Långt hår Vilken kam att välja?


Många kvinnor förstår att deras skönhet beror på vackert och välskött hår. Varje dag tar vi våra lockar i ordning, kammar dem flera gånger och lägger dem. I detta avseende bör representanterna för det svagare könet veta vilken typ av kamma för vad som behövs och hur man väljer rätt produkt för din hårtyp.

Kammönstret är bytbart

De första kammarna gamla människor framställda av djurben och trä. De var ganska primitiva och enkla. Men i gamla Grekland och Egypten började kammusslor se ut som ett konstverk. De illustrerade krigarnas strider, demonstrerade scener av människors liv, berättade för kulturen i en viss region.

Idag på marknaden hittar du originella och eleganta hårborstar, som med vackra dekorativa element, och de som är lätta att vika eller har en speciell öppning för att lagra skämt eller gummiband.

Vilka kamper finns det?

Det finns många alternativ för kamning, som vanligtvis klassificeras enligt material av produktion och syfte. Naturligtvis kan du inte ha viss kunskap om valet av kam, för mycket pengar att köpa en toalett som bara kommer att förstöra och riva ut håret.

Så, de viktigaste typerna av kam:

- kam (har stora tänder, som är avlägsna från varandra) - en sådan kam kan hjälpa till med att fria håret, applicera masker och balsam och kamma våta krullar;

- kam med små tänder och en tunn ände - bäst lämpad för att lägga enskilda strängar;

- skelettkammen (sticker ut stavar på ena sidan och en jämn yta med hål för luftcirkulationen på den andra) används också vid läggning;

- massageborste - lämplig för ägarna av långt hår, eftersom det försiktigt kammar dem, förutom om du regelbundet masserar huvudet av huvudet med ett sådant föremål, kan du öka blodflödet avsevärt och stimulera hårväxten.

- rund hårborste eller med andra ord borstning (den har tänder över cylindern) - den är avsedd att lyfta håret från rötterna och vrida spetsarna under hårtorken.

Vi väljer en kam enligt din hårtyp.

Beroende på hudens sebaceösa sekret och torrt hår, släpps torrt, fet och normalt hår. Dessutom påverkar valet av kamma hårets längd.

- För kort hår är det bäst att välja en skelettkamma, vars avrundade spetsar inte skadar hårbotten, välkamat hår.

- Om du köper en extra borste för att installera en hårtork, skulle det bästa alternativet borsta med termiskt skydd eller keramisk beläggning. Denna version av kammen gör att du kan skapa din frisyr så bekvämt som möjligt och skydda låsen från att torka ut;

- För fettigt hår är det bäst att välja en pensel med en naturlig borste. Även om sådana borstar och hårdt rasa håret, men kammade fettet från rötterna, fördelar det jämnt över hela längden, vilket ger krönorna likformighet och glans.

- Silikon- eller träkam rekommenderar att ägare av långa krullar används. Han unravels håret helt utan att skada strukturen. Men vi rekommenderar inte att kamma vått hår med en kam av trä, eftersom verktyget snabbt sväller och blir oanvändbart.

- för krusigt hår, en kam med långt uppsatta tänder - precis rätt, det försiktigt unravels curls utan att skada deras struktur;

- Massageborste ska användas för tunt och långt hår eller ägare av känslig hårbotten.

Korrekt användning av hårborste vid hårväxt

När du växer hår är det bäst att använda en massagekam, vilket stimulerar blodflödet under applicering. Välj inte för grova och hårda borstar, eftersom det kan skada hårbotten och riva ut håret. Om på borstskyddsbollarna försämras, bör du ändra kammen. Med en sådan toalettartiklar kommer din epidermis att skadas, och dina hårsäckar kommer att försvagas, vilket innebär att du riskerar att förlora hår.

Börja alltid att kamma långa strängar från ändarna, inte från rötterna, så de kommer inte att vara så splittrade eller sönderdelade. Stryk aldrig håret, behandla dem med försiktighet.

Om du vill att ditt hår växer snabbare, kamma ditt hår med en mjuk borste och fokusera på hårrötterna. Försök att utföra proceduren 3-4 gånger om dagen och alltid före sänggåendet. Dessutom vara beredd att aktivera arbetet med talgkörtlar och bildandet av fett på håret. Men för chic längdens skull kan du lida.

När dina krullar är tillräckligt långa, men du vill bli ännu längre, kan strängarna gå fel eller montera i mattor. Självklart behöver de unravel. I det här fallet rekommenderar vi att du använder luftkonditionering och en mask som gör krullarnas struktur mjukare. De behöver appliceras inte på vått, men lite fuktigt hår.

Och slutligen om vården av kammen. För att kammen ska tjäna dig i många år utan att förlora dess driftsegenskaper behöver du ordentligt ta hand om det. Det är därför många kvinnor är intresserade av frågan: "Hur man rengör en kam?"

För fet hår ska du tvätta kammen nästan varje dag, för andra hårtyper - minst en gång i veckan. Om du är ägare till en naturlig borstborste, är det bättre att använda schampo och borsttorkning till botten för rengöring.

Trä eller metallkam kan rengöras med alkohol applicerad på en bomullspinne. Efter rengöring, torka omedelbart enheten med en hårtork. Du kan också hålla blötläggning och regelbundna borstar i en tvållösning eller vatten utspädd med schampo. Håll verktyget 8-10 minuter. För att avlägsna smuts från en runda eller massageborste, använd en tandpetare, du kan också använda en gammal tandborste för detta ändamål.

Efter varje kamning behöver du eliminera de återstående håren (du kan pry dem med pincett och ta bort dem med din hand). Kom ihåg att kammen är ett medel för individuell hygien, varför du inte borde använda någon annans pensel eller ge din egen på begäran.

- vilken kam är bäst för din hårtyp

- i sin arsenal borde varje kvinna ha 2-3 olika kamper - för kamning, för massage, för styling;

- För att förbättra kamningen behöver långt hår bara en balsam och en mask;

- det är nödvändigt att börja kamma långa strängar från ändarna, inte från rötterna;

- Kategoriskt är det omöjligt att "låna" din kam även till din bästa vän;

- kammen bör rengöras regelbundet och bytas till en ny i tid.

Kombiner för långt hår

Det är ingen hemlighet att långt och vackert hår är en flickas stolthet. Många kvinnor drömmer om sådana krullar. Men i takt med att växa och vårda är det nödvändigt att ta hänsyn till många nyanser. Till exempel, det rätta valet av schampo och balsam, användningen av terapeutiska och närande masker, rätt näring, en positiv attityd etc.

Men förutom ovanstående är det också viktigt att välja rätt kam, i enlighet med pigens egenskaper och typ av hår. Denna punkt glöms ofta, med tanke på det obetydligt. Och förgäves. Det finns trots allt ett stort urval kamar gjorda av olika material och för olika ändamål. Den penseln, som är lämplig för en tjej, den andra kan skada, bryta och försvaga det redan tunna och svaga håret.

Vad är det värt att uppmärksamma när man väljer en kam? Vi kommer att diskutera dessa och andra frågor nedan.

Nyanserna av valet

Vid val av borste är det nödvändigt att analysera sådana egenskaper hos håret som strukturen (tunn, tjock, hård, mjuk, stygg, etc.), längd. Och också för att bestämma syftet med att använda detta verktyg (massage, styling, etc.).

För styling

För hårstyling används i regel den skelettkamma som används. Den är gjord så att den är idealisk för torkning med hårtork. Detta uppnås på grund av att det har stora och samtidigt sällsynta tänder. Och hålen i basen är gjorda på ett sådant sätt att de skapar utmärkt luftcirkulation och därmed skyddar mot brännskador.

Men om du inte bara behöver göra håret skrymmande, men också att runda av ändarna, så är en rund pensel bäst lämpad för detta, annars borstar du. Dessutom kommer det inte bara att göra ändarna av håret rundade, men kommer också att skapa en sådan basvolym, som inte kommer att bli värre än att använda en skelettkamma. Men lockar hjälper inte det, men bara mycket förvirrande hår.

Efter att håret lagts ordentligt, för att fixa resultatet, bör du applicera ett specialverktyg (gel, lack) på frisyren. Kamma sedan med en pensel med glesa tänder. Och din styling ser inte värre ut än Hollywood.

Dessutom är denna kam perfekt för vård av lockigt och vågigt hår. I det minsta rekommenderas det att de börjar kamma hår till ägare av denna typ av hår. Och du kan fortsätta denna procedur med en kam med mer frekventa tänder.

För delade ändar

Välj en kam för split ends är ganska enkelt. Det är viktigt här att materialet nödvändigtvis är tillverkat av trä. Idealiskt, för enkel och säker kamning kan du köpa två borstar, en från trä, den andra från plast och byta dem. Det gäller framför allt tjockt hår. Om de inte är tjocka är det ganska möjligt att endast använda ett trätillbehör.

massage

Den bästa hårborsten för att stimulera tillväxten är en massageborste. Från namnet är det klart att det är utformat för en mjuk massage på huvudet. På grund av den goda stimuleringen av hårbotten får hårrötterna fler näringsämnen, vilket bidrar till deras förstärkning och tillväxt. Basen av denna borste är vanligtvis gjord av gummi. Och det är just det som leder till att tänderna sjunker till det optimala djupet när man stimulerar hårbotten.

Massageborsten passar alla typer av hår. Det ger inte bara en utmärkt massageffekt, men också kammar långt hår perfekt.

Sådana borstar brukar göra en oval eller rektangulär form. Materialet i detta tillbehör kan vara annorlunda: keramik, trä, plast. Tänderna kan vara gjorda av naturmaterial, som hästhår, björnhöga, etc. Men oftast från plast, trä och nylon. På tänderna kan du se små bollar. Det är nödvändigt att skydda håret och huden mot skador.

trä

Tillbehör av material som trä är det bästa alternativet. Eftersom sådana borstar är lämpliga för absolut alla tjejer med olika typer av hår. För mycket tjockt hår är denna kam idealisk - kam.

För sin produktion med trä av olika arter: körsbär, enbär, ek, björk, tall, äpple och många andra. Dessa kamar är inte bara mycket användbara för håret utan påverkar också människans övergripande tillstånd och har en helande effekt, lindrar huvudvärk, stress, depression etc. Men för att tillbehöret inte ska förlora sin starka terapeutiska effekt rekommenderas det inte att belägga det med lack eller färg. Därför är det bättre att välja ett material utan någon speciell beläggning. Men du måste också förstå att träet förstörs tillräckligt snabbt, sprickor kan dyka upp på det, det kan mörkas. I det här fallet är det bättre att kassera en sådan kam och köpa en ny.

Vilken hårborste är bättre för hår?

Varje tjej som är upptagen med att ta hand om håret bör veta vilken kam som är bäst för hennes hårtyp. Kombinering är ett dagligt förfarande, så det ska vara så mildt och omtänksamt som möjligt.

Egenskaper och fördelar

Felaktigt utvald kam kommer att skada håret, riva tråden och till och med bidra till tipparnas tvärsnitt. Hon kan också elektrifiera sitt hår och göra det mer fluffigt.

Men en högkvalitativ kam, vald enligt alla regler, tvärtom, kommer att ge ditt hår rätt skötsel.

Regelbunden borstning ger blodflödet till huvudet, vilket accelererar hårväxten och gör dem hälsosammare.

Det finns flera typer av kammar. Var och en av dem har sin egen syfte och egenskaper. Det är därför som i denna flickas sortiment inte borde vara en kam, men flera modeller som utför olika funktioner.

klassisk

Den vanligaste hårborstklassformen ska vara varje tjej. Men de skiljer sig åt i materialet. Det kan vara artificiellt, naturligt eller blandat.

Det bästa alternativet är en kam med naturliga borstar. Träkammen masserar massivt huvudet. En tunn kam av denna typ hjälper också till att unravel curls, vilket gör håret snyggt och väl preparerat. Denna kam är för skrymmande att bära med dig. Men det är perfekt för att kamma dina lockar före sänggåendet.

massage

En högkvalitativ massageborste är ett annat användbart tillbehör för personlig vård. Det behövs för huvudets massage, vilket i sin tur bidrar till att öka blodcirkulationen och därmed snabbare hårväxt.

Kombinera ditt hår med en massageborste gör dig mjukare, jämnare och snyggare.

Det finns olika alternativ för sådana kamar: trä, metall eller plast. Experter rekommenderar att du väljer trä. Massage med en borste av naturmaterial kan ge maximal nytta.

crest

Under en längre tid använder skönheter tunna kammar för hårvård. Historien om sådana kammar är så gammal att utseendet på de första kammarna går tillbaka till det antika Romens tider. På den tiden var kammar gjorda av ben, men idag är modeller av trä eller plast mer populär.

Plastkammar är fortfarande oönskade att använda - de kommer bara att försvåra försvårandet av ditt hår och öka deras elektrifiering.

kompakt

En annan viktig variant är kompakta hårborstar, som du kan ta någonstans med dig. Det kan vara små borstar, kamar eller till och med multifunktionella modeller som både är en kam och en spegel. De passar lätt i en väska, så du kan alltid fixa ditt hår under dagen var du än går.

Branshing

Brasning är speciella kamar som oftast används för professionell styling. De har en cylindrisk form och ett runt hål rätt inuti väskan. Dessa borstar ska användas för styling av en hårtork. Så du får den vackraste och mest spektakulära stilen hemma. Med hjälp av borstning kan du skapa stora lockar, samt ge en speciell form till korthårigt hårhår.

Det är bäst att välja borstning med de mest naturliga borsten. I det här fallet kommer ditt hår inte att vara för tungt och elektrifierat.

Hemligheten med att borsta från en professionell frisör:

Populära material

Kombiner skiljer sig inte bara i deras utseende, men också i vilket material de är gjorda av. Låt oss titta på de tre mest populära alternativen som moderna tjejer använder i deras dagliga liv.

trä

Kombiner av trä - är i allmänhet det bästa valet för tjejer, oavsett hårtyp. Dessa borstar passar bäst för vård. De elektrifierar inte håret, men släpper det bara på det mest skonsamma sättet. Det är bäst att kombinera sådant hår efter applicering av masker eller olika stylingprodukter. Detta är motiverat av det faktum att alla dessa verktyg inte kommer in i en kemisk reaktion med de element som finns i deras sammansättning.

Vid val av material värt att uppmärksamma funktionerna hos var och en av dem. Så, björk kam hjälper till att behandla mjäll. Det ökar också effekten av masker på ditt hår. Lugna skadad hårbotten och lindra klåda, med hjälp av en ekkam.

Ett annat populärt alternativ är enbärkammen. Förutom den trevliga doften av skogen, som ger denna borste, kan dess fördel kallas förmågan att lugna och lindra stress. Men om du har problem med mjäll, bör du köpa en körsbärskam.

När du väljer träborstar är det bättre att vägra målade modeller. Ditt köp ska vara lika naturligt och därmed kvalitet.

plast

Det är bättre att vägra en kam av plast. De bryr sig inte om håret, men ökar bara sårbarheten i strängen och förstör hårets övergripande tillstånd. Kol- eller silikonborstar är mer användbara för hårets tillstånd.

De används av professionella stylister och frisörer. Använd dem dagligen är inte värt det, men de är lämpliga för vissa förfaranden - skärning, styling eller färgning. I det här fallet separerar tunna plastkammar perfekt strängarna och är lätta att rengöra.

metall

Ett annat vanligt alternativ är en metallkam. Det låter dig avlägsna även de mest dämpade lockarna. Men stylister rekommenderar att man inte använder sådana kamar till ägare av färgat hår. Faktum är att metallen kan reagera med de kemiska komponenterna i din färg, ändra hårets skugga.

Dessutom kan hårda metallkammar skada hårsträngar. Detta gäller särskilt för ägare av tunna och sköra strängar.

Vilken är bättre

Valet av kam bör matcha de individuella egenskaperna hos ditt utseende. Först och främst uppmärksamma längden. För ägare av kortklippt hår räcker det med att välja en kvalitetskam. Men om du har långa lockar borde du få två borstar - en för daglig användning, och den andra - för speciella tillfällen när du behöver en spektakulär styling.

Som en kam för daglig användning är det bäst att plocka upp en klassisk borste med naturliga borstar. Men för styling kan du välja en borstning, vilket gör att du enkelt kan stile ditt hår i önskad frisyr.

En annan viktig sak att komma ihåg är att en massageborste passar bättre för långt hår, medan ett plant hår blir mer användbart för kort hår. Tänderna längs beror också på hårets längd. Ju längre dina lockor, desto längre, bör vara tänderna på din kammussla. Detta kommer att underlätta kamningsprocessen.

Om du har torrt eller torkat hår bör borsten kompletteras med de mest mjuka och flexibla tänderna. Du kan också välja en kam med naturliga borst, vilket inte skadar håret. Om du har fet hår, så använder du bättre en trä eller kåt kam.

För tunt och rakt hår kan du välja någon massageborste. Sådana kamar skadar inte håret och förstör inte deras struktur. Samma borstar är värda att köpa och med håravfall. Om det här problemet är relevant för dig är det bättre att bara köpa en sådan mjuk kam som släpper ut krullarna utan att slita ut dem. Och på grund av att en sådan borste också masserar huvudet, ökar blodflödet till ytan, vilket innebär att håret börjar växa snabbare.

Men smutsiga och stygga krullar blir enklare att kamma kam med sällsynta tänder. Så krullarna delas in i tunna trådar, och du kommer inte att skada dem.

För tjockt hår är en bred kam med naturliga borst. Att hon ska kunna effektivt kamma strängarna, skilja dem.

En populär bloggare berättar om vilken kam som är bättre att välja:

Hur ofta förändras

Kombinationer, liksom alla personliga produkter, bör ändras över tiden. Det är värt att göra det regelbundet så snart du märker att borsten du använder börjar misslyckas.

Om du fortsätter att borsta håret med en borste av dålig kvalitet, kommer det bara att skada håret.

Dessutom bör kammen ge full dagvård. Minst en gång i veckan bör borsten tvättas. Naturligtvis kan detta göras endast om materialet tillåter. För att göra detta, användes först kokande vatten och sedan tvållösningen. Kammen som tvättades på detta sätt måste sköljas och torkas väl och lägger den på en tjock badhandduk.

Det är också värt att komma ihåg att kammen, som du använder regelbundet, inte kan överföras till någon. Använd inte en borste för två, även med släktingar, så att ditt hår alltid blir friskt och ser välskötta ut.

Men även om du sköter din hårborste ordentligt, borde den fortfarande inte tjäna dig i mer än sex månader. Även om kammen fortfarande ser bra ut, bör den ersättas med en ny varannan årstid.

Det är också värt att byta kammen om du märker minst minimal skada på den. Om spetsarna av kryddnejna spricker, så är det dags för dig att köpa en ny borste - den här kammen kommer bara att skada strängarna mer.

recensioner

Under varje typ av remsor är att välja en viss typ av kam. Detta gör det möjligt för dig att underlätta processen med att ta hand om håret och göra dina lock så välskötta som möjligt. Endast om kammen väljs korrekt kommer ett positivt resultat att märkas och kammen får god feedback från användarna.

Kombiner för långt hår

Lyxigt långt och tjockt hår kräver konstant och noggrann vård. Detta känner till någon representant för det fina könet. En bra schampo, mask, balsam eller balsam hjälper dig att hålla krullarna skina, mjuka och silkeiga, men det här är inte det enda sättet att ta hand om ditt hår.

Korrekt vald pensel hjälper till att undvika utseende av splittat, sprött och skadat hår. Kombination är ett vanligt förfarande, så kammen ska vara så mild som möjligt för vilken typ av hår som helst.

Särskilda funktioner

Felkorrigerad kam, massageborste eller hårborste kommer inte bara att användas för långt hår, men kommer också att skada det mycket. Kvalitet av hög kvalitet stimulerar blodflödet till hårbotten, hjälper till att stärka hårväxten och gör dem hälsosammare, mjukare och mer glänsande.

Förfarandet med att kamma långa lockar skiljer sig också från att kamma kort hår. Processen börjar med disentangling av spetsarna, som gradvis flyttas till rötterna. I det här fallet måste strängarna hållas för att förhindra att hår tränger och hinder dem.

Förutom vissa svårigheter i grooming och combing, ger långt hår sina glada ägare riktigt utrymme för att skapa alla slags frisyrer. För detta kommer en kam inte räcka, därför finns det minst 2-3 eller ännu fler av dem i arsenalen av modekvinnor. En är utformad för daglig vård, den andra kommer att hjälpa till med styling, den tredje är användbar för att skapa en festig frisyr eller frisyr.

Toppmodeller

Alla kammar kan vara väldigt villkorligt uppdelade i tre stora grupper:

 • kammar;
 • massage borstar;
 • kammar för styling.

Valet av en lämplig modell beror på längden på krullarna, deras tjocklek och skick. Det material av vilket kammen är gjord, antal och längd av borst, beaktas även produktens kvalitet.

Hairbrush skelett Oftast gjord av plast och är avsedd för torkning och styling av hårtork. Tunna långa tänder hjälper till att skilja strängarna från varandra och utesluter möjligheten att torka ut och skada dem. Denna modell är lämplig för rakt hår.

Rundkam används främst för styling. Med hjälp kan du enkelt skapa så vackra frisyrer som en bob, bob, sida och andra modeller. Den är lika väl lämpad för både tunt och tjockt hår. Med hjälp kan du skapa lyxiga vågor, stora krullar, raka orubbliga strängar. Rundkam finns i flera diametrar, så att du med hjälp av modeller av olika storlekar kan försöka experimentera och skapa krullar, lockar, krullar.

Förutom att räta ut och urhängande hår har en massagekamma en stimulerande effekt på hårbotten. På grund av massage tänderna förbättras mikrocirkulationen, hårväxten förbättras.

Modeller kan ha en annan form (oval eller rektangel) och vara gjorda av olika material (trä, plast, keramik).

Beroende på materialet från vilket tillbehöret är tillverkat, är kammen indelade i:

 1. Wood. Passar till krullar av någon längd, kommer med långa och korta, frekventa och sällsynta tänder. Vedet av äpple, tall, björk, ek, enbär och andra träd har en fördelaktig effekt på hårbotten.
 2. Silikon. Perfekt lämpad för lätt kamning, därför rekommenderas det för tjejer och kvinnor med tunt, sprött, försvagat hår. Silikon är inte elektrifierad, mjuk, behaglig att röra, perfekt tvättbar.
 3. Keramik. Keramik - värmebeständigt material, så dessa kamar används vanligen vid läggning med hårtork.
 4. Plast. Fördelarna med sådana kamar kan tillskrivas deras låga kostnader, låg vikt, hygien och praktisk vård. Nackdelar - bräcklighet, ackumulering av statisk spänning.
 5. Metal. Det är bäst att föredra modeller med rundade silikon eller gummibollar på tänderna. De skadar inte hårbotten och håret.
 6. Med naturliga borstar. Fördelar: Brist på statisk elektricitet, mjuk, mild hårvård, brist på interaktion med kosmetika. Dessa kamar är inte lämpliga för mycket tjockt hår.
 7. Av kol. Hårborsten är gjord av en legering av grafit och gummi. Idealisk för lås av olika typer.
 8. Tillverkad av nylon Hygieniskt, slitstarkt, billigt alternativ för rätning av lockigt hår och styling.
 9. Från ebonit. Materialet har antistatiska egenskaper, enkla och praktiska i vård och användning.

Vilken kam är bättre. Hur man väljer en kam

Valet av hårborstar spelar en viktig roll i hårets hälsa och skönhet. Hårborstar och hårborstar rastar och kamar inte bara håret utan har också en massageeffekt på hårbotten, vilket stimulerar blodtillförseln till hårbotten och hårrötterna, vilket i sin tur har en positiv effekt på hårväxten. Hårborstar avlägsna gatstoft, statisk elektricitet, kom inte i kontakt med användbara ämnen vid applicering av en mask för hår, hårborstar från naturligt lint tillfoga glans till hår.

Det är därför valet av kam bör närma sig med stor flitighet och uppmärksamhet.

Hur man väljer en kam?

Det finns flera kriterier för att välja en kam för hår - typen av hår, hårbotten, det material från vilket kammen är gjord, de uppgifter som tilldelats den. Kam bör inte ha skarpa kanter, tänderna ska vara avrundade, polerade, polerade, eftersom skarpa kanter riva lätt och bryta håret och kan skada hårbotten.

Vilken kam att välja

De som bryr sig om håret borde säkert ha en uppsättning flera hårborstar avsedda för olika hårvårdsuppgifter. Kombiner med glesa tänder kommer att vara lämpliga för lockigt och tjockt hår. Träkammen är lämpliga för tunt och sprött hår, och för hår med delade ändar, välj hårborstar med naturliga borst. Metallhårborstar kan kraftigt elektrifiera, bryta håret och skada hårbotten.

Vilken kam är bättre?

Det finns följande typer av hårborstar för hår: trä, metall, plast, keramik, ben. Inte så länge sedan fanns en ny klass av kam-silikon (en legering av plast och silikon). Dessa hårborstar elektrifierar inte håret, de är lätta att tvätta. Silikonkammar är vanligen krämfärgade och har en antistatisk gravyr.

Trähårborstar

En träkam med glesa tänder är idealisk för kamning av vått hår, eftersom det gör ont håret mindre än andra, fördelar jämnt masken genom håret och är utmärkt för att kamma långt hår längs hela längden.

Trä massage borstar är lämpliga för nästan alla, men sådana kamar är att föredra för tunt och sprött hår.

Hårborstar från björk förbättrar näringsämnenas funktion. Ek - har en antistatisk effekt. Juniper hårborstar lindra stress. Men för att träkammen ska fullt ut avslöja dess användbara egenskaper ska den inte vara lackerad.

Men det finns också minus-lackade trähårborstar. Dessa kamar absorberar talg och smuts, varför träet ska poleras ordentligt. Särskilt uppskattade träkammer, klippt för hand, vad ska vara motsvarande märke på förpackningen.

Borstar med naturliga borstar

Att köpa en pensel från en naturlig borste, är det nödvändigt att vara uppmärksam på vilket material handtaget i denna hårborste är gjord av. Det är bättre om det är gummerat eller silikon grepp (det ger bekväm användning och glider inte ur dina händer under hårtorkning).

Borstar med naturliga borstar

Det viktigaste kriteriet för valet av sådan kam är borst. Helst bör det vara naturligt (hög vildsvin). Det är mycket lätt att avgöra om det är naturligt eller konstgjort - när den naturliga högen uppvärms av en hårtork börjar den avge en falsk lukt. Naturliga borsta hårborstar är dyrare än vanliga plasthårborstar, men värt det. Detta är de mest skonsamma hårborstarna för ditt hår. De skadar inte håret, skadar inte hårbotten, rinner håret väl utan att elektrifiera det.

Om du av en eller annan anledning valde en kam av plastburst, är det viktigt att hålla en sådan pensel i handflatan för att försäkra dig om att den inte kliar på huden och inte skadar håret. Om inte, kan du säkert köpa en sådan kam, men kom ihåg att detta borst misslyckas snabbare och faller.

Det är att föredra att köpa någon hårborste i specialaffärer för frisörer för att undvika förfalskningar. I sådana butiker finns det ett säkerhetscertifikat för varje varuförsändelse som, om så önskas, kan kontrolleras.

Ytterligare fördelar med naturlig borstkam:
- Utmärkt massage hårbotten
- ge hår glans och jämnhet
- förebyggande av splittrade ändar
- jämnt fördela talg över hela längden på håret, vilket är bra för torrt och normalt hår, men tyvärr inte det bästa sättet kommer att påverka fettigt hår. Håret ser inte snyggt ut och mer tjockt än vanligt.

Smala naturhårpenslar är inte utbytbara för att skapa hårklippningar och smidigt kamma håret i svansen.

Nackdelar med naturliga borstar:
- Med en pensel från en naturlig borste är det problematiskt att kamma tjockt, lockigt och förvirrat hår. Sådana hår kommer att kombineras optimalt med naturliga borstborstar med plasttänder - de kommer att kamma håret och få det att skina;
- Som nämnts ovan är sådana borstar inte lämpliga för fet hår, eftersom de distribuerar talg till alla hår, vilket ger en inte snygg look till ditt hår. Men du kan inte röra hårrötterna med sådana penslar, vilket gör att ditt hår lyser;
- Naturliga borsthårborstar kräver ofta egenvård. De måste tvättas minst en gång i veckan.
- priset på naturliga borsthårkam är mycket högre än andra hårborstar.

Hårborstar för lockigt hår

Hårborstar för lockigt hår

Lyckliga ägare av lockar kan bara inte klara sig med en kam med mycket sällsynta tänder för att enkelt och enkelt kamma dina lockar. Störa inte sådant hår och massageborste. Denna kam är idealisk för kvälls användning. Den rätta massageborsten i ändarna av varje tand har en boll som inte repa hårbotten och ger en utmärkt massage. Det ökar blodcirkulationen i hårbotten, förbättrar ditt hårs näring och tillväxt. Särskilt denna procedur är användbar före sänggåendet. Men missbruk inte sådana förfaranden till representanter för den vackra hälften av mänskligheten som har fet hår.

För styling en rund kam är bättre, ju längre ditt hår, desto mer voluminöst borstar borde vara. Det är mer bekvämt att kamma och utforma långt hår, vilket förhindrar att det blir trasslat.

Hur man kammar håret

Hur man kamma hår

Några hemligheter om att kamma hår:
- I inget fall kan vått hår kammas, eftersom vått hår när det är kammat ut sträcker sig kraftigt, strukturen störs, flingor exfolieras och håret börjar splittras (läs på vår hemsida hur man förhindrar hårsektion).
- Håret måste torkas med en handduk eller en hårtork, men det bästa alternativet för att torka håret är rumstemperatur. När håret torkas, hårtorkas och bryts, när det gnuggar håret med en handduk, börjar hårets ändar dela upp sig.
- börja kamma håret bättre från ändarna, flytta smidigt till hårrötterna. Så de är bättre och snabbare kammade utan bildandet av trassliga klumpar.
- Häftiga hårbollar ska inte försökas avlägsnas om och om igen, efter en fläckig hårborste. Hår igen, bryta och dela i detta ögonblick. Det är bättre att försöka avlägsna hårets första händer och hjälpa sedan kammen.

slutsats

Öka inte hårets hårda och smala gummiband. Detta leder till en stark sammandragning av håret, vilket skadar hårfollikeln och börjar falla ut. Det är bättre att använda mjuka och breda hårband. Användningen av metallbågar påverkar inte heller hälsan hos håret och det är bättre att vägra dem.

Välj rätt kammar som passar ditt hår och låt ditt hår utstråla hälsa och glans, glädje dig och de där omkring dig med sin skönhet!

Vilken kam är bäst för långt hår?

Korrekt omhändertagande av hår använder inte bara kvalitetsschampo, det ger näring och fuktar det, men använder även en lämplig kam. Detta vid första anblicken är ett primitivt, välbekant objekt för alla, av stor betydelse för hårets utseende och hälsa.

För att inte skada dina lås under daglig borstning borde alla veta vilken kam som är bättre för sitt hår och kunna välja den.

Om kammen väljs felaktigt kommer den snabbt att leda till krullarnas torrhet, elektrifiera dem och bidra till spetsens tvärsnitt.

Typer av kammar

Det dagliga förfarandet för kamning ger inte bara håret i ordning och returnerar det till önskad form, men garanterar också delvis hårets hälsa. Av detta skäl måste valet av verktyg för denna procedur behandlas ansvarsfullt.

Nu på hyllorna hittar du olika typer av kammar. Vissa av dem är lämpliga för daglig användning, andra är endast avsedda för styling. Det finns vissa arter som används mycket sällan, till exempel för färgning av enskilda strängar.

För att underlätta navigering i denna mångfald delar tillverkarna alla kammar i tre stora grupper:

Att veta om de viktigaste typerna av hårborstar, när du väljer, behöver du bara bestämma för vilka ändamål detta verktyg köps. Således är det nödvändigt att ta hänsyn till hårets struktur, deras längd, hårets allmänna tillstånd. Dessutom måste du vara uppmärksam på formen av kammen, materialet och utförandet.

När du använder fel verktyg kommer håret inte bara att skadas, utan också falla ut. Dessa resultat resulterar vanligen i kammar med för grova tänder. De skadar inte bara själva håret utan även hårbotten, vilket i slutändan kan leda till förstörelse av hårsäckar.

Skelettkammar

Dessa kammusslor är mycket vanliga. De används huvudsakligen för att torka hår. De kan också användas vid styling av hår med hårtork.

Oftast är skelettkammar gjorda av plast. Detta gör dem billiga och gör det enkelt för skaparna att experimentera med blanketter.

Skelett dessa kammen heter inte bara. De har en speciell struktur, vilket ger ett stort antal hål. De låter håret torka snabbare, och vid användning av en hårtork minimerar risken för överhettning av hår och hud.

Skelettkammar kamma hårsträngar väl. Deras inverkan på håret är ganska mildt, så förfarandet är komplett utan skada. Det förklaras av det stora avståndet mellan åsarna i åsen och närvaron av avrundning vid sina spetsar.

Vissa modeller av skelettkammusslor har ett ensidigt arrangemang av tänder, andra är bilaterala.

Tändernas längd vid åsarna kan vara olika. Detta låter dig välja modeller för olika längder av hår.

Säg att skelettkammar inte är lämpliga för daglig borstning, men de kan användas varje dag för kamning.

Skelettkammusslor rekommenderas för personer med rakt hår. Ägare av lockigt hår passar de inte.

Runda kammer

Bössor är bra för hemmabruk. De är den perfekta lösningen för att skapa sådana frisyrer hemma som:

 • bob
 • sida
 • kvadrat
 • kaskad

Runda borstar kan hjälpa till i fall där du behöver göra håret vågigt eller tvärtom räta ut envisa krullar.

Bössor har en annan diameter, så att de kan användas för att arbeta med smäll och för att ha långt hår.

Ofta har runda hårborstar vid sin bas en järncylinder. Få kvinnor är medvetna om syftet med detta element. Det behövs inte bara för att öka styrkan i strukturen, men också för att kunna värmas upp med en hårtork för att öka effektiviteten hos stylingkrullarna. Små hål i metallbasen ger skydd mot överhettning. Överdriven värme försvinner genom dem.

Förutom metall är basen av plast, trä och keramik, och tänderna kan vara metall, plast och nylon. Särskilda chic - hjärnor med naturlig nap.

När du väljer en rund kam bör du vara uppmärksam på att dess alltför frekventa användning kan försvaga hårstrukturen. Speciellt starkt påverkar det det färgade håret.

Massage kam

Huvudfunktionen för detta verktyg är angivet i sitt namn. Dessa kamar skapas för att massera hårbotten. De har en mjuk, ofta gummibas, deformerad när de pressas. Det ger en tillräckligt stor stroke tänder kopplade till dem. Som ett resultat kan du säkert massera hårbotten.

Användningen av massage kam möjliggör förbättring av blodcirkulationen i epidermis, vilket har en positiv effekt på leverans av näringsämnen till hårsäckarna. Håret blir starkt och friskt. Dessutom förbättras tillväxten.

Tillsammans med massage, kamar kammen väl och jämnt hår av vilken längd som helst.

Massagekammarnas form kan vara annorlunda. Oftast i butikerna hittar du kam oval eller rektangulär. De är gjorda av plast, keramik och trä. Deras tänder kan vara plast, nylon och metall. Tidigare var de gjorda av naturliga borst. Idag är det svårt att hitta på försäljning en massagekam för hår med naturliga borst. Under tiden fördelar denna pensel perfekt talg över hela längden av håret, vilket gör det möjligt att undvika splittrade ändar.

Träkam

Scallop wood är en klassiker. De används aktivt av våra förfäder. Idag rekommenderar läkare dessa kamar för daglig användning, eftersom de är väl lämpade för hår av någon längd, struktur och typ.

En träkam kan användas istället för en massageborste om den har brett och sällsynt tänder. Om tänderna på en kam av trä är långa och täta, är det här ett bra val för att kamma tjocka och långa trådar.

Kammusslor är traditionellt gjorda av olika typer av trä:

Man tror att kammen av dessa träslag inte bara har en positiv effekt på håret, utan också ger dig möjlighet att lindra stress samt lindra huvudvärk.

När du väljer träkammer bör du vara uppmärksam på deras finish. Det är bättre att inte köpa modeller med lack, eftersom det blockerar alla användbara egenskaper hos ett naturmaterial. Du bör också titta på kvaliteten på utförandet, eftersom trä kammusslor är kortlivade.

När du använder sådana verktyg måste du titta på deras skick. Så snart träet blev mörkt och sprickor uppträdde på det, skulle kammen kasseras och en annan skulle köpas istället.

Silikonhårkam

Detta är en modern hårvårdslösning. Dessa kamar är gjorda av en blandning av silikon och plast, vilket ger dem en bra och säker glid genom håret. Därför slutsatsen: Silikonkammar är väl lämpade för tjejer med svagt och långt hår.

Detta artificiella material elektrifierar inte håret, det är lätt att tvätta och det har en avundsvärd hållbarhet. Det betyder att silikonkammen kan användas säkert vid färgning av hår. Det är också väl lämpat för användning vid curling, eftersom det inte reagerar på kemikalier.

Förresten har kolfiberkammar exakt samma egenskaper.

Keramisk Scallop

Dessa kamar har en mycket smal specialisering. De används för termisk hår styling med hårtork. Mässingar och skelettkammusslor är gjorda av keramik. Det låter dig undvika överhettningskurvor när du använder en hårtork.

Det finns kombinerade keramiska kamrar. I dem ligger det konstgjorda materialet intill hästhår eller tunna björnar. De används för en delikat huvudmassage.

Benkammusslor

Dessa är exotiska kammer, som idag bör betraktas som mer souvenir än som ett arbetsredskap. Tidigare användes de allmänt. Deras beskrivning finns i olika länder. Benet i sådana åsar kan vara djur, men ofta för deras tillverkning användes fiskben.

Det praktiska värdet av sådana kammusslor är lågt. Deras tänder är för bräckliga och skarpa. De kan skada hårbotten.

Bästa hårborste för långt hår

Vilken kam är bättre att kamma långt hår? Varje ägare av långa krullar strävar efter att bevara sin hälsa och skönhet. Naturligtvis kan det här målet inte uppnås utan rätt kammusslor. Och här kommer professionella till räddningen. De rekommenderar ägare av långa krullar att ta hand om dem med hjälp av rektangulärformade massageborstar med en bred och mjuk bas. Tänderna på en sådan pensel borde vara naturliga. Ett idealiskt alternativ - tänder från ett träd eller en tät hög.

Om det är svårt att få en sådan borste kan du ersätta den med en nylonkam. Han gör också ett bra jobb med uppgiften.

I värsta fall kan du använda träkammer med breda och långa tänder.

Combs regler

Kombiner och hårpenslar är vanliga personliga produkter. Detta innebär att de behöver ändras regelbundet. Dessutom är det önskvärt att göra detta tills kammen börjar kollapsa.

Dessutom behöver åsarna daglig vård. Det är lämpligt att tvätta dem regelbundet. Detta bör göras minst en gång i veckan. Det är sant att detta bör ta hänsyn till materialet från vilket verktyget görs. Till exempel tvättas trä och järnkammar bäst efter behov, eftersom vatten och tvättmedel har en förödande effekt på dem.

Under inga omständigheter kan du överföra din pensel eller kam till en annan person. Personliga hygienprodukter kan inte överföras även för att stänga personer.

Använd inte andras hårborstar. De kan helt enkelt inte passa ditt hår.

Man bör komma ihåg att även om det var kvalitetsvård, skulle kammusslens liv inte överstiga 6 månader. Efter denna tid måste de under alla omständigheter ersättas med nya.

I händelse av fel måste naturligtvis kammen bytas ut med en ny i förväg.

slutsats

Hårpenslar och kamar är viktiga verktyg för hårvård. Inte bara curls utseende, men också deras hälsa kommer att bero på deras typ, kvalitet och skick.

kocakpaca.ru

hårklippningar, hårklippningar, hårvård

Vilken kam är bättre att kamma långt hår?

Säg mig snälla! Vilken kam är bäst för att kamma ditt hår?

svar:

Alena Malakhova

Vendetta_Light

från trä eller ben

rus56

Snegurochka

Våt hår är bara gles, inte med skarpa tänder, skrapar inte huden och inte elektrifierar håret. Och där - trä, av naturliga borst eller icke-elektrifierande plast - för att någon ska smaka.

Janna Hober

Håret behöver kontinuerlig vård. Regelbunden borstning, bäst två gånger om dagen, är viktigt. Irritation av nervändarna i huden när kammen återupplivar blodcirkulationen, vilket bidrar till hårets tillväxt och bevarande.
Kammens tänder måste vara trubbiga så att de inte kliar på huden. Kombinerar håret väl ventilerar dem och rensar i viss utsträckning, tar bort damm. Med ökad greasiness och dammighet rekommenderas att man använder en frekvent kam med ett lager av absorberande bomull vid basen av tänderna.
Kombinera långt hår bör börja från ändarna, kort - från roten. För att kamma kort hår bör du bara använda en kam. Hår som är längre än 25-35 cm borstar först med en pensel, sedan med en kam.
Om håret är mycket långt, är det nödvändigt att täcka håret tätt nära huvudsträngen efter strängen och borsta den tills ändarna. Efter denna förberedelse kan håret lätt kammas och vikas med en kam. Du måste se till att när det kammade fanns inget dragande hår. Kombiner och borstar ska vara rena, de ska tvättas regelbundet.
När kamma håret jämnt fördelat fett som samlas på hårets basala delar och ger håret glans, jämnhet och elasticitet. Kombinera håret måste ske noggrant och korrekt. När grovkammande hår rivs, knyts i knutar, delas i form av borstar.
Typer av kam
Med rätt val kan en vanlig kam eliminera många hårproblem. I hushållsapparaten för hushållsapparater bör hårvård vara några penslar och kamar av olika former och syften.
Klassisk borste. Rekommenderas för noggrant kamning av håret före sänggåendet. Det händer med naturliga, konstgjorda och blandade borstar. De flesta naturliga hårvård kommer att tas om hand, eftersom det består av samma material som håret. Om håret är mycket tjockt, är det bättre att prova en borste med blandade borstar av olika längder.
Massageborste. Väl massor hårbotten, vilket ökar blodcirkulationen, förbättrar rötternas näring, håret blir smidigt.
Kan vara med trä, plast eller metalltänder. Huvuddelen är att de inte är akuta, annars kommer mikroskador att förekomma i hårbotten över tiden, vilket kan leda till brittleness och, som ett resultat, håravfall.
Träkam. Lämplig för daglig kamning: Håret är inte skadat och elektrifieras inte. Bra för applicering av masker och stylingprodukter, eftersom trädet inte reagerar med kemiska föreningar.
Mycket beror på trädet från vilket kammen är gjord: björk - eliminerar mjäll, ökar effekten av hårmaskor; ek - lugnande effekt på håret och hårbotten; enbär - håller aromen under lång tid och hjälper till att lindra stress
Plast, silikon, kolkam. Kombiner av plast - inte det bästa alternativet: med frekvent användning av håret blir skört och splittrat. Ett mer skonsamt alternativ är silikon och kolkam. De tidigare är optimala för skärning och färgning av hår, de senare är också lämpliga för färgning och är oumbärliga för att skapa en hög.
En mängd olika storlekar gör att du kan välja en modell för alla tillfällen: för hemstyling och för att bära i en liten handväska.
Metallkam. Ett långt tunt handtag passar väl för separering av strängar och täta tänder - för att skapa en hög. Det rekommenderas inte att använda metallhårborstar för att kamma färgat hår. Metallen kan genomgå en kemisk reaktion och färgen på ditt hår kan förändras på ett oförutsägbart sätt.
Men regelbundet med en sådan kam rekommenderas inte eftersom metallen skadar hårbotten och håret blir skört.
Brashing. Dessa cylindriska borstar med cirkulära hål på kroppen används för blåstorkning, skapande eller rätning av krullar, forma en kort frisyr. på

Valera Costin

En kam med ganska sällsynta tänder som inte skulle riva ut trassigt hår är lämplig för daglig borstning. för att kamma, till exempel, mjäll behöver mer frekventa tänder.

Var uppmärksam på hur kanterna på tänderna bearbetas, liksom platsen vid deras botten. grov behandling med skarpa kanter kan skada huden eller håret kan riva. bara kamar, kamar eller massageborstar för hår som har släta polerade tänder och samma luckor mellan dem kommer att vara bra. Tänderna bör vara avrundade, inte som spjut.

Anna Andrienko

En karm av trä eller horn. Fortfarande en borste från en naturlig borst, men det passar inte den som delar hår.

Irina Vakhrusheva

Trä, naturligtvis, bäst. Och med sällsynta, inte skarpa tänder, för att inte skada hårbotten.

Vilken kam är bättre?

Med hjälp av en kam kan du rasa håret, lägga det, hjälpa till att forma vågorna och locken. Olika verktyg behövs för att kamma, blåsa eller torka. För att hålla ditt hår alltid i perfekt ordning, köp två eller tre kamar av olika storlekar och former - deras val beror på hårets skick och de frisyrer du föredrar.

Kombiner och penslar: vad de är

Valet av kam beror på många faktorer - tjockleken och längden på ditt hår, deras struktur, stilar, som du föredrar. Det är osannolikt att du kommer att kunna begränsa en kopia för alla tillfällen. För att alltid se perfekt hår måste du ha minst två kammar för varje dag: du borde hålla en hemma och ta den andra med dig. Dessutom behöver du tillbehör för styling.

För att kamma tjockt hår behöver en kam med ett långt brett handtag och glesa tänder. Det är lämpligt att välja modeller med runda tänder som inte kliar på huden. För kamning behöver vi kamar med täta tänder.

En mycket populär modell är en ergonomisk kam utan handtag som passar bekvämt i din handflata. Den är utrustad med tänder av olika längder gjorda av speciell plast. Med tillbehörets design kan du snabbt kamma håret av alla tjocklekar, både raka och vågiga. Dessutom är denna kam lämplig för att lägga våta och lätt förvirrade strängar. För att bära i en handväska, välj en mini-modell. De mest praktiska vikningsaccessoarerna eller kammen, komplett med ett fodral.

Lägger pärlor och avskalar bekvämt fint kam med täta tänder. Sådana modeller brukar ha ett långt spetsigt handtag som används för att forma balkar och lockar.

Skapa en volym hjälper hårborstar. Runda modeller behövs för styling - Strängar är sönder på dem, som sedan torkas med hårtork. Platta borstar är användbara för utjämning eller slår krullar. Välj modeller med en innerplatta av naturgummi, vilket tar bort statisk elektricitet väl.

Det bästa materialet för kammar

Moderna kammar är gjorda av en mängd olika plast, trä, metall, ben. Valet av ett eller annat alternativ beror på dina personliga preferenser. Om ditt hår lätt elektrifieras, använd träkammer gjorda av björk, cederträ, cypress eller andra träslag. Sådana kammar är slitstarka, trevliga att röra, billiga. Efter att ha köpt en träkam, skydda den från vatten - under inverkan av fukt, trädets sprickor.

Det mest prisvärda alternativet - plastkammar. Mjuka borstar av nylon och andra syntetiska material kliar inte på huden och glider lätt längs remsorna. Dessa kamar är lämpliga för att arbeta med olika stylingprodukter och jämn hårfärg. För att göra en sak för länge, tvätta den med varmt vatten och rengör det med en gammal tandborste.

För tjejer med tunt, lätt smutsigt hår är det bättre att undvika metallkammar. De elektrifierar strängar, håren pressar och blir olydiga. Dessutom, med ständig kontakt med metallen kan dina krokar börja dela.

Kombinationer av ben bör hänföras till dyra statustillbehör. Vanligtvis är sådana modeller vackert färdiga, kompletterade med ett bekvämt fall. Bentillbehör är mycket slitstarka, lätt att tvätta med varmt vatten och försiktigt applicera på håret.

Vilken hårborste är bättre för långt hår: en massage kam eller en hårborste-trä kam? (foto inuti)

svar:

Svetlana Pohil

Jag vet från erfarenhet (jag har mycket långt hår) som är bäst med en träkam. Borsten tårar håret, det är bara modigt att hålla det över hårrötterna, jag gnuggar huvudet, men håret kamar inte

Ksenia Fominkina

Jag har en träkam på båda bilderna

Ksenia Mikheeva

Kammen från hans hår delar inte upp och försämras inte

Nadona

Det bästa är en trämassage, jag har provat denna kam mycket olika hår tills jag hittade den som kommer att kamma mitt hår bra. Det gör inte huvudmassagen samtidigt och håret magnetiserar inte.

Sierra

Personligen har jag en kam av borst av vildsvin och trä - det mest användbara och hygieniska, de mår massivt huden och kamar håret, utan att elektrifiera eller skada dem. Jag använder hår med mjukare och skinnigare hår.

Olga Sergeeva

För långt och tunt hår är det bästa alternativet en kam med långa glesa tänder!

Kammuslingen är naturligtvis ute av konkurrens, kammen kombinerar långt hår, i allmänhet, såväl som kort, men det finns ingen användning från massage.

Hur kamma ditt hår?

svar:

Mademoiselle Nitesch

Håret behöver kontinuerlig vård. Regelbunden borstning, bäst två gånger om dagen, är viktigt. Irritation av nervändarna i huden när kammen återupplivar blodcirkulationen, vilket bidrar till hårets tillväxt och bevarande.

Kammens tänder måste vara trubbiga så att de inte kliar på huden. Kombinerar håret väl ventilerar dem och rensar i viss utsträckning, tar bort damm. Med ökad greasiness och dammighet rekommenderas att man använder en frekvent kam med ett lager av absorberande bomull vid basen av tänderna.

Kombinera långt hår bör börja från ändarna, kort - från roten. För att kamma kort hår bör du bara använda en kam. Mer sparsamt hår kammar dem med en pensel. Hår som är längre än 25-35 cm borstar först med en pensel, sedan med en kam.

Borstning av håret med en borste lägger smärtfritt påhängigt långt hår i ordning. Om håret är mycket långt, är det nödvändigt att täcka håret tätt nära huvudsträngen efter strängen och borsta över den till ändarna. Efter denna förberedelse kan håret lätt kammas och vikas med en kam. Du måste se till att när det kammade fanns inget dragande hår. Kombiner och borstar ska vara rena, de ska tvättas regelbundet.

De vanligaste kammen är gjorda av hårdgummi (ebonit), så varmt, men inte varmt, tvålvatten bör användas för att rengöra kammen. Ebonit i varmvatten mjuka tar en matt grå färg, men viktigast av allt förlorar den sin form och blir oanvändbar. Speciellt noga är det nödvändigt att övervaka hårborstens renhet.

Borsten blir smutsigare snabbare än kammen, på grund av borstningens täthet. Det är nödvändigt att tvätta det med en kopp (en gång om 2-3 dagar) med en tvål och flytande ammoniaklösning (2 matskedar flytande ammoniak tillsätts till 1 liter tvålvatten). Denna lösning kan snabbt och enkelt tvättas med en borste för att tvätta händerna. Innan du tvättar borsten ska du släppa den från hår och mjäll.

För att göra detta, slå borstarna på en hård yta (skaka), dammet faller till borstens ände och kammar lätt ut med en sällsynt kam eller metallnål härifrån. Borsten tvättas av blåsor av borst på ytan av tvålvatten, sköljs sedan med rent vatten, torkas med en handduk och hängs för att torka. Den polerade sidan av borsten kan lätt gnidas med olja.

Varje person måste ha en individuell kam och borste. Att överföra det till andra är oacceptabelt, eftersom mikrober kan överföras till det.

När det tvättas, kammade hår och gnugga hygieniska produkter från mekanisk inverkan, faller en viss mängd hår ut. Gamla, döda håret faller ut. Man bör komma ihåg att livet på ett hår på huvudet uppskattas till ungefär fyra år, och därför är förlusten i en liten mängd ett normalt fenomen, speciellt under vår och höst.

Så för en dag kan det falla till 80 hår. Dött hår faller ut med hårfollikel, som kallas "rot", men papillan, som ger tillväxt till nytt hår, förblir i huden. Därför växer håret tillbaka. Otillräcklig påfyllning av förlorat hår och gradvis gallring är en signal om att håret är sjuk (på grund av nedsatt aktivitet i nervsystemet, endokrina systemet och metabolism). I sådana fall är hygienvård inte tillräckligt, du behöver behandling.

Leo regler

Deluxe

Om du pratar om långt hår, är det viktigaste att börja kamma från tipsen, sedan från mitten och slutligen kamma igenom hela längden från rötterna till ändarna!Nästa Artikel
Svar på alla frågor: varför hår faller ut efter att ha fått laktande mödrar, påverkar prolactin skallighet under amning och mycket mer