Castorolja för hårväxt: recept och tips


Med all sin effektivitet kan moderna hårkosmetika inte konkurrera med tidtestade skönhetsprodukter. Så om en flaska god gammal castorca ligger i din garderob, ligger det dags att använda den för din skönhet.

Att vara eller inte vara kosmetika från castorca?

Castorolja är en viskös, grumlig, gulaktig vätska som har en märklig lukt. Denna doft, skrämmande de flesta kvinnor borta, är väldigt enkel. Det räcker att värma produkten i ett vattenbad, och efter att ha applicerats på trådarna, sätta på huvudet med en handduk.

Castorolja innehåller en massa fördelaktiga komponenter, inklusive många fettsyror - linolsyra, ricin, oljesyra, stearinsyra, palmitinsyra och oljesyra. Våra mormor brukade fortfarande använda ricinolja för hår, och de visste noga mycket om hår. Vad är det här verktyget de sålunda förtjänar?

 • Castorolja har en organisk natur, så det kan inte föranleda allergier.
 • Det ingår i receptet på många olika hemmasker. Men i solo prestanda fungerar det vackert;
 • De aktiva komponenterna i castorca, som faller djupt in i follikeln, bidrar till den aktiva bildningen av keratin, vilket stärker strukturen hos strängarna, limmar skalorna och accelererar deras tillväxt.
 • Mycket stark fuktgivande effekt gör ricinolja en idealisk botemedel mot mjäll och fläckar.
 • Oljorna ger strängarna jämnhet och silkighet. De sparar hår från brittleness, torrhet och skada.
 • Regelbunden applicering av olja på strängarna garanterar deras pump, densitet och volym;
 • Flickor, ofta tillgriper färgning, markering och kemisk perm, kan helt enkelt inte göra utan masker från Castorca, vilket kommer att förbättra sitt utseende.

Vill du göra dessa ord till en verklighet? Använd ricinolja en eller två gånger i veckan i en månad eller två.

Hemligheter om användningen av ren castorca

Detta verktyg kan tillämpas på strängar ospädd. I det här fallet hålls det från 15 minuter till en timme. Denna metod är lämplig för både terapeutiska och profylaktiska ändamål. Om du vill kan du berika det med ett par droppar essentiell olja. Om ricinoljan är mycket tjock, torka den med mer flytande olja - från druvfrö, solros eller olivolja. De hjälper till att neutralisera den obehagliga lukten.

Castoroljebaserade masker

Att stimulera tillväxten

Använd ricinolja för hårväxt, försök med detta recept.

 • Castor - 1 del;
 • Tinktur av rödpeppar (kan ersättas med alkohol eller vodka med peppar) - 1 del.

Hur man gör en mask:

 1. Blanda tinktur eller vodka med ricinolja.
 2. Vi gnuggar blandningen i hårbotten och gömmer den under en handduk i 2 timmar.
 3. Upprepa två gånger i veckan.

Firming mask

 • Honung - 10 g;
 • Äggula - 1 st.
 • Citronsaft - 10 g;
 • Castorca - 30 g

Hur man gör en mask:

 1. Vi kombinerar alla ingredienser.
 2. Smörj hårmask.
 3. Tvätta av det på en halvtimme.

Mask för fett typ

 1. Värm lite kefir.
 2. Häll castorolja in i den.
 3. Applicera kompositionen på håret.
 4. Tvätta av efter en timme.
 • Calendula tincture - 1 del;
 • Castor - 1 del.

Hur man gör en mask:

 1. Kombinera tinktur med olja.
 2. Vi gnuggar masken i rotzonen.
 3. Lämna i 20 minuter och skölj håret med vatten.
 • Castorolja - 1 msk. sked;
 • Juice från halv citron;
 • Olivolja - 1 msk. en sked.

Hur man gör en mask:

 1. Kram juice från citron.
 2. Vi kombinerar den med olja och ricinolja.
 3. Vi smörjer håret i en timme.
 • Lökjuice - 1 del;
 • Castor - 1 del;
 • Aloe gruel - 1 del.
 1. Kram saften från löken.
 2. Grind aloe.
 3. Blanda båda komponenterna och lägg till Castorca.
 4. Applicera exakt i en timme.
 • Castorolja - 1 msk. sked;
 • Äggula - 1 st.
 • Cognac - 1 msk. en sked.

Hur man gör en mask:

 1. Kombinera äggula med smör och brandy.
 2. Vi mättar trådarna med en blandning.
 3. Tvätta av efter 2 timmar.
 • Mineralvatten - 0,5 liter;
 • Castorolja - 10 ml;
 • Äter av ylang-ylang - 3 droppar.

Hur man gör en spray:

 1. Vi lägger till eter och ricinolja i mineralvattnet.
 2. Häll blandningen i en sprayflaska.
 3. Spraya på håret en gång om dagen.

Detta är en utmärkt metod för att stimulera blodcirkulationen i det subkutana skiktet. För massagen behöver du blanda 30 g ricinolja med samma mängd lavendelolja och ett par droppar av vilken eter som helst. Applicera denna produkt på huden och utför en ljusmassage.

Genom att kombinera ricinolja med mandelolja i lika stora mängder får du ett unikt läkemedel för delade ändar. Värm blandningen i ett vattenbad och smörj ändarna i 15 minuter. Utför proceduren du behöver 30 minuter innan du tvättar håret.

Ett annat recept:

Hur tvättar man ricinolja från håret?

Ricinolsyra, som ingår i ricinolja, är nästan olöslig i vatten och svarar inte väl på tvättmedel. Det är därför det är extremt svårt, men inte omöjligt, att tvätta av en sådan mask från håret. Våra rekommendationer hjälper dig att lösa problemet.

 • Tips 1. Lägg till lite rosmarin eller druvolja före masken på masken.
 • Tips 2. Ett alternativ till dessa oljor kommer att vara äggula.
 • Tips 3. Tvätta av masken med varmt vatten, ta en kort paus och tvätta huvudet flera gånger med ett schampo för hår med hög fetthalt. Vid slutet av proceduren skölj strängarna med kallt vatten så att skalorna stänger.

Applicera ricinolja på hår regelbundet och enligt alla regler, kommer du att uppnå bra resultat. Gör masker enligt våra recept - låta dig vara vacker.

Masker för hår med ricinolja - för tillväxt och mot förlust

Använd ricinolja för hår är bra för skönhet och styrka av tjockt hår. Rik vegetativ komposition gör det möjligt att klara de största problemen - mjäll, torrhet, förlust. Ge djup näring till torra, livlösa strängar av magnifik ricinolja. Berika och skapa olika kosmetiska kompositioner på grundval av det, du kan snabbt återställa krullar.

Fördelarna med ricinolja för hår

 1. Näring och hydratisering;
 2. Behandling av mjäll, seborré;
 3. Lödningsstratifierad nagelband;
 4. Glitter och strålning;
 5. Barrelskydd;
 6. Mjukhet och pomp.

Terapeutisk sammansättning av syror:

 • ricinolsyra;
 • linolsyra;
 • oljesyra;
 • stearin;
 • palmitinsyra;
 • linolensyra;
 • dihydroxistearin-.

Castorolja applikationsmetoder

Tack vare hemlagad kosmetika är det lätt att återställa lock och mätta med viktiga element. Hår efter ricinolja kommer till liv, blir stark och elastisk. Den kan användas för alla typer, i masker, balm, skyddande sprayer. Det är användbart att applicera olja på håret i sin rena form, i ett komplex av förstärkning och stimulering av tillväxtprocedurer.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Hårlaminering

Tack vare hemlamineringen är det möjligt att lödda skadade, splittrade ändar för att kompensera för fuktunderskottet. Det revitaliserande förfarandet ger extraordinär glans, elasticitet och elasticitet. Det rekommenderas för skydd av friska strumpor med frekvent användning av heta smältämnen.

ingredienser:

 • 5 ml castorca;
 • 15 gr. gelatin;
 • 2 droppar sandelträester.

Lös upp gelatinkristaller med varm buljong, värm i ett vattenbad med näringsrik olja och lägg sedan till aromdroppar. Efter shampooing fördela fyra / fem centimeter från rötterna. Vik filmen, värm håret och vika sedan med en handduk. Håll i 40 minuter, skölj på vanligt sätt, låt det torka på ett naturligt sätt.

Huvudmassage

Massage rekommenderas för behandling av skallighet, förstärkning av rotsystemet och ökad tillväxt. För beredning av blandningen är bättre att använda i kombination med andra - mandel, burdock, jojoba, druv, ris. Det är också användbart att berika estrarna, för en matsked av en fet bas är tillräckligt med tre / fyra droppar. För att distribuera den färdiga produkten på rötterna, massera intensivt i cirka fem minuter, skölj sedan med schampo.

Hur tvättar man ricinolja från håret?

Det verkliga testet är att avlägsna fettkompositionen från krullarna. För att tvätta bort ricinolja från hår, rekommenderas att kombinera i masker med mindre täta ingredienser. Det är också värt att använda speciella hemsköljningar. För deras förberedelse kan du ta vanligt vatten eller växtbaserade avkok. För att lägga till senapspulver, vit lera, citrusjuice eller fruktäger behöver du 1 matsked per liter vatten.

Regler för castor mask ansökan

För att få önskad effekt bör du följa enkla rekommendationer:

 1. I sin rena form kan den endast användas på spetsarna, för hårbotten och huvudtillväxtzonen, utspädd med ingredienser med olika kemiska sammansättningar.
 2. Den är väl kombinerad med andra feta och eteriska oljor, leror, kryddor, örter, spannmål och mejeriprodukter.
 3. Det är nödvändigt att applicera korrekt i form av värme så att de aktiva elementen maximalt avslöjar deras egenskaper, innan de tillsätts till kompositionen är det nödvändigt att värma det i ett vattenbad;
 4. För fetttypen är det inte nödvändigt att applicera på basalområdet, för torra, målade - att fördela längs hela längden;
 5. Förstärkning av åtgärden möjliggör förpackning av film och handdukar, och du kan också värma hårtorken.
 6. Håll från tjugo minuter till flera timmar, beroende på syftet med kosmetiken;
 7. Skölj med sköljmedel, näringsämnen behöver organiskt schampo.

Hemmagjord hårmask med ricinolja

Det är inte svårt att ta hand om lockar med egna händer och vända sig till naturens gåvor. Det är användbart att använda oljebehandlingar för torra och hårda trådar. Du kan ge styrka och elasticitet till tunna kulor, tack vare recept med ricinolja.

För ökad tillväxt med ägg

Snabbt växa tjockt hår lätt hemma. Rika på aktiva ämnen, föreningar accelererar blodcirkulationen och bildningsprocesser i glödlamporna. Regelbunden användning tillåter att märka resultatet inom några månader. Kompositionen har en toning effekt, så att du kan bli av med grått hår.

komponenter:

 • 20 ml castorca;
 • 2 ägg;
 • 50 ml lök avskalning
 • 15 gr. ingefära.

Skaka roten, slå äggen väl med smör, förbered en koncentrerad avkok, kombinera alla ingredienser. Masspridning på basalområdet, håll i ca tolv minuter. Skölj noggrant, låt det torka på egen hand.

Video recept: Mask för hårväxt med ricinolja och ägg hemma

Mot förlust med peppartinktur

Ett bra bevisat botemedel är ricinolja för att falla ut. Hitta själv den bästa masken för håravfall här: http://voloslove.ru/vypadenie/maski-ot-vypadeniya-volos. Förstärkning av rotsystemet gör det möjligt för dig att bli ägare av tjocka, friska krullar. Vid överdriven skallighet, tillämpa dagliga sessioner om tio förfaranden. Det är viktigt att huden inte har repor och andra skador, och det är också nödvändigt att kontrollera den färdiga masken för en eventuell allergisk reaktion.

komponenter:

 • 15 ml castorca;
 • 2 yolks;
 • 15 droppar peppartinktur.

Produktion och appliceringsmetod: Blanda piskade ägg med ricinolja, tillsätt en droppe peppartinktur. Fördela den färdiga produkten på torra, otvättade rötter, lämna i sju / tio minuter, skölj på vanligt sätt.

Att stärka med E-vitamin

Svaga, spröda kläder behöver reparationsförfaranden. Vitamiddelsammansättningen är utmärkt, så att du kan återanpassa nagelbandet till skärningarna. Det är användbart att ansöka hemlagad kosmetika efter förtydligande och borttagning av de ökade locken.

komponenter:

 • 20 ml ricinolja;
 • 5 ml vitamin E;
 • 5 droppar kaneleter.

Beredning och appliceringsmetod: Uppvärmd i ett vattenbad, sätt in vitaminlösningen och kryddig eter. För att gnugga den beredda flytande massan i torra rötter, värm dig varmt, lämna över natten. Vakna, tvätta på vanligt sätt.

För volym och densitet

Castorhår ger magiskt den nödvändiga pumpen och volymen. Krullarna blir mjuka och lätta, de håller sin styling under lång tid. För att uppnå en hälsosam glans är det enkelt med egna händer, som innehåller naturliga recept.

komponenter:

 • 10 ml castorca;
 • äggula;
 • 20 ml vodka;
 • 3 droppar palissandereter.

Beredning och appliceringsmetod: slå smör med äggula, tillsätt doftdroppar och alkohol. Gnid noggrant i hårbotten, sätt i en film och värm håret. Hårvård kan slutföras på tjugo minuter.

Mask för torrt hår med kefir

Behandlingsmasken för skadade trådar kommer att bli av med torr hårbotten, återställa fukt och vitaminer. Krullarna blir mjuka och lydiga, magnetiseringseffekten kommer att passera, spetsarna kommer sluta trycka.

ingredienser:

 • 1 msk. sked av vår komponent;
 • 3 msk. skedar av kefir;
 • 1 msk. sked aloe.

Blanda näringsrikt smör med sur mjölk och grönsaksjuice. Sprid färdigprodukten jämnt över de tvättade våtsträngarna, vänta i fyrtio / fyrtiofem minuter. Efter sköljning som vanligt.

Mask för glans och mjukhet med brandy

Oumbärligt förfarande för utarmade kemikalier och hårstylers. På grund av den komplicerade åtgärden återkommer naturlig mjukhet och elasticitet. För en hälsosam glans av lyxigt hår gäller fyra gånger i månaden.

ingredienser:

 • 10 ml ricinus;
 • 50 ml cognac;
 • 15 gr. yoghurt.

Alla komponenter är ordentligt piskade, redo att distribuera mousse på rena, våta strängar. Håll verktyget i två timmar, skölj sedan.

För oljigt hår med citron

Överdriven utsöndring av talgkörtlarna leder ofta till mjäll och tillväxtnedgång. Återställ processerna i glödlamporna, förbättra läget i hårbotten lätt hemma tack vare naturkosmetik. När den används endast två gånger i månaden kan du göra lockar fluffigt och smuligt.

komponenter:

 • 15 droppar castorca;
 • 15 ml citronsaft;
 • 30 ml kalendula avkok.

Göra och hur man använder: Förbered och töm ett avkok av guldblommor, injicera citrusjuice och vätska. Använd en pensel, fördela på basalområdet, lämna i trettio / fyrtio minuter och utför sedan vanligt sköljning.

För delade ändar med olivolja

Det är möjligt att tillhandahålla kraft och återställande av spetsens nagellack, tack vare oljeproceduren. Användbar komposition omsluter varje fat med en skyddande film, lödningsstratifierade sektioner. För färgade blonda hårsträngar borde du använda verktyget efter varje tvätt.

komponenter:

 • 5 ml olivolja och ricinus
 • 1-2 droppar vaniljester.

Receptet och användningsmetoden: Blanda närande oljor, uppvärmda i ett vattenbad, skriv in vaniljeteren. Sprid på våtskärningar med en pensel, lämna i trettio minuter, sedan bläck kvar rester av papper.

Mask med ricin och olja

För komplex behandling av hår bör fuktgivande och restaurering av strukturen referera till de populära recepten. Kock- och ricinolja klarar av problemet med förlust och långsam tillväxt, hjälper till att förbättra tillståndet hos tunna, livlösa enheter. Vi har redan skrivit om fördelarna och användningen av burdockolja för hår, du kan se på den här sidan.

komponenter:

 • 5-7 ml olja av ricinolja och burdock;
 • 30 ml kvass;
 • Ampull av vitamin B12.

Recept och användningsmetod: Huvudkomponenterna värms upp i ett vattenbad, i kombination med en skumdryck, tillsätt en vitaminlösning. Sprid vätskemassan på otvättade strängar, håll i en och en halv timme och sluta som alltid.

Mask med ricinolja och honung

För gles, tunt hår är det användbart att genomföra honungsbehandlingar. Blodflödet och tillförseln av glödlamporna med näringsämnen förbättras, krullarna blir frodiga och voluminösa. Användningen av naturliga ingredienser kommer att förhindra förlusten och brottet på stammarna.

komponenter:

 • 30 droppar castorca;
 • 20 gr. honung;
 • 10 droppar glycerin.

Förberedelse och användningsmetod: Castorolja, glycerin bör introduceras i flytande honung, appliceras först på rötterna och sprids sedan över hela längden. Lämna på i trettio / fyrtio minuter, efter sköljning, låt det torka på egen hand.

Med senap

Växande långa, tjocka trådar är lätta tack vare effektiva naturläkemedel. Denna mask kommer att minska sekretionen av körtlar, för att ge volymen av tunna trådar. Var noga med att kontrollera om allergiska reaktioner före användning.

komponenter:

 • halv art. skedar av castorca;
 • 10 gr. senapspulver;
 • 10 gr. stärkelse.

Göra och hur man använder: Senapspulver utspätt med buljong, tillsätt castorca och majsstärkelse. Kashitsu applicerar en zon av rötter, håll inte mer än åtta minuter. Om en brännande känsla inträffar, avsluta proceduren omedelbart. Spola, som alltid, upprepa inte mer än tre gånger i månaden.

Med glycerin

Masken baserad på ricinolja och glycerin låter dig återställa torra hårda trådar, återställa glans och elasticitet. Förfarandet hjälper till att kompensera för brist på fukt och vitaminer, som effektivt söker skydd mot mekanisk skada och höga temperaturer.

ingredienser:

 • 1 msk. sked av castorca;
 • 0,5 msk. skedar av glycerin;
 • 10 gr. jäst.

Receptet och hur man applicerar: kombinera ricinolja med glycerin, separatånga jäst med grönt te. Blanda efter ingredienserna efter tio minuter och fördela på torra strängar. Göm under polyeten, lämna åtgärd vid sömnstillfället.

Med salt

Den medicinska maskskrubben passar perfekt med mjäll och seborré, normaliserar tillväxtprocesser, stärker folliklarna. Det rekommenderas att applicera en gång i månaden för att bli av med peeling värt fem sessioner.

Maskernas sammansättning:

 • 30 droppar castorca;
 • 20 gr. havssalt;
 • lök.

Så här förbereder och applicerar: Koka en stor lök, krossa den i mush, tillsätt saltkristaller och olja. Gnid den beredda massan i hårbotten i tre minuter och lämna sedan ytterligare fem.

Med dimexidum

Effektivt behandla håret med ricinolja och dimexidum med en kraftig förlust och brummhet i stammen. Snabbt återställa rotsystemet, ge en stark tillväxt av hälsosamma, glänsande lockar folklösning. Det rekommenderas att använda i komplexet av näringsförfaranden för färgat hår.

komponenter:

 • 1-2 msk. skedar av castorca;
 • 3-5 ml dimexidum;
 • 20 droppar vitamin A.

Receptet för beredningsmetod: värm oljan i ett vattenbad, sätt in en vitaminlösning och en farmaceutisk beredning. Blanda noggrant, distribuera till rotområdet med skumsvamp. Gömmer sig under en hatt och en handduk, du måste vänta en halvtimme.

Intressant video: Hur man odlar hår med ricinolja hemma

Användningsrecensioner

Jag använder ofta järnet, tipsen har blivit mycket svåra och tråkiga. En gång i veckan började hon göra en mask för hår med ricinolja. Redan efter första gången såg en sken, kammar fritt, mattor visas inte längre.

Ekaterina, 23 år gammal

Drömt alltid om långa, lockiga axlar under axlarna. Jag vågade inte bygga upp det, jag ville växa själv. Används ricinolja för hårväxt i massageblandningar och masker, i sex månader var resultatet glatt, + tio centimeter.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Hur man applicerar ricinolja för hår

I artikeln betraktar vi ricinolja för hår, vi studerar dess användbara egenskaper, vi mästerar maskerade recept baserat på ricinolja. Genom att tillämpa våra rekommendationer kan du förbättra ditt hårs utseende.

Castor Hair Oil

Castorbönsfrön är råmaterialet för produktion av ricinolja. På grund av den höga koncentrationen av fördelaktiga komponenter används verktyget framgångsrikt för att behandla hår.

Hårfördelar

Castorfrön innehåller syror som kan närma och stärka lockor.

I kombination med vitaminer och andra fördelaktiga ämnen ger de en komplex effekt, nämligen:

 1. Skydda mot de negativa effekterna av miljön. Olja skapar en film på hårbotten och håret.
 2. Stärka lockar. Castorverkan på hårstrukturen. Det förhindrar bräcklighet, återför elasticitet och jämnhet mot hår.
 3. Nöda hårsäckar. Olja rik på vitaminer, mineraler, närmar sig folliklarna med väsentliga ämnen för tillväxt av friska och starka krullar.
 4. Återställ hår. Castorolja ger bildandet av keratinlimande delade ändar.
 5. Förbättra tillväxten. Förbättrad näring, ökad blodcirkulation stimulerar tillväxten.
 6. Ha en positiv effekt på huden. Olja återställer normal fettmetabolism, eliminerar torrhet, skalar, mjukar huden och normaliserar talgkörtlarna.

Hur man använder

Olja ger håret en hälsosam utseende endast om den används korrekt:

 1. Applicera inte på rent hår, annars blir det mycket svårare att tvätta dem.
 2. Var noga med att värma oljan före appliceringen. I form av värme ökar effekten av användbara substanser flera gånger.
 3. Efter applicering av håret, skapa en växthuseffekts, bära en plastpåse eller påse. Stärka effekten genom att sätta in krullarna med en handduk. Så användbara komponenter tränger igenom epidermis och hår bättre.

Hur man ansöker

Observera följande riktlinjer när du använder ricinolja:

 1. Produkten kan appliceras enbart på huden (om du vill förbättra hårväxten, ge dem näring, eliminera mjäll, peeling), för hela längden (för elasticitet, silkiness, glans) eller på spetsarna (för limning av de snittiga ändarna).
 2. Masker med ricinolja rekommenderas att hålla ca 1 timme. Men vissa produkter får användas på kvällen och lämnas på håret tills morgonen.
 3. För att behandla fet hår, använd castorca en gång i veckan. För normala och torra lockor - 2 gånger. Experter rekommenderar att man fortsätter behandlingen med ricinolja i 1-2 månader.

Genom att tillsätta olika ingredienser till oljan kan du få önskad effekt.

För hårväxt

ingredienser:

 1. Senap (pulver) -1 msk. l.
 2. Vatten - 1 msk. l.
 3. Castor - 1 msk. l.
 4. Kefir (hög fetthalt) - 1 msk. l.

Hur man lagar mat: Lös upp torr senap med varmt vatten. Kefir blanda med ricinolja. Tillsätt senappasta till oljeblandningen.

Hur man använder: Gnugga masken i hårrötterna. Det är önskvärt att stå emot 60 minuter. Men om verktyget brinner oträckligt, tvätta det före tid.

Resultat: Senap irriterar huden, vilket ökar blodflödet och metabolism. Kefir förstärker hårsäckar och förbättrar deras näring.

Från att falla ut

ingredienser:

 1. Lökjuice - 1 msk. l.
 2. Castor - 1 msk. l.
 3. Aloe juice - 2 msk. l.
 4. Honung - 1 msk. l.

Hur man lagar mat: Blanda saften med honung och ricinolja.

Hur man använder: Applicera produkten på rötterna. Massage försiktigt huden.

Resultat: Juice av lök förhindrar nedfall. Honung stärker hårsäckar, återställer hårstruktur. Aloe juice aktiverar vilande folliklar och stärker rötterna.

För torrt hår

ingredienser:

 1. Jäst (levande) - 2 msk. l.
 2. Castor - 2 msk. l.
 3. Vatten - 2 msk. l.
 4. Honung - 1 tsk.
 5. Äggula - 1 st.

Hur man lagar mat: I en separat skål, späd jäst med varmt vatten. Blanda ricinoljan med honung och äggula i en annan behållare medan de sväller. Häll blandningen med jästgås, rör om.

Hur man använder: Sprid jästmasken i strängar.

Resultat: Masken närmar håret med näringsämnen, stärker. Det återfuktar torra strängar och ger naturlig glans till dem.

För oljigt hår

ingredienser:

 1. Färsk persilja (hackad) - 3 msk. l.
 2. Cognac (eller vodka) - 1 tsk.
 3. Castorolja - 1 msk. l.

Hur man lagar mat: Lägg till castorca och vald alkohol till den hackade persiljan.

Hur man använder: Gnugga blandningen väl i hårbotten.

Resultat: Masken eliminerar perfekt överdriven fetthet, vilket påverkar dess orsak. Verktyget normaliserar produktion av talg.

För delade ändar

ingredienser:

 1. Castor - 0,5 tsk.
 2. Olivolja - 0,5 tsk.
 3. Kockolja - 0,5 tsk.
 4. Linfröolja - 0,5 tsk.
 5. Lavendel Eter - 2 kap.

Hur man lagar mat: Blanda oljan i en porslin eller glasbehållare.

Hur man använder: Blanda endast oljorna i de splittrade ändarna.

Resultat: Masken bryr sig försiktigt för locken, ger limning av hårflingor, mättar den med vitaminer.

För tjockt hår (med vodka)

ingredienser:

 1. Citronsaft - 1 msk. l.
 2. Castor - 1 msk. l.
 3. Alkohol (eller vodka) - 1 msk. l.

Hur man lagar mat: Blanda alla maskinkomponenterna.

Hur man använder: Applicera blandningen i håret och lämna masken tills morgonen.

Resultat: Produkten ökar hårväxten, eliminerar håravfall. Det förbättrar strängarnas struktur och ökar volymen.

Att stärka

ingredienser:

 1. Olivolja - 1 msk. l.
 2. Castor - 1 msk. l.
 3. Rosemaryeter - 2 kap.;
 4. Bergamotolja - 2 kap.

Hur man lagar mat: Rör om alla oljor.

Hur man använder: Applicera oljeblandningen på trådarna och lämna den över natten.

Resultat: Masken närmar hårsäckarna, stärker rötterna. Det återställer svagt, tunt hår och gör dem silkeslen.

Hårlaminering med ricinolja

Castorolja kan användas för lamineringshår.

ingredienser:

 1. Castor - 1 msk. l.
 2. Kefir - 4 msk. l.
 3. Kycklingägg - 1 st.
 4. Majonnäs - 2 msk. l.

Hur man lagar mat: Blanda ägget med ricinolja. Lägg till majonnäs och kefir.

Hur man använder: Sprid produkten jämnt över strängarna. Lamineringsmask håller 45-60 minuter.

Resultat: Masken ger hårvolymen, densiteten, ger naturlig glans till håret.

Maskrecept

För en komplicerad effekt på håret, kan du använda masken nedan.

Kockolja

ingredienser:

 1. Castorolja - 1 msk. l.
 2. Burdock - 1 msk. l.
 3. Citrusolja (för lukt) - 3-4 kap.

Hur man lagar mat: Blanda uppvärmd olja. För att förbättra lukten, lägg till några droppar av citrusester (citron, apelsin, mandarin).

Hur man använder: Gnid blandningen i rötterna. Använd en kam, sprid produkten över strängarna. Håll i en timme.

Resultat: Blandningen av oljor ökar hårväxten, ger dem jämnhet, silkighet, eliminerar peeling och mjäll.

Med ägg

ingredienser:

 1. Castor - 2 msk. l.
 2. Quail ägg - 2 st. (om kyckling, då 1 st.).
 3. Honung (tillval) - 2 tsk.

Hur man lagar mat: Piska vaktelägg lite. Tillsätt ricinolja. Lägg till smält honung.

Hur man använder: Sprid blandningen väl på håret.

Resultat: Maskan rekommenderas för torrt, förlorat hår. Vaktelägg återställer de splittrade ändarna, ger en naturlig elasticitet och lyser på locken.

Med älskling

ingredienser:

 1. Castor - 3 msk. l.
 2. Honung (flytande) - 1 msk. l.

Hur man förbereder: Båda komponenterna upphettas före användning och först därefter blandas.

Hur man använder: Gnugga blandningen väl in i rötterna. Gradvis sprida den över strängarna.

Resultat: Produkten återupplivar trötthår, ger god näring till rötterna, ökar blodcirkulationen. Honung kommer att ge jämnhet och glans till lock, skydda mot mjäll.

Med vitaminer

ingredienser:

 1. Vitaminer E, A - 1 msk. l.
 2. Castor - 2 msk. l.
 3. Kockolja - 2 msk. l.

Hur man lagar mat: Förena ihop de två uppvärmda oljorna. Tillsätt vitaminer till blandningen.

Hur man använder: Applicera produkten på håret. Det är lämpligt att massera huden för att förbättra flödet av näringsämnen.

Resultat: Masken mättar med vitaminer, ger silkighet och jämnhet i håret. Det återställer svaga, torra lockar.

Med kefir

ingredienser:

Hur man lagar mat: En liten värmekokare. Se till att det inte kröker. Blanda mejeriprodukt med ricinolja.

Hur man använder: Applicera den varma blandningen på locken. Försök jämnt mätta alla strängar. Denna mask kan hållas till förmiddagen, men var beredd på att håret blir lite lättare.

Resultat: Kefir förstärker rötterna, normaliserar talgkörtlarna och är därför lämplig för fet hår.

Med peppar

ingredienser:

 1. Tinktur av chili (röd) peppar - 2 msk. l.
 2. Castorolja - 2 msk. l.

Hur man lagar mat: Blanda ingredienserna i en speciell behållare. Om du har känslig hud, minska sedan mängden peppartinktur.

Hur man använder: Applicera masken försiktigt. Titta på känslor. Om det finns en stark brinnande känsla, vänta inte på slutet av proceduren, spola omedelbart.

Resultat: Peppartinktur aktiverar ämnesomsättningen, ökar blodcirkulationen. Hårsäckar får bättre näring. Masken ger snabb tillväxt av lock och hjälper till att återställa hårets struktur.

Med konjak

ingredienser:

 1. Cognac (kvalitet krävs) - 1 msk. l.
 2. Castor - 1 msk. l.
 3. Äggula - 1 st.

Hur man lagar mat: Blanda cognac med ricinolja. Tillsätt äggula.

Hur man använder: Gnid försiktigt konjakmasken i rötterna. Mätt sedan alla trådar med en mask.

Resultat: Cognac har en irriterande effekt, tack vare vilken det ökar metabolismen, aktiverar hårväxten, förhindrar håravfall. Denna mask är lämplig för fettkrullningar, eftersom det normaliserar talgkörtlarna.

Med glycerin

ingredienser:

 1. Glycerin - 1 msk. l.
 2. Castor - 2 msk. l.
 3. Quail ägg (du kan 1 äggula) - 2 st.

Hur man lagar mat: Blanda först ricinolja med glycerin. Lägg sedan till vaktelägg.

Hur man använder: Borsta masken på trådarna, fördela jämnt.

Resultat: Masken återställer torrt, skadat färghår. Glycerin ger mjukhet till krullarna, ljusar lite, eliminerar mjäll.

Med båge

ingredienser:

 1. Castorolja - 2 msk. l.
 2. Lökjuice (eller hackad grus) - 2 msk. l.
 3. Eventuella eteriska oljor (för lukt) - 2-3 droppar.

Hur man lagar mat: Blanda lökjuice (eller mush) med ricinolja. Tillsätt eter.

Hur man använder: Sprid håret jämnt på produkten.

Resultat: Lök stimulerar hårväxten, sluta håravfall, eliminera mjäll. Bitter juice minskar syntesen av talg, återställer jämnhet, lyser och skyddar mot för tidigt grått hår.

Med citron

ingredienser:

 1. Castor - 1 msk. l.
 2. Citronsaft (färskt) - 1 msk. l.
 3. Kockolja - 1 msk. l.

Hur man lagar mat: Till en blandning av oljor tillsätt citronsaft.

Hur man använder: Sprid produkten över strängarna. Bra massage citronrötter.

Resultat: Masken är lämplig för fet hår. Det minskar greasiness, förbättrar metabolismen i hårbotten, aktiverar blodflödet. Citronsaft eliminerar seborré, mjäll, ger glansglans. Komponenten skyddar håret från att falla ut och accelererar tillväxten.

recensioner

Victoria, 26 år gammal

Började förlora håret kraftigt. Jag bestämde mig för att prova ricinolja. På en månad blev mitt hår tjockt och voluminöst.

Lukten är naturligtvis inte den mest behagliga i ricinolja, men resultaten är helt enkelt fantastiska! Efter den tredje masken (med kefir) märkte jag en förbättring. Håret blev mjukt, smidigt, smidigt. Även omgivningarna började göra komplimanger.

Vad man ska komma ihåg

 1. Om du har fet hår, välj sedan en mask med persilja och brandy, vodka, kefir eller citron.
 2. För att förbättra torrt, livlöst hår, använd produkter som innehåller honung, ägg, glycerin, jäst.
 3. Du kan förbättra hårväxten genom att tillsätta peppartinktur, senap, lökjuice och ricinolja.
 4. Skydda mot förlust och stärka lockar tillåta masker med konjak, citron, aloe, olivolja.

Vänligen stöd projektet - berätta om oss

De bästa maskerna för hår från ricinolja

Artikelns innehåll:

 1. egenskaper
 2. Hur man använder hårvårdsprodukter
 3. Masker hemma: de bästa recepten
  • Mask med ricinolja och lökjuice
  • Mask med kefir och ricinolja
  • Mask med honung och ricinolja
  • Mask med ricinolja och burdockolja
  • Mask med vitaminer B och ricinolja
  • Mask med ägg och ricinolja
  • Mask med cognac och ricinolja
  • Mask med petroleumgel och ricinolja
  • Mask med ricinolja för hårväxt
  • Mask med ricinolja för håravfall


För att behålla skönhet och hälsa hos hår, hud och naglar är det nödvändigt att hålla sig till en riktig och balanserad diet, träna och inte glömma fördelarna med vila. Men med tiden kan håret förlora sin attraktionskraft, långsam tillväxt, börjar falla i stora mängder. Detta tillstånd utvecklas som ett resultat av det faktum att kroppens ämnesomsättning saktar över tiden. Hårfolliklar börjar bli färre och mindre näringsämnen, så krullarna förlorar sin skönhet. Men denna obehagliga situation kan lätt lösas om du regelbundet och ordentligt bryr dig om ditt hår.

För detta ändamål används ett ganska stort antal av en mängd olika kosmetika, men det är också fördelen med enkel castorca, som alltid varit mycket populär. För att göra detta behöver du bara regelbundet använda hemlagade kosmetiska masker, som inkluderar ricinolja.

Den främsta fördelen med ricinolja är dess förmåga att reglera talgkörtlarna. Som ett resultat börjar de producera en viss mängd talg, vilket är nödvändigt för att behålla hårets attraktiva utseende. När man producerar för mycket sebaceous sekretion, blir håret snabbt oljigt, om alltför mycket volymer produceras visas torrt hår. Därför är ricinolja en utmärkt naturlig lösning, idealisk för hårvård.

Castorolja för hår - egenskaper

Innan du börjar använda ricinolja för hårvård, är det värt att komma ihåg att endast ett förfarande inte kommer att ge en mirakulös effekt, så du behöver konstant vård och ett positivt resultat kommer inte att hålla dig väntar länge.

Daglig hårtvätt, frekvent användning av olika stylingprodukter, perm, rätning, färgning och torkning kan påverka hårets hälsa och utseende negativt. Som en följd av effekterna av alla dessa faktorer förstörs den naturliga nageln, vilken utanför täcker varje hår. För att hårhalsbandet ska bibehållas normalt producerar talgkörtlarna den nödvändiga mängden av en speciell hemlighet, som absorberas i hårsäcken och fuktar nagelflakorna, så att de inte är klumpiga.

Under schamponering uppstår upplösningen av den feta filmen på håret. Mycket snabbt återställs det igen, eftersom det här är det naturliga skyddet av håret. Friska strängar ser elastiska ut och i flera dagar behåller ett attraktivt friskt utseende. I det fall då alltför mycket utsöndring produceras blir håret mycket snabbt oljigt, med avsaknad av utsöndring, krullarna blir tråkiga och börjar bryta ner kraftigt.

För att få den normala processen att utveckla den optimala mängden sebaceös utsöndring och upprätthålla friskt hår rekommenderas det att regelbundet göra masker med ricinolja. Det är värt att komma ihåg att för att återställa strängarnas hälsa och skönhet måste du slutföra en hel kurs, vilket kommer att ta flera månader.

Hur man använder ricinolja för hårvård?

  Castorolja rekommenderas för värmeförpackning. I detta fall värms oljan i ett vattenbad, varefter fingrarna faller i det varma mediet. Oljan appliceras med lätta massagerande rörelser i hårbotten. Sedan är strängarna kammade med en tjock kam och oljan fördelas jämnt över hårets längd.

Innan ricinolja appliceras på håret, måste det vara lite uppvärmt. I form av värme förvärvar produkten en mer tät och viskös konsistens, varför dess applicering på trådarna underlättas.

För att det kosmetiska förfarandet ska ge maximal nytta, efter applicering av ricinolja på håret, måste du sätta ihop dem med plastfolie och värma dem med en handduk. Tack vare skapandet av sådana förhållanden kommer de positiva ämnena i masken att ha en mycket bättre effekt på locken.

Det är ganska svårt att tvätta bort ricinolja från håret, därför rekommenderas det inte att applicera det i stora mängder. Minsta mängd pengar fördelas på baksidan av huvudet, eftersom det är mycket svårt att tvätta håret i detta område. För att bli helt av med produkten måste du tvätta håret flera gånger. Det är lämpligt att använda ett neutralt schampo, vilket är tillåtet för daglig tvätt. Applicera först en liten mängd schampo utan fukt, skum och skölj med vatten. Då måste du tvätta håret med varmt vatten och schampo några gånger.

Vid slutet av shampooing måste håret sköljas. För det här idealiska vattnet med tillsats av citronsaft (för oljigt hår) eller varmt örtavkok (för torrt hår).

Periodiskt är det användbart att göra en huvudmassage med en blandning av lavendelolja och castorca. Denna procedur hjälper till att förbättra blodcirkulationen i hårsäckarna. För att förbereda ett medel för massage, blanda den eteriska oljan (2-3 droppar) och castorca (30 ml).

 • Innan du gör en mask med ricinolja måste du se till att det inte finns någon allergi mot denna produkt. Sammansättningen av naturliga produkter inkluderar ricinolsyra, vilket är ett mycket starkt allergen. Därför kan inte alla använda ricinolja i hårvård. För att förhindra negativa konsekvenser måste du först göra ett känslighetsprov - några droppar ricinolja appliceras på huden bakom örat eller armbögen. Om det efter en tid inte finns någon känsla av obehag, klåda eller rodnad kan verktyget användas.

 • Castor hår maskerar hemma: de bästa recepten

  Beroende på hårets tillstånd och det befintliga problemet väljs maskreceptet individuellt, vilket ger maximal nytta.

  Mask med ricinolja och lökjuice

   En blandning av lökjuice (en stor lök) och ricinolja (2 msk.) Sätts på ångbadet.

  För att göra masken effektivare kan du lägga till förkrossat aloeblad (1 matsked l.) Till kompositionen.

  Den varma blandningen appliceras på håret, varefter huvudet är täckt med plastfolie och en varm handduk.

 • Masken lämnas på håret i 40 minuter, tvättas sedan av med varmt vatten och eventuellt schampo.

 • Mask med kefir och ricinolja

   Uppvärmd i ett vattenbad kefir (1 msk.).

  Castorolja (2 matskedar) läggs till varm kefir - alla komponenter är väl blandade.

  Den varma kompositionen är jämnt fördelad över hela längden av håret, från rötterna och till spetsarna.

 • Efter 30 minuter måste du tvätta av masken med varmt vatten och schampo.

 • Om denna kosmetiska procedur utförs regelbundet är det möjligt att göra håret perfekt jämnt, mjukt och hanterbart.

  Mask med honung och ricinolja

   Äggblomma blandas med ricinolja (30 ml), citronsaft (10 ml), flytande honung (10 ml).

  Kompositionen appliceras på håret och lämnar i en halvtimme.

 • Efter den angivna tiden tvättas masken av med varmt vatten och schampo.

 • Denna kosmetiska procedur har en förstärkande effekt, så det rekommenderas att göra det en gång i veckan.

  Mask med ricinolja och burdockolja

   För att bekämpa mjäll rekommenderas att använda följande kompositionblandningskolvolja (15 ml) med ricinolja (15 ml).

  Blandningen upphettas i ett vattenbad tills det erhåller en mer flytande konsistens.

  Läkemedlet appliceras på håret och fördelas över hela längden.

 • Efter 60 minuter tvättas rester av masken av med varmt vatten och schampo.

 • Mask med vitaminer B och ricinolja

   För att behålla håret i ton måste du periodiskt mätta dem med vitaminer i grupp B.

  En blandning av ricinolja och vitamin B gör strängarna mjukare, silkeslen och perfekt slät.

  Förbered masken, blanda ägget med ricinolja (1 msk. L.), tillsätt mandelolja (1 msk. L.) och havtornsolja (1 msk. L.).

  Blandningen piskas tills den erhåller en jämn konsistens, sedan tillsätts vitaminerna B12, B2 och B6 (2 ampuller av varje substans).

  Masken appliceras på håret, jämnt fördelat över hela längden.

 • Efter 60 minuter måste du tvätta trådarna med varmt vatten och schampo.

 • Mask med ägg och ricinolja

   Efter den första användningen av denna mask kommer ett fantastiskt resultat att märkas - håret blir mjukt, kamningen underlättas och en hälsosam glans framträder.

  För att återställa försvagat och skadat hår kräver regelbunden användning av denna kosmetiska.

  För att förbereda masken, ta äggula (2 st.) Och varm ricinolja (1 msk. L.), som värms upp i ett vattenbad.

  Alla komponenter blandas noggrant och blandningen appliceras på håret, jämnt fördelat över hela längden, med särskild uppmärksamhet åt hårbotten.

 • Masken lämnas på håret i 40 minuter, tvättas sedan av med mycket varmt vatten och schampo.

 • Mask med cognac och ricinolja

  1. För att förbereda masken tas ricinolja (2 matskedar l.) Och brandy (2 matskedar l.).
  2. Komponenterna blandas och gnids i huvudets hud.
  3. Masken lämnas i 50 minuter, tvättas sedan av med varmt vatten och schampo.

  Regelbunden användning av denna komposition hjälper till med att bli av med bettändarna och stärker håret.

  Mask med petroleumgel och ricinolja

   Vaselin verkar på håret som en fuktgivande och mjukgörande - strängarna blir helt släta, behagliga att ta hand om och lätta.

  Vaselin löses inte i ricinolja, men från dessa komponenter kan du göra en effektiv kosmetisk hårmask.

  Ta ricinolja (1 msk. L.) och flytande paraffin (1 msk. L.), Added burdock extract (3 msk. L.).

  Alla komponenter blandas grundligt, terapeutisk komposition appliceras på trådarna.

  Håret är inslaget med plastfolie och värms med en handduk.

  Mask med ricinolja för hårväxt

   Castorolja är ett effektivt verktyg som accelererar hårväxten.

  Sammansättningen av ricinolja innehåller aktiva substanser som stimulerar tillströmningen av stora mängder blod till hårsäckarna, därför förbättras deras näring och tillväxt.

  För att göra en mask, blanda olivolja med ricinolja i ett förhållande 2: 1.

  Den erhållna blandningen appliceras på håret och fördelas jämnt över hela längden.

  Masken lämnas över natten, och på morgonen tvättas den av med varmt vatten och schampo.

 • Ett positivt resultat kommer bara att märkas om du regelbundet använder denna kosmetiska.

 • Mask med ricinolja för håravfall

   Calendula tincture (1 tsk), Juniper eterisk olja (4 droppar), röd peppar tinktur (1 tsk.) Och ricinolja (5 tsk.) Blandas.

  Den resulterande kompositionen appliceras med massagerörelser i hårbotten.

 • Efter 60 minuter tvättas masken av med varmt vatten och eventuellt schampo.

 • Regelbunden användning av ricinolja i hårvård gör att du kan påskynda tillväxten, bli av med mjäll och skarpa ändar. En fullständig behandlingstid är 3 veckor, då kan du applicera en mask en gång i veckan för profylaktiska ändamål.

  För mer om användningen av ricinolja för hår, se videon nedan:

  Castorolja för hår: Användningar och användbara recept.

  HealFolk.ru »Hårvård» Castorolja för hår: hur man använder och användbara recept.

  Varje flicka drömmer om att ha tjockt och silkesigt hår. Men frekvent tvättning med olika schampon, blåstorkning, färgning, skapa olika frisyrer med kosmetika har en negativ effekt på hårstrukturen.

  Castorolja för hår är verkligen frälsning. Denna naturprodukt gör underverk, återställer och närnar håret, vilket gör dem friska och vackra.

  Vilken typ av olja och vad är dess sammansättning?

  Den presenterade naturprodukten kan verkligen hjälpa håret, ersätta dyra masker och schampon.

  Planten i sig är giftig mot människor och djur, men oljan bereds genom kallpressning från dess frön.

  Castorca består av en blandning av flera oljor:

  • Ricinoleinsyra - nästan 90%.
  • Palmitinsyra är ca 1%.
  • Stearinsyra - nästan 1%.
  • Oljesyra - 3%.
  • Linolsyra - 4%.

  Den innehåller också vitaminerna A och E. Sammansättningen av omättade och mättade fettsyror bestämmer egenskaperna hos castorca.

  Castorolja har en viskös tjock konsistens, den är transparent, ibland gulaktig överflöd, ganska fet, men inte flytande. Oljan har en märklig smak, som liknar glycerin, ganska obehaglig.

  I munnen finns en astringent känsla och en lång eftersmak, men det är lätt berusat. Lukten är lätt åtskild och inte mättad. Doften påminner om en blandning av vaxer med glycerin. Olja används både i ren form och i blandningar.

  Castorolja för hår. videor:

  Fördelarna med ricinolja för hår

  På grund av dess sammansättning har oljan en positiv effekt på hårstrukturen, och i kombination med andra fördelaktiga medel och vitaminer produceras effekten i ett komplex. Castorhår har följande fördelar:

  • Det skapar en skyddande film på ytan av hårbotten och krullarna, vilket skyddar dem mot miljöexponering.
  • Stärker hårstrukturen, förhindrar bräcklighet, gör krullarna smidiga och elastiska.
  • På grund av vitaminerna och mineralerna i ricinoljan, ger den lökarna användbara delar, vilket gör att håret växer friskt och starkt.
  • Olja bidrar till utvecklingen av keratin, limar delade hårändar.
  • Irreplaceerbar ricinolja för hårväxt. Goda näring av glödlamporna och förbättrad blodcirkulation bidrar till att förbättra krulans tillväxt.
  • Det har en positiv effekt på huvudets hud. Normaliserar fettmetabolismen, medan den lämnar torr och peeling, mjukar huden och normaliserar talgkörtlarna.
  • Perfekt fuktar hår.

  Dessutom förbättrar användningen av masker från hjulet immunsystemet i huvudets hud och håret blir glänsande och friskt.

  Hur man använder ricinolja för hår?

  För att oljan verkligen ska gynna krullarna måste du tillämpa den korrekt. Tips för användning av ricinolja presenteras enligt följande:

  • Applicera inte olja på tvättat hår, då blir det svårare att tvätta av.
  • Före proceduren måste oljan upphettas, så det kommer att få en förbättrad effekt.
  • Efter att oljan har applicerats på håret, är det nödvändigt att lägga ett duschlock på håret eller linda det med en film. Torka sedan huvudet med en handduk - på så sätt tränger komponenterna i ricinoljan bättre in i skikten av epidermis.

  Det är också nödvändigt att överväga metoden att använda oljan för att förhindra utvecklingen av allergier:

  1. Castor måste tillämpas på de områden som du vill sätta i ordning. Om du vill förbättra tillväxten, ta bort torrhet, mjäll och peeling, näring av glödlamporna, bearbeta bara huden. Om det är nödvändigt att lägga till elasticitet, glans och silkighet, fördelas kompositionen längs hela längden av locken. För att återställa delade ändar bearbetas endast tips.
  2. Innan appliceringen rekommenderas att man gör en lätt huvudmassage för att förbättra blodcirkulationen.
  3. Om Castorca används tillsammans med andra ingredienser sprids de i en skål med uppvärmd olja och blandad brunn.
  4. Massage kompositionen gnidas i hårbotten eller sätta den på hela längden av locken. Därefter bör du bunta ditt hår, som nämnts ovan.
  5. Masker på basis av ricinus rekommenderas att hålla minst en timme. Det finns också sådana föreningar som du vill hålla hela natten.
  6. Om håret är fet, rekommenderas masken att göra en gång i veckan. För normal eller torr - två gånger i veckan. Hela behandlingsförloppet som representeras av kompositionen är inte mer än 1-1,5 månader.
  7. När exponeringstiden är över, utan tvättning av masken är det nödvändigt att tvätta huvudet med schampo och tvätta av kompositionen med varmt vatten. Varmt vatten kan inte användas eftersom det stimulerar talgkörtlarna. Då behöver du skumma håret igen. Den sista sköljningen utförs med kallt vatten.
  8. Du bör inte gå länge med en handduk som är omslagen på huvudet, det är bättre att torka håret på ett naturligt sätt, utan hårtork.

  Du kan få önskat resultat genom att lägga till castor av andra användbara komponenter. De drar nytta av håret och utspädar den oljiga konsistensen, vilket hjälper till att snabbt och enkelt tvätta av masken. Ren olja är inte lätt att tvätta bort, den är klibbig och håller sig fast, vilket gör att håret blir fettigt.

  Om hudirritation, klåda och skalning, liksom sår, stoppas masksessioner, kontakta en hudläkare.

  Populära masker baserade på ricinolja

  Du kan använda eteriska oljor av Castorca och rosmarin och lavendel. Att veta hur man applicerar ricinolja i håret, kan du applicera flera masker, förbättra hälsan hos håret och hårbotten.

  Mot mjäll

  Blanda ricinoljan med kalendeltinktur i lika stora volymer. Kompositionen applicerades på hårbotten, wrap film och gå i en halvtimme. Tvätta sedan noga av. För att bli av med mjäll är det nödvändigt att göra masker 1-2 gånger i veckan i 2 månader.

  Oljigt hår

  För att ta bort överflödigt fettinnehåll är det nödvändigt att göra masker baserade på castorca, kefir och äggulor. För att göra detta, ta en mager köttfärs, en halv kopp och värm den, häll i varm olja och lägg en äggula i blandningen. Blanda väl och bearbeta hela håret. Skölj med varmt vatten och schampo efter en timmes exponering.

  En annan effektiv mask baserad på smör, brandy och äggula. Förutom att bli av med oljig glans stärker den glödlamporna, bidrar till att fettkörtlarna fungerar normalt och gör håret frodig. För att förbereda måste du ta 2 tsk ricinolja och häll i samma mängd brandy, sätt en äggula. Blanda rötterna med hår och håll inte längre än en halvtimme, skölj sedan allt bort.

  Torrt hår

  För att återfuka håret används glycerin, som har denna egenskap. Till 4 skedar med varm ricinolja tillsätt en tesked glycerin och bordsvinäger, samt en äggula. Ingredienserna blandas tills de är smidiga och smutsas med en blandning över hela längden av håret. Skölj av blandningen med shampoo efter 40-50 minuter.

  Castorolja för håravfall

  Om håret började falla kraftigt, behöver de masker. Vanligtvis används för denna tinktur av örter och varm peppar. De kan göras hemma av dig själv. Under dagen trycker du biten av bitter peppar i ett halvt glas vodka. Castorolja och tinktur blandas i samma volymer och lite varma.

  Kamma för att fördela kompositionen över hela längden av håret, inslagna, som det borde vara och håll kvar tills på morgonen, skölj sedan.

  Herbal decoctions har också en bra effekt. I de flesta fall används avkok av kamille, lind och salvia. Förbered det på traditionellt sätt: en matsked av samlingen häll ett glas kokande vatten och koka. Därefter suga i 200 ml av den resulterande buljongen en bit rågbröd utan skorpa. Tillsätt 2 teskedar olja och en äggula till denna blandning. Gnid den färdiga kompositionen i hårrötterna och håll den i en timme.

  Från splittrade ändar

  För att eliminera delade ändar är det nödvändigt att göra en mask av castorca på natten. Rengör oljan med ändarna av håret, linda dem med en film, samla dem i en knut, täcka dem med en scarf för att inte fläcka kudden. På morgonen tvättar du av masken med varmt vatten. Effekten kan ses efter 2-3 sessioner. Väl hjälper blandning av ricin och olivolja. Det kommer att återställa hårets naturliga glans och ge dem elasticitet.

  Ögonbryn och ögonfransmasker

  Inte bara hår kan göras tjockare, men ögonfransar och ögonbryn. För att förbättra utseendet är det nödvändigt att smörja ögonbrynen och ögonfransarna dagligen med ricinolja, med en gammal mascaraborste för detta. Efter en timme ska oljan avlägsnas med en bomullspinne. Castorcans ska appliceras på mitten av ögonfransarna för att undvika ögonkontakt. Den positiva effekten kan ses efter några veckor.

  Castorolja för ögonfransar. videor:

  Kontraindikationer för användning

  Hårmask med ricinolja har inte alltid nytta och har en positiv effekt. Han, som någon medicinsk botemedel, har kontraindikationer.

  Vissa människor kan utveckla allergier mot ricinolja. Innan du använder den måste du testa för allergier: droppolja på armbågens eller bakom örat. Efter 20 minuter, kontrollera om det finns rodnad, om det finns, men det kliar inte, då kan du använda castorolja för masker.

  Applicera inte ricinolja på gravida kvinnor - detta kan påverka fostret negativt. Naturliga blondiner behöver också behandlas med försiktighet, eftersom efter proceduren kan håret mörkas.

  Det bör noteras att maskerna inte bara hjälper kvinnor, utan även balding män. Med vanliga procedurer kan du återställa hårets tjocklek och skönhet. Castorca är också lämplig för tillväxt och pomp av ett skägg.

  Endast om alla instruktioner och rekommendationer följs strikt kan ricinolja ge oövervinnliga fördelar, inte bara för håret utan också för hela kroppen. Recensioner av dem som använde ricinolja för att stärka och återställa håret, mest positiva. Nackdelen var en obehaglig lukt och svårighet att spola. Men de överväldigande resultaten från billiga och prisvärda innebär att nackdelarna upphävs.

  Gilla artikeln - 0? Visa det till dina vänner:  Nästa Artikel
  Hur och hur mycket centimeter kan du maximera ditt hår i en månad hemma? - text- och videoinstruktion