4 bästa mjällschampo


Mjölk är svår att tillskriva mänsklighetens globala problem, men det kan förstöra livet för en individ lika mycket som någon medeltida plåga.

En verklig panik sätter sig i själen när han, på sin egen hud (bokstavligen) har upplevt en stor mängd "super effektiva" mjällsskampor på jakt efter det bästa, och utan att få den önskade lättnaden börjar lidanden att studera problemet djupare och lär sig: mjäll är inte bara hans personliga estetiska dom av Gud. Detta är en svamp sjukdom som behöver behandling.

Så det är det som vi vana att betrakta som en kosmetisk defekt, är faktiskt resultatet av den vitala aktiviteten hos en villkorligt patogen mikroorganismer som arbetar med makt och huvud i hårbotten. Svampens villkorliga patogenicitet innebär att det i kroppens normala tillstånd (inklusive huden) är harmlöst, eftersom dess tillväxt undertrycks av andra representanter för hudmikrofloran. Men när någonting går fel börjar svampen föröka sig kraftigt - lossnar huden, stör den normala processen att dela upp cellerna och som resultat ser vi vad vi ser: "snöfall" av hudpartiklar som inte kunde stå i ett sådant liv, dog ut och avskalad.

Huvuddelen av schampon som säljs som "eliminering av mjäll", i själva verket, tvättar den endast kvalitativt utan att påverka orsakerna till dess utseende. Särskilt effektiva schampon kan tvätta sebum så bra (huvudkomponenten i näringsmediet för svampen) att du har hopp om att svampen besegras. Men det tar 1-2 dagar, och mjäll återvänder till dina axlar eller mockingly ser ut ur hårets rötter...

Så finns det verkligen några sätt att hjälpa till att bli av med den här smula och kliande katastrofen? Lyckligtvis ja. Du måste leta efter dem i apoteket. Och det är med detta att vi måste ta reda på vilken av mjällmedel som rekommenderas av hudläkare och kosmetologer kan räknas bland de bästa.

Nizoral, Sebozol, Dermazol
de bästa mjällschampoerna

Den aktiva beståndsdelen av mjällschampo "Nizoral" - Ketokonazol (analoger av "Nizoral" - "Dermazol", "Sebozol"). Kostnaden för en flaska på 60 ml är cirka 550 rubel.

Ketokonazol kan med rätta betraktas som det bästa antimykotiska medlet för att bekämpa mjäll. Dess karakteristiska egenskap är "allätande": det påverkar ett brett spektrum av mikroorganismer som orsakar svampskador i hårbotten.

Fördelar. Nizoral har en tjock och enhetlig konsistens, vilket gör det enkelt att utföra tillståndet "skölj inte av 5 minuter." Applicera på hår och du kan göra hygieniska förfaranden för andra strategiskt viktiga delar av kroppen.

Med tanke på det brett utbudet av ketokonazol kan Nizoral användas för att behandla andra sjukdomar i hårbotten som orsakas av svamp - pityriasis, fet och torr seborré, etc. Rusa inte för att dra slutsatser om du anser att Nizoral ska skjuta sparrows - för att du har bara mjäll, och inte några bältros där! Problemet är att den långsiktiga aktiviteten hos svampen i hårbotten försämrar lokal immunitet vilket underlättar avvecklingen av huden av andra, mindre trevliga mikroorganismer. Så lämna Nizoral i din första hjälpen kit, även när mjäll lämnar dig. Till dess att mikrofloran i huden återställer sin normala prestanda, kan detta schampo fortfarande vara användbart.

Nackdelar. För de som brukar använda shampoo, tvätta omedelbart av det och glöm håret innan nästa tvätt, kommer metoden att applicera produkten vara obekvämt. Men det här är ingenting jämfört med statistiken: Nizoral visade sin effektivitet i 96% av fallen. Så det är inte ett problem att hålla schampon på håret i 5 minuter, vilket med så stor sannolikhet kommer att lindra dig av mjäll.

Slutsatser. Ketokonazolbaserade schampon är de bästa mjällschamponerna med utmärkt effektivitet. 10 poäng av tio.

Recensioner. "Min pappa använder alltid sådant schampo, säger han, han hjälper väl. Med nizoral är mjäll nästan borta, och mjäll återkommer på ett annat schampo när det passerar. Det kostar bara inte riktigt billigt för ett schampo, men det finns en effekt. "

Algopiks
det bästa schampot för behandling av "komplex" mjäll

Kostnaden för en 200 ml flaska är ca 250 rubel.

De viktigaste aktiva ingredienserna i detta schampo är tjära och salicylsyra. Båda ingredienserna har en uttalad antimykotisk effekt och bland annat salicylsyra "defats" huden och håret, berövar svamp av ett näringsmedium.

Fördelar. Shampoo har en stark antimykotisk och antibakteriell effekt. Det är effektivt med risk för sekundär infektion eller problem av detta slag som redan uppstått. Varje gång du kliar huvudet med kliar, skadar du huden något. För dig är dessa mikroskopiska repor, osynliga och omärkliga. För bakterier är detta Great Silk Road, genom vilken de fritt tränger in i huden, blir orsaken till nya "glädje", bland vilka de mest oskyldiga är pustulära infektioner.

Algopix bäst av allt har etablerat sig som en behandling för mjäll av olika ursprung, som en av komponenterna i komplex terapi. Detta innebär att i svåra fall, när mjäll kompliceras av eller åtföljs av andra patologier, är behandling med specialdrog + Algopix det kortaste sättet att återhämta sig.

Nackdelar. De som klagade över behovet att stå emot Nizoral på håret i 5 minuter med Algopix inget att göra. Tillverkaren lovar att du kommer att uppnå den bästa effekten, lämnar schampongen i så mycket som 10 minuter.

Dessutom ska du inte använda schampo för sår i hårbotten - om du känner en brännande känsla när du tvätter håret, tvätta av schamponet och använd det inte tills dess fullständighet är fullständigt återställd.

Och så att detta inte kommer som en överraskning för oss, minns vi en fluga i salva i ett fat honung. Mer exakt, i en flaska schampo. Lukten är uppriktigt, en amatör. Om du kombinerar en mjällbehandling med Algopix med en semester som du spenderar i stolt reträtt kommer du inte att misstänka.

Slutsatser. En av de bästa mjällmedel som är full av naturliga och hälsosamma ingredienser, men inte alla kommer att klara av sin alltför naturliga lukt. Betyg 9 av 10.

Recensioner. "Jag köpte det på råd och visst tvivlade på effektiviteten, men det uppfyllde alla förväntningar, efter det att den andra tvätten av mjäll nästan försvann, mitt huvud slutade att klia, det skummade perfekt, något slags halt, tydligen varför det är väl fördelat genom håret ".

Instant Clear från L'Oreal Professionnel
Det bästa schamponet för mjällskydd

Kostnaden för en flaska på 250 ml. är ca 700 rubel.

Huvudingrediensen i detta schampo är zinkpyrition, som reglerar aktiviteten hos talgkörtlarna. Dessutom innehåller kompositionen Instant Clear ett vitaminproteinkomplex, lipider och biologiskt aktiva substanser som normaliserar hårets tillväxt och tillstånd.

Fördelar. Ja, det finns inga svampmedel i detta schampo som kommer att lindra dig av mjäll en gång för alla. Men med tanke på detta verktygs förmåga att normalisera produktionen och sebumsekretionen kan man säga: Med Instant Clear måste svampen gå på en fast diet, eftersom näringsmediet inte är så näringsrikt, tack vare zinkpyrithion. Därför kommer användningen av Instant Clear i kombination med svampmedel att påskynda läkningsprocessen och vid slutet av behandlingen kommer det att bidra till att förhindra återfall. En extra bonus är förbättringen av hårets utseende, vilket sällan förblir attraktivt och glänsande efter att mjäll har uppstått.

Nackdelar. Instant Clear är inte ett botemedel, så det kommer inte fungera för att helt bli av med mjäll. Om inte, som en tillfällig åtgärd, när du ännu inte har bestämt dig för valet av ett medicinskt schampo, och spegeln i spegeln redan kräver brådskande något att göra med håret för att ge dem ett snyggare utseende.

Slutsatser. Ett av de bästa professionella verktygen för att förbättra hårkvaliteten och förhindra mjäll, som uppstår på grund av överdriven fet hud i hårbotten. Men omedelbar klar mjäll är inte botemedel. 8 poäng av tio.

Recensioner. "Min vän har alltid detta schampo. På hennes plats tog jag chansen att prova det - jag hade aldrig använt professionellt schampo tidigare (jag hade inte tillräckligt med pengar). Nu köper jag bara detta schampo. Effekten är otroligt. Mjölk är inte alls, håret är slät, glänsande och jag vill röra och röra på dem - super. "

Soultz
Det bästa botemedlet för mjäll och oljigt hår

Kostnaden för en flaska på 150 ml. är ca 280 rubel.

Den aktiva ingrediensen i schampo-selendisulfiden - har flera åtgärder samtidigt. För det första reglerar det talgkörtlarna, vilket förhindrar skapandet av ett näringsmedium för svampen. För det andra normaliserar det cykeln för uppdelning av hudceller, förhindrar dem från mogning och exfoliering för snabbt (resultatet av vilket du faktiskt ser vid hårrötterna vid mjäll). Och det tredje schampot stör processen för tillväxt och reproduktion av svampen, som i princip skapade.

Fördelar. Triple action är en utmärkt lösning för dem som inte vill slösa tid på gradvis eliminering av svampen, avlägsnande av mjäll och normalisering av hårets "fett". En enkel tillämpningsmetod - Sulsens 3-minuters "exponering" på håret - kommer inte att belastas även den mest trafikerade.

Nackdelar. Selen disulfid har en effekt på endast en representant för svamparna som orsakar mjäll. Om shampooet inte har någon effekt, gå därför till dermatologen för att utföra test och identifiera mikroorganismen som är ansvarig för din mjäll personligen. Eller gå till verktyget, som består av bredspektrum antimykotiska ämnen. Lukt - en annan minus schampo. Även genom de utsökta parfymerna gör anbudsskott av apoteksdoftar.

Slutsatser. Verktyget är effektivt, men inte för alla. För tillförlitlighet måste du först besöka en läkare som ska utföra de nödvändiga testen och bestämma "orsaksmedlet" av mjäll. 7 poäng av 10.

Recensioner. "Jag använde Sulsena för många år sedan, när det inte fanns några andra mjällmedel på försäljning än. För en månad sedan blev det nödvändigt att bota mjäll från sin son. Sulsena förändras inte - det är lika snabbt, men håret måste tvättas mycket noga, annars verkar det smutsigt och fet. "

Vad behöver du veta?

Som redan nämnts är orsaken till mjäll en villkorligt patogen svamp som ständigt förekommer i hårbotten. Från svampen i sig kommer du att spara rätt verktyg. Men för att förhindra återkommande är det nödvändigt att eliminera orsaken till den okontrollerade tillväxten och reproduktionen av denna mikroorganism: ökad fettbildning i hårbotten. Förutom rekommendationerna om ditt specifika fall, som en hudläkare kommer att ge dig, finns en lista över allmänna regler som mycket kan underlätta kampen mot mjäll:

 • Undanta från kosten (eller minska deras konsumtion till ett minimum) rökt, fet, stekt, kryddig och kryddig mat och mat. Alla ökar produktionen av talg, vilket därmed bidrar till att skapa en gynnsam "svamp" -miljö.
 • Var försiktig för att behålla huvudtemperaturens normala temperatur. Du behöver inte sätta en termometer på baksidan av ditt huvud - använd bara hattar som matchar säsongen och ställ inte in termostatens maximala läge på håret när du torkar håret. Älskare av frekventa bildändringar med hjälp av att ha på sig parycken måste också begränsa sig: sådana duetter som "peruk - varmt väder" och "peruk - hög luftfuktighet" - som hjälper svampen att blomstra i våldsam färg.
 • Använd inte täta hattar, och om du har långt hår - försök bara som nödvändigt för att samla dem i täta buntar och svansar. Störning av blodcirkulationen i hårbotten är en av anledningarna till sebaceous utsöndringsprocessen.

Så, en kombination av bra mjällschampo och en uppsättning enkla regler hjälper till att göra hårbotten ren och ditt hår glänsande. Var frisk och låt svampsäsongen vara för alltid bakom ditt hår!

Hur man väljer det bästa kvinnans mjällschampo, TOP-20 mest effektiva

Orsakerna till mjäll hos kvinnor och män är nästan identiska. Det här är stress, sjukdomar i inre organ, fel i näring, hygien och andra. Dessutom kan det rättvisa könet stå inför problemet med vita flingor på håret under perioder av hormonella förändringar: graviditet, utfodring, menstruationscykler, klimakteriet. I ett försök att se mer attraktiva, gör tjejer en perm, målar regelbundet krullar och lägger dem med järn, hårtork eller krusjärn, med lack, gel, skum eller mousse. Allt detta leder ibland till bildandet av "snö" på håret. En bra mjällschampo för kvinnor kan klara av problemet. Hur man väljer det mest effektiva sättet för sig själva - de kommer att bli föremål för konsumentrecensioner tillsammans med en bedömning av medicinska och kosmetiska produkter.

Funktioner mjällschampon för kvinnor

Mjölk kan vara torr och oljig, och detta beror på nyanserna hos talgkörtlarna. Överskott sebum uppstår ofta på grund av hormonell justering av kvinnokroppen. Torrt hår och liten vit snö på dem - ett tecken på brist på sekreta sekret, som kan vara resultatet av kemisk exponering för strängar: curling, blekning, färgning, för ofta styling. När du köper ett specialiserat schampo, överväga vilken typ av vita flingor på håret.

Statistiken säger att kvinnor är mer benägna att lida av oljig mjäll, män - från torr.

Medel för att tvätta håret är kosmetiska och terapeutiska. Den första är mer lämpad för förebyggande, säljs överallt och kan användas under ganska lång tid.

Läkemedel innehåller speciella aktiva substanser, därför bör de inte användas permanent. De finns endast i lager på apotek. Produkter från den andra kategorin är uppdelade i svampdödande (förhindra spridning av patogena mikroorganismer), exfolierande (fungera som hårskrubba), antimikrobiella och andra sorter.

Varning! Oftast är terapeutiska produkter komplexa effekter.

Urvalsregler

 1. Fokusera på din typ av krullar, för att inte förvärra tillståndet för strängarna.
 2. Om tillverkaren anger att shampoo är lämplig för någon form av hår, läs rekommendationerna för vilka mjäll är effektiv om den är torr eller oljig.
 3. Läs recensioner om de olika produkterna i temat forum.
 4. Köp shampoo, efter att ha hört en läkare. Han kommer förmodligen att ge dig ett test som hjälper till att bestämma orsaken till mjäll.
 5. Se till att läkemedlet inte har kontraindikationer som skulle göra användningen omöjligt specifikt för dig. Ibland finns det begränsningar för gravida och ammande kvinnor, liksom personer som lider av kroniska sjukdomar.
 6. Tja, om shampoo innehåller vitaminer och saknar parabener, sulfater, parfymer, konserveringsmedel, färgämnen.

Optimal komposition

Innan du köper, bekanta dig med de ingredienser som ligger till grund för den terapeutiska hårvätskan. Det är önskvärt att det fanns:

 • ämnen som hämmar tillväxten av patogener. En av de mest kända inom detta område är ketokonazol. Förutom honom: clotrimazol, bifonazol, ciclopirox och andra;
 • exfolierande komponenter - svavel, salicylsyra, selendisulfid och andra;
 • eteriska oljor med antimikrobiell verkan - lavendel, te träd, cederträ och andra. Ibland ges denna funktion till tjäran, som parallellt har torkning, antiinflammatoriska egenskaper;
 • naturliga växtekstrakter av örter: burdock, nässla, kamille eller annat.

Förresten. Nästan alla komponenter är komplexa. Till exempel desinficerar salicylsyra huden ytterligare, och ketokonazol eliminerar också klåda.

Fördelar och nackdelar

Den främsta fördelen med kvinnors hårprodukter är närvaron av ytterligare vårdkomponenter. På grund av att dessa lockar blir smidiga, fjädrande, lydiga.

Andra fördelar med mjällschampo:

 • agera ganska snabbt, ofta är de första förändringarna märkbara efter 1-3 shampooing-förfaranden;
 • ta bort de viktigaste symptomen på seborré, inklusive klåda, skalning, vita eller gula skalor på håret;
 • lugna irriterade områden;
 • lindra inflammation
 • normalisera aktiviteten hos talgkörtlarna;
 • fuktar eller torkar huden (beroende på syftet);
 • ganska ofta har en trevlig parfym doft.

Nackdelarna med terapeutiska detergenter för mjäll inkluderar:

 • möjligheten till en allergisk reaktion
 • förekomsten av kontraindikationer
 • ofta - innehållet av sulfater, parabener;
 • låg effektivitet, men oftare är det viktigt om problemet med vita flingor är förknippat med kroppens inre patologier.
 • handlingsbarhet. Vissa användare klagar över ett tillfälligt resultat av mjällschampo, när problemet efter det att ansökan slutförts återkommer problemet.

Kontra

Många tillverkare indikerar att deras produkter är hypoallergena, så det huvudsakliga förbudet mot användningen är förenat med individuell intolerans mot komponenterna. Om du upplever obehag när du tvätta håret märkte du en ökad klåda eller svullnad, rodnad på huden - berätta för läkaren om det och byt läkemedel.

Dessutom är en bestämd kontraindikation för behandling av mjällschampo närvaron av sår och sår på huden. Vissa medel kan inte användas under graviditet och amning, vilket anges i anvisningarna. Läs linjer eller paketinformation.

Topp schampo betyg

Begreppet "bäst" är ganska subjektivt. Någon tycker att det är en produkt som är idealisk för hår, rensar väl av överflödigt fett och vita flingor, mjukar och fuktar huden. För vissa döljer den här värderingsdomen balansen mellan pris och prestanda, medan för andra är den hastighet som resultaten erhålls på är viktigare.

Det händer att konsumenterna inte sätter högsta poäng på sina pengar på grund av obehaglig lukt, obekväm förpackning eller brist på en dispenser. Denna ranking presenterar de 20 bästa schamponerna som har samlat ett stort antal positiva återkopplingar av olika skäl. Huvudkriteriet förblir emellertid effektiviteten hos ett hårschampo mot mjäll, kliande och flaking.

Varning! Det finns medicinska och kosmetiska preparat. Alla är ordnade i alfabetisk ordning.

 • Alerana. Blockerar spridningen av svampinfektioner. Det normaliserar talgkörtlarna. Stimulerar tillväxten av starkt, friskt hår. Eliminerar desquamation och lugnar irriterade områden. Innehåller antimykotisk komponent, panthenol, mentol och andra komponenter. Det kostar ca 350-400 rubel per 0,25 l.
 • Biocon, Anti Dandruff Shampoo från Hair Strength-serien. Den innehåller ketokonazol och tea tree olja, som förstör svampen, reducerar fettinnehållet i strängarna och eliminerar klåda och flaking. Verktyget rensar effektivt hårbotten och bryr sig om hår, fyller dem med styrka och glans. Dessutom anses det vara en av de mest budget i sin kategori: cirka 170 rubel för 150 milliliter.
 • Tar dermatologiskt schampo från "Agafya First Aid Kit" -serien. Det påverkar fläcken av någon etiologi. Innehåller en effektiv antifungal antiseptisk - björktjära. Dessutom är det berikat med läkemedlet Climbazol, som också aktivt bekämpar patogen mikroflora. Vitamin PP läker håret, förbättrar strukturen. Tvättbasen av anti-mjällschampo från farmor Agafya är tvålrot. Kostnaden är cirka 140-150 rubel per 300 ml.
 • Hemläkare, Anti-mjällschampo "Tar + Tea Tree". Revitalizes hårbotten, gör håret ljus och fräsch. De aktiva ingredienserna normaliserar talgkörtlarna, lindrar irriterad dermis, har en antiseptisk effekt på den. Drogen bekämpar klåda och vita flingor, som parallellt löser problemet med håravfall och långsam hårväxt. Gör trådar lydiga och glänsande. Finns i 0,3 liter behållare. Pris - ca 100 rubel.
 • Hästkrafter, anti-mjällschampo med ketokonazol. Förutom den främsta antifungala ingrediensen innehåller citronsyra. Det minskar hårets fettinnehåll, ger dem glans, jämnhet, silkighet, gör färgen mer mättad. Som många andra droger är hästkrafter lämpliga för att eliminera symtomen på seboré och förhindra denna sjukdom. Det ungefärliga priset för en volym på 0,25 liter är 430-450 rubel.
 • Ryska traditioner, skräpschampo med björksoppa. Det är osannolikt att du hittar ett billigare verktyg, eftersom du behöver betala endast 80 rubel för 0,4 liter av denna terapeutiska vätska. Den innehåller klorazol (antisvampkomponent), glycerin, citronsyra, panthenol, liksom fuktgivande och mjukgörande komponenter härrörande från kokosnötolja. Björksoppa accelererar hårväxten, förhindrar förlusten, ger strängarna glans och elasticitet, minskar fett.
 • Sulsen Forte (Mirolla). Sulsen mjäll schampo är ganska effektiv, så det finns många tillverkare i linjen. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är selendisulfid, som hämmar svampens tillväxt, förhindrar hudens avskalning. Dessutom, som en del av läkemedlet, är kardborrextrakt, citronsyra och andra komponenter. Sulsen Forte stärker håret, gör dem mjuka och silkeiga, eliminerar mjäll. Finns i form av vanligt schampo och pasta. Det finns ett verktyg med en extra ingrediens - ketokonazol. Kostnaden för flaskorna beror på volymen (75-250 milliliter) och i genomsnitt 100-250 rubel. Ett alternativ till Mirolla produkter är sulsen mjäll från Amalgam Lux.
 • Bioderma Node DS + Anti-recidiv. Denna mjällschampo är optimal om seborrésymptom stör dig regelbundet. De aktiva ingredienserna förhindrar ytterligare bildning av vita flingor, gör håret glänsande, silkeslen och voluminöst, lugna hudklåda. Den innehåller zink, salicylsyra, kelp extrakt (desinficerar dermis, fuktar det, förbättrar lokal immunitet). Verktyget har en ljus krämig struktur. Finns i flaskor på 125 milliliter. Det kostar ca 1200-300 rubel.
 • Komplimang Zink +. Det har indikationer för användning i olika former av seborré. Ketokonazol och zinkblock utvecklar en svampinfektion, minskar mängden mjäll på håret. Salicylsyra desinficerar dermis, lugnar irritation och klåda. Dessutom innehåller komplexet Polyplant Hair® (växtekstrakter). Det har en exfolierande, antiinflammatorisk effekt. Kompliment Zink + kostar cirka 130-140 rubel för 0,2 liter.
 • Estel Otium Unique. Peeling shampoo renar effektivt huden och håret från fett, smuts. Kontrollerar lipidbalans, vilket garanterar frisättning och renhet i håret. Avlägsnar mjäll och förhindrar dess ytterligare utseende. Innehåller zink, allantoin, extrakt av elecampan. Kostnad - runt 500-530 rubel. I en 0,25 liter flaska.
 • Greenpharma, Anti Dandruff Shampoo Pharma Sylic. Lämplig för dem som lider av den torra formen av seborré, har försvagat och skadat hår. Det finns salicylsyra, som exfolierar de kåta hudpartiklarna. Drogen innehåller också flera eteriska oljor: cypressen har en sammandragande effekt, frankincense har regenererande och fuktgivande egenskaper, tea tree är en välkänd antibakteriell komponent. Medlen avser ekologiska kosmetiska produkter. Kostnaden är cirka 300 rubel (0,5 liter).
 • Hår Vital. Anti-mjällschampo reglerar aktiviteten hos talgkörtlarna och har en skadlig effekt på svampinfektionen på grund av dess zink och andra antimikrobiella komponenter. Naturliga extrakt av burdock och grönt te har antiinflammatoriska, antibakteriella egenskaper. De förbättrar hårstrukturen, gör strängarna mjuka och skyddar dem från ultraviolett strålning, accelererar tillväxten. Panthenol hjälper till att mjukna huden. Den uppskattade kostnaden för en 0,2 liter flaska är 300 rubel.
 • Head Axlar "Nourishing Care". Innehåller zinkkarbonat, som bekämpar vita skalor och fuktar hårbotten. Dessutom har den ett extrakt av lavendelblommor, dimetikon (bryr sig om mjukhet och glans av håret), liksom komponenter som förhindrar trassning av strängarna och underlättar deras kamning. Med regelbunden användning kommer denna kosmetiska produkt att avsevärt minska mängden flingor på håret, men kommer inte att eliminera orsaken till deras utseende. Men han bryr sig helt om hår. Det finns flaskor med 0,2 och 0,4 liter. Deras kostnad är cirka 150 respektive 260-280 rubel. Dessutom, chef Skulder erbjuder sådana skräpmedel: "Apple Freshness", med mentol, citrus, från Basic Care-linjen och andra.
 • Jason Natural Flip Relief. Det här skummetet är lämpligt för problemskinn. Den har en rik komposition: salicylsyra och folsyra, jojoba, kelp, havre mjölk, te träd, svavel och andra komponenter som har en komplex terapeutisk effekt på håret. Drogen rensar huden, exfolierar de kåtpartiklarna. Normaliserar talgkörtlarna, eliminerar mjäll och bekämpar dess återfall. Det har antimykotiska, antiinflammatoriska, antimikrobiella egenskaper. Det ger näring till folliklarna och stimulerar blodcirkulationen, vilket främjar hårväxten. Bland minorna - ett mycket högt pris, cirka 2000 rubel för 360 milliliter.
 • Klorane. Anti-mjällschampo med torr form av seborré. Innehåller nasturtium extrakt, som har en antibakteriell effekt, minskar inflammation, främjar läkning av dermis och eliminerar mjäll från håret. Dessutom skrämmer och desinficerar verktyget huden. Vitamin B5 har en positiv effekt på krämens tillväxt. Du kan köpa Kloran med nasturtium extrakt för cirka 550 rubel. I flaskan 200 ml.
 • Librederm. Erbjuder anti-mjällschampo Zink and Tar. Båda är lämpliga för alla typer av hår, men tillverkaren rekommenderar fortfarande en zinkberedning för torr hud och tjära - med en tendens att krulla till fett. Medel rengör dermis och krullar från skaliga formationer, eliminera mjäll, ta bort klåda. De innehåller inte parfymer, färgämnen och parabener. Injektionsflaskans volym är 0,25 liter. Kostnaden för Librederm Zinc är ca 490 rubel, Librederm Tar är cirka 450 rubel.
 • L'Oreal Professionnel Expert Instant Clear Pure. Sammansättningen av denna anti-mjällschampo är zink, aminosyror, vitaminer, proteiner. Verktyget slåss med oljig glans, närmar och fuktar håret, ger dem glans, elasticitet, silkighet. Återställer krullarnas struktur och normaliserar vatten-fettbalansen i dermis. Eliminerar kliande hud och keratinvåg i håret. Volym - 0,25 liter, priset - ca 800 rubel.
 • Matrix Biolage Anti-mjäll Scalpsync. Innehåller zink, pepparmyntextrakt. Designad för ägare av fet hud. Normaliserar talgkörtlarna, rensar dermis och hår från föroreningar, eliminerar klåda och förhindrar bildandet av vita flingor. Samtidigt stärker hårsäckarna, förbättrar blodcirkulationen i huden. Finns i en 0,25 liter flaska. Kostnaden är 680-700 rubel.
 • Revivor-Perfect av Belita Vitex. Anti-mjällschampo är utformad för alla typer av hår. Tack vare Trikenol-tekniken återgår aktiviteten hos talgkörtlarna till normalt, svampen har inte förmågan att aktivt reproducera. Klåda, avskalning passerar gradvis, antalet mörkade vågar minskar. Effekten kvarstår länge. Läkemedlet innehåller salicyl- och citronsyror, extrakt av celandine och vit pilbark, ricinolja. Volym - 0,4 liter, kostnaden - ca 160-170 rubel. Dessutom producerar företaget Belita Vitex andra schampon för att eliminera vita flingor från håret i serien Against flip and healing solutions.
 • Vichy Dercos. Under detta varumärke produceras två typer av skräppostschampon. Det finns separata produkter för ägare av torrt hår, såväl som för dem som har normala eller fetma utsatta strängar. De innehåller selen, som blockerar utvecklingen av svampinfektioner, normaliserar mikrofloran av dermis. Denna komponent är inte mycket trevlig lukt, men Vichy-schampon är speciellt berikad med parfymkomposition. Det kommer att vädja till kvinnor som älskar aromen av violett, melon, mandarin, sandelträ och andra. Dessutom innehåller preparaten salicylsyra (desinfektioner, peeling), ceramid (ökar lokal immunitet), vitamin E (en naturlig antioxidant), andra komponenter som lugnar huden och lindrar irritationen. Medlen från Vichy Dercos-linjen hindrar ytterligare mjäll på håret. Kostnaden är 300-340 rubel (100 milliliter) och 650-750 rubel (200 milliliter).

De flesta användare berömmer också helande schamponerna Sebozol, Nizoral, Psoril och andra.

Regler för ansökan

 1. Fuktar håret innan du använder shampoo.
 2. Vissa tillverkare indikerar att deras produkter endast ska användas på rent, förtvättat hår. För att rensa huden och krullarna, använd något medel som du är van vid, och sedan ett terapeutiskt läkemedel. Om denna anteckning inte finns i instruktionerna, skumma bara huvudet med 2-skräpschampo i två steg.
 3. Tvätta inte håret med varmt vatten. Detta är dock viktigt inte bara i kampen mot mjäll.
 4. Ta en liten mängd av läkemedlet. Åsikten att ju mer - desto bättre är fel. I genomsnitt tar det ca 5-10 ml (1-2 teskedar).
 5. Fokusera på att rensa huden. Under sköljning kommer skummet att rengöra håret.
 6. Sprid shampon på huden med försiktiga massagebevegelser för att stimulera blodcirkulationen och hjälpa de aktiva ingredienserna att tränga in till ett tillräckligt djup.
 7. Lämna skummet på huvudet i några minuter: 1-2 till 3-5. Den exakta tiden kommer att indikera tillverkaren.
 8. Skölj av med varmt vatten, applicera sköljmedel om det behövs.
 9. Tvätta håret med medicinerad schampo 1-3 gånger i veckan i en månad. Förebyggande - 1 gång om 7 dagar.
 10. Kosmetiska produkter mot skräp appliceras som vanligt.
 11. Om, i intervallet mellan behandlingar, krullarna blir förorenade och kräver ytterligare tvättning, använd regelbundna schampon.
 12. Brott mot den korrekta algoritmen kan leda till det faktum att krillarnas tillstånd förvärras eller att läkemedlet inte fungerar.

Förresten. Förutom skummande skräp producerar många företag balm, hårfärg, sprayer, masker, lotioner, ampuller. Denna produkt är utformad för att förbättra prestanda i kampen mot seborré.

Effekt av användning

Att bli av med mjäll är inte en snabb process och varar minst 3-4 veckor. Även om de flesta terapeutiska schampon garanterar en förbättring av situationen redan efter 1-3 procedurer, och recensioner bekräftar detta. Mängden vita flingor kommer att minska, kliarna blir inte så starka och kommer att upphöra med tiden.

Utseendet på håret kommer också att förändras: de kommer inte längre att vara så rikligt prickade med kornade vågar, men de blir släta, elastiska, glänsande och lätta.

Behandlingsförloppet bör positivt påverka sebaceous körtlar, minska fettinnehållet i strängarna, ge dem nödvändig hydrering och näring. Men du behöver regelbundet använda mjällschampo, men inte för länge.

Den maximala perioden under vilken de måste visa sin effektivitet är 1,5-2 månader, och då är det nödvändigt att ta en paus.

Mängden kosmetiska produkter för kvinnor är mycket varierat. Å andra sidan kan du köpa något som passar dig, å andra sidan komplicerar du valet, eftersom sökandet efter det perfekta verktyget kan fördröjas. Om du hittar mjäll i håret är det bättre att inte experimentera och söka efter en läkare. Han kommer att råda en bra anti-mjäll schampo bara för ditt fall.

Läs dessutom recensioner av olika droger, studera deras kompositioner och användningsområden. Men missbruka inte behandlingen. Liksom andra läkemedel har schampon biverkningar och kan orsaka allergisk reaktion. Därför, när du tillämpar dem, använd först och främst sunt förnuft.

13 bästa mjällschampo

Egenskaper i rankningen

Mjölk är ett tecken på utvecklingen av seborrheisk dermatit. Det varierar allvarligt och kräver individuell behandling. Farmaceutiska schampon är lämpliga för vissa, i andra fall krävs mer allvarlig medicinering. De som inte kan bestämma faktorn porvotsiruyuschy mjäll, det är värt att ta ett omfattande schampo. Samtidigt är det nödvändigt att överväga typen av hår. Detta gäller även fall där splittrade ändar och fettrötter läggs till skalningen.

Det kommer att bidra till att hitta mjällens bästa produktbetyg baserat på kundrecensioner. Det tar också hänsyn till priset, komponenternas naturlighet och produktens effektivitet.

De bästa billiga mjällschamponerna

Billig mjällschampo brukar inte klara av allvarliga problem. De kan hjälpa till att förebygga eller eliminera de svagaste formerna av sjukdomen. Sådana verktyg är perfekta för människor i riskzonen, det vill säga de som har oljig hårtyp.

3 librederm

Enligt användarens återkoppling har mjällschampo - Librederm "Tar" högsta prestanda. Detta läkemedel innehåller D-panthenol och björktjära, som i kombination med andra komponenter ger utmärkt rensning av hårbotten från mjäll och mjäll. Med konstant användning bidrar till att påskynda återhämtningen av epidermis, återställer den normala funktionen hos talgkörtlarna och minskar signifikant håravfall. Shampoo är lämplig för alla hårtyper, men rekommenderas speciellt för fet hår.

fördelar:

 • hög prestanda;
 • ekonomisk konsumtion
 • torkar inte håret.

nackdelar:

 • innehåller natriumlauretsulfat;
 • speciell lukt;
 • pris.

2 Hår Vital

Det bästa priset i kategorin har Hair Vital mjällschampo. Ett rör av 200 ml kan köpas till en låg kostnad. Kompositionen innefattar en aktiv ingrediens - zinkpyrition. Att han är huvudassistenten i kampen mot seborré. Dess antimikrobiella och antifungala effekter påverkar patogena mikroorganismer negativt. Läkemedlet är lämpligt för ett brett spektrum av hudsjukdomar, till exempel psoriasis, mjäll och andra. Shampoo minskar peeling och klåda, reglerar arbetet med svett- och talgkörtlar, liksom perfekt rengör håret, accelererar tillväxten, ökar volymen och ger glans. Det används en eller två gånger i veckan, och som profylax en gång i veckan i två månader. Lämplig för kvinnor och män.

fördelar:

 • brett spektrum av åtgärder
 • lämplig för alla hårtyper;
 • ekonomisk konsumtion
 • lågt pris

nackdelar:

1 ESTEL Otium Aqua

ESTEL Otium Aqua Shampoo är den bästa anti-mjällkrämen. Den är konstruerad för torra hårtyper. Detta schampo kan hänföras till profylaktiska droger. På grund av att kompositionen innehåller ett speciellt komplex av True Aqua Balance och inget natriumlaurethsulfat, får hår och hud en tillräcklig mängd fukt och påverkas inte negativt. Det är detta som förhindrar bildandet av torrhet och i sin tur utseendet av seborré. Otium Aqua stärker perfekt håret och bryr sig om dem. Detta verktyg kan användas dagligen. En rörs volym gör 250 ml.

fördelar:

 • perfekt fuktar;
 • lämplig för daglig användning;
 • förhindrar torrhet och mjäll
 • har antistatisk effekt
 • billigt.

nackdelar:

De bästa mjällschampoerna: priskvalitet

Denna kategori innehåller de bästa schamponerna, vars kvalitet är helt förenlig med kostnaden. De kämpar lätt med orsakerna till sjukdomen och snabbt lindrar klåda, såväl som obehag.

4 hästkraft hästkrafter

Kännetecknet för mjällberedningar beror på ökad uppmärksamhet från köpare. Detta beror på bevisad effektivitet, överkomliga priser och naturliga ingredienser. Produkten påverkar krullarna direkt efter applicering. Tack vare dess ketokonazol är resultatet redan synligt efter den första behandlingsdagen. Verktyget återställer den naturliga mikrofloran, gör locken smidig och silkeslen.

Shampoo appliceras på vått hår och slår på skummet med kraftiga rörelser. Fem minuter senare tvättas den av med vatten. Proceduren utförs från två till tre gånger i veckan tills fullständig eliminering av skalning. Om huden är benägen att bilda skalor, bör den användas hästkraften för att förhindra att de uppträder en gång om 14 dagar.

3 Ducray Kelual

Mjölkshampo Kelual från det kända företaget Ducray skiljer sig från sina konkurrenter genom sin komposition som kan ge en omedelbar lugnande effekt. Det här verktyget rekommenderas av personer som lider av måttliga och svåra former av mjäll, som, som det är känt, nästan alltid åtföljs av allvarlig irritation, klåda och skalning. Läkemedlet är också lämpligt för seborrheisk dermatit. Shampoo innehåller ingredienser som kelamid, zinkpyrition och cyklopyroxolamin. De ger en mild rengöring av hårbotten, eliminerar mjäll, rodnad och klåda. Den appliceras två gånger i veckan i sex veckor.

fördelar:

 • omedelbar lugnande effekt
 • bli av med svår mjäll;
 • det skumar väl
 • trevlig arom.

nackdelar:

2 Matrix Biolage Anti-mjäll Scalpsync

Matrix Biolage Anti-mjäll Scalpsync - mjällschampo, som bara innehåller naturliga ämnen. Den huvudsakliga aktiva komponenten i medlet är pepparmint extrakt. Det tar bort irritation från hårbotten, lugnar den, förbättrar blodcirkulationen och har en antibakteriell effekt. Efter flera applikationer är resultatet redan märkbart: mängden mjäll reduceras betydligt. Den näst mest effektiva komponenten är zinkpyrithion, som normaliserar fettbalansen i epidermis och eliminerar sköljning.

fördelar:

 • naturliga aktiva ingredienser;
 • eliminera mjäll och hårvård
 • stor volym - 400 ml;

nackdelar:

1 L'Oreal Professionnel Expert Instant Clear Pure

Expert Instant Clear Pure Skumschampo från L'Oreal Professionnel-varumärket har en långvarig effekt, som klarar problemet permanent. Från den första applikationen börjar dess aktiva ingredienser att fungera, vilket eliminerar mjäll, klåda och flaking. Verktyget ger också utmärkt vård, särskilt för långt hår, så det är mer lämpligt för kvinnor. Efter tvättning blir håret smidigt och lättsamt, lätt att kombinera och stila. Regelbunden användning av schampo garanterar att talgkörtlarna fungerar väl och att vattenbalansen återställs. Kan appliceras dagligen.

fördelar:

 • ger en bestående effekt
 • renar väl
 • ger mycket skum
 • trevlig arom.

nackdelar:

De bästa medicinska mjällschamporna

Terapeutisk mjällschampo är speciellt utformad för att eliminera olika sjukdomar i hårbotten. De kan användas för behandling av olika typer av seborré och dermatit, såväl som psoriasis, beröva, peeling, irritation. De innehåller starka svampdödande ingredienser. Sådana medel används vanligtvis inte dagligen, men i kurser.

3 911 tjärschampo

Mjölksmedel - tjär tjärschampo sticker ut bland konkurrenterna med sin enkelhet och tillgänglighet. Han tar snabbt bort från hårbotten alla obehagliga symptom som orsakas av seborré. Läkemedlet har svampdödande, exfolierande och bakteriedödande verkan. Copes med riklig mjäll, olika seborré, psoriasis, irritation och klåda. Kärnan i dess terapi ligger i undertryckandet av svampaktivitet, noggrann rengöring och eliminering av irritation. Medel är lämplig för män, för kvinnor och barn som inte är yngre än två år.

fördelar:

 • hanterar förebyggande och behandling;
 • rensar försiktigt hårbotten och håret;
 • pris för ett rör av 150 ml - 120 p.

nackdelar:

 • inte alla kommer att tycka om den specifika tjära lukten.

2 Sebosol (Pharmatechnology)

Terapeutisk mjällschampo Sebozol har den bästa effekten bland analoger. Det eliminerar orsaken till utseendet av "vita flingor" och förhindrar deras omformning. Detta verktyg har visat utmärkt terapeutiska resultat i seborrheic och atopisk dermatit, psoriasis och flerfärgade lavar. Trots det faktum att läkemedlet är ett externt antimykotiskt ämne, ändras inte användningen av den vanliga processen att tvätta huvudet. Tack vare ketokonazol, som är en del, har den en antimikrobiell effekt. De återstående neutrala ingredienserna som bildar tvättbasen av schampon rengör försiktigt håret och hårbotten, vilket minskar irritationen.

fördelar:

 • hög effektivitet;
 • lämplig för barn från året;
 • hanterar ett stort antal hudsjukdomar;
 • kräver inte frekvent användning.

nackdelar:

1 Biokon

Det bästa antimykotiska medlet är erkänt mjällschampo - Biokon. Det hänvisar till terapeutiska läkemedel. Under tvätten rensar produkten försiktigt och försiktigt huden och håret, vilket minskar peeling och klåda. Efter appliceringen hålls känslan av friskhet under lång tid. Shampoo innehåller aktiva ingredienser som ketokonazol och tea tree olja. De påverkar svampmikroorganismer, som är orsaken till mjäll, och klarar också av ökat fettinnehåll, vilket leder till att körtlarna fungerar normalt. Lämplig för både män och kvinnor. Kan användas för förebyggande åtgärder.

fördelar:

 • eliminerar klåda och mjäll
 • rensar försiktigt
 • pris.

nackdelar:

 • liten volym - 150 ml.

De bästa anti-mjällschamponerna med komplex effekt

De presenterade schamponerna kämpar inte bara med mjäll, utan också återställer skadat hår. Åtgärden syftar till att förstöra splittrade ändar och stärka rötterna.

3 ALPECIN ALPETSINE med koffein

Komplex schampo, producerat i Tyskland, utvecklat av Dr. Kurt Wolff Research Institute. Verktyget eliminerar inte bara problemet med mjäll, men förbättrar även hårstrukturen, förhindrar förlusten. Detta händer på grund av de aktiva komponenterna i kompositionen - koffein och niacin.

Detta schampo är särskilt populärt bland män, även om det också är lämpligt för kvinnor. Produkten från tyska tillverkare förstärker rötterna och berikar hudcellerna med näringsämnen. Det är bevisat att han kan sakta ner ärftlig håravfall.

2 Jason Natural Flip Relief

Shampoos medicinska sammansättning har en förstärkande effekt. Det påskyndar blodflödet och låter sålunda låsa för att få fler näringsämnen. Salicylsyra, svavel, zinkpyrition och glycerin som finns i den har antibakteriella och avskalande effekter. Ingår också i sammansättningen av olika typer av vegetabiliska oljor, veteprotein.

Shampoo passar både kvinnor och män. Köp det i ett apotek kan inte, du kan beställa produkten via Internet. Rekommenderas regelbundet att använda kompositionen för förebyggande av seborrheisk dermatit. En stor volym av flaskan (350 ml) räcker för länge.

1 MaYu Healing Shampoo

Ett omfattande verktyg från Secret Key löser inte bara problemet med vita vågar utan förbättrar även frisyrens utseende. Dess formel innehåller mer än tio växtekstrakter och hästfett. Shampoos naturliga sammansättning är utmärkt för dem som snabbt växer fett på rötterna, torrt hår och det är ett problem med mjäll.

Kompositionen eliminerar eksem på huden, lindrar klåda, mjukar och fuktar krullarna. Bedömning av recensionerna, efter regelbunden behandling med minskning av hårborttagning av shampoo, upphör ändarna att splittras. Köparna noterar att produkten fungerar bra i ett par med en lätt, näringsrik balsam. Det enda som kan förvirra är det höga priset.

10 bästa mjällschampo

Mjölk är ett obehagligt och oförutsägbart fenomen, men det här är ingen anledning att klara av det. Idag finns det tillräckligt bra verktyg som hjälper till att bli av med "snö" på huvudet, oavsett vad som orsakade sitt utseende. I vissa fall är en vanlig schampo med en peeling effekt tillräcklig, i andra kan ett mer allvarligt läkemedel krävas. Och tro inte att mjäll är lika för alla - det behövs också ett individuellt tillvägagångssätt för att lösa detta problem.

Fläckschampo vilket företag att välja

Goda mjällschampon säljs sällan i vanliga butiker - oftast är dessa produkter från apotekshyllor.

Följaktligen bör man söka de mest effektiva medlen i läkemedelsföretag:

1. Tallin HFZ - Grindex varumärke

2. Janssen Pharmaceutica - producerar Nizoral shampoo

3. Shuster Pharmaceutical Ltd. - lanserar Perhotinet-linjen

Kosmetiska företag har även mjällfria schampon, men de är mer avsedda för förebyggande och återhämtning av huden än för radikal behandling.

De bästa produkterna på marknaden erbjuder följande märken:

7. Jason Natural

9. Himalaya Herbals

10. Witch Doctor (Shante Beauty LLC)

De bästa medicinska mjällschamporna

Om orsaken till mjäll är en dermatologisk sjukdom, hjälper enkla schampon inte här - du behöver droger som kommer att eliminera källan till problemet. Detta kan vara seborré, mykos, eksem eller andra hudsjukdomar.

Lämpliga produkter säljs vanligtvis i apotek, men inte i kosmetiska avdelningar och används som alla andra läkemedel - genom kurser. Det är viktigt att inte sluta behandlingen så snart de synliga teckenna på mjäll försvinner, för att inte provocera ett återfall. Men det är omöjligt att ständigt använda sådana formuleringar.

Vichy dercos

Formeln med selen syftar till att återställa balansen i hårbotten och dess skyddande egenskaper. Samtidigt kämpar schampon mot svampen, vilket också kan orsaka mjäll. Dessutom är kompositionen berikad med keratin, som är nödvändig för att stärka hårstrukturen, exfolierande salicylsyra och vitamin E. Produkten är tillgänglig i flera versioner: för känslig, fet och torr hårbotten. Den är gjord på grundval av termiskt vatten.

fördelar:

 • Tjock, väl skummad
 • Sköljer håret utan att torka;
 • Omedelbart minskar klåda;
 • Parabenfri;
 • Lämplig för känslig och allergisk hud;
 • Mycket vacker, parfym doft;
 • Det finns prober på 7 ml.

nackdelar:

 • Högt pris;
 • Kan inte användas av gravida och ammande mödrar;
 • Ej lämplig för barn under 12 år
 • Kan orsaka allergisk reaktion.

För att uppnå en terapeutisk effekt vid tvättning, är det lämpligt att lämna ett schampo på ditt hår ett tag, vilket ger lite längre tid att arbeta på huden.

Grindex "Mikanisal"

Svampsvampschampo av estnisk produktion i sin handlingsprincip liknar den välkända Nizoral, men den är mycket mer sparsam. Men här är allergiska reaktioner på komponenterna (oftare att färgas) inte uteslutna. Dessutom har Mikanisal en antibakteriell effekt på hårbotten.

fördelar:

 • Lätt och permanent lindrar mjäll
 • Avlägsnar rodnad från huden;
 • Den har en tjock konsistens;
 • Det finns en detaljerad instruktion i lådan - hur man använder droger;
 • Ekonomisk konsumtion, men flaskan är bara tillräckligt för 1 kurs.

nackdelar:

 • Mycket dyrt;
 • Innehåller SLES;
 • Dåliga skum.

Nizoral

Det mest publicerade antifungala medlet som behandlar hårbotten främst (även om rengöringseffekten av det också är bra). Detta schampo absorberas inte i huden, men fungerar på ytan. Tack vare denna funktion kan den användas även under graviditet och amning.

fördelar:

 • Avlägsnar mjäll under lång tid;
 • Avlägsnar snabbt klåda och irritation
 • Kan användas för förebyggande av hudsjukdomar;
 • Ger en liten helande effekt
 • Minskar håravfall
 • Det skummar väl och är ekonomiskt;
 • Lång håller rent.

nackdelar:

 • Dyra, men det finns i varje apotek;
 • Det betyder att du måste hålla det på huden i 3-5 minuter.
 • Lukten är inte trevlig.
 • När hormonella störningar kan förvärra situationen med mjäll.

Shampoo är verkligen hjärtligt och innehåller en aggressiv substans SLS. För att inte provocera hudproblem är det bättre att först samråda med en hudläkare och genomföra ett standardtest på ett litet område (bakom örat). Dess användning rekommenderas inte för torr och känslig hud.

De bästa mjällschampoerna

Om du har behandlats framgångsrikt för mjäll och inte vill att den ska återfå, är det från tid till annan värd att profylaxa. För att göra detta finns speciella schampon där mängden terapeutiska komponenter optimalt väljs för regelbunden användning. Här bestämmer alla för sig hur ofta han kommer att använda sådana produkter, men det är fortfarande bättre att alternativa förebyggande schampon med mer godartade formuleringar.

Mirrolla Sulsen Forte

Selen disulfidbaserat koncentrerat schampo kan användas precis som vanlig huvudtvätt. Förutom den aktiva substansen mot mjäll innehåller den också växtekstrakter som stärker håret och stimulerar tillväxten. Likväl måste det också vara kvar på huden efter tvål, åtminstone i 2-3 minuter, för att det ska tränga in under vågorna.

fördelar:

 • Medium skumning, bra hår tvättar;
 • Gör strängare mjukare, återställer och stärker sin struktur;
 • Redan efter 1-2 applikationer lindrar klåda;
 • Tvätta huvudet mindre ofta;
 • Ger dig möjlighet att överge luftkonditioneringsapparater
 • Trevlig icke-medicinsk lukt;
 • Rimligt pris.

nackdelar:

 • Innehåller SLES;
 • Det finns ingen vanlig dispenser på locket;
 • Klarar inte oljig seborré, men den är inte avsedd för behandling.

Shampoo-tonic Witch Doctor "Förhindra mjäll"

Trots den uppenbara föreningen av varumärket med naturkosmetik är sammansättningen av detta schampo långt ifrån naturen. Men han klarar sig väl med sin profylaktiska uppgift, så att de syntetiska aktiva ingredienserna kan förlåtas för honom. Från växtbaserade extrakt är endast skägga närvarande i schampo (effektivt mot mjäll och torr seborré) och hoppmatningshår.

fördelar:

 • Det överdriver inte, men tvärtom - fuktar huden väl;
 • Håller rent hår i minst 2 dagar;
 • Stor flaska (1 liter);
 • Universell frisk lukt - dock en amatör;
 • Intensiv skumning;
 • Efter användning ger håret sig bra till styling;
 • Mycket billigt.

nackdelar:

 • Ingen dispenser på flaskan;
 • Innehåller SLES;
 • En liten röra på håret - efter det behöver en balsam.

De bästa mjällschamponerna för daglig användning

Wellreal mjällschampo

Den vitryska produkten från den professionella linjen innehåller D-panthenol, som lugnar irriterad och fläckig hud, såväl som kämpar mot bräckligheten av försvagat hår. Det innehåller också ett mjukgörande aloe vera-extrakt och huvudkomponenten för mjäll - piroktonolamin.

fördelar:

 • Reglerar produktion av talg, eliminerar överskott av fett.
 • Överdriver inte hårbotten;
 • Håret blir mjukare och lättare att kamma;
 • Lämplig för regelbunden användning
 • Rimligt pris.

nackdelar:

 • Inte överallt är det till salu.

Den här produkten har inga negativa recensioner - det blir verkligen av mjäll och orsakar inga problem.

Perhotinet mjällschampo

Sammansättningen av den komplexa åtgärden förhindrar inte bara "snö" på huvudet utan reglerar också sekretionen av talgkörtlar och accelererar hårväxten. Innehåller ricinolja och kamillextrakt, björktjära, aminosyror, vitaminer F och PP för förstärkning. Shampoo säljs i 250 ml flaskor och är lämplig för regelbunden användning.

fördelar:

 • Mjukar håret, ger dem glans och elasticitet
 • Långvarig ren effekt;
 • Reglera fet hud utan att torka ut det;
 • Med konstant användning minskar håravfallet;
 • Billig.

nackdelar:

 • Vätskekonsistens och dålig skumning;
 • Innehåller SLES;
 • Lukt - en amatör.

Detta schampo kan användas vid behandling av mjäll eller för att förhindra dess förekomst. Det visar sig särskilt bra i fall där "snö" på håret är ett säsongsproblem.

Himalaya Herbals mjällschampo för fet hår

Detta schampo kan spola ut överskott av talg och reglera dess ytterligare frisättning. Formeln innehåller te trädolja, rosmarin och indigo, som utför en skyddande funktion och stärker hårrötterna. Detta tillfogade också ett extrakt av Michelias blommor, som snabbt kan läka hårbotten. Initialt levereras shampoo i flaskor på 200 ml, nu finns det stora flaskor - 400.

fördelar:

 • Ganska snabbt eliminerar mjäll
 • Väl smälter håret;
 • Diskret lukt;
 • Utmärkt skum och mycket ekonomiskt;
 • Hållbart och bekvämt lock med dispenser;
 • Huvudet hålls rent längre.

nackdelar:

Även under varumärket Himalaya Herbals finns gott mjällschampo för normalt och torrt hår, men de ger inte längre en effektiv rengöring av huden från damm och fett.

Det bästa schampot för mjällkomplexa åtgärder

MaYu Healing Shampoo från Secret Key

Det här verktyget kallas också "hästschampo", eftersom det inte bara eliminerar mjäll, men också starkt stärker håret. Samtidigt är dess sammansättning så naturlig som möjligt: ​​den innehåller 11 olika växtekstrakter och hästfett, vilka marknadsförare ibland blygsamt håller tyst om. Shampoo är perfekt för dem som snabbt saltade rötterna och hårets tips överdrog sig.

fördelar:

 • Naturlig sammansättning;
 • Smoothes och fuktar håret;
 • Minskar förlusten och kämpar delade ändar
 • Läker eksem på huvudet, lugnar klåda;
 • Ackumulativ seboregulativ effekt;
 • En trevlig lukt, även om den inte längtar på håret;
 • Förenklar styling.

nackdelar:

Kunderna rekommenderar inte att du kompletterar detta schampo med alltför kraftiga närande balm, för att inte överdriva det och inte tona håret. Men en lättvårdare som paras med honom kommer fungera bra.

Jason Natural Flip Relief

Läkande schampo med stärkande och aktiverande tillväxtegenskaper. Det förbättrar blodmikrocirkulationen i hårbotten, vilket gör att håret får mer näring. Den innehåller zinkpyriton, som har en antibakteriell effekt, svavel-, glycerin- och exfolierande salicylsyra. Resten av kompositionen är ganska naturlig: den innehåller 4 typer vegetabiliska oljor, veteprotein och kamfer.

fördelar:

 • Uppfriskar och djupt rengör hårbotten;
 • Det har en liten exfolierande effekt;
 • Lättnar rodnad, inflammation och klåda, lindrar torrhet;
 • Håret är lätt att kamma och mer kompatibelt vid styling;
 • Kan användas dagligen eller ibland - för profylax
 • Stor volym av flaskan (350 ml);
 • Passande, men inte det lägsta priset;
 • Förblir effektiv även med konstant användning.

nackdelar:

 • Du kan bara köpa via Internet;
 • Biter med medicinsk lukt;
 • Torkar tipsen.

Detta schampo påverkar försiktigt hårbotten, inte fullständigt förstör mikrofloran, utan helt enkelt normaliserar graden av att dö av gamla dermala celler. På grund av detta sker processen för separation och utlakning av små skalor utan bildning av mjäll.

Vilken mjällschampo att köpa

1. Om du inte kan bestämma orsaken till mjäll, är det bättre att ta ett omfattande verktyg - Vichy Dercos (för din hårtyp).

2. Efter att ha hört en hudläkare och upptäckt källan till problemen kan du börja behandla mjäll med Nizoral eller Mikanisal, något mer godartat botemedel från Grindex. Glöm inte att kontrollera hudreaktionen på det valda shampooet.

3. För att förhindra att mjäll återkommer efter behandling, är det bättre att använda profylaktisk Mirsen-Forte profylaktisk sulsenschampo. Ett billigare alternativ erbjuds av varumärket "Witch Doctor" - en tonic med burdock och hopp extrakt.

4. Aldrig kommer ihåg skräp tillåter regelbundet användning av ett schampo med ett talande namn Perhotinet.

5. För oljigt hår är indiska Himalaya Herbals det bästa alternativet.

6. I händelse av frivolösa men ihållande problem med mjäll, kommer det att vara möjligt att bli av med det utan aggressiv behandling - det är nog att använda Wellreal shampoo.

7. Om fettrötter och torra bräckliga hårspetsar läggs till mjäll kan MaYu Healing from Secret Key hjälpa till att lösa alla problem på en gång.

8. För att förhindra utseendet av "snö" och samtidigt förbättra utseendet på tunt hår, slå sig i ditt badrumshampoo Jason Natural Dandruff.Nästa Artikel
Curlers och deras sorter