Kockrot för hår


Stress, sjukdom och olämplig vård kan orsaka allvarlig håravfall. Men skynda inte till panik! Kockrot från håravfall kommer att stärka folliklarna och stoppa denna process.

Vad är burdock användbart för?

Många överväga burdock en ogräs, inte ens veta om dess helande egenskaper. Men roten till denna växt har framgångsrikt använts av våra mormor. Idag är det 21: a århundradet, men skörd recept är fortfarande relevant.

Och sanningen, den kemiska sammansättningen av burdock gör det möjligt att tillämpa det allmänt i terapeutiskt och profylaktiskt syfte. Rödaxtrakt, juicebaserad salva, lövaktig avkok - allt detta kan ofta hittas i kompositionen av moderna kosmetiska preparat. Och hemmetoder (salvor, avkok, sköljmedel och masker) är inte på något sätt sämre än varumärken. Med hjälp kan du stärka hårroten, mätta tråden med livskraft och ge dem elasticitet och glans. Regelbunden användning av medel från burdockrot kommer att stärka hårstrukturen, stoppa förlusten och förhindra dissektion av ändarna.

Det unika i detta verktyg beror på dess sammansättning:

 • Inulin - är ansvarig för hårets glans och jämnhet;
 • Eteriska oljor - behandla seborré, stimulera tillväxt
 • Fettoljor - hår täcker en speciell film som skyddar dem mot aggressiva miljöpåverkan och förhindrar hårets snabba förorening.
 • Tanniner - stärka hårfollikeln, vilket förhindrar att trådarna faller ut;
 • Stigmasterin och sitosterol - aktiva substanser som återställer frysta eller skadade celler;
 • Bitters - har en desinfektion, närande och antiinflammatorisk effekt;
 • Protein - ett ämne som är en del av håret och hjälper dem att återhämta sig;
 • Palmitiska och stearinsyra fettsyror - fuktar torra strängar;
 • Vitaminer P, A, C, E och B, liksom ett antal mineralämnen - stimulerar metabolism och blodcirkulation i hårbotten.

Du vet fortfarande inte varför ditt hår faller ut? 5 stora misstag:

Kockbaserade hemlagade recept

Kockrot för håravfall finns i många populära recept. Välj någon av dem och ta hand om ditt hår.

 • Kockrot (krossad) - 1 msk. sked;
 • Vatten - 1 liter;
 • Blomstring av kalendula eller nässla - 2 msk. skedar;
 • Calamus root (tillval) - 1 msk. en sked.
 1. Mala den tvättade rotan.
 2. Fyll det med kokande vatten.
 3. Koka en kvart i timmen.
 4. Vi filtrerar buljong genom en sikta.
 5. Används för att skölja trådarna och gnidas även i epidermis.
 6. Upprepa inte mer än 2 gånger i veckan.
 • Kockrot (krossad) - 4 delar;
 • Cognac - 1 del;
 • Lökjuice - 1 del;
 • Vatten - 1 l.
 1. Mala den tvättade rotan.
 2. Fyll det med kokande vatten.
 3. Koka en kvart i timmen.
 4. Vi filtrerar buljong genom en sikta.
 5. Häll brännvin och lökjuice.
 6. Använd för sköljningsträngar.

Några mer användbara tips:

 • Kockrot -1 del;
 • Yarrow - 1 del;
 • Vatten - 1 liter;
 • Nettle - 1 del;
 • Hop - 1 del.
 1. Mala den tvättade rotan.
 2. Vi ansluter den med hoppa, nässla och vinka.
 3. Koka i 10 minuter på vattenånga.
 4. Kyl buljongen till en acceptabel temperatur.
 5. Skölj håret i slutet av schampot.
 • Burdock rötter - 2-3 st.
 • Alkohol (för konservering);
 • Vatten.
 1. Vi tvättar kullens rötter med vatten.
 2. Gnid dem på ett fint rivjärn.
 3. Kram saften genom en sik eller ostklaff. Detta bör ske mycket snabbt för att förhindra oxidation av gnidningsmassan.
 4. Om du ska behålla den resulterande saften, blanda den med alkohol (1: 1).
 5. Om du förbereder en lösning för en gång, späd den med samma mängd rent vatten.
 6. Gnid i huden 2-3 gånger om 7 dagar.
 • Kockolja - 3 msk. l.
 • Cognac - 1 tsk;
 • Yolks - 2 st.
 • Flytande honung - 2 tsk.
 1. Blanda allt i en skål.
 2. Mask våta viskningar.
 3. Vi gnuggar det i en rotzon.
 4. Wrap ditt huvud i cellofan och en scarf.
 5. Efter 3 timmar mitt huvud med schampo.
 6. Använd en mask före varje tvätt.

Du kommer att vara intresserad av:

 • Kockrot (torr och krossad) - 75 g;
 • Olivolja eller solrosolja - 200 ml.
 1. Fyll hackad kladdrot med olja.
 2. Vi lägger behållaren med vätskan i en mörk garderob precis för en dag.
 3. Vi värmer upp blandningen i 20 minuter på en lugn eld.
 4. Vi filtrerar varm buljong.
 5. Olja gnidde i hårbotten 2-3 gånger i veckan.
 6. Tvätta av med schampo.
 7. Vi sköljer lås med ättika lösning, det kommer att rädda dem från fettighet.
 • Vit pilbark - 1 del;
 • Kockrot - 1 del;
 • Vatten - 1 l.
 1. Vi tvättar kullens rötter med vatten.
 2. Grate dem revet.
 3. Blanda med hackad pilbark.
 4. Fyll med kokande vatten.
 5. Koka på låg värme i 15 minuter.
 6. Kyl buljongen och använd som sköljning.

Regler för insamling av burdockrötter

För att göra hemlagad sköljning och masker behöver du en ung kullrot (1-2 år). Enligt experter är det nödvändigt att gräva det sen på hösten eller på våren. I det första fallet börjar bladen vissna, vilket gör att alla fördelaktiga ämnen kan koncentrera sig i roten. I det andra har bladen helt enkelt inte tid att blomma och ta all livskraft för sig själva. Om växten redan har blommat kommer det inte att vara mycket att använda från det.

Innan du gör kosmetika ska roten tvättas under rinnande vatten (kallt), utan att skura det övre lagret. Om din hud inte tolererar några komponenter, kassera denna anläggning till fördel för en annan.

Använd burdockens helande egenskaper och njut av det tjocka och starka håret.

Hur man använder kullarrot för hår

Ofta är den rättvisa könshaven till folkmekanismer att återställa håret. Inte alla tjejer har råd med en professionell serie kosmetiska produkter. Av denna anledning är det vettigt att överväga användningen av käftrot för hår.

Kockrot: kemisk sammansättning och egenskaper

 1. Sammansättningen av kullrot innehåller tanningföreningar, fettsyror, protein, kalcium, sackarider, magnesium, inulin, kalium, natrium, stärkelse, pektin, vitaminer B, C, D, E, eteriska oljor.
 2. Fettsyror hjälper till att fuktar och skyddar trådar från yttre faktorer. De undertrycker de aggressiva effekterna av ultravioletta strålar. En skyddande päls bildas på håret.
 3. Pektinkomponenter hjälper epidermis att hantera olika inflammationer och överdriven sebumsekretion. Dessutom fungerar enzymet som en desinfektionsprodukt.
 4. Innehållet av estrar lugnar och väcker sovande hårsäckar. Som ett resultat av regelbunden användning försvinner klåda och mjäll i hårbotten. Fettsyror ger näring skadade lockar.
 5. Tack vare inulin blir håret märkbart glans. Vitaminkomplexet ger näring till lökarna och förhindrar massiv håravfall. De återstående spårelementen aktiverar och förnyar celler.

Regler för insamling av kullarrot

 • Om du inte vill engagera sig i självhämtning och bearbetning av kullrot, kan kompositionen köpas hos apotek eller butiker som säljer växtbaserade infusioner.
 • Tänk på att när du själv samlar och skördar råvaror är produkten mer effektiv för hår. Växten kan lätt hittas bland växande gräs.
 • Det är också värt att veta att en hälsosam växt bäst samlas utanför staden, bort från motorvägar och fabriker. Grow burdock ensam i ett litet område.
 • Det rekommenderas att gräva växten med en rot i sen höst eller våren. Ett sådant drag beror på det faktum att burken innehåller det maximala antalet användbara spårämnen vid denna tidpunkt.
 • Förbereder burdockrot för hår

  1. Tvätta roten noggrant med vatten med en pensel eller köksvamp. Lägg på papper, om möjligt, lämna på en ventilerad balkong, vänta en dag. Därefter krossas burken roten genom någon tillgänglig metod.
  2. Sätt på den färdiga produkten på papper eller gasbindning, skicka till solen för att torka i 1 dag. Det rekommenderas att lägga ut roten i ett tunt lager så att det är helt torrt under den tilldelade tiden.
  3. Efter alla de utförda manipuleringarna ska den krossade och torkade kompositionen flyttas till en låda eller glasbehållare. Produktens hållbarhet på en torr plats är cirka 11-13 månader.

  Hårbarkrotprodukter

  Oftast används burk-extrakt för att återställa och närma hår. Dessutom förhindrar produkten att falla ut. Ofta för infusioner och avkok gäller fräsch burkock, det är nog att tvätta och hugga i små bitar.

  Kockrot infusion

  1. Tekniken för att förbereda det här verktyget är ganska enkelt. För att göra detta måste du ta 70 gram. krossad produkt (torr eller frisk, inte mycket skillnad).
  2. Placera burdockrot i värmebeständig behållare, häll i 1 l. kokande vatten. Vänta en halvtimme, kompositionen bör infunderas i sin helhet. Stam, använd som avsedd.

  Avkok av burdock rot

  1. Använd en liten kastrull. Lägg i kapacitet 80 gr. hackad rot, häll i ca 1 l. renat vatten. Skicka behållaren till mitten av elden.
  2. Koka upp, stäng av brännaren. Låt buljongen stå en kvart i timmen. Efter ett tag, spänna vätskan på ett bekvämt sätt.
  3. Vid behov tillsätt en liten mängd kokt vatten till den färdiga buljongen. Applicera produkten efter som en balsam efter shampoo. Buljongen är inte nödvändig för att tvätta bort.

  Kockrotsjuice

  1. Att få saften från roten anses vara en ganska tidskrävande process. Om du verkligen försöker kan vätskan fortfarande erhållas. Produkten används som en ingående mask för håret.
  2. För proceduren måste du noggrant tvätta roten och hugga i bitar. Därefter måste produkten hakas eller juicer. I det första fallet, pressa mushen genom gasväv.
  3. Dessutom späds saften från burkrot och appliceras på krullarnas rötter med massörrörelser. Som ett resultat stimuleras hårsäckar, tillväxten av strängarna accelereras. Det är förbjudet att applicera produkten i ren form.

  Burdock rodd för hår: de subtiliteter av användning

  1. Klar avkokning och infusion av kullarrot rekommenderas att använda som en sista utväg som en balsam. Tvätta håret på vanligt sätt med schampo. Herbal decoction behöver inte sköljas med vatten.
  2. Som ett resultat kommer du efter flera procedurer att få glans och glans av lock, förstärkt hårstruktur. Avkoket rekommenderas att använda 4 gånger i veckan. Så fort problemen försvinna, gå på en enda applikation på 6-8 dagar.
  3. Masker baserade på kardborrextrakt rekommenderas att distribuera innan du besöker badrummet. Den ungefärliga tiden för exponering - 40-60 minuter. En fullständig kurs rekommenderas för en månad.
  4. Medlen appliceras varannan dag. Efter det är det nödvändigt att göra en 25-35 daglig paus, om nödvändigt, upprepa manipuleringarna. Som ett resultat kan du återuppliva skadat hår. Håret kommer inte längre att vara styvt, tråkigt och sprött.

  Varianter av att använda burka roten för hår

  Med persikaolja

  1. Växtsoppa får endast användas i utspädd form, vätskan är starkt koncentrerad och kan skada hårstrukturen.
  2. För att förbereda ett näringsämne behöver du blanda burkjuice och persikaolja (1: 1-förhållande). Därefter fördelas den kokta produkten över huvudet med massagebevegelser.
  3. Wrap yourself i plast och en handduk, vänta i 35 minuter. Verktyget måste avlägsnas med schampo och sköljer sedan krullarna med ett avkok av burdock. Som ett resultat kommer håret att sluta falla, tillväxten kommer märkbart att öka.

  Med havtornsolja

  1. Skala roten av färsk burdock på vanligt sätt, hugga i bitar. Skicka 100 gr. produkt i köttkvarn, rulla igenom. Placera den resulterande uppslamningen i en kastrull. Häll i 330 ml. filtrerat vatten, vänta på kokning.
  2. Med ankomsten av de första bubblorna behöver kompositionen protoneras i ungefär en kvart i timmen. Stäng av brännaren, låt blandningen svalna. Avlägsna avkoket på ett bekvämt sätt. Tillsätt 150 ml till vätskan. Havtornsolja. Vispa noga med en visp.
  3. Om du har torrt hår i bulk rekommenderas att lägga till 40 gram. smör. Den färdiga krämiga blandningen gnuggar in i trådarnas rötter. Bygg ett välkänt lock av film och tyg. Vänta 20-25 minuter. Ta bort med varmt vatten och schampo.

  Det är ingen mening att överbetala för varumärket, om du kan uppnå ett bra resultat med medicinska örter. Kockrot har en fördelaktig effekt på hårstrukturen på grund av sin rika kemiska sammansättning. Systematiskt använda naturläkemedel, resultatet kommer inte ta lång tid.

  Kockrot för hår - de bästa hemlagade recepten

  En burk som är känd för varje person, växer i skugg av ett staket eller på sidan av en väg, är inget annat än en utmärkt medicin för hår. Särskilt populär bland skönheter, som föredrar naturkosmetik, kardborrebrott för hår, vilket är lätt att förbereda i den varma säsongen och använda om det behövs.

  Kockrot - helande egenskaper för hår

  Från de tidiga timmarna användes kullrot, vars fördelaktiga egenskaper är obestridliga för håret, i form av garglar, gnidning och oljor för att förbättra hårets kvalitet. Och det gjordes inte bara av kvinnor utan också av män som har problem med håravfall. I närvaro av torr hårbotten eller mjäll, kommer burdock förfaranden också vara användbar och effektiv för barn. Läkemedlets egenskaper på grund av närvaron i dess sammansättning:

  • vitaminer av alla grupper (A, P, C, E, grupp B);
  • en blandning av fett- och eteriska oljor;
  • mineralämnen (kisel, järn, koppar, zink, titan, strontium, vanadin, tenn, bor);
  • inulin;
  • bitterhet;
  • tanniner.

  Kockrot för håravfall

  När håret faller ut dåligt, kommer burdockrot att hjälpa till att klara problemet. För att göra detta, använd både färsk juice och avkok av torr rot. Du kan köpa råvaror på något apotek, men om du kan, är det bättre att förbereda det själv. Regelbunden användning (2-3 gånger i veckan) av denna medicin stoppar förlusten, stärker hårsäckarna och lindrar samtidigt hårbotten från problem som överdriven torrhet och mjäll, snabbt fet hår.

  Kockrot för hårväxt

  När frisyren ser bleknad ut, har fläkten, som nyligen varit stolt, såg ut som en svansvans, det är dags att börja behandla hår med kullrot. För att göra detta, på sommaren, använd markdelen av växten, men det bästa resultatet kan uppnås om du använder rhizomen. Det kan vara antingen färskt eller torkat. Använd regelbundet alla slags masker, oljor och sköljning, efter en månad kan du se hur håret gick i tillväxt, blev tjockare och glans uppträdde. Så verkar keratinskiktet av hårsubstansen inulin, vilket är en del av terapeutiska medel.

  När ska man samla kullrot för hår?

  Kockrot för att stärka håret används året runt, både för terapeutiska och profylaktiska ändamål. För att förbereda råvaror för framtida bruk måste du ta hand om detta i förväg. Den bästa tiden för detta anses vara våren (april-maj), när växten ännu inte har kastat ut färgen och inte blommat, och höst när käften går i viloläge (september-oktober). Samtidigt måste du veta att gräva burkhårrot för hår, du behöver en som inte är äldre än ett år. Äldre växter har inte lika många näringsämnen i deras sammansättning, såväl som unga.

  Rötterna grävas, tvättas med vatten, finhackas och torkas utomhus, tills de är helt torra och sedan förvaras i en väska eller glasbehållare med ett tätt lock. Om rhizomen inte är torr, kommer formen att förstöra alla ansträngningar. Torkad rot sparade inte mer än 1 år. På sommaren kan du inte bara använda roten utan också bladen med blomställningar. Från dem kokar buljong för sköljning och gör en infusion.

  Hur man använder kullarrot för hår?

  Det är väldigt viktigt att käftrot för hår, vars användning har en positiv effekt på dens densitet och utseende, används regelbundet. Behandlingsförloppet är inte mindre än en månad, och profylax utförs varannan vecka med en veckospridning året runt. Om behovet av att använda beredningar från roten till den skördade käften för håret försvinner, kan du ta en månadsbrytning och sedan fortsätta proceduren. För att lära sig att brygga burdockrot för hårspolning kan du lära av litteraturen, eller titta på recepten av tinkturer och masker på Internet.

  Avkogning av burdockrot för hår

  För dem som inte vet hur man ska brygga kullarrot för hår finns det olika instruktioner, varefter det är lätt att förbereda hemma ett avkok för sköljning. Du kan använda både torkade rötter och färska råvaror - i båda fallen blir effekten lika positiv. Det är viktigt att använda den kylda buljongen omedelbart efter beredningen, utan att skörda den för framtida bruk.

  • krossad rot - 2-3 matskedar;
  • vatten - 1 kopp.

  Förberedelse och användning:

  1. Häll vattenråvaror.
  2. Sätt på en långsam eld och koka i ytterligare 10 minuter efter kokning.
  3. Låt stå i 30 minuter, sedan spänna.
  4. Skölj shampooed hår.

  Kockrot - tinktur för hår

  Det finns speciella recept med burdockrot för håravfall, vilket innebär självförberedelse med minimal intervention. Dessa är de så kallade "för lata" metoderna. Koncentrationen av aktiva näringsämnen i dem är inte mindre än i traditionell buljong. Applicera tinktur med samma regelbundenhet som alltid.

  • kullarrot - 2-3 msk;
  • vatten - 1 liter.

  Förberedelse och användning:

  1. Häll rent kokande vatten.
  2. Vik en infusionskanal i en handduk i flera timmar.
  3. Stam.
  4. Skölj håret efter att ha tvättat över kapacitet i 5-10 minuter.

  Kockrotolja för hår

  Ett sådant populärt botemedel som kullrot, recepten för vilka är enkla och prisvärda, kan beredas i form av burdockolja, därför att kardborre är samma kardborre. Detta läkemedel förbättrar hårstrukturen hela tiden och har en positiv effekt på hårväxten. Den som bestämmer sig för att förbereda sin egen mirakulösa olja måste vara förberedd för det faktum att processen att tvätta kompositionen från håret är mödosamt.

  Burdock Recept

  • färskhackad kullarrot - 3 msk;
  • vatten - 300 ml;
  • Havtornsolja - 5 msk;
  • smör - 1 msk.

  Förberedelse och användning:

  1. Koka vatten och kullor i 15 minuter.
  2. Låt svalna och spänna.
  3. Lägg till havtornsolja, och om håret är mycket torrt och sprött, är det också krämigt.
  4. Gnid in i hårrötterna och lämna 20 minuter.
  5. Tvätta av med schampo.

  Burdock root hårmask

  En sådan billig åtgärd som en burdock rot för hår, vars recept är enkelt, kan framgångsrikt användas med överdriven fet hår. Bekämpa detta problem parallellt kan du se till att burken, som en naturlig läkare, gör håret inte bara hälsosamt, men också lydigt. Kvinnor som lider av alltför fluffigt hår, får samtidigt hälsa och skönhet och lydnad.

  Recept Mask av Burdock Mountain

  • kockrot - 2 msk;
  • vatten - 250 ml;
  • serum - 1 kopp.

  Förberedelse och användning:

  1. Lägg burken i vatten, koka och koka i 30 minuter över låg värme.
  2. Infunder under stängt lock tills det är kallt.
  3. Svullna rötter klämma och dränera buljongen.
  4. Tillsätt serum.
  5. Applicera blandningen i en uppvärmd form på rena hårrötter medan du masserar hårbotten.
  6. Mask kvar på håret tills det är torrt, skölj sedan med vatten och schampo.

  Användning av löv och käftrosa för hår - avkok och masker

  Kock har länge varit känd för sin helande egenskaper och används ofta i traditionell medicin. Denna växt kan på kort tid stärka torrt och sprött hår, lösa problemet med förlusten, vilket gör att du kan använda denna växt vid behandling av alopeci. Hälsningsegenskaper hos burk gör det möjligt att göra de mest underbara dekokationerna, oljorna och hårmaskerna.

  Fördelarna med burkhår

  Innan du använder detta eller det här verktyget i kosmetologi behöver du veta om dess helande egenskaper, skada och kontraindikationer. Kockrot användes i antiken.

  Användbar kemisk sammansättning:

  • tanniner;
  • fettsyror;
  • inulin;
  • mineraler (natrium, kalcium, magnesium);
  • eteriska oljor;
  • pektin;
  • vitaminer i grupp B, C, D och E.

  Burdock och dess rot har en verkligt magisk effekt på hårets struktur och rötter:

  • Vätning av torra trådar;
  • Skydd mot negativa yttre effekter;
  • Desinfektion och bekämpning av inflammationer
  • Förstärkning av hårrötterna;
  • Fighting förlust;
  • Eliminering av mjäll och klåda;
  • Acceleration av cellulär metabolism;
  • Främjar jämnhet och glans av hår.

  Regelbunden användning av kullrot ger dig möjlighet att hitta ett elegant hårhår och lösa de flesta problem som är förknippade med hår. Bli inte förvånad över det här - det räcker att försöka på egen hand effekten av en sådan helande anläggning.

  Viktig redaktionell rådgivning

  Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

  Applicering av kullrot och löv för hår

  I kosmetologin används roten och bladet av burdock mot håravfall. Burock säljs i ett apotek för cirka 50 rubel. Men det är bäst att veta hur man gör en skrapa för ditt eget hår.

  1. Skörda växten måste vara på våren. Det är värt att veta att de årliga växterna har de mest värdefulla egenskaperna vid behandling av hår (det finns inga blommor för dem).
  2. Efter att ha samlat roten måste den sköljas med vatten och torkas.
  3. Det är nödvändigt att torka en växt i det luftade rummet cirka tre dagar.
  4. Roten krossas med hjälp av en rivare eller en kombination.
  5. Redan strimlad rot borde spridas igen och torkas, inte glömma att ständigt röra den.

  Hårkosmetik baserad på burdock appliceras i 10-40 minuter. Användningsfrekvensen beror på hudens problem och känslighet.

  Curative burdock decoction

  Verktyget är tillverkat på två sätt - från bladets blad och dess rot.

  Det är lämpligt att använda färska råvaror:

  • Bladet på burken hälls med en liter vatten och kokas i 15 minuter;
  • Buljongen får svalna. Medel att skölja hår.

  Tillagningsprocessen är mer komplicerad:

  • Två matskedar av krossade växter häll ett glas kokande vatten;
  • Blandningen upphettas i 20 minuter;
  • Används efter det har kylts och filtrerats.

  Kräftinfusion för hår

  ingredienser:

  • två stora skedar av växtrot;
  • ett glas kokande vatten.
  Matlagningsprocess:
  1. Ta roten av växten och häll kokande vatten över det.
  2. Lossa behållaren med ett lock i en halvtimme, sedan spänna.
  3. Detta verktyg kan skölja håret när du faller ut.

  Det bör noteras att humör och tinktur av burdock är två helt olika sätt. Tinkturen har en alkoholbas och innehåller ofta burk-extrakt.

  Sköljning av hår med kuller

  Sköljets sammansättning:

  • matsked av växtrot;
  • ett glas vatten;
  • två matskedar citronsaft.
  Förberedelse och tillämpningsprocessen:
  1. Ta kockrot och ett glas kokande vatten. Koka ett tag.
  2. Buljong ska stå i en halvtimme och filtrera sedan.
  3. Lägg till buljongen ett par skedar citronsaft.
  4. Det kan användas som en normal sköljning eller gnidas in i rötterna.

  Kockolja för hår

  Oljan används för håravfall, torrhet, brist på glans och silke, mjäll och svår klåda. Dess korrekta användning kommer att återställa håret på kort tid.

  1. Olja upphettas försiktigt.
  2. Det är nödvändigt att försiktigt gnida oljan i rötterna med bomullspinne.
  3. Tål masken är helst inte mindre än en timme men inte mer än två.

  Mycket ofta lämnar burkolja över natten. Gör inte detta - ett sådant förfarande kan bara skada hårrötterna som behöver andas och i närvaro av en plastpåse kommer inte syre att tränga in. Hur man gör burdockolja från kullrot och hur det kommer att vara användbart för hår, läs här.

  De bästa hemlagade recepten hår maskerar med kuller

  Kockrot används i de flesta hemlagade masker för att stärka och återställa hår. Med det kan du förhindra alopeci och få vackert hår. Applicera masker från roten hemma är nödvändiga kurser - beroende på det problem du vill lösa.

  Mask med kullrot för håravfall

  ingredienser:

  • två matskedar burdock, vodka och lökjuice;
  • ett glas kokande vatten.
  Matlagningsprocess:
  1. Häll burk med varmt vatten.
  2. Håll den resulterande kompositionen i brand i ungefär sju minuter och låt den brygga i en halvtimme. Stam.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna.
  4. Sätt på rötterna.

  Det rekommenderas att göra en mask cirka 2 gånger i veckan. Alkoholmasken kan användas endast när det inte finns någon inflammation eller irritation på huden. Se fördelarna med burdock mot håravfall kan vara den andra veckan av användning.

  Mask av burdockjuice för tillväxt och förstärkning

  Fantastisk effekt har en mask med burdock juice, som är väldigt lätt att förbereda med egna händer.

  1. Krama saften av färsk burk.
  2. Späd det i lika stora mängder med vatten och gnugga i hårbotten.

  Kocksaft för hår bör inte lagras för framtida användning - det försämras väldigt snabbt. Undantagen är alkoholtinkturer.

  Aktiverar hårväxt med kullrot

  ingredienser:

  • matsked av burdock;
  • tre skedar av vegetabilisk olja.
  Beredning och appliceringsmetod:
  1. Tillsätt torr burkock till smör.
  2. Värm kompositionen försiktigt till rumstemperatur.
  3. Applicera och tvätta kompositionen efter 20 minuter.
  4. Mask för torrt hår ska göras två gånger i veckan.
  5. Användningen av burk för hårväxt måste nödvändigtvis vara regelbunden.

  Burdock mask för att stärka håret

  ingredienser:

  • 1 msk burdock root;
  • ett halvt glas kokande vatten;
  • 2 matskedar jojobaolja.
  Förberedelse och tillämpningsprocessen:
  1. Fyll burdock med kokande vatten. Lämna på låg värme i 15 minuter.
  2. Låt buljongen svalna, filtrera den och tillsätt jojobaoljan till den.
  3. Slå blandningen med en mixer och gnid försiktigt in.
  4. För att stärka håret med en burk måste du hålla masken på håret i ca 40 minuter.

  Burdock och nässla mask

  ingredienser:

  • matsked av burdock rot;
  • matsked torkade nässla löv;
  • ett glas kokande vatten.
  Förberedelse och tillämpningsprocessen:
  1. Lägg i ett glas kokande vatten en sked av nässla och burdock.
  2. Sätt blandningen på låg eld i 20 minuter.
  3. Låt svalna till rumstemperatur och gnugga in i hårrotserna och fördela resterna längs längden.

  Folkreceptmask med nässla är idealisk för oljig hårtyp.

  Mask av burdock och honungolja

  ingredienser:

  • 1 msk burdockolja;
  • 1 tesked honung.
  Matlagningsprocess:
  1. Värm oljan i ett vattenbad och tillsätt en sked stor honung till den, som ska lösa upp.
  2. Applicera kompositionen i håret i en halvtimme.
  3. Tvätta av med schampo.

  Mask av kullarrot och kalendula

  ingredienser:

  • 1 liter kokande vatten;
  • två matskedar av kalendula;
  • matsked av burdock rot.
  Förberedelse och tillämpningsprocessen:
  1. Lägg i en liter kokande vatten två matskedar kalendula och en - burdock rot.
  2. Håll på låg värme i ca 30 minuter, låt sedan kompositionen svalna till rumstemperatur och gnid försiktigt in i hårrötterna.
  3. Receptet för burdock och calendula rekommenderas för personer med fet hår, eftersom det hjälper till att klara av mjäll och förlust.

  Burdock oljemask och ägg

  ingredienser:

  • 3 msk burdockolja;
  • två äggulor
  • en tesked kakao;
  • en tesked vitamin A.
  Förberedelse och tillämpningsprocessen:
  1. Värm burkolja till rumstemperatur och tillsätt äggulor till den. Rör om.
  2. Lägg till kakao och vitamin A.
  3. Hårdemaskan på burken gnids i hårrotsarna och appliceras på hela längden. För att upprätthålla kompositionen tar ungefär 40 minuter.

  Mask av kullarrot och calamus

  Perfekt för torrt, skadat och sprött hår.

  ingredienser:

  • matsked av burdock rot;
  • matsked torkad kalamusrot;
  • ett glas vatten.
  Förberedelse och tillämpningsprocessen:
  1. Lägg i en sked av kalamusrot och kardborre i ett glas vatten.
  2. Sätt på elden och låt koka i ca 15 minuter.
  3. Låt svalna till rumstemperatur.

  Videotips: Användbara egenskaper och användning av kullrot i hemmet

  Recensioner om användning av burk för hår

  Jag behöver noggrann hårvård med hjälp av försiktiga medel efter misslyckad färgning. Jag spenderade mycket pengar på håråterställning, men jag kunde nå mitt mål med burdockolja.

  Problemet med håravfall har uppstått i sin ungdom, men genom åren har det bara förvärrats. Efter att ha hört många recensioner om användningen av burdock, bestämde jag mig för att kontrollera sina fantastiska egenskaper för dig själv. För att inte säga att de skalliga fläckarna som har försvunnit har försvunnit och mitt hår började växa väldigt starkt, men de slutade verkligen att falla ut och det gläder mig först och främst.

  Flera gånger om året spenderar jag hårborttagning. Mest av allt gillade jag burdockmasken med luft, vilket hjälpte mig att besegra håravfall.

  Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

  Frisör: hur man förstärker håret med hjälp av roten till denna växt?

  Kock, hund, farfar - på olika sätt nicknamed folket burk, även om dess namn översätts från latin som "björn". Skönheter med försvagade och ömma strängar bör överväga att det inte är en vanlig växt som växer under ett staket, men ett unikt sätt att stärka rötterna, mot håravfall, för att behandla alopeci, samtidigt som man löser många andra problem i samband med hårbotten. Lär dig hur man använder skägg för hår - och ingenting kommer att hota dem. Du kan njuta av den långvariga effekten av avkoket från roten till denna växt: Efter att ha sköljats ​​med ett sådant läkande läkemedel blir krullarna starka, starka och glänsande.

  Kockrots helande kraft

  Den magiska kraften hos en burk för hår förklaras av sin unika kemiska sammansättning, där många av de mest fördelaktiga ämnena kan erkännas. Var och en av dem ger ett litet bidrag till orsaken till att läka de sjuka och försvagade trådar, men i slutändan visar det sig kraftfull, komplex effekt på hårbotten, rötter och själva strukturen av håret. Så de mest fantastiska resultaten kan förväntas från den kemiska sammansättningen av burdock root:

  • Huvudviolen spelas av inulin - en polysackarid som garanterar jämnhet och glans av håret efter sköljning och maskerar med den här fantastiska växten, eftersom det finns mycket burdock vid dess rot;
  • Olika essentiella oljor gör käften till håret ett utmärkt lugnande: Om du lider av kliande hårbotten på grund av mjäll, hittar du inte ett bättre botemedel. med pedikulos är det här verktyget också användbart, eftersom det tillåter att man inte kammar hårbotten till blod efter insektsbett och förhindrar bildandet av scab;
  • olika fettoljor kan bilda en skyddande film som förhindrar snabb kontaminering av lock, fuktar torra strängar, avstötar de mest aggressiva yttre attackerna mot hår i form av ultraviolett strålning, temperaturfall och andra atmosfäriska problem.
  • det finns också tillräckligt med tanniner vid kullrot, de är de som berättar för denna växt en sådan kraftfull befästningsegenskap, förhindrar ytterligare förluster av strängar: avkok är förskrivet av trichologer under alopeci;
  • stigmasterin är ett mycket unikt ämne som inte finns i varje växt: ett avkok av hår från en burdock återställer, regenererar skadade celler, därför sköljer krullar med detta verktyg kommer att kunna läka delade ändar och brytpunkter;
  • sitosterol - vegetabilisk alkohol, som hjälper tanniner att stärka hårrötterna;
  • bitterhet som finns i burken, kan desinficera eventuella skador på hårbotten och stoppa inflammatoriska processer.
  • inget behov av att förklara hur viktigt protein är för utseende av lockar: det är grunden för varje hårs struktur, därför återställs det effektivt strängar efter att ha lidit skador och stress. avkok av hårroten är speciellt bra med konstant färgning eller efter en perm;
  • Det finns inte så många fettsyror i burken (bara palmitinsyra och stearinsyra), men de är i tillräcklig mängd i denna växt: deras koncentration gör det möjligt att helt fuktiga även det torra håret.

  Den överflöd av aktiva, kraftfulla i dess effektämnen som ingår i rotkompositionen i denna växt, låter dig aktivt använda burk från håravfall och hårväxt.

  Självklart, på apoteket, kan du enkelt köpa en färdig insamling. Men om du bara vill använda endast 100% naturliga, extremt koncentrerade fonder kan råvaror erhållas på egen hand.

  Med essentiell olja av ylang-ylang kommer du att glömma mjäll, splittrade ändar, håravfall. Så här använder du >>

  Vet du hur man gör schampon? För recept >>

  Burdock root: application

  För att förbereda ett avkok av burdockrot för hår och pressa den maximala fördelen ut av det finns det två sätt: enkelt och enkelt. Först, som nämnts ovan, kan du köpa en färdig läkemedelssamling på apoteket. För det andra försök att självständigt samla in råvaror för läkemedel. Den andra metoden kommer att bli effektivare, eftersom du i så fall kommer att få maximal mängd användbara ämnen i högsta koncentrationen.

  INSAMLING

  • En favoritbock bör växa utanför stadens gränser, bort från fabriker och motorvägar (växter tenderar att absorbera toxiner från atmosfären).
  • koppleri av råvaror måste åtgärdas under senhösten eller tidigt på våren, när roten kardborre har det största antalet av olika artiklar som kan vara användbara för hår hälsa.
  • Du måste försöka gräva till maximalt djup, så långt som möjligt, för att extrahera roten.
  • Råmaterial ska sköljas ordentligt under rinnande vatten.
  • Sedan torkas den i 24 timmar i ett välventilerat rum.
  • Därefter kan det krossas (på en rivare eller i en matberedare, till exempel).
  • Den hackade burken roten torkas för andra gången: Den sprids på papper i ett torrt, ventilerat rum i två veckor med konstant omröring.
  • Efter högkvalitativ torkning kan råvarorna förvaras i två år, om du förvarar det i kartonger (papperspåsar) och sorterar ut regelbundet för att undvika fukt och mögel.

  MATLAGNING

  ANSÖKAN

  • Indikationer: torrt hårtyp, olika typer av skador (brittleness, split ends), förlust, alopeci, mjäll, svaghet och matthet.
  • Kontraindikationer: Oljig hårtyp (överflöd av feta oljor i dessa produkter kan skada dem), individuell intolerans.
  • Innan du behandlar ditt hår med ett läkande läkemedel, var noga med att kontrollera det för närvaron av allergener för din hud. En liten applikation (bomullsplatta doppad i den använda vätskan) görs på handleden i 5 minuter, sköljdes sedan med rent vatten. Om det inte finns några misstänksama känslor (klåda, rodnad, etc.) inom några timmar efter det att det inte är kontraindicerat för dig.
  • Masker gjorda av kullarrot appliceras på hela hårbotten. Först gnids de i rötterna med massörrörelser, sedan med hjälp av en speciell borste fördelas de längs hela längden av håret, spetsarna är rikligt fuktade.
  • Infusion, dekokt och juice av kardborre rot används för effektiv sköljning av håret, varefter de blir vacker glans och naturlig lyster, även efter många fläckar och andra frisörtjänster.
  • Kocksaftjuice används ofta som ett massageverktyg som hårväxtstimulator.
  • Hemanvändning av burk för hår involverar 2-3 procedurer per vecka med en stark förlust av strängar och 1 gång per vecka, om du bara behöver sätta i ordning utseendet på lockar.
  • Hela kursen att återställa skadade krullar och stärka rötterna är minst 10-12 procedurer. Efter detta rekommenderas det starkt att ta en kort paus på 2-3 veckor och, om nödvändigt, upprepa hårbearbetningen med kullrot.

  Med tanke på denna rymliga och detaljerade, men mycket nödvändiga instruktion, kan du återuppliva de mest tråkiga strängarna som skadas av konstant färgning, lockor, höjdpunkter och hårtorkar. Det är dags att sätta dem i ordning och se fantastiska när som helst på året.

  Dessutom betyder bristen på receptmedel, beredd på grund av burdock buljong, nr.

  Kockrot recept för hår

  De grundläggande recepten för infusion, avkok och juice från kardborre är redan kända för dig. De används som grund för många hårstärkande produkter som enkelt och snabbt kan förberedas hemma.

  • Traditionell sköljning mot håravfall

  Två glas kokt buljong eller infusion av kullrot utspätt i en liter vatten, rör om jämnt. Vid den sista sköljningen av huvudet efter schampo använd denna växtbaserade lösningen. Håret kan fuktas flera gånger med vatten och kullrot, sedan lätt blottad med en bomullsduk, torka inte torr och torr naturligt. Ofta för detta ändamål används nässla och burdock för att stärka håret. Efter några veckor av aktiv användning av sådan sköljning kommer strängarna inte längre att falla ut, men krullens tillväxt aktiveras.

  • Massage för hårväxt

  Om du vill uppnå hårväxt på upp till 3-4 cm per månad, använd juice från burkrot som ett massageverktyg. Det kan emellertid inte användas i koncentrerad form. Var noga med att späda ut med lite kosmetisk olja i lika stora proportioner. Kock, ricinus, mandel, jojoba kommer att göra. Blandningen är grundligt blandad, och med fingertopparna doppade i det kan du göra självmassage. Detta är det bästa och mest effektiva förfarandet som accelererar hårväxten.

  • Mask för skadat hår

  Tre matskedar med kullrot rota 100 ml kokande vatten, sätt på en långsam eld. Vänta tills det är bara hälften av avkoket (50 ml), ta bort från värme och spänning. Lägg sedan till 5 matskedar av svamp, sätt masken i ett vattenbad i några timmar. Kyl av och dränera återstående vätska.

  Många har hört talas om den här växtens helande kraft och mer än en gång undrat hur man använder och hur man förbereder en burk för hår, så att de stärker och slutar falla ut. Emellertid flyttar inte många från teori till övning, eftersom det innebär regelbundenhet, tidskostnader, vissa färdigheter och givetvis incitament. Kvinnor måste komma ihåg att inget kemiskt färgämne inte kommer att göra håret så starkt, starkt, hälsosamt och därför - vackert, som kullrot. När du har tagit med det i dina kosmetiska hårvårdsprodukter, kan du glömma bort de förlorade trådarna på kudden och stoppa hårväxten. Använd moderna gåvor till förmån för deras krullers skönhet.

  Kockrot för hår: recensioner, 9 recept, expertråd

  Orsaker till håravfall kan vara olika - hormonella förändringar, obalanserad näring, felaktig hårvård, frekvent stress. Många kvinnor i panik börjar förvärva masker, sprayer, balm för håravfall. De flesta farmakologiska beredningar för hår innehåller örttextrakt. Burdock är det mest populära och effektiva botemedlet för att förbättra hårets tillstånd, dess recensioner är bara positiva. Hur man korrekt använder burk för hår så att de blir starka, friska och glänsande? Svaret på den här frågan kommer du ta reda på efter att ha läst den här artikeln.

  Användbara egenskaper hos burdock root

  Burdock används för att stärka försvagat hår, eliminera hudens dermatologiska problem och påskynda tillväxten. Enligt recensioner av kvinnor med regelbunden användning av burk, försvinner hårets utseende, mjäll, klåda, seborrhea och håret växer snabbare.

  Fördelarna med kardborrhår:

  • fettsyror - fuktar håret, skapa ett skyddande skikt som skyddar garnet från aggressiva miljöpåverkan,
  • bittra ämnen - desinficera huvudets hud, eliminera inflammation, ge hårstyrka;
  • tanniner - har en tonisk effekt på håret;
  • eteriska oljor - lindra hårbotten, eliminera klåda, mjäll;
  • inulin - det finns mycket av detta ämne i burk, det gör håret smidigt och glänsande;
  • B-vitaminer - skydda hår mot håravfall;
  • spårämnen - förbättra cellulär metabolism, aktivera hårväxten.

  Användningen av kockrot kommer positivt att påverka ditt hårs hälsa, eftersom olika näringsämnen i burk gör det möjligt att använda det inte bara för att förbättra hårets tillstånd utan också för att behandla de tidiga skedenivåerna, stark håravfall. Kock är kontraindicerat vid allergiska reaktioner och under graviditet.

  Nyanserna för att samla burdockrötter: expertråd

  Kocken växer överallt, det är inte svårt att samla och lagra råvaror. Läkemedel finns i en årig burdock. Rötter bör samlas in från företag, motorvägar, råvaruavverkning sker från augusti till första frosten, eller på våren.

  Kockrotsstammar bör försiktigt avlägsnas från marken, sköljas under rinnande vatten. Det är nödvändigt att torka råmaterial under en baldakin, eller i en varm ugn bör spridd burka vara i ett enda lager. Direkt solljus har en negativ effekt på växten - burken förlorar de flesta av vitaminerna och de fördelaktiga mikroelementen.

  Hakade torkade rötter kan förvaras i högst 24 månader i förpackningar av deras tjocka papper, kartonger, glasbehållare.

  Topp 9 Best Burdock Root Recept

  Har du seboré? Burdock till räddningen!

  Seborré är ett dermatologiskt problem som orsakas av sebaceous körtlar. Sjukdomen utvecklas på grund av frekventa stress, hormonella förändringar i kroppen. Det händer oljigt, torrt och blandat. Kockrot hjälper till att effektivt eliminera alla typer av seborré.

  För behandling av oljig seborré ska 7 g krossade burkstammar kokas med 230 ml kokande vatten, lämnas i en sluten behållare i 45 minuter. Drag utdraget med hårrötterna fuktat tre gånger i veckan i en halvtimme före tvätt. Du kan använda verktyget som en balsam - det aktiverar hårväxten, förhindrar förlusten.

  Salva för behandling av torr seborré

  Häll 320 ml kokande vatten 6 g burdockstammar. Blanda blandningen innan du minskar originalvolymen med 2 gånger. Tillsätt 55 g smält smet till den ansträngda lösningen. Stew i ett vattenbad eller i en varm ugn i 2 timmar. Fuktar håret rötter var tredje dag.

  Cognac och burdock mot håravfall

  Cognac i kombination med kullrot är ett av de mest effektiva sätten att stärka håret. Cognac förbättrar blodcirkulationen och näring av hårrötterna. Burdock - närmar sig hår med vitaminer och mineraler, förbättrar tillväxten.

  För beredning av ett botemedel tillsätt 80 ml klassiskt avkok av kullrot till 20 ml brandy. Gnid blandningen i hårrötterna, sprid över hela håret. Förfarandet görs två gånger i veckan.

  Hårmask för styrka och glans från burdockrot

  Slött och svagt hår ser osjämt ut. En medicinsk salva är förberedd från burk, vilket snabbt hjälper till att återställa glans till hår, eliminerar bräcklighet och torrhet och accelererar tillväxten.

  Häll 380 ml vatten 12 g rötter. Koka upp blandningen, smäll i brand i 15 minuter. Ta bort fällningen från den kylda buljongen, tillsätt 60 ml havtornsolja, slå med en mixer.

  Ett sätt att gnugga i hårrötterna, jämnt fördelat över hela längden av håret var tredje dag. För fullständig hår restaurering kommer att kräva 20 sessioner.

  Buljong från den årliga burken

  Klassisk avkok av burdockrot för håret är beredd från en årlig växt. Häll 220 ml kokande vatten 10-20 g rötter, simma på elden i 12 minuter. Det avkylda och filtrerade verktyget används för att skölja håret, eller gnidas in i hårrötterna före tvätt. Enligt recensioner hjälper denna buljong från håravfall, ökar deras tillväxt.

  Avkok av kullarrot och calamus

  De fördelaktiga egenskaperna hos käften rot för hår kan förbättras med calamus, samlingen stärker håret, accelererar tillväxten. Blanda komponenterna behöver i lika stora proportioner, 18 g samling häll 1 liter vatten, laga i en kvart i timmen. För att fylla upp kapacitet med buljong, att lämna innan full kylning, innebär att applicera på rötter av hår. Enligt recensioner, efter att ha använt buljongen blir håret starkare, mindre faller ut.

  Stärka håret med börda

  För effektiv behandling av tidig skallighet använda burka roten för hår. Från burdock förbered olja eller vatteninfusion.

  Oljelösningen framställs från 30 g kockrot och 90 ml vegetabilisk olja. Blandningen placeras i en glasbehållare, lämna i en timme. Strained infusion appliceras på hårrötterna var tredje dag. Kursen består av 10 rutiner.

  För vatteninfusion, blanda 5 g råmaterial från 100 ml vatten, lämna i en timme. Gnugga infusionen i hårrötterna. För att fixa resultatet, skölj håret med en klassisk avkok av burdockrot för hår.

  Applicering av burdock rot för fet hår

  Burock normaliserar talgkörtlarna, gör håret mindre oljigt. Blanda 3 g burdockstammar med 6 g blomställningar av kalendula, häll 320 ml vatten. Blanda för att simma på elden i 20 minuter. Buljong för att impregnera hårrötterna, använd som balsam efter varje hårtvätt.

  Burdock oljemask för alla hårtyper

  Kockrot för hår är användbar inte bara i form av avkok. Burdock gör burdockolja, som effektivt används för att stärka och växa hår.

  1. Grind 110 g färska burkhönsningar, häll 220 ml olivolja.
  2. Blandningen avlägsnas för en dag i ett mörkt rum.
  3. Olja för att simma på låg värme i 12-15 minuter.
  4. Kyl, filtrera.

  Olja ska appliceras på rötterna minst 2,5 timmar innan håret tvättas. Efter applicering av huvudomslaget med plast och en handduk. Skölj av på vanligt sätt, använd ett avkok av nässla, kamille eller kalendula som hårspolning.

  Olja hjälper till från håravfall, eliminerar klåda, torr seborré, förbättrar blodcirkulationen. Enligt recensioner av kvinnor som regelbundet använder olja, blir håret mjukt, behagligt att röra, antalet delade ändar minskar.

  För att stärka håret, bör du förbereda en medicinsk mask baserad på burdock olja. Blanda 5 ml burkolja, honung och neutral flytande tvål, tillsätt saften från en medelstor glödlampa. Blöt hårbrotten med en blandning, lämna i 3 timmar, skölj på vanligt sätt. För att eliminera löklukten kan du skölja håret med surgjort vatten - 5 ml äppelcidervinäger eller citronsaft kan sättas till 1 liter vatten.

  Recensioner av människor om burdock root

  Recensioner av tjejer som regelbundet använder burdockrot för hår är positiva. Användningen av kullarrot eliminerar effektivt seborré, mjäll, torrt eller fet hår. Men mest av allt bra recensioner om kullrot, som ett effektivt sätt att eliminera håravfall, behandling av skallighet i ett tidigt skede.

  Kockrot ger dig möjlighet att snabbt städa upp håret och huden på huvudet. Enligt konsumentrecensioner är burdock ett utmärkt alternativ till dyra professionella hårvård och salongbehandlingar.  Nästa Artikel
  Hårmaskar med omedelbar fuktighetsgivande effekt: matlagning hemma