Hur man väljer en balsam för torrt hår: en översyn av de bästa shopping- och folkmedicinska lösningarna


Hur ofta använder vi dyra schampon för att tvätta torrt hår, avfettar dem grundligt, berövar dem fukt och naturligt biologiskt skydd. I början ser krullarna obefläckade ut - rent och snyggt. Men efter det att de blekna, passar de dåligt in i håret och tipsen går helt enkelt av. Det här är en signal som du måste inkludera i balsamens arsenal en balsam för torrt hår - en speciell kosmetisk komposition som har hydrerande, vitaliserande och återbildande egenskaper.

Sammansättning och egenskaper

Vid utvecklingen av balsamens komposition för torrt hår fokuserar tillverkaren på:

 • risken för exponering för negativa faktorer (elektriska apparater, ultraviolett ljus, kemiska färgämnen och andra);
 • användningsfrekvens
 • ökad känslighet hos hårbotten;
 • individuella egenskaper (viljan att räta lockigt hår, ge den volymen, göra den mer uttrycksfull färg och liknande).

Beroende på dessa faktorer ingår dessa eller andra komponenter i kompositionen, vilket kan ha en målinriktad effekt på egenskaperna och utseendet hos varje hår och frisyren som helhet. so:

 • Inkluderingen av mineralkomponenter neutraliserar den negativa torkningseffekten av alkalisk tvättmedelskomposition.
 • Vitaminer energi.
 • Oljextrakt ger mjukhet, fuktar, ger glans.
 • Komponenter av växt karaktär lugna, kämpa med problemen med förlust och mjäll.
 • Antistatik reducerar förmågan att elektrifiera och knäcka.

Var uppmärksam! Tillägget till kompositionen av vaxliknande ämnen gör krullarna lydiga, smidigt faller på axlarna och fixerar håret.

Hur man väljer rätt

Det är också nödvändigt att välja en lämplig balsam för torrt hår, eftersom det är nödvändigt att göra rätt färgning eller för att hitta en lämplig frisyr. Eftersom du behöver använda verktyget efter varje tvätt, är effekten av komponenterna på krullarna ganska signifikant. Vissa formuleringar behöver generellt appliceras på våta strängar och tvättas inte av till nästa shampooing.

Köpta medel

Den moderna industrin av produkter för torrt hår kan tillgodose alla kundförfrågningar. Anvisningarna är inte längre begränsade till indikationen "för torrt hår". De hjälper till att klara av långsam tillväxt, stickande ändar, undvika problem med kamning, och även ge hårfärg ljusa nyanser.

Gliss kur TOTAL

Produktens sammansättning är organisk och funktionell. Komponenterna tränger lätt in i hårets ytskikt, ger näring till hela strukturen. I detta fall blir ytborsten plast och lägger sig längs hela längden i ett jämnt lager. Hårförstoring elasticitet, glans och mjukhet.

Schwarzkopf BC Bonacure Fiber Force

Effekten av effekten på grund av närvaron av små partiklar av keratin, som är visuellt inbäddade i håraxelns yttre mantel och naturligtvis korrigerar dess defekter. En sådan konstgjord film uppvisar inte bara en gynnsam kosmetisk effekt - det ger tillförlitligt skydd mot negativa miljöfaktorer, underlättar styling och minskar risken för håravfall.

Shiseido tsubaki

Produkten är berikad med kameliaolja - en unik produkt rik på vitaminer, mikroelement och andra användbara ingredienser. Fördelarna kompletteras med att inkludera honungspreparat, vilket är ett naturligt förråd av biologiskt värdefulla ämnen.

Som ett resultat av användningen av luftkonditionering har följande åtgärder på håret:

 • mjuk;
 • rätande;
 • anti-statisk;
 • rekreation.

Curls ser välskötta och friska, blir inte tunga, ha en trevlig arom.

Folk recept

För torrt hår är en självgjord honungskonditioner bra. Genom att blanda en matsked med ett halvt glas varmt vatten får du ett enkelt men extremt helande verktyg som fungerar som luftkonditionering. Torrt hår får bra näring, fuktad, sprider inte längre okontrollerbart i olika riktningar.

Naturlig luftkonditionering erhålls från öl. Efter att ha spätt drycken med vatten i förhållandet 3: 1 och sköljer krullarna efter tvättning, mättar du dem med det värdefulla substansproteinet. Med hjälp kommer alla flakade flingor längs håren att hålla ihop, jämnhet och styrka kommer att återställas.

Tea conditioner är inte mindre användbart. Brew tre tepåsar med en liter kokande vatten, lämna i 40 minuter. Skölj håret efter tvätt. Med tillsats av pepparmyntsblad till infusionen kan man hoppas på en bra kylningseffekt och en trevlig arom.

Du kan laga mat och mer komplexa effektiva kompositioner. I en halv liter kokande vatten brygger man en tesked nålar av häststång och nässla. Till denna infusion tillsätt 2 matskedar jojobaolja. Efter noggrann blandning skölj försiktigt strängarna med infusion och blöt med en mjuk handduk. Effekten - mjukhet, glans, smidighet och chic volym - är märkbart omedelbart.

Instruktioner för användning

Korrekt användning av balsam för krullar av torr typ är inte svårt. Efter tvättning av huvudet och avlägsnande av överskott av fukt appliceras produkten på håret och masseras på rötterna och längs hela längden av trådarna.

Luftkonditioneringens exponeringstid är 2-3 minuter. Detta är tillräckligt för penetrering av användbara komponenter i varje hår. Tvätta av överskott med varmt vatten.

Rådet. Det är inte nödvändigt att ha ett uppvärmningslock på huvudet. Eftersom påverkan på huvudets hud inte uppstår - bara hår är involverat i processen.

Kompetent utvalda konditioneringsmedel neutraliserar de ytaktiva substanserna i schampon, minskar trängsel av strängar. Det är mycket lättare att kamma även mycket långt hår efter tvätt med en luftkonditionering. Som håret torkar, ser frisyren snygg och presentabel, krullarna är friska medan de är ljusa och naturliga.

Fördelar och nackdelar

Hår som pampers med balsam är mindre känsligt för yttre och inre negativa effekter (ljus sol, nederbörd, ultraviolett ljus, kemisk styling, hettorkning, beriberi och andra problem). De kan formas när de kammar och lätt passar in i håret.

Deras struktur är inte bruten, och därför finns det ingen tendens att bryta, sektion, elektrifiering.

Ytterligare fördelar:

 • användarvänlighet;
 • överkomliga priser;
 • snabb effekt.

Varje organism är individuell - det som är användbart för en, kan negativt påverka den andra. Använd därför en balsam för torrt hår, kom ihåg:

 • Det ska inte vara några skador eller smittsamma skador på hårbotten.
 • Komponenter av produkten bör inte orsaka allergiska reaktioner.
 • Var noga med att följa anvisningarna för användning.
 • följa villkoren för lagring av kompositionen.

Det är här nackdelarna med användningen av luftkonditionering. Ofta, i strävan efter ett varumärke eller ett prestigefyllt varumärke, saknar vi sådana nyanser som senare negativt påverkar krullarnas hälsa. Oftast är en allergisk reaktion i kompositionen av luftkonditioneringsapparater orsakad av vissa biologiskt aktiva substanser, skaldjur, extrakt av örter och frukt av växter.

Om du försiktigt väljer vårdprodukten skyddar du dig från hälsoproblem och ger ditt hår en hälsosam glöd och styrka.

Användbara videoklipp

Balsam för torrt hår (nässla, kamille, mint, mandelolja).

Hur man använder hårbalsam i hemmet.

Hårbalsam

Sammansättning, effekt, tillämpning.

Hårbalsam är nödvändiga för hårvård, och här är därför: En alkalisk schampo, av sin natur, tvättar inte bara smuts och sebum från hår och hårbotten, men öppnar även hårskärpskalor även efter sköljning. Om du inte neutraliserar dess effekt med luftkonditionering, förlorar håret fukt, blir matt och sprött och hårbotten kan torka ut. Som svar på sådana förändringar arbetar talgkörtlarna intensivt och hårbotten blir tjockare än snabbare. Hårbalsam har neutral syra (pH), de neutraliserar effekten av schampo (alkali) på hårbotten och håret, vilket av sin natur har ett något surt pH. Hårbeklädnad bidrar till att göra håret smidigt och silkesligt, vilket gör det lättare att kamma, förbättra hårets glans och elasticitet, ger en antistatisk effekt, hjälper till att återställa skadad hårstruktur efter färgning, strykning och blåstorkning, mjukna hårbotten.

Användningen av hårbalsam:

Balsammet appliceras på vått hår längs hela längden. Skölj noggrant med varmt vatten efter 3-5 minuter.

Conditioners "för applicering på torrt hår" och balsam med orden "tvätt inte av", självklart, tvätta inte.

Kompositionen och effekten av hårbalsam *:

 • Alkohol Denat (Denaturerad Alkohol) spädar ingredienserna i en hårbalsam.
 • Amodimetikon (Amodimetikon) ökar elasticiteten och elasticiteten i håret, släpper ut nagelbandet av skadat hår.
 • Butylester av PVM / MA (Butyl Ester) - stabilisator: säkerställer att en enhetlig konsistens bevaras.
 • Cetearylalkohol (Cetearylalkohol) - stabilisator: kombinerar oljiga och flytande komponenter i luftkonditioneringen och tillåter inte att dessa föreningar bryts ned.
 • Ceteth-30 (Tsetat-30) - emulgeringsmedel: hjälper till att blanda kondensatorens komponenter, förbättrar hår och hårbotten från fett och smuts.
 • Cetrimoniumklorid (Cetrimonium Chloride) förbättrar hår och hårbotten, tar bort statisk elektricitet, reducerar hårets elektrifiering.
 • Cetylalkohol (Cetylalkohol) kombinerar oljiga och flytande komponenter i luftkonditioneringsanordningen och tillåter inte att dessa föreningar sönderdelas, förbättrar bildningen av skum och stabiliserar den.
 • Citronsyra (Citronsyra) bildar det optimala pH-värdet (syra-basbalansen).
 • Cocamidopropyl Betaine (Cocamidopropyl Betaine) förbättrar hårets rengöring, gör håret, ger en antistatisk effekt.
 • Colorants (Colorant) färgämnen hårbalsam.
 • Dimeticone (Dimeticon) villkorar håret, reducerar skumning när det skakas.
 • Doft (smaksättning) berikar luftkonditioneringen med en trevlig arom.
 • Glicerin (Glycerin) mjukar håret och hårbotten, minskar vätskans viskositet.
 • Hydroliserat kollagen (hydrolyserat kollagen) förbättrar tillståndet av skadat, torrt hår, förtorkar strukturen hos varje hår.
 • Panthenol (Panthenol) hjälper till att återställa strukturen av skadat hår efter färgning, tjocknar varje hår, gör håret felfri och glänsande.
 • Petrolatum (Pertolatum) hjälper till att återställa strukturen av skadat hår efter färgning, tjocknar varje hår, gör håret hanterbart och glänsande.
 • Polyquaternium-10 hjälper till att återställa strukturen av skadat hår efter färgning, ger en antistatisk effekt.
 • Konserveringsmedel Ingredienser (Skyddande Ingredienser) - Konserveringsmedel: Förhindrar bakterier att multiplicera i balsam och oxidera dess komponenter.
 • Propylenglykol (Propylenglykol) minskar den starka desquamationen av huden, stabiliserar balsamformeln och förhindrar skumning.
 • Stearylalkohol (Stearic Alcohol) förhindrar omvandling av luftkonditionering till en emulsion (separation av flytande och oljiga komponenter), mjukar huden.
 • Triticum Vulgare (Vete) Germ Oil (Veteolja) - En källa av E-vitamin, för att mjukna huden.
 • Vatten (vatten).

Säkerhetskontroll av hårbalsam

Hårbalsam (USA) innehåller bara ingredienser rekommenderade av FDA. De testas för typen och graden av irritation i ögonen och hårbotten. Kompatibiliteten av deras formler med förpackningsmaterialet. Ange sitt utgångsdatum.

Alla klagomål om hårbalsam accepteras på adressen eller telefonnumret till tillverkaren som anges på etiketten.

* - Vanliga FDA-godkända hårbeständiga ingredienser (Food and Drug Administration - USAs livsmedels- och drogadministration).

De bästa hårbalsam i 2018

Mycket ofta, efter att ha torkat håret med schampo, finns det en häftande krullning, förlusten av elasticitet och glans. Sådana strängar är svåra att stapla. Anledningen till detta är att schamponet rensar locken, men ger dem inte näringsämnen och fuktar inte. För att uppnå detta resultat kan man bara använda klimatanläggningen. Du behöver bara välja det korrekt, beroende på strängarnas tillstånd och önskat resultat. Att hantera den här frågan hjälper till att betygsätta de bästa hårbalsamerna.

Typer av luftkonditioneringsapparater

Alla balsam, balsam och sköljningar är utformade för att lösa ett problem - de ämnen som ingår i dem täcka håret en tunn film som skyddar håret från alla typer av skador, förenklar processen att kamma och ge dem en frisk lyster. Några av dem har en extra effekt, till exempel, skyddar mot de skadliga effekterna av varm luft och skyddar mot den negativa påverkan av ultraviolett ljus.

Befintliga luftkonditioneringsapparater kan delas in i tre stora grupper:

Det bör noteras att en sådan gradering är något godtycklig eftersom alla tre av dessa ämnen i olika koncentrationer kan ingå i en enda produkt.

Använd inte 2 i 1 produkter som innehåller både schampo och balsam. Dessa substanser utför olika uppgifter, agerar annorlunda och kräver en annan användningsmetod. Därför borde de inte vara förvirrade.

Silikonbalsam

Ämnen som silikon har inte varit populära de senaste åren. De skadar inte strängarna, men med konstant användning samlas de på hårets yta, vilket över tiden gör frisyren tyngre.

Samtidigt, utan dessa luftkonditioneringar kan inte undvaras, om håret är skadad, eller ofta att värma styling. Silikoner har förmåga att limma de skadade hårhåren och visuellt återställa sin struktur.

Proteinkonditionerare

Dessa produkter hjälper till att återställa skadad hårstruktur. Även om lösningen av problemet tar lång tid och inte alltid lyckas. Därför kan det inte anses att användningen av proteinkonditioneringsmedel ensam kan lösa problemet med läkningstrådar.

Fördelen med proteinprodukter silikonosoderzhaschimi är att de kan tränga djupt in i håret struktur och fylla tomrum som finns där.

Oljekonditioneringsapparater

Sådana kosmetiska produkter är endast lämpliga för perfekt friska krullar utan skada. Försäljning av balsam med oljor i form av aktiva aktiva ingredienser är mycket sällsynta. Men deras användning är mycket användbar för hår, eftersom de ger curls med näring och högkvalitativ fuktighet.

Oftast i en sådan konditioneringskomposition innefattar kokosnötolja, jojobaolja, sheasmör, oliv, lin, ricinolja. Dessutom måste en sådan produkt innehålla regler för hårdhet och surhet av vatten. Produkter av detta slag normaliserar hårets pH och förstärker dem. Styvarna behövs för att mildra vattnet.

Vissa luftkonditioneringsapparater innehåller dessutom ämnen som tar bort statisk elektricitet, skyddar mot de negativa effekterna av solljus. Som hjälpämnen, förtjockningsmedel, smakämnen och konserveringsmedel införs i balsamerna. Dessa ämnen kan inte kallas användbara, men deras närvaro är nödvändig för att bevara alla kvaliteter på lång sikt.

Hur man väljer luftkonditionering

Först och främst, välj lämplig balsam som är nödvändig i enlighet med hårtypen. Vissa kvinnor försöker köpa produkter som innehåller schampo och balsam i en flaska. Sådana medel bör undvikas, även för enskilt bruk, eftersom dessa produkter har en annan inriktning och deras union medför inte någon nytta.

Välj luftkonditioneringsapparaten behöver samma linje som det använda shampooet tillhör. Detta kommer att ge en djupare effekt på hårstrukturen. Du bör också vara uppmärksam på kosmetiska produktens sammansättning, för att skydda sig från en eventuell allergisk reaktion. Om möjligt bör man föredra luftkonditionering, som innehåller i sin sammansättning av naturliga ingredienser.

En viktig detalj är intensiteten av läkemedlets effekt. Enligt denna parameter är luftkonditioneringsanläggningar indelade i:

Lätta produkter är perfekta för daglig vård. De inte skapar onödiga gravitationen för att krypa, förse dem med alla nödvändiga användbara komponenter kapsla tunn film som förhindrar förorenade hår och skyddar dem från oönskade miljöpåverkan.

Om håret är skadad, bör du välja att rekonstruera schampo, stärka deras struktur och förhindrar brott och gallring.

Med regelbunden färgning eller kemiska perms krävs för att förvärva innebär konditionering av en behandlingsform som besitter starka regenerativa egenskaper och förnyar håret. En sådan produkt lägger visuellt till huvudet av hårdensitet och volym.

Hur man använder luftkonditionering

Med hjälp av luftkonditionering måste du följa följande regler:

 • Först måste du tvätta håret med ett schampo som inte överdriver håret.
 • Efter tvättning, torka strängarna med en handduk för att torka något;
 • att fördela en del av produkten i lås med hand eller med en kam;
 • Applicera luftkonditionering till den nedre halvan av strängarna, utan att påverka hårbotten.
 • vänta ett tag, skölj av håret;
 • För kamning använd en kam eller kam med stora tänder.

Förteckning över bästa hårbalsam

Denna balsam görs i Tyskland och är en av de mest populära produkterna på den kosmetiska marknaden, trots det höga priset. Verktyget behöver inte tvättas av. Luftkonditionering rekommenderas speciellt för torkade krusar. Det låter dig omedelbart byta håret eftersom det använder mikrofluidisk teknik. Den innehåller proteiner av silke och pashmina, vilket ger strängarna en jämn och hälsosam glans.

Produkten absorberas väldigt snabbt, har en trevlig sötgod doft. Särskilt effektivt resultat uppnås genom gemensamt bruk av detta verktyg och schampo, inkluderat i samma serie. Varje dag kan den inte användas, eftersom krullarna blir vana och blir feta.

 • utmärkt utjämningseffekt;
 • ger sken;
 • gör lockar silkeaktiga
 • återställer skadade strängar.
 • dyra;
 • Ej lämplig för daglig användning.

Genomsnittspriset är 2800 rubel.

Detta japanska kosmetiska märke i många år har förtroende för köpare. Balsam har en värdefull, unik komposition, som inkluderar Camellia olja. Det ger ett mjukt sätt att krulla och låter dig helt återställa de skadade områdena på en liten stund. Kompositionen innehåller också honungsextrakt, som rätnar lockar och bevarar sin naturliga utstrålning.

Förbättra hårets tillstånd såg många kvinnor direkt efter första användningen. Utan hårt hår släpper balsambandet strängar. Dessutom kamar de utan problem, inte förvirrande. Medlen lindrar statyer av statisk elektricitet och behöver inte spola. En extra fördel, köpare kallade en trevlig arom som varar länge.

 • rätnar lockar;
 • ger naturlig glans
 • ger lätt kamning
 • reparationsskador
 • inget behov av att spola
 • tar bort statisk elektricitet.
 • dyra botemedel.

Genomsnittspriset är 1200 rubel.

Balsam produceras av en berömd tysk kosmetisk fråga. Produkten tillåter en kort tid att lösa många problem med skadade trådar. Det är speciellt nödvändigt om krullarna är svaga och livlösa. Produkten fungerar riktigt och hjälper till att återställa skadade områden. Denna produkt hör till professionella verktyg och används ofta i skönhetssalonger.

 • agerar riktning;
 • återställer skadade områden
 • stärker rötterna.
 • tar inte bort statisk elektricitet.

Det genomsnittliga priset är 600 rubel.

Koreanskgjord luftkonditionering är utformad speciellt för vård av torra och spröda strängar. Det är särskilt användbart för kvinnor ofta utsätts för värme styling håret och curling, är produkten lämplig för färgade lockar. Luftkonditionering har en kumulativ effekt, så efter en enda användning av ett positivt resultat förväntas inte.

Efter applicering av detta verktyg blir håret mjukt, krullarna blir silkeslen och elastiska. Speciellt användbar produkt för tips. Det ger skydd mot tvärsnittet och ger ett välskött look till håret. För att få en positiv effekt måste produkten hållas på håret under lång tid.

 • återställer skador på torra strängar;
 • lämplig för färgade krullar;
 • håret blir silkeslen och mjukhet;
 • skyddar mot tvärsnitt.
 • måste hållas länge på håret;
 • fungerar inte efter enstaka användning.

Genomsnittspriset är 400 rubel.

Den återhämtade effektiva produkten från den berömda tyska producenten. Till skillnad från andra produkter har den en speciell keratin klyvningsformel. Det låter dig dela proteinet i små partiklar som enkelt tränger in i djupet hos varje hår och läker dem från insidan. Som ett resultat blir strängar styrka, blir elastiska och glänsande.

Produkten har en kumulativ effekt, så de måste använda den hela tiden för att få ett riktigt bra, stabilt resultat. Den enda nackdelen är att efter användning av denna produkt blir krökarna snabbt smutsiga.

 • ger återhämtning av hår;
 • ger elasticitet och glans.
 • måste tillämpas regelbundet
 • håret blir smutsigt snabbt
 • dyra.

Genomsnittspriset är 950 rubel.

Balsam har en noggrann grooming effekt på håret, gör krullarna smidiga och gör dem lydiga. Medlen fördelas lätt på håret och täcker dem på ett tillförlitligt sätt. Efter användning av denna balsam försvinner statisk elektricitet, strängar kamas väl. Balsam kan användas i kombination med något schampo.

Balsammen fuktar strängar och återupplivar dem. Efter att ha använt detta verktyg blir håret mer lättsamt, mjukt och glänsande. Men för krokiga och för snäva krullar är den här produkten inte lämplig.

 • tar bort statisk elektricitet
 • krullar är lätta att kamma;
 • fuktar strängar;
 • ger mjukhet;
 • underlättar styling.
 • inte lämplig för lockiga och hårda trådar;
 • dyra.

Det genomsnittliga priset är 700 rubel.

Produkten från det ryska kosmetikföretaget har en djupgående effekt på trådarna. Det rekommenderas att använda det på vintern för att skydda håret från frost och dåligt väder. Den speciella kompositionen möjliggör mättnadskräm med vitaminer. Den är lämplig för mjukgörande även mycket hårda trådar, förbättrar deras kamning och gör styling enklare.

Produkten hör till linjen av professionella produkter, fuktar väl överdriven strängar och matar dem. Ta bort statisk elektricitet. Efter detta upphör krullarna att trycka och behålla sin form perfekt.

 • lämplig för användning på vintern;
 • skyddar mot frost och dåligt väder;
 • förbättrar kamningen;
 • fuktar och närmar
 • eliminerar statisk elektricitet.
 • På grund av dens tjocka konsistens är det svårt att avlägsna från flaskan.

Genomsnittspriset är 250 rubel.

Produkter av ett populärt kosmetiskt märke kommer att bli en riktig hitta för kvinnor med kraftigt skadade torkade trådar. Det här fallet innehåller en triple volym keratiner, vilket hjälper till att återställa hälsan och styrkan till krullarna. Med långvarig användning kan denna kosmetiska produkt klara några hårproblem.

Enligt kunderna, efter appliceringen av det här verktyget, minskas hårets skörhet, håret blir mer välskött, strängar blir elastiska. Positiva förändringar kan ses efter den första ansökan. Verktyget gör inte krullarna tyngre och lämnar inget oljigt.

 • resultatet är synligt omedelbart
 • kumulativ effekt
 • ger styrka;
 • minskar bräckligheten;
 • billigt.
 • Ej lämplig för feta trådar.

Genomsnittspriset är 400 rubel.

Vid skapandet av denna luftkonditionering användes en ny teknik. Produktens sammansättning inkluderar ultralätta mikrokomponenter, som snabbt tränger in i hårstrukturen och ger det fukt från insidan. Som ett resultat mjukas strängarna och vägs inte. Kombination orsakar inte problem.

Väl återställer tråkigt, trött hår. Många kunder säger ekonomisk konsumtion och lågt pris på luftkonditionering. Medel ger väl näring och perfekt fuktar strängarna, eliminerar skador, ger en silkeslen glans och bryr sig över hela längden.

 • ekonomiskt;
 • billig;
 • ger högkvalitativ vård och hydratisering;
 • eliminerar skador.
 • ger inte den deklarerade volymen.

Den genomsnittliga kostnaden är 300 rubel.

En av de bästa budget luftkonditioneringsapparater, som gör att du kan behålla hårets hälsa. Medlen utges i form av tvåfasig spray. Det täcker håren med en tunn film, vilket ger en lamineringseffekt. Sammansättningen av den kosmetiska produkten innefattar keratin, återställande av skadade områden på strängarna. Detta gör att du kan öka hårets motståndskraft mot effekterna av höga temperaturer, de bryter mindre.

På grund av innehållet av fruktkstrakter är krullarna mättade med användbara ämnen. Som ett resultat aktiveras curls tillväxt, deras volym förbättras. Luftkonditionering behöver inte spolas.

 • kräver inte sköljning;
 • ger tjocklek och volym;
 • skyddar mot värme;
 • lamineringseffekt;
 • billig;
 • bryr sig om hår.
 • inte detekterat.

Den genomsnittliga kostnaden är 150 rubel.

Nu finns det ett stort utbud av balsam för alla smaker, så att du kan lösa en mängd olika hårproblem. Välj det bästa är inte svårt om du överväger hårets typ och tillstånd och ger preferenser till välrenommerade tillverkare med gott rykte.

Vad är hårbalsam för?

Ägare av lyxigt hårhår vet att för att uppnå vackert och friskt hår med endast schampo är det nästan omöjligt. Tillverkare av hårkosmetika erbjuder produktlinjer som innehåller ett stort antal vårdprodukter - masker, balm, oljor, serum. Den mest populära sådan produkten kan kallas luftkonditionering. Men inte alla vet hur detta verktyg skiljer sig från andra och hur det påverkar håret.

Vad gör luftkonditionering?

Hårbalsam är en produkt avsedd att neutralisera effekterna av schampo. Faktum är att shampoo har i sin sammansättning aggressiva ämnen, på grund av vilket rengöring av hårbotten och håret uppträder. Vid tvättprocessen tränger hårstrukturen upp och öppnar upp vågorna.

Normalt ska vågar, som också kallas hårkutiklet, passa så nära som möjligt till hårstråken. I det här fallet kommer de att kunna klara sin uppgift - för att skydda håret, hålla fukt och användbara komponenter inuti den. Luftkonditionering kan hjälpa till med detta - dess beståndsdelar limar skalorna samman.

Det är därför som professionella inte rekommenderar att du använder 2-i-1-shampoo-conditioner-verktyget, men rekommenderar att du köper två separata produkter, eftersom de löser helt olika uppgifter och på motsatt sätt påverkar hårstrukturen.

Vad gör användningen av luftkonditionering?

Först, efter att ha använt balsam, blir hårets yta jämn, så de är mindre förvirrade och lätta att kamma. För det andra, efter torkning ser håret ut skinsamt och friskt, det kan känna sig mjukare vid beröringen. Om klimatanläggningen innehåller antistatisk blir håret mer lättsamt, det utskjutande håret och fluffigheten blir mindre. För det tredje skapar balsamskyddet en skyddande mantel som omsluter varje hår - detta gör strängarna mer resistenta mot manifestationen av en aggressiv yttre miljö. Till exempel blir sprött hår mindre sårbart under blåstorkning.

Hur man använder luftkonditionering?

Det är nödvändigt att läsa instruktionerna för en viss produkt. Som regel bör tvättbara balsam, som även kallas sköljmedel, fördelas längs hårets längd. Applicera på rötterna av dem är inte värt det, annars kommer håret att förlora volymen av basalen, och håret i detta område kommer att tycka sig mer smutsigt. Ägare av hår benägna att tjocka, det är rekommenderat att applicera balsam endast på ändarna av håret.

Efter applicering av balsam, är det nödvändigt att tvätta av det inte omedelbart, men efter några minuter så att det kan tränga in i nagelbandet. För maximal effekt kan du handduk ditt hår före användning för att bli av med överskott av fukt.

Vad skiljer balsaman från balsam?

Hårbalsam är en annan version av behandlingen som tillverkare rekommenderar att använda efter schampo. Förutom luftkonditionering utför den en skyddande funktion, limning av skalor ihop. Men om det här i regel slutar klimatpåverkan, utför balsam mer komplexa uppgifter. Det närmar också hårstrukturen på grund av dess näringsämnen och vitaminer. Vissa balm påverkar hårfollikeln - d.v.s. de måste tillämpas på rötterna. Som regel bör balsam hållas på huvudet längre än balsam.

Luftkonditionering kemisk sammansättning

Den kemiska kompositionen av hårbalsam är ett ganska mångsidigt koncept, eftersom det skiljer sig mycket från typen av balsam och från tillverkaren. De kan vara helt naturliga, som kompositionerna av "heta oljor", syntetiska, som en spray för glans eller värmeskydd för håret, liksom en blandning av olika komponenter. Dessutom är de flesta luftkonditioneringsapparater ofta en blandning av naturliga och syntetiska komponenter i en flaska. Det är också värt att notera att grunderna för luftkonditionering också kan vara olika och beror på syftet med drogen. Så det finns vatten och oljebaserade hårbalsam.

 • pH
 • fysisk färg
 • SAS
 • hårbalsam
 • pH-regulator
 • kelatbildande medel
 • konserveringsmedel
 • silikon
 • hårkonditioneringsadditiv
 • protein
 • fuktighetsgivande medel
 • olja
 • viskositetsregulator

I hårbalsamens kemiska sammansättning kan följande grupper av läkemedel särskiljas: vatten (olja eller silikonlösningsmedel), ytaktiva ämnen, förtjockningsmedel, konditioneringsmedel, surhetsregulatorer, vattenhärdighetsregulatorer, färgkomponenter och konserveringsmedel.

Vatten är huvudkomponentlösningsmedel hos de flesta hårbalsam (utom förberedelser som verkar på silikon eller oljig). Det möjliggör maximal penetration av balsamkomponenterna i håret och återstår delvis i håret, fuktar dem.

Varje typ av lösningsmedel appliceras endast på vissa typer av balsam. Och det är han som ställer luftkonditioneringsapparatens grundläggande egenskaper och funktionerna i dess tillämpning.
Om vatten används som lösningsmedel används det i ett mycket renat - avjoniserat tillstånd, vilket säkerställer korrekt funktion av produkten.

Ytaktiva substanser (ytaktiva ämnen)

Surfaktanter - kan vara huvudbeståndsdelarna i en hårbalsam. Surfaktanter ger en bra blandning av vattenlösliga ingredienser med oljelösliga (silikonlösliga) ingredienser. De ger också en liten tvätt effekt till luftkonditioneringsapparaten. På grund av denna effekt tillämpas ofta det så kallade "schampo utan schampo" -proceduren. I det här fallet, istället för schampo, använd balsam och denna procedur anses vara mycket mildare än att tvätta håret med schampo.

I hårbalsam, används katjoniska ytaktiva ämnen, vilket kan ha en omtänkseffekt på håret, något neutralisera hårets negativa laddning, men skumma inte väl.

silikoner

Silikon i hårkosmetik är en ganska frekvent komponent av en vårdande effekt i kompositionen hos en hårbalsam. De läggs till för att ge glans till håret, upprätthålla hårkvaliteten och upprätthålla kosmetisk färg. Det ger en synlig effekt omedelbart efter appliceringen, så många människor gillar håret efter applicering av balsam. Silikon för hår är en ganska populär ingrediens bland tillverkare på grund av dess säkerhet, även om det också är ganska kritiserat som viktande hår.

Det är också värt att notera att det finns konditioneringskompositioner för hår som har en helt silikonbas. Det innebär att silikoner fungerar som ett konditioneringsmedel och flyktiga silikoner (som cyklometon och cyklopentasiloxan) som lösningsmedel. Denna grupp innehåller vanligtvis speciella oljor för hår, sprutmedel för glans, vätskor för limning av delade ändar etc. Dessa föreningar har en bra effekt, men de bör användas på vått hår, eftersom kompositionen fortfarande saknar vatten som huvudämnet fuktgivande komponent.

proteiner

Proteiner för hår (proteiner) används ofta i många balsam, på grund av dess närhet till hårets sammansättning. Tack vare utvecklingen av hydrolyserade proteiner blev det möjligt att återställa (även om det är kosmetiskt) hår. Eftersom de kan tränga in i håret och fylla hålrummen i håret. Dessutom har proteiner egenskapen hos en effektiv fuktgivande komponent och hjälper till att ytterligare behålla den önskade graden av hydratisering av håret.

Konditioneringsmedel

Konditioneringsmedel i hårbalsam är en ganska stor grupp av substanser som kan ge en vårdande effekt på håret på olika sätt. Denna grupp kan innehålla följande grupper: fuktgivande ingredienser, antistatiska medel och filmbildande substanser. Även i denna grupp kan hänföras tidigare beskrivna proteiner och silikoner.
Beroende på villkoret för balsammedlet kan kompositionen av konditioneringsmedlen variera kraftigt. Eftersom varje typ av luftkonditionering har sina egna egenskaper och applikationer och komposition.

oljor

Mask i hårbalsam

Med kompositionerna av oljor började historien om att skapa hårbalsam och för den här dagen, inte kosmetiska tillverkare bortse från denna typ av ingredienser. Oljorna hjälper till att hålla fukt i håret, och på ett ganska naturligt sätt, utan att orsaka sidotorkning av håret. Olika oljor läggs till kompositionerna av hårbalsam och varje kosmetiskt företag väljer ett lämpligt alternativ för det. Bland sådana oljor är de vanligast förekommande: argan, jojoba, kokosnöt, olivolja och många andra, inklusive och mineral.
Varje olja som används kan lägga till balsam ett antal specifika egenskaper som har stor effekt på hårbotten, och håret fungerar huvudsakligen som en fuktkräm.
Också oljor kan vara bärare basen av balsam, där de säkerställer penetration av de aktiva ingredienserna i håret och upprätthålla håret i korrekt form. Oftast finns oljor som den viktigaste aktiva komponenten i hårbalsam i produkter från gruppen "heta håroljor".

förtjockningsmedel

Förtjockningsmedel deltar inte i hårkonditionering, men utan dem skulle balsammedel vara väldigt flytande och inte praktiskt att använda. Dessutom säljer flytande kondensatorer dåligt, och tjockare och viskösa ger intrycket av en mer koncentrerad komposition.

Surhetsregulatorer

Conditioners används ofta efter några aggressiva procedurer som förskjuter hårets pH till ett alkaliskt område. Vad är skadligt för håret. För att återställa hårets pH till naturliga värden, liksom för att säkerställa en effektiv restaurering av strukturen och kammade hårbalkar började producera med ett surt pH. Dessutom är graden av surhet hos hårbalsammen i allmänhet beroende av typen av balsam.
Det är för att ge önskad pH-nivå av hårbalsam de lägger till surhetsreglerande medel. Dessa substanser ger önskat pH på håret.

Vattenhårdhetsregulatorer

Numera är ett ganska vanligt problem hårt vatten. I sådant vatten hindrade arbetet med kosmetiska preparat väsentligt. Så att hårbalsam kan fungera bra under alla förhållanden, började de lägga till speciella ämnen - hårdhetsregulatorer (kelatkomponenter). Deras huvuduppgift är att reagera med hårdhetssalter, om några. Och för att säkerställa optimala förhållanden för luftkonditioneringens funktion (för att minska vattenets hårdhet).

Färgkomponenter

Färgkomponenter tillsattes till luftkonditioneringsapparaten för att ändra hårfärgen är inte så länge sedan. Konsumenten har redan uppskattat denna innovation och började aktivt tillämpa, så nu kan du inte överraska någon med färgsköljning (till exempel den oklara Tonics) eller färgkonditioneringsmedel för att behålla färg. Alla dessa preparat innehåller fysiska färgämnen i deras komposition, vilket kan ge hår nyanser eller hjälpa till att upprätthålla kosmetiska färger på håret.

konserveringsmedel

En annan grupp av ämnen utan vilka ingen luftkonditionering kan göra är konserveringsmedel. De bidrar inte till hårvård, men deras uppgift är inte mindre viktigt - för att förhindra reproduktion och utveckling av mikroorganismer och svampar i ett rör under lagring och användning. Hårbalsam är en tillräckligt näringsrik och gynnsam miljö för utvecklingen av mikroorganismer, därför är det omöjligt att utan konserveringsmedel. Konserveringsmedel är en hel grupp ämnen av naturlig och syntetisk natur, som tyvärr är mycket nödvändiga i kompositioner och mycket allergiframkallande, därför läggs det till kosmetika i minimala mängder.

Om luftkonditioneringsapparater

Vad gör ett vanligt luftkonditioneringsapparat annorlunda än ett luftkonditioneringsapparat i en spray?
Vilka är de grundläggande komponenterna i dyra och billiga luftkonditioneringsapparater?
Vad är maskinsammansättningen från luftkonditioneringsapparaten?
Vad är "Deep Conditioning"?

Återigen kunde jag lyssna på Salerms teknologistverkstad. Den här gången var ämnet "luftkonditioneringsapparater". Ser framåt, jag ska säga att några av hennes ord överraskade mig. Till exempel, att oljorna återfuktar. Och att masken från luftkonditioneringen skiljer sig endast i koncentrationen av en komponent. Alltid trodde att masken är mer koncentrerad i komposition än luftkonditioneringsapparater. Men hon märkte att olika tekniker på seminarier och experter ibland säger motsatta saker, och ibland vet du inte vem som har rätt. Hon har emellertid nyligen läst en intervju med Larisa Ivanova, biokemist och kandidat för kemiska vetenskaper, chef för det ryska laboratoriet "Likoberon", så hon tilldelade också vissa oljor till fuktgivande ingredienser. Så det här ämnet är intressant i alla fall.

Luftkonditioneringsapparater är oumbärliga produkter i hemvården. De släta håret, underlätta kamning, ta bort statisk elektricitet. Släpp dem i olika format. Luftkonditioneringsapparater är tvättbara och outplånliga, organiska och oorganiska. Och en sak förenar dem - de har alla en konditioneringseffekt.

Vad ska inkluderas i klimatanläggningen för att det ska fungera?
Alltid i kompositionen av någon produkt - schampo, mask - det finns en grundläggande del som inte ändras även i olika märken. Om du till exempel använder olika balsam för hår av samma märke och jämför den grundläggande delen av kompositionen kan du identifiera många likheter.
Den första ingrediensen är vanligtvis vatten eller någon slags silikonbas.
Ofta tillsätts vattenlösliga eller lipidlösliga silikoner till balsam och masker. Dessa är filmbildande komponenter, vars uppgift är att kuvera hårets yta. På grund av den här filmen skapas effekten av silkeslen, jämn och kompatibel hår.
Nästa sak är konditioneringstillskott. Den vanligaste komponenten är cetrimoniumklorid. Denna komponent mjukar håret väl och skapar en film, på grund av vilket hår blir silkes och mer glänsande.
Ovanstående komponenter - konditioneringsmedel och silikoner - är vatten- och fettlösliga, de har en konditioneringseffekt, de är den grundläggande delen av konditioneringsmedlet, på grund av vilken önskad effekt uppnås.
Också i luftkonditioneringsapparaten är ett katjoniskt ytaktivt medel och medelhaltiga ytaktiva ämnen - det här är fröder. Du märkte förmodligen att det är skum som naturligtvis inte är detsamma som från schampo, men också märkbart när man tvättar balsammen? Detta är bara en bekräftelse på att klimatanläggningen innehåller ytaktivt medel. Surfaktanter ansvarar för god blandning och vattenlöslighet av produktingredienserna.
Proteinkomponenter kan vara närvarande - vegetabiliska och mjölkproteiner, keratin. De används ofta i masker och balsam, eftersom proteiner har möjlighet att rekonstruera skador på håret. Protein bidrar till att strama håret och väga det.
Den andra funktionen av balsam, förutom att underlätta kamningen, är att mjukna håret efter de kemiska förfaranden som utförts - färgning, blekning och perming. Förresten kan tvätten tillskrivas sådan - det här är också en alkalisk process. För att neutralisera det alkaliska pH-värdet på håret och hårbotten, behöver kemikalierna vissa slags syra. Och för detta ändamål tillsätts en surhetsregulator till balsammen. Typiskt är surhetsregulatorn natriumcitrat eller citronsyra / sorbinsyra. Och beroende på innehållet i denna komponent kan luftkonditioneringsapparaten förutom sin huvudfunktion vara en stabilisator om dess pH är surt. Denna balsam är avsedd att neutralisera den alkaliska miljön efter färgning.
Nästa gemensamma ingrediens är ett förtjockningsmedel. Det påverkar inte konditioneringsprocessen alls. Det påverkar utseendet på produkten. Ett förtjockningsmedel skiljer sig från en annan endast i pris och ursprung. När förtjockningsmedlet är mycket, blir läkemedlet till en mask.
Ofta ingår i luftkonditioneringsoljan. De berikar kompositionen, men kan samtidigt medföra ett antal specifika egenskaper. Det finns mycket närande oljor - argan, macadamia, det finns en olja med fuktgivande effekt - till exempel druvfröolja.
Dessutom kan olika konserveringsmedel, parfymtillsatser, vattenhärdighetsregulatorer, färgämnen tillsättas, vilka alla också är hjälpkomponenter. De står i slutet av kompositionen.
Luftkonditioneringsapparater skiljer sig inte bara från fyllning utan även i utseende. Mycket litet förtjockningsmedel har tillsatts i de outplånliga flytande balsamsprutorna. Och koncentrationen av alla grundläggande komponenter här är mycket mindre. Men andelen vatten i sådana produkter är mycket högre.

Och tekniken berättade om det djupa hårkonditioneringen. Nu tjänar denna tjänst popularitet.

Hur man gör

Den är baserad på en proteinkonditionerare eller mask, berikad med organiska oljor eller vätska, blandningen appliceras på håret. Ej tvättad av (!) Och torkad. Ett ultraljudsinstrument kan användas för proceduren. Tekniken är mycket lik keratinrätning. Då tvättas håret väl med vatten och torkas. Och effekten av konditionering med denna teknik varar mycket längre än före den första tvätten. Djup konditionering kommer att vara effektiv för allvarligt skadat hår.

Balsam eller balsam: hur man gör rätt val

Hårvård innebär oftast tre faser: rengöring, vård och drastiska åtgärder. Den första processen utförs på bekostnad av schampo, det senare innebär masker och speciella medel för de fallen när ett försvagat hår behöver intensiv näring eller hydratisering. Daglig vård erbjuds genom att använda en balsam eller balsam.

Funktioner av medel

Både balsam och balsam används efter att ha tvättat huvudet för att förbättra hårets kvalitet och krullarnas utseende. Denna förbättring tillhandahålls på olika sätt, och därför skiljer sig egenskaperna hos balsam och balsam ganska starkt.

Båda formuleringarna är caretakers, men deras funktioner är olika. Faktum är inte frågan om vad man ska välja, men vad håret behöver.

Verkningsmekanismen är densamma: Under torkning, även med det mest skonsamma shampooet, förlorar de kåta vågorna som utgör hårets toppskikt sin täta styling. Följaktligen är substanserna i masken eller balsamet möjligt att tränga in i mitten av skiktet - cortexen. När håret torkar återgår vågorna delvis till deras normala tillstånd. För att underlätta denna process hjälper det att kamma krullar och balsam. Vilka typer av schampon beskrivs i den här artikeln.

Balm Direktiv

Balm är ganska en närande och tonic botemedel. Ofta påverkar dess inflytande inte så fort vi vill, men det har en kumulativ effekt. Ju längre perioden med att använda rätt verktyg, desto bättre krullar.

Sammansättningen av balsam är ganska komplex och innehåller nödvändigtvis många näringsämnen. Av dessa är de viktigaste:

 • oljor är en oumbärlig komponent som garanterar införandet av fettlösliga vitaminer och fuktretention och skapandet av en skyddande film på håret själv. De vanligast använda vegetabiliska oljorna, men det finns föreningar med mineraloljor;
 • eteriska oljor - de senare förångas mycket snabbt och lämnar inga spår bakom. Deras roll är inte näring, men aktivering av cellerna. De motsvarande receptorerna av hudceller svarar på komponenterna i eteriska oljor, vilket stimulerar deras tillväxt.
 • proteinkomplex - proteiner. Deras effekt är inte så klart, trots allt, hår - det är i själva verket redan döda element, utan ett medel för keratin proteiner och input tillåter den senare för att fylla en hålighet och oegentligheter i cortex och nagelband. Och detta förbättrar utan tvekan ståndarnas tillstånd och deras utseende.
 • Växtbaserade extrakt - har främst en lugnande effekt på hårbotten. Med torr och oljig seborré, är den senare mycket lätt irriterad även under verkan av neutrala komponenter. Kamille, cornflower, calendula extrakt lindrar irritation;
 • syror - vinsyra, äpple, mjölksyra. Vanligtvis del av balsamkonditioneringsapparaten. Syror normaliserar hårbotten i hårbotten, som efter tvätt tvättas till den alkaliska sidan och returnerar glansen till låsningarna. Faktum är att syror bidrar till läggning av skalor, respektive håret blir återigen slät och glänsande;
 • vitaminer - påverkar främst hårbotten och hårsäckarna, så balsmen måste gnidas in i rötterna, till skillnad från balsam.

Balm action - näring och befästning. Det ögonblickliga utseendet hos håret är en sekundär materia.

Luftkonditionering uppgifter

Hem - för att ge lätt kammande hår. Vilket som helst av kompositionerna tjänar som ett antistatiskt medel, det vill säga förhindrar ackumulering av elektricitet i strängarna. Mekanismen för dess åtgärd är helt annorlunda än balsammen. Balsam skapar en tunn film på hårytan som inte tillåter fukt att förångas. Det bidrar till snabb återgång av kåta vågar i originalformen och till och med förseglar kopplingen. Som ett resultat blir håret smidigt, även vinster skiner och ackumulerar inte elektricitet.

Luftkonditioneringens komposition är väldigt annorlunda:

 • Surfaktanter - inkluderar katjoniska ytaktiva ämnen i agenset. De har en mycket svag rengöringseffekt eftersom deras uppgift är att avlägsna schamponrester och säkerställa en enhetlig förlängning av övriga ingredienser.
 • silikon - det finns många typer av denna polymer, både säkra och skadliga. Conditioners kombinerar ofta konditionering med flyktiga varianter - cyklometron och cyklopentasilokan, som fungerar som lösningsmedel. Det är silikoner som bildar en skyddande film på ett hår, förhindrar mekanisk skada och förbättrar naturlig glans.
 • proteinkomplex - hydrolyserade proteiner i detta fall ackumuleras i det översta lagret - nagelbanden och smidig ojämnhet, dvs. de är inte drivna, utan endast ge planhet och utseende av håret toppskarv;
 • Konditioneringsämnen är antistatiska och filmbildande komponenter som förhindrar ackumulering av el. Till viss del omfattar denna kategori proteiner och silikoner;
 • oljor - argan, kokosnöt, olivolja. Deras uppgift är att bilda en vattentät film och förhindra fuktförlust. De utövar inte näringens roll, eftersom luftkonditioneringsapparatets huvuduppgift är att täta kutiksmuren.
 • surhetsregulatorer - samma fruktsyror. I huvudsak neutraliserar skiftet i pH-balans i alkalisk riktning. Syrans medel beror på dess typ.

Sammansättningen av vissa typer av luftkonditionering - nyanser, innehåller även färgpigment. Specificiteten av verkan av verktyget tillåter inte pigmenten att tränga in i hårets inre, de deponeras och delvis fixeras på nagelbandet. Följaktligen kan kompositionen endast ändra skuggan, inte färgen och tvättas lätt ut.

Valet av ett visst medel bestäms av hårets tillstånd. Och för det här måste du analysera inte bara kompositionen, men också dess inflytande.

mat

Den synliga delen av håret är död. Följaktligen är dess näring omöjlig. Denna definition innebär flera andra funktioner.

För det första är det stimulering av hårfollikeltillväxten, och eftersom det är deras arbete som bestämmer strängarnas tillstånd och tillväxthastigheten. Det är värt att notera att penetrering av hårbotten i hårbotten är också svårt, som i andra områden, så att ämnen med endast mycket små molekyler kommer in i dermis.

Sebaceous kanal, som förbinder lampan och hudytan, har kanalen ett bredare - upp till 300 A. Följaktligen kan små proteinmolekyler penetrera, men de är få. Som ett resultat väljer tillverkarna en annan väg: ämnen som fungerar som stimulantia, men inte näring, introduceras i balm och masker.

För det andra, som en följd av termisk och mekanisk skada i hårhålan och oegentligheter uppträder i de ställen där nagelbandet är skadat. Proteinkomponenter som liknar kompositionen till keratin fyller dessa håligheter. Detta är inte mat i ordets sanna bemärkelse, men bidrar definitivt till bildandet av friskt, jämnt hår.

balsam

Balm är per definition en närande vårdgivare. I dess sammansättning och oljor, och proteiner och vitaminer finns närvarande i högre koncentrationer. Det är därför lämpligt att använda en balsam för att driva försvagat torrt hår.

Det är att föredra att välja verktyget inte är universellt, men specialiserat. Om strängerna är torra, spröda behövs mer pengar med mer oljor och protein. Om de inte lyser och verkar sakta, hjälper bra balmsprutor som hjälper till att återställa normal surhet.

Luftkonditionering

Syftet med konditioneringsmedlet är bildandet av en skyddande film, inte kraften hos ett hår. Dessa komponenter ingår i dess sammansättning men i en mycket lägre koncentration. För friska strängar är detta tillräckligt, men inte för de svaga.

befuktning

Torrt hår bildas inte när det får lite fukt, men när den förlorar det för snabbt. Detta är vanligtvis förknippat med brott mot integriteten hos nagelbandet. Horniga skalor borst, öppen och cortex börjar aktivt förånga fukt. För att förhindra denna process är det nödvändigt att uppnå tätt läggning av nagelbandet eller för att skydda håret på ett artificiellt sätt.

balsam

Produkten innehåller fuktgivande ingredienser som kan absorbera och behålla fukt för att överföra det till hårets insida, såväl som olja. Den senare bildar bara en skyddande film och förhindrar förångning.

En mer uttalad effekt ges av en balsam sköljning. Det innehåller syror i en tillräckligt hög koncentration för att ändra hårbotten i hårbotten och påverka håret. Syra hjälper till att täta nagelbandet. Strängar samtidigt ger tillbaka den naturliga glansen, eftersom de blir jämnare och jämnare. Men det viktigaste är att med god täthetsdensitet förångas inte fukten.

Luftkonditionering

Dess funktion är att täta skiktet. Återgå den ursprungliga förpackningen av kåta vågar. Följaktligen är denna åtgärd effektivare än en balsam. Luftkonditionering omfattar alltid syror och i stora mängder, vilket bidrar till "limning" av skalor.

Dessutom skapar silikonerna som utgör produkten en tät, vattentät skyddsfilm. Således förhindras indunstningen av fukt samtidigt genom 2 mekanismer. Om strängar lider exakt av brist på fukt, behövs luftkonditionering för att ta hand om håret.

skydd

Denna funktion utförs av den redan nämnda skyddsfilmen. Naturligtvis är det skapat av ett utsöndrat smörjmedel - talg. Om den senare är otillräcklig, förblir håret försumbart och förlorar fukt snabbare.

Konstgjord film kan erhållas på två sätt: genom införande i kompositionen av organen av olja eller polymera substanser.

balsam

Varje komposition av detta slag innehåller alltid ett stort antal olika oljor. Den senare ersätter talg. Som regel används lätta oljor, som kokosnöt, arganer för att inte väga ner strängarna.

Balsams med silikon tillsatser, och det finns sådana, ger skydd för håret och den andra mekanismen. Silikon fördelas utmed hela längden på strängen och skyddar krökarna mot mekanisk skada och överhettning.

Luftkonditionering

Den består av silikon, som effektivt skyddar håret. Dessutom hindrar dessa ämnen, liksom specialiserade antistatiska medel, ackumulering av el. För att skydda trådarna är luftkonditioneringen effektivare.

Det finns dock en nyans: filmen gör håret mjukare och mer lättsamt. Om det finns behov av att behålla hårvolymen, kan luftkonditionering inte appliceras på rötterna. Med balsam uppstår sådana problem inte.

Vilket är bättre

Målen med balsam och balsam är olika. Använd verktyget bör baseras på hårets tillstånd och uppgifterna.

 • Balsam - ett sätt att näring och återställa krullningar. När försvagning, stor torrhet, brittleness, håret först behöver näring, mättat med fukt och oljor. Detta är syftet med balsammen.

Ett botemedel används som regel 1-2 gånger i veckan, som alla andra terapeutiska medel, ger det inte en omedelbar effekt. Efter en månad manifesteras kompositionens helande effekt i form av elastisk elasticitet och silkighet hos strängarna.

 • Balsam är konstruerad för att återställa nagelbandet. Det gör håret smidigt och jämnt, det återkommer glans och mjukhet. Du kan använda den efter varje shampooing. Om trådarna är torra bidrar balsammen till en bättre fukt, eftersom det skapar en skyddande film. Det påverkar dock inte orsaken till torrhet.

I händelse av faktiska problem med hårförsvagningen, torrhet, bräcklighet, skada, är det därför nödvändigt att använda en balm i tillräckligt lång tid. För daglig vård, för att göra krullarna skina och göra dem mer lätta, måste du använda luftkonditionering.

I allmänhet rekommenderas balsam för kvinnor med problematiskt hår, balsam - med friska.

video

Allmänna egenskaper hos balsam och hårbalsam från en frisörs ord.

rön

Balsam och balsam lösa olika problem. Den första är avsedd för intensivvård, näring och till och med behandling av strängar. Det senare ger ett estetiskt utseende av hår och skyddar locket mot fuktförlust. Valet mellan de två sätten bör baseras på hårets tillstånd. Den här artikeln omfattar alla hårvårdsprodukter.Nästa Artikel
Shampoo för hårglans