Hur man gör en hårmask med ricinolja och kefir: användningen av komponenter för dina lockar


Kefir och ricinolja är mycket prisvärda och vanliga hushållsprodukter.

Dessa enkla och billiga produkter påverkar håret lika bra som professionella masker, schampon, balsam och andra dyra produkter.

I den här artikeln kommer vi att tala om hur man korrekt ska göra användbara hårmaskor från dessa komponenter, liksom hur man använder dem korrekt hemma.

Fördelar och nackdelar med kompositionen

Kefir och ricinolja har länge använts för hårvård. Masken från dessa produkter är mycket användbar. Detta recept har många fördelar. Det är värt att notera framför allt sådana viktiga fördelar:

 • användarvänlighet. Förbered en sådan komposition och utföra denna procedur hemma är inte svårt. Detta kräver ingen komplicerad ansträngning, speciell utrustning eller professionell frisörkunskaper;
 • tillgänglighet. Alla ingredienser som beskrivs mask kan köpas för en nominell pengar. Varje tjej har råd med en så enkel, men mycket effektiv vård, oavsett hennes inkomstnivå.
 • stor effekt. Detta recept hjälper verkligen till att ta hand om ditt hår, för att göra det friskare, starkare, vackrare och snyggare;
 • inga kontraindikationer Båda komponenterna i denna blandning är helt ofarliga produkter som har nästan inga biverkningar och kontraindikationer. Därför kommer denna hemvård passa nästan alla, den kan användas utan några speciella problem.

Trots dessa uppenbara fördelar kan detta recept i vissa fall ha vissa nackdelar. Många tjejer, till exempel, gillar starkt inte lukten av castorca. För att mildra denna obehagliga effekt lite kan du lägga till några droppar av en del doftande eterisk olja till din smak.

För att undvika effekten av greasiness och smutsiga strängar, skölja dem efter appliceringen masken ska vara mycket noga, inte spara shampooen, och detta måste göras inte en, men flera gånger.

Påverkan av kefir och ricinolja på håret

Låt oss prata mer om hur ingredienserna i denna mask påverkar håret.

Fördelarna med kefir för skönhet har varit kända i mer än ett sekel. Denna mejeriprodukt mjukar, fuktar och närmar sig strängarna. På grund av denna effekt är den särskilt lämplig för torrt hår.

Dessutom, kefir och andra liknande produkter passar perfekt för hårbotten, förhindra utseende av torrhet och irritation, bekämpa mjäll.

Castorolja är inte mindre användbar för hår.

Det mest värdefulla resultatet som ger användningen av denna produkt - accelerationen av hårtillväxten och förhindrar håravfall.

Den ständiga användningen av masker med tillsats av ricinolja hjälper till att stoppa hårets uttining och kommer att bidra till uppvaknande av sovande hårsäckar och tillväxten av nytt hår.

Mask matlagning recept

Att förbereda en mask av kefir och ricinolja är lätt. Vi ger ett steg för steg recept på den här slutprodukten:

 • Först och främst, köp bra kefir. Det är bäst att välja en produkt med ganska hög fetthalt (från 2,5% och högre);
 • Blanda 3 matskedar yoghurt med en matsked ricinolja. Om dina strängar är tillräckligt långa bör mängden av dessa ingredienser fördubblas;
 • Applicera den resulterande kompositionen på håret och hårbotten. Var särskilt uppmärksam på rötterna. Massage blandningen i huden för att öka blodcirkulationen.
 • Efter att du har applicerat kompositionen på hela ytan, linda huvudet med plastfolie och en handduk;
 • Låt blandningen stå i en timme. Skölj sedan mycket noga med mycket vatten och schampo.

Andra alternativ

Ovan har vi gett det grundläggande receptet på castor-kefir-masken. Det kan vara godtyckligt varierat genom att kombinera de två huvudingredienserna med andra användbara produkter. Castorolja och kefir, till exempel, kombineras perfekt med:

 1. kycklingägg (särskilt med äggula);
 2. senap;
 3. honung;
 4. konjak;
 5. avkok av örter;
 6. lökjuice;
 7. blå lera etc.

Du kan lägga till de produkter du har till hands i masken och som, till exempel kefir och ricinolja, används för hemvård.

Användningsfrekvens

Du kan använda denna mask ganska ofta. Perfekt att utföra denna procedur två gånger i veckan. För att göra effekten särskilt stabil och effektiv rekommenderas det att komplettera en hel del sådana masker. Det måste innehålla minst 10-15 ansökningar. Därefter kan du ge ditt hår lite vila och efter en månad eller två, om du vill, kan du fortsätta med dessa procedurer och upprepa kursen.

Kontra

Som vi redan har noterat har ricinolja och kefir praktiskt taget inga kontraindikationer.

Dessa produkter orsakar sällan allergiska reaktioner, så de flesta kan använda dem utan rädsla. Det enda som är värt att komma ihåg är att den här masken passar bättre för normala och torra strängar.

Ägare av fet hår, denna vård kanske inte är lämplig.

Oljekokarsammansättning kommer att göra strängar ännu fetare och förstärka bara ditt problem.

I det här fallet rekommenderar vi att du letar efter andra recept för naturliga hemvårdsmaskar som är lämpliga för fet hår.

Relaterade videor

Om de fördelaktiga egenskaperna hos hårmaskor med ricinolja och kefir, liksom hur man förbereder det korrekt, kan du ta reda på det från videon:

slutsats

I kampen för hårets skönhet spenderar många tjejer mycket tid, pengar och pengar på att besöka salonger, köpa och använda dyra kosmetiska produkter. Det här är inte det enda sättet att göra ditt hår vackert. Det finns många produkter tillgängliga, på grundval av vilka du kan laga effektiva hårmaskor. Masken med kefir och ricinolja är ett bra exempel på en billig, men mycket effektiv hemvårdsprodukt.

Castorolja för hår med kefir

Fördel och skada

Castorolja och kefir är produkter som är kända för alla. Men inte alla vet att även de enskilt ger de stora fördelar för håret, och om du använder ricinolja och kefir samtidigt kan de skapa ett riktigt mirakel och producera en lamineringseffekt.

Särskilda funktioner

Castorolja extraheras från fröet från en växt från Afrika som kallas ricinolja. Castorolja luktar mycket specifikt, vilket för vissa inte verkar vara ganska trevligt. Castorca har i sin arsenal följande syror: ricinolsyra, oljesyra, linolsyra, stearinsyra, palmitinsyra och andra. För att behandla hår med det kan du ta med följande argument.

 1. Den högsta andelen syra i castorca är ricinolsyra, som fungerar som ett reduktionsmedel för strukturen, förhindrar bräcklighet och ger en bländande glans.
 2. Dessutom kan den förbättra mikrocirkulationen i blodkärlen, på grund av vilken försörjningen av näringsämnen till hårets rötter och syreförsörjningen till dem förbättras.
 3. Vid användning av ricinolja multipliceras hårtillväxten och frisyren blir mer voluminös.
 4. Också används de ofta i kriget med mjäll och överdriven talg.

Kefir är en konstant leverantör av mjölksyrabakterier, som i kompositionen av hårkosmetika bidrar till att uppnå en lyxig effekt.

 1. På grund av innehållet i organiska syror i kefir tar det bort alltför mycket fett från håret, eliminerar fet skina och förhindrar snabb förorening. Det är bevisat att effektiviteten hos kefir och tandhjulets tandem desto bättre desto lägre är fettinnehållet i kefir.
 2. Kefir är den sanna fienden i stressiga situationer. Det aktiverar hårets immunitet och motstånd mot negativa miljöpåverkan, som vind, UV-strålar, hårtork. I kombination med ricinolja är det en riktig frälsning för försvagat hår.
 3. Kefir aktiverar hårväxt, katalyserar de viktigaste metaboliska processerna i cellerna. Den nikotinsyra som finns i denna mjölksyraprodukt förhindrar utseendet av grått hår.
 4. A-vitamin stärker håret;
 5. Tack vare vitamin B12, som är involverad i bildandet av röda blodkroppar. Användningen av kefir med ricinolja bidrar till att minska håravfallet. Vitamin B12 tillåter dig också att bli av med seborré och splittrade ändar.
 6. Vitaminer H, B6 och biotin kämpar med spröda och splittrade ändar.
 7. Genom att förbättra blodflödet till roten, ger cholin förbättrad näring.
 8. Ett högt innehåll av kalcium i kefir ger hårvolymen och gör dem tjockare.
 9. Den fuktighetsgivande funktionen utförs av kalium, vilket optimerar den cellulära hydrobalansen.
 10. Fosfor är ansvarig för curls elasticitet och motståndskraft.

ansökan

Kefir och ricinolja är huvudkomponenterna av hårmaskor. Dessa är vårdande och fuktgivande masker, såväl som termiska masker. Castorolja och kefir bör appliceras på håret i ren form. För större effektivitet värms verktyget och kompletteras med andra värdefulla ingredienser.

Det är värt att notera att hårets strukturella struktur och dess absorption är olika för alla, så resultatet kan variera. På vissa hår kommer effekten att märkas även efter det första förfarandet, och på andra efter några.

recept

För att skapa kompositioner med ricinolja och kefir används många produkter. Maskuppskrifter kan innehålla sådana komponenter som vodka (och andra alkoholhaltiga produkter, till exempel brandy), havsalt, vitaminkomplex (olivolja kan användas), olivolja, glycerin, lök, citron, honung och andra. Här är några av dem.

vårdande

För en kopp kefir måste du ta två matskedar ricinolja. Kefir bör värmas upp och häll olja in i den. Sprid denna blandning alla krullarna i en halvtimme. Efter maskens slut ska den tvättas av med en vanlig hårtvätt.

Med olivolja och ägg

För att skapa en mask, bör du kombinera 1 matsked olivolja, ricinolja och kefir. Och till den här blandningen måste du lägga till ett råägg. Den behandlade blandningen är mycket väl placerad tills en homogen blandning, appliceras sedan på hårbotten och undviker håret. Efter 20 minuter fördelas masken på håret, och efter en halvtimme tvättas kompositionen av.

Vad är den bästa kefir hårmasken: recensioner från fotot före och efter, recept, instruktioner

Kefirs fördelaktiga egenskaper - en symbios av protein och kalcium, som försiktigt påverkar hårets struktur, återställer dem.

Speciellt användbar kefir för torra och benägna att sköra krullor på grund av dess egenskaper, de kommer att bli mer hydratiserade, mjukade och förlustprocessen kommer att minska.

Vi rekommenderar att kefir masker till ägare av torrt hår - det här är förmodligen det enklaste och mest prisvärda verktyget.

Låt oss se vilken typ av yoghurt vi behöver? Vad mer är det nödvändigt att tillsätta ingredienser till maskerna från kefir? Hur man lagar mat

Vad ska du välja?

För att maximera effektiviteten hos masken och hjälpa ditt hår, rekommenderar vi att du väljer en "hemlagad" kefir.

 • köpt från mormödrar eller bönder, kefir från hemlagad mjölk;
 • Hemgjord kefir från högkvalitativ mjölk (bara kolla in det, titta bara på den färdiga kefiren i burken om den är tät och inte tillräckligt flytande - det här är utmärkt);
 • butik kefir från 2,5 -3,2% fett;
 • kefir med 1% fett, om inget annat.

Naturligtvis är listan byggd från den mest användbara till ett minimum. Tillgängligheten av hemlagad mjölk i staden är endast möjlig genom en kampanj till marknaden. Vi rekommenderar att du köper mjölk med 2,5% fetthalt och gör kefir på egen hand och använd det för masker.

Den bästa versionen av kefir kommer att vara:

Hur man gör sådana kefir?

 1. Köp mjölk i affären 2,5% fett.
 2. Häll i en kruka och lämna på bordet eller på någon annan varm plats, men inte i solen.
 3. Efter 24-48 timmar är kefir redo. Kan förvaras i kylskåp.

2 sätt att laga kefir

För framställning av kefir behöver: mjölk, surdeg eller kefir kokta på surdeg från kefir svampar.

 1. Koka mjölken, svalna till rumstemperatur.
 2. Ta bort skummet.
 3. Häll 100 ml kefir eller jäst på 900 ml mjölk, blanda och värm till 37 ° C.
 4. Lämna över natten på en varm plats i en liter burk. Samtidigt är burken insvept i en filt.
  Använd kokad kefir som startbiljett kan vara 9 gånger.

Användbar video, hur man lagar kefir hemma:

Vilken kefir hårmask är än användbar?

Huvuddelen av kefir:

 1. Den omsluter och skyddar mot miljöens skadliga effekter.
 2. Stärker hårsäcken.
 3. För torra använder vi kefir från 2,5 - 3,2% fett, för fett 1% eller fettfri.
 4. Lätt förtydligande.
 5. Glitter och flytande effekt på grund av hydratisering och näring.
 6. Curls blir som ett vattenfall, lätt spridda, kammade som efter en dyr balsam.

Användbar video om fördelarna med kefir och den enklaste användningen av masken:

Därför, om du bara färgade ditt hår mörkt, rekommenderar vi att du väljer en mask med kakao, för att inte skölja bort färgen.

Hur håller du kefir länge?

Förvara i ett kylskåp i en burk med en plastlock som är stängd, men efter 2-3 veckor kommer det att finnas en obehaglig lukt som senare kommer att vara på ditt hår. Därför rekommenderar vi att vi nekar långtidslagring och begränsar till 1-2 veckor.

Hur mycket kefir behövs för en mask?

Beror på längden, tjockleken på ditt hår och ytterligare ingredienser.

För medelstora krullar, använd 100-400 ml kefir, förbered yoghurt från resten av mängden eller drick kefir själv.

 1. Sedan förbereda allt för beredning och applicering av masken.
 2. Ingredienser för blandning.
 3. Placera ett tomt handfat eller en skål i badrummet eller applicera med en pensel framför spegeln, beroende på komfort och bekvämlighet för dig.
 4. För första gången försöker du använda en borste för färgning framför spegeln, försiktigt applicera den på rötterna, och doppa sedan krullarna i massa och vrid.

Vad är nödvändigt för att applicera en mask?

 1. Kokad mask.
 2. Behöver inte kläder och någonting för att pakka nacken, om det kommer att flöda.
 3. Cap eller klämfilm för inslagning.
 4. Pensel för färgning.
 5. Termisk keps eller handduk.
 6. Spegeln.
 7. Tidningar eller film för att inte fläcka golvet.

Någon, utom kakao mask.

Hur man ansöker kefir masker?

Vi applicerar kefir på hår i 2 steg: 1 rötter och 2-ändar.

Temperaturen på kefir från 30-37 eller rumstemperatur, för att inte få ett kallt huvud.

Applicera på ren eller smutsig, det finns 2 rekommendationer.

Stötare av långa masker på håret säger att det är bättre att tvätta dem, så smuts, damm och andra faror kommer inte att absorberas i huden tillsammans med masken. En shampoo flush negerar hela effekten av masken.

Långhåriga älskare att inte komplicera livet, tror att allt kommer att bli bra ändå. Och tvätta huvudet 2 gånger om dagen är inte heller mycket användbart.

Välj rätt alternativ för dig.

Steg för steg rekommendationer efter applicering av masken på håret

 1. När håret är blötläggt med en mask, tryck lite ut för att bli av med överskottsvätska.
 2. För den långa rekommenderade att muffla bulle eller skal.
 3. Täck därefter med klämfilm närmare det occipitala området så att locket håller och faller inte.
 4. Från ovan vi värmer med en handduk i 1 timme eller mindre, men bättre längre för kontakten av masken och håret.

Vi tvättar bort efter att ha smittat hår

Tvätta av med schampo, om håret inte har förtvättats, använd omedelbart balsam eller sköljning med en infusion av örter eller med ättika, citronsaft.

Tvätta av rent hår

För bättre tvättbarhet, droppa saften av en halv citron i vatten eller 1 hl. ättika för 3-5 liter vatten. Urter avkok är också lämpliga.

Vad är viktigt att komma ihåg om att göra masker?

 1. Vegetabiliska oljor förlorar sina fördelaktiga egenskaper när de upphettas, så det är logiskt att lägga dem sist om masken kommer att värmebehandlas.
 2. Dålig "värme" tolererar kefir och ägg, de rullar eller lagar mat. Därför värm i ett vattenbad om nödvändigt, gradvis, utan abrupta övergångar till kokning.
 3. Vissa ingredienser i masker tolererar inte lång kontakt: med ljus, luft, järnobjekt.

  Till exempel vitaminer.

Därför bör du läsa recepten av masker, var uppmärksamma på temperaturregimen, varaktigheten för lagringen och komponenternas kompatibilitet, vad ska man röra om i och i vilken behållare.

 • Förkasta tanken att hälla alla vitaminer eller oljor i en mask på en gång för bästa effekten, det kan vara omvändt.
 • Låt oss analysera sammansättningen och ingredienserna i masker för hår som är gjorda av kefir eller yoghurt.

  Universal kefir mask från Olga Seymour

  Denna mask är 3 i 1, i vilket skede du kan sluta till den färdiga kompositionen kommer att tillsättas mer ingredienser.

  1. Vi använder endast kefir. Applicera det på håret med en hatt och en handduk, håll på dem i 30 minuter. Tvätta av med varmt vatten med schampo.
  2. Kefir + 1 tsk Kanel för känslig hud (utspädd med varmt vatten bara så att det sprids), för tjock tar vi 2 tsk.

  Gnid in i rötterna och håll från 30 minuter till 2-3 timmar.

 • Kefir, älskling, värm lite i ett vattenbad, 1 tsk drottning, 1 tesked. kardemumma, 1 tsk kryddnejlika, 1 tsk ingefärapulver, 1 tsk rödpeppar, 1 msk. olivolja och burdockolja, 1 tsk. konjak.
 • Välja kardemumma, nötkött och slipa dem eller slipa i en kaffekvarn. Om du har olja, ta sedan 3-4 droppar.

  Cognac och peppar är en version av masken för mycket tjock hårbotten, för känsligt är det bättre att inte lägga till brandy.
  Alla blandas och kombineras med 1 äggula.

  Blanda utan klumpar, tillsätt till kefir med kanel och applicera ka till hårbotten och försiktigt massera rörelser. Ändarna är också önskvärda att hantera.

  Håll denna mask så länge du kan tåla från 40 minuter till 2 timmar. Tvätta av med schampo eller läsk 1 msk. på en kopp varmt kokt vatten.

  Vi gör det en gång i veckan i 2-3 månader om du har hår som faller ut eller det finns baldingområden.

  Video om att göra masker från kefir för hår hemma:

  Denna mask hjälper till att växa snabbt, vilket gör dem tjockare, starkare, mer voluminösa och glänsande.

  Det beror på masken, om den innehåller oljor och syftet med att intensivt närma håret, då är det möjligt.

  Även om ingen mask i sitt recept föreskriver inte att lämna mer än 3-4 timmar. Detta beror på maskens fluiditet, sängen blir smutsig, så begränsa kontakttiden för masken och dina lockar.

  Receptmask för fet hår från kefir

  Nödvändigt för masken: 150 ml kefir, torr senap, 1 msk matta, 1 tsk. mandelolja, äggula, honung ca 1 tsk, eterisk olja, vi rekommenderar att du väljer några droppar (rosmarin, citron, etc.).

  Blanda noga tills det är smidigt och applicera massan på håret. Maskens kontakttid och krullarna i minst 30 minuter. Tvätta av masken med varmt vatten med hjälp av schampo.

  Mask för hårväxt med kefir och lök

  Förbereder maskins komponenter. För att göra detta, använd vitlök eller rivare för att hugga löken, vika det i ett bandage i 2 lager och pressa saften.

  Blanda juice med 1 kopp - 200 gram kefir. Om så önskas, tillsätt blandningen äggulan av ett ägg och en burkolja -1 tsk.

  Sedan applicerar vi en mask på håret med en pensel på rötterna och fuktar spetsarna, för långa, rekommenderar vi att du dyker in i blandningen och vrider den över ett handfat eller bad.

  Vi lägger de fuktiga locken i en bulle eller ett skal och lägger på en värmekorka i 60 minuter.

  Tvätta sedan av med schampo med varmt vatten på vanligt sätt.

  För de som är oroliga för att lukten av lök kommer att förbli i chocken, vill vi försäkra, det kommer inte att finnas någon obehaglig arom, eftersom kefir neutraliserar det.

  Hårmask från kefir och ägg

  Förbered masken för en sådan komposition: 0,5 kopp yoghurt, äggula 1 st, 1 tsk. ricinolja. Blanda noggrant alla ingredienserna i masken.

  Hemlighet: Vi rekommenderar att du slår ägget separat med en gaffel och lägger bara till de andra komponenterna.

  Applicera masken med en pensel eller över bäckenhänderna, sprida blandningen genom håret. Värm den applicerade kompositionen med en hatt eller en varm handduk. Den rekommenderade kontakttiden är minst 60 minuter.

  Nässla och burdock hårmask

  Få kullrot eller torkade nässla löv på ett apotek. Hur man brygger anges på själva förpackningen.

  För matlagning kan du använda skördad personligen och nässlor och burdock, följ bara insamlingstiden och lagringsreglerna.

  Förbered ett avkok av högst 1 kopp, 100 ml räcker för en mask. Till den färdiga buljongen lägger till samma kefir.

  Applicera den resulterande kompositionen på ditt hår och slappna av eller titta på en film i 1 timme.

  Denna enkla komposition har en fördelaktig effekt på hårbotten och hjälper till att eliminera mjäll och accelererar hårväxten väl.

  Universell mask för hår på rötterna (ren)

  Mask av kefir och smör för tillväxt och volym

  Ingredienser: 3 msk. kefir, 1 msk. smör.

  Värm olja i ett vattenbad, 1 msk. och lägg till varm kefir.

  Applicera på rötterna och rester av hela längden, gömmer vi håret under locket i 30 minuter.

  För att eliminera den obehagliga doften av kefir, tillsätt ett par droppar essentiell olja till masken, som du vill, om den inte var hemma, skölj håret efter tvättning med ättika 1 keps per 1 liter vatten.

  Tvätta av med varmt vatten med shampoo och balsam.

  Videoberedning och applikation, samt granskning:

  En ansökan om sådana masker räcker inte, så vi rekommenderar att du gör det regelbundet i 1-2 månader.

  Kefir maskerar mot håravfall

  Maskinsammansättningen: kefir, bryggerjäst, eteriska oljor, senapspulver.

  För att göra kefirmasker effektivare, lägg till en av följande komponenter: äggula, senap, honung, burdockolja, peppartinktur, lökjuice, brandy, avkok av örter etc.

  Använd och känt gift: burdock, nässla, ek, kamille.

  Oljor är väl beprövade i kampen mot förlust är: kardborre, linfrö, oliv och mandel.

  Eteriska oljor är här för att eliminera obehaglig lukt från hår.

  Kefir mask med senap och vitaminer i ampullerna A och E

  Masken närmar och värmer hårbotten, förbättrar blodcirkulationen. Håret är mättat med fukt och växer bättre, får täthet och hälsosamt utseende.

  Ingredienser: 0,5 kopp yoghurt, 2 msk. senap, 1 tsk E och A. Om du bara har torr senap rekommenderar vi att du löser upp det i 2 msk. vatten.

  Steg för steg förberedelser för maskberedning:
  Blanda första senap med vitaminer, lägg sedan till kefir. Vi gnuggar masken i hårbotten och fördelar den över hela längden av håret, lindar med matfilm eller lägger på påsen, värm den med en handduk ovanifrån.

  Video på matlagning kefir mask och recept

  Maske av kefir och henna för hår: förbättrar hårväxt och hjälp från håravfall

  Ingredienser: färglös henna - 1 paket, kefir - 1 msk. och ricinolja -1 tsk, vatten är varmt.

  1. Häll 1 påse Henna i glas och fyll det med varmt vatten, bättre än 70-80 grader, kokande vatten fungerar inte.
  2. Rör väl och vänta tills hennaen svalnar något.
  3. Lägg sedan till 1 matsked kefir och 1 tesked ricinolja, blanda allt.
  4. Applicera Masochka på hårrötterna, gnugga väl och fördela sedan längs hela längden.
  5. Vi blir till en bulle eller skal, lägg på en hatt, linda den i en handduk och låt den fungera i 40-45 minuter.
  6. Tvätta av med shampoo och varmt rinnande vatten.

  Videon hjälper till att förbereda, tillämpa och lära om fördelarna med denna mask:

  Mask på kefir, svartbröd och ricinolja

  Recept: 1 påse yoghurt (500 ml), 1 msk. l. ricinolja, rågbröd (Borodino, skära en skorpa av den och skära 3 skivor 1 cm tjock, smula i en skål i små bitar).
  Det rekommenderas att göra en kurs på 1-1,5 månader före varje shampooing.

 • Vi tar 300 ml kefir och blandar med smulat bröd. Blanda bitarna i kefir med din hand och fingrar.
 • Låt blandningen suga i 20-25 minuter.
 • Tillsätt 1 msk. ricinolja. Blanda alla tills det är smidigt.
 • Applicera över badet eller bassängen, böj håret framåt. Förflyttning från örat delar vi ytterligare håret i partiklar, behandlar rötterna.

  Vi täcker med händer eller en pensel för att färga utifrån och från insidan till det andra örat.

  Var noga med att applicera efter att ha spridit rötterna på hela längden av håret. Se till att ditt hår är helt friskt, ta ett par minuter åt ändarna.

  Händerna spred sig över hela håret.

 • Vi samlar i en hög gäng, sedan lägger vi på en hatt eller ett paket, vi sätter ihop med en handduk.
 • Håll masken i 2-2.5 timmar, tvätta av med varmt vatten med schampo.
 • Videon hjälper dig att förbereda en mask från första gången och applicera den på ditt hår.

  Kefir hårmask: ett recept på torrt

  Speciellt bra kefir för torra lockar, det hjälper till att klara av problemet med förlust, för ger näring av lökarna, återställer strukturen och eliminerar sårbarhet, vilket gör dem mer lysande.

  För att förbereda masken tar vi kefir från 2,5% fett, med stark torrhet, vi väljer hemlagad eller 3,2% - detta kommer att göra det möjligt att närma håret mer rikligt och återfuktas.

  För fett vid rötterna och torra i ändarna är det också lämpligt, lämna bara rotzonen utan applicering.

  Kock- och ricinolja är trolloljor som eliminerar torrhet och tvärsnitt i ändarna, så de kommer också att finnas i vår mask.

  Ingredienser: 3 msk. Kefir (60 gr.), 1 msk. burdock olja, 1 msk. ricinolja, äggula.

  Blanda alla ingredienser som börjar med ägget och yoghurten och sedan introducera oljan.

  Denna mask är en riktig frälsning för långt hår, för återställer strukturen, som visar sig perfekt när man löser problemet med torra ändar, vilket är bekant för alla långhåriga.

  Applicera på huvudet, på något sätt, sätt sedan på en plastlock eller plastpåse och håll i en timme.

  En detaljerad video hjälper dig att förbereda en mask för torrt hår och applicera på ditt hår.

  Mask med kakao och kefir

  Ingredienser: 100 gr. Kefir, 3st.l. kakao.

  Blanda till en jämn konsistens, så att det inte finns några svarta prickar - det här är inte upplöst kakao.

  Förutom de magiska egenskaperna hos kefir och kakao har denna mask ett chokladarom som ditt hår kommer att förvärva.

  Efter appliceringen, sätt på ett duschlock eller p / / paket och håll i en timme.

  Detaljerad video hur man förbereder en mask för kefir och kakaohår:

  Jag har långt hår, men på grund av en stor viktminskning började mitt hår falla ut och tråkigt. Jag inkluderade kefir och kakao masker i mina vecko rutiner, och i kosten lade jag till solrosfrön och linfrö. Hårets tillstånd har förbättrats avsevärt. Jag rekommenderar den här Masochka som en magisk en för tarnished eller splittrat hår, det närmar och återupplivar dem, och glansen glädjer ögat.

  Mask för hårvolym med kefir och kakao

  Ingredienser: 0,5 st. kefir, 1 äggula, 1 tsk kakao.

  Denna mask är lämplig för vilken typ av hår som helst. Kefir förvärms till en behaglig hudtemperatur.

  Blanda i en separat glasskål äggula och kefir, häll sedan kakao. Applicera håret på rötterna, sedan över hela längden.

  Efter att masken har torkat den ungefär 10-15 minuter (beroende på längd och tjocklek), upprepa applikationen 2 flera gånger.

  Masken visar sig vara flytande, så lägg på onödiga kläder eller använd en kappa för färgning. Vi håller det bara 3 gånger i 15 minuter, totalt ska masken vara från 60 till 12 minuter, så det rekommenderas att göra det när du har tillräckligt med tid.

  Video om korrekt beredning av masken och applikationen med steg-för-steg-instruktioner:

  Kefir hårmask: recensioner från bilden före och efter (video) från Olga Sumska

  Ingredienser: varm kefir, ärtmjöl, råg, vitamin E.

  Maskrecept: i den uppvärmda kefiren lägger vi till alla ingredienser noggrant omröring.

  Den färdiga lösningen appliceras på huvudets rötter och sprids sedan över hela längden.

  En duschlock eller plastpåse, uppvärmd med handduk.

  Det rekommenderas att hålla på håret 2 timmar, men om du inte har dem, kommer 15 minuter att vara tillräckligt.

  För terapeutisk och återställande effekt, applicera 2 gånger i veckan i 1-2 månader.

  Om du inte har hittat råg eller ärtmjöl, slipa sedan ärterna i en kaffekvarn och sätt tillbaka rågmjölet med rågbröd.

  Video om förberedelsen av att applicera en magisk proteinmask:

  Materiell effekt på håret, även efter en enda applikation. De blir spridda, de blir voluminösa, och jag vill bara gräva i dem, strömmar genom mina fingrar som vatten. De blir mjuka och väl kammade.

  Nu vet du alla om kefir masker, det är dags att träna och uppleva de helande och magiska effekterna. Vi önskar att ditt hår ska förbli långt, tjockt, silkeslen och vackert!

  diskussioner

  Kefir mask för hår. Super.

  96 inlägg

  Kefir hårmaskor kan vara ganska olika, allt kommer att bero på de komponenter du ska använda. Jag erbjuder dig följande metoder för att göra kefir masker.

  Du kan ta en vanlig kefir, med ingenting att blanda det utan att lägga det på hårbotten och längs hela längden av håret. Håll den här masken i ungefär en timme, skölj sedan håret med schampo. Exkludera användning av schampo, i kompositionen, som inkluderar vinnaren av natriumsulfat.

  Du kan göra kefir mask och använda olika eteriska oljor, som bara bidrar till att förbättra effekten av kraften i en sådan mask.

  Du kan ta kefir där du måste lösa upp två teskedar honung, lägg en sådan mask på håret, sätt på en hatt, linda huvudet med en handduk och håll den här masken i en och en halv timme.

  Du kan också blanda kefir med två äggulor, rör om allt och applicera det på ditt hår. Håll denna mask i 45 minuter.

  Besök apoteket och köp i det burdockolja, som blandas med ett glas yoghurt och kan använda denna mask för att stärka håret.

  Du kan ta ricinolja och applicera den på hårrötterna och applicera kefir på håret själv, den här masken hjälper ditt hår att växa och stärka. Håll den här masken på ditt hår så länge som möjligt.

  Kefir mask för hårväxt består av jäst, som har vitaminer från grupp B, vilket kommer att stimulera hårväxten. Du behöver fyra skedar jäst, som måste blandas ihop med kefir, så att det inte är så sällsynt och inte särskilt tjock blandning. Lägg sedan en mask på huvudet, lägg på en hatt och linda ett huvud med en handduk och håll i två timmar.

  Kefir mask har positiva och några negativa recensioner. Positivt är att många kvinnor ser en förbättring av håret. Håret ser hälsosamt ut, attraktivt. Vem har en torr hårbotten, då är kefir mask en mycket bra fuktkräm.

  Den negativa feedbacken från kvinnor är att masken ska ske under en lång tid, och om möjligt, alltid. Vissa damer gillar inte att krossa med alla förberedelser, innehav och tvättar, det är lättare för dem att gå och köpa en färdig mask.

  De flesta av de färdiga hårmaskorna har ingen fördel för håret, eftersom de innehåller skadliga konserveringsmedel och andra kemikalier i deras komposition.

  Bara naturliga ingredienser kan hjälpa ditt hår!

  Kefir AgroNick Nikolsky Hälsa - granskning

  Kefir hårmask - näring och hydratisering hemma) Recept + resultatbild!

  Hej alla!

  Kefir mask på sin första gång testas för 4 månader sedan.

  Nu är lågsäsongen och det har ingen bra effekt på håret, då regn, då snö och vind, allt detta gnuggar vårt hår + till det här hösten hårfallet. Håret behöver näring och hydrering, och i längtan efter allt har allt, som det var, skiftat uteslutande till heta och vegetativa masker. För tillfället gör jag en senapsmask och köpte nyligen en sensationell Mask-Balsam med Red Pepper från Russian Field. Efter trimning vill jag snabbt återfå prästernas längd, men det är obehagligt att jag bor med en sådan längd nu).

  Så hjälten i min recension KEFIR

  Kefir Nikolsky hälsa från "AgroNik" massfraktion av fett 2,5%.

  Jag väljer denna kefir eftersom den är lokalt producerad och har en bra komposition. Gjord enligt GOST.

  Denna kefir har en hållbarhetstid på 5 dagar.

  Kostnaden för 30 rubel.

  Vikt är 500 ml. Jag gillar inte kefir Ja, jag vet att det är väldigt användbart Jag köper den för bakning och för hår. En förpackning är tillräcklig för mig för muffins och för 2 hårmaskor.

  I mitt bästa är det helt enkelt inte att hitta)

  Hur påverkar kefir håret?

  Kefir närmar och fuktar torrt hår, eliminerar håravfall. Håret efter kefir mask blir Oochen mjuk)

  Det är viktigt! Kefir tvättar bort hårpigmentet, så om du har färgat hår är Kefir-masken inte för dig.

  Sammansättningen av kefir innefattar: kalcium, protein, jäst, mjölksyrapinnar, vitaminer B och E.

  + Mitt maskrecept +

  • 2/3 kopp kefir, min längd räcker)
  • 1 tsk ricinolja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk kanel

  Castorolja och honung i en mask för mer hårnäring. Jag lägger till koritsa för en god lukt, och det orsakar också en skynda av blod till hårbotten och stimulerar därmed tillväxten.

  Jag blandar allt detta och värmer upp det. Jag lägger den på håret från rötterna till hårets tips, lägger på en väska och en vinterhatt.

  Jo, oftast värmer jag bara upp kefir utan tillsatser och lägger det på mitt hår. Då är allt som vanligt paket och lock).

  Håll masken bättre så länge som möjligt, men inte mindre än 2 timmar

  Denna mask tvättas lätt 2 gånger med sin vanliga schampo.

  Och nu ska jag visa dig resultatet av kefirmasker:

  Tack alla för din uppmärksamhet vackert och friskt hår till dig!

  Castorolja för hår med kefir

  Fördel och skada

  Castorolja och kefir är produkter som är kända för alla. Men inte alla vet att även de enskilt ger de stora fördelar för håret, och om du använder ricinolja och kefir samtidigt kan de skapa ett riktigt mirakel och producera en lamineringseffekt.

  Särskilda funktioner

  Castorolja extraheras från fröet från en växt från Afrika som kallas ricinolja. Castorolja luktar mycket specifikt, vilket för vissa inte verkar vara ganska trevligt. Castorca har i sin arsenal följande syror: ricinolsyra, oljesyra, linolsyra, stearinsyra, palmitinsyra och andra. För att behandla hår med det kan du ta med följande argument.

  1. Den högsta andelen syra i castorca är ricinolsyra, som fungerar som ett reduktionsmedel för strukturen, förhindrar bräcklighet och ger en bländande glans.
  2. Dessutom kan den förbättra mikrocirkulationen i blodkärlen, på grund av vilken försörjningen av näringsämnen till hårets rötter och syreförsörjningen till dem förbättras.
  3. Vid användning av ricinolja multipliceras hårtillväxten och frisyren blir mer voluminös.
  4. Också används de ofta i kriget med mjäll och överdriven talg.

  Kefir är en konstant leverantör av mjölksyrabakterier, som i kompositionen av hårkosmetika bidrar till att uppnå en lyxig effekt.

  1. På grund av innehållet i organiska syror i kefir tar det bort alltför mycket fett från håret, eliminerar fet skina och förhindrar snabb förorening. Det är bevisat att effektiviteten hos kefir och tandhjulets tandem desto bättre desto lägre är fettinnehållet i kefir.
  2. Kefir är den sanna fienden i stressiga situationer. Det aktiverar hårets immunitet och motstånd mot negativa miljöpåverkan, som vind, UV-strålar, hårtork. I kombination med ricinolja är det en riktig frälsning för försvagat hår.
  3. Kefir aktiverar hårväxt, katalyserar de viktigaste metaboliska processerna i cellerna. Den nikotinsyra som finns i denna mjölksyraprodukt förhindrar utseendet av grått hår.
  4. A-vitamin stärker håret;
  5. Tack vare vitamin B12, som är involverad i bildandet av röda blodkroppar. Användningen av kefir med ricinolja bidrar till att minska håravfallet. Vitamin B12 tillåter dig också att bli av med seborré och splittrade ändar.
  6. Vitaminer H, B6 och biotin kämpar med spröda och splittrade ändar.
  7. Genom att förbättra blodflödet till roten, ger cholin förbättrad näring.
  8. Ett högt innehåll av kalcium i kefir ger hårvolymen och gör dem tjockare.
  9. Den fuktighetsgivande funktionen utförs av kalium, vilket optimerar den cellulära hydrobalansen.
  10. Fosfor är ansvarig för curls elasticitet och motståndskraft.

  ansökan

  Kefir och ricinolja är huvudkomponenterna av hårmaskor. Dessa är vårdande och fuktgivande masker, såväl som termiska masker. Castorolja och kefir bör appliceras på håret i ren form. För större effektivitet värms verktyget och kompletteras med andra värdefulla ingredienser.

  Det är värt att notera att hårets strukturella struktur och dess absorption är olika för alla, så resultatet kan variera. På vissa hår kommer effekten att märkas även efter det första förfarandet, och på andra efter några.

  recept

  För att skapa kompositioner med ricinolja och kefir används många produkter. Maskuppskrifter kan innehålla sådana komponenter som vodka (och andra alkoholhaltiga produkter, till exempel brandy), havsalt, vitaminkomplex (olivolja kan användas), olivolja, glycerin, lök, citron, honung och andra. Här är några av dem.

  vårdande

  För en kopp kefir måste du ta två matskedar ricinolja. Kefir bör värmas upp och häll olja in i den. Sprid denna blandning alla krullarna i en halvtimme. Efter maskens slut ska den tvättas av med en vanlig hårtvätt.

  Med olivolja och ägg

  För att skapa en mask, bör du kombinera 1 matsked olivolja, ricinolja och kefir. Och till den här blandningen måste du lägga till ett råägg. Den behandlade blandningen är mycket väl placerad tills en homogen blandning, appliceras sedan på hårbotten och undviker håret. Efter 20 minuter fördelas masken på håret, och efter en halvtimme tvättas kompositionen av.

  Hur man använder kefir för hår

  Artikeln handlar om kefir för hår. Vi pratar om fördelar, använd vid tvätt, tvättning av färg, belysning. Du kommer att lära dig hur du använder kefir för laminering av hår och gör hemlagade masker baserat på det.

  Kefir för hår

  Kefir är en fermenterad mjölkprodukt gjord av skummad eller helmjölk med fermenterad mjölk, alkoholjäsning med tillsats av kefir "svampar". Den har en enhetlig konsistens av vit.

  • proteiner;
  • retinol;
  • nikotinsyra;
  • kalcium;
  • fosfor;
  • kobolt;
  • betakaroten.

  Fördelarna

  Användbara egenskaper hos produkten för hår:

  • förhindra bildandet av splittrade ändar;
  • förbättring av hårstruktur
  • hydratisering;
  • rening från föroreningar;
  • bli av med seborré
  • eliminering av förlust
  • stärka hårsäckarna
  • väderskydd.

  Hur man använder kefir

  Innan du skapar en vårdprodukt behöver du lära dig några enkla rekommendationer:

  1. Ta bara en fräsch produkt för matlagning, var uppmärksam på frisättningsdatumet.
  2. Värm alltid kefir när du förbereder hårmasken.
  3. Skölj yoghurten från strängarna med varmt vatten. Från den heta temperaturen koagulerar den omedelbart, kallt vatten tvättar inte produkten helt.
  4. Använd en tjock produkt för att skapa masker.
  5. Innan användning, utför ett enkelt test för att identifiera allergier. Sprid med produkten av armbågens böjning, efter 20 minuter, leta efter rodnad eller inte.
  6. Cook kefir maskerar inte mer än 2 gånger om sju dagar, håll dem på håret i minst 60 minuter.

  Hårtvätt

  För att tvätta håret använd 0,5 liter kefir.

  Hur man lagar mat: Häll drycken i pannan, lägg den på spisen, värm upp den lite.

  Hur man använder: Applicera kompositionen på håret på ett sådant sätt som om du använder schampo, gnugga det försiktigt. Tvätta av.

  Resultat: Förstärkning.

  Hur man tvätta av färgen

  ingredienser:

  1. Kefir 3,2% - 1 l.
  2. Vegetabilisk olja - 20 ml.
  3. Salt - 4 tsk.

  Hur man lagar mat: Häll kefirna i en stor behållare, tillsätt de övriga ingredienserna, rör om till en homogen blandning.

  Hur man använder: Applicera produkten på torrt hår, sätt cellofan på en handduk, tvätta den efter en och en halv timme med schampo. Upprepa proceduren inte mer än 2 gånger i månaden.

  Resultat: Paint Remover.

  Hur tänder håret

  ingredienser:

  Hur man lagar mat: Värm kefir, blanda sedan med brandy.

  Hur man använder: Applicera blandningen på trådarna, sätt en cellofan över toppen, en keps, tvätta den efter 6 timmar. Eventuellt kan du lämna masken hela natten. Utför inte mer än 1 procedur per vecka.

  Resultat: Håret blir lättare efter 6-8 procedurer.

  Hem lamination hår kefir

  1. Applicera kompositionen för att torka rena strängar.
  2. För att förbättra effekten, värm huvudet med cellofan, en näsduk och blåsor i 2-4 minuter.
  3. Den beredda lamineringsblandningen ska likna tjock gräddfil, och du kan lägga till luftkonditionering till den om du vill.
  4. Vid applicering är det nödvändigt att dra sig tillbaka 2 cm från rötterna.
  5. Tvätta av med kallt vatten.
  6. För att konsolidera effekten, utför minst två procedurer per månad.

  ingredienser:

  1. Kefir - 80 ml.
  2. Castorolja - 20 ml.
  3. Ägg - 1 st.
  4. Majonnäs - 40 gr.

  Hur man lagar mat: Lätt värm den jästa mjölkdränken, komplettera den med övriga ingredienser, blanda kraftigt.

  Hur man använder: Applicera kompositionen på krullar, varma, tvätta av efter 30-40 minuter.

  Resultat: Med denna procedur kan du återvända till glans, styrka tråkiga, svaga krullningar.

  Maskrecept

  Användningen av olika masker på basis av kefir kan förbättra hårets tillstånd.

  Från att falla ut

  ingredienser:

  1. Kefir - 60 ml.
  2. Ägg - 1 st.
  3. Vatten - 200 ml.
  4. Kamilleblommor - 10 gr.

  Hur man lagar mat: Häll kokande vatten över torra blommor, låt köttet svalna. Stam det, tillsätt surt mjölkdryck, äggula, blanda kraftigt.

  Hur man använder: Behandla trådarna med den färdiga blandningen, sätt på en film, ett lock, tvätta av kompositionen om en timme.

  Resultat: Minskad prolaps.

  För torrt hår

  ingredienser:

  1. Kefir - 100 ml.
  2. Vegetabilisk olja - 15 ml.
  3. Honung - 7 ml.

  Hur man lagar mat: Förhett den fermenterade mjölkdränken, tillsätt resten av ingredienserna, blanda.

  Hur man använder: Applicera på huvudet, varmt. Skölj efter 30 minuter.

  Resultat: Fuktgivande.

  Med ägg

  ingredienser:

  1. Kefir - 100 ml.
  2. Citronsaft - 15 gr.
  3. Ägg - 1 st.
  4. Vitamin E - 3 kapslar.

  Hur man lagar mat: Värm kefir, tillsätt äggula och andra ingredienser, rör kraftigt.

  Hur man använder: Applicera på rena krullar, skölj efter en halvtimme. Upprepa processen i 30 dagar.

  Resultat: Stark tillväxt.

  Med kakao

  ingredienser:

  1. Kefir - 100 ml.
  2. Kakaopulver - 50 gr.
  3. Ägg - 1 st.

  Hur man lagar mat: Ta huvudkomponenten till ett varmt tillstånd, tillsätt kakao, äggula och blanda allt intensivt.

  Användning: Behandla med en blandning av trådar, varma, tvätta av efter 40 minuter.

  Resultat: Eliminering av seborré.

  Med jäst

  ingredienser:

  1. Kefir - 100 ml.
  2. Färska jäst - 10 gr.
  3. Honung - 20 gr.

  Hur man lagar mat: Värm kefir, tillsätt jäst, honung, rör om, lämnar en kvart i timmen på en varm plats.

  Hur man använder: Sprid krökets sammansättning, varma, efter 40 minuter, skölj med schampo, skölj med mintinfusion, oregano.

  Resultat: Avlägsnande av mjäll.

  Med älskling

  ingredienser:

  Hur man lagar mat: Förvärm huvudkomponenten, tillsätt honung till det, rör om det.

  Hur man använder: Applicera en blandning av krullar från rötterna till spetsarna, varma, skölj efter 20 minuter.

  Resultat: Hälsat, lättsamt hår.

  Med senap

  ingredienser:

  1. Kefir 3,2% - 80 ml.
  2. Pulverformad senap - 20 gr.

  Hur man lagar mat: Lös upp senapspulver med vatten i mängden 60 ml, häll i kefir, blanda noggrant.

  Hur man använder: Det är inte nödvändigt att tvätta håret före användning. Förbered blandningen av rötter, sprid över hela längden, isolera. Ta bort efter en halvtimme.

  Resultat: Minskad proliferation, tillväxtstimulering.

  Med ricinolja

  ingredienser:

  Hur man lagar mat: Kombinera varm jäst mjölkprodukt med smör, blanda.

  Hur man använder: Behandla maskerad hårbotten. Sätt en plastfolie på toppen, ett näsduk. Ta bort masken efter 90 minuter. Fortsätt denna uppsättning aktiviteter två gånger i veckan.

  Resultat: Stabilisering av talgkörtlarna.

  Med citron

  Hur man lagar mat: Klipp citronen i hälften, hugga massan, sätt den i den jästa mjölkprodukten, blanda.

  Hur man använder: Gnugga rötterna och hela längden med den erhållna vattnet, vänta en halvtimme, skölj av kompositionen, använd äppeläger för att skölja med vätska.

  Resultat: Lättnad.

  Med bröd

  ingredienser:

  1. Kefir - 120 ml.
  2. Rågbröd - 60 gr.

  Hur man lagar mat: Häll brödet med kefir, vänta tills det sväller, rör om.

  Hur man använder: Fukt strängerna något, applicera brödmassan till rötterna och hela längden, värm huvudet med en folie, ett lock. Efter 40 minuter avlägsnas med shampoo.

  Resultat: Rengöring, toning, avfettningsträngar.

  Kockolja

  ingredienser:

  1. Kefir - 60 ml.
  2. Kockolja - 20 gr.
  3. Ägg - 1 st.

  Hur man lagar mat: Anslut ingredienserna, blanda.

  Hur man använder: Applicera på lockar, värm huvudet med cellofan, en scarf. Skölj med rengöringsmedel efter 60 minuter.

  Resultat: Fuktgivande.

  Med kanel

  ingredienser:

  Hur man lagar mat: Värm den jästa mjölkprodukten, tillsätt kanel i den, rör den så att blandningen blir brun.

  Hur man använder: Behandla locken med en blandning och skölj efter 120 minuter.

  Resultat: Kraft.

  Med lera

  Hur man lagar mat: Torka lera med jäst mjölkprodukt till konsistensen av gräddfil.

  Hur man använder: Behandla hårbotten, smutsa upp tråden, skölj efter 30 minuter.

  Resultat: Stärka håret.

  Med båge

  ingredienser:

  Hur man lagar mat: Gräsa löken på ett fint rivjärn, pressa saften, blanda med kefir.

  Hur man använder: Bearbeta locken med den resulterande massan, vänta 30-50 minuter, skölj.

  Resultat: Accelererad tillväxt.

  Med olivolja

  ingredienser:

  1. Ägg - 1 st.
  2. Kefir - 110 ml.
  3. Olivolja - 7 ml.

  Hur man lagar mat: Ta äggula och blanda det med andra ingredienser.

  Hur man använder: Bearbeta de strängar som skapats med blandningen, sätt på en film eller keps över den. Tvätta av masken på en timme.

  Resultat: Mjukgöring.

  recensioner

  Hela mitt liv är jag inte nöjd med min hårs skick. De är feta, ständigt lysande, tunna. Min flickvän kunde inte skryta av elegant hår och såg jag henne nyligen och gissade. Hennes hår blev tjockt och elastiskt. I hemlighet berättade hon för mig att hon kunde bota strängarna med kefir. Jag trodde henne inte, men jag bestämde mig för att göra ett experiment. Resultatet är nöjt.

  Angelica, 44 år gammal

  Efter att ha upplevt, började mitt hår att falla kraftigt ut, först försökte jag bota mitt tillstånd med mediciner, men det fanns ingen mening i den. Och då tittade jag på ett medicinskt program på TV, jag lärde mig av trichologer att kefir är effektiv inte bara för internt bruk utan också för extern användning. Började genomföra flera förfaranden i veckan, resultatet är. Håret blev tjockare, slutade falla ut. Jag är nöjd.

  Veronica, 24 år gammal

  Så länge jag kan komma ihåg, har jag alltid använt naturliga produkter istället för affärsprodukter. Kefir för mig har blivit en oumbärlig assistent i restaureringen av splittrade ändar, hårnäring. Jag använder den för profylax flera gånger i månaden, jag ser effekten och det passar mig.  Nästa Artikel
  Den enklaste och enklaste hårmasken