Hur ofta behöver jag tvätta mitt hår?


Du kommer inte tro på det, men våra mormor återkallade ett bad en gång var 15-20 dagar och samtidigt hade de vackra flätor! Men hur ofta behöver du tvätta håret med moderna skönheter? Tvister om detta dämpar inte en minut, men ingen gav ett bestämt svar, så vi bestämde oss för att börja söka efter hygieniska sanningar oss själva.

Vad beror frekvensen på?

Till att börja med är varje persons kropp ett unikt system som räknar med ett speciellt tillvägagångssätt. Dessutom påverkas frekvensen av att tvätta huvudet av ett antal faktorer:

 • Torka - epidermis är benägen för torrhet och skalning, skört hår och knappt glans.
 • Normal - hårbotten upplever inte något obehag, håret har en tät struktur och lyser bra i solen;
 • Fett - epidermis kliar ofta, oljig mjäll syns på det, håret förlorar snabbt friskhet och börjar luktas obehagligt;
 • Blandad fettrotzon + torra och delade ändar.

3. Ekologiska förhållanden

4. Typ av yrkesverksamhet

5. Diet.

Missbruk av kolhydrater och feta livsmedel leder till ökad utsöndring av talg, inte bara på huvudet utan även på ansiktet.

6. Säsong. Till exempel förhindrar den konstanta påsen av kepsar normal andning av huden, vilket leder till snabb förorening av strängarna på vintern.

7. Intensiteten av användningen av styling. Du gör inte en dag utan lack, mousse eller skum? Tvätta det av håret varje kväll, medan du använder ett mildt schampo.

Torrt hår - hur ofta tvättar du?

Hur ofta kan jag tvätta mitt huvud, vilket blir tunna, spröda och överdrivna strängar? För att höra svaret på den här frågan, läs följande regler:

 • Regel nummer 1. Din vattenregim kan begränsas en gång i veckan.
 • Regel nummer 2. Det är nödvändigt att hantera håret noggrant, annars kan du förlora det mesta.
 • Regel nummer 3. Procedurens varaktighet är 10-15 minuter.
 • Regelnummer 4. Tvätta torrt hår med varmt vatten - det stimulerar frisättningen av fett. Detta naturliga smörjmedel ger strängarna en hälsosam glans och ökar deras elasticitet, liksom reducerar torrhet.
 • Regelnummer 5. Välj schampo, balm, balsam och balsam som har en fuktgivande effekt. Oftast i deras komposition finns denna eller den oljan.

Regel nummer 6. Innan du tvätter huvudet, applicera en hemlagad mask som är baserad på vegetabiliska oljor (burdock, plantain, calendula, burdock eller oliv) på hårbotten. För att förbättra effekten, tillsätt fettflöde (1 msk sked), honung (1 msk sked) och kycklingägg (1 stycke). Vid slutet av proceduren, skölj huvudet med ett avkok av örter (kamille, nässla eller växtfrön), skölj med en handduk och låt torka.

Sådan vård kommer att ge ett hårhår skönhet och hälsa.

När ska man tvätta hår av normal typ?

Ägarna av normaltypshår är mest lyckliga - deras hår ser rent och välskötta i tre eller till och med fyra dagar. Använd lämplig typ av schampo och skölj strängarna med avkodning av burdock, nässla eller kamille.

Populära sköljartiklar:

Hur ofta tvättar man blandat hår?

Snabbt gödning basal del av håret kommer att göra dig en riktig slampa, och tvätta därför ditt hår när det blir smutsigt, tillsammans med att följa några regler.

 1. Ge preferens till milda schampon. Läs noggrant kompositionen och studera etiketten, tro inte på inskriptionerna "för blandad hårtyp" eller "för daglig tvätt av huvudet" - en annan reklamslagord.
 2. Torra tips innan proceduren bör smörjas med någon olja. Applicera det helt enkelt på strängarna i en kvarts timme, och tvätta sedan av det med schampot.
 3. Luftkonditionering eller balsam kommer inte heller att vara överflödig. Glöm inte att dra sig tillbaka från rötterna några centimeter.

Frekvensen av tvättning av hår av fett typ

Detta är den mest komplexa hårtyperna, vilket orsakar mycket kontrovers bland forskare. Vissa hävdar att de feta trådarna inte kan tvättas mer än en gång i veckan, för att inte öka mängden talg. Men det finns också baksidan av denna medalj: en fet film som syns på håret tillåter inte att lamporna andas normalt. Detta leder till mjäll och ökad strandförlust. Dessutom lockar det feta lagret en stor mängd bakterier och damm, vilket påverkar hårets hälsa negativt.

Slutsatsen föreslår sig själv! Fetttyp hår ska tvättas tillräckligt ofta - 3-4 gånger i veckan eller till och med varje dag. En sådan intensiv badregim hjälper till att eliminera oljig mjäll och hålla håret i ordning.

Förresten, vet du hur man tvätta håret så att de inte är så feta? Läs den här artikeln.

För ägare av hår av fett typ utvecklade vi också flera regler:

Regel nummer 1. Tvätta huvudet med kallt vatten.

Regel nummer 2. 30 minuter före huvudet, applicera växtbaserade tinkturer som innehåller alkohol i trådarna. Detta kan vara en tinktur av rödpeppar, vanlig commonweed eller calendula. Förutom grundläggande vård stimulerar dessa fonder tillväxten av nytt hår.

Regel nummer 3. Förhindra inte sköljning av medicinska örter.

Regelnummer 4. Men från den varma hårtorken måste du ge upp - det ökar sårbarheten hos strängarna och minskar deras elasticitet.

Nu vet du exakt hur ofta du behöver tvätta olika hårtyper. Håll dig vid våra regler och se till att du har ett långt liv för ditt hår.

Morgon eller kväll - vilken tid på dagen är det bättre att välja att tvätta huvudet?

Vi försöker alla att rengöra vårt hår av smuts, damm och sebaceous sekretor regelbundet, någon oftare, någon mindre ofta. Det beror helt på vilken typ ditt hår. Jag tror med rent friskt hår vi känner alla mycket mer självsäker än omvänden.

När är det bäst att tvätta håret på morgonen eller på kvällen? Denna fråga kan inte besvaras otvetydigt, eftersom här måste alla bestämma sig själv. Men, och jag kommer bara att försöka presentera olika argument för morgon eller kväll hårtvätt.

Om du tvätter håret på morgonen

Jag glömde redan när jag senast tvättade mitt hår på kvällen, troligtvis under mina skolår. För mig är morgonen den bekvämaste tiden på dagen för denna procedur.

  Håret är färskt hela dagen.

För ägare av fet hårbotten är detta särskilt sant. Jag tror att många kommer att hålla med mig om att gå med oljig, fast ihop håret är inte riktigt estetiskt tilltalande. Också, alla som bär smäll försöker tvätta åtminstone henne, men på morgonen, för att hon är förorenad snabbare än någon på grund av kontakt med pannans hud.

Du kan göra någon styling.

Alla frisörer rekommenderar att du gör stil på rent, tvättat hår. Så det kommer att hålla längre och håret kommer inte att förlora formen under dagen, kommer att se frodig och voluminös. Jag har en flickvän som tvättar håret från kvällen, sätter på det, men på morgonen håller hon inte henne i alla fall, och hon griper igen järnet och orsakar irreparabel skada på håret.

Mer ledig tid på kvällen.

Fri tid på dagen kan ägnas åt favoritaktiviteter. Eller låt oss säga att du kan utföra olika procedurer för hudvård i ansiktet, applicera en nattmask. Du behöver inte vara rädd för att rent hår blir smutsigt, för att du fortfarande måste tvätta huvudet på morgonen.

Det finns risk för att bli sjuk.

Detta gäller för den kalla årstiden. Därför måste du tvätta håret så fort du vaknar så att hon har tid att torka. Även med en hårtork kommer håret inte att torkas helt. Läkare råder dig att torka håret med heta apparater 30 minuter innan du går ut så att temperaturskillnaden inte påverkar håret. Om håret är våt, och huvudbonaden inte bärs, ökar sannolikheten för att fånga en farlig sjukdom. Det är inte heller rekommenderat att tvätta håret med kallt vatten, även om hetet är avstängt.

Om du är en lark, så är det inget att oroa dig för, men ugglor vaknar 30 minuter tidigare än döden. Självklart överdriver jag, men jag behöver inte begå våld mot mig själv. Och det är bättre att tvätta håret på kvällen. I extrema fall kan fettigt hår tvättas varje dag före sänggåendet.

Det här är de fördelar och nackdelar jag hittade på morgonen shampooing.

Om du tvättar håret på kvällen

Den här gången är den mest älskade bland ryssarna, men i Korea är mestadels alla tvättade på morgonen, ren, smulande, doftande hår är den främsta prydnaden av tjejer och pojkar.

  Inget behov av att skynda någonstans.

För många är sovande extra minuter en stor glädje, och det är därför det bästa alternativet att tvätta håret från kvällen. Du kan långsamt göra din favoritmask och tvätta och torka ditt huvud på ett naturligt sätt. För vissa, tvätter man huvudet efter att vakna upp orsakar även ryggsmärta.

Lätt, välskött hår.

Om håret är normalt eller torrt, tvättar du håret från kvällen, med tanke på att de är helt torra innan du sover, gör dem glänsande och släta. Köp ett örngott av naturligt silke, och lägg dig bara på den, för att sådant material kan släta hårskalorna.

Att ligga ner med vått hår är dåligt.

Om du tvätta håret från kvällen, gör det 3 timmar före sänggåendet. De måste torkas väl, annars på morgonen ser du inte mycket opartisk ut, och du måste packa igen, och i försummade fall tvätta håret helt. Håret är mycket fult utbrott medan du sover, och det här skämmer bort och splittrar. Läs mer om kamning av vått hår här.

Förmåga att fånga neurologisk sjukdom.

Här igen, vått hår och därmed en fuktig kuddeväska, allt är kallt och obehagligt, och om du också lägger till ett utkast eller ett luftkonditioneringsapparat, så är detta en direkt väg till olika sjukdomar - från mild till en allvarlig neurologisk störning.

Detta kan hända om rummet där du sovnade var för täppt och ditt hår och huden är benägna att tjocka. Det första är att få smutsiga smällar och hår på templen, problemet kan förvärras av det faktum att det applicerades på natten närande kräm. På morgonen kan det tyckas att håret nära ansiktet kräver tvättning igen.

Det här är där fördelarna och nackdelarna med kvällens huvudtvätt slutar.

Kortfattat om vidskepelser

Tidigare trodde våra förfäder på olika tecken, och de planerade att tvätta håret på vissa dagar i veckan. Om kvällens eller morgons hårrensning hittade jag tyvärr ingenting, det kanske inte är så viktigt. Därför föreslår du att du känner till följande information om du är vidskeplig:

 1. Måndag är bättre att inte tvätta huvudet, annars kommer du att misslyckas i affärer för hela veckan.
 2. Tisdag är en av de bästa dagarna i veckan för att tvätta håret, lycka till är lycka garanterat i alla dina ansträngningar.
 3. Onsdag är den mest lovande dagen för huvudtvätt, så utnyttja möjligheten och ordna en baddag för dig själv.
 4. Torsdag - det är bättre att tvätta håret tidigt, helst före soluppgången, då kommer du att ackumulera energi för dina prestationer.
 5. Fredag ​​- du kan inte tvätta, annars utsätta dig för den starkaste håravfallet. Det är värt att komma ihåg!
 6. Lördag - inte bara möjligt, men du måste tvätta håret i helgen. Inget farligt kommer att hända!
 7. Söndag - enligt religiösa övertygelser, på den här dagen bör man inte tvätta alls, inklusive att rensa sitt hår, man har bara att vila och slappna av.

Så här! Intressant, naturligtvis men inte alltid tillämpligt på moderna realiteter. Många människor tvätta håret före arbetsvecka, och denna dag hamnar på söndag. Och hur man är här?

Det visar sig att om håret torkar långt efter tvätt, det här inte är en anledning till spänning, men tvärtom är det en indikator på ditt hårs hälsa!

På detta kommer jag att avsluta. Vilken tid på dagen för att tvätta ditt hår - bestäm själv. Rengör ditt hår när du är bekväm, men glöm inte bort tipsen ovan om du vill bli ägare till perfekt hår. Utför denna procedur så regelbundet som ditt hår kräver. Och då kommer det inga problem!

Snyggt hår för dig! Vi ses snart!

Den här artikeln är värt att dela med vänner:

Gilla en blogg?
Prenumerera på nya artiklar!

Tips 1: Hur ofta behöver jag tvätta mitt hår

Man tror att frekvent tvättning av huvudet leder till att håret börjar bli smutsigt snabbare. Experter säger att detta bör ske så ofta som de behöver, det vill säga när de blir förorenade.

Normalt friskt hår ska tvättas 1-3 gånger i veckan. Fet curls särskiljas av det faktum att en stor mängd talg ackumuleras på sina rötter och längs hela längden, vilket hämmar hårväxten. Ur detta fett ser de tråkigt, oljigt och orörligt ut. Sådant hår måste tvättas dagligen. Men daglig tvätt kan torka ut hårbotten, vilket i sin tur orsakar ännu mer intensiv separation av talg.

Torrt hår, tvärtom, kännetecknas av otillräcklig talgproduktion. Från detta blir de sköra, lätt brutna. Torrt hår kan vara från naturen eller som ett resultat av aggressiva effekter på dem (frekvent färgning och blondning, perm, felaktig vård). Sådant hår rekommenderas inte att tvätta mer än en gång i veckan. Hyppig tvätt, även med ett olämpligt schampo, kan förvärra hårets tillstånd ännu mer.

Men det bör förstås att man går och lägger sig, när det finns en stor mängd lack, mousse och andra stylingprodukter på håret, är mycket skadligt för deras tillstånd. All denna kemi och gata smuts fast vid den gör det svårt för håret att andas och tränga in i strukturen, förstör det. Därför bör du välja den minsta av två onda, nämligen tvätta håret från resterna av stylingprodukter.

Ofta undrar hur ofta du kan tvätta håret, menar folk hur ofta du kan sticka håret med en hårtork. Här säger experter att de inte får missbrukas vid torkning av hår. När allt kommer omkring har varmluft en negativ effekt på krullarnas struktur. Och trots att många verktyg nu produceras som kan skydda mot exponering för hetluft, rekommenderas det att blöda håret med kallt läge och håll hårtorken minst 40 cm från håret.

Tidigare rekommenderades inte frekvent tvätt av hår på grund av det faktum att schampon innehöll mycket aggressiva tvättmedel. Nu är produkterna utformade speciellt för frekvent användning, som kan användas varje dag.

KOSMOPOLIT

Så tvätta håret: 12 tips från läkaren

Denna enkla och välbekanta procedur för att tvätta huvudet, många av oss utför felaktigt. Därför bestämde vi oss för att prata med läkaren och ta reda på vad som är den rätta algoritmen för att tvätta håret, och vad är nyanserna i den här viktiga frågan.

Har du någonsin undrat hur mycket du ska använda shampoo? Hur ofta tvättar du ditt hår? Skada inte håret? Vi frågade doktor-trikologen om allt detta, som drog bort några myter och berättade hur man omsorgsfullt sköter håret trots allt.

Låt inte håret bli smutsigt

Huvudet ska tvättas eftersom huden blir smutsig. Som bekräftats av studier utförda av trichologer och dermatologer i olika länder, är hårbotten och håret mycket mer påverkat av förorening som ackumuleras vid hårets botten och tas inte bort från huvudet i tid. Den smutsiga hemligheten, damm, smuts skapar ett näringsmedium för bakterieutveckling, tillåter inte att huden andas, hårrötterna får mindre fördelaktiga ämnen - allt detta stör normal hårbotten och sänker hårväxten.

Var inte rädd för schampon

Schampon, som indikerar att de får användas varje dag, är lika neutrala, känsliga, hypoallergena och icke-aggressiva. Följaktligen kan de verkligen användas dagligen.

Observera diskens frekvens

Frekvensen att tvätta huvudet bör väljas individuellt, med hänsyn till typen av hår och vattenkvalitet. Om du har oljigt hår, kommer det över en 3-4 dagars paus att ackumulera rikliga feta sekret, vilket kan leda till utseende av liten inflammation.

Applicera schampo på rätt sätt

Mängden schampo beror huvudsakligen på hårets längd. Det rekommenderas inte att hälla produkten direkt på huvudet. För det första kommer det vara svårt att kontrollera sin kvantitet. För det andra kommer en alltför koncentrerad lösning att falla på ett begränsat område. Därför behöver du först skumma schampot i dina händer och först distribuera bara håret.

Korrekt headwash-algoritm

Innan du börjar tvätta håret måste du kamma håret för att tvätta det noggrant. Du måste tvätta håret från örat till örat, längs de så kallade villkorliga linjerna och sedan gå till baksidan av huvudet. Rörelserna ska massera och göras med fingrarna, men i inga fall med naglar för att inte skrapa huden. Under shampooing rekommenderas det att massage, det är användbart för hårrötterna.

Hur man applicerar schampo

Det beror helt på frekvensen av tvätt och de använda metoderna. Om du behöver tvätta håret varje dag, är dubbelt tvål inte nödvändigt. För de som tvätter håret 2 gånger i veckan är det bättre att applicera schampo två gånger. Andra gången rekommenderas att halvera mängden schampo.

Vattentemperatur

Många gör ett grovt misstag och tvätta sina huvuden med för varmt vatten som läcker hår och aktiverar talgkörtlarna. Den optimala vattentemperaturen för tvätt av hår är 40-50 grader. Det är denna temperatur som främjar god upplösning av talg, lätt borttagning av smuts, och förbättrar även blodcirkulationen.

Slutför tvätten med kallt vatten

Det är tillrådligt att slutföra tvättproceduren med en kall eller kall dusch som stimulerar blodtillförseln till hårbotten och gör håret glänsande.

Mask efter shampooing

Frekvensen för applicering av masker beror på hårets tillstånd och på önskad effekt samt på näringsämnets sammansättning. Om ditt hår är skadat och behöver intensivvård, applicera en mask om dagen. Efter 8-10 sessioner kommer resultatet redan att vara tydligt synligt, och du kommer att kunna använda denna kosmetiska produkt mycket mindre ofta.
Om du planerar att lägga en mask på ditt hår som en förebyggande åtgärd, gör det inte mer än 1-2 gånger i veckan. Denna frekvens anses vara optimal.

Glöm inte balsam

Balm appliceras på håret efter shampooing. Balsam stabiliserar inte bara hårets pH-nivå, utan gör det också glansigt, vilket gör det mer silkesikt eftersom det innehåller lättreflekterande element. Balsammen släpper också ut det yttre skiktet eller hårkutiklet, som öppnar när alkali kommer på det - det vill säga hårdvatten och schampo, färgämne eller permanent lösning.

Balm kan appliceras längs hela längden av håret (vissa tror att det bara behövs för ändarna), inklusive rötterna, men inte gnidas i hårbotten. Låt på i 5-7 minuter, var noga med att tvätta. När det appliceras på hårbotten, är det troligt att balsamet kommer att göra håret tyngre och ta dem av basvolymen.

Vad ska man göra när man redan tvättat huvudet

Beroende på hårets typ behöver man använda hårolja eller en skyddande spray.

Följ anvisningarna på etiketten, applicera en droppe olja på torrt eller fuktigt hår, beroende på hur de reagerar på oljan. Använd en mycket liten mängd olja för att hålla håret oljigt eller vått.

Du behöver veta att effekten av eteriska oljor på skadat hår är effektivare när det är vått. Därför, om du brukar använda olja på torrt hår, fuktar dem med vatten och applicerar sedan olja för att uppnå önskad effekt.

Använd alltid termiskt skydd.

När det gäller den skyddande sprayen bör den användas om håret behöver konstant styling med en hårtork eller andra apparater. Håret är sårbart för värme, eftersom det består av fast keratinprotein. När de utsätts för temperaturer, stiger de jämnda nagelskalorna (övre skyddsskiktet av håret), vilket avslöjar cortexen. Keratin mjuknar och vatten indunstar. Under varm styling, speciellt på vått hår, förångas fukt och fett bryts ner. Hårbrott, blir matt och blir ömtåligt.

Det är viktigt att notera att kompositionen av värmebeständiga sprayer som regel innefattar naturliga proteiner, vitaminer E och B5 samt extrakt av medicinska växter. Tack vare dessa komponenter blir håret inte bara harmlöst från termiska effekter, utan ger också extra volym, vilket gör frisyren ännu mer spektakulär.

6 gyllene regler, hur man tvätta håret. Praktiska tips om hårtvätt

Shampooing är en nödvändig del av daglig vård, men många av oss gör denna procedur felaktigt. Vet du hur mycket schampo ska appliceras, hur man använder balsam, vilken frekvens av tvätt är optimal för hår? Professionella läkare trichologer skingra de befintliga myterna, förklarar vilken typ av vård våra krullar behöver. Tänk på hur du tvätta håret ordentligt.

Varför tvätta ditt hår?

Oavsett hur paradoxalt det låter, tvätta huvudet först och främst, syftar inte till att upprätthålla strängarnas estetiska utseende, utan att behålla sin hälsa. Det är förgäves att tro att ju mindre ofta du tillgriper denna procedur, desto vackrare och friskare kommer krullarna att vara. Eftersom inte bara strängar utan även hårbotten behöver själv regelbunden rengöring och vård.

Varje dag fördelar epidermisskiktet cirka 2 gram talg, om vi lägger till denna figur blomman från användningen av sprayer, mousser och hårsprayar, så får vi en mycket imponerande plack på huvudet. Externa faktorer bör inte ignoreras - föroreningar och damm deponeras dagligen på huden och locken.

Resultatet är hårets "trötthet", deras tröga utseende, splittrade ändar, tunnning av trådarna. Utan att bry sig är krullarna livlösa och tröga, de blir olydiga och en ökad förlust börjar. Allt detta kan undvikas om du vet hur man tvätta håret ordentligt.

6 gyllene regler för effektiv omsorg av strängar

 1. Foto: Hårvård

ta hand om ditt hår redan innan du tvättar - kamma dem

 • Använd högkvalitativa schampon och mjukt vatten utan klor;
 • Applicera schampo på krullarna två gånger och tvätta det noga.
 • Använd extra balsam, masker och oljor som extra försiktighet.
 • Tvätta av kosmetika med kallt vatten för att "stänga" lamporna.
 • Ge företräde till en naturlig metod att torka trådar.
 • Vi är bestämda med frekvensen

  Det är nödvändigt att tvätta krullarna så ofta som hårets tillstånd kräver. Om du tvättar curlsna för ofta riskerar du att tvätta även minsta lipidavlagringar från huden, vilket är nödvändigt för att närma sig locken. Det kan också leda till bildandet av ett förstoringsglas. Överdriven kemisk sammansättning av schampon är också alarmerande och får dig att undra.

  Om du använder sig av proceduren för sällan riskerar du att täppa till hårbotten i huvudet, "på grund av" vilken balanserad näring av låsen kommer att brytas, vilket leder till att olika problem utvecklas.

  Trichologists rekommenderar att man använder sig av individuella egenskaper vid val av tvättfrekvens. Samma typ av tillvägagångssätt för alla representanter för det fria könet kommer att vara fundamentalt fel. Allt beror på de faktorer som anges nedan:

  • hårtyp;
  • tid på året
  • nödvändig näring av huvudets epidermis
  • krillens tillstånd och deras längd;
  • Shampoos typ och sammansättning, användning av ytterligare vårdprodukter och stylingprodukter.

  Rita slutsatser

  1. För flickor med fet hårtyp, tvättas varje dag eller varannan dag. I detta fall kommer du inte att skada strängarnas hälsa, eftersom epidermis utsöndrar en alltför stor mängd lipider, tvättar du bara bort överskottet, vilket inte påverkar det övergripande tillståndet hos strängarna;

  Foto: Tvätt oljigt hår

 • För flickor med torr och spröd hårtyp borde man välja shampooing inte mer än 2 gånger i veckan. Ökad frekvens leder till håravfall, gör dem ännu mindre volymin. Det finns ofta inget behov av att tillgripa förfarandet, eftersom krullarna med sin struktur inte utsätts för snabb förorening, de behåller ett nytt utseende i 2-3 dagar;
 • Tid på året påverkar också frekvensen - på vintern bär vi en hatt, vilket leder till snabbare förorening. Denna säsong har du råd med vanligare tvätt;
 • Titta på vad du äter - högkalori och fet mat påverkar inte bara formen utan även hårets yttre tillstånd. Från denna middag förlorar curls direkt friskhet, minskning i volymen;
 • regelbunden användning av skum och lack för att tvätta håret oftare. Annars tillåter du inte att epidermis andas och matar lökarna. Det är nödvändigt att ta bort plack från stylingprodukter.
 • Tyngdpunkt på schampo

  Hur tvättar du håret med schampo? Korrekt vård beror på hårets typ. Därför rekommenderar tirichologer att man väljer ett schampo baserat på detta. Moderna vårdprodukter är indelade i följande typer: För fett, för torr, för normala strängar, förstoringsprodukter, schampon för att förstärka strängar, för färgade lockar.

  Som regel anger tillverkarna syftet med schampo på förpackningen, så det finns inget problem med att välja rätt vårdsprodukt. Det rekommenderas att göra inköp på beprövade platser (apotek, stora handelsuppdrag). Annars riskerar du att få en falsk, vilket uppenbarligen inte kommer att förbättra krökningens utseende, eller deras hälsa.

  En viktig aspekt är sammansättningen av de valda fonderna. Ju mindre kemiska element i det, desto bättre och säkrare schampo är. Det rekommenderas inte att välja universella produkter, som både är schampo och balsam på samma gång. Eftersom åtgärden av dessa produkter inte kan kombineras, annars kommer krullarna och hårbotten inte att få någon högkvalitativ rengöring eller korrekt fuktgivande.

  Trichologists rekommenderar regelbundet att byta schampo. Oavsett hur bra botemedlet är, blir huvudets epidermis vant vid det, och den tidigare effekten blir omöjlig. Du kan från tid till annan använda andra märken i ett par veckor, varefter du kan återgå till din favoritlinje av vård.

  Foto: shampooing

  Schampoanaloger

  Mer naturliga och användbara medel för vård kan betraktas som hemlagad schampo. För att skapa den behöver du följande komponenter:

  • ägg;
  • citronsaft;
  • olivolja;
  • varmt vatten.

  Blanda de angivna ingredienserna tills de är enhetliga. Använd den resulterande blandningen som ett schampo - applicera på hår och sköljning efter några minuter.

  Vissa damer föredrar att ta hand om lockar med tvål. För att göra detta bör du välja hushålls- och barnmodeller. Även om de har ett högt innehåll av alkali.

  Foto: Tvätta hår med tvål

  Tillhängarna av denna metod är övertygade om att denna tvättmetod gör krullarna mjukare, lydig och silkeslen. Använd tvål, revet och blandat med varmt vatten. Således får vi en tvållösning. Tvätta av tvål shampoo mycket noga, annars kan locken hålla fast och täta sig med en tjock blomma. Den optimala änden av tvättproceduren med tvål tvättar trådarna med vatten och citronsaft.

  Extra försiktighet

  Korrekt omhändertagande av strängarna är omöjligt att föreställa sig utan att använda balsam och balsam. De bidrar till att utjämna krullarnas skalor, normalisera talgkörtlarna, göra krullarna mjukare och mer lätta. Du bör också använda följande verktyg:

  De används alla efter shampooing. Vissa arter behöver inte tvättas bort. De appliceras på torkade trådar.

  Vatten - påverkar det krullarnas hälsa?

  Många tjejer övervakar desperat kvaliteten på schampon, balsam och stylingprodukter, men de glömmer helt bort det vatten som vi tvättar med. Vatten från kranen är extremt farligt, eftersom det innehåller en ökad koncentration av klor.

  Trichologists rekommenderar att man väljer kokt, flaskat eller filtrerat vatten, som har en mild komposition och positivt påverkar utseendet på trådarna. Om du fortfarande använder vatten från kranen, lägg sedan till det avkok av örter eller en liten mängd soda.

  Dessa komponenter neutraliserar några skadliga ämnen. Var uppmärksam på temperaturen på det använda vattnet. Det bästa alternativet är en temperatur på 40-50 grader. Om du har fet hud kan du välja kallare vatten.

  Foto: Tvätta håret med vatten

  Hur man tvätta håret korrekt - Effektiv teknik:

  • Förbered de nödvändiga vårdprodukterna och ett par handdukar.
  • kamma trådarna bra innan du tvättar, så här kan du bättre städa ditt hår och ta bort döda vågar.
  • Justera rätt vattentryck till den rekommenderade temperaturen.
  • vått hår över hela längden jämnt;
  • klämma i schampot och gnugga det i dina handflator;
  • Applicera agenten på rötterna, smidigt fördela den över hela längden, använd massagerörelser.
  • normalt schampo ska tvättas omedelbart, om produkten har en specialisering för "återhämtning", håll sedan shampooet på strängarna i några minuter;
  • skölj bort väl med några minuter;
  • Upprepa tvättproceduren - det här hjälper till att eliminera föroreningen helt, liksom det kommer att ha en positiv effekt på hårets utseende.
  • När du använder en balsam, applicera produkten på de redan tvättade kolumnerna, vänta en viss tid och tvätta den.

  Under shampooing kan du använda ytterligare tekniker som förbättrar epidermis blodcirkulation. Det vanligaste alternativet är en massage i form av slag (hålls med fingertopparna). Inte mindre effektiva är gnistteknikerna (cirkulära rörelser med fingertopparna), dra (mellan fingrarna ska fånga tunna trådar och försiktigt dra uppåt), knacka på (lätt tappa med fingrarna i hårbotten).

  Åtgärder efter tvättning av hår

  Det är nödvändigt att kamma strängarna, men det är strängt förbjudet att göra det på våtkrullar. Under vattenens vikt faller de lätt ut och bryter. För kamning väljer du jämna kamrar, inte kam. Det bästa alternativet är en träkam, som lätt böjer och inte klarar huvudets epidermis.

  Ett giltigt alternativ är borstar gjorda av naturliga borstar. Det rekommenderas att använda dem med ökad håravfall. Observera att kammar också kan samla fett och smuts och överföra dem till krullarna efter tvätt. Rengör sedan dem med en lösning av alkohol från tid till annan.

  Långa strängar måste börja kamma från spetsarna och gradvis flytta till rötterna. Om du har kort hår, kommer rörets rörelsesmönster att vara omvänd - från rötterna till spetsarna. Om det är svårt att tvätta krullarna, måste du först dela dem i små strängar och börja skrapa från periferin till mitten.

  Nästa är frågan om att torka håret. Låt trådarna torka naturligt eller använd terryhanddukar för att påskynda processen. För att göra detta, ta en kvalitetshandduk, förvärmd på batteriet. Vikla lockar med huvudet böjda och börja gnugga. Handduk absorberar överskott av fukt och låter håret torka avsevärt snabbare.

  Det är nödvändigt att endast använda hårtorken i nödfall, eftersom termiska effekter skadar trådarna, de blir torra och är lätt skadade. Det bästa alternativet är att använda ett hårtork med kallt läge. Du bör också använda en mängd olika oljor och sprayer som skyddar håret mot exponering för temperatur.

  Hur många gånger i veckan behöver du tvätta håret utan att skada håret?

  Frekvensen av shampooing beror på vilken hårtyp som klassificeras som normalt, oljigt, torrt och kombinerat.

  Hårtypen bestäms av talgkörtens intensitet.

  Miljöfaktorer, kemiska förfaranden (curling, färgning, missfärgning), inre störningar i kroppens funktionella system påverkar körtlarna och förändrar hårets struktur.

  Hur många gånger i veckan behöver jag tvätta mitt hår?

  Under modern ekologi är håret ofta förorenat under dagen. Därför, för att se bra ut, måste du tvätta håret varje dag. Även experter trichologer tror att daglig tvätt har en negativ effekt på hårbotten och hårstrukturen.

  Sanningen är att hett vatten och alkaliska schampon tvättar bort fet fett från håret, som utför en skyddande funktion och aktiverar talgkörtlarna och tvingar dem att arbeta i ett förbättrat läge.

  Korrekt valda schampon (med PH lika med hårbotten) och användningen av temperaturregimen av vatten (inte högre än 37 0 С) skadar inte hårbotten och håret. För en viss typ av hår finns det individuella rekommendationer för deras hygien.

  Normalt hår

  Normalt hår kännetecknas av en optimal nivå av vatten-fettbalans. De har en karakteristisk glans, deras tips kan vara lite skadade eller torkade ut, men sådant hår orsakar inga speciella problem.

  Normalt hår rekommenderas att tvätta inte mer än en gång var 3-4 dagar. Används schampo och balm för denna typ av hår. Rengöringsmedel för normalt hår har optimal sammansättning av rengöringsmedel och minimalt antal omsorgsdelar.

  Syftet med sådana produkter är att städa håret från föroreningar och hålla dem friska. De är inte lämpliga för daglig användning på grund av ökad rengöring.

  Om du föredrar att tvätta håret varje dag, måste du använda daglig shampoo som har en neutral PH (som motsvarar den naturliga syrabasmiljön).

  TOP-20 Shampoo för hår från KosmetSovet

  Shampoo och balsam anti-mjäll 2in1, Grundvård

  Miracle Moist Shampoo för torrt / skadat hår 300ml, AUSSIE

  Shampoo Soymilk Shampoo volym 50 ml, sexigt hår

  Shampoo Sulfate Free Smoothing Shampoo Volym 50 ml, sexigt hår

  Color Mate Shampoo för färgat hår 300ml, AUSSIE

  Shampoo Okara Radiance Enhancing Shampoo, Rene Furterer

  Shampoo Big Color Safe Volumizing Shampoo Volym 50 ml, sexigt hår

  Anti mjällschampo, gammal kryddor

  Melu Mellow Hair Shampoo Anti-Breaking Lustrous Shampoo, Davines

  HEAD SHAMPOO SHOULDERS Anti-mjäll 2in1 Omfattande Care 400ml, HEAD AXLAR

  Svavelfritt daghemskampanj Organisk kosmetisk, Valentina Kostina

  Anti-mjäll schampo. Apple Freshness, 400 ml

  Shampoo Intensive Shampoo, CocoChoco

  Black Octopus Shampoo Volym 250 ml, Mixit

  HEAD SHAMPOO SHOULDERS anti-mjäll Maximal kontroll över fetthalt 400 ml, HEAD AXLAR

  Shampoo Aussie "Repair Miracle", för alla typer av orubbligt hår

  Shampoo Aussome Volume för fint hår 300ml, AUSSIE

  Shampoo Aloe och Dittany Shampoo, Korres

  Shampoo, Mega Instant

  Shampoo Sulfat-Free Bombshell Blond Shampoo Volym 50 ml, Sexy Hair

  Oljigt hår

  Oljigt hår är en följd av talgkörtens intensiva arbete och deras intensiva utsöndring av fett. Oljigt hår kan öka som ett resultat av stress, hormonella störningar i kroppen, frekvent användning av värmeanordningar.

  Håret ser för blankt och limt. Hyppig tvättning av huvudet i detta fall kan leda till en ännu högre intensitet av sebaceös utsöndring. Det vanliga håret ser dock extremt osjämt ut.

  I det här fallet måste huvudet tvättas varannan dag, i nödfall är det nödvändigt att utföra dagliga hygienprocedurer. För oljigt hår ska du använda schampon baserade på örter och tjärsåp, vilket hjälper till att lindra hudinflammation och effektivt eliminera överskott av sebaceous sekret.

  Oljigt hår är inte normen, det är oftare ett symptom på fet seboré. I det här fallet är det lämpligt att använda medicinska schampon avsedda att eliminera seborré:

  Behandlingsförloppet är 1 månad med en frekvens av 3 gånger i veckan.

  Oljiga hårprodukter

  Hårolja OI Olje Absolut Utsmyckning Potion, Davines

  Momo Conditioner Moisturizing Hair Conditioner, Davines

  Melu Mellow Hair Shampoo Anti-Breaking Lustrous Shampoo, Davines

  Solid Shampoo Miraculous för fet hår och ger volym, Tasha

  Hårschampo Tea Tree Treatment Shampoo, Jāsön

  Poseidon Solid Shampoo för fet hårvolym 55 g, Tasha

  Express mask för volym och ljushet av fettigt hår, Kora

  Hårbalsam OI Absolut Utsmyckningskonditioner, Davines

  Torrt hår

  Torrt hår är resultatet av sebaceous körtlar dålig prestanda. Håret förlorar sin naturliga smörjning och ser matt ut, tunt och lätt. De är lätt förvirrade och svåra att kamma. Håret blir också torrt som ett resultat av aggressiva kemiska förfaranden: kemisk vinkning, blekning, markering.

  Torrt hår rekommenderas att tvättas en gång i veckan med hjälp av fuktgivande schampon. Uppgiften för dessa tvättmedel är att fylla håret med maximal fuktighet och behålla det. Som en del av dessa schampon innehåller en stor mängd balsam.

  Medel för torrt hår

  Shampoo Soymilk Shampoo volym 50 ml, sexigt hår

  Volumizing Dry Shampoo Hair Shampoo Volym 50 ml, Sexy Hair

  Rosa mjölkoljevolym 100 ml, Weleda

  Shampoo Awapuhi Mango, Avalon Organics

  Shampoo för torrt och sprött hår, Green Mama

  Blandat hår

  Kombinerat hår är den vanligaste typen, som kännetecknas av feta rötter och torkade ändar. Normalt hår blir ganska snabbt till en kombinerad typ med frekvent användning av en hårtork och andra värmeinstrument, tvättar huvudet med för varmt vatten och med ett felaktigt valt schampo.

  Vad är kontraindikationerna för användning av paraffins ansiktsmask, lära av vårt material.

  Vad behöver du för shugaring hemma? Svaret på denna fråga, läs vår artikel.

  Kombinerat hår ska tvättas var 2-3 dagar med schampon för normalt eller kombinerat hår. Dessutom bör du applicera en fuktgivande balm eller mask direkt på hårets ändar.

  Hur man tvättar hår mindre ofta

  Förbättra tillståndet av fet hår kommer att hjälpa dieter, salongprocedurer, användning av terapeutiska schampon. Dessutom kan hårets till fetthalt och snabb förorening ha en följd av felaktigt val av schampo, kränkning av tekniken för att tvätta huvudet, överdriven applicering av en balsam eller balsam.

  diet

  Förstöring av talgkörtlarna och förekomsten av seborré kan vara resultatet av felaktig kost, nämligen användningen av överdriven fett, salt och kryddig mat. För behandling av fet seborré, en proteindie med begränsning av kolhydrater, är salt och kryddig mat nödvändig.

  Det är också lämpligt att använda droger från grupp B (B1, B6), brom- och kalcium- eller vitaminkomplex för hår ("Evalar. För hud, hår och naglar", "Complivit Shine", "Vitrum Beauty" och andra).

  Salonprocedurer

  Kemiska salongprocedurer: biovävning, carving, framhävning - torka hårbotten och kan förbättra tillståndet av fet hår när andra metoder inte längre hjälper. De påverkar inte håret så aggressivt som en perm eller blekning, men ger dem samtidigt ett estetiskt och välvårdat utseende.

  Korrekt shampooing

  Hur man väljer rätt schampo? Shampoo bör strikt motsvara hårets typ, eftersom alla schampon skiljer sig åt i syrabasmediet. Du kan inte använda schampon för normalt och fet hår på torr hårbotten, eftersom syran hos dessa rengöringsmedel kan skada håret och orsaka överdriven skalning av huden, som är fylld med mjäll.

  Torrt hår, som utsätts för salongprocedurer, kräver ökad vård och användning av speciella fuktgivande schampon för skadat hår som innehåller den bästa uppsättningen vårdande ingredienser.

  Med frekvent shampooing bör schampon användas för daglig användning - med en mild komposition av alkaliska ingredienser.

  Huvudtvättsteknik

  En överträdelse av schamponeringstekniken kan orsaka snabb hårförorening. När du tvätter håret bör du följa följande rekommendationer:

  1. Applicera schampo till håret ska vara minst 2 gånger i ett förfarande, som i det första fallet rensar håret, och när du ansöker utför funktionen: fuktgivande, vård, behandling.
  2. Den optimala vattentemperaturen bör ligga inom 34-38 ° C.
  3. Shampoo, pre-gnidas mellan palmerna, appliceras först till hårrötterna, så är resterna av fonderna fördelade längs hela sin längd.
  4. Shampoo ska sköljas noggrant - tills håret piper. Annars kommer rester att förstöra hårstrukturen.
  5. Balm appliceras med varje shampooing. Pre-pounded, det appliceras på ändarna av håret och fördelas mot rötterna. Viktigt: balsam kan inte appliceras på hårrötterna, eftersom detta bidrar till deras snabba förorening.
  6. Torka håret med en handduk bör vara försiktigt, mjuka vymakivayuschim rörelser, i vilket fall som helst, inte klämma och vrida dem.

  Frekvensen att tvätta huvudet på grund av hårtypen. Den vanligaste typen av hår hos kvinnor är blandat: torra tips och feta rötter. Den optimala frekvensen för att tvätta sådant hår är en gång var 2-3 dagar.

  För fet eller torrt hår kan vara symtom på seborré. Särskilda medicinska schampon hjälper till att eliminera sjukdomen. Normalt, friskt hår behöver inte tvätta oftare 2 gånger i veckan.

  Hur ofta behöver jag tvätta mitt hår? Hemligheter och rekommendationer titta på videon:

  6 sätt hur man tränar för att tvätta håret mindre och recensioner om dem, titta på videon:

  Varför behöver jag tvätta mitt hår på kvällen. Några regler för korrekt shampooing

  Så tvätta håret

  Välja schampo, guidad av din hårtyp. Även om vänner vianade med varandra berömmer detta eller så betyder, innan du applicerar, se till att det passar ditt hår. När allt kommer omkring kommer schampon avsedda att avlyssna oljigt hår "döda" de redan torra och blekta färgerna lockar.

  Det är också viktigt att använda shampoo korrekt. Den har en hög koncentration av tvättmedel, så det kan inte hällas direkt på huvudet. Det är nödvändigt att klämma in den önskade mängden i dina händer, skölj den lite, blanda den med vatten och applicera den bara på håret.

  Men hur man tvättar håret med varmt eller kallt vatten? Tvätta inte håret med varmt vatten. Den optimala temperaturen är 36-37 grader. Högre - ett direkt sätt att få fett "istappar" efter tvätt, eftersom höga temperaturer bidrar till en mer intensiv produktion av talg. Efter tvättning av håret kan du skölja håret med kallare vatten. Ett sådant förfarande för det första "stänger" porerna och för det andra blir det härdning. Men om du är förkyld, är det bättre att överge den slutliga svala duschen.

  Hårbalsam bidrar naturligtvis till att ge håret glans och volym. Men bara i händelse av att du helt tvättat den av (och balsammen tvättas bort mycket svårare än schampo). Ägare av fettigt hår rekommenderas inte att använda balsam för rötterna.

  Allmänna regler

  Men hur ofta tvättar du ditt hår: varje dag eller mycket mindre? Shampooing är nödvändigt så ofta som hårtypen kräver:

  torrt hår - en gång i veckan;

  normal - två gånger

  Fett kan tvättas varannan dag.

  Kranvatten är för hårt för hår. Experter rekommenderar att du bara tvättar locken med kokt vatten. Förberedelsen av vatten i detta fall blir emellertid en lång och tråkig affär. Du kan mjuka kranvatten med läsk eller glycerin. En av komponenterna i mängden 1 tesked per liter vatten.

  Kläm inte eller vrid håret. I allmänhet är vått hår extremt sårbart: det är lätt brutet och slits ut. Därför, om du inte har bråttom för att slå på hårtorken, låt ditt hår torka i minst 15 minuter. Gnugga inte håret med en handduk, men försiktigt blott dem. Komba inte heller vått hår.

  Som våra mormor tyckte var det rätt och bäst att tvätta håret på kvällen. Varför? Det har visat sig att håret efter tvätt snabbt absorberar smuts och damm från omgivande atmosfär under en tid. Det är uppenbart att du på dagtid är mycket mer aktiv när du utsätter ditt hår för miljöpåverkan. På grund av den speciella egenskapen att "absorbera" smuts och lukt rekommenderas det inte att rengöra efter tvätt av håret.

  Hur ofta behöver jag tvätta mitt hår

  Attraktiviteten hos en kvinna bestäms till stor del av hårets tillstånd. Bara rena och glänsande lockar ser vackra, men dimma limmade strängar, tvärtom gör bilden av deras ägare slarvig. Därför är rengöring en av de viktigaste hårvårdsprocedurerna.

  Vid första anblicken innebär inte denna process något komplicerat. Dock har många tjejer ingen aning om hur ofta de kan tvätta håret och som ett resultat orsaka irreparabel skada på håret.

  Det är ganska svårt att korrigera konsekvenserna av analfabeter, du måste ringa för hjälpsalongprocedurer och dyr medicinsk kosmetika. För att rädda dig själv från sådana problem bör du följa några enkla rekommendationer.

  Kan jag tvätta mitt hår ofta?

  Tidig rengöring hjälper håret att få glans och volym. Det är också en förutsättning för deras hälsa: ett överskott av talg, damm och stylingprodukter kan göra det svårare att "andas" hår, vilket leder till förlust och brott.

  Visningar av tidigare årtionden om hur man ordentligt bryr sig om hår, många idag kan tyckas konstigt. En gång var det ansett som normalt att tvätta håret en gång i veckan (eller till och med en gång var tionde dag) med hjälp av tvåltvål. Mer frekvent tvättning rekommenderades inte ens till de som led på grund av hög fet hår.

  För närvarande är frågan om hur ofta man behöver tvätta sitt huvud mycket kontrovers: vissa anser att det är värt att göra det så lite som möjligt. Andra tror att det är oacceptabelt att gå med fettigt hår, därför är det nödvändigt att rengöra dem eftersom de blir smutsiga. Men även experter trichologists ger inte ett bestämt svar. Frekvensen för tvättning beror på många faktorer.

  Vad påverkar frekvensen av tvätt?

  Varje person behöver ett individuellt tillvägagångssätt för hårvård. Detta gäller också för reningsproceduren. Dess frekvens beror på flera villkor:

  • längd - kort hår kräver oftare tvätt än långt hår;
  • frisyr - var håret permerat, färgat, användes stylingprodukter?
  • typ av hårbotten - med oljig epidermis rengöring krävs mycket oftare än med torr;
  • Säsong - på vintern, på grund av den ofta slitage på hattar blir håret snabbare, och på sommaren blir det torrare när det utsätts för solen.

  Frekvensen av tvätt och rengöringsmedel

  Att tvätta inte håret, det bör ske med hjälp av väl valda medel. Vissa av dem kan användas regelbundet, andra - bara från tid till annan.

  schampo

  Det mest lämpliga rengöringsmedlet för regelbunden användning är schampo.

  Om håret behöver täta tvättar är det viktigt att välja det mjuka sättet för det. Hårets typ måste beaktas, men schamponsammansättningen är mycket viktigare än inskriften på etiketten "fuktgivande" eller "mot fetthalten."

  Närvaron av fördelaktiga komponenter (t ex oljor) och ytaktiva medel med en mild verkan är önskvärt. Bra recensioner är icke-sulfat schampon, som finns i massmarknadssegmentet och i professionella serier. Sådana medel kan användas dagligen.

  I vår artikel Shampoos for Hair läser Kapus hur man väljer ett schampo för ett visst fall.

  Professionellt schampo

  Professionella kosmetika präglas av noggrant urval av ingredienser: det innehåller endast komponenter med mild effekt och användbara tillsatser.

  Dessa schampon har en hög koncentration av aktiva substanser och djup effekt. De fördelaktiga egenskaperna hos dessa verktyg manifesteras emellertid endast när de används korrekt.

  Frågan om hur bra hårrengöring med tvål kan vara diskuteras ofta. Beundrare av denna metod är särskilt populär tjärsåp eller ekonomisk, vilket effektivt bryr sig om hårbotten. Det är omöjligt att otvetydigt bedöma sina fördelar jämfört med vanliga schampon, det beror helt på hårets egenskaper.

  Folkmekanismer

  Vissa tjejer föredrar att använda naturliga produkter för att rensa håret istället för vanliga schampon: äggula, senapspulver, lera, henna etc.

  Populär var tillverkningen av hemlagad schampo baserad på dessa komponenter med tillsats av eteriska oljor och avkok av örter. Dessa produkter är lämpliga för frekvent användning, eftersom de inte innehåller några skadliga tillsatser och ger inte bara rengöring, men också aktiv håråterställning.

  Hur ofta behöver jag tvätta mitt hår?

  På grund av kroppens individuella egenskaper är det tillräckligt att man tvättar håret en gång i veckan, medan andra måste göra det nästan dagligen.

  I vilka fall krävs mer frekvent tvättning, och i vilken sällsynt form?

  Långt hår

  Frekvensen för tvättning beror huvudsakligen på hårets typ, men längden är av sekundär betydelse. Men i genomsnitt måste långt hår (speciellt om det är tillräckligt tjockt) kräva mindre än kort hår.

  Ta hand om långt hår - den mest tidskrävande, eftersom det är nödvändigt att behålla sin styrka och elasticitet mot tipsets rötter. Av denna anledning är det önskvärt att utsätta dem så lite som möjligt för varmt vatten och schampo och tvätta inte mer än två gånger i veckan.

  kort

  Ägare av kort hårklipp måste oftast tvätta håret tillräckligt ofta. Det är kort hår som vanligtvis kräver en hårtork och användningen av speciella fixeringsmedel.

  Det är lämpligt att tvätta håret varje gång efter att ha använts.

  normal

  På grund av måttlig sebumsekretion förblir normalt hår rent i 3 till 5 dagar. Det är tillräckligt att tvätta dem 2 gånger i veckan med en mild schampo och balsam.

  torr

  Denna typ kännetecknas av otillräcklig utsöndring av talgkörtlarna på huvudet, varigenom håret är dåligt skyddat mot yttre påverkan. De ska inte tvättas för ofta, i genomsnitt en gång var 5-7 dagar. Det är lämpligt att sätta en liten mängd kosmetisk olja på ändarna av håret innan du tvättar för att skydda dem mot uttorkning.

  Blandad typ

  Det kännetecknas av feta rötter och torra tips. Ett överskott av talg på rötterna är skadligt för hårets tillstånd, eftersom det hindrar hårbotten från att andas. Sådant hår ska rengöras efter behov, det kan ta 3-4 gånger i veckan.

  Sådan frekvent tvättning kommer oundvikligen att förvärra tillståndet hos hårets ändar, vilket leder till torrhet och sektion. För att utjämna denna effekt:

  • För det första, välj ett tillräckligt mild schampo (helst sulfatfritt);
  • För det andra, före en dusch är det användbart att smörja ändarna av håret med kosmetisk olja (till exempel burk eller mandel).

  skadad

  För skadat hår är rekommendationer för torr typ. De ska tvättas så lite som möjligt (var 5-7 dagar). För varje tvätt beredda med hjälp av speciella masker, och efter schampo för att använda en fuktgivande balm.

  Med mjäll

  Vissa tjejer som upplever mjäll (eller seborré) föredrar att tvätta håret så ofta som möjligt. Men det här är ingen lösning, men bara ett vanligt misstag.

  Frekvent tvättning kan endast skada hårbotten, vilket resulterar i ännu mer mjäll.

  Hur man håller håret rent längre

  Det finns flera sätt att hålla ditt hår färskt längre och förlänga tiden tills nästa shampooing:

  1. Tvätta inte håret med för varmt vatten - detta ökar produktionen av talg. Kallt vatten kan inte heller användas: det sänker blodcirkulationen i hårbotten och orsakar hårsäckarna somna. Dessutom tvättar kallvatten inte effektivt sebum och damm. Vatten för att tvätta huvudet ska vara tillräckligt varm temperatur - från 40 till 50 ° C;
  2. Applicera balsam på ett avstånd av flera centimeter från rötterna;
  3. Skölj håret noggrant från schampo och balsam. Inte förrän slutet av det tvättade schamponet och balsamet gör håret klibbigt, avskallat, kommer det att leda till snabb förorening. För att helt avlägsna resterna av dessa medel är det nödvändigt att skölja håret 3 gånger längre än tvätten gjordes.
  4. Efter tvättning är det användbart att skölja håret med kallt vatten med tillsatsen av:
   • ättika;
   • örtinfusion av kamomill, nässla, ekbark, björkblad, kalendula;
   • eteriska oljor av mint, citron, apelsin, bergamot, lavendel, eukalyptus, rosmarin, salvia, etc.

  Läs på vår hemsida hur man applicerar L'Oreal extra olja och vilka hårproblem det hjälper till att slåss.  Nästa Artikel
  Mask för håråterställning - dimexid och havtornsolja