Vi väljer själv det bästa professionella hårstylingjärnet


Gör en professionell hem styling idag kraften i någon kvinna. Korrekt vald rätningslikriktare i detta kommer att vara en stor hjälp. Välj den bästa professionella hårrätaren varje kvinna vill ha. Kunskap om egenskaper och grundläggande egenskaper hos likriktare kommer att hjälpa till att hitta en anständig modell.

Tillverkare av styling enheter producerar olika typer av likriktare, inklusive professionella och konventionella modeller. Strykjärn stryper krullarna med uppvärmda plattor, vars beläggning kan vara annorlunda. Välja en enhet är det nödvändigt att lära sig att urskilja vanliga strykjärn från professionella.

Skillnader mellan professionella och vanliga strykjärn

Professionella likriktare används i sin verksamhet av frisörer och stylister. Professionella väljer sina verktyg baserat på effektivitet och bekvämlighet av arbete som enheten kan tillhandahålla. Många frisörer behöver inte ytterligare funktioner i strykjärn. Det viktigaste för dem är tillförlitligheten, praktiken av likriktaren och att den utför sin huvuduppgift perfekt.

Icke-professionella, konventionella modeller kan hänföras till konsumtionsvaror eller konsumtionsvaror. Som regel kan hushållsrätare köpas även i livsmedelsbutiker i hushållsavdelningen. Icke-professionell strykning har vanligtvis ett attraktivt utseende och ett brett utbud av ytterligare funktioner som är antingen lite effektiva eller inte alls behövs. Syftet med överflöd av möjligheter att orsaka köparens "wow-effekt", vilket ger konsumenten möjlighet att köpa varorna.

På många sätt hjälper det att skilja en professionell från det vanliga priset. Kostnaden för hushållsmodeller är vanligtvis lägre, även om det finns undantag. Några likriktare för proffsen är billigare än "lurade" hushåll. De bästa professionella hårrätarna har oftast en minimal uppsättning funktioner:

 • justering av plattans uppvärmningstemperatur;
 • roterande sladd;
 • automatisk avstängning;
 • överhettningsskydd.

Plåtarna av professionella strykjärn värmer upp snabbare och är enklare att rengöra. Möjligheten att justera uppvärmningsnivån gör det möjligt att välja den optimala temperaturen för olika hårtyckelser. Professionella strykjärn har god tillförlitlighet, utmärkt byggkvalitet, bekvämt och ergonomiskt handtag. När du väljer det bästa professionella hårrätet, överväga vilken typ av beläggning värmeplattorna har.

Egenskaper för värmeplattor

Beläggningen på likriktarplattorna påverkar stilens kvalitet och hårets hälsa. Plattor kan tillverkas helt av ett enda material eller en metallbas, på vilken en viss beläggning appliceras. Värmeplattor är:

 • metall;
 • keramik;
 • Teflon eller antibakteriell beläggning;
 • titan;
 • kombineras.

I professionella likriktare används nu metallplåtar knappt på grund av deras betydande brister. Kosmetika håller fast vid dem, uppvärmning, såväl som kylning, sker långsamt. Strykning med metallplattor är svårare att kontrollera temperaturens noggrannhet, vilket medför risk för skador på håret.

Keramiska plattor visar mindre effekt på hårstrukturen. Ofta har keramiska värmare en turmalin eller diamantplätering. Turmalin är en naturlig källa till negativt laddade joner som har en antistatisk effekt när styling krullar. När du lägger keramiska plattor med jonisering får håret en hälsosam glans.

Värmeplattor med titanbeläggning ger ett bra resultat vid styling och rätthår. Värmer upp till den inställda temperaturen snabbt och har ingen negativ effekt på hårstrukturen. För sina egenskaper installeras sådana plattor ofta på professionella strykjärn.

Plattor belagda med Teflon är praktiska att använda, på grund av utmärkt glidning. Denna egenskap gör det möjligt för värmeelementen att röra sig på krullarna under en viss tid, varför termiska effekter inte skadar hårets hälsa. Teflon är lätt att rengöra, vilket också gör det bekvämt att stryka. Plattor med antibakteriell beläggning har förekommit relativt nyligen, men likriktare är kommersiellt tillgängliga. Beläggningen åstadkommes genom att spruta silver på plattans yta. Vid uppvärmning skapar beläggningen en luftkonditioneringseffekt under installationen.

Oftast på de professionella strykjärnen för hår kombineras tallrikar. Som inkluderar:

 • keramisk turmalin;
 • keramik, teflon;
 • keramiskt titan.

Förutom materialet och beläggningen på plattorna är deras storlek viktigt. Bredden på värmeelementen på många sätt påverkar installationens bekvämlighet och snabbhet. Det finns modeller av strykjärn med smala plattor på 20-25 mm, och det finns bredare. När du väljer en rätare för dig själv, styras av din hårtyp. Tunna, experter rekommenderar att du staplar med smalplåtjärn, för tjock och tjock är det bättre att välja breda värmeelement.

Kriterier för att välja en professionell hårrätare

För att välja det bästa professionella järnet för dig själv är det nödvändigt att ta hänsyn till de grundläggande parametrarna för styling-enheterna. När du väljer, var uppmärksam på följande egenskaper.

 1. Nivå för justering av temperaturen.
 2. Plattuppvärmningstid.
 3. Förmåga att välja likriktarmodus baserat på hårtypen.
 4. Material, beläggning och platbredd. Också uppmärksamma sin form - det är bättre att välja en likriktare vars plattor är rundade från ändarna.
 5. För älskare som experimenterar med frisyrer kommer att vara användbart inkluderat i satsen ytterligare bilagor.

För kvinnor med problematiskt hår är det bättre att välja ett strykjärn med "flytande" tallrikar. Denna funktion ger utmärkt kontakt med värmeelementen med hår. I praktiken ger detta en bättre glidriktare i krullar, förutom överhettning.

Det är viktigt att överväga tillverkaren av likriktaren. De erkända ledarna inom produktion av professionella strykjärn är följande märken:

 • Ga.Ma är en ledande tillverkare av likriktare med keramiska-turmalinbelagda plattor;
 • BaByliss Pro - en av världens ledande aktörer på marknaden för professionella kraftverktyg för frisör;
 • Gamma Pio - Italienskt varumärke som gör professionella stylingverktyg;
 • Valera är ett schweiziskt företag;
 • Parlux är ett ganska känt italienskt företag;
 • Moser - den kombinerade europeiska produktionen.

Trots de europeiska varumärkenas europeiska ursprung tillverkas de flesta av järnerna i Kina. För att hitta den europeiska församlingen likriktaren måste arbeta hårt. Nu är tekniken i Kina inte värd att frukta. Kineserna producerar produkter under licens under kontroll av varumärkesingenjörer.

De flesta professionella strykjärn påverkar krullarna negativt, vilket är frånvarande eller minimerat. Fortfarande är det bättre, särskilt för kvinnor med känsligt hår, att inte försumma användningen av speciella medel för termisk styling.

Ratingjärn

Rangordningen innehåller de bästa, mest populära professionella strykjärn, som har mycket positiv feedback. I många avseenden har modellerna från betyget liknande egenskaper, men de skiljer sig också åt i vissa parametrar.

Valera Digital Ionic 100.01 / I

En bra rätare från ett känt märke av stylingverktyg. Järnet värmer maximalt upp till 230ºї och har minnesfunktionen av den önskade temperaturen. Det finns praktiska indikatorer som visar när enheten har svalnat. Plattor "flytande" med en keramisk-turmalinbeläggning. Strömkabelens roterande längd på 3 meter.

Hem frisörer uppskattar järnet på de fyra. Positivt svarar användarna på likriktarens goda prestanda, förmågan att styra temperaturen, respekt för håret, enkla styling otrygga lockiga lockar. Negativa recensioner Valera Digital Ionic 100.01 / I får från kvinnor för överhettning och lite tillförlitlighet.

Valera X-Style 645.01

Detta hår styling verktyg tillhör multi-styler familjen, som utökar sin kapacitet. Med Valera X-Style 645.01 ingår tre munstycken för att skapa styling. Strykströmmen är 37 W, så att plattorna kan värma upp till en temperatur på 190ºє. Recensioner av Valera X-Style 645.01 är positiva, användarna noterar snabb uppvärmning och kylning, en delikat effekt på håret, tillförlitligheten hos enheten själv. Detta gör att han kan uppta en värdig plats i rankningen av de bästa hår styling strykjärn.

Valera 100.03

Likriktare med medelstora värmeelement som har en keramisk beläggning. Kroppen är gjord av plast, som de flesta modeller. Effekten av Valera 100.03 är bara 37 W, vilket är tillräckligt för att värma upp till 230ºС. Det finns ett system som skyddar mot överhettning, en tre meter rörlig strömkabel. Levereras med ett fodral för enkel lagring och transport. Kvinnor som köpt denna järn är i allmänhet nöjda med sitt arbete.

BaByliss ST387E

Järnet är utrustat med "flytande" plattor 24 mm bred med keramisk beläggning. Kraften hos BaByliss ST387E är 45 W, och temperaturområdet är 140-235ºї med sex lägen. Hem frisörer som BaByliss ST387E för bekvämligheten att arbeta med honom. Medelvärdet på värmeelementen gör det enkelt att räta och krulla krullarna.

Babyliss ST330E

Likriktaren arbetar i ett temperaturintervall på 140-235ºє. Plattor "flytande" med en bredd på 28 mm och keramisk beläggning. Användare berömmer betyget på den bästa Babyliss ST330E för noggrann inställning till håret, oavsett om de läggs torr eller våt.

Babyliss ST327E

Detta hår styling järn kan värma upp till 235ºє. Temperaturen styrs av sex lägen. Babyliss ST327E med keramisk belagd arbetsyta. Det finns ett skyddande avstängningssystem efter en timme, en roterande tråd 1,8 meter lång. För enkel styling har modellen ett termiskt isolerat spets.

Användare svarar på Babyliss ST327E ganska bra och noterar sin kvalitet, snabb uppvärmning och resultatet som uppnåtts under installationen. Nackdelarna med modellen är en ganska kort ledning, vilket begränsar användbarheten.

Babyliss LE PRO IONIC 235 ST387E

Modellen har ett arbetstemperaturområde på 140-235º, uppvärmningstiden överstiger inte 30 sekunder. Justera temperaturen tillåter 6 förinställda lägen. Värmare är täckta med keramik och kan automatiskt stängas av efter en halvtimme, vilket är ganska bekvämt och säkert. När Babyliss LE PRO IONIC 235 överhettas stänger ST387E också på grund av sitt skyddssystem. Strömkabeln roterar och levereras med ett bekvämt värmebeständigt hölje.

Professionella frisörer och vanliga kvinnor pratar bra om Babyliss LE PRO IONIC 235 ST387E. Det finns en bra glida på locken, snabb uppvärmning, användarvänlighet, lätt läggning av orubbligt hår, respekt för dem.

GA.MA Attiva ION Plus 3D (P21.CP9DION.3D)

Järnet har den maximala temperaturen på uppvärmning till 230ºС. Plattor av liten bredd - 22 mm med turmalinbeläggning. Kvinnornas recensioner om modellen är neutrala. Fördelarna med likriktaren är en bekväm tjock, god längd av sladden, snabb uppvärmning av plattorna och lämplig bärning av anordningen på grund av sin lilla storlek. Nackdelarna inkluderar det faktum att GA.MA Attiva ION Plus 3D slipper dåligt och torkar hårtips.

Valera Synthesis 655.01

Likriktare med en arbetskraft på 40 W, vilket gör det möjligt att få en uppvärmningstemperatur i intervallet 80-210 ° C. Som ett professionellt verktyg har Valera Synthesis 655.01 en roterande tre meter strömkabel. Järnet har keramiska turmalin värmeplattor och exakt elektronisk temperaturkontroll. Likriktaren värmer upp mycket snabbt och kyler. Valera Synthesis 655.01 har ett fjäderplåt system som gör det lättare att röra plattorna med håret.

Ett strykjärn som professionella stylister för den bekvämlighet som den ger i arbetet och ett anständigt resultat på slutförandet av styling. Utmärkta kvinnor uppskattar de enkla kvinnorna, och noterar också användarens bekväma användning och kvalitet.

Många modeller är inte representerade i rankningen av de bästa strykjärn för hår styling, har också många fördelar och utmärkelser. Om du har erfarenhet av en likriktare kommer det att vara en bra hjälp vid valet av en anständig modell. När du kommer till affären, stöd i dina händer alla likriktare du gillar och se om det är bekvämt för dig att använda dem. Du kan välja det bästa professionella hårjärnet om du börjar med dina uppgifter.

Likriktarrekommendationer

Applicera produkter som skyddar locket från hög temperatur före läggning. Så du är garanterad att inte skada ditt hårs hälsa, spara deras naturliga sken och skönhet. Dessutom innehåller många av de skyddande ämnena vitaminer, näringsämnen, naturliga oljor och komponenter som kommer att gynna håret. Se till att krullarna är lite fuktiga eller helt torra innan du börjar.

Du måste starta rörelsen med en järn från rötterna växelvis för varje sträng. Strängen som gripits av likriktaren bör motsvara värmeplattans bredd. Smidigt, utan att stoppa, rör järnet genom håret, inte stanna länge på en plats. När du utför ett schampo, använd speciella oljor eller masker med regenererande effekt.

Topp 15 rätare (strykjärn) för hår

Varje kvinna som vill köpa en hårrätare (järn) står inför ett otroligt brett utbud av produkter från olika tillverkare. Vi erbjuder bästa hårfärg i 2018 (enligt experter och enligt många kundrecensioner). För att bestämma valet är det värt att bekanta sig med sina huvudkriterier i förväg.

De viktigaste parametrarna för valet av hårrätare

 • Arbetsplattans ytmaterial påverkar inte bara hårets slutresultat utan även hårets hälsa. Minsta skada orsakas av nanokemiska, turmalin och titanplattor, som värmer upp snabbt och jämnt, glider lätt genom håret och förhindrar elektrifiering.
 • Temperaturläget justeras beroende på hårtyp med en termostat, den maximala värmevärdet anses vara 230˚. Inte dåligt om termostaten är utrustad med en låsfunktion.
 • Plattans bredd bestäms av hårets längd och struktur. För tunt och kort hår är en standardstorlek på 9 cm vid 2,5 cm lämplig, i andra fall bör bredare tallrikar föredras.
 • Ytterligare alternativ är ett måste, men är användbara och praktiska. Dessa inkluderar joniseringsfunktionen, modellering av vått hår, volymriktning.

Vilka hårplattor ska inte köpas

När du köper en hårrätare måste du först styras av ovanstående parametrar. Det är dock lika viktigt att ta reda på vilka strykjärn som bäst undviks:

 • Apparater med metallplåtar skadlig effekt på hårets struktur, brinnande hår. Ett sådant järn glider inte längs strängarna, skadar eller ens helt enkelt drar ut hår.
 • Likriktare utan termoreguleringsfunktion är extremt opraktiska, eftersom allas hår är olika, måste uppvärmningstemperaturen också variera.
 • Flatironer, vars arbetsplatta sammanfaller med kroppens bredd, kan leda till oavsiktliga brännskador under styling frisyren. Det enda undantaget i den här kategorin består av specialmodifieringspincett, som inte bara fungerar som hårrätning utan också curling.

3 bästa hårrätare

Med hjälp av en strykning är det möjligt att lösa flera problem på en gång: Räta ut håret, sätt det i en "Hollywood-våg" och vind den i elastiska lockar. Vill du veta hur man uppnår någon av dessa effekter utan att skada håret och plånboken? Läs vår ranking av de bästa hårrätarna, baserat på feedback från riktiga kunder.

Järn för hår vilket firma är bättre

Företaget med en sekelskiftes historia producerar professionella hårrätare som fungerar felfritt.

Över hela världen föredrar stylister och frisörer detta företag, men vanliga köpare lämnas inte besvikna över egenskaperna hos järn. Arbetsplattor är gjorda av turmalin, det finns en joniseringsfunktion som gör att du kan göra styling utan att håret skadas.

Babyliss

Detta franska varumärke producerar professionella hårrätare. Bland produkterna i företaget är det lätt att hitta strykning med högteknologisk beläggning, som värmer upp till 230 ° C på en minut.

Det finns ganska dyra modeller utrustade med en kall ångtillförselfunktion. Varje strykjärn är utrustad med en indikator för uppvärmning och tillkoppling, vilket underlättar användningen av enheten.

Panasonic

Företaget från Japan har etablerat sig på marknaden som tillverkare av olika elektroniska enheter som har tjänat trogen i många år. Panasonic likriktare har olika platbredd - det här är bekvämt för ägare av tjockt eller tunt hår. Komplett med järnet är det ofta munstycken.

Remington

Företaget producerar hårrätare till priset av någon budget. Styling, hårklippning, avhärdningsanordningar är snygga och moderna. Till ett lågt pris får köpare multifunktionella enheter som du både kan krulla och räta ut håret.

Philips

Det nederländska företaget är engagerat i produktion av konsumentvaror och seriös utrustning för vård. Detta garanterar kvaliteten på Philips-produkter, inklusive hushållsbruk. Genom design är de koncisa, och för säkerhet uppfyller de europeiska standarder.

Marta

Marta varumärke producerar moderna hushållsapparater. Företaget bryr sig om konsumenternas hälsa, övervakar miljövänligheten hos varor. En av de sällsynta företagen som producerar titanhårigrätare, kännetecknad av multifunktionalitet, kraft och överkomlighet.

Top Hair Straighteners Rating

I vår ranking av de bästa järnerna togs följande parametrar i beaktande:

 • plåtbeläggningsmaterial;
 • Förekomsten av en display eller indikatorer för uppvärmning;
 • bekvämligheten av fodralet, längden på sladden och enhetens vikt
 • antal värmemetoder;
 • hastighet för att nå maximal temperatur;
 • pris;
 • hållbarhet;
 • ytterligare parametrar i form av jonisering eller ånggenerator.

Vi valde strykjärn enligt kundrecensioner, så du kan säkert ringa vår hitparade populär. Samtidigt är bedömningen av varje modell objektiv ur teknisk synvinkel.

Det bästa hårjärnet med keramisk beläggning

Keramisk beläggning är det bästa för likriktarplattor. Det är glatt, vilket gör det möjligt för enheten att bokstavligen glida längs strängarna, vilket snabbt gör dem silkeslängda och släta.

Keramiska beläggningsplattor skiljas inte med hög kostnad. Sådana strykjärn är de vanligaste, de produceras av nästan alla företag.

Remington S8700 är det bästa valet bland keramiska belagda likriktare.

fördelar:

 • 5 värmemetoder som gör att du kan välja den optimala temperaturen för att räta ut jämnt hårdhårt hår;
 • Indikatorn visar temperaturen i grader - från 150 ° C till 230 ° C;
 • liten vikt och bekväm roterande ledning 1,8 m lång;
 • maximal temperatur uppnådd inom 1 minut;
 • järnet stängs automatiskt av efter en halv timmes inaktivitet
 • i den inställda skivan med träningsvideoen;
 • det finns ångfuktning
 • det är lätt att skapa med Hollywood curls eller perfekt rakt hår.

nackdelar:

 • Keramiska plattor tenderar att bli smutsiga vid användning av läggningsmedel och termiskt skydd.
 • Det finns ingen slinga för att hänga, men det finns ett kardborreband.

Enligt recensioner på Remington S8700 utför likriktaren sina funktioner även vid lägsta temperatur på 150 ° C. Plattorna passar snyggt mot håret, klämmar inte och bokstavligen glider över det.

Processen att räta långa strängar tar inte mer än en halvtimme. Rätaren torkar inte ut håret, utan ger det glans och jämnhet. Bedömning av recensionerna fungerar bra i mer än tre år, vilket överstiger nyttjandeperioden.

Den bästa hårrätaren med turmalinplattor

Turmalin-belagda strykjärn är idealiska för dem som köper sin första rätare och är rädda för hårets hälsa. Plåtarna i materialet skadar inte strängarna, utan tvärtom förbättrar dem.

Pärlan har egenskapen att sända negativt laddade partiklar till håret, vilket gör dem mindre elektrifierade och mer lätta.

GA.MA Attiva Digital - perfekt när det gäller pris / kvalitet, turmalinbelagd likriktare

fördelar:

 • lättvikts (219 g) likriktare med en tre meter lång roterande sladd;
 • Bekväm gummerad kropp, glidar inte järnet ut ur händerna.
 • tillgänglighet av display och värmeindikator;
 • termostat från 150 ° C till 220 ° C;
 • från det ögonblick som upptagningen till uppvärmning passerar endast 30 sekunder;
 • det finns en joniseringsfunktion;
 • det kan hängas för en speciell slinga.

nackdelar:

 • En lång sladd ökar enhetens vikt vilket är obekvämt när du reser.
 • ingen fixering i stängt tillstånd
 • lite snäva knappar.

Recensioner för GA.MA Attiva Digital-modellen är utmärkta. Flickor på det sättet rinner upp snabbt och glider lätt genom håret, vilket gör dem mjuka och glänsande. Professionellt järn lämpligt att använda hemma, det blir inte trötta händer och skadar inte huvudet.

Bästa järn med titanplattor

Titanbeläggning används endast för professionella ändamål, eftersom det ger högsta möjliga temperaturöverföring. Värmen fördelas jämt över plattorna.

Titanbeläggningsplåtar stryker lämpliga för keratinrätningsprocedurer. De behöver bara använda erfarna älskare frisyrer, som är väl medvetna om att deras hår tål höga temperaturer.

Marta MT-1442-järnet är bra för snabb rätning, vilket gör krullar "flöjt" och keratinhår restaurering.

fördelar:

 • tre munstycken för "flöjt" i satsen;
 • 35 mm breda plattor för rätning av tjockt eller kort hår;
 • förmågan att skapa effekten av basal volym Förhöjning hemma;
 • det finns en joniseringsfunktion;
 • temperaturregulator från 100 ° C till 220 ° C;
 • värmeindikator;
 • roterande sladd underlättar användningen;
 • kompakt storlek, ta upp lite utrymme i resväskan.

nackdelar:

 • titan skrapar snabbt och blir oanvändbar.

Bedömning av recensionerna på Marta MT-1442, det är en hållbar enhet för rätning och skapande av original styling. För många fungerar det mer än 5 år, samtidigt som man behåller ett snyggt utseende.

Vilken hår rätare att köpa

Bland det stora urvalet av hårrätare är det lätt att navigera om du vet vad du vill ha från ett köp.

1. Järnet med keramisk beläggning är tillgängligt till ett pris som enkelt rätar ut jämnt hår, skadar inte strukturen. Sådana likriktare presenteras i olika märken. För hemanvändning är det bästa alternativet. Bestäm om du behöver ytterligare funktioner i form av jonisering, ånggenerering och liknande. De ökar kostnaden för enheten. Keramik utför ofta en 2-i-1-funktion: skapa krullningar och utjämna strängarna.

2. Likriktare med turmalinbelagda plattor skadar inte håret. Med måttlig användning förbättrar de till och med dem. Detta förvärv i många år. Professionella strykjärn används av ryska och utländska stylister. De bästa instrumenten tillverkas av GA.MA. Var försiktig, kontrollera certifieringen när du köper, för nu finns det vanliga fall av förfalskningar.

3. Järn med titanbeläggning förtjänar människors kärlek till låg kostnad. De låter dig uppnå en jämn temperaturfördelning över plattorna, varigenom du snabbt kan räta ut håret. Marta-företaget har bara positiva recensioner. Vi rekommenderar att du hanterar enheten försiktigt så att hårstrukturen inte skadas.

Så, för hemanvändning, är strykjärn med keramisk beläggning lämplig 2-3 gånger i veckan. För dem som är rädda för att skada håret, finns det rätare med turmalinbeläggning. Titan är lämplig för dem som uppskattar hastigheten i processen att göra håret smidigt och inte rädsla för deras hälsa.

Topp 10 bästa hårrätare

Varje kvinna tenderar att vara vacker, och hennes hår spelar i hennes bild långt ifrån den sista rollen. Idag är det inte nödvändigt att gå till frisören för att göra en vacker frisyr - hemma kommer så kallade hårrätare att hjälpa. Om enheten väljs korrekt, blir det i färd med att lägga det ett oumbärligt verktyg.

Tillverkare producerar ett brett sortiment av sådana anordningar, bland vilka det finns både professionella och konventionella modeller. Principen för anordningen är att värma plattorna till en viss temperatur, och beläggningen av dessa plattor är väldigt annorlunda. När du väljer en sådan produkt är det mycket viktigt att veta skillnaderna mellan professionella och hushållsjärn.

Den förra har inte ett stort antal funktioner, men de är väldigt pålitliga, praktiska och praktiska, vilket gör att du kan utföra din nyckeluppgift kvalitativt. Icke-professionella produkter har ett vackert utseende och ett antal ytterligare funktioner som ofta är helt värdelösa. Hushållsmodeller kostar mycket mindre, men professionella enheter kommer att värma upp mycket snabbare, förutom de blir mycket enklare att rengöra, de har temperaturkontroll för olika hårtyper.

Vad ska vara värmeelementet på enheten?

För att inte skada håret är det nödvändigt att välja värmeplattans täckning. De kommer i olika typer:

 • metall;
 • keramik;
 • Täckt med ett lager Teflon;
 • titan;
 • Kombineras.

I professionella modeller används plåtar av metall praktiskt taget inte på grund av ett antal brister: kosmetiska produkter håller sig vid sin yta, de värms långsammare och svalnar, det är inte så lätt att justera temperaturen vilket ökar sannolikheten för hårskador.

Keramiska plattor påverkar inte hårstrukturen för mycket. Många modeller är täckta med turmalin - en naturlig källa av negativa joner, vilket ger ditt hår extra glans. Förutom själva materialet spelas en viktig roll av plattans bredd - modellen ska väljas enligt denna princip beroende på hårtypen. Så, för tunn är järnet med ganska smala plattor bäst lämpat, för tjocka är det nödvändigt att välja plattor bredare.

Vid sammanställningen av vår ranking av de bästa hårrätarna tog vi inte bara hänsyn till deras yrkesmässiga eller inhemska syften, utan också ett antal andra faktorer, en av huvudpunkterna var användaråterkoppling och valuta för pengarna. Vi hoppas att vi, efter att ha studerat vår topp 10, kommer att kunna välja den mest lämpliga modellen för dig själv.

De bästa modellerna av hårrätare 2018

10. Polaris PHS 2090K

Denna rating öppnar oss inte för dyrt, men ganska bekväm att använda modell. Det kan värmas upp till 200 grader, plattans bredd är 20x90 mm, vilket gör enheten lämpligast för ganska tunt hår. Kläder flytande, tack vare den bästa pressen av håret finns.

Uppvärmning till önskad temperatur utförs mycket snabbt, och plattorna värms jämnt. Det finns en indikator som indikerar att temperaturen har uppnåtts. Nätsladden är på gångjärn som ger 360 graders rotation, vilket gör att enheten används ännu bekvämare. Det finns en produkthållare i stängt läge och en slinga för hängning.

 • Räknar håret snabbt och noggrant utan att skada dem.
 • Plattorna har en keramisk beläggning som sparsamt gäller även till tunt och sprött hår.
 • Den obetydliga vikten tar inte tillräckligt med plats - det gör det oersättligt på resor;
 • Snabb uppvärmning till önskad temperatur;
 • Twisted cord;
 • Attraktivt utseende
 • Om den används felaktigt och slarvigt finns det risk för att håret faller i en slinga mellan plattorna.
 • Munstycken på handtaget håller inte för pålitligt.

9. Maxwell MW-2201

Detta är en av de bästa billiga hårrätarna som är avsedda för hemmabruk. Det är inte brett, passar bra i handen, räcker perfekt till och med tjockt och orubbligt hår. Enheten har långsträckta plattor med ett keramiskt värmeelement som värmer upp till 210 grader på några sekunder.

Det finns en extra funktion av curling hår. När du använder en sådan produkt bör du använda ytterligare värme skyddsmedel, och personer med tunt och sprött hår bör avstå från att använda detta järn för ofta.

Modellen är utrustad med flytande plattor, som kommer att pressa håret närmare sig själv, räta ut det kvalitativt. Det finns en indikator som indikerar att enheten har nått driftstemperaturen. Trots att det här järnet värms upp till 210 grader, förbrukar det bara 35 watt el.

 • Billigt pris;
 • Uppvärmningen är snabb och enhetlig;
 • Håret drar inte ut, hanterar dem försiktigt;
 • Även mjukt hår ser bra ut efter rätningen.
 • Efter att ha använt enheten kommer håret att behålla sin form under hela dagen.
 • Ingen temperaturjustering möjlig;
 • Ägare av tunt och sprött hår är kanske inte lämpliga.

8. Rowenta SF 7640

Detta är en ganska original modell, vars utformning ger en flytande kristalldisplay som visar värmtemperaturen på plattorna. Det värms maximalt 200 grader, enheten är tillverkad på grundval av moderna Pro Curling System, vilket gör det möjligt att inte bara räta ut håret utan också gör stora eller små krullar. Plattorna har en beläggning UltraShine Nano Ceramic, vilket reducerar skadorna på håret högt från hög temperatur. Inkluderat med järnet är ett termiskt skyddskåpa.

Uppvärmning till driftstemperatur sker inom några sekunder. Håret passerar lätt genom den flytande plattan, som är blankt från rot till spets. Enheten har ett joniseringssystem, så att håret inte ackumulerar statisk elektricitet. Det har ett vackert utseende och originella slingor som inte klämmer håret.

 • Bekväm design som inte skadar håret;
 • Förekomst av displayen som gör det möjligt att justera värmtemperaturen;
 • Roterande sladd.
 • Ganska högt pris;
 • Powersystemet fungerar ibland inte för bra.

7. Braun ES2 Satin Hair

Detta är en semi-professionell enhet som behåller fukt i håret, förhindrar att de torkar ut och fyller dem med joner. Den senaste tekniken ger ingen statisk elektricitet, vilket ger håret ett smidigt och glänsande utseende. Järnet är utrustat med flytande plattor, vilket kraftigt minskar friktionen. Värmeplattorna är keramiska, de har en Nanoglide-beläggning, på grund av vilket håret passerar dem mycket lättare.

Den maximala uppvärmningstemperaturen är 200 grader med en effektförbrukning på 170 watt. Järnet har en lång roterande sladd, den har en flytande kristalldisplay som låter dig välja en av nio värmemetoder, den önskade temperaturen nås på en halv minut. Det finns ett skyddsavstängningssystem som stänger av strömmen efter en halvtimme om enheten inte är aktiv.

 • Det finns flera temperaturlägen, vilket gör enheten lämplig för alla typer av hår.
 • Det värmer upp mycket snabbt;
 • Hållbarhet av enheten;
 • Det finns ett joniseringssystem.
 • Det finns ingen låsmekanism som skulle fixera plattorna i stängt läge;
 • Det finns ingen slinga för att hänga;
 • Högt pris

6. BaByliss BAB2072EPE (BAB2072EPRE)

Detta är en av de mest moderna modellerna som presenteras i vår recension. Plattorna på produkten är helt släta och slitstarka, de tillverkas med den senaste EP 5.0-tekniken. Bland de bästa hårrätarna har denna rätare de längsta arbetsplattorna som gör att du kan arbeta med ganska tjockt hår. Keramiska plattor med ytterligare elektropläterad beläggning. Friktionen är minimal, värmen är jämnt fördelad över ytan. Den maximala uppvärmningstemperaturen är 230 grader.

Det finns fem driftsätt - 115, 140, 170, 200 och 230 grader, vilket gör rätaren idealisk för alla typer av hår. Väskan är plast, handtaget är bekvämt, produkten är väldigt lätt att hålla i handen, inklusive på bekostnad av låg vikt.

 • Förekomst av skyddssystem mot överhettning;
 • Långa plattor;
 • Snyggt utseende;
 • Komfort i bruk;
 • Ledningen roterar, stör inte skapandet av hår;
 • Levereras med en värmebeständig matta, handske och praktisk förvaringspåse.
 • Ingen slinga för hängande;
 • Produkten blir väldigt het under användningen;
 • Handsken är inte för bekväm.

5. VITEK VT-2315

Lätt att använda likriktare med låg effekt - förbrukar bara 40 watt el. Den har fem temperaturlägen, plattorna är gjorda av keramiska material med turmalinbeläggning. Det kommer att ge ditt hår extra attraktivitet och ljus naturlig glans. Järnet har en lång nätkabel på gångjärnet, som kan rotera runt sin axel.

Vid användning är det helt säkert, om det överhettas fungerar systemet med automatisk avstängning. Om det behövs kan du ställa in temperaturen från 140 till 220 grader.

 • Högkvalitativ montering, det finns inga backlashes;
 • Det finns en displayindikator som låter dig ställa in temperaturen.
 • Uppvärmning tar bara några sekunder;
 • Brinner inte håret, överdriver inte det.
 • I designen finns ingen strömindikator, så det är svårt att förstå om enheten är klar för drift eller du måste vänta;
 • Det finns ingen slinga för att hänga.

4. Remington Keratin Therapy Pro S8590

Detta är den bästa hårrätaren med plattor av keramiska material, förbrukar lite ström - endast 46 watt, och trots detta kan enheten värma upp till 200 grader. Den har fem driftsätt, LCD-skärmen, järnet kan fungera med en spänning på 120-240 V, stängs av automatiskt efter en timme. Kontrollknapparna har ett lås, dessutom finns det ett pålitligt system för skydd mot överhettning. Inkluderat är en praktisk väska med ett fack för tråden, enheten kan därför tas med på turen.

Värmeelementen är inte för breda och inte mycket smala, de har en keratinbeläggning som ger extra omsorg för håret. Plattorna själva är helt släta, glider perfekt genom håret, utan att skapa extra friktion och utan att skada dem. På topplattan finns en speciell sensor som skyddar håret mot överhettning, vilket oberoende avgör vilken temperatur som behövs för dem. Kontrolltangenterna är inte för många - strömbrytaren, ytterligare två knappar som är ansvariga för att justera uppvärmningstemperaturen.

 • Det finns ett fuktskyddssystem;
 • Möjligheten till temperaturkontroll
 • Levereras med ett speciellt termiskt skyddskåpa;
 • Plattorna är långsträckta;
 • Ett lås tillhandahålls.
 • Inte riktigt tänkt på knapparnas placering - de är problematiska att använda;
 • Nätsladden är ganska tunn;
 • Uppvärmning kan misslyckas.

3. Tang L'Oreal Professionnel Steampod (för hemmabruk)

En av de bästa hårrätarna, och den tillhör de professionella modellerna, det vill säga att den perfekt uppfyller de funktioner som tilldelas den, kännetecknas av hållbarhet och god byggkvalitet. Rätter håret inom några sekunder, de behåller sin ursprungliga form under lång tid. Det orsakar inte håret den minsta skadan.

Den levereras med en tunn avtagbar kam som snabbt räter ut håret och leder den till värmeplattorna. De kan arbeta i ett av fem lägen - vid en temperatur av 140 till 210 grader. Var noga med att torka håret noga innan du använder rätaren.

 • Ett betydande antal driftsätt
 • Möjlighet att rätta håret med varm ånga;
 • Nivelleringseffekten kan ta upp till tre dagar.
 • En ganska skrymmande uppsättning, svår att ta med dig på en resa;
 • Hög kostnad;
 • Kan inte användas på kort hår.

2. Philips HP8321 / 00 EssentialCare

Det här är en av de nyaste modellerna, som uppträdde på marknaden förra året och blev nästan omedelbart en av de bästa bland rätjärnstängerna. Denna enhet har långsträckta plattor, tack vare dem är det möjligt att uppnå snabb och skonsam hårstyling, vilket blir slät och förvärvar en naturlig glans. Plattorna är gjorda av keramik, har en turmalinbeläggning som fyller hår med negativt laddade joner. Den maximala temperaturen av deras uppvärmning är 210 grader. Enheten är klar för direkt användning inom en minut efter att ha anslutits till nätverket.

På handtaget finns ett bekvämt lås som håller plattorna i stängt läge, vilket förenklar transporten av produkten. Enheten kan fungera på spänning 110 och 220-240 V, vilket är väldigt bekvämt när du reser.

 • Snabb uppvärmning av keramiska plattor;
 • Lätt att använda;
 • Glider perfekt genom håret;
 • Låg kostnad.
 • I början utsöndrar plattorna en obehaglig lukt;
 • Bredden på rätaren är bäst för tunt hår, med tjockt och tjockt är det inte så lätt att arbeta;
 • Justera värme temperaturen kommer inte att lyckas.

1. Philips Care Straight Curl HP8345

Detta är den bästa hårrätaren i vårt betyg för de flesta parametrarna, så han tog ledningen. Först och främst har det ett vackert utseende, utrustad med rundade keramiska plattor, värmen som fördelas lika jämnt som möjligt, den högsta temperaturen på uppvärmning är 230 grader. Närvaron av joniseringssystemet gör det möjligt att inte bara skada håret utan också ta hand om dem. I slutet är håret helt jämnt, rakt och jämnt.

Temperaturinställningen är digital, så enheten är perfekt för alla typer av hår. På fodralet finns en flytande kristalldisplay som visar hur hög värme enheten är. Att nå arbetstemperaturen tar inte mer än 30 sekunder. Det finns ett lås med knappar som inte tillåter oavsiktliga ändringar i inställningarna under användning.

 • Det värmer upp snabbt
 • Bekväm att använda och anpassa på grund av displayens närvaro;
 • Lång sladd.

Slutligen, en användbar video

Det är inte så lätt att köpa en riktigt lämplig hårrätare, vi hoppas att efter att ha läst vår recension kunde du själv bestämma vilket strykjärn som är bäst för ditt hår. Du kan uttrycka din syn på vårt betyg, samt berätta om din erfarenhet av att använda sådana enheter i kommentarerna till den här artikeln.

TehnoProsto | Webbplats om hushålls- och datorutrustning. Nyheter, recensioner, råd om att välja

Webbplats om hushålls- och datorutrustning, nyheter, recensioner

Hur man väljer en hårrätare? Topp 5 bästa strykjärn 2016

Förmodligen är vi alla bekanta med känslan av komfort och självförtroende när vi lämnar skönhetssalongen med en snygg och vackert stylad frisyr. Hur vill du se dig så vacker varje dag! Det finns många styling enheter som gör att någon kvinna kan se fantastiskt ut, utan tjänster av stylister och frisörer. En av dessa enheter är en hårrätare eller, som det ofta kallas, "järn". Denna enkla enhet idag har blivit verkligt multifunktionell, vilket gör valet att stryka komplicerat. Idag ska vi försöka ta hänsyn till alla de senaste innovationerna och ta reda på hur man väljer ett hårrätare, och vilka bästa hårrengörare finns på marknaden idag.

Hur man väljer en hårrätare?

Principen om hårstrykning

Vad behövs järn? Med det kan du snabbt hantera även det mest olydiga håret, vackert lägga dem och ge dem önskad form, och den här frisyren kommer att pågå länge. Ditt hår kommer att vara slät, glänsande, som en satinduk.

Fördelarna med en hårrätare är uppenbara: snabb, effektiv och bekväm. Men det finns en nackdel för medaljen, för att alla järnvaror värms upp till en hög temperatur, och det här är i sin tur helt för håret: de torkar upp, delas och förlorar sin attraktionskraft.

Under höger temperatur verkar rätaren håret från den alltför stora fuktigheten i dem. Under håret är skiktet ett lager som innehåller väteföreningar och kallas cortex. Han är ansvarig för hårets waviness och deras förmåga att krulla och bilda lockar. Om du blir slagen av regn eller bara dimma, då påverkas av fukt, blir dessa väteföreningar mer aktiva, varför lite hår krullar hårt i regn eller snö.

Likriktarens huvuduppgift är att frigöra håret från överdriven fukt, vilket gör dem stygga och gör dem krulla. En annan anmärkningsvärd förmåga är "svetsningen" av exfolierade hårflingor, på grund av vilken enheten återupplivar håret, vilket gör det mer levande och glänsande.

Plåtbeläggning

För att välja rätt stryk måste du först och främst uppmärksamma beläggningsplåtarna. Det är inte värt att spara. Kvaliteten på beläggningsplåten stryker hjälper dig att minska risken för skador på håret till ett minimum.

Till dess finns likriktare tillgängliga med dessa typer av beläggningsplattor:

Metallbeläggning

Vi stoppar ofta valet på billiga varor, utan att tänka på deras negativa effekter. Detta gäller även likriktare av denna typ. De är billiga, men rusa inte för att köpa sådana strykjärn, eftersom de är de mest skadliga och destruktiva enheterna för ditt hår. Det handlar om metallbeläggningsplattorna, som anses vara den farligaste för hårets struktur. Detta beror på ojämn uppvärmning av plåtarna, på grund av detta, överhettas de på vissa punkter, vilket leder till förstörelsen av hårstrukturen och därefter till deras uttorkning, brittleness och splittrade ändar.

Plattor med denna beläggning är inte lämpliga för daglig användning, och ibland är det bättre att inte använda dem.

Skada hårstrukturen allvarligt.

Keramisk beläggning

En av de vanligaste plåtbeläggningarna är keramik. Till skillnad från metall värmer keramik jämnt, behåller den önskade temperaturen. Denna strykning är lätt att använda, det glider snabbt och enkelt längs strängarna utan att brinna genom håret. Den negativa inverkan i sådana likriktare är minimal.

Keramiska plattor i vissa modeller av sådana likriktare har i sina strukturer komplex av luftfuktare, luftkonditioneringsapparater och vitaminer. På grund av detta får hår under styling också extra försiktighet.

Men den keramiska beläggningen har dess nackdelar. Om du dessutom använder olika kosmetika för styling, kommer de att hålla sig till tallrikarna. Det är lätt att klara av den här olägenheten: Torka av plattorna med en fuktig trasa efter varje användning.

Nu om kostnaden. Apparater med keramiska plattor till ett pris som är betydligt högre än deras motsvarigheter med metallplattor, men vi råder dig inte att spara - hårets skönhet och hälsa är mycket dyrare. Dessutom, om du letar efter vilket järn att välja för permanent användning, rekommenderar vi dig att sluta på enheter av denna typ.

 1. Maximal hårskydd.
 2. Lätt glid.
 1. Nalidy kosmetiska produkter på plattan.

Teflonbeläggning

Kom ihåg din favorit Teflon-belagda panna. Allt som bokstavligen stöter på ytan, det är ett nöje att laga mat på det! Samma princip gäller Teflon-belagda likriktare. Ett sådant järn glider lätt genom håret, utan att dra och inte förvirra dem, och förhindrar att håret klibbar på plattan, även om du använder olika kosmetika före styling. Plattorna värms jämnt och risken att skada håret är minimal.

Om du har mjukt och tunt hår, var uppmärksam på enheter med en sådan beläggning. Sådana strykjärn är mycket dyrare, men om budgeten tillåter, är det bättre att stanna kvar på det här alternativet. Den huvudsakliga nackdelen med sådana järnklämmor kan hänföras till det faktum att teflonbeläggningen över tiden raderas, vilket inte alltid är möjligt att bestämma genom ögat. Och som en följd av detta upphör enheten att vara säker för hår.

 1. Maximal skydd.
 2. Lätt glid.
 3. Ingen klibbande effekt.
 4. Perfekt för tunt mjukt hår.
 1. Kostnad.
 2. Bräckligheten av täckningen.

Turmalinbeläggning

Det mest moderna beläggningsmaterial som vid uppvärmning avger negativa joner, vilket bidrar till att neutralisera statisk elektricitet. Tack vare den här egenskapen stänger hårflakorna och behåller fukt, så håret är nästan inte skadat under stylingen.

fördelar:

 1. Neutralisera statisk elektricitet
 2. Positivt påverka hårstrukturen.
 3. Lätt att glida på strängarna.
 4. Plattorna värms jämnt.
 5. Det säkraste håret.

nackdelar:

Den bästa hårrätaren när det gäller pris och kvalitet - en enhet med keramiska plattor.

jonisering

Utmärkt funktion, som tyvärr inte finns i alla likriktare. Apparatens plattor är täckta med ett speciellt joniskt skikt, som vid upphettning släpper ut en stor mängd negativt laddade joner. De täcker bokstavligen varje hår, så att deras vattenbalans återställs. Håret återupplivas, blir mer hälsosamt, glänsande, lydigt, förutom fortfarande ej elektrifierat.

Temperaturregulator

Hair straighteners är av två typer: med och utan termostat. Vad är det för, och är det möjligt att göra utan det? Låt oss försöka lista ut det.

Vi är alla olika och har olika typer av hår. För vissa är de tjocka, hårda och omaintade, medan andra tvärtom är tunna och mjuka, och vissa har utsatt håret för experiment och ofta färgat det och som ett resultat de var överdriven och spröd. För att maximera skyddet av ditt hår behöver du ett annat värmemodus för varje hårtyp.

Som regel upphettas plattorna till 100-230 ° C.

 • För färgade, tunna och delade ändar bör temperaturen inte överstiga 150 ° C, annars riskerar du allvarliga skador på dem.
 • För normal och omlackerad eller färgad, men hård - upp till 180 ° C.
 • För ommålat och hårt hår kan temperaturer upp till 200 ° C och till och med något högre tillåtas. Och du kan till och med ta en chans och köpa ett järn utan en termostat.

Termostaten är placerad på likriktarens handtag, enkel och enkel att använda. Vanligtvis är det en två- eller trepositionsbrytare med vilken du väljer uppvärmningsnivå för enheten: minimum, medel och max. Men det finns dyrare strykjärn med elektroniska termostater, där du kan ställa in temperaturen i viss mån, men du måste justera den varje gång du slår på enheten.

Slutsatsen är enkel: Temperaturregulatorn måste vara, annars kommer järnet att värmas upp till maximala temperaturer, och du kan förstöra ditt hår.

Maximal temperatur

Det har redan sagts att minsta uppvärmningstemperaturen för alla likriktare är ca 100 ° C, men maximumen i olika enheter sträcker sig från 150 till 230 ° C. Vad påverkar maximal temperatur?

Ju högre temperaturen desto snabbare kommer håret att räta och krulla, speciellt när det gäller tjockt och lockigt hår. Men för tunt och svagt hår kommer en sådan temperatur av uppvärmning att vara destruktiv. Ju tjockare håret desto högre temperatur behövs och vice versa.

Vad är den maximala temperaturen som behövs? I genomsnitt är 180 ° C tillräcklig. Men om du har mycket tjockt eller hårt hår som är svårt att passa, välj sedan strykjärn med uppvärmning upp till 200 ° C och högre.

Uppvärmningstid och maximal temperatur

I olika modeller av likriktare varierar denna siffra från flera minuter till sekunder. Hushållsapparater kan värmas upp länge, men alla professionella likriktare värmer upp mycket snabbt - från 5 till 10 sekunder, och några till och med omedelbart.

Omedelbart uppstår frågan: Vad är den mest optimala tiden för enheten att värma upp? Naturligtvis desto händer detta, desto bättre, så ofta finns det situationer när du behöver rengöras mycket snabbt. Välj högkvalitativa strykjärn, uppvärmningstid från 10 till 30 sekunder. Om enheten värms upp i mer än en minut, noggrant överväga om det är bekvämt att vänta så länge.

Plattbredd

När man väljer ett platt järn bör man vara särskilt uppmärksam på plattans bredd, de är olika:

 • smal (från 1,5 till 3 cm)
 • bred (mer än 3 cm).

Vad påverkar plattans breddbredd? Längden på den rätade strängen: ju längre och tjockare håret, ju bredare plattorna på enheten borde vara.

Frågan uppstår omedelbart: vad är plattans bredd bättre? För det första beror allt på hårets längd, och sedan - hur tjock de är.

 • hår upp till axlarna - tillräckligt med tallrikar 2-2, 5 cm;
 • håret upp till axelbladet, men inte mycket tjockt - 2,5-3 cm;
 • upp till axelbladet, men tjockt - 3-4 cm;
 • om du har mycket långt och tjockt hår, stoppa sedan ditt val på enheter med en bredd på 7-8 cm.

Betydelsen av valet är tydligt, ju längre och tjockare ditt hår desto bredare är det järnet du väljer. Smala strykplattor är perfekta för att nivla bangs, liksom små trådar. Apparater med smala plattor är mer praktiska att använda och har en mycket stor fördel: med hjälp kan du vrida lockor (observera att kanterna på plattorna måste vara avrundade, och den övre delen måste ha en speciell beläggning). Men för att arbeta med stora trådar är sådana anordningar obekväma.

Form och typ av monteringsplattor

Beroende på modell strykning kan plattorna vara raka eller rundade hörn. De skiljer sig också åt i typen av fastsättning, de är flytande och stelta.

Det beror på plattformens form, huruvida det blir möjligt att vinda håret och skapa krullningar om det behövs. Om du också ska använda ditt strykjärn som ett krusjärn, välj sedan plåtar med rundade kanter och helst med smala plattor.

Typen av monteringsplattor beror på användarvänligheten av enheten. Om plattorna är fasta och inbyggda i enhetens kropp, ju mer du klämmer på likriktarens handtag, desto starkare är plattorna komprimerade. Flytande plattor är fästa på kroppen med fjädrar eller gummiband och kan stiga och falla när de rör sig längs strängarna. Flytande platta montering är mycket bekvämare, men att hitta sådana strykjärn till salu är ganska svårt. Men om du har tur och du har hittat en sådan enhet, ta det utan tvekan, det här är ett utmärkt val.

Om du är en älskare av perfekt hår, välj sedan ett plant järn med rät vinkel. Om du gillar att vrida hårets spetsar, stanna sedan på enheter med rundade kanter.

Klyftan mellan plattorna

Avståndet mellan plattorna vid kompressionen kallas gapet. I vissa modeller är det, och i andra är det frånvarande. Om plattorna är tätt pressade och det inte finns någon lucka, är värmen jämnt fördelad längs strängarna. Om det finns ett avstånd mellan plattorna, kommer lite hår att komma in i klyftan, värma upp mindre och du måste exponera dem för att värma attack och det här är en extra belastning för håret.

Om du har ett järn med ett mellanrum, var uppmärksam på dess storlek. För fasta plattor är ett gap på upp till 1 ml tillåtet, och för flytande plattor upp till 2 ml (och med stark kompression ska den helt försvinna).

Ytterligare munstycken

Munstycken är av två typer:

 • som installeras utöver strykning. Detta är en avtagbar (disentangling) kam (kammar en hårsträng före styling);
 • vilka installeras istället för strykning (i detta fall järnet själv som munstycke). Dessa är tången (för krullningskurvor), spiralmunstycket, munstycket med effekten av "korrugering", munstyckborsten.

Var uppmärksam på den avtagbara kammen, den är fastsatt på sidan strykning. Med hjälp av den faller en hårsträng på plattorna som är kammade och inte sammanfogade, värmen fördelas jämnt över en platt strand, vilket resulterar i en perfekt slät strand utan extra vågor och minimal värmeeffekt på håret.

Professionellt järn eller hushåll?

Hushållslikriktare från tillförlitliga tillverkare - ett bra alternativ. En sådan anordning kan enkelt köpas på vilken hårdvaruaffär som helst, priset kommer också att vara överkomligt. Om du väljer en billig rätare, kom ihåg att med frekvent användning av det kommer du att märka att ditt hår har blivit sämre utseende. Dessutom värmer sådana enheter upp mycket längre, ibland har de inte tillräckligt med ström för att snabbt räta ut håret.

Om du ska använda en likriktare nästan varje dag, spara sedan inte, få en professionell. Det värmer upp i blixtsnabbt, beläggningen på plattorna är av hög kvalitet, så att ditt hår blir så skyddat som möjligt. Ledningen av professionella strykjärn är ganska lång och roterande, så du kommer inte vara bunden till uttaget, och sladden blir inte förvirrad. Dessutom har dessa enheter ytterligare bilagor och omslag med termocover, så du kan lägga in det är inte nedkylt enhet. Och i slutändan specialiserar tillverkare av professionella apparatproducenter främst i denna grupp, vilket innebär att de producerar varor av mycket bättre kvalitet än företag med ett större utbud av hushållsapparater.

Ytterligare funktioner för hårfickor

 • Enhetlig återföring av värme genom hela strängen.
 • Luftkonditioneringsapparat genom plattorna: i process med styling hår smurt med luftkonditionering.
 • Plattorna behandlas med silver: håret är mättat med silverjoner, mycket användbart för försvagat hår.
 • Kall luft: håret är utblåst med kall luft och kyls.
 • Varm fuktighet: Varm ånga appliceras på strängen, och även de mest stygga håren är jämn.
 • Roterande sladd: sladden är inte snodd och inte förvirrad.
 • Hänglås: Bekvämt om du behöver hänga enheten.
 • Kom ihåg rätt temperatur: den digitala termostaten.
 • En värmebeständig handväska är en nödvändig och användbar sak, du kan lägga en stillbildsskyddad enhet i den.

TOP 5 bästa hårrätare 2016

Råd om val är bättre att lägga till riktiga exempel. Låt oss se vad som är de bästa strykjärnen för håret vi erbjuder den moderna marknaden och vilka funktioner de är utrustade med.

ROWENTA SF 4412

 • keramiska beläggningsplattor;
 • effekten är 50 W;
 • förvaltning - elektronisk;
 • temperaturintervall - 130-230 ° С;
 • 11 temperaturförhållanden
 • uppvärmningstid - 30 sekunder;
 • plåtbredd - 2,5 cm;
 • Priset är ca 35 dollar.

Utmärkt järn när det gäller pris och kvalitet: det värmer upp snabbt, skadar inte håret, och låter dig justera uppvärmningstemperaturen mycket exakt. Dessutom kan du skapa krullar med hjälp av den här enheten, och bland de ytterligare funktionerna - fixering i stängt läge, en roterande sladd och loop för hängning. Ledningslängden - 1,8 m, så att frisyren gör det bekvämaste, även på ett anständigt avstånd från utloppet.

VITEK VT-2311 VT

 • keramiska beläggningsplattor;
 • effekten är 42 W;
 • kontroll - mekanisk;
 • temperaturområde - 200 ° C;
 • 1 temperatur;
 • uppvärmningstid - 60 sekunder;
 • plåtbredd - 2,5 cm;
 • Priset är ca 15 dollar.

Billiga och lättanvänd likriktare, som passar dem som behöver en platt järn endast från fall till fall. Men tillverkaren har förberett för användaren en hel del trevliga överraskningar. Till exempel, tack vare Jojoba Oil-tekniken, är håret blötlagt med närande olja under styling och blir glänsande och hälsosam. Teknik Med flytande tallrikar kan du anpassa håret så försiktigt som möjligt tack vare plattorna på fjädrarna, och med hjälp av StraightCurl kan håret inte bara anpassa sig utan också krulla. Perfekt för dina pengar.

BRAUN Satin Hair 5 ESW

 • keramiska beläggningsplattor;
 • effekten är 140 W;
 • kontroll - mekanisk;
 • temperaturintervall - 130-200 ° C;
 • 5 temperaturförhållanden;
 • uppvärmningstid - 40 sekunder;
 • plattbredd 2,4 cm;
 • Priset är ca 45 dollar.

Denna enhet kan kallas "2 in 1", eftersom tack vare sin speciella design är det möjligt att få vackra vågor lika lätt som perfekt slät hår. Järnet kan också behaga oss med närvaro av flytande plattor, automatisk avstängning och en lång 2 meter lång sladd.

PHILIPS Pro HPS930 / 00

 • titanbeläggningsplattor;
 • effekten är 140 W;
 • förvaltning - elektronisk;
 • uppvärmningstid - 10 sekunder;
 • Priset är ca 70 dollar.

Det är praktiskt taget en professionell högeffektlikriktare, titanplattor, joniseringsfunktion och snabbuppvärmning. Temperaturen är inställd i graden, och med hjälp av bildskärmsinställningarna kan man styra. Inkluderat med järnet är ett termiskt isolerat fodral. Priset är lämpligt.

PHILIPS Care Straight Curl HP8345

 • keramiska beläggningsplattor;
 • effekten är 42 W;
 • förvaltning - elektronisk;
 • temperaturintervall - 130-230 ° С;
 • temperaturval
 • uppvärmningstid - 30 sekunder;
 • plåtbredd - 2,5 cm;
 • Priset är ca 45 dollar.

Funktionsjärn med möjlighet till jonisering och temperatur inställning till en viss grad. Enheten värms upp mycket snabbt och för att förhindra överdriven uppvärmning finns ThermoGuard-funktionen, som aktiveras vid temperaturer över 200 ° C. Det finns även en auto-off-funktion och förmågan att skapa krullar.

Spela in navigering

Lägg till en kommentar Avbryt svar

Inte en artikel, men guld! Tjejer, köp inte vad säljaren råder, läs information om sorterna, relatera det till vad ditt hår, med vilka villkor kommer du att använda järnet. Jag har en professionell knep i min stuga, och jag köpte en ny hemma för Avito, men enklare. Ett turmalinbelagt järn är värt pengarna, jag rekommenderar bara den här beläggningen.Nästa Artikel
Hur man gör stora lockar: praktiska råd