Hur och när kan jag tvätta mitt hår efter en perm? Vilken schampo ska jag använda för detta förfarande?


Långtidssalong styling tillgripas av många kvinnor. Permanent kemisk rengöring gör det möjligt att inte tänka på daglig styling.

Ägare av denna typ av krullar borde dock känna till många viktiga subtiliteter inom hårvård.

En av de frågor som ofta uppstår för flickorna som gör kemi för första gången: Kan jag tvätta mitt hår direkt efter en salong? Svaret på denna svåra fråga kommer du att hitta i den här artikeln.

Perm Hårvård Tips

Efter att ha utfört en professionell kemisk vinkning, bör eventuella hårvårdsprocedurer (även sådana enkla som shampooing) utföras extremt noggrant. Annars riskerar du att skada ditt hår. Hur ska du tvätta håret ordentligt efter att du har återvänt från skönhetssalongen med nya lock och när kan du börja göra det? Först och främst följer du några enkla tips:

  De kemiska kompositioner som används vid krökningen påverkar dina strängar, inte bara under proceduren, men också för flera efterföljande dagar. Därför rekommenderar professionella att tvätta håret inte tidigare än två eller tre dagar efter det att kemikalien viker.

I vissa frisörer idag kan du köpa professionella hårvårdsprodukter. Om sådana produkter är tillgängliga för försäljning i salongen du besöker, var noga med att be din mästare att hitta rätt vårdsprodukter för dig.

Dessa är bara några enkla regler som säkert bör följas av alla som har förvärvat konstgjorda krullar. Hur man väljer rätt schampo för att tvätta sådana krullar och hur man tvättar väl krökt hår, läs nedan.

Vilken typ av schampo kan jag tvätta mitt hår?

Kemisk perm har en negativ effekt på hårstrukturen. Därför behöver ditt hår efter en sådan långsiktig styling specialvård.

Att bara tvätta med schampo med balsam kommer inte att räcka - reserveras med speciella återställningsmaskar, serum och oljor som hjälper ditt hår att återhämta sig från ett sådant traumatiskt förfarande. Ja, och valet av schampo, du måste nu behandla mer noggrant.

Att tvätta håret, krökt med en kemisk metod, kommer inte att göra något schampo. Du kommer att behöva köpa ett specialverktyg för att tvätta efter kemi. På förpackningen av sådana produkter finns det i regel ett speciellt märke att de är lämpliga för konstgjort krökt hår.

Låt oss exempelvis ta flera liknande produkter:

  L'OREAL Professionell Curl Contour.

Detta schampo är speciellt skapat för att tvätta kemiskt krullade trådar. Det stärker skadat hår, återställer sin struktur och låter dig behålla formen på lockar.

Kostnaden för detta schampo är ca 700 rubel.

I samma serie, förutom schampo, finns det också en utmärkt regenererande mask, balsam och kräm för definition av krullar (för bästa effekten bör dessa produkter användas i kombination). LAKME Teknia Curl Up.

En något mer överkomlig produkt är dock inte den mest demokratiska (en liten flaska på 100 ml kostar ungefär 300 rubel).

Professionellt schampo, vilket gör håret skadat av en kemisk hårförband mjukare och mer felfri. Matris Totalt Resultat Curl.

En produkt med en trevlig gelstruktur som gör krullarna tydligare och mer strukturerad.

Ger den bästa effekten när den används i par med luftkonditionering av samma märke.

Håret blir smidigt och snyggt utseende.

Kostnaden för detta schampo är ca 350 rubel.

Som du kan se är alla ovanstående medel något dyrare än vanliga hårschampon. Vård av kemiskt krökt hår kommer att kräva extra kostnader från dig.

I inget fall är det omöjligt att spara på sådana produkter - hårskador och försvagade av kemi behöver särskild försiktighet.

Hur utförs proceduren?

Så det rätta verktyget är valt, och du är redo att börja tvätten. Hur håller du det rätt?

 1. Först och främst, kom ihåg att applicera schampo inte alls är lockar, men bara på rötterna och hårbotten.
 2. Hela längden på håret kan bara sköljas lätt när du tvättar schampot.
 3. Skölj försiktigt hårrötterna med schampo och skölj sedan med vatten.
 4. Applicera sedan vårdprodukter, tvätta dem om det behövs.
 5. Efter tvättning, dra inte de våta strängarna under några omständigheter - de kan deformeras.
 6. Gnugga inte heller hårt och vrid dem med en handduk - bara en liten fläck. Om så önskas kan du använda en hårtork, bara sätt på den i ett mildt läge med inte för hög temperatur.
 7. Särskilt vacker effekt ger torkning med användning av diffusor.
 8. Gör inte styling med strykning eller curling.

Hur man bryr sig om håret efter en perm och när det är bättre att tvätta håret efter proceduren kan du titta på videon:

rön

Med Perm kan du naturligtvis spara de lyxiga lockarna under en lång tid, men denna procedur påverkar hårets tillstånd negativt. Därför, om du bestämmer dig för att ta ett så djärvt steg som kemi, var förberedd efter förfarandet för att ägna mer tid, ansträngningar och pengar för att ta hand om ditt hår.

Hår som skadas av kemikalier kräver användning av speciella schampon, samt ytterligare vårdprodukter (masker, balm, balsam, krämer och serum). Glöm inte att tillämpa alla dessa medel i tid och kompetent, och du kommer säkert att kunna återställa ditt hår skadat av kemi.

När kan jag tvätta mitt hår efter kataraktoperation?

Under de första dagarna efter kataraktoperationer är ögonen särskilt känsliga för yttre påverkan. Därför rekommenderas att skydda dem mot fukt, tvål och annat flytande medium. I detta avseende är det lämpligt att inte tvätta håret någon gång (minst en vecka). Om detta hygieniska förfaringssätt är nödvändigt, försök att förhindra kontakt med såpvatten, det kan ge upphov till allergisk reaktion, irritation, inflammation. Enkla knep hjälper till att undvika detta:

 • Böj ditt huvud medan du tvättar tillbaka, inte framåt.
 • Använd en vattentät klädsel eller skyddsglasögon.
 • Använd ett speciellt visirlock som skyddar dina ögon mot eventuell tvållösning.

Sådana knep måste gå åtminstone en månad efter phacoemulsification. Följ sedan rekommendationer från en ögonläkare - om läkning är bra och det finns inga komplikationer, så är det troligt att efter 4 veckor efter behandling kan du säkert ta en dusch, ett bad och inte vara rädd för dina ögon.

Så tvätta håret efter färgning för att behålla färgen

Det vanligaste (och ledsen - med tanke på tid och pengar) är det problem vi möter efter färgning inte irriterad hårbotten, inte torr, elektrifierat hår efter några beröringar och splittrade ändar, men en tråkig och tråkig färg. Kreativ partner av L'Oréal Professionnel, Alexei Nagorsky, berättade hur man bryr sig om färgat hår, så att vi inom 10 dagar inte behövde ångra på salongen. Vi frågade honom 5 viktigaste frågor om färgskydd och fick uttömmande svar.

Varför är färgen tvättad (och mycket snabbt)?

Färgning är en kemisk process, när det naturliga pigmentet i hårstrukturen ersätts av en artificiell. Färgen kan inte vara oändligt på håret: håret utsätts konstant för alltför starka mekaniska handlingar, på grund av vilka de artificiella partiklarna gradvis "försvinner" och lämnar dem utan pigment.

Basen på vilken färgämnet appliceras och hårets tillstånd är de första faktorerna som måste uppmärksammas före målning.

På poröst och / eller skadat hår är färgämnet värst av allt eftersom dess vågor är öppna och pigmentet helt enkelt inte har någon plats att dröja på. På friska (och speciellt virginala från kemiska experiment) hår, kommer det att vara längre. Färghållning beror också på komplementariteten hos den naturliga nyansen och färgfärgen. Om ditt hår är mörkt blont och du målades i choklad, då med rätt vård kan du hålla färgen till nästa planerade färgning (3-4 veckor). Under drastiska förändringar är övergången från en mörk bas till en ljus och vice versa svårare att bibehålla resultatet.

Färgen beror på färgkostnaden?

Ja, men kanske inte som du trodde. Hemanvändning färgämnen är faktiskt mer resistenta än professionella. Salongfärger, även mycket ihållande, innehåller mindre pigment än konventionellt "hem": det antas att frisörstylisten samlar färgen från flera nyanser av färgämne och målar inte håret längs hela längden och djupet i en färg. Generellt sett hålls guld-, bruna nyanser bäst på håret och rött, rött och kallt blont har lägre hållbarhet.

Produkter markerade spara färg - reklam?

Definitivt inte. Medel för färgat hår håller verkligen färg: de innehåller vattenlösliga silikoner som omsluter håret och ger inte pigmentet för att snabbt lämna det. Det är bra att använda sulfatfria schampon som försiktigt rensar håret, samtidigt som man minimerar det konstgjorda pigmentet. Men den viktigaste regeln är att använda skalan för att behålla håret av samma märke som färgämnet (det spelar ingen roll om färgen var professionell eller hemma). Tillverkare, skapa produkter, övervaka formuleringen och kombinationen av komponenter i färgämnet och ytterligare linjen. Du kan inte behålla professionell färgning i nivå med schampon och masker från massmarknaden - du kommer snabbt att bli besviken i resultatet, och du kommer att skylla på stylisten.

Vilken typ av vård behöver du hemma för de som regelbundet färgar sitt hår?

Shampoo för färgat hår - använd med varje tvätt;
Mask - 1-2 gånger i veckan;
Balsam eller tvättbar vård - med alla hårtvättar (men inte på dagen då masken används);
Odelbar vård - efter varje shampooing;
Termiskt skydd - innan du styler en hårtork och använder stylers.

Idealiskt måste detta måste kompletteras med speciell toning: deras pigment fyller hålrummen som bildats efter tvättning av färgen med liknande färg och hjälper till att överleva relativt smärtfritt upp till 1,5 månader efter färgning.

Hur man bryr sig om färgat hår?

Efterföljande efterfärgning är viktigt för färgretention. Alla hårreparationsprodukter minskar färgens hållbarhet, så du behöver inte återställa håret direkt efter "färska" färgning (även om de behöver det, måste du vänta lite). För alla typer av färgning lämplig näringsämne och fuktgivande linje, men inte återställa hårets kvalitet!

Annars kan du följa detta program:
De första 48 timmarna - Tvätta inte håret, som i vissa färgämnen kan färgstabilisering fortsätta;
Vecka 1 - använd tvättbar vård och schampo för färgat hår, var noga med att inkludera termiskt skydd i vården;
2: a vecka - vi förbinder en mask för färgat hår med färgfixare, vi fortsätter att använda termiskt skydd;
3: e vecka - börjar använda pigmenterade produkter för färgat hår, med outplånlig vård och termiskt skydd.
Vecka 4 - Alternerande produkter för färgat hår med närande och fuktgivande linjer, vi använder spray för att förbättra effekten av lysande färgat hår, och även om det behövs sprayar för att maskera grå och återvunna rötter.

För att bevara skönheten under lång tid - när du kan tvätta håret efter en keratinrätning, hur man gör det korrekt?

Keratinrätning är en teknik för att mätta hårets struktur med keratin (byggprotein), så att håret blir strålande, slät, hälsosamt och blivit glänsande och lättsamt.

För att maximera utjämningseffekten är det nödvändigt att veta alla subtiliteter av hårvård efter proceduren. Särskilt relevant är frågan: hur många dagar kan du inte tvätta håret efter keratinrätning, när och hur är det tillåtet att göra det här?

Varför finns det begränsningar?

I flera dagar från dagen behandlas håret med en keratinkomposition, det rekommenderas inte att rengöra håret med tvättmedel och även i rum med hög luftfuktighet.

Du kan inte vattna huvudet med vatten, eftersom kompositionen av keratin och silikon som appliceras på dem bör härda nog för att fixa den släta strukturen som håret gavs under proceduren.

Hur länge efter proceduren kan jag börja tvätta mitt hår?

Tvätta håret efter att en keratinrätning är tillåten först efter tre dagar, annars kan hela resultatet av slät, glänsande och fackligt hår komma till intet.

För att hålla rätningseffekten så lång som möjligt bör du inte använda kosmetika för tvätt och vård, som inkluderar sulfater och natriumklorid. Det rekommenderas inte att använda schampon för djup rengöring och produkter baserade på kosmetiska oljor.

Efter rätning av hår med keratin är det tillrådligt att avstå från att besöka badet och bastun, simma i havet och poolen och inte utsätta frisyren för saltvatten och intensiv solljus. Om detta inte undviks är det nödvändigt att skydda håret med speciella outplånliga kompositioner eller ha en skyddande huvudbonad.

Tillåten frekvens

Att bry sig om rätat keratinhår måste vara mycket känsligt och skönt. Ju mindre hår utsätts för vatten efter proceduren, desto längre kommer utjämningseffekten att vara.

Det är tillåtet att tvätta håret 1-2 gånger i veckan. Om hygien behövs oftare kan du använda torra schampon eller, efter varje tvätt, använda speciella professionella keratinmasker.

Vad ska du använda?

 1. Efter keratinrätningen är det nödvändigt att tvätta huvudet med milda schampon utan natriumklorid och sulfater, eftersom aggressiva tvättmedelskompositioner främjar snabb utlakning av keratinämnen från hårstrukturen.
 2. Om budgeten är begränsad bör du vara uppmärksam på schampon från massmarknaden med en sedel "sulfatfri", såväl som organiska, naturliga eller barnens kosmetika. Oftast innehåller dessa produkter inte skadliga ämnen och har en mild rengöringsmedelbas.
 3. Tillverkare av produkter för själva förfarandet producerar även speciella professionella schampon med utjämningskomponenter. Det är att föredra att bara använda sådana produkter att ta hand om lockningar efter keratin exponering.

Kan balsams och masker användas?

 • Effekten av keratin uträtning behandlingar hålls så länge som möjligt efter varje schamponering, måste du använda balsam - skölj med keratin och andra ingredienser som bidrar till ytterligare rikt lockar, och äta rötter och underlätta kamning.
 • Under de första 2-4 veckorna efter proceduren ser håret som regel ut och behöver inte särskild vård. Vidare rekommenderas att man börjar använda professionella sulfatfria masker, som inkluderar keratin och silikon. Beroende på hårets tillstånd, bör proceduren utföras 1 till 2 gånger i veckan.
 • Även för hårvård får man använda hemlagade masker gjorda av naturliga ingredienser. Ägg, mjölk, gelatin, kefir, lök eller citronsaft kan användas som huvudkomponent. Det är tillrådligt att inte lägga till salt, honung och några kosmetiska oljor till dina hemlagade masker, eftersom de bidrar till att accelerera utlakningen av keratin från hårstrukturen.
 • För att upprätthålla utjämningseffekten är det önskvärt att köpa outplånliga hårvårdsprodukter med silikoner och keratin i kompositionen. Applicera dem på hårets längd kan vara dagligen.

Steg för steg instruktioner för rensning av hår

Som nämnts ovan får håret tvätta endast tre dagar efter proceduren, och endast med användning av speciella mjuka schampon.

Algoritmen för shampooing efter keratinutjämning av hår är som följer:

 1. Plocka upp ett sulfatfritt schampo och balsam.
 2. Omedelbart innan du tvättar håret måste du kamma håret för att inte förvirra dem ännu mer under tvättprocessen.
 3. För att tvätta huvudet, använd inte för varmt vatten.
 4. Applicera schampo på huvudet ska vara ganska noggrant och noggrant, uppmärksamma rötterna, inte hårets längd. Shampoo blandat med vatten, rengör rötterna och flyter ner hela hårets längd, kommer att ge den nödvändiga rengöringen.
 5. Efter shampooing, för några minuter bör du applicera en speciell balm med keratinhalt i håret.
 6. 1-2 gånger i veckan kan du använda professionella keratinmasker.
 7. Torkning av huvudet rekommenderas inte på ett naturligt sätt, utan med en hårtork och en hårrengöringsborste.

När ska keratin tvättas av med rätt vård och med fel?

För att hålla trådarna längre, mjuka, elastiska och glänsande, bör hårvård efter proceduren vara litterat.

 1. Det är viktigt att använda speciella produkter för hår och inte tillgripa färgning tidigare än i en månad.
 2. Det bästa alternativet, om efter att ha utjämnat håret med keratinkompositionen, kommer inverkan på dem att vara minimal. Detta gäller vattenbehandlingar, solbad och kallvind. Om sådan noggrann och noggrann behandling av hår kompletteras med särskild vård, varar proceduren från 4 till 6 månader.

Varje tjej som har gjort keratin hårrätning i salongen eller hemma vill ha den kosmetiska effekten av förfarandet så länge som möjligt. Och för detta är det tillrådligt att inte glömma rätt vård. En ganska stor del av hårvård tvättar, så du måste tillämpa rekommendationerna som beskrivs i denna artikel. Det var då att håret mättat med keratin skulle förbli starkt, hälsosamt, rakt och silkesamt under lång tid.

Användbar video

Vi uppmanar dig att titta på en video om att tvätta håret efter keratinrätning:

Hur många dagar kan jag tvätta mitt hår med schampo efter att ha färgat mitt hår?

Hur många dagar kan jag tvätta mitt hår med schampo efter att ha färgat mitt hår?

När du kan tvätta håret efter färgning.

Håret tvättas omedelbart efter färgning, men inte med det schampo som du brukar använda, men med ett speciellt schampo för hår efter färgning och balsam. Dessa specialverktyg hjälper till att återställa hårstrukturen och fixa färgen. Dessutom bör schampo och balsam vara samma tillverkare. Därefter rekommenderas att du inte tvätter håret minst en dag, och det är bättre i två dagar att fixa färgen. Under dessa två dagar rekommenderas inte att besöka poolen och bastun. Experter rekommenderar att du inte tvätta färgat hår med varmt vatten, men bara med varmt vatten. Varmt vatten bryter ner hårstrukturen och tarnishar färg. För färgat hår ser alltid bra ut, de ska tvättas med schampon för färgat, skadat eller försvagat hår och använd balsam eller balsam.

När kan jag tvätta mitt hår efter kataraktoperation?

Läkaren ange inte hur mycket tid du inte kan tvätta håret efter att du har ersatt kristallen. 2 dagar har gått. Hur länge väntar du?

Bland de rekommendationer som människor definitivt behöver följa efter att de har bytt linsen finns också ett förbud mot shampooing. Det måste observeras minst en vecka. Ögon efter operationen blir överkänsliga mot yttre påverkan. De måste skyddas noggrant från kontakt med tvål, fukt, flytande komponenter i aerosoler. Det är därför du inte kan tvätta huvudet i 7 dagar. Först lutar tvätten (framåt eller bakåt); För det andra kan vatten eller schampo komma i ögonen. Även en liten mängd tvättmedel kan skada efter operationen. I extrema fall bör en hygienisk procedur utföras med en assistent för att undvika risker. När det gäller användningen av torra schampon i den postoperativa perioden, bör de behandlas mycket noggrant.

För att undvika irritation och inflammation i ögonen i framtiden, när du först tvättar håret efter det kirurgiska ingreppet, rekommenderas att huvudet lutas tillbaka istället för framåt. bära badglasögon eller ett vattentätt bandage; använd ett visirlock (det kommer att spara visionsorganet från ingreppet av tvållösning). Sådana åtgärder måste följas under månaden efter operationen (phacoemulsification).

Minns att ersättning av linsen utförs under lokalbedövning, på poliklinisk grund. Det tar upp till en halvtimme. Patienten förblir under anestesiologens kontroll ytterligare en timme efter ingreppet. Bandaget som införs efter operationen kan inte avlägsnas i ungefär en dag. Efter borttagning sätts specialmedicin i ögonen. Det rekommenderas att använda solglasögon under de första dagarna efter operationen. Det är förbjudet att blöta ögonen i 7 dagar efter att du har bytt linsen. Men lätta läxor kan göras om 5 dagar. Inom två veckor efter ingreppet är det omöjligt att lyfta vikter större än 5 kg; använd starka drycker; Håll huvudet nertill under lång tid. Efter 6-7 dagar är det nödvändigt att göra ett uppföljningsbesök hos en ögonläkare som efter en inspektion gör ytterligare utnämningar och ger rekommendationer.

När kan jag tvätta mitt hår?

Tjejer, behöver råd. Om kort - den 1 mars hade jag en mini-operation - en klump skars ut på mitt huvud. Jag gick till henne i mer än 5 år, en wen på mitt huvud var för länge sedan med en fingertopp. Men under det senaste året började han växa snabbt och bli sjuk. En kirurg jag för 5 år sedan, på ett annat sjukhus sa - kommer att störa - kom, vi skär.

Kom, klipp ut. Den unga kirurgen Maxim Morozov ("Closed School" kom ihåg) gjorde allt snabbt och lugnt och bara log på mina frågor - frågor och svarade i monosyllables - ja nej, inte nödvändigt. Hela proceduren tog cirka 20 minuter, under lokalbedövning. Det gjorde inte ont, det började skadas redan hemma, på kvällen, när frosten hade gått. Under bandage (som "motorhuvud" kom ihåg livscykellektionerna på skolan))) det var ett litet sår, en söm 2-3 cm, och det skadade.


På morgonen kom jag till dressingen - de sa att allt var bra, sömmen var torr, helgen var framåt - gör alkoholpaket. Om det gör ont - drick smärtstillande på natten. Bandage hemma kan inte bäras. Sjukhuset gavs inte på måndagsmorgon för att klä sig, så ska jag gå till jobbet. Redan varnade alla att jag skulle gå i en scarf för att inte bli förvånad. Stygnen tas bort tidigast 6-7 mars.

Men frågan är - kan jag tvätta mitt hår? Operationen var på torsdag, idag är lördag - sömmen är torr, jag gör komprimerar. Men huvudet är bara en skräck. Jag tvättar mitt huvud varje morgon, och nu har det varit tre dagar. Jag gick till duschen på morgonen och satte en hatt på huvudet för att inte blötlägga det. Men bara "klåda" för att tvätta håret, men skrämmande. Vänner som säger något - något - aldrig blöt det, uthärda det tills stygnen är borta, andra - du kan, men gnuggar inte sömmen med babysjampo (som om jag ska gnugga den). Hur bäst att göra.

När du inte kan tvätta håret: folk omen [Redigera]

För våra förfäder var hår en källa till ackumulerad energi, och det är inte överraskande alls, eftersom tankar ackumuleras och materialiseras i huvudområdet och skickar vissa signaler till rymden.

Därför har ett så stort antal folktecken och vidskepelser nått våra dagar. Idag vill jag jobba med dig på ett vanligt sätt - tvätta ditt hår.

Vi lever i en galen rytm av livet och många av oss tror inte "att tvätta mitt huvud idag, för imorgon är det omöjligt!". Enas om att få människor är förbryllade av en liknande fråga, för så länge det finns tid för en älskad / älskad, fortsätter vi genast till badprocedurerna.

Och allt eftersom ingen vet om nationella tecken, kanske har du utvecklat dina egna fördomar, men jag kommer att "bekanta dig" med våra förfäders vanor.

Kan inte tvätta håret på måndag

Som de säger är det en dålig sak att starta ett företag på måndag! Och shampooing är inget undantag. Enligt populär visdom rullar ett tvättat huvud på arbetsdagens första dag över alla andra arbetsdagar. Jag bestämde mig för att kolla in det här "förbudet" eller en varning om mig själv.

Jag berätta, kära läsare, att det inte påverkade min lycka alls, men arbetstagaren, som fortfarande inte läste min blogg, erkände det på måndagar, är det bättre att inte tvätta håret - hela veckan var det dåligt och på jobbet några "blunders".

Glad tisdag

Med denna dag i veckan är saker bättre - europeiska länder har alltid startat stora saker sedan tisdag. Som du kanske har gissat är denna dag gynnsam för "spa-förfaranden".

Intressant, och tisdag hjälper dig att göra en fantastisk stil med dina magiska krafter?

Tydlig miljö

Onsdag - ekvator i arbetsveckan. Det verkar som om krafterna redan har spenderats, men det finns fortfarande energi för att fullborda det dagliga arbetet. Våra förfäder var övertygade om att det var denna dag som en person har ett tydligt huvud och tankar, vilket innebär att han är redo att starta om och samla nya krafter.

Den här dagen är en av de mest gynnsamma för att tvätta håret.

När det gäller torsdag finns det inga speciella "zaboons". Men det är fortfarande bättre att tvätta håret före soluppgången - så du kommer att berika dig med energi och ackumulera positiva tankar. Till denna dag säger ordstaven: "Den som stiger upp tidigt, ger Gud!"

Särskild fredag

Den här veckodagen, som måndag, är svår och det är bättre att inte starta nya affärer.

Återigen är allt sammankopplat med kristendomen, för det var på fredag ​​att Jesus Kristus blev korsfäst och utsatt för fruktansvärd tortyr. Därför kan du inte ha roligt på första halvan av dagen, gör hushållssysslor och gör "marafet".

Om du tror att förfäderna har tvättat huvudet på en sådan dag, vänta på riklig håravfall. Det låter skrämmande, men jag frestade inte ödet och avstod från sådana förfaranden på fredagen.

Naturligtvis finns det undantag när du ska göra utan att tvätta huvudet på fredag ​​på något sätt.

"Bad" lördag

Den första dagen efter en hård dags arbete är en bra tid att inte bara komma ut ur huset, utan också lägga din kropp i ordning. Lördag är en bra dag för badprocedurer, enligt alla religiösa kanoner, naturligtvis, på den här dagen kan du inte bara tvätta håret utan måste också!

När allt kommer på söndag kommer denna möjlighet inte. Även i det avlägsna förflutet skjutit folk upp sina angelägenheter och ägnade en dag att vila, böner och familje fritid. Vi bör inte ta hand om vårt utseende och kropp på denna dag, uppståndelsen, enligt religion, ges oss för andlig berikning.

Och äntligen kommer jag att dela med dig ett nytt tecken, det är inte knutet till veckodagarna.

Om du är benägen att vidskepa, tvätta inte håret före provet, säger de, vatten tvättar bort all kunskap! Så du lärde dig alla kvällskort och bestämde dig sedan för att ta ett bad eller dusch och "skölja ut" den nödvändiga informationen. Även före viktiga förhandlingar eller intervjuer ska du inte tvätta håret, i det här fallet kan du "förlora" lycka till.

Det är naturligtvis obekvämt att gå till människor för att möta ett smutsigt huvud, men det är bättre att inte riskera det. Och ändå är rätten att välja alltid din.

Att tro eller inte tro, det är frågan.

Om du är intresserad av folktecken, föreslår jag att du läser mina tidigare bloggar om varför korset är svart och hur man rengör det. Och också om vad det innebär att förlora korset.

Kan jag tvätta mitt hår efter henna

Henna är det perfekta valet för dem som vill ändra sin hårfärg. Lawsons målning av torkade löv har sina egna regler. Gilla hårvård efter detta.

Tvätta av Henna efter färgning

Efter henna behandling smutsas håret tjockt med färgämne. Dessutom torkar den ut och håller fast. Att tvätta det är inte tillräckligt lätt.

Naturligtvis kommer en vattenstråle att klara det här, men det tar mycket tid. För att processen ska gå fortare kan du applicera en liten mängd balsam eller balsam på håret och vänta 10-15 minuter. Det påverkar inte färgen. Å andra sidan är håret lätt upplyft, det blir mer glatt, silkeslitet och hönankrummen kommer att tvättas flera gånger snabbare. Du måste skölja huvudet tills vattnet är helt transparent och resterande färg är inte längre synlig i ditt hår. För att göra det är det bättre att stå upp helt under duschen, rikta strålen till toppen av huvudet och från tid till annan använd fingrarna för att massera hårrotsarna och hjälpa massans rester att skölja under strömmen av vatten.

Kan jag tvätta mitt hår efter henna med shampoo?

Använd shampoo efter att ha färgat hår med henna kan inte vara ytterligare 3 dagar. Det finns en bra anledning till detta. Naturfärg manifesteras fullständigt 3 dagar efter proceduren. Till skillnad från kemikalier påverkar torkade lövblad i håret flera timmar efter proceduren. Om du för närvarande tvättar håret med schampo kan färgen vara ojämn eller inte lika ljus som vi skulle vilja.

När det naturliga färgämnet "ökar styrkan" är det bäst att använda närande schampo och balm. Eftersom henna kan torka håret lite och de behöver hjälp att återhämta sig.

Ibland är effekten av Henna mer levande och snygg än vad vi skulle vilja ha. Vissa tjejer försöker eliminera överdriven ljusstyrka med en återanvändbar schamponering. Men denna procedur är meningslös. Om du behöver "smyga ut" färgen är det bättre att smörja håret med någon vegetabilisk olja (olivolja, linfrö, druv och jämn solros), håll den på håret och tvätta sedan av det med schampo.

Sol och Fen - ja, ja!

Om du tvätter håret med schampo rekommenderas inte, men att torka håret med en hårtork efter färgning - även mycket. Man tror att färgen blir bättre. De första dagarna efter proceduren skulle vara trevligt att promenera under solen.

Det finns emellertid fall där man använder schampo efter färgning med henna rekommenderas. Om din hårbotten exempelvis är utsatt för allergiska reaktioner eller bara mycket känslig - använd en rengöringsmedel för att helt avlägsna rester av pulver från hårbotten. För att göra detta är det tillräckligt att skumma håret endast vid rötterna och skölj sedan ordentligt med vatten. Eftersom shampooens funktion kan torka håret ännu mer, var noga med att behandla det med en outplånlig fuktgivande balsam eller olja.

Samma regler gäller för målning med Basma.

Så tvätta håret efter färgning för att behålla färgen

Det vanligaste (och ledsen - med tanke på tid och pengar) är det problem vi möter efter färgning inte irriterad hårbotten, inte torr, elektrifierat hår efter några beröringar och splittrade ändar, men en tråkig och tråkig färg. Kreativ partner av L'Oréal Professionnel, Alexei Nagorsky, berättade hur man bryr sig om färgat hår, så att vi inom 10 dagar inte behövde ångra på salongen. Vi frågade honom 5 viktigaste frågor om färgskydd och fick uttömmande svar.

Varför är färgen tvättad (och mycket snabbt)?

Färgning är en kemisk process, när det naturliga pigmentet i hårstrukturen ersätts av en artificiell. Färgen kan inte vara oändligt på håret: håret utsätts konstant för alltför starka mekaniska handlingar, på grund av vilka de artificiella partiklarna gradvis "försvinner" och lämnar dem utan pigment.

Basen på vilken färgämnet appliceras och hårets tillstånd är de första faktorerna som måste uppmärksammas före målning.

På poröst och / eller skadat hår är färgämnet värst av allt eftersom dess vågor är öppna och pigmentet helt enkelt inte har någon plats att dröja på. På friska (och speciellt virginala från kemiska experiment) hår, kommer det att vara längre. Färghållning beror också på komplementariteten hos den naturliga nyansen och färgfärgen. Om ditt hår är mörkt blont och du målades i choklad, då med rätt vård kan du hålla färgen till nästa planerade färgning (3-4 veckor). Under drastiska förändringar är övergången från en mörk bas till en ljus och vice versa svårare att bibehålla resultatet.

Färgen beror på färgkostnaden?

Ja, men kanske inte som du trodde. Hemanvändning färgämnen är faktiskt mer resistenta än professionella. Salongfärger, även mycket ihållande, innehåller mindre pigment än konventionellt "hem": det antas att frisörstylisten samlar färgen från flera nyanser av färgämne och målar inte håret längs hela längden och djupet i en färg. Generellt sett hålls guld-, bruna nyanser bäst på håret och rött, rött och kallt blont har lägre hållbarhet.

Produkter markerade spara färg - reklam?

Definitivt inte. Medel för färgat hår håller verkligen färg: de innehåller vattenlösliga silikoner som omsluter håret och ger inte pigmentet för att snabbt lämna det. Det är bra att använda sulfatfria schampon som försiktigt rensar håret, samtidigt som man minimerar det konstgjorda pigmentet. Men den viktigaste regeln är att använda skalan för att behålla håret av samma märke som färgämnet (det spelar ingen roll om färgen var professionell eller hemma). Tillverkare, skapa produkter, övervaka formuleringen och kombinationen av komponenter i färgämnet och ytterligare linjen. Du kan inte behålla professionell färgning i nivå med schampon och masker från massmarknaden - du kommer snabbt att bli besviken i resultatet, och du kommer att skylla på stylisten.

Vilken typ av vård behöver du hemma för de som regelbundet färgar sitt hår?

Shampoo för färgat hår - använd med varje tvätt;
Mask - 1-2 gånger i veckan;
Balsam eller tvättbar vård - med alla hårtvättar (men inte på dagen då masken används);
Odelbar vård - efter varje shampooing;
Termiskt skydd - innan du styler en hårtork och använder stylers.

Idealiskt måste detta måste kompletteras med speciell toning: deras pigment fyller hålrummen som bildats efter tvättning av färgen med liknande färg och hjälper till att överleva relativt smärtfritt upp till 1,5 månader efter färgning.

Hur man bryr sig om färgat hår?

Efterföljande efterfärgning är viktigt för färgretention. Alla hårreparationsprodukter minskar färgens hållbarhet, så du behöver inte återställa håret direkt efter "färska" färgning (även om de behöver det, måste du vänta lite). För alla typer av färgning lämplig näringsämne och fuktgivande linje, men inte återställa hårets kvalitet!

Annars kan du följa detta program:
De första 48 timmarna - Tvätta inte håret, som i vissa färgämnen kan färgstabilisering fortsätta;
Vecka 1 - använd tvättbar vård och schampo för färgat hår, var noga med att inkludera termiskt skydd i vården;
2: a vecka - vi förbinder en mask för färgat hår med färgfixare, vi fortsätter att använda termiskt skydd;
3: e vecka - börjar använda pigmenterade produkter för färgat hår, med outplånlig vård och termiskt skydd.
Vecka 4 - Alternerande produkter för färgat hår med närande och fuktgivande linjer, vi använder spray för att förbättra effekten av lysande färgat hår, och även om det behövs sprayar för att maskera grå och återvunna rötter.Nästa Artikel
Hårmask med vodka