Kefir Hair Mask Recept


Kefir är en vanlig livsmedelsprodukt som är känd för sina fördelaktiga egenskaper. På grund av den höga andelen bakterier och mjölksyrasvampar absorberas produkten lätt av kroppen och har en positiv effekt på mag-tarmkanalen, immunsystemet och nervsystemet. Kefir för hår är användbart för dess egenskaper: det bidrar till att stärka lockor, slutar förlust, ger volym och glans.

Kefir för hår

Kefir är verkligen ansett som ett botemedel mot åldrande, som stöder vår kropps skönhet och ungdom. Det absorberas på det mest underbara sättet av kroppen, stärker immunsystemet, tar bort den ökade muskelspänningen, minskar irritabiliteten och har en fördelaktig effekt på nervsystemet. Det är också användbart vid olika sjukdomar i mag-tarmkanalen, för normalisering av tarmmotilitet, förbättring av matsmältning, absorption av järn, kalcium och vitamin B och mycket mer.

Bakterier och laktobaciller som finns i kefir har den mest fördelaktiga effekten på håret, perfekt rengör hårbotten från talg under huden, återställer hårstrukturen, främjar deras tillväxt och förhindrar förlust efter kemisk färgning, applicering av hårda schampon och negativa miljöeffekter. Idag kommer olika kefirmaskar för hår att nå toppen av populariteten. De är ganska effektiva och lätta att tillverka.

Fördelarna

Kefir uppfattas av många endast som en användbar livsmedelsprodukt. Men han kan också perfekt hjälpa håret. Med regelbunden användning kan det läka krullarna, stärka dem, till och med stoppa förlusten. Ägare av alla typer av hår kan använda den här produkten - kefir passar alla.

Ett välkänt faktum - kefir väger hår. Detta är sant, så verktyget är mer lämpligt för tjejer vars hår har en torr och lätt textur, snabbt elektrifierad, delad i ändarna. Användningen av en fermenterad mjölkprodukt kommer att göra sådana krullningar värre, öka volymen till dem och göra ytan mer blank.

Låt oss se vilka användbara kvaliteter kefir har och vilka fördelar det kan ta med vårt hår.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

 • Detta är ett utmärkt verktyg för närande hår. Den innehåller ett stort antal positiva bakterier som verkar på försvagade lockar, vilket ökar deras immunitet och förstärkning.
 • Kämpar med splittrade ändar. Om du tvättar håret regelbundet med kefir kan du minska problemet till ingenting.
 • Känsla av ren hårbotten. Många tvivlar på huruvida kefir kan göra håret rent. Så många tips tyder på att kefir tvättar huvudet inte värre än schampo. Dessutom är dess rengörande effekt mycket mild, det är inte lika aggressiv som de välkända varumärkena av beroendeframkallande schampo. Samtidig massage i hårbotten har en effekt som liknar peeling - kefir tar bort döda celler som förorenar hudytan.
 • Skyddseffekt. Vårt hår är ständigt utsatt för miljöens aggressiva påverkan. På sommaren torkar solen dem, och på vintern kvävs de under kepsar och i rum med centralvärme. Så, kefir kan täcka håret med en tunn ogenomskinlig film som skyddar ytan mot de negativa effekterna av miljön.
 • Betydar hypoallergena. Du kan tvätta håret med den här enkla lösningen även för personer som, på grund av ökad känslighet, redan har förtvivlad av att hitta en lämplig lösning för sig själva. Det enda undantaget, men det händer mycket sällan - idiosyncrasy.
 • Rimligt pris. Få har råd med en miljövänlig produkt som har en unik effekt på hår som säljs på apotek och är ganska dyrt. Ett alternativ kan vara användningen av kefir för hår. Det har alla fördelar med dyra produkter plus ett lågt pris.

cons

Att prata om meriterna är omöjligt att inte notera den enda nackdelen med det här verktyget. Faktum är att det inte är önskvärt för dem att tvätta sitt hår för brunetter som färgar håret i en mörk färg. Kefir har möjlighet att tvätta bort mörkfärg. Den består av vissa ämnen som fungerar som naturliga klarare.

Men vad minus för brunetter, plus för blondiner. I deras fall kommer appliceringen endast att förbättra krullarnas färg.

Hur man tvättar hår kefir

Det enklaste sättet är

kefir tvätt hår. Mejeriprodukt - inte fet - måste upphettas i ett vattenbad. Du kan inte värma den på gas - om vätskan är begränsad kommer kefir svamp att dö. Alternativet med en mikrovågsugn är också kontroversiell - det är ännu inte känt hur strålning verkar på laktobaciller.

En varm mjölkprodukt appliceras på ett rent, vått huvud, först på rotzonen, rötterna masseras, sedan återstår vätskan längs hela längden av strängarna.

Värm huvudet genom att förpacka det i plast och sätta på ett uppvärmningslock eller förpacka det i en handduk och linda den i en turban.

Efter 15-20 minuter sköljs den jästa mjölksubstansen med rinnande vatten.

Curls blir lydiga, mer täta, skaffa en hälsosam glans, mindre splittrad. Förfarandena ska göras 2 gånger i veckan.

Den karakteristiska lukten är ganska lätt att ta bort. När tvätten är klar bör du tvätta håret med örtinfusioner med en trevlig lukt - mint, kamille, melissa eller salvia. För att förbättra effekten av kefir kan du lägga till olika ingredienser till den.

Kefir Wrap

För torrt, sprött hår, speciellt om de är bortskämda av aggressiva förfaranden, är kefir wraps perfekta. Beskrivning av proceduren:

 • Värme kefir, som för tvätt.
 • Borsta med kefir noggrant hår och linda dem först i polyeten, och sedan - med en handduk.
 • Vänta en timme och tvätta kefir med schampo.

Rubbing kefir

Om du använder den här metoden, så kommer håret märkbart att falla mindre efter ett tag. Och med regelbunden användning kommer du snart att glömma detta problem. Här är huvuddelen regelbundenhet och den vanligaste användningen möjlig. Det här är första gången. När du redan märker att håret har blivit mycket mindre, kan du minska frekvensen av procedurer upp till 2-3 gånger i veckan.

För att gnugga in, inte kefir själv, men sur-mjölkvassle behövs.

Hur man utför proceduren

 • Ta ca 0,25 liter vassla och värm det på elden. Temperaturen hos den resulterande kompositionen måste vara varm för att uthärda handen.
 • Applicera varmt serum mot hår. Och det är nödvändigt att applicera inte ytligt, men försiktigt gnugga in i hårrötterna. Serumet är väldigt flytande, så det går inte att gnugga arbetskraft - du kan göra hemma efter en arbetsdag framför TV: n.
 • Massage ditt huvud.
 • Tvätta av serumet med en liten mängd schampo.

Regler för användning av kefir masker

Kefir masker rekommenderas att applicera oavsett hårtyper. För att göra detta appliceras de på håret och hårbotten.

Då ska du samla håret, lägga på en speciell keps och värma med en handduk. Masken kan inte spola från en halvtimme till en timme, varefter det fortfarande är möjligt att tvätta det med varmt, något surgjort vatten. I det här fallet är det ganska möjligt att använda en matsked vinäger till två liter vatten eller den genomsnittliga citronen. En sådan mask kan appliceras före schamponering och efter två veckor kommer du att bli förvånad över resultatet.

Rekommendationer för att göra kefirmasker

 • Först kan kefirmasker användas innan du tvätter håret, så länge håret inte är väldigt smutsigt.
 • För det andra, innan du använder kefir i en hårmask, är det nödvändigt att värma upp, lämna innan du använder den önskade mängden kefir som anges i receptet i en timme eller två på bordet.
 • För det tredje, när du använder en kefir mask för hår, måste huvudet värmas med en plastpåse / lock och en varm scarf / sjal.
 • För det fjärde, om du använder en mask för fet hår, applicera sedan den bästa mager yoghurten. Och om en mask behövs för att återställa torrt hår, är kefir nödvändigt för högsta fetthalt.

Kefir hårmaskor

Kefir, Kakao och Ägg Mask

Den otvivelaktiga slagen av hemlagad kosmetika - en mask för kefir hår, kakao och ägg, en sådan kefir mask förstärker håret, ger det sken och accelererar tillväxten. Gör det lätt - löst upp en tesked kakaopulver något med vatten så att en tjock vassle erhålls. Klumpa äggulan av ett ägg, kombinera med kakao och häll den resulterande kompositionen i en tredje kopp kefir. Då handlar du enligt den klassiska tekniken - Applicera hårmask med kefir och kakao på håret, gnid det lätt i hårbotten och rötterna, sätt på en hatt, ovanpå en handduk. Procedurens varaktighet - 30 minuter, i slutet av håret bör tvättas.

Kefir mask med bovete

Jag vill berätta om en kefir hårmask, som jag nästan tänkte på mig själv. Till och med på våren satt jag på en diet, där kefir och bovete, och dessa produkter var kvar med mig, någonstans en handfull ångad bovete och kefir lite. Jag blandade dem, men jag åt dem inte, för att inte försvinna, försöker jag göra en hårmask, tvättar fortfarande på kvällen. Det gjorde jag, lukten är så trevlig, och det var på huvudet i ungefär en timme. Håret tvättades, en vän kom och sa vilken sorts hår du hade underbara. Jag trodde inte då, då kom jag ihåg, tror jag, kan det här vara från kefirmask med bovete. Återigen gjorde jag en handfull bokhete, fyllde den med kefir, låt den stå upp för att värma upp i rummet och sätta en mask på mitt hår. Tvättade bort - ja, effekten är utmärkt, håret ser super ut. Berätta för tjejerna, låt dem prova det, kanske det kommer att göra som jag gör hela tiden.

Kefir nätmask

Av alla kefirmasker som jag har provat tycker jag om kefirmasken med infusion av näsblad. Den speciella effekten av denna mask på våren, när näsbladen är unga och innehåller många aktiva substanser. På vintern köper jag nässlor på apoteket. Receptet på min kefir-hårmask är så här - hälla näsblad med kokande vatten i en termos, jag insisterar i en timme, kyla den och tillsätt ett glas färsk kefir till infusionen. Mitt hår är torrt, jag tar kefir med en hög andel fetthalt. Jag lägger allt detta på rent hår och lämnar i en timme. Efter att ha applicerat denna mask, förlorade jag mjäll, mitt hår blev starkare.

Kefir jästmask för hår - kefir, jäst, socker

Uppgiften med denna kefir mask är att ge hår energi, volym, påskynda hårväxten. För att förbereda masken behöver du en halv kopp kefir, 1 tsk. jäst och samma mängd socker. Sätt blandningen i ett vattenbad med låg värme och håll kvar tills skum visas. Så snart skummet uppstod, ta bort från värme, kyla, applicera på hår i 45 minuter - så mycket tid behövs för att jästen ska fungera i full kraft. Mask för att ta bort varmt vatten.

Kefir mask för hår från kefir och honung

Kombinationen av honung och kefir i masker för hår är mycket framgångsrik. Även den enklaste masken - en tredje kopp kefir på en matsked honung - ger en övertygande effekt i form av vackert och mjukt hår. Ett annat plus är att den är universal och lämplig för alla typer av hår. Och om du lägger till en matsked med burdock eller ricinolja i denna mask, kommer vi att öka dess effekt genom att skydda håret från att falla ut och påskynda tillväxten. Håll kefir masker för hår i kombination kefir och honung behöver 30 minuter och skölj med schampo.

Kefir mask för hårväxt

Kefir-masken förutom ricin- och burdockolja hjälper dig att odla långt och friskt hår. För att påskynda tillväxten av hår, till en halv kopp yoghurt eller yoghurt, lägg till 1 msk. l. sked av dessa oljor och äggula av ett ägg. Blanda blandningen och applicera på håret - huden och hela hårets längd. Håll masken med kefir och olja i 1 till 1,5 timmar, skölj därefter, om nödvändigt, applicera schampo.

Kefir mask för torrt hår

Kefir mask kan hjälpa tunt och skadat torrt hår, men för detta behöver du lägga till hårnärande komponenter. Förbered masken för torrt hår, blanda ett glas kefir och 1 msk. l. smält honung och olivolja (eller någon annan grönsak). Blanda alla ingredienser och applicera på håret längs hela längden och hårbotten. Det är nödvändigt att genomföra proceduren i 1 timme, tvätta sedan håret med schampo.

Kefir mask för fet hår

Kefir är enkelt skapad för att eliminera överflödigt fet hår och normalisera arbetet med talgkörtlarna. För beredning av kefir masker för fet hår är en kopp kefir eller yoghurt tillräckligt; Masken kan appliceras antingen i 1 timme eller kvar över natten. Därefter rekommenderas att tvättas av med varmt vatten med schampo. Du kan ytterligare förbättra effekten av masken för fet hår, om du lägger antingen 1 msk till kefir. l. citronsaft eller lika mycket brandy.

Kefir mask för splittrade hårändar

Conjugate tips kommer att hjälpa kefir mask och gelatin. För beredningen är det nödvändigt att hälla 1 msk. l. gelatin 3 msk. l. vatten. Efter att gelatin helt absorberar vatten, lägg det i ett vattenbad, uppnå fullständig upplösning och låt svalna till kroppstemperatur (36-37 grader). Blanda sedan kompositionen med en halv kopp yoghurt och en matsked vegetabilisk olja. Applicera blandningen i håret i upp till 2 timmar och skölj med varmt vatten.

Kefir-bär och kefir-frukt masker

På sommaren är det dags att fylla pastillerna med vitaminer, som i stor utsträckning finns i färska plockade bär och frukter: jordgubbar, hallon, körsbär, apelsiner eller äpplen. Efter en sådan aromatisk och uppfriskande berry-kefir-blandning ser håret underbart ut. Det kan användas säkert för alla typer av hår: För att få kompositionen blandas 1 sked (bord) med finhackad bär eller frukt med 2 skedar kefir; de flesta vitaminer innehåller helt mogna frukter och bär; effekten efter ett sådant förfarande kan kännas omedelbart: även efter ett eller två tillämpningar kommer håret att bli liv och blir silkeslen. Du kan använda som en typ av frukt eller bär, och deras kombination. För torrt hår används sötare sorter. För att återuppliva fet hår kan du använda en blandning av yoghurt och svart vinbär, jordgubbar eller äpplen som har en sur smak.

Kefir maskerar med burdock

Blandningen är användbar för fet hår. För beredningen av denna mask behövs kefir serum, vilket är mest effektivt för fet hår. Värm upp till 50 grader lite kefir eller yoghurt och luta på en sik eller ostklaff. Den dränerade vätskan är serum. Därefter tar vi burdockrötter, som kan köpas på apotek eller lagras genom att gräva på ett fält på hösten eller våren, rengöras, tvättas och torkas. Så, ungefär tre matskedar krossade rötter häll vatten (200 gram), koka på ångbadet i 15 minuter och insistera en timme. Det resulterande avkoket ska blandas i lika stora proportioner med serum, varefter blandningen ska gnidas in i håret före varje tvätt under en hel månad.

Kefir-förstärkningsmask

Det är utformat för att lätta och stärka håret. Kefir masker har den unika förmågan att missfärga pigmentering av hår. I motsats till färgämnen på kemisk grund exponerar de inte håret för "lidande", utan tvärtom ger det ett hälsosammare utseende, vilket gör det glänsande och starkt.

Alla ingredienser blandas noggrant och appliceras i ett rikligt jämnt lager till rötterna och, naturligtvis, hår. För kvinnor med kort hårklipp rekommenderas att klippa delen i halva. Applicera kefir mask och lämna hela natten. Endast på detta sätt blir resultatet uppenbart efter första gången. Vid behov kan denna procedur alltid upprepas.

Testimonials testat på sig själva

Natalya, 39 år gammal: På råd av min mormor gör jag regelbundet kefirmasker i många år. I hans ungdom var hans hår matt, men nu klagar jag inte på deras hälsa. De är nu "levande" och mycket voluminösa.

Alex, 33 år gammal: Jag vet från min egen erfarenhet att även inte alltför tjockt hår kan sättas i ordning. Men detta kräver minst sex månader att regelbundet genomföra alla typer av medicinska förfaranden. Plus, om problemet ligger i ämnesomsättningen, så snart som du slutar göra masker, blir trådarna omedelbart tråkiga och livslösa igen. Därför är det absolut nödvändigt att dricka och läkemedel förskrivna trichologist. Tja, och övervaka din egen hälsa. Trots allt är håret hans indikator.

Svetlana, 21: Många skriver att kefirmasker har en helande effekt. Men deras "flyt" dödar bara. Gjorde ett par gånger och kastade. Nu använder jag bara ägg honung. Sant, inte regelbundet.

Zlata, 17 år: Flickor, har någon uppnått en synlig effekt med kefir när man behandlar fet hår? Jag har precis börjat behandlingen (jag gör masker med den i lite mer än två veckor). Håret började skina lite mer, men tyvärr har fettinnehållet ännu inte minskat.

Kefir för hår - bättre hårmaskor från kefir

Underbart hår har alltid varit en speciell feminin stolthet. Friska, glänsande lockar, oavsett längd och färg, lockar alltid ögon. För att den naturliga styrkan och skönheten hos strängarna ska kunna leka med alla färger, används idag fler och fler naturvårdsprodukter.

En av de effektiva och helt säkra metoderna är kefir för hår och användningen av kefirmasker.

Denna mejeriprodukt är billig, trevlig och lätt att använda kan vara en källa till tillväxt och hårstyrka.
Vi kommer att förstå vad fördelarna med kefir för hårbotten och håret, till vilket det är lämpligt, och hur man förbereder en fullvärdig mask från den.

Fördelarna med kefir för hår

frekvent användning av hårtorkar, strykjärn och andra stylingapparater;
upprepad färgning, markering, andra kemiska effekter;
långvarig exponering för solen
brist på vitaminer
analfabeter hårvård
mjällutseende.

Således har kefir en fördelaktig effekt på försvagade lockar, hjälper till håravfall, otillräcklig volym.
Dessutom fungerar kefirmasker som ett utmärkt förebyggande verktyg för hårvård, näring och fuktgivande dem.

Ett annat syfte med användningen av sur mjölk är att lätta håret med kefir - det här är en ganska mild metod för att lätta naturliga lockar.

Vi finner ut på bekostnad av vilka komponenter kefir har ovan angivna användbara egenskaper.

Fermenterade mjölksvampar
Dessa ingredienser förbättrar blodflödet och metabolism. Därför kan kefirmasker påskynda hårväxten, normalisera hudens fettighet, eliminera mjäll.

protein
Det närmar och förstärker hårsäckar, hjälper till att förhindra splittrade ändar.

kalcium
Detta element är oumbärligt för hårväxt, så att du med regelbunden användning av kefir kan uppnå en märkbar ökning av hårvolymen och avslöja krullarnas naturliga skönhet.

Mjölksyra
Denna organiska förening förstör patogena mikrober, tar bort döda celler och mjäll. Dessutom, på grund av den sura miljön, kan du bli av med resultatet av färgning. Mer information om tvättkvalificeras nedan.

Det är nödvändigt att lägga till det Kefir maskerar efter att ha lämnat lämnar mikrofilm på hårets yta, vilket ger extra skydd mot ultraviolett strålning, vind och andra skadliga effekter.

Vi betonar också den absoluta säkerheten i det här verktyget. Detta är en helt naturlig produkt som hjälper till att skapa en optimal fuktgivande och närande miljö.

Paint remover med kefir mask

På grund av den mjölksyra som finns i kefir kan du bli av med resultatet av färgning. Detta är det mest ofarliga sättet att tvätta färgen från håret.

Den sura miljön löser upp färgpigmentet medan man försiktigt och försiktigt handlar. För att uppnå önskad effekt bör kefirmask appliceras under 1-2 veckor.

Nedan finns recept på verktyg, bland annat det finns en mask för tvätt. Med hjälp av kefir kan du också lätta strängarna, men du måste förstå att den här metoden bara är lämplig för tjejer med naturligt hår av ljusbruna och ljusa nyanser. Som ett resultat blir håret lättare med 2-3 toner.

Vem är kefir masker för hår?

Den fermenterade mjölkprodukten har inga biverkningar, så det finns inga begränsningar för ålder, hårtyp eller hud. En tjej eller en kvinna med någon form av hår kan prova en kefir mask. I det här fallet är det nödvändigt att välja ett recept, förstås, baserat på ett specifikt mål.

Detta verktyg har en förebyggande och terapeutisk effekt. Lika lämpliga brunetter, brunhåriga kvinnor, blondiner. För färgade, försvagade trådar kommer denna mask att bli en energikälla. När splittrade ändar hjälper till att återställa hårets struktur kommer det att bli en laminering. Torr, livlös curls kefir mask returnerar elasticitet och styrka.

Tunt, sprött hår, raka eller tjocka krullar - det spelar ingen roll. Hudtyp kan också vara vilken som helst - kefir mask är universal.
Även om du har naturligt tjockt, glänsande, hälsosamt hår, kan kefir göra det ännu bättre, skydda det från miljöens skadliga effekter, förhindra mjäll och andra problem. Försök bara använda den här produkten i kombination med vanliga kosmetika.

Välja och tillämpa kefir för hårvård

För att få önskat resultat, följ följande regler för beredning och användning av masker:

Använd inte surmjölk med förfallit hållbarhetstid;

Lämna inte färdiga föreningar i öppen sol;

När du tar masken till önskad temperatur, försök att noggrant övervaka konsistensen: kefir och ägg, som ofta ingår i blandningarna, rullar snabbt upp vid höga temperaturer. Det är bäst att använda ett vattenbad för att värma masken.

För att uppnå maximal effekt efter applicering av kefir-blandningen sätta på huvudet med en handduk eller klädesfilm, sätt i en varm hatt.

Maskens varaktighet ska vara minst en halvtimme, och i vissa fall 1-2 timmar.

En annan mycket viktig punkt: valet av produkt. Bara genom att använda högkvalitativ surmjölk, du förbättrar verkligen ditt hår fullt ut. Naturligtvis skulle det bästa vara kefir gjord av färsk hemlagad mjölk. Men få människor har möjlighet att få det regelbundet.

För torrt hår är den mest fetma mejeriprodukten (3,2%) idealisk. Resten rekommenderas att använda en 2,5 procent kefir.

När du väljer att vara uppmärksam på utgångsdatum. Lång lagringstid anger ett överskott av konserveringsmedel, det är bättre att inte använda sådana kefir.

En kvalitetsprodukt bör vara tät, innehåller minst vätska, utan bitterhet och utan obehaglig lukt.

Kefir hårmaskor - recept

Du kan också använda ren kefir för hår, det här är det enklaste alternativet för dem som är för lat för att förbereda komplexa masker eller inte för den här tiden.

Vi presenterar de mest effektiva recepten för recensioner av läsare!

Mask med kefir mot håravfall

Kefir - 150 ml;
Torr jäst - 10 g;
Honung - 1 msk.

Lös upp jästen med vatten, tillsätt honung och kefir. Sätt i en varm plats för en kvart timme, blanda noggrant. Applicera en mask på rötterna, sedan på resten av locken. Lämna i 1 timme. Tvätta av med varmt vatten utan att använda kosmetika.

Kefir mask för att återfuka håret, lägga till glans och elasticitet

Kefir - 100 ml;
Äggula - 1 st;
Olivolja - 1 msk. L.;
Kokosolja - 1 msk.

Användning:
Kefir vid rumstemperatur, blanda med resten av ingredienserna, applicera på hårbotten och fördela längs längden. För att värma huvudet och lämna i 40 minuter. Tvätta av med mycket vatten med tillsats av schampo, använd balsam.

Mask med kefir för att stärka och växa hår

Kefir - 200 ml;
Äggula - 1 st;
Kockolja - 1 msk.
Lök - 1 st.

Krossa lökarna, spänna saften genom cheesecloth. Kombinera med kefir och piskad äggula och häll i burdockolja. Sprid hela kompositionen med den resulterande föreningen. Lämna i en halvtimme. Skölj håret på vanligt sätt och skölj med vatten och citronsaft. VIKTIGT: Löksjuice kan lämna en obehaglig lukt på ditt hår. Därför kan en mask tillverkas utan denna komponent.

Mask för oljig hårbotten

Kefir - 150 ml;
Torr senap - 1 msk. L.;
Äggula - 1 st.
Essentiell olja (rosmarin eller någon annan smak) - ett par droppar.

Slå äggula, blanda med andra ingredienser. Massage försiktigt masken i hårbotten. Lämna i 30 minuter. Tvätta av på vanligt sätt.

Kefir mask för hårväxt

Kefir - 150 ml;
Essential Oil Bay (Bay) - ett par droppar
Kockolja 1 msk.

Stryk olja i ett vattenbad, lägg till kefir. Lägg till eterisk olja i masken innan du applicerar, masken ska vara vid rumstemperatur. Applicera blandningen först till rötterna, kan också fördelas längs längden. Blötlägg 30 minuter.

Mask för att stärka håret

Kefir - 200 ml;
Äggula - 1 st;
Honung - 1 msk.
Kamille te - 50 ml.

Smälta honungen, häll i kefir, tillsätt ägget och ansträngt kamomillte eller kamille te. Rör om allt till en homogen konsistens. Sprid blandningen jämnt över hela längden på locken. Värm huvudet, vänta en timme. Tvätta trådarna med varmt vatten utan schampo.

Lightening hår med kefir

Ljushår med kefir är ett populärt förfarande för tjejer som inte vill tillgripa lättnad med färg. Det är nödvändigt att förstå att lättare hår med kefir bara är lämpligt för tjejer med naturliga hårfärger (från mörkblondin till ljus) också för naturligt rött hår.

För att uppnå effekten av förtydligande är det nödvändigt att göra en kurs av kefirmasker. Någon behöver 4-5 procedurer, andra minst 10. Kefir-mask för lätta kan göras 1-2 gånger i veckan.

Vad är den här masken att göra? Till att börja med, låt oss komma ihåg alla komponenter som kan tända håret: kefir, kanel (kanel ljusande hår är en av de mest populära metoderna), citron, kamille avkok.

Nå, nu är allting enklare, du kan välja mellan vad man ska göra en mask för att lysa, eller växla mellan olika masker. Låt oss ge några recept av masker för att lätta håret med kefir.

Kefir brightening mask med brandy

Kefir - 250 ml;
Citronsaft - 1 msk. L.;
Cognac - 1 msk. L.;
Äggula - 1 st.

Alla komponenter blandas, bringa till ett tillstånd av homogen massa. Distribuera masken från root till tips. Lämna på i 2-3 timmar, varma huvudet med en varm handduk eller lock.

Lightening hår med kefir och kanel

Kefir - 6 msk.
Kanel - 2 msk

Användning:
Blanda de två komponenterna och applicera på hela längden. Masken måste lämnas i minst en timme, eller bättre i två timmar. Glöm inte att värma ditt hår med en plastpåse och en handduk. Tvätta bort på vanligt sätt.

Lätta hår med kefir, kanel och citronsaft

Kefir - 6 msk.
Kanel - 2 msk
Citronsaft - 1 msk.

Användning:
Receptet sammanfaller praktiskt taget med det föregående, endast i denna variant lägger vi citronsaft och utför samma manipulationer.

Hur man använder kefir för hår

Artikeln handlar om kefir för hår. Vi pratar om fördelar, använd vid tvätt, tvättning av färg, belysning. Du kommer att lära dig hur du använder kefir för laminering av hår och gör hemlagade masker baserat på det.

Kefir för hår

Kefir är en fermenterad mjölkprodukt gjord av skummad eller helmjölk med fermenterad mjölk, alkoholjäsning med tillsats av kefir "svampar". Den har en enhetlig konsistens av vit.

 • proteiner;
 • retinol;
 • nikotinsyra;
 • kalcium;
 • fosfor;
 • kobolt;
 • betakaroten.

Fördelarna

Användbara egenskaper hos produkten för hår:

 • förhindra bildandet av splittrade ändar;
 • förbättring av hårstruktur
 • hydratisering;
 • rening från föroreningar;
 • bli av med seborré
 • eliminering av förlust
 • stärka hårsäckarna
 • väderskydd.

Hur man använder kefir

Innan du skapar en vårdprodukt behöver du lära dig några enkla rekommendationer:

 1. Ta bara en fräsch produkt för matlagning, var uppmärksam på frisättningsdatumet.
 2. Värm alltid kefir när du förbereder hårmasken.
 3. Skölj yoghurten från strängarna med varmt vatten. Från den heta temperaturen koagulerar den omedelbart, kallt vatten tvättar inte produkten helt.
 4. Använd en tjock produkt för att skapa masker.
 5. Innan användning, utför ett enkelt test för att identifiera allergier. Sprid med produkten av armbågens böjning, efter 20 minuter, leta efter rodnad eller inte.
 6. Cook kefir maskerar inte mer än 2 gånger om sju dagar, håll dem på håret i minst 60 minuter.

Hårtvätt

För att tvätta håret använd 0,5 liter kefir.

Hur man lagar mat: Häll drycken i pannan, lägg den på spisen, värm upp den lite.

Hur man använder: Applicera kompositionen på håret på ett sådant sätt som om du använder schampo, gnugga det försiktigt. Tvätta av.

Resultat: Förstärkning.

Hur man tvätta av färgen

ingredienser:

 1. Kefir 3,2% - 1 l.
 2. Vegetabilisk olja - 20 ml.
 3. Salt - 4 tsk.

Hur man lagar mat: Häll kefirna i en stor behållare, tillsätt de övriga ingredienserna, rör om till en homogen blandning.

Hur man använder: Applicera produkten på torrt hår, sätt cellofan på en handduk, tvätta den efter en och en halv timme med schampo. Upprepa proceduren inte mer än 2 gånger i månaden.

Resultat: Paint Remover.

Hur tänder håret

ingredienser:

Hur man lagar mat: Värm kefir, blanda sedan med brandy.

Hur man använder: Applicera blandningen på trådarna, sätt en cellofan över toppen, en keps, tvätta den efter 6 timmar. Eventuellt kan du lämna masken hela natten. Utför inte mer än 1 procedur per vecka.

Resultat: Håret blir lättare efter 6-8 procedurer.

Hem lamination hår kefir

 1. Applicera kompositionen för att torka rena strängar.
 2. För att förbättra effekten, värm huvudet med cellofan, en näsduk och blåsor i 2-4 minuter.
 3. Den beredda lamineringsblandningen ska likna tjock gräddfil, och du kan lägga till luftkonditionering till den om du vill.
 4. Vid applicering är det nödvändigt att dra sig tillbaka 2 cm från rötterna.
 5. Tvätta av med kallt vatten.
 6. För att konsolidera effekten, utför minst två procedurer per månad.

ingredienser:

 1. Kefir - 80 ml.
 2. Castorolja - 20 ml.
 3. Ägg - 1 st.
 4. Majonnäs - 40 gr.

Hur man lagar mat: Lätt värm den jästa mjölkdränken, komplettera den med övriga ingredienser, blanda kraftigt.

Hur man använder: Applicera kompositionen på krullar, varma, tvätta av efter 30-40 minuter.

Resultat: Med denna procedur kan du återvända till glans, styrka tråkiga, svaga krullningar.

Maskrecept

Användningen av olika masker på basis av kefir kan förbättra hårets tillstånd.

Från att falla ut

ingredienser:

 1. Kefir - 60 ml.
 2. Ägg - 1 st.
 3. Vatten - 200 ml.
 4. Kamilleblommor - 10 gr.

Hur man lagar mat: Häll kokande vatten över torra blommor, låt köttet svalna. Stam det, tillsätt surt mjölkdryck, äggula, blanda kraftigt.

Hur man använder: Behandla trådarna med den färdiga blandningen, sätt på en film, ett lock, tvätta av kompositionen om en timme.

Resultat: Minskad prolaps.

För torrt hår

ingredienser:

 1. Kefir - 100 ml.
 2. Vegetabilisk olja - 15 ml.
 3. Honung - 7 ml.

Hur man lagar mat: Förhett den fermenterade mjölkdränken, tillsätt resten av ingredienserna, blanda.

Hur man använder: Applicera på huvudet, varmt. Skölj efter 30 minuter.

Resultat: Fuktgivande.

Med ägg

ingredienser:

 1. Kefir - 100 ml.
 2. Citronsaft - 15 gr.
 3. Ägg - 1 st.
 4. Vitamin E - 3 kapslar.

Hur man lagar mat: Värm kefir, tillsätt äggula och andra ingredienser, rör kraftigt.

Hur man använder: Applicera på rena krullar, skölj efter en halvtimme. Upprepa processen i 30 dagar.

Resultat: Stark tillväxt.

Med kakao

ingredienser:

 1. Kefir - 100 ml.
 2. Kakaopulver - 50 gr.
 3. Ägg - 1 st.

Hur man lagar mat: Ta huvudkomponenten till ett varmt tillstånd, tillsätt kakao, äggula och blanda allt intensivt.

Användning: Behandla med en blandning av trådar, varma, tvätta av efter 40 minuter.

Resultat: Eliminering av seborré.

Med jäst

ingredienser:

 1. Kefir - 100 ml.
 2. Färska jäst - 10 gr.
 3. Honung - 20 gr.

Hur man lagar mat: Värm kefir, tillsätt jäst, honung, rör om, lämnar en kvart i timmen på en varm plats.

Hur man använder: Sprid krökets sammansättning, varma, efter 40 minuter, skölj med schampo, skölj med mintinfusion, oregano.

Resultat: Avlägsnande av mjäll.

Med älskling

ingredienser:

Hur man lagar mat: Förvärm huvudkomponenten, tillsätt honung till det, rör om det.

Hur man använder: Applicera en blandning av krullar från rötterna till spetsarna, varma, skölj efter 20 minuter.

Resultat: Hälsat, lättsamt hår.

Med senap

ingredienser:

 1. Kefir 3,2% - 80 ml.
 2. Pulverformad senap - 20 gr.

Hur man lagar mat: Lös upp senapspulver med vatten i mängden 60 ml, häll i kefir, blanda noggrant.

Hur man använder: Det är inte nödvändigt att tvätta håret före användning. Förbered blandningen av rötter, sprid över hela längden, isolera. Ta bort efter en halvtimme.

Resultat: Minskad proliferation, tillväxtstimulering.

Med ricinolja

ingredienser:

Hur man lagar mat: Kombinera varm jäst mjölkprodukt med smör, blanda.

Hur man använder: Behandla maskerad hårbotten. Sätt en plastfolie på toppen, ett näsduk. Ta bort masken efter 90 minuter. Fortsätt denna uppsättning aktiviteter två gånger i veckan.

Resultat: Stabilisering av talgkörtlarna.

Med citron

Hur man lagar mat: Klipp citronen i hälften, hugga massan, sätt den i den jästa mjölkprodukten, blanda.

Hur man använder: Gnugga rötterna och hela längden med den erhållna vattnet, vänta en halvtimme, skölj av kompositionen, använd äppeläger för att skölja med vätska.

Resultat: Lättnad.

Med bröd

ingredienser:

 1. Kefir - 120 ml.
 2. Rågbröd - 60 gr.

Hur man lagar mat: Häll brödet med kefir, vänta tills det sväller, rör om.

Hur man använder: Fukt strängerna något, applicera brödmassan till rötterna och hela längden, värm huvudet med en folie, ett lock. Efter 40 minuter avlägsnas med shampoo.

Resultat: Rengöring, toning, avfettningsträngar.

Kockolja

ingredienser:

 1. Kefir - 60 ml.
 2. Kockolja - 20 gr.
 3. Ägg - 1 st.

Hur man lagar mat: Anslut ingredienserna, blanda.

Hur man använder: Applicera på lockar, värm huvudet med cellofan, en scarf. Skölj med rengöringsmedel efter 60 minuter.

Resultat: Fuktgivande.

Med kanel

ingredienser:

Hur man lagar mat: Värm den jästa mjölkprodukten, tillsätt kanel i den, rör den så att blandningen blir brun.

Hur man använder: Behandla locken med en blandning och skölj efter 120 minuter.

Resultat: Kraft.

Med lera

Hur man lagar mat: Torka lera med jäst mjölkprodukt till konsistensen av gräddfil.

Hur man använder: Behandla hårbotten, smutsa upp tråden, skölj efter 30 minuter.

Resultat: Stärka håret.

Med båge

ingredienser:

Hur man lagar mat: Gräsa löken på ett fint rivjärn, pressa saften, blanda med kefir.

Hur man använder: Bearbeta locken med den resulterande massan, vänta 30-50 minuter, skölj.

Resultat: Accelererad tillväxt.

Med olivolja

ingredienser:

 1. Ägg - 1 st.
 2. Kefir - 110 ml.
 3. Olivolja - 7 ml.

Hur man lagar mat: Ta äggula och blanda det med andra ingredienser.

Hur man använder: Bearbeta de strängar som skapats med blandningen, sätt på en film eller keps över den. Tvätta av masken på en timme.

Resultat: Mjukgöring.

recensioner

Hela mitt liv är jag inte nöjd med min hårs skick. De är feta, ständigt lysande, tunna. Min flickvän kunde inte skryta av elegant hår och såg jag henne nyligen och gissade. Hennes hår blev tjockt och elastiskt. I hemlighet berättade hon för mig att hon kunde bota strängarna med kefir. Jag trodde henne inte, men jag bestämde mig för att göra ett experiment. Resultatet är nöjt.

Angelica, 44 år gammal

Efter att ha upplevt, började mitt hår att falla kraftigt ut, först försökte jag bota mitt tillstånd med mediciner, men det fanns ingen mening i den. Och då tittade jag på ett medicinskt program på TV, jag lärde mig av trichologer att kefir är effektiv inte bara för internt bruk utan också för extern användning. Började genomföra flera förfaranden i veckan, resultatet är. Håret blev tjockare, slutade falla ut. Jag är nöjd.

Veronica, 24 år gammal

Så länge jag kan komma ihåg, har jag alltid använt naturliga produkter istället för affärsprodukter. Kefir för mig har blivit en oumbärlig assistent i restaureringen av splittrade ändar, hårnäring. Jag använder den för profylax flera gånger i månaden, jag ser effekten och det passar mig.

Kefir hårmask

Kefir kan kallas den mest prisvärda och populära hårvårdsprodukten. Våra mormor använde det framgångsrikt, varför ska inte moderna skönheter ta ett exempel från dem? Dessutom är masken för hår från kefir verkligen utomordentligt bra och effektiv!

Hur fungerar kefir-baserade kosmetika?

Kefirs helande kraft ligger i sin unika sammansättning. Kalcium, jäst, klor, vitaminer E, C, A och B, mjölksyrabakterier, kalium, magnesium och protein är bara några av de element som denna drink är känd för. Och alla kommer att presenteras för ditt hår helt gratis.

Ledande experter inom skönhetsindustrin blir inte trött på att studera mikrofloran av jäst mjölksvamp för att återskapa det konstgjort. Förresten blev deras försök inte krönade med framgång, därför är det för tillfället inte möjligt att jämföra en enda butik med en naturlig produkt.

Och nu får vi ta reda på hur påverkar det strängarna?

 1. Ta hand om fettigt hår. Organiska syror som ingår i kefir, eliminerar oljig glans, stabiliserar aktiviteten hos talgkörtlarna och förhindrar att strängarna blir mycket smutsiga. Förresten, det finns en liten hemlighet här: Ju mindre fett drickan har desto mer organiska syror innehåller det och desto mer lämpligt är det för sina mål.
 2. Näring och hydratisering av torkade trådar. Kalium normaliserar vattenbalansen och behåller vatten i cellerna, så att både hår och hud mättas med livgivande fukt.
 3. Skyddsfunktioner. Kefir höljer varje hår med en tunn film som skyddar dem från salongprocedurer (curling, highlighting, färgning, torkning med hårtork) och atmosfäriska fenomen (snö, frost, vind, ultraviolett ljus). Samma film skyddar trådarna från brittleness och ökar deras immunitet.
 4. Förstärkning av svaga glödlampor. Närvaron av vitaminerna B12 och B2 (riboflavin) förvandlar mjölksyran till den starkaste vitaminbomben, vilket förbättrar blodcirkulationen, ökar antalet röda blodkroppar och stannar strängarna från att falla ut. Håret slutar nästan falla ut!
 5. Stimulering av ny hårväxt. Tack vare nikotinsyra, niacin och vitaminer PP och B3 aktiverar kefir tillväxtprocesser, påskyndar metabolism, förhindrar för tidig celldöd och tidigt utseende av gråhår.
 6. Öka volymen. Kefir hårmask gör dem mycket tjockare och starkare, och detta påverkar direkt hårvolymen.
 7. Det ger hårets elasticitet, glans och glans.
 8. Mjäll behandling.
 9. Tätning av delade ändar.
 10. Fuktgivande och närande torkade strängar.
 11. Restaurering av hårstruktur.

Dessa kvaliteter av kefir bevisas av forskningen från moderna forskare, så du kan villkorslöst tro dem.

Tips om användning av kosmetika från kefir

Har du redan samlat i köket för att förbereda ett mirakelbota för ditt hår? Ge oss några minuter och notera några viktiga tips.

Tips 1. Använd inte jäst mjölkprodukt för färgade trådar. Kefir tvättar inte bara naturligt pigment från strängarna, utan tvättar också partiellt bort färgen från dem. Om du vill göra trådarna lite ljusare, använd den här funktionen till nytta för din skönhet. Självklart får du inte en bländande blond, men du kan rädda håret från väteperoxid och andra aggressiva ämnen.

Tips 2. Hållbarhet för naturlig kefir är bara tio dagar. I annat fall används konserveringsmedel i sin produktion, vilket sannolikt inte kommer att medföra någon fördel.

Kefir recept

Den mest okomplicerade versionen av masken

I avsaknad av ledig tid kan du göra en mycket enkel och snabb mask med ren kefir. Bara gnugga den i rotzonen och sträcka den över håret (otvättat och torrt). Därefter wrap huvudet med en film för att skapa en ångeffekt och vänta en och en halv timme.

Du måste upprepa proceduren varje vecka i minst en månad.

Många tjejer försöker ersätta kefir med butiksschampo, men det här receptet är endast lämpligt för torrt hårtyp. Faktum är att denna fermenterade mjölkprodukt gör strängarna något tyngre, vilket leder till att de blir mycket smutsiga.

Blekt hårmask

 • Olja (ricinolja, olivolja eller burdock) - 1 msk. sked;
 • Kefir - 3 msk. l.
 • Äggula - 1 st.
 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Applicera blandningen på trådarna och göm dem under filmen.
 3. Tvätta av efter 60 minuter med schampo.

Universell mask för vilken typ som helst

 • Kefir - 2 tsk;
 • Mjölk - 200 gram.
 1. Koka mjölk och låt det svalna.
 2. Lägg till kefir och mixa.
 3. Använd på våta och rena strängar.
 4. Efter en halvtimma tvättas av.

Ett annat recept på universalmasken:

Mask mot hög fetthalt

 • Kefir - 150 g;
 • Äggula - 1 st.
 • Torr senap - 2 tsk;
 • Honung - 1 tsk
 • Almond eller burdock olja - 1 tsk;
 • Eter (rosmarin eller citron) - 3 droppar.

Hur man gör en mask:

 1. Vi blandar alla ingredienser.
 2. Häll i en av estrarna.
 3. Smörj låsen med en blandning.
 4. Vi värmer huvudet och väntar en halvtimme.
 5. Tvätta av med schampo.

Förresten, vet du hur man tvätta håret så att ditt hår inte blir tjockt? 10 tips trichologist.

Mask, accelererar hårväxten

 • Kefir - 1 kopp;
 • Lök - 1 st.
 • Kockolja (1 tesked) och äggula - efter vilja.

Hur man gör en mask:

 1. Kram saften från löken.
 2. Blanda det med kefir.
 3. Lägg till resten av komponenterna.
 4. Fördela masken på huvudet.
 5. Vi värmer det med ett lock.
 6. Efter en timme, tvätta med schampo.
 • Kefir - 100 gram;
 • Äggula - 1 st.
 • Kockolja eller ricinolja - 1 msk. sked;
 1. Slå äggula med en gaffel.
 2. Vi ansluter alla komponenter.
 3. Applicera denna blandning på trådar och isolera dem med en keps.
 4. Tvätta av masken efter 60 minuter.

Kefir, nässla och kardborre mjäll

 • Kockrot eller näsblad - 2 tsk;
 • Vatten - ¼ kopp;
 • Kefir - ¼ kopp.

Hur man gör en mask:

 1. Grind burdock rot eller nässla löv.
 2. Fyll dem med vatten och låt det brygga.
 3. Filtrera genom en sikta.
 4. Vi kombinerar buljong med kefir.
 5. Applicera masken i en timme.
 6. Tvätta av med schampo.

Nourishing mask för fet och normalt hår

 • Blå lera - 1 msk. l.
 • Kefir - 0,5 kopp.

Hur man gör en mask:

 1. Fyll kefirlera.
 2. Smörj håret med denna massa och gnugga det i huden.
 3. Efter en halvtimma tvättas med schampo.

Kefir och svartbröd

 • Kefir - 0,5 kopp;
 • Brödsmulan är en liten bit;
 • Solrosolja - 1 msk. en sked.

Hur man gör en mask:

 1. Vi blötte kefir crumb.
 2. Tillsätt vegetabilisk olja.
 3. Blanda blandningen och applicera den på trådarna.
 4. Tvätta av efter 20 minuter.

Mask mot split ends

 • Big Fat kefir - 3 msk. skedar;
 • Äggula - 1 st.
 • Honung - 1 msk. en sked.

Hur man gör en mask:

 1. Vispa skinkan.
 2. Blanda det med honung och kefir.
 3. Mask distribuera rotzonen.
 4. Vi sätter på huvudet med ett lock och värmer upp det från tid till annan med en hårtork.
 5. Vi tvättar bort inte tidigare än i en timme.

Du kommer att vara intresserad av:

Mask för accelererade tillväxtsträngar

 • Kefir - 3 msk. skedar;
 • Olja (ricinus, krämig, burdock, olivolja) - 1 msk. en sked.

Hur man gör en mask:

 1. Blanda smör och kefir.
 2. Vi mättar hela längden på strängarna.
 3. Vi värmer huvudet med en keps.
 4. Mitt huvud på en halvtimme.

Hur använder man masker på grundval av kefir?

Hårmaskor från kefir fungerar bara om du lyckas behålla alla nyanser:

 • Välj bara en hemprodukt;
 • Med en torr typ av strand behöver du kefir med en fetthalt av 6% eller 3,2%; fett - 1% eller fettfri; vid normalt - 2,5%;
 • Före användning måste kefir ångas
 • Om du använder den här produkten för första gången, ta ett allergitest på en separat sträng;
 • De flesta masker appliceras på obehandlade och våta strängar;
 • Ångeffekten är en annan förutsättning för agens fulla effekt;
 • Kefir-medel kan endast användas i rotzonen, och du kan gnugga längs denna längd - det beror helt på kompositionen;
 • Det påverkar också exponeringstiden för masken. Om det har aggressiva ingredienser (citron, lök, senap eller brandy) är perioden begränsad till 30 minuter. I annat fall kan masken göras åtminstone hela natten;
 • Kefir lämnar en obehaglig arom. Du kan bli av med ättika (1 matsked per 1 liter vatten);
 • Skölj kefir masker behöver en mjuk schampo;
 • Behandlingsförloppet består av tio procedurer som gjorts 1 gång om 5 dagar. Som du kan se, för att spara ditt hår är det inte nödvändigt att köpa dyra droger.

Hemterapi med kefirmasker i praktiken bekräftar dess effektivitet.Nästa Artikel
Mycket hår faller ut - vad ska man göra?