Surt hårfärg


I slutet av förra seklet upptäckte kemist Hoffman paraphenyldiamin - ett slöseri med bensen, som i kombination med väteperoxid producerade ett utmärkt naturligt hårfärg vid oxidation. Men sedan appliceringen av denna färg verkade svår klåda med tecken på förgiftning, år 1906 förklarades paraphenyldiamin giftigt och förbjöds för hårfärgning.

1907 lyckades kemister Wolfenstein och Kohlmann hitta denna giftiga substans i ett färgämne. Egentligen, när färgämnen baserades i en färg, såg denna kinondiimin giftiga substans upp. Genom olika orenheter var det möjligt att förhindra dess bildning och sålunda var det nu möjligt att starta ett ofarligt hårfärg på marknaden. Lättanvändningen och naturen hos nyanser av detta färgämne erövrade världsmarknaden. För närvarande arbetar frisörer uteslutande med dessa mer avancerade färgämnen.

a) Färgens manifestation och fördelning i håret

Om vi ​​undersöker en droppe färsk färgämne under ett mikroskop utan en utvecklings tablett ser vi att denna vätska är helt färglös. Men efter att ha löst framkallartabletten i färgämnet, ser vi här en vätska utan färgämnen igen, och bara om cirka tio minuter kommer vi att kunna märka utvecklingen av färgämnen i vätskan. Efter ytterligare 15-20 minuter finner vi att den initialt färglösa vätskan innehåller en massa färgpartiklar (fig 290). Av denna erfarenhet följer att processen med att utveckla en outvecklad färg, "basfärgen", leder till bildandet av färgpartiklar med hjälp av syre. Med andra ord, under påverkan av tillsatt syre ökade färgpartiklarna i vätskan ungefär 300 gånger. Denna process är avgörande för hårfärgning.

Fig. 290. 1 - Färgfärgad vätska utan utvecklartabletter 2 - Samma vätska efter lösningen av framkallartabletten i den. De bildade färgämnena är tydligt synliga.

För att förklara fördelningen och fixeringen (fixeringen) av färg måste vi säga några ord om hårets struktur. Håret består av många som ligger i längden på fibrillerna (fibriller) och i ställena för deras kontakt bildar de de minsta tubulerna som ser ut som porer på utsidan. När vi har öppnat dessa porer, har tvättat huvudet med alkalimedel eller till och med ätsat dem i förväg applicerar vi färg blandad med väteperoxid på håret (fig 291). På grund av sin hygroskopicitet (förmågan att absorbera vatten) absorberar håret lätt det flytande färgämnet, och endast nu under inverkan av syre splittras väteperoxid, det vill säga bildandet av ett färgämne som ett resultat av oxidation. Vi vet att partiklarna i detta färgämne ökar ungefär 300 gånger under deras vidare utveckling, vilket resulterar i att de fyller de flesta tubulerna.

Fig. 291. En schematisk representation av färgfördelningen i hår A - visar intilliggande fiberskala (S) och färgämnen som inte kan tränga in i håret. B - Genom öppna skalar penetrerar färg (F) håret. Följande ritning visar i förstorad form fixeringen (fixeringen) av färgämnena

Fig. 292. Tvärsnitt av ljus hår 1 - Skaligt lager, 2-lager av cortex, 3-hjärnkanal (tomt utrymme)

Fig. 293. Tvärsnitt av hår med olika pigmenter 1 - ljus naturlig brun färg, 2 - mörk naturlig brun färg. I båda fallen ser vi under det skaliga lagret, karakteristiskt för naturlig färgning (pigmentering), en färglös zon av barkskiktet.

Fig. 294. Tvärsnitt av hår 1 - Artificiellt färgat hår med en typisk färgkoncentration som sträcker sig från det yttre, skaliga skiktet 2 - Mycket mörkt, men med naturlig pigmentering (färgning) av hår

På grund av färgämnenas förmåga att öka så mycket inuti håret, kläms de där automatiskt, eftersom de inte längre går tillbaka genom en smal utgångskanal. Det är känt att vid färgning förbrukas vätskan i stora mängder. Detta överskott i form av Taurus-färgämne, som utvecklas utanför håret, tvättas lätt av vid tvätt av hår efter färgning. Som ett resultat av hårets sura sköljning stängs porerna i det skaliga skiktet, varefter man redan kan tala om nutiden - den naturliga hårfärgen (fig 292, 293 och 294).

b) Arbetsprocessen vid färgning med syrahårfärger

Innan vi börjar måla oss måste vi bekanta oss med arbetsproduktionens ordning och med andra frågor som kräver särskild uppmärksamhet. Låt oss därför komma ihåg följande arbetsorder med 10 poäng:

 1. Diagnos av hår (förmåga att absorbera hår, färgval, utarbeta hårfärg).
 2. Test för irritation (överkänslighet) i huden (idiosyncrasi).
 3. Förbehandling av hår med alkaliska produkter (avlägsnande av fett, förtändande hår).
 4. Torka håret.
 5. Framställning av flytande färg.
 6. Färgning - Applicering av färg (den första hårfärgningen, färgning av vuxet hår).
 7. Färg exponeringstid (färg penetration, fixering).
 8. Avlägsna överskottsfärg med neutral tvål.
 9. Neutralisering (stängning av porer i det skaliga skiktet).
 10. Ta bort färgfläckar från huden.

Om framgången med hårfärgning beror på rätt diagnos, det vill säga att bestämma hårets struktur, dess hygroskopicitet, färgämnets sammansättning och valet av rätt färg, kan du fortfarande inte glömma andra lika viktiga problem som hårfärg, tillväxt, utveckling och förmåga att reaktioner är helt beroende av klientens hälsa. Det har exempelvis fastställts att hos hårkliniker under menstruation, under sexuell utveckling eller hos dem som genomgår behandling och tar jodidpreparat, ger hårfärgning resultat som skiljer sig mycket från det normala.

Om en ny klient kommer till oss, vars hår redan har färgats, är det nödvändigt att fastställa vilken färggrupp hennes hår färgades.

TOP 10 professionella hårfärger

En stor mängd färgämnen ger ett brett fält för att ändra hårfärg. Det här valet får en att tänka inte bara vanliga människor, utan också frisörprofessionella. Inte alla har möjlighet att besöka en frisör i skönhetssalongen, men professionellt färgämne är tillgängligt för alla. Att använda det är inte svårare än vanlig färg från affären. Den enda skillnaden är att allt du behöver köpa separat och det kostar lite mer.

Innan du flyttar till valet av professionell färg, kom ihåg att den är indelad i två typer av resistenta och färgtoner.

De som har grått hår eller behöver justera hårfärgen bör välja resistenta eller permanenta färgämnen. Pigmentet tränger djupt in i hårstrukturen och håller tillräckligt länge. Ett sådant färgämne är inte helt tvättat, så även efter ett år kommer du inte att återvända till den exakta färgen som fanns tidigare.

För dem som vill lägga till glans och betona deras naturliga hårfärg, måste du vara uppmärksam på toning eller utan ammoniakserie.

Detta innebär att pigmentet bara omsluter håret vilket ger en ljus nyans och glans. Håller denna färgning omkring en månad. Detta alternativ är perfekt för dem som inte vill drastiskt ändra sin färg. Även blondor mellan färgning med en mästare används ofta för att behålla en vacker färg utan yellowness.

Och så presenterar vi dig de bästa professionella färgämnena, som inte bara ändrar färg, men ger också glans till hår.

Kydra

Färgen tvättas mycket snyggt, men efter en tid kommer oönskade pigment i form av svarta och röda toner inte att komma ut. Det finns också en serie baserad på naturliga ingredienser, så det kan även användas på skadat hår.

Wella


Wella har många olika linjer, men det är värt att markera Kolestonfärgen. Denna linje syftar till att förbättra hårkvaliteten, eftersom omsorgsdelar och läkningskomponenter läggs till blandningen. Paletten av nyanser är den bredaste på denna marknad. Hållbarhet beror på färgkategori.

Var försiktig när du väljer ljusa färger, eftersom denna tillverkare har mycket ljusa färger och neutrala nyanser kan visa sig vara en halvton mörkare.

Elgon


Italiensk hårfärg, vilket är en favorit att måla över grå. När du målar mer än 50% av grått hår behöver du kunskap och erfarenhet för att få en jämn och vacker färg. Denna tillverkares färg klarar denna uppgift perfekt och ger alltid ett förutsägbart och stabilt resultat.

Förpackningen är den största på marknaden, så det här röret räcker för länge.

Matrix


Är en favorit bland professionella stylister. En bred palett och enkel att använda gör det möjligt att självständigt blanda färger. Matrix SyncColor erbjuder rika, strålande toner. Färgen är utmärkt för grå hår och deras nyanser är ljusa och slitstarka.

L'OREAL INOA


Den mest kända färgen i världen. Det sysselsätter de mest kända frisörerna och stylisterna. Det är också det första färgämnet som började lägga till oljor i färgämnesblandningen för att skydda och närma håret.

Paletten är väldigt bred där alla kan välja en nyans. Till skillnad från andra färgämnen är det mycket svårt att hitta på den fria marknaden.

Revlon


Detta varumärke är bekant för många av färgen, som säljs i en butik nära huset, men få människor vet att detta företag också specialiserat sig på produktion av professionell färgämne. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt OROFLUIDO-serien. Grunden för färg- och vårdprodukter är värdefulla oljor som djupt närmar och fuktar håret.

Många fans noterar att håret blir tjockt och glänsande som någonsin, som om de gjorde ett SPA-förfarande i stället för färgning efter färgning.


Amerikanska varumärket av högkvalitativa kosmetika för hår, vilket också innehåller en linje av färgämnen av alla slag. På grund av det faktum att laboratoriet är beläget direkt i Amerika visas alla de mest avancerade teknologierna och innovationerna inom frisör och hårfärgning hos CHI bland de första. I allmänhet innehåller deras sortiment högkvalitativa hårfärger.

Davines


Italienska varumärke som förpackar sina produkter till biologiskt nedbrytbara material. Färgen linje är uppdelad i permanent och utan ammoniak. Många topp skönhetsbloggar som någonsin har provat Davines-färg har gett positiv feedback om dess kvalitet.

Det är förvånande att permanenta färgämnen har en stark konditioneringseffekt som har en fördelaktig effekt på hårets struktur efter färgning.

ESTEL


Vår färg i ekonomiklassen kom in i vårt betyg. Priset bör inte skrämma dig, eftersom detta färgämne har utmärkt rekommenderat sig både bland professionella och vanliga tjejer. Faktum är att pigmenten som ingår i färgen är mest lämpliga för ägare av alla nyanser av ljusbrunt hår.

Om det är oförklarligt att måla i närheten av sin ursprungliga färg, så kan du säkert välja ESTEL


Brittisk färgämne från grundarna av frisörskolan TONIGUY. Detta är ett relativt nytt färgämne för den rysktalande befolkningen, men redan en positiv. Det har flera linjer.

Förutom de vanliga ammoniak- och ammoniakfria färgerna finns det också direktfärgämnen för ljusa och moderna färger i brandens arsenal.

Bästa hårfärg: Top 2018

Varje säsong visas nya färgtekniker som kan överraska och imponera. I huvudet på allt detta är hårfärger, som inte bara innehåller nya nyanser, men också intressanta variationer baserade på grundläggande färger.

Så, vilket hårfärg, enligt experter, kunde uppfylla förväntningarna hos moderna fashionistas? Se en översikt över de mest populära varumärkena av professionella hårfärger och färgämnen för hemmabruk.

innehåll:

Professionell hårfärg topp ranking

Varje mästare väljer ett hårfärg som passar honom. Det är viktigt att färgen var bekväm att arbeta och få ett tydligt och förutsägbart resultat. Denna recension innehåller de mest populära produkterna för 2018 från professionella hårfärgade linjer.

Wella Koleston Perfect - prof. Hårfärg Vella Coleston, Tyskland

Det är resistent färg som gör att du kan få en rik ton. Hon är utförandet av oöverträffad tysk kvalitet. På paletten finns olika nyanser. Naturliga färger är särskilt populära, men exklusiva nyanser ignoreras inte. Hon föredrar inte bara av erfarna stylister, men också av vanliga kunder.

Matrix SoColor - hårfärg från Matrix-linjen, USA

Detta är ett av de favoritfärger som är resistenta hårfärg, som kan skapa rika och rika färger. Den önskade nyansen erhålls genom patenterad teknik ColorGrip. Målaren faller jämnt på det grå håret och håller den resulterande färgen under lång tid. Nyanserna innehåller redan en naturlig bas, förutom att färgerna anpassar sig till hårpigmentet. Därför är resultatet alltid utmärkt. Sammansättningen av den kemiska formeln innehåller näringsämnen som återställer skadad hårstruktur.

Igora Royal (Igora) - prof. färg från tillverkaren Schwarzkopf (Schwarzkopf), Tyskland

Designad speciellt för resistent färgning. Tack vare en speciellt utvecklad formel flödar färgen inte och appliceras jämnt längs hela längden av håret. Trots att serien tillhör den professionella nivån är den lätt att köpa för hemanvändning. Igora Royal-linjen har en ledande position i antalet nyanser, och närvaron av mixtoner gör att du kan skapa unika färger. Det finns ingen skarp och obehaglig lukt av ammoniak. Färgen har en lätt fruktig arom. Produkten innehåller hårvårdsprodukter och olika vitaminer.

Selektiv professionell italiensk professionell färg

Detta är en professionell färg från det italienska varumärket, som presenteras i 100 nyanser. Ger högkvalitativ färg och mottagande ultramoderna färger. Det otvivelaktiga kriteriet för färg är färgfasthet. Permanent färg målar perfekt över grått hår. Serien innehåller vårdkomponenter som släpper upp det porösa hårets struktur.

Farmavita - professionell färg, Italien

Efterfrågat italienskt varumärke i frisörens miljö. Färgämnen baserade på medicinalväxter och växtextrakt färgar håret försiktigt i naturliga nyanser. Resultatet är en rik och djup färg. Färger "Farmavita" har en krämig konsistens, som appliceras jämnt längs hela hårets längd. Näringsämnen som ingår i produkten minskar de negativa effekterna av kemiska element på strukturen hos hår och hud.

Majirel - Franskt hårfärg Majirelle från Loreal

Detta är en ny utveckling från företaget Loreal. Den patenterade färgformeln består av en mikrokationisk polymer, Ionen G och en Incel-molekyl, så att färgen inte stör hårets struktur. Revel Color (färgutvecklingssystem) förhindrar att pigmenten tvättar snabbt. Färgens krämiga struktur är mycket bekväm att applicera. Majirel är lämplig för dem som föredrar ljusa och mättade färger eller tvärtom reserverade, närmare naturliga nyanser.

Inoa - Fransk Inoa hårfärg från Loreal

Professionell färg utan ammoniak från det kända varumärket Loreal. Har ingen skarp och obehaglig lukt. Basfärgen är färgämne monoetanolamin. Noggrann utformad färgformel ger högkvalitativ färg över grå hår och jämn färg. Överdriver inte hår och upprätthåller naturlig lipidbalans. Färgen innehåller skyddande komponenter som förhindrar hudirritation och manifestationen av allergiska reaktioner.

Materia - Japansk färg

Det är på äraplatsen i rankningen av hårfärger. Färgtillverkaren är ett japanskt företag Lebel. Verktyget har unika egenskaper. Det ger jämn färg och skydd mot hår. På grund av att produkten innehåller en minsta procentandel ammoniak och väteperoxid, har färgen en sparsam effekt. Det höga innehållet av färgpigment bidrar till djup och varaktig färgning. Lipider och fytosteroler är inblandade i restaurering av hårstruktur.

Keune (Ken) - prof. färg för salonger, Holland

Ett nederländskt företag som producerar färger för professionell färgning. De är uppdelade i: ammoniak, ammoniakfri och produkter för SPA-färgning. På Keune-paletten hittar du 107 nyanser (5 - mixton och 80 - primära färger). Slutresultatet sammanfaller alltid med hårfärgens färgpalett. Färgen utsöndrar diskret arom och irriterar inte hårbotten. Silkeproteinerna i basformeln mjuknar krullarna och gör dem mer lätta.

Cutrin - professionella färger Kutrin SCC-reflektion, reflektion Demi, Reflektion Fyrverkerier, Finland

Populär finländsk färg bland frisörer och stylister. Klarar effektivt med grått hår. Aktiva ämnen tränger intensivt in i håret och ger högkvalitativ färgning. Färgernas sammansättning innehåller en vårdande ingrediens - arktisk tranbärsvax. Han, tillsammans med bivax, ger håret en attraktiv glans. Fördelen med färg är att den inte innehåller konserveringsmedel, silikoner och ammoniak.

Fyrverkerier i rangordningen av hårfärg är inte den sista platsen. Det omfattande färgområdet gör att du kan implementera även djärva experiment med utseende. Tillverkare använde ett försiktigt program vid tillverkning av färger. Håret får en vacker nyans och samtidigt upprätthålla sin sunda struktur.

CHI - professionell salongfärg, USA

Avser en icke-ammoniak-serie av färger. Tillverkaren av produkterna är Farouk Systems Group. I färgpaletten hittar du naturliga, ashy, koppar nyanser. Jonisk färg är lämplig för färgning av grått hår. Trots att färgen inte innehåller ammoniak, kan den lätta krullarna upp till 12 toner. Hårfärgning sker på grund av våg av det långa infraröda spektret, vilket höjer vågorna för pigmentpenetration.

Video: Hårfärg CHI

Estel De Luxe - Estellefärger för professionell användning, Ryssland

Ingår i branschen med professionella färger. Deras utveckling var engagerad i det kända ryska företaget LLC "Unicosmetics". Färgen färgar håret perfekt, ger en jämn färg och hälsosam glans. På grund av den unika formeln målar färgen perfekt över vitt hår. Den krämiga konsistensen är jämnt fördelad genom håret och flödar inte. Färgets sammansättning är skimrande pigment. Ytterligare skydd för lockar ger en omsorgsfull emulsion. Det är baserat på vitaminer, kastanjetrakt och chitosan.

Kapous Professional (Kapus) - hårfärg för salonganvändning från den ryska tillverkaren Kapous Cosmetics

Ryska varumärke som producerar resistenta permanenta färger baserat på naturliga komponenter. Du kan välja mellan 106 nyanser, inklusive 6 färgförstärkare. Recensioner av specialister kokar ner på det faktum att de målade locken blir likformig, mättad färg. Förutom huvudkomponenterna innehåller produkten kakaosmör, som ger näring till håret från insidan, vilket gör dem fina och glänsande.

Kydra - professionell färg, Frankrike

Detta är en linje av mild hårfärg från en fransk kosmetisk tillverkare. Produktens unika egenskap är att dess formel innehåller minsta procentandel ammoniak och andra kemiska element av aggressiv verkan. Kompositionen är berikad med naturliga ingredienser som minskar negativa effekter av kemiska komponenter och skapar en osynlig skyddsfilm. Färgpaletten består av 66 nuvarande nyanser, allt från naturlig till exklusiv. Färger perfekt över grått hår.

LondaColor - professionella hårprodukter, Tyskland

Långvarig krämig hårfärg Londacolor Permanent. Den oxiderande emulsionen skapar en likformig färgämnesblandning och ger ett kvalitetsresultat. Färgen tvättas inte till åtta veckor. Måla perfekt målar grå hår. Sammansättningen av LondaColor innehåller naturligt vax och lipider, vilket ger fullständig hårvård, neutralisering av de skadliga effekterna av kemiska element.

Revlon - professionella färger Revlon-serien Revlonissimo NMT, Young Color Exel, Orofluido

Populär färg bland moderna modeister. Den varierande paletten består av trettio vackra nyanser. Färgen är utvecklad på grundval av nanomolekylära teknologier. Komplexet innehåller vitaminer E, B3, A, H, som ger skydd mot aggressiva yttre faktorer. Färgen fungerar väldigt försiktigt, så det är ganska lämpligt för känslig hårbotten.

Ollin färg - hårfärg Ollin, Ryssland

Permanent färg med ett minimum av ammoniak. Den huvudsakliga färgpalen visar 80 moderna nyanser, det finns också en speciell blond -12 toner och en blandning - 6 toner.

Goldwell - professionell hårfärgsprodukt

Den alltmer populära Goldwellfärgen har vunnit många hailr-masters förtroende. Professionell produkt som kräver träning. I linjen finns tre typer av färg: ammoniakfri, resistent, toning. Produktion Tyskland. Mer än 100 nyanser tillåter att förklara någon fantasi hos klienten.

Det bästa hårfärgen för hemmabruk

Många tjejer föredrar att göra färgning hemma. Särskilt för dig lägger vi en lista över märken av bra hårfärger som är lämpliga för hemmabruk.

Hårfärg Loreal Preference, Loreal Preference, France

Flytande krämfärg ger en bestående effekt. Färger helt över grå hår. Färgpaletten trivs med en mängd olika färger, den innehåller 45 moderna och relevanta färger. För att återställa den skadade hårstrukturen efter färgning tillsatte tillverkaren en speciell balm baserad på naturliga ingredienser.

Garnier Color naturals, Garnier Color Naturals, Frankrike

Kvalitetsfärg av hög kvalitet innehåller tre värdefulla komponenter: avokadoolja, sheasmör och olivolja. Krämig konsistens är bekväm att använda. Färgen flyter inte under färgningsprocessen. Det finns ingen skarp, obehaglig lukt av ammoniak. Tack vare en speciellt utvecklad formel kan färgen effektivt måla över grå hår.

Anthocyanin Second Edition, Anthocyan - en ny färg med ljusa färger och en lamineringseffekt, Korea

Anthocyan - högkvalitativ färg från den koreanska tillverkaren. Basen för produkten är kombinationen av växtekstrakter. De bidrar till att få rika och ljusa nyanser. Färgpaletten består inte bara av kreativa nyanser men också av naturliga mörka färger. Den har en diskret floral doft.

Faberlic Krasa - Faberlic krämfärg från det rysk-franska företaget Faberlic

Durable cream paint som hjälper till att uppdatera bilden utan att håret skadas. De resulterande nyanserna motsvarar paletten. Håller mycket lång tid, smälter inte och tvättas inte av. De aktiva ingredienserna i färger är amlaolja och arginin. På grund av dessa komponenter blir curls oöverträffad mjukhet. Färgerna innehåller ingen skadlig kemisk komponent PDD, vilket ofta är orsaken till allergiska reaktioner.

Casting Creme Gloss-hårfärgning Casting, L 'Oreal, France

Hårfärg med en unik formel utan ammoniak. Tack vare den milda sammansättningen orsakar den inte irritation, klämmer inte vid färgning och ger en jämn färg. Färgpaletten presenteras i 28 nyanser. Här kan du välja både naturliga och extrema färger. Färgen har inte en obehaglig, akrid lukt. Trevlig konsistens ger enkel applicering på håret. För att återställa hårstrukturen har tillverkaren utvecklat en speciell balm baserad på kunglig gelé.

Avon Advance Techniques, Avon Salon Care Hårfärgskräm, USA

Cream hårfärg, vilket möjliggör en salong effekt i levnadsförhållanden. Huvudpaletten innehåller populära nyanser av blond, choklad och svart. Advance Techniques dye ger ett 3-stegs hårfärgningssystem. Den innehåller: skydd, effektiv färgning, inklusive grått hår, högkvalitativ vård.

Palette, Palet - färg för hemmabruk, tillverkare Schwarzkopf, Tyskland

Paletten är ett populärt varumärke av färger för hemmabruk. Den rika färgpaletten består av 32 moderna nyanser. Färgerna är uppdelade i tre huvudtyper beroende på resistansnivå: lättfärgning, halvbeständig färgning och resistent färgning. Tack vare det innovativa "färgskyddskomplexet" smälter inte färgen till och med efter två veckor.

Syoss, Ciec - hårfärg från tillverkaren Schwarzkopf, Tyskland

Färg från den tyska tillverkaren SchwarzkopfHenkel är idealisk för användning hemma. Det innehåller olika naturliga ingredienser som har en fördelaktig effekt på hårets tillstånd, såsom: aloe vera, vitaminer från grupp B och veteproteiner. Färgpaletten består av tjugo primära färger.

Rowan, tillverkare Acme Color, Ukraina

Beständig krämfärg med ett extrakt av bergaska. Ger högkvalitativ färg och mild omsorg för hår av vilken typ som helst. I sin produktion används naturliga ingredienser och högkvalitativa färgämnen. Paletten är representerad av trettio olika nyanser.

Fördelar: överkomligt pris, resistent. Nackdelar: Vätskekonsistens, torrt hår, obehaglig lukt.

Gör din egen färgbedömning

Delta i undersökningen, rösta på ditt favoritmärke och gör ditt betyg på hårfärger. Vi kommer också att vara tacksamma för kommentarer om erfarenheten av att använda en viss färg.

Ta till din vägg:

Läs detsamma:

Lägg till en kommentar

Som mästare säger jag Goldwell! Jag gillar färgen väldigt mycket, jag målar mig själv och jag målar klienterna, alla är glada!

Erfarenhet med hjälp av Lebel Materia 2 år. Varför varade så länge - ville inte byta befälhavaren själv. Färgen gjorde ursprungligen ett bra intryck, särskilt korrekt, de inrättade en marknadsföringskampanj. Men efter 2-3 gånger insåg jag att håret lämnar mycket att önska. Jag bestämde mig för att sluta på det en stund för att vänta på den lovade effekten. Miraklet hände inte. Om du inte använder massor av mycket dyra vårdprodukter med färg, blir ditt hår bara en handduk. Jag hade ingen sådan erfarenhet förrän även med budgetfärger. Lebel bara riktigt bra, och då var jag tvungen att prova en hel del sätt att komma till någonting. Jag kan ge råd om serumproedit (använd komplex). Som ett salongförfarande är det mycket dyrt.
toga:
- färgen i sig ger inte alls sken (det är endast möjligt i salongläge eller med speciella stylingverktyg, men med en sådan arsenal kan denna effekt uppnås med vilken färg som helst)
- dehydrerar håret
- Hårstruktur utan extra medel - släp
- tvättas snabbt. 2-3 toner på 3 veckor (min varannan dag)
-Att måla längden ofta råder jag inte alls. Håret återställs inte
- behandlas inte som angivet Även lätta produkter lämnar inte mycket bra resultat.
- dyrt (prisklass börjar från: rötter upp till 100 U.e - lång -200 cu.)

- bred palett och vacker färg, försett kompetent guide
- enhetlig fyllning
-klarar sig bra med grått hår
-ingen lukt
-brinner inte hårbotten (men om du överdriver det till och med 5 minuter finns det obehag)

Jag har dött mitt hår med Goldwell-produkter i 13 år nu. Användte hela paletten av sina produkter - topchic, colorance, elumen, nectaya. Jag har länge letat efter en sådan färg som inte skadar mitt hår, medan det blir motståndskraftigt för att måla dem. Ingen loreali, londa, snygga inte komma ikapp med det här märket. Och detta känns igen av frisörerna själva. Det enda... om du verkligen vill ha ett fantastiskt resultat - gå till salongen för befälhavaren. Real Goldwell-mästare lär sig ständigt. de har många seminarier och workshops, de vet mycket nyanser och tricks som beror på hur håret, strukturen, färgen, dina önskemål är. Och därför, när jag läser recensioner som: "... jag gick och köpte färg, jag smorde det - ingen effekt..." blir det löjligt, jag är nästan 50 år gammal men mitt hår ser mycket bättre ut och vackrare än många unga tjejs hår.....

Angela, tack för en kommentar. Tillagde hårfärgen rekommenderat av dig till vår ranking av de bästa hårfärgerna för 2018.
Låt oss göra det mest ärliga betyget! Rösta på dina favoritprodukter som presenteras i artikeln och rekommendera nya produkter eller beprövade produkter för färgning. Din feedback är mycket värdefull för oss!

diskussioner

ANTOCYANIN: Allt om skönhet: W

79 inlägg

Färg Anthocyanin Second Edition Acid Färg är en syra INTE permanent hårfärg, med funktionerna att återställa och laminera hår.
Anthocyanin är ett pigment som bildar en röd, blå och lila färg av blommor, bär, frukter, beroende på PH-balansen.
Färgen stannar på håret i upp till 6 veckor, glöm inte att det är bättre att använda alkaliska schampon och undvik alla slags balm och hårmaskor som negativt påverkar hårets ljusstyrka.
Färgfärg Anthocyanin Second Edition Acid Color har följande egenskaper:
1) ANA (amino-fruktsyra) bidrar till maximal absorption av färgmolekyler genom hårflingor, varigenom ljusstyrkan hos det erhållna pigmentet ökar. Dessutom omvandlar det hårstrukturen för maximal penetrering av färgämnen i det kortikala skiktet. Det var ett lågt blekande beteende hos färgen efter att ha tvättat håret och färgens hållbarhet, vilket signifikant skiljer Anthocyanin Second Addition från produkterna från andra företag.
2) Ultraviolett skydd. Förhindrar blekning av pigmentet av färgat hår när det utsätts för ultraviolett strålning och ljus sol, ökar hållbarheten hos färgämnet Anthocyanin Second Addition under lång tid och upprätthåller den primära färgmättnaden.
3) Innehållet av vegetabiliskt protein. Förhindrar hårskador på grund av innehållet i vegetabiliskt protein, optimalt nära hårets struktur. Skyddande och näringsrika egenskaper hos vegetabiliskt protein stöder hårets elasticitet och hälsa.
4) Proteininnehåll. Anthocyanin Second Addition är berikad med fuktgivande ingredienser som ger håret en hälsosam glans.
5) Innehållet av vegetabiliska antiseptika. Antiseptiska ämnen hindrar förekomsten av inflammatoriska processer och allergiska reaktioner, dessutom innehåller Anthocyanin Second Addition skyddande ämnen som avlägsnar irritation i hårbotten.

Funktioner oxidativ färg Anthocyanin Second Addition
- Färgprocessen är inte baserad på kemisk reaktion och förstör inte melanin.
- inga skadliga effekter på hårstrukturen
- Skyddsfunktion och högglans
- gör håret friskt och glänsande på grund av återställandet av syrabalans, fukt och bildandet av ett skyddande skal
- Ett brett spektrum av färger är oumbärlig för att peka färgning.
- När man markerar, uppnås en ljus bas hårfärg
- för omaintat hår: ger mörkt hår en naturlig nyans och hälsosam glans
- Innehåller inte väteperoxid och liknande kemiska tillsatser
- orsakar inte en allergisk reaktion och skadar inte hårstrukturen
Anthocyanin Second Addition Oxiderande Färg rekommenderas:
- allergisk mot hårfärger
- för att förhindra de negativa effekterna av färgämne på håret
- för att ge uttryck för pigmentet erhållet genom färgning med alkalisk färg
- för att göra hår färglöst glans

Beskrivning:
Syrahärdande hårfärg återställer hårstruktur, ger en hälsosam glans och strålande glans till tråkigt hår, förbättrar elasticitet och mjukhet i håret. Polymera ytaktiva ämnen och ett särskilt lanolinkomplex ökar färgfixeringen och bidrar till långsiktigt bevarande. Ljusa, fashionabla nyanser av "manikyr för hår" - ett snabbt och effektivt resultat.
ingredienser:
Vatten, bensylalkohol, alkohol, butylenglykol, glykolsyra, hydroxietylcellulosa, mjölksyra, hydrolyserad keratin, smaksättning, karbomer, PCA, havreextrakt, Portulaca, kastanj, natriumhydroxid, 1 Blue (CI42090).

--> Vad du behöver komma ihåg före, under, efter målning! <
6) Torka av färgen, om möjligt, använd inte balsams, balsam, etc. Det här spolas ut färgen snabbare. PLUS SALTAT VATTEN, sotat vatten spolas ut. här)

EFTER FÄRG:
1) Tvätta alltid håret med kallt vatten. Ditt hår kommer bara att tacka dig! Och färgen kommer att vara längre.
2) Använd inte masker, balm, geler, balsam, etc., eftersom de bara tvättar ut färgen väldigt starkt. Undantaget är produkter från tillverkaren, tvärtom bidrar det till att bevara ljusstyrkan på huvudet.
3) Använd shampoo eller speciellt för färgat hår eller barn.
4) Tvätta huvudet mindre ofta xDDD En gång om dagen - det här är inte normalt))

Fixering av vattenantocyanin

Fastställande vatten Antocyaninfärgning Second Edition alkaliskt hår nivå skiftar mot sura, omvandlar negativa joner till positiva joner främjar vidhäftning oxidativa färgämnen (stenkolstjära) till ytan av håret, svullnad och skalor avslöjande cuticular penetrering av färgämnet in i nagelbanden. Den lättlösliga silikon i stabilisatorns sammansättning ger silke, skyddar håret perfekt, förbättrar glans. Används för längre färgretention efter färgning. Återställer och förstärker den silkesiga hårtexturen och lägger till strålande höjdpunkter och glans.

Ingredienser: vatten, propylenglykol, alkohol, bensylalkohol, PEG-2 metyleter dimetikon, glykolsyra, olivolja, PEG-8 estrar, mjölksyra, hydrolyserad keratin, havreextrakt, hydrolyserat protein smak.

Appliceringsteknik: Applicera på håret före färgning med anthocyaninfärg. Undvik kontakt med hud och slemhinnor.

Surt hårfärg

I slutet av förra seklet upptäckte kemist Hoffman paraphenyldiamin - ett slöseri med bensen, som i kombination med väteperoxid producerade ett utmärkt naturligt hårfärg vid oxidation. Men sedan appliceringen av denna färg verkade svår klåda med tecken på förgiftning, år 1906 förklarades paraphenyldiamin giftigt och förbjöds för hårfärgning.

1907 lyckades kemister Wolfenstein och Kohlmann hitta denna giftiga substans i ett färgämne. Egentligen, när färgämnen baserades i en färg, såg denna kinondiimin giftiga substans upp. Genom olika orenheter var det möjligt att förhindra dess bildning och sålunda var det nu möjligt att starta ett ofarligt hårfärg på marknaden. Lättanvändningen och naturen hos nyanser av detta färgämne erövrade världsmarknaden. För närvarande arbetar frisörer uteslutande med dessa mer avancerade färgämnen.

a) Färgens manifestation och fördelning i håret

Om vi ​​undersöker en droppe färsk färgämne under ett mikroskop utan en utvecklings tablett ser vi att denna vätska är helt färglös. Men efter att ha löst framkallartabletten i färgämnet, ser vi här en vätska utan färgämnen igen, och bara om cirka tio minuter kommer vi att kunna märka utvecklingen av färgämnen i vätskan. Efter ytterligare 15-20 minuter finner vi att den initialt färglösa vätskan innehåller en massa färgpartiklar (fig 290). Av denna erfarenhet följer att processen med att utveckla en outvecklad färg, "basfärgen", leder till bildandet av färgpartiklar med hjälp av syre. Med andra ord, under påverkan av tillsatt syre ökade färgpartiklarna i vätskan ungefär 300 gånger. Denna process är avgörande för hårfärgning.

Fig. 290. 1 - Färgfärgad vätska utan utvecklartabletter 2 - Samma vätska efter lösningen av framkallartabletten i den. De bildade färgämnena är tydligt synliga.

För att förklara fördelningen och fixeringen (fixeringen) av färg måste vi säga några ord om hårets struktur. Håret består av många som ligger i längden på fibrillerna (fibriller) och i ställena för deras kontakt bildar de de minsta tubulerna som ser ut som porer på utsidan. När vi har öppnat dessa porer, har tvättat huvudet med alkalimedel eller till och med ätsat dem i förväg applicerar vi färg blandad med väteperoxid på håret (fig 291). På grund av sin hygroskopicitet (förmågan att absorbera vatten) absorberar håret lätt det flytande färgämnet, och endast nu under inverkan av syre splittras väteperoxid, det vill säga bildandet av ett färgämne som ett resultat av oxidation. Vi vet att partiklarna i detta färgämne ökar ungefär 300 gånger under deras vidare utveckling, vilket resulterar i att de fyller de flesta tubulerna.

Fig. 291. En schematisk representation av färgfördelningen i hår A - visar intilliggande fiberskala (S) och färgämnen som inte kan tränga in i håret. B - Genom öppna skalar penetrerar färg (F) håret. Följande ritning visar i förstorad form fixeringen (fixeringen) av färgämnena

Fig. 292. Tvärsnitt av ljus hår 1 - Skaligt lager, 2-lager av cortex, 3-hjärnkanal (tomt utrymme)

Fig. 293. Tvärsnitt av hår med olika pigmenter 1 - ljus naturlig brun färg, 2 - mörk naturlig brun färg. I båda fallen ser vi under det skaliga lagret, karakteristiskt för naturlig färgning (pigmentering), en färglös zon av barkskiktet.

Fig. 294. Tvärsnitt av hår 1 - Artificiellt färgat hår med en typisk färgkoncentration som sträcker sig från det yttre, skaliga skiktet 2 - Mycket mörkt, men med naturlig pigmentering (färgning) av hår

På grund av färgämnenas förmåga att öka så mycket inuti håret, kläms de där automatiskt, eftersom de inte längre går tillbaka genom en smal utgångskanal. Det är känt att vid färgning förbrukas vätskan i stora mängder. Detta överskott i form av Taurus-färgämne, som utvecklas utanför håret, tvättas lätt av vid tvätt av hår efter färgning. Som ett resultat av hårets sura sköljning stängs porerna i det skaliga skiktet, varefter man redan kan tala om nutiden - den naturliga hårfärgen (fig 292, 293 och 294).

b) Arbetsprocess vid färgning med syrafärger

Innan vi börjar måla oss måste vi bekanta oss med arbetsproduktionens ordning och med andra frågor som kräver särskild uppmärksamhet. Låt oss därför komma ihåg följande arbetsorder med 10 poäng:

 1. Diagnos av hår (förmåga att absorbera hår, färgval, utarbeta hårfärg).
 2. Test för irritation (överkänslighet) i huden (idiosyncrasi).
 3. Förbehandling av hår med alkaliska produkter (avlägsnande av fett, förtändande hår).
 4. Torka håret.
 5. Framställning av flytande färg.
 6. Färgning - Applicering av färg (den första hårfärgningen, färgning av vuxet hår).
 7. Färg exponeringstid (färg penetration, fixering).
 8. Avlägsna överskottsfärg med neutral tvål.
 9. Neutralisering (stängning av porer i det skaliga skiktet).
 10. Ta bort färgfläckar från huden.

Om framgången med hårfärgning beror på rätt diagnos, det vill säga att bestämma hårets struktur, dess hygroskopicitet, färgämnets sammansättning och valet av rätt färg, kan du fortfarande inte glömma andra lika viktiga problem som hårfärg, tillväxt, utveckling och förmåga att reaktioner är helt beroende av klientens hälsa. Det har exempelvis fastställts att hos hårkliniker under menstruation, under sexuell utveckling eller hos dem som genomgår behandling och tar jodidpreparat, ger hårfärgning resultat som skiljer sig mycket från det normala.

Om en ny klient kommer till oss, vars hår redan har färgats, är det nödvändigt att fastställa vilken färggrupp hennes hår färgades.

Diagnosen

Tänk först på hygroskopiciteten (förmåga att absorbera fukt) av håret. Däremot följer det inte att de nedan beskrivna egenskaperna hos enskilda hårgrupper bör betraktas som en absolut norm, eftersom man, trots "användningsmetoder", speciella kurser etc., aldrig borde lita på sådana instruktioner eller råd. Den mest erfarna hårfärgspesialisten garanteras aldrig mot överraskningar.

Det som är viktigt här är något helt annat, nämligen att en frisör som färgar håret bara kan snabbt avgöra en eller annan anledning, om han, förutom praktisk erfarenhet, har den nödvändiga teoretiska kunskapen på detta område.

Vi skiljer fyra grupper av hår:

 1. Hår med normal hygroskopicitet. Detta inkluderar hälsosamt, intakt och mjukt hår. Sådant hår kräver normal behandling med normal exponeringstid för färgämnen.
 2. Dåligt hygroskopiskt hår. Det är fast, glasigt, mycket ofta mörkt eller grått och blont hår. Det observeras i de två sista grupperna att frånvaron av pigment gör håret hårare och mer motståndskraftigt mot färgämnen. Dessa grupper av hår med förbehandling måste ge mottaglighet för färg. Här kan du fortsätta exponeringstiden för färg eller genom upprepad färgning för att ge dem önskad färg.
 3. Lätt att absorbera hårfärg. Detta inbegriper bräckligt, som halm, poröst hår, blont hår med naturliga lockar, övre hårsträngar som vitnar eller ljusnar från solen, krullade med permanent och färgat hår. Det är nödvändigt att färga sådant hår med en viss försiktighet, nämligen att färgen för dem bör tas lättare i en eller två toner, och ibland rekommenderas det till och med att späda det något. Färg exponeringstid för sådant hår bör också vara kortare än för normalt.
 4. Blekat eller blekt hår absorberar färgämne som en svamp. Det är nödvändigt att färga sådant hår med särskild vård. Det är nödvändigt att applicera här endast mycket ljusa färger av färg, utspädning dem till och med upp till 50%. På grund av färgens mycket korta exponeringstid för håret är det nödvändigt att arbeta snabbt.
Färgval

Innan färgämnets nyans fastställs måste vi bestämma hårets naturliga ton och procentuellt vitt hår i den. I det här fallet måste du veta exakt vilken procent av vitt hår för att uppnå en viss ton, till exempel. Ljusbrun, sedd som norm vid fabriken som gjorde färgen. För Primal-färg tas endast 75% av det vita håret som norm för att applicera ovanstående ljusbruna färgämne. Härav drar vi slutsatsen att hår som innehåller en mindre andel vitt hår bör färgas i enlighet med en ljusare färgton. Därför, med normalt hår i sådana fall, ta färgen en

tonen är ljusare, medan för starkt absorberande hår, förutom att utspäda färgen själv, är det nödvändigt att ta färgen två nyanser lättare. Naturligtvis måste du också ta hänsyn till kundens önskan, men det slutliga beslutet fattas av specialisten själv, som, när hon först färgar håret med mycket grå, tar ljusare färger än vad kunden själv önskar.

Av det föregående följer att det alltid är bättre att ta färgen en eller två färger ljusare än 1 /2 Tonerna är mörkare, eftersom felet av för ljust ljus kan korrigeras snabbt och en mörk färg är mycket svårare.

Acid paint retention

Det är känt att syre i båda dess former visar ett färgämne: i en koncentrerad form med hjälp av väteperoxid och i svag form med hjälp av syre från luften. Det är här svårigheten att hålla kvar färg, eftersom en blandad färg i 30-40 minuter är så uttalad att växande kroppar, som har ökat, inte längre kan tränga in i håret och sålunda är det inte längre lämpligt för hårfärgning.

På grundval av detta måste båda dess beståndsdelar, d.v.s. färgen och dess syrefrigörande del (väteperoxid) alltid lagras separat och endast blandas upp några minuter före användning. Det kan emellertid hända att på grund av dålig blockering eller en flaska som inte är helt full, kommer syre från luften att orsaka oxidation. För att avgöra om det är tveksamt, är denna färg skadad eller kan till och med vara olämplig på grund av exponering för syre i luften, det är nödvändigt att observera det när det hälls ut ur flaskan. En bra, intakt flytande bläck är tunn, klar och transparent, så så bortskämda färger är tjocka, och det framgår tydligt att många partiklar av färgämnet redan är manifesterade. Ofullständiga flaskor med färgrester för bevarande bör fyllas med glaspärlor tills vätskan når själva korken, vilket inte ger utrymme för det destruktiva syret av luften.

Nu några ord om piller som är karakteristiska för syrafärg! De består av väteperoxid bunden i dem, blandad i en tablett med en viss mängd färgämne. I andra fall upplöses tabletterna i mängden vatten som är lika med storleken på flaskan, släppts från under färgen och blandas sedan endast med själva färgen. Piller som sönderdelar eller förlorar sin styrka kan känna igen deras fuktinnehåll: de smuler i händerna. I sådana fall borde du endast använda torra hårda tabletter!

Hudkänslighetstest

Det finns människor som efter att ha ätit färska jordgubbar, känner sig kliande, medan andra har hud som är känslig för beröring med en primula (primula). Men det finns människor vars hud är särskilt känslig för paraphenyldiamin och paratoluidin. Alla dessa fall av hudirritation är kända under namnet idiosyncrasi, det vill säga ökad hudkänslighet mot vissa ämnen, vilket uppträder i form av hudutslag. Om barberaren målar klienten för första gången håret, är han skyldig att göra ett test på hudens känslighet, eftersom bristande följder av dessa recept kan leda till allvarliga konsekvenser. I alla fall av idiosyncrasy tar socialförsäkringen inte ansvar, och frisören själv ansvarar för kunden för skadorna (inoperabilitet, sjukdom etc.). Detta test av irritabilitet i huden görs enligt följande: Blanda några droppar hårfärg med väteperoxid och smält denna blandning med 2 kvadratmeter. se huden bakom klientens öra. Efter en halvtimma, tvätta av denna fläck med en mild tvål. Om hudirritation inte uppträder inom de närmaste 24 timmarna kan du börja färga håret utan rädsla.

Vilka är de karakteristiska tecknen på denna sjukdom?

Inom 12 timmar efter färgning uppträder allvarlig klåda och blir allvarlig smärta. Samtidigt med dessa förekommer på tumörens hud. Senare bildas röda fläckar på huden, vilket ofta är färglös till gul färg. I svåra fall, över de närmaste 2-3 dagarna, täcker tumören hela ansiktet och ofta halskörtlarna. Efter 4-5 dagar slutar den fortsatta utvecklingen av sjukdomen, och sedan förbättras tillståndet till fullständig återhämtning från 8 till 14 dagar.

Under denna sjukdom, undvik att vattna de drabbade områdena med vatten eller tvål. I milda fall bör lotioner från aluminiumoxidacetat (aluminiumacetat), en lösning av borsyra eller yoghurthjälp, men för behandlingen ska patienten söka medicinsk hjälp.

Men det händer att sjukdomen uppträder oväntat, redan en lång tid efter hårfärgningen. Jag hade själv följande fall i min praktik: Efter att ha härdat irritation krävde en klient att jag färgade håret igen. Jag valde för denna sura färg från en annan fabrik. Men även om hudirritationen inte var så stark, fick vi fortfarande överge hårfärgningen. Med följande missfärgning uppträdde inga hudkomplikationer. Sådan ärftlig känslighet kallas "allergi".

Preliminärt hårförberedelse

Vi skiljer mellan detta: tvätta håret, deras förberedande färgning, liksom vitare.

Förtvätt hår. Med undantag för alltför poröst hår, där det finns risk för att de blir för mörka och där deras naturliga fett för detta tjänar som ett försvar mot överdriven absorptionskapacitet, måste alla andra typer av hår befrias från fett genom föregående tvättning. Som ett resultat av exponering för sprit sväller håret, deras vågar puffar upp, vilket ökar hårets förmåga att absorbera färg. Detta eliminerar också källan till många fel, eftersom den starka föroreningen av håret med artificiella fetter, såsom diamanter, etc., ofta är orsaken till att de misslyckas med färgen. Naturligtvis är sådan tvättning överflödig om istället håret är grovt, dvs dess förmord.

Fig. 295. Hår före färgning

Fig. 296. Klä håret före färgning

Grovt eller mordant hår. Det händer ofta att med hård, glasig, gråhårig och mestadels mörk hår är en föregående tvättning av håret inte tillräckligt för att hårskalorna ska stiga. Här är det nödvändigt att konstgjorda grovhårig hår. För att göra detta brukar du använda 6% väteperoxidlösning med en blandning av 3-4 droppar ammoniak. Du måste vara försiktig med att inte använda mycket starka koncentrat, speciellt att vara försiktig, det är ekonomiskt med ammoniak, eftersom det, särskilt med mörkt hår, leder till oönskade rödaktiga nyanser (fig 296).

Lightening hår är också nödvändigt om vi vill färga hår i färg som är ljusare än dess naturliga färg. För att göra detta använd en 8% lösning av väteperoxid med 5-6 droppar ammoniak. För att undvika spridningen av klargöringsvätskan och på blont hår rekommenderas det att arbeta med ett förtjockningsmedel (se avsnittet "Hårblondion").

Nästa fråga är fortfarande kontroversiell: ska du använda färgämne till vått eller torrt hår? Det beror på deras originalitet och struktur. Upplyst, mycket poröst eller till och med skadat hårfärgat vid vått. Bara dessa grupper av hår har en mycket stark förmåga att absorbera, och vid fuktighet fylls de minsta canalikulerna med vatten, så att färgämnet blir färre när färgningen uppstår, vilket resulterar i försvagning (utspädning) av färgämnet. Risken för för hög koncentration av färgämnen i vått hår är minimal. Om det är nödvändigt att uppnå en speciell koncentration av färgämnet, och särskilt i områdena nyvuxet hår, rekommenderas att färga håret i en nästan torr, men inte i ett torkat tillstånd. Med en sådan svag hårfuktighet är deras förmåga att absorbera färg särskilt stark. Å andra sidan är det i detta nästan torra tillstånd av håret inte möjligt att späda färgämnet. Samtidigt begränsas fördelningen av färgämnet till det tidigare färgade håret.

Framställning av färgämne vätska

Utvecklingstabletter (N2Oh2) motsvarande färg krossas i en porslin eller glaskopp med botten av en flaska färg, och därefter hälls färg på dem för att helt lösa upp dem. Det rekommenderas speciellt att ta en liten djupare kopp, eftersom det med små mängder färg inte finns några stora förluster. å andra sidan, en bomullsull eller borste vid sänkning fångar mer färg.

Fig. 297. Färgansökan

För att undvika försämring av färg på grund av felaktig färgförberedelse, kom ihåg att det aldrig borde användas metallredskap, eftersom det i detta fall omedelbart bildades metalloxid. Krummer inte riktigt löst upp tabletter H2O2 kan inte bara förstöra färgen, men också skada håret.

Färgansökan

Vad appliceras färg? Några användningar för detta glas, trä eller benspets i slutet av pinnen, ser nästan ut som ett spetsigt handtag av kammen för lockar, bomullsull såras i motsatt ände. Andra använder en vanlig tandborste med en något rundad framsida.

Det första färghåret. Vid applicering av färg måste du noga tänka på vad som ska uppnås. Vanligtvis vill kunderna matcha färgen på det ljusa håret till den naturliga färgen.

Fig. 299. Händernas korrekta position när man målar nacken

För att uppnå detta bör man undvika onaturlig utseende mättnadsfärg.

Även med naturlig hårfärg finns det olika nyanser i dem.

Håret på baksidan av huvudet är mycket mörkare än håret på de täckande trådarna, som är mer utsatta för solen. Men den olika förmågan att absorbera hår (rötterna är hårda, ändarna är ljusare) kräver att vi gradvis applicerar olika färger på håret. I vårt vidare arbete (målning) bör alla följande beaktas särskilt.

Håret är åtskilda i längdriktningen (tvärs) och inte för breda strängar är snyggt markerade. På kronan, från hårrötterna, applicera färg på båda sidor av avskiljningen på håret. Detta görs genom att vriden och bomullen roteras mot huvudet. Därefter injiceras färgen direkt under flakarna i den övre huden, vilket väsentligt underlättar penetrering av vätska i håret. Det är också nödvändigt att se till att de enskilda strängarna inte är för tjocka, annars får de inte färgas igenom! Som vi redan har sagt är hårfärgning gjord här i steg, det vill säga att allt hår i roten är färgat och sedan efter fem minuter vänder vi sig till hårskalans färg och senast strax innan processens slut följer hårets ändar och toppen.

Fig. 300. Färgad hårlinje

Färgning av odlat hår (fig 297 till 302). Som ni kan se här pratar vi bara om vuxet hår. Här börjar vi arbeta från de lättaste ställena, och färgen appliceras bara på bredden av nyvuxet hår, medan med jämn, blandad (grå) hårfärg börjar vi från baksidan av huvudet och gradvis når pannan. När håret redan har färgats är det omöjligt att färga det igen (färgen rinner ner). För att inte ommåla trådarna på hårlinjen rekommenderas det att dela framsträngarna genom att avskilja. I detta fall kommer färgen att göras inte vid hårlinjen (framsidan), men vid avskiljningen.

Många mästare har en erfarenhet att kamma håret efter applicering av färgämne. Resultatet är en försvagning av det vuxna hårets färg. Färg bör ges tid för utveckling, då blir det inte nödvändigt med sekundär hårfärgning vid rötterna. Men förutom det här, när man kammar håret, väger en frisk färgvätska det redan färgade håret, vilket orsakar mörka fläckar på den.

Fig. 301. Prövning av hårets manifestation

Fig. 302. Hår efter färgning

Hårfärgning utförs endast vid slutet av färgningsprocessen och endast på de ställen där vita eller lätta hårändar visas, eller om det är nödvändigt att mätta hår med en röd glöd. I sådana fall måste färgen spädas ut.

Uppgifter färgar under inverkan av färg

Det finns frisörer som tror att deras färg är applicerat, och efter en viss tid kan studenten börja tvätta sitt huvud. Denna åsikt är helt felaktig eftersom ingen hårfargningspersonal är garanterad mot överraskningar, samtidigt som mycket kan förhindras om arbetet görs med lämplig intresse och omsorg. Detta inkluderar även övervakning av distribution och fixering av färgämne i håret. Nybörjare leds ofta av det mörka utseendet på färgen som ännu inte helt manifesterat sig, och de ställer sig på att tvätta sina huvuden för tidigt och avbryter denna process av färgens effekt på håret. Genom att kamma det första färgade håret för första gången ger vi en ny tillförsel av färgämnen. Ett prov av snabbtorkande hår på templen (torkat med en näsduk eller en bit bomull) visar oss klart om färgen har klibbat eller om håret på denna plats fortfarande är för ljus. I det första fallet avslutas färgämnets effekt med surgjort vatten, medan den i andra delen är åter täckt med färg. Det bör också noteras att rumstemperaturen också spelar en viktig roll under färgningsprocessen, eftersom oxidationen nästan inte uppstår vid temperaturer under 18 ° C. I särskilt svåra fall är det möjligt att förbättra verkan av färgämnet med en svag H-lösning.2Oh2 eller accelerera den genom att leverera varm luft (torkhuv, varmluft). Torka en bit bomullsull från de lättaste platserna 10-35 minuter efter färgstartets början, så ser vi om färgen redan har täckt håret eller inte.

Hårvård efter färgning

Det är känt att alkaliska lösningar öppnar hårvågar. Eftersom detta tillstånd, som orsakats av förtvätt, förstärktes ytterligare av färgningsprocessen i sig, är vår uppgift att avlägsna överflödigt färgämne från håret och hårbotten och stänga håret, det vill säga att hårvågorna stiger stramt stängda på sin stam som gran. en bump. För att göra detta behöver vi produkter som har en åtgärd motsatt alkalisk. Dessa är syror, dvs lösningsfria produkter. Redan med vanligt huvudtvätt använder vi ett verktyg med svag syraaktivitet. De är så sammansatta att de genom att neutralisera den sista verkan av alkali orsakar kompression av hårflingorna. Först när vågarna är snäva åtskilda, brinner ljusets strålar som inte faller på håret inte, men reflekteras tillbaka på ett koncentrerat sätt. Som ett resultat av denna behandling (efter färgning) får vi glänsande, tät struktur. Trots den kemiska processens externa fullständighet uppstår en liten oxidation (oxidation) i håret med syre från luften, och därför är det omöjligt att krulla dem inom 24 timmar efter att ha färgat håret, eftersom det i det här fallet säkert kommer att förekomma oönskade röda hår.

I detta avsnitt ingår även eliminering av färgfärger. Nåväl, om det här kan undvikas genom att vidta försiktighetsåtgärder, såsom att smörja huden i håret med fett. Men även i sådana fall, med keratinerade epidermier i huden, är det omöjligt att undvika penetrering av färgkoncentratet här. I det här fallet känner vi oss oönskade fläckar på huden. I mildare fall tar vi försiktigt bort dem med koncentrerad tvål. I svårare fall använder vi återstoden av lösningen för färg eller en blandning av 60% alkohol och huvudvattenolja (1: 1). I sådana fall borde du alltid arbeta med försiktighet. Ett annat sätt att eliminera färgfläckar är cigarettaska.

c) Färgning av blont (oxiderat) hår

Det svåraste är naturligtvis att färga det ljusa oxiderade håret. Med sådant hår måste du komma ihåg deras särskilt starka hygroskopicitet, och därför bör håret färgas i vått tillstånd. Poröst hår avlägsnas före denna skickliga arkivering, och speciellt starkt absorberande delar av håret, som kanterna brända av solen eller täcker hårsträngarna, och viktigast av allt deras ändar, måste smutsas med en skyddande emulsion och gnidas. När du väljer en färg är det nödvändigt att välja ljustoner om möjligt, minst en eller två toner ljusare än den färg som önskas av klienten. Du kan också arbeta utspädd färg. Eftersom färgämnena i allmänhet är anpassade till det vita håret, kan det hända att det färgade håret kommer att ha ett matt utseende. För att undvika detta är det nödvändigt att blanda en rödaktig ton (ljusröd, lätt guld eller en liten röd titan) till en sådan färg.

Tillsammans med andra alternativ noterar vi speciellt tre möjligheter och beskriver tekniken i deras arbete.

1: a fallet. Färgning av lätt oxiderat hår, färgen på redan odlat hår, med en mörk naturlig färg.

Antag att klienten är ljusbrun. Sedan väljer vi färgfärgen på den blonda blondinen. Efter att ha shampuerat håret utan lugg, är håret vått, och särskilt porösa områden behandlas med en skyddande emulsion. Nu följer en snabb applicering av färg, nämligen, från början av huvudet, bearbetar vi jämnt stora partier upp till pannan, sedan kammade håret med en kam, vi tar färgen till ändarna av håret. Således mottar hårets ändar bara en emulsion av färgämne. Efter exponering för färgen i 8 till 15 minuter (beroende på hårets struktur) tvättas överskott av färg genom att tvätta huvudet, men efter det oxiderar vi inte håret. Efter att ha torkat håret måste du ta reda på om hårets naturliga ton är lämplig för nyfärgat hår. Man bör komma ihåg att färgat hår under de kommande timmarna fortfarande kommer att mörkas.

Om färgen matchar, fortsätt att neutralisera håret, annars tona något för ljusa platser, eller gör korrigeringar för matt ton.

2: a fallet. Färgning av blondirovanny hår i färg är mer lätt än naturligt. Detta arbete består av två separata processer. Den första av dessa är att lätta rötterna som har vuxit till håret. För att göra detta, använd det kommersiellt tillgängliga verktyget för blonding, eller ta 6% väteperoxid med någon sammandragande och tillsätt 5-6 droppar ammoniak.

Om håret vid rötterna, efter påverkan, har nått ungefär färgen på det hår som hade blivit lätta innan, tvättar vi håret med alkalifri tvål, torkar den med en handduk och går vidare till den andra arbetsprocessen. Eftersom håret nu har en färg kan vi färga det i vilken ton som helst. Vi kan här ange det arbetssätt som anges i det första fallet eller, efter att vi borstar skyddsemulsionen i hårets ändar eller i sina porösa strängar, spädar vi färgen med koncentrerad flytande tvål och tvål hela huvudet med det. I det här fallet måste du se till att färgen fördelas jämt i håret. Efter en kort färgningsexponering på 5 till 10 minuter kan håret tvättas och neutraliseras.

3: e fallet. Hårfärg, med tre olika färger: vit whisky, mörk naturlig hårfärg vuxen upp vid rötterna och blont blont hår.

Ta det ovan beskrivna exemplet, där klienten vill ge henne blont hår en gyllene nyans (hårets ändar lysas till en ljusbrun färg).

Arbetet här är så komplicerat att en noggrann arbetande mästare måste utföra det i tre steg.

Den första mottagningen. Här lyser vi vuxet mörkt hår vid rötterna till klientens blonda hårfärg (se 2: a fallet). Samtidigt behandlas strängarna vid templen med ett blondningsmedel, vilket gör dem mottagliga för färgning.

Andra mottagningen. Efter en lätt alkalisk tvätt torkar vi håret i templen och färgar dem med ett utspätt färgämne i ljusbrun färg. Resten av färgen späds igen.

Efter att ha fuktat de upplysta ändarna av håret nu målar vi dessa ställen med utspädd färg.

Den tredje mottagningen. Efter att ha torkat håret i en alkalisk lösning, torka dem och ta reda på när kammar hur enhetlig tonen är. Nu förbereder vi en blandning av guldbrun färg, till vilken vi lägger till ett par droppar röda titian och lite flytande tvål. Piska denna blandning på håret i skummet. Det kan hända att före skumning av skummet kommer det att vara nödvändigt att skydda hårets ändar mot färgens starka effekt eller att applicera färgen enligt förmågan att absorbera enskilda partier av hår och kamma det sedan till hårets ändar. Efter 5-8 minuters exponering tvättar du håret med en alkalisk lösning och neutraliserar sedan håret.

d) Misslyckande färgning, dess orsaker och sätt att eliminera dem

Nästan alla syrafärger är så sammansatta att deras utveckling (manifestation) passerar genom grön eller blå färg. Och så kan det hända att på grund av för kort exponeringstid är färgen fortfarande inte tillräckligt synlig och har en grön glöd. Användning av en 2% lösning av H2Oh2 återuppta avbruten manifestation tills önskad ton är uppnådd. Det händer ofta att på grund av exponering för syre från luften blir reflektionen en vanlig skugga när håret torkas.

Det är en helt annan sak om det på grund av en felaktig diagnos efter färgning konstateras att håret färgades före detta med ett metalliskt (silverfärgat) färgämne. Endast borttagning av metallfärg kan hjälpa dig här (se avsnittet "Metallfärger").

a) vid avlägsnande av övermålning tvättades huvudet med en stark alkalisk lösning istället för neutral;

b) blandningen för förklaringen innehöll för mycket ammoniak. I sådana fall är det bättre att använda en lösning av H202 blandad med ammoniumbikarbonat i stället för ammoniak och en liten mattvätska;

c) Hårets naturliga tonen var rödaktig. I det här fallet kommer det alltid att blinka, och med mörkt hår kan du försöka täcka dem med en svag lösning av svart bläck eller lägga till mattningsmedel;

d) Håret utsattes för mycket solsken (bergssol).

Färgigt hår tar på sig en sådan rödaktig nyans. Men för varmt curling tang och värmekoncentrationen med en varm permanent kan orsaka en ful hårrödhet.

e) Klienten svettar kraftigt, dvs lider av ökad svettning. Och i sådana fall förändras hårets matton snabbt, och de får en rödaktig glöd. För att eliminera denna nackdel, tillämpar vi i detta fall ett mattmedel med en grön eller blå nyans.

d) Lättnad eller eliminering av färgämne från färgat hår

I motsats till många mästares uppfattning kan en 10% lösning av blondmedel belysa både enskilda partier och allt hår på huvudet.

Om vi ​​har att göra med gammal färg, reagerar inte håret på denna blondningsprocess. I bästa fall erhålls oönskade ingefärstoner. Här kan endast den omvända processen av håroxidation bidra till minskning.

Verkligt goda reduktionsmedel innehåller från 5 till 10% oxalsyra och vätesulfid eller natriumhydrosulfit. Sådana lösningar kännetecknas av lukten av ruttna ägg.

Alla stora företag av hårfärger producerar medel för blekning eller lättare färgat hår som motsvarar deras färgämnen. Användningen av sådana verktyg rekommenderas därför speciellt, men det är nödvändigt att strikt följa tillämpningsmetoden som är kopplad till dem. Varje hårfärgavlägsnande är en process som djupt påverkar hela sin struktur. Genom otrevliga experiment kan vi göra oåterkallelig skada på håret.

I svåra fall kan processen med att lätta håret accelereras med hjälp av heta curlingjärn. Efter ca 15 minuter efter exponering för färgämnet bearbetas vi försiktigt med varma tangsträngar för att klargöras. Tyvärr, i nästan alla fall är utseendet på en rödaktig nyans oundviklig, och därför är det nödvändigt att tillgripa att mätta håret.

Innan du börjar en ny färgning av blekt hår, måste du ge dem ett par vilodagar. åtminstone åtminstone 24 timmar.

e) sura färgämnen i form av pasta

Vi är alla bekanta med flytande syrafärger. Tyvärr, på grund av deras löslighet i vatten, har de många nackdelar, och viktigast av allt saknar de goda bindningsegenskaper. Försökte uppnå detta med tvål, men till ingen nytta. Slutligen, år 1951, bildades färgämnen, bundna av en fet emulsion. Även om dessa färger inte förändrade själva arbetets process anser vi det intressant att påpeka några av deras fördelar.

Eftersom pastan har en bra sammandragande förmåga kan det lätt tona växande hår vid rötterna. Det är helt uteslutet möjligheten att avrunna färg på redan målat hår. Basen för dessa färgämnen kombineras med näringsämnen för håret, ämnen som liknar Xstrastral, som förutom den djupa effekten av färgämnet uppnår framgångsrik hårvård. När du väljer färger måste du komma ihåg, på grundval av vilken procent av grått hår de består av. Så till exempel består "Coleston", "Primal Cream" och Wella Volltonung (Vella fullfärg) för 100% av närvaron av grå hår och exponeringstiden på grund av oxidationsprocessens hastighet är mycket kortare. Dessa färger säljs i rör, och det är mycket lättare att hålla redan startade, för i en välpressad och vridd del av det finns inget syre som är så skadligt att måla från luften.

Skåp för färg och hårfärgningsfil

En hårfärgspesialist bör alltid ha ett skåp för att lagra färger, eftersom det bara är möjligt att kontrollera närvaron av färger och deras konsumtion i den ordning de mottas. Alla hårfärgstillbehör kan också hållas rent och städa här. Under alla omständigheter är det fel att lagra färg under glasskyddsfodral för reklamändamål. Här glöms de ofta tills de blir oanvändbara. Små fack (hyllor) gör det möjligt att lagra färger separat genom sina färger. Det är nödvändigt att vana sig när man får nya färger nu för att ge serienumren till flaskor av varje färg separat. Detta undviker för länge lagring av vissa flaskor, eftersom de förbrukas av deras nummer i den ordning de mottas.

Bland dessa små fack måste vi också ha två större filer för att lagra kortfiler och tillbehör för färgning (gummihandskar etc.), små verktyg, bägare, porslinfärgskoppar, H2Oh2, bindemedel för blonding och apparater för styrning av styrkan av väteperoxid.

Vi vet att läkaren börjar ett kort för varje patient där han registrerar patientens tillstånd, behandlingsmetod etc. När patienten efter en tid återkommer till doktorn igen, vet han redan om hans tillstånd på kortet och det kan vara lättare att ordinera den korrekta behandlingen av patientens intresse. patienten.

Samma måste ha en frisör för sina kunder, färgning av hår. En hårfärgningsspecialist, som har många kunder, med all sin önskan, kan inte komma ihåg de färger, nyanser, arbetsmetoder och märken av droger som används för varje klient. Om vi ​​har ett personligt kort för varje klient, kommer vi alltid att kunna eliminera en eller annan brist eller att upprepa hårfärgningen på föregående sätt.Nästa Artikel
Vilken färg att färga ditt hår