Castorolja för hår med kefir


Inlagd av: admin i Hårvård 10.09.2018 0 1 Visningar

Kefir och ricinolja för hår: Kroppens vitala energi

Den välkända "castorca", liksom den populära fermenterade mjölkdrinken, är favoritkomponenterna hos hemlagade hårmaskor. De innehåller allt som behövs skadade lockar, utan fukt och lidande från splittrade ändar.

Dessa två ingredienser är verkligen kapabla att arbeta underverk och förnya håret med glans, styrka och vitalitet.

Castorolja erhålls från fröna från en afrikansk växt, som kallas "ricinolja". Denna viskösa ljusgula vätska har en ganska specifik lukt, för många är det ganska obehagligt, men det är lätt att jämföra genom att lägga eteriska oljor i masken, men inget annat extrakt kommer att ge en så positiv effekt som ricinolja.

Dess läkningseffekt beror på dess väsentliga syror:

 • ricinolsyra;
 • oljesyra;
 • linolsyra;
 • stearin;
 • palmitic och andra

Mest av allt i ricinolja är ricinolsyra, som återställer krullarnas struktur, förhindrar bräcklighet och ger en bländande glans. Dessutom kan syran lätt irritera hudens yta, på grund av vilket blodcirkulationen i det ökar, förbättras lökens näring och syreförsörjningen.

Under påverkan av den mirakulösa oljan ökar tillväxten av hår och håret blir tjockare. Castorolja används ofta för att bekämpa mjäll, liksom överdriven sekretion av subkutant fett.

Som du vet är kefir en källa till mjölksyrabakterier som kan gynna kroppen, både när de tas oralt och som en del av lokala terapeutiska och kosmetiska produkter. Och detta är inte förvånande, eftersom svampens mikroflora är en komplex symbios av aktiva mikroorganismer som verkar på hårbotten, vilket ger dem den mest fördelaktiga effekten.

Läs mer om effekten av denna fermenterade mjölkprodukt på lockar:

 • Kefir bryr sig om alltför oljiga strängar, vilket förhindrar snabb förorening och eliminerar oljig glans. Denna förmåga beror på de organiska syrorna. Fördelen med ricinolja med kefir för hår blir ju högre, desto lägre är fettinnehållet i kefir;
 • Kefir - den största fienden av stress. Det förbättrar hårets immunförsvar och deras motståndskraft mot påverkan av negativa faktorer från sidan. Vi pratar om dåligt väder, frekvent blötorkning, missbruk av stylingprodukter etc. Kefir i kombination med ricinolja för hår är ett verkligt skydd för försvagade lockar;
 • Denna fermenterade mjölkdryck aktiverar tillväxten av strängar och stimulerar intensiva metaboliska processer i hudens hudar. Och nikotinsyra närvarande i drycken förhindrar utseende av grå hår;
 • Användningen av kefir med ricinolja för hår gör att du kan minimera förlusten av vegetation. Denna egenskap gör det möjligt att uppnå tillgängligt i drycken vitamin B12, vilket är involverat i bildandet av röda blodkroppar och eliminerar de negativa faktorerna som bidrar till förlusten.
 • tack vare samma vitamin kan du bli av med seborré och försegla de splittrade ändarna;
 • vitaminer H, B7 och biotin, som ingår i kefir, bekämpar brittleness och splittrar ändar av torrt hår;
 • kolin ger näring på grund av förbättrat blodflöde till rötterna;
 • I denna sura mjölkdrink finns det mycket kalcium, vilket ger hårets hår densiteten och volymen.
 • kalium återfuktar lockar, normaliserar vattenbalansen i cellerna;
 • fosfor är ansvarig för elasticiteten och elasticiteten hos strängarna, omsluter håret med en hållbar och osynlig ögonfilm som skapar en spegelglans.

Användningen av ricinolja med en jäst mjölkdryck är mest representerad inom kosmetikområdet, som är utformad för att ta hand om hår. Sådana kompositioner är inte förbjudna att värma upp för att förbättra deras egenskaper, göra omslag och kombinera med vård av medicinska växtbaserade infusioner och avkok.

Här är några recept för att göra helande masker:

 • Med ricinolja och fermenterad mjölkdryck kan du göra denna komposition: ett glas kefir eller den mängd du behöver, beroende på hårets längd, måste värmas upp och hällas i det 2 msk. l. ricinolja För att bearbeta hela huvudet, linda ihop med polyeten och ta bort det på vanligt sätt efter en halvtimme.
 • Bra kombination av ricinolja och olivolja. Anslut 1 msk. l. båda, lägg till samma mängd kefir och ett råägg. Uppnå en jämn konsistens och applicera på huden, håret utan att påverka. Efter 20 minuter kan du fördela kompositionen längs hela längden av håret och efter en halvtimme för att ta bort det vanliga sättet.
 • Oliv- eller ricinolja kan användas för att förbereda ett hårbad. Smör kombineras med lökjuice i lika delar, kefir och honung läggs till. Blandningen appliceras på trådarna, inslagna med en film och sedan med en handduk. En sådan mask är bra att göra i badet, och om det inte finns någon sådan möjlighet, bör handduken avlägsnas periodiskt, upphettas över eld eller fuktas i varmt vatten och täcka huvudet igen. Maskens exponeringstid - 40 minuter, varefter den ska tas bort.

Det handlar om kefir och castorolja och deras effekt på lockar. Ta hand om ditt hår och hon kommer att "svara" på dig med briljans, pomp och vitalitet. Lycka till!

Hur man gör en hårmask med ricinolja och kefir: användningen av komponenter för dina lockar

Kefir och ricinolja är mycket prisvärda och vanliga hushållsprodukter.

Dessa enkla och billiga produkter påverkar håret lika bra som professionella masker, schampon, balsam och andra dyra produkter.

I den här artikeln kommer vi att tala om hur man korrekt ska göra användbara hårmaskor från dessa komponenter, liksom hur man använder dem korrekt hemma.

Fördelar och nackdelar med kompositionen

Kefir och ricinolja har länge använts för hårvård. Masken från dessa produkter är mycket användbar. Detta recept har många fördelar. Det är värt att notera framför allt sådana viktiga fördelar:

 • användarvänlighet. Förbered en sådan komposition och utföra denna procedur hemma är inte svårt. Detta kräver ingen komplicerad ansträngning, speciell utrustning eller professionell frisörkunskaper;
 • tillgänglighet. Alla ingredienser som beskrivs mask kan köpas för en nominell pengar. Varje tjej har råd med en så enkel, men mycket effektiv vård, oavsett hennes inkomstnivå.
 • stor effekt. Detta recept hjälper verkligen till att ta hand om ditt hår, för att göra det friskare, starkare, vackrare och snyggare;
 • inga kontraindikationer Båda komponenterna i denna blandning är helt ofarliga produkter som har nästan inga biverkningar och kontraindikationer. Därför kommer denna hemvård passa nästan alla, den kan användas utan några speciella problem.

Trots dessa uppenbara fördelar kan detta recept i vissa fall ha vissa nackdelar. Många tjejer, till exempel, gillar starkt inte lukten av castorca. För att mildra denna obehagliga effekt lite kan du lägga till några droppar av en del doftande eterisk olja till din smak.

För att undvika effekten av greasiness och smutsiga strängar, skölja dem efter appliceringen masken ska vara mycket noga, inte spara shampooen, och detta måste göras inte en, men flera gånger.

Påverkan av kefir och ricinolja på håret

Låt oss prata mer om hur ingredienserna i denna mask påverkar håret.

Fördelarna med kefir för skönhet har varit kända i mer än ett sekel. Denna mejeriprodukt mjukar, fuktar och närmar sig strängarna. På grund av denna effekt är den särskilt lämplig för torrt hår.

Dessutom, kefir och andra liknande produkter passar perfekt för hårbotten, förhindra utseende av torrhet och irritation, bekämpa mjäll.

Castorolja är inte mindre användbar för hår.

Det mest värdefulla resultatet som ger användningen av denna produkt - accelerationen av hårtillväxten och förhindrar håravfall.

Den ständiga användningen av masker med tillsats av ricinolja hjälper till att stoppa hårets uttining och kommer att bidra till uppvaknande av sovande hårsäckar och tillväxten av nytt hår.

Mask matlagning recept

Att förbereda en mask av kefir och ricinolja är lätt. Vi ger ett steg för steg recept på den här slutprodukten:

 • Först och främst, köp bra kefir. Det är bäst att välja en produkt med ganska hög fetthalt (från 2,5% och högre);
 • Blanda 3 matskedar yoghurt med en matsked ricinolja. Om dina strängar är tillräckligt långa bör mängden av dessa ingredienser fördubblas;
 • Applicera den resulterande kompositionen på håret och hårbotten. Var särskilt uppmärksam på rötterna. Massage blandningen i huden för att öka blodcirkulationen.
 • Efter att du har applicerat kompositionen på hela ytan, linda huvudet med plastfolie och en handduk;
 • Låt blandningen stå i en timme. Skölj sedan mycket noga med mycket vatten och schampo.

Andra alternativ

Ovan har vi gett det grundläggande receptet på castor-kefir-masken. Det kan vara godtyckligt varierat genom att kombinera de två huvudingredienserna med andra användbara produkter. Castorolja och kefir, till exempel, kombineras perfekt med:

 1. kycklingägg (särskilt med äggula);
 2. senap;
 3. honung;
 4. konjak;
 5. avkok av örter;
 6. lökjuice;
 7. blå lera etc.

Du kan lägga till de produkter du har till hands i masken och som, till exempel kefir och ricinolja, används för hemvård.

Användningsfrekvens

Du kan använda denna mask ganska ofta. Perfekt att utföra denna procedur två gånger i veckan. För att göra effekten särskilt stabil och effektiv rekommenderas det att komplettera en hel del sådana masker. Det måste innehålla minst 10-15 ansökningar. Därefter kan du ge ditt hår lite vila och efter en månad eller två, om du vill, kan du fortsätta med dessa procedurer och upprepa kursen.

Kontra

Som vi redan har noterat har ricinolja och kefir praktiskt taget inga kontraindikationer.

Dessa produkter orsakar sällan allergiska reaktioner, så de flesta kan använda dem utan rädsla. Det enda som är värt att komma ihåg är att den här masken passar bättre för normala och torra strängar.

Ägare av fet hår, denna vård kanske inte är lämplig.

Oljekokarsammansättning kommer att göra strängar ännu fetare och förstärka bara ditt problem.

I det här fallet rekommenderar vi att du letar efter andra recept för naturliga hemvårdsmaskar som är lämpliga för fet hår.

Relaterade videor

Om de fördelaktiga egenskaperna hos hårmaskor med ricinolja och kefir, liksom hur man förbereder det korrekt, kan du ta reda på det från videon:

slutsats

I kampen för hårets skönhet spenderar många tjejer mycket tid, pengar och pengar på att besöka salonger, köpa och använda dyra kosmetiska produkter. Det här är inte det enda sättet att göra ditt hår vackert. Det finns många produkter tillgängliga, på grundval av vilka du kan laga effektiva hårmaskor. Masken med kefir och ricinolja är ett bra exempel på en billig, men mycket effektiv hemvårdsprodukt.

Användbar komposition av ricinolja och kefir för att återställa skadat hår

Människor tenderar att vara som standard för skönhet. Men varje person är vacker i sig själv. Mycket beror på din egen attityd gentemot dig själv. Om harmoni regerar i själen, ser en person utåt, även om naturen inte har belönat honom med perfekt utseende. Vackert hår är ett "verktyg" för "skulpterande" olika bilder. Men för att de skall vara hälsosamma måste du ordentligt ta hand om dem. Komplexet av åtgärder innefattar användning av masker med naturliga ingredienser. Castorolja och kefir i tandem skapa en effektiv komposition för behandling av försvagat hår.

fördelar

Hårmask, inklusive kefir och castorca, är mycket användbar för lockar eftersom det har både närande och stimulerande egenskaper. Detta beror på de värdefulla ämnena som ingår i denna komposition:

 • Kefir innehåller mjölksyrabakterier och jäst, vitaminer A, B, E, en stor mängd mineralämnen: kalcium, kalium, magnesium, etc.
 • Castorolja är rik på ricinolsyra, vilket utgör största delen av oljextraktet. Dessutom innehåller den palmitinsyra, stearinsyra, linolsyra och andra syror. Det torkar inte när det utsätts för luft och fungerar som ett utmärkt skydd för hår med en förstörd struktur.

Dessa 2 komponenter berikar varandra varandra och efter applicering på krullarna börjar de aktivt påverka de metaboliska processerna i hårsäckarna och de subkutana skikten. Håret blir starkt, lättsamt och mjukt. Kefir har en syrereaktion, så strängerna hittar snabbt en levande glans. Och ricinolja omsluter varje hår och skyddar trådarna från dåliga väderförhållanden, temperaturhopp och skadliga mekaniska effekter.

Hur ansöker du rätt?

Det är nödvändigt att noggrant omröra komponenterna och se till att de är enhetliga. Kompositionen kan uppvärmas något i ett vattenbad, men inte till höga temperaturer, annars koagulerar kefir, och oljan kommer att förlora några användbara egenskaper. Det är nödvändigt att jämnt fördela blandningen på trådarna, och för denna process är det bättre att börja från rötterna. Du kan använda en kam (castorca gör kamningen enklare).

Efter appliceringen av masken ska håret vara täckt med plastfolie eller använda en badhatt. En frottéhandduk bärs över huvudet. En sådan varm kompress bidrar till utvidgningen av blodkärlen, förbättrar metaboliska och regenerativa processer. Samtidigt stimulerar en liten irriterande effekt av kefirbas hårväxten. Vitaminer och näringsämnen tränger djupt in i huden, vilket bidrar till att mjäll försvinna och olika hudirritationer.

Samtidigt har kefir utmärkta rengöringsegenskaper. Om huset är av schampo och det finns inget att tvätta håret, kan du använda kefir: det tar bort de döda cellerna, rengör krullarna från damm och smuts och matar dem med användbara ämnen. Efter 1-2 timmar kan kompositionen tvättas bort. Om trådarna fortfarande är feta kan du tvätta dem med en liten mängd schampo.

Efter 1-2 procedurer börjar maskins positiva effekt att dyka upp. Vid denna tidpunkt är det icke önskvärt att använda heta krullningstänger till överdriven strängar för att måla krullar med kompositioner innehållande kemiska reagenser.

receptet

För medelstort hår behöver du en halv kopp färsk kefir och castorca - 1 tsk. Castorolja måste köpas på apoteket (denna produkt erhålls genom kallpressning och behåller alla dess fördelaktiga ämnen). Kefir måste vara färskt (sur mjölk är också bra). Ett vattenbad används för att värma blandningen till en bekväm temperatur.

Finns det några kontraindikationer?

Även om kefir och ricinolja är naturliga, kan organiska produkter, individuell intolerans mot maskinkomponenterna uppstå. Kontrollera hudens känslighet till de aktiva komponenterna i denna komposition är väldigt enkel: lägg bara en liten del av det på handleden och vänta 20-30 minuter. Snabbt utvecklande irritation på huden indikerar intolerans av vissa ämnen, så för behandling av hår är det bättre att använda en annan blandning.

Många människor, som inte vill spendera tid på hårvård, går till skönhetssalonger, där bara fina minnen förblir av sitt eleganta, långa hår. Hårklippningar liknar varandra, men det är mer praktiskt att ta hand om korta strängar. Men trots allt är en persons individualitet också förlorad bakom sådana identiska frisyrer. Och i den här artikeln hittar du fler recept för ricinolja för hårväxt.

Castorolja för hår med kefir: ansökan, rekommendationer och recensioner

Castorolja är en av de mest effektiva och från dessa populära hårvårdsprodukter. Handlingsspektrumet är mycket omfattande. Med denna olja ensam kan du återställa håret efter allvarlig skada, ge den en naturlig glans, förhindra att spetsens tvärsnitt, fukt och näring krullarna. För senare effekt kombinerar många ofta ricinolja med kefir. Han kan också få stora fördelar för dina lockar, men för detta måste båda komponenterna också användas korrekt.

Användbara egenskaper för ricinolja

Vi bör börja med det faktum att det finns mycket fettsyror i sammansättningen av ricinolja. De kan absorberas djupt inne i håret och återställa det från insidan. Dessutom ger denna effekt en känsla av jämnhet i håret, och ger dem också en fantastisk glans.
Ofta rekommenderas att använda ricinolja även med håravfall, eftersom den innehåller många vitaminer från grupp B. Det är deras brist som kan leda till separering av avskiljning, så att ricinolja kommer att bli ett utmärkt första steg till full återhämtning.
Castorolja tillhör den tunga, eftersom den har en mycket tät struktur, för vilken det ibland är svårt att tvätta håret efter att förfarandet är ganska bra. Av denna anledning rekommenderas inte ricinolja för personer med fet typ av hårbotten, eftersom sådan vård bara kan förvärra situationen.
På oljigt hår bör denna olja inte användas också eftersom det lämnar filmen även efter noggrann sköljning. På grund av detta kan du känna att du inte har tvättat håret länge, även om du lämnade duschen för några timmar sedan.
I alla andra fall ger den nämnda filmen bara nytta. Det skyddar dina lock från alla slags skadliga faktorer. Filmen behåller mer fukt i håret, vilket är extremt nödvändigt vid torrt och skadat hår. Tack vare det skyddande skiktet blir håret efter den första applikationen mjukare och silkeslen. En oemotståndlig naturlig glans framträder.

Användbara egenskaper hos kefir

Om du har problem med håravfall, är det först och främst nödvändigt att öka mängden fermenterade mjölkprodukter i din kost och kefir kan också användas som en del av masker.
I sammansättningen finns nästan alla vitaminer som är nödvändiga för vårt hårs normala utseende: E, B1, B2, B6, B12, PP. De hjälper inte bara att ge ditt hår en bättre utseende, men också på något sätt påskynda tillväxten. Först och främst bidrar detta till det sista vitaminet, PP. Det kallas också nikotinsyra, och om du är bekant med ett brett utbud av hemmet hårvårdsprodukter, vet du att det här verktyget används aktivt i sin rena form för applicering på hårrötter. Med regelbunden upprepning av ett sådant förfarande börjar krökorna växa betydligt snabbare.
Som en del av kefir finns också ett antal fleromättade fettsyror, liksom proteinföreningar. På grund av dem kan du återställa hårets konsistens, även efter den allvarligaste mekaniska och termiska skadorna.

Mask med ricinolja och kefir

Castorolja för hår med kefir används som en hemlagad mask. Gör det enklare än någonsin:
- Värmevängolja genom att sänka förpackningen i 20-30 sekunder i en skål varmvatten.
- Häll i 2 glasskivor av redan uppvärmd olja (beloppet beräknas för hår, axellängd, om du har stor längd, rekommenderas att öka proportionerna för alla komponenter).
- Tillsätt samma mängd fett yoghurt till smöret. Det är värt att ta bara det eftersom det innehåller de mest användbara egenskaperna vi behöver.
- Blanda produkten noggrant och den är klar att användas.
Detta kan anses vara ett klassiskt recept för masker med kefir och ricinolja, men det finns också många andra. Dessutom kan du experimentera på egen hand med fokus på din hårtyp. I nästa avsnitt kommer vi att berätta vilka andra ingredienser du kan lägga till i denna blandning för att få ännu fler fördelar för ditt hår.

Ytterligare komponenter för masken

Mask baserad på ricinolja och kefir kan betraktas som universell, eftersom det är värt att lägga till endast en eller två extra komponenter, och den kan vara lämplig för alla typer av hår och för varje syfte.
Här är de mest lämpliga ingredienserna:
- Äggula. På grund av det höga innehållet av proteinkomponenter och ett antal vitaminer bidrar det till att återställa hårets konsistens, göra dem mjukare och mer glänsande. Dessutom rekommenderas äggulor att användas tillsammans med ricinolja, eftersom det i det här fallet blir mycket lättare att tvätta det.
- Eteriska oljor. De kommer att bidra till att förfarandet blir trevligare, tack vare den utmärkta lukten, och ger verktyget ännu mer användbara egenskaper. För hår är det bäst att använda patchouliolja, neroli, beat, ylang-ylang, kanel. Du kan kombinera flera oljor samtidigt, men i detta fall lägger du inte till mer än 3 droppar av vardera. Om endast ett verktyg används kan 5-6 droppar läggas till i masken. Vid användning av eteriska oljor kan kompositionen inte appliceras på spetsarna. Så om du vill uppmärksamma dem måste du göra en separat mask utan olja, bara för tipsen.
- Clay. Och absolut apotekslera kommer att göra. Det kostar bara pennies, och effekten kan erhållas helt enkelt kolossalt. På grund av ett antal vitaminer kommer denna komponent att spela sin roll vid restaureringen av hårtexturen, men fortfarande används inte lera för detta. Det absorberar väl fett och lukt. Därför är leran idealisk för oljig hårtyp. Efter bara en mask med dess tillägg, kan du inte tvätta håret för ett par dagar och det ser bra ut. Kefir hårmask med ricinolja och lera är perfekt för fet hår, även om ricinolja i sig inte är värt att använda.
- Med. Först av allt är det nödvändigt för ytterligare hår näring, eftersom kompositionen av denna ingrediens är bara en stor lista över användbara egenskaper. I det klassiska maskreceptet kommer det att räcka till att lägga till bara en sked full av färsk honung. Det måste vara flytande, men inte värmebehandlat. Det är, om du tar den redan kandade honungen och smälter den lite i mikrovågsugnen, kommer du inte att få alla underbara egenskaper hos denna komponent. Behöver flytande honung, som ännu inte har tid att härda lite från tiden.
- Vitaminer. Du kan köpa på apoteket några vitaminer i ampuller eller mjuka skal. Det kommer att räcka för att bara lägga några droppar av sådana vitaminer till masken för att göra det ännu mer användbart. Vitaminerna A, E, PP och hela gruppen B är idealiska. Alla dessa vitaminer kan kombineras men lägger inte till mer än en typ av vitamin B i taget till masken, eftersom många ämnen i denna grupp minskar effekten av varandra. Mängden vitaminer per mask är inte begränsad, men eftersom det fortfarande är kefir-castor-medel, bör du inte hälla mer än en ampull av varje vitamin.
- Tinktur av peppar. Det kan också köpas på apoteket. Denna tinktur är gjord på grundval av vanlig alkohol. Det torkar huden något, så att masken igen kan användas för oljig hårtyp. Detta är dock inte den viktigaste orsaken till vad det rekommenderas att använda peppartinktur. Det stimulerar perfekt blodcirkulationen i hårbotten och därmed väsentligt accelererar hårväxten. Maskinkompositionen kan inte tillföra mer än ½ tsk tinktur för första gången, då kan dosen gradvis ökas men inte mer än 1 tsk. En sådan mask appliceras endast på rötterna, och den bör inte hållas i mer än 40 minuter, men vid den tiden är det också nödvändigt att gå gradvis. Den första masken ska vara högst 15 minuter.
Senap och lökjuice har samma egenskaper som peppartinktur, så du kan prova dem.

Applicera en mask med ricinolja och kefir

Nu mer detaljerat om hur man använder en sådan mask:
- Om kompositionen inte innehåller komponenter som kommer att vara skadliga för tipsen, till exempel eteriska oljor eller tinkturer, appliceras blandningen på hela längden av håret. Först behandlas rötterna, och sedan med hjälp av fingrar och en stor kam fördelas blandningen genom hela håret.
- Därefter måste du bära en plastlock och linda en handduk runt huvudet, som du gör när du lämnar duschen. I stället för handdukar kan du också använda en vanlig hatt, i vissa fall är det ännu bekvämare. Sådana åtgärder är nödvändiga så att insidan av locket alltid hålls varm på grund av växthuseffekten. På grund av detta kommer de användbara komponenterna i masken att absorberas bättre i rötterna och längden på håret.
- Efter 40 minuter kan verktyget redan tvättas av, men det är tillåtet att hålla masken och ännu längre, om inte vissa komponenter i detta förbjuder det.
- Tvätta huvudet flera gånger. Det är bäst att använda naturliga schampon och balm. Skölj håret är kallt vatten, avkok av örter eller ättika. Alla kommer att öka maskins effektivitet.
- Du måste upprepa proceduren 2-3 gånger i veckan. Kursen varar 2 månader. Därefter kan du upprepa masken en gång i veckan för profylax.

Ytterligare rekommendationer

- Var noga med att värma ricinolja bara med hjälp av varmt vatten, eftersom det till exempel i en mikrovågsugn kan förlora dess fördelaktiga egenskaper. Uppvärmning behövs för att säkerställa att produkten distribueras bättre genom håret och absorberas lättare av dem.
- Vid användning av ricinolja rekommenderas att man avvisar schampon med silikon i kompositionen. Vanligtvis leder de bara till förmån, men i kombination med ricinolja kan det leda till att ditt hår ser smutsigt ut och oren.
- Gör denna mask varje gång innan du skapar en komplex frisyr. Om du vill lägga dina curls med en strykning eller curling, kommer filmen från ricinolja att minimera skada.
- Om du inte har kefir kan du enkelt ersätta det med gräddfil eller yoghurt. Alla dessa mejeriprodukter innehåller de nödvändiga komponenterna för vårt hår.
- Med regelbunden användning av masker för hårtyper, både inomhus och industriellt, under pauser mellan kurser, rekommenderas att använda exakt kefir mask med ricinolja. Det lugnar huden bäst efter allvarlig exponering.

Recensioner av castorolja och kefir för hår

Mask baserad på ricinolja och kefir - en av de mest älskade för många. Oftast används den för att förebygga vissa hårproblem. Efter ett förfarande kan du se de första resultaten, vilket återspeglas perfekt i "tidigare bilder", en av vilka du ser ovan. En sådan mask har inga negativa sidor alls, så du hittar inte dåliga recensioner om det alls.

Mask för hårväxt med ricinolja: hemvård och behandling

Vårt hår exponeras varje dag för fara från den yttre miljön. Användningen av kemiska schampon påverkar dem negativt. Därför, för att återställa och få chic krullningar måste tillämpa okonventionella metoder. En av dessa är hårmaskor baserade på ricinolja.

Grundläggande tillämpningsregler

Masker baserade på ricin eller ricin, oljor är avsedda för försegling av de skurna ändarna, förbättrar tillväxten av strängar, behandlar seborré, mättar rötterna med näringsämnen och fördelaktiga substanser.

För att uppnå den mest positiva och önskade effekten av användningen av castorca är det nödvändigt att känna till de grundläggande reglerna för användningen. Varje terapeutisk produkt kräver ett för tidigt test för en allergisk reaktion. Först efter det här förfarandet kan du säkert gå vidare till beredningen av ett reduktionsmedel.

utbildning

Återställandet av hår med detta verktyg sker i flera steg:

 1. Att samla alla ingredienser: ricinolja, om nödvändigt, extra, kokande vatten, en behållare för att blanda komponenterna, en stewpan, ett paket, en handduk, en gammal tröja.
 2. Blanda ingredienserna. Castorolja är grundläggande.
 3. För arom och bättre effekter kommer väsentliga oljevätskor inte att störa: sandelträ, ylang-ylang, lavendel, jasmin, pelargon, neroli, enbär.
 4. Blanda alla ingredienser noga i en behållare.
 5. Häll kokande vatten i en kastrull och lägg behållaren med blandningen i 5 minuter.

På torra eller våta strängar

Hårets tillstånd spelar ingen roll när man använder en medicinsk blandning av ricin. I alla fall kommer åtgärden att bli effektiv. Det viktigaste är en kompetent tillämpning, förberedelse och förberedelse av masken.

Vissa experter hävdar att det är lättare att tvätta oljan med hjälp av en ricinmask på smutsiga och torra strängar omedelbart innan tvätten fungerar bättre.

Men vid våtrening lägger den sig bättre och jämnare. Varmt vatten öppnar hårvågorna, vilket gör det möjligt att bättre absorbera användbara element. Ångade porer, rensade av talg, tar bara näringsämnen och lindrar akne och hudirritation.

Frågan om rent eller smutsigt hår är tvåsidigt. Experter rekommenderar starkt att produkten appliceras på trådar tvättas tre dagar före proceduren. Men alla tjejer har olika krönstrukturer. Därför är någon i tre dagar håret mycket förorenat, medan andra förblir mer eller mindre rena.

Korrekt tillämpning

För jämn absorption appliceras blandningen långsamt och försiktigt in i huvudets hud. Det finns flera strikta regler för korrekt funktion av verktyget:

 1. Lätt våt krullarna med varmt vatten och svampa porerna något.
 2. Täck axel- och cervikala regionen med en handduk för att undvika bildandet av oljefläckar på kläderna.
 3. Doppa fingrarna i blandningen och gnugga i hårbotten i ca 7 minuter. Massering bör ske i cirkelrörelse. Du måste också försöka få rätt in i rötterna. Fördela behovet över hela ytan.
 4. Distribuera rester jämnt över hela längden. Försiktigt men försiktigt gnidas mellan varje hår.
 5. Sätt på väskan på huvudet och fäst stupet. Du kan göra en handduksturban så att växthuseffekten varar längre.

Applikationsalgoritmen är som följer:

 1. hår uppdelat i strängar och fästa varje klämma;
 2. Applicera först med hand eller en mjuk svamp, som impregneras med blandningen, på sidosträngarna;
 3. strängar diagonalt från början av bangs;
 4. diagonalt parallellt med huvudets baksida;
 5. Massera med cirkel- och zigzagrörelser.

Exponeringstid

Den optimala tiden för effekterna av en ricinmask på hårbotten och håret är från en halvtimme till tre timmar. För olika ändamål används en annan tidsperiod.

Det tar 30-50 minuter att stärka och förebygga, och till exempel, från en till två timmar för att bli av med mjäll.

Finns det en extra effekt när den lämnas över natten

Oljemaskan fungerar under en viss tidsperiod. Efter den här tiden är den inaktiv. Om den terapeutiska blandningen appliceras sent på kvällen, och proceduren ska ta upp till flera timmar, kan du somna med den. Men det kommer ingen ytterligare effekt.

Man måste komma ihåg att dess fullständiga spolning tar lång tid. Därför måste du tänka i förväg om lönsamheten hos masken under en så lång period.

Regelbunden användning

Procedurer för terapeutiska ändamål bör genomföras regelbundet. Rekonstruktiv gör två gånger i månaden i sex månader. De kommande 6 månaderna tar en paus.

För förebyggande ändamål är det tillräckligt att applicera produkten tre gånger i månaden i två till tre månader med sex månaders paus.

Det är önskvärt att använda under hösten och våren. Det är vid denna tidpunkt att kroppen, inklusive håret, kräver ytterligare vitaminer och näringsämnen.

Hur man tvättar

Med tanke på densiteten och hög fetthalt av ricinolja är det svårt att tvätta det. Men grundlig spolning är nödvändig, eftersom rester av ricinolja kan täppa till porer. Processen tar lång tid. Det finns flera metoder:

Med hjälp av tvåltvål. Försiktigt tvålkrullar. För att hålla om fem minuter, skaka upp magnifikt skum med händer.

Lätt fuktar håret, tvättar inte av tvålen och slår igen huden med händerna. Skölj dem noga efter 3-4 minuter.

Om proceduren inte hjälpte första gången måste du återanvända den. För att eliminera obehaglig lukt kan du dessutom tvätta håret med schampo.

I masken själv före användning kan du lägga till en matsked citronsaft eller ättika. I framtiden kommer det att underlätta dess spolning.

Burdock shampoo tvättar också bort tvättmedel.

Att lägga äggulor i blandningen gör sköljningen enklare.

Skölj strängarna flera gånger med regelbundet kollagenfritt schampo.

Castor oil hårmaskar - fördelar, recept, hemanvändningsregler

Biverkningar av miljöfaktorer, väderförhållanden och inte alltid användbara kosmetiska procedurer påverkar håret hårdt och testar deras resistans. Hemmagjorda masker med ricinolja fungerar som ett oumbärligt verktyg i hårvård för att behålla sin skönhet, styrka och hälsa.

Fördelarna med ricinolja för hår

Castorolja är allmänt tillgänglig, så det är lätt att använda hemma.

Produkten har många fördelaktiga egenskaper för hår:

 • limar hårvågar, stärker strukturen (brittleness försvinner);
 • främjar tillväxt
 • gör håret glänsande och tar bort slöhet
 • närmar sig follikeln, vilket leder till vitaminer och spårämnen.

Du kan applicera det utan tillsatser eller som en del av masker, kompletterande med andra ingredienser.

Kontra

Använd inte ricinolja i närvaro av utslag, allergier eller sår i hårbotten.

Arbetsordningens regler

Effekten av ricinolja beror på hur den används. Vid användning av ricinolja utan tillsatser observeras allergiska reaktioner sällan.

rekommendationer:

 • Tvätta inte håret innan du utför proceduren.
 • För större effektivitet, värm oljan något före användning.
 • Användningen av film kommer att förbättra effekten.
 • Effektiviteten kommer också att öka om du gör en huvudmassage före proceduren.
 • Det ska sprida oljan jämnt över hela längden av håret.
 • Vid tvättning av oljan rekommenderas det att inte våta håret innan du applicerar shampoo. Skölj håret ska vara 2-3 gånger för att helt tvätta oljan.
 • Det rekommenderas inte att använda en hårtork efter proceduren.
 • Om håret kvarstår fet efter flera tvål betyder det att ricinolja inte rekommenderas för användning i ren form i det här fallet. För sådant hår bör du kombinera ingredienserna, välja lämplig komposition.
 • Masker med ricinolja och olika tillsatser hemma används för alla typer av hår.

Masker med ricinolja för hår

Vitamin E Firming Mask

Denna mask ger näring till hårsäckarna, stärker locken och ger dem glans, gör håret starkt och elastiskt.
Mask för svagt hår: Blanda uppvärmda oljor (kardborrefrön och ricinolja, 16 ml vardera), tillsätt 5 ml vitamin E, A och 3-4 droppar Dimexid. Kompositionen fördelas över hela hårets längd och lämnar under en plastlock i 1 timme. Förfarandet utförs var 7: e dag.

Mask för hårväxt med ett ägg

Till den uppvärmda oljan måste du tillsätta 2 kycklingäggor, slipa till slät. Att gnugga strukturen i hårrötter och att distribuera till tips. Blandningen absorberas i håret, vilket kommer att bidra till deras aktiva tillväxt. Håll håret på kompositionen du behöver minst 1 timme. Större effektivitet har en mask för att aktivera tillväxt med honung, men det har en liten ljuseffekt.

Med kefir för torrt hår

Förbered sammansättningen av 15 ml uppvärmd olja, äggula och 20 ml jäst mjölkprodukt med en fetthalt av högst 2,5%. Efter applicering, linda filmen, håll i en timme.

Med citron för fettigt hår

Blanda i lika stora proportioner vodka, varm olja och citronsaft. Håll på håret 40-60 minuter.

Med brandy att skina

Blanda olja och brandy i ett förhållande 1: 1 och applicera på hår i 30-50 minuter. En mer effektiv mask som påverkar lusten och tillväxthastigheten har samma sammansättning, bara med tillsatsen av 1 äggula.

Med olivolja mot splittrade ändar

Lika mängden uppvärmda oljor (olivolja och ricinolja) ska hållas på huvudet under filmen i 1 timme.

Med jäst och lök mot förlust

Torka 8 gram torr jäst i varmt vatten, tillsätt samma lökjuice och ricinolja. Gnid kompositionen i rötterna och håll en timme under locket.

Kockolja

Burdock (burdock) och ricinolja - två "magiska" betyder att det påverkar hårväxten och volymen.

Hemma är det lätt att göra en regenererande hårmask från en blandning av ricinus och burdockolja med tillsats av A-vitamin

Förhållandet mellan dessa oljor i masker för hår i hemmet:

 • 1: 1 - Återställ skadat hår, ge elasticitet mot spröda lockar, rotenas volymer.
 • 2: 1 - burdock och ricinolja i sådant förhållande och i uppvärmt tillstånd kommer lätt att avlägsnas från huvudet. Kompositionen kommer att lägga glans till håret, stärka rötterna.
 • 1: 2 - används för torr hårbotten, benägen att flakas.

Kompositionen för skadat och tråkigt hår: Blanda 15 ml olja (burk och ricin) och tinktur av varm peppar, applicera på hår i 30-40 minuter. Mjukgöring och återställande mask: Olja, kardborre och ricinolja blandas i lika stora delar och appliceras på hår i 2 timmar.

Med älskling

Blanda 40 gram smör, 20 gram varm honung och 1 ägg. Blanda blandningen med en visp. Sprid massan i lockar, lämna i 15 minuter under locket.

Med senap

Senapspulver torkar hår, men denna brist kompletteras med ricinolja, som i kombination med torr senap stärker och närmar hårbrotten. Mask för att accelerera tillväxten: Blanda ricinolja, senap och varmt vatten till 2 matskedar, tillsätt äggulan av ett ägg och 25 gram socker. Lämna på håret i 25 minuter.

Senapspulver och tinktur av röd varm peppar har en liknande effekt på håret, så de två komponenterna är utbytbara vid framställning av masker. Lättnaden av att tvätta masken med senapspulver tillhandahålls genom att tillsätta en äggula eller en liten mängd druvaolja till den.

Före tvättning rekommenderas denna komposition att hälla hår med varmt vatten och använd endast schampo.

Med glycerin

 • Mask med effekten av laminering: att förbereda en sammansättning av ½ tsk. äppelcidervinäger, 5 ml glycerin, 35 ml ricinolja och 15 ml arganolja, applicera på hår i 1 timme.
 • Fuktgivande och närande mask: varm olja (burk och ricin 40 g.) Blanda med äggula och 15 ml glycerin. Lämna på håret under filmen i 40-50 minuter.

Med dimexid

Läkemedlet hjälper håret att absorbera fördelaktiga element. Det stärker håret, främjar deras accelererad tillväxt.

Rekommendationer för användning av droger i masker:

 • Effekten av användningen kommer endast att vara i avsaknad av beriberi och svampsjukdomar;
 • Användning rekommenderas endast på rent, torrt hår;
 • handskar bör användas när man arbetar med dimexid;
 • Det rekommenderas inte att utföra procedurer oftare än en gång om dagen i 7 dagar, och behåll sedan en paus på 4 månader.

Hur man förbereder och applicerar masker:

 • Tillväxt stimulator: Blanda ricinolja (50 ml) med Dimexide (16 ml). Håll under filmen i 1,5 timmar.
 • Firming mask: Lägg Dimexide (16 ml) till förvärmda oljor (burk och ricin 25 ml.). Applicera kompositionen på rötterna i 40 minuter.
 • Restaurering av skadat hår: varm essens av vitaminerna A och E (16 ml), Kombinera med äggula och vitamin B6 (16 ml), tillsätt sedan Dimexide (16 ml). Applicera ca 40-50 minuter.

Med avokado

Använd endast mycket mogen frukt som syftas med en mixer eller med en gaffel.

Hårnäring: Komposition av ricinolja (10 ml), honung (1 tsk) och mashed avokado puré på hår i 30 minuter.

Med röd peppar

Brinnande rödpeppar accelererar hårväxten. Det är dock värt att överväga att denna ingrediens är mycket allergiframkallande. Överdriven användning av peppar kan orsaka försvagning och håravfall. Att hålla blandningen rekommenderas inte i mer än en halvtimme.

Hur man förbereder och applicerar masker:

 • Stimulator för tillväxt och glans: 1 tsk. peppar och senap kombineras med 2 msk. varmt vatten och 10 g socker, 35 ml ricinolja och äggula.
 • Firmasmask: nybakad peppar (1 tsk), olja (35 ml), flytande honung (1 tsk) blanda och fördela jämnt på håret.

Med persilja

Persilja är lämplig för alla typer av hår, det minskar den oljiga huden, återställer håret och läker seborré.

Maskrecept: finhackad persilja (3 msk) i olja (15 ml), tillsätt extraktet av Ivan-te (10 ml) och vodka (5 ml). Blöt under polyeten i en halvtimme.

Med persilja frön

Mask mot splittrade ändar: Blanda persiljafröinfusion (2 msk) och ricinolja (160 ml), värm upp över låg värme i en halvtimme. Den erhållna kompositionen för att hålla trådarna 30 minuter.

Med äggula

Behandling av svagt skadat hår: Förbered en blandning av varm olja (35 ml), 1 äggula, ättiksyra (1 tsk) och glycerin (1 tsk). Sprid på håret i 40 minuter. Mask för fuktgivande hår och hårbotten: varm ricinolja (20 g) och 3 yolksblandning och applicera i 1 timme.

Med havskal

I kosmetologi appliceras havskalk i torr form. Du kan köpa den på apoteket.

Mask för glans och hårväxt: använd gröt från tångpulver (50 g) och vatten med varm ricinolja (35 ml) i 40 minuter.

Med havsalt och banan

Nourishing mask: Mashed 1 banan, ricinolja (16 ml) och havsalt (25 g) blanda och applicera på håret i 50-60 minuter.

Med maskrosröta

Fuktighetsgivande mask för torra tips: Blanda infusioner av kamomill, maskrosrot och mallow i samma proportioner med ricinolja (1/2 msk.). Blötlägg på tipsen i ungefär en timme. Förfarandet upprepas varannan dag.

Med peppartinktur

 • Näringshår och acceleration av tillväxten: En blandning av pepparinfusion (1 matsked) och olja (35 ml) applicerades på hårrötterna och hårbotten under polyeten i 40 minuter.
 • Sammansättning för hårväxt: Förbered en blandning av peppertinktur (1 matsked), oljor (35 ml) och schampo (2 msk), håll håret i en timme.
 • Stärka håret: Blanda peppartinktur (1 msk) med oljor (ricin och burdock, 5 ml vardera), lägg på håret under polyeten i en timme.

Med vodka

Firming mask: lika mycket vodka och castorca jämnt fördelat på håret och håll i 2,5 timmar.

Hur man tvättar ricinolja från håret

Det är ganska svårt att ta bort oljan, eftersom det praktiskt taget inte blandar med vatten. För snabb borttagning av olja från håret, rekommenderas att tvätta av det med hett hett vatten, tvätta sedan håret med schampo 2-3 gånger.

Tips för tvätt av ricinolja:

 • Äggula gör det lättare att tvätta bort ricinolja efter att ha applicerat en hårmask hemma. Skölj inte håret med varmt vatten om äggulan används, eftersom det kan krulla och tvätta det av håret blir mycket svårare.
 • Det rekommenderas inte kategoriskt att använda tvål, annars kommer det att upphäva hela återvinningsförfarandet, eftersom det har en uttalad torkningseffekt.
 • Lätt ricinoljespolning ger eteriska oljor i masker (druvor, mandel, etc.).

Expertråd

 • Om det inte är möjligt att värma ricinoljan, tillsätt persika eller mandelolja till masken.
 • Det är föredraget att ge oljan en kallpressad, mättad gul färg.
 • Castorolja bör vara i en flaska mörkt glas.
 • Varaktigheten av lagring av olja bör inte överstiga 2 år.
 • Öppna flaskan ska förvaras i kylskåpet.
 • Spray från ricinolja, mineralvatten och ylang-ylang-eter kan sprayas på håret varje dag.
 • Behandlingar med hårmasker på basis av ricinolja är önskvärt att genomföra hemma varannan dag i 3 månader, för förebyggande - 1 gång per månad.
 • Blodcirkulationen i huden kommer att förbättras om den masseras med en blandning av ricinus och lavendelolja en gång i veckan.

Video om ricinusolja hårmaskor som är lätta att göra hemma

De bästa recepten för hårmaskor med ricinolja:

Mask för delade ändar av ricinus och olivolja. Hur man gör hemma:Nästa Artikel
Vad ska man göra om det finns mycket mjäll på huvudet: orsaker till utseende och behandlingstips