Vilken hårborste är bättre för hår?


Varje tjej som är upptagen med att ta hand om håret bör veta vilken kam som är bäst för hennes hårtyp. Kombinering är ett dagligt förfarande, så det ska vara så mildt och omtänksamt som möjligt.

Egenskaper och fördelar

Felaktigt utvald kam kommer att skada håret, riva tråden och till och med bidra till tipparnas tvärsnitt. Hon kan också elektrifiera sitt hår och göra det mer fluffigt.

Men en högkvalitativ kam, vald enligt alla regler, tvärtom, kommer att ge ditt hår rätt skötsel.

Regelbunden borstning ger blodflödet till huvudet, vilket accelererar hårväxten och gör dem hälsosammare.

Det finns flera typer av kammar. Var och en av dem har sin egen syfte och egenskaper. Det är därför som i denna flickas sortiment inte borde vara en kam, men flera modeller som utför olika funktioner.

klassisk

Den vanligaste hårborstklassformen ska vara varje tjej. Men de skiljer sig åt i materialet. Det kan vara artificiellt, naturligt eller blandat.

Det bästa alternativet är en kam med naturliga borstar. Träkammen masserar massivt huvudet. En tunn kam av denna typ hjälper också till att unravel curls, vilket gör håret snyggt och väl preparerat. Denna kam är för skrymmande att bära med dig. Men det är perfekt för att kamma dina lockar före sänggåendet.

massage

En högkvalitativ massageborste är ett annat användbart tillbehör för personlig vård. Det behövs för huvudets massage, vilket i sin tur bidrar till att öka blodcirkulationen och därmed snabbare hårväxt.

Kombinera ditt hår med en massageborste gör dig mjukare, jämnare och snyggare.

Det finns olika alternativ för sådana kamar: trä, metall eller plast. Experter rekommenderar att du väljer trä. Massage med en borste av naturmaterial kan ge maximal nytta.

crest

Under en längre tid använder skönheter tunna kammar för hårvård. Historien om sådana kammar är så gammal att utseendet på de första kammarna går tillbaka till det antika Romens tider. På den tiden var kammar gjorda av ben, men idag är modeller av trä eller plast mer populär.

Plastkammar är fortfarande oönskade att använda - de kommer bara att försvåra försvårandet av ditt hår och öka deras elektrifiering.

kompakt

En annan viktig variant är kompakta hårborstar, som du kan ta någonstans med dig. Det kan vara små borstar, kamar eller till och med multifunktionella modeller som både är en kam och en spegel. De passar lätt i en väska, så du kan alltid fixa ditt hår under dagen var du än går.

Branshing

Brasning är speciella kamar som oftast används för professionell styling. De har en cylindrisk form och ett runt hål rätt inuti väskan. Dessa borstar ska användas för styling av en hårtork. Så du får den vackraste och mest spektakulära stilen hemma. Med hjälp av borstning kan du skapa stora lockar, samt ge en speciell form till korthårigt hårhår.

Det är bäst att välja borstning med de mest naturliga borsten. I det här fallet kommer ditt hår inte att vara för tungt och elektrifierat.

Hemligheten med att borsta från en professionell frisör:

Populära material

Kombiner skiljer sig inte bara i deras utseende, men också i vilket material de är gjorda av. Låt oss titta på de tre mest populära alternativen som moderna tjejer använder i deras dagliga liv.

trä

Kombiner av trä - är i allmänhet det bästa valet för tjejer, oavsett hårtyp. Dessa borstar passar bäst för vård. De elektrifierar inte håret, men släpper det bara på det mest skonsamma sättet. Det är bäst att kombinera sådant hår efter applicering av masker eller olika stylingprodukter. Detta är motiverat av det faktum att alla dessa verktyg inte kommer in i en kemisk reaktion med de element som finns i deras sammansättning.

Vid val av material värt att uppmärksamma funktionerna hos var och en av dem. Så, björk kam hjälper till att behandla mjäll. Det ökar också effekten av masker på ditt hår. Lugna skadad hårbotten och lindra klåda, med hjälp av en ekkam.

Ett annat populärt alternativ är enbärkammen. Förutom den trevliga doften av skogen, som ger denna borste, kan dess fördel kallas förmågan att lugna och lindra stress. Men om du har problem med mjäll, bör du köpa en körsbärskam.

När du väljer träborstar är det bättre att vägra målade modeller. Ditt köp ska vara lika naturligt och därmed kvalitet.

plast

Det är bättre att vägra en kam av plast. De bryr sig inte om håret, men ökar bara sårbarheten i strängen och förstör hårets övergripande tillstånd. Kol- eller silikonborstar är mer användbara för hårets tillstånd.

De används av professionella stylister och frisörer. Använd dem dagligen är inte värt det, men de är lämpliga för vissa förfaranden - skärning, styling eller färgning. I det här fallet separerar tunna plastkammar perfekt strängarna och är lätta att rengöra.

metall

Ett annat vanligt alternativ är en metallkam. Det låter dig avlägsna även de mest dämpade lockarna. Men stylister rekommenderar att man inte använder sådana kamar till ägare av färgat hår. Faktum är att metallen kan reagera med de kemiska komponenterna i din färg, ändra hårets skugga.

Dessutom kan hårda metallkammar skada hårsträngar. Detta gäller särskilt för ägare av tunna och sköra strängar.

Vilken är bättre

Valet av kam bör matcha de individuella egenskaperna hos ditt utseende. Först och främst uppmärksamma längden. För ägare av kortklippt hår räcker det med att välja en kvalitetskam. Men om du har långa lockar borde du få två borstar - en för daglig användning, och den andra - för speciella tillfällen när du behöver en spektakulär styling.

Som en kam för daglig användning är det bäst att plocka upp en klassisk borste med naturliga borstar. Men för styling kan du välja en borstning, vilket gör att du enkelt kan stile ditt hår i önskad frisyr.

En annan viktig sak att komma ihåg är att en massageborste passar bättre för långt hår, medan ett plant hår blir mer användbart för kort hår. Tänderna längs beror också på hårets längd. Ju längre dina lockor, desto längre, bör vara tänderna på din kammussla. Detta kommer att underlätta kamningsprocessen.

Om du har torrt eller torkat hår bör borsten kompletteras med de mest mjuka och flexibla tänderna. Du kan också välja en kam med naturliga borst, vilket inte skadar håret. Om du har fet hår, så använder du bättre en trä eller kåt kam.

För tunt och rakt hår kan du välja någon massageborste. Sådana kamar skadar inte håret och förstör inte deras struktur. Samma borstar är värda att köpa och med håravfall. Om det här problemet är relevant för dig är det bättre att bara köpa en sådan mjuk kam som släpper ut krullarna utan att slita ut dem. Och på grund av att en sådan borste också masserar huvudet, ökar blodflödet till ytan, vilket innebär att håret börjar växa snabbare.

Men smutsiga och stygga krullar blir enklare att kamma kam med sällsynta tänder. Så krullarna delas in i tunna trådar, och du kommer inte att skada dem.

För tjockt hår är en bred kam med naturliga borst. Att hon ska kunna effektivt kamma strängarna, skilja dem.

En populär bloggare berättar om vilken kam som är bättre att välja:

Hur ofta förändras

Kombinationer, liksom alla personliga produkter, bör ändras över tiden. Det är värt att göra det regelbundet så snart du märker att borsten du använder börjar misslyckas.

Om du fortsätter att borsta håret med en borste av dålig kvalitet, kommer det bara att skada håret.

Dessutom bör kammen ge full dagvård. Minst en gång i veckan bör borsten tvättas. Naturligtvis kan detta göras endast om materialet tillåter. För att göra detta, användes först kokande vatten och sedan tvållösningen. Kammen som tvättades på detta sätt måste sköljas och torkas väl och lägger den på en tjock badhandduk.

Det är också värt att komma ihåg att kammen, som du använder regelbundet, inte kan överföras till någon. Använd inte en borste för två, även med släktingar, så att ditt hår alltid blir friskt och ser välskötta ut.

Men även om du sköter din hårborste ordentligt, borde den fortfarande inte tjäna dig i mer än sex månader. Även om kammen fortfarande ser bra ut, bör den ersättas med en ny varannan årstid.

Det är också värt att byta kammen om du märker minst minimal skada på den. Om spetsarna av kryddnejna spricker, så är det dags för dig att köpa en ny borste - den här kammen kommer bara att skada strängarna mer.

recensioner

Under varje typ av remsor är att välja en viss typ av kam. Detta gör det möjligt för dig att underlätta processen med att ta hand om håret och göra dina lock så välskötta som möjligt. Endast om kammen väljs korrekt kommer ett positivt resultat att märkas och kammen får god feedback från användarna.

Hur man väljer den bästa hårborsten?

Utan en kam finns ingen anständig frisyr (alternativet "shaggy nest" räknas inte). Är det möjligt att göra styling utan att använda en kam? Och fixa hår? För att inte nämna det faktum att de kamar hela sitt hår (med undantag för ägarna av skallighet): män och kvinnor, från tidig ålder till mycket ålderdom. I allmänhet är värdet av detta blygsamma tillbehör svårt att överskatta. Men hårets tillstånd beror direkt på en bra kam. Hur inte att misstas, särskilt med det nuvarande stora valet?

Tillverkningsföretag erbjuder dussintals olika typer av kamar, modeller skiljer sig åt i syfte, form och material av tillverkning. Från en sådan överflöd bara huvud spin! Vad är den bästa hårkammen? Svar: den som passar dig.

Och när man köper bör vara uppmärksam på: Tillverkad

En mini-utflykt till historia: För några hundra år sedan borstade kvinnor sina lockar med en sköldpadda eller en träkam. Nu är listan över råvaror mycket bredare! Så, det finns plast-, metall- och träkammer till salu, med konstgjorda och naturliga borstar. Vilka är fördelarna med dessa material? Och nackdelarna?

a) Hornet (buffel, tjur, yak, get, etc.) eller sköldpadda skalet är utan tvekan ett utmärkt val! Hårets och hornets sammansättning är mycket lika, varför mikropartiklarna i en sådan kam är inte bara ofarliga - tvärtom finns det en stark fördel för håret. Så, när kammar hår inte elektrifierar. Också med lugnande effekt hjälper horniga produkter med sömnlöshet och migrän. Dessutom minskar dessa kamar håravfall och gör håret mjukare. Men som vanligt är det en stor nackdel - priset. Sådan materialframställning är ganska dyr. Dessutom kan nicks, chips och sprickor i en sådan kam skada och riva av hår.

b) Plast är det vanligaste och billigaste materialet. De flesta kammen är plasttänderhållare. En annan fördel med sådant material är enkelhet i vård: det är lätt att tvätta kammar, hordes av bakterier kommer inte att vara på dem. Nackdelen är att plasten är starkt elektrifierad. Visst kan denna fel kompenseras genom att behandla kammarens yta med ett antistatiskt medel.

c) Metall. Här är det värt att vara försiktig. Om du är fast besluten att köpa en kam från sådant material, är det bättre att inte skimpa och välja en modell från ett känt varumärke - billiga metallprodukter är ofta farliga. Så, om det inte finns några skyddande bollar på tänderna, kan kamning skada håret och hårbotten. Och sådana repor läker ganska länge.

Dessutom, eftersom metaller är benägna att oxidera, då färgning av hår från användningen av dessa kamar bör undvikas.

Slutligen är det för daglig användning bättre att välja produkter gjorda av annat material. Vid frekvent användning är metallkammar inte lämpliga.

Samtidigt har sådana modeller ett par fördelar: för det första elektrifierar de inte, och för det andra är de lätta att underhålla.

d) Silikonkammar. Värt val. Kombinationer av detta material glider bra på håret, är anti-statiska, många använder dem i kemisk perm. En annan fördel - silikon är ofarlig för hårbotten. Samtidigt kommer liknande modeller av plast eller järn att kosta mindre.

e) Trä är ett utmärkt, som alla naturliga material för tillverkning av kammar. Sådana modeller elektrifierar inte och skadar inte heller hår. Dessutom är de användbara, till exempel enbärkammar lindrar hårbotten.

Välja en träkam, du bör uppmärksamma kvaliteten på sin slipning. Så, om kammen inte smidigt vrids kan den riva av håret.

Minus träkammer - de blir snabbt smutsiga och kräver därför regelbunden rengöring. Tänk på: en otvättad kamma kan bli en riktig varmvätska av bakterier!

e) Naturliga borstar - ett stort plus alla borstar! Det är användbart för både skönhet och hårhälsa. Använd när du lägger / borstar borstar med naturliga borstar ger håret en glansig glans. Den största nackdelen här är priset. Kvalitet är tyvärr värt pengarna.

Kammarnas form och mål

Kamens form talar om dess syfte, och inte alls om kreativiteten hos designers, som man kanske tror, ​​tittar på andra modeller. Och kamens utseende beror främst på sitt uppdrag. I allmänhet kan alla modeller delas in i två grupper: för kamning och för hår styling.

Hur kamma ditt hår?

Platt kam. Utan handtag finns det två typer: med samma tänder längs hela längden och kombinerad - å ena sidan är tänderna enorma och sällsynta och å andra sidan - tunna och frekventa. Detta är en mångsidig hårborste som bäst används av ägare av kort hår.

Massageborstar. Huvudfunktionen är kamning; för att lägga sådana modeller är inte heller lämpliga. Men det finns en stor bonus: Att motivera sitt namn, borstarna masserar också hårbotten och därigenom förbättrar blodtillförseln. Och det accelererar hårväxten!

Rekommenderas för ägarna av långt hår, i det här fallet är det bästa alternativet en massageborste med en kombinationsborste - naturliga plus nylontänder - med borstar, till exempel en träborste från Hercules-märket. Om du väljer en modell som helt består av naturliga borstar, kommer det långa håret att vara svårt att kamma.

Spadeborstar. Vissa köper dem bara för att kamma andra använder också borstar tillsammans med en hårtork och drar ut håret.

Crests är platta kam med glesa långa tänder. Omfattningen av deras tillämpning är inte heller begränsad till kamning endast. Dessutom används kamar aktivt för jämn fördelning av masker i håret.

Hur sätter du hår?

Skelettkammar (annan namntunnel) är gjorda speciellt för hår styling med hårtork. Sällsynta och stora tänder i sådana modeller bidrar till en snygg separation av mattat hår, och hålen i basen tillåter luft att cirkulera bättre vilket skyddar hårbotten från brännskador.

Tunnelkammar är av två typer: en och två sidor.

Trestrådsborstar hjälper till att öka volymen, de används ofta för att skapa en hög. Sådana modeller tillverkas med både naturliga och konstgjorda borst. Dessutom, för kamning finns det särskilda kamar, fått samma namn. Deras utmärkande funktion är alternerande långa och korta tänder.

Runda borstar (brasings) i skickliga händer kan göra mycket. Med hjälp kan du skapa vågor eller krullar, liksom dra ut (rakt) pälsbärande hår. Tillverkare erbjuder brasings med olika diametrar: stor - för långhåriga kvinnor, små - för ägare av korta hårklippningar. Trämodeller med naturliga borstar köps oftast för att släta håret.

I vissa borstar är grunden perforerad, i andra är det inte (i det här fallet kommer håret att torka längre). Genom hålen passerar luftflödet, respektive håret torkar snabbare.

Kamhalssvans (lång och spetsigt handtag) används för att separera strängarna, till exempel för att skapa en jämn avstånd.

Combs-forks. I ena änden är de gjorda i form av en gaffel, och å andra sidan - i form av en kam. Används för att skapa frisyrer, liksom att forma pärlorna, locken eller en hög.

Dessutom finns det kamar skapade för att markera, det finns modeller som är speciellt konstruerade för hårklippningar för förlängningar ("tridents" - huvudtänderna är breda, det finns små tänder mellan dem). Och så vidare etc. En komplett lista över befintlig kamning är inte begränsad till ovanstående modeller.

Det här är intressant! Denman har utvecklat flera typer av doftande hårborstar. Under inverkan av en hårtork, är aromen från borsten förbättrad, fyller utrymmet med en frisk, fruktig lukt. Smidiga stift med rundade spetsar säkerställer ett smidigt men säkert grepp om strängarna under installationen. Märket erbjuder borstar med doften av björnbär, jordgubbe, kokosnöt och citron.

Hur man väljer en kam?

På en modern kvinnas byrå låg oftast flera kammar - för att kamma och skapa styling. Välj extra styling kammar bör vara beroende av önskade frisyrer. Men när det gäller kammar som är avsedda att kamma hår, finns det ett antal allmänna rekommendationer.

1 För ägare av långt hår är det bäst att välja mellan massageborstar eller borstar, skovlar, för kort kan du använda en platt kam.

2 Hårpenslar är kända för att vara stora och små. Följaktligen är det lämpligt att använda stora modeller för ägare av tjockt, långt hår och mindre borstar för tjejer som har kortare hår.

3 Krokigt hår är lättast att kamma med en trä- eller silikonkam med sällsynta tänder.

När du köper en kam bör du vara uppmärksam på hur det behandlas. Ytan ska vara jämn och fri från gräs (det gäller särskilt träkammer och hornprodukter). Kam tänder bör inte vara skarpa. För att inte oavsiktligt skada hårbotten bör droppformig förtjockning vara i slutet av tänderna.

Massagebassängens gummibas ska vara fast och fast, inga tårar.

Hur man bryr sig om en kam?

Alla kamar ska rengöras regelbundet. För penslar, många använder våtservetter (de tar bort smuts från varje tand) och schampo med varmt vatten. För kamar är lämplig speciell rengöring, designad för rengöring. Så det finns en universell städning, konstruerad för kamar och för bröstning. Dessutom finns rengöringar gjorda endast för kamar med frekventa tänder.

Några, förresten, rengör sina kamar i diskmaskinen, kasta plastleksaker där också.

Slutligen, om din favoritkam är skadad, ska den kasseras omedelbart. Brutna tänder kan skada håret eller hårbotten.

Välja bästa hårkammen

För att ha vackert och friskt hår är det nödvändigt att ta hand om dem på ett ansvarsfullt sätt. Din arsenal av vårdprodukter bör inte bara omfatta masker, balsamer och eteriska oljor, men också flera typer av hårstylingskammar. Valet av kam beror på formen och materialet beror på hårets längd och struktur, liksom målet och resultatet som du vill uppnå efter kamning.

material

För att kammarna inte ska skämma bort håret, men för att dra nytta av henne, måste du förstå egenskaperna hos materialet från vilket de är gjorda. Vilka material används oftast för kammar och penslar?

plast

Dess fördelar är låg kostnad, hygien och förmågan att enkelt hålla det rent, och nackdelarna är elektrifieringen av håret och kammarens korta livslängd. Det minsta slaget, en lång period av drift - alla dessa faktorer lämnar sprickor på plasten som kan förvirra hår.

metall

Den största nackdelen med metallen: det kan skada hårbotten. Förutsättning: Varje metallklyftning måste ha en plast-, gummi- eller silikonpärla ovanpå. Det rekommenderas inte att använda en metallkam under hårtorkning med hårtork, eftersom metallen värmer upp under påverkan av hetluft och skadar håren.

Men metallen har sina fördelar: till exempel är metallkammar lätt att ta hand om, de är slitstarka och tjänar under lång tid.

Med naturliga borstar

För tillverkning av sådana produkter användes häst, fläskhår eller whalebone.

Fördelarna med kamar med naturliga borstar: borttagande av statisk stress, ingen reaktion med kosmetiska och vårdprodukter, hårbottenmassage, fördelning av talg längs längden på strängarna, skydd av hår från skador.

Minusar: Naturliga borsten tillåter inte att kamma tjockt hår väl, är inte lämpliga för fet hår, kännetecknas av höga priser, behöver daglig rengöring från hår och talg.

trä

Trä är ett "levande" material, så kamning från det anses särskilt användbart.

Positiva egenskaper: gör krullarna skina och silke, låt inte håret bli elektrifierat, kan användas för att kamma vått hår, inte komma i kemisk reaktion med stylingprodukter eller måla, låt inte ändarna skäras. Det är lämpligt att välja en kam av hårt trä (sandelträ, aska, björk, enbär).

Nackdelar: du behöver ständigt hålla den ren, en svamp kan bosätta sig på en träyta. De är också relativt bräckliga och kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa.

silikon

Externt liknar silikonkammar ett kors mellan plast och gummi.

Fördelar: hygien och enkel underhåll, kan användas på vått hår, ingen statisk spänning, oskadligt avskräcker håret, har en lång livslängd, när den värms upp med hårtork när du torkar håret, avger silikon inte giftiga ämnen.

Nackdelar: jämfört med närmaste analog - en plastkam - en högre kostnad.

kol

Kol är en konstgjord legering bestående av mikrofiber av gummi och grafit. Kombiner och kamar av kol är lämpliga för alla typer av hår.

Fördelar: Antistatiska egenskaper, motståndskraft mot höga temperaturer, hög hållfasthet.

Nackdelar: relativt hög kostnad.

nylon

Nylonborste - billigare ersättningskam med naturliga borstar. Används för styling och rätning av hår.

Fördelar: lång livslängd, hygien, låg kostnad, väl drar håret, masserar hårbotten, om nylon är mjukt nog, finns det ingen fara att skada hårbotten och strängarna.

Nackdelar: Ej lämplig för att kamma tjocka krullar.

ebonit

Ebonit är ett slitstarkt svart eller brunt material som erhålls genom vulkanisering av gummi. Den har antistatiska egenskaper och används ofta för tillverkning av professionella typer av kammar.

Fördelar: De avger inte giftiga ämnen när de värms upp av hårtork, de används för färgning av hår och kemisk perm, eftersom ebonitkammar inte kommer i kontakt med kemiska ingredienser, enkel vård av kammen.

Nackdelar: hög kostnad, mjukgöring vid tvätt i varmt vatten, kan inte lämnas under solens direkta strålar, eftersom ebenholts kam kan ändra färg.

keramik

Detta är den bästa kammen, eftersom håret efter det att det inte elektrifieras, blir mjukt och smidigt.

Fördelar: många moderna modeller har joniseringsfunktionen, påskyndar och underlättar stylingsprocessen, säker enhetlig uppvärmning av den keramiska beläggningen under uttorkning, det är möjligt att köpa en keramisk kam med en turmalinbeläggning.

Nackdelar: hög kostnad, bräcklighet.

Typer av kammar

För att välja en kam för hår måste du inte bara titta på materialet från vilket det är gjort, utan även form, storlek, struktur och syfte. Följande är en lista över de vanligaste hårborstkamalternativen.

massazhka

Det är en bas med ett brett handtag, tillverkat av plast eller trä. Arbetsytan är vanligtvis rektangulär med rundade hörn eller ovala. Basen har en gummerad eller textilbeläggning på vilken tänderna är fixerade. Massagekammar kan vara gjorda av naturliga borst, plast eller metall. Tändernas längd varierar från 1 till 2 cm.

Fördelar: förbättrad blodtillförsel till hårsäckarna på grund av massageeffekten, jämn fördelning av det skyddande skiktet av naturligt fett genom håret och bra kamning.

Nackdelar: Den gradvisa ackumuleringen av damm och talgummi, för vilket massagekammen måste tvättas och desinficeras ofta.

Brashing

Den består av ett handtag som smidigt sätter sig i botten av en cylindrisk form. Basen kan vara tillverkad av trä, metall, keramik eller plast. Tänderna är gjorda av häst / fläsk, nylonborst, metall, plast med bollar i ändarna. Det finns också brasings med blandade tänder: de kombinerar naturliga borst och plasttänder.

Borstens främsta plus är deras multifunktionalitet: en ökning av basvolymen under torkning och styling, vridning av ändarna, sträckning av trådarna, hjälp vid rätning av vågigt hår.

Nackdelar: svårigheten att behålla ren, behovet av regelbunden rengöring och avlägsnande av hår, rester av talg och sedimenterat damm.

halvcirkulär

Det är en kam med en konvex bas och 7-9 rader tänder. På grund av den halvcirkelformiga basen ligger tänderna på ett avsevärt avstånd från varandra.

Fördelar: kam hjälper till att lägga korta och medelhårda hårklippningar - som en bob och en fyrkant, en halvcirkelkam som passar för att dra och vrida knölar, masserar hårbotten.

Nackdelar: om tänderna är gjorda i plast, elektriskt håret.

Fiskben

Huvudsyftet med skelettkammen är att lägga till ytterligare volym i håret. Hon fick sitt namn på grund av likheten med fiskskelettet. Det är en platt bas med hål, med plast eller silikon tänder. Används för att torka håret.

Fördelar: På grund av närvaron av hål i basen är det utmärkt luftcirkulation under torkning, lågt pris, dubbelsidig, unravels av trådarna bra, håll det bara rent.

Nackdelar: Använd inte med torrt och sprött hår.

platt

Dess andra namn är en skovel. Det är en bred rektangulär bas där klyftorna finns. En av de bästa kammen för långt hår.

Fördelar: En bred bas och täta tänder kamma väl även mycket tjockt hår, perfekt för långt hår, ger en mjuk kamning, drar inte håren.

Nackdelar: svår att rengöra, kan elektrifiera hår.

Det andra alternativet flat comb - en kam med en metallspets i slutet.

Fördelar: Kompakt, stickpinne används för noggrann separering av trådarna vid skärning eller markering.

Nackdelar: bräcklighet, trauma.

crest

Kombiner är gjorda av naturmaterial (trä, horn och ben av djur) och från konstgjorda föreningar (plast, metalllegeringar).

Fördelar: liten storlek, förmåga att använda för att klippa och trimma sektioner, hjälpa till med en jämn fördelning av masker och eteriska oljor längs hårets längd, vilket skapar bouffant.

Nackdelarna med kammusslorna är följande: brittleness (speciellt när det gäller plastprodukter), olägenheter när man kammar tjockt hår och krullar.

borste

Pensel - det perfekta valet för vård av långa lockar. Det är också lämpligt för utjämning av det färdiga håret. Det kan ha både naturliga och artificiella tänder.

Nyhet på den ryska marknaden - TangleTeezer hårborste

Det är en kam av en konvex form som passar bekvämt i handen.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, kan användas för alla typer av hår - både naturliga och förlängningar, medan kammen inte skadar hårbotten och hårets struktur, frånvaron av statisk spänning, och kammar försiktigt hårt sammanfogade tanglar.

Den kan användas för torrt och vått hår, ger hårets jämnhet och glans, stimulerar hårväxten genom att massera hårlök, det finns en version av TangleTeezer-kammen för barn.

Nackdelar: hög kostnad, det finns en chans att köpa en falsk.

Hårrätning kam

Kam med ett långt klipp, så att du enkelt kan fixa strängen för rätning. Tillverkare rekommenderar att du använder det när du torkar håret med en hårtork.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, strängen är ordentligt fastsatt och glider inte under rätningen.

Nackdelar: kortlivad effekt, vissa modeller är gjorda av lågkvalitativ plast som värmer upp under torkning med hårtork och kan till och med smälta, inte lämplig för rätning av frodiga krullar.

Specialiserade kammar

 • Infraröd. När man använder en infraröd kam, är hårsäckens näring optimerad, mjäll och oljig seborré försvinner, strängarna blir starkare och starkare, deras tillväxt förbättras, det rekommenderas att användas för håravfall. Men vi måste komma ihåg att du bör konsultera en läkare innan du använder den.
 • Ion. Kombiner med effekten av jonisering är utformade för att lindra statisk spänning, utjämna hårflingor, vilket gör krullarna smidiga.
 • Laser. Bidrar till accelerationen av deras tillväxt, kämpar med skallighet, lindrar stress, förbättrar blodcirkulationen, hjälper till att bli av med mjäll. Laserkam har kontraindikationer, så du bör rådgöra med din läkare innan du köper.
 • Med effekten av rätning (järnkam). Utåt ser det ut som ett vanligt järn, på var och en av arbetsytorna som det finns kryddnejlika. Fungerar från ett elnätverk. För att förhindra att håret splittras, applicera värmebeskydd på dem före användning.
 • Hårtork kam (termobrashing). I utseende liknar det vanligt bråk. Men i motsats till honom, när man använder termisk omvandling, behöver man inte använda en hårtork. Kammtorkarens ihåliga botten är gjord av keramik. Det har en mindre aggressiv effekt på håret jämfört med en enkel hårtork.
 • Med effekten av massage. Kammassagerare förstör inte och skadar inte hår, aktiverar vilande hårlökar, strider mot elektrifiering av håret, normaliserar talgproduktionen, hjälper till att klara huvudvärk, normaliserar trycket.

Vi väljer en kam för dig själv

Av hårtyp

 • Long. Lämplig för borstar och massage, skovlar, med 12-15 rader tjocka tänder. För att vrida spetsarna och ge frisyrvolymen i rotzonen, använd stora brasningar. Men från tunna kammar med täta tänder måste man överge, eftersom det är svårt att kamma sitt långa hår ordentligt.
 • Average. Användning av en halvcirkelformig borste borstning med medelstor diameter rekommenderas.
 • Kort. Använd tillbehör med korta tänder. För att lägga till volym, använd "fiskben" eller liten borstning.
 • Vågig. Borstning ger ditt hår ännu mer charm. Om vågorna drar dig, använd en kam-likriktare.
 • Curly. Kamma lämplig med långa och sällsynta tänder. Det rekommenderas att överge "fiskbenet" och kammen med frekventa korta tänder.
 • Raklinjer Vilken kam som helst kommer att göra.
 • Mjuk, tunn, fluffig. Borsta ditt hår och borstar för daglig användning.
 • Tjock och hård. Använd produkter med sällsynta och flexibla tänder. Kammen ska vara tillverkad av ett hårt men känsligt material: silikon, ebonit, kolmodeller kommer att göra. Från tjocka naturliga borst måste överges.
 • Sällsynta. Kamma ditt ansikte med en massage: det kan vakna sovande hårlökar. För att ge den visuella volymen lämplig "fiskben", halvcirkelformad och borstning.
 • Fatty. Det är tillrådligt att undvika överdrivet stimulering av hårbotten, för att inte öka produktionen av talg. Vi måste överge massage och kammen med en naturlig tupplur.
 • Torr, spröd. Bli av med metallkammen, byt ut den med en produkt med naturliga borstar eller silikontänder, med hjälp av en trolltunnel.
 • H aroshchennye. Kammaren med en naturlig borst eller genomsnittlig stor tänder, en borste rekommenderas.

Av ändamål

 • Kam för hår styling. En halvcirkelformad, borstning av en lämplig diameter, "fiskben".
 • För volym. Använd borstning och fiskben.
 • Ta bort elektrifieringen. Idealisk - jonisk, trä, ebonit, kolsyra.
 • För glans och polering. Det finns speciella enheter - till exempel, SplitEnder combs. Även för extra glans och polering passar en platt borste med massor av naturliga borst eller tänder.
 • För mjuk kamning. Använd en silikonborste eller TangleTeezer.
 • För hårrätning. Rekommenderat kamjärn, termobrashing. Det är bättre att vägra en borste, eftersom det inte ger tillräckligt med spänning på håret när man kammar.
 • För bouffant En tunn kam med långa, tunna och täta tänder passar. Det andra alternativet kam för kam - kam med tänder av naturliga borstar av olika längder, belägna i 2-3 rader.
 • För disentangling. Det säkraste alternativet är att använda en borste med flexibla tänder: det här kan vara en TangleTeezer eller en silikonkam. Om fläckarna är väldigt förvirrade, försök inte kamma dem med en kam med täta tänder.
 • För lockar. För att vrida krullar, använd borstning eller termobrashing.
 • Våt hår. Om du behöver kamma ditt hår omedelbart efter shampooing, använd fiskben eller TangleTeezer.

Viktiga nyanser

Att välja rätt kam är hälften av slaget. För att tjäna dig länge och inte skada håret, måste du hålla det i fungerande skick. Nedan hittar du några tips om hur du bryr dig om kammen:

 • Ta alltid bort hår som sitter fast mellan tänderna.
 • Tvätta kammen minst en gång i veckan i en mild tvållösning.
 • Förvara inte träprodukter nära radiatorer eller i rum med hög luftfuktighet.
 • Om en kam uppträder fett och damm, behandla den med peroxid eller utspätt med flytande ammoniak.
 • Ebony kamar kan inte tvättas i mycket varmt vatten, eftersom detta leder till mjukning och deformation av materialet.
 • Om det finns sprickor och tärningar på tänderna, byt ut kammen.

Att hitta rätt kam är inte en lätt uppgift. Men om du med säkerhet surfar på olika material och former av dessa hårtillbehör, kan du enkelt välja det bästa.

Kombinationskriterier

Det finns flera typer av kammar, som alla har sitt eget funktionella syfte. Många är helt enkelt skadliga för daglig användning. Låt oss försöka lista ut vilken typ av kam som är bäst för hår.

SNABB ARTIKEL NAVIGATION

Materialklassificering

VIKTIGT ATT VET! Ett medel för att stärka och växa hår som används av stjärnor av showbranschen Läs mer >>>

 • Wood.
 • Silikon.
 • Plast.
 • Med naturliga borstar.
 • Carbon.
 • Med konstgjorda borstar.
 • Metal.

För att förstå skadan och nyttan, låt oss ta en närmare titt på kammartyperna.

Träborstar

Vid produktion av träborstar med olika träslag. Man tror att de har en annan effekt på hårbotten. Vilka raser är träborstar gjorda av? Detta är:

En kam som tillverkats av ett kvalitetsmaterial kan identifieras genom utseende och lukt. Det är uppenbart att det måste ha lukten av trädet från vilken den är gjord. Visuellt borde en högkvalitativ borste inte ha sprickor och chipping.

Lång användning av en träborste eller kammussla rekommenderas inte. För det första förlorar det snabbt sina fördelaktiga egenskaper på grund av frekvent kontakt med huden och locken. För det andra kommer det att uppstå skador som kommer att förstöra håret eller dra dem. Sådana borstar kombineras med vilket hår som helst och är utmärkt för daglig användning.

När du väljer en träborste, bör preferensen ges mer blygsamt, snarare än lackat och glänsande. I de första användbara egenskaperna kommer det att bli många gånger mer.

silikon

Kan användas varje dag utan att skada hårets och hårbotten. De är inte statiska, håret efter att ha kammat smidigt flödande. Ofta används de i salonger för perm.

plast

Det billigaste alternativet av alla slag. Men detta kan inte betraktas som en fördel i jämförelse med de nackdelar som de har. Plastkammar är mycket statiska, efter den första strokena lockar de hår. Hårda tänder, även när de sakta kammar, skadar hårbotten. Den enda bekvämligheten när du använder dem är lätthet, det räcker att tvätta dem under rinnande vatten.

Naturliga borstar

Tillverkare i produktion använder fläsk eller hästborst. De är mjukaste och därför endast lämpliga för fint hår. Deras regelbundna användning kommer att ge håret glans och silke, och den skapade stilen kommer att hålla formen under lång tid. Tjockt hår är inte en sådan borste.

Denna typ av borstar är mest idealiska för hår på grund av närvaron av kreatin i dem och för huden på grund av deras massageffekt.

Kolfiber

Tillverkad av två material: ramen består av kol och beläggningen är keramisk. Deras bekvämlighet består i absolut vård från vård. De är inte förorenade och behåller de bästa egenskaperna även vid frekvent användning. Den kan användas med:

 • Färgning (reagerar inte på färgämnen).
 • Hårklippning (smidigt glider längs strängarna).
 • Skapa en fluff (håret elektrifierar inte).
 • Distribution av strängar vid styling (det är lämpligt att skilja hår).

Silikonkammar skadar inte hårets struktur, men får inte skada dem, men får inte användas.

Konstgjorda borstar

På utseende liknar det en naturlig borste, men dess komponent är ett konstgjort material. Slutsatsen är tydlig att det inte kommer att få någon fördel, och det är mindre bekvämt att använda den än hennes naturliga släkting. Att välja mellan två praktiskt taget liknande hårborstar är bättre att använda naturliga.

metall

Denna typ är lämplig för att skapa hår styling, bra att kamma hår. Även långvarig engångsanvändning elektrifierar inte håret. Det är lämpligt att dela krullarna med metalltänder i strängar och göra jämn avskiljning.

Men varje dag rekommenderas denna typ av kam inte. Det kan bryta håret, skada huden och metallkammen sönder håret i ändarna utan att spruta.

Redaktionskommitté

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder.

En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer.

Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem.

Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Klassificering av kammar efter form och typ

Specialiserade butiker erbjuder ett urval av olika former och storlekar av kammar. Att välja från en sådan sort är ganska svårt, utan att veta deras syfte. Var och en har sina egna egenskaper, och om en är idealisk för enkel kamning, är den andra helt olämplig för detta, men det kommer att göra bra med utsökt styling.

Så, kamens form:

 • Massage.
 • Brasning (cylindrisk).
 • Fiskben
 • Halvcirkelformad.
 • Kam.
 • Skeletal.
 • Kombinationskam.

Hur gäller var och en av dessa typer av kammer, låt oss ta en närmare titt.

Massageborstar

Mest populär bland tjejer. De är bekväma att kamma, mjuk bas sänker tänderna till önskat djup, vilket gör kamningen behaglig med en massageffekt. Härifrån fick de sitt namn. Vid samma borstar förbättrar blodcirkulationen och främjar snabb hårväxt.

Deras enda funktionella användning är daglig kamning.

Brashing

Denna art är väldigt varierad. Många såg förmodligen rund kam med olika diametrar, naturliga borstar eller silikon (plast) tänder i butikerna. De är endast avsedda för läggning, rätning och volym. För olika typer av lockar väljer de sina borstar (naturliga eller konstgjorda). Slutresultatet av läggning beror på kammens volym. På små diameter bröstning är det bättre att göra små lockar. Och den bästa hårborsten för hårrätning är en borste med stor diameter. De mellanliggande storlekarna på borstningen baseras på längd och styvhet.

Fiskben

Idealt skapar volymen direkt vid rötterna. Den bekväma strukturen tillåter inte det torra flödet av torken att brinna huden och skada dess tillstånd. Luften passerar genom hålen och kommer nästan inte på huden. Den sällsynta anordningen av tänderna fångar jämnt håret nära rötterna och ger bättre volym.

halvcirkulär

I likhet med föregående formulär skapas hårprydnad. Denna typ av kam är speciellt utformad för korta hårklippningar. Om det korta håret kommer ut från kammen "fiskben" kommer det att falla ut och inte hålla sin form, då kommer halvcirkeln att göra ett utmärkt jobb med den här uppgiften. Ofta placerade tunna tänder och en mer rundad bas håller bättre kort hår.

crest

Den äldsta typen kamar är fortfarande relevant. Det är särskilt bekvämt när man kammar långt hår. Bara de kan uppnå jämnhet, jämn kamning och brist på knölar. Täta tänder används bäst för tunna öron och är därför sällsynta för tjockare och hårdare. Kammar också bekvämt, gör det lugnt, men bara tunt hår.

skelett

Något mellan en massageborste och en fiskkamm. Samtidigt skapar det två effekter: massage med mjuka borstar eller plasttänder på ena sidan och volymetrisk styling på grund av deras sällsynta läge. Särskilt relevant är den bilaterala skelettkammen. På ena sidan har hon borst, bra för kort hår och på andra starka tänder för medellånga krullar.

kombinerade

Universal kam. Detta måste vara i din arsenal. Dess struktur är ovanlig: hälften består av täta tänder, hälften av de sällsynta. Följaktligen kan den kombinerade kammen användas både för enkel kamning varje dag och för styling (kallt och varmt).

När du köper bör du vara uppmärksam på tänderna. De ska inte vara skarpa för att inte skada huden. Du bör också vara uppmärksam på materialet. Det är bättre att ta silikon eller kol.

Obligatorisk hårvård

Från vilket material det gjordes borde du definitivt ta hand om det regelbundet. Med tiden ackumuleras damm och mikrober på ytan, vilket förhindrar att hårbotten förnyas. Det har funnits fall av krökning av krullarna till följd av bristen på vård för kammen varje dag. Du kan tvätta penslarna under rinnande varmt vatten med tillsats av schampo eller torka med våtservetter. Allt beror på materialet.

Vilken kam är bättre. Hur man väljer en kam

Valet av hårborstar spelar en viktig roll i hårets hälsa och skönhet. Hårborstar och hårborstar rastar och kamar inte bara håret utan har också en massageeffekt på hårbotten, vilket stimulerar blodtillförseln till hårbotten och hårrötterna, vilket i sin tur har en positiv effekt på hårväxten. Hårborstar avlägsna gatstoft, statisk elektricitet, kom inte i kontakt med användbara ämnen vid applicering av en mask för hår, hårborstar från naturligt lint tillfoga glans till hår.

Det är därför valet av kam bör närma sig med stor flitighet och uppmärksamhet.

Hur man väljer en kam?

Det finns flera kriterier för att välja en kam för hår - typen av hår, hårbotten, det material från vilket kammen är gjord, de uppgifter som tilldelats den. Kam bör inte ha skarpa kanter, tänderna ska vara avrundade, polerade, polerade, eftersom skarpa kanter riva lätt och bryta håret och kan skada hårbotten.

Vilken kam att välja

De som bryr sig om håret borde säkert ha en uppsättning flera hårborstar avsedda för olika hårvårdsuppgifter. Kombiner med glesa tänder kommer att vara lämpliga för lockigt och tjockt hår. Träkammen är lämpliga för tunt och sprött hår, och för hår med delade ändar, välj hårborstar med naturliga borst. Metallhårborstar kan kraftigt elektrifiera, bryta håret och skada hårbotten.

Vilken kam är bättre?

Det finns följande typer av hårborstar för hår: trä, metall, plast, keramik, ben. Inte så länge sedan fanns en ny klass av kam-silikon (en legering av plast och silikon). Dessa hårborstar elektrifierar inte håret, de är lätta att tvätta. Silikonkammar är vanligen krämfärgade och har en antistatisk gravyr.

Trähårborstar

En träkam med glesa tänder är idealisk för kamning av vått hår, eftersom det gör ont håret mindre än andra, fördelar jämnt masken genom håret och är utmärkt för att kamma långt hår längs hela längden.

Trä massage borstar är lämpliga för nästan alla, men sådana kamar är att föredra för tunt och sprött hår.

Hårborstar från björk förbättrar näringsämnenas funktion. Ek - har en antistatisk effekt. Juniper hårborstar lindra stress. Men för att träkammen ska fullt ut avslöja dess användbara egenskaper ska den inte vara lackerad.

Men det finns också minus-lackade trähårborstar. Dessa kamar absorberar talg och smuts, varför träet ska poleras ordentligt. Särskilt uppskattade träkammer, klippt för hand, vad ska vara motsvarande märke på förpackningen.

Borstar med naturliga borstar

Att köpa en pensel från en naturlig borste, är det nödvändigt att vara uppmärksam på vilket material handtaget i denna hårborste är gjord av. Det är bättre om det är gummerat eller silikon grepp (det ger bekväm användning och glider inte ur dina händer under hårtorkning).

Borstar med naturliga borstar

Det viktigaste kriteriet för valet av sådan kam är borst. Helst bör det vara naturligt (hög vildsvin). Det är mycket lätt att avgöra om det är naturligt eller konstgjort - när den naturliga högen uppvärms av en hårtork börjar den avge en falsk lukt. Naturliga borsta hårborstar är dyrare än vanliga plasthårborstar, men värt det. Detta är de mest skonsamma hårborstarna för ditt hår. De skadar inte håret, skadar inte hårbotten, rinner håret väl utan att elektrifiera det.

Om du av en eller annan anledning valde en kam av plastburst, är det viktigt att hålla en sådan pensel i handflatan för att försäkra dig om att den inte kliar på huden och inte skadar håret. Om inte, kan du säkert köpa en sådan kam, men kom ihåg att detta borst misslyckas snabbare och faller.

Det är att föredra att köpa någon hårborste i specialaffärer för frisörer för att undvika förfalskningar. I sådana butiker finns det ett säkerhetscertifikat för varje varuförsändelse som, om så önskas, kan kontrolleras.

Ytterligare fördelar med naturlig borstkam:
- Utmärkt massage hårbotten
- ge hår glans och jämnhet
- förebyggande av splittrade ändar
- jämnt fördela talg över hela längden på håret, vilket är bra för torrt och normalt hår, men tyvärr inte det bästa sättet kommer att påverka fettigt hår. Håret ser inte snyggt ut och mer tjockt än vanligt.

Smala naturhårpenslar är inte utbytbara för att skapa hårklippningar och smidigt kamma håret i svansen.

Nackdelar med naturliga borstar:
- Med en pensel från en naturlig borste är det problematiskt att kamma tjockt, lockigt och förvirrat hår. Sådana hår kommer att kombineras optimalt med naturliga borstborstar med plasttänder - de kommer att kamma håret och få det att skina;
- Som nämnts ovan är sådana borstar inte lämpliga för fet hår, eftersom de distribuerar talg till alla hår, vilket ger en inte snygg look till ditt hår. Men du kan inte röra hårrötterna med sådana penslar, vilket gör att ditt hår lyser;
- Naturliga borsthårborstar kräver ofta egenvård. De måste tvättas minst en gång i veckan.
- priset på naturliga borsthårkam är mycket högre än andra hårborstar.

Hårborstar för lockigt hår

Hårborstar för lockigt hår

Lyckliga ägare av lockar kan bara inte klara sig med en kam med mycket sällsynta tänder för att enkelt och enkelt kamma dina lockar. Störa inte sådant hår och massageborste. Denna kam är idealisk för kvälls användning. Den rätta massageborsten i ändarna av varje tand har en boll som inte repa hårbotten och ger en utmärkt massage. Det ökar blodcirkulationen i hårbotten, förbättrar ditt hårs näring och tillväxt. Särskilt denna procedur är användbar före sänggåendet. Men missbruk inte sådana förfaranden till representanter för den vackra hälften av mänskligheten som har fet hår.

För styling en rund kam är bättre, ju längre ditt hår, desto mer voluminöst borstar borde vara. Det är mer bekvämt att kamma och utforma långt hår, vilket förhindrar att det blir trasslat.

Hur man kammar håret

Hur man kamma hår

Några hemligheter om att kamma hår:
- I inget fall kan vått hår kammas, eftersom vått hår när det är kammat ut sträcker sig kraftigt, strukturen störs, flingor exfolieras och håret börjar splittras (läs på vår hemsida hur man förhindrar hårsektion).
- Håret måste torkas med en handduk eller en hårtork, men det bästa alternativet för att torka håret är rumstemperatur. När håret torkas, hårtorkas och bryts, när det gnuggar håret med en handduk, börjar hårets ändar dela upp sig.
- börja kamma håret bättre från ändarna, flytta smidigt till hårrötterna. Så de är bättre och snabbare kammade utan bildandet av trassliga klumpar.
- Häftiga hårbollar ska inte försökas avlägsnas om och om igen, efter en fläckig hårborste. Hår igen, bryta och dela i detta ögonblick. Det är bättre att försöka avlägsna hårets första händer och hjälpa sedan kammen.

slutsats

Öka inte hårets hårda och smala gummiband. Detta leder till en stark sammandragning av håret, vilket skadar hårfollikeln och börjar falla ut. Det är bättre att använda mjuka och breda hårband. Användningen av metallbågar påverkar inte heller hälsan hos håret och det är bättre att vägra dem.

Välj rätt kammar som passar ditt hår och låt ditt hår utstråla hälsa och glans, glädje dig och de där omkring dig med sin skönhet!Nästa Artikel
Billiga vitaminer för hår, naglar och hud: recensioner trichologer