Keratinfärgning - myt eller verklighet, är det möjligt att ta hand om håret under färgning?


Ägare av torra och spröda strängar märkte säkert att deras hår ser bra ut efter professionell styling. Och även om färgen blir ljusare och krullarna lyser. Jag vill att denna glans inte slutar. Men tyvärr, efter den första tvätten, blir frisyren igen till halm. Och vill du länge hålla det friska och blommiga utseendet på dina lockar i bara ett salongförfarande? Det är ganska möjligt. Det är värt att lära sig om en sådan magisk omvandling som keratinfärgning.

Vad är

Vårt hår är 80 procent av ett protein kallat keratin. Det är han som ger våra strängar sken och mjukhet. Men under de vanliga kemiska effekterna, från ohälsosam kost, torkning med en het hårtork, krulljärn, strykning och andra negativa faktorer, förlorar håret keratin. Deras struktur blir porös. Och även färgen ändras, eftersom den en gång släta ytan är täckt med skalor. Cuticlesna sticker ut som nålar på en igelkott. Härifrån i stället för en välskötts frisyr, en chock av halm, torr och barbed till beröring.

Keratinfärgning returnerar det förlorade proteinet till håret, tätar vågarna (nagelbandet), anpassar strukturen. Håret blir mjukt, skonsamt och lysande. Som om i barndomen silkeslen att röra. Och lätt att passa.

Vem är lämplig

Denna procedur är lämplig för vilken typ av hår som helst. Särskilt viktigt för ägare av tunna, tråkiga och sköra strängar. Efter behandlingen ökar frisyrens volym visuellt. Håret blir tungt som siden.

Effektivt maskerad grå. Och en annan fördel - du kan anpassa de olydiga, lockiga låsningarna. Du kan tvätta håret upprepade gånger, och deras jämnhet kommer att förbli. Och glöm det rätande järnet. Du behöver inte längre.

Egenskaper av färgning

Keratinfärgning behandlar, förtjockar, återställer lockar. Det betyder att det inte bara ger färg, men återställer hårstrukturen, återvänder glansen och styrkan till den. Till skillnad från det vanliga färgförändringsförfarandet är denna manipulation mild och harmlös.

Var uppmärksam, skuggan håller mycket längre tid än efter vanligt färgläggning. Och om det finns grått hår, så är alla håren utan undantag mättade med färg.

Pris i stugan och hemma

Professionell keratinfärgning är värt lite. Slutpriset beror främst på hårets längd. Förutom kostnaden för kompositionerna för denna procedur.

Det finns två typer av färgning:

 1. Brasiliansk (billigare). Innehåller ett ämne som när det upphettas med ett hett stryk till formaldehyd - en giftig substans. Men koncentrationen för engångsbruk är liten.
 2. Amerikanska (dyrare). Innehåller inte formaldehyd. Helt naturlig komposition.

I genomsnitt måste förfarandet i stugan betala från 3 tusen rubel och däröver.

Om du riskerar att göra allt själv, blir priset lägre. Berömda tillverkare erbjuder vanligtvis formuleringar för både professionell användning och hemanvändning. Så, i specialaffärer kan allt hittas.

Kostnaden för dessa kompositioner sträcker sig från 400 till 700 rubel. Det är dyrare. Men det är också nödvändigt att köpa ett speciellt schampo (från 350 rubel), en keratinmask (i genomsnitt 1 tusen rubel), keratinvatten (i genomsnitt 450 rubel). För att inte nämna det faktum att vi måste ha en hårtork, högkvalitativt järn för rätningsträngar. Sammantaget kommer det att kosta mer än proceduren i stugan. Men det här räcker för flera hemprocedurer.

Fördelar och nackdelar med färgning

Keratinfärgning har obestridliga fördelar:

 • ger färg med kvalitet och lång sikt
 • klarar helt av grått hår;
 • ger en hälsosam glans till locken, vilket gör dem mjuka och lätta
 • komprimerar hår, skapar volym;
 • returnerar grå trådar till färgmättnad;
 • läker och närmar sig lösa strängar.

Det finns några nackdelar att vara medveten om:

 • Under de första tre dagarna kan du inte tvätta håret, sticka hår, samla i svansen.
 • Shag blir snabbare fett och förlorar volymen;
 • med svaga glödlampor kan håret falla ut under sin vikt;
 • rädd för fukt, så att simbassänger och bastur ska besökas med försiktighet;
 • servicekostnaden är väsentlig;
 • Inte lämplig för tjejer under 13 år, såväl som gravida och ammande kvinnor;
 • Vissa klagar på en visuell minskning av hårvolymen.

Det är viktigt! Keratinfärgning kräver specialvård och verktyg som måste köpas separat, men de är inte billiga.

Keratinfärgerrecension

Trollkarlarna och köparna föredrar oftast tillverkare som L'Oral Paris, Färg Explosion, Kapous Magic Keratin, Global Keratin.

L'Oral Paris

L'Oral Paris kostar i genomsnitt 700 rubel. Helt klart blir ton och ger ljusstyrka även vid 70% av ett grått hår. Satsen innehåller också en mask och balsam för extravård. Curls blir väl preparerade och lydiga, mättade med användbara ämnen.

Färg Explosion

Färg Explosion är billigare, i genomsnitt 400 rubel. Den har en rik palett i 98 olika färger. Berikar hår med aminosyror och proteiner. Färger framgångsrikt över grå hår. Färgen varar ganska lång tid.

Kapous magisk keratin

Kapous Magic Keratin är prisvärd. I genomsnitt är priset 250-300 rubel. Men kvaliteten är inte sämre än kända tillverkare. Effektivt färgämnen lockar, klarar av grått hår, ger näring till hår.

Global keratin

Global keratin är baserad på naturliga ingredienser. Innehåller inte formaldehyd. Men samtidigt många gånger effektivare än syntetiska analoger. Kostnaden varierar omkring 1200 rubel.

Teknik keratin färgning

Ofta färgning kombinerad med keratinutjämning. Från denna glans av hår ökar bara. Förfarandet sker i fyra steg:

 1. Djuprengöring med terapeutisk effekt. Avlägsnar alla föroreningar från extern exponering.
 2. Komplett hårkonstruktion. Beroende på problemet sammanställs en individuell terapeutisk komposition, vilken kan innefatta vitaminer, proteiner, aminosyror. En sådan cocktail återvänder styrka och hälsa.
 3. Applicera färgkomposition längs hela längden av strängarna. Och det återstår i 25-35 minuter.
 4. Protection. I detta skede mjukas hårklipparna med ett hett stryk och är säkert fastsatta i den positionen. Och det är en välkommen fantastisk glans.

Varning! Som ett resultat av keratinfärgning, är varje hår inneslutet i en komposition med keratin, vilket stärker och närmar sig i flera månader.

Hur lång tid håller effekten?

Beroende på kompositionen som används för keratin hårfärgning, kan effekten variera från 2 till 4 månader. Effektens längd beror till stor del på hur personen ska ta hand om sitt hår:

 • ta hand om att tvätta huvudet (var noga med att använda speciella schampon, masker, serum, olja);
 • kamning måste vara från topp till botten;
 • försök att undvika frekventa besök i simbassänger och bastur, där det finns ökad fuktighet;
 • Efter att ha simat i havet är det nödvändigt att skölja huvudet av saltet.

Det finns många olika sätt att skapa fantastiska nyanser. Men oftast förstör kemiska färgämnen hår.

Kanske är den bästa lösningen för hårfärgning keratin. Eftersom det inte finns någon skada på detta. Krullar, mättade med keratin och andra användbara ämnen, behåller en långvarig färg och garanterad glans under lång tid.

Keratinbehandlingar återställer helt skadat hår. Vi rekommenderar det bästa av dem:

Keratinåtervinning eller laminering.

Hej alla! Jag vill alltid prata om. skönhet hår.

I dag erbjuds i salonen en massa förfaranden för restaurering och vård av hår. Jag föreslår för diskussion hårlaminering eller keratinåtervinning. Fördelar och nackdelar

Nu om varje i ordning.

Tillverkare lovar oss att även det mest "torterade" håret kommer att få en hälsosam glans och snyggt utseende, styrka och glans. På grund av ingredienserna i denna produkt räker håret och blir jämnt och glänsande. Särskilt bra förfarande för dem som vill bli av med vågigt och lockigt hår.

Grunden för denna komposition som tillverkarna skriver är keratin. Denna procedur är lämplig för alla typer av hår. Färgad och kemiskt behandlad. Kärnan i proceduren: Tvätta håret med speciellt schampo, en speciell komposition appliceras på håret, som, som lovat, inte bara inramar håret utan penetrerar också strukturen. Efter det skriver någon att kompositionen torkas och tvättas bort, och någon skriver att de genast passerar genom håret med ett strykjärn för en viss temperatur för att "lödda".

Det finns flera märken som erbjuder keratin hår restaurering produkter:

Sunliss, Cocoshoco och flera andra. Nätverket har en diskussion om ämnet. Är detta förfarande giltigt så användbart som det är berömt. Det är en åsikt att under påverkan av en strykningssubstans som ingår i kompositionen, nämligen - idroxyisohexyl 3-cyklohexenkarbaldehyd blir formaldehyd. Om någon dyker i kemi berätta sanningen.

. och tvister som keratin är bättre än brasilianskt eller israeliskt.

Förfarandet varar från 1,5 till 4 månader. alla individuellt. Effekten självklart på bilderna på internet är fantastisk och förfarandet är inte billigt! Flickor som du tycker är det värt det.

Också en populär tjänst som erbjuds av skönhetssalonger.

Kärnan i förfarandet: Återigen, vid applicering av en speciell komposition till håret, som omsluter håret och skapar en film på den som täcker hårvågorna. men inte länge om en månad. vanligtvis vid denna tid kommer detta "mirakelmedel" att tvättas bort från håret och du kan gå till salongen för en ny. Även om många frisörer hävdar att laminering har en kumulativ effekt, så bör proceduren upprepas upp till flera gånger. Denna procedur är något billigare keratinåtervinning.

Laminering är färgad och transparent. Tillverkaren lovar att stärka håret, de kommer att bli glänsande och efter proceduren kommer att förvärva volym. Om du gör färgning kommer det att bidra till att bevara hårfärgen. Varumärken av hårlamineringsprodukter:

Naturligtvis blir håret smidigt och glänsande, MEN bedömer genom recensionerna, ses effekten mest på det tråkiga livlösa håret.

Man tror också att ovanstående procedurer bidrar till att växa hår bättre. eftersom håret skyddas av en "film" och bryts inte under påverkan av yttre faktorer.

Så vad ska man välja om håret är skadat genom ommålning (som min) och professionell vård är inte längre lika effektiv och ger effekten av att tvätta huvudet. Och på sommaren mer än någonsin vill du skina med vackert hår.

Jag hoppas inte trött. Väntar på feedback och visningar om detta ämne.

Keratin hår restaurering estel recensioner

Thermokeratin "Estel": översyn av förfarandet

Ibland är håret så illa skadat och försvagat att det ser ut som om det är ett halmband. Vid sådana tillfällen verkar det ingenting att hjälpa dem. Mässan med långt hår, liksom de som ofta färgar strängar och gör långsiktig styling, möter ofta sådana problem. Men det finns alltid en väg ut, så livslöst hår kommer att kunna återvända till en ny medicinsk procedur - Estelle Thermokeratin. Recensionerna om henne är mest entusiastiska, för resultatet är helt enkelt fantastiskt.

Varför är keratin bra för hår?

Keratin är ett naturligt protein som är involverat i bildandet av hår, hud och naglar. Det är hårt och mjukt. 80% av mänskligt hår - det här är keratin, det förstörs av negativa effekter på krullarna, som har en frekvent färgning som innehåller aggressiva komponenter, kemiska perms, solens strålar, värme och andra faktorer. Replenishing bestånd av keratin är mycket användbart för hår, eftersom det är huvudbyggnadsmaterialet för dem.

Vad är termokeratin

Thermokeratin "Estel" är ett mycket effektivt professionellt förfarande för restaurering och rätning av skadat och orubbligt hår. Hon kommer att kunna återställa hälsan och styrkan till krullarna, som är skadade på grund av färgning, negativa miljöeffekter, kemiska permer, missfärgning, frekvent styling med hårtork och strykning och andra skadliga faktorer. Torra, tråkiga och sköra strängar blir levande, friska och glänsande efter proceduren Estell Thermokeratin. Recensioner av tjejer som försökte det, bekräfta effektiviteten av denna metod. Resultatet efter det är omedelbart märkbart - det är mer lättsamt, återställt hår, silkeslen och mjuk. Efter proceduren rekommenderas regelbundet att använda hela uppsättningen "Estelle Thermokeratin för hår". Således kommer det uppnådda resultatet av återhämtningen att bevaras permanent.

Vad ingår i uppsättningen "Thermokeratin" Estel "

Omfattande vård med tre olika sätt att påverka krullarna hjälper till att bevara effekten efter hårkeratiniseringsproceduren:

 • En hårmask som innehåller ett keratin reparationskomplex hjälper till att aktivera hårregenerering från insidan, på mobilnivån.
 • Den andra agenten i satsen är en termoaktivator, vilken stimulerar den värmegenerering som är nödvändig för keratiniseringsförfarandet. Det hjälper keratinet att fylla hårstrukturen, släta vågorna och återställa hårets näring, liksom att ansluta de splittrade ändarna.
 • Keratinvatten för hår fixar effekten av hela proceduren, fuktar krökorna, ger dem styrka och densitet, fixar hårfärgen efter färgning, tätar ändarna, ökar volymen och skyddar mot negativa yttre påverkan.

Ingen har ångrat att ha köpt Estelle (Thermokeratin) kit. Feedback från tacksamma kunder bekräftar det utmärkta resultatet av användningen och förbättringen av strängarna. Särskilt effektiv är serien för de som har färgade trådar eller efter perm, splittrade ändar, tråkiga och livlösa lockar, poröst och orubbligt hår.

Fördelar med keratiniserande hår

Keratisering är ett medicinskt förfarande som hjälper till att återställa även de mest hopplösa strängarna. De kommer att bli lydiga, starkare, mer motståndskraftiga och släta. Visuellt verkar hårets huvud efter en sådan restaurering tätare. Alla splittrade ändar är täta, skadorna på hårets yta är fyllda och effekten varar i ca tre månader. Olydigt lockigt hår kommer att sluta curla i dåligt väder, eftersom de kommer att ha ett skyddande lager av keratin, som, som en osynlig film, kommer att skydda krullarna mot termisk, kemisk och UV-exponering. Thermokeratin "Estel", recensioner av vilka är mestadels laudatory, hjälper till att hålla krullarna hälsosamma, återfuktar dem, gör dem glänsande och fixar färgen efter färgning under en period av 2-4 månader.

brister

Hur som helst har varje kosmetisk procedur sina nackdelar. Estelle Thermokeratin var inget undantag. Recensioner visar att:

 1. Efter proceduren började krullarna bli smutsigare. Detta beror på det faktum att håret har blivit förtjockat, och keratin, med vilket de är täckta, samlar damm på sig själva, och även blubben mättar dem snabbare.
 2. Ökad håravfall noteras också. Detta fenomen förklaras av det faktum att keratinbelagt hår blir tungt och det är svårt för glödlampan att hålla den.
 3. Cancerframkallande formaldehyd, som ingår i alla keratiniserande medel, som hjälper till att uppnå effekten av perfekt rakt och slät hår, är ett mycket skadligt ämne.
 4. Keratiniserande kan orsaka allergier, som alla kosmetiska förfaranden. Därför är det nödvändigt att noggrant studera sammansättningen av medel för förfarandet.

Hur keratinisering sker i stugan

Eftersom förfarandet har många biverkningar, bör du tänka noga innan du försöker Estelle Thermokeratin på dig själv. Recensioner av förfarandet, oavsett hur löjligt, kan inte garantera säkerheten.

Det professionella förfarandet i salongen tar ungefär två timmar. Består av följande steg:

 • Först tvättas håret noggrant med ett speciellt schampo för djuprengöring. Det tar bort all smuts från hårets huvud: smuts, damm, stylingrester.
 • Det andra steget kommer att vara tillämpningen av keratinkompositionen. De är olika, så stylisten prekoordinerar den med kunden, med tanke på hårets typ och struktur. Medlen fördelas noggrant och jämnt längs hela längden, en och en halv centimeter från rötterna.
 • Det tredje steget i proceduren är att torka krullarna med en hårtork. Dessutom behandlas varje tråd efter torkning med ett uppvärmt järn för rätning - detta är ett mycket viktigt steg, det behövs för att ansluta keratin med hårmolekyler.

Det är mycket viktigt att komma ihåg att efter hårets keratinisering är det omöjligt att tvätta håret i tre dagar. Dessutom är det omöjligt att ändra avskiljningen under keratinens verkan (cirka två månader) så att håret behåller sin form. Användning för vården ska endast vara en speciell schampo och balsam. Det är också viktigt att hålla krullar från regn och snö - hög luftfuktighet är extremt skadlig för keratin.

Förfarande hemma

Först måste du köpa en uppsättning för proceduren "Estel" Thermokeratin ". Recensioner bekräftar dess effektivitet, så det är perfekt för hemmabruk. Det är viktigt att följa instruktionerna som följer med uppsättningen medel.

 • Tvätta håret med djupt rengöringsschampo.
 • Kamkronor med en platt kam.
 • Applicera keratin.
 • Applicera termoaktivator.
 • Tvätta av efter 15 minuter.
 • Behandla håret med keratinvatten.
 • Blås torr.

Detta förfarande är kumulativt och det måste upprepas om 1-2 veckor, och glöm inte att använda hela linjen med Estel-produkter, vilket hjälper till att fixa resultatet under en längre tid.

recensioner

Förfarandet har orsakat inte bara positiv återkoppling och glädje bland det rättvisa könet som har provat keratinåtervinningen. Faktum är att, som något annat förfarande, är termokeratin lämplig för någon, men inte för någon. Vissa gör inte det faktum att resultatet inte kommer omedelbart, men efter flera applikationer. Thermokeratin har inga strikta kontraindikationer, men man bör inte glömma att gravida kvinnor, omvårdnadskvinnor och personer med individuell intolerans inte borde försöka själva behandlingen.

3 månaders användning. Spara inte pengar på hårets hälsa och skönhet, eftersom håret kan förstå mycket om en person!

Hon lärde sig om keratinhår restaurering ungefär 4 månader sedan, men bestämde sig för att prova på sig en månad senare.

Naturligtvis för pengarna, det här är inte ett billigt nöje, men det är värt det! Dessutom kan du alltid hitta en mästare som inte pengar! Till exempel hemma!

Eftersom håret ständigt bortskäms genom att använda färger, hårtorkar, strykjärn, krullar, vind, varmvatten och så vidare. Och kraften för håret att ta ingenstans.

För hela mitt liv förstod jag att allt är billigt, populärt och så vidare. fonder inte gynnar. Pengar till vinden och besvikelsen i slutet!

Ångrade inte och bestämde sig för att försöka detta mirakel. I. Det är verkligen ett mirakel. Håret kom till liv efter den första ansökan! Blivit jämn, glänsande, perfekt kammade och bara nöjd med ögonen! Effekten tvättades inte ut, inte efter att ha tvättat håret, inte efter en vecka eller till och med en månad!

Jag slutade använda balm och masker efter att ha tvättat mitt hår. De såg fantastiskt ut.

En månad senare gjorde jag en återhämtning och jag fortsätter i samma anda!

Alla tjejer och kvinnor rekommenderar jag sooooo återhämtning!

När allt spelar utseende en stor roll och hår kan säga mycket om en person.

Jag är glad som någonsin!)

Hår tacka mig! och plånbok också

Estel slog mig bara!

Vanligtvis litar jag inte riktigt på mirakelburen.. men här läste jag en massa bra recensioner, bestämde jag mig. Och nu köper jag inte det andra paketet.

Det hävdas att kärnan är keratin, vilket är populärt och lovande.

För att vara ärlig brydde jag mig inte om hur kompositionen av allt detta var när jag såg resultatet, och han är omedelbart synlig!

Alla tips är förseglade (och de brändes av curling och lightening), hårflödande, ovanligt silkeslen, de började curla till snygga jämnsträngar och inte pudelkrullar som sticker ut i alla riktningar! Mer hår elektrifierar inte så mycket, och de ser så vackra ut! Som om de hällde ett nytt liv!

I allmänhet köp, det här är ett mycket billigt alternativ till att gå till salongen, och det är verkligen effektivt!

Effekten, förresten, varar ganska lång tid, 2 månader har gått sedan jag slutade använda det och mitt hår är också vackert)

Förväntat mer. 12/23/16 recension lite tillagd

Jag köpte den här uppsättningen för 1530 rubel. Från proceduren ville jag ha lite stickande tips för att släta ut och mer glans. Satsen innehåller schampo (250 ml), mask (250 ml) och spray (100 ml). Masken är bara en underbar lukt. Första gången jag gjorde är proceduren enkel: Jag tvättade mitt hår med schampo, sätta på en balsam i 15 minuter och spray sedan. Resultatet imponerade inte alls på mig. Hennes hår blev fruktansvärt elektrifierat och på kvällen hängde det som istappar. I allmänhet är alla förfaranden av detta slag baserade på det faktum att keratin bör präglas i håret. Då bestämde jag mig för att göra det under påverkan av höga temperaturer. Hon tvättade håret, sätta på en mask, kammade håret med en kam med täta tänder, lindade huvudet i en handduk och torkade hennes hår lite. Efter 20 minuters mening mask, spray och torkat hår. Resultatet var bättre än efter första användningen: Hårflödande, mjuk, glänsande, men också elektrifierad och hade sådant ljus att de klättrade i alla riktningar.

I allmänhet goda resultat, håret mjukt och glansigt, men samma effekt som jag fått från sin favorit schampo för 110 rubel (och från honom fanns inga biverkningar i form av utskjutande hårstrån). Kanske gjorde jag något fel, och kanske bara "inte min", så jag rekommenderar

---------------------------------------------------------------Nu, korrigeringen / tillägg: popolzovavshis ett par månader, jag beslutat att alla samma förgäves felsökning, och att jag hade förväntat mig mycket från honom är mitt problem, inte satt. Därför, om du inte jämföra med andra, inte tar hänsyn till priset, och inte vänta för återvinning (ja, på allvar, vilken typ av schampo med sken av det kan ge?), Är resultatet mycket bra. Håret är tätt, fluffigt, voluminöst. Jag bestämde mig för att ändra mitt betyg till 5.

KERATINBEHANDLING, Thermokeratin eller håråterställning! Förvirra inte med rätning! Vad är detta förfarande för? Hur gör de det och vad är resultatet :) FOTO

God dag alla!

Keratinåtervinning är inte en hårrätning utan en behandling med deras keratinkomposition. Och även kallad TERMOKERATIN.

Klassiskt keratinerande förfarande Hår inbegriper anbringande på håret en speciell komposition baserad på naturliga keratin, som tränger in i och delvis blir kvar på ytan och bildar en tunn skyddande film.

För att aktivera kompositionen och förbättra effekten av dess användning, behandlas strängarna med ett hett stryk - temperaturen förbättrar digerbarheten av keratin.

Således utesluter inte ens en korrigeringsåtgärd utan potentiellt farliga termiska effekter.

Jag fick omedelbart höra att jag inte skulle se en synlig wow-effekt, men har gjort sådana medicinska förfaranden flera gånger, håret blir bättre.

Det rekommenderas att ett sådant förfarande hålls här:

 • hårets huvud skadas märkbart med en konstant värmeffekt;
 • för rätning av hår
 • för hår som har färgats och har förlorat sin styrka och glans
 • Spetsarna splittrade och håret blev skört och tråkigt.

Det är bättre att göra keratinbehandling efter färgning av håret, eftersom:

Som ett resultat av proceduren blir håret behagligt att röra och få en hälsosam glans och strålning. Evenemanget låter dig också "fixa färgen", det vill säga att den blir mer mättad och uttrycksfull.

Förfarandet består av: tvätt av specialerbjudanden. schampo. Applicera kompositionen för behandling av hår, torkning. Jag bad om mer hårpolering.

Så, hår FÖRE:

Torkad på vanligt sätt. efter ombre :, som jag har målat på i 6 månader. Tipsen är splittrade, torra.

Det är av den anledningen att jag bestämde mig för detta förfarande. Återigen, hormonell störning, tack vare vilken en tjock massa av friskt hår (som var på sommaren foto se HÄR ), blev till IT ↓

FOTO IMMEDIATELT EFTER:

Vid beröring har håret blivit lite tjockare. Men det kan tyckas så. Smoothness kommer på bekostnad av POLISHING → MY recension med bilder.

Och delade ändar förvandlas ↓

På en dag:

På en vecka:

Efter 1,5 månader:

Under denna tid hittade jag inga direkta ändringar:

♦ kam som vanligt

***men delade ändar uppkom inte. Åtminstone i ögonen rusa inte. Därför anser jag att behandlingshjälp!****

Håret reagerade normalt. Sektionen har inte ökat. Minimal sårbarhet! Förlust är, men det är en avitaminos.

10 dagar efter att ha markerat

Enligt min åsikt blev håret inte sämre, jag tycker att det är en fördel av keratin!

Här är håret utan styling och rätning. Silikonomsorg. Professionella verktyg.

i 1,5 månader + markering

Närmare de varma dagarna ska jag gå igenom behandlingen igen, kanske kommer jag att göra rätningen för att inte oroa mig för mitt hår på sommaren.

Kostnaden för behandlingen var cirka 400 rubel. ganska budget

Kumulativ effekt kommer att resultera. Tjejer, jag rekommenderar det här enkla förfarandet till alla! Jag vet inte vem hon kan skada? Håret blev inte sämre, föll inte ut och bröt inte. och skriv sedan passionsansikte :)

Prova det.

keratin

Barber själv, var vid ett seminarium om Estelle, där det har gjort mig keratin återhämtning, fanns det en annan laminering och ekranivaronie. Lamine är endast möjligt i kabinen med hårtorkar, avskärmning mer för naturligt hår, precis som filmen. Mitt hår är mycket skadad, som är på baksidan vänster till Brown och sedan i blonda som det är nu, endast med mousse, serum, såg de mindre. Och orsakade mig är ett mirakel botemedel, men det kommer en mask, han keratin och spray. Först tvättade hans huvud, sedan slog masken i 3 minuter, sedan keratin i 3 minuter, tvättas och tillfogade en spraytork, och jag var i en vild extas. Jag hade aldrig trott att mitt hår kunde bli så återställt. De blev glänsande, silkeslen, precis som från reklam.

Vissa har tillräckligt med en månad, det har en kumulativ effekt.

Jag tänker köpa ett helt system. Innan det användes glädje konstanter. På något sätt hade jag hår så glänsande och levande. Jag är bara i chock vad kan vara.

Masken innehåller keratin, keratin som aktiveras serum, sprej innehåller olika komponenter som utför funktioner är omkring 10 som det slutliga steget. Volymerna är mycket stora, tillräckligt länge.

Thermokeratin hår restaurering. Jag såg inte den utlovade effekten. Ett annat knep frisörer för vinst. Foto före och efter

I en av stadens salonger rekommenderades jag att göra ett nytt förfarande för håråterställning med thermokeratin. Priset är 1000r för en längd strax under axlarna. I princip billig och jag gick med på. Innan detta gjorde jag hårpolering, du kan läsa en recension om den här tjänsten här.

Termokeratin återhämtning ägde rum på följande punkter:

 • schampo shampoo
 • Kammat vått hår med träkam
 • Bredvid varje strängpåverkad komposition från Estel, som jag förstår, var det keratin
 • Då igen, någon form av uppvärmningsförening. Enligt honom måste han lödda keratin rätt inuti håret
 • Lämnades allt i 15 minuter och tvättades sedan bort
 • Och i slutet sprinklade de med flytande keratinspray igen från Estelle
 • Blöt torrt hår

Sammantaget tog hela proceduren inte mer än 30 minuter. Det fanns inga obehagliga luktar och känslor under det. Därefter tog min herre mig en spegel så att jag beundrade resultatet) Men jag såg ingen mirakeleffekt som jag berättade för henne om. Hon fick svaret att denna procedur är en ackumulativ typ och ska göras 1-2 veckor och så många gånger som möjligt. Något som dessa lovar är mer som bluff! För den typen av pengar kan du köpa bra professionell kosmetika och göra självhushållning själv hemma)

För mig själv bestämde jag mig för att jag inte längre skulle göra termokeratin. Nästa vill jag försöka skydda håret. Så vänta på nästa recension om det.

FÖRE NÄR NÄR

Hårskydd är ett mycket bra förfarande. Vem bryr sig läsa.

Bra schampo med lamineringseffekt

Bilder inuti säger allt för mig :-)

Hej alla!

Idag vill jag dela med dig ett svar på ett sådant förfarande som hett keratin.

Jag gjorde det i salongen, men som du kan se kan du köpa det här paketet och återställa håren hemma.

I vardagen, är håret materialet föremål för en permanent påverkan: termisk (från en hårtork, strykning, curling), mekaniska (kamning, curling), extern (kallt eller starkt solsken). Som ett resultat av dessa åtgärder, liksom på grund av stress eller ohälsosam mat håret förlorar sin naturliga keratin blir sprött, tråkig och livlös. Och bara dess påfyllning kan återge håret naturligt elasticitet, glans och mjukhet.

Så, i vårt fall återställde vi håret med keratin från Estel.

1. Först tvättar mästaren mitt hår med schampo för djuprengöring Estel.

2. Har applicerat masken Estel Keratin för hela längden, inklusive rötterna. Utan att tvätta av masken sprutade en termisk aktivator ovanifrån, vänster i 10-15 minuter.

3. tvättas bort, försiktigt pressa handduken keratin besprutas vatten över hela längden, blåsa torrt, och drog hår järn.

Hela proceduren i stugan tar 40-50 minuter.

Och faktiskt är resultatet själv omedelbart efter proceduren:

med en blixt utan blixt Hur ser du proceduren ger en vacker glans till håret, släpper dem och gör dem otroligt silkeslen!

Efter proceduren:

Keratinbeläggningen under de första 2 dagarna efter appliceringen kan lätt skadas genom exponering för vatten eller kemikalier. Därför tvätta inte håret, inom 48 timmar efter att ha besökt salongen, dra inte håret i en bulle eller svans, undvik att besöka badet och bastun.

Tvätta håret, täckt med keratin, kan någon schampo, men yrkesverksamma rekommenderar användning av specialverktyg, dessutom skyddar håret från effekterna av hårt vatten och UV-strålar. Om du följer dessa regler kommer ditt hår att vara vackert, jämnt och hälsosamt under lång tid.

För ett förfarande gav jag 500 rubel, jag tror inte att det är dyrt, men i alla fall är det mycket lönsamt att köpa den här uppsättningen och göra det hemma

Hur lång tid håller effekten?

Tillverkaren lovar effekten upp till 3 månader. Men jag tvättar mitt huvud varje dag, så effekten på mitt hår varar i ungefär en månad.

Vad är minuserna för mig själv, jag utpekade?

Brist på hårvolymen efter proceduren. Det är förståeligt, håret blir tätare, tyngre och "dra" ner.

Men alla fördelar korsar den här minus. Vad kan vara vackrare än "levande", silkesigt hår?))

Rekommendera definitivt proceduren! Försök åtminstone en gång i stugan

Om du har läst denna recension kommer du förmodligen att vara intresserad av andra:

Keratinåtervinning

Om keratin återhämta sig mycket information. Jag kan knappast överraska dig med något nytt. Jag kan bara varna dig för att inte fatta ett beslut baserat på feedback eller skriva din recension baserat på misslyckad erfarenhet. Och kom ihåg: när keratinåtervinningen inte används järn, används den bara vid rätning av hår.

Vi vet alla att en riktig kvinna är ett permanent, det är i vår natur. Men även i henne lade en ständig önskan om skönhet, eftersom kvinnor är tunnare och djupare kunna uppfatta det.

Och helt logiskt, vill vi se inte bara skönhet, men också för att föra in det i världen, för att vara den mest därmed en unikt konstverk som är värd utsmyckning handlar om. Till exempel innehavare av lockigt hår ofta vill försöka räta ut och rakt - gör lockar, är det naturligtvis, till exempel, curling, som skadar håret är inte på något sätt skyddas.

Hårkeratinisering

Det är inte förvånande att vi alla har individuella idéer om skönhet. Med tillkomsten av ny teknik har det blivit ganska möjligt att bli den du ser i dina drömmar.

Till exempel är det för kvinnor med lockigt eller buskiga hår precis just nu möjligt att komma till önskad ideal jämnhet och rakt hår med hjälp av Kerastase, och för dem som har rakt hår, men inte silkeslent, kan keratirovanie fungera som ett utmärkt verktyg i kampen mot denna olägenhet.

Keratin restaurering, behandling och rätning av hår ger en signifikant förbättring av deras utseende, jämnhet, glans, lätt kamning och hälsosamt hår.

De blir mycket trevligare att röra vid, liksom mycket mer lättsam och motståndskraftig mot alla slags negativa influenser, till exempel från direkt solljus, från vädret, från den allmänna ogynnsamma atmosfären i storstäderna.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

För att förstå hur det fungerar måste du först genomföra ett litet utbildningsprogram i terminologi.

Keratin är det protein som i grunden består av vårt hår. Om nittio procent av deras sammansättning är han.

Keratinhårsåterställningsmedlet innehåller inte bara sig själv utan också andra ämnen som tillsammans bildar något som liknar hår som har omvandlats till en flytande form. När håret behandlas med denna komposition täcker det naturligt hårets nagelkutan (kutan del) och har också en fördelaktig effekt på folliklarna - speciella påsar som skyddar hårsäcken under huden.

Kutiklet själv har en skyddsfunktion och består av mikroskopiska skalor som passar varandra tätt om håret är friskt och smidigt. Om håret skadades - fysiskt eller kemiskt (vilket betyder att det är färg eller perm), så blir det omedelbart märkbart på grund av bristen på hälsosam glans, förvirring, britthet och torrhet i håret. Men krökta människor är dessa vågor naturligt skadade, på grund av vilket, faktiskt håret och krullade i ringor.

För att släta dessa flingor och täcka dem med ett ytterligare skyddande lager appliceras keratisering. Denna olja ger dig möjlighet att ytterligare näring och stärka vårt hår. Den fördel det ger är synligt för det blotta ögat på bilden som tas av dem som redan har provat denna teknik.

När håret är täckt med en keratinmask, är de skyddade med speciella medel, ett krusjärn går in, vilket räter ut håret och tvingar dem att behålla sin form.

Keratin hårrätning - nackdelar, vilket är värt att veta

Jag vet inte om dig, men innan jag själv testar försöker jag alltid hitta den maximala informationen om den på Internet. Det är uppenbart att det alltid finns de som är "för" och det finns alltid de som är "emot", men sådan insamling möjliggör i alla fall att du i förväg kan veta vad du ska göra med dig själv och om det inte kommer att få allvarliga konsekvenser för dig själv. din hälsa och din skönhet. Så det var det jag lyckades hitta om keratin hårrätning...

Under detta förfarande appliceras ditt hår, förtvättat med ett speciellt schampo, en speciell lösning som innehåller keratin, protein och andra hjälpämnen. Molekylerna av den huvudsakliga aktiva ingrediensen - keratin, tränger djupt in i hårkutiklet och verkar på sitt tillstånd från insidan, inte bara rätning utan också skyddar den från externa negativa faktorer. Så, enligt kosmetologer, de som har keratin hårrätning är inte rädda för ultravioletta strålar eller nikotin rök. Håret är skyddat från insidan och fullt av styrka och hälsa. Dessutom, om deras tillstånd efter alla dina frisörsexperiment lämnar mycket att önska - behandlar denna procedur bland annat också dem. Så, till och med "dödad" av chelation och kemi, återställs håret och ser återigen välplexade, friska, lyxiga och viktigast av varandra - rakt (minns att det raka håret är nu i trend).

Men det är här att vi möter den första men väldigt signifikanta "men" - efter att ha applicerat en speciell komposition till håret, räcks de också med ett strykjärn för att "polera" effekten, så att säga, och om ditt hårs tillstånd är inledningsvis lämnar redan mycket att önska - ytterligare "strykning" är osannolikt att ge dem hälsa, även med tillståndet att applicera keratinkompositionen på sådant hår.

Därför ord som keratin riktning "botar" håret - och därmed, användning av särskilda rakpermanentningsmedel som "verk" vid en temperatur på 230 grader Celsius, föreslår tanken på skarp kontrast.

Särskild komposition för keratin hårrätning

Vi har redan skrivit om det faktum att kompositionen för rätning av hår innehåller inte bara keratin, men också protein, näringsämnen, och även... det innehåller formaldehyd. Ja, ja, du misstog inte, samma formaldehyd, som är ett cancerframkallande, vilket provar utvecklingen av cancer. Och när en sådan komposition (med formaldehyd) appliceras på håret, kommer alla dess komponenter, inte bara keratin, utan också cancerframkallande, tränga in i kroppen och börja sakta, men verkar säkert där, negativt påverka genetiken, dina andningsorgan och synvinkel samt påverkar ditt nervsystem.

Och nu tänka på om din "brasilianska" hårrätning är ett hälsoproblem?

Men även om din mästare börjar hävda att hans komposition för rätning inte innehåller formaldehyd - tro inte på honom. Om det inte fanns någon formaldehyd, skulle det inte finnas någon hårrätning under en så lång period. Dessutom är det tillräckligt att lukta blandningen som du sätter på håret, eftersom du ser att formaldehyd, "smakad" med alla slags dofter, finns kvar där...

Sanningen om keratin hårrätning

Efter första gången räta håret med keratin eller snarare nästa dag - du beundrar verkligen mästarens arbete, men... i stället för de lovade 4-6 månaderna av friskt och jämnt hår, efter 2-3 månader inser du att ditt hår återvänder till sin tidigare stat, börja curl, cross, sluta att skina och se frisk ut (inte undra - keratinet är tvättat!). Du skyndar dig snabbt till befälhavaren för att förlänga effekten av keratins magiska verkan, blundar i ögonen på att istället för de utlovade 6 månaderna var du en skönhet, bara hälften av den här perioden, gör du keratinhårrätningen igen och...

skrämmande. Håret såg inte bara bättre ut (du hoppades på det och betalade mycket pengar för det) - de började se sämre ut, dessutom känner du konstant klåda och brännande i hårbotten. Så är det! Ingen varnade dig för detta (förutom för oss självklart). Ja, ja, de som gjorde detta förfarande mycket ofta (mer än en gång) klagar på att resultatet av det upprepade experimentet på håret tyvärr besvikit dem.

De första kompositionerna för keratin hårrätning hade sina egna egenskaper - efter att de applicerades på håret... var det omöjligt att tvätta huvudet i 3 hela dagar, liksom att kamma och sticka håret. Idag har kompositionen blivit modernare, men... vara beredd på att efter en sådan rätning informerar din herre plötsligt om sådana egenskaper i denna procedur (han har bara "gamla" lager av keratin)...

För att försvara keratin hårrätning

Och ändå är vi inte hycklare, vi är för att kvinnor ska vara vackra, men att uppnå sådan skönhet med hjälp av moderna och ofarliga metoder. Inklusive keratin hårrätning. Därför, om du också har beslutat om ett sådant förfarande - välj en riktigt trevlig interiör, beprövade mästare och försöka lära sig om sammansättningen av din keratin så mycket information, förbereda håret detta förfarande - de bör inte "dödade" och även efter keratin hår riktning - fortsätt att ta hand om dem.

Och ändå... våra mödrar och mormödrar visste inte någonting om keratin hårrätning, men det betyder inte alls att de alla promenerade med hår som släp. För att uppnå hälsa och skönhet i håret valde de helt enkelt andra metoder och alternativ - oskadliga och naturliga, vilket vi önskar för dig.

Myter om keratinisering, eller om du kan skada dig själv genom att försöka kerastas?

Det finns många myter om effekterna av en hårda rätningsmask. Du kan sortera dem alla i ordning, samt läsa recensionerna av dem som redan har försökt brasiliansk keratinbehandling och håråterställning, se bilden "före" och "efter". Och gör ditt eget beslut om huruvida du ska göra det eller inte, och om du gör, hur och var.

Så myterna som omger keratinisering på alla sidor:

 • Efter att ha gjort keratin restaurering, börjar håret påstås att klättra.

Vi har redan räknat ut den tekniska sidan av frågan och är väl medvetna om att keratinmasken appliceras inte på huvudet, utan på håret själv. För att spåra exakt vad som orsakade håravfallet, måste du tänka på att håret inte omedelbart reagerar på några faktorer som orsakar skada. Det kan väl vara så att du för omkring tre månader sedan hade någon form av stress, eller till exempel, du var sjuk och det påverkade ditt hår bara nu. När någon "nödsituation" i kroppen händer börjar han samla resurser från de delar som är mindre nödvändiga just nu, till exempel från hår. Om du övervakar din hälsa och under fyllningen av tillgången på väsentliga näringsämnen kommer förlusten att sluta mycket snabbt. Men att säga att keratinmaskan är skyldig är inte sant. På samma sätt, liksom att hoppas det med hjälp kommer det att bli möjligt att återhämta sig från en håravfall.

Behandling och återställande av hår med keratin ger en exklusiv extern, kosmetisk effekt som inte kan och borde inte fungera som medicin.

 • Vätskeformig keratin, när den appliceras på håret, ger påstås livshotande ämnen som är andningsskadliga och som kan orsaka cancer och allt annat, även de värsta alternativen.

Det finns viss sanning i detta - när en keratinmask appliceras på ditt hår, de gaser som vanligtvis kallas användbara fördjupar förstås, men det finns flera små "men": först eftersom dessa ämnen sänds i form av gas, har ditt hår de kan inte komma på något sätt - gasen avdunstar, och absorberas inte i dem, och för det andra är gaser, som vi vet, lätta, flyktiga ämnen som

De tenderar att flyga upp, inte ner, vilket innebär att du helt enkelt inte kan andas i denna muck. För det tredje löses hela problemet med "skadlig gas", uppblåst till otroliga storlekar, endast genom god ventilation i rummet. Tja, eller säg, den enklaste fläkten... Dessutom är det värt att läsa recensionerna av dem som redan har provat hårrätning på detta sätt och överväga fotot. Använd inte heller kosmetiska märken och lita på betrodda företag, annars är det osannolikt att du inte kan njuta av de lärdomar, vars pris är för högt.

 • Efter att ha fullbordat keratinmaskerna blir håret mycket värre.

Förutom de få undantagen, har kvinnor som gör keratinbehandling och hårrätning i naturen inte det mest lyxiga hårhåret. De kan ha fluffigt, lockigt hår som inte lyser av naturen och har en suddig form. Efter att keratinmasken är gjord blir håret slät, glänsande och lättsamt, och även rakt, eftersom det är en curling, inte bara keratinprodukter. Och sedan av någon anledning vill de avbryta kursen och deras hår återvänder till sitt ursprungliga tillstånd. Den välkända sanning som du blir van vid goda saker blir snabbt sannare än någonsin. Flickor under en så lång tid, för vilken keratinolja tvättas ut ur håret, glömmer vad de var förut och börjar skylla själva tekniken för att inte ordna det i håret från början. Och igen är det värt att läsa recensionerna av personer som verkligen ser på sig objektivt och också utvärderar vad som händer. Till exempel finns på Internet ett stort antal videor och foton där liknande resultat visas och det finns också ett foto där du kan se tillståndet för tjejhår före och efter proceduren.

 • Om jag vill återvända krullarna kommer krullen inte att vara tillgänglig efter keratin.

Detta är inte fallet, efter keratinhår restaurering är våget ganska möjligt, det enda som denna våg kommer att vara kortlivad: under regnigt väder kommer håret att återgå till sin ursprungliga rätade tillstånd, så om du planerar att göra stylingen och sedan gå ut i regnet, kom ihåg att alla perm kan gå ner i avloppet.

Recensioner Keratinåtervinning

 • spring_illusion

God dag till alla! Idag ska jag prata om ett sådant förfarande som "keratinåtervinning", vad det har gemensamt med keratinrätning och vilka risker det bär för ditt hår.

Först och främst finns det en hemsk förvirring om detta förfarande. Under täcken av "restaurering av keratin" i salongerna på något som bara inte försöker vparivat kunder.

Tillverkare av hushållsprodukter fortsätter med salonerna, som kallar "keratin" och "keratinbaserade" även de produkter där keratinet söks är mindre än det damm som molan flyger förbi.

Så vad är keratin och varför är alla så besatta med det?

Keratin - en typ av protein (protein), huvudelementet i håret.

Det är från keratin att hårets inre struktur är sammansatt, det är han som bildar keratinkedjor, vars buntar bildar det som vi brukade kalla hår.

Dessa kedjor är fästade samman genom speciella typer av bindningar som håller keratinfibrer ihop:

- Vätebindningar. Detta är ungefär en tredjedel av alla "kopplingar" inuti håret. De är väldigt instabila och kollapsa under verkan av jämnt vatten, vilket dock inte är hemskt - efter torkning själv reparerar de. Det är anledningen till att om du blåser det våta håret med curlers uppträder curls på det raka håret i den torkade formen och nästa gång du blir våt kommer de att försvinna igen.

- Jonisk (salt) kommunikation. Också inte särskilt resistent. Denna typ av "koppling" förstöras vanligtvis när hårets normala pH skiftas till för surt eller för alkaliskt (det händer med något bestående hårfärg, med tvål för att tvätta huvudet etc.).

- Disulfid (svavel) broar - den mest hållbara, en sådan "hitch" bryts inte av vatten eller vid tvättning av huvudet. Sådana länkar kan brytas på två sätt:

- Användning av aggressiva kemiska förfaranden - Hårfärgning med färgade färger (BEGRÄNSNING AV DET, ammoniakfärg eller ej, om tillverkaren lovade att stå på dig färgat hår, delar av anslutningar är definitivt slutet) eller perm (rätning)

- exponering för höga temperaturer (över 130-150 grader Celsius).

Och nu får vi se vad som händer under en sådan procedur som "keratinåtervinning" - det är också - hårrätning (med exempel på COCOCHOCO-keratinbehandling). Tillverkarens löften och ansökningsordning:

COCOCHOCO-keratinbehandling - Ett unikt förfarande som återställer hårkeratin, förlorat på grund av färgning, andra kemiska och termiska effekter. Med Keratin Treatment-metoden är ett salongförfarande som utförs av professionella stylister. Under förfarandet appliceras produkten på det beredda håret, absorberas i dem, torkas och dras ut.

Under proceduren används en komponentkomposition - Mask för håråterställning och rätning "Arbetskomposition". Efter applicering av masken torkas håret och dras ut med tångjärn och passerar varje sträng 5-7 gånger. Temperatur 230⁰С.

Här har du alla "mirakel" av rätning - ja, disulfidbindningar i håret "dödas" inte genom kemisk sammansättning. De dödas av exponering för ultrahög temperatur!

Förresten inträffar samma sak när man använder aggressiva färgämnen eller när det tänder håret (till exempel efter blondoranpulver), vilket är anledningen till att en tvättduk istället för hår är en så vanlig egenskap hos blondiner.

Håret med förlusten av nödvändiga "kopplingar" faller bara ifrån varandra. Därför många klagomål om brittleness och tvärsnitt av hår efter keratinrätning (detta blir märkbart inte omedelbart, men efter några månader, eftersom många av det tråkiga hårets tillstånd inte binder med keratin).

Självklart kommer inte allt hår definitivt efter ett sådant tillfälle. Vissa hårtyper (tjocka, hårda och slitstarka) kan överleva en sådan bespottning inte ens en gång, men flera gånger. Men tunna och svaga (eller redan målade) får som regel kritisk skada efter första gången.

Det spelar ingen roll att likriktaren innehåller keratin. Keratin (även om den är i rätt koncentration och har rätt storlek på molekylen) återställer inte hårets bindning. Man kan "mätta" håret med protein så mycket som möjligt - om han inte håller sig inne i håret, är det ingen mening i detta.

Den viktigaste slutsatsen: KERATIN RESTORATION har inget att göra med KERATIN RECTIFICATION, eftersom de har helt olika uppgifter.

Om du efter att "restaureringsproceduren" blev lovad att håret kommer att ändra sin struktur (stoppa curling, vågorna kommer att försvinna osv.) - du kommer inte att se en återhämtnings händelse alls, men en övning för att rätta dem!

Vad är keratin (protein) återvinning?

Detta är användningen av keratinprodukter på håret.

Men inte varje keratin är bra för hår. Och inte något hår, det är användbart.

För det första att ha den önskade effekten måste keratin (protein) i kompositionen vara tillräcklig. Och om du ser i masken (till exempel, den så populära L'oreal Absolute Repair) är det önskade proteinet i listan helt bakom konserveringsmedel och parfymdoft, det kommer inte att ge någon fördel för ditt hår.

För det andra måste keratin ha den önskade storleken av molekylen för att penetrera hårets inre skikt över kutiklet.

"Normal" keratin tränger inte in i hårets hår, det klibbar helt enkelt på toppen, verkar som silikoner eller en lamineringsfilm. Det mest slående exemplet är ampullerna Dikson Ristrutturante:

Samma sak händer med håret när man använder hemlagade "stärkande" masker - proteiner från varken ägg eller från gräddfil eller från gelatin absorberas inte av hår. Av anledningen till samma molekylmängd.

För att keratin (protein) skulle kunna tränga in i håret måste dess molekyler vara artificiellt fragmenterade (hydrolyserade). Endast hydrolyserad (eller fragmenterad till en ännu mindre statlig - aminosyror) kan integrera i hårstrukturen och ge lokal reparation, fylla i skadade områden.

Kombinationen av rätt storlek och rätt mängd proteiner finns vanligtvis bara i professionella återhämtningsprogram eller intensiva masker, till exempel i L'anza keratinproteser.

På grund av den kompetenta kompositionen kan keratinproteser på ett anständigt sätt förbättra strukturen hos skadat hår.

Det finns andra keratin (protein) baserade reparationsprogram från andra professionella varumärken:

 • 4-stegs hår restaurering JOICO K-PAK
 • Lycka till håret LEBEL
 • Redken kemi
 • Olaplex

Förutom effektiva hemmetoder, till exempel, verktygen i Schwarzkopf Bonacure Fiber Force-sortimentet:

Efter att ha läst reklam kan man tänka sig att keratinunderverk är användbara för allt hår utan undantag. Men i verkligheten är det inte.

Medelvärda doser av keratin (proteiner) behövs endast för en typ av hår - skadad. Inte torr, torr eller stygg. Skadad. Och allvarligt skadad - vanligtvis kemiskt (permanent, beständig färgning, ljusning).

Användningen av keratin på oskadat (dåligt skadat) hår leder till det motsatta resultatet - glittande keratin kommer att göra håret svårt, trassigt och omanagerat.

Jag lärde mig om förfarandet för keratinhår restaurering (inte rätning, nämligen restaurering) från min mästare, som översvämmade med nattingalen, som beskriver hennes charmar.

I det ögonblicket satt jag i stolen och gjorde mitt blackouthår (avlägsna splittrade ändar), och jag tänkte hur jag skulle glädja mig mer.

* Jag bryr mig hela tiden om hår och försöker att inte springa. Tack vare hemvård lyckades jag göra håret till något anständigt från en tvättduk, så jag gör ständigt olika stödprocedurer.

Befälhavaren var tydligt i brand och kunde fängsla med sina löften :)

"Vad är hår?", Sade han, "det här är keratin vågar, under vilka klor, damm, smuts, träskor, smog, rester av kosmetika, i slutet. " Vad har vi i den här flaskan? "- Han satte in reklam för mig med mening," KE-RA-TIN, med andra ord flytande hår! "

Mitt kritiska tänkande var rädd och gick underjordiskt, krossat av entusiasm och järnargument från denna lysande marknadsförare :)))

Han fortsatte: "Vi kommer att applicera keratinkräm, men vid låga temperaturer är det värdelöst, så glöm det köpta keratinpreparatet och tät det i håret med höga temperaturer. Tänk dig att nya keratin kommer att ansluta till din keratin och du kommer att ha flera gånger mer keratin !! "

Jag kunde inte lyssna på det här längre, jag gav upp :) Endast klargjort priset och om det är en formaldehydrätning. Efter att ha kontrollerat att förfarandet inte har något samband med formaldehyd, avslappnad jag och vad som än händer :)

Pris - 3500 rubel för långt hår.

I kabinen fanns material för keratinåtervinning Keune och Bes, och om jag förstod korrekt gjorde jag det med hjälp av BES (jag spionerade på tekniken på Internet - allt tycktes passa ihop)

Det viktigaste jag vill säga är att proceduren är väldigt lång (ca 2 timmar) och väldigt doftande. Jag kände olika luktar: en banan och mandel och till och med olika frukter... Inte alla kommer att tycka om det, huvudet kan göra ont.

Först fick jag ett djupt rengöringsschampo. Vad blev förvånat - mästaren berörde inte hårbotten alls. Tvätt hår, börjar nästan från mitten. Det är ganska konstigt, vanligtvis sköljer alla huden tills det piper, men inte i det här fallet. Hud fick en hel del uppmärksamhet i slutet.

Redan hemma, efter att ha sett tekniken, insåg jag att det här är en funktion av förfarandet. Tydligen är det mycket kraftigt schampo.

Dessutom sköljdes håret först med varmt, sedan isvatten.

Effekten av temperaturchock (som bara inte kommer upp)

Därefter kom tiden för tråkig hårbearbetning. Allt är så långsamt att du kan somna. Jag läste tidningar och drack kaffe... trött - ingen styrka.

Då var det dags för flera fler verktyg:

Applicera-skölj, applicera-sköljning. Jag har blivit vuxen i denna handfat och min nacke har blivit ont.... (Jag kommer ihåg taket under en lång tid, liksom temperaturchocken som följde med alla manipulationer :)

Tja, det verkar vara ögonblicket för det sista ackordet - sättet att tvätta ut, och jag gick hem. Jag hade inte något att ställa krafternas styrkor längre, jag var verkligen trött på att styra skönhet, jag ville snabbt gå hem och sova :)

Effekten var förstås märkbar: allt skiner, allt rinner. Inte hår - en saga!

Men nästa dag var all skönheten under vindstråken och en hatt inte längre så imponerande, och ännu mer efter den första shampooingen. Nej, effekten av grooming höll en tid, men det var inte något extra, för det jag vill springa till salongen igen och ge ytterligare 3,5 tusen.

Rekommenderar jag proceduren?

Innan viktiga händelser - absolut! Resultatet är där, det gömmer inte)

Ett bröllop, en födelsedag, ett ödesdigert datum... Men bara för dagen eller dagen för evenemanget. Annars kan du förbli besviken, eftersom effekten inte varar, men "på väg ut".

Jag rekommenderar verkligen Keratinåtervinningen, eftersom jag inte har gjort mitt hår sämre, men är du redo att ge ett tillräckligt bra belopp för en kort tid, bestämmer du :)

Har du förmodligen hört mer än en gång om ett sådant förfarande som ett KERATINBEHANDLINGSRÄTTNINGS-hår? Ännu inte Och ära till GUD. Och tänka inte ens på att drömma om det.

Jag berättar för dig detta som en kryddat frisör - mer än 7 års erfarenhet. Jag arbetade själv på alla typer av keratiner.

Här är den verkliga sanningen:

För några år sedan arbetade jag i en av skönhetssalonen i Moskva. De började precis arbeta med dessa keratiner. Denna keratisering görs för alla, för Denna procedur anses terapeutisk!

TROLLER INTE. DETTA ÄR INTE SÅDAN.

CERATING dödar ditt hår.

Ja, många fördelar:

- Bli inte förvirrad vid våt kamning

Allt som är lovat till dig längre är fullständigt nonsens!

De lovar att håret inte kommer att falla ut - varför?

Ja, för när de dras av järnet dras alla svaga hår ut av rötterna!

Ingen keratin i håret är lödd. Detta är i naturen ofrånkomligt.

Ditt hår från denna procedur kommer aldrig att botas! Och för allt detta - ditt hår bärs 7-15 gånger med ett strykjärn. Håret blir sprött och tunt ut efteråt! Och lukten? Detta är formaldehyd! När de inhaleras sker en förändring i DNA-celler, eventuellt förgiftning! Skadad slemhinnor i andningsorganen, matsmältningen etc.

Jag också, föll för denna bete! Jo, jag bestämde mig - varför det här är en medicinsk procedur, varför försök inte. WOW. Håret kommer att vara som modellen! Men jag var väldigt fel! Jag gjorde keratisin själv varannan månad i ett år. När jag insåg att jag hade gjort ett tantrum hade jag!

Medan keratin är på håret, ja, ditt hår är TYPE i utmärkt skick, men så fort det går ut ur det tar det ungefär 3-5 månader och här är det överraskning. Håret är bitat, livlöst, tråkigt, fruktansvärt sprött, staten är mer som att tugga!

MEN, hur så? När allt är Keratinizing är utformat för att bota ditt hår!

Flickor. Bra, bra, det här är inte så.

Lita på mig, jag sträcker mig i 2,5 år, jag har kollat ​​mig själv!

Testade det här på dig själv!

HUR frisören kan berätta säkert: Det finns inget värre än det här, till exempel ett återställningsförfarande. Vem kom i samma situation - Håret kan sparas med naturliga naturliga masker.

Och för mig själv, som ett alternativ, valde jag laminering.

Mitt hår är väldigt torrt och poröst, delat genom hela längden. Tryck ner. Och jag vill att silke flödade och glittrade.

Även efter färgning skina en hel vecka. Jag hade redan en roligaste upplevelse med keratinrätning på kupongen, det visade sig vara lamt, eller du skulle inte se utan tårar - hur. Men tiden gick och jag ville försöka något sådant, för hoppet dör senast.

Frisören är givetvis alltid redo att erbjuda något, bara betala pengarna. Hon erbjöd keratinåterhämtning med kommentaren "Att du, jag gör inte keratinrätning alls, det är fu!" Det kostar bara 500 r (med en rabatt för första gången), lovar "snabbt, harmlöst och effektivt" och jag bestämde mig.

Trollkarlen arbetar med Kapous Magic Keratin-linjen. De arbetade särskilt med mig med lotion. I kompositionen av alkohol och hydrolyserad keratin.

Vad tillverkaren lovar

På grund av den höga koncentrationen av keratin, som penetrerar djupt in i hårstrukturen, försvagas keratinföreningarna på molekylär nivå, hårfolliklarna är dessutom försedda med näringsämnen. Panthenol-delen har en regenereringseffekt, förbättrar glans, återställer elasticitet och underlättar kamning. Solros Extrakt innehåller i sin sammansättning mättade fettsyror och signifikanta mängder vitamin E, som släpper nötköttet och återställer hårets integritet. Den harmoniska kombinationen av naturliga komponenter i lotionen bidrar till att förbättra hudtonen, håret blir starkt, silkeslen och felfri.

Hur var proceduren?

Efter färgning applicerade de lotion på mig, skakade på huvudet med en handduk och skickade mig till väntan på 15 minuter. Det var ingen skarp lukt, hårbotten brändes inte och klämdes. Efter 15 minuter tvättades lotionen bort, håret blåstorkades, även utan strykning. Det fanns ingen lukt igen!))

Med tanke på förfarandets enkelhet, trodde jag inte särskilt på effekten. Jag drogs av en hårtork och en rund pensel, allt som vanligt efter färgning. De visade resultatet, inte dåligt, men mycket liknar den vanliga slutliga färgningen och sträcker sig med en hårtork)

Det är inte nödvändigt att titta på effekten av sådana förfaranden omedelbart, men efter tvättning vet jag redan det))) Efter 3 dagar tvättade jag mitt hår och märkte genast vilken hår som blev... vätska))) Slithering och behövde nästan inte balm (lägg en droppe istället för en handfull). Torkad med en handduk och de låg omedelbart på axlarna av en disheveled och rak, slät (vanligtvis trassig klump).

Torka... samma som omedelbart efter proceduren. (Nästan)

Hårspetsarna splittras knappt.

Jag är chockad))) Från 20-minuters proceduren för 500 rubelar denna effekt.

Effekten varade 2 månader helt, för tredje månaden gick allting till ingenting.

Förresten, tvättar jag inte huvudet ofta, en gång var tredje eller fyra dagar, kanske om tvålen oftare effekten skulle ha varit mindre.

I allmänhet gillade jag verkligen allting. Jag ska försöka göra proceduren hemma. Även om mästaren säkert sa att keratin bara kommer att falla på "hett hår" i den meningen direkt efter färgning.Nästa Artikel
Hur färgar du ditt hår med henna själv