Hästkeratin vad är det


Moskva: +7 (495) 790 89 00
St Petersburg: +7 (812) 579 66 35
Regioner: 8 800 700 14 80 (gratis samtal)

Öppettider: mån-fre. från 10-00 till 19-00 (Moskva tid)

 • Hem>
 • Om företag>
 • Hårvård>
 • Hårbotten behandling

MoltoBene Komponenter: Hästkeratin

Hästkeratin, en av nyckelkomponenterna i MoltoBene-kosmetika, är ett protein som är identiskt i sammansättning med hårets keratin. Det återställer och förstärker håret djupt inuti, på nivå av strukturen, ger den elasticitet och glans. Och här är 10 mer intressanta fakta om denna fantastiska komponent.

Vilka andra intressanta fakta vet vi om hästkeratin?

1. Hästkeratin är ett tätt elastiskt protein som ingår i stratum corneum av hår, hud och naglar av alla levande saker. Den ligger ovanpå ett tätt skikt, skyddar ung vävnad och låter dem växa.

2. Keratin erhölls först från håret hos en hästman och anpassades sedan till utbredd användning i kosmetika.

3. Det japanska företaget MoltoBene var den första som använde hästkeratin i sina hårprodukter. Hästkeratin, som ingår i MoltoBene-produkterna, är INTE av animaliskt ursprung, det är en komponent som syntetiseras i laboratoriet som är helt identisk med naturlig hästkeratin.

4. Hårkeratin produceras av speciella celler i hårfollikeln och ingår i det yttre skiktet i hårtunna keratinerade cutikelceller.

5. Mängden keratin i slavar, asiater och afrikaners hår är annorlunda. Således är innehållet i keratin i afrikanernas hår 85% vilket skyddar huvudet från överdriven överhettning i solen. Europas hår består av cirka 90% keratin och 95% av asianerna på grund av klimatets hårdhet, med kraftiga förändringar i lufttemperaturen och starka vindar, där tät keratinskydd är nödvändigt för hår.

6. Blont hår speglar lätt solens strålar och mörkt - behöver mer skydd. Det är därför keratin brunetter har mer hår i håret än blondiner.

7. Samtidigt föreslår krullarna av lockigt hår en mjuk klippkroppsstruktur med inte mycket hög keratinhalt, och även långt hår är "klädd" i ett tätare skikt av nagelband med hög keratinhalt, som i en mantel.

8. Dieter, havsvatten och miljöpåverkan, kemisk perm och färgning av hår med ammoniakfärger kan orsaka att keratin förloras i håret.

9. Bristen på keratin gör hårkutiklet bräckligt och poröst, dess skalor passar inte längre tätt mot varandra. Detta kan orsaka brådhet och torrhet, vilket omedelbart påverkar hårets utseende - de kan förlora sin glans, börja bli förvirrad, skära, tryck ner och ge upp dåligt.

10. Hästkeratin absorberas snabbt av hår snabbt och utan rester, som sitt eget hårprotein, och gör det möjligt att eliminera ofullkomligheter på kort tid och för att uppnå full återhämtning. Hästkeratin finns i Bene Premium Molon Salon Work Care, Molto Gloss, Bene Crystal och Bene Premium Crystal Rose-produkter.

Keratin Shampoo

Varje kvinna vill ha vackert välskött hår, vilket inte är så lätt. Under påverkan av miljöfaktorer, stress, användningen av ploek och andra verktyg blir håret ofta tråkigt, sprött, börjar splittras. Och sedan frågan om hur man väljer vården, inte bara med kosmetika utan också med terapeutisk effekt. Detta gäller särskilt för schampon som vi använder oftare än andra medel. Nyligen är bland de förstärkande och återställande hårprodukterna särskilt populära olika komplex, särskilt - schampon med keratin.

Fördelar och nackdelar med keratin shampoo

Keratin är ett komplext protein, och håret består av mer än 80%. Därför beror deras utseende på antalet och tillståndet hos keratinceller i håret.

Man tror att det keratin som ingår i schampot bör fylla de hålrum som bildas under flakning. Han som om "smälter" håret, vilket gör det smidigare och elastiskt. Men det är värt att notera att schampo ensamt inte kommer att ge ett fullständigt resultat, och den önskade effekten kan endast uppnås om keratinschampon används i kombination med andra medel (balsam, masker och balsam).

Huvudfunktionen hos schampo är att avlägsna smuts och fett från håret. Därför, när du använder endast schampo, förblir keratin inte kvar i håret i rätt mängd. Dessutom används hydrolyserad (krossad) keratin i sådana produkter, vars effekt är signifikant lägre än den för hela molekylerna i ett givet protein.

Samtidigt blir det tjockt håret smutsigt och viktat snabbare. Emellertid observeras denna effekt vanligtvis vid billiga medel och beror huvudsakligen på innehållet i billiga silikoner, och inte keratin.

Schampon innehållande keratin

Som en del av schampon är keratin en användbar tillsats, men vid köp är det värt att uppmärksamma kompositionen som helhet, eftersom tvättformeln har en märkbar effekt på håret.

De vanligaste och billigaste varumärkena av sådana schampon inkluderar vitryskt schampo med keratin från Vitex och Nivea-produkter.

Keratinfritt Svavelfritt Shampoo

De flesta schampon, särskilt i lägre och medelstora priskategori, innehåller natriumlaurylsulfat eller natriumlauretsulfat. Dessa är ganska aggressiva ytaktiva substanser, som å ena sidan gör rent hår från fett väl, men å andra sidan kan torka hårbotten.

Sulfatfria schampon är ett mycket mildare alternativ, och passar bäst för tunt, torrt hår.

 1. Bland keratinfria sulfatschampon är det amerikanska varumärket Alterna värt att nämna. Produkterna hör till den högsta priskategorin, men enligt recensioner anses den vara en av de bästa som för närvarande finns på marknaden.
 2. Cocochocos varumärkesschampon är också efterfrågade, men de syftar till att stödja håret efter keratinrätning.
 3. Ett annat märke av schampo av samma kategori är BioGOLD-kondensationsschampo med keratin och proteiner. Den har en mild rengöringsmedelskomposition, men är, precis som alla produkter med flera ändamål, inte lika effektiva som specialiserade schampon. Dessutom kan tunt hår efter appliceringen elektrifiera.

Hästkeratinschampo

En av de vanligaste missuppfattningarna när det gäller keratinbaserade schampon är associerad med den så kallade hästkeratin. Keratin tillverkas vanligtvis av fårull. Därför, om du ser hästkeratin i kompositionen, är detta en felaktighet i översättning, eftersom hästfett läggs till produkten förutom keratin.

Ofta innebär hästkeratin en linje av schampon avsedda för hästar, som nyligen blivit mycket populära. Sådana schampon skiljer sig något i komposition från de som är avsedda för människor, men de är mer koncentrerade och innehåller inte parfym och potentiella allergener.

Lite om "häst"! Eller mina intryck av hästkeratin komplimanger produkter!

Hej alla och välkommen till mitt inlägg. Jag skulle vilja dela med dig några intryck av att använda Compliment-produkter.

Tidigare var jag redan bekant med några av tillverkarens produkter, och de lämnade ganska tvetydiga intryck, och här klättrade jag igen i samma fat. Vad lockade mig? Hästkeratin!

Jag vet att nu är allt i mode för all häst och så vidare, och jag började, ja, jag bestämde mig för att försöka på mig hela ämnet med hästar.
För länge sedan, för omkring 5 år sedan, använde jag hästschampo från varumärket Horse Force. Intrycken var särskilt tråkiga och trots att alla nu beskriver denna schampo som mycket mjuk och mild, hade jag en ihärdig känsla av att detta schampo gjorde tuffa saker med mitt hår.
Men i själva verket när jag köpte ett par från komplimang ville jag få exakt rätt rengöring, nämligen schampo som tvättar allting. Jag har inte klagat på balsamer nyligen, men här tog jag ett prov, för de lockar mig med löften.

Till att börja med vill jag framhäva lite frågan om "hästkeratin". Vad är det? Och vad äts det med?
Det var det jag lyckades hitta på Internet, jag hänför mig lugnt till en produkt av animaliskt ursprung och innehåll, i rimliga gångar, så det här faktiskt slog mig inte i chock, men det var intressant att ta reda på det.

Keratin är ett tätt elastiskt protein som är en del av stratum corneum av hår, hud, naglar, hover, mane och allt det. Den ligger ovanpå ett tätt skikt och skyddar ung vävnad, så att den växer. För att manen och naglarna ska vara starka och friska, måste keratinskiktet inte störs på något sätt. Kanske, om du lägger till proteinämnen i din handkräm eller hårmask, kommer det att hjälpa till att stärka dem. Keratin minskar nu från djurhår (till exempel får), lösligt och anpassat till stor användning i kosmetika. Eftersom detta är ett protein är det klart att det i sig inte kan fukta något, utan det skapar ett skyddande skikt. Tänk bara på om det är viktigt för dig att när det gäller hästar förvirrar översättarna protein med fett för ingenting.

Om keratin hade klämts ut ur en hästs man och svans, skulle det ha varit ingenting. Men allt är mycket mer extrema, för i Asien från tidiga hästar drunknar fett. Dess helande egenskaper i antiken användes vid behandling av brännskador. Då började civilisationen, antibiotika och många andra humana kemikalier uppfanns. Men lidenskapen att smälta på mig själv mycket naturligt och därför lite magisk - förblev. Asier fortsätter att laga krämer och schampon från hästar.
I djurfett finns det faktiskt något bra för människans hud. Smältpunkten för hästfett är lägre än för nötköttfett, så det är lätt att ge den konsistens som är nödvändig för kosmetika. Dessutom är den kemiska sammansättningen mycket nära människan och uppenbarligen därför väl absorberad och mjukar upp de övre skikten i huden, hjälper till att läka sår och brännskador. Idag ingår bayu hästfett i sammansättningen av mat- och mjukgörande produkter: schampo, balsam, krämer och närande salvor för händer, barntvål.
Intressant, vad som egentligen utgör ett sådant medel, kanske vanligt keratin och marknadsförare kommer upp med hästnamn för att främja medlen hur mycket en komponent i kompositionen kan döljas.
I allmänhet lockar hela ämnet med keratin mig, jag gillar att använda keratinpreparat för hår med kurser, eftersom de passar mitt hår, mitt hår är märkbart transformerat. Sammantaget behöver mitt hår keratin, eftersom de är föremål för kemiska attacker i form av färgning (de har blivit lättade tidigare) och måste behandlas.

Så, om du tittar på ett par komplimanger: schampo och balm-mask för hår.


Självklart köpte jag ursprungligen dessa produkter, jag förväntade mig inte att få något otroligt från dem, för att drastiskt ändra hårets tillstånd. Nej, jag tror att bland billiga produkter finns det värdiga produkter, men det bästa är att aldrig bygga illusioner och inte kräva pengar från ett verktyg som det helt enkelt inte kan ge.

Kanske börjar vi med schampo - Komplimang Argan Oil Hästkeratin för vilken hårtyper som helst

Initialt var både schampo och balsammasken i kartonglådor, men de överlevde inte förrän i fotograferingstillfället men bortskaffades säkert omedelbart. I allmänhet förstår jag inte riktigt all denna röra med lådorna, för mig är det något överflödigt, men vi kommer inte fokusera på detta.
På rutan kommer jag ihåg beskrivningen och beskrivningen av shampoos egenskaper, och på själva flaskan kan du också läsa informationen på kompositionen.

När det gäller kompositionen är det i princip inte så illa. Rengöringsmedlet natriumlauretsulfat fungerar som ett rengöringsmedel, naturligtvis gillar inte alla sulfater i kompositionen, men jag har inga klagomål om denna komponent.

Låt oss gå igenom listan och se vad vi har lagt till i vår underbara "hästschampo". Mitt i listan:
Glycerin Efter att ha använt produkter som innehåller glycerin blir håret mjukt, lättsamt och lätt att kamma. Med detta verktyg kan du bli av med problem som mjäll och splittrade ändar. Hydrolyserad keratin. Medel som innehåller denna komponent minskar hårets porositet, släpper ytan, ökar elasticiteten och lydigheten och skyddar också mot de negativa effekterna av kemiska blandningar för färgning och krökning. Svavel (en av komponenterna i hydrolyserad keratin) eliminerar inflammation och har en fördelaktig effekt på hårbotten, så det används också i kampen mot mjäll.
D-Panthenol
När man bryr sig om hår, täcker panthenol varje hår med en tunn skyddsfilm utan att väga ner den. Så det skyddar håret mot ultraviolett strålning, hög temperatur och andra negativa miljöeffekter. Dessutom lämnar håret ljust, slätt, friskt, samtidigt som det underlättar styling, vilket gör håret mer lättsamt. Men arganolja är nästan i slutet av produkten, precis framför parfym, så det är inte värt det.


Shampoo vanlig gelkonsistens, medium densitet. Den har en pärlskugga och nyligen började jag märka att sådana schampon med en sådan färg av någon anledning är mer näringsrika och viktiga.

Skummen väl, men inte från första gången skulle jag tvätta huvudet varannan dag, jag skulle inte säga att mitt hår är för smutsigt och fet, men ändå finns det praktiskt taget inget skum från första gången. Därför bör du bara tvätta håret två gånger med denna schampo. För andra gången är skummet bättre men fortfarande inte frodigt. Jag föredrar att tvätta mestadels bara rötterna och att rengöra längden med ett fastskum.

Så som för åtgärden. Sjampoen visade sig vara väldigt mjuk, så allvarligt, som jag ville få en sådan pipande rengöring från en massmarknadsschampo för att förlänga friskheten, så resultatet är radikalt motsatt.
Shampoo förvirrar inte håret, men villkorar inte dessutom (jag behövde inte alls)
Det ger inte volymen till håret, jag skulle till och med säga tvärtom, naglar håret lite. Och på plats med det som det tycktes för mig blir håret efter schampot lite snabbare. Jag försökte växla med en hårdare schampo, men resultatet är inte detsamma, det vill säga att viktningen inte beror på näringsvärdet av schamponet och inte på grund av ansamling i håret, om jag kan säga det, men på grund av kompositionen och konsistensen som det verkar för mig.

I allmänhet är schampot inte dåligt och även ganska utmärkt, bara för en annan typ av hår. Även om schampongen är placerad som för alla typer av hår, skulle jag rekommendera torr, och ännu bättre till den normala typen, men inte fet på hårets rötter.

Här kommer vi till det andra verktyget - Balm Mask Compliment Argan olja hästkeratin

Jag använder sällan balm i sin direkta form (även om det finns sådana balm som lätt ersätter masken). Omedelbart erbjuder en komplimang oss en balsammask.
Jag är tveksam till denna typ av medel 2 i 1, jag gillar det som jag är van vid när allt är separat, så vet du vad du ska kräva från fonderna.

Göra flakonchik liknande serien, var också ursprungligen i en kartonglåda.


Kompositionen innehåller samma aktiva substanser som schampo, glycerin, keratin, d-pantenol, arganolja och innehåller också hydrolyserat veteprotein
Hydrolyserade proteiner fungerar bäst med skadat hår. Med en ökning av skadanivån penetrerar denna typ av protein lättare och verkar på håret.
Hårvård: Hydrolyserade veteproteiner har starka stärkande egenskaper. Penetrerar in i cortexen, de ger inbäddning cystein i håret, försvagad av kemisk exponering och permanent skada under vård. Detta gör proteiner till ett perfekt val för curling-system, efterkonditioneringsmedel, produkter för skadat hår.
Medellets konsistens är medellång i tjocklek, det är svårt att säga vad som passar masken eller balsam mer, för nu kan masken vara flytande och balsmen är tjock, men jag noterar att jag gillar den här typen av botemedel, jag gillar inte för flytande konsistenser. Strukturen är krämig, på grund av vilken den lätt fördelas genom håret. Men det är bäst att föda håret med en handduk och sedan applicera en balsam. Förbrukningen är genomsnittlig, eftersom det här verktyget går som en balm, och därför används ofta, kan man till och med säga att den är stor.
Den har en lätt kosmetisk arom, en kort tid kvar på håret.


Vad gäller användningsresultatet är allt tvetydigt, som en komplett vårdprodukt, skulle jag fortfarande inte vilja överväga, eftersom mitt hår inte är klart att göra utan bra närande eller fuktgivande masker, men som ett extra verktyg är definitivt värt uppmärksamhet.

Jag använde balsam i intervallen mellan de närande maskerna, eller när jag inte vill störa, men jag behöver bara tvätta mitt hår så att de är färska.
appliceras på handvrängt hår rakt när det tvättas, det vill säga inte dessutom bunkar och väntade inte 100.500 timmar för bättre penetration.


Som ett resultat fick håret en tillräcklig andel konditionering, lätt upplysta efter torkning och kammade. För att inte säga att de blev mycket släta, men ändå spjälkades fluffen och de såg inte alls illa ut, även glansen var närvarande.

Håret efter appliceringen blir mjukare, men det finns en nackdel: denna mjukhet är kort, om du tvätter håret på morgonen, på kvällen börjar hårets styvhet att känna, verkar effekten. Dessutom kan spetsarna efter balsam inte lämnas utan outplånliga medel, men det är bättre att smaka på den här saken med en bra spray, eftersom det är tipsen kvar efter balsam som kan sägas vara försumligt torr och hård. Därför, om ditt hår är torrt som mitt, ska du inte räkna med mycket på balsammen.


Som ett resultat kan jag säga att balsam är långt ifrån en dålig representant för bågen, men inte en mask ännu, inte en mask. Som ett urladdningsalternativ för skadat hår tyckte jag om det. Men som en komplett vård passar bara friskt hår, inte skadligt kemiskt och fysiskt.

Jag kan inte säga att varumärket Komplimang för mig har blivit en av mina favoriter, men det är värt det. Jag var intresserad av denna erfarenhet av att använda "hästtemat" men jag kommer från och med nu att försöka stirra på konstiga produkter mindre och fortfarande välja medel enligt mina behov.

Mask Moltobene Bene Salon Work Care CC - granskning

MoltoBene c rolig fras "hästkeratin" och en liten guldhäst på förpackningen: vad konyashki offer och hur effektivt det är.

Och jag fortsätter min recension av serien från MoltoBene BENE CC för restaurering av färgat och torrt hår. Dessutom bestämde schampon att ta en mask, inte en balsam, eftersom priser och volymer är nästan desamma, och masken är mer koncentrerad. Förresten kom jag till min slutsats att för många märken skiljer sig masken och balmen i samma serie endast i koncentrationen, är balsmen mer flytande. Och det faktum att efter att masken måste appliceras är balsam inget annat än en reklamflyttning.

Mask köpt i Rive Gaucher på guldkortspriset runt 1200r. för 240 gr.

På baksidan av röret är allt på japanskt, med undantag för klistermärket på ryska. Sammansättningen i den första delen är identisk med sammansättningen av schampot:

Hästkeratin, sheasmör, veteprotein, aminosyror: alanin, glutamin, hyaluronsyra, silkeprotein, ceramider, cysteinderivat.

Skillnaden är synlig i elementen som finns i slutet:

morot extrakt, mineralolja, petrolatum, dimetikon, myristyl laktat, glycerin

Silikon verkar inte lukta. Ja, och konsistensen, när jag smekar masken mellan fingrarna, känner jag inte den "silikon" slipperinessen. Trots det är masken ganska koncentrerad, den absorberas snabbt i håret, men genom känslan på vått hår mjukar det och skiljer dem lite sämre än omsorg med silikon.

Som jag noterade i återkallandet med schampo är "hästkeratin" hästfett. Här är en del av en artikel om hästkeratin från Internet:

Keratin är ett tätt elastiskt protein som är en del av stratum corneum av hår, hud, naglar, hover, mane och allt det. Den ligger ovanpå ett tätt skikt och skyddar ung vävnad, så att den växer. För att manen och naglarna ska vara starka och friska, måste keratinskiktet inte störs på något sätt. Kanske, om du lägger till proteinämnen i din handkräm eller hårmask, kommer det att hjälpa till att stärka dem. Keratin minskar nu från djurhår (till exempel får), lösligt och anpassat till stor användning i kosmetika. Eftersom detta är ett protein är det klart att det i sig inte kan fukta något, utan det skapar ett skyddande skikt. Tänk bara på om det är viktigt för dig att när det gäller hästar, kan översättare enkelt förväxla protein med fett.
Om keratin hade klämts ut ur en hästs man och svans, skulle det ha varit ingenting. Men allt är mycket ledsenare, för i Asien från tidiga hästar drunknar fett. Dess helande egenskaper i antiken användes vid behandling av brännskador. Då började civilisationen, antibiotika och många andra humana kemikalier uppfanns. Men lidenskapen att smälta på mig själv mycket naturligt och därför lite magisk - förblev. Asier fortsätter att laga mat från hästfettkrämer och schampon.
Varför? Tydligen är det i djurfett faktiskt något användbart för mänsklig hud. Smältpunkten för hästfett är lägre än för nötköttfett, så det är lätt att ge den konsistens som är nödvändig för kosmetika. Dessutom är den kemiska sammansättningen mycket nära människan och uppenbarligen därför väl absorberad och mjukar upp de övre skikten i huden. Idag ingår bayu hästfett i sammansättningen av mat- och mjukgörande produkter: schampo, balsam, krämer och närande salvor för händer, barntvål. Dessutom kan flytande, raffinerad hästolja, luktfri och färg köpas i sin rena form. Hästolja har emellertid inga andra egenskaper förutom intensiv hudmjukning. Bayu anses vara en värdefull ingrediens, det behandlas med omsorg, och sådan kosmetika är inte billig.
Och kanske säljer försäljningsagenterna faktumet att det finns hästfett. Jag misstänker att denna ingrediens inte kommer att orsaka entusiasm och lust att gifta sig så fort som möjligt. T.ex. tvekar inte japanerna att använda hästkött i alla former och ger inte denna process någon känslomässig färgning: på samma plats kan du köpa kött för stekning och språk. och tvål och en kruka med grädde.

Personligen förväxlas inte de uppenbarelser som beskrivs i den här artikeln, särskilt eftersom masken har en behaglig, obotlig blommig lukt och inte liknar något på något sätt.

Tillverkaren föreslår att man applicerar en mask i 3-5 minuter längs hela längden, men jag tror att mitt relativt friska och intakta hår vid rötterna är en mask för 1200r. Det blir för djärvt, så jag strecker 7-10 cm. Jag försöker hålla längre än vad som står i instruktionerna. Jag håller till och med silikon masker längre, och med naturliga komponenter, desto mer synd är inte att sitta i ca 30 minuter - en timme. Men det här är när det är dags. Ibland är varaktigheten begränsad till 7-10 minuter. Ju längre jag håller desto mer uttalad effekt.

Trots det hästfett som är en del av det, gör masken inte håret fett, det gör det inte tyngre, men det mjuka ändarna mycket bra, vilket är bränt med strykjärn och färger och ser ut som en svamp. Naturligtvis var ändarna inte helt släta, men de ser mycket bättre ut, och också vid beröring. Håret löser och till skillnad från lite silikonvård, häng inte istappar. Jag kan inte misslyckas att notera en bra glans på färgat hår. Men det finns en nackdel, till och med en halv minus: kort hår direkt efter torkning och strävar efter att sticka ut från den allmänna hårbanan, stickande antenner i olika riktningar, vilket är naturligt för mitt hår med naturlig vård.

Jag använder masken i en månad, varannan dag (med varje tvätt), med hårlängden strax under axelbladet, var förbrukningen något mindre än hälften av burken. Det skulle vara nödvändigt att spendera mer ekonomiskt och börja växla masken från MoltoBene med andra balms / masker.

Jag kommer att notera ytterligare en sak: Efter att ha färgat mitt hår tvättade jag mitt hår med schampo och lämnade masken i 30 minuter, när jag tvättade av det märkte jag att vattnet flödar nästan genomskinligt, det vill säga, den här masken, till skillnad från många andra, tvättar inte riktigt färg.

När jag började göra hår restaurering, insåg jag att organisk vård inte passar mig, att mitt hår älskar silikon. Men prof. En produkt baserad på naturliga ingredienser från MoltoBene hade mitt hår till min smak. Det enda negativa är naturligtvis priset, vid sådan och sådan min oekonomiska kostnad. Detta är min första japanska mask, men efter det är det redan svårt att återvända till någon professionell, och så. mer prof. Ryska. Till exempel, här är den älskade masken från Estelle inte liggande med MoltoBene och i närheten.

Hästkeratin vad är det

I kompositionerna av kosmetika för hår på ryska finns det ofta en sådan komponent som "hästkeratin". Tydligen har översättarna splittrat bilden av en häst på flaskan och ordet "keratin" i ingredienslistan, och ett sådant ämne erhålls - mycket användbart för hår, fuktgivande, vilket ger glans och strålning. Det är faktiskt inte alls fallet, även om hästar är direkt relaterade till schampon.

Keratin är ett tätt elastiskt protein som är en del av stratum corneum av hår, hud, naglar, hover, mane och allt det. Den ligger ovanpå ett tätt skikt och skyddar ung vävnad, så att den växer. För att manen och naglarna ska vara starka och friska, måste keratinskiktet inte störs på något sätt. Kanske, om du lägger till proteinämnen i din handkräm eller hårmask, kommer det att hjälpa till att stärka dem. Keratin minskar nu från djurhår (till exempel får), lösligt och anpassat till stor användning i kosmetika. Eftersom detta är ett protein är det klart att det i sig inte kan fukta något, utan det skapar ett skyddande skikt. Tänk bara på om det är viktigt för dig att när det gäller hästar, kan översättare enkelt förväxla protein med fett.
Om keratin hade klämts ut ur en hästs man och svans, skulle det ha varit ingenting. Men allt är mycket ledsenare, för i Asien från tidiga hästar drunknar fett. Dess helande egenskaper i antiken användes vid behandling av brännskador. Då började civilisationen, antibiotika och många andra humana kemikalier uppfanns. Men lidenskapen att smälta på mig själv mycket naturligt och därför lite magisk - förblev. Asier fortsätter att laga mat från hästfettkrämer och schampo :).
Varför? Tydligen är det i djurfett faktiskt något användbart för mänsklig hud. Smältpunkten för hästfett är lägre än för nötköttfett, så det är lätt att ge den konsistens som är nödvändig för kosmetika. Dessutom är den kemiska sammansättningen mycket nära människan och uppenbarligen därför väl absorberad och mjukar upp de övre skikten i huden. Idag ingår bayu hästfett i sammansättningen av mat- och mjukgörande produkter: schampo, balsam, krämer och närande salvor för händer, barntvål. Dessutom kan flytande, raffinerad hästolja, luktfri och färg köpas i sin rena form. Hästolja har emellertid inga andra egenskaper förutom intensiv hudmjukning. Bayu anses vara en värdefull ingrediens, det behandlas med omsorg, och sådan kosmetika är inte billig.
Och kanske säljer försäljningsagenterna faktumet att det finns hästfett. Jag misstänker att denna ingrediens inte kommer att orsaka entusiasm och lust att sprida sig på alla så snart som möjligt :) T.ex. tvekar inte japanerna att använda hästkött i alla former och ger inte denna process någon känslomässig färgning: på samma plats kan du köpa kött för stekning, och språk. och tvål och en kruka med grädde.

UPD: Den animering som uppstått kring ämnet har visat att vissa läsare i samhället inte uppfattar användningen av animaliskt fett i kosmetika förutom moraliska utvärderingar. Jag redidrar inlägget, tar bort så mycket som möjligt de misslyckade skämt om djur på den, men jag tvivlar på att det här kommer att hjälpa :)

Kan jag använda hästschampo?

Hollywood är glad över hästschampo. Trots olika dyra kosmetika sägs vissa Hollywoodstjärnor använda hästschampo.

Hästschampo Popularitet

Sarah Jessica Parker använder hästschampo för att tvätta håret, säger Sun-tidningen.
Hjärnan i serien "Sex and the City" uppskattade kvaliteten på hästschampot "Mane N Tail", även om det kostar bara $ 3.

"Tusentals kändisar använder denna schampo, men det här är deras personliga hemlighet, för stjärnorna vet att det inte låter mycket prestigefyllt", säger Anthony Dickey, Jessica Parkers personliga frisör. Sedan kom tecknade ord på nätet som säger att "som tvättar som", vilket tyder på Sarah likhet med en häst. Några stjärnafläktar började genast experimentera med schampo. Först hördes endast positiv feedback. Men först i början...

Äldre amerikaner kommer ihåg att hästschampo var mycket känd i mitten av 70-talet av förra seklet. Nu har han återigen blivit populär eftersom det gör människa håret mjukt och vackert, vilket var tänkt att tämma hästens torra, hårda och tjocka "hår". Inte alla tjejer som använder zoomaginprodukten är nöjda med resultaten. Vissa hävdar att håravfall avbröts efter behandling med hästschampo, att de blev tjockare, starkare och vackrare. De säger att detta är det mest effektiva som de någonsin har använt. Andra recensioner är negativa, för de som upplever hästschampo orsakade klåda, mjäll, rodnad och hårets huvud visste bättre tider.

Vad är sammansättningen av hästschampo?

Sammansättningen är inte ovanlig. Naturligtvis är det viktigaste rengöringsmedlet - ytaktivt ämne. Detta är huvudkomponenten i de flesta tvättmedel: från tandkräm till tvättmedel. De ytaktiva ämnena verkar omsluta de små smutspartiklarna som är ackumulerade i håret och tvättas av med en ström av vatten vid tvättning av huvudet.

En annan viktig komponent är silikon, som är vacker när den används i måtta. Det täcker varje hår på huvudet med en tunn film, från vilken krullarna blir släta, glänsande och lydiga i styling. Det kommer att vara av silikon att det verkar som att stålets hår skulle vara tjockare. Om man använder silikon utöver mätningen dräneras håret och blir skört.

Nackdelar med hästschampo

Som du förmodligen föreställer dig, finns både silikoner och ytaktiva ämnen i stora mängder i hästschampo. Nåväl, de tvättade sina huvuden fantastiskt, särskilt effekten av en sådan tvätt på ägarna av fet hår. Men om du använder äkta hästschampo (det finns också humant hästkeratin shampoo) hela tiden, kan fruktansvärda biverkningar observeras. Därför berättade Sarah Prker för reportrar att hon inte använder hästschampo hela tiden, men bara före en viktig högtidlig händelse.

Vad mer du behöver veta: hästschampo har aldrig testats på människor, så du borde inte vara säker på deras hypoallergenicitet.

Hästens pH är mycket högre än mänskligt - PH 7 mot vår PH 5.5. Så djurets schampo är mycket alkalisk. En gång alkalisk betyder det att det ska torka och provocera arbetet i talgkörtlarna, i allmänhet är inget gott förutspått.

Läkare trichologists rekommenderar inte att använda äkta hästschampo, eftersom den första effekten är bra, men efter frekvent användning kommer du till doktorn med uppenbara tecken på dermatit. "När du har tvättat håret med hästschampo börjar håravfallet och det händer ungefär ett halvt år senare, när du började använda det", säger trichologen Alexander Leibhman. När du väljer ett hästschampo, var försiktig, eftersom hästdosen kan spela ett grymt skämt.

 • Det är lämpligt att använda schampo för djup rengöring högst en gång i veckan.
 • Hästschampon är mycket koncentrerad, så även för att tvätta djur rekommenderas det att spädas ut i ett förhållande på 1:10 med vatten, förvandlas till skum och appliceras sedan bara. Återigen är det här råd för att tvätta hästar, och för människor finns det inga rekommendationer alls.

Shampoo för människor med hästkeratin.

Det är möjligt att journalister misstolkar Dessiki Parkers ord, och hon tvättar håret inte med hästschampo, men med mänskligt hår, men med hästkeratin (det är ett naturligt protein som stärker hästens mane). Hästkeratin liknar den hos en människa och ger nyans en glöd och flexibilitet. Det är en del av välkända kvalitetsvårdsprodukter för mänskligt hår.

Prova dessa shamuni shampoos, efter dem kommer du inte ens att ha en idé att experimentera med hästkosmetik!

 • Shampoo för glatthet med hästkeratin Bene Premium Crystal Rose Reparation Shampoo SF, MoltoBene, Japan.
 • Bene Cristal Shampoo MM, MoltoBene fuktgivande schampo med hästkeratin, Japan.
 • Shampoo Molto Gloss Shampoo, MoltoBene för superglans med hästkeratin, Japan.
 • Rengöring av hårschampo med hög fetthalt Bain Clarifiant, Kerastase, Frankrike.
 • Shampoo som ökar hårvolymen Density Advanced Serie Expert Shampoo från L'Oreal, Frankrike.

Tjejer diskuterar livligt hur effekten av schampo och balsam är för människor som testas av hudläkare. Hästkraften Häststyrka här http://irecommend.ru. Du kan följa länken och få feedback.

Här är några bilder av hår, efter att ha shampooat huvudet, Horse Force Horse Force

Keratin för hår, hur det påverkar håret, vilka egenskaper det har, dess fördelar och nackdelar

Vad är keratin och vad är det för?

Keratin är ett speciellt protein, vars huvudsakliga funktion är att skydda krullarna mot mekanisk skada, brott, förlust. Med kroppens normala funktion produceras detta ämne i kroppen i en sådan mängd som gör strängarna starka, glänsande, silkeslen. Få artificiellt det från fårull.

Det är viktigt! Skaddat hår behöver ytterligare näring, så de bör stärkas med keratinprodukter.

För att ta reda på vad dess sammansättning är, måste du veta att det i naturen finns två typer av detta ämne: Beta- och alfa-keratin (hård och mjuk). Mer än 80% av håret består av mjukt keratin. Bland de viktigaste komponenterna finns det:

 • protein;
 • Aminosyror;
 • alanin;
 • cystin;
 • Svavelinnehållande aminosyra;
 • glycin;
 • Cystein.

För att förbättra analysens absorptionsprocess i håret måste du fylla kroppen med olika spårämnen som finns i animaliskt protein.

Hur påverkar det håret

Huvudfunktionen är att återställa skadade trådar från insidan. Detta resultat uppnås på grund av den djupa penetrationen i mitten av håren, fyllning av luckor och mikroskador som bildats före den tiden, vilket gör krökorna elastiska, slitstarka och silkeslena.

Keratin är oumbärligt vid behandling av hår. Det kan återge den saknade fukten till de torra områdena för att bli av med problemet med splittrade ändar.

Du kan se vad håret efter keratin har blivit på bilden "före" och "efter". Resultatet är inte långt framöver. För att göra detta är bara ett förfarande tillräckligt.

Varning! Läkare trichologer säger att användningen av keratin i sin rena form kan vara högst en gång varannan tre till tre månader.

Typer av kosmetika för hår med keratin

Keratin Shampoo

Bredt representerade på marknaden. Det skiljer sig i volym, komposition. Kostnader spelar också en viktig roll, eftersom lågkostnadstillverkare inte kan erbjuda ett tillräckligt skydd för håret, så gott som möjligt för att stärka dem. När du köper det medel du gillar, titta på kompositionen, mängden keratin i den. Du kan bara använda sådana verktyg en gång i veckan.

Det är viktigt! En stor andel keratin (mer än 5%) är en osäker hälsoindikator.

Hårmask med keratin

Kan appliceras på håret inte mer än en gång i veckan. Varaktigheten av sådana återställningssträngar får inte överstiga 7 eller 10 sessioner. Signal till uppsägning av förfarandena kommer att bli riklig håravfall (detta beror på deras viktning). För terapeutiska ändamål köper de butiksprodukter som direkt producerar resultat (men innehåller formaldehyder) eller förbereder en mask hemma från alla naturliga ingredienser.

Flytande keratin för hår

Den presenteras i butiker i två typer:

 1. Spraya som hårspray. Den används vid kamning, styling och skapar en lämplig frisyr. Det är oekonomiskt eftersom det inte går att justera substansens konsumtion.
 2. Olja säljs i form av ampuller med en bit i taget. För mycket av produkten ska inte appliceras på håret eftersom det blir fet, det blir snabbt smutsigt. Om du inte har använt ampullen till slutet omedelbart, är dess innehåll inte föremål för lagring och måste kastas bort.

Behandling av huvudet med flytande keratin bör inte överstiga två gånger inom 7 dagar.

balsam

Det rekommenderas att applicera det på rent hår, tvättat med keratinschampo. Balsam appliceras 1 gång om 7 dagar i en liten mängd, sprida den försiktigt över hela längden av strängarna. Låt på i 5-7 minuter, tvätta sedan med varmt vatten.

Undersökning: använder du keratink Cosmetics?

Totalt antal röster: 7. Totalt antal medlemmar: 7.

Fördelar och kontraindikationer

Innan du använder något kosmetiskt, är det nödvändigt att studera dess positiva och negativa egenskaper.

godsaker

 1. Återställande av skadade trådar;
 2. Ge styrka, glans
 3. Skapar en känsla av mjukhet, silkiness;
 4. Hjälper till att bli av med ökad elektrifiering av hår;
 5. Eliminerar överdrivning efter färgning;
 6. Rätte effektivt.

cons

 1. Vikt håret, vilket leder till förlust, därför inte lämplig för fina hår;
 2. Strängar blir snabbt feta, smutsiga;
 3. För alla keratinprodukter är formaldehyd närvarande, vilket påverkar hela kroppen negativt.
 4. Det är strängt kontraindicerat under graviditet, amning, med problem med hårbotten under allergier.
 5. Vid köp av detta verktyg måste du vara uppmärksam på hur mycket detta ämne finns i flaskan;
 6. Det finns fall då kvinnorna hade yrsel, illamående, smärta i bröstet, halsen, näsblod, efter proceduren.
 7. Hår förlorar sin färg snabbare.

Varning! Den maximala tillåtna mängden keratin i kosmetika är 0,2%. Vissa skrupelfria tillverkare ökar denna siffra till 10,5%.

Hjälp! Keratiniseringsförfarandet anses vara skadligt i USA och många europeiska länder och är därför strängt förbjudet.

Vad är bättre för håret: botox eller keratin

Båda förfarandena syftar till att förbättra tillståndet för skadade lockar, men var och en har sina egna skillnader. Botox behandling består av djup penetration av varje hår, att bli av med elektrifiering. Ett betydande plus av Botox är bristen på formaldehyd i den. Bland de brister som noteras är läkemedlets bräcklighet (högst tre månader), frånvaron av effekten av rättelse.

Keratin syftar till att göra håret lydigt, mjuk, glänsande, silkeslen. Han räknar perfekt krullarna. Den huvudsakliga nackdelen med keratin är närvaron av ohälsosamma formaldehyder i den. Men för ofta användning leder till tyngre hår och deras efterföljande förlust.

Keratin för hår hemma

Shampoos, balms, masker, flytande keratin i form av sprayer, oljor är lämpliga för hemmabruk.

Hur man använder

Applicera keratiniserat ämne strängt på krullarna. I inget fall ska ämnet komma i hårbotten. Annars kan det orsaka irritation, allergiska reaktioner, peeling.

Torrt behandlat hår ska vara extremt kall luft, utan att vippa ner huvudet. Så effekten av proceduren är bättre konsoliderad och skadar inte kroppen.

Varning! Uppvärmning av håret som behandlas med keratin, kommer att provocera frisättningen av giftiga ämnen som ingår i kosmetiska produkters sammansättning. På grund av exponering för kall luft kommer ingen skadlig ånga att släppas ut i atmosfären och kommer inte att kunna provocera förgiftning.

Hemlagade recept för keratinmaskar är gjorda av naturliga ingredienser: aloe juice, rosmarinolja, citronsaft. Till exempel kan du blanda gelatin utspätt i vatten, tillsätt äppleättika och rosmarinolja till den. Effektiviteten av detta verktyg kommer inte att synas omedelbart, men det kommer aldrig att skada håret.

Hur man tvättar

Skölj av med varmt vatten. Shampoo måste vara sulfatfritt. För att ytterligare stärka strängarna rekommenderas att använda hemlagade eller förvärvade fuktgivande, närande masker på huvudet efter tvätt.

Hur bryr du dig om ditt hår?

Det är möjligt att fixa effekten av proceduren så mycket som möjligt, enligt följande rekommendationer:

 • Tvätta inte håret i 3 dagar;
 • Färgningsförfarandet bör utföras före keratinisering;
 • Använd schampon som inte innehåller sulfater.
 • Blås inte torrt hår;
 • Gå inte till badet, bastun, eftersom varmluft förstör de medel som appliceras på trådarna.
Var inte lång under den brännande solen

När efter proceduren kan du färga håret

Om du inte hade tid att färga håret i önskad färg och behandlade trådarna med keratin, kommer det att vara möjligt att färga håret först efter 14 dagar. Underlåtenhet att följa detta villkor leder till att krullarna inte stärks och kommer att bli livslösa igen.

Varför inte ta keratin på håret?

Om keratinisering utförs omedelbart efter färgning, kommer resultatet aldrig att lyckas. Vi får inte glömma att torka håret med varm luft leder till vikningen av produkten och stannar sin skyddsåtgärd.

Keratin Hair Products

Capus Shampoo

Capouskeratinschampo är ett medel som rengör smutsbrunnsband. Den förbereder dem för efterföljande applicering av masker, balm, stärker, återställer skadade hår, vilket gör dem skina och starka. För att bättre avslöja egenskaperna hos keratin rekommenderar tillverkare att använda schampo under schamponering två gånger, håll det under polyeten i upp till 5 minuter och skölj med varmt vatten.

Liebridermschampo

Librederm Keratin Shampoo är lämplig för alla hårtyper. Rengör försiktigt, närmar sig strängarna, orsakar inte snabb förorening, ökar väsentligt varje hår i volym. Skummer inte mycket på grund av minsta mängd sulfater i dess sammansättning.

Estelle Shampoo

Estel ryska botemedel är avsedd för kvinnor med försvagat, skadat hår. Efter användningen är håret lätt att kamma, strängar blir inte förvirrade, mindre faller ut. Tillverkaren hävdar att schampot kan appliceras på huvudet under tvätt en gång.

Global Keratin Shampoo

Global Keratin Vi hanterar effektivt problemet med att nivellera fläckigt, elektrifierande hår. Det appliceras rikligt på huvudet, som distribueras med massagerörelserna på hela ytan. Lämplig för daglig användning.

Lämplig för torrt, skadat hår. Enligt recensioner gör starka vikter krullningar, gör dem svåra. Efter användning, var noga med att applicera en fuktgivande mask eller olja på trådarna.

Shauma Shampoo

Gör håret mjukt, lydigt, glänsande. Det fuktar perfekt strängarna, så det behöver inte användas av extra kosmetika. Klåda, allergier, peeling orsakar inte.

Nexxt shampoo (nekst)

Den innehåller kastanj extrakt, som förhindrar håravfall, främjar snabb tillväxt av strängar. Helt återställer, glattar håret. Mängden keratin i en flaska är absolut säker för kroppen.

Hår efter keratin

Förfarandet för att läka håret med keratin är ganska populärt. Detta förklaras av det faktum att trådarna omedelbart ändrar utseendet till det bättre. Detta resultat kommer dock endast att uppnås när alla åtgärder utförs strikt i enlighet med tillverkarens instruktioner.

Efter att ha använts keratin blir håret mer levande, mjuk, glänsande, silkeslen. Det finns en känsla av ytterligare densitet, tyngdkraften. Trots alla dessa fördelar är formaldehyd en del av produkten. Innan du börjar med proceduren, glöm inte att granska de tillgängliga recensionerna. Var noga med att kolla med din läkare, som kan berätta om eventuella risker för din hälsa.

Hästkeratin Hästvilkor

I kompositionerna av kosmetika för hår på ryska finns det ofta en sådan komponent som "hästkeratin". Tydligen har översättarna splittrat bilden av en häst på flaskan och ordet "keratin" i ingredienslistan, och ett sådant ämne erhålls - mycket användbart för hår, fuktgivande, vilket ger glans och strålning. Det är faktiskt inte alls fallet, även om hästar är direkt relaterade till schampon.


Keratin är ett tätt elastiskt protein som är en del av stratum corneum av hår, hud, naglar, hover, mane och allt det. Den ligger ovanpå ett tätt skikt och skyddar ung vävnad, så att den växer. För att manen och naglarna ska vara starka och friska, måste keratinskiktet inte störs på något sätt. Kanske, om du lägger till proteinämnen i din handkräm eller hårmask, kommer det att hjälpa till att stärka dem. Keratin minskar nu från djurhår (till exempel får), lösligt och anpassat till stor användning i kosmetika. Eftersom detta är ett protein är det klart att det i sig inte kan fukta något, utan det skapar ett skyddande skikt. Tänk bara på om det är viktigt för dig att när det gäller hästar, kan översättare enkelt förväxla protein med fett.
Om keratin hade klämts ut ur en hästs man och svans, skulle det ha varit ingenting. Men allt är mycket ledsenare, för i Asien från tidiga hästar drunknar fett. Dess helande egenskaper i antiken användes vid behandling av brännskador. Då började civilisationen, antibiotika och många andra humana kemikalier uppfanns. Men lidenskapen att smälta på mig själv mycket naturligt och därför lite magisk - förblev. Asier fortsätter att laga mat från hästfettkrämer och schampo :).
Varför? Tydligen är det i djurfett faktiskt något användbart för mänsklig hud. Smältpunkten för hästfett är lägre än för nötköttfett, så det är lätt att ge den konsistens som är nödvändig för kosmetika. Dessutom är den kemiska sammansättningen mycket nära människan och uppenbarligen därför väl absorberad och mjukar upp de övre skikten i huden. Idag ingår bayu hästfett i sammansättningen av mat- och mjukgörande produkter: schampo, balsam, krämer och närande salvor för händer, barntvål. Dessutom kan flytande, raffinerad hästolja, luktfri och färg köpas i sin rena form. Hästolja har emellertid inga andra egenskaper förutom intensiv hudmjukning. Bayu anses vara en värdefull ingrediens, det behandlas med omsorg, och sådan kosmetika är inte billig.
Och kanske säljer försäljningsagenterna faktumet att det finns hästfett. Jag misstänker att denna ingrediens inte kommer att orsaka entusiasm och lust att sprida sig på alla så snart som möjligt :) T.ex. tvekar inte japanerna att använda hästkött i alla former och ger inte denna process någon känslomässig färgning: på samma plats kan du köpa kött för stekning, och språk. och tvål och en kruka med grädde.

UPD: Den animering som uppstått kring ämnet har visat att vissa läsare i samhället inte uppfattar användningen av animaliskt fett i kosmetika förutom moraliska utvärderingar. Jag redidrar inlägget, tar bort så mycket som möjligt de misslyckade skämt om djur på den, men jag tvivlar på att det här kommer att hjälpa :)

Keratin i hår

Hårhälsan beror till stor del på de minsta beståndsdelarna som utgör sin struktur, särskilt keratin.

Keratin är ett komplext protein som finns i vår hud, hår, naglar och tänder. Aminosyror är en del av keratin, som kan bilda olika föreningar, vilket ger keratin unika egenskaper - det kan bli tätt, som i långt rakt hår eller mjukt, som i spädbarnskräm.

Hårkeratin syntetiseras av speciella celler av keratinocyter i hårlampan och är en del av de tunna keratiniserade cellerna i nagelbandet, hårets yttre skikt. Skärbenet skyddar håret från yttre skador. Det är just på grund av keratin att dess celler, som en kakel, tätt täcker håret och skyddar det från vind och kyla, från skador vid användning av ploys, tång och hårtork, från förstöring under färgning och kemisk perm, från överdriven stress vid användning av hårnålar, gummiband eller hårnålar.

Keratin i olika hårtyper

Mängden keratin i slavar, asiater och afrikaners hår är annorlunda. Håret av afrikaner består sålunda bara av 85% keratin. Trots allt behöver håret flexibilitet och mjukhet för att skapa en luftkudde och skydda huvudet från överdriven överhettning i solen. Europas hår består av keratin med 89-90% och för asiater - upp till 95% på grund av klimatets hårdhet med plötsliga förändringar i lufttemperaturen och starka vindar, där håret kräver tätt keratinskydd.

Keratin brunetter har mer hår i håret än i blondiner, eftersom blont hår lätt återspeglar solens strålar och mörkt hår behöver ett tätt skydd. I krökt hår är keratin mindre än i rak, eftersom kurvorna med naturliga krullningar tyder på en mjuk cuticlestruktur med en minsta halt av keratin och jämnt långt hår, som i ett lock, klädd i ett tätt skikt av nagelband med högt innehåll av keratin.

Varför saknar håret keratin?

Negativa effekter av miljön, produkter av dålig kvalitet, stress, snäva dieter, dålig näring, simning i havsvatten - allt detta kan orsaka håravfall i keratin. De förstör keratin i hår och ofta kemisk perm, färgar hår med ammoniakfärger.

Tecken på brist på keratinhår

Bristen på keratin gör att nagelbandet är poröst och bräckligt. Som ett resultat upphör hårets skyddande skikt att behålla fukt och håret blir torrt, skört och tunt. Om mängden keratin i stratum corneum sjunker hårflänsarna fäster löst varandra och borst, så strängarna ser tråkiga och livlösa, spetsarna splinter, håret blir trassigt, luddigt och svårt att stila.

Hur man fyller keratinbristen i håret?

Rationell näring, schampon och hårmaskor med keratin och keratin hårrätning hjälper till att fylla keratinbristen i håret.

Näring för att replikera keratinbrist

För produktion av aminosyror som utgör hårets keratin behöver kroppen svavel, kväve, kisel och ett antal spårämnen som animaliska proteiner är rika på - kött-, fisk-, fjäderfä- och surmjölkprodukter. Dessutom accelererar vitamin B6 proteinmetabolism och främjar produktionen av keratin. De viktigaste källorna till vitamin B6 för kroppen anses vara nötter, soja och lever. Snabbare assimilering av spårämnen och deras uppdelning i aminosyror för produktion av keratin kommer att hjälpa frukter och grönsaker.

Rationell näring "keratin" -produkter i 4-6 veckor förbättrar avsevärt hårets tillstånd.

Shampoo och hårmaskor med keratin

Under de senaste åren har globala kosmetiska tillverkare utvecklat keratinbaserade hårvårdsprodukter. Tack vare keratin, hårfolliklar levereras med näringsämnen och hårets struktur återställs.

Hästkeratin Shampoo MoltoBene Bene Shampoo stärker håret, förhindrar håravfall, förbättrar tillväxten och ger en intensiv hälsosam glans.

Shampoo MoltoBene Molto Gloss Shampoo. Den innehåller keratin, som fyller hårets skadade områden, anpassar och återställer dess yta. Komplexet av aminosyror Molto Gloss Shampoo återställer hårets vatten och proteinbalans, stärker hårfollikeln.

För att återställa det försvagade och skadade håret kommer det att hjälpa det regenererande schampotet Brocato Cloud 9 Miracle Repair Shampoo. Den innehåller hydrolyserad keratin. Det kompenserar för keratinbrist i håret, återvänder glans, styrka och volym åt dem.

Masker för hår med keratin MoltoBene Bene Mask och med proteiner - Sebastian Professional Penetraitt Deep Strengthening and Repair Masque intensivt återfuktar, förstärker och läker ditt hår, vilket gör dem skina och beundransvärda.

Keratin hårrätning

Keratin hårrätning ger näring sig hår med keratin. Omedelbart efter proceduren blir håret glänsande, elastiskt och starkt och noggrant skyddat av keratin i en hel månad.Nästa Artikel
Hårtork - en borste som är bättre, betyg av de 10 bästa modellerna enligt kundrecensioner