Gjärdeg på kefir


Fredag ​​den 27 april 2018

Jag delar med dig ett nytt recept på jästdeg, som vi kommer att förbereda oss på kefir utan ägg. Trots den mer än blygsamma sammansättningen av degen själv (och bakverk baserade på den) visar sig vara ovanligt öm, mjuk och luftig. Bröd, bullar, pajer kommer att glädja dig med doft och smak.

Jäst är inte nödvändigt för att ta höghastighetståg - bara torr (även 1,5 tesked - 5 gram) eller pressad (lika med 3 gånger mer, det vill säga 15 gram) fungerar bra. Sådan jäst blandas inte omedelbart med mjöl men förav aktiveras i en varm sötvätska i 10-15 minuter. I vårt fall kan du lätt värma en halv kopp kefir med en matsked socker och lösa upp jästen i den.

Istället för att du har något fettinnehåll kan du säkert använda surmjölk, yoghurt och till och med ryazhenka (det har en speciell doft av bakad mjölk). Från det angivna antalet ingredienser som används i receptet erhålls 870 gram utmärkt jästdeg. Det räcker för en stor paj med en fyllning eller en brödbröd, 2-3 mini-paj med fyllning eller 12-15 (beroende på storlek) bakverk med en fyllning av ditt val.

ingredienser:

Förbereda måltider steg för steg med ett foto:

För att göra denna hemgjorda jästdeg behöver vi följande ingredienser: Premium vetemjöl, kefir eller sur mjölk med fettinnehåll, granulat, raffinerad vegetabilisk olja, salt och snabbverkande jäst. Alla produkter måste vara vid rumstemperatur.

Sifta (helst två gånger) vetemjöl (500 gram) i en skål. Tack vare siktning lossas mjölet inte bara och mättas med syre, men också eventuella sopblad. Jag använder 500 gram mjöl eftersom jag använder en produkt av samma märke (Lida) - du kanske behöver lite mer eller lite mindre.

Lägg till mjölet 1,5 teskedar (1 sked med en kulle) höghastighetsjäst, 2 matskedar socker och 1 tesked salt (helst finmalt).

Blanda noga med en gaffel eller en visp så att alla torra ingredienser fördelas jämt i hela blandningen.

Gör en fördjupning i mjölblandningen och häll kefir (surmjölk) vid rumstemperatur in i den. Du kan värma upp det bara lite, bara lite.

Blanda alla produkter - du kan hand eller gaffla (som du vill). När mjölet fuktas, suger upp fukt, tillsätt 2 matskedar luktfri vegetabilisk olja. Jag använder raffinerad solros.

Det är nödvändigt att knäda denna jästdeg i en ganska lång tid (minst 10 och helst 15 minuter) och intensivt. Som ett resultat blir det slät, enhetligt, ganska mjukt och inte klibbigt. Vi rinner degen i en skål och lägger den i en skål, som vi bokstavligen smälter med en tesked vegetabilisk olja (det indikerar inte i ingredienserna) så att det inte håller fast vid disken under jäsningen. Vi skickar jästdeg till värme i 1 timme. Var är den bästa degen att vandra och vad betyder en varm plats? Flera alternativ. Först och främst i ugnen med en glödlampa på (det visar sig om 28-30 grader - idealisk temperatur för jäsning av jästdeg). Däcket skålar med matfolie eller täckas med en handduk av naturligt material (lin är bäst), så att ytan inte är förvrängd och täckt med en skorpa. Du kan också ge degen att fermentera i en mikrovågsugn, där vi förkoka ett glas vatten. Degen kommer att stiga när dörren är stängd, och glaset kommer att stå där. Då behöver skålen inte stänga någonting, eftersom vattnet kommer att förångas och därmed behålla den nödvändiga fuktigheten. Se bara till att ingen av misstag slår på mikrovågsugnen, annars kommer degen att försvinna och det kommer ingen bakning.

Efter 1 timme (tiden är ett relativt koncept kan det ta mer eller mindre) jästdeg på kefir kommer att stiga mycket, öka i volymen med ca 2-2,5 gånger. Det är mycket skonsamt och fluffigt. Om degen stiger svagt, får du den gamla jästen - öka tiden för jäsningen.

Vi gör en lätt smula för att släppa ut överflödig luft, omrunda degen och återigen i värmen under ytterligare 40-50 minuter.

Under denna tid kommer jästdeggen på kefir igen att stiga mycket bra, bli ännu mer öm och fluffig. Nu kan du jobba med det - baka hemlagat bröd, pajer, bullar och andra läckra bakverk. Totalt erhålls 870 gram hemlagad jästeg från det angivna antalet produkter.

Till exempel visar jag dig fantastiskt vetebröd på kefir, som jag bakade på detta jästdeg. När den är helt kyld, väger den 810 gram. Tunt och skarpt, luftigt, ömt och saftigt smul. Ett brödrecept finns tillgängligt här.

Och på den här jästdegen får du helt enkelt fantastiska kakor. I säsong, var noga med att göra jordgubbe för detta detaljerade recept.

En ovanligt välsmakande, luftig, ömtålig och doftande äppelpaj kokas också på denna jästdeg. För ett recept, ta en titt här.

Jag skulle vara glad om det här enkla receptet på hemlagad jästdeg på kefir utan ägg är användbart för dig och det kommer att ligga i din kulinariska låda. Koka på hälsa, vänner och njut av din måltid!

Gjärdeg på kefir som fluff

Gjärdeg på kefir är lätt knådad, snabbt närmar sig, och viktigast av allt, är mycket bekvämt i arbetet - det håller inte i händerna eller på arbetsytan, det är flexibelt och smidigt. Bakning visar sig frodig och mjuk, som fluff, blir inte inaktuell under lång tid.

Utan överdrift kan jag säga att detta recept på jästdeg är universellt, för alla tillfällen! Passar till bullar och bagels, pajer, både stekt och mässing. Degen är måttligt söt, så den är i perfekt harmoni med söta och salta fyllningar. Dessutom är receptet ekonomiskt, eftersom det är knådat deg utan ägg. Det tar bara ett glas kefir, jäst, vegetabilisk olja, mjöl, salt och socker.

Jag kommer att berätta för dig hur man ska knäda jästdeget, hur mycket tid att ge det till uppgången, för att få ett utmärkt resultat, oavsett om du använder torr jäst eller pressad. Läckra du bakar!

ingredienser

 • kefir - 1 msk.
 • torr jäst - 11 g
 • socker - 1 msk. l.
 • salt - 1 tsk.
 • raffinerad olja - 100 ml
 • vetemjöl - 3 msk.

Hur man gör gjärdeg på kefir

Kefir värms till 30-35 grader (1 msk. = 250 ml). Jag lägger till socker och salt, häll i torr jäst, blanda den så att den sprider sig väl. I stället för torr kan du använda pressad jäst - du behöver 30 g.

Tillsätt 2 matskedar mjöl, siktas nödvändigtvis. Rör vispen. Låt det varma i 10 minuter för att "vakna" jästen. Om du använder färskpressad jäst, låt degen stå lite längre, ca 20 minuter.

Häll sedan i vegetabilisk olja - vid rumstemperatur, om nödvändigt, kan värmas något till 30-35 grader.

Gradvis introducera kvarvarande mjöl och sikta det genom en sikta. Jag rör först med en visp eller sked för att bli av med klumparna.

Så snart hela normen av mjöl läggs till, knådar jag degen med mina händer. Det ska visa sig mjukt, obrutet, lite klibbigt i händerna.

Jag täcker med en handduk en skål deg och lämnar den på en varm plats, utan utkast i 30 minuter - under denna tid kommer jästdeg på kefir att få tid att komma upp och kommer att öka i storlek minst två gånger. Om du inte använder torr, men frisk jäst, bör tiden att stiga öka i 50-60 minuter.

Det är allt - vi har en utmärkt jästdeg på kefir för pajer, väldigt mjukt och trevligt att arbeta med.

Det återstår att bilda pajerna med påfyllningen, låt dem gå i 20-30 minuter, medan ugnen är uppvärmd, smörj med äggula och baka. Bakade deg snabbt, på ca 20 minuter vid 180 grader. Njut av din måltid och alltid utmärkt bakning!

Kefir diskar, jäst deg

Bland recepten för att göra deg för tårtor är jästdeg på kefir en speciell plats. Mer om jästdeg på kefir.

Snabb deg i 30 minuter. Gjärdeg på kefir, för eventuell bakning. Barn och inte bara.

Söttjästdeg på kefir passar för söta och salta bakverk. Bullar och pajer från denna deg kommer ut frodiga och mjuka. Degen på kefir kan beredas på två sätt: varma eller kalla.

Denna deg är alltid en trollstav. Pajer och pajer från en sådan fondant jäst deg är utmärkta.

Bevisat recepttest för placindus. Pie med pumpa, stekt i stekpanna, - du slickar fingrarna! Du kan använda någon fyllning - pumpa, keso, potatis, kål etc.

Lobiani - Georgian flatbread med bönor och gröna, doftande, stark maträtt. Varje hemmafru som är "vänner" med jästdeg gör det enkelt att göra Lobiani-kakor med detta recept.

Ett annat gott experiment! Vik bitarna av köttfärs i smala band av deg och få en fantastisk "kebab" bulle! Aromatisk, välsmakande och vacker! Koka på hälsa, upprepa efter mig!

Favorit från barndomsbär - söt körsbär. Förmodligen, ge fri tyg - skulle ha ätit en hink. :) Idag, ett nytt recept på pajer med en söt körsbär, som är mycket nöjd med smaken och förberedelsen! Gjärdeg på kefirdegen visade sig vara mjuk och väldoftande, grannarna låter dig inte ljuga! Koka på hälsan!

Läckra, frodiga och doftande ostkakor med äpplen.

Jag erbjuder att baka läckra hemlagade bullar. Gjärdeg, på surmjölk. I allmänhet är detta en mycket bra deg, lämplig för pajer och rullar, det är bara allt i moderering - och bakning och socker. Gåsbröd är fluffiga och mycket välsmakande.

Läckra söta bagels med sylt blivit smaklig och väldigt mjuk! Du kan laga bagels med någon söt fyllning: kokt kondenserad mjölk, sylt, tjock sylt, choklad, nutella, nötter, äpplen, körsbär och andra bär och frukter.

Söt kaka "Julkrans" gjord av jästdeg ska dekorera ditt semesterbord.

Enkel, snabb och god tortillas fylld med potatis och två typer av lök. Bakar kakor i ugnen bara 20 minuter. Delikat och mjuk gjärdeg på kefir och mycket fyllning - vad kan vara mer utsökt än hemlagade kakor, tillagade med egna händer! Lycka till att baka till dig!

Recept på jästdeg honungsbullar med kanel och socker. Fantastiskt utsökt!

Gjutdegspai, fylld med malet kött och ost.

Pajer med surhet - utsökt och tillfredsställande!

Jag erbjuder en lättframställd jästdeg på kefir för pajer och bullar.

Ett intressant recept på korv i degen, förberedelsen av vilken du säkert kan ansluta barn. Gjärdeg görs i brödtillverkaren.

Jag är väldigt glad att dela ett bra recept på en snabb jästdeg på kefir. Ja, du misstog inte, det var på kefir.

Gjutdegsmadispaj med stekt äggplanter. Den här gången lagade jag en tårta i en långsam spis.

Utmärkt jästdeg för pajer i ugnen, mjuka pajer och på andra dagen (om de stannar)! Pajer med kantareller, mushrötter och potatis kokas väldigt snabbt, de är välsmakande och doftande! Hus sådana pajer kallas "mysiga"! Koka för hälsa och nöje!

Otroligt läckra mässing pajer med potatis och lever. Receptet är budget, det här är ett stort plus. Tillagning av jästdeg på basis av kefir, utan ägg, som ett resultat det visar sig vara luftigt. Som fyllning, ta kycklinglever, potatis och minst kryddor.

Vår familj älskar kanel bakverk. Det visar sig mycket välsmakande och doftande. Jag föreslår att förbereda bullar med kanel i form av rosor, curlicues och i form av franska bollar (frenchbryotchen). Frantseva bulle är en kort rulle, plattad i mitten, med vridna sidokrölar.

Gjärdeg framställs på olika sätt, med olika ingredienser, inklusive kefir. Yeast kefir degen stiger alltid snabbt och med hög kvalitet, medan en hiss räcker för att förbereda en mängd läckra bakverk. Pajer gjorda av jästdeg på kefir, är alltid mycket ömma, vackra och rosa. Samtidigt och ansträngning på framställning av jästdeg för pajer på kefir spenderas lite. Gjärdeg på kefir för pajer tillåter kocken att baka sina produkter inte bara i ugnen, men också att steka dem i en panna.

Gästdeg på kefir pajer är utmärkt även för de som förbereder jästdeg för första gången. Var inte rädd, gärna börja laga jästdeg på kefir för kakan, du kommer definitivt att laga bra pajer, pajer, bullar eller annat bakverk.

Gjärdeg på kefir som fluff är lätt och behagligt för arbete, hemlagad bröd är också gjord av den. En sådan deg för jäststekt pajer på kefir är mångsidig och lämplig för ett stort utbud av kulinariska bakverk. Här är det grundläggande receptet på jästdeg på kefir: mjöl siktas, torr jäst hälls och massan blandas. Därefter måste kefir blandas med smör, salt och socker. Kombinera sedan mjöl och kefir-oljeblandningen, på grundval av detta måste du knäda degen och lämna den här i 40 minuter på ett varmt ställe för att stiga. Stigande deg bör knådas tills den håller sig i händerna. Den färdiga degen rullar väl utan mjöl.

Var säker på att prova detta recept, dina gäster och familjemedlemmar kommer att tacka dig.

Det finns flera små nyanser som är värda att nämna:

- Om pajerna är bakade i ugnen sprids de på bakplåten med sömmen upp och i pannan - med sömmen nedåt;

- För att tårnen i ugnen ska visa sig vacker och jämn måste temperaturen gradvis ökas. Bakpannor ska sättas i en förvärmd ugn;

- i mjöl 1 eller 2 grader innan beredningen av några produkter tillsätt lite stärkelse;

- för jästdeg på kefir är det bättre att använda mjöl av extraklass

- Vi rekommenderar nybörjare kulinariska experter att använda torr jäst, det är lättare att arbeta med dem än med levande

- färsk jäst kan "brygga", så de måste gradvis röra sig in i varm kefir;

- Innan mjölprodukter framställs skall mjöl siktas genom en sikta, helst två gånger. Som ett resultat blir pajerna mer ömma och frodiga.

- kefir kan ersättas med yoghurt eller hemlagad sur mjölk;

- Kefir för deg används endast vid rumstemperatur. Kall kefir ska värmas upp i ett vattenbad.

Kefir och jäst - den perfekta kombinationen

Diligence tillverkare där finns ingen gräns. Och allt för att på något sätt hjälpa de upptagna moderna kvinnorna. Räknare bokstavligen "spränger" med en mängd olika färdiga typer av deg: dumplings, paj, bakverk; puff, både på jäst och utan dem. Det finns halvfabrikat för pizza och tårta.

Men de tvivlar på att bland alla denna räckvidd hittar du jästdeg på kefir.

Från sådant överflöd är det inte konstigt att undvika hur man startar degen själv, men det finns fortfarande inget smakligare och bättre än hembakning. Förutom de nödvändiga ingredienserna sätts en kärleksfull själ in där. Inte undra på att de sanna mästarna på matlagning, skjuter åt sidan blandare och knådare, noggrant eder degen med händerna. Naturligtvis blandar hundratals människor inte mat med händer, men hemma är det ganska möjligt.

Och det är också nödvändigt att ta hand om renheten i sina tankar, vilket leder till arbetsproblem och problem utanför husets tröskel. Det är vänliga tankar som gör disken speciellt välsmakande, och receptet är värdefullt.

Nå, nu kan du redan prata om komponenterna i det framtida testet. Först om jäst. Valet är litet, för den förberedelse de tar, som regel råpressad bagerisjäst eller torr. De är också i flytande form, men denna konsistens tillämpas endast i stora företag.

Vad du behöver veta om jäst

Hastigheten att höja degen och pumpen för framtida bakning beror på jästens kvalitet. Vissa hemmafruar litar bara på råjäst, med tanke på torr, snabbverkande, oönskade kemi. Det är osannolikt att någon hostess, "conjuring" i sitt kök, tycker att jäst är encelliga mikroorganismer och det pressade jästpaketet är inget annat än den maximala ackumuleringen av jästceller. Naturligtvis har de en stark reaktion på grund av deras koncentration. I produktionen av sådan jäst används som huvudmat för dem, melass (biproduktion av sockerbetor). Bara melass räcker inte, och kväve och fosfor läggs till jästväxan, det surgörs i förväg.

Kvaliteten hos sådana jästkroppar bestäms av den karakteristiska krämiga, gulaktiga färgen och stabil konsistens, de bör krossas när de pressas men inte smutsas på något sätt, vad händer när jäst drastiskt flyttas från kyla till värme.

Om jäst köptes före tid och lagras i frysen, påverkar inte deras egenskaper. Låg temperatur är inte hemsk, det hämmar helt enkelt processen av vital aktivitet, och jäst faller som det var fallet i anabios. Därför, om den råa jästpaketet är frusen måste den först utsättas för långsam upptining vid en temperatur som inte överstiger 8 grader. Annars blir jäst till en formlös massa och sprids. Nackdelen med sådan jäst är att hållbarheten är begränsad endast för dagar. I kylskåp utan frysning kan de hålla i två veckor och i frysen - upp till 3 månader. Därför bör man komma ihåg att även när de är frysta är deras period begränsad.

Torrjäst började användas endast i hemlagad mat från slutet av 1800-talet. Många recept visar idag mängden rå eller torr komponent, valet av värdinna. Torr kan väl ersättas pressad, eftersom de är desamma, endast i torkad form. Emellertid är sådana jäst uppdelade i aktivt torrt och snabbtverkande torrt. Ibland är dessa begrepp förvirrade och aktiva granuler sätts omedelbart in i mjölet, vilket är fundamentalt fel. De första företrädarna behöver fördykning i varmt vatten inte högre än 37-38 grader. De bör hållas i en vätska i cirka 15 minuter så att de "löses upp". Höghastighets utbildning krävs inte.

Det är viktigt att hålla andelen jäst i förhållande till mängden mjöl. Som regel tas 50 g jäst per 1 kg mjöl men om konditoren är söt och rik ökar mängden jäst ca 2 gånger. För bröddegen minskar tvärtom. När det gäller torrjäst bör de tas 3 gånger mindre än de råa.

För närvarande, i vissa stormarknader hittar du inte bara importerad torrjäst, men också råa. Vid tillämpning av dem måste man ta hänsyn till att de beter sig mycket mer aktivt. Det betyder att du behöver råvaror minst 2 gånger mindre och torka 4-5 gånger mindre. En överdos av jäst är extremt oönskad, eftersom degen bara blir värre från detta och bakning blir obehagligt för att ge en sur lukt.

Kefirs roll i knådande deg

För att aktivera aktiviteten av någon jäst, måste de skapa gynnsamma förhållanden: ett flytande medium, väsentliga näringsämnen (socker, kväve och mineralämnen) och den temperatur som krävs för jäsning.

Närvaron av socker och ett svagt surt medium är obligatoriskt (alkali är destruktivt för dem), eftersom jäst "matar" på glukos, sackaros, maltos och från de kväveformiga är det att föredra att hydrolysera protein. Därför är det känt att en av ingredienserna i degen är mjölk eller mejeriprodukter.

Vissa hemmafruar gör bara fina bakverk för muffins eller andra söta bakverk med mjölk eller kefir och föredrar vattenbaserade recept för pajer. Gästdeg på kefir är dock en universell "sak" som, efter att ha försökt ett av dessa recept en gång, kommer du vilja bäda ut allt som du har tillräckligt med fantasi för. Den silkesiga konsistensen känns redan vid knådning, men frågan är inte ens helt enkelt i sin flexibilitet och elasticitet i arbetet. Det viktigaste är att bakverk från kefirdegen inte blir gammal länge, vilket inte är fallet med deg på mjölk. Och om hans läckra smak kan du göra odes!

Det är inte nödvändigt att vätskan var en kefir. När allt är om degen är gjord med deltagande av torr aktiv jäst, så måste de, enligt teknik, lösas. Detta bör göras inte i kefir, men i en liten mängd varmt vatten eller mjölk med tillsats av en nypa socker för att aktivera processen. Detta är det förberedande steget. Om jäst används för att göra deg, tas endast kefir som kan ersätta hela vätskekomponenten i degen.

Jag måste säga att några mejeriprodukter ger prakt till degen och det är mer lämpligt än på vatten eller mjölk. När den positiva erfarenheten av överensstämmelse med förhållandet mellan mjöl och andra ingredienser har uppnåtts kan du experimentera genom att inte bara lägga kefir på recepten utan också vassle eller stugaost.
Tillbaka till innehållet

De mest populära recepten för testet på kefir

En av de vanligaste "farmor" recepten innehåller följande ingredienser: mjöl (2,5 koppar), kefir (1 kopp), vegetabilisk olja (½ kopp), socker (1 msk.), Salt (1 tsk.), Jäst rå (50 g). Naturligtvis upplöses jäst först i kefir vid rumstemperatur och blandas sedan med andra ingredienser. Det unika i testet i återhämtningsgraden är tillräckligt för 1,5 timmar. Den är lämplig för både söta bakverk och khachapuri eller vitlökbullar.

Också, utan deg kan du göra kort bakverk med ett annat recept: kefir eller vassla (300 ml), jäst (50 g), margarin (250 g), salt (1/2 tsk), socker (1 / 2 koppar), ägg (3 st). Sådan deg direkt efter knådning placeras i kylskåpet, där den försmälta margarinen hårdnar något. Upplevda kockar rekommenderar att du gör det på natten och bakar på morgonen. Även om planerna har ändrats sedan morgonen är det inte hemskt: ju längre jästdeg på kefir ligger i kylskåpet, desto bättre. För de som bara börjar lära sig att baka, rekommenderas det här receptet att användas i början, eftersom det är ganska opretentiöst i arbetet.

Ovanstående recept bryter någonting traditionen med konventionell matlagning, för vi vet alla att jäsning aktiveras vid en temperatur av 25-35 grader. Alla hemmafruar kommer säkert att försöka sätta sitt hus på en varm plats. Och det är sant, men inte för alla metoder för att laga degen.

Traditionellt recepttest

Följande recept kräver värme, men tror inte att den varmare, desto bättre för processens hastighet och provets kvalitet. Tvärtom, om omgivnings temperaturen överstiger 45 grader, kommer också jästen att dö.

Så, du behöver 600 g mjöl (och om kefir är väldigt flytande, då mer), ett glas kefir, 50 ml mjölk, 25 g råjäst, 1 tsk. salt, 75 g margarin eller smör och 2 ägg.

Mängden socker beror på vilken typ av konditorivaror som ska vara, söt eller inte. I osötad nog matsked och söta tider 3 mer. Du bör inte vara avundsjuk med socker, eftersom dess överflöd bara kommer att "sakta ner" jäsningen. Denna deg kallas tung. Det är bättre att lägga till sötsaker senare, tack vare den söta fyllningen. För pajer kan du använda receptet utan ägg eller med tillsats av 1 ägg. Den som älskar en mer klibbig deg bör minska mängden margarin. Även om det är på kefir, blir det inte så stingigt som på vatten.

Degen kommer att stiga i 1,5-2 timmar, men den måste pressas ner med en våt hand och får stiga ett par gånger. Det är viktigt att känna tjockleken på konsistensen, trots att alla proportioner respekteras. Det är trots allt omöjligt att mäta allt upp till ett milligram. Ibland är det inte bara tätheten av kefir som betyder något, men också storleken på ägget. Stora 2, och de små behöver redan 3. För att inte misslyckas med degens tjocklek ska den skopas upp med handflatan och försök att skaka den av handen. En bra deg kommer inte att dröja kvar på handen och inte dränera, men sakta sänks.

Från det test som har stigit för tredje gången kan du skulpta alla pretzels, vad ditt hjärta önskar. Placera dem på ett smurt bakplåt, du borde ge framtida kakor eller bullar att stiga 40 minuter eller mer. Men bakar bakning snabbt: 15 - 20 minuter vid en temperatur på 180-200 grader.

Kulinariska tricks

Kefir för deg, du kan använda absolut någon, men ofta hemmafruar skickar in bakning är inte mycket fräsch produkt. Naturligtvis, kasta inte bort det bra? Men det är nödvändigt att ta i beaktande i detta fall att peroxidprodukten kommer att påverka bakningssyran. Därför är en sådan kefir bättre att inte använda ensam, men späd den med vatten eller mjölk. Degen kommer att visa sig frodig, porös men måttligt sur. En stor mängd "out of trust" kefir är mer lämplig att använda för en annan typ av deg, utan jäst men med läsk.

Om du vill dra fördel av kroppen genom att skicka en fermenterad mjölkprodukt med bifidobakterier till degen måste du förstå att bakning av alla dessa egenskaper inte spelar någon roll, de kommer helt enkelt att gå vilse. Det är bättre att dricka sådana kefir fräscha.

Vid förberedelse av ett test är det ibland en kontroversiell fråga om det är nödvändigt att täcka behållaren tätt, var den passar, eller om testet ska ges till "andas". Enligt mästaren på hans hantverk spelar det ingen roll. Aktiviteten hos jäst är densamma som i det aeroba och anaeroba tillståndet. När degen är liten kan den placeras i en plastpåse, vilket ger utrymme för lyftning. Om tiden är "patient" placeras påsen i kylskåpet för en långsam uppgång. Bara kort före slaktning ska deget avlägsnas och tillåtas värmas något.

Torr höghastighetsjäst är ett hjälpmedel för upptagna affärskvinnor som föredrar snabba bakningsrecept. Emellertid används denna typ av jäst framgångsrikt för framställning av jästpannkakor på kefir. För att göra detta, blanda bara mjölet med salt, socker och jäst och häll varm kefir. Efter 30 minuter kommer degen att stiga och det är nödvändigt att skicka 1-2 ägg och varmt vatten. Det är möjligt och varmt - det kommer att bli vanilj, pannkakor med öppen porslin, men tjock och med kryddig surhet. Kefir pannkakor är inte heller förbjudna att vara jäst.

Gjärdeg på kefir

Pajer och bullar från jästdeg på kefir är särskilt frodiga och luftiga, oavsett om de är bakade i ugnen eller brunad i en panna. De blir inte inaktuella länge, och om de värms upp i en mikrovågsugn blir de igen som om de bara är från ugnen - mjukt och ovanligt gott.

Och om du länge ville ha det, men fortfarande inte vet hur man ska närma sig bakning, jästdeg på kefir - det är det som behövs för nybörjare. Det är absolut inte lustigt och är perfekt för bara en halvtimme, varefter degen ska försiktigt knådas och du kan skapa dina första mästerverk. Minimal ansträngning och tid, och du kan trivsamt överraska dina nära och kära. Ombudet till en utmärkt värdinna är garanterad!

Gärddeg recept på kefir

 • mjöl - 600 g;
 • pressad jäst - 25 g;
 • socker - 1 msk. sked;
 • kefir - 200 g;
 • mjölk - 50 g;
 • ägg - 2 st.
 • smör - 75 g;
 • salt - 1/2 tsk.

Vi odlar jäst i varm, kroppstemperatur, mjölk. Blanda separat kefir, smält smör, ägg och salt. Kombinera med jäst och tillsätt gradvis mjöl, knäda en mjuk, ömd deg. Rulla den i en skål, strö med mjöl och lägg den i en stor skål under en fuktig handduk. Gästdeg på kefir stiger alltid vacker, nästan 3 gånger, så ge honom tillräckligt med utrymme. Efter en halvtimme krossar du noggrant degen och väntar tills den igen ökar i volymen.

Nu kan du arbeta med deg - rulla ut det och skulpta vad ditt hjärta önskar: pajer, ostkakor, bullar, bullar, bagels. Vi spred på en bakplåt, täcka med en handduk och låt den stå "i 10 minuter. Baka i 15-20 minuter i en ugn för förvärmd till 180 grader. Kaloriinnehållet i sådan bakning, exklusive fyllningen, är 210 kcal per 100 g.

Recept för snabb jästdeg på kefir

 • kefir - 500 ml;
 • torr jäst - 11 g;
 • mjöl - 1 kg;
 • ägg - 1 st.
 • socker - 2 tsk
 • vegetabilisk olja (raffinerad) - 2 msk. skedar;
 • salt - 1/2 tsk.

Vi brygger jästen i en liten mängd varmt vatten, täcker och väntar ca 10 minuter tills de börjar spela. Ägg med salt skakad med gaffel, tillsätt socker och kefir, häll i jäst och vegetabilisk olja. Omrörning, introducera gradvis mjöl. Mel kan gå mindre än vad som anges i receptet, och här är det viktigaste att inte överdriva det. Degen ska vara lätt och mjuk. Och så snart du slutar hålla fast i dina händer, slutar vi lägga mjöl och lägg den i en smurt skål.

Övre locket med förpackningen, även täckt med olja, och omslag med en handduk. Vi lämnar på en varm och fredlig plats bara en halvtimme. Efter att vi krossar den magnifikt uppstade degen och gör pajer. Det bör noteras att när de stekas, kommer de att öka kraftigt i volymen, och lägger därför på pannan tillräckligt med utrymme.

Gjärdeg på kefir

 • kefir - 1,5 msk.
 • torrjäst - 2 tsk;
 • margarin - 250 g;
 • ägg - 3 st.
 • mjöl - 4 msk.
 • socker - 0,5 st.
 • salt - 0,5 tsk.

Värm den hemgjorda kefiren till ca 30 grader och späd jästen i den. Tillsätt smält margarin, ägg och socker. Sifta mjölet på bordet, gör en brunn och häll ägg-kefir-blandningen in i den. Knäda inte tjock deg. Det är inte läskigt om det kommer att hålla sig lite i händerna. Vi rullar den i en boll, lägger den i klädesfilmen och skickar den i kylskåpet! Till dess att margarinen svalnar, och företrädesvis över natten. Ju längre det varar desto lättare är det att arbeta med det. På morgonen kan du göra pajer och cheesecakes. Denna deg kombineras perfekt med både söta och salta fyllningar.

Gjärdeg på kefir - 11 recept för att göra deg

Gjärdeg på yoghurt smidig, håller inte fast vid bordets och händerna. Den är lämplig för alla typer av bakning, i harmoni med söta och hjärtliga typer av påfyllningar.

Puff gjärd deg på kefir

Om du följer alla punkter och bestämmer mängden ingredienser korrekt, kommer du att sluta med en läcker, fluffig bakverk.

Tips: Använd inte jäst som länge varit i kylskåpet. Köp färskt.

 1. Blanda levande jäst (60 g) med en halv sked socker och en sked av varmt vatten.
 2. En och en halv flaska smör måste sträckas och tillsättes ett glas mjöl. Den senare ska försiktigt siktas före användning. Sedan får du lätt och fluffig, som fluff, deg.
 3. Wrap den bildade massan av film och placera i den svalna.
 4. Under tiden blanda 750 gram mjöl med 100 gram granulat, fyra ägg och lite salt.
 5. Häll i förvärmd kefir (300 ml). Tillsätt jästblandning.
 6. Knippa degen och låt den vila i ungefär tjugo minuter.
 7. Rulla ut en stor rektangel från det resulterande ämnet. Degen kanter vara tunnare än i mitten.
 8. Ta bort mycket smör och mjöl från kylskåpet, rulla ut. Sätt det resulterande skiktet i mitten av degen så att den täcker två tredjedelar.
 9. Rulla båda lagren två gånger och rulla ut. Rulla upp igen och skicka svalna.
 10. Upprepa det nionde steget några gånger, skicka degen till kylskåpet först en timme och alla efterföljande tider i en halvtimme.

Pie Base Recept

Du kan hitta många sätt att göra läckra pajer, men de mest underbara kommer naturligtvis ut på en jästbas.

 1. Lös upp jästen i vattnet för att få en brygga. Lämna det i tio minuter för att fördubbla kompositionen.
 2. Ta ½ liter uppvärmd kefir, blanda med ½ tsk. salt och 2 tsk. socker. Tillsätt det råa ägget.
 3. Blanda den resulterande kompositionen med koka, tillsätt 2 msk. l. solrosolja och gradvis, ett halvt glas, mata in ett kilo mjöl.
 4. Den resulterande degrullen sömmar upp till sju millimeter tjock och skär ut de små ämnescirklarna - grunden för framtida patties.

Kom ihåg att denna jästdeg på kefir för pajer fortfarande stiger under bakning, så dela den i små bitar och ordna dem på ett bakplåt på avstånd från varandra.

Gjort deg för bullar

Vad kan vara bättre än grönskande rullar till frukost? Antag ett sådant recept för sina grunder, och din bakning kommer alltid att uppfylla förväntningarna.

 1. Lös 10 gram jäst i varmt vatten (100 ml).
 2. Tillsätt 3 msk. l. socker.
 3. Låt blandningen varma i 15 minuter.
 4. Värm ett glas kefir, blanda det med 50 ml vegetabilisk olja, äggula, ½ tsk. salt och kokt tills denna kokar.
 5. ½ kg mjöl, kombinera med blandningen. Knippa degen och lägg åt sidan för "vila" i en och en halv timme.
 6. Knippa degen och bilda små bullar.

I sådana bakverk kan du lägga vallmo, kanel eller russin, krossade nötter. Högklassig efterrätt är väl inredd med honung, sylt eller sylt att smaka.

Om du bestämmer dig för att lägga till russin till bullarna, strö mjöl med varje rosin innan du lägger den i deg.

Lush Bakgrund

Från denna deg kan du göra bakverk av alla slag. Även frodigt för hemlagad pizza, även luftig för ostekakar, åtminstone smidig för fiskpai eller annan smaklig fyllning.

 1. Piska två ägg med socker. Mängden söt sand väljs efter smak och typ av bakning.
 2. Tillsätt kefir (300 g), 10 g bakpulver, lite salt.
 3. Du kan gå in i sammansättningen av 1 msk. l. någon stark alkohol, men helst brandy.
 4. Tillsätt mjöl (300 g).

Snabbgästdeg på kefir

Det finns stunder när gästerna redan är på tröskeln, och det finns inget att behandla dem för. I det här fallet kan du göra bullar eller pajer på, utan överdrift, "omedelbar" deg. Deras förberedelse tar inte mer än 45 minuter.

 1. Sifta mjölet (750 g) genom en sikta.
 2. Tillsätt jäst (11 g) till den. Rör om.
 3. Ange en halv kopp olivolja, 5 g salt och 15 g söt sand. Varning: Överdriv inte det med sött, det kommer att påverka smaken av bakningen negativt.
 4. Värm kefiren (250 ml), häll i blandningen och knåd.
 5. Ta bort den resulterande kompositionen på en varm plats i en halvtimme.

Inga ägg tillsattes

Matintolerans mot enskilda produkter är inte ovanligt. Men en allergi mot ägg är inte en anledning att förneka dig själv frodig bakning. Dessutom kommer detta recept att vädja till dem som observerar Fast, men väldigt mycket vill ha söt.

Hur man gör gjärdeg på kefir

De flesta oerfarna kockar tänker inte ens att skämma bort sina hushåll med konditorivaror gjord av jästdeg. Men vargen är inte så dålig som den är målade! Och därför har vi förberett materialet för sådana representanter. Det fanns ett bra tillfälle att försöka lyckas på detta område. Dessutom är det inget svårt vid framställning av jästdeg.

Vad du behöver veta om kefir, jäst och tandem

I det här avsnittet kommer vi att prata om produkter som kefir och jäst. Vi analyserar alla nyanser. Berätta om deras "vänskap" med varandra.

Det är ingen hemlighet att en utsökt deg kommer ut på kefir, därför brukar man ofta göra mjölbaser av olika rätter. Dessutom är den här degen extremt utsökt, eftersom de flesta kockar föredrar att göra sina kulinariska mästerverk.

Jäst är en liten bakterie som multiplicerar, producerar koldioxid, gör degen luftig och lös. I naturen finns de i vätskor, luft och på växter.

Två typer av jäst används för bakning:

 1. Färska (pressade) jäst. De säljs ofta i våta bruna gråbriketter. Förvaras i kylan i upp till 14 dagar, och även fryst i 90 dagar. Mörk, med en röra, jäst är inte lämplig för vidare användning. Varje bakning, med användning av denna typ av jäst, visar sig vacker. Det behöver dock en lång eller flera exponering.
 2. I torr form. Den är uppdelad i aktiv och snabb.
 • Aktiv jäst infunderas i 15 minuter i en varm vätska.
 • Höghastighetsjäst sätts direkt in i degen. Oumbärlig för brödmaskinen.

Om jästens vänskap med kefir har många hört. Tack vare dem blir bakning ett riktigt mästerverk av matlagning. Hon går luftigt och ömt. Även hållbarheten hos dessa produkter är ganska lång. Förbered denna deg för dina kulinariska läckerheter. Och för att hjälpa dig att möta vårt lilla urval recept.

Innan du receptet läckra grunderna. Processen med dess förberedelse är inte ansträngande. Men resultatet kommer att tacka dig väldigt mycket. Produkter från den erhålls mer försiktigt än moln.

Värm den fermenterade mjölkprodukten i en skål till 39 grader;

Tillsätt socker till det

Tillsätt torr jäst. Lägg försiktigt allt ihop. Låt det stå i 6 minuter;

Efter bildandet av puzanov på kefirytan, gå in i substansen av olivfett. Anslut allt bra

I en separat behållare sikt mjöl. Ange lite salt. Anslut en liten bit;

Ange den beredda kefirna i mjölmassan;

Gör en deg i 15 minuter. Det bör därför inte hålla sig i händerna på händerna.

Ta bort den färdiga mjölklumpen på en varm plats i 60 minuter. Under denna tid måste du dubbelklämma den när du ökar i storlek.

Nu är degen redo för matlagning av olika kulinariska mästerverk av spännande smakkombinationer.

Snabb deg på kefir med jäst på patties

Vi vill berätta om ett intressant recept för ett omedelbart test. Dess förberedelse tar inte dig mer än 45 minuter, men i slutändan kommer det att likna puffdekor med jäst. Skäm bort ditt hushåll med pajer som är lagrade på denna blommiga klump.

 • 250 ml kefir;
 • 750 gram mjöl;
 • 11 gram torr jäst
 • 125 ml olivfett;
 • 15 gram raffinerat socker;
 • 5 gram salt.

Tillagningstid: 45 minuter.

Kaloriskt värde av 100 g.: 105 kcal.

 1. Passera mjölet genom en sikta;
 2. Ange jästen i torr form. Blanda väl
 3. Blanda mejeriprodukter med olivolja, salt och raffinerat socker. Rör väl
 4. Ange den beredda kefirna i mjölmassan;
 5. Börja knådningsprocessen;
 6. Ta bort den resulterande mjölklumpen på en varm plats i 35 minuter så att den ökar i storlek.

Före användning, krossa den för sista gången och fortsätt till skapandet av pajer.

Sötjästdeg på yoghurt för bullar och pajer

Din konditorivaror med denna typ av bas smälter så småningom i munnen. Att förbereda det är inte så svårt som det verkar. Dessutom är hållbarheten ganska lång. Här är vårt recept att hjälpa dig.

 • 10 gram torr jäst
 • 1250 gram mjöl;
 • Ett glas kefir;
 • Två kycklingägg;
 • 100 gram smör
 • 45 gram raffinerat socker;
 • Väska av vanilj;
 • 2,5 gram salt.

Tillagningstid: 60 minuter.

Kaloriskt värde av 100 g.: 250 kcal.

 1. Värme till ett varmt tillstånd kefir. Introducera flytande krämig fett och kycklingägg. Blanda allt bra;
 2. Tillsätt salt, vanilj och raffinerat socker. Anslut allt bra
 3. Passera vetemjölet genom en sik två gånger. Blanda med jäst. Ange allt i kefir substans;
 4. Fortsätt till batchen;
 5. Täck mjölbullen med något och sätt det på en varm plats.
 6. Efter 20 minuter, gör första trimmen. Lämna tillbaka till värme.

När din deg ökar den 2: a tiden i storlek, var god att fortsätta till skapandet av sina kulinariska läckerheter.

Juicy lavash roll med krabba sticks video recept med steg för steg tips och tricks.

Kycklingbröst i krämsås i en stekpanna, detta är ett av de enklaste recepten som är lätta att förbereda till middag.

Vad är utsökt att laga en saftig äpple tsvetaevsky paj, läs här de bästa recepten.

Matlagningstryck

Detta test har sin matlagning. Att observera dem är att din bakning är gudomlig. Och här är de:

 1. För en lång bakningslagring, tillsätt lite flytande stärkelse till degen.
 2. Endast siktat mjöl kan göra degen till ett fluffigt mirakel;
 3. Gärddeg är rädd för utkast;
 4. Endast varma ingredienser garanterar en bra ökning av basen;
 5. Torka alltid ytan av dina händer med en torr handduk före knådning.
 6. Före introduktionen av bryggen behöver margarin inte drunkna. Så du skadar bara mjölprodukten.
 7. Använd färsk och högkvalitativ jäst;
 8. Överdriv inte mängden raffinerat socker;
 9. Använd endast äggulans del av ägget.
 10. Det är lämpligt att omedelbart använda färdig deg.
 11. Mer olja och mindre fuktighet;
 12. Stänk det med mjöl innan du går in i russin.
 13. I slutet av degen injiceras fermentationssaltet.

Det är alla hemligheter som kommer att vara till nytta för dig i ett sådant fall. Vi hoppas att vår artikel har hjälpt dig att förstå förberedelsen av degen. Och de presenterade recepten för grunderna på kefir och lite subtiliteter gör att du kan skämma bort dina nära och kära med god bakning åtminstone varje hyllning.

Gjärdeg på kefir

Degen för det här receptet visar sig bara magisk, det passar alla typer av bakning (bullar, pajer, pajer, ostkaka), för söta och salta pålägg.
Produkter gjorda av denna deg är otroligt luftiga, mjuka och med ett mycket aptitretande doft av utsökt, hemlagad bakning.
Om du alltid har varit rädd för att ta upp jästdeggen, eller om du aldrig lyckats, rekommenderar jag dig att prova det här alternativet, observera alla steg exakt och följa dem, jag är säker på att du blir mycket nöjd med resultatet.

 • Framställning: 20 m
 • Beredning: 1 h 30 m
 • Porslin per behållare: 500 gram.

ingredienser

Mjöl: 400 - 500g.

Gær torr: 1 msk (med glid) eller 25 gr. trycks.

Vegetabilisk olja: 120 ml.

beredning

1 Kefir värms till ett varmt, inte varmt tillstånd (jag använder en mikrovågsugn), ca 36 C, vi lägger till socker och jäst, eftersom jäst är mycket förtjust i en söt och varm miljö. Blanda väl och lämna på en varm plats i 10-15 minuter för att aktivera jäst.

2 Kefir blir en brygga.

3 Tillsätt salt och vegetabilisk olja, blanda bra med en visp.

4 Häll sedan melet, det är önskvärt att sikta genom en fin sik direkt i kefirblandningen, så att mjölet är mättat med syre och degen är mer luftig. Vi tillsätter mjöl gradvis varje gång, knådar degen väl, tills den inte längre håller fast i händerna, men blir mjuk och elastisk. Eftersom mjölet är annorlunda kan det innehålla en annorlunda procentandel av gluten, så mjölet, samtidigt som de knådar degen, kan ta en annan mängd. Om du ser att du inte hade tillräckligt med den deklarerade mängden mjöl, lägg noga 2-3 msk. mjöl i degen tills det blir den önskade konsistensen, om du tvärtom behöver mindre mjöl, förhindra inte det kvarvarande mjölet med våld, annars får du en mycket snäv deg som negativt påverkar slutresultatet när du bakar.

5 Vi sprider degen på en arbetsyta som är lätt pulveriserad med mjöl och knådar det bra, degen är väldigt förtjust i händerna, ju mer och mer flitiga du knådar den desto snyggare blir bakningen. När degen är blandad täcker vi den med vegetabilisk olja, ca 1 msk så att den inte klibbar sig i skålens väggar.

6 Täck degen med en handduk så att den inte är förvrängd och ställ den upp till en varm plats. Jag brukar använda en ugn uppvärmd till 50C, under hela tiden för att höja degen, minska och återgå temperaturen, i det här fallet degen jag har ca 45 minuter. Platsen för lyftning måste vara varm, helst utan drag, degen ska dubbla, varefter den ska försiktigt knådas och sättas igen för att stiga till samma villkor som första gången. När degen har stigit för andra gången kan du börja bilda de produkter du behöver.

Jag råder innan du bakar, lämnar produkten på provningen på en varm plats i 20 minuter, i så fall matas degen med syre och bakas i den här formen, vilket ger slutprodukten en otrolig pomp och lätthet.

Soda, salt, kefir och jäst kommer att vara användbara i trädgården!

Om fördelarna med produkter i trädgårdsmästarens ekonomiska behov.

Det visar sig att i dagligvaruavdelningen i en vanlig butik eller stormarknad finns det många användbara produkter för bekämpning av skadedjur och växtsjukdomar, förberedelse av tillägg och bioinfusioner. Några trädgårdsmästare har länge framgångsrikt använt kefir, mjölk, vassle, salt, soda, jäst, senapspulver och något annat för jordbruksändamål. Nu får vi reda på varför...

Inte bara för mat... Vilka livsmedel kan vara användbara i trädgården?

Salt i trädgården

Om du någonsin har försökt att bli av med pepparrot som växte upp på fel ställe, så vet du hur svårt det är: hur mycket du inte gräver upp och rötterna fortsätter att leva och växa. För att besegra pepparrot måste du skära blad och fylla den med salt.

Fruktträd före blommande knoppar sprutas med en stark saltlösning för att förhindra svampsjukdomar.

Ett halvt glas salt löstes i en hink med vatten och en gång i säsongen lökas för att förebygga mjölk och för destruktion av lökflugor.

Mycket förtjust i matning med betesalt. Den matas två gånger: i scenen 4-5 sanna blad och en månad före skörden. Top dressing bereds helt enkelt: 100 gram salt löses upp i 10 liter vatten.

Soda i trädgården

Utan kokvatten i allmänhet är det svårt att föreställa sig en modern trädgård. Det verkar som om hon hjälper överallt.

Om du växer druvor i din sommarstuga, glöm inte att spruta vinstocken med en lösning av läsk under modningsperioden - 75 gram per 10 liter vatten. Denna procedur skyddar druvor från grått rutt, liksom ökar sockerhalten i bären.

Samma lösning kan sprutas på alla fruktträd för att bekämpa bladmatande larver.

Soda är ett effektivt medel mot pulverformig mögel. En lösning av en tesked soda i en liter vatten används för förebyggande sprutning av gurkor.

Krusbär och vinbär behandlas med komplexa medel:

 • 1 msk. soda,
 • 1 tablett aspirin
 • 1 tsk diskmedel eller flytande tvål
 • 1 msk. vegetabilisk olja 4,5 liter vatten.

En lösning av läsk (1 msk per 10 liter vatten) hälls över gurkor för att förhindra förtidig gulning av bladen.

För att motverka larver, strövar många trädgårdsmästare surkål på löven.

Dessutom är soda en del av den komplexa infusionen för blötläggning av frö innan plantering.

Senapspulver i trädgården

Senap gillar inte många trädgårdsskadedjur, så lag upp senapspulver, medborgare-sommarboende. Speciellt om du är emot bekämpningsmedel och två händer för ekologiska grönsaker och frukter.

Först hjälper senap i den svåra kampen med sniglar. Pulvret är utspridd mellan växter vid de första tecknen på detta oacceptabelt skadedjur: på kål, peppar, värdar etc.

För det andra är senapspulver en av komponenterna i infusionen mot kålbladlus.

För det tredje fungerar infusionen av senap bra mot moth, sawflies, bedbugs, thrips, bladlus, codling moths och andra bladmatande larver. För beredningen hälls 100 gram senapspulver med 10 liter vatten och infunderas i två dagar. Därefter filtrerades, späddes med vatten 50:50 och tillsattes 40 gram tvål till varje hink för bättre vidhäftning. Äppelträd rekommenderas att spruta denna infusion 15-20 dagar efter blommande och bärbuskar - i början av sommaren.

Kefir eller vassla i trädgården

Kefir och andra mejeriprodukter används som regel för att förebygga och bekämpa patogena svampsjukdomar. Mjölksyrabakterier och svampar undertrycker konkurrenter, och de skadar inte själva växterna.

Kefir sprayade gurka lämnar för att stoppa deras gulning. För att göra detta uppfödde två liter kefir i en hink vatten.

Med hjälp av yoghurt kan du bli av med pulverformig mögel på krusbäret.

Bland komponenterna i receptet till självkokande EM-infusion ses också kefir.

För att förhindra phytophthora kan du spraya tomatplantor med följande lösning: en halv liter kefir, 1 kopp pepsi eller coca-cola per 10 liter vatten. Och från de första dagarna i juli sprutade vuxna tomater med en lösning av kefir i hälften med vatten.

En liter kefir, utspädd i en hink med vatten, är också ett utmärkt gödningsmedel för både tomatplantor och vuxna växter.

I alla ovanstående recept kan kefir ersättas med vassla.

Jäst i trädgården

Jäst är en utmärkt växttillväxtpromotor. De själva är rika på näringsämnen, de förbättrar jordmikroflora, de hämmar utvecklingen av många patogener - i allmänhet är de bra.

Den mest populära användningen av jäst i trädgården är befruktning. Yeast dressing kommer att vädja till alla kulturer. Dess recept är som följer: ett kilo pressad jäst späds i fem liter varmt vatten, och sedan omedelbart före användning späds lösningen med vatten i ett förhållande på 1:10. Du kan laga jästdressing och torrjäst. För att göra detta löses 10 gram jäst och ett par matskedar socker i 10 liter vatten. Denna "brygga" hålls i 2 timmar och späds sedan med vatten 1: 5.

För Solanaceae rekommenderas det också att förbereda en speciell dressing med socker. För tre liter vatten ta 100 gram jäst och ett halvt glas socker, alla dessa jäsningar i en vecka och späd sedan med vatten: 1 kopp bryggen på en hink. Foder tomater, paprika, äggplanter eller potatis, häll en liter lösning under varje buske.

Jästförband är användbar för vatten och plantor. Det kommer att växa "med språng", det kommer inte att sträcka, det kommer lätt att ta rot i det nya landet under en säck.

Om, före blommande, häll jordgubbar med jäst utspädd i vatten (100 gram per 10 liter) kommer bären inte att bli sjuk med grå form. Tomater sprutas med samma lösning vid de första tecknen på phytophthora eller för dess förebyggande.

Jäst används vid beredningen av EM-preparat, "näringsskikt" och andra biologiska infusioner som är användbara för trädgården.

Vad ska alltid komma ihåg när man använder jäst i trädgården?

Den första.

Liksom alla mikroorganismer (jäst är svamp, som vi lärdes i skolan), kommer jäst inte att fungera aktivt under den kalla årstiden. Därför är det bättre att göra allt övre förband på våren, när jorden redan är uppvärmd.

Den andra.

Jäst absorberar kalium under livets gång, så glöm inte att kompensera för "förlusten" genom att göra aska.

Som regel matas växter med jäst högst tre gånger per säsong. Ej längre krävs.

Mjölk i trädgården

Dunkig mögel på gurkor kan vara kalk, strö bladen med en lösning av nio liter vatten, en liter skummjölk och 10-12 droppar jod.

En blandning av 20 gram tvåltvål, en liter mjölk och 30 droppar jod per 10 liter vatten kommer att bidra till att förhindra för tidig gulning av gurkablad.

Och sur mjölk eller yoghurt ersätter kefir eller vassle helt i tidigare recept.

Coca-Cola eller Pepsi i trädgården

Som nämnts ovan används Coca-Cola eller Pepsi, tillsammans med kefir, för sprayning av tomatsplantor.

På Coca-Cola, hällde i grunt, begravd i marken bredvid planternas kapacitet, kryper sniglar, som om det är på bete.

Och några trädgårdsmästare hävdar att sprutkoks lindrar växter från invasionen av bladlus.

Förhoppningsvis hjälper hjälparna från dagligvaruhandeln, hårdvaruaffären och apoteket dig väl i trädgården och eliminerar behovet av att använda "gift" där du kan klara av det.

Vi önskar er framgång och stora skördar!

Klicka på "Like" och få bara de bästa inläggen på Facebook ↓Nästa Artikel
Seborré och sår i hårbotten hos en vuxen och ett barn