Morgon eller kväll - vilken tid på dagen är det bättre att välja att tvätta huvudet?


Vi försöker alla att rengöra vårt hår av smuts, damm och sebaceous sekretor regelbundet, någon oftare, någon mindre ofta. Det beror helt på vilken typ ditt hår. Jag tror med rent friskt hår vi känner alla mycket mer självsäker än omvänden.

När är det bäst att tvätta håret på morgonen eller på kvällen? Denna fråga kan inte besvaras otvetydigt, eftersom här måste alla bestämma sig själv. Men, och jag kommer bara att försöka presentera olika argument för morgon eller kväll hårtvätt.

Om du tvätter håret på morgonen

Jag glömde redan när jag senast tvättade mitt hår på kvällen, troligtvis under mina skolår. För mig är morgonen den bekvämaste tiden på dagen för denna procedur.

  Håret är färskt hela dagen.

För ägare av fet hårbotten är detta särskilt sant. Jag tror att många kommer att hålla med mig om att gå med oljig, fast ihop håret är inte riktigt estetiskt tilltalande. Också, alla som bär smäll försöker tvätta åtminstone henne, men på morgonen, för att hon är förorenad snabbare än någon på grund av kontakt med pannans hud.

Du kan göra någon styling.

Alla frisörer rekommenderar att du gör stil på rent, tvättat hår. Så det kommer att hålla längre och håret kommer inte att förlora formen under dagen, kommer att se frodig och voluminös. Jag har en flickvän som tvättar håret från kvällen, sätter på det, men på morgonen håller hon inte henne i alla fall, och hon griper igen järnet och orsakar irreparabel skada på håret.

Mer ledig tid på kvällen.

Fri tid på dagen kan ägnas åt favoritaktiviteter. Eller låt oss säga att du kan utföra olika procedurer för hudvård i ansiktet, applicera en nattmask. Du behöver inte vara rädd för att rent hår blir smutsigt, för att du fortfarande måste tvätta huvudet på morgonen.

Det finns risk för att bli sjuk.

Detta gäller för den kalla årstiden. Därför måste du tvätta håret så fort du vaknar så att hon har tid att torka. Även med en hårtork kommer håret inte att torkas helt. Läkare råder dig att torka håret med heta apparater 30 minuter innan du går ut så att temperaturskillnaden inte påverkar håret. Om håret är våt, och huvudbonaden inte bärs, ökar sannolikheten för att fånga en farlig sjukdom. Det är inte heller rekommenderat att tvätta håret med kallt vatten, även om hetet är avstängt.

Om du är en lark, så är det inget att oroa dig för, men ugglor vaknar 30 minuter tidigare än döden. Självklart överdriver jag, men jag behöver inte begå våld mot mig själv. Och det är bättre att tvätta håret på kvällen. I extrema fall kan fettigt hår tvättas varje dag före sänggåendet.

Det här är de fördelar och nackdelar jag hittade på morgonen shampooing.

Om du tvättar håret på kvällen

Den här gången är den mest älskade bland ryssarna, men i Korea är mestadels alla tvättade på morgonen, ren, smulande, doftande hår är den främsta prydnaden av tjejer och pojkar.

  Inget behov av att skynda någonstans.

För många är sovande extra minuter en stor glädje, och det är därför det bästa alternativet att tvätta håret från kvällen. Du kan långsamt göra din favoritmask och tvätta och torka ditt huvud på ett naturligt sätt. För vissa, tvätter man huvudet efter att vakna upp orsakar även ryggsmärta.

Lätt, välskött hår.

Om håret är normalt eller torrt, tvättar du håret från kvällen, med tanke på att de är helt torra innan du sover, gör dem glänsande och släta. Köp ett örngott av naturligt silke, och lägg dig bara på den, för att sådant material kan släta hårskalorna.

Att ligga ner med vått hår är dåligt.

Om du tvätta håret från kvällen, gör det 3 timmar före sänggåendet. De måste torkas väl, annars på morgonen ser du inte mycket opartisk ut, och du måste packa igen, och i försummade fall tvätta håret helt. Håret är mycket fult utbrott medan du sover, och det här skämmer bort och splittrar. Läs mer om kamning av vått hår här.

Förmåga att fånga neurologisk sjukdom.

Här igen, vått hår och därmed en fuktig kuddeväska, allt är kallt och obehagligt, och om du också lägger till ett utkast eller ett luftkonditioneringsapparat, så är detta en direkt väg till olika sjukdomar - från mild till en allvarlig neurologisk störning.

Detta kan hända om rummet där du sovnade var för täppt och ditt hår och huden är benägna att tjocka. Det första är att få smutsiga smällar och hår på templen, problemet kan förvärras av det faktum att det applicerades på natten närande kräm. På morgonen kan det tyckas att håret nära ansiktet kräver tvättning igen.

Det här är där fördelarna och nackdelarna med kvällens huvudtvätt slutar.

Kortfattat om vidskepelser

Tidigare trodde våra förfäder på olika tecken, och de planerade att tvätta håret på vissa dagar i veckan. Om kvällens eller morgons hårrensning hittade jag tyvärr ingenting, det kanske inte är så viktigt. Därför föreslår du att du känner till följande information om du är vidskeplig:

 1. Måndag är bättre att inte tvätta huvudet, annars kommer du att misslyckas i affärer för hela veckan.
 2. Tisdag är en av de bästa dagarna i veckan för att tvätta håret, lycka till är lycka garanterat i alla dina ansträngningar.
 3. Onsdag är den mest lovande dagen för huvudtvätt, så utnyttja möjligheten och ordna en baddag för dig själv.
 4. Torsdag - det är bättre att tvätta håret tidigt, helst före soluppgången, då kommer du att ackumulera energi för dina prestationer.
 5. Fredag ​​- du kan inte tvätta, annars utsätta dig för den starkaste håravfallet. Det är värt att komma ihåg!
 6. Lördag - inte bara möjligt, men du måste tvätta håret i helgen. Inget farligt kommer att hända!
 7. Söndag - enligt religiösa övertygelser, på den här dagen bör man inte tvätta alls, inklusive att rensa sitt hår, man har bara att vila och slappna av.

Så här! Intressant, naturligtvis men inte alltid tillämpligt på moderna realiteter. Många människor tvätta håret före arbetsvecka, och denna dag hamnar på söndag. Och hur man är här?

Det visar sig att om håret torkar långt efter tvätt, det här inte är en anledning till spänning, men tvärtom är det en indikator på ditt hårs hälsa!

På detta kommer jag att avsluta. Vilken tid på dagen för att tvätta ditt hår - bestäm själv. Rengör ditt hår när du är bekväm, men glöm inte bort tipsen ovan om du vill bli ägare till perfekt hår. Utför denna procedur så regelbundet som ditt hår kräver. Och då kommer det inga problem!

Snyggt hår för dig! Vi ses snart!

Den här artikeln är värt att dela med vänner:

Gilla en blogg?
Prenumerera på nya artiklar!

Tips 1: Hur ofta behöver jag tvätta mitt hår

Man tror att frekvent tvättning av huvudet leder till att håret börjar bli smutsigt snabbare. Experter säger att detta bör ske så ofta som de behöver, det vill säga när de blir förorenade.

Normalt friskt hår ska tvättas 1-3 gånger i veckan. Fet curls särskiljas av det faktum att en stor mängd talg ackumuleras på sina rötter och längs hela längden, vilket hämmar hårväxten. Ur detta fett ser de tråkigt, oljigt och orörligt ut. Sådant hår måste tvättas dagligen. Men daglig tvätt kan torka ut hårbotten, vilket i sin tur orsakar ännu mer intensiv separation av talg.

Torrt hår, tvärtom, kännetecknas av otillräcklig talgproduktion. Från detta blir de sköra, lätt brutna. Torrt hår kan vara från naturen eller som ett resultat av aggressiva effekter på dem (frekvent färgning och blondning, perm, felaktig vård). Sådant hår rekommenderas inte att tvätta mer än en gång i veckan. Hyppig tvätt, även med ett olämpligt schampo, kan förvärra hårets tillstånd ännu mer.

Men det bör förstås att man går och lägger sig, när det finns en stor mängd lack, mousse och andra stylingprodukter på håret, är mycket skadligt för deras tillstånd. All denna kemi och gata smuts fast vid den gör det svårt för håret att andas och tränga in i strukturen, förstör det. Därför bör du välja den minsta av två onda, nämligen tvätta håret från resterna av stylingprodukter.

Ofta undrar hur ofta du kan tvätta håret, menar folk hur ofta du kan sticka håret med en hårtork. Här säger experter att de inte får missbrukas vid torkning av hår. När allt kommer omkring har varmluft en negativ effekt på krullarnas struktur. Och trots att många verktyg nu produceras som kan skydda mot exponering för hetluft, rekommenderas det att blöda håret med kallt läge och håll hårtorken minst 40 cm från håret.

Tidigare rekommenderades inte frekvent tvätt av hår på grund av det faktum att schampon innehöll mycket aggressiva tvättmedel. Nu är produkterna utformade speciellt för frekvent användning, som kan användas varje dag.

Så tvätta håret

Artikelns innehåll:

 1. Allmänna rekommendationer
 2. Funktioner av shampooing
  • schampo
  • balsam
  • Improviserade medel
  • Avkok av örter

 3. Hur ofta tvättas

Regelbunden shampooing är en grundläggande hårvårdsprocedur. Att det har störst inverkan på vårt hårs utseende och skick. Det är mycket viktigt att göra det rätt.

Allmänna rekommendationer för shampooing

Förfarandet för att tvätta håret för de allra flesta tvättar dem helt enkelt med schampo under rinnande kranvatten. Men inte många tror att detta kan vara skadligt. I processen att tvätta vågarna på håren öppna, tvättas cementkomponenten ut från under dem, och håret blir försvarslöst mot det aggressiva inflytandet av vätska och friktion.

För skönhets skönhet och hälsa är det väldigt viktigt att veta vad och hur man tvätta håret ordentligt, liksom vad man ska göra före och efter:

  Preliminär förberedelse. Innan du tvätter håret borstar du alltid håret i tio minuter med en icke-rigid massageborste, då blir de mindre förvirrade. Det kommer också att ta bort rester av kosmetika, döda hudpartiklar och förbättra blodcirkulationen.

Syrmjölksmask innan du tvättar huvudet. För henne lämplig vassle, surmjölk, kefir eller yoghurt. Denna massa närmar sig håret med kalcium och skapar en skyddande fet film som skyddar mot skador av tvättmedel. Dampen krullar med jäst mjölkprodukt, täcka med plast och en handduk. Skölj efter en halvtimme. Alla masker ska inte göras med varje tvätt. De appliceras varannan dag på försvagat hår som behöver intensivvård (kurs - 8-10 gånger) och för profylax - en gång i veckan.

Massage med olja. Det bör också göras innan du tvättar håret, vilket gör massagebevegelser, medan det nödvändigtvis ändras något i förhållande till skallen. Således ökar blodcirkulationen och syretillförseln till huden, vilket kommer att ha en positiv effekt på låsens tillstånd. Olja kan köpas på något apotek, till exempel, hjul eller burdock.

Vattentemperatur Tvätta huvudet med alltför varmt vatten. Utsläpp av fett från talgkörtlarna ökar, vågorna på håren är öppna och, bristlande, berövar dem av deras glans, och soppbasen av schamponet deponeras på dem med en grå blomma. Varmt vatten, uppfattas som bekvämt när det sänker händerna där (+ 35-45 grader), eliminerar sannolikheten för sådana problem och möjligheten att absorbera skadliga ämnen av både hår och hårbotten.

Vattenkvalitet Normalt vatten från akvedukten innehåller mycket klor, liksom olika oxider, magnesium, kalciumsalter, järn och till och med cancerframkallande kemikalier. På grund av dessa föroreningar blir det svårt. I kontakt med det är hårbotten ålder, håret är torrt, brutet, missfärgat, faller ut. Därför bör balsam och sköljmedel, för tvätt och för beredning av olika masker, användas renat från föroreningar mjukt vatten - filtrerat (helst - ett speciellt filter för duschen, men du kan helt enkelt hushåll), flaska eller mineral. Visst är dessa alternativ mycket kostsamma. Det enklaste sättet att få mjukt vatten är att tillsätta glycerin till vanligt kokt vatten (för 1 liter vatten - 1 tsk), ammoniak (för 2 liter vatten - 1 tsk) eller natronkaka (för 1 liter vatten - 1 tsk).

Dricksvatten. Dampa håret bra innan du applicerar schampo. Fuktad, de kommer att absorbera mindre skadliga kemikalier.

Tvättprocessen. Tvätta krullarna med massörrörelser med fingertopparna (utan att skrapa huden med naglar!) Först från örat till örat, gå sedan till baksidan av huvudet.

Sköljning efter tvättning. Gör håret slät, utjämnande och stänger vågorna, och därför glänsande. Hårbotten förvärvar ett pH som motsvarar det. Blondiner kan surgöra vattnet med saft med halv citron och resten med tio milliliter 6% äppelcidervinäger (tillsätt till 1 liter vatten).

Kombinera vått hår. Detta rekommenderas absolut inte att göra! Faktum är att när kammar våta krullningar sträcker sig kraftigt, är deras struktur bruten, flingorna exfolierar. De ser tråkiga ut, ändarna kan börja splittras.

 • Använd handdukar. Tvätt hår ska vara försiktigt, försök att inte skada, klämma och bli våt (gnugga inte i alla fall!). Vik sedan huvudet i en turban från en handduk och låt den suga i vatten. Men håll inte ditt hår förpackat för länge, annars kommer det att bli en slags växthuseffekt, och de blir feta. Kasta handduken i tvätten - även om det ser rent ut, finns det redan tillräckligt med bakterier på den.

 • Funktioner av shampooing på olika sätt

  Ju längre ditt hår, desto större är antalet gånger deras tips har genomgått traumatiska tvättprocedurer. Att regrow hår var vacker och frisk, de bör tvättas enligt reglerna, vilket beror på vilken typ av tvättmedel du väljer.

  Så tvätta håret med schampo

  Oftast använder vi schampon för att tvätta håret, eftersom det är det bekvämaste sättet. Det är mycket viktigt att kunna välja rätt sätt så att det inte orsakar skada. När du köper en universell produkt eller "två-i-ett" (t.ex. schampo + balsam), förvänta dig inte fantastiska resultat i form av ett underbart hårhår.

  För att uppnå inte bara renlighet, men också skönhet, bör du välja ett schampo strikt för din hårtyp (torr, fet, normal). Konsultera en skönhetssalong eller i den kosmetiska avdelningen i affären. Du kan väljas ett högt specialiserat verktyg, till exempel för färgade normala eller långa splittrade ändar.

  Det är värt noga att läsa vad som står på paketet. Silikon är närvarande i vissa schampon. Tack vare honom är hans hår mycket kammat och glänsande. Men det blockerar åtkomsten av syre, och efter ett tag blir krullarna tunnare och börjar falla ut. Detta schampo rekommenderas inte att användas under lång tid.

  Om produkten innehåller sulfatblåsmedel, till exempel SLS (natriumlaurylsulfat) eller SLES (natriumlauret-sulfat) och andra, är det generellt värt att överväga behovet av att köpa denna schampo. Ja, det kommer att vara bra att skumma, men hårbotten och krullarna blir torrare, allergier kan börja och med konstant ögonkontakt, en grå starr.

  Och fortfarande sulfater har förmågan att ackumulera i kroppen, vilket orsakar svett allvarliga sjukdomar. Ja, och för skönheten är användningen tvivelaktig, eftersom torkad hud börjar börja snabbt återhämta sig, intensivt släppa ut fett, håret blir fet och du måste tvätta håret oftare. Ekologiska schampon med mindre aggressiva ytaktiva skum är värre, men de är inte skadliga.

  Vid tvättning av hår med schampo bör du följa följande rekommendationer:

   Mängden schampo. För att ta reda på hur mycket pengar som krävs per tvätt, genomfördes även vetenskaplig forskning. För dem som har en kort hårklippning, är 5 ml schampo (1 tesked) tillräckligt, för ägarna av medelhårt hår, ca 7 ml (en och en halv tesked) krävs, ska 10 ml (1 msk) pressas på långa krullar. Också beräknad och rätt mängd luftkonditionering.

  Metod för applicering. Kläm inte ihop shampooet direkt på håret, så att du inte kan kontrollera sin mängd och koncentrera alltför mycket på ett begränsat hudområde. Därför skumma du schampot i händerna och fördela det på huvudet (och håret ska vara redan vått!).

  Mängden tvål. För dem som tvättar sitt hår varje dag, är en tvål optimal. Och de som tvättar det en eller två gånger i veckan måste tvätta håret två gånger. Den första tvålen tvättar bort föroreningen, och den andra (mängden schampo är hälften så mycket) bör användas för vårdseffekten: ha samlat in den nödvändiga summen av pengar i handflatan, släpp en droppe aromolja, till exempel te eller rosmarin.

  Användning av balsam / sköljmedel. Tvätta locken efter shampoo noggrant, du kan fortsätta applicera, sprida håret med en kam med mycket sällsynta tänder (sådant hår kommer inte att sträcka sig och kommer inte att skada dem). Den största mängden bör gå till tipsen, vid rötterna av sådana fonder, viktning av håret, bryter mot hårvolymen.

 • Skölj med vatten. Dåligt tvättad schampo kan orsaka irritation och allergier. Skölj därför alltid låsen med vatten och glöm inte fördelarna med försurning (med citron eller vinäger).

 • För Afro-flätor och hårförlängningar finns särskilda regler för tvätt. Afro-braces uppdateras med en sprayflaska fylld med varmt vatten och en liten mängd schampon utspädd i den. Efter sprutning av denna lösning på dem, bör du försiktigt massera dem och skölja i duschen, försiktigt blöt med en handduk.

  Hårförlängningar är svårare att tvätta. Om de är syntetiska, är det inte rekommenderat att tvätta dem på vanligt sätt, du bör använda torr schampo. Hårtork och varmt hår styling är också kontraindicerat. Naturliga förlängningar kan tvättas som vanligt, men om du använder balsam vid slutet av proceduren, fördela den långt från keratinkapslarna, annars kommer den senare att kollapsa.

  Så tvätta håret med balsam

  På engelska kallas en sådan shampooingsteknik för "tvättning" (tvättmaskin endast tvätt). Hon uppfanns av svarta damer, vars hår är naturligt hårt och torrt. Och ersättning av schampo med balsam-sköljning gör att du kan göra dem mer livliga, mjukare, mer lydiga, för i dess sammansättning finns det mer omsorgsfulla ämnen än tvättmedel.

  Sammansättningen av balsammen gör verkligen ett sådant schampo, och det visas inte bara för afrikaner, men även för dem vars krullar försvagas, hårbotten är mycket känslig, och även de som ofta färgar håret använder en hårtork och alla typer av strykjärn.

  För dem vars strängar är normala, det är ingen mening att byta till tvättning, dessutom är det till och med skadligt - det finns risk för att "övermatar" rötterna med näringsämnen, vilket leder till alltför fet oljigt hår.

  Balm ska inte innehålla silikon. Läs etiketten noggrant, och om det finns kemikalier vars namn slutar i -an eller -cone (till exempel cyklopentasiloxan, dimetikon), köp inte dem. Tvätta med denna produkt kommer bara att skada och skapa effekten av smutsigt hår.

  Proceduren med shampooing med en balsam är enkel: Först bör du kamma väl, fuktar håret med varmt vatten och grundligt sköljas med en handduk. Därefter uppdelad i strängar, vilket påför varje längs hela längden en stor mängd balsam. Därefter massage massan hårbotten i 15 minuter och gnugga låsen ihop (om nödvändigt kan du lätt fukta dem med vatten). Därefter tvättas balsamen noggrant.

  Tvätthuvud med improviserade medel

  Många människor ger upp sina vanliga schampon av rädsla för aggressiv kemi i sin komposition, och väljer en mer komplicerad men också friskare sätt - med hjälp av populära handgjorda medel för att tvätta huvudet. Det tar längre tid eftersom sådana produkter fortfarande behöver förberedas, och de tvättas ofta inte lika lätt som schampon, men hårets tillstånd återspeglas anmärkningsvärt.

  Tänk på huvudtvättens egenskaper med improviserade medel:

   Senap. Oljigt hår kan tvättas med denna komposition: Lös upp senapspulver (1 msk) i varmt vatten (2 liter) tills det är helt upplöst. Om du bara sätter senap på huvudet, kan du bli bränt i stället för största koncentrationen, och då blir det mycket svårt att tvätta det, vita flingor kommer att förbli på ditt hår. Senap inte avlägsnas under en ström av vatten, men sköljning, droppar krullarna i någon form av vattentank, så det kommer alla att tvättas av.

  Clay. Häll ett lera pack (från apoteket) i en behållare och rör om, späd med vatten till konsistensen av gräddfil. Ett tjockare parti tränger dåligt i hårbotten. Om så önskas kan du lägga till din favoritolja (1-2 droppar) eller utspäda leran är inte vanligt vatten och växtbaserade avkok. Applicera på huvudet och håll i 5-15 minuter, skölj sedan med skölj, så alla bitar av medel tas bort. Det enklaste att tvätta bort är grön lera. Svart kan mörka krullarna, så blondin rekommenderas att använda gul eller vit. Efter tvättning med sådant schampo kan håret inte vara glänsande nog. Mörkhårad hjälper ättika och rättvishårig citronspolning.

  Ett ägg Gommen ska separeras från proteinet och genomborras, "hälla" ur skalet (den här filmen är mycket dåligt tvättad från håret). Blanda med honung (1 msk sked) och skumma blandningen i dina händer, gnid in i huvudet, håll i 10 minuter och skölj. Om så önskas kan du fortfarande lägga till en halv tesked malt kaffe, så får håret volymen och lätt kaffe lukt. Efter sådan tvättning rekommenderas att skölja dem med nätutdrag (häll kokande vatten i en skopa med 2 msk torrt gräs och lämna i en halvtimme).

  Rågbröd. Häll ett skiv bröd med kokande vatten, täck och låt stå. Mashbröd i en uppslamning och lägg den på huvudet med en gnidningsrörelse. Låt på i 5 minuter och skölj med vatten (skölj). Regelbunden användning kommer att läka torrt hår och mjäll kommer att försvinna. Detta recept kan ge krullarna en mörk nyans, så det passar inte rättvisa. Det ska användas med försiktighet och de vars strängar är oljiga.

  Mjöl. Grovmjöl (råg, ris, havregryn, ärter) kommer att göra. Ju längre håret desto mer ska du ta mjölet och häll det direkt på huvudet. Att fördela på hår, att massera och kamma ut en tät hårborste. Detta är ett mycket bekvämt sätt att torka huvudet i fältförhållanden. Hemma kan du skölja håret med vatten. Det andra sättet: Häll mjöl med varmt vatten och låt stå i 6-8 timmar. Lägg sedan den resulterande vasslan på krullarna i en halvtimme och skölj (skölj).

  Soda. Ta den vanliga sodavatten (1 msk sked), häll ett glas varmt vatten och rör om. Applicera denna lösning på huvudet, håll i en minut och skölj håret. Uniktet av detta recept är att i kontakt med hårfett, soda bildar tvål och glycerin, så lösningen på huvudet börjar skumma vid gnidning. Dessutom har denna tvål en exklusiv komposition, eftersom de feta sekreta av var och en är unika.

  Tvål. Grate baby tvål, 1 msk. en sked av dessa tvålflingor häll varmt vatten (100 ml) eller en stark infusion av medicinska växter som är lämpliga för dig, blanda tills det är helt löst, lägg till din favorit aromolja (2 droppar). Applicera på hår, gnid, massera, håll i ett par minuter och skölj.

  Henna. Tvätta ditt huvud med det är samtidigt färgning, förstärkning och bli av med mjäll. Det är nödvändigt att ta 1% kefir eller vassle, häll den i ett emaljat kärl och sätt det nästan till koka. Häll henna, låt det brygga i 5-10 minuter. Du kan också slå och rör om 1 äggula. Applicera blandningen i 3 timmar och skölj. Om du inte vill måla krullarna, använd färglös henna. Men använd inte detta recept för ofta, du kan torka ut håret.

  Ask (lut). All komplexitet för den moderna mannen - får askan själv. Detta kräver en spis. Det bör värmas upp med torrt gräs, uppsamlat aska, hällt i en behållare (upp till hälften) och omrörning, häll den upp till toppen med vatten (om så önskas, avkok av medicinska växter). Håll dagen på en varm plats, rör om ibland eller koka i 3 timmar på låg värme. Den sammanslagna rena lösningen (lut) ska tömmas noggrant och användas för tvättning (50-100 ml räcker för 1 gång, beror på kontaminering) eller tvättning (du behöver 200-500 ml för ett bassäng med vatten). En fällning, rik på spårämnen, du kan mata inomhus växter.

 • Bryggerjäst. Häll kefir råjäst, värm upp i vattenbad. Få en gelliknande blandning, som måste appliceras på håret i en timme och skölj sedan.

 • Hur man tvättar hår med örter avkok

  Långt sedan örtte är ansedda som ett underbart verktyg för att läka och stärka håret. De används för masker och omslag, och för att tvätta olika typer av lockar, förstås, för varje - sina egna växter.

  Vi ger en lista över växter för varje hårtyp:

   Löst hår För att hjälpa dem att hjälpa buljonger älska, tjäna, nässla, rosmarin, lavendel, peppar och citronmynt.

  För att lägga till glans. Använd löv och frön av persilja, peppar och citronmint, kamille och yarrow.

  Oljigt hår. Överskottsfett kommer att avlägsnas av maskrosblad, ekbark, timjan och pepparmynta.

  Avskilt och sprött hår. Kocka och fenegreek (Shambala) kommer att klara ett sådant problem.

  Blont hår. Blondiner är bättre med hjälp av växter som kamille, citronbalsam, elderbär, Calendula Medicine, Linden.

 • Mörkt hår Brunetter kommer att gynnas av ekbark, svart te, rosmarin, salvia, björk och lind.

 • Det enklaste receptet på sköljning och omslag: 2 msk. sked örter häll kokande vatten (500 ml), täck och låt det brygga tills det kyler. För bättre kammade håravkok kan surgöras med citronsaft eller 6% äppelcidervinäger.

  Men recepten för att tvätta håret:

   Nettles. Ta 100 g torrt eller friskt näsduk, häll en liter vatten, sätt i en halv liter 6% äppelcidervinäger och koka i en halvtimme, sedan spänna. Häll rent varmt vatten i en stor skål, tillsätt 2-3 koppar av den resulterande buljongen och tvätta håret över denna skål, plocka upp vattnet med en skänk och skölja den. Gör det bättre före sänggåendet. Torka sedan håret med en handduk, knyta en halsduk och gå och lägg dig.

  Björk. På våren för att bryta björkgrenar med löv och knoppar, binda i en kvast, skölj med varmt vatten, häll kokande vatten. Låt det brygga i en halvtimme och tvätta håret (vattnar håret över en skål på samma sätt som när du tvättar håret med nässlor).

  Coltsfoot och nässla. Ta 3 msk. skedar av var och en av dessa växter, brygg en liter kokande vatten. Insistera timme. Stam, tillsätt infusionen i en skål med rent vatten och häll håret från skopan, tvätta dem.

 • Mylnyanka läkemedel. Ta 30 g tvålrot, häll 350 ml kallt vatten, koka i 10 minuter. När den resulterande vätskan har svalnat, spänna den, häll den i en lämplig flaska och tillsätt olivolja (1 tsk) och all nödvändig olja du vill (15-60 droppar), stäng locket och skaka väl flera gånger. Detta schampo i 7 dagar kan lagras i kylskåpet. Om håret är fet bör du minska antalet oljor eller inte använda dem alls. Ett annat sätt: 200 g myalnjanki medicinsk hällvatten (2 liter), koka i en halvtimme. Efter tillsats av den resulterande buljongen till en skål med varmt vatten, tvätta huvudet över det på det sätt som beskrivits ovan. Skölj sedan håret med extrakt av kamomill (blont) eller avkok av ekbark (brunetter).

 • Hur ofta behöver jag tvätta mitt hår

  Det finns inget bestämt svar på den här frågan, du ska inte blint följa andras råd, allt är väldigt individuellt. Håret bör tvättas eftersom de är förorenade. Det smutsiga utseendet är inte bara litet och orörligt, det är också skadligt för hälsan.

  Curls och hårbotten kan påverkas hårt om du inte sköljer bort hudfett, stylingprodukter, damm från dem i tid. Allt detta tillåter inte att hon andas, saktar hårväxten, skapar en underbar miljö för bakterieutveckling och utseende av inflammation. Överdrift är också skadlig. Typiskt tvätt utan hårbehov fördärvas verkligen.

  Allmänna rekommendationer är:

   Torrt hår Det rekommenderas att tvättas varje 8-10 dagar, i det intervall som du kan göra läkning sköljning med örter.

  Oljigt hår. De tvättas som de är förorenade - antingen varje dag (med en speciell schampo för daglig användning) eller varje 2-3 dagar.

 • Normalt hår. De tvättas som de är förorenade var 4-5 dagar.

 • Om vi ​​tvätta våra huvuden på rätt sätt känner vi oss bekväma - det här är vad som ska styras av.

  Så tvätta håret korrekt - se videon:

  6 gyllene regler, hur man tvätta håret. Praktiska tips om hårtvätt

  Shampooing är en nödvändig del av daglig vård, men många av oss gör denna procedur felaktigt. Vet du hur mycket schampo ska appliceras, hur man använder balsam, vilken frekvens av tvätt är optimal för hår? Professionella läkare trichologer skingra de befintliga myterna, förklarar vilken typ av vård våra krullar behöver. Tänk på hur du tvätta håret ordentligt.

  Varför tvätta ditt hår?

  Oavsett hur paradoxalt det låter, tvätta huvudet först och främst, syftar inte till att upprätthålla strängarnas estetiska utseende, utan att behålla sin hälsa. Det är förgäves att tro att ju mindre ofta du tillgriper denna procedur, desto vackrare och friskare kommer krullarna att vara. Eftersom inte bara strängar utan även hårbotten behöver själv regelbunden rengöring och vård.

  Varje dag fördelar epidermisskiktet cirka 2 gram talg, om vi lägger till denna figur blomman från användningen av sprayer, mousser och hårsprayar, så får vi en mycket imponerande plack på huvudet. Externa faktorer bör inte ignoreras - föroreningar och damm deponeras dagligen på huden och locken.

  Resultatet är hårets "trötthet", deras tröga utseende, splittrade ändar, tunnning av trådarna. Utan att bry sig är krullarna livlösa och tröga, de blir olydiga och en ökad förlust börjar. Allt detta kan undvikas om du vet hur man tvätta håret ordentligt.

  6 gyllene regler för effektiv omsorg av strängar

  1. Foto: Hårvård

  ta hand om ditt hår redan innan du tvättar - kamma dem

 • Använd högkvalitativa schampon och mjukt vatten utan klor;
 • Applicera schampo på krullarna två gånger och tvätta det noga.
 • Använd extra balsam, masker och oljor som extra försiktighet.
 • Tvätta av kosmetika med kallt vatten för att "stänga" lamporna.
 • Ge företräde till en naturlig metod att torka trådar.
 • Vi är bestämda med frekvensen

  Det är nödvändigt att tvätta krullarna så ofta som hårets tillstånd kräver. Om du tvättar curlsna för ofta riskerar du att tvätta även minsta lipidavlagringar från huden, vilket är nödvändigt för att närma sig locken. Det kan också leda till bildandet av ett förstoringsglas. Överdriven kemisk sammansättning av schampon är också alarmerande och får dig att undra.

  Om du använder sig av proceduren för sällan riskerar du att täppa till hårbotten i huvudet, "på grund av" vilken balanserad näring av låsen kommer att brytas, vilket leder till att olika problem utvecklas.

  Trichologists rekommenderar att man använder sig av individuella egenskaper vid val av tvättfrekvens. Samma typ av tillvägagångssätt för alla representanter för det fria könet kommer att vara fundamentalt fel. Allt beror på de faktorer som anges nedan:

  • hårtyp;
  • tid på året
  • nödvändig näring av huvudets epidermis
  • krillens tillstånd och deras längd;
  • Shampoos typ och sammansättning, användning av ytterligare vårdprodukter och stylingprodukter.

  Rita slutsatser

  1. För flickor med fet hårtyp, tvättas varje dag eller varannan dag. I detta fall kommer du inte att skada strängarnas hälsa, eftersom epidermis utsöndrar en alltför stor mängd lipider, tvättar du bara bort överskottet, vilket inte påverkar det övergripande tillståndet hos strängarna;

  Foto: Tvätt oljigt hår

 • För flickor med torr och spröd hårtyp borde man välja shampooing inte mer än 2 gånger i veckan. Ökad frekvens leder till håravfall, gör dem ännu mindre volymin. Det finns ofta inget behov av att tillgripa förfarandet, eftersom krullarna med sin struktur inte utsätts för snabb förorening, de behåller ett nytt utseende i 2-3 dagar;
 • Tid på året påverkar också frekvensen - på vintern bär vi en hatt, vilket leder till snabbare förorening. Denna säsong har du råd med vanligare tvätt;
 • Titta på vad du äter - högkalori och fet mat påverkar inte bara formen utan även hårets yttre tillstånd. Från denna middag förlorar curls direkt friskhet, minskning i volymen;
 • regelbunden användning av skum och lack för att tvätta håret oftare. Annars tillåter du inte att epidermis andas och matar lökarna. Det är nödvändigt att ta bort plack från stylingprodukter.
 • Tyngdpunkt på schampo

  Hur tvättar du håret med schampo? Korrekt vård beror på hårets typ. Därför rekommenderar tirichologer att man väljer ett schampo baserat på detta. Moderna vårdprodukter är indelade i följande typer: För fett, för torr, för normala strängar, förstoringsprodukter, schampon för att förstärka strängar, för färgade lockar.

  Som regel anger tillverkarna syftet med schampo på förpackningen, så det finns inget problem med att välja rätt vårdsprodukt. Det rekommenderas att göra inköp på beprövade platser (apotek, stora handelsuppdrag). Annars riskerar du att få en falsk, vilket uppenbarligen inte kommer att förbättra krökningens utseende, eller deras hälsa.

  En viktig aspekt är sammansättningen av de valda fonderna. Ju mindre kemiska element i det, desto bättre och säkrare schampo är. Det rekommenderas inte att välja universella produkter, som både är schampo och balsam på samma gång. Eftersom åtgärden av dessa produkter inte kan kombineras, annars kommer krullarna och hårbotten inte att få någon högkvalitativ rengöring eller korrekt fuktgivande.

  Trichologists rekommenderar regelbundet att byta schampo. Oavsett hur bra botemedlet är, blir huvudets epidermis vant vid det, och den tidigare effekten blir omöjlig. Du kan från tid till annan använda andra märken i ett par veckor, varefter du kan återgå till din favoritlinje av vård.

  Foto: shampooing

  Schampoanaloger

  Mer naturliga och användbara medel för vård kan betraktas som hemlagad schampo. För att skapa den behöver du följande komponenter:

  • ägg;
  • citronsaft;
  • olivolja;
  • varmt vatten.

  Blanda de angivna ingredienserna tills de är enhetliga. Använd den resulterande blandningen som ett schampo - applicera på hår och sköljning efter några minuter.

  Vissa damer föredrar att ta hand om lockar med tvål. För att göra detta bör du välja hushålls- och barnmodeller. Även om de har ett högt innehåll av alkali.

  Foto: Tvätta hår med tvål

  Tillhängarna av denna metod är övertygade om att denna tvättmetod gör krullarna mjukare, lydig och silkeslen. Använd tvål, revet och blandat med varmt vatten. Således får vi en tvållösning. Tvätta av tvål shampoo mycket noga, annars kan locken hålla fast och täta sig med en tjock blomma. Den optimala änden av tvättproceduren med tvål tvättar trådarna med vatten och citronsaft.

  Extra försiktighet

  Korrekt omhändertagande av strängarna är omöjligt att föreställa sig utan att använda balsam och balsam. De bidrar till att utjämna krullarnas skalor, normalisera talgkörtlarna, göra krullarna mjukare och mer lätta. Du bör också använda följande verktyg:

  De används alla efter shampooing. Vissa arter behöver inte tvättas bort. De appliceras på torkade trådar.

  Vatten - påverkar det krullarnas hälsa?

  Många tjejer övervakar desperat kvaliteten på schampon, balsam och stylingprodukter, men de glömmer helt bort det vatten som vi tvättar med. Vatten från kranen är extremt farligt, eftersom det innehåller en ökad koncentration av klor.

  Trichologists rekommenderar att man väljer kokt, flaskat eller filtrerat vatten, som har en mild komposition och positivt påverkar utseendet på trådarna. Om du fortfarande använder vatten från kranen, lägg sedan till det avkok av örter eller en liten mängd soda.

  Dessa komponenter neutraliserar några skadliga ämnen. Var uppmärksam på temperaturen på det använda vattnet. Det bästa alternativet är en temperatur på 40-50 grader. Om du har fet hud kan du välja kallare vatten.

  Foto: Tvätta håret med vatten

  Hur man tvätta håret korrekt - Effektiv teknik:

  • Förbered de nödvändiga vårdprodukterna och ett par handdukar.
  • kamma trådarna bra innan du tvättar, så här kan du bättre städa ditt hår och ta bort döda vågar.
  • Justera rätt vattentryck till den rekommenderade temperaturen.
  • vått hår över hela längden jämnt;
  • klämma i schampot och gnugga det i dina handflator;
  • Applicera agenten på rötterna, smidigt fördela den över hela längden, använd massagerörelser.
  • normalt schampo ska tvättas omedelbart, om produkten har en specialisering för "återhämtning", håll sedan shampooet på strängarna i några minuter;
  • skölj bort väl med några minuter;
  • Upprepa tvättproceduren - det här hjälper till att eliminera föroreningen helt, liksom det kommer att ha en positiv effekt på hårets utseende.
  • När du använder en balsam, applicera produkten på de redan tvättade kolumnerna, vänta en viss tid och tvätta den.

  Under shampooing kan du använda ytterligare tekniker som förbättrar epidermis blodcirkulation. Det vanligaste alternativet är en massage i form av slag (hålls med fingertopparna). Inte mindre effektiva är gnistteknikerna (cirkulära rörelser med fingertopparna), dra (mellan fingrarna ska fånga tunna trådar och försiktigt dra uppåt), knacka på (lätt tappa med fingrarna i hårbotten).

  Åtgärder efter tvättning av hår

  Det är nödvändigt att kamma strängarna, men det är strängt förbjudet att göra det på våtkrullar. Under vattenens vikt faller de lätt ut och bryter. För kamning väljer du jämna kamrar, inte kam. Det bästa alternativet är en träkam, som lätt böjer och inte klarar huvudets epidermis.

  Ett giltigt alternativ är borstar gjorda av naturliga borstar. Det rekommenderas att använda dem med ökad håravfall. Observera att kammar också kan samla fett och smuts och överföra dem till krullarna efter tvätt. Rengör sedan dem med en lösning av alkohol från tid till annan.

  Långa strängar måste börja kamma från spetsarna och gradvis flytta till rötterna. Om du har kort hår, kommer rörets rörelsesmönster att vara omvänd - från rötterna till spetsarna. Om det är svårt att tvätta krullarna, måste du först dela dem i små strängar och börja skrapa från periferin till mitten.

  Nästa är frågan om att torka håret. Låt trådarna torka naturligt eller använd terryhanddukar för att påskynda processen. För att göra detta, ta en kvalitetshandduk, förvärmd på batteriet. Vikla lockar med huvudet böjda och börja gnugga. Handduk absorberar överskott av fukt och låter håret torka avsevärt snabbare.

  Det är nödvändigt att endast använda hårtorken i nödfall, eftersom termiska effekter skadar trådarna, de blir torra och är lätt skadade. Det bästa alternativet är att använda ett hårtork med kallt läge. Du bör också använda en mängd olika oljor och sprayer som skyddar håret mot exponering för temperatur.

  KOSMOPOLIT

  Så tvätta håret: 12 tips från läkaren

  Denna enkla och välbekanta procedur för att tvätta huvudet, många av oss utför felaktigt. Därför bestämde vi oss för att prata med läkaren och ta reda på vad som är den rätta algoritmen för att tvätta håret, och vad är nyanserna i den här viktiga frågan.

  Har du någonsin undrat hur mycket du ska använda shampoo? Hur ofta tvättar du ditt hår? Skada inte håret? Vi frågade doktor-trikologen om allt detta, som drog bort några myter och berättade hur man omsorgsfullt sköter håret trots allt.

  Låt inte håret bli smutsigt

  Huvudet ska tvättas eftersom huden blir smutsig. Som bekräftats av studier utförda av trichologer och dermatologer i olika länder, är hårbotten och håret mycket mer påverkat av förorening som ackumuleras vid hårets botten och tas inte bort från huvudet i tid. Den smutsiga hemligheten, damm, smuts skapar ett näringsmedium för bakterieutveckling, tillåter inte att huden andas, hårrötterna får mindre fördelaktiga ämnen - allt detta stör normal hårbotten och sänker hårväxten.

  Var inte rädd för schampon

  Schampon, som indikerar att de får användas varje dag, är lika neutrala, känsliga, hypoallergena och icke-aggressiva. Följaktligen kan de verkligen användas dagligen.

  Observera diskens frekvens

  Frekvensen att tvätta huvudet bör väljas individuellt, med hänsyn till typen av hår och vattenkvalitet. Om du har oljigt hår, kommer det över en 3-4 dagars paus att ackumulera rikliga feta sekret, vilket kan leda till utseende av liten inflammation.

  Applicera schampo på rätt sätt

  Mängden schampo beror huvudsakligen på hårets längd. Det rekommenderas inte att hälla produkten direkt på huvudet. För det första kommer det vara svårt att kontrollera sin kvantitet. För det andra kommer en alltför koncentrerad lösning att falla på ett begränsat område. Därför behöver du först skumma schampot i dina händer och först distribuera bara håret.

  Korrekt headwash-algoritm

  Innan du börjar tvätta håret måste du kamma håret för att tvätta det noggrant. Du måste tvätta håret från örat till örat, längs de så kallade villkorliga linjerna och sedan gå till baksidan av huvudet. Rörelserna ska massera och göras med fingrarna, men i inga fall med naglar för att inte skrapa huden. Under shampooing rekommenderas det att massage, det är användbart för hårrötterna.

  Hur man applicerar schampo

  Det beror helt på frekvensen av tvätt och de använda metoderna. Om du behöver tvätta håret varje dag, är dubbelt tvål inte nödvändigt. För de som tvätter håret 2 gånger i veckan är det bättre att applicera schampo två gånger. Andra gången rekommenderas att halvera mängden schampo.

  Vattentemperatur

  Många gör ett grovt misstag och tvätta sina huvuden med för varmt vatten som läcker hår och aktiverar talgkörtlarna. Den optimala vattentemperaturen för tvätt av hår är 40-50 grader. Det är denna temperatur som främjar god upplösning av talg, lätt borttagning av smuts, och förbättrar även blodcirkulationen.

  Slutför tvätten med kallt vatten

  Det är tillrådligt att slutföra tvättproceduren med en kall eller kall dusch som stimulerar blodtillförseln till hårbotten och gör håret glänsande.

  Mask efter shampooing

  Frekvensen för applicering av masker beror på hårets tillstånd och på önskad effekt samt på näringsämnets sammansättning. Om ditt hår är skadat och behöver intensivvård, applicera en mask om dagen. Efter 8-10 sessioner kommer resultatet redan att vara tydligt synligt, och du kommer att kunna använda denna kosmetiska produkt mycket mindre ofta.
  Om du planerar att lägga en mask på ditt hår som en förebyggande åtgärd, gör det inte mer än 1-2 gånger i veckan. Denna frekvens anses vara optimal.

  Glöm inte balsam

  Balm appliceras på håret efter shampooing. Balsam stabiliserar inte bara hårets pH-nivå, utan gör det också glansigt, vilket gör det mer silkesikt eftersom det innehåller lättreflekterande element. Balsammen släpper också ut det yttre skiktet eller hårkutiklet, som öppnar när alkali kommer på det - det vill säga hårdvatten och schampo, färgämne eller permanent lösning.

  Balm kan appliceras längs hela längden av håret (vissa tror att det bara behövs för ändarna), inklusive rötterna, men inte gnidas i hårbotten. Låt på i 5-7 minuter, var noga med att tvätta. När det appliceras på hårbotten, är det troligt att balsamet kommer att göra håret tyngre och ta dem av basvolymen.

  Vad ska man göra när man redan tvättat huvudet

  Beroende på hårets typ behöver man använda hårolja eller en skyddande spray.

  Följ anvisningarna på etiketten, applicera en droppe olja på torrt eller fuktigt hår, beroende på hur de reagerar på oljan. Använd en mycket liten mängd olja för att hålla håret oljigt eller vått.

  Du behöver veta att effekten av eteriska oljor på skadat hår är effektivare när det är vått. Därför, om du brukar använda olja på torrt hår, fuktar dem med vatten och applicerar sedan olja för att uppnå önskad effekt.

  Använd alltid termiskt skydd.

  När det gäller den skyddande sprayen bör den användas om håret behöver konstant styling med en hårtork eller andra apparater. Håret är sårbart för värme, eftersom det består av fast keratinprotein. När de utsätts för temperaturer, stiger de jämnda nagelskalorna (övre skyddsskiktet av håret), vilket avslöjar cortexen. Keratin mjuknar och vatten indunstar. Under varm styling, speciellt på vått hår, förångas fukt och fett bryts ner. Hårbrott, blir matt och blir ömtåligt.

  Det är viktigt att notera att kompositionen av värmebeständiga sprayer som regel innefattar naturliga proteiner, vitaminer E och B5 samt extrakt av medicinska växter. Tack vare dessa komponenter blir håret inte bara harmlöst från termiska effekter, utan ger också extra volym, vilket gör frisyren ännu mer spektakulär.

  Så tvättar du håret: detaljerna i proceduren

  Alla frisörer koka ner till en gemensam åsikt att torrhet, brittleness och håravfall verkar för att en person inte vet hur man tvätta håret ordentligt. Hur man applicerar schampo? Hur ofta tvättar håret och vattenkvaliteten för en viktig process?

  De rätta svaren på dessa och dussintals frågor vet på ett tillförlitligt sätt bara trichologer, som kommer att dela med oss ​​några hemligheter.

  Det är viktigt att hålla hårbotten och hårbotten ren. Hemligheten hos hudkörtlarna stänger porerna, vilket försämrar gasutbytet och näring i vävnaderna. Oljigt hår stoppar aktiv tillväxt, förlorar sin attraktionskraft, håller dåligt styling.

  Men det är ett misstag att tro att det måste tvättas dagligen. Moderna schampon och hårvårdsprodukter kan torka huden, eftersom kroppen är skyddad från den här proceduren och stimulerar talgkörtlarna.

  Våra mormor tvättade sina huvuden en gång i veckan på en baddag.

  Varje dag måste du tvätta håret för män och kvinnor som är upptagna med aktiva träningspass, som arbetar i dammiga eller förorenade områden. Dam som dagligt hårstyling med aggressiva starka fixeringsmedel kommer inte att göra utan daglig tvätt.

  Men i 3 - 4 veckor kan vackert hår läras att tvätta mindre. Följande metod fungerar bra: Tvätta huvudet noggrant och gå med håret de första 2 dagarna. För de närmaste 2 dagarna, bära en flätan, vrid den dagligen på ett annat sätt. Sova på en silk örngott, rör krullarna mindre, sluta använda hårtork, styler, strykning, curling, stanna inte i ett rum med hög temperatur och / eller torr luft.

  Om håret blir tjockt snabbt, skölj det med en öl eller äggula, bara ta ett nytt ägg. En bra effekt kommer att ge tjärsåp, och våra mormor fortsätter att använda vanlig tvåltvål. Om du tvättar håret 1-2 gånger i veckan så tvål det med schampo 2 gånger. Många kvinnor hjälper torr schampo, vilket "sparar" håret från oljig glans. Den används på andra eller tredje dagen efter vanligt tvättning av huvudet.

  Mitt huvud utan vatten

  Hur tvättar du smutsigt huvud utan vatten? Torka schampon "rengör" ditt hår, och när kammen tar bort smuts och talg. Håll detta schampo i en burk med ett perforerat lock, det är bekvämt att använda.

  Här är några recept för beredning av "droger":

  • Blanda lika stora mögelmjöl med mandelpulver. Töm gärna substansen och lämna hela natten. På morgonen kamma det kvarvarande pulvret med en fin kam.
  • Istället för torrschampo används mjöl från majs, kikärter och havre med framgång. Mala grisarna i en kaffekvarn, med hjälp av en fin sil, avlägsna stora fraktioner. Applicera på håret för hela natten sömn.
  • För blondiner är följande komposition lämplig: i lika stora mängder tar vi vetemjöl, potatisstärkelse, läsk eller havremjöl. Använd som i det första receptet.
  • Återgå till friskhet och förbättra färgen på ljusbrunt hår hjälper 2 msk. sked senap och 2 msk. skedar av havre mjöl. Blandningen kammas med stor omsorg för att inte oavsiktligt förorena ögonen.
  • Endast mörkt hår lämpligt pulver av olöslig kakao med några droppar eterisk olja.
  • Två matskedar havregryn och 2 droppar kalendulaolja gör röda krullor rena.

  Torr shampooing är en nödåtgärd och det är förbjudet att använda torra schampo för ofta. Brott mot denna regel är fylld med överdrivning av hårbotten och försämring av hårväxten.

  Så tvätta håret korrekt i flera steg

  Börja med förberedande skede. Försök att slappna av, lugna dig, tänka på de trevliga stunderna i ditt liv. Börja kamma ditt hår, vilket fyller ditt hår med syre och förenklar styling efter tvätt.

  Första etappen

  I det första skedet ska du skölja håret med varmt vatten. Detta hjälper till att mjuka hårda hårvågor, de öppnar, vilket gör att tvättmedlet kan penetrera djupare och bättre städa hela hårstrukturen. Vattenflöde kommer att tvätta bort stora partiklar av damm, slappna av i hårbotten, förbättra blodcirkulationen och vävnadens andning.

  Andra etappen

  I det andra steget ta hand om dina hårs tips, för det här är den mest utsatta delen av ditt hår. Och ju längre hårhuvudet, bör vården utföras noggrantare. Applicera lite balsam eller naturlig olja (argan, mandel) till det drabbade området och låt det stå i 1 minut. Manipuleringen utförs före användning av tvättmedel.

  Oljan kommer att skapa en film som skyddar hårstrukturen från aggressiva effekter av kemikalier. Detta kommer att bidra till att återuppliva hårets ändar, ge dem motståndskraft mot negativa faktorer och mekaniska skador.

  Tredje etappen

  Vid tredje skedet applicera schampo. För kvinnligt hår av medellängd och medeltjocklek är bara en halv tesked tillräckligt. Placera önskad volym i handflatan, lite utspädd med varmt vatten och slå vätskan till ett tillstånd av starkt skum. Och först då är schampongen klar för användning. Häll aldrig tvättmedlet direkt på huvudet, det kommer att vara skadligt.

  På reglerna för urval av schampon berättade vi i en separat artikel. När du köper en produkt, var noga med att överväga din hårtyp. Om det finns även de minsta tecken på allergi (rodnad i huden, klåda, utseende på kall eller svullnad i ansiktsområdet), vägrar att använda denna komposition. Var uppmärksam på produktens hållbarhet, förpackningens integritet, tillverkarens rykte, ingredienserna som utgör kompositionen. Förfölja inte billiga analoger eller förfalskningar, men använd varumärkesnamn verktyg för hemmabruk.

  Shampoo kan torka ut hårkonstruktioner, så principen "ju mer bättre" vid tvättning av huvudet fungerar inte!

  För att hålla nagelbandet intakt, låt inte hårda aggressiva rörelser vara. Smidigt rör fingertopparna över hela ytan av hårbotten, ta bort orenheter och utsöndras talg. Det är viktigt att inte sakna en enda millimeter, för dammföroreningar, sotavgaser, underkutans hemlighet är det perfekta mediet för reproduktion av svamp- och / eller bakteriekolonier. Sådan infektion är farlig inte bara för hårets skönhet, utan också för hela hälsan i kroppen som helhet.

  Låt inte repor se ut, men en lätt massage kombinerad med en hygienisk procedur kommer bara att medföra fördelar. Massage noggrant, försiktigt dosering av graden av tryck, massage rörelser bör inte orsaka obehag. Sprid sedan skummet över hela längden av håret. Minns försiktigt håret och undvik överdriven friktion. Torka håret ordentligt på frisören, så kom ihåg denna "lektion".

  Ibland rekommenderas att byta shampoo med tvål. Oftast rekommenderas Agafya tvål eller innehåller björktjära. Tjärsåpe är användbar för tung mjäll, för försvagade, splittrade ändar. Men vi måste komma ihåg att efter att ha applicerat det kommer håret att ha en uttalad, specifik, inte mycket trevlig lukt.

  Några ord om vatten

  Hur tvättar jag mitt hår, vi tänkte nästan ut, men vilket vatten passar för den här proceduren? Trichologists säger att mjukt och rent vatten är användbart för hud och hårbotten. Rengöring görs bäst med stationära filter eller med flaskor.

  Vattnets hårdhet kan minska den vanliga sodavatten, 1 tsk räcker för 1 liter vätska. Soda kan ersättas med ammoniak, för 2 liter vatten kommer att kräva 1 tesked ammoniak. Du kan inte tvätta håret med varmt vatten, eftersom det ändrar shampoos egenskaper, aktiverar talgkörtlarna, berövar håret av jämnhet och naturlig glans.

  Hur man tvätta hår och vad man ska göra nästa

  Hur man tvätta håret Var noga med att sluta tvätta huvudet med kallt vatten. Kontrastande vattenbehandlingar är idealiska för hår och vatten med låg temperatur kommer att stänga hårvågorna och återgå till normal hela hårstrukturen. För sköljning av lämpliga helande buljonger. På färgat, livlöst hår kan du applicera en mask eller använda en balsam.

  Men behöver inte bara veta hur man tvätta håret, utan också hur man torkar dem ordentligt. Det vanligaste misstaget - vi tre våta hår med en torr trasa. Det här är fel! En fuktig handduk fungerar som en sandpapper på våta hårvågar. Berövad av yttre viktigt skydd, hårstrukturen förlorar sin glans, vitalitet, börjar växa dåligt och blir tunnare. Allt detta medför många kosmetiska defekter, och håret förlorar glans.

  Håll handduken ren, eftersom den mikrobiella och svampmiljön utvecklas snabbt på ytan. Du kan inte bära lång terryduk på vått hår. Under den konstgjorda ytan utvecklas en "växthuseffekt", som tjänar som en aggressiv påverkande faktor på talgkörtlarna.

  Var uppmärksam på tyget i handdukar, det ska vara fritt från skadliga färgämnen, innehålla naturliga fibrer, absorbera fuktbrunn. Den mest fashionabla trenden är bambu tyg. Bambuhanddukar har en bakteriedödande egenskap, vilket är viktigt för badtillbehör. Det enda negativa är den höga kostnaden för produkten.

  Korrekt torrt hår

  Det är mycket oönskat att kamma håret, du måste vänta tills det torkar. Det perfekta valet för att torka håret efter tvätt är vid rumstemperatur. Hårtork är skadligt för hårbotten och huden. Använd den endast i kall luft eller vid medelstora temperaturer. Hårdörarens munstycke avlägsnas från ytan av huvudet med 20 cm.

  Idag har det visat sig att användningen av värmebeskyttande (tvättbara och outplånliga) medel kommer att minska de farliga faktorerna hos en varmluftstråle. Tvätta av termiskt skydd har en lägre terapeutisk effekt, eftersom den är mycket svagare än outplånliga motsvarigheter. Det oförstörbara värmebeskyttelsen har en bra omtänksamhet, innehåller en "chock" dos av vitaminer, extrakt från medicinska växter, mikro- och makroelement. Om du efter torkning tänker använda krulljärn eller järn, välj specialprodukter med förbättrade värmebeskyttningsegenskaper.

  Det välkända företaget Schwarzkopf har lanserat sin produktlinje (Estel Professional Airex, Brelil Bio Traitement Beauty, Osis och gotb), vilket ger termiskt skydd och styling. Termiskt skydd med regenererings- och omsorgsfunktioner: Alfaparf Pure Veil Bi-fas (tvåfasig guldspray för hår), Fresky Lotion Thermoflat-mousse från nouvelle, Alfaparf Milano, Dove Repair Therapy, Kapous Invisible Care, Indola Innova Inställningsvärme, Lee Stafford Heatct Straight, Dr.Sante Aloe Vera, wellaflex, KEUNE HAIRCOSMETICS, GA.MA Protect-ION.

  Om det inte finns någon professionell termisk skyddsutrustning till hands, då är de hemma ersatt med improviserade medel: saltvatten, gelatinös laminering, smetannye betyder. Sådana naturliga ingredienser har en liknande verkningsmekanism och ger en påtaglig effekt.

  Några ord om balm

  Hårbalsam är en speciell typ av hårvårdsprodukter. Dessa föreningar är uppdelade i tre stora grupper: balsam, balsam, balsam utan tillsatser. Konditioneringsbalsam släpps ut med antistatisk, avlägsnande av statisk elektricitet. De förkortar hårets torkningstid, kontrollerar avdunstningen av fukt. Men ämnen från konditionsbalsamens sammansättning ackumuleras snabbt på hårstrukturens yta, vilket gör den tyngre.

  Balm balsam innehåller syra som kommer att ge hår:

  • naturlig glans
  • fixera färgen efter färgproceduren, markera;
  • hudens normala pH;
  • fullständig eliminering av tvättbasen av schampon.

  Hårbalsam utan tillsatser på konsistensen liknar en kräm. Det anpassar hårvågorna, "klibbar" dem, vilket ger håret snygghet, grooming. Sådana produkter innehåller ofta zink, extrakt eller avkok av medicinska örter, fettsyror, därför är de användbara för män i de inledande stadierna av alopeci androgena ursprung.

  TOP 10 hårbalsammen innehåller följande produkter:

  1. NIVEA "Mjölk för hår".
  2. Belita-Vitex GETS MÄLKEN Nutrition +.
  3. Natura Siberica Tsarsky Elixir Natura Kamchatka av.
  4. Vichy Dercos Densi-lösningar.
  5. Schauma oändligt lång.
  6. Dr.Sante Extra Fuktgivande Coconut Hair Shine och silkiness.
  7. Recept mormor Agafi Moroshkovy.
  8. Velinia Restorative.
  9. Planeta Organica Restorativ Provencal för alla typer.
  10. TAI YAN Ginseng.

  Professionella verktyg används enligt bifogade noteringar, observera dosering och exponering. För en dyr kosmetisk, var noga med att be om kvalitetscertifikat, som bekräftelse på originaliteten. Hårbalsam kan förberedas hemma, men deras kvalitet är mycket sämre än professionella verktyg.  Nästa Artikel
  Vad ska man göra när håret faller ut under amning?