Är det möjligt att göra ett carvinghår hemma: steg för steg instruktioner och rekommendationer


Mjuka och mjuka krullar som inramar ansiktet är den sanna utsmyckning av en kvinna.

Ägare som är raka och sakna den önskade hårvolymen för att skapa en romantisk och feminin bild kommer att hjälpa till med carving.

Denna procedur erbjuds i alla ledande skönhetssalonger, men om du vill kan du även utföra det hemma.

Vad som behövs för carving, hur man gör det och vilka misstag som kan inträffa under denna procedur kommer att diskuteras i den här artikeln.

Är det möjligt att göra carving hår hemma?

Snidningsproceduren är inte särskilt svår, så det kan göras hemma. Börja det, är det nödvändigt att bestämma typen av snidning, liksom önskad storlek på lockar.

Totalt finns tre huvudtyper av carving:

Vid utförandet av klassiska snidningspannor borde vikas i en sträng från spetsarna till rötterna på traditionellt sätt. Så du kan skapa en likformig våg av stor storlek, liksom perfekt snygga krullar längs hela längden.

Vertikal carving innebär vridning av strängar på speciella vertikala eller spiralkronor längs hela längden av strängarna. Denna metod är lämplig för både långt och medelhårt hår.

Lokal carving gör att du kan skapa önskad mängd hår på vissa ställen - så strängarna är bara sårna vid själva rötterna, medan spetsarna är helt raka.

För att skapa en original och ovanlig frisyr med uttalade accenter används metoden för texturell carving. För detta ändamål används curlers, märkbart olika i diameter.

Följande alternativ kan användas för hemskärning:

 1. spiralkretsar som ger perfekt stilering under lång tid;
 2. Bobbins - curlers med en minsta diameter, som är idealiska för att få effekten av "våta" lockar samt för en lekfull "afrikansk" perm;
 3. voluminösa hårkrullare med stor diameter för att få charmiga mjuka och vågiga krullar;
 4. curler rullar är lätt böjning och lätt att använda elastiska produkter med olika diametrar som någon typ av carving kan utföras.

Vad behövs för proceduren: Välj en curler och ett verktyg

För att göra en fantastisk carving hemma måste du förbereda:

 • komposition för krökning;
 • curlers av önskad typ och diameter;
 • tillförlitliga fixeringsmedel.

Professionella frisörer rekommenderar att du använder produkter som hör till samma linje under denna procedur. Detta gör att du kan få det vackraste och harmoniska resultatet, samt förhindra förekomsten av oönskade kemiska reaktioner.

Curlers plockar, beroende på önskad effekt. För mjuka, romantiska lockar - stora curlers, för en "våt" curlingbobins, och för snygga krullar längs hela längden av strängarna - spiralkrullare.

När det gäller sättet att utföra curling hemma - högkvalitativa och prisvärda, praktiska kits från sådana kända varumärken som Schwarzkopf, Londastyle och Estel är lämpliga.

Sådana uppsättningar presenteras i flera versioner - för normalt, torrt, oljigt, känsligt, färgat och skadat hår. Därför, innan du väljer, var noga med att överväga din typ.

Förberedelserna för skärningsproceduren är mycket enkelt - du behöver bara tvätta håret och låt det torka lite naturligt.

Säkerhetsteknik

Naturligtvis är carving den mest godartade versionen av permen, men det är nödvändigt att observera vissa försiktighetsåtgärder när den utförs på egen hand.

 1. Om håret kännetecknas av överdriven torrhet, kan detta förfarande tyvärr förvärra deras tillstånd. För att undvika en obehaglig effekt, ungefär två till tre veckor före carving, är det lämpligt att genomgå en regenererande kurs med hjälp av näringsämnen och fuktighetsgivare.
 2. Det rekommenderas inte att utföra denna typ av krull på ett hårhår som nyligen har förtydligats.
 3. Det rekommenderas att använda produkter för färgning eller markering av strängar inte tidigare än tre veckor efter carving.
 4. Förkolning av krullar minskar varaktigheten för den kvarhållande permen.

I allmänhet kan carving säkert kallas ett mycket säkrare förfarande för hår jämfört med daglig styling med hjälp av värmeanordningar.

Steg för steg

Hur man spolar trådar på spolen?

Hela massan av hår måste noggrant uppdelas i likformiga strängar och alternerligen sätta dem på spolar eller krökare av en annan vald typ.

I detta skede är det viktigt att noggrant se till att strängarnas ändar inte sticker ut i olika riktningar och inte vrida - så att frisyren är harmonisk och snygg.

Tillämpning av kompositionen

 1. Steg 1. På varje spole med vridna strängar bör appliceras på kompositionen för att vinka. De mest lämpliga för dessa ändamål är flaskor med smala nackor, vilket ger ett tätt och intensivt huvud. Det rekommenderas att sätta betyder 2-3 gånger.
 2. Steg 2. Efter att alla trådar har bearbetats är det nödvändigt att sätta på en speciell polyetenhatt på huvudet, värma den med en mjuk handduk och värm sedan lite med en varm luftflöde.
 3. Steg 3. Sedan, efter 10-20 minuter, släpp försiktigt en av strängarna - den kommer att spela rollen som kontrollen - och kontrollera hur elastisk krullen är. Den maximala exponeringstiden för kompositionen för krökning är 40 minuter.
 4. Steg 4. Efter att tillräckligt med tid har gått, ska huvudet tillsammans med spolarna sköljas ordentligt med en riklig ström av vatten. För att avlägsna överskott av fukt rekommenderas det att suga huvudet med en handduk.

Substansneutralisering

Sedan måste du på varje spole tillämpa ett neutraliserande medel som ingår i satsen för perm. Detta verktyg kommer att ge tillförlitliga hårklippningar.

 1. Applicera neutraliseraren bör centreras längs varje spole och mellan dem.
 2. Därefter avlägsnas spolarna och håret torkas med en hårtork.

Vilka misstag ska undvikas?

De viktigaste misstag som ofta uppstår när du gör dig själv är:

 • fel val av curlingformuleringar för hårtyp;
 • dåligt val av curlers, olämplig form av ansikte och hårlängd;
 • användningen av curling, neutralisering och fixering av verktyg från olika tillverkare;
 • Underlåtenhet att följa exponeringstiden som anges i anvisningarna.

Allt detta leder till obehagliga resultat, så dessa fel måste undvikas.

slutsats

Carving är det bästa sättet att ge strängar en charmig vågighet. Låt resultatet inte vara lika stabilt som med en traditionell perm, men under denna procedur lider inte hårets struktur alls, och frisyren ser lyxig ut och är full av vitalitet.

Steg-för-steg-instruktioner om hur man gör hår carving hemma

Varje flicka drömmer om en vacker frisyr, eller snarare, att den här frisyren var konstant. Och vad kan vara mer romantiska och flirta lockiga lockar? Och om du gör så att damen inte behöver vända dem varje dag, blir hon lyckligast på planeten. Drömmen kan realiseras med hjälp av carving. Dessutom är det lätt att utföra hemma. Den här artikeln kommer att berätta hur du gör det korrekt.

Är det möjligt att göra en sådan perm hemma?

Ett sådant förfarande för hår som snidning orsakar inte mycket svårigheter, så det kan lätt upprepas hemma. Men innan du börjar jobba måste du bestämma vilken typ av snidning och önskad storlek på lockar.

För närvarande finns det fyra typer av förfaranden:

 • Klassisk - när det skärs på så sätt måste krullarna vridas från spets till rot. Således kan du få stora vridna lockar av samma storlek, liksom fina lockar längs hela längden av håret.
 • Vertikal - är en vridning på curlers spiral eller vertikal. Detta görs längs hela hårets längd. Denna metod kan användas av tjejer med både långt hår och kort hår.
 • Lokalt - namnet säger att vi kommer att skapa en effekt av vridning endast på vissa ställen. Vrid ofta rotzonen för att skapa volym och resten av strängarna lämnas intakta.
 • Texturerad - den här metoden är för dem som vill se originalet och sticka ut från mängden. För att göra detta, ta curlers med olika diametrar och sår på håret på samma sätt som med vanliga snidning.

För att få olika effekter används olika typer av curlers. Till exempel:

 1. Spiral - hjälp för att uppnå den perfekta stilen under lång tid.
 2. Koklushki - dessa hårkrullare med minsta diameter tack vare dem, kan du få effekten av vått hår eller "afrikansk" frisyr.
 3. Volymkrämare med stor diameter för att få ljusa och vågiga krökningar.
 4. Roller curlers, de är universella på grund av ett brett utbud av storlekar, med hjälp av dem kan du få någon carving effekt. Dessutom är de mest lämpade för hemmabruk, eftersom det är lätt att böja och lätt att använda.

Vad behövs under förfarandet och hur man förbereder sig för det?

För att utföra carving hemma och få efterlängtade lockar, måste du förbereda:

 • komplex för curling;
 • curlers, givet det önskade resultatet;
 • verktygslåskrullar.

Professionella stylister rekommenderar starkt att använda en snidkomposition och fixeringsmedel av samma märke. Detta hjälper dig att uppnå maximal effekt och undvika problem i form av en oväntad kemisk reaktion.

Curlers väljer också den typ av lock som du vill se. För romantiska stora och stora curlers behövs. För curling med effekten av vått hår, behöver du spolar, och för identiska krullade lås längs hela längden är spiralkretsarna idealiska.

Du kan köpa smink och fixativa butiker med professionell kosmetika. Och nu kan du köpa curlingprodukter i någon butik i kosmetikavdelningen. Sådan tillgång till material för carving beror på det faktum att denna procedur har blivit mer populär, därför har det blivit lättare att köpa förberedelser för det.

Inte ens de dyraste men välannonserade metoderna, såsom Schwarzkopf, Londastyle och Estel, är lämpliga. Alla dessa märken gör ett utmärkt jobb. Men innan du köper, var noga med att leta efter vilket hår produkten är avsedd för: torr, oljig, färgad, känslig, skadad eller normal. Och välj läkemedlet enligt din hårtyp.

Att förbereda dina lock för proceduren är ganska lätt. Det är tillräckligt att tvätta dem, men inte torka dem helt. Tillräckligt och att du blöder dem med en handduk.

Du kan förbereda rummet för carving. För att göra detta måste du noggrant ventilera det före proceduren, samt kontrollera rum för utkast och neutralisera dem om det behövs.

Säkerhetsteknik

Trots det faktum att carving anses vara den mest godartade typen av curling, utesluter denna process fortfarande inte hårkontakt med kemiska agens. Därför måste du vid vissa arbeten vid hårbearbetning följa vissa säkerhetsåtgärder.

 1. Om du är ägare av torrt och skört hår, tvingas att störa dig, att det kan förstärka hårets tillstånd. Men om du verkligen vill göra dig krullning, två eller tre veckor före proceduren, gå igenom en regenererande kurs som innehåller närande och fuktgivande produkter.
 2. Det är bättre att skjuta upp proceduren, om du nyligen ljusnade dina lockar.
 3. Det är möjligt att markera eller tända håret endast om minst tre veckor har gått efter carving.
 4. Om du färgade lockar innan du huggar, bör du veta att effekten av vridna trådar blir mindre.

Men om du gör allt enligt anvisningarna kommer det att vara ett stort plus för ditt hårs hälsa, eftersom de länge kommer att vila av den dagliga heta stylingen.

Steg för steg

Spinningsträngar

 1. Dela allt håret i små strängar och vrid dem på spolar eller andra krökare du har valt.
 2. Det är bättre att börja från baksidan av huvudet, sedan parietaldelen, och endast då den tidsmässiga delen.

För att frisyren ska bli snygg och likformig är det viktigt att se till att hårets spetsar inte sticker ut och inte vrids.

Hur appliceras kompositionen?

 1. För varje krökt kran måste anbringas medel för perm. För att underlätta appliceringen, använd en flaska med en smal nacke, vilket kan ge ett bra jämnt tryck. Användning av produkten rekommenderas att upprepas två eller tre gånger.
 2. Efter att ha bearbetat alla lås, bära en speciell plastlock på huvudet (om inte, byt ut det med en plastpåse). Uppifrån häng en handduk för uppvärmning, och varma håret med hårtorken.
 3. Efter 10-20 minuter, varva ner en kontrollsträng och se hur mycket hår som redan har spunnits. Du kan inte lämna kompositionen på håret i mer än fyrtio minuter.
 4. Så fort håret har spunnit till önskad effekt, ta inte bort spolarna och skölj krullarna med rinnande vatten. Shampoo i detta fall är förbjudet.

Hur man neutraliserar?

Efter allt detta måste du applicera ett neutraliserande medel till varje pecker. Det ingår i komplexet för perm. Denna manipulation kommer att ge dig en pålitlig fixering frisyr.

 1. Applicera ett neutraliserande medel är nödvändigt i mitten av varje spole längs den.
 2. Då ska spolarna avlägsnas och håret ska torkas, helst inte med hårtork, men naturligt.

De vanligaste misstagen

Vid utförandet av carvingproceduren hemma görs oftast följande fel:

 • felaktigt utvalda medel för curling på hårtypen;
 • valet av inte riktigt lämpliga former av strängar i förhållande till ansiktsformen och hårets längd;
 • användningen av curling-, neutraliserings- och fixeringsmedel för olika tillverkare;
 • Överensstämmelse med exponeringstiden, som anges i bruksanvisningen.
 • Tvätta håret de första tre dagarna efter proceduren.

Försök att inte göra dessa misstag för att inte få ett oönskade resultat.

Användbar video

För att se hur carving är klar kan du titta på videon:

slutsats

Carving är ett av de säkraste sätten för hår att uppnå curlade och voluminous curls. Naturligtvis kommer effekten inte att vara så lång som en normal krökning, men håren kommer att förbli hälsosamma samtidigt. Ändra därför djärvt din bild och det blir ännu vackrare och mer attraktivt!

Vet du vilken hårsnideri är (38 bilder)? Detaljerad beskrivning av förfarandet och rekommendationer för genomförandet

Om du har vackra lockiga krullar som du gillar väldigt, passar din bild, men du är trött på att slåss med dem varje morgon för att göra en snygg styling, vi rekommenderar att du utför en sådan procedur som snidningshår.

I fotohåret efter carving

Detta är en speciell metod för att forma frisyrer, som hålls i ungefär två månader - på morgonen behöver du bara justera håret för att återställa sin form och alla.

Carving för medium hår, liksom för långa, korta krullar, utvecklades av Schwarzkopf. I huvudsak är detta en kemisk perm, men ger användningen av mjuka komponenter.

De skadar praktiskt taget inte hårets hälsa. Det är därför inte något överraskande i det faktum att denna metod för långvarig perm också kallas biocarping av hår. Även om vi naturligtvis inte pratar om total säkerhet.

Detaljerad beskrivning av förfarandet

Carving för långt hår, som krullar av annan längd, utförs bäst i salongen. Trots att alla komponenter kan köpas i butiker.

Detta beror på det faktum att förfarandet har vissa egenskaper att det blir extremt svårt att utföra med egna händer utan att ha en viss erfarenhet.

I synnerhet finns det sex steg:

 • förberedelse - håret kammas noggrant
 • svängande lås på hårkrullarna;

Var uppmärksam. Storleken på curlers diameter beror på vilken typ av resultat du vill få. Om du drömmer om stora krullar, borde curler vara stor. Om du lockas till små lockar, så kommer curlersna att vara små.

 • applicering av blandningen - en speciell blandning appliceras på locken för att säkerställa hårets hållbarhet;
 • exponering - håller blandningen på håret (cirka tio till tjugo minuter);
 • Tvätta - ta bort hårkrullarna och tvätta håret med en speciell balm som ger näring till håret.
 • Torkning - torkar håret med användning av en hårtork.

Med tanke på alla steg tar det upp till två timmar att slutföra proceduren och inte mer.

Var uppmärksam. Snidningshår hemma är bara möjligt om du bjuder in en mästare till dig själv. Det rekommenderas inte att göra det själv, eftersom du kan göra fel när du twistar hår eller applicerar en blandning, vilket leder till oförutsägbara resultat.

Positiva egenskaper

Carving för kort hår, som hår av någon längd, har många positiva egenskaper.

 1. Denna metod skadar inte håret så mycket som vanligt perm.
 2. Du kan utföra det hela tiden, faktiskt varannan månad. Förresten, om du är intresserad av hur mycket carving som hålls på håret, så håller krullarna i genomsnitt krullarna i åtta till tio veckor.

Var uppmärksam. Många är intresserade av hur man tar bort carving från håret. Det är inget komplicerat - först, efter alla samma två månader kommer han att lämna. För det andra kan raka strängar använda en vanlig strykning.

 1. Efter att ha tillämpat den här hårkretsmetoden kan du göra nästan vad som helst du vill - till exempel tvätta med schampo, applicera balm, balsam och så vidare.
 2. Om ditt hår kännetecknas av hög fetthalt, sedan efter carving, kommer hårets hårbotten och hårbotten att minska, och du behöver inte tvätta håret varje dag eller varannan dag.

Carving kännetecknas av en mild inverkan på håret.

Negativa egenskaper

Men inte utan negativa.

De viktigaste negativa egenskaperna är markerade nedan.

 1. Förfarandet, trots säkerheten, kan skada torra krökningar. Dessutom är många intresserade av huruvida det är möjligt att göra carving på blekt hår - tyvärr bör du inte utföra sådana åtgärder med en hårklippning.
 2. Färgning, markering eller annan applicering av färgämnen kan utföras inte tidigare än tre dagar efter carving.
 3. Om krullarna var målade tidigare, kommer varaktigheten av säkerheten för perm att minska något.
 4. Färgen på det färgade håret efter proceduren kan ändras något.

På färgat hår varar inte vågan lika länge

Var uppmärksam. Som praktiken visar kan förfarandet ge besvikelse åt ägare av tjocka, tunga krullar. Orsaken ligger i hårets struktur - sannolikt, de kröker inte på det sätt du vill ha.

Många typer av curling

Det finns flera typer av en sådan perm, som var och en har sina egna egenskaper.

Carving: mild hår perm

Carving är ett känsligt sätt att locka håret med hjälp av kemikalier. Ägare av rakt hår som vill ge spel åt sin bild av lekfullhet och kvinnlighet kan dra nytta av dem utan att lägga mycket tid på sig. Effekten av denna procedur är en frodig frisyr med långlivade lockar, som varar från en månad till sex månader.

Typer av läggning och verktyg

Kemi, biowave och carving hjälper till att skapa en långsiktig styling. Men den senare krökningsmetoden påverkar håret hårdare, eftersom preparaten som används för att utföra proceduren inte tränger djupt in i håret och skyddar dem mot överhettning. Mästare att skapa frisyrer använder sådana typer av curlers, såsom:

 1. Koklushki - små curlers, lämpliga för långa och medelstora strängar. De kan bilda fina curls i afrikansk stil.
 2. I form av en spiral - kan du göra en frodig frisyr i form av spiralkrullar. Sådan styling varar mycket länge.
 3. Bulk - stora produkter som skapar volym vid rötterna och bildar en ljusvåg.
 4. Boomerangs är skumgummikrullare med flexibla ledningar inuti. De hjälper till att ligga länge.

Kvalitativt gjort carving kan avnjutas upp till två månader. Den långsiktiga staplingen beror till stor del på krullarnas struktur. Om håret är poröst kommer krullen att bli sämre. Procedurernas frekvens bör inte överstiga 1 gång om 3 månader.

Om du vill göra starka krökningar och stor volym, är det bättre att använda den vertikala curlingmetoden med hjälp av spiralkretsar.

Lokal perm hjälper till att få volymen vid rötterna och är idealisk för tunt och fet hår. Under proceduren fixeras skyttarna endast i rotzonen, och strängarnas ändar förblir nästan raka. Denna typ av curling kan appliceras vid tipsen, vilket resulterar i en liten volym och en vacker våg.

Om du vill skapa en djärv och ljus bild kan du utföra texturerad snidning, det vill säga en partiell krullkrullning, med hjälp av curlers av olika former.

Fördelar och kontraindikationer

Det är ingen hemlighet att kemisk perm är skadlig, eftersom över tiden blir jämnt tjockt hår tunnare med fel vård för dem. Av denna anledning försöker frisörerna inte använda aggressiva formuleringar som använts tidigare och bytte till carving. Dess fördelar är:

 1. Resultatet varar 4-8 veckor. Även om det är mindre än med en enkel kemisk perm, men skada på håret är minimal.
 2. Kompositionen innehåller inte glykolsyra, så du kan upprepa proceduren efter tre månader. Detta skiljer sig från kemi, vilket kan göras mer än en gång om året.
 3. Dra fördel av carving ägare av vilken hårlängd som helst.
 4. Möjligheten att använda curlers med vilken diameter som helst.
 5. På tunna, melirovannyh eller färgade strängar perm varar upp till sex månader.
 6. När rötterna växer, försämras inte typen av läggning.

Efter proceduren blir håret levande och mjuk och frodig. Men fortfarande har denna typ av krökning kontraindikationer:

 1. Flickor som har en torr epidermis i huvudet, det är bättre att inte göra carving.
 2. Med spröda splitlås är proceduren kontraindicerad.
 3. Det är nödvändigt att överge carving, om du nyligen har gjort färgning eller lätta hår.

Dessutom, efter att försvinnandet av hårets effekt skulle behandlas. I fall av hårdkvalitets frisör finns risk för skada på håret.

Snidning för olika hårlängder

Bäst av allt ser perm på långa och medelstora strängar. Men tjejerna som gjorde proceduren för kort hår, ofta missnöjda med resultatet, för att lockar på en kort hårklipp, inte alla går.

Carving för långt hår ger dem en liten vågighet och kräver ingen daglig styling. Men kompositionen, som distribueras i full längd, torkar dem och kommer att behöva tillgripa ytterligare fukt. För att göra en långsiktig styling är långt hår bättre att inte krulla helt, men utföra en perm i rotzonen eller i ändarna av strängarna. Dessutom håller resultatet vid en sådan längd av hårets huvud mindre, för i sin egen vikt rinner krökarna snabbare.

Det bästa alternativet - snidning på håret i medellängd. Det ser perfekt ut på en bob och kaskad. Bangs, om det är, kan du inte curl.

På den korta hårhåren är krullarna inte knäckta länge och ser väldigt snygga ut och storslagna. Men om hårklippningen är extremt kort, är behandlingen med lösningen kontraindicerad, eftersom den kan få en fula lambseffekt. Ja, och krullarna kommer att hänga runt. Bra styling för caret utan pärla, bob-caret, kaskad och asymmetri.

Curling hemma

Om så önskas kan biologisk snidning ske självständigt. För att utföra proceduren måste du fylla i:

 1. Medel för snidning. Det är bättre att föredra läkemedel som inte innehåller ammoniak och tioglykolat.
 2. Oljemjukmedel - det krävs för poröst hår.
 3. Curlers av någon form och storlek, beroende på önskat resultat.
 4. Balsam för skadade eller färgade trådar.

Du kan börja curling. Steg för steg instruktioner:

Steg 1. Tvätta håret med schampo.

Steg 2. Ägarna av porösa strängar i förväg måste behandlas med en mjukgörare. Efter en timme måste de tvättas och torkas något.

Steg 3. Dela håret i ett stort antal strängar. Var och en av dem försiktigt curl med curlers eller spolar. Snidning på medelhår är lättare att göra, men med långa lockar är det bättre att tillgripa hjälp.

Steg 4. Sedan med en bred borste eller en enkel svamp är det nödvändigt att applicera curlingföreningen till låsen och lägg en plastlock på huvudet.

Steg 6. Efter att önskad tid har löpt ut (anges i anvisningarna för beredningen), är det nödvändigt att skölja kompositionen med varmt vatten. Det är förbjudet att använda schampo.

Steg 7. Bearbeta håret med en fixer och ta bort hårkrullarna efter 20 minuter.

Steg 9. Applicera om ett lag av fixer på krullarna och vänta på önskad tid. Tvätta sedan håret igen utan schampo.

Steg 10. I slutet ska du behandla håret med en balsam, göra en hårklippning och torka trådarna.

Efter proceduren kan du inte tvätta håret i flera dagar. Det är nödvändigt för absorption och fixering av kompositionen på håret.

Skötselanvisningar

Efter curling curls behöver vård. Mästare rekommenderar att de följer följande regler:

 1. Använd schampon, masker och balsam för färgat hår, såväl som applicera växtbaserade produkter.
 2. Stack eller torka inte lockar med hårtork.
 3. Det är omöjligt att kamma eller räta lockar omedelbart efter att ha tvättat håret.

Under den första veckan efter proceduren är det förbjudet att räta, måla eller tona krullar. Du bör också undvika exponering för hår av ultravioletta strålar, klorerade och saltvatten.

Recensioner av förfarandet

Jag har en kort hårklippning, vilket inte är lätt att experimentera. Jag ville byta min frisyr - jag gjorde en carving. Mina vänner försökte avskräcka mig, men jag led inte till deras inflytande. Njut av de romantiska lockarna. Vad är väldigt glad.

För ett år sedan gjordes snidningen. Effekten varade i nästan 6 månader. Förfarandet håller krullarna, och de ser naturligt ut, inte kan sägas om den kemiska krullningen.

Jag har ett långt och främmande hår. Hon är någonstans mellan vågigt och rakt hår. För att inte göra styling varje dag, bestämde sig för att carving. Resultatet är fantastiskt. Nu kan jag istället för morgon styling sova lite längre.

Således, med hjälp av carving, kan du bli av med daglig styling under lång tid. Om du är rädd för det vanliga perm håret, carving - det här är vad du behöver.

Carving - en noggrann curl för vackra lockar

Hår styling stjäl mycket tid och ansträngning? Dålig håller volymen och kan inte staplas? Behöver göra carving! Vad är det Noggrann långsiktig styling, vilket eliminerar behovet av att blåsa håret på curlers eller bränna dem med tang. Till skillnad från en perm har hårsnideri inte en sådan negativ inverkan på strukturen, och samtidigt har de charmiga modellerna på hår av vilken längd som helst.

Vad är carving?

Hårsnideri är ett mildt alternativ till perm. Med det kan du också skapa olika krullar, men de kommer inte att hålla sin form så länge. I genomsnitt 1-2 månader. Huvudskillnaden från den traditionella permen i kompositionen. Det innehåller inte skadliga komponenter som har en negativ inverkan på krillens hälsa. Att göra en sådan perm tillåts var tredje månad (klassisk kemi är inte önskvärt mer än en gång var 8-12 månader).

Fördelar med styling

Vilka är fördelarna med och främsta fördelarna med snidning för hår? Först av allt, med omsorg. Efter det är krullarna färdiga och de behöver inte klippas, som i de flesta fall med kemisk vinkling. Naturligtvis är metoden inte helt ofarlig, men den negativa effekten minimeras och kretsens hälsa kan enkelt återställas med korrekt vård.

Andra fördelar med carving:

 1. Lämplig för hår av någon tjocklek, tjocklek och struktur.
 2. Ett enkelt sätt att locka håret.
 3. Daglig styling tar bara några minuter.
 4. Till skillnad från klassisk kemi kommer krullarna smidigt att glida ut och håret kommer att återställas. Det blir ingen klar övergång.
 5. Håret är levande och glänsande.
 6. Du kan välja några diameterkrullare. Du bör vara medveten om att speciella plastkrullare används för carving, där det finns 3 utskjutningar.
 7. Möjligheten att få en lång mängd, vilket är mycket viktigt för ägarna av sällsynta eller fina hår.

Men den största fördelen - krullarna kan rätas! Om de plötsligt är uttråkade eller ens trängder behövs för en viss frisyr så kan du ta järnet och gå! Och efter att ha tvättat håret kommer krullarna att komma tillbaka igen och kommer att dekorera värdinnan igen.

Nackdelar och kontraindikationer

Förfarandet för carving hår har nackdelar:

 1. Förfarandet, men relaterat till mjuka curlingmetoder, har en negativ effekt på torrt och sprött hår. Därför måste du skära av skadorna, splittra ändarna och behandla håret innan du utför det.
 2. Kostnaden är inte låg och i vissa frisörsalonger kan den överstiga den klassiska kemiska kopplingen flera gånger. Priset beror också på befälhavaren, längden och det aktiva läkemedlet.
 3. Inom 3 dagar kan du inte utsätta hårfärgningen, men det är bättre att vänta på 2-3 veckor. Hela denna tid är det tillrådligt att göra närande masker och då kommer krullarna att glädjas under en lång tid med skönhet och hälsa.
 4. Du kan inte göra denna styling under graviditet och amning.
 5. Kontraindikationer - håravfall. Alla långsiktiga livsstil är stressiga för dem och situationen kan förvärras.

Du måste också veta att sammansättningen av något läkemedel kan orsaka en allergisk reaktion. Därför, före förfarandet är det nödvändigt att göra ett test för överföringen av fonderna.

Vem är lämplig carving

Egenskapen av carving för hår är att den passar nästan allt. Oavsett vilken typ av hår, utseende, ålder. Det finns mycket färre kontraindikationer än någon annan metod för lång curling. Det kommer att lägga till någon hårpomp, volym och waviness. Men hållbarhet och slutresultat beror till stor del på hårets initiala tillstånd och kvalitet.

För korta hårklippningar

Att lägga carving ser bra ut på frisyrens kvadrat, bob. Han kan spara ett dåligt experiment med valet av frisyr. Ljusvågor ramar försiktigt ansiktet och går till nästan alla tjejer. Det finns också inget behov av att göra daglig styling. En annan fördel är minskningen av fettighet, så ägare av korta hårklippningar med fet hår kan säkert göra stylingen.

På medium

Snidning på medelhår är det bästa alternativet för alla. Curls kommer att hålla sig perfekt, en bra volym skapas vid rötterna och vacker styling garanteras. Särskilt intressant perm kan göras på stegvis hårklipp, till exempel en kaskad. De övre skikten är lindade på små skivor, och botten kan endast göras ljusvågor. Ju sällsynta och tunnare håret, desto finare måste Carver-diameteren tas.

På långt hår

Långa lockar ser bara fantastiskt ut. Beslutar att göra carving för långt hår, bör du veta några funktioner:

 1. Varje perm på en sådan längd är inte så länge som krullans hårdhet påverkar.
 2. Av samma skäl, vänta inte på en bra basalvolym.
 3. Spetsarna i denna längd är ofta torra, perm kommer att torka dem lite mer. Du kan behöva klippa dem lite.

Men om dessa argument inte skrämmer, måste du hitta en bra mästare och armera dig själv med bra medel att näring och återställa krullarna. De stör inte i vården efter curling.

Hemma

Är det möjligt att göra en carving hemma? Självklart kan du. Faktum är att förfarandet är ganska enkelt och om det finns liten erfarenhet, färdigheterna att krulla krullarna ordentligt, varför inte.

 1. Sammansättning för carving. I salonger som oftast används från företaget Schwarzkopf eller Londastyle.
 2. Klämma av samma företag som kompositionen.
 3. Curlers - Carvers.
 4. Hairbrush, mössa, hårtork, svamp för applicering av kompositionen.
 1. Huvudet ska tvättas och torkas något med en handduk.
 2. Våta strängar är noggrant kammade och sårade på curlers. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt tipsen, så att de därför var snygga, utan veck och inte utskjutande.
 3. När alla strängar är vridna, är det nödvändigt att blötlägga dem väl med kompositionen, för att den bästa effekten ska täcka flera gånger.
 4. En polyetenhatt sätts på och hårkrullarna värms upp med en hårtork, den förväntade tiden är inställd enligt anvisningarna.
 5. Strukturen tvättas bort, utan att hårkroppar avlägsnas och utan rengöringsmedel.
 6. Fixerfixaren appliceras, underhålls vid rätt tidpunkt och sköljs med varmt vatten.
 7. Curlers avlägsnas, krullar rakt och torkar naturligt, utan att använda en hårtork.

Ibland använder du en annan teknik. I det avlägsnas krökarna omedelbart efter likvidation med kompositionen, krullarna tvättas och fixeringsanordningen appliceras på strängarna med ländryggsrörelser. Faktum är att det inte finns någon stor skillnad, men några mästare tror att med denna metod lider skönheten av krullningar.

Det är allt. Förfarandet är enkelt, men om det finns några tvivel eller hårets hälsa lämnar mycket att önska är det bättre att inte riskera det och lita på en professionell. Också, gör inte en perm på långt hår, eftersom det är ganska svårt och även specialisterna klarar inte alltid att uppnå ett kvalitetsresultat.

Skötsel efter läggning

Även om carving hör till milda stylingalternativ, är det fortfarande skada för håret och under de första 2-3 veckorna efter det behöver du bättre ta hand om krullarna.

 1. Prova så lite som möjligt att använda en hårtork.
 2. För att göra fuktgivande och närande maskar, med långt hår, använd skyddsoljor för tipsen.
 3. Använd en mild huvudtvätt.
 4. Applicera inte starka låsmedel på krullarna, de kommer ändå att hålla sin form perfekt bra ändå.

Dessa enkla sätt att snabbt neutralisera skadan från perm, återvänder hårhälsan, och krullarna kommer att göra mjuka och vackra.

Skapa krullningar utan aggressiva effekter - snidning för hår: foto före och efter, fördelar och nackdelar med metoden, processens essens och nyanser

Carving är ett modernt frisörförfarande för att skapa lockar utan att aggressivt påverka håret. Företaget Schwarzkopf har utvecklat ett innovativt verktyg för noggrann långsiktig installation.

Carving är lämplig för rakt och något lockigt hår. Nu behöver tjejer som drömmer om söta lockar, inte förstöra strängarna. Den unika formeln av en speciell komposition för att fixa vågorna på ett tillförlitligt sätt håller krullets form, men överdriver inte krullarna och hårbotten.

Kärnan i metoden

Förfarandet på många sätt liknar den vanliga kemiska permen, men kompositionen av fixeringslösningen är mjukare. Verktyget skadar inte håraxelns struktur. Kemikalier påverkar endast ytterskalet.

Förfarandet kommer att vädja till tjejer som inte vill tillbringa en halvtimme varje morgon och skapa vackra lockar. Efter carving tar styling väldigt lite tid.

Kärnan i metoden:

 • strängar av önskad bredd är lindade på spolar;
 • Shag behandlas med en speciell förening för långvarig fixering;
 • fixaren sätts;
 • Efter en viss tidsperiod avlägsnas spolarna;
 • elastiska lockar måste torkas naturligt;
 • varmluftsbehandling är inte nödvändig;
 • processen liknar "kemi" men utan den aktiva penetreringen av en speciell lösning och ett fixativ djupt in i kutiklet;
 • När kompositionen tvättas ut ur hårstängerna glättas strängarna gradvis.

fördelar

Många tjejer har redan uppskattat den innovativa tekniken. Några gjorde hårsnivning i salongen, andra testade metoden hemma. Resultatet är vackra curls, som efter curling i frisörsalong och friska krullningar, som om det inte fanns någon behandling av trådarna med kemiska komponenter.

Positiva aspekter:

 • Hårets inre struktur bevaras;
 • speciell komposition för långsiktig styling skadar praktiskt taget inte håraxlarna;
 • Produkten innehåller inte glykolsyra, som förstör nagelbandet.
 • Ett nytt förfarande kan göras på 3-4 månader. Jämför: det är tillåtet att göra stark "kemi" en gång om året, inte oftare;
 • Efterhand svagas effekten av behandlingen, håret slätas, tar det ursprungliga utseendet.
 • inga skarpa övergångar mellan regrowna områden och krullade strängar, som efter "stark kemi";
 • proceduren är lämplig för alla typer av hår, med undantag för mycket torra lås;
 • inom två månader är det enkelt att skapa krullar om 5 minuter. Applicera bara skum eller mousse på håret, kläm fast trådarna med fingrarna, torka det med en hårtork (eller utan det)

Ta reda på hur du använder Sulsen mjällschampo.

Hur man flätar en fläta med ett band? Steg-för-steg-diagram i den här artikeln.

Notera:

 • Om håret är tunt nog eller målade, kommer krullarna att vara upp till sex månader;
 • efter proceduren reduceras fett av trådarna. Långvarig perm utan aggressiv behandling av håret är 100% lämplig för ägare av fet hår.
 • Om du har tjocka, tjocka krullar som du aldrig har målat, kommer snidningen att vara subtil eller krullarna kommer inte att ordna sig.

brister

Är den här metoden perfekt, eller är det nyanser att vara medveten om? Självklart finns det vissa nackdelar.

Var uppmärksam på följande punkter:

 • Tekniken är kontraindicerad för behandling av sprött, splittande, problematiskt hår. Överdriven torrhet av trådarna är också en orsak till att inte snida
 • efter färgning bör cirka en månad passera, före denna period är det förbjudet att bearbeta trådarna med en fixer och komposition för långsiktig styling;
 • efter 4-8 veckor kommer strängar att ta på sig deras ursprungliga tillstånd, du måste återskapa lockar;
 • Om en skrupelfri mästare gjorde hårbearbetningen är det svårt att skada håret. Efter en misslyckad carving måste klippa strängarna.

Genomför proceduren i salongen

Vad du behöver veta innan du går till frisören:

 • anmäl dig till befälhavaren om du har friska krullar. Försvagade strängar är säkra på att läka med närande masker, återställa hårets struktur, först då göra en mjuk krullning;
 • Före proceduren, form håret, gör ett lämpligt frisyr;
 • Mest märkbart framgår fördelarna med den ursprungliga tekniken med en kort hårklippning och på medellånga strängar;
 • bestäm själv i förväg själv eller konsultera mästaren, vilken krullediameter du vill få. Baserat på dina önskemål väljer frisören spolar av viss diameter.

Det är viktigt! Var inte lat, läs recensioner om salongen där du samlade, prata med dina vänner eller ställ en fråga på forumet. Ett misstag vid val av en trollkarl kan vara dyrt. I bästa fall kommer du att få en "lätt kemi" till ett högt pris, i värsta fall - brinnande hår.

Hur man gör en snidning i stugan:

 • Det första steget är behandling av hår med en speciell förening;
 • nästa steg - curling strängar på curlers, torkning utan att använda en hårtork;
 • Det sista steget är avlindningen av strängarna, tvättar håret med vatten, skapar en frisyr.

Mjukt krullning hemma

Ägare av kort och medelhår kan köpa en speciell komposition från företaget Schwarzkopf, Londa, L'Oreal och skapa elastiska lockar utan att besöka salongen. Det kommer att ta tålamod, uppmärksamhet på detaljer, en förberedelse för carving.

Innan du börjar proceduren, undersök indikationerna och kontraindikationerna, utvärdera din typ av trådar, läs instruktionerna. Om tekniken är kontraindicerad till dig, låt inte friden skada dig: du måste korta skadade lockar. Du kommer att bli tvungen att skära hela längden, som behandlas med en speciell förening.

Carving hår hemma. Steg för steg instruktioner:

 • Tvätta inte håret 1 dag före proceduren.
 • kamma håret;
 • vind strängarna på spolar från roten, kontrollera att det inte finns något veck;
 • När allt hår vrids, fukta spolarna med förberedelsen. Följ anvisningarna exakt;
 • kontrollera att alla områden är blötläggda med vätska;
 • Lägg ett duschlock över din spole och värm huvudet.
 • Efter den tid som anges i anvisningarna, tvätta trådarna, bearbeta fixaren;
 • efter det att den önskade tiden har gått, tvätta håret igen med en hårkrullare;
 • bristande överensstämmelse med exponeringens varaktighet - orsaken till att hårstängerna bryts
 • torka strängarna med en handduk, torka dem naturligt.

Hårvård efter proceduren

Särskilda svårigheter vid skapandet av frisyrer uppstår inte, det krävs inte dyra medel för styling och bearbetning av trådar. Stylists rekommenderar att hålla hår, att regelbundet ta hand om strängarna.

Vad man ska göra:

 • Efter proceduren, vänta 72 timmar, skölj bara krullarna med schampo;
 • Använd fuktgivande, återställande kosmetiska formuleringar. Trichologists rekommenderar schampon utan sulfater och parabener för vård av krullningar efter mild krökning.
 • Ett bra alternativ för vård efter en carving är medicinsk kosmetika. Kvalitetsprodukter säljs i ett apotek;
 • två eller tre gånger under veckan, applicera lockar med balsam;
 • Var 3-4 dagar, gör en näringsfull hårmask med naturliga ingredienser. Undvik användningen av basoljor, utjämna krullarna. Värderbara estrar i masker kompletterar nödvändigtvis;
 • fuktar ändarna av hår
 • vägra att använda strykjärn och hårtork
 • om du snabbt behöver torka håret, byt hårtorken till "kallt läge";
 • förhindra hårsektionen, skära spetsarna regelbundet
 • För styling, använd ett gott skum.

Titta på frisyralternativen för tjejer vid examen i dagis.

Om gummi - hårspiraler skrivna på denna sida.

På http://jvolosy.com/uhod/shampuni/selentsin.html, läs recensioner av trichologer om Selentsin mjällschampo.

Populära snidkompositioner

Högkvalitativa produkter består av en biologisk bas och en liten andel kemikalier. Denna kombination gör det möjligt att försiktigt verka på hårstängerna, för att inte bryta mot deras struktur.

Positiva recensioner har tjänat kompositioner från flera kända tillverkare av kosmetika. Stylister rekommenderar produkter varumärken:

Populära verktyg:

 • ISO Neotexture.
 • Trendlinje från Goldwell.
 • Indola.
 • Londastyle Permanent Form.
 • GOLDWELL.

Köpkvalitetsföreningar kan vara i butikerna av professionell kosmetika eller beställa varor på Internet. Alla frågor kontrolleras med konsulter. Köp inte verktyget förrän du kan ta reda på om det passar din hårtyp eller inte.

Kostnaden för en uppsättning för en mild krökning är i vilket fall som helst lägre än att gå till salongen, ungefär - 800 rubel. Stabilisatorn - 500 ml, en cylinder - 200 ml, speciell struktur
Texturizer. Om det genomförs korrekt blir strängarna helt raka efter 2,5-3 månader.

"Mjukt" kemi "- ganska dyrt förfarande. Det genomsnittliga priset på hårsnideri är från 1200 rubel. Kostnaden beror på längden på strängarna, mängden pengar som spenderas. Många skönhetssalonger erbjuder denna moderna, svaga curlingteknik. Din uppgift är att hitta en professionell som kommer att ta hänsyn till vilken typ av hår som inte skadar ditt hår.

Innan du besöker skönhetssalongen, studera nyanser av ett fashionabelt hårsalongförfarande - snidning för hår. "Soft" perm - frälsning för upptagna tjejer som inte har tid på långa timmar på morgonen.

Teknikhuggning i kabinen i följande video:

Gilla den här artikeln? Prenumerera på uppdateringar via RSS, eller håll dig uppdaterad till Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Twitter eller Google Plus.

Prenumerera på uppdateringar via e-post:

Berätta för dina vänner!

Hår carving hemma

Det fashionabla ordet "carving" betecknar en modern analog av en perm, vilket resulterar i en mer naturlig stor krullning. Effekten av det varar i genomsnitt upp till två månader, men det beror väldigt på olika indikatorer. Om ditt hår har blivit tidigare upplyst eller nyligen färgat, kan krullarna stanna länge. Om de är naturligt tuffa, raka, olydiga eller mycket långa carving kanske inte alls alls. På melirovanny hår kan effekten vara ojämn, och blekta torra krölor kan brännas oåterkalleligt.

Carving rekommenderas till ägare av mjukt naturligt, något lockigt, halvlångt hår. Denna kretsmetod kommer att göra håret mer elastiskt och voluminöst, samt underlätta efterföljande styling. Om du är trött på att ständigt lindra på hårkrullarna och drömma om ett lockigt lockigt hår - försök att göra ett snidhår hemma.

Även om förfarandet innebär användning av milda formuleringar, görs denna typ av långsiktig styling fortfarande med hjälp av starka kemikalier, som bör hanteras med stor försiktighet. Förutom noggrann överensstämmelse med instruktionerna, är det nödvändigt att ta hänsyn till hårets typ och tillstånd, oavsett om de tidigare var färgade eller ljusare. Men inget är omöjligt.

Nödvändiga verktyg för snidning av hår:

 1. Särskild sammansättning för carving. Frisörer använder produkter avsedda för långsiktig styling av Londastyle eller Schwarzkopf för färgat eller normalt hår.
 2. Plastkrullare eller speciella spolar av olika storlekar, inte av största diameter, men inte små. Du kan också ta speciella carvers.
 3. Spärrvolym, nödvändigtvis samma företag som sammansättningen för carving.

Sekvensen av carving hemma

Carving teknik är ganska enkel även hemma. Se till att rummet är varmt utan drag och bara fortsätt sedan.

 • Först och främst tvätta huvudet och torka huvudet med en handduk. Om ditt hår tidigare blivit ljusare eller färgat, använd en speciell skyddskomposition (medel för Pre-Styling-linjen).
 • Våt hår snyggt och tätt med små strängar som skruvas på curlers, se till att spetsarna inte sticker ut, dropp applicera snida komposition. Med applikatorn, flytta från huvudet upp, mata varje kröna med föreningen tre gånger.
 • Tätt omslut huvudet, sätt på en hatt. Varma upp hårtorken och vänta på rätt tid för kompositionens verkan.
 • När du utför proceduren hemma, rekommenderas att du rullar ned en krök efter några minuter till tio till femton, om det redan är lätt att ta en S-form, börja ta bort resten av spolarna.
 • Tvätta noga av kompositionen utan att använda schampo i cirka fem minuter, inte mindre. Blot med en handduk.
 • Därefter måste du sätta på det hårda hårfästet med fjädrande rörelser från botten uppåt. Var noga med att följa instruktionerna, ibland måste du behålla det i några minuter, ibland måste du skölja genast.
 • Sushi hår på ett naturligt sätt, en hårtork efter carving hår i en frisör eller hemma borde inte användas i en vecka.

Som ni kan se finns det inget svårt. Hela processen tar mindre än en timme och den nya moderna frisyren är klar. Var inte rädd för att experimentera, agera!Nästa Artikel
Effektiv mask för hår med kefir och honung: användningen av kompositionen och matlagning i hemmet