Hur man gör carving hår själv


För att skapa din egen "långspel" frisyr, måste du behärska teknikerna för hår styling, kallad carving.

Skärmens skönhet är att det låter dig skapa och, viktigast av allt, hålla volymen i flera månader (allt kommer att bero på hårets struktur). Observera att detta inte är "kemi". Detta är ett alternativt kemiskt perm-förfarande som skiljer sig från det traditionella genom att läggningsprocessen använder de mest skonsamma fixeringsorganen. I princip kan carving göras ensam, men helst skulle det vara trevligt att få någon att hjälpa till.

Vilka verktyg behöver styling genom carving?

 • curlers (välj storlek enligt din önskan);
 • flera icke-metalliska kammar;
 • 2 svampar (nämligen kök);
 • mätkapacitet
 • kan inte utan handskar
 • polyeten, men det är bekvämt att ta en hatt
 • ett par skålar (metall);
 • bomullssele;
 • varm handduk;
 • gummi.

I kosmetikaffären köper vi en speciell kemisk blandning som används vid styling. På samma plats köper vi fixativ. Eddik behövs också (endast 5%).

Varning! Innan du går direkt till installationen, kontrollera om de inköpta produkterna inte orsakar en allergisk reaktion!

Inga allergier? Då kan du börja.

Stegen av carving

Carving är gjort på rent hår, men det är bättre att lämna hårbotten oljig. Tvätta därför huvudet utan att massera huden.

Sällsynt, helst gummi eller gummi (det är bättre att använda dem för vått hår), kamma hår med torrt hår. Ska du ha en frisyr? Gör det genast.

Nu måste vi vrida krullarna på curlers, för vilka assistenten kommer att behövas. Självklart blir det inte lätt att tillhandahålla ett tätt curlinghår. Det viktigaste är att titta under processen om du tar samma strängar - de ska inte skilja sig från varandra i tjocklek.

Efter att den sista strängen är insvept runt curlers, "promenad" längs hårrötterna och hårbotten med någon fettkräme. Detta kommer att ge ytterligare skydd mot de kemiska effekterna av snidberedningar. Kasta på dina axlar en förfalskad handduk från utsläppet av de som du slänger ut med synd och använd det ärligt och täcker därmed dina kläder från oavsiktliga stänk av "kemi". Var noga med att bära handskar.

Instruktionssatsen är fastsatt i satsen för skärverktyg - var inte lat för att studera den noga innan du fortsätter med proceduren. Självförtroende i ett sådant fall kan leda till skador och håravfall.

Anvisningarna anger tydligt hur mycket lösning som krävs för förfarandet. Mät det hjälper att mäta kopp (eller glas). Häll mätdosen i en av skålarna och börja applicera. Behöver träda snabbt, men noggrant. Därefter måste du sätta på huvudet i en plastlock och sedan med en handduk. Vi njuter av en pause på bara 15 minuter, varefter vi måste kontrollera villkoret för framtida krullningar. För att göra detta, varva ner en sträng. Är du nöjd med en sådan krull? Tvätta sedan av lösningen. Om inte, vrider vi strängen igen på curlers och behåller den tid som anges i anvisningarna.

För att tvätta kompositionen använd ljummet vatten. Samtidigt är det inte nödvändigt att ta bort hårkronor. Efter tvätt, fixa locken - höger över curlers, applicera fixer. Efter fem minuter, skölj det också med vatten, före frisättning av hår från curlers. Skölj de resulterande locken med vatten till vilket 5% ättika tillsätts. Vänd sedan håret på curlers och låt det torka helt. Uppdraget fullbordat!

Att ta hand om håret i detta fall borde vara exakt detsamma som efter en vanlig perm.

Några tips

Trots det faktum att carving i allmänhet är ett enkelt förfarande, rekommenderas att följa några regler för att få ett tillfredsställande resultat:

 • långt hår bör inte vara helt vridet - det är bättre att curl vid rötterna eller vrida ändarna. Detta kommer att hålla stylingen lite längre;
 • kvinnliga krullar med ett sådant förfarande kan räta håret lite eller minska krullarna;
 • Du kan njuta av ditt hår under längre tid, med speciella schampon, balsam och andra medel under behandlingen.
 • Ägare av kort hår rekommenderas att applicera lösningen på krullarna, vridna av en styler.

Carving - en noggrann curl för vackra lockar

Hår styling stjäl mycket tid och ansträngning? Dålig håller volymen och kan inte staplas? Behöver göra carving! Vad är det Noggrann långsiktig styling, vilket eliminerar behovet av att blåsa håret på curlers eller bränna dem med tang. Till skillnad från en perm har hårsnideri inte en sådan negativ inverkan på strukturen, och samtidigt har de charmiga modellerna på hår av vilken längd som helst.

Vad är carving?

Hårsnideri är ett mildt alternativ till perm. Med det kan du också skapa olika krullar, men de kommer inte att hålla sin form så länge. I genomsnitt 1-2 månader. Huvudskillnaden från den traditionella permen i kompositionen. Det innehåller inte skadliga komponenter som har en negativ inverkan på krillens hälsa. Att göra en sådan perm tillåts var tredje månad (klassisk kemi är inte önskvärt mer än en gång var 8-12 månader).

Fördelar med styling

Vilka är fördelarna med och främsta fördelarna med snidning för hår? Först av allt, med omsorg. Efter det är krullarna färdiga och de behöver inte klippas, som i de flesta fall med kemisk vinkling. Naturligtvis är metoden inte helt ofarlig, men den negativa effekten minimeras och kretsens hälsa kan enkelt återställas med korrekt vård.

Andra fördelar med carving:

 1. Lämplig för hår av någon tjocklek, tjocklek och struktur.
 2. Ett enkelt sätt att locka håret.
 3. Daglig styling tar bara några minuter.
 4. Till skillnad från klassisk kemi kommer krullarna smidigt att glida ut och håret kommer att återställas. Det blir ingen klar övergång.
 5. Håret är levande och glänsande.
 6. Du kan välja några diameterkrullare. Du bör vara medveten om att speciella plastkrullare används för carving, där det finns 3 utskjutningar.
 7. Möjligheten att få en lång mängd, vilket är mycket viktigt för ägarna av sällsynta eller fina hår.

Men den största fördelen - krullarna kan rätas! Om de plötsligt är uttråkade eller ens trängder behövs för en viss frisyr så kan du ta järnet och gå! Och efter att ha tvättat håret kommer krullarna att komma tillbaka igen och kommer att dekorera värdinnan igen.

Nackdelar och kontraindikationer

Förfarandet för carving hår har nackdelar:

 1. Förfarandet, men relaterat till mjuka curlingmetoder, har en negativ effekt på torrt och sprött hår. Därför måste du skära av skadorna, splittra ändarna och behandla håret innan du utför det.
 2. Kostnaden är inte låg och i vissa frisörsalonger kan den överstiga den klassiska kemiska kopplingen flera gånger. Priset beror också på befälhavaren, längden och det aktiva läkemedlet.
 3. Inom 3 dagar kan du inte utsätta hårfärgningen, men det är bättre att vänta på 2-3 veckor. Hela denna tid är det tillrådligt att göra närande masker och då kommer krullarna att glädjas under en lång tid med skönhet och hälsa.
 4. Du kan inte göra denna styling under graviditet och amning.
 5. Kontraindikationer - håravfall. Alla långsiktiga livsstil är stressiga för dem och situationen kan förvärras.

Du måste också veta att sammansättningen av något läkemedel kan orsaka en allergisk reaktion. Därför, före förfarandet är det nödvändigt att göra ett test för överföringen av fonderna.

Vem är lämplig carving

Egenskapen av carving för hår är att den passar nästan allt. Oavsett vilken typ av hår, utseende, ålder. Det finns mycket färre kontraindikationer än någon annan metod för lång curling. Det kommer att lägga till någon hårpomp, volym och waviness. Men hållbarhet och slutresultat beror till stor del på hårets initiala tillstånd och kvalitet.

För korta hårklippningar

Att lägga carving ser bra ut på frisyrens kvadrat, bob. Han kan spara ett dåligt experiment med valet av frisyr. Ljusvågor ramar försiktigt ansiktet och går till nästan alla tjejer. Det finns också inget behov av att göra daglig styling. En annan fördel är minskningen av fettighet, så ägare av korta hårklippningar med fet hår kan säkert göra stylingen.

På medium

Snidning på medelhår är det bästa alternativet för alla. Curls kommer att hålla sig perfekt, en bra volym skapas vid rötterna och vacker styling garanteras. Särskilt intressant perm kan göras på stegvis hårklipp, till exempel en kaskad. De övre skikten är lindade på små skivor, och botten kan endast göras ljusvågor. Ju sällsynta och tunnare håret, desto finare måste Carver-diameteren tas.

På långt hår

Långa lockar ser bara fantastiskt ut. Beslutar att göra carving för långt hår, bör du veta några funktioner:

 1. Varje perm på en sådan längd är inte så länge som krullans hårdhet påverkar.
 2. Av samma skäl, vänta inte på en bra basalvolym.
 3. Spetsarna i denna längd är ofta torra, perm kommer att torka dem lite mer. Du kan behöva klippa dem lite.

Men om dessa argument inte skrämmer, måste du hitta en bra mästare och armera dig själv med bra medel att näring och återställa krullarna. De stör inte i vården efter curling.

Hemma

Är det möjligt att göra en carving hemma? Självklart kan du. Faktum är att förfarandet är ganska enkelt och om det finns liten erfarenhet, färdigheterna att krulla krullarna ordentligt, varför inte.

 1. Sammansättning för carving. I salonger som oftast används från företaget Schwarzkopf eller Londastyle.
 2. Klämma av samma företag som kompositionen.
 3. Curlers - Carvers.
 4. Hairbrush, mössa, hårtork, svamp för applicering av kompositionen.
 1. Huvudet ska tvättas och torkas något med en handduk.
 2. Våta strängar är noggrant kammade och sårade på curlers. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt tipsen, så att de därför var snygga, utan veck och inte utskjutande.
 3. När alla strängar är vridna, är det nödvändigt att blötlägga dem väl med kompositionen, för att den bästa effekten ska täcka flera gånger.
 4. En polyetenhatt sätts på och hårkrullarna värms upp med en hårtork, den förväntade tiden är inställd enligt anvisningarna.
 5. Strukturen tvättas bort, utan att hårkroppar avlägsnas och utan rengöringsmedel.
 6. Fixerfixaren appliceras, underhålls vid rätt tidpunkt och sköljs med varmt vatten.
 7. Curlers avlägsnas, krullar rakt och torkar naturligt, utan att använda en hårtork.

Ibland använder du en annan teknik. I det avlägsnas krökarna omedelbart efter likvidation med kompositionen, krullarna tvättas och fixeringsanordningen appliceras på strängarna med ländryggsrörelser. Faktum är att det inte finns någon stor skillnad, men några mästare tror att med denna metod lider skönheten av krullningar.

Det är allt. Förfarandet är enkelt, men om det finns några tvivel eller hårets hälsa lämnar mycket att önska är det bättre att inte riskera det och lita på en professionell. Också, gör inte en perm på långt hår, eftersom det är ganska svårt och även specialisterna klarar inte alltid att uppnå ett kvalitetsresultat.

Skötsel efter läggning

Även om carving hör till milda stylingalternativ, är det fortfarande skada för håret och under de första 2-3 veckorna efter det behöver du bättre ta hand om krullarna.

 1. Prova så lite som möjligt att använda en hårtork.
 2. För att göra fuktgivande och närande maskar, med långt hår, använd skyddsoljor för tipsen.
 3. Använd en mild huvudtvätt.
 4. Applicera inte starka låsmedel på krullarna, de kommer ändå att hålla sin form perfekt bra ändå.

Dessa enkla sätt att snabbt neutralisera skadan från perm, återvänder hårhälsan, och krullarna kommer att göra mjuka och vackra.

Steg-för-steg-instruktioner om hur man gör hår carving hemma

Varje flicka drömmer om en vacker frisyr, eller snarare, att den här frisyren var konstant. Och vad kan vara mer romantiska och flirta lockiga lockar? Och om du gör så att damen inte behöver vända dem varje dag, blir hon lyckligast på planeten. Drömmen kan realiseras med hjälp av carving. Dessutom är det lätt att utföra hemma. Den här artikeln kommer att berätta hur du gör det korrekt.

Är det möjligt att göra en sådan perm hemma?

Ett sådant förfarande för hår som snidning orsakar inte mycket svårigheter, så det kan lätt upprepas hemma. Men innan du börjar jobba måste du bestämma vilken typ av snidning och önskad storlek på lockar.

För närvarande finns det fyra typer av förfaranden:

 • Klassisk - när det skärs på så sätt måste krullarna vridas från spets till rot. Således kan du få stora vridna lockar av samma storlek, liksom fina lockar längs hela längden av håret.
 • Vertikal - är en vridning på curlers spiral eller vertikal. Detta görs längs hela hårets längd. Denna metod kan användas av tjejer med både långt hår och kort hår.
 • Lokalt - namnet säger att vi kommer att skapa en effekt av vridning endast på vissa ställen. Vrid ofta rotzonen för att skapa volym och resten av strängarna lämnas intakta.
 • Texturerad - den här metoden är för dem som vill se originalet och sticka ut från mängden. För att göra detta, ta curlers med olika diametrar och sår på håret på samma sätt som med vanliga snidning.

För att få olika effekter används olika typer av curlers. Till exempel:

 1. Spiral - hjälp för att uppnå den perfekta stilen under lång tid.
 2. Koklushki - dessa hårkrullare med minsta diameter tack vare dem, kan du få effekten av vått hår eller "afrikansk" frisyr.
 3. Volymkrämare med stor diameter för att få ljusa och vågiga krökningar.
 4. Roller curlers, de är universella på grund av ett brett utbud av storlekar, med hjälp av dem kan du få någon carving effekt. Dessutom är de mest lämpade för hemmabruk, eftersom det är lätt att böja och lätt att använda.

Vad behövs under förfarandet och hur man förbereder sig för det?

För att utföra carving hemma och få efterlängtade lockar, måste du förbereda:

 • komplex för curling;
 • curlers, givet det önskade resultatet;
 • verktygslåskrullar.

Professionella stylister rekommenderar starkt att använda en snidkomposition och fixeringsmedel av samma märke. Detta hjälper dig att uppnå maximal effekt och undvika problem i form av en oväntad kemisk reaktion.

Curlers väljer också den typ av lock som du vill se. För romantiska stora och stora curlers behövs. För curling med effekten av vått hår, behöver du spolar, och för identiska krullade lås längs hela längden är spiralkretsarna idealiska.

Du kan köpa smink och fixativa butiker med professionell kosmetika. Och nu kan du köpa curlingprodukter i någon butik i kosmetikavdelningen. Sådan tillgång till material för carving beror på det faktum att denna procedur har blivit mer populär, därför har det blivit lättare att köpa förberedelser för det.

Inte ens de dyraste men välannonserade metoderna, såsom Schwarzkopf, Londastyle och Estel, är lämpliga. Alla dessa märken gör ett utmärkt jobb. Men innan du köper, var noga med att leta efter vilket hår produkten är avsedd för: torr, oljig, färgad, känslig, skadad eller normal. Och välj läkemedlet enligt din hårtyp.

Att förbereda dina lock för proceduren är ganska lätt. Det är tillräckligt att tvätta dem, men inte torka dem helt. Tillräckligt och att du blöder dem med en handduk.

Du kan förbereda rummet för carving. För att göra detta måste du noggrant ventilera det före proceduren, samt kontrollera rum för utkast och neutralisera dem om det behövs.

Säkerhetsteknik

Trots det faktum att carving anses vara den mest godartade typen av curling, utesluter denna process fortfarande inte hårkontakt med kemiska agens. Därför måste du vid vissa arbeten vid hårbearbetning följa vissa säkerhetsåtgärder.

 1. Om du är ägare av torrt och skört hår, tvingas att störa dig, att det kan förstärka hårets tillstånd. Men om du verkligen vill göra dig krullning, två eller tre veckor före proceduren, gå igenom en regenererande kurs som innehåller närande och fuktgivande produkter.
 2. Det är bättre att skjuta upp proceduren, om du nyligen ljusnade dina lockar.
 3. Det är möjligt att markera eller tända håret endast om minst tre veckor har gått efter carving.
 4. Om du färgade lockar innan du huggar, bör du veta att effekten av vridna trådar blir mindre.

Men om du gör allt enligt anvisningarna kommer det att vara ett stort plus för ditt hårs hälsa, eftersom de länge kommer att vila av den dagliga heta stylingen.

Steg för steg

Spinningsträngar

 1. Dela allt håret i små strängar och vrid dem på spolar eller andra krökare du har valt.
 2. Det är bättre att börja från baksidan av huvudet, sedan parietaldelen, och endast då den tidsmässiga delen.

För att frisyren ska bli snygg och likformig är det viktigt att se till att hårets spetsar inte sticker ut och inte vrids.

Hur appliceras kompositionen?

 1. För varje krökt kran måste anbringas medel för perm. För att underlätta appliceringen, använd en flaska med en smal nacke, vilket kan ge ett bra jämnt tryck. Användning av produkten rekommenderas att upprepas två eller tre gånger.
 2. Efter att ha bearbetat alla lås, bära en speciell plastlock på huvudet (om inte, byt ut det med en plastpåse). Uppifrån häng en handduk för uppvärmning, och varma håret med hårtorken.
 3. Efter 10-20 minuter, varva ner en kontrollsträng och se hur mycket hår som redan har spunnits. Du kan inte lämna kompositionen på håret i mer än fyrtio minuter.
 4. Så fort håret har spunnit till önskad effekt, ta inte bort spolarna och skölj krullarna med rinnande vatten. Shampoo i detta fall är förbjudet.

Hur man neutraliserar?

Efter allt detta måste du applicera ett neutraliserande medel till varje pecker. Det ingår i komplexet för perm. Denna manipulation kommer att ge dig en pålitlig fixering frisyr.

 1. Applicera ett neutraliserande medel är nödvändigt i mitten av varje spole längs den.
 2. Då ska spolarna avlägsnas och håret ska torkas, helst inte med hårtork, men naturligt.

De vanligaste misstagen

Vid utförandet av carvingproceduren hemma görs oftast följande fel:

 • felaktigt utvalda medel för curling på hårtypen;
 • valet av inte riktigt lämpliga former av strängar i förhållande till ansiktsformen och hårets längd;
 • användningen av curling-, neutraliserings- och fixeringsmedel för olika tillverkare;
 • Överensstämmelse med exponeringstiden, som anges i bruksanvisningen.
 • Tvätta håret de första tre dagarna efter proceduren.

Försök att inte göra dessa misstag för att inte få ett oönskade resultat.

Användbar video

För att se hur carving är klar kan du titta på videon:

slutsats

Carving är ett av de säkraste sätten för hår att uppnå curlade och voluminous curls. Naturligtvis kommer effekten inte att vara så lång som en normal krökning, men håren kommer att förbli hälsosamma samtidigt. Ändra därför djärvt din bild och det blir ännu vackrare och mer attraktivt!

Radikal carving - voluminous frisyr på några minuter

Alltid volumetrisk frisyr ingår naturligtvis i varje kvinnas önskelista. Speciellt om den extra pompen av lockar drömägare av tunt hår. Det är just för att uppnå sådana mål som carving carving-förfarandet syftar till. Tack vare den skonsamma tekniken för krökning förvärvar krullarna inte bara extra volym utan låter dig också göra stilen om några minuter. Dessutom kan proceduren utföras oberoende utan att gå hem.

Vad är

Radikal carving är en typ av mild curling och är en långsiktig styling av lock av alla typer och längder. Det består i att skapa ytterligare volym vid rötterna genom att krulla strängarna på curlers och efterföljande bearbetning med en speciell komposition av mjuk inverkan.

Förutom huvudmålet - skapandet av volymen på tunt och oljigt hår, används proceduren för att korrigera den tidigare gjorda kemiska permen, eftersom tillväxten växer, volymen vid rötterna försvinner och effekten blir inte så fascinerande.

Observera, en mild krullning rekommenderas för kvinnor som har lockiga lås från naturen - naturliga krullar brukar höjas vid rötterna minst och kräver ofta skapande av volym med konstgjorda medel.

Pris i stugan och hemma

Förfarandet för basal carving är ganska vanligt, så att hitta en mästare eller en salong kommer inte vara svårt. Priset i detta fall kommer att bero på längden på strängarna. I genomsnitt måste du betala följande belopp:

 • kort längd - 1200-1700 r;
 • genomsnittlig längd - 2500-3500 r;
 • långa strängar - 3500-5000r.

När det gäller förfarandet hemma, kommer priset på frågan inte att vara mycket lägre. Du måste köpa en specialdrog i en hushålls kemikalieaffär eller på Internet. Priset på snidkits varierar från 2 000 till 4 tusen rubel, beroende på tillverkaren.

Fördelen är i detta fall möjligheten att använda drogen mer än en gång. Dessutom kan du köpa en enda flaska mindre volym, vars pris är ca 800-1000 rubel.

Kontra

Trots mjukheten hos de verktyg som används för carving, har förfarandet ett antal kontraindikationer:

 • graviditet, amning.
 • individuell intolerans. Av denna anledning bör läkemedlet testas för en allergisk reaktion innan man fortsätter med förfarandet.
 • mjäll, seborré.
 • sår, skada på huvudets yta.
 • antibiotika eller hormonella droger.
 • Det rekommenderas inte att utföra proceduren om det finns följande tecken: spröda, skadade, försvagade, ömma lock med splittrade ändar, liksom torrt hårtyp. I detta fall kan strängstrukturens tillstånd försämras avsevärt.
 • blekt, blekt hår.
 • tunga eller långa krullar. I det här fallet kommer krökningen helt enkelt inte att hålla.

Det är viktigt! Förfarandet bör inte utföras omedelbart efter färgning, för i detta ögonblick kännetecknas håret av ökad brittleness. Du måste vänta minst 2 veckor.

Förfaranden av förfarandet

För att utföra en carving hemma, först och främst måste du välja en fixativ komposition. Samtidigt är det bäst att sluta uppmärksamma på kompositprodukten, eftersom huvuddrogen och fixativet måste vara av samma företag.

Följande tillverkare rekommenderas:

När du väljer en produkt är det viktigt att vara uppmärksam på kompositionen. Produkten bör inte innehålla ammoniak och tioglykolat. Dessutom beror valet på själva strängarnas tillstånd. Så, Cutrin Curl är lämplig för starkt blekt krull och Goldwell Evolution för målade.

Därefter måste du välja rätt curlers. I allmänhet kan du använda någon av deras typer för basal carving, men experter rekommenderar att du väljer stora cylindrar. Hair curlers av denna typ kommer inte bara att skapa en volym vid rötterna, men kommer också att bilda ljusvågor på håret.

Innan du fortsätter med proceduren bör du noga läsa bruksanvisningen för verktyget. Du måste också kontrollera produkten för individuell intolerans och klargöra förekomsten av kontraindikationer.

Hemskärningsproceduren omfattar följande steg:

 1. Tvätta håret med schampo och en liten våthandduk. Gnugga och klämma krullar oönskade.
 2. Torka naturligt. Hårtork rekommenderas inte.
 3. Ta en separat sträng och använd huvudverktyget på rotzonen så att strängen är helt genomvattnad.
 4. Att blåsa på curler endast den behandlade delen.
 5. Gör en perm på de andra strängarna.
 6. Täck huvudet med en plastlock.
 7. För att behålla den tid som anges i anvisningarna. Detta är vanligtvis inte mer än 15-20 minuter.
 8. Tvätta av med vatten utan att använda schampo eller tvål.
 9. Applicera behållaren.
 10. Håll i 15-20 minuter och ta bort hårkrullarna.
 11. Applicera ett annat lager av lås till krullarna.
 12. Vänta den tid som anges i tillverkarens anvisningar och skölj med vatten utan att använda schampo.
 13. Applicera en närande balm eller mask.
 14. Torka håret naturligt.

Varning! Tvätta inte ditt hår i flera dagar efter att ha huggats för att konsolidera resultatet.

Foto före och efter

Hur lång tid håller effekten?

Effekten av den basala carvingen i genomsnitt varar ca 2 månader, med förbehåll för kvaliteten på den utförda proceduren. Varaktigheten påverkas också av hårets struktur - ju mer porös det är desto kortare är effekten.

Hårstyling och vård efter proceduren

För att bibehålla en varaktig effekt rekommenderar experter att du följer några vårdregler efter proceduren:

 • begränsa blåstorkning;
 • gnugga inte, vrid inte trådarna efter tvätt och torka försiktigt med en handduk;
 • för kamning använd en kam med sällsynta tänder;
 • Introducera balsam och schampo för permed hår;
 • Använd oljefria regenererande masker.

Rådet. Om det blev nödvändigt att färga, måste du vänta 2 veckor efter proceduren och först då börja måla trådarna.

När det gäller möjligheterna till styling efter snidning finns det några nyanser, överensstämmelse som hjälper till att undvika problem med håret:

 • går inte till sängs med ett vått huvud - detta skadar inte bara strukturen hos de behandlade locken utan gör det också svårt att få en snygg look nästa morgon;
 • När du lägger på bör du inte använda kamar av metall, men naturliga eller plasthåror kommer att vara mest välkomna.
 • tillåtet när du använder stylingjärn.

Fördelar och nackdelar

Som ett förfarande som innefattar kemisk behandling av lockar har snidning vissa fördelar, i förhållande till andra liknande alternativ. Så fördelarna med curling:

 • sparsam sammansättning av de medel som används i processen;
 • Naturliga utseende av trådarna efter proceduren;
 • hår bulkiness;
 • varaktighet - effekten varar ca 2-2,5 månader
 • sparar tid - carving låter dig göra utan styling;
 • Frisyrer håller flera gånger längre.

Trots de uppenbara fördelarna har radikal carving sina nackdelar:

 • varaktighet - proceduren varar minst 2-3 timmar
 • fixeringsorganets kemiska sammansättning har en karakteristisk och inte alltid trevlig lukt;
 • i vissa fall sker håravfall efter proceduren.

Det är inte alltid möjligt att förutsäga om permen kommer att fungera på en viss kvinnas lockor. Hår får inte behandlas eller avskedas före tid. Därför väljer du ett snidningsförfarande, du borde väga för och nackdelar.

Radikal carving är lämplig för kvinnor som vill ge hår extra volym vid rötterna. Dessutom kommer förfarandet att säkerställa enkel efterföljande styling, och själva processen kan enkelt utföras på egen hand utan att gå hem.

Du kan inte välja: carving, perm eller biowave? Följande artiklar kan vara användbara för dig:

Användbara videoklipp

Utför en close-up perm med Ph7 från Revlon Professional.

Är det möjligt att göra ett carvinghår hemma: steg för steg instruktioner och rekommendationer

Mjuka och mjuka krullar som inramar ansiktet är den sanna utsmyckning av en kvinna.

Ägare som är raka och sakna den önskade hårvolymen för att skapa en romantisk och feminin bild kommer att hjälpa till med carving.

Denna procedur erbjuds i alla ledande skönhetssalonger, men om du vill kan du även utföra det hemma.

Vad som behövs för carving, hur man gör det och vilka misstag som kan inträffa under denna procedur kommer att diskuteras i den här artikeln.

Är det möjligt att göra carving hår hemma?

Snidningsproceduren är inte särskilt svår, så det kan göras hemma. Börja det, är det nödvändigt att bestämma typen av snidning, liksom önskad storlek på lockar.

Totalt finns tre huvudtyper av carving:

Vid utförandet av klassiska snidningspannor borde vikas i en sträng från spetsarna till rötterna på traditionellt sätt. Så du kan skapa en likformig våg av stor storlek, liksom perfekt snygga krullar längs hela längden.

Vertikal carving innebär vridning av strängar på speciella vertikala eller spiralkronor längs hela längden av strängarna. Denna metod är lämplig för både långt och medelhårt hår.

Lokal carving gör att du kan skapa önskad mängd hår på vissa ställen - så strängarna är bara sårna vid själva rötterna, medan spetsarna är helt raka.

För att skapa en original och ovanlig frisyr med uttalade accenter används metoden för texturell carving. För detta ändamål används curlers, märkbart olika i diameter.

Följande alternativ kan användas för hemskärning:

 1. spiralkretsar som ger perfekt stilering under lång tid;
 2. Bobbins - curlers med en minsta diameter, som är idealiska för att få effekten av "våta" lockar samt för en lekfull "afrikansk" perm;
 3. voluminösa hårkrullare med stor diameter för att få charmiga mjuka och vågiga krullar;
 4. curler rullar är lätt böjning och lätt att använda elastiska produkter med olika diametrar som någon typ av carving kan utföras.

Vad behövs för proceduren: Välj en curler och ett verktyg

För att göra en fantastisk carving hemma måste du förbereda:

 • komposition för krökning;
 • curlers av önskad typ och diameter;
 • tillförlitliga fixeringsmedel.

Professionella frisörer rekommenderar att du använder produkter som hör till samma linje under denna procedur. Detta gör att du kan få det vackraste och harmoniska resultatet, samt förhindra förekomsten av oönskade kemiska reaktioner.

Curlers plockar, beroende på önskad effekt. För mjuka, romantiska lockar - stora curlers, för en "våt" curlingbobins, och för snygga krullar längs hela längden av strängarna - spiralkrullare.

När det gäller sättet att utföra curling hemma - högkvalitativa och prisvärda, praktiska kits från sådana kända varumärken som Schwarzkopf, Londastyle och Estel är lämpliga.

Sådana uppsättningar presenteras i flera versioner - för normalt, torrt, oljigt, känsligt, färgat och skadat hår. Därför, innan du väljer, var noga med att överväga din typ.

Förberedelserna för skärningsproceduren är mycket enkelt - du behöver bara tvätta håret och låt det torka lite naturligt.

Säkerhetsteknik

Naturligtvis är carving den mest godartade versionen av permen, men det är nödvändigt att observera vissa försiktighetsåtgärder när den utförs på egen hand.

 1. Om håret kännetecknas av överdriven torrhet, kan detta förfarande tyvärr förvärra deras tillstånd. För att undvika en obehaglig effekt, ungefär två till tre veckor före carving, är det lämpligt att genomgå en regenererande kurs med hjälp av näringsämnen och fuktighetsgivare.
 2. Det rekommenderas inte att utföra denna typ av krull på ett hårhår som nyligen har förtydligats.
 3. Det rekommenderas att använda produkter för färgning eller markering av strängar inte tidigare än tre veckor efter carving.
 4. Förkolning av krullar minskar varaktigheten för den kvarhållande permen.

I allmänhet kan carving säkert kallas ett mycket säkrare förfarande för hår jämfört med daglig styling med hjälp av värmeanordningar.

Steg för steg

Hur man spolar trådar på spolen?

Hela massan av hår måste noggrant uppdelas i likformiga strängar och alternerligen sätta dem på spolar eller krökare av en annan vald typ.

I detta skede är det viktigt att noggrant se till att strängarnas ändar inte sticker ut i olika riktningar och inte vrida - så att frisyren är harmonisk och snygg.

Tillämpning av kompositionen

 1. Steg 1. På varje spole med vridna strängar bör appliceras på kompositionen för att vinka. De mest lämpliga för dessa ändamål är flaskor med smala nackor, vilket ger ett tätt och intensivt huvud. Det rekommenderas att sätta betyder 2-3 gånger.
 2. Steg 2. Efter att alla trådar har bearbetats är det nödvändigt att sätta på en speciell polyetenhatt på huvudet, värma den med en mjuk handduk och värm sedan lite med en varm luftflöde.
 3. Steg 3. Sedan, efter 10-20 minuter, släpp försiktigt en av strängarna - den kommer att spela rollen som kontrollen - och kontrollera hur elastisk krullen är. Den maximala exponeringstiden för kompositionen för krökning är 40 minuter.
 4. Steg 4. Efter att tillräckligt med tid har gått, ska huvudet tillsammans med spolarna sköljas ordentligt med en riklig ström av vatten. För att avlägsna överskott av fukt rekommenderas det att suga huvudet med en handduk.

Substansneutralisering

Sedan måste du på varje spole tillämpa ett neutraliserande medel som ingår i satsen för perm. Detta verktyg kommer att ge tillförlitliga hårklippningar.

 1. Applicera neutraliseraren bör centreras längs varje spole och mellan dem.
 2. Därefter avlägsnas spolarna och håret torkas med en hårtork.

Vilka misstag ska undvikas?

De viktigaste misstag som ofta uppstår när du gör dig själv är:

 • fel val av curlingformuleringar för hårtyp;
 • dåligt val av curlers, olämplig form av ansikte och hårlängd;
 • användningen av curling, neutralisering och fixering av verktyg från olika tillverkare;
 • Underlåtenhet att följa exponeringstiden som anges i anvisningarna.

Allt detta leder till obehagliga resultat, så dessa fel måste undvikas.

slutsats

Carving är det bästa sättet att ge strängar en charmig vågighet. Låt resultatet inte vara lika stabilt som med en traditionell perm, men under denna procedur lider inte hårets struktur alls, och frisyren ser lyxig ut och är full av vitalitet.

Hår carving hemma

Det fashionabla ordet "carving" betecknar en modern analog av en perm, vilket resulterar i en mer naturlig stor krullning. Effekten av det varar i genomsnitt upp till två månader, men det beror väldigt på olika indikatorer. Om ditt hår har blivit tidigare upplyst eller nyligen färgat, kan krullarna stanna länge. Om de är naturligt tuffa, raka, olydiga eller mycket långa carving kanske inte alls alls. På melirovanny hår kan effekten vara ojämn, och blekta torra krölor kan brännas oåterkalleligt.

Carving rekommenderas till ägare av mjukt naturligt, något lockigt, halvlångt hår. Denna kretsmetod kommer att göra håret mer elastiskt och voluminöst, samt underlätta efterföljande styling. Om du är trött på att ständigt lindra på hårkrullarna och drömma om ett lockigt lockigt hår - försök att göra ett snidhår hemma.

Även om förfarandet innebär användning av milda formuleringar, görs denna typ av långsiktig styling fortfarande med hjälp av starka kemikalier, som bör hanteras med stor försiktighet. Förutom noggrann överensstämmelse med instruktionerna, är det nödvändigt att ta hänsyn till hårets typ och tillstånd, oavsett om de tidigare var färgade eller ljusare. Men inget är omöjligt.

Nödvändiga verktyg för snidning av hår:

 1. Särskild sammansättning för carving. Frisörer använder produkter avsedda för långsiktig styling av Londastyle eller Schwarzkopf för färgat eller normalt hår.
 2. Plastkrullare eller speciella spolar av olika storlekar, inte av största diameter, men inte små. Du kan också ta speciella carvers.
 3. Spärrvolym, nödvändigtvis samma företag som sammansättningen för carving.

Sekvensen av carving hemma

Carving teknik är ganska enkel även hemma. Se till att rummet är varmt utan drag och bara fortsätt sedan.

 • Först och främst tvätta huvudet och torka huvudet med en handduk. Om ditt hår tidigare blivit ljusare eller färgat, använd en speciell skyddskomposition (medel för Pre-Styling-linjen).
 • Våt hår snyggt och tätt med små strängar som skruvas på curlers, se till att spetsarna inte sticker ut, dropp applicera snida komposition. Med applikatorn, flytta från huvudet upp, mata varje kröna med föreningen tre gånger.
 • Tätt omslut huvudet, sätt på en hatt. Varma upp hårtorken och vänta på rätt tid för kompositionens verkan.
 • När du utför proceduren hemma, rekommenderas att du rullar ned en krök efter några minuter till tio till femton, om det redan är lätt att ta en S-form, börja ta bort resten av spolarna.
 • Tvätta noga av kompositionen utan att använda schampo i cirka fem minuter, inte mindre. Blot med en handduk.
 • Därefter måste du sätta på det hårda hårfästet med fjädrande rörelser från botten uppåt. Var noga med att följa instruktionerna, ibland måste du behålla det i några minuter, ibland måste du skölja genast.
 • Sushi hår på ett naturligt sätt, en hårtork efter carving hår i en frisör eller hemma borde inte användas i en vecka.

Som ni kan se finns det inget svårt. Hela processen tar mindre än en timme och den nya moderna frisyren är klar. Var inte rädd för att experimentera, agera!

Vet du vilken hårsnideri är (38 bilder)? Detaljerad beskrivning av förfarandet och rekommendationer för genomförandet

Om du har vackra lockiga krullar som du gillar väldigt, passar din bild, men du är trött på att slåss med dem varje morgon för att göra en snygg styling, vi rekommenderar att du utför en sådan procedur som snidningshår.

I fotohåret efter carving

Detta är en speciell metod för att forma frisyrer, som hålls i ungefär två månader - på morgonen behöver du bara justera håret för att återställa sin form och alla.

Carving för medium hår, liksom för långa, korta krullar, utvecklades av Schwarzkopf. I huvudsak är detta en kemisk perm, men ger användningen av mjuka komponenter.

De skadar praktiskt taget inte hårets hälsa. Det är därför inte något överraskande i det faktum att denna metod för långvarig perm också kallas biocarping av hår. Även om vi naturligtvis inte pratar om total säkerhet.

Detaljerad beskrivning av förfarandet

Carving för långt hår, som krullar av annan längd, utförs bäst i salongen. Trots att alla komponenter kan köpas i butiker.

Detta beror på det faktum att förfarandet har vissa egenskaper att det blir extremt svårt att utföra med egna händer utan att ha en viss erfarenhet.

I synnerhet finns det sex steg:

 • förberedelse - håret kammas noggrant
 • svängande lås på hårkrullarna;

Var uppmärksam. Storleken på curlers diameter beror på vilken typ av resultat du vill få. Om du drömmer om stora krullar, borde curler vara stor. Om du lockas till små lockar, så kommer curlersna att vara små.

 • applicering av blandningen - en speciell blandning appliceras på locken för att säkerställa hårets hållbarhet;
 • exponering - håller blandningen på håret (cirka tio till tjugo minuter);
 • Tvätta - ta bort hårkrullarna och tvätta håret med en speciell balm som ger näring till håret.
 • Torkning - torkar håret med användning av en hårtork.

Med tanke på alla steg tar det upp till två timmar att slutföra proceduren och inte mer.

Var uppmärksam. Snidningshår hemma är bara möjligt om du bjuder in en mästare till dig själv. Det rekommenderas inte att göra det själv, eftersom du kan göra fel när du twistar hår eller applicerar en blandning, vilket leder till oförutsägbara resultat.

Positiva egenskaper

Carving för kort hår, som hår av någon längd, har många positiva egenskaper.

 1. Denna metod skadar inte håret så mycket som vanligt perm.
 2. Du kan utföra det hela tiden, faktiskt varannan månad. Förresten, om du är intresserad av hur mycket carving som hålls på håret, så håller krullarna i genomsnitt krullarna i åtta till tio veckor.

Var uppmärksam. Många är intresserade av hur man tar bort carving från håret. Det är inget komplicerat - först, efter alla samma två månader kommer han att lämna. För det andra kan raka strängar använda en vanlig strykning.

 1. Efter att ha tillämpat den här hårkretsmetoden kan du göra nästan vad som helst du vill - till exempel tvätta med schampo, applicera balm, balsam och så vidare.
 2. Om ditt hår kännetecknas av hög fetthalt, sedan efter carving, kommer hårets hårbotten och hårbotten att minska, och du behöver inte tvätta håret varje dag eller varannan dag.

Carving kännetecknas av en mild inverkan på håret.

Negativa egenskaper

Men inte utan negativa.

De viktigaste negativa egenskaperna är markerade nedan.

 1. Förfarandet, trots säkerheten, kan skada torra krökningar. Dessutom är många intresserade av huruvida det är möjligt att göra carving på blekt hår - tyvärr bör du inte utföra sådana åtgärder med en hårklippning.
 2. Färgning, markering eller annan applicering av färgämnen kan utföras inte tidigare än tre dagar efter carving.
 3. Om krullarna var målade tidigare, kommer varaktigheten av säkerheten för perm att minska något.
 4. Färgen på det färgade håret efter proceduren kan ändras något.

På färgat hår varar inte vågan lika länge

Var uppmärksam. Som praktiken visar kan förfarandet ge besvikelse åt ägare av tjocka, tunga krullar. Orsaken ligger i hårets struktur - sannolikt, de kröker inte på det sätt du vill ha.

Många typer av curling

Det finns flera typer av en sådan perm, som var och en har sina egna egenskaper.

Hair carving - fullständig granskning av proceduren

Är det möjligt att vända raka och inkonsekventa strängar till charmiga lockar och till och med länge? Självklart kan du! Carving, som också kallas "lätt kemi" - gör håret skrymmande och vågigt i flera veckor, så att du kan glömma den tråkiga morgonstilningen.

Vad är carving?

Carving är en långsiktig hår styling med hjälp av mjuka kemiska föreningar. I motsats till den klassiska "kemi" som användes av våra mormor, innehåller carving inte ammoniak och verkar hårt på håret, vilket gör dem inte bara lockiga, men också mer felfria och kompatibla med styling.

Dessutom, när rötterna växer, är gränsen mellan det krullade och det icke-krökta håret mycket smidigt och suddigt vilket ger stylingen ännu mer naturlighet.

Skapelsens historia

Carving är hjärnbarnet från det tyska företaget Schwarzkopfl. På vägen för hans bildning har han genomgått många metamorfoser. Ursprungligen använde frisörer endast skumdynor. Man trodde att detta verktyg är idealiskt för att skapa effekten av ljus och naturliga vågor.

Lite senare började det lika kända franska företaget L'Oréal Paris producera droger av liknande effekt, kompletterande verktyg med krullare av olika storlekar.

Indikationer och kontraindikationer till förfarandet

Carving blir en bra lösning om ditt hår:

 • brist på volym;
 • dåligt läggande
 • tunn och sällsynt;
 • fet på rötterna.

Men det finns situationer när det är bättre att överge tanken på en lätt perm, nämligen:

 • Håret är för tjockt och tjockt - det finns risk för att krullarna kommer att varva ner snabbt under egen vikt.
 • Torr hårbotten och håraxlar - carving kommer bara att förvärra deras tillstånd.
 • Graviditet och amning. Förfarandet är oacceptabelt på grund av närvaron av kemikalier i kompositionen, vilket kan skada den framtida mamman och barnets hälsa.
 • Menstruation - det antas att håret under denna period är mindre mottagligt för styling.
 • Färgning, utförd mindre än två veckor sedan - i detta tillstånd är håret särskilt mottagligt och carving mycket de torkar ut.
 • Individuell intolerans mot kemiska komponenter - för att undvika utslag, klåda och irritation, testa alltid för en allergisk reaktion.
 • Ta antibiotika och hormoner. Först, avsluta behandlingsförloppet, återställ balans av vitaminer och näringsämnen i kroppen, och först då kontakta salongen.

Carving beroende på hårets typ och tillstånd

Överväg proceduren beroende på hårets typ och struktur:

På tjockt hår

Tjockt hår och tunga trådar är drömmen om många tjejer, men det är inte lämpligt för carving alls. Curls räta snabbt under egen vikt och blir hårdare än tidigare. I det här fallet är det bättre att välja en lokal carving och se hur enskilda strängar kommer att uppträda.

På tunt hår

Om håret är tunt och rakt i naturen, är carving bara det perfekta sättet att få vacker styling under lång tid. Han kommer att ge dem pomp och vrid raka strängar i elastiska lockar.

På lockigt och poröst hår

Ofta lockigt hår är väldigt styggt och har en ojämn struktur av lockor - vissa är större än andra eller har en mer uttalad krullning. Carving hjälper till att fixa det så att ingen från miljön kommer att gissa vad du gjorde med ditt hår, men alla kommer att se att frisyren har blivit mer spektakulär och snygg.

Regrown efter en klassisk perm

Varje tjej som har gjort kemi minst en gång vet att efter det finns det bara två sätt - antingen att återställa håret, gradvis avskurna den torkade delen, eller att göra kemi igen och igen. Carving hjälper till att släta gränsen mellan de vuxna rötterna och de krökta ändarna.

Fördelar och nackdelar med carving

Precis som någon annan skönhetspraxis har snidning sina fördelar och nackdelar. Fördelarna med förfarandet innefattar:

 • Universitet - passar nästan alla hårklipp, längd och hårtyp. Skillnaden är endast i svårighetsgrad och varaktighet av effekten.
 • Mild exponering - till skillnad från klassisk kemi, förstör inte snidning hårstrukturen och efter proceduren behöver man inte klippa håret.
 • Stort urval av tekniker - du kan få mjuka vågor längs hela längden, elastiska små lockar eller markera bara hårets tips med lockar.

Men trots de viktiga fördelarna har carving sina nackdelar:

 • Hårskada appliceras fortfarande - eftersom kompositionen innehåller en liten mängd kemiska komponenter som torkar håret, vilket gör det mer bräckligt och mottagligt för temperatureffekter.
 • Det höga priset - priset varierar naturligtvis beroende på region, prispolitik för en viss salong och kunskapen i trollkarlen, men ändå slår det fortfarande ganska svårt.

Teknik, hur går det med carving?

 1. Tvätta huvudet med schampo för djuprengöring - i detta skede utvecklas kutikala skalor. Efter tvättning torkas håret med en handduk till ett tillstånd av lätt fuktighet.
 2. Wrapping våta strängar på curlers och bearbetar en speciell komposition för curling. Efter att trollkarlen visat att förberedelsen var jämnt fördelad längs hårets längd sätter han en plastlock på klientens huvud för att skapa en "växthuseffekt".
 3. Övervaka hårtillståndet. Efter 10 minuter drar mästaren en kontrollsträng från den ockipitala regionen och kontrollerar hur bra hon upprepade spolen. Om effekten är nästan osynlig - exponeringstiden ökar med ytterligare 10 minuter. Maximal exponeringstid är 40 minuter.
 4. Tvätta huvudet - utan att ta bort hårkrullarna tvättar frisören noggrant klientens huvud med mycket varmt vatten. Efter det att hela kompositionen tvättats av avlägsnas överskott av fukt från håret med en handduk.
 5. Appliceringen av hållaren till neutraliseraren är ansvarig för det långsiktiga resultatet, och minimerar också de skadliga effekterna av kemikalier.
 6. Avlägsnande av curlers och torkning - befälhavaren tar försiktigt bort spolarna och torkar håret med en hårtork i kall luft. För en mer uttalad effekt kan han använda en diffusor.

Vad gör carving?

Specialister på skönhetssalonger använder följande verktyg under carvingproceduren:

 • En uppsättning carvingprodukter - bestående av djupt rengöringsschampo, aktivator, skydd och fixativ.
 • Curlers - deras storlek varierar beroende på önskat resultat.
 • Kam - för bättre separation av hår i strängar.
 • Peignoir - för att skydda kläder från droppar av ämnet.
 • Engångshandskar - för att förhindra kemiska brännskador i huden.

Sammansättningen av hårsnideri

Kemiska snidningsmedel kan skilja sig åt i aktiva beståndsdelar beroende på vilken typ av hår det är avsett för - normalt, hårt eller efter färgning. Det är viktigt att kompositionen inte innehåller sådana komponenter som ammoniak och tioglykolat, de har en skadlig effekt på hårstrukturen, torkar ut den och gör den mer spröd.

papiljott

Resultatet av våg beror främst på vilken typ av curlers som användes. Till exempel:

 • Koklushki - tunna och små hårkrullare, med vilka du kan få en massa små lockar.
 • Spiral flätor - används för vertikal curling och skapar snygga symmetriska lockar.
 • Stora cylindriska curlers - ge frisyren en så kallad Hollywood chic - håret höjs vid rötterna och längden är jämn och mjuk våg.
 • Rullar är skumcylindrar, vilka, beroende på storlek, används för att skapa både små och stora krullar.

Typer av carving

Det finns flera typer av carving för hår, överväga dem nedan:

lätt

"Lätt carving" kallas ofta en perm, utförd hemma med en minimal exponeringstid för kompositionen på håret. Effekten av ett sådant förfarande är inte lika uttalat som salong och håller mindre.

Priset beror på kostnaden för den köpta uppsättningen.

Klassisk Curling

För klassiska krullar används enklare krullare för att skapa likformiga krullar. Ser bra ut på medelstort hår.

Pris: från 2000 rubel

texturerad

Texturerad carving är skapandet av en naturlig och något slarvig textur på ditt hår med hårkrullare av olika storlekar. Lämplig för kreativa hårklippningar när du behöver fokusera på ett av områdena - kronan, nappen eller tipsen.

Pris: från 2500 rubel

vertikal

Hårkrullning utförs på vertikala curlers och tack vare detta är effekten lämplig för både långa och korta krökningar. Som ett resultat får du små krullar och galen volym.

Pris: från 1500 rubel

lokal

Om du vill få mjuka krullningar på spetsarna eller på ansiktets strängar - så är den lokala snidningen vad du behöver. Det ser bra ut på långt hår eller komplexa strukturerade hårklipp.

Pris: från 1200 rubel.

rot

En av de vanligaste sorterna av lokal carving. Den används i de fall där du behöver skapa en volym i rotzonen eller för korrigering av regrown korea.

Pris: från 1200 rubel.

Carving Tools

Följande produkter är mest populära bland frisörspersonal och deras kunder:

 • ISO Neotexture är ett verktyg för högkvalitativ och enhetlig krökning av blekt, blont och färgat hår av alla typer och strukturer. Utmärkt resultat perm på grund av närvaron av isoamin i kompositionen. Isoamin är en analog av naturligt cystein, tack vare vilka de aktiva ingredienserna i drogen penetrerar djupt under hårvågorna utan att skada strukturen. Pris - från 1400 rubel.
 • Goldwells Trendline från Innovative Formula ger hår med fast fixering och naturlig rörlighet i upp till två månader. De aktiva beståndsdelarna fyller försiktigt håraxeln och på mindre än en timme slår du ens strängar i skrämmande lockar. Pris - från 1300 rubel.
 • Londastyle Permanent Form - en produkt för professionell salonganvändning. Hjälper till att uppnå en fantastisk volym och glanskrullar varar upp till två månader. Pris: från 1300 rubel.

Hur lång är hårbehandlingen i salonger?

Tänk på proceduren beroende på hårets längd:

På kort hår

På kort hår använder experter en texturerad, lokal eller vertikal perm. Kortfattat förblir den trimmade linjen av huvudet och templen intakt för noggrannhet. Klassisk perm är utesluten, eftersom det ger torget en onaturlig triangelform. Priset på perm i detta fall kommer att börja från 1500 rubel.

På medelhår

Medellängd och tjockt hår är idealiskt för carving. Här kan du välja vilken typ av curling du gillar - någon av dem kommer att se spektakulärt ut. Snidning med en genomsnittlig längd kostar dig från 2.000 rubel och uppåt.

Långt hår

För långt hår är det att föredra att använda basal eller lokal carving. Faktum är att om du krular håret från rot till spets, är talg helt enkelt inte tillräckligt för att skydda hela längden från att torka ut. Kostnaden för perm långt hår från 2000 rubel och över, beroende på typ av styling.

Resultatet efter proceduren, bilder före och efter effekten varar?

Naturliga, elastiska, glänsande lockar och vågor - det här är den främsta fördelen med carving. Det är inte längre nödvändigt att spendera timmar på morgonen framför en spegel och försöker ge tunt hår lite mer volym.

Om du är ägare till ett olydigt och lockigt hårhår, så hjälper carving dig att strukturera locken och göra dem mer likformiga. Håller resultatet i genomsnitt från 6 till 8 veckor.

Hur uppnår du önskat resultat?

Överväg alternativ för hur du får önskat resultat:

Carving hår med bangs

Svaret på frågan "curl a bang eller inte?" Beror på längden på bang, hårklipp och ansiktsdrag. Om du har en rak eller super-kort bang, lämna den intakt. Om kanten är långsträckt och asymmetrisk, krulla tillsammans med resten av hårmassan. Fråga frisörens åsikt om hur krullen kommer att se ut på din frisyr.

Stora lockar

Stora lockar ser bra ut på medellångt hår och i ändarna av långa lockar. För deras skapande används stora cylindriska curlers.

Små kurvor

Små elastiska lockar - en vinn-vinnare för tunt och sparsamt hår. De adderar volymen till frisyren och mjuker blåa ansiktsfunktioner. För deras genomförande används den minsta storleken papillo.

Carving hemma

Snidning kan göras hemma, styrd av salongteknikens utförande (se ovan). Till resultatet var inte värre än efter skönhetssalongen, följa följande regler:

 • Läs noggrant tillverkarens anvisningar och avvika inte från det - annars riskerar du en kemisk bränning.
 • En månad före proceduren börjar man aktivt fukta och närma håret. Det är tillrådligt om du dricker en kurs av vitaminer. Detta hjälper håret att återhämta sig snabbt.
 • Tillåt inte utkast i lägenheten under proceduren. Kanske är detta det vanligaste misstaget bland tjejer som föredrar hemlagad permsalong. Detta är förståeligt - snidverktyg har en obehaglig och skarp kemisk lukt, från vilken jag vill bli av med rummet så snart som möjligt. Detta kan inte göras till slutet av proceduren, annars beror på kompositionerna att kompositionen absorberas ojämnt i strängarna och några av dem vrider helt enkelt inte.

Vilken typ av fuska är lämplig för olika stilar av hårklipp?

 • För kort hårklipp, bob och asymmetri är texturerad och vertikal carving lämplig.
 • För medelstort hår (kvadratisk, kaskad) - någon form av omslag är lämplig. När du väljer, tryck av funktionerna. Till exempel skulle tjejer med ett tunt och långsträckt ansikte vara bättre lämpade för vertikal carving. Ägare ovalt ansikte - klassiskt.
 • För långt hår (under axelbladet) - välj en närbild och lokal carving för att få volymen vid rötterna eller en lätt, romantisk våg.

Säkerhetsåtgärder

Om du fortfarande väljer att skära hemma, ta följande försiktighetsåtgärder:

 • Köp inte pengar från okända varumärken eller från otillförlitliga källor - så du kan inte vara säker på säkerheten och äktheten av drogen och följaktligen - riskera din hälsa.
 • Test alltid för en allergisk reaktion - använd en liten mängd läkemedel på armbågens böj. Om du känner en brännande känsla och smärta, sluta vinka.
 • Se till att produkten inte kommer in i ögonen, och om det händer, skölj dem omedelbart med vatten.

Hårvård efter carving

Försök att tvätta håret endast när det är nödvändigt, när du känner att hårrötterna har blivit feta och orörda. Använd sulfatfria schampon avsedda speciellt för lockigt och lockigt hår. När det gäller masker och balsam - använd fuktgivande kompositioner märkta "för torra och spröda".

De kommer tillbaka håret förlorat fukt och ge glans. Men var försiktig - använd endast näringsämnen på längden och dra tillbaka från rötterna med 3-5 cm, annars riskerar du att få effekten av gnällning.

För att torka håret, använd en munstycksdiffusor på hårtorken och ett kallt luftläge, eller låt dem torka naturligt utan att umgås i en handduk.

Kombinera håret bör kammas med sällsynta tänder, börjar från spetsarna och sakta rör sig till rötterna.

Styling alternativ

Om det finns behov av att ge krökt hårform, använd sedan en av följande stylingtekniker:

 • Med dina händer, gnugga lite gel eller vax i dina handflator och varsamt komma ihåg det nedre håret. Som ett resultat får du en frodig och strukturell styling.
 • Brasning - den här metoden används för att behålla volymen vid rötterna eller kretsens form vid spetsarna. Om så önskas, så kan du räta håret före den första tvätten av huvudet. Vrid bara strängen på borsten, sträck lätt och torka noggrant från rot till spets.
 • Med curling eller strykning - med curling kan du vrida de krullar som redan har börjat att varva ner, och med strykning för att uppnå perfekt jämnhet. Observera att effekten kommer att vara kvar till första shampooing. Applicera bara värmeskydd på håret och gör sedan önskad styling.
 • Med hjälp av hårkrullare - Stänk håret med vatten och vind det på hårkrullarna, den maximala repeterande storleken på dina lockar. Låt torka naturligt eller torka.

Carving priser i skönhetssalonger

Din uppmärksamhet på priserna i skönhetssalonger i Moskva och Moskva, informationen är hämtad från en populär resurs zoon.ru:

recensioner

Några recensioner från populära källor som otzovik.com och woman.ru:

Vanliga frågor (FAQ)

 1. Hur ofta kan jag skära på hår? - Du kan upprepa proceduren varje 2-3 månader, eftersom effekten av den tidigare krökningen kommer att försvinna. Men experter rekommenderar att du regelbundet tar en återställande paus, kläm håret med fukt och trimma också upptorkade spetsar så att tvärsnittet inte sprider sig över längden.
 2. Vad är skillnaden mellan carving och hårförvaring? -Biozavivka, det här är ett relativt nytt förfarande. Det baseras på användningen av naturliga ingredienser som minimerar håret. Till skillnad från carving kan bioväven kombineras med terapeutiska procedurer och i vissa fall kan utföras under graviditet och amning. Effekten av en sådan perm hålls emellertid mindre, och förfarandet kostar mer.
 3. Vad är skillnaden mellan carving och perm? -Classic kompositioner för perm innehåller alkali och ammoniak, som tränger in i hårets struktur, gör dem hårda och livlösa. Naturligtvis fortsätter effekten av en sådan styling under ganska lång tid - upp till sex månader. Men denna hållbarhet är för dyr. Carving påverkar håret försiktigt och försiktigt, men effekten varar upp till två månader.
 4. Är det möjligt att göra carving på blekt hår? - Carving kan göras inte tidigare än 2 veckor efter markering och endast under förutsättning att det inte påverkar deras hälsa.
 5. När kan jag färga mitt hår efter carving? Avstå från färgning i minst 3 dagar efter curling. Ge ditt hår lite vila från kemisk exponering.

slutsats

Carving blir mer och mer populär bland det rättvisa könet och det är ganska motiverat! En lätt perm är ett utmärkt sätt att ge ditt hår ett stabilt belopp med minimal risk för deras hälsa. Om du har länge drömt om att försöka på dina stygga krullar, är det nu dags!Nästa Artikel
Hur återställer man håret efter blekning med henna?