Hårmask med kanel: fördelar och egenskaper


En av de mest populära teman bland kvinnor idag är en aromatisk mask för hår med kanel och kefir, liksom med andra användbara ingredienser. Detta kryddor används ofta i matlagning, men användningsområdet är inte begränsat till detta.

Bilden visar ett doftande kryddigt kryddor.

Denna krydda kan appliceras i hårvård, för att berika färdiga produkter eller för att förbereda egna händer med användning av effektiva, återställande masker. Kanel innehåller en unik skatt av näringsämnen, vitaminer och antioxidanter, både i pulver och i eterisk olja.

Dessa komponenter kommer avsevärt att bidra till att

 • förbättra läget i hårbotten,
 • stärka och återställa krullarnas struktur;
 • kommer att ge naturlig glans
 • stimulera hårväxten.

Användbar hårvårdsprodukt.

Fördelarna med kanelhår

Den hemgjorda kanelhårsmasken har en mycket positiv effekt på hårets och skalbets tillstånd.

 • Djupt fukt och näring.
 • Förhindra håravfall.
 • Eliminera tvärsnittet av ändarna.
 • Lugnar hårbotten.
 • Neutralisera mjäll.
 • Accelerera blodcirkulationen.

Vi har fortfarande mycket att lära oss om detta krydda.

Kanel i blandningar:

 • Accelerera hårväxten.
 • Aktiverar hårsäckar.
 • Ge dem en naturlig glans.
 • Öka elasticiteten.
 • Kommer att lägga till volym.

Det höga innehållet av antioxidanter i detta doftande krydda skyddar locken från de negativa effekterna av yttre faktorer (UV, stress, låga temperaturer etc.). En trevlig kryddig smak lämnar efter procedurerna, bara positiva känslor.

Var uppmärksam! Kanelmasker är mycket användbara och rekommenderas för svagt, tunt och sprött hår. De måste göras var fjärde dag i en och en halv månad. Procedurernas systematiska karaktär påverkar effektiviteten av slutresultatet.

Regler för ansökan

 • Innan du går vidare till masken är det absolut nödvändigt att göra ett test för bärbarhet, för det här måste du lägga en liten mängd av den färdiga blandningen på insidan av armbågen eller handleden. Om du upplever en obehaglig känsla i form av en brännande känsla, tvätta av masken med vatten och använd inte längre.
 • Kanel kombineras mycket effektivt med honung och eteriska oljor. Varje hårblandning, du måste applicera varm, det ökar effekten av proceduren.
 • Låt inte lösningen ligga i ansiktshud och slemhinnor, om så är fallet, skölj omedelbart med varmt vatten.
 • Den har en ljuseffekt som kommer att vara vägen för ägare av ljussträngar. Mörkhåriga skönheter bör övervaka handlings tiden och överdriva den inte mer än vad receptbeläggningen kräver.

Mycket enkla ingredienser, och viktigast av allt naturligt.

Hårbotten Massage med kanel

Hårbottenmassage med användning av kanelolja har en uppvärmnings- och toning-effekt, läker hårbotten, förbättrar strukturen på strängarna och accelererar tillväxten, stärker hårsäckarna.

För proceduren, ta burk eller olivolja, värm den i ett vattenbad och berik det med kaneloljaolja (två skedar med bas, fem droppar eter). Blandningen masseras i hårbotten med fingertoppar eller en specialiserad massageborste som alternerande combing håret med en träkam i riktning mot hårväxt och mot den.

En assistent kan vara inblandad i denna procedur.

Maskrecept

Regenererande för vilken hårtyper som helst:

Ingredienser: tre matskedar honung, tre matskedar kanelpulver, en sked kokosnötolja, en sked macadamolja, fem droppar kanelolja.

Applicering: Smält kokosolja i ett vattenbad, tillsätt honung. Till den varma blandningen lägger vi kanelpulver, eterkomponenten och macadamiaoljan. Kompositionen appliceras på rena strängar.

Täck det med en film på toppen, varm med en tjock handduk, tåla fyrtio minuter. Tvätta av masken med shampoo.

För hårväxt

För detta passar en mask för hårväxt med kanel, äggula och kefir. För att göra detta, blanda ett glas kefir, en matsked kanel och en äggula. Efter att ha tvättat håret medan det fortfarande är vått applicerar vi detta medel, tål 30 minuter och tvätta det, helst utan schampo.

En liten ansträngning, tid och viktigast - önskan, och resultatet kommer att glädja dig behagligt.

Mask för alla hårtyper

 • accelererar tillväxten
 • förstärker,
 • ger glans.

För detta behöver vi: en rödlök, fyra vitlöksklyftor, två matskedar kanel, en sked honung.

Applikation: Hak vitlök och lök i en mixer. I blandningen tillsätt honung och kanel. Allt rör om.

OBS! Kompositionen måste förvaras i en sluten behållare, det kommer att räcka för ungefär fyra procedurer.

Gnid lösningen i rötterna 30 minuter före tvätt. Vi sätter på huvudet med en handduk. Efter den tilldelade tiden, tvätta mitt huvud med schampo, skölj med avkok av nässla (för en liter kokande vatten - fyra matskedar örter, koka över låg värme i 15 minuter, kyla och filtrera).

Vilken belagd sammansättning som helst inbäddad för större effektivitet.

Mot håravfall

 • förstärker,
 • ger näring,
 • återställer naturlig glans.

Ingredienser: en tsk kanelpulver, två msk burdock (olivolja) olja, två matskedar honung.
Applicering: Honung och olja värms upp i ett vattenbad, tillsätt kanel och rör om tills komponenterna är helt upplösta. Kompositionen appliceras på vått hår, omsluter med en film och en handduk, lämnar i 40 minuter.

Tvätta av masken med vatten och schampo, skölj sedan med kallt vatten med citronsaft.

Kan användas som en naturlig klarare.

Brightening mask

En mycket användbar ersättning för olika ljussmedel.

Förberedelse: Blanda en kopp hårbalsam, 1/3 kopp honung och tre matskedar kanel. Applicera blandningen på tvättade strängar, täck huvudet med polyeten, isolera med en handduk.

Varning! Se till att lösningen med kanel inte kommer på ansiktet, eftersom det kan orsaka irritation eller rodnad.

Vi håller masken i en halvtimme, och sedan tar vi bort isoleringen, det behöver inte värmas håret längre. Blandningen hålls på krullarna i ca fyra timmar. Ju längre det fungerar, desto mer märkbart är resultatet.

Den här metoden kommer att lätta strängarna med tre toner, och ju oftare du använder den, desto mer blir ditt hår ljusare.

slutsats

Naturen ger oss många möjligheter för att vi ska vara hälsosamma och varje dag bli mer och vackrare.

De bästa hjälparna för att uppnå skönhet är naturliga ingredienser, och kanel är långt ifrån den sista bland dem. Först av allt, på grund av dess egenskaper som har omfattande fördelar för hår. Samtidigt ger det låga priset på kanel alla möjlighet att utnyttja denna krydda.

Använd naturliga produkter med nöje och bli vackrare varje dag. En video i den här artikeln hjälper dig med det här.

Hemmagjorda masker för att lätta mörkt hår med kefir, citron, honung och kanel

Det har länge visat sig att hårfärg inte är en indikator på intelligens, och en kvinnas önskan om att bli blondin indikerar inte alls hennes mentala retardation. Mest sannolikt är viljan att förändra bilden associerad med behovet av att få åtminstone viss variation i livet. En förändring av hårfärg med hemmagjorda masker för att bli lättare för detta passar perfekt. Inte en gång påminna om att män föredrar blonda skönheter. Därför beväpnad med kefir, citron, honung, kanel och andra hushållsredienser, fortsätter vi processen för att förtydliga mörka strängar. Hur man gör hemlagade masker för att lätta mörkt hår med kefir, honung, citron, kanel och andra ingredienser beskrivs i detalj i den här artikeln.

Mask med kanel för att lätta håret hemma

Det bör noteras att alla verktyg som används hemma - citron, honung, kanel, kamille - inte bara är säkra, men också mycket användbara. De lyser dock inte krullarna inte radikalt, men endast för två eller tre toner (detta beror på den ursprungliga nyansen och på hårets struktur, så att effekten för varje kvinna kan manifesteras annorlunda). Därför rekommenderar experter att använda alla dessa recept endast för kvinnor med blond eller till och med lite lättare trådar. För unga damer med mörkt hår passar andra medel.

Så, vilken effekt gör en kanelmask för att lätta håret? Det hjälper till att ge dem en vacker nyans, gör krullarna glänsande och voluminösa. Dessutom hjälper masken att tvätta rester av kemisk färg, om dina lock har redan målats. Detta recept kommer att kräva tålamod, eftersom kompositionen appliceras under en lång tid.

För att masken ska kunna ge önskad effekt är det bättre att köpa inte markerad kanel, men en helhet (det vill säga pinnar). En kaffekvarn hjälper till att klara det hemma. Stavarna innehåller mer eteriska oljor, så effekten blir mer uttalad (och lukten är bara fantastisk). Kanel används inte av sig själv, så honung, som också lyser håret, kommer att bli en underbar partner för det. Självklart måste hon bara ta en flytande konsistens.

 1. 3-4 matskedar med mark kanel måste ta samma flytande honung. Allt detta är grundligt blandat.
 2. Kompositionen appliceras på viktigt (men något torkat) hår, och du måste suga varje krull. Om masken kommer i hårbotten kommer en lätt brännande känsla att inträffa - en normal reaktion, och förresten är den baserad på hårväxtmedels verkan (eftersom det innebär en förbättring av blodtillförseln till hud och hårsäckar). Men för att lyfta fram strängarna är denna effekt fortfarande inte nödvändig.
 3. När du applicerar hela blandningen måste du täcka huvudet med en plastlock eller film och lämna masken i 4 timmar.
 4. Därefter tvättas kompositionen noggrant, så att kanelkornen inte fastnar i håret. Om några korn kvarstår, då när krullarna är torra kan de kammade med en tjock massageborste.

Honungsmask för att lätta håret

Honung är en produkt med unik läkningskraft. Det närmar våra krullar, gör dem mer voluminösa, mjuka och glänsande. Mask av honung för lätta hår gör det inte bara möjligt för dig att få en vacker nyans men också användbar för hår. Det kräver emellertid också tålamod.

Honung för hemlagade masker behöver bara naturlig, och samtidigt ganska flytande. För att förbättra konsistensen är det nödvändigt att värma upp det lite innan du använder det eller tillsätt en liten mängd uppvärmt (men inte varmt) vatten till det. Värm honung i mikrovågsugn kan inte vara, för att det kommer att beröva sina användbara egenskaper.

Från populära recept kan identifieras:

 • Klassisk mask med honung. 1 matsked flytande honung är upplöst i en liten mängd varmt vatten.
 • Honungsmask med kanel. 1 matsked flytande honung blandas med 1 matsked vanlig balsam och 2 matskedar kanelpulver.

De utförs på samma sätt:

 1. Kompositionerna appliceras längs hela längden av strängarna, så att vardera är väl genomvattnad.
 2. Därefter måste du täcka huvudet med plastfolie och du ska lägga ihop en handduk ovanpå så att honungen inte rinner. Denna mask ska hållas på håret i 10 timmar, så det är bäst att göra det på natten.
 3. På morgonen ska du tvätta håret med schampo, och för att åtgärda effekten, skölja locken med vatten och citronsaft.

Mask med citron för lättare hår

Citron är en frukt som används allmänt i kosmetologi på grund av dess unika egenskaper. Dess sura smak beror på dess sammansättning, vilket ger den sin helande egenskaper. Masker med citron för lätta hår ger en underbar effekt. Förutom frukt kan de innehålla honung eller kanel. Men de är inte lämpliga för alla. Det är bäst att använda sina ägare oljigt hår. Tillsammans torkar citronsaften hårbotten och håret. Så för dem som har torr derma rekommenderas inte citron att använda.

Det är inte nödvändigt att förbereda en klassisk mask. Kläm bara citronsaften i vattnet för att skölja trådarna efter tvätt. Andelen kommer att vara som följer - saften av en citron per halv liter vatten. Citronsyra verkar på pigmentet i håret. Det förstör det, och krullarna blir ljusare. Det gör förresten att bli av med det färgade hårets karaktärsdragande egenskaper. Du kan upprepa proceduren regelbundet - varje gång efter tvätt.

Kefir mask för att lätta håret hemma

Kefir är känt för sina mirakulösa egenskaper, som används allmänt i kosmetologi. Det innehåller också syror som tvättar ut pigmentet - men inte så mycket, att krullarna blir ljusare än bara ett par toner. Kefir masken för lätta hår är en klassiker av genren, och finns i olika versioner. Även om i någon av dem förfarandet hemma blir ganska tidskrävande.

 1. I den traditionella versionen av receptet på en halv kopp bra kefir måste du ta 1 ägg, 2 matskedar vodka (eller bättre brandy).
 2. Sedan till denna blandning kan du lägga till lite citronsaft och vanlig schampo - för att underlätta appliceringen.
 3. Denna blandning appliceras över hela hårets längd, täcker huvudet med polyeten och lämnar i flera timmar, och ännu bättre - på natten.
 4. På morgonen behöver allt detta tvättas, inte glömma att använda inte bara schampo utan även balsam.

För oljigt hår blandas kefir med senapspulver och torrt hår - med äggulor. Det finns också recept med tillsats av farmaceutisk kamille - det ger själv en ljuseffekt. Men under alla omständigheter appliceras masken länge. Men effekten av det kommer att vara ganska ihållande. Kefir innehåller mycket protein och användbara makro- och mikronäringsämnen, så det är bra för hud och hår.

Masker för att lätta mörkt hår

För mörkt hår är metoder som kamille eller honungsmaskar inte lämpliga. Många tror att du kan lysa dem hemma med väteperoxid eller glycerin. Emellertid är dessa föreningar inte det bästa sättet att påverka strängarnas tillstånd, vilket gör dem torra och spröda. Masker för att lätta mörkt hår kan göras på grundval av andra produkter. Till exempel, genom att använda vit henna.

Trots namnet är det fortfarande en syntetisk produkt. Det ska inte förväxlas med färglös henna. Detta är en konstgjord brightener, som också innehåller väteperoxid, men samtidigt växtbaserade kosttillskott som kompenserar för sina handlingar. Vit henna rekommenderas att spädas med kefir, och inte vatten, för att mildra effekten av ljuskomponenten.

Också för mörkt hår gör masker baserade på grönt te, kamomill, färglös henna och vodka. Detta recept tillåter inte heller en radikal förtydligande. Så om målet är en radikal färgförändring kan det vara bättre att välja en färg på en naturlig basis.

Många kvinnor drömmer om en vacker gyllene nyans av lockar. Och för detta är det inte nödvändigt att köpa syntetisk färg, som bara förstöra håret och hårbotten. Hemmagjorda masker för lätta hår kan inte vara mindre effektiva. Och för deras förberedelse kan du bara använda naturliga ingredienser, vilket säkert kan hittas i alla hem.

Lättnad och hårmaskor med kanel - foto före och efter

Doftande krydda, som kommer att diskuteras inte bara i matlagning, men vid behandling av förkylningar, normaliseringen av matsmältningsfunktionen, ökar immunitet i kosmetik med kanel för hår. Hemma, förbereda vårdprodukter för hår. Den unika sammansättningen, inklusive antioxidanter, vitaminer och annan användbarhet gör doftande pulver och eter från växten ett utmärkt sätt att förbättra hudens tillstånd, återställa håret på en strukturell nivå, stärka och ge en spegelglans. Även om ditt hår är perfekt och det finns inga problem med det, bör du i regelbunden hårvård omfatta folkrecept med krydda för extra hårnäring och fuktgivande.

Fördelarna med kanelhår

En kanelmask, tillverkad med egna händer, återspeglas bäst i hår och hårbotten. Särskilt användbar och behövde bara en sådan blandning för torrt hår som har förlorat vitalitet och ljusstyrka.

Läkande egenskaper för hår:

 1. Kanel är användbar för hårväxt, eftersom den penetrerar djupt in i huden och ger näring till folliklarna.
 2. Smoothes fluffiga vågar på håraxeln vilket gör det smidigt.
 3. Fyller med spegelglans;
 4. Hår efter kanel slutar falla ut, blir elastiskt och starkt;
 5. Förbättrar blodflödet till folliklarna genom att öka rötternas näring.

Sätt att använda kanel för hår

Använd kanelhår kan vara en mängd olika sätt. Ofta läggs pulver i hemmet kosmetika, men eter är inte uteslutet. Oavsett det fysiska tillståndet för ditt val av kryddor, blandas det i schampo och andra färdiga kosmetika, en mask är förberedd för hår med kanel och andra naturliga ingredienser, och en huvudmassage utförs.

Kanelolja

Typiskt används denna ester i kombination med andra oljeformuleringar. Sådana blandningar är inte bara användbara, utan också lämpliga, eftersom de lätt och snabbt kan beredas. Det är viktigt att komma ihåg att etern själv ger en mild blekning av hår, och därför kan masken för hår med kanelolja förändra hårets skugga. Det här är naturligtvis bra nyheter för blondiner, men brunhårda kvinnor med brunetter får inte vara ledsna, kanel speglar också bra på sina lockar. Det viktigaste är att följa proportionerna och rekommendationerna så att ett oönskade resultat inte dyker upp.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

tillsats schampo

Den enklaste metoden att använda kanelolja för hår är att lägga den till ett schampo, balsam eller mask, eller för en bättre effekt alls medan du tvättar håret. Sådana verktyg rensar huden och håret helt från föroreningar, mättas med vitaminer och mineraler. Dessutom accelererar regelbunden användning av kanelschampo hårväxten.

Massage med kanelolja

Detta är det perfekta verktyget för huvudmassage. Själva förfarandet är mycket trevligt och förbättrar hårets allmänna tillstånd, påskyndar tillväxten, stoppar alopeci, och i kombination med eter är det djupt näring och stärker glödlamporna. Det är lätt att utföra massagen, det räcker för att blöta fingertopparna i oljeblandningen av oliv och kanel, fäst den i huvudet och börja massera det i en cirkelrörelse. Massage kan utföras med en speciell enhet eller borste.

Hårlättnad

Hur man lyser håret med kanel är en fråga som berör många skönheter, men innan du gör det är det viktigt att lära sig reglerna för förberedelse för denna procedur.

 1. Ljuspulver rekommenderas för mörkt hår, riskerar blondiner att få en svag rödaktig nyans. För blont hår är det värt att använda eter.
 2. Efter att ha hittat ett lämpligt recept, förbereder vi ett hårfärg, helst i en plastbehållare. Om blandningen kommer att interagera med metallen kan du få en grön nyans av strängar. Den färdiga blandningen får stå i en timme, så hon insisterade.
 3. Brightening mask (recept nedan) kan torka hår, ägare av torkade strängar rekommenderas att blanda äggulor.
 4. Före användning testar vi på allergier. För att göra detta applicerar vi en liten färdig blandning bakom örat, om efter 20 minuter det inte finns någon negativ reaktion, fortsätt till nästa steg.
 5. Innan färgning av hår är det viktigt att göra ett annat test. För att göra detta, ta en liten strand, smörj masken och se vad som kommer att bli effekten av förtydligande.
 6. Innan du målar, tvätta håret med schampo, dra dem i en handduk och torka lätt med en hårtork. Håret ska förbli vått. Vi rullar strängar.
 7. Applicera färgämnet med en pensel eller en kam så att den täcker rikligt varje strand och huvud - i så fall kommer hårfärgen efter kanel att vara jämn.
 8. Sätter allt i en bulle på toppen. Vi lägger på en plastpåse eller ett duschlock.
 9. De första 30 minuterna kan ha en stark brinnande känsla på huvudet, det är nödvändigt att tåla det, det kommer att passera.
 10. Att färga hår med kanel är inte lika enkelt och snabbt som den vanliga kemi. Masken ska vara på håret i minst 3 timmar, maximalt kan upprätthållas hela natten.
 11. Tvätta håret i processen att ta bort masken måste utföras med schampo, det är bäst att applicera det ett par gånger för att säkert ta bort alla rester.
 12. Slutstadiet sköljer, det rekommenderas att använda kamilledekok, eftersom det också har en lätta effekt. Avkok lätt att förbereda: 3 msk. l. blommor ångade 250 ml kokande vatten, infunderades i en halvtimme, filtrerades och utspäddes i en liter vatten.
 13. Eftersom kanelfärger håret försiktigt är en enda applicering av färgkompositionen liten. Det bästa alternativet var 14: e dag för att få önskat resultat.

Mjukt ljusande kanelhår

För att ändra hårfärgen användes två typer av effekter: kemiska och folkmedicinska lösningar. Den andra är mild, eftersom den använder naturliga ljusande ingredienser, som kanel.

Självklart ger varumärkesvaror ett synligt ögonblick, men konsekvenserna av en sådan förtydligande är väldigt ledsen. Curls blir overdried, spröd, förlorar sin glans, elasticitet, splittrade ändar verkar. Därför är det bättre att använda ett beprövat hemmedel - maskerar med kanel. Det kan inte bara lätta håret i flera toner, men ge dem också sken, hälsa och styrka.

De fördelaktiga egenskaperna hos kanel för kroppen

Förutom den kryddiga smaken innehåller kanel en stor mängd aminosyror, mineraler och vitaminer. Dess struktur omfattar:

På grund av dess sammansättning är detta kryddor ett förråd av näringsämnen och en positiv effekt på processerna i kroppen, nämligen:

 • används för SARS, bronkit och influensa (det rekommenderas att göra inandning);
 • sänker kroppstemperaturen (lägg 1 tsk till te med honung);
 • lindrar inflammation i njurar, lever och blåsesjukdomar (skölj en sked av honung med kanel, äta före måltider);
 • Effektiva för sjukdomar i matsmältningskanalen (lägg till kefir);
 • sänker kolesterol;
 • har antibakteriella egenskaper;
 • minskar risken för hjärtinfarkt (används tillsammans med svartbröd och honung).

Kanel är också användbar för att förbättra krillens tillstånd:

 • stärker hårsäckar
 • närmar hårbotten
 • stimulerar blodcirkulationen;
 • förhindrar skallighet
 • har en ljuseffekt
 • lägger till sken och volym.

Kanel Bleach

Effekten av lättnad med hjälp av denna krydda kan uppnås på naturliga lockar och färgen på färgat hår kan bli mindre mättat på grund av utlakning av färgämne från deras yta. Förvänta dig inte en synlig effekt från det här verktyget. Resultat av ansökan - förtydligande på 2 toner. Men efter maskerna med denna krydda shag shine kommer curls vara mjuka och voluminösa. Följ nu några recept för att klargöra krutz.

Kanel Mask för Lightening

Stärkar, återställer, stannar sektionen, ger volym.

ingredienser:

 • olivolja - 1 msk. l.
 • kanelpulver - 1 tsk;
 • färsk kycklingägg - 1 st.

Användning:

Blanda krydden med honung, äggula och varm olja. Sprid blandningen genom håret och låt den fungera i fyrtio minuter under en tjock handduk eller en varm scarf. Tvätta av masken med schampo. Hårtorkat naturligt.

Honungskanamask

Ger en chokladskugga till mörkt hår, ljuset lyser med 2 toner.

ingredienser:

 1. honung 1 msk. l.
 2. Kanel 1 msk. l.
 3. hårbalsam 1 msk. l.

Användningsmetod:

 • tvätta håret på vanligt sätt
 • Blanda ingredienserna tills det är smidigt i en metallfri maträtt.
 • Applicera blandningen på våta lockor, från rötterna och sprida sig över hela längden;
 • Kamma håret med en kam med glesa tänder.
 • sätt på en duschlock och en handduk turban;
 • vänta minst 3 timmar;
 • skölj av med varmt vatten och schampo;
 • skölj med kamillebuljong (20 g kamomillblommor, häll ett glas kokande vatten över, insistera en halvtimme)

För den synliga effekten krävs minst 5 procedurer.

Kanel med äppelcidervinäger

Lämplig för oljig hårbotten, hjälper till att klara av mjäll.

ingredienser:

 1. pulverformad kanel - 3 msk. l.
 2. äppelcidervinäger - 1 msk. l.
 3. olivolja - 1 msk. l. (med torrt hår);
 4. honung - 3 msk. l.

ansökan

Smält honungen i ett vattenbad till en behaglig temperatur, blanda med krydda och ättika. Applicera masken i rad på locken och hårbotten, gnid inte! Förvara inte mer än två timmar. Tvätta av med en vårdschampo.

Mask med kanel och kefir

En vacker nyanser av kanel erhålls genom att blonda lätta.

Tänk på ett intressant sätt att klargöra med kefir.

ingredienser:

Fermenterad mjölkprodukt bör upphettas i vattenbad till kroppstemperatur. I vätskan måste du blanda 3 matskedar kanel. Allt är grundligt blandat och appliceras med en pensel till håret. Massan är åldrad på håret i 4 timmar. Skölj med rinnande vatten med schampo. Du kan upprepa det varannan dag.

Överhett inte kefir, eftersom det kan vara ojämnt.

slutsats

Det är värt att notera att du inte behöver vänta på en dramatisk färgändring efter den första applikationen. Lättnadsprocessen beror på strukturen och typen av hår. Det är nödvändigt att göra förfaranden för att klargöra kanelkurs, bestående av minst 5 hemmöten för ett märkbart resultat. Men under alla omständigheter kan appliceringen av denna krydda förbättra krillens tillstånd, återställa deras hälsa och välmående utseende.

Granskning av de bästa recepten för kanelhårsmaskar

Artikelns innehåll:

 1. Fördelarna
 2. Hur man använder
 3. Regler för ansökan
  • För tillväxt
  • Att ljusna
  • näringsämnen


Kanel är en utsökt krydda som är bekant för många. Det är uppskattat för sin lätta och omslutande doft. Kanel tillsätts ofta till en mängd olika desserter och bakverk, medan den inte bara används i matlagning utan även i parfymeri och i kosmetologi. Tack vare användningen av kanel görs effektiv restaurering och förtydligande av hår i flera toner.

Fördelarna med kanelhår

Denna krydda har blivit känd över hela världen på grund av dess helande egenskaper. Huvuddelen med kanel är att den innehåller unika polyfenoler. Det är genom effekterna av dessa substanser att blodsockernivån minskar, så kanel blir ovärderlig i kosten för personer som lider av diabetes.

Men trots att kanel används i stor utsträckning inom medicin och kosmetologi, får vi inte glömma att det är en naturlig och starkt koncentrerad produkt. Det är därför som det är strängt förbjudet att använda denna krydda i stora mängder. Därför är det nödvändigt att följa den föreskrivna dosen under masframställningen.

Kanel innehåller en stor mängd goda vitaminer (E, A), antioxidanter och mineraler. Därför rekommenderas att använda den för att återställa och främja hårhälsan. Tack vare den regelbundna användningen av kanelmasker förbättras strukturen hos strängarna, de blir mjuka och silkeslen och snabbt återvänder sin naturliga glansiga glans. Det är användbart att lägga kefir, ägg, eteriska oljor, honung, etc. till sådana reduktionsmedel. Kanel bidrar också till att accelerera hårväxten.

Under förutsättning att detta kryddor används regelbundet, ökar antalet hårväxt, volym, skönhet och hälsoavkastning. Kanel har en annan positiv kvalitet - om det appliceras korrekt och regelbundet kan du tända håret med några få toner.

Hur man använder kanel för hårvård?

För att återställa och vitalisera håret kan du använda brunt kanelpulver eller eterisk olja. Det är bäst att stoppa valet på oljan, eftersom det kan användas under huvudets hudmassage, vilket ger en stimulerande effekt på hårsäckens tillväxt. Användningen av produkten i sin rena form rekommenderas dock inte, eftersom det finns risk för skada på huden.

Kanelolja kan odlas med någon form av grönsak. Till exempel oliv, burdock eller castor i förhållandet 2 droppar kanelolja till 1 msk. l. bas. För att utföra massage kan du använda fingrarna eller en mjuk hårborste. Denna procedur är mycket användbar, speciellt om olja appliceras på ändarna av trådarna, vilket förhindrar att de torkar ut och inte orsakar tvärsnittsproblem.

Masker med kanel: regler för tillämpning

För att masker som innehåller kanel ska gynnas av hår måste du följa följande rekommendationer:

  Det är strängt förbjudet att använda kanel i sin rena form, eftersom det kan orsaka inte bara en stark brinnande känsla, men också en bränning i hårbotten.

Applicera en mask med kanel kan bara vara på torrt och rent hår.

Först gnids kompositionen i huvudets hud och först efter det fördelas det jämnt längs hela längden av strängarna.

För att förbättra effekten av kanelmaskar, efter appliceringen, är det nödvändigt att värma håret - först krullarna är inslagna i en plastpåse eller med en plastfilm och en varm handduk läggs på toppen.

Om du håller kanelmaskerna på ditt hår längre än den inställda tiden börjar håret lysa.

 • För att få en positiv effekt är det nödvändigt att applicera sådana masker regelbundet - minst en gång var 3-4 dagar.

 • Masker med kanel för hårväxt

  För att påskynda hårväxten hemma rekommenderas det att man regelbundet applicerar följande masker med tillsättning av kanel:

   För att förbereda masken, olivolja (3 msk), kefir (3 msk), ägg (1 st), kanelpulver (1 tesked) och naturlig honung (1 tesked) tas. Alla komponenter är grundligt blandade och den resulterande massan fördelas jämnt över hela hårets längd. Efter 13-16 minuter tvättas resten av blandningen med mycket varmt vatten och schampo.

  För att förbättra näringskvaliteten hos balsam och schampo rekommenderas att tillsätta kanelolja till kompositionen före användning. Denna procedur utförs dock omedelbart innan verktyget används, eftersom det inte kan lagras under lång tid.

  Du kan använda följande verktyg - ta en spruta och samla 1 kub kanelolja, sedan tillsätts den till schampot (en portion) och alla komponenter blandas noggrant.

  En oumbärlig fördel för håret är en kombination av kanel och honung. Det är nödvändigt att ta lika stora mängder honung, kokosolja och kanel. Alla komponenter blandas och värms något. På hårmaskan appliceras endast i form av värme. Efter 12-16 minuter tvättas masken bort med varmt vatten och schampo.

  Ta naturlig honung (1 msk. L.), klyvpulver (1 tsk.) Och kanelpulver (1 tsk.). För det första upphettas honungen något i ett vattenbad, varefter alla andra komponenter tillsätts. Den resulterande kompositionen gnids direkt i hårrötterna, tvättar kvar rester av masken efter 10 minuter.

 • Kanel är mycket användbar för hår, särskilt i kombination med andra aktiva substanser. För att förbereda masken, tas flytande honung (60 g), burkolja (60 g), kanelpulver (1 tsk) och krydddjurspulver (1 tsk), jordad rödpeppar (1-2 nypa). Samtliga komponenter blandas, sedan upphettas kompositionen i ett vattenbad eller mikrovågsugn. Efter applicering av denna mask på huvudets hud kan en lätt brännande känsla uppstå, men om det är omöjligt att tolerera det, är det nödvändigt att tvätta av rester av produkten med mycket varmt vatten och schampo.

 • Efter en månad med regelbunden användning av sådana masker blir det märkbart att hårets tillstånd har förbättrats avsevärt och deras tillväxt har accelererat.

  Kanel masker för hår Brightening

  Att använda en mask med kanel hjälper till att snabbt lysa håret med flera toner. Detta krydda är ett naturligt färgämne som inte skadar håret, men hjälper samtidigt till att genomföra en hälsokurs.

  Användningen av kanel för att lätta håret har vissa nackdelar - det bör användas regelbundet, annars kommer den resulterande effekten inte att hålla länge och snart kommer strängarna att återgå till sin tidigare nyans. Om du till exempel använder kanelmasker endast 1-2 gånger kommer resultatet inte att märkas.

  För att göra en speciell ljusmask med kanel måste du ta en djup behållare, men det ska inte vara metall. Eventuellt hårbalsam (100 g) hälls och kanelpulver (2-4 msk. L.) injiceras, sedan tillsätts naturlig flytande honung (3 msk.). Alla komponenter blandas noggrant tills en massa homogen konsistens erhålls.

  Den färdiga masken appliceras på håret, men kompositionen bör inte falla på huvudets hud, för att inte få en allergisk reaktion eller svåra brännskador. Masken lämnas på håret i 4 timmar, tvättas sedan av med mycket varmt vatten och schampo.

  För att lätta håret kan du använda en annan typ av mask. I det här fallet måste du blanda kanelpulver (4 tsk.), Alla hårbalsam (4 tsk.), Vätskebarn (80 g) och färsk citronsaft (10-12 droppar) i en icke-metallisk behållare.

  När alla komponenter är blandade bör det finnas en massa homogen konsistens som appliceras på trådarna och lämnas i 6-8 timmar (varaktigheten av maskens effekt beror direkt på vad resultatet ska vara). För starkare ljussättning av krullarna utförs denna procedur flera gånger med en paus på 3-4 dagar.

  Näringsrika hår maskerar med kanel

  För att näring och mätta håret med värdefulla ämnen rekommenderas det att använda följande masker regelbundet:

   För att förbereda kompositionen tas kanelpulver (1 tsk.), Burdockolja (1 tsk.), Ägg (1 st), Vätskebelag (2 msk. L.). Alla komponenter blandas grundligt, kompositionen värms något och appliceras på trådarna. Masken tvättas av efter 20-26 minuter. Under beredningen av en sådan komposition är det nödvändigt att se till att ägget inte kokar och masken värms upp lika. Denna mask kan orsaka en liten brännande känsla, speciellt om friskt kanel används. Det är omöjligt att tvätta kompositionen med varmt vatten, annars ägget kommer att laga mat och ta bort det från håret blir ganska problematiskt.

  Kefir (2 matskedar) blandas med olivolja (2 matskedar). Sedan införs flytande honung (1 tesked) och kanelpulver (1 tesked), ett ägg (1 st.). Alla ingredienser blandas, varefter den färdiga kompositionen appliceras på trådarna och lämnas i 14-16 minuter, tvättas sedan av med varmt vatten. Regelbunden användning av denna mask säkerställer att trådarna är mättade med nödvändig mängd användbara ämnen, och inom några minuter kommer bara ett fantastiskt resultat att märkas - krullarna blir släta och mjuka som silke. Kefir fuktar perfekt strängarna, förhindrar håravfall och sprött hår. Efter att ha använts en sådan mask, skapas en tunnaste skyddsfilm på ytan av locken, vilket minimerar de negativa effekterna av ultravioletta strålar. En sådan mask måste dock kasseras om håret nyligen har färgats, eftersom kefir kan förstöra färgpigmentet. Detta verktyg är lämpligt för naturliga belysningsträngar.

 • En näringsrik mask med en banan hjälper till att snabbt återställa försvagat och skadat hår, samtidigt som deras styrka och elasticitet ökas avsevärt. Förbereda en sådan komposition, ta bananmassa, kokosnötolja (3 msk.), Kanelpulver (1 tsk.). Alla ingredienser är väl blandade och kompositionen appliceras på trådarna. Tvätta av rester av masken om en halvtimme med varmt vatten och schampo.

 • Masker med kanel hjälper till att snabbt återställa håret, återställa dem styrka, energi, elasticitet och naturlig glans. Samtidigt har de en ljus lysande effekt med regelbunden användning och passar bäst för rättvisa tjejer.

  Lär dig att lätta håret med honung och kanel i den här videon:

  DIY kanel hårmaskor

  Hårproblem kan uppstå när som helst på året. Vissa har hårspetsar reagera på början av kallt väder, börjar splittras. Med vårens ankomst har andra en brännande känsla, kliande av hårbotten.

  Sammanfattning av artikeln:

  Tredje året runt hårt tunt, svagt och sprött. Mask med kanel för hår är ett mångsidigt verktyg som hjälper till med olika problem.

  De fördelaktiga egenskaperna hos kanel

  Kanel är en unik krydda som används vid matlagning, i kampen mot celluliter och i hårvård. dess
  näringsegenskaper och många vitaminer har en oumbärlig effekt på kroppen. Kanelpulver kan förstärka hårstrukturen, accelerera tillväxten, aktivera blodcirkulationen i hårbotten.

  Flickan tvättar håret, som är blött i kanel

  Kannonsammansättningen innehåller de viktigaste mineralerna för hårförstärkning - järn, magnesium, zink och kalium. Detta skapar en utmärkt grund för tillväxten av friskt, tjockt och starkt hår. Och viktigast av allt kan kanelmasker göras hemma.

  Hårlättnad

  Om din hårskugga inte är tillräckligt ljus, och du inte vill använda färg eller gå till en salong, finns det ett bra alternativ. Prova en mask med kanel, citronsaft och balsam som du brukar använda. Ett sådant verktyg hjälper inte bara att lätta håret på golvet i en ton, utan också uppdatera färgen på de bleka lockarna. Oroa dig inte, från brunetten blir du inte en blondin, men den mörkbrunhårda kvinnan kan ge dig en röra av rött.

  1. Kanel och balsam tas i lika stora proportioner. För kort hår är tillräckligt för en matsked av varje komponent. I genomsnitt - 2 skedar. För långa - 3. Blanda dem tills du får en monotont massa.
  2. Lägg till saften av en halv citron (detta är för långt hår. För medellängd och kort, minska dosen, 2 och 4 gånger). Rör om.
  3. Applicera produkten på vått rent hår, täck med en plastpåse eller lock, täck huvudet med en handduk.
  4. Denna mask ska hållas i 4 timmar. Efter den första timmen avlägsnas handduken efter den andra polyetenen. De senaste 2 timmarna håller masken i luften.

  Om masken ger en liten brinnande eller stickande känsla, är det normalt. Men om de inte stannar i mer än 30 minuter, tvätta blandningen från håret. Det rekommenderas inte att använda en mask för hår som har lidit av kemisk manipulation (de brändes ut med peroxid, torkades med järn för rätning etc.).

  Du kan köpa varor i vår webbutik här.

  Effekten kan inte märkas efter den första behandlingen. Därför, om det verkar som om håret inte är tillräckligt litet, gör en andra mask en vecka senare.

  Hårmask med honung och kanel

  Honung, på grund av dess sötma och mjukhet, är mycket användbar för hår. Det kan återställa ett blekt utseende till de tarnished krullarna, göra dem lydiga, lägga till sken och eliminera även irritation och klåda. I den komplexa användningen av honung med kanel kan du uppnå fantastiska resultat.

  Hårmask med honung och kanel sparar fallande hår och hjälper till att accelerera tillväxten. Men även om allt är i ordning med ditt hår, om du inte upplever några problem så kommer det inte att bli ett överflödigt verktyg. Alla komponenter är naturliga, så de är alla bra plus extra mat.

  Förutom honung och kanel i denna mask behöver vi olivolja och E-vitamin (den senare säljs på apotek i droppar).

  1. Lika proportioner honung och olivolja blandas och upphettas i ett vattenbad. Om du har kandiserad honung, bör den först värmas och blandas sedan med smör.
  2. Tillsätt kanelpulver till en varm massa för att få en rik brun färg av blandningen.
  3. Tillsätt 5-7 droppar vitamin E. Blanda ingredienserna noggrant.
  4. Applicera masken på rötterna och vänta på den magiska omvandlingen inom 20 minuter. Huvudet behöver inte täckas.
  5. Masken tvättas av med mild schampo och varmt vatten.

  Mask med kanel för hårväxt

  Vad gör vi när vi vill att vårt hår växer snabbare? Vi fortsätter med marknadsföringsföretag som erbjuder superfonder för stora pengar och lovar ett fantastiskt resultat. Om den annonserade shampoo eller balsam inte ger önskad effekt - det här är inte dåligt. Det är värre när läkemedlet är skadligt, försämrar hårstrukturen eller stör sura balansen i hårbotten. Masker baserade på naturliga ingredienser är helt ofarliga (om de inte är allergiska), och det är också mycket billigare. Därför är det bättre att prova en hemlagad mask med kanel för hårväxt än att tas på reklamflyttningar.

  Vi behöver: kanelpulver, äggulor, honung och klyftaolja.

  1. Blanda i lika stora proportioner honung och burdock olja och värme i ett vattenbad. Lägg till beredda äggula och kanelpulver (vi tar det lika mycket som honung och klyftaolja).
  2. Applicera blandningen på rena rötter, lätta massage och fördela över hela längden av håret.
  3. Håll inte mer än 15 minuter, tvätta av med schampo och varmt vatten.

  Varning: Varje mask som använder ägg tvättas med varmt (inte varmt vatten) för att förhindra att ägget svetsas.

  I allmänhet maskerar håret med kanel och ägg - en ganska vanlig lösning för att återställa krullarna. I frånvaro av andra komponenter, blanda helt enkelt kanel och ägg och applicera på håret. Kanelens roll i detta fall är att minska klåda, ge färskhet och stärka rötterna, och ägget kommer att göra ett bra jobb och täcker varje hår med det tunnaste skyddsskiktet.

  Hårmask med kefir och kanel

  Alla som är förtjust i hemlagade masker har alltid ägg, honung, olivolja och kefir hemma. Den senare produkten är extremt användbar både för internt bruk och för beredning av olika hemmetoder. Om du lägger till lite kanel i kefir får du en stor vitaminskaka, som du kan dricka eller lägga på håret.

  Till en början, låt oss räkna ut vad som är så användbart kefir för hår. Kom ihåg att när du häller en jäst mjölkdryck i ett glas bildas små bubblor på ytan. De ger kefir samma piquancy som påminner om känslan när man dricker läsk. När du använder kefir som hårmask fyller de samma bubblorna håret med luft, vilket gör dem mer lyxiga.

  Kefir återfuktar väl torrt hår, förhindrar deras bräcklighet och förlust. Han, som honung, bildar en skyddande film som skyddar varje hår från externa negativa faktorer (sol, vind, damm). Användningen av kefir masker tvättar pigmentet ur håret, så det rekommenderas inte att applicera det på färgat hår. Men om du medvetet vill lätta krullarna, kommer masken för hår med kefir och kanel att vara mest välkommen.

  I beredningen av en sådan mask är inget komplicerat:

  1. Blanda en halv kopp kefir uppvärmd i ett vattenbad och 2 tsk kanelpulver.
  2. Vi uppnår en homogen blandning (det är nödvändigt att kefir förvärvat en brun färg och inte krummer av pulverflottan på ytan).
  3. Applicera blandningen på rent hår och håll i 2 timmar.
  4. Tvätta av med varmt vatten.

  Resultatet: upplyst, fluffigt hår fyllt med vitalitet och bländande glans.

  Fördelarna med kanelbaserade masker

  Varje mask med kanel för hår är bra för att efter att ha använt det, får håret en unik kryddig arom som inte ger någon schampo. Kanelpulver tvättas lätt av håret utan att bilda pellets. Dessutom, om du köpte kanel, men efter en mask förstod du att det inte är din, då kan du använda den till andra ändamål: baka en tårta med kanel eller förbered dig för att bekämpa celluliter.

  Hur tänder håret med kanel?

  Vilka föreningar orsakar ordet "kanel" för dig? Färska bullar... Doftande kaffe med kryddor... Kefir dricker, vilka människor gillar att unna sig att gå ner i vikt så mycket... Någon kommer att komma ihåg en mjuk ansikte skrubba eller kroppsfolie. Och bara få få kommer att tänka på en hårmask. Förresten är det väldigt användbart, som kan göra trötta, svaga "tangles" till lyxiga kungliga lockar om 2-3 månader. Men det är inte allt! Det mest intressanta är sambandet mellan kanel och hårfärg: ett doftande kökskrydd kan bidra till att bli lättare i flera toner. Utan peroxid, ammoniak och andra skadliga komponenter.

  Vad är användbar kanel för hår

  Detta är bara en till synes vriden "hud" av ett kanelträd vridet i ett halm eller jord i ett pulver som ser lättare ut än någonsin. Det innehåller faktiskt kraftfulla krafter i naturen som kan hjälpa till att återställa en skakig metabolism, stärka immunsystemet, förbättra matsmältningen, gå ner i vikt... eller hitta ett tjockt hårhår av en trevlig naturlig nyans.

  Kanel innehåller:

  • hartser;
  • eteriska oljor;
  • antioxidanter;
  • antiseptiska medel;
  • tanniner;
  • mineraler: järn, magnesium, zink, kalium, kalcium, natrium, koppar, fosfor, selen, mangan.

  När det gäller vitaminer finns det många av dem här: A, B1, B4, B6, B9, B12, C, E, PP... Så snart det här aptitretande chokladfärgade pulvret ser så enkelt utseende, för att sätta på håret, tas alla dess fördelaktiga ämnen i bruk skapa ditt framtida sinne som blåser håret. Vissa aktiverar blodflödet till hårsäckarna, vaknar sovsäckar och accelererar tillväxten av aktiva. Andra stärker och närmar krullarna och förhindrar förlust. Ytterligare andra löser problemet med split ends. Eliminera fettighet och bekämpa mjäll. Fuktar, lindrar brittleness, mättar huden med vitaminer och mineraler... Och vad gör de! Tänk dig att en hel massa små, men fullkomligt vetande frisörer stryker över ditt hår. Imponerande?

  Som ett resultat, efter en full kurs på 10-12 masker istället för trötta problemlås, får du glänsande och starka krök fyllda med livet! Och kanel skyddar håret mot smärtsamma temperaturförändringar, så dessa masker är "första hjälpen" under den kalla årstiden. Även processerna för hudregenerering accelereras av verkan av ett enkelt brunt pulver! Plus en liten bonus - den karakteristiska söta doften kittlar dina näsborrar hela tiden. Nervsystemet lugnar sig, spänningen smälter, depression sänker sig... Koppla av och kosmetisk procedur i en flaska!

  Förresten, vet du att lukten av kanel anses vara en av de mest kraftfulla afrodisiakum? Bli inte förvånad om att när du applicerar en mask ökar uppmärksamheten hos det motsatta könet till din person exponentiellt.

  Naturligtvis är krydda inte ett paradigm. Personligen kan du kanske inte närma sig det, orsaka en allergisk reaktion, eller helt enkelt inte som den. Men om du fortfarande inte har stött på kanel, är det definitivt värt att uppleva dess effekt minst en gång.

  Kanelfärgningsmekanism

  Fortfarande fann popularitet kanel masker främst för sin förmåga att lätta hår. Gradvis, långsamt, steg för steg. Varje procedur gör strängarna ljusare i genomsnitt med en halvton, och slutresultatet beror på hårets första färg. Rättvisa unga damer behöver från två till fem procedurer för att uppnå önskad nyans; brunhåriga kvinnor måste råka några månader över sina lås. Tja, för heta brunetter kan kanel helt enkelt vara värdelös. I alla fall måste du vara tålamod: hemmet kosmetologi är en lång process. Men i stället för fördjupning och gallring under aggressivt inflytande av kemiska färgämnen, kommer dina lockar att få fullvård, absorbera den delikta aromen av kanel och så småningom få en trevlig naturlig nyans.

  På grund av vad är förtydligandet?

  Hela saken i kanelsyra, som kan förstöra färgpigment. Till skillnad från dess artificiellt skapade kemiska "bröder" verkar det mycket försiktigt, varför krullarna bara gynnar. Och det har en speciell ackumuleringseffekt: Varje följande procedur tvättar försiktigt av håret en ny obetydlig del av färgen, vilket ger låsen en mer ljusare nyans men utan att skada strukturen. I detta fall löser kanelsyra lika mycket både det naturliga pigmentet och det konstgjorda färgämnet. Till exempel, om håret utsätts för kemiskt färgämne eller henna, kan kanel sakta och säkert lösa pigmentpartiklarna på den färgade delen av håret och vid rötterna.

  Ett annat stort plus! Lättnadshår med kanel lämnar inte obehagliga röda fläckar på håret, vilket är fallet vid användning av en kemisk remover.

  Hur man förbereder sig för förfarandet

  För att ge fullständigt skydd mot krullarna - kommer de trots allt att bli utsatta för syra, även om det är extremt skonsamt, två eller tre dagar innan du gör en mask med kanel, sluta att tvätta håret. Antag att ett tunt lager av talg bildas på håret, vilket ger dem ytterligare skydd.

  Strax innan du applicerar blandningen, kamma noga krullarna. Detta fördelar jämnt fördelningsföreningen jämnt över hela längden av strängen, det kommer inte att tillåta att det strömmar i klumpar och lämnar inte ommålade områden. Det är ännu bättre att återigen köra en kam med sällsynta tänder på håret som redan är täckt med luktblandning. Masken kommer att falla perfekt.

  Recept masker med kanel och honung, kefir, citron och annat

  För att göra krullarna en halvton eller tonljus och samtidigt stärka och närma dem behöver du:

  • 1-2 Art. l. favorit hårbalsam.
  • 1-2 Art. l. naturlig flytande honung.
  • 1-2 Art. l. kanelpulver.
  • 1-2 Art. l. olivolja, mandel eller annan fet vegetabilisk olja.
  • Glas, keramik eller träskål och sked för omrörning. I värsta fall är plast lämpligt, men inte metall! Kanelsyra kommer att förlora sina fördelaktiga egenskaper, och resultatet av färgning blir oförutsägbart.

  Dessa volymer kan variera beroende på hårets längd. För en kort torg är en matsked av kanel tillräckligt för medelstort hår, 2-3, och redan 4-5 matskedar för en spyt till midjan. Det viktigaste är att hålla proportionerna: öka mängden av en ingrediens, gör detsamma med alla andra.

  Hur man gör en mask för hår med kanel?

  1. Blanda alla ingredienser. Börja med kanel och honung, och bara när de blir till en homogen massa, tillsätt olja och sedan balsam.
  2. Låt blandningen stå i 1 timme.
  3. Applicera masken på de kammade trådarna, sprid försiktigt ut den över hela längden av håret. Gnid inte blandningen i hårbotten för att undvika en allergisk reaktion!
  4. Rulla håret i en knut, göm under en plastpåse och en frottéhandduk. "Ess" av kanellättnad gör denna procedur för natten, och täck sedan kudden med en gammal handduk och gå och lägg dig. Men om det här är din första upplevelse, kommer 3-4 timmar att vara tillräckligt. Kanel har en första effekt på ditt hår, och du kommer inte bli irriterad.
  5. Tvätta av blandningen mycket noggrant, generöst vattna håret med schampo och balsam. Det är nödvändigt att avlägsna från ordern de minsta partiklarna i masken. Omedelbart varna dig, det här är inte lätt. Var beredd på att de sista resterna av kanel måste kamma ut ur redan torrt hår.
  Honung mjukar effekten av kanel och ger näring till håret

  Detta doftande krydda har en uttalad uppvärmningseffekt, så under det första kvartalet av en timme efter appliceringen kan du känna en värmeökning eller till och med en brännande känsla vid hårets rötter. Oroa dig inte, allt är bra. Om den brinnande känslan verkar för stark eller inte slutar efter 20 eller 30 minuter, ska masken tvättas av! Det passar dig inte.

  Recept med citronsaft:

  • 2 msk. l. flytande blomma honung.
  • 2 msk. l. kanel.
  • 1.5 Art. l. hårbalsam.
  • 3 tsk. citronsaft.
  Det är viktigt att uppnå en homogen blandning.

  Algoritmen är densamma: blandad, tillåtet att stå, påföras, inslagna, väntade några timmar och tvättas bort. Men kom ihåg att masken, förstärkt av citronens verkan, inte passar ägarna av tunn känslig hud och torrt hår. Snarare är det ett alternativ för dem vars hår är olika fett, tät hårstruktur och en mycket mörk färg.

  Recept med kefir:

  • 5 msk. l. kefir.
  • 2 msk. l. kanel.
  För större nytta, lägg till en sked full av honung eller smör till masken.

  Blandningen är den mest skonsamma och lämpliga även för ägare av tunt hår. Vad utesluter inte noggrann hantering med den vid första användningen!

  Med äggula:

  • 2 msk. l. honung.
  • 2 msk. l. kanel.
  • 1 äggula.
  • 2 msk. l. vegetabilisk olja.
  • Några droppar citronsaft - mindre än en tesked.
  Det är inte förbjudet att använda och protein

  Blandningen matar dessutom strängarna, ger dem styrka och glans.

  Med honung och vatten:

  Det är lämpligt att välja flytande honung för masken. Tjockna och smälta i ett vattenbad fungerar inte, eftersom värmen förstör dess fördelaktiga egenskaper. Det finns dock hantverkare som blandar kanel, honung och vatten i lika delar, blanda koka, låt svalna till rumstemperatur och använd för förtydligande. Du kan prova om du vill.

  Ingen tid för en mask, gör en huvudmassage. Blanda bara en matsked med krydda med samma mängd schampo eller balsam och 10-15 minuter i olika riktningar, massage huvudet med fingertopparna och skölj sedan håret väl. Det kommer inte vara möjligt att göra dem ljusare på ett sådant sätt, men det är lätt att stödja den erhållna effekten, stärka rötterna och ge en fantastisk lukt till krullarna. Du kan också tillsätta kanelolja till schampon. Men var försiktig, det här är ganska brinnande substans, speciellt om det kommer i dina ögon. Ta inte mer än 2-3 droppar olja på en handfull diskmedel och se till att skummet inte flödar i ansiktet.

  Video: Hur tänder håret med kanel hemma

  Recensioner, foto före och efter

  Lukten av hår bara fantastisk, blev mjuk och glänsande

  anna95
  http://otzyv.pro/reviews/otzyvy-korica-dlya-osvetleniya-volos-26414.html

  Hemlagad märker omedelbart skillnaden

  Jag lättade mitt hår med 0,5-1 ton ungefär. Bilden kan inte vara mycket märkbar, men i livet är skillnaden synlig. Dessutom blev håret slät och glänsande och luktade av kanel.

  Viktoria E
  http://irecommend.ru/content/osvetlenie-volos-koritsei-i-medom-u-menya-poluchilospodrobnyi-fotootchet-prigotovleniya-prim

  Ljus kanel uppkom.

  Håret har blivit vetefärgat igen... Dessutom kan du observera en sådan effekt som: en ökning i volymen, en mycket stark mjukhet... håret är inte elektrifierat, i allmänhet. Jag gjorde ett experiment idag, sätt på en ulltröja, och inte ett enda hår kom upp. Känsligt behaglig doft av kanel, lätt, diskret, vilket lockar ögat och kuverter dig i ungefär en vecka.

  Pavlova Maria
  http://irecommend.ru/content/kak-stat-blondinkoi-kak-uvelichit-obem-volos-na-2-sm-kak-sdelat-volosy-plotnymi-i-ochen-myag

  Eventuella biverkningar

  • Som alla kryddor kan kanel orsaka allergier. För att inte rusa till badrummet och skölj av "flammande" blandningen från huvudet, utför först ett litet prov. Blanda en nypa kanel med honung och smör och applicera på huden vid armbågens inre böja. Om efter 20 minuter inga problem är allt i ordning, du kan göra en mask.
  • Att utreda för natten - en kontroversiell idé. Det är bättre att fördela för förfarandet helgen, som du planerar att spendera hemma. Applicera en mask, wrap hair och gå om din verksamhet 7-8 timmar. Så du kommer att kontrollera dina känslor och förbise inte utseende av klåda eller brännande, om de plötsligt övertar dig.
  • Skölj huvudet med kamilleavkokning efter tvätt. Curly brunhåriga kvinnor och brunetter, lägger hon till en hälsosam glans och blont hår och mer ljusare.

  Den vanliga kursen är från 5 till 12 procedurer. Men om du gillar kanel kommer inte huden att uppleva obehagliga känslor, och resultatet av lättnad kommer att behållas hela tiden, du kan använda masker så mycket du vill. Glöm inte att lägga till blandningen antingen fettoljor, äggulor eller andra komponenter som är användbara för hår. Håret älskar en variation - samma typ av kompositioner förlorar snabbt deras effektivitet för dem.

  Regelbunden användning av kanelhår gör krullarna mjuka, lydiga, lindrar statisk stress - i korthet löser många problem med hår. Och dessutom ger henne en behaglig nyans och snyggt utseende. Saker är lätta: gå till affären för ett doftande krydda och kolla effekten av doftande masken på dig själv. Plötsligt är det precis vad du saknade?  Nästa Artikel
  Actigrol tabletter för att öka höjden på en person i höjd