Glans och hälsa på 5 minuter - ricinus och burdockolja för hår


Användningen av kardborre och ricinolja - en av de mest effektiva metoderna för hårvård. Naturläkemedel förlorar inte deras popularitet.

De är efterfrågan, trots det stora utbudet av kosmetiska industriprodukter. Vad är hemligheten i effektiviteten av medel? Hur man använder dem för att ge hår skönhet och fylla med hälsa?

Egenskaper och egenskaper

Den positiva effekten av ricinolja förklaras av kompositionen: den innehåller ricinolsyra, oljesyra, stearinsyra, linolsyra, vitamin A. Dessa komponenter återställer hårets struktur och E-vitamin bidrar till syntesen av kollagen.

Kock extrakt innehåller vitaminer A, B, C och E, kalcium, järn, krom och andra makro och mikronäringsämnen. Naturlig inulin, som ingår i produkten, säkerställer hårsäckens hälsa och stöder ämnesomsättningen på hög nivå.

Dessa komponenter i båda oljorna och har en komplicerad effekt på håret:

 • förbättring av blodcirkulationen i hårbotten;
 • normalisering av lipids balans
 • upphörande av håravfall
 • kämpa med mjäll;
 • eliminering av torrhet, klåda;
 • hårväxtstimulering;
 • bli av med splittrade ändar;
 • gör håret mjukt och glänsande;
 • varna utseendet på grå hår.

De otvivelaktiga fördelarna med oljor är tillgänglighet - du kan köpa dem på ett apotek till ett lågt pris. Fondens hållbarhet i cirka två år, och de måste tillämpas i en liten mängd. Användning av en produkt med en expired hållbarhet kommer inte att orsaka betydande skador, men det leder inte till önskad effekt. Komponenter av oändlig olja förlorar sin aktivitet.

Oljor har ett antal fördelar, men vid applicering måste du vara förberedd för vissa svårigheter. När det gäller castor - det här är en specifik lukt.

Du kan bli av med den obehagliga lukten genom att lägga till ett litet druvfrösextrakt eller någon essentiell olja till ricinolja.

Hur man väljer en lampa för shellac finns här.

Kockolja kan till och med vara skadlig för huden och orsaka allergier.

För att eliminera risken för detta problem måste du lägga lite pengar på armbågens böj och kontrollera efter irritation. Det är viktigt att komma ihåg att spolning är ganska svårt, och ett överflödigt belopp kan göra denna process ännu svårare.

Ägare av blont hår bör titta på oljans skugga. Det är bäst att köpa olja med ljusgul färg. Om vätskan är grön kan håret få samma nyans.

Så här använder du torrt schampo för hår, läs artikeln.

För att alltid se fantastiskt ut, ta reda på hur du vrider hårkrullen ordentligt.

Korrekt användning är nyckeln till effektivitet.

Applicera olja kan vara på olika sätt. Men i varje fall är det bättre att överväga följande rekommendationer:

 • Castorolja appliceras på torrt hår, burdock - till vått. Vid applicering innebär det att du må massera hårbotten försiktigt och gnugga oljan i rötterna.
 • Innan oljan rekommenderas värms vattenbadet - så komponenterna i kompositionen kommer att fungera i full kraft.
 • Dessutom ska du täcka huvudet med plast och linda i en handduk. I värmen av de biologiskt aktiva komponenterna i oljan absorberas bättre.
 • Det är bättre att tvätta håret med ett mildt schampo och använda en balsam för att underlätta avlägsnandet av oljerester.

För att göra resultatet spektakulärt måste du välja kallpressad orefinerad ricinolja. Produkten, den sista förädlingsprocessen, kan orsaka blockering av huvudets porer.

För att hålla dina ögon mer uttrycksfulla, ta reda på hur du tar bort dina utökade ögonfransar själv.

Castorcreme och burdock extrakt kan kombineras i lika stora proportioner och appliceras på håret. Beroende på hårets skick till kompositionen kan du lägga till andra medel.

Förutom denna metod finns det ett antal andra. Den tid som anges i recepten, villkorligt. Det enda undantaget är en mask med peppartinktur. Beroende på hårets tillstånd kan tiden förlängas eller förkortas. Minst 15 minuter.

Stoppa nedfallet:

 1. Blanda 2 msk. l. äggula hjul. Gnid kompositionen i rötterna och längs hela längden på locken. Tvätta av efter 40 minuter. Du kan också lägga till en matsked av brandy.
 2. Rör 1 msk. l. lök, 1 msk. l. burdock olja och 1 msk. l. krossad aloe. Mask håll på huvudet i ungefär en timme.

Äggula hjälper till att minska fettinnehållet i oljan, och det blir mycket lättare att tvätta det från håret.

Hur man gör ett hår tvätta hemma, ta reda på det här. Och hur man tvättar färgen från ögonbrynen, läs här.

Accelerera tillväxten:

 1. En blandning av 2 msk. l. ricinolja från 1-2 msk. l. peppartinktur applicerad på hårbotten. Peppar ökar blodcirkulationen, vilket kommer att accelerera hårväxten, men det kan användas ungefär 2 gånger i veckan. På huvudet bör kompositionen vara högst 15-20 minuter.
 2. En blandning av kamille och vetex med burk-extrakt eliminerar skört hår och accelererar deras tillväxt.

Fuktar hår:

 1. Fuktar torrt hår, du kan använda en blandning av 2 msk. l. ricinolja och 1 tsk. glycerol. I masken är användbar för att lägga till 1 tsk. ättika och äggula. Håll masken från 30 minuter till 1 timme.
 2. Eliminera torrhet kommer att hjälpa en blandning av 1 msk. l. honung och 1 msk. l. burdock extrakt. Om det inte finns någon allergi mot honung, kan kompositionen hållas säkert på håret i 30-40 minuter.

Även om oljor är höga i fett, orsakar de inte överdriven talgproduktion. Du kan även använda dem för ägare av snabbt smutsande hår. Det viktigaste - gnid inte stora mängder olja i rötterna. Du kan använda masker med en komposition som liknar den som beskrivits ovan.

För att se bra och snyggt, se hur du tar bort nagelbandet hemma.

För att torka hårbotten, kan du lägga till senapspulver, mint extrakt, tea tree, grapefrukt till blandningen.

Att genomföra vårdförfarandena kräver ansträngningar för vilka inte alla kvinnor är redo. Resultatet är dock uppenbart efter de första applikationerna.

För att fixa det och förbättra ditt hår helt, måste du vara tålmodig med en period av en månad till ett år. Ändå är användningen av oljor med avseende på effektivitet inte sämre än dyra salongprocedurer, och naturliga komponenter eliminerar den kemiska effekten på håret.

Hur man tar bort splittrande hår längs hela längden beskrivs i detalj i artikeln.

Vad är resultatet

Recensioner av kvinnor som redan har provat masker med kardborre- och castor-extrakt hjälper till att göra ett val för dessa produkter:

 • Alexandra, 22 år gammal, Tula: "Under examensstressperioden märkte jag att håret faller i skrämmande kvantiteter. Mycket orolig, men en vän rekommenderade att använda burdockolja. Lägg det på håret 3 gånger i veckan. En månad har gått. Till min glädje slutade falloutet helt och mitt hår blev glänsande, jämn och stark! "
 • Elena, 30 år gammal, Jekaterinburg: "På vintern blir hårets tillstånd oändligt - brittleness, matthet, torrhet. Jag bestämde mig för att försöka behandla dem med ricinolja. Jag hörde att burdockoljan accelererar tillväxten, jag bestämde mig för att lägga till den. Denna fantastiska blandning av oljor gav ett utmärkt resultat: färgen blev rikare, håret var mjukt vid beröring, levande. "
 • Sophia, 21, Moskva: "Jag var trött på min korta frisyr, och jag bestämde mig för att släppa mitt hår. Jag behövde ett sätt att påskynda deras tillväxt. Mitt val föll på burdockolja, som jag blandade med äggula. Jag är nöjd med resultatet: i 3 månader ökade hårets längd med 6 cm, krullarna blev silkeiga och lätta. "

Hur man bryr sig om fransar finns här.

Vilka oljor är användbara för hår, läs här.

Erfarenheten visar att dessa vegetabiliska oljor gör lockar frodiga och glänsande, återställer sin struktur. Det är viktigt att det finns andra orsaker som påverkar hårets hälsa och deras utseende: hälsosam näring, lugn, motion. Överensstämmelse med dessa villkor i samband med användningen av de föreslagna verktygen kommer att säkerställa hårets hälsa och vitalitet.

Burdock och castor mask för tjockt och starkt hår

Tjock, stark, glänsande - denna effekt ger håret med regelbunden användning av naturliga oljor. Hur man gör en av de mest användbara maskerna av kardborre och ricinolja - berätta i artikeln.

Denna olja är inte fet, men magisk, för som i en saga ger den oss skönhet. Vi pratar om vad som händer om du blandar ricinolja och burdockolja.

Varför förlorar hår vitalitet?

Även det mest avundsvärda håret kan plötsligt förlora sin vitalitet.

Detta händer på grund av felaktig vård, frekvent färgning och styling, avitaminos, stress och andra faktorer.

Under den kalla årstiden lider krullarna med nötning med en hatt, torr luft i rummet, brist på näringsämnen. i den heta upplevelsen av den aggressiva påverkan av solen, förorenad av skadliga dammutsläpp...

Allt detta kan inte undvikas, men det är i vår makt att vidta motåtgärder som tillåter håret att återhämta sig från de negativa effekterna. Betydande hjälp i detta avseende kan ha en mängd olika naturliga oljor.

Fördelarna med ricinolja för skönhet och hälsa hos håret

För några decennier sedan var castorca ett traditionellt hushållsobjekt och var nödvändigtvis närvarande i alla familjer. För att förbättra hårets skick spelade hon en stor roll, vars glömska kan förklaras enbart genom utseendet på en stor mängd industriell kosmetika.

Numera kan ricinolja enkelt köpas på ett apotek, och baserat på det kan du göra många effektiva och ekonomiska analoger av butiksprodukter. Castorca innehåller många poly- och enomättade fettsyror, i synnerhet:

 • linolsyra;
 • ricinolsyra;
 • stearin;
 • oljesyra;
 • palmitinsyra.

Komponenter av ricinolja omsluter hårets yta, näring och fuktar dem längs hela längden. Som en följd av denna effekt, yttre vågor slätas, silkiness och vacker glans framträder, stoppar processen av spetsavsnittet. Håret ser ut efter att ha applicerat en bra balsam.

Med hjälp av ricinolja kan du lösa sådana problem som:

 • håravfall, alopeci;
 • hudirritation i rotzonen, mjäll;
 • ett brott mot utvecklingen av talgkörtlarna, vilket resulterar i alltför mycket fett eller torrt hår;
 • brittleness, tråkig färg, installationsproblem.

Oljemassage i hårbotten bidrar också till att rena huden av toxiner och död epidermis, vilket ger näringsämnen och syre till rötterna.

Mycket användbara produkter baserade på ricinolja för hår, som ofta utsätts för färgning. Regelbunden exponering för ricinolja hjälper de dränerade krökarna att återhämta sig, vilket gör dem mjuka och glänsande.

I näringsberedningar används oljan både i ren form och i kombination med andra komponenter. En bra regenererande effekt ger en mask av en blandning av två oljor: ricin och burdock.

Kock- och ricinoljemask

Sammansättningen av denna mask är bara två ingredienser, men resultatet kommer att tilltala till och med de mest krävande användarna. Blandning i lika stora delar av kardborre och ricinolja får du ett universellt botemedel mot den snabba hårväxten, ökar densiteten och ger ett elegant utseende.

För matlagning behöver du:

 • Kockolja - 1-4 teskedar;
 • Castorolja - 1-4 tsk.

Masken appliceras inte bara på rötterna utan också över hela hårets yta.

Matlagningsmetod

Förbered alla nödvändiga ingredienser.

Mät önskad mängd ricinolja i en lämplig maträtt.

Lägg till så mycket bördolja.

Lägg disken med oljeblandning i ett vattenbad och värm upp lite. Detta kommer att förbättra maskins närande effekt och eliminera den speciella lukten av castorca.

Metod för användning

 1. Täck dina axlar med en gammal handduk för att skydda dina kläder.
 2. Borsta torrt, otvättat hår noggrant.
 3. Borsta applicera oljeblandningen först till rötterna först och sprid sedan över hela längden av håret.
 4. Wrap ett huvud med en film, och sedan in med en tjock handduk. Det rekommenderas att hålla masken från en halvtimme till 60 minuter.
 5. För att tvätta av oljemaskan, är det nödvändigt att applicera shampooet på nästan torrt hår. Du kan bara fukta dem med vatten lite för bättre skumpiskning. Skölj håret noggrant med måttligt varmt vatten (varmt hår vid fettigt hår). Upprepa proceduren.

Efter tvätt av masken är det lämpligt att skölja håret med vatten, försur lite med ättika eller citronsaft. Detta kommer att ge extra glans. Det rekommenderas att använda ricinskocka en gång på 7-10 dagar i 2-3 månader.

Hemligheterna om att använda kullolja och ricinolja

Trots de olika kosmetikernas variation och överflöd för skötsel av curls från världens bästa tillverkare, vänder kvinnor allt mer till traditionell medicin. Hem rättsmedel garanteras att inte innehålla skadliga kemikalier, de är mycket mer aktiva i att hantera problem med lockar och hårbotten, och de har en acceptabel kostnad för varje konsument. Bland alla produkter är castor och burdockolja för hår den mest populära. Recensioner av kvinnor som har lyckats försöka sig miljövänliga ämnen, bekräftar sin höga effektivitet.

Vi kommer att titta på hur föreningarna är användbara, hur de hjälper till att återställa ordningsstrukturen, vi kommer att studera effektiva recept.

Sammansättning och användning

Är ricin eller kardborreolja bättre för hår? Denna fråga oroar många kvinnor som har bestämt sig för att ta hand om sitt hår med naturläkemedel. Om du vill uppnå högsta resultat, använd ingredienserna tillsammans, du måste blanda dem i lika stora proportioner.

Var och en av oljorna verkar på olika sätt på krullarna, oljan i burken återställer strukturen från insidan, och ricinoljan ser ut på utsidan. Detta är den perfekta kombinationen för torra livlösa krölar som har lidit av kemisk, värmeskada eller har tappat sin styrka på grund av inre störningar i kroppen.

bur

Roten av växten används för att förbereda oljan - den innehåller de användbara ämnen som behövs för att lösa många problem med lockar. Du kan köpa den färdiga produkten på apoteket, men se till att kompositionen inte innehåller silikoner och kemikalier. Sådana produkter är inte lämpliga för behandling.

Det är också ganska enkelt att förbereda en värdefull komposition på egen hand. För att göra detta är den hackade burken rot fylld med vegetabilisk olja (solros, olivolja, druvfrö, etc.) i ett förhållande av 1: 3, kvar i en mörk, kall plats för en dag, sedan filtrerad och använd för att maskera eller självständigt.

Kompositionen innehåller följande värdefulla ämnen:

 • proteiner - för att påskynda ämnesomsättningen i hårbotten och normalisera dess mikroflora
 • tanniner - har antiinflammatoriska och antifungala egenskaper
 • palmitinsyra och stearinsyra fettsyra - återställa skadade krullstrukturer;
 • naturlig polysackarid inulin - absorberar och avlägsnar skadliga ämnen och smuts.
 • eteriska oljor - har svampmedel, lugnande och antiinflammatoriska effekter;
 • vitaminer i grupp B, P, E, C och A - starta regenerativa processer, påskynda hårväxten;
 • mineraler (svavel, mangan, selen, kobolt, järn, krom, magnesium, fosfor, kalium, kisel, zink, natrium, koppar) - föryngra, främja läkning, förbättra rötter, förhindra förlust.

Var försiktigt överväga oljan när du köper den i ett apotek. Ibland har vätskan en grön nyans - det är absolut omöjligt att använda blondiner, eftersom hårets färg kan förändras.

ricinolja

Värderbar olja tillverkas av kallpressande ricinusfrukt. Denna växt är vanligast i troperna, men i våra breddgrader är den fast och används för att dekorera trädgårdar och parker. Ricinoljan i sig är giftig, men oljan är av högt värde och används i kosmetologi och medicin.

Det bekämpar torrhet och brummhet av lockar, fyller dem med glans, återställer nagelband och har en positiv effekt på hårbotten.

Sådana egenskaper hos produkten beror på dess rika sammansättning:

 • palmitisk och stearinsättad fettsyra - för att återställa skyddsegenskaperna hos torr hårbotten;
 • oljesyra och ricinol enomättad fettsyra - för att påskynda metaboliska processer, bekämpa mikrober, fukt och stärka folliklar;
 • fleromättad linolsyra - för att bekämpa toxiner, lindra inflammation, öka lokal immunitet, skydda mot negativa effekter av yttre faktorer.

Lista över masker

Om du hittar sådana överträdelser som mjäll, förlust av krullar, överdriven torrhet, splittrade ändar, förvirring, tråkig färg och livlöshet, bör du vara uppmärksam på användningen av masker för hår med ricinus och burdockolja. Tillsammans kommer de att hjälpa till med att avlägsna kosmetiska problem och behandling.

Det är viktigt att använda oljorna korrekt, så att de ger de högsta resultaten och att veta vad man ska mixa för att öka effektiviteten.

Att närma och lugna hårbotten

Oljorna mättar strängarna med alla komponenter som behövs för återvinning och normal tillväxt. Dessutom är de bra för att skydda krullarna från den yttre miljöens negativa påverkan.

Om du blandar ricinolja och burdockolja med havtornolja får vi en lugnande effekt. Denna mask är mycket användbar för kliande av huvudet, inflammation i huden, torr mjäll, åtföljd av bräckligheten i strängarna.

Det är nödvändigt att ansluta alla komponenter i lika stor utsträckning, medel skulle visa sig så mycket att de täcker hela hårets hår. Vi gnuggar kompositionen i dermis, sedan fördelar sig längs kammen med sällsynta tänder, särskild uppmärksamhet ägnas åt tipsen. Vi lägger på en plastlock och ett uppvärmningslock, lämnar det över natten, tvätta det med schampo på morgonen.

Tillväxtstimulering

Masken hjälper till att påskynda mikrocirkulationen av blod i hårbotten, börja de metaboliska processerna i folliklarna och stimulera deras arbete. Vi tar en matsked av burdock och ricinolja, tillsätt en tesked röd paprika tinktur och en matsked honungs smält i ett vattenbad. Blanda ingredienserna tills de är mjuka, applicera på hårbotten och trådarna, håll i en och en halv timme och tvätta sedan.

Om du känner en brännande känsla under proceduren (för att inte förväxlas med en liten stickning!), Tvätta omedelbart av masken. Du kan inte använda en brinnande komposition, om huvudet har sår, utslag eller annan skada.

Elasticitet och glans

På så sätt passar tjejer som drömmer om vackra glänsande lockar. Verktyget återställer hårkutiklet, stänger de exfolierade skalorna, stimulerar produktionen av kollagen, vilket ger strängarna elasticitet och styrka.

Masken kommer också att vara användbar för hårbotten - det kommer att eliminera den obehagliga klåda, lindra mjäll, stärka rötterna och utlösa accelererad tillväxt.

Vi förbereder en medicinsk blandning av en del av burken, en del av castorca och två delar persiljajuice. Tja, vi ansluter komponenter, vi applicerar med massörrörelserna på en pilardel av ett huvud och ett huvud hör, vi värmer i en och en halv timme, vi tvättar på vanligt sätt.

återställande kraft

En blandning av ricinolja, olivolja och klyftaolja har en positiv effekt på håret, det ger sken, eliminerar torrhet, strider i splittrade ändar, fyller livlösa hår med makt, nivåer på ytan, gör håret berusat och vackert.

Vi förbereder en mask av tre oljor, tagen i lika stora proportioner, tillsätt 1 tsk vitamin E (säljs i ampuller) och vispad äggula. Vi blandar alla ingredienser, applicerar med fingerkuddar i hårbotten, masserar det lite, sedan på strängarna själva. Vi lämnar en timme varm, varefter resterna tvättas bort.

Ägare av feta rötter bör använda detta recept försiktigt, eftersom du kan förvärra situationen. Färskpressad citronsaft som tillsätts till kompositionen hjälper till att neutralisera fetter.

För att stoppa utfallet

Masken hjälper till att stärka glödlamporna, köra regenerativa processer på mobilnivån, stimulerar tillväxten av nya hår, ger en blank glans.

Vi ska laga det från 15 g av en blandning av kardborre och ricinolja, 30 g kakaopulver och en liten mängd högmjölk, helst hemgjord. För att börja, blanda upp varm mjölk och kakao för att göra en tjock gruel. Tillsätt olja till det, rör om det noggrant - det borde inte finnas klumpar i kompositionen. Vi mätta krullarna och huden med pastaen, isolera i 40 minuter och tvätta sedan.

Detta verktyg är inte lämpligt för blondiner, eftersom kakao ger en ljusbrun nyans till håret.

Från överdriven torr hud

Den klassiska kombinationen av burdockolja och ricinolja klarar lika bra med torr hårbotten och mjäll. Kompositionen kommer att hjälpa till att återställa den naturliga balansen av vätska i vävnaderna, reglera arbetet i talgkörtlarna, eliminera klåda, försiktigt exfoliate dödsvågar och ta bort dem från krullarna. Masken omedelbart gnidde in i huden, spred sedan på håret med en kam med sällsynta tänder eller en gammal tandborste med mjuka borstar. Håll produkten varm i upp till 1 timme, skölj sedan med vatten.

För att eliminera den speciella lukten av oljor, lägg till några droppar av din favoritester till din balsam.

Användarvillkor

Masker ger bara bra resultat om de används korrekt. Om du inte följer rekommendationerna från experter, kan du bara förvärra problemet - håret blir oljigt, kommer att bryta under egen vikt, talgkörtlarna kommer täppa upp och kommer sluta fungera normalt.

För att undvika detta, följ dessa regler:

 1. Innan du använder någon ny komposition kan test på allergier - naturliga ingredienser också vara skadligt om du har en intolerans mot din kropp. Applicera i 15 minuter en liten mängd mask på området bakom örat, om det inte finns något obehag, kan du använda verktyget, om du har en, kassera den.
 2. Använd masker regelbundet, så att det blir möjligt att återställa krullarna och förbättra hudens tillstånd.
 3. För fet hår är en behandlingstid per vecka tillräcklig, för torr och normal två. Kursen varar en månad, varefter en paus tas.
 4. Det är bäst att tvätta kompositionerna med schampon för den oljiga hårtysten, att skumma minst två gånger.
 5. Innan du applicerar oljan måste du värma upp i ett vattenbad så att deras fördelaktiga ämnen tränger bättre in i krullarna och dermis.

För att sammanfatta

Användningen av kuller och ricinoljor ger inte omedelbara resultat, men den resulterande effekten är fast under lång tid. Kombinationen av dessa naturliga ingredienser ger krullarna en försiktig omsorg och återställer dem.

Förberedande formuleringar bör vara strikt receptbelagda, för att inte orsaka skador på håret. Hjälpämnena förbättrar masks effektivitet, de väljs beroende på de problem som behöver lösas.

Använd endast högkvalitativa produkter för beredning av läkemedel, och håret kommer att glädja dig med styrka, hälsa och glans.

Hur applicerar burdock och ricinolja för hår, med vilka problem är deras läkningskvaliteter som används?

Herbaloljor har ett stort antal helande egenskaper, så de används ofta i kosmetologi, farmakologi och traditionell medicin.

Hår är det som gör bilden komplett och komplett, så de behöver bara en daglig omfattande vård. Förutom vården behöver de hydratisering och näring. På grund av konstant anställning saknar de ibland uppmärksamhet, vilket resulterar i att de blir sköra och torra, och splittrade ändar uppträder.

Fonder som säljs i butiker är ibland inte effektiva, men de är inte billiga. Därför bör du vara uppmärksam på de medel, vars effektivitet bekräftas av positiv feedback från kvinnor runt om i världen.

Vilket är bättre och mer användbart för lockar

Ett tydligt svar på denna fråga från kosmetologer finns fortfarande inte, eftersom båda produkterna har förnyande egenskaper.

Castorolja (eller som det kallas också "castorca") är en produkt som extraheras från ricinolja - en växt som växer i Östafrika. Castorolja är utbredd i hela världen på grund av dess helande egenskaper och överkomliga priser.

Burockolja (eller "burdock") är en produkt som extraheras från roten till en gemensam burdock.

Förberedelsemetoden betyder så enkelt att den kan förberedas hemma.

För detta behöver du: kullrot (75 gram) och solrosolja (200 ml).

 • Häll högen, häll den med solrosolja och skicka för att infusera i 24 timmar.
 • Sätt sedan blandningen på låg eld och koka i 15 minuter, rör om hela tiden.
 • Stamma den kylda massan för att bli av med burken.

Fastighetsjämförelse

Castorolja är ett nödvändigt verktyg för dem som har skört, torrt, livsberövat hår. hon:

 • ger de nödvändiga näringsämnena;
 • närmar och fuktar
 • stärker hårsäckar
 • förhindrar tidig skaldethet;
 • eliminerar mjäll
 • eliminerar brott.

Men burken är ett universellt medel, eftersom dess användning alltid har en positiv effekt på organismen som helhet. Användningen bidrar till:

 • förbättring av blodcirkulationen
 • snabb hårväxt
 • lindra klåda och mjäll
 • hår textur restaurering.

Egenskaper av applikationen och möjligheten att blanda

Blandning av burdock och ricinolja beror inte på resultatet du förväntar dig.

Till exempel, om det handlar om att stärka hårsäckar, kommer kombinationen bara att gynna.

 • För detta är det nödvändigt att blanda burken och hjulet i förhållandet 2: 1.
 • Den resulterande blandningen upphettas för att erhålla en homogen massa.
 • Efter att blandningen når rumstemperatur kan den användas.
 • En timme senare ska verktyget tvättas av med schampo.

När det gäller att stärka strängarna är det bäst att använda kladdolja.

 • För det första kommer kombinationen i detta fall vara helt enkelt meningslös.
 • För det andra har burken en mer flytande konsistens, men väger inte ner strängar.
 • För det tredje är det lättare att tvätta det än ricinolja. I andra fall används burkolja i kombination med andra eller vitaminer från grupp B, E.

För snabb hårtillväxt, prova masken från följande video baserat på hjul och kardborreoljor.

Medverkar masker

Huvudfunktionen som måste beaktas vid maskering är att oljorna endast kan värmas upp i ett vattenbad.

 • Vi går med en liten kopp 1 msk. l. ricinolja och druvfröolja och sätta på lockar, vi sätter ihop i polyeten och en handduk.

Efter 15 minuter, tvätta av. Förfarandet måste upprepas var sjunde dag i 1 månad. Enligt användarens återkoppling är det en förbättring efter den andra ansökan. Vid behov rekommenderas proceduren att upprepas var sjätte månad. Här hittar du många recept för mästare med ricinolja.

Med tinktur av rödpeppar. Blanda 1 msk. l. ricinolja och 1 msk. l. tinkturer och förvärmning. Gnugga den lite fuktiga blandningen i rötterna och lämna den över natten.

Spola är inte nödvändigt. Förfarandet utförs 2 gånger i veckan i 1,5 månader.

 • Med vodka. Denna mask kommer att eliminera problemet med håravfall. 1 msk. l. ricinolja blandad med 2 msk. l. vodka och skaka väl. Applicera blandningen på hårrötterna och skölj med en handduk från terrytan. Efter en halvtimme tvättas blandningen med varmt tvålvatten. Förfarandet kan upprepas upp till 2-3 gånger i månaden i 4 månader. Vid behov rekommenderas att upprepa kursen var sjätte månad.
 • Med citron, honung och äggvita. Denna komposition är bra för skallighet, och krullarna blir silkeslika och glänsande. För att göra detta blandar vi burken, honung och citronsaft i 2 msk. l. Värm blandningen tills den är jämn. Vänta tills blandningen har svalnat något och tillsätt två yolks där. Blanda väl och applicera på rötterna, håll i 1,5-2 timmar och tvätta sedan som vanligt. Proceduren utförs 2 gånger om månaden, om nödvändigt, upprepa efter 4 månader.
 • Med röd peppar. Vi behöver 3 msk. l. burk och 0,5 tsk. rödpeppar. Värm lite och gnugga i hårbotten. Blandningen är förbjuden att hålla på huvudet i mer än 15 minuter. Denna blandning förhindrar håravfall. Denna mask rekommenderas att utföras en gång i månaden i 2 månader för att inte överdriva hårbotten, då ska du ta en 6 månaders paus och, om nödvändigt, upprepa kursen. På appliceringen av kuller och peppar för hår, information här.
 • Med aloe. Masken perfekt fuktar och närmar hårsäckarna. Blanda 1 msk. l. burk, aloe juice och honung. Vi gnuggar i hårbotten och håller i 1,5 - 2 timmar och tvättar sedan. Aloe har utmärkta näringsegenskaper, varför förfarandet inte behöver utföras ofta. 1-2 gånger i månaden räcker för 3 månader. Upprepa proceduren bör vara när du ser att håret behöver näring, det sker vanligtvis inte tidigare än ett år efter avslutad kurs.
 • Andra kombinationer

  • Vi tar i samma proportioner av burdock och ricinolja, blanda, värma upp till behaglig hudtemperatur och applicera med en kam och lämna i en timme.

  Sedan lägger vi på håret en blandning av 1 ägg och 1 msk. l. gräddfil, lämna i ytterligare en halvtimme, och tvätta sedan som vanligt.

 • Blanda kardborre, ricinolja och olivolja, tagen i 1 msk. sked och värma upp. Lägg till dem för 1 tsk. vitamin A och E och några droppar av läkemedlet "Dimexide". Applicera blandningen på lock och isolera huvudet ordentligt. Efter 40 minuter, tvätta av. Denna procedur är en engång, om så önskas kan den upprepas var sjätte månad.
 • Det här videoklippet beskriver hur man förbereder en mask för närande torrt hår med kuller, ricinoljor och vitaminer:

  Försiktighetsåtgärder och kontraindikationer

  Castorolja. Även om produkten är naturlig har den kontraindikationer.

  Kontraindikationer för användningen av läkemedlet är:

  • Graviditet.
  • Menstruation.
  • Allergy.

  För att ta reda på om du är allergisk eller inte, måste du göra ett litet test: sätt olja på armbågens böj och vänta på reaktionen.

  Om det inte finns några symtom som bränning och rodnad kan du säkert använda verktyget.

  Baserat på ovanstående information, bör det ingås:

  Burdock och Castor Hair Oil

  Kock- och ricinolja för hår har använts under lång tid. Våra farmödrar använde också dessa naturliga ingredienser för att behandla, återställa och stärka håret. I dag anses användningen av kardborre och ricinolja vara den mest effektiva naturmedicinen. Modern vetenskaplig forskning bekräftar bara antika recept av skönhet!

  Sammansättningen av oljor:

  Sammansättningen av burdock olja

  Castoroljekomposition

  • vitaminer av grupperna A, B, C, E, P,
  • protein - protein, grunden för hårstrukturen,
  • inulin, fuktar huden och håret, naturlig balsam, tack vare honom blir håret silkeslen.
  • ricinoleinsyra (mer än 80%), djup näring, regenererar hud och hår, förhindrar utveckling av patogen mikroflora,
  • oljesyra (omega-9) och linolsyra (omega-6), återställ hudskyddet, antioxidanterna, antiinflammatoriska,
  • palmitinsyra (omega-7), ansvarig för regenerering och elasticitet

  En blandning av kardborre och ricinolja innehåller nästan alla element som behövs för friskt hår. Castorolja hjälper till att återställa och djupt närma huden med fettsyror. inte vanligt i modern mat. Kockolja närmar sig hår och hårbotten med vitaminer, fuktar och återställer hårstrukturen.

  Hur man applicerar burdock och ricinolja för hår

  Användningen av kardborre och ricinolja för hår bara för störningar! Dessa mirakulösa oljor kan appliceras separat, blanda ihop eller tillsätta hjälpkomponenter. Beroende på maskinsammansättning med hjul och kardborre kan oljan användas för tjocklek, längd eller för att stärka håret.

  Blanda burdock och ricinolja kan vara i alla proportioner, välja de som är mer lämpliga / liknande för dig.

  Populära proportioner för en blandning av burdock och ricinolja:

  • 1: 1 - detta är den mest populära andelen av universal, och är lämplig för alla typer av hår, hud. Det kommer att påverka både hårbotten och håret själv.
  • 2: 1 - kardborre- och ricinolja. Denna mask är mer lämplig för dem som inte värmer blandningen i ett vattenbad. Tätheten av ricinolja i denna komposition kommer att vara nästan omärkbar och du kan enkelt applicera och tvätta av den här masken.
  • 1: 2 - kardborre- och ricinolja, en sådan komposition är mer lämplig för torr hårbotten och icke-infektiös seborré.

  Masker. Burdock och Castor Hair Oil

  Kockolja, ricinolja och peppartinktur

  Om du blandar burk och ricinolja för hår med röd paprika (helst med en tinktur av röd hetpepa), kan den här masken vara en riktig frälsning från håravfall och / eller en ökning av densitet. Tinktur av rödpeppar bidrar till uppvaknande av vilande hårsäckar, på grund av vilket efter en applikations tillämpningsförlopp kommer en volymökning att känna. Oljor ger näring till rötterna, håret och huden själv, det bidrar till att stärka. Men huvuddragen hos någon hårmask med närvaron av tinkturer, och i synnerhet röd peppartinktur, kommer att vara uppvaknande av nya glödlampor, vilket innebär en gradvis ökning av volymen.

  • 1 msk burdock olja
  • 1 matsked ricinolja
  • 1 matsked varm peppartinktur

  Blanda oljor, värm i ett vattenbad, tillsätt peppartinktur. Gnid blandningen i hårbotten, linda med cellofan eller en film och linda ihop med en handduk. Förvara en sådan komposition från 30 minuter till 1 timme. Tvätta sedan på vanligt sätt.

  Castorolja, burdockolja och vitamin A-mask

  Det rekommenderas ofta att tillsätta vitamin A eller retinol till oljemaskor för hår. Detta är motiverat av det faktum att vitamin A är en av de viktigaste elementen för friskt hår. Det påverkar både huden och håret:

  -För det första bidrar det till att normalisera fukt, förhindrar torrhet och seborré, såväl som överdriven fett,
  -För det andra förbättras blodcirkulationen genom att förbättra näring av både hud och hår,
  -För det tredje bidrar det indirekt till framställning av kollagen, vilket, som det är känt, återställer hårstrukturen.

  Vitamin A är värt att lägga om håret plötsligt blev tunt, tråkigt, sprött, börjar splittras. Minns att vitamin A och så finns i sammansättningen av burdock olja.

  • 1 msk burdock olja
  • 1 matsked ricinolja
  • 1 tsk vitamin A

  En blandning av burdock och ricinolja och vitamin A upphettas i ett vattenbad. Applicera på hår, sätt på ett duschlock och linda ett huvud med en handduk. Håll en mask av kardborre och ricinolja och vitamin A rekommenderas från 40 minuter till 2 timmar. Tvätta sedan håret på vanligt sätt.

  Kock- och ricinhårolja med vitaminer

  Förutom vitamin A, kan du lägga till andra vitaminer till blandningen av burdock och castoroljor som är användbara för friskt hår. Vitamin B6, till exempel, hjälper till att eliminera torr och obehaglig klåda. E-vitamin kommer att ge näring till glödlampan. Dessa vitaminer kan också köpas på apoteket och tillsätt en tesked till blandningen av kardborre och ricinoljor.

  • 1 msk burdock olja
  • 1 matsked ricinolja
  • 1/2 tesked av varje vitamin

  Blandningen upphettas i ett vattenbad. Applicera på hår, sätt på ett duschlock och linda ett huvud med en handduk. Håll masken rekommenderad från 40 minuter till 2 timmar. Tvätta sedan håret på vanligt sätt.

  Olivolja, burdock och castorhårolja

  Olivolja normaliserar fettproduktionen. När det läggs till masken för torrt hår blir håret mjukare. När de används för feta livsmedel, blir de rena längre. Olivolja återställer skört och skadat hår. Vanligtvis blandas alla oljor i lika stora proportioner, värms och appliceras både på rötterna och till allt hår. Var särskilt uppmärksam på tipsen om de är skadade.

  Ingredienser: oljor tas vanligen i lika stora proportioner, till exempel 1 msk.

  Blandningen upphettas i ett vattenbad. Applicera på hår, sätt på ett duschlock och linda ett huvud med en handduk. Håll masken rekommenderad från 40 minuter till 2 timmar. Tvätta sedan håret på vanligt sätt.

  Kock, ricinolja och äggula

  Äggblomma innehåller en stor mängd vitaminer och mineraler: A, D, E, B vitaminer, fosfor, kalium, magnesium etc. Tillägg av äggula till burk- och ricinoljemask är samma vitaminsmask, bara med ännu friskare komponenter! Därför, om du gör hår maskerar inte ofta, blir det mer praktiskt att använda äggula.

  • 1 msk burdock olja
  • 1 matsked ricinolja
  • 1 äggula

  Applicera blandningen på ditt hår, sätt på en duschlock och linda ett huvud med en handduk. Håll masken rekommenderad från 40 minuter till 2 timmar. Tvätta sedan håret på vanligt sätt.

  För säkerhets skull:

  Innan du använder något av dessa recept, var noga med att göra ett litet test. Applicera en liten mängd av föreningen på en liten del av huden på armbågens skurk. Om du inte känner några obehag inom 10 minuter kan denna komposition användas.

  Kontraindikationer:
  -graviditet,
  -menstruation,
  -allergi.

  Var frisk och vacker!
  Behåll din naturliga skönhet med naturkosmetik!

  Castor- eller burdockolja är bättre för hår: Vilka är de viktigaste skillnaderna för?

  Oljor används ofta för hårvård. Denna produkt anses vara den säkraste och mest användbara lösningen för lockar. När man väljer en produkt för hår uppstår frågan hur man väljer från ett stort utbud. Idag ska vi försöka ta reda på huruvida ricinus eller burdockolja är bättre för hår? I artikeln hittar du beskrivningar av produkter, för vilka de gäller och de viktigaste skillnaderna.

  Produktbeskrivning

  Castorolja eller ricinolja framställs genom kallpressning från en växt som kallas hjul, den växer i östafrika. Kompositionen innefattar följande kemiska komponenter:

  • enkelomättade fettsyror (oleinsyra, ricinolsyra), som har antibakteriella egenskaper, stärker strängarna;
  • mättade fettsyror (palmitinsyra, stearinsyra) återställer skyddsskiktet i huden;
  • fleromättade syror (linolsyra) gör antioxidant, immunostimulerande, antiinflammatorisk effekt.

  Denna produkt återfuktar locken väl, eliminerar torrhet, brittleness, split ends. Det har också en positiv effekt på hårbotten, hjälper till att eliminera mjäll, stärker trådenas rötter. Hur man använder mjällens ricinolja, läs på vår hemsida.

  Kockolja produceras från burdockrötter, som växer på Rysslands territorium, skapas denna produkt genom metoden för oljeutvinning, dvs genom metoden för tinktur av burdockrötter på vegetabiliska oljor. För att göra detta applicera oliv-, mandel-, sesam- och andra oljor. Produkten har en trevlig arom. Kockrot består av många användbara element:

  • vitaminerna A, B, C, E, P återställer låsens vitalitet;
  • proteiner normaliserar den metaboliska processen;
  • Mineralsalter (krom, zink, mangan, kalcium, kalium, magnesium, järn, selen, svavel, koppar) har en föryngrande regenererande effekt;
  • garvningselement har antimykotiska och antiinflammatoriska effekter;
  • fettsyror återställer hårstrukturen;
  • inulin verkar som ett absorberande medel.

  Observera att både kardborre och ricinolja löser ett brett utbud av hårproblem, huvudets hud. Tack vare användningen av dem elimineras klåda, mjäll, håret blir glänsande, starkt och krulans tillväxt accelereras. Lär dig om effektiva masker med skräp mjäll på vår hemsida.

  Vad används de för?

  Castorolja används både i ren form och som en del av masker. Olja används ofta för att lösa sådana problem:

  • torrhet, brott av strängar;
  • restaurering av krullstrukturen;
  • stärka stränglampor, förhindra deras förlust
  • eliminera mjäll, närande hårbotten;
  • Lägg till glans, mjuka lockor.

  Kockolja används för hår med sådana problem:

  • eliminering av håravfall
  • påskynda tillväxten av strängar;
  • eliminera mjäll, kliande i hårbotten;
  • reparera skadade trådar.

  Dessutom kan du använda naturliga oljor för att lätta håret. Så här gör du rätt, läs vår hemsida.

  Effekten av att använda dessa verktyg varierar också något. Castorca är till exempel utformad för att förbättra hårets tillstånd, eliminera deras ömhet, reparera skador och kardborre är ett idealiskt hjälpmedel i kampen mot strandförlust.

  Effekten av att använda ricinusmedel är som följer:

  • krullarna blir glänsande, mjuka, starka;
  • eliminerar problemet med mjäll, torr hårbotten;
  • glödlampor stärks, förhindrar att strängar faller ut.

  Kockolja utför universella funktioner, effekten av dess användning är:

  • förbättrad blodcirkulation i hårbotten;
  • återställa strukturen av strängarna;
  • eliminera mjäll, klåda i huden;
  • påskynda hårväxten.

  Det är viktigt! Huvudskillnaden mellan de två produkterna är deras struktur. Eftersom hjulet är tjockt och tätt i konsistens används det oftare vid behandling av hår och inte för att påskynda tillväxten. Kock konsistens är mer öm, så det bidrar till den snabba tillväxten av lockar.

  Kostnad för

  Priset på castor och burdock oljor är mycket överkomligt. Castorolja kan köpas på något apotek till ett pris från 60 till 120 rubel för en burk på 30 ml. Kock kostar mellan 40 och 100 rubel per flaska på 100 ml. Castorolja är dyrare, främst på grund av att råvaror måste levereras från andra länder, och kullor växer över hela Ryssland.

  Användarvillkor hemma

  Båda produkterna är ganska tillgängliga för hemmabruk, lämplig för alla typer av hår. Castorolja är tätare i konsistens, därför är det oftare rekommenderat att blanda det med mer flytande oljor eller masker.

  Vid användning av produkter i ren form är applikationsprocessen densamma, den består av följande steg:

  1. Applicera oljan uppvärmd till kroppstemperatur på torra krullar, lätta gnugga lite i hårbotten.
  2. Distribuera verktyget jämnt över hela längden av strängarna.
  3. Sätt en plastlock på huvudet, linda en handduk över den.
  4. För att bibehålla 1 timme och det är bra att tvätta av oljeshampo innan fullständigt avlägsnande av en oljig film från håret.
  5. Båda produkterna ska appliceras 1-2 gånger i veckan i 2 månader för att uppnå ett optimalt resultat.

  Burdock eter kombineras ofta med rödpeppar för att förbättra hårväxten.

  Castor används inte bara för håråterställning, men också för att förbättra tillståndet för ögonbryn och ögonfransar.

  Fördelar och nackdelar

  Fördelarna med att använda kastor och burdockoljor innefattar:

  • naturlighet;
  • säkerhet;
  • rimligt pris
  • användarvänlighet;
  • inga kontraindikationer, biverkningar
  • hög effektivitet;
  • upphörande av förlusten och en ökning av krocktillväxten;
  • eliminera mjäll, förbättra hårbotten.

  Bland bristerna är:

  • effekten kommer endast med regelbunden användning
  • båda innebär svårt att tvätta bort
  • Med konstant användning kan håret bli fet.
  • med frekvent användning tvättas färg snabbt.

  Andra funktioner

  Som du märkte båda produkterna löser ett brett utbud av hårproblem, men det finns fortfarande några funktioner. Till exempel, när oljig hårbotten är bättre att överge användningen av båda typerna av oljor.

  Kockolja kan enkelt tillverkas hemma, vilket är nästan omöjligt med ricinolja. Dessa produkter har olika tillverkningsmetoder. Vid användning av produkten av burdock bör flickor med blont hår fokusera på produktens färg. Den ska vara gulfärgad.

  En viktig punkt! Vid applicering av en blandning av kastor och kardborreoljor kan det förekomma en mörkare nyans av lockar.

  Sammanfattningsvis kan man säga att båda oljorna är mycket effektiva för hår. Dessa produkter har liknande indikationer för användning, men burdockolja är utformad för att behandla krullningar från insidan, och ricinolja återställer sin struktur från utsidan.

  Det är svårt att säga vilken som är bättre än kastor- eller burdockolja, eftersom effekten beror på tillståndet och typen av hår. Vissa kan se förbättringar efter en veckas användning, medan andra inte alls kommer att se resultat. Den bästa bekräftelsen kommer att vara användningen av dessa produkter i praktiken.

  Du vet inte hur man snabbt växer långt och tjockt hår utan kemikalier? Vi erbjuder de bästa folkmedicinska remedierna för hårväxt:

  Dessutom har vi förberett dig många hemligheter om effektiviteten hos naturliga oljor för hårväxt.

  Användbara videoklipp

  Castorolja för hår.

  Kockolja - för snabb hårväxt, från håravfall och skallighet.

  Vilka fördelar kommer en mask med ricin- och burdockolja till ditt hår?

  Friskt hår är inte en lyx, men resultatet av korrekt vård. Varje kvinna kan ha ett tjockt och glänsande hårhår - det tar lite tid och ett par enkla ingredienser som du kan köpa i ett apotek nära huset. Vi pratar om kastor- och burdockoljor: vanliga från barndomsverktyg som kan göra underverk med dina lockar!

  Masker av castor- och burdock-olja aktiverar hårväxt, förbättrar strukturen, normaliserar metaboliska processer i hårbotten, gör krullarna elastiska och silkeslena. Dessutom utför maskerna en skyddande funktion: de skyddar krullarna mot miljöens skadliga effekter.

  Detta är lika relevant för invånare i stora industristäder, och för dem som tillbringar större delen av dagen utanför staden i solen.

  När rekommenderas det att använda örtberedningar för hemvård för krullar?

  1. Om ditt hår växer långsamt eller faller ut för mycket (mer än 100 hår per dag).
  2. Om krullarna skadas genom frekvent torkning med en varm hårtork, strykning eller pincett, skadad av färg eller en lång vistelse i solen.
  3. Om du har haft svår stress, graviditet, amning.
  4. Om du återvände från en semester vid havet, där du solade varje dag under den intensiva solen, badade i saltvatten och i en klorad pool.
  5. Oljan kommer att bli en riktig frälsning för dem som upplever persistent klåda, mjäll eller överdriven hårbotten.

  Kockolja: komposition och effekter

  Oljebasen:

  • burdock root;
  • vitaminerna A, E, C, PP och B;
  • flavonoider;
  • järn;
  • mangan;
  • koppar;
  • andra mineraler.

  Många proteiner, polysackarider, feta fleromättade aminosyror och tanniner.

  På grund av dess rikaste och mest värdefulla näringsämnen anses denna olja vara en naturlig hårbalsam.

  Castor: produktfördelar

  Basen av ricinolja är ricinolja, liksom triglycerider av linolsyra, ricinolsyra och oljesyror. Också sammansatt av stearinsyra och palmitinsyra. Castorolja bekämpar inte bara håravfall - det accelererar tillväxten, gör det tjockare, stärker follikeln och eliminerar mjäll.

  Kontra

  Det finns inga kontraindikationer för användning. Men ibland finns det en individuell intolerans mot komponenterna. För att vara säker på maskernas säkerhet rekommenderar vi att du applicerar en liten del av den beredda kompositionen på armbågens invända böja, på handleden eller på huden bakom örat innan du applicerar.

  Om du efter 30 minuter inte känner klåda och brinner, och rodnad inte syns på huden, betyder det att den valda masken är helt säker för dig och kommer bara att ge nytta.

  Hårmaskar

  Vi har valt för dig 3 receptmask för håråterställning och tillväxt. Alla är effektiva och skiljer sig endast åt i en uppsättning komponenter.

  Masker ska göras regelbundet - 1-2 gånger i veckan, och sedan efter 3 veckor kommer du att märka att dina lock är friska och vackra, och deras förlust har blivit obetydlig. För att slutföra en fullständig återhämtningsperiod behöver du 10-15 procedurer, beroende på hårets tillstånd.

  tips:

  1. För att förbättra blodcirkulationen i hårbotten rekommenderar vi att massera hårbotten i 5 minuter när du applicerar masker. Gnid försiktigt verktyget i rötterna och fördela kammen över hela längden på håret. Se till att masken täcker krullarna till spetsarna.
  2. Termisk effekt ökar masksens verkan, så försumma inte behovet av att värma oljorna och linda huvudet med en varm handduk. För att skapa en bastuffekt, sätt på duschen och tryck sedan på huvudet med en handduk.
  3. Om du har kort hår kan delar av ingredienser minskas med hälften.

  Att stärka och växa

  Du behöver:

  • kardborre och ricinolja;
  • kamma;
  • duschlock;
  • och en varm handduk.

  instruktioner:

  1. Blanda oljan i lika delar, baserat på hårets längd. Till exempel, om du har hår upp till axelbladet, kommer det att räcka för att du ska blanda 2 msk. skedar burdock och 2 msk. skedar av ricinolja.
  2. Rör om blandningen tills den är jämn.
  3. Värm blandningen i ett vattenbad till ca 45 ° C.
  4. Applicera blandningen och lämna i 1,5 timmar.
  5. Tvätta håret med varmt vatten och schampo två gånger.

  Masken är ett utmärkt verktyg mot håravfall och påskyndar tillväxten, gör håret tjockare och frodigt.

  För återhämtning med äggula

  Du behöver:

  • 1 äggula
  • 2 msk. skedar burdock;
  • 2 msk. skedar av ricinolja;
  • kamma;
  • duschlock;
  • och en varm handduk.

  instruktioner:

  1. Blanda i en homogen massa av castor och burdock olja.
  2. Värm massan i ett vattenbad till ca 45 ° C.
  3. Vispa äggulan och lägg den till den förvärmda massan.
  4. Applicera blandningen och låt i 60 minuter.
  5. Tvätta håret med varmt vatten och schampo två gånger.

  Denna mask stärker rötterna, normaliserar hårbotten och håret, släpper ut vågorna, gör varje hår elastiskt, mjukt och friskt.

  Med vitaminer A och E för glans och silke

  Du behöver:

  • 1 tsk vitamin A;
  • 1 tsk vitamin E;
  • 2 msk. skedar burdock;
  • 2 msk. skedar av ricinolja;
  • kamma;
  • duschlock;
  • och en varm handduk.

  instruktioner:

  1. Blanda i en homogen massa av castor och burdock olja.
  2. Värm massan i ett vattenbad till ca 45 ° C.
  3. Tillsätt vitaminerna A och E till den förvärmda massan, rör om tills den är jämn.
  4. Applicera blandningen och låt i 1-2 timmar.
  5. Tvätta håret med varmt vatten och schampo två gånger.

  Som du kan se är våra recept enkla och ekonomiska, men du behöver bara försöka en gång och se: resultatet kommer att överstiga alla dina förväntningar! Visst bland dessa masker kan du välja den som blir ditt hemliga vapen och ge dig lyxiga, friska och starka krullar.  Nästa Artikel
  Kaffehårsmaskar: 13 kaffemaskar