Välj vilken färg som färgar ditt hår


Välj vilken färg som färgar ditt hår, nu kan du från ett stort utbud, allt från standardbeständig färg och slutar med moderna icke-ammoniakmedel.

De flesta av färgerna på butikshyllor är resistenta färger som innehåller ammoniak. I kombination med väteperoxid påverkar detta ämne håren och kan drastiskt ändra hårfärgen, det är bra att måla över grå hår. Färgen innehållande ammoniak varar i flera veckor.

Bristen på dessa medel - skada håret och hårbotten, kan orsaka en allergisk reaktion. För att upprätthålla hårets normala tillstånd, parallellt med färgningen behöver du använda vårdprodukter - balm, masker, oljor. Det är mer effektivt att köpa färg- och hårvårdsprodukter av samma märke.

Persistenta färger med ytterligare vårdprodukter tillverkas av följande märken:

Slitstark färg är lämplig för markering, färgning och andra experiment med färg.

Om för några år sedan, att välja vilken färg som var bäst att färga sitt hår hemma, kunde kvinnor bara köpa vanliga permanenta färger, men nu finns även professionell kosmetika tillgänglig för användning.

Produkter av dessa och andra märken används vid måleri i salonger:

Den största skillnaden mellan professionella färger är att oxidanten som krävs för en kemisk reaktion måste köpas separat. Beroende på hårets tillstånd och önskad färg används oxidationsmedel av 3%, 6%, 9% och 12%. Ju större procentandel peroxid i oxidationsmedel, desto ljusare blir färgningseffekten, men förfarandet skadar också håret mer.

Nackdelar professionell smink:

 • kostnaden är dyrare;
 • För att hämta ett oxidationsmedel behöver du expertråd.

På rutorna med sådan färg finns inga foton med ett potentiellt användningsresultat.

Popularitet får halv-permanent och icke-ammoniakfärg. Vid första anblicken väljer du vilken färg som är bäst att färga håret, du bör helst inte innehålla skadlig ammoniak. Men i vissa färger som inte innehåller ammoniak ersätts den med monoetanolamin, vilket ger samma kemiska effekt.

Minus av halvfasta färger är att de bara kan ändra färgen med 1-2 toner.

Effektiva rekommendationer om vilken typ av färg som är bättre att färga håret

Hårfärg ges till människan av naturen och många förblir trogen till honom fram till slutet av dagarna.

Det perfekta sättet att hitta rätt färg är att prova på en peruk.

Men det finns många som vill bli:

Därför kan bokstavligen varje flicka ha sitt eget svar på frågan, vad är det bästa hårfärgen? Låt oss försöka leta efter svaret tillsammans, men nu kan vi anta att det kommer att skrivas i vårt CV.

Typer av färger

Låt oss börja, kanske med huvudet, färgerna kan skilja sig, och ganska signifikant, i deras kemiska sammansättning.

 • ammoniak;
 • innehållande väteperoxid;
 • naturlig, henna eller basma;
 • toning.

En mängd olika nyanser är fantastiskt.

Henna och basma

Alla kommer att säga att de bästa färgerna är hårfärger med naturliga ingredienser. Men varför varför inte alla "brunetter" har blivit så långt tack vare Basma?

Allt är mycket enkelt, sådana färger är extremt stabila, de kan användas för att byta färg under en lång tid och samtidigt att behandla håret.

Från henna och basma blir de:

Emellertid är inte alla tjejer redo att ha samma färg så länge, särskilt eftersom den första upplevelsen av färgning kanske inte är mest framgångsrik, särskilt om henna användes.

Med rätt proportioner av basma och henna kan du få det önskade resultatet.

Försök att måla om med kemisk färg kan leda till mycket oväntade resultat, värda diskussioner i kemiska laboratorier.

Kemiska färger

Ammoniakfärger och innehållande väteperoxid tillåter också länge att byta färg, men fel val eller användning kan leda till följande problem med håret, de blir:

 • tunn;
 • spröd;
 • Kluvna toppar;
 • snabbt förlorar volymen.

Men inte många rush att överge dem, eftersom de fortfarande tillåter dig att byta färg flera gånger, men det slutliga resultatet efter 2-3 ommålning kan vara beklagligt.

Det är viktigt!
Det är därför, innan du bestämmer dig för att radikalt ändra hårfärgen för första gången, och ännu mer än en gång, ta inte tid att kontakta konsulten.

Naturliga färgämnen kan inte uppnå detta resultat.

Specialisten vet exakt vilken hårfärgning som är bättre, han kommer lätt att se:

 • hårtyp;
 • möjlighet till interaktion med olika färgämnen;
 • resultatet, vilket också är viktigt när självfärgning, det garanteras aldrig.

Individuell inställning till hårfärgning är inte mindre viktigt än vid behandling. På ett sätt kan även rankningen av de bästa hårfärgerna bara ha en symbolisk mening. När allt är mycket, köpa färg, är vi intresserade av pris. Och det här är en överenskommelse med din egen åsikt.

toning

Denna typ av färg visade sig relativt nyligen. Låter dig ändra färgen inom två nyanser på en mörkare eller ljusare sida.

Därför slutsatsen att med hjälp av dessa färger, genom vissa kritiska tillfällighetstillfällen, från en blond i några veckor kan du bli en brunett, men definitivt inte brinnande. Processen tvärtom är allmänt utesluten.

Denna effekt kan uppnås, kompetent användning av blekning + färgtoner.

Man tror att den vackraste hårfärgen - gör att du kan återställa strukturen, stärka, samtidigt som du ger önskad nyans. När det används ordentligt kan det sägas om färgtonens färgtoner. I frisörens konst har även en ny term framkommit - "Toning".

Denna procedur används ofta som en oberoende, men oftare som ett tillägg inom ramen för:

 • brondirovanie;
 • laminering;
 • Andra manipulationer med hår där färgning eller färgning är lämplig.

Tips!
Du bör inte spotta ditt hår, du kan "försöka" en ny hårfärg i en salong som säljer peruker.
Men varje färgning lämnar sitt märke på håret och är inte alltid positivt.

Observera också att det finns typer av färgning som inte görs utan ammoniak eller väteperoxid, såväl som utan färgfärger, inkluderar dessa typer av belysning:

På så sätt kan bara en frisör förstå vilken hårfärg som är bäst för dig, och med ovanstående procedurer kan du kanske behöva mer än en färg, och varumärket med varumärket kan inte heller vara det enda.

Kalifornien markerar - skapar en choklad-kaffepalett

Förutom det faktum att det blir vackert bör det noteras att alla typer av kombinerade färgämnen tyder på att användningen av toningfärger kommer att kompensera för den skada som blekfärgen gör.

Professionell och hemfärgning

Många känner till de berömda tillverkarna av färger för hemmabruk.

Vyingly erbjuder kit som innehåller följande viktiga komponenter:

 • färgämne, oxidator;
 • blandningsrör;
 • handskar;
 • cap.

Hemlagad hårfärgning

Varje kit måste ha en manuell som skulle läsas bättre före inköp. Eftersom det i många av dem rekommenderas att missfärga håret med en speciell komposition som erbjuds av samma företag innan de färgas in i önskad färg. Flickor lägger ofta inte någon vikt vid denna anmärkning, efter att de indignerat tala om tillverkaren.

Att göra proceduren själv är inte svårt, men även med samma varumärke och färg många gånger kan resultatet vara oväntat.

En person som inte har yrkeskunskaper kan utföra samma förfarande på olika sätt:

 • dåligt blanda färgämnet och oxidationsmedlet;
 • Applicera färg ojämnt;
 • glöm behovet av andra förfaranden innan färgning.

Det är också värt att komma ihåg det faktum att vård av färgat hår har sina egna egenskaper.

Du behöver special:

 • schampon;
 • geler;
 • Sprayer speciellt för färgat hår.

Oftast är det produkter som inte innehåller svavel. Sådana verktyg är något annorlunda än det vanliga, till exempel skummer skummet inte bra.

Särskild vård krävs för att ta hand om färgat hår.

En hel massa mindre fel kan leda till katastrofala resultat. Därför vill jag säga till alla: Professionella färger i händerna på en specialist är oumbärliga när du inte bara vill föra friskhet utan för att uppnå önskad nyans, till exempel under en bröllopsklänning som du ska bära på den andra speciella dagen.

Varför är det bättre att måla i stugan, det är bara för att uppnå önskat resultat. Befälhavaren ser hur stark pigmenteringen av ett visst hår är, vet hur mycket emulsionen behöver läggas till för att undertrycka den, samtidigt som den inte förstör hårstruktur.

Dessutom säljs professionell färg i stora volymer, som är absolut värdelösa hemma, eftersom produkten har en hållbarhetstid. I en bra stuga finns en mängd färger, den önskade mängden pulver, emulsion.

På bilden - processen för att färga huvudets krullar i stugan

Därför, även om frisören berättar vilken hårfärg som är bäst för dig att använda, lärs allt av försök.

sammanfattning

På jakt efter ett svar om vad hårfärgning anses vara det bästa ska du inte chase antingen varumärket eller tillverkarens land. Vi måste fokusera på sina egna behov, liksom det önskade resultatet. Rekommendationerna från vänner och bekanta kanske inte passar dig personligen, ger en oväntad nyans, förstör håret och orsaken till hela hårstrukturen, som har sin egen pigmentering.

Kvinnor fokuserar ofta på varumärkena av företag som har mest reklam, ofta genom örat. Det finns också en statistik över de mest populära färgerna, men snarare liknar de "box office" -avgifterna än vad som verkligen återspeglar kvaliteten på materialets produkt.

Naturligtvis är det långt ifrån det faktum att det är den allra bästa hårfärgen som har högsta försäljningsbetyg. Därför kan fokusera på sådan symbolisk statistik bara vara för att tillfredsställa sin egen nyfikenhet.

Videon i den här artikeln kommer att berätta för dig hur du förbereder dig för hårfärgning hemma.

Hur och vilken färg att måla hemma?

Många färgar håret, men bara några få en vacker rik ton. Efter några misslyckade experiment med sina lockar börjar vissa att inse att hårfärgen på modellen som visas på förpackningen ofta inte har något att göra med slutresultatet. Genom försök och fel blir det tydligt: ​​Välj rätt färg och lägg den på strängarna - hela konsten, som endast ägs av de utvalda. Så hur man går med i sitt nummer?

Steg 1. Hur väljer man en lämplig hårfärg?

Det visar sig att endast ett beslut från en mörk blondin blir till en askaska blond räcker inte. För detta behöver du ha en viss färgtyp, i det här fallet sommar eller vår. Det enklaste sättet att hantera allt detta är att noggrant undersöka färg på din hud och naturliga krullar.

 • Blekt porslin ansikte, mörkt hår och ögon är kalla vintrar. Dessa tjejer kan enkelt målas i ultra svarta eller till och med blåa nyanser.
 • Ljuskomplex "Elfenben", lätt naturligt hår, blått, grönt, grå ögon - vår. Hon är lämpad för varma nyanser av blont - vete, karamell, cappuccino. För djärva experiment - gul eller kopparfärg.
 • Kall hud, brunt hår, gråblå eller grågrön ögon - vi står inför sommaren. Det är vem de snygga nyanserna av blond - från pärlor till platina - kommer att vara mer än någonsin! Även om du på ett säkert sätt kan måla om i ashy eller till och med choklad nyanser.
 • Blek i fregnar eller beige-gyllene ansikte, bruna eller gröna ögon, brunt hår med en guldglans - det här är vilken höst som ser ut. Det är bättre för hennes representanter att inte avvika långt från de naturliga nyanserna och välja färg av koppar, karamell och gulfärgade toner. För dem som inte gillar för ljusa bilder passar kastanj och choklad nyanser.

Steg 2. Hur och hur man väljer hårfärg?

Så vilken typ av hårfärg att köpa i affären? Tvister om vilken typ av färg som är bättre att färga ditt hår - ammoniak eller bezammicnoy, kommer inte sluta tills varje tjej förstår mekanismen för kemisk färgning av strängar. Faktum är att håret är täckt med osynliga vågar - det här är det yttre keratinskiktet. För att färgen på strängarna ska förändras måste färgpigmentet komma in i håret, och för detta måste du "spränga" det yttre skiktet och göra skalorna stiga. Ordna "explosion" på huvudet kan bara vara ett sätt - genom att tillsätta ammoniak till bläckblandningen. Det är uppenbart att sådan färgning påverkar locken är inte det bästa sättet. Efter det kommer det att vara nödvändigt att applicera närande masker på huvudet under en lång tid och flitigt, så att skalorna sätter sig ner igen och håret kommer att lysa.

Det finns ett andra sätt - måla utan ammoniak. De byter inte hårstrukturen och fixar färgpigmentet endast i ytterskiktet. Självklart, för att drastiskt förändra hårets färg, och ännu mer så att måla över grått hår utan ammoniakfärg kommer inte att fungera. Med hjälp kan du bara justera skuggan av naturliga strängar, inget mer.

Slutsats: du vill ändra hårfärgen - välj ammoniakfärg, skugga - ammoniakfri. Det är sant att det finns en annan nyans: krämfärger är förutsägbara endast på naturligt hår. Det är väldigt svårt att gissa vilken skugga i slutet kommer att erhållas på strängar som redan har målats med ammoniakfärg före. Därför, om du redan har färgat ditt hår och nu vill du ändra den här färgen, har du bara två val: antingen vänta på att krullarna växer, eller träffa en erfaren färgist.

Betyg av färger för hemlagad hårfärg och deras pris

Efter att ha analyserat alla märken som representerades på massmarknadens hyllor, identifierades i slutändan 5 färger, varav det är verkligen värt att välja. De viktigaste urvalskriterierna är resultatets överensstämmelse med den utlovade färgen, färgens hållbarhet och dess lukt.

 • 5: e plats - L'oreal Excellence Creme. Av alla de testade färgerna är den här den dyraste (329 rubel). Om du är säker på att du har valt rätt nyans, kan du vara säker på att du kommer att få färgen precis som modellen på framsidan av förpackningen. Här behöver du bara applicera blandningen mycket noga och det är bättre att lämna lite färg i reserven för att måla över svåråtkomliga områden igen i slutet. Det luktar fin färg, men tyvärr, tvättas av snabbt.
 • 4: e plats - Syoss Professional Performance. Pris i de flesta butiker - 152 rubel. Färgen ger en rik och ljus, men som den tidigare färgen faller inte alltid jämnt. Men på håret håller mycket längre - upp till tre veckor. Av minuserna - inte mycket trevlig lukt, men det är knappt märkbar, så det levererar inte för mycket besvär.
 • 3: e plats - L'oreal Casting Creme Gloss (pris 280 gnid.). Med hjälp, det enklaste sättet att uppnå enhetlig färg. Färgtid är bara 20 minuter. Skuggan kan skilja sig något från den deklarerade, men även efter 16 tvättning av huvudet kommer det att se fräscht och ljust ut. Det finns inga smaker i kompositionen, så den kemiska lukten känns.
 • 2: a plats - Schwarzkopf Color Mask (pris 215 rubel). Färgen vilar jämnt och det finns inga överraskningar med färgen - resultatet är som förväntat. Motståndskraften gjorde inte heller besviken - strängar kommer att börja blekna inte tidigare än efter 2 månader. Lukten är neutral.
 • 1: a plats - Garnier Color Naturals. Färgen, som kostar bara cirka hundra rubel (i de flesta butiker - 107 rubel) visade sig vara den mest stabila. Det är enkelt och jämnt fördelat längs strängarna, skuggan är jämn och mättad. Faktisk och deklarerad färg är 100% identisk! Men det var fortfarande en fluga i salven i salvan - lukten av denna produkt är ganska skarp.

Steg 3. Hur färgar du ditt hår hemma?

Tror du att det är möjligt att uppnå en enhetlig färgning endast i salongen? Inget sådant! Om du känner till de fem grundläggande reglerna för målning, så kommer du att kunna klara dig själv även med ett mycket långt och tjockt hårhår. Det viktigaste är tålamod.

Regel nummer 1. Mer är bättre än mindre.

Om du färgar håret själv, spara sedan ett par hundra rubel redan utan det, så du får inte skimp på färgen. För att få en likformig färg med hjälp av minsta mängd bläckblandning kan endast en erfaren mästare. Om du har mediumlångt hår tar du omedelbart 2 förpackningar.

Regelnummer 2. Dela och erövra.

Det är inte lätt att klara av långa tjocka krökar, men om du skiljer dem med avskiljning i två delar och sedan i varandra i två delar - occipitalen och huvudet, så snart det blir mycket lättare. Du borde ha 4 lika stora delar av håret, som var och en ska fixas med ett separat klipp.

Regel # 3. Börja i slutet.

När du målar dig själv, finns det en frestelse att börja med den enklaste och första putsfärgen på den främre delen av huvudet, som tydligt kan ses i spegeln. Stopp. Här är det bara inte nödvändigt att göra detta, annars kommer färgen inte att falla exakt, och fransarna kommer självklart att falla ut ur den allmänna frisyren. Du måste börja från baksidan av huvudet och dela försiktigt in den nedre strålen i flera strängar. Och bara när du helt målar huvudets baksida, kan du gå vidare till kronan. Bangs och whisky - sist. Om du bara behöver tona de vuxna rötterna, gör det så, och i slutändan bara kamma håret med en kam med sällsynta tänder - så färgen är jämnt fördelad längs hela längden.

Regelnummer 4. Applicera färg och lämna håret ensam

Om du målar med högkvalitativ krämfärgad färg, behöver du inte bära plasthattar och linda huvudet med en handduk med en handduk - färgen blir ganska intensiv. Ju mer värme du lägger till den kemiska reaktionen, desto större risk för skador på strängarna. Kamma håret och lämna det som det är precis vid den tid som anges i anvisningarna.

Regelnummer 5. Tvätta inte håret före och efter målningen.

Det naturliga fettet som ackumuleras på håret är det bästa skyddet mot aggressiv kemi. Det är därför det är bättre att inte tvätta huvudet 2-3 dagar före målning, så att du kommer att rädda dina krullar mot skador. Använd inte schampo och när du tvättar bort färgen, annars kommer du omedelbart att bli av med det mesta av färgpigmentet. Skölj bara håret med ljummet vatten tills strålen är klar. Om du inte kan utan skum - ta luftkonditioneringen.

Vad händer om du inte är nöjd med resultatet efter färgning?

Om du i ett första skede gjorde ett misstag och valde en olämplig färg kommer du knappast att vara nöjd med resultatet. Gå direkt till affären för ett annat färgpaket - inte den bästa idén. Även om du använde en ammoniakfri blandning, bör det finnas minst två veckors rast mellan de två fläckarna. Det är inte nödvändigt att bryta den här regeln och fluga feber - du kommer hopplöst att förstöra ditt hår, men du kommer ändå inte att återvända till den gamla färgen. Så hur tvättar du färgen hemma?

 1. Om du överexponerade blandningen på ditt huvud och fick en för mörk nyans, var god och bryt den femte målarregeln och tvätta håret ett par gånger med schampo.
 2. För att bli av med färgen på håret kan du använda citronsaft. Lös upp saften av en citron i vatten, dra i håret med det och vänta tills det torkar. Men notera att citronsyra är mycket torra trådar. Att göra sådana tricks omedelbart efter målningen är inte värt det. Om du fortfarande inte kan vänta, lägg sedan till citronsaften massan av riven äpple, 2 tsk honung och olivolja - så mjuka du den aggressiva effekten av syra.
 3. En annan metod från kategorin "tung artilleri" - sodasmask. För kort hår behöver du 10 teskedar, för långt hår - 20. Rör upp rätt mängd i ett glas varmt vatten och applicera längs hela längden av trådarna. Efter 40 minuter tvätta håret med schampo, perederit - ditt hår blir en hård släp.

Välja hårfärg: typer, egenskaper, fördelar, 3 hemligheter av spolning

Hälsa välskötta lockar - ämnet kvinnlig stolthet hela tiden. Ett viktigt villkor för sin skönhetsrika färg. Det är därför som moderna tjejer älskar att färga håret så mycket. Nu är det lätt att uppnå detta - det är nog att välja rätt färg och bearbeta hår med det.

Valet av färgämne beror inte bara på färgmättnaden utan även på hårets hälsa. Andra klassens produkt ger inte den färg du drömmer om, och även hårets struktur kommer att skada. Vilken färg att färga håret bättre, vi kommer att berätta i den här artikeln.

Sortimentet av hårfärger är nu brett. De tillåter:

Om du bestämmer dig för att ändra hårets färg, välj ett verktyg för färgning noggrant. För att välja hårfärg, först ta reda på meriterna av varje typ som presenteras på marknaden.

Huvudtyper av färger

kemisk

Utseendet presenteras av resistenta och halvfasta färger. Lämplig för dramatiska förändringar.

Ändra färg bortom igenkänning - till flera nyanser på en gång eller till motsatsen till det naturliga. Deras användning åtföljs av risken för torrt hår eller få fel färg som du vill ha.

Denna typ inkluderar tonics, schampon och balsam för färgning. De kan användas åtminstone varje månad, eftersom fysiska färgämnen är säkra för hår och påverkar dem ytligt.

naturliga

Att naturliga botemedel tycks betona den naturliga färgen. I rollen som naturliga färgämnen används:

Lämplig för färgning av nässla, kamille, lökskal, valnötskal.

Citronsaft kommer att lysa, och svart kaffe kommer att förbättra skuggan av mörkt hår.

Denna färgämne extraheras från bladen av lausonia. Det brukar få krullar av röda och guldfärgade nyanser.

Vegetabilisk färg med tusenårig historia. Han kommer från troperna (gjord av indigoblad). Mycket populär bland östliga kvinnor. Lämplig för brunetter.

Skuggning och toning verktyg

Lämplig för kvinnor som ofta vill ändra sitt utseende. Rekommenderas för användning på kastanj och ljusbrunt hår.

På hyllorna finns det massor av tonics, tonade schampon och balsams. De ändrar inte hårets struktur. Efter applicering av dem är varje hår täckt med en tunn film.

För att göra detta, färga håret bättre resistent färgämne.

Deras varaktighet är kort. Tvätta huvudet 3-5 gånger - och den nya nyansen kommer att försvinna. För vissa damer är detta en nackdel, för andra är det en fördel (förmågan att ofta korrigera utseende).

Motståndskraftiga hårfärger

Lämplig för en skarp färgförändring, liksom genomförandet av moderna typer av färgning (markering, färgning etc.). Om ditt mål är att få en ny färg, långt ifrån den naturliga, då är det bättre att färga håret med varaktig färg.

Persistenta färgämnen öppnar nya möjligheter till experiment.

Men de har tre nackdelar:

För att åtminstone delvis neutralisera skadliga effekter följer du anvisningarna vid färgning och användning av medel för att ta hand om färgat hår.

Persistenta färgämnen är indelade i tre typer:

Bland dem är färger, vilka innehåller användbara extrakt. Till exempel säljs medel med vetex, jojobaolja och avokado, kunglig gelé.

Halvbeständiga produkter

I sammansättning skiljer de sig inte mycket från resistenta färgämnen. Men det finns en nyans - det finns ingen ammoniak och peroxid i sammansättningen av halvbeständiga färgämnen. Vissa tillverkare lägger till dem, men i små kvantiteter.

Halvbeständiga färger ger mindre skada på locken. Men de är inte ofarliga. Trots allt skadar även en liten mängd ammoniak håret. Dessutom, jämfört med resistenta färgämnen är deras effekt svagare - den nya färgen varar mindre tid.

Så här tar du bort misslyckade färgresultat

Det finns situationer där, efter behandling av huvudet med ett beständigt färgämne, den färg du förväntar dig inte erhålls. Att korrigera fel i färgning är svårt men möjligt. För att göra detta, tillgripa 3 bevisade metoder.

Passar om färgen visade sig vara mörkare än förväntat. Blekmedlets spektrum är klarläggning av krullarna med 4 toner. För att inte förstöra håret helt, överlämna detta till en erfaren frisör.

Hur man väljer hårfärg

Hur man väljer hårfärg på rätt sätt? En sådan fråga är inte ofta frågad varje tjej som står vid butiksbutiken. Vi föreslår att du förbereder dig i förväg. Innan du börjar med proceduren, bestäm din färgtyp. Sänk så färgen till färger som gör dig ljusare och vackrare. Då ska du bestämma vilket resultat du planerar att uppnå: färgton, halvbeständig, resistent, naturlig. Om du är intresserad av hur du väljer hårfärg, läs vidare.

Hårfärg kan vara både en önskan att förändra utseendet och nödvändigheten. Till exempel vid de första tecknen på grått hår. Varje tjej som färgar håret i hela sitt liv har försökt mer än ett dussin olika märken. Kanske, som ett resultat, hittade hon en som passade henne, men priset på sökningen behandlades med "brända" strängar, färg som valdes felaktigt eller tvättades bort i flera dagar. För att undvika detta, ger vi reglerna för val av färg. Efter dem kan du få det önskade resultatet från första gången.

Välj rätt färgfärg efter färgtyp

Ofta är flickor föremål för momenta önskningar. Vi gillar bilden av en sångare, skådespelerska, flickvän och jag vill applicera hårfärg på mig själv. Att hitta rätt färg leder till en liknande nyans, men inte en exakt träff. Som ett resultat rekommenderas vänner att återvända sin naturliga färg. Allt detta är förknippat med en annan färgtyp, som är deras färger. Till exempel kommer en blondhårig blåögd tjej att gå blått blått, och brunögd kommer att lägga till tvärtom några år gammal.

Först måste du bestämma om en varm eller kall nyans dominerar på huden. Den första kategorin omfattar ägare av bruna ögon, fräknar, mörk hud och en varm skugga av hår: kastanj, röd, guld, etc. För den andra kategorin tjejer präglas av lätt tunn hud och "is", gråögon, choklad och ashy hårfärg. Detta är ett av alternativen för att dividera efter färgtyp. Den mest populära uppdelningen i 4 typer.

Enligt uppdelningen av utseende i fyra typer: flickan "vår", "sommar", "höst" och "vinter". Har korrekt definierad vilken kategori du tillhör, kommer du enkelt att välja den nödvändiga nyansen.

Vårflicka

Denna typ kännetecknas av nyanser av ljusbrun, choklad med guld eller gult. Huden är varm, persika eller vit. Ögonfärgen passar tjejer med ljusa nyanser av bruna ögon, grön och blå. Sådana tjejer är lämpliga nyanser av varm choklad, gyllene eller honung, honung.

Höst tjej

Att följa den klassiska teorin om separation (varm och kall), "höst", som "vår", hänvisar till en varm färgtyp. De är ofta förvirrade. Flickorna har persika-färgad hud, ofta med fräknar. Ögon utan podtony: grön, brun och blå. Hår i olika nyanser av kastanj, röd. Vid färgning är det värt att välja från palett av kastanj, koppar, svart och gyllene nyanser.

Sommarflicka

Låt dig inte luras av namnet på färgtypen. För tjejer har "sommaren" en kall hudton, matt blush, grå, ljusbrun eller blå ögon. På grund av för ljus hudton är det föremål för snabb bränning i solen. För sådana tjejer är det lämpligt att färgas i askfärg, platina och olika nyanser av vit.

Vinterflicka

I detta intervall är tjejer uppdelade i två grupper: garvad med lite mörk hud och blekhudad. Trots detta har de mörka ögonbryn och iris med mättade färger: brun, blå, grön. Hår som liknar huden är uppdelat i mörka färger (svart, mörkbrun) och ljus (grå aska, mörkbrun). Från namnet följer att tjejerna passar till "kalla" nyanser: askbrun, svart, mörkbrun.

Hur man väljer hårfärg?

Har beslutat om valet av nyans som passar dig, gå till valet av färg. Du måste svara på frågan: Hur ljus vill du att färgen ska se ut? Du kan köpa en nyans som ger ljusstyrka, halvfärg eller resistent.

Vilken hårfärg att välja (enligt slutresultatet):

 • Permanent och halvvarig.
 • Permanent resistent: bestå av väteperoxid och ammoniak. Före appliceringen blandas komponenterna. Deras interaktion ger vidhäftande färgning i flera veckor. Hur fungerar de: Peroxid rensas från den naturliga färgen, och ammoniak tillåter färgen att tränga in i håret. Denna typ är idealisk för färgning av grått hår.

Av de negativa konsekvenserna är det värt att notera överdriven och förlust av naturlig glans. För att minska de negativa effekterna är det nödvändigt att använda balsam för färgat hår.

När du väljer en bättre köp professionell färg. Den består av speciella tillsatser som stänger skalorna på håret och därmed mindre skadliga dem. De minskar också procentandelen ammoniak och väteperoxid, vilket inte påverkar slutresultatet.

 • Semi-permanent är ett annat namn för färgfärger. De ger en mer mättad färg, men ändrar inte den naturliga hårfärgen fundamentalt. Kan klara av målning över grått hår, om det är mindre än 50%. Innehåller inte väteperoxid.
 • Halvbeständig - ett av de minst skadliga sätten. De innehåller en låg andel ammoniak, vilket inte skadar det naturliga pigmentet. Således är hårets struktur inte skadad. Används för att ge ljusstyrka till färgen, kan inte klara av att måla grå hår.
 • Färgmedel - ammoniak ingår inte. Några av de mest ofarliga färgerna, men också behåller sin färg under en kort tid. Används för att uppdatera hårfärg.
 • Naturliga färger - de är inte bara skadliga, men kan också ha en terapeutisk effekt (eteriska oljor och tanniner). Dessa inkluderar henna och basma. Från bladet av alkanplantan producerar Henna. Efter färgning får håret en vacker nyans av koppar. Från indigo gör basma blir den blå-svart färg. Dessutom får håret sken och silkiness. Du kan blanda dem tillsammans och skapa olika nyanser. Trots att färgen inte tränger in i håret, är det ofta svårt att överlappa med upprepad färgning, till och med permanent.

Vilken typ av färg är bättre att färga ditt hår (populära färgmärken)

Baserat på undersökningen sammanställdes en lista över de mest populära hemfärgen i Ryssland. Enligt honom blev guldmedaljen tilldelad "Garnier", silver - "L'Oreal" och brons - "Schwarzkop och Henekl".

 • "Garnier" - är mycket populär på grund av det stora valet av produkt: för mat, för en lysande färg, utan ammoniak, en diamantglans. Tillverkaren uppgav att all färg inte skadar strängarnas struktur.
 • "L'Oreal" - behåller färg under lång tid och dessutom bryr sig. Inkluderat med färgen är en omsorgsfull balsam.
 • "Vella" - färgen är avsedd att användas i hemmet och i skönhetssalonger. Kompositionen innehåller vitaminer och serum, som i komplexet kallas "hälsosam färgning".
 • "Sjöss" - har etablerat sig som en professionell färg. Hon färgar noga hennes hår. Samtidigt under lång tid att hålla färgen.
 • "Estel" - allmänt keratin och guarana-extrakt i kompositionen. Håret är således fuktat och näring med vitaminer.
 • "Palet" - kännetecknas av en hög grad av färgning. Som ett resultat märks överdrivenhet.

Råd om hur man väljer rätt färg för första gången.

 • Välj mellan färgfärger eller de som tvättar flera gånger. Du kan välja önskad färg eller snabbt tvätta den i händelse av fel. Om du inte har bestämt färgen, ta den 2 toner mörkare eller ljusare än din naturliga. I det här fallet kommer färgen definitivt att passa dig och uppdatera din bild. Det är också praktiskt vid omfärgning (välj färg efter grannens nummer).
 • Mörka nyanser kommer lägga till dig några år.
 • För att måla grått hår, använd permanent permanent.
 • När du väljer färgfärg, styras av paletten, inte färgen på förpackningen.
 • För en längd på mer än 20cm, köp 2 förpackningar.

Hårfärg hemma

Tips före färgning:

 • Färgämne bör vara otvättat hår (mer än 2 dagar). Användningen av schampo och balsam kan leda till stängning av vågar, vilket förhindrar deras effektiva färgning.
 • Använd inte stylingprodukter före målning;
 • Smörj huden i ansiktet och nacken med grädde. Vid oavsiktlig färgning kommer det att förenkla sköljningsprocessen.
 • färgning bör börja på baksidan av huvudet;
 • Efter tvätt av färg, använd schampo.

Varje rör av färg åtföljs av anvisningar för applicering. För 100% färgning följ den. Innan du applicerar måste du kontrollera allergisk reaktion. För att göra detta, applicera lite färg på armbågens böja. Lämna i 30 minuter. I frånvaro av en reaktion kan färgning börja.

Kombinera alla ingredienser i en flaska, fortsätt till färgning. Använd handskar, en kam med täta tänder och en pensel. Försök att hålla inom 15 minuter.

Efter färgning, även om du anger i instruktionerna, "sätt på paketet" - detta borde inte göras. Annars kan färgen inte vara densamma som planen.

Gravida tjejer rekommenderas att använda icke-permanenta färgämnen.

Effektiva rekommendationer om vilken typ av färg som är bättre att färga håret

Hårfärg ges till människan av naturen och många förblir trogen till honom fram till slutet av dagarna.

Det perfekta sättet att hitta rätt färg är att prova på en peruk.

Men det finns många som vill bli:

Därför kan bokstavligen varje flicka ha sitt eget svar på frågan, vad är det bästa hårfärgen? Låt oss försöka leta efter svaret tillsammans, men nu kan vi anta att det kommer att skrivas i vårt CV.

Typer av färger

Låt oss börja, kanske med huvudet, färgerna kan skilja sig, och ganska signifikant, i deras kemiska sammansättning.

 • ammoniak;
 • innehållande väteperoxid;
 • naturlig, henna eller basma;
 • toning.

En mängd olika nyanser är fantastiskt.

Henna och basma

Alla kommer att säga att de bästa färgerna är hårfärger med naturliga ingredienser. Men varför varför inte alla "brunetter" har blivit så långt tack vare Basma?

Allt är mycket enkelt, sådana färger är extremt stabila, de kan användas för att byta färg under en lång tid och samtidigt att behandla håret.

Från henna och basma blir de:

Emellertid är inte alla tjejer redo att ha samma färg så länge, särskilt eftersom den första upplevelsen av färgning kanske inte är mest framgångsrik, särskilt om henna användes.

Med rätt proportioner av basma och henna kan du få det önskade resultatet.

Försök att måla om med kemisk färg kan leda till mycket oväntade resultat, värda diskussioner i kemiska laboratorier.

Kemiska färger

Ammoniakfärger och innehållande väteperoxid tillåter också länge att byta färg, men fel val eller användning kan leda till följande problem med håret, de blir:

 • tunn;
 • spröd;
 • Kluvna toppar;
 • snabbt förlorar volymen.

Men inte många rush att överge dem, eftersom de fortfarande tillåter dig att byta färg flera gånger, men det slutliga resultatet efter 2-3 ommålning kan vara beklagligt.

Det är viktigt!
Det är därför, innan du bestämmer dig för att radikalt ändra hårfärgen för första gången, och ännu mer än en gång, ta inte tid att kontakta konsulten.

Naturliga färgämnen kan inte uppnå detta resultat.

Specialisten vet exakt vilken hårfärgning som är bättre, han kommer lätt att se:

 • hårtyp;
 • möjlighet till interaktion med olika färgämnen;
 • resultatet, vilket också är viktigt när självfärgning, det garanteras aldrig.

Individuell inställning till hårfärgning är inte mindre viktigt än vid behandling. På ett sätt kan även rankningen av de bästa hårfärgerna bara ha en symbolisk mening. När allt är mycket, köpa färg, är vi intresserade av pris. Och det här är en överenskommelse med din egen åsikt.

toning

Denna typ av färg visade sig relativt nyligen. Låter dig ändra färgen inom två nyanser på en mörkare eller ljusare sida.

Därför slutsatsen att med hjälp av dessa färger, genom vissa kritiska tillfällighetstillfällen, från en blond i några veckor kan du bli en brunett, men definitivt inte brinnande. Processen tvärtom är allmänt utesluten.

Denna effekt kan uppnås, kompetent användning av blekning + färgtoner.

Man tror att den vackraste hårfärgen - gör att du kan återställa strukturen, stärka, samtidigt som du ger önskad nyans. När det används ordentligt kan det sägas om färgtonens färgtoner. I frisörens konst har även en ny term framkommit - "Toning".

Denna procedur används ofta som en oberoende, men oftare som ett tillägg inom ramen för:

 • brondirovanie;
 • laminering;
 • Andra manipulationer med hår där färgning eller färgning är lämplig.

Tips!
Du bör inte spotta ditt hår, du kan "försöka" en ny hårfärg i en salong som säljer peruker.
Men varje färgning lämnar sitt märke på håret och är inte alltid positivt.

Observera också att det finns typer av färgning som inte görs utan ammoniak eller väteperoxid, såväl som utan färgfärger, inkluderar dessa typer av belysning:

På så sätt kan bara en frisör förstå vilken hårfärg som är bäst för dig, och med ovanstående procedurer kan du kanske behöva mer än en färg, och varumärket med varumärket kan inte heller vara det enda.

Kalifornien markerar - skapar en choklad-kaffepalett

Förutom det faktum att det blir vackert bör det noteras att alla typer av kombinerade färgämnen tyder på att användningen av toningfärger kommer att kompensera för den skada som blekfärgen gör.

Professionell och hemfärgning

Många känner till de berömda tillverkarna av färger för hemmabruk.

Vyingly erbjuder kit som innehåller följande viktiga komponenter:

 • färgämne, oxidator;
 • blandningsrör;
 • handskar;
 • cap.

Hemlagad hårfärgning

Varje kit måste ha en manuell som skulle läsas bättre före inköp. Eftersom det i många av dem rekommenderas att missfärga håret med en speciell komposition som erbjuds av samma företag innan de färgas in i önskad färg. Flickor lägger ofta inte någon vikt vid denna anmärkning, efter att de indignerat tala om tillverkaren.

Att göra proceduren själv är inte svårt, men även med samma varumärke och färg många gånger kan resultatet vara oväntat.

En person som inte har yrkeskunskaper kan utföra samma förfarande på olika sätt:

 • dåligt blanda färgämnet och oxidationsmedlet;
 • Applicera färg ojämnt;
 • glöm behovet av andra förfaranden innan färgning.

Det är också värt att komma ihåg det faktum att vård av färgat hår har sina egna egenskaper.

Du behöver special:

 • schampon;
 • geler;
 • Sprayer speciellt för färgat hår.

Oftast är det produkter som inte innehåller svavel. Sådana verktyg är något annorlunda än det vanliga, till exempel skummer skummet inte bra.

Särskild vård krävs för att ta hand om färgat hår.

En hel massa mindre fel kan leda till katastrofala resultat. Därför vill jag säga till alla: Professionella färger i händerna på en specialist är oumbärliga när du inte bara vill föra friskhet utan för att uppnå önskad nyans, till exempel under en bröllopsklänning som du ska bära på den andra speciella dagen.

Varför är det bättre att måla i stugan, det är bara för att uppnå önskat resultat. Befälhavaren ser hur stark pigmenteringen av ett visst hår är, vet hur mycket emulsionen behöver läggas till för att undertrycka den, samtidigt som den inte förstör hårstruktur.

Dessutom säljs professionell färg i stora volymer, som är absolut värdelösa hemma, eftersom produkten har en hållbarhetstid. I en bra stuga finns en mängd färger, den önskade mängden pulver, emulsion.

På bilden - processen för att färga huvudets krullar i stugan

Därför, även om frisören berättar vilken hårfärg som är bäst för dig att använda, lärs allt av försök.

sammanfattning

På jakt efter ett svar om vad hårfärgning anses vara det bästa ska du inte chase antingen varumärket eller tillverkarens land. Vi måste fokusera på sina egna behov, liksom det önskade resultatet. Rekommendationerna från vänner och bekanta kanske inte passar dig personligen, ger en oväntad nyans, förstör håret och orsaken till hela hårstrukturen, som har sin egen pigmentering.

Kvinnor fokuserar ofta på varumärkena av företag som har mest reklam, ofta genom örat. Det finns också en statistik över de mest populära färgerna, men snarare liknar de "box office" -avgifterna än vad som verkligen återspeglar kvaliteten på materialets produkt.

Naturligtvis är det långt ifrån det faktum att det är den allra bästa hårfärgen som har högsta försäljningsbetyg. Därför kan fokusera på sådan symbolisk statistik bara vara för att tillfredsställa sin egen nyfikenhet.

Videon i den här artikeln kommer att berätta för dig hur du förbereder dig för hårfärgning hemma.

Vilken färg är bättre att färga håret?

Valet av hårfärgsprodukter är inte en lätt uppgift eftersom det är nödvändigt att efter noggrann utvärdering av alla fördelar och nackdelar med specifika färgämnen, noggrant utvärdera inte bara deras fördelar för din bild utan även den möjliga negativa påverkan på krillens tillstånd. Dessutom måste du först bestämma det önskade resultatet själv.

Vilken färg är bättre att färga håret?

Genom att köpa ett verktyg för att ändra hårets färg eller nyans, är det lämpligt att välja produkter från kända märken - att spara i det här fallet hotar med otillbörliga hälsorisker. Det är bättre att alltid ta färgen från samma tillverkare, eftersom mindre skillnader i kompositionen kan påverka hårets färg, glans och hälsa avsevärt.

Var uppmärksam på informationen på paketet, eftersom vissa medel har ytterligare egenskaper, till exempel för att maskera grått hår eller att ge glans, vilket påverkar kostnaden. Om dessa effekter inte behövs, köp en annan, eventuellt billigare färg. Priset kan också påverkas av närvaron av en färgbalsam i paketet, som enkelt ersätts av en annan som passar dig.

Valet av naturliga färgämnen måste också noggrant närma sig - de är säkra, stärka håret, men ibland kan effekten av deras användning på krullar av olika färger vara oväntat. Henna är till exempel lämplig uteslutande för kastanj och mörkblond flätor, eftersom brunetter inte kan ändra frisyren hos henne alls och blondiner riskerar att förvärva morotrött hår. Broth kaffe och kamille kan bara ge en ljus hårton.

Vilken färgfärg passar dig?

Stylists rekommenderar att innan du byter, särskilt kardinal, hårets färger, för att utföra ett litet experiment. Till exempel, genom att ladda upp ditt foto till ett specialiserat datorprogram eller till en webbplats dedikerad till bilden, försök att applicera en mängd frisyrer och hårfärger till din bild.

Den djupa svarta färgen är endast lämplig för unga tjejer, eftersom jag visuellt blir ålder över trettioårsåldern. Målade i ljusa röda nyanser av lockar snabbt blekna och i samband med denna egendom kräver användning av en speciell skyddande balm. Detta färgschema rekommenderas inte för att måla grått hår, för efter färgning kan det gråa håret stå ut för mycket.

Alla hårfärger är uppdelade i blont, kastanj och svarta färger. Var och en av dem inkluderar mörka och lätta grupper. För att ge krullarna mörka toner är det först önskvärt att prova den ljusaste färgen från färgområdet. När självfärgning hemma, rekommenderar experter att föredra kalla nyanser, eftersom varma ibland uppför sig oförutsägbart, därför är det bättre om de används av en frisör.

Tint och tinting hårprodukter (toning)

Denna typ av färgämnen är avsedd för kvinnor som bryr sig om sina flätor. Tints (tonade schampon, geler, tonics, skum) ger strängarna en viss nyans under en kort period. De innehåller ingen ammoniak och väteperoxid, vilket garanterar mild färgning - de tränger inte in i hårets djup, de "inramar" det med färg. Toning och skuggning preparat är billiga, bryta inte strukturen av trådarna, innehåller omhändertagna substanser och ge ett enormt utrymme för experiment med nyanser av hår. Tintningsverktyg kan emellertid inte gömma grått hår under lång tid och med hög kvalitet. De tvättas också ut genom flera shampooing-förfaranden, så tonning måste upprepas ganska ofta.

Denna färgmetod kan rekommenderas till ägare av spröda och torra strängar, såväl som outtröttliga experter - det är lättare att upprätthålla ett hälsosamt hårutseende. Funktionerna för tinting innebär att du kan ändra skuggan på en frisyr ofta och nästan obegränsat antal gånger.

Frisörer rekommenderar färgtoner för att anpassa och underlätta den naturliga färgen på håret, kamouflera ett litet grått hår, uppdatera färgade lås med resistenta medel. För en dramatisk färgförändring är exempelvis en stark förtydligande, sådana medel inte lämpliga - i detta fall är mer radikala färgmetoder nödvändiga.

Halvbeständiga hårfärger

Tillfälliga (halvbeständiga medel för färgning av lock), även om de har en liten mängd väteperoxid i kompositionen, målar håret ganska sparsamt. Eftersom ett sådant färgämne, till skillnad från färgämnen, penetrerar djupt i håret, förblir resultatet oförändrat under ca två månader. Möjligheterna till halvbeständiga medel är dock något begränsade - de kan ändra skuggans skugga med endast en ton i mörk eller ljus sida, därför kan de inte drastiskt ändra färgen med hjälp av dem.

Tillfällig färg är ditt alternativ om du inte strävar efter en kardinal förändring av bilden, men det finns en önskan, utan att tillgripa aggressiva medel bara för att uppdatera färgen. Frisörer rekommenderar halvfasta produkter för lockigt, färgat och torrt hår. Denna färg passar dem som ständigt måste uppdatera samma färg - som pigmentet äter i håret över tiden, när krullarna växer, räcker det att röda rötterna.

Idag, för att ge hår glans och toning, finns det en ny metod - eluering. Efter proceduren förvärvar krullarna volym, glans och rik färg, som varar upp till två månader. Men det här alternativet är ganska dyrt och för den långsiktiga bevarandet av effekten krävs att man köper dyra vårdprodukter.

Resistent hårfärg

Dessa är de mest resistenta och aggressiva färgämnena som innehåller 6,9-12% väteperoxid. Ju mer dess innehåll är desto mer skada görs på håret i färgningsprocessen och den slutliga nyansen blir ljusare. Sådana produkter rekommenderas inte för användning på skadade och torra trådar - resultatet, förutom platintonen, kommer att vara håravfall och bränd hud.

De vanligaste för hemmabruk är krämfärger och mousser. Kremfärger maskerar grå hår väl, har en bestående effekt och ett extremt omfattande sortiment av färgpalett. Men för självständig användning av sådana verktyg krävs en viss skicklighet och närvaron av vissa färdigheter. Särskilt ligger svårigheten i deras enhetliga fördelning, särskilt på långt hår.

Det är mycket lättare i hushållsfärgmousse, som produceras, som med ammoniakinnehållet, och mildt. De appliceras lätt på håret, flödar inte och kräver inte ett speciellt frisörverktyg. Nackdelarna med sådana fonder är att de är torkade lockar, varför det är nödvändigt att applicera en speciell balsam efter färgning, vilket ökar kostnaderna för förfarandet.

Om det finns en insisterande önskan att färga hår hemma, välj medel beroende på hårets tillstånd och önskad effekt. Men bara den professionella frisören kan välja det bästa alternativet för att ändra krullarnas färg för dig. Ett besök på en skönhetssalong tar betydligt mindre tid än behandling av skadad hårfärgning på grund av misslyckade experiment.Nästa Artikel
Vad ska man göra om håret faller ut efter färgning