseffekten (om du har mindre än 50% grå hår, lägger vi inte till pigment).
 • När vi målar i röda toner, lägger vi nödvändigtvis ett pigment av naturlig nyans i förhållandet 1: 1 (eller blandar den röda färgen med en gyllene blandning.).
 • Använd inte för ljusa nyanser - effekten av "flytande hår" kan uppstå.
 • Färga håret försiktigt med henna eller basma - det finns en chans att få en grön nyans.

Hur man gör färgkomposition?

Blandning för färgning mycket hård grå hår med spridda grå hår

För hår med ett tondjup på 8-9:

 • En blandning av färg och pigment - 60 ml;
 • 6% oxidant - 50 ml.

För hår med ett tondjup på mindre än 7 och en sluten struktur

 • En blandning av färg och pigment - 60 ml;
 • 9% oxidant - 30 ml.

Hur målar man över grått hår på mörkt hår?

Till skillnad från blondiner är mörkhåriga tjejer mycket svårare att dölja grått hår, det finns flera lösningar på problemet:

Markera grå hår - bör vara mindre än 50% grå, så att du kan spara din naturliga hårfärg, dekorera den med ljusa eller färgade trådar.

Halvvarig färg - bör vara mindre än 30% grå hår, innehåller inte ammoniak, tränger inte djupt in i håret, tvättas bort, varar ca 6-11 dagar.

Skugga balm - försiktigt påverkar håret, förstör inte sin struktur, består ofta av naturliga produkter, det är lätt att kontrollera färgintensiteten. Av minuserna kan det noteras att färgen blir lättare vid varje tvättning av huvudet.

Hur man färgar grå hår i blondin

 • Ägarna av blont hår har tur att grå hår inte är lika märkbart som till exempel på mörkt hår, men det händer ofta att grået tar en obehaglig gul nyans.
 • Det rekommenderas att välja en färg för ett par toner ljusare än din naturliga färg, håret kommer att få en gyllene nyans och de växande grå rötterna blir inte så märkbara.
 • Asktoner bör undvikas eftersom de bara betonar grå.
 • Du kan använda färger som innehåller ammoniak, bara de kan måla och gömma grått hår väl.
 • Du kommer att passa naturliga toner utan nyanser, på förpackningar med sådana bläck finns det vanligtvis ett heltal med noll eller bokstaven N (5,0, 6/0, 3N).

exempel:

 1. Naturlig ton 8.0 + oxidationsmedel 6%
 2. Om du väljer Tone 8.5 måste du blanda det i lika delar med en ton på 8,0 + 6% oxidationsmedel.
 3. Oxideraren ska vara 6%, det lägre innehållet målar inte över grått hår och den högre är avsedd för lättare hår.

Hur färgar grå hår i blond färg

Plusser av ljusbrun färg:

 1. Inte så gammal du som för mörka färger;
 2. Gråa rötter sticker inte så mycket ut;
 3. Med håravfall är hårbotten inte så synlig.

För färgning, välj sammansättningen av naturliga toner och blanda med 6% oxidator.

Hur färgar grå hår svart

För tydlig kontrast mellan hudfärg och hår bör undvikas. Om du har bala fläckar eller huden är tydligt synlig kommer också kontrasterande färg att bara betona dina brister.

Du bör välja neutrala nyanser, om du har mörkt hår, välj en ton lite lättare än din.

Ammoniakfärg av naturlig svart färg + 6 oxidator är perfekt.

Hur man målar gråa rötter

Om de grå rötterna inte har blivit större än 5 mm, applicera sedan färgen först på rötterna och fördela den sedan längs hela längden på håret.

Om rötterna har ökat mer än 5 mm, applicera färg på rötterna, håll i 20 minuter och fördela sedan bara längs hela längden.

emulgering

Denna term kallas processen att tvätta färgen från håret, det är viktigt att utföra flera steg:

 1. Gör en ljus massage i hårbotten;
 2. Skölj håret med en ström av rent vatten;
 3. Applicera balsam eller schampo.

Vilken färg som bäst målar grå hår

Vi valde TOP 5-färgerna, som verkligen hjälper till att måla över grått hår, de är ofta rekommenderade av proffs och bara de som redan har använt dessa verktyg.

 1. L'oreal "Preferential recital" - nackdelen är det höga priset och stark lukt, trots att den fyller helt det grå håret och behåller effekten i 1 månad. Perfekt för tjockt hår, krullar blir välskötta och glänsande.
 2. Palett - pålitligt målar över grå hår, varar i ungefär en månad, är lätt att applicera och har ett ganska överkomligt pris.
 3. Estel (professionella linje «Estel Essex», «Estel De Luxe Silver») - har ett stort urval av färger, skapad av proffs speciellt för grått hår, är färgen mycket ljus och mättade. Den har ett mycket överkomligt pris och är populärt bland kvinnor, det kan till och med gömma glasigt grått hår.
 4. Kaaral - Italiensk färg av mycket god kvalitet, klarar av grått hår och varar upp till 8 veckor, priset kan betraktas som minus, det är ganska dyrt.
 5. Matris för grått hår - en mycket mild inverkan på håret och hårbotten eftersom det innehåller lite ammoniak, trots att det här brunnet gömmer grå hår. Det har ett rikt utbud av paletter (17 toner), enligt kvinnor är detta en av de bästa färgerna att måla över grå hår.

Färgat grått hår hemma

Om du vill färga grått hår hemma behöver du ett speciellt färgämne. Det bör innehålla minst 2 gånger mer färgpigment och vara starkare än normalt.

Dessa färger inkluderar:

 • Igora Royal - kommer 100% gömma grått hår, har ett mycket stort antal nyanser;
 • Preference på L'oreal - optimal komposition och proportioner av komponenter;
 • Dream Age Socolor Beauty - innehåller 17 nyanser, innehåller inte ammoniak, bra för fint hår;
 • Estel Silver De Luxe - målar glasigt grått hår, linjalen innehåller mörka nyanser;
 • Estel Essex - lämplig för dem som har mer än 70% av grått hår, har mer än 50 nyanser, det finns en korrektor i uppsättningen.

Det finns också populära märken som redan har bevisat sig på marknaden:

 • Londa-färg (Londa Color) "För envis grå hår" - innan färgläggning appliceras en speciell balm på håret, vilket ingår. Som ett resultat kommer du att få en djupare penetration av färgkompositionen, färgen är jämnt fördelad och varar länge.
 • Schwarzkopf (Schwarzkopf) "Igora Absolutes" - innehåller vitaminer B7, kiseldioxid och aktiva substanser som skyddar hår från sol exponering, ger sken och elasticitet och är utmärkt för att måla grå hår.
 • Garnier (Garnier) "Color Naturals" - komponenterna i detta färgämne ger full färg av gråa hår på huvudet. Dessutom har denna färg ett antal fördelar: god konsistens, utmärkt kvalitet, rimligt pris. Färgämnena är extrakt av naturligt ursprung och olja. Den beredda kompositionen har en tjock krämig konsistens, vilket eliminerar smet under appliceringen och ger skydd för ditt hår längs hela längden av ca 8 veckor.

På tunt och torrt hår faller färgen lättare än på tjock och fet. Samma färg kan någon ge ett bra resultat, men någon kommer vara olycklig.

Priset på sådana färger är vanligtvis högre än de vanliga, men de håller också längre.

Hur man döljer grå hår

Om du har en liten mängd grå hår (mindre än 30%), kommer toning med sprayer, schampon, balm eller andra färgämnen att göra för dig. De innehåller inte ammoniak och är inte lika skadliga för hår som färgämnen.

5 snabba sätt att maskera grå hår

 1. Tint shampoo - hela proceduren tar inte mer än 30 minuter. Tvätta håret, applicera schampo, torka håret och få snabba resultat.
 2. mascara;
 3. Lacka med reflekterande partiklar;
 4. Läppstift hår;
 5. Styling är ett bra sätt för blondiner med högst 25% grå hår. Liggande lockar också helt gult på grund av att det spelar mycket i ljuset.

TOP 5 färger för maskering grå

 1. Estel De Luxe Silver - ett stort antal nyanser;
 2. Schwarzkopf Vonacure - en linje som ger hår en silverfärgad nyans;
 3. Cutrin - skadar inte hårstrukturen, hjälper till att måla över grått hår;
 4. Irida Classic - Effektiv balms mot grått hår till ett attraktivt pris;
 5. Loreal Professional - Shampoo-linje för färgning av grått hår.

Naturliga sätt att måla över grått hår

För dem som gillar att använda alla naturliga och inte litar på välkända märken, föreslås det att prova flera beprövade populära recept. De hjälper inte bara till att bli av med grått hår, men också stärka rötterna, eliminera mjäll, accelerera hårväxten.

Undantagen är Henna och Basma, genom att tillämpa dem kommer du att se resultatet efter 1: a färgningen.

Den slutliga färgen beror på hårets struktur, deras tjocklek och känslighet för specifika naturliga färgämnen. Till exempel svag hår förändras färg bättre än tjock och elastisk.

Tips, regler och försiktighetsåtgärder:

 • Före färgning, testa för allergier och tvätta huvudet mycket bra.
 • För att undvika mörka och orange fläckar på huden sprida de utsatta kroppsdelarna med djärv grädde eller olivolja.
 • Försök använda färskvaror.
 • Tonad en sträng, om resultatet passar dig, gärna göra färgen.
 • Tydligt följ receptet, inte perederzhivaya komposition på huvudet.
 • För att förbättra effekten, bära ett uppvärmningslock.

TOP 10 Natural Fading Tools

 1. Basma;
 2. henna;
 3. kamomill;
 4. kaffe;
 5. Lökskalva;
 6. rabarber;
 7. Valnöt (skinkor och löv);
 8. Citronsaft;
 9. Sage decoction;
 10. Bark åt.

Kastanjens färg

Recept för brunt hår

Te, äggula, konjak

 1. Starkt tebröd - 1 matsked
 2. Äggula - 1;
 3. Cognac - 1 tsk.

Vi blandar allt, lägger det på håret, isolerar det med en hatt, håll i 30 minuter.

Valnötskal, vatten

 • Valnöt - hugga skalet av en oren valnöt;
 • Vatten - blanda med hackade valnötter, bör göra en tjock konsistens;
 • Håll huvudet varmt, håll 25-50 minuter.

Henna + Basma

 • Henna och basma - blandade i ett förhållande av 1: 1 50% / 50%;
 • Vattnet är varmt - lägg vattnet till konsistensen (medium densitet);
 • Applicera på håret, wrap ditt huvud i en varm;
 • Förvara 25-30 minuter.

Blont hår

Buljonger för ett rättvist hår.

Kamille, vatten och citronsaft

 1. Ta tusensköna (torra blommor) - 150 g;
 2. Fyll med färskt kokande vatten - 0,5 liter.
 3. Täck och insistera - 40-50 minuter;
 4. Filtrera genom gasbindning;
 5. Tillsätt citronsaft - 2 msk.
 6. Applicera dagligen.

Citronsaft och vodka

 1. Blanda citronsaft och vodka i proportionerna 1: 1 - en till en (50% / 50%);
 2. Välvattnat hår, den resulterande kompositionen;
 3. Torka (helst i solen);
 4. Tvätta av med vatten.

Detta recept hjälper till att gömma grått hår och minska fettinnehållet i dina strängar.

röd

Lökhink, glycerin och vatten

 1. Ta lökskal - 25-55 g;
 2. Fyll med kokande vatten - 200 ml;
 3. Koka - 20 minuter;
 4. Kyl och filtrera genom ostklaff;
 5. Applicera på håret och håll kvar - 30 minuter;
 6. Skölj med kallt vatten.

Proceduren upprepas dagligen tills du har en guldfärgad nyans.

För mörkt hår

Det lämpligaste alternativet för mörkt hår är henna och basma, de ger inte bara håret en rik, naturlig färg utan också läker hårbotten.

Recept nummer 1

Henna och Basma - i förhållandet 1: 2 (1 del av Henna; 2 delar av Basma);

Tillsätt varmt vatten (inte kokande), sätt till flytande gräddfil

Vi distribuerar på håret, vi håller 40 minuter.

blond

Kamille, vatten, citron

 • Kamille (krossad) - 4 matskedar;
 • Vatten (hett) - 500 ml;
 • Koka, håll eld i 10 minuter;
 • Insistera avkokningen - ta bort från kaminen, täcka, vänta 30 minuter;
 • Stamma ut;
 • Citronsaft (tillsätt efter avkokning infunderas) - 1 matsked;
 • blanda;
 • Applicera avkoket på håret - måste bearbetas hela håret, och inte bara gråa hår;
 • Klä upp ett uppvärmningslock
 • Tvätta av efter 25 minuter;
 • Upprepa proceduren i flera dagar för att få önskat resultat.

Henna och Basma - Universal Recept

Håret blir glänsande och starkt. Henna och Basma kan användas både tillsammans och separat.

Henna kan ge ditt hår ett varierat utbud av nyanser, från guld till koppar.

Basma är mer lämplig för brunetter eftersom det målar håret svart.

 • Kapaciteten för matlagning är vanligtvis valt glas eller porslin.
 • Fortfarande en varm blandning av basma och henna, appliceras med massagebevegelser på ett rent, vått huvud.
 • Pulver hällt kokande vatten (90 grader), infunderat i 5 minuter.
 • Stir, du borde få en konsistens av tjock grädde.

Blond färg - Henna och Basma i proportion 1: 1, håll i 30 minuter.

Ljus kastanj - Henna och Basma i proportioner 1: 1, håll timmen.

Kastanj - Henna och Basma i förhållandet 1: 2, håll i 1,5 timmar.

Brons - Henna och Basma i förhållandet 2: 1, håll i 1,5 timmar.

Svart - Henna och Basma i förhållandet 3: 1, håll i 4 timmar.

Om blandningen kokas och inte bara bryggs, blir effekten mycket starkare.

Ju mörkare håret ju längre du behöver för att hålla färgen på håret

 • Vegetabilisk olja - vi applicerar uppvärmd vegetabilisk olja på huvudet, håll i 30 minuter, tvätta mitt huvud med schampo.
 • Svag vinägerlösning eller citronvatten - skölj håret.

recensioner

Recensioner av naturliga produkter och populära hårfärger.Nästa Artikel
Hårmask med ricinolja och ägg